Statuten HSC Dionysus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Statuten HSC Dionysus"

Transcriptie

1 Statuten HSC Dionysus 1 Algemeen Art. 1: Hoogstudentenclub Dionysus heeft als doel het op regelmatige basis organiseren van studentikoze activiteiten. Art. 2: HSC Dionysus maakt deel uit van het Seniorenkonvent Ghendt en erkent de algemene bepalingen en beslissingen van het S.K. Ghendt. 2 Kentekens van de club Art. 3: De kleuren van de club zijn zwart en geel, naar analogie met het wapenschild van Oostende. Art. 4: De linten van praesidiumleden zijn 10cm breed en eindigen in puntvorm. De tekst is in oranje letters. Het schild wordt op 23cm van de schoudernaad genaaid / geplakt. Art. 5: Op de linten van de sportpraeses, cultuurpraeses en feestpraeses wordt de term praeses weggelaten. Art. 6: De praeseslinten zijn 12cm breed. Het wordt bijeen gehouden door een gouden snoer en heeft gouden franjes aan het uiteinde. De tekst is in gouden letters. Het schild wordt op 23cm van de schoudernaad genaaid / geplakt. Het schild wordt met gouden stiksel omrand. Art. 7: De linten voor peter/meter worden gemaakt zoals het praeseslint. Art. 8: Op het clubschild prijkt bovenaan de naam DIONYSUS in gele letters op een zwarte achtergrond. Links prijkt het monogram van de club in het geel op een zwarte achtergrond. Rechts staat een afbeelding van Dionysus op gele achtergrond en een klein wapenschild van Oostende. Art. 9: Voorwerpen met het kenteken van de club, dienen beschermd te worden door elk lid van HSC Dionysus. Art. 10: Het clublied van HSC Dionysus is de torre van Oostende. 3 Geschiedenis Art. 11: HSC Dionysus werd gesticht tijdens het academiejaar door Serge Dauchy, Johan De Vos en Ralph Deroo. Art. 12: Om de vijf jaar viert HSC Dionysus een lustrum. Tijdens een lustrumjaar wordt indien mogelijk een vatrolling georganiseerd van Oostende naar Gent.

2 Art. 13: Op het einde van elk academiejaar bundelt de praeses minstens alle agenda s en verslagen van de vergaderingen en bezorgt deze samen met een uitprint van de boekhouding en de ledenlijst aan het universiteitsarchief van de UGent. 4 Leden Art. 14: HSC Dionysus richt zich op studenten afkomstig uit Oostende en omstreken die op het ogenblik van intrede in de club ingeschreven zijn in een in Gent gevestigde instelling voor hoger onderwijs. Art. 15: Mits toestemming van het praesidium kunnen ook personen die niet beantwoorden aan art. 14 lid worden van HSC Dionysus. Deze personen worden extra murosleden genoemd. Art. 16: Aan leden kan jaarlijks lidgeld gevraagd worden. Het bedrag wordt bij de aanvang van het werkingsjaar door het praesidium bepaald. Art. 17: Ereleden zijn personen die door geldelijke of materiële bijdragen de club steunen of wegens speciale inzet onmisbaar zijn binnen HSC Dionysus. Art. 18: Ereleden worden minstens een week op voorhand uitgenodigd op de activiteiten die door de club worden georganiseerd en zij worden daar gratis op toegelaten. Art. 19: Gedoopte en/of ontgroende leden van HSC Dionysus zijn verplicht hun clublint te dragen op alle activiteiten van HSC Dionysus of waaraan HSC Dionysus deelneemt, tenzij zij een gegronde reden hebben. Art. 20: Alle leden gaan onvoorwaardelijk akkoord met de statuten van HSC Dionysus en met de statuten van het S.K. Ghendt. Art. 21: Het praesidium behoudt zich het recht om personen het lidmaatschap tot de club te weigeren. 5 Praesidium Art. 22: Het praesidium bestaat uit minstens drie leden, onder wie zeker een praeses en een schachtentemmer. Art. 23: De praeses zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt. Hij/zij bepaalt wanneer er vergaderd moet worden en wat er besproken moet worden. Op activiteiten is hij/zij verantwoordelijk tenzij hiervoor iemand anders aangesteld is. De praeses zorgt tot het beste van zijn/haar vermogen voor vertegenwoordiging op de vergaderingen van het S.K. Ghendt. Art. 24: De vice-praeses neemt de taken van de praeses over wanneer de praeses ze zelf niet kan vervullen. De praeses en vice-praeses kunnen onderling de taken van de praeses verdelen. Art. 25: De penningmeester zorgt ervoor dat alle financiële zaken van de club geregeld worden. Hij/zij zorgt dat alles op tijd betaald wordt en houdt alle verrichtingen bij in een boekhouding. Deze boekhouding kan op iedere vergadering en door ieder praesidiumlid

3 opgevraagd worden ter inzage. Het is ook de taak van de penningmeester om iedere vergadering de stand van de rekening mee te delen. Art. 26: De secretaris heeft als taak om voor elke vergadering een agenda op te sturen naar alle praesidiumleden en om van elke vergadering een verslag te maken. Dit verslag wordt aan alle praesidiumleden bezorgd voorafgaand aan de volgende vergadering. Art. 27: De schachtentemmer verzorgt de contacten met de schachten. Hij/zij zorgt er voor dat er steeds zo veel mogelijk schachten aanwezig zijn, is verplicht in het doopcomité te zitten en leidt in principe de doop. Hij/zij is verantwoordelijk voor het samenstellen van de schachtenpakketten en organiseert een kennismakingsavond aan het begin van het academiejaar. Hij/zij zorgt er ook voor dat de schachten de regels kennen, respecteren en volgen. De schachtentemmer organiseert de ontgroening. Art. 28: De zedenmeester zorgt er voor dat tijdens de cantussen de commilitones de regels volgen. Indien nodig kan hij/zij de commilitones straffen. Art. 29: De cantor stelt de liederenlijsten op voor de cantussen en zet de liederen in. Art. 30: De sportpraeses organiseert minstens eenmaal per semester een sportactiviteit en zorgt naar het beste van zijn/haar vermogen voor vertegenwoordiging op de sportactiviteiten van het S.K. Ghendt. Art. 31: De cultuurpraeses organiseert minstens eenmaal per semester voor een cultuuractiviteit. Art. 32: Feestpraeses organiseert fuiven, al dan niet gekoppeld aan een winstgevende activiteit. Art. 33: De PR maakt reclame voor alle activiteiten en zorgt ervoor dat alle S.K.-clubs ruim op voorhand op de hoogte gebracht worden van komende activiteiten. De PR is verantwoordelijk voor het opmaken van flyers en affiches en voor het onderhoud van de website, het forum en het fotoalbum van de club. De PR kan deze functies doorbesteden aan personen met meer grafisch en/of technisch talent. Art. 34: Tijdens een lustrumjaar kan een lustrumleider aangesteld worden, bij deze functie hoort geen lint. Art. 35: Niet verkozen functies worden door het praesidium tot het beste van hun vermogen opgevuld. Art. 36: Bij HSC Dionysus zijn alle functies gelijkwaardig en wordt er geen onderscheid gemaakt tussen hoog- en laag praesidium. Alle praesidiumleden krijgen een gelijk stemrecht. 6 Activiteiten Art. 37: Onder de naam van HSC Dionysus zal nooit een activiteit georganiseerd worden met politiek, levensbeschouwelijk of ideologisch doeleinde. Art. 38: Deelname aan een politieke activiteit mag nooit onder de naam van HSC Dionysus of met vertoon van voorwerpen waarop een kenteken van de club staat afgebeeld.

4 7 Cantussen Art. 39: De cantus wordt geleid door de praeses volgens de regels van de blauwe pagina s. Art. 40: Noch de praeses, noch de schachtentemmer, noch de zedenmeester mag een lid van de corana verplichten boven zijn of haar kunnen te drinken. Art. 41: De praeses heeft altijd het recht om ongeacht wie te verwijderen uit de corona als die de cantus stoort. Hij/zij moet deze persoon wel al minstens eenmaal gewaarschuwd hebben. Mocht de gehele corona geen respect tonen aan de praeses heeft hij/zij het recht de cantus te onderbreken of zelfs te beëindigen. Art. 42: Leden van de corona die gestraft worden kunnen dit op de volgende manieren weigeren. Indien de straf bepaalt dat er een hoeveelheid bier gedronken moet worden kan het coronalid dit weigeren en de straf uitdrinken met water op voorwaarde dat het lid dan voor de rest van de cantus enkel nog water drinkt. Een lid van de corona kan ook een straf weigeren als hij of zij een aanvaardbare reden kan aangeven waarom de straf onterecht, te zwaar of vernederend is. Art. 43: De zaal dient klaargezet en opgeruimd te worden onder leiding van de schachtentemmer samen met de schachten. Art. 44: Voor de algemene regels dienen de regels uit de Gentse clubcodex gevolgd te worden. 8 De doop Art. 45: Tijdens de doop worden embryo s onderworpen aan allerlei testen. Tijdens deze testen wordt er in geen geval gebruik gemaakt van bloed, ingewanden, braaksel, complete vernedering of levende dieren. Art. 46: De doop blijft ten allen tijde ludiek en aangenaam voor alle deelnemers. Art. 47: Het doopcharter van het S.K.-Ghendt wordt gevolgd. Art. 48: Na de doop moeten de embryo s de eed afleggen zoals beschreven in de blauwe pagina s van de Gentse clubcodex. Eens dit gebeurd is worden ze schachten genoemd. Art. 49: De doop wordt voorbereid en geleid door een doopcomité voorgezeten door de schachtentemmer. Art. 50: Voor, tijdens of na de doop kan een schachtenverkoop doorgaan. De opbrengst van deze verkoop gaat rechtstreeks naar de clubkas. Art. 51: Studenten die reeds bij een andere S.K.-club gedoopt en ontgroend werden en blijk tonen van voldoende inzet, kunnen door het praesidium vrijgesteld worden van een doop bij HSC Dionysus. Dit wordt hen wel ten sterkste aangeraden. Art. 52: Als er mensen de doop missen omwille van een geldige reden kan er voor hen een tweede doop ingelast worden.

5 9 Ontgroening Art. 53: De ontgroening gebeurt zoals omschreven in de Gentse clubcodex. Art. 54: De ontgroening geleid door de praeses en de schachtentemmer. De schachtentemmer bereidt de ontgroening voor. Art. 55: Laatstejaars kunnen zich al na het eerste semester laten ontgroenen. Art. 56: Indien een senior, pro-senior of praesidiumlid van een andere S.K.-club zich heeft laten dopen, kan hij /zij mits blijk van voldoende inzet een onmiddellijke ontgroening aanvragen. Art. 57: Indien iemand van het huidig praesidium vindt dat een bepaalde persoon het niet verdient om ontgroend te worden, kan hij/zij dit voorleggen op de vergadering die aan de ontgroening voorafgaat. Enkel bij een meerderheid van de stemmen wordt die persoon ook daadwerkelijk niet ontgroend. Art. 58: De ontgroening moet lange tijd op voorhand aangekondigd worden. Tijdens de ontgroening kan het zijn dat de schachten een opdracht moeten uitvoeren. De opdrachten worden op voorhand bepaald door de schachtentemmer en voorgelegd aan de praeses. Art. 59: Een schacht kan enkel ontgroend worden als hij/zij getuigd van voldoende kennis van de clubgeschiedenis en van de werking van de club. En als hij/zij minstens volgende liederen beheerst: clublied Dionysus, de slag om het Gravensteen, Io Vivat, Gaudeamus en Bier her! Dit kan schriftelijk en/of mondeling getest worden. Art. 60: Als iemand omwille van een gegronde reden de ontgroening mist, kan er een tweede ontgroening plaatsvinden. 10 Verkiezing van een nieuw praesidium Art. 61: Tijdens de laatste cantus van het academiejaar wordt er een nieuw praesidium verkozen. Art. 62: Op de kiescantus mogen enkel leden van HSC Dionysus aanwezig zijn. Art. 63: Enkel het huidig praesidium, commilitones en oud-leden van HSC Dionysus hebben stemrecht. Art. 64: De senior krijgt twee stemmen. Art. 65: Tijdens de kiescantus moet er zeker iemand voor de functie van praeses verkozen worden. Anders wordt de kiescantus uitgesteld. Art. 66: Als er een functie open blijft, wordt deze functie op de een volgende cantus opnieuw voorgelegd. Blijft de functie open, dan wordt deze de verantwoordelijkheid van het voltallige praesidium. Art. 67: Per functie is er een stemronde. Deze kan zowel schriftelijk als met handopsteking gebeuren. Dit wordt beslist op de vergadering die aan de kiescantus voorafgaat.

6 Art. 68: Voor elke stemronde krijgen alle kandidaten de kans om te vertellen waarom hij/zij de juiste keuze zou zijn voor die bepaalde functie. Daarna kunnen vragen gesteld worden door de corona. Wanneer er meerdere kandidaten zijn die zich moeten verdedigen, mogen ze de redevoering van medekandidaten niet horen. Pas nadat iedere kandidaat aan de beurt was, kan de stemronde voor die bepaalde functie van start gaan. Art. 69: Bij één kandidaat kan voor of tegen gestemd worden. Men kan zich ook onthouden door een blanco of ongeldige stem uit te brengen. Onthoudingen worden niet meegerekend in het totaal van de stemmen. Bij twee of meer kandidaten kan een voorkeurstem uitgebracht worden door de naam van de kandidaat door te geven, kan tegen alle kandidaten gestemd worden en kan men zich onthouden. Art. 70: Als er meerdere kandidaten zijn valt de persoon met de minste voorstemmen af. De afvaller mag dan plaatsnemen in de corona en mag de volgende ronde meestemmen. Art. 71: De praeses wordt met 2/3 meerderheid verkozen, voor alle andere functies volstaat een gewone meerderheid. Art. 72: Na de derde ronde waarbij er slechts één kandidaat praeses zich stelt, volstaat een gewone meerderheid. Art. 73: Wanneer in de eerste stemronde geen van beide kandidaten de meerderheid van de stemmen haalt komt er een tweede stemronde waarbij men zich niet langer kan onthouden. Art. 74: Je moet gedoopt en ontgroend zijn bij HSC Dionysus vooraleer je jezelf kandidaat kan stellen voor een functie. Art. 75: Je moet bij aanvang van de kiescantus aanwezig zijn om te kunnen stemmen. Je kan jouw stem afstaan aan een stemgerechtigd persoon op volgende voorwaarden: je geeft een ondertekend papier mee met die persoon waarop staat dat je hem/haar je stem geeft en je brengt de aftredende praeses op voorhand op de hoogte van jouw afwezigheid. 11 Het ontslaan van een praesidiumlid of clublid. Art. 76: Een praesidiumlid kan omwille van twee redenen ontslaan worden: als hij/zij gedurende drie weken niets van zich heeft laten horen of zich heeft laten zien of wanneer hij/zij zes weken niet aanwezig was op zowel activiteiten als vergaderingen, ook al heeft hij/zij verwittigd. Art. 77: Er kan een ontslag van een praesidiumlid aangevraagd worden tijdens een vergadering van HSC Dionysus en door een ander praesidiumlid. Tijdens deze vergadering wordt het ontslag besproken, daarna wordt de persoon in kwestie op de hoogte gesteld en kan deze zichzelf verdedigen indien hij/zij dit wenst. Dit recht op verdedigen vervalt na 2 vergaderingen. Dan volgt er een stemming over het al dan niet ontslaan van het praesidiumlid. Enkel bij ¾ meerderheid kan het ontslag plaatsvinden. Het praesidiumlid in kwestie heeft uiteraard geen stemrecht. Art. 78: Er zijn meerdere sancties mogelijk. Je kan iemand ontzetten uit zijn/haar functie of iemand uit de club zetten.

7 Art. 79: Iemand die uit zijn/haar functie ontzet werd kan zich volgend jaar opnieuw kandidaat stellen voor een praesidiumfunctie. Art. 80: Iemand uit de club zetten betekent dat wanneer deze persoon een functie bekleedt, zijn functie verliest. Hij/zij mag geen kentekens van HSC Dionysus meer dragen. Andere S.K.- clubs worden hiervan op de hoogte gebracht. 12 Wijzigen van de statuten Art. 81: Schrappen, wijzigen of toevoegen van statuten kan enkel mits ¾ meerderheid op een algemene ledenvergadering waarvoor de uitnodigingen minimum drie weken op voorhand verstuurd werden. Art. 82: Het wijzigen van de statuten kan enkel gebeuren voor de statuten door elk praesidiumlid van dat jaar ondertekend worden. 13 Niet te wijzigen statuten Art. 83: De statuten moeten voor de aanvang van het academiejaar door elk praesidiumlid ondertekend worden. Art. 84: Het niet ondertekenen van de statuten betekent dat die persoon onmiddellijk uit zijn/haar functie ontzet wordt. Art. 85: Hoofdstukken algemeen, kentekens van de club en clubgeschiedenis. Gelezen en goedgekeurd, op.. /.. /.. Handtekening,

Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt.

Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt. Titel 1: De Vereniging STATUTEN APOLLO Aan allen die nu zijn en later wezen zullen, Onze Groet. Het Praesidium heeft aangenomen en wij bekrachtigen hetgeen volgt. Art. 1. Studentenclub Apollo, hierna Apollo

Nadere informatie

Statuten studentenclub Acantha

Statuten studentenclub Acantha Statuten studentenclub Acantha I. Doel Art. 1: Studentenclub Acantha is een feitelijke vereniging. Cf. appendix Art. 2: De vereniging heeft als doel het op regelmatige basis organiseren van studentikoze

Nadere informatie

STATUTEN HSC SALMONELLA

STATUTEN HSC SALMONELLA STATUTEN HSC SALMONELLA ALGEMEEN ART. 1 HoogStudentenClub Salmonella is "een club van kameraden" (zie clublied), zetelend in café Cuba Libre, Overpoortstraat, waar het bestuur minstens eenmaal per maand

Nadere informatie

Statuten van studentenclub t Stropke

Statuten van studentenclub t Stropke Statuten van studentenclub t Stropke 1. Algemeen 1.1 t Stropke heeft tot doel sociale, culturele en sportieve activiteiten voor haar leden te organiseren. 1.2 't Stropke neemt noch een politiek, noch een

Nadere informatie

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen Statuten Studentenclub Moeder Coulissen 1. ALGEMEEN 1.1. Moeder Coulissen is een caféclub die enkel bestaat uit mannelijke leden. 1.2. Moeder Coulissen heeft tot doel sociale, culturele en sportieve activiteiten

Nadere informatie

Statuten HSC Scaldis

Statuten HSC Scaldis Statuten HSC Scaldis Inhoud Artikel I. Vereniging... 3 Artikel II. Leden... 4 Artikel III. Ereleden... 6 Artikel IV. Financiën... 7 Artikel V. Praesidium... 8 Sectie 5.01: De praeses... 8 Sectie 5.02:

Nadere informatie

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen.

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. PHT statuten (revisie mei 2012) 1. Algemeen 1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. 1.2. PHT heeft tot doel haar leden

Nadere informatie

Appendix Statuten studentenclub Acantha

Appendix Statuten studentenclub Acantha Appendix Statuten studentenclub Acantha I. Doel Art. 1: Studentenclub Acantha is een feitelijke vereniging. De vertegenwoordigers verklaren dat de feitelijke vereniging opgericht is op vrijwillige en duurzame

Nadere informatie

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen

Statuten Studentenclub Moeder Coulissen Statuten Studentenclub Moeder Coulissen Inhoud 1 Algemeen... 3 2 Kentekens van de club... 3 3 Geschiedenis van de club... 5 4 Leden... 5 5 Praesidium... 6 6 Vergaderingen... 8 7 Cantussen... 9 8 Doop en

Nadere informatie

Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen

Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen Titel 1: Wezen van de kring Art. 1 De Vlaamse biomedische kring, kortweg VBK, is de Faculteitskring

Nadere informatie

Statuten van de Kring Der Alchemisten

Statuten van de Kring Der Alchemisten Statuten van de Kring Der Alchemisten Statuten opgesteld op 11/09/07, laatst aangepast op 22/04/09 INHOUDSTAFEL Titel I Benaming, zetel, doel, levensduur Artikel 1 - Benaming en zetel Artikel 2 - Doel

Nadere informatie

Statuten AmiScientia

Statuten AmiScientia 2016 Statuten AmiScientia 2016-2017 In volgend document staan de statuten (leefregels) binnen studentenvereniging AmiScientia (Brugge). Volgende statuten moeten worden nageleefd binnen de vereniging en

Nadere informatie

STATUTEN HOME VERMEYLEN

STATUTEN HOME VERMEYLEN De statuten werden goedgekeurd op de algemene homeraad van 12/05/2015 en zijn geldig vanaf deze datum. De vorige statuten vervallen ook vanaf deze datum. STATUTEN HOME VERMEYLEN 1 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Sponsordossier. Beste lezer

Sponsordossier. Beste lezer Sponsordossier Beste lezer Met dit dossier geven we u graag wat extra uitleg over wie wij zijn, wie onze doelgroep is en welke activiteiten wij doorheen het academiejaar organiseren. U ontdekt ook waarom

Nadere informatie

STATUTEN HSC IMAXYS Inhoud

STATUTEN HSC IMAXYS Inhoud STATUTEN HSC IMAXYS Inhoud Titel 1. Wezen van HSC Imaxys Titel 2. Inrichting van Imaxys Hoofdstuk 1. De leden van Imaxys Hoofdstuk 2. De bestuursorganen van Imaxys o Afdeling 1. Het Praesidium o Afdeling

Nadere informatie

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen.

1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. PHT statuten 1. Algemeen 1.1. PHT - ofwel Pinteuh Hoereuh Tetteuh - is een vereniging voor studenten, oud-studenten en sympathisanten in Antwerpen. 1.2. PHT heeft tot doel haar leden samen te brengen door

Nadere informatie

S T A T U T E N H O M E V E R M E Y LEN

S T A T U T E N H O M E V E R M E Y LEN De statuten werden goedgekeurd op de beperkte Homeraad van 13/05/2018 en zijn geldig vanaf deze datum. De vorige statuten vervallen ook vanaf deze datum. S T A T U T E N H O M E V E R M E Y LEN 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: De Vereniging

Hoofdstuk 1: De Vereniging Fabiant Statuten Hoofdstuk 1: De vereniging art. 1 3 Hoofdstuk 2: De leden art. 4 9 Hoofdstuk 3: De algemene vergadering art. 10 18 Hoofdstuk 4: Het praesidium art. 19 41 Hoofdstuk 5: De verkiezingen art.

Nadere informatie

Statuten van Studentenclub Confabula

Statuten van Studentenclub Confabula Statuten van Studentenclub Confabula Deel 1: Begrippen Artikel 1: Voor toepassing van deze statuten wordt verstaan onder; Gewone meerderheid van de stemmen: meer voorstemmen dan tegenstemmen (onthoudingen,

Nadere informatie

Titel I. De vereniging

Titel I. De vereniging Artikel 1: Naam Titel I. De vereniging 1. De naam van de vereniging is Geografica. Artikel 2: Zetel 1. De zetel van Geografica is gelegen te, Krijgslaan 281, S8. Artikel 3: Rechtsvorm 1. Geografica is

Nadere informatie

Statuten Feitelijke Vereniging Chemica

Statuten Feitelijke Vereniging Chemica Statuten Feitelijke Vereniging Chemica I. Wezen en doel van de vereniging Artikel 1: Naam & Wezen van de vereniging 1. Chemica is de studentenvereniging voor de studenten van de opleidingen Chemie en Biochemie

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T G E O S L E U V E N VZW 1. BEPALING EN DOEL Artikel 1: Geos is de vereniging van studenten geologie verbonden aan de afdeling Geologie van het departement

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Statuten van Anabolica. Studentenclub van de lerarenopleiding aan de Hogeschool Gent (Bachelor in het onderwijs) Statuten Anabolica 1/16

Statuten van Anabolica. Studentenclub van de lerarenopleiding aan de Hogeschool Gent (Bachelor in het onderwijs) Statuten Anabolica 1/16 Statuten van Anabolica Studentenclub van de lerarenopleiding aan de Hogeschool Gent (Bachelor in het onderwijs) Statuten Anabolica 1/16 I. Wezen van de club Artikel 01 Artikel 02 Artikel 03 Artikel 04

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT

STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT Versie mei2011 Statuten SK Ghendt Pagina 1 STATUTEN SENIORENKONVENT GHENDT... 1 Titel 1. Wezen van het Seniorenkonvent... 4 Titel 2. Inrichting van het Seniorenkonvent...

Nadere informatie

OKeR vzw Huishoudelijk reglement

OKeR vzw Huishoudelijk reglement OKeR vzw Huishoudelijk reglement Goedgekeurd op de AV van 25/05/2012 Titel I. Praesesvergaderingen Op regelmatige tijdstippen, en minstens elke twee maanden zal OKeR vzw een praesesvergadering organiseren.

Nadere informatie

De statuten van de Studentenfanfare Ghendt

De statuten van de Studentenfanfare Ghendt De statuten van de Studentenfanfare Ghendt Aan allen die nu zijn en later zullen leven, Onze Groet. De Vereniging Art. 1: De vereniging, Studentenfanfare Ghendt genaamd, is een feitelijke vereniging die

Nadere informatie

Statuten van Anabolica Studentenclub van de lerarenopleiding aan HOGENT (Bachelor in het onderwijs)

Statuten van Anabolica Studentenclub van de lerarenopleiding aan HOGENT (Bachelor in het onderwijs) Statuten van Anabolica Studentenclub van de lerarenopleiding aan HOGENT (Bachelor in het onderwijs) Statuten Anabolica 1/23 I. WEZEN VAN DE CLUB 3 II. ACTOREN VAN DE CLUB 4 DE LEDEN 4 HET BESTUUR 5 EXTERNEN

Nadere informatie

De Parkwacht Feitelijke Vereniging

De Parkwacht Feitelijke Vereniging De Parkwacht Feitelijke Vereniging Statuten TITEL I: WEZEN VAN DE VERENIGING Art. 1: De Vereniging draagt de naam De Parkwacht, verder in deze Statuten aangeduid als de Vereniging of als De Parkwacht.

Nadere informatie

STATUTEN HSC DE DIJLEBRASSERS

STATUTEN HSC DE DIJLEBRASSERS STATUTEN HSC DE DIJLEBRASSERS TITEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1 WEZEN VAN HSC DE DIJLEBRASSERS Art. 1 Hoogstudentenclub De Dijlebrassers, afgekort HSC De Dijlebrassers, hierna De Dijlebrassers genoemd,

Nadere informatie

OKeR vzw Huishoudelijk reglement

OKeR vzw Huishoudelijk reglement OKeR vzw Huishoudelijk reglement Titel I. Aangesloten kringen Goedgekeurd op de AV van 22/05/2017 Aangesloten kringen van OKeR VZW zijn: De Kelten, Diana, Docentica, SocA en StEIL. Als er in dit of andere

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Statuten Spectrum Antwerpen Wezen en doel De Algemene Vergadering Besluitvorming en quorum De voorzit(s)ter en de verslaggever Toetredingscriteria en

Statuten Spectrum Antwerpen Wezen en doel De Algemene Vergadering Besluitvorming en quorum De voorzit(s)ter en de verslaggever Toetredingscriteria en Statuten Spectrum Antwerpen Wezen en doel De Algemene Vergadering Besluitvorming en quorum De voorzit(s)ter en de verslaggever Toetredingscriteria en evaluatie van de activiteitenverslagen Sanctionering

Nadere informatie

Art. 2: De beschermengel van de Fanfare is onze meter.

Art. 2: De beschermengel van de Fanfare is onze meter. De statuten Aan allen die nu zijn en later zullen leven, Onze Groet. DE VERENIGING Art. 1: De vereniging, Studentenfanfare Ghendt genaamd, is een feitelijke vereniging die deel uitmaakt van het overkoepelende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring

Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring Statuten van de Vlaamse Biomedische Kring Faculteitskring van de studenten Biomedische Wetenschappen Titel 1: Wezen van de kring Art. 1 De Vlaamse Biomedische Kring, kortweg V.B.K., is de faculteitskring

Nadere informatie

Statuten Slavia: Faculteitskring van de Oost-Europese Talen en Culturen.

Statuten Slavia: Faculteitskring van de Oost-Europese Talen en Culturen. Statuten Slavia: Faculteitskring van de Oost-Europese Talen en Culturen. 1. Wezen van de kring: Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Slavia is de faculteitskring van de studenten Oost- Europese

Nadere informatie

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De Mondiale Raad is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidbeleid

Nadere informatie

Richtlijnen voor een schacht

Richtlijnen voor een schacht Richtlijnen voor een schacht 1. Cantusregels voor schachten Als lid van een studentenclub ben je tijdens een cantus gebonden aan een vaste set regels om het verloop van een cantus zonder incidenten en

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Lintenreglement Medica vzw

Lintenreglement Medica vzw Lintenreglement Medica vzw September 2018 HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen 1. Dit lintenreglement regelt de voorwaarden voor het verkrijgen, het dragen en eventuele problemen met het dragen van linten

Nadere informatie

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden. Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 12/02/2017 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent, Vereniging zonder winstoogmerk,

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018

STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 STATUTEN VAN WTC BORREKENSVELD Update : 05 april 2018 1. Historiek : De club WTC BORREKENSVELD werd gesticht op 07/09/1980 onder de naam van ZVK BORREKENSVELD, gezeteld te Strombeek-Bever, Borrekensveld

Nadere informatie

Statuten Savania 2014-2015

Statuten Savania 2014-2015 Statuten Savania 2014-2015 De statuten van Savania zijn ondergeschikt aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en Fundamentele Vrijheden. Hoofdstuk 1: Regels stemming vergaderingen Artikel

Nadere informatie

HOGESCHOOL GENT DEPARTEMENT BEDRIJFSMANAGEMENT MERCATOR HOGESCHOOLCLUB PIHONIA STATUTEN TITEL 1: WEZEN VAN DE VERENIGING

HOGESCHOOL GENT DEPARTEMENT BEDRIJFSMANAGEMENT MERCATOR HOGESCHOOLCLUB PIHONIA STATUTEN TITEL 1: WEZEN VAN DE VERENIGING HOGESCHOOL GENT DEPARTEMENT BEDRIJFSMANAGEMENT MERCATOR HOGESCHOOLCLUB PIHONIA STATUTEN TITEL 1: WEZEN VAN DE VERENIGING Art.1 Pihonia is de hogeschoolclub van de Hogeschool Bedrijfsmanagement aan de Hogeschool

Nadere informatie

Statuten WiNA Maart 2019

Statuten WiNA Maart 2019 Statuten WiNA 2019 5 Maart 2019 1 Algemene bepalingen Art. 1 WiNA is de faculteitskring van de studenten in de wiskunde, informatica, fysica en sterrenkunde aan de Universiteit Gent. De vereniging stelt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers 1. Het verwerven van het lidmaatschap Art 1.1 Het lidmaatschap is in principe mogelijk voor al diegenen, die de doelstellingen van de vereniging

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden. Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 13/07/2016 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent, Vereniging zonder winstoogmerk,

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD.

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. Artikel 2 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

KIESREGLEMENT VOOR DE PRAESIDIUMVERKIEZINGEN VAN DE SPORTZAK VZW

KIESREGLEMENT VOOR DE PRAESIDIUMVERKIEZINGEN VAN DE SPORTZAK VZW KIESREGLEMENT VOOR DE PRAESIDIUMVERKIEZINGEN VAN DE SPORTZAK VZW TITEL I. ALGEMENE PRINCIPES Art. 1. Dit kiesreglement regelt de jaarlijkse verkiezing van de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EGEA Leuven

Huishoudelijk reglement EGEA Leuven Huishoudelijk reglement EGEA Leuven Afdeling EGEA Leuven van Merkator Leuven vzw 1. Doel 1.1. (Kadering). EGEA Leuven is de Leuvense entiteit van de European GEography Association for students and young

Nadere informatie

Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 24/05/2015

Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 24/05/2015 Statuten pagina 1 van 5 Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 24/05/2015 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Statuten Vlaamse Geneeskundige Kring vzw

Statuten Vlaamse Geneeskundige Kring vzw Hoofdstuk 1: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art. 1: Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: De vereniging draagt de naam Vlaamse Geneeskundige Kring, Vereniging zonder winstoogmerk. In haar betrekkingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014)

Huishoudelijk reglement HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) Huishoudelijk reglement HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) TITEL I: Inleidende bepalingen Art 1. Het huishoudelijk reglement regelt de te volgen procedures

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014)

Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) TITEL I Inleidende bepalingen Artikel 1. De HoGent Studentenraad (hierna genoemd HGSR) is de officiële rechtstreeks

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Statuten Homeraad Home Fabiola

Statuten Homeraad Home Fabiola Statuten Homeraad Home Fabiola Hoofdstuk 1: Regels stemming Artikel 1: Elke stemronde verloopt op de wijze beschreven in artikel 2. Artikel 2: Wanneer er slechts één voorstel is, kan enkel pro en contra

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Scientica Kringraad

Huishoudelijk Reglement Scientica Kringraad 1 Huishoudelijk Reglement Scientica Kringraad Afdeling Scientica Kringraad van de vzw Scientica Leuven 1. Doel 1.1. (Kadering) Scientica Kringraad (vervolgens vermeld als Kringraad) is de afdeling van

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN COLOFON Uitgave A.G.B. Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Seniorenadviesraad", afgekort SAR, dewelke fungeert als opvolger van de Seniorenraad.

Nadere informatie

Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN

Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN De ondergetekenden De heer, Kennis, Jan, Fruithoflaan 106 bus 16, 2600 Berchem, 03/06/1983, Leuven Mevrouw, Adubango Uweka, Ines,

Nadere informatie

De penning wordt eveneens verwacht om naar de subsidievergadering te gaan, samen met de praeses. Deze moet de penning voorbereiden.

De penning wordt eveneens verwacht om naar de subsidievergadering te gaan, samen met de praeses. Deze moet de penning voorbereiden. Info Homeraad Hieronder volgt een korte samenvatting van wat er verwacht wordt van mensen die in het praesidium gaan. Eerst worden de algemene taken besproken, vervolgens per functie. Om te beginnen stel

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Statuten van Mesacosa

Statuten van Mesacosa Statuten van Mesacosa [aangepaste versie d.d. 06/05/1999; goedgekeurd binnen het bestuur d.d. 10/05/1999 en A.V. 3-05/ 2000] [bijgewerkt op woe 06-12/2000, goedgekeurd binnen bestuur d.d..18-12/2000 en

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten.

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. ! HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: DOEL EN STREKKING Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. De bepalingen van de statuten prevaleren boven die in het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN 1 5/02/2015 TTC DRIVE OOSTENDE VZW HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VZW VTTL 1 2 Tafeltennisclub Drive Oostende vzw afkorting : T.T.C. Drive Oostende vzw TTC DRIVE OOSTENDE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN Artikel

Nadere informatie