SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners"

Transcriptie

1 SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners Rapportage

2 INHOUD 0. Over de enquête Inleiding Deelname Vraagstelling Wijze van rapporteren 1. Pluspunten van de wijk Berg en Bos 2. Prioriteiten voor de wijkvereniging 3. Overlast 4. Wijk steeds mooier of steeds minder mooi? 5. Nieuwgebouwde huizen in de wijk 6. Verkeersonveiligheid 7. Verkeersoverlast beperken 8. Veiligheid 9. Contact met de mensen in de buurt 10. Attracties 11. Activiteiten en voorzieningen 12. Sociale problematiek 13. Behoefte aan ondersteuning 14. Ondersteuning bieden 15. Reden om te verhuizen 16. Zelfstandig blijven wonen 17. Wijkvereniging 18. Hoe men betrokken wil worden bij ontwikkelingen en plannen in de buurt 19. Opgave voor deelname BIJLAGEN 1. Pluspunten van de wijk berg en bos 2. Prioriteiten voor de wijkvereniging 3. Toelichting op de overlast 4. Wijk steeds mooier of steeds minder mooi? 5. Verkeersonveiligheid 6. Beperken verkeersoverlast 7. Cijfer veiligheid 8. Wat kan het gevoel van veiligheid verder vergroten? 9. Reden om te verhuizen 10. Redenen waarom wijkvereniging de bewoners onvoldoende betrekt 11. Hoe wil men betrokken worden bij ontwikkelingen in de buurt 12. Opmerkingen over het betrekken van de bewoners door de wijkvereniging 13. Handreikingen aan het bestuur (losse bijlage, niet openbaar)

3 OVER DE ENQUÊTE Inleiding Voor u ligt een rapportage van een onderzoek door het bestuur van de wijkvereniging Berg en Bos onder alle huishoudens binnen haar gebied. Het bestuur wil ook in 2017 weer flink voor haar bewoners aan de slag. Bij voorkeur met zaken die de bewoners écht aan het hart gaan. Door het beschermen en versterken van wat de bewoners koesteren in de wijk. En door het bestrijden van mogelijke problemen, zoals gevaarlijke verkeerssituaties, onveiligheid en overlast. Om meer inzicht te krijgen in de onderwerpen die leven onder de bewoners is in februari 2017 een enquête uitgezet onder de bewoners. Bewoners zijn per brief uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Deze brief ontvingen zij tussen 4 en 10 februari in hun brievenbus en als er een mailadres beschikbaar was in hun mailbox. De vragenlijst kon op verschillende manieren worden ingevuld: de papieren vragenlijst die bij de brief was gevoegd online via de website van de wijkvereniging online via een opgegeven url (websiteadres) online via een startknop in het bericht De bewoners hadden hiertoe tot en met 20 februari de tijd. Bewoners van wie het mailadres bekend is en die de enquête nog niet hadden ingevuld hebben een paar dagen hiervoor per mail een reminder ontvangen.

4 Deelname Bij het onderzoek zijn alle huishoudens (ca. 855) binnen het gebied van de wijkvereniging Berg en Bos betrokken. Per huishouden kon één enquête worden ingevuld. In totaal hebben 341 van de 855 huishoudens deelgenomen aan de enquête. 285 online en 56 via de vragenlijst op papier. Dat is een respons van 40%. De deelnemers aan de enquête worden in deze rapportage de respondenten genoemd. Onderstaande grafiek geeft de samenstelling aan van de deelnemende huishoudens. Samenstelling deelnemende huishoudens (341) gezin met kind(eren) >= 13 jr 36 gezin met kind(eren), min. 1 kind < 13 jr 41 2 volw. van minimaal 1 x volw. van 18 t/m 64 jaar 62 1 pers. 65 jaar of ouder 32 1 pers. van 18 t/m 64 jaar 14 Onderstaande grafiek geeft aan hoe lang de respondenten al in de wijk wonen. Hoe lang woont u in de wijk? (335) langer dan 20 jaar jaar jaar jaar jaar 43 Zes respondenten hebben hierop geen antwoord gegeven.

5 Vraagstelling Een indruk krijgen van wat er nu écht leeft in de wijk en aan de hand daarvan de prioriteiten stellen voor Dat was het doel van de wijkvereniging met de enquête. De gekozen opzet en vraagstelling is daarop gericht. Door gebruik te maken van open vragen (zonder vaste antwoorden waaruit men kan kiezen) antwoorden mensen spontaan met wat ze het meest aan het hart ligt in plaats van dat zij zich laten leiden door de antwoordopties die zij lezen. De enquête geeft dus vooral veel inzicht en is niet bedoeld en geschikt voor het nemen van beslissingen die heel gevoelig liggen in de wijk. Wijze van rapporteren Ieder hoofdstuk van deze rapportage behandelt een thema uit de enquête. Bovenaan staat cursief en vetgedrukt de gestelde vraag. In een grafiek daaronder staan de meest gegeven antwoorden. Achter de titel van de grafiek staat tussen haakjes hoeveel respondenten antwoord hebben gegeven op de vraag. Bij open vragen zijn alle gegeven antwoorden handmatig gerubriceerd. Uitkomsten die zijn uit te drukken in percentages staan weergegeven in cirkeldiagrammen. Uitkomsten van vragen waarbij men meerdere antwoorden kon aankruisen kunnen niet worden uitgedrukt in percentages en staan daarom weergegeven in staafdiagrammen. Na de grafiek volgt een verdere uitwerking van de resultaten of een verwijzing naar een bijlage waarin alle antwoorden op de betreffende vraag gedetailleerd zijn terug te lezen. Handig als naslagwerk mocht het bestuur van de wijkvereniging (of betrokken bewoners!) ervoor kiezen om met dit thema aan de slag te gaan. De opmerkingen die de respondenten aan het einde van de vragenlijst aan het bestuur meegaven zijn los van deze rapportage ter beschikking gesteld aan het bestuur.

6 1. PLUSPUNTEN VAN DE WIJK BERG EN BOS Wat is voor u een groot pluspunt van de wijk Berg en Bos? Iets waarvan u wilt dat de wijkvereniging er alles aan doet om dat ook zo te houden? (Meerdere antwoorden mogelijk) Pluspunten van de wijk (335) Natuur/bos/bosrijk/bomen/groen 213 Rust/stilte 168 Ruimte/ruimtelijke opzet 70 Mooi/het wonen/karakter/uitstraling van de wijk Groene bermen (geen trottoirs) Veiligheid Verkeersluw Lanen Ruime percelen Geen afval/netjes/schoon Daarnaast werden nog 27 andere pluspunten van de wijk genoemd. Zie bijlage 1.

7 2. PRIORITEITEN VOOR DE WIJKVERENIGING Welk probleem of welke zaak zou de wijkvereniging als eerste moeten aanpakken in uw wijk? (noem er maximaal 3) Prioriteiten (317) Hardrijden Parkeren Verkeersoverlast overig Evenementen/attracties Veiligheid Behoud groen Groene bermen Groen overig Nieuwe huizen/aanbouw Asfalt/wegdek Geluidsoverlast Afval Hondenpoep In bijlage 2 staan voor ieder thema de diverse antwoorden en opmerkingen weergegeven. Daarnaast staan onder OVERIG alle overige genoemde prioriteiten vermeld 3. OVERLAST Met welk soort overlast heeft u het afgelopen jaar te maken gehad? (meerdere antwoorden mogelijk)

8 Soort overlast (341) Hardrijdende auto's Evenementen in of nabij de wijk Geluidsoverlast Hondenpoep Parkeren door recreanten/dagjesmensen Geen overlast Attracties in of nabij de wijk Zwerfvuil Groenonderhoud 35 Inbraak 31 Rondhangende jeugd 27 Fout geparkeerde auto's door mede-buurtbewoners 22 Burenoverlast 16 Diefstal 15 Huisdieren 10 Parkeren Lyceum 8 Vernieling 8 Anders, namelijk Ingevuld bij anders namelijk : Hard rijdende bussen: 4 Blad op de weg: 3 Onvoldoende groenonderhoud: 3 Parkeren van wijkbewoners in de bermen parkeren: 2 Groenannexatie bermen: 2 Omgeschopte containers: 2 Bladblazers/kettingzagen: 2 Parkeren bij de Berg en bosschool Parkeren bezoekers Berg en Bosch/restaurant Onrust over gepleegde inbraken Onbetrouwbare overheid 45 km autootjes van schoolgaande jongelui die veel te hard rijden Loslopende honden Dieren (Katten, Steenmarters) Vuurwerk Midwintermarathon: evenementen Geklaag van bewoners over de wijk Boomwortels die stoeptegels omhoog drukken Sluipverkeer Stank van houtkachels (buiten) Buren die hun kliko op zondag al om uur aan de weg zetten Grafitty op schoolplein Verkeersdrukte honduitlaten aan de Juniperlaan Toelichting op overlast Een toelichting op de overlast staat in bijlage 3

9 4. WIJK STEEDS MOOIER OF STEEDS MINDER MOOI? Vindt u dat de wijk steeds mooier of steeds minder mooi wordt? Waarom? Wijk wordt mooier of minder mooi (294) Mooier 67 23% Blijft gelijk % Minder mooi 92 31% 47 respondenten hadden geen antwoord of geen mening. Veel gaven daarbij als reden op dat zij nog tekort in de wijk woonden om daar een oordeel over te kunnen hebben. Meest genoemde redenen waarom het mooier is: Renovatie van woningen: 28 Mooie nieuwe huizen: 7 Groener/veel aandacht voor groen: 4 Meest genoemde redenen waarom het minder mooi is: Minder bomen/groen: 41 Te hoge/grote huizen: 28 Onderhoud groen: 8 Nieuwe huizen/aanbouwen zijn niet mooi: 8 Het wordt te donker doordat sommige bomen te groot worden: 5 Verstening van tuinen en opritten: 5 Te veel kap bij nieuwbouw: 5 Veroudering/verwaarlozing van woningen/tuinen: 5 In bijlage 4 staan alle redenen vermeld

10 5. NIEUWGEBOUWDE HUIZEN IN DE WIJK Wat vindt u van de huizen die nieuw gebouwd worden in de wijk? (Meerdere antwoorden mogelijk) Nieuwbouw (310) Positief: (overwegend) mooi/goed/leuk/prima 133 (Soms) te groot 104 Niet (altijd) passend bij de stijl van de wijk (Meestal) te modern, niet mooi, protserig, catalogus Wisselend Verstenen kavel ongewenst (Merendeel) passend bij de stijl van de wijk Overig Met Wisselend wordt bedoeld dat respondenten over het ene huis wel als positief en het andere huis niet als positief beoordeelden. 31 respondenten gaven aan dat zij geen mening over de nieuwbouw hebben of gaven geen antwoord. Bij Overige antwoorden werd genoemd: Tegen moderne aanbouw: 5 Voorkeur voor renovatie boven nieuwbouw: 4 Lelijke erfafscheiding: 1 Kan nog mooier: 1 Er wordt meestal geen rekening gehouden met de privacy van de omringende bestaande bebouwing: 1

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners Rapportage 22-3-2017 INHOUD 0. Over de enquête Inleiding Deelname Vraagstelling Wijze van rapporteren 1. Pluspunten van

Nadere informatie

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners Rapportage 22-3-2017 INHOUD 0. Over de enquête Inleiding Deelname Vraagstelling Wijze van rapporteren 1. Pluspunten van

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen 1 en 10, waarbij een hoog cijfer betekent

Nadere informatie

BUURTONDERZOEK RIVIERENWIJK. januari afbeelding: OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA,

BUURTONDERZOEK RIVIERENWIJK. januari afbeelding: OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA, BUURTONDERZOEK RIVIERENWIJK afbeelding: OpenStreetMap-auteurs, CC-BY-SA, http://www.openstreetmap.org/ INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Merwedestraat 4. Balijelaan 5. Spuistraat 6. Waalstraat

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u graag een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: xx In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. We vragen u daarover een oordeel te geven door middel van een rapportcijfer op

Nadere informatie

Bewoners Enquête Apeldoorn. Stadsdeel Noord West en Stadswijk Berg en Bos

Bewoners Enquête Apeldoorn. Stadsdeel Noord West en Stadswijk Berg en Bos Bewoners Enquête Apeldoorn Stadsdeel Noord West en Stadswijk Berg en Bos Response overzicht NoordWest heeft 33020 inwoners Schatting aantal voordeuren: 10.000 Totaal ingeleverd 1293 enquêtes = +/- 13%

Nadere informatie

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1 Dorpnr.: 1 Leefbaarheidsenquête In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. Hier kunt u een oordeel over geven door middel van een cijfer van 1 (zeer negatief) t/m 10

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Samenvatting De Leidse burgers hebben vijf aspecten beoordeeld, die betrekking hebben op het onderhoud van de stad en als zodanig onder de medeverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Gescheiden gft inzameling Nesselande

Gescheiden gft inzameling Nesselande rotterdam.nl/onderzoek Gescheiden gft inzameling Nesselande Onderzoek en Business Intelligence Gescheiden gft inzameling Nesselande Een evaluatie M. van Rhee Onderzoek en Business Intelligence (OBI) 13

Nadere informatie

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp

Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Buurtenquête Horstlanden-Veldkamp Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Terugkoppeling enquête Velp Noordoost

Terugkoppeling enquête Velp Noordoost Terugkoppeling enquête Velp Noordoost Ik buurt mee!-lezing op 8 februari 2014 8,4 Dat is het gemiddelde cijfer waarmee u en uw buurtgenoten de buurt hebben beoordeeld. * De enquête is door 125 mensen ingevuld

Nadere informatie

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei ONDERZOEK VEILIGHEID Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei 14 GfK 14 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei 14 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting. Onderzoeksresultaten Voorvallen en misdrijven Veiligheid

Nadere informatie

Wijkraadpleging Molenwijk. Gemeente Haarlem Augustus 2012

Wijkraadpleging Molenwijk. Gemeente Haarlem Augustus 2012 Gemeente Haarlem Augustus 2012 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6C 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2012-concept Datum : Augustus 2012 Opdrachtgever :

Nadere informatie

Bomen in HI-Ambacht. Inhoud MENING, ERVARINGEN EN TEVREDENHEID VAN INWONERS. 1 Conclusies

Bomen in HI-Ambacht. Inhoud MENING, ERVARINGEN EN TEVREDENHEID VAN INWONERS. 1 Conclusies Bomen in HI-Ambacht MENING, ERVARINGEN EN TEVREDENHEID VAN INWONERS Inhoud De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gaat het bomenbeleid actualiseren. Om hier ook de mening van de inwoners bij te betrekken, heeft

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over

Het Leiderdorppanel over Het Leiderdorppanel over Resultaten peiling 10: beleving openbare ruimte Februari 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 10e peiling met het burgerpanel van Leiderdorp. Deze peiling

Nadere informatie

Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012

Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012 Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012 Zuid aan Zet Gebiedsgericht werken in Colmschate-Zuid oktober 2012 Colofon Uitgave : Kennis en Verkenning Naam : R.J Bos Telefoonnummer

Nadere informatie

Wijkschouw Stadsveld Zuid

Wijkschouw Stadsveld Zuid Wijkschouw Stadsveld Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.

Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs. Gemeente Houten Onderzoek plastic afvalinzameling, straatmuzikanten ADV Market Research B.V. Den Dolder, 20 oktober2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Thomas Beffers MSc Het auteursrecht op dit rapport

Nadere informatie

Buurtenquête Getfert-Perik

Buurtenquête Getfert-Perik Buurtenquête Getfert-Perik Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg DRAAGVLAKONDERZOEK PARKEERREGELING SCHEVENINGEN HELLINGWEG Alex Feijt The Research Company BV Maart 2019 In opdracht van: Gemeente Den Haag The

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 OKTOBER 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 2018

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 2018 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 18 Elke vier maanden verzamelen wij informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid in de gemeente. Deze monitor bestaat uit drie

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek-Noord

Wijkschouw Helmerhoek-Noord Wijkschouw Helmerhoek-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1 Buurtnummer 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. Bij het onderzoeken van de leefbaarheid, is het waardevol om te weten

Nadere informatie

Buurtenquête De Laares

Buurtenquête De Laares Buurtenquête De Laares Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

VERGUNNINGENPARKEREN OMGEVING PARK BERG & BOS Uitkomsten online enquête. Rapportage 17-12-2013

VERGUNNINGENPARKEREN OMGEVING PARK BERG & BOS Uitkomsten online enquête. Rapportage 17-12-2013 VERGUNNINGENPARKEREN OMGEVING PARK BERG & BOS Uitkomsten online enquête Rapportage 17-12-2013 INHOUD 0. Inleiding 1. Onderzoeksgebied 2. Deelname 3. Mening in vergunningengebied over vergunningenparkeren

Nadere informatie

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011 Integrale Veiligheidsmonitor Buurtrapport Juli 202 Hoe leefbaar en veilig is de buurt? Integrale Veiligheidsmonitor. Inleiding In heeft gemeente voor de tweede keer deelgenomen aan de Integrale Veiligheidsmonitor.

Nadere informatie

Stadswerven Zuid 2014 Een jaar na opening van het Energiehuis

Stadswerven Zuid 2014 Een jaar na opening van het Energiehuis Stadswerven Zuid Een jaar na opening van het Energiehuis Stadswerven Zuid is het tol van verschillende ontwikkelingen, met een gerenoveerd Energiehuis en de komst van een bioscoop met parkeergarage. In

Nadere informatie

Buurtenquête Glanerbrug-Zuid

Buurtenquête Glanerbrug-Zuid Buurtenquête Glanerbrug-Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Buurtenquête Stevenfenne

Buurtenquête Stevenfenne Buurtenquête Stevenfenne Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een

Nadere informatie

Wijk j sch c ouw u Tra r ns n burg r

Wijk j sch c ouw u Tra r ns n burg r Wijkschouw Transburg Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een wijkbeheerplan

Nadere informatie

Wijkschouw Bothoven deel D

Wijkschouw Bothoven deel D Wijkschouw Bothoven deel D Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

In de periode 2011-2015 wordt voor iedere Enschedese buurt een wijkbeheerplan opgesteld.

In de periode 2011-2015 wordt voor iedere Enschedese buurt een wijkbeheerplan opgesteld. Buurtenquête Pathmos Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede een wijkbeheerplan

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Franse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In totaal

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Een fijne buurt, maar niet af! Resultaten enquête Zeeheldenbuurt

Een fijne buurt, maar niet af! Resultaten enquête Zeeheldenbuurt Buurtcomité Zeeheldenbuurt Een fijne buurt, maar niet af! Resultaten enquête Zeeheldenbuurt Januari 2007, Samenstellers: Ben Uithol Bert Alkemade (redactie) Cathrien van der Waarde Corrie van Eldik Thieme

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

Wijkschouw Stokhorst / Park Stokhorst

Wijkschouw Stokhorst / Park Stokhorst Wijkschouw Stokhorst / Park Stokhorst Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

LEEFBAARHEIDSMONITOR EDE 2015 EN TRENDS WIJKEN/BUURTEN

LEEFBAARHEIDSMONITOR EDE 2015 EN TRENDS WIJKEN/BUURTEN LEEFBAARHEIDSMONITOR EDE 2015 EN TRENDS WIJKEN/BUURTEN 2005-2015 OPZET EN UITVOERING Sinds 1999 voert de gemeente Ede elke twee jaar een onderzoek uit naar leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Tot en

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011

Integrale Veiligheidsmonitor Hengelo 2011 Integrale Veiligheidsmonitor Wijkrapport Juli 202 Hoe leefbaar en veilig is de? Integrale Veiligheidsmonitor. Inleiding In heeft gemeente voor de tweede keer deelgenomen aan de Integrale Veiligheidsmonitor.

Nadere informatie

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid Resultaten gemeentebeleidsmonitor 217 Veiligheid en leefbaarheid 1. Inleiding Om de twee jaar wordt er een onderzoek, de zogeheten gemeentebeleidsmonitor, uitgevoerd onder de inwoners naar verschillende

Nadere informatie

Stadspanelonderzoek naar de communicatie over het groenonderhoud

Stadspanelonderzoek naar de communicatie over het groenonderhoud Stadspanelonderzoek naar de communicatie over het groenonderhoud Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel, waar iedere inwoner aan kan deelnemen. Momenteel telt het panel

Nadere informatie

Voel je thuis op straat!

Voel je thuis op straat! Voel je thuis op straat! 0-meting onder kinderen, jongeren en volwassenen in Bergen op Zoom Centrum Ron van Wonderen Nanne Boonstra Utrecht, september 2007 Verwey- Jonker Instituut 1 Samenvatting en conclusies

Nadere informatie

Bewonersenquête Hofjes Kerkelanden

Bewonersenquête Hofjes Kerkelanden Bewonersenquête Hofjes Kerkelanden Rapport Gemeente Hilversum BMC Maart 2019 T. Plat A. van den Heuvel Projectnummer: PO006659 Correspondentienummer: DH-1403-9845 BMC Onderzoek KVK 32078667 Laan van Zuid

Nadere informatie

Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West. oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad

Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West. oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad Rapportage enquête invoer betaald parkeren Nieuw West oktober 2018 Team Onderzoek & Statistiek Zaanstad 1 Enquête invoeren betaald parkeren Nieuw West aanleiding De komende jaren bouwt Zaanstad nog circa

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Beoordeling verloedering in eigen wijk

Hoofdstuk 6. Beoordeling verloedering in eigen wijk Hoofdstuk 6. Beoordeling verloedering in eigen wijk Samenvatting Voor het derde achtereenvolgende jaar is middels een open vraag onderzocht aan welke zaken de Leidse burgers zich wel eens ergeren in de

Nadere informatie

Buurtenquête De Posten - Oosterveld

Buurtenquête De Posten - Oosterveld Buurtenquête De Posten - Oosterveld Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in

Nadere informatie

Onderzoek parkeerbeleid

Onderzoek parkeerbeleid Onderzoeksrapport Onderzoek parkeerbeleid Gemeente Heemstede Uw gegevens Gemeente Heemstede Raadhuisplein 1 2101 HA Heemstede Telefoon: 14023 Internet: www.heemstede.nl Contactpersoon Dhr. T. loggers Onze

Nadere informatie

Kinderen in De Leyens 2014. Enquête onder basisschoolleerlingen

Kinderen in De Leyens 2014. Enquête onder basisschoolleerlingen Kinderen in 2014 Enquête onder basisschoolleerlingen 1 4 maart 2014 Annemiek van Soest Projectleider wijkontwikkeling Gemeente Zoetermeer 2 INHOUD 1 SAMENVATTING... 4 2 INLEIDING... 5 1.1 Doelstelling...

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid Groningen september tot december 18 JANUARI 19 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder

Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder Onderzoek Parkeerregulering Hazepolder Team Beleidsonderzoek en informatiemanagement Gemeente Purmerend Parkeerregulering Hazepolder, maart 2016 1 Team B&I, gemeente Purmerend Colofon In opdracht van:

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Buurt-voor-Buurt Onderzoek Wipstrik

Buurt-voor-Buurt Onderzoek Wipstrik Buurt-voor-Buurt Onderzoek In januari/februari 2018 is het Buurt-voor-Buurt Onderzoek van 2018 uitgevoerd. Ruim 10.500 Zwolse inwoners van 18 jaar en ouder hebben aan het onderzoek meegewerkt. Door deze

Nadere informatie

INWONERSPANEL REUSEL-DE MIERDEN PEILING VEILIGHEID

INWONERSPANEL REUSEL-DE MIERDEN PEILING VEILIGHEID INWONERSPANEL REUSEL-DE MIERDEN PEILING 1 2016 VEILIGHEID Gemeente Reusel-De Mierden December 2016-Januari 2017 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27

Nadere informatie

Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden

Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden De gemeente Dordrecht zet zich in om overlast in het algemeen, en van coffeeshops in het bijzonder, te verminderen. Dordrecht telt in totaal acht

Nadere informatie

Enquête Penseelstreek Wat vinden we van onze wijk en de wijkvereniging?

Enquête Penseelstreek Wat vinden we van onze wijk en de wijkvereniging? Enquête Penseelstreek 2017 Wat vinden we van onze wijk en de wijkvereniging? Vooraf Enquête is uitgevoerd in samenwerking tussen wijkvereniging en Team Leefomgeving Arnhem Per brief zijn alle bewoners

Nadere informatie

Wijkschouw Hogeland-Noord

Wijkschouw Hogeland-Noord Wijkschouw Hogeland-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Enquête buurtbewoners

Enquête buurtbewoners Enquête buurtbewoners Inleiding: Onder de bewoners van de gemeente Waterland is een online enquête gehouden. Dit met het doel om een beter inzicht te verkrijgen in hoe bewoners tegenover schapenbegrazing

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek Zuid

Wijkschouw Helmerhoek Zuid Wijkschouw Helmerhoek Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 2019

Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 2019 Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 19 JUNI 19 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus 2017 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling afdeling Verkeer en Vervoer Onderzoek

Nadere informatie

Resultaten Enquête 1

Resultaten Enquête 1 Resultaten Enquête 1 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Opzet en uitvoering... 4 4 Uitkomsten enquete... 5 4.1 Wat is de leeftijd van uw kind(eren) die op de basisschool zitten?... 5 4.2 Hoe ver woont u van onze

Nadere informatie

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Vuren Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Vuren Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015 Veiligheidsbeleving Vuren Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 1.1 Algemeen Vuren ligt langs de oever van de Waal. Aan de overkant van de Waal is het slot Loevestein zichtbaar en aan

Nadere informatie

INWONERSPANEL SCHAGEN OVER HANDHAVING

INWONERSPANEL SCHAGEN OVER HANDHAVING INWONERSPANEL SCHAGEN OVER HANDHAVING Gemeente Schagen Mei 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017/76 Datum Mei 2017 Opdrachtgever

Nadere informatie

STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK

STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK STADSPANEL HOORN OVER VUURWERK Gemeente Hoorn September 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017 / 169 Datum September 2017

Nadere informatie

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens Resultaten peiling EnschedePanel Inleiding Voor de verbetering van de leefbaarheid en aanpak van de veiligheid in de wijken is in oktober 2015 een onderzoek verricht. In dezelfde periode is de landelijke

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 18 Elke vier maanden verzamelen wij informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid in de gemeente. Deze monitor bestaat uit drie

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Samenvatting Leidenaren vinden groen in de buurt en een rustige woonomgeving de meest prettige punten aan de inrichting van een wijk. Als grootste bron van irritatie wordt,

Nadere informatie

Jutphaas Wonen. Bewonersonderzoek plinten Torenflats

Jutphaas Wonen. Bewonersonderzoek plinten Torenflats Jutphaas Wonen Bewonersonderzoek plinten Torenflats 1 april 2011 Projectnr. 5137.100/g Boulevard Heuvelink 104 6828 KT Arnhem Postbus 1174 6801 BD Arnhem Telefoon (026) 3512532 Telefax (026) 4458702 E-mail

Nadere informatie

Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos

Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Spijk Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Spijk Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015 Veiligheidsbeleving Spijk Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 5. Algemeen Vuren ligt langs de oever van de Waal. Aan de overkant van de Waal is het slot Loevestein zichtbaar en aan

Nadere informatie

Leefbaarheid in Pijnacker- Nootdorp

Leefbaarheid in Pijnacker- Nootdorp Leefbaarheid in Pijnacker- Nootdorp Meting 2005 In opdracht van Gemeente Pijnacker-Nootdorp Annelien Thedinga juli 2005 Rapportnummer: 89320 RIGO Research en Advies BV De Ruyterkade 139 1011 AC Amsterdam

Nadere informatie

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Herwijnen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015.

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Herwijnen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015. Veiligheidsbeleving Herwijnen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2.. Algemeen Herwijnen is een typisch dijkdorp. De oudere bebouwing, met fraaie monumentale panden, strekt zich voornamelijk

Nadere informatie

Groen Sliedrecht BEWONERS AAN HET WOORD OVER HET GROEN(ONDERHOUD)

Groen Sliedrecht BEWONERS AAN HET WOORD OVER HET GROEN(ONDERHOUD) Groen Sliedrecht BEWONERS AAN HET WOORD OVER HET GROEN(ONDERHOUD) Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente Sliedrecht is bezig om het groenbeleidsplan te actualiseren. Hierbij betrekt de

Nadere informatie

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 BUURTONDERZOEK Westvoorne Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 Hierbij gaven 46 bewoners aan de deur en 2 via het internet

Nadere informatie

12 VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING

12 VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING Graag zouden we nog een aantal aanvullende vragen willen stellen over hoe u de veiligheid in Haarlem ervaart. In hoeverre vindt u Haarlem een veilige stad? In hoeverre

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING OPENBARE RUIMTE & SPEELPLAATSEN GEMEENTE WIJDEMEREN SEPTEMBER 2013

RAPPORT BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING OPENBARE RUIMTE & SPEELPLAATSEN GEMEENTE WIJDEMEREN SEPTEMBER 2013 RAPPORT BURGERPANEL WIJDEMEREN PEILING 1 2013 OPENBARE RUIMTE & SPEELPLAATSEN GEMEENTE WIJDEMEREN SEPTEMBER 2013 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623

Nadere informatie

Draagvlakonderzoek Eurocircuit Gemeente Valkenswaard, augustus 2018

Draagvlakonderzoek Eurocircuit Gemeente Valkenswaard, augustus 2018 Draagvlakonderzoek Eurocircuit Gemeente Valkenswaard, augustus 2018 INLEIDING AANLEIDING ONDERZOEK De gemeente Valkenswaard werkt aan de actualisering van het bestemmingsplan Eurocircuit. De rallycrossvereniging

Nadere informatie

Wijkschouw Diekman Hogeland Zuid

Wijkschouw Diekman Hogeland Zuid Wijkschouw Diekman Hogeland Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Kinderen in Oosterheem 2013. Enquête onder basisschoolleerlingen

Kinderen in Oosterheem 2013. Enquête onder basisschoolleerlingen Kinderen in Oosterheem 2013 Enquête onder basisschoolleerlingen 1 23 oktober 2013 Annemiek van Soest Projectleider wijkontwikkeling Gemeente Zoetermeer 2 INHOUD 1 INLEIDING... 4 1.1 Doelstelling... 4 1.2

Nadere informatie

Wijkschouw Bothoven deel C

Wijkschouw Bothoven deel C Wijkschouw Bothoven deel C Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over

Het Leiderdorppanel over Het Leiderdorppanel over Resultaten peiling 4: Koopzondag en parkeerbeleid december 2011 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 4e peiling met het burgerpanel van Leiderdorp. Deze peiling

Nadere informatie

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 In de periode half mei/ begin juli 2013 heeft USP Marketing Consultancy in opdracht van Volkshuisvesting opnieuw een bewonersonderzoek gedaan naar de tevredenheid

Nadere informatie

Hoe veilig is Leiden?

Hoe veilig is Leiden? Hoe veilig is? Veiligheidsmonitor gemeente Tabellenrapport April 2014 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2014/015 Datum April 2014 Opdrachtgever Auteurs

Nadere informatie

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede

Waar staat je gemeente. Gemeente Enschede Waar staat je gemeente Gemeente Enschede Inhoudsopgave Sheetnummer Samenvatting 3 Burgerpeiling Waar staat je gemeente & respons 4 Woon & leefomgeving Waardering & sociale samenhang 5 Veiligheid en overlast

Nadere informatie

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA Gemeente Moerdijk November 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/177 Datum November

Nadere informatie