De statuten van de Studentenfanfare Ghendt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De statuten van de Studentenfanfare Ghendt"

Transcriptie

1 De statuten van de Studentenfanfare Ghendt Aan allen die nu zijn en later zullen leven, Onze Groet. De Vereniging Art. 1: De vereniging, Studentenfanfare Ghendt genaamd, is een feitelijke vereniging die deel uitmaakt van het overkoepelende Kultureel Konvent (K.K.). Art. 2: De beschermengel van de Fanfare is onze meter. Art. 3: De fanfare heeft tot doel het verenigen van studenten die, al muziek spelende, ambiance maken. Vriendschap, wederzijds hulpbetoon, maar vooral de kracht van de muziek verenigt alle leden. Art. 4: Een algemeen geldende leuze is: Zonder drank, geen klank. Samenstelling Art. 5: De vereniging bestaat uit: 1. Het praesidium, welke samengesteld is uit de praeses, de vice-praeses, de feestpraeses (enkel bij lustrumjaren), de penningmeester, de secretaris, de public-relations en de zedenmeester. Hun functie wordt beschreven in artikel De commilitones 3. De proseniores 4. De ereleden 5. De oud-leden die nog iets van zich laten horen, hetzij financieel, hetzij op een andere manier 6. De vlaggendrager 7. De schachten (gewijzigd op 6/11/96, praesidium ) Art. 5 bis: Alle oude buks en keuns bij wie de studentikoziteit niet te verdrinken valt, zijn verenigd in de Kring der Eeuwige Fanfaristen, afgekort K.E.F., welke is gesticht in de schoot van de Fanfare op de verkiezingsavond van 15 april 1983; stichters van het K.E.F. zijn: Luc Verdonck, alias Crème, Dirk De Jonghe, Paul Snauwaert en Chris Lycke. Geïnteresseerden wenden zich tot de afzonderlijke statuten van de K.E.F., die thans ongeschreven en van vrij flexibele aard zijn. Art. 5 ter: Ieder jaar wordt door de K.E.F.-praeses het K.E.F.-souper georganiseerd, in de regel de eerste zaterdag van augustus. Op dit eetfestijn waar alle fanfariëns & fanfariënnes welkom zijn, verbroederen de oudere generaties met de fanfare van nu. Nieuwe vriendschapsbanden worden gesmeed en de oude opnieuw aangehaald. Deze avond wordt ook de nieuwe K.E.F.-praeses verkozen.

2 Art. 6: De functies van de praesidiumleden houden het volgende in: 1. De praeses: - is dirigent, animeert de meute, - zorgt ervoor dat de fanfaristen op tijd beginnen en stoppen en intussen hetzelfde liedje spelen, - bezoekt regelmatig de cafés, bij voorkeur de Salamander, en legt cont(r)acten met andere clubs, - is ook de leider indien het gaat om een niet-muzikale activiteit. 2. De vice-praeses - is de tweede in rang na de senior en zal bij diens afwezigheid hem dan ook vervangen, - zorgt voor de netheid van het instrumentenlokaal, - zorgt voor de labojassen, - zorgt voor de partituren, d.w.z. voldoende aanwezig en allemaal aanwezig, - zorgt voor de goede staat van de instrumenten zodat deze bespeelbaar blijven, - zorgt voor het in orde brengen van repetitie- en cantuslokaal voor de activiteit. 3. De penningmeester - int de gelden met de ene hand en geeft ze uit met de andere hand, - houdt het kasboek bij en de balans in het oog en moet kunnen voorspellen hoeveel wij gedurende geheel het jaar mogen drinken, eten, reizen..., - heeft altijd de fanfareportefeuille (met geld) bij zich, - zorgt voor petjes, linten en speldjes. 4. De secretaris - noteert op de vergaderingen, - zorgt voor een keurige met wat humor gekruide, activiteitenlijst en verstuurt deze naar de leden en de oud-leden, - is in het bezit van een computer, - is ook de archivaris; d.w.z. bezorgt het fanfareboekje, praesidiumlijst en activiteitenlijst op het archief van de UGent (rectoraat), - is hoofd van het internetteam. Hij wordt in deze functie bijgestaan door één of meer internetverantwoordelijken, die door het praesidium worden uitverkozen omwille van hun deskundigheid, als de secretaris niet zelf over de kennis of mogelijkheden beschikt de website te beheren. - meldt alle activiteiten aan bij Dienst StudentenActiviteiten, indien de secretaris geen universiteitsstudent is, neemt een ander praesidiumlid dat wel universiteitsstudent is, deze taak op zich. (ingevoegd op 03/04/2012, praesidium ) 5. De public relations - is het visitekaartje van de Fanfare en laat zich overal opmerken en tracht contacten los te weken, - zorgt voor affiches en kaarten en hangt deze affiches ook uit voor gelegenheden waarvoor dit op de vergadering zo beslist is, - is aanwezig op elke activiteit om de fanfaredaden op negatief te vereeuwigen en zorgt ook voor de nabestelling van de foto s, - zorgt voor een dia-avond (= laatste activiteit voor het kiessouper), - zorgt voor een fanfare-boekje, waarin van elke activiteit (uitgezonderd het kiessouper) een artikel moet staan. 6. De zedenmeester - is de gendarm en treedt op als bepaalde elementen het gezag van de senior proberen te ondermijnen door niet mee te spelen, te zeveren, vals te spelen, te luid spelen,..., - zorgt op andere dan de muzikale activiteiten voor kalmte, rust en deftige zeden, - is op een cantus tevens schachtentemmer, - zorgt voor het spaarvarken, bierkan indien nodig en theelichtjes (om de cantus mee af te sluiten).

3 7. De feestpraeses - wordt telkens voor een lustrumjaar gekozen - organiseert een onevenaarbare lustrumweek (7/7), inclusief een weekend, - heeft dus bij voorkeur organisatorische gaven en kan zich ook vrijmaken gedurende die week, zowel als hij/zij student is of oud-lid is. (gewijzigd op 03/04/12, praesidium ) (gewijzigd op 31/03/16, praesidium ) Verkiezingen Art. 7: 1. Het praesidium wordt verkozen op een speciaal daarvoor ingerichte verkiezingsavond. In de regel vindt dit kiessouper plaats op de laatste vrijdag van de Paasvakantie. 2. Tevens worden tijdens deze verkiezingsavond de aanwezige schachten ontgroend. 3. De oud-leden krijgen van de praeses van het verstreken jaar een algemene toelichting van het voorbije jaar net voor de verkiezing. Dit discreet onderonsje dient om te voorkomen dat de oud-leden onnozel, blind of in het wilde weg stemmen, of zich laten verblinden door halo-effecten. Art. 8: De statuten worden ieder jaar bij het begin van de verkiezingsavond voorgelezen door de vice-praeses. Mits toestemming van de senior kan deze voorlezing beperkt worden tot artikelen 8, 6, 9, 10, 11 en 12 van deze statuten en in de volgorde als hier bepaald. Onverminderd het voorgaande worden ook steeds de eventueel gewijzigde artikelen van de statuten voorgelezen. A) Passieve voorwaarden Art. 9: Het praesidium wordt verkozen op een speciaal daarvoor ingerichte verkiezingsavond. De kandidaten moeten voor bepaalde posten aan bepaalde voorwaarden voldoen. 1. Algemene voorwaarden zijn: - reeds 1 jaar actief lid zijn van de Fanfare - student zijn in Gent (Niet-studenten kunnen zich dus niet verkiesbaar stellen, tenzij voor de functie van feestpraeses. Om de verkiezing niet nodeloos te rekken, hoewel dit spannend en amusant kan zijn, wordt het verder ook op prijs gesteld het louter vormelijk stellen te beperken.) - voor minstens 1 volledig academiejaar volgend op de verkiezing ingeschreven zijn aan hogeschool of Universiteit. 2. Specifieke voorwaarden voor de praesesfunctie zijn: - minstens één jaar praesidiumervaring hebben 3. Binnen het praesidium kunnen maximaal twee slagwerkers een functie opnemen. Hierbij wordt de feestpraeses buiten beschouwing gelaten. 4. Uitzonderlijk kunnen ook oud-leden, die geen student meer zijn, zich kandidaat stellen voor feestpraeses, indien geen geschikte kandidaat kan gevonden worden binnen de actieve leden. (gewijzigd op 20/3/91, praesidium ) (gewijzigd op 31/03/16, praesidium )

4 B) Actieve voorwaarden Art. 10: Alle commilitones die in het afgelopen fanfarejaar minstens 2 maal aanwezig geweest zijn (excl. het kies- en KEF-souper), zijn stemgerechtigd. Wat betreft de stemverdeling beschikt de praeses over twee stemmen, de overige praesidiumleden, gewone leden en ereleden beschikken elk over één stem. Indien aanwezig heeft ook de meter een stem. (gewijzigd op 31/03/16, praesidium ) C) Stemming Art. 11: 1. De stemming is geheim en schriftelijk. 2. Bij de 1e en 2e stemronde is een statutaire meerderheid (d.i. volle 2/3 stemmen van het aantal aanwezige, stemgerechtigde personen + de extra stem van de senior) vereist. Blanco en ongeldige stemmen gelden bij geen enkele van de kandidaten, maar tellen dus wel mee voor het totaal waarop de meerderheid wordt berekend. Het betreft hier een specifiek fanfarereglement om de spanning er een beetje in te houden. Bij de 3e en volgende stemrondes is slechts een gewone meerderheid (d.i. de helft + 1) vereist. 3. De wijze van stemming gebeurt als volgt: de senior slaat 3x. Bij de derde slag moeten alle kandidaten opgestaan zijn. De volgorde waarop de kandidaten zijn rechtgestaan bepaalt tevens de volgorde van de verdediging, met of zonder advocaat. 4. Na de eerste stemronde kan een advocaat aangesteld worden ter verdediging van de respectievelijke kandidaten. Deze mogen niet geïnterpelleerd worden tijdens hun verdediging. Enkel de praeses van het lopende jaar kan geen advocaat zijn. 5. Bij het uitblijven van een verkozene gaat men verder met alleen de sterkste kandidaten en worden de anderen vriendelijk verzocht zich terug te trekken. De senior die de verkiezingsavond inleidde bepaalt dit moment en het aantal kandidaten dat zich moet terugtrekken. (geamendeerd in 1985, effectief gewijzigd op 10/3/98, praesidium ) Art. 12: 1. Indien er niemand verkozen is voor een bepaalde functie, wordt er een nieuwe stemming gehouden voor de betreffende functie op de eerstvolgende cantus. 2. Bij verder uitblijven beschikt het praesidium over een volmacht om een kandidaat aan te stellen, mocht deze gevonden worden. (ingevoegd op 10/3/98, praesidium ) Werking Art. 13: De Fanfare doopt haar schachten niet. Art. 14: De leden, zijnde de personen vermeld in artikel 5, aanvaarden: - zich te onderwerpen aan de statuten van de Fanfare, - nooit het prestige van de Fanfare in gedrang te brengen, - met nauwgezetheid zorg te dragen voor alle stukken die hen door de Fanfare worden toevertrouwd, - alle wenken van de praeses en het praesidium op te volgen. Art. 15: Indien Artikel 14 met de voeten getreden wordt, dient op eenieders vraag de senior de overtreder aan te manen. Ten exemplatieve titel kunnen volgende sancties worden opgelegd, indien aan de aanmaning geen gevolg wordt gegeven: - bierimpotentie voor bepaalde of onbepaalde tijd, - verbod aan bepaalde activiteiten deel te nemen, - uit het lidmaatschap ontzet worden. (ingevoegd op 10/3/98, praesidium )

5 Art. 16: 1. Praesidiumleden die niet naar behoren hun functie vervullen en/of de bepalingen van Artikel 14 overtreden, zullen aangemaand worden, hetzij door de senior, hetzij door de senior op aanvraag van een ander praesidiumlid, hetzij door de andere praesidiumleden. Indien hieraan geen gevolg wordt gegeven, kan het in gebreke blijvende praesidiumlid uit functie gezet worden met een voltallige meerderheid (dit is heel het praesidium uitgezonderd het betreffende praesidiumlid) (ingevoegd op 10/3/98, praesidium ) 2. De vacante functie wordt ingevuld door het instellen van een nieuwe verkiezing voor die functie, op de eerstvolgende cantus. Het ontzette praesidiumlid is niet langer verkiesbaar. Bij het uitblijven van een kandidaat op de verkiezing, beschikt het praesidium over een volmacht een kandidaat aan te stellen, cfr. Art. 12, 2, indien deze gevonden wordt. 3. In geval van hoogdringendheid of de onmogelijkheid verkiezingen te kunnen houden (zoals in examenen/of vakantieperiodes) heeft het praesidium de volmacht toch een kandidaat te zoeken en aan te stellen met voltalligheid van stemmen binnen het praesidium. 4. In geval geen kandidaat kan worden gevonden volgens de procedures, omschreven in 2 en 3, neemt het praesidium de functie op zich. Art. 16 bis: Bij het vrijwillig neerleggen van een praesidiumfunctie zijn de bepalingen van Artikel 16, 2, 3 en 4 van toepassing. Art. 16 ter: Bij het vrijwillig of gedwongen neerleggen van de functie van praeses, wordt de vice-praeses automatisch tot senior benoemd. Voor de dan vacante functie van vice-praeses zijn de bepalingen van art. 16, 2, 3 en 4 van toepassing. Art. 16 quat: Een praesidiumlid dient gedurende het ganse praesidiumjaar ingeschreven zijn in een hogere onderwijsstellingen, met name hogeschool of universiteit. Indien hieraan niet voldaan wordt, dient het desbetreffende praesidiumlid zijn lint neer te leggen. (ingevoegd op 25/03/15, praesidium ) Art. 17: Het praesidium vergadert op uitnodiging van de senior of een ander praesidiumlid en minstens 2x per jaar. Art. 18: Alle spelende leden die 50 jaar effectief in de Fanfare meespelen krijgen een medaille. Art. 19: Voor herstellingen bij schade aan de instrumenten op een Fanfareactiviteit zal de Fanfare voor een deel tussenkomen in de onkosten, indien geen instrumenten van de Fanfare voorhanden waren. Indien dit wel het geval was, en de persoon kiest zelf om zijn/haar eigen instrument te bespelen, komt de Fanfare niet tussen. (gewijzigd op 04/03/13, praesidium )

6 Interpretatie en wijziging der statuten Art. 20: Het praesidium kan eventueel de statuten interpreteren of de reglementen aanvullen. 1. Wat niet duidelijk in de statuten staat, wordt bepaald door het praesidium. 2. Fundamentele wijzigingen hebben een statutaire meerderheid (d.i 2/3) binnen het praesidium nodig. 3. Wijzigingen en nieuwe artikelen in het statuut moeten worden openbaar gemaakt. 4. Wijzigingen en nieuwe artikelen moeten in de statuten aangeduid worden met (gewijzigd, respectievelijk ingevoegd, op datum van stemming, praesidium bestuursjaar ), aanvullend op de eventueel reeds vermelde wijzigingen. (geamendeerd in 1985, effectief gewijzigd op 10/3/98, praesidium )

Art. 2: De beschermengel van de Fanfare is onze meter.

Art. 2: De beschermengel van de Fanfare is onze meter. De statuten Aan allen die nu zijn en later zullen leven, Onze Groet. DE VERENIGING Art. 1: De vereniging, Studentenfanfare Ghendt genaamd, is een feitelijke vereniging die deel uitmaakt van het overkoepelende

Nadere informatie

Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt.

Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt. Titel 1: De Vereniging STATUTEN APOLLO Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt. Art. 1. Studentenclub Apollo, hierna Apollo

Nadere informatie

Statuten van de Kring Der Alchemisten

Statuten van de Kring Der Alchemisten Statuten van de Kring Der Alchemisten Statuten opgesteld op 11/09/07, laatst aangepast op 22/04/09 INHOUDSTAFEL Titel I Benaming, zetel, doel, levensduur Artikel 1 - Benaming en zetel Artikel 2 - Doel

Nadere informatie

Statuten studentenclub Acantha

Statuten studentenclub Acantha Statuten studentenclub Acantha I. Doel Art. 1: Studentenclub Acantha is een feitelijke vereniging. Cf. appendix Art. 2: De vereniging heeft als doel het op regelmatige basis organiseren van studentikoze

Nadere informatie

Statuten HSC Dionysus

Statuten HSC Dionysus Statuten HSC Dionysus 1 Algemeen Art. 1: Hoogstudentenclub Dionysus heeft als doel het op regelmatige basis organiseren van studentikoze activiteiten. Art. 2: HSC Dionysus maakt deel uit van het Seniorenkonvent

Nadere informatie

Statuten van studentenclub t Stropke

Statuten van studentenclub t Stropke Statuten van studentenclub t Stropke 1. Algemeen 1.1 t Stropke heeft tot doel sociale, culturele en sportieve activiteiten voor haar leden te organiseren. 1.2 't Stropke neemt noch een politiek, noch een

Nadere informatie

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen.

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. PHT statuten (revisie mei 2012) 1. Algemeen 1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. 1.2. PHT heeft tot doel haar leden

Nadere informatie

Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen

Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen Titel 1: Wezen van de kring Art. 1 De Vlaamse biomedische kring, kortweg VBK, is de Faculteitskring

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN 1 5/02/2015 TTC DRIVE OOSTENDE VZW HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VZW VTTL 1 2 Tafeltennisclub Drive Oostende vzw afkorting : T.T.C. Drive Oostende vzw TTC DRIVE OOSTENDE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN Artikel

Nadere informatie

Statuten AmiScientia

Statuten AmiScientia 2016 Statuten AmiScientia 2016-2017 In volgend document staan de statuten (leefregels) binnen studentenvereniging AmiScientia (Brugge). Volgende statuten moeten worden nageleefd binnen de vereniging en

Nadere informatie

STATUTEN HSC SALMONELLA

STATUTEN HSC SALMONELLA STATUTEN HSC SALMONELLA ALGEMEEN ART. 1 HoogStudentenClub Salmonella is "een club van kameraden" (zie clublied), zetelend in café Cuba Libre, Overpoortstraat, waar het bestuur minstens eenmaal per maand

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW 1. BEPALING EN DOEL Artikel 1: Geos is de vereniging van studenten geologie verbonden aan de afdeling Geologie van het departement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT, zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996 Artikel 1: Aspirant-leden en leerlingen 1. Onder leden wordt in dit Huishoudelijk Reglement tevens verstaan aspirant-leden.

Nadere informatie

Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring

Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen Titel 1: Wezen van de kring Art. 1 De Vlaamse Biomedische Kring, kortweg V.B.K., is de faculteitskring

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

STATUTEN HOME VERMEYLEN

STATUTEN HOME VERMEYLEN De statuten werden goedgekeurd op de algemene homeraad van 12/05/2015 en zijn geldig vanaf deze datum. De vorige statuten vervallen ook vanaf deze datum. STATUTEN HOME VERMEYLEN 1 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Statuten Vlaamse Geneeskundige Kring vzw

Statuten Vlaamse Geneeskundige Kring vzw Hoofdstuk 1: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art. 1: Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: De vereniging draagt de naam Vlaamse Geneeskundige Kring, Vereniging zonder winstoogmerk. In haar betrekkingen

Nadere informatie

Appendix Statuten studentenclub Acantha

Appendix Statuten studentenclub Acantha Appendix Statuten studentenclub Acantha I. Doel Art. 1: Studentenclub Acantha is een feitelijke vereniging. De vertegenwoordigers verklaren dat de feitelijke vereniging opgericht is op vrijwillige en duurzame

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 5 oktober 2017) TITEL I Inleidende bepalingen Artikel 1. De HoGent Studentenraad (hierna genoemd HGSR) is de officiële rechtstreeks

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014)

Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) TITEL I Inleidende bepalingen Artikel 1. De HoGent Studentenraad (hierna genoemd HGSR) is de officiële rechtstreeks

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996.

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996. Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996. Art. 1 HHR: Aspirant leden en leerlingen 1.1 Onder leden wordt in

Nadere informatie

S T A T U T E N H O M E V E R M E Y LEN

S T A T U T E N H O M E V E R M E Y LEN De statuten werden goedgekeurd op de beperkte Homeraad van 13/05/2018 en zijn geldig vanaf deze datum. De vorige statuten vervallen ook vanaf deze datum. S T A T U T E N H O M E V E R M E Y LEN 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Titel I. De vereniging

Titel I. De vereniging Artikel 1: Naam Titel I. De vereniging 1. De naam van de vereniging is Geografica. Artikel 2: Zetel 1. De zetel van Geografica is gelegen te, Krijgslaan 281, S8. Artikel 3: Rechtsvorm 1. Geografica is

Nadere informatie

Statuten Slavia: Faculteitskring van de Oost-Europese Talen en Culturen.

Statuten Slavia: Faculteitskring van de Oost-Europese Talen en Culturen. Statuten Slavia: Faculteitskring van de Oost-Europese Talen en Culturen. 1. Wezen van de kring: Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Slavia is de faculteitskring van de studenten Oost- Europese

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

- Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen -

- Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen - - Statuten - - Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus Antwerpen - Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Studentenvereniging van de Universitaire Faculteiten Stadscampus

Nadere informatie

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN Artikel 1. De Stafhouder, de Vice-Stafhouder en de gewone leden van de Raad, worden jaarlijks in de loop van de maand juni rechtstreeks gekozen door de Algemene Vergadering van de Orde, waarvoor alle van

Nadere informatie

Statuten Feitelijke Vereniging Chemica

Statuten Feitelijke Vereniging Chemica Statuten Feitelijke Vereniging Chemica I. Wezen en doel van de vereniging Artikel 1: Naam & Wezen van de vereniging 1. Chemica is de studentenvereniging voor de studenten van de opleidingen Chemie en Biochemie

Nadere informatie

Statuten WiNA Maart 2019

Statuten WiNA Maart 2019 Statuten WiNA 2019 5 Maart 2019 1 Algemene bepalingen Art. 1 WiNA is de faculteitskring van de studenten in de wiskunde, informatica, fysica en sterrenkunde aan de Universiteit Gent. De vereniging stelt

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

PloegVormingsReglement Medica Laatste update: 7/11/2017

PloegVormingsReglement Medica Laatste update: 7/11/2017 PloegVormingsReglement Medica Laatste update: 7/11/2017 Inhoud I. Inleiding...1 II. Inhoud...1 1. De informatievergadering...1 2. Meet and greet...2 3. Verdediging van visie en motivatie...2 4. De stemvergadering(en)...2

Nadere informatie

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen Statuten Studentenclub Moeder Coulissen 1. ALGEMEEN 1.1. Moeder Coulissen is een caféclub die enkel bestaat uit mannelijke leden. 1.2. Moeder Coulissen heeft tot doel sociale, culturele en sportieve activiteiten

Nadere informatie

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden. Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 12/02/2017 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent, Vereniging zonder winstoogmerk,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND v.z.w. KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND, Globelaan 49, 1190 Brussel HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Het huishoudelijk reglement van de v.z.w. Koninklijke Belgische

Nadere informatie

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden. Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 13/07/2016 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent, Vereniging zonder winstoogmerk,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

goedkeuring door gemeenteraad

goedkeuring door gemeenteraad GEMEENTELIJK FEESTCOMITE p/a Markt 1 9340 LEDE Voorzitter Elsie Van den Abbeele uw kenmerk: ons kenmerk: bijlagen: dienst: patrimonium tel.: (053)60 68 50 fax: (053)80 33 09 e-mail: patrimonium@lede.be

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

Statuten van Studentenclub Confabula

Statuten van Studentenclub Confabula Statuten van Studentenclub Confabula Deel 1: Begrippen Artikel 1: Voor toepassing van deze statuten wordt verstaan onder; Gewone meerderheid van de stemmen: meer voorstemmen dan tegenstemmen (onthoudingen,

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Agendapunt 11. Verkiezing leden bondsbestuur 11.1 Voordracht bestuursleden Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Het aftreedschema ziet er als

Nadere informatie

STATUTEN HSC DE DIJLEBRASSERS

STATUTEN HSC DE DIJLEBRASSERS STATUTEN HSC DE DIJLEBRASSERS TITEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1 WEZEN VAN HSC DE DIJLEBRASSERS Art. 1 Hoogstudentenclub De Dijlebrassers, afgekort HSC De Dijlebrassers, hierna De Dijlebrassers genoemd,

Nadere informatie

De Parkwacht Feitelijke Vereniging

De Parkwacht Feitelijke Vereniging De Parkwacht Feitelijke Vereniging Statuten TITEL I: WEZEN VAN DE VERENIGING Art. 1: De Vereniging draagt de naam De Parkwacht, verder in deze Statuten aangeduid als de Vereniging of als De Parkwacht.

Nadere informatie

Student Information Networking

Student Information Networking I Algemene bepalingen Student Information Networking Huishoudelijk reglement Art. 1 : Voor de toepassingen van dit huishoudelijke reglement wordt begrepen onder: SIN : Student Information Networking, zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEOS LEUVEN VZW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEOS LEUVEN VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEOS LEUVEN VZW 1. BEPALING EN DOEL Artikel 1: Geos is de vereniging van studenten geologie verbonden aan de afdeling Geologie van het departement Aard- en Omgevingswetenschappen

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen Statuten Studentenclub Moeder Coulissen Inhoud 1 Algemeen... 3 2 Kentekens van de club... 3 3 Geschiedenis van de club... 5 4 Leden... 5 5 Praesidium... 6 6 Vergaderingen... 8 7 Cantussen... 9 8 Doop en

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Statuten HSC Scaldis

Statuten HSC Scaldis Statuten HSC Scaldis Inhoud Artikel I. Vereniging... 3 Artikel II. Leden... 4 Artikel III. Ereleden... 6 Artikel IV. Financiën... 7 Artikel V. Praesidium... 8 Sectie 5.01: De praeses... 8 Sectie 5.02:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

STATUTEN JONG VLD DILBEEK

STATUTEN JONG VLD DILBEEK STATUTEN JONG VLD DILBEEK TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL en DUUR van de vereniging Art. 1 Naamgeving De vereniging draagt als naam Jonge Vlaamse Liberalen en Democraten afdeling Dilbeek. In haar betrekking

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 24/05/2015

Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 24/05/2015 Statuten pagina 1 van 5 Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 24/05/2015 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent,

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: De Vereniging

Hoofdstuk 1: De Vereniging Fabiant Statuten Hoofdstuk 1: De vereniging art. 1 3 Hoofdstuk 2: De leden art. 4 9 Hoofdstuk 3: De algemene vergadering art. 10 18 Hoofdstuk 4: Het praesidium art. 19 41 Hoofdstuk 5: De verkiezingen art.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Statuten van Mesacosa

Statuten van Mesacosa Statuten van Mesacosa [aangepaste versie d.d. 06/05/1999; goedgekeurd binnen het bestuur d.d. 10/05/1999 en A.V. 3-05/ 2000] [bijgewerkt op woe 06-12/2000, goedgekeurd binnen bestuur d.d..18-12/2000 en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 1. Historiek : De club WTC BORREKENSVELD werd gesticht op 07/09/1980 onder de naam van ZVK BORREKENSVELD, gezeteld te Strombeek-Bever, Borrekensveld

Nadere informatie

Kiesreglement Landbouwkring VZW De Landbouwkring is gesticht in 1887 door ir. Paul Devuyst

Kiesreglement Landbouwkring VZW De Landbouwkring is gesticht in 1887 door ir. Paul Devuyst LANDBOUWKRING VZW KU LEUVEN Waversebaan 12 3001 Heverlee tel. 0485/ 59 78 96 e-mail. lbk@landbouwkring.be KBC: 734-3323205-91 Ondernemingsnr.: 882 914 784 Kiesreglement Landbouwkring VZW De Landbouwkring

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen.

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. PHT statuten 1. Algemeen 1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. 1.2. PHT heeft tot doel haar leden samen te brengen door

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden Lijst van statuten Identificatienummer: 3084/95 Ondernemingsnummer: 454488649 Datum oprichtingsacte: 24/02/1995 Benaming: (Voluit) Taekwondo-club ILYO Testelt Aarschot V.Z.W. (Afgekort) Taekwondo-club

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD.

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. Artikel 2 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN Inhoud NAAM, ZETEL EN DUUR... 4 1. Naam... 4 2. Vestiging... 4 3. Duur... 4 4. Historie... 4 5. Verenigingsjaar... 4 DOEL, ACTIVITEITEN EN MIDDELEN... 4

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT

STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT Versie mei2011 Statuten SK Ghendt Pagina 1 STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT... 1 Titel 1. Wezen van het Seniorenkonvent... 4 Titel 2. Inrichting van het Seniorenkonvent...

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst

Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst 1 Huishoudelijk Reglement van Golfvereniging Golfhorst Algemeen In dit Huishoudelijk Reglement worden navolgende begrippen gebruikt: a. Golfcomplex: Het golfcomplex van Golfcomplex de Golfhorst BV, Raamweg

Nadere informatie

STATUTEN HSC IMAXYS Inhoud

STATUTEN HSC IMAXYS Inhoud STATUTEN HSC IMAXYS Inhoud Titel 1. Wezen van HSC Imaxys Titel 2. Inrichting van Imaxys Hoofdstuk 1. De leden van Imaxys Hoofdstuk 2. De bestuursorganen van Imaxys o Afdeling 1. Het Praesidium o Afdeling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Datum: 7 mei Statuten Zeister TafelTennis Vereniging

Datum: 7 mei Statuten Zeister TafelTennis Vereniging Datum: 7 mei 2002 Statuten Zeister TafelTennis Vereniging Artikel 1 Naam en Plaats De vereniging heeft als naam Zeister Tafeltennisvereniging en wordt bij afkorting aangeduid als ZTTV. De vestigingsplaats

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie