Aansluiting op het Datawarehouse

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aansluiting op het Datawarehouse"

Transcriptie

1 Aansluiting op het Datawarehouse Stappenplan 2012 en verder BIEB, BIEB, BIEB... GOt E-books Hoe kunt u als bibliotheek aansluiten op het Datawarehouse (DWH) van Bibliotheek.nl volgens de subsidievoorwaarden van het ministerie van OCW?

2 Datawarehouse: wat is het? Het Datawarehouse is een eenduidige, efficiënte verzameling van bibliotheekgegevens. Het Datawarehouse wordt gevoed met gegevens vanuit de verschillende systemen die bibliotheken gebruiken. De bibliotheken zelf, maar ook de brancheorganisaties kunnen gebruikmaken van (delen van) deze informatie. Hiermee vormt het Datawarehouse een gemeenschappelijke bron voor beleids- en branche-informatie. Ook kunnen gegevens uit het Datawarehouse in combinatie met Customer Relationship Management (CRM) worden gebruikt om leden een gepersonaliseerd aanbod te doen. In het Datawarehouse zijn onder meer gegevens opgenomen met betrekking tot de basisbibliotheken, de leden, de titels, objecten en transacties.

3 U heeft subsidie aangevraagd bij OCW voor aansluiting op de landelijke digitale infrastructuur. Hoe nu verder? Het Datawarehouse is een van de drie onderdelen waarop u volgens de subsidieregeling van OCW dient aan te sluiten. De andere twee onderdelen zijn de White Label Websiteinfrastructuur en de Nationale Bibliotheekcatalogus*. Deze folder gaat alleen over de aansluiting op het Datawarehouse. Hoe gaat dat in zijn werk? * Meer informatie over deze twee onderdelen vindt u in onze brochure Implementatie Landelijke Digitale Infrastructuur Deze is in november 2011 aan alle bibliotheken gestuurd en tevens te vinden op onder Documenten. Stap 1. De Provinciale Coördinator Implementatie (PCI) of BNL neemt contact op met uw bibliotheek en stuurt u de benodigde documentatie*. In deze documentatie staat beschreven welke data-elementen er als eerste uit de transactiesystemen worden opgevraagd (de zogeheten Minimale Dataset), en hoe dit in zijn werk gaat. U kunt deze documentatie ook terugvinden op onze website onder Datawarehouse. * Bij de planning wordt rekening gehouden met de deadlines die het ministerie van OCW heeft gesteld. Een overzicht van PCI s en de contactpersoon bij BNL vindt u in deze brochure. Stap 2. Verzamelen van gegevens BNL begint met het verzamelen van gegevens uit de lokale bibliotheeksystemen. In eerste instantie gaat het hierbij om de Minimale Dataset*, met gegevens uit 3 tabellen: 1. Klanten: leners, nieuwe leners, uitgeschreven leners, enz. 2. Bezit: exemplaren, aanwinsten, afschrijvingen, boektitel, auteur, enz. 3. Transacties: uitleningen, verlengingen, enz. *De Minimale Dataset (MDS) is de dataset die iedere deelnemer minimaal dient aan te leveren. De set bestaat in aanvang uit circa 50 velden. Welke datavelden er precies worden opgevraagd, kunt u lezen in de MDS-documentatie die u krijgt toegestuurd en die ook te vinden is op Het is de bedoeling om deze dataset zo snel mogelijk uit te breiden, zodat bibliotheken nog meer rapportages op maat kunnen maken. Ook streven we ernaar om gegevens m.b.t. financiën, personeel en webstatistieken opvraagbaar te maken. Stap 3. Export vanuit systeem Via een exportroutine worden de gevraagde gegevens uit uw bibliotheeksysteem gehaald. BNL heeft geregeld dat uw bibliotheeksysteemleverancier (HKA, Infor, enz.) de exportroutine bouwt voor de bibliotheek. De exportroutine wordt op het lokale bibliotheeksysteem geïnstalleerd. De geëxporteerde bestanden worden door u met Secure FTP* op de landelijke server geplaatst in een eigen afgeschermde directory. * Secure FTP wil zeggen dat de overdracht van de gegevens beveiligd is via versleuteling en een inlog.

4 Stap 4. De bestanden worden gevalideerd Voordat de bestanden in het Datawarehouse terechtkomen, worden ze gecontro leerd op juistheid. De exportbestanden worden eerst gevalideerd, onder andere met behulp van mappingtabellen*. Deze worden door de bibliotheek aangeleverd. - Indien oké: De tabellen worden ingelezen in de laadtabellen. - Indien niet oké: Afzender krijgt mail met reden van weigering. De bestanden worden gewist en de afzender stuurt nieuwe bestanden. * Een mappingtabel is een overzicht van alle lokaal gehanteerde definities van lenerscategorieën, abonnementsoorten, locaties, enz. Deze definities moeten overeenkomen met de geleverde databestanden. Exporteren met Secure FTP Mail-server Datawarehouse-server Bestanden niet akkoord Bestanden akkoord Bibliotheek SFTP-server Stap 5. De gegevens worden verrijkt De lokale data worden verrijkt d.m.v. hulptabellen met bijvoorbeeld gegevens uit de Nationale Bibliotheekcatalogus, CBS- of Mosaicgegevens. De aangeleverde lokale data worden gekoppeld aan landelijk gehanteerde definities. Hierdoor kan uw bibliotheek vanaf 2013 meedoen aan vergelijkende rapportages, KPI s, onderzoeken en services, waarbij de gegevens geanonimiseerd zijn. Voorbeelden: BIS, St. Leenrecht, SIOB, Romanadvies. De lokale bibliotheekorganisatie blijft eigenaar van de gegevens die aangeleverd zijn. Niemand heeft zonder toestemming van die organisatie toegang tot deze brongegevens. Deze gegevens zijn wel beschikbaar voor de eigen rapportages, dashboards, KPI s en eigen marketingacties. Een bibliotheekorganisatie kan naar eigen behoefte toestemming geven aan andere orga nisaties, zoals PSO s, BNL, SIOB om speciale rapportages/ dashboards te maken voor die bibliotheek en/of te gebruiken om landelijke of regionale marketingacties uit te voeren.

5 Datawarehouse DWH Abstract Gepersonaliseerd t.b.v. landelijke acties en marketing (CRM) Data geanonimiseerd voor rapportages & benchmarking, bijv. BIS-enquête DWH Totaal Privacyvoorwaarden Gepersonaliseerd/beveiligd: alleen bieb heeft inzage in eigen gegevens Bieb Bieb Bieb Opt-in Alleen met toestemming bieb Stap 6. Toegang U heeft toegang tot het Datawarehouse Na het doorlopen van voornoemde stappen is de aansluiting een feit! Wel moet u de data blijven aanleveren, eerst in een frequentie van 1 x per week. Als uw bibliotheek eenmaal is aangesloten op de servicebus, wordt de procedure geautomatiseerd en vindt aanlevering dagelijks plaats. De servicebuskoppeling kunt u begin 2013 tegemoetzien. Per deelnemende bibliotheek worden voor de aansluitprocedure afspraken op maat gemaakt. Datawarehouse en privacy Het Datawarehouse wordt door BNL fasegewijs ingericht in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). De lokale bibliotheek is en blijft eigenaar van de gegevens die zij ten behoeve van het Datawarehouse inbrengt. De bibliotheek is degene die het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt en kan daarom voor het Datawarehouse aangemerkt worden als verantwoordelijke in de zin van de Wbp. Voor zover BNL persoons gegevens verwerkt als onderdeel van het Datawarehouse kan BNL worden aangemerkt als bewerker in de zin van de Wbp. Bewerker is de persoon die ten behoeve van de verantwoordelijke (in dit geval de bibliotheek) gegevens verwerkt. In de eerste fase zijn er een aantal privacy-aspecten die toezien op het Datawarehouse opgenomen in de Algemene Voorwaarden van BNL. Bijvoorbeeld de verplichte bewerkersbepalingen, een verwijzing naar een beschrijving op hoofdlijnen van beveiligingsmaatregelen, het recht van BNL om subbewerkers in te schakelen en de verplichting van de bibliotheek om ervoor te zorgen dat de door hen aangeleverde data voldoen aan de Wbp en dat de bibliotheek de (resultaten van de) digitale infrastructuur alleen zal gebruiken in overeenstemming met de Wbp. BNL raadt de bibliotheek aan om de verrijkte data uit het Datawarehouse alleen te gebruiken in overeenstemming met de Wbp.

6 Datawarehouse en privacy vervolg In een volgende fase (wanneer het Customer Relation Management (CRM) en het Identificatie- en Autorisatiemanagement (IAM) in gebruik worden genomen), maken we nadere afspraken met de bibliotheken over de privacyvoorwaarden. BNL kan gedragscodes of policies op laten stellen die de bibliotheken kunnen hanteren ter voldoening aan de Wbp. U zult daar nog nader over worden geïnformeerd. BNL zal niet zelfstandig acties of diensten uitvoeren met of richting de leden van de bibliotheek. Indien een bibliotheek wenst deel te nemen aan een landelijke (marketing)actie of dienst met inzet van haar ledenbestand, tekent de bibliotheek daarvoor (per keer) in en machtigt BNL voor de inzet van haar klantgegevens en/of data. Voor de verwerking van data in het Datawarehouse ten behoeve van het samenstellen van landelijke statistieken, benchmarking en andere rapportages, zullen persoonsgegevens geanonimiseerd verwerkt worden. De bibliotheek is en blijft dus baas over haar eigen data en BNL zal steeds conform deze richtlijn en wettelijke verplichtingen handelen. Meer informatie Zodra Bibliotheek.nl of de PCI contact met u opneemt, krijgt u de bijbehorende documentatie toegestuurd. Deze informatie is ook te vinden op onze website onder Datawarehouse. De Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn op het Datawarehouse vindt u ook op onze site, onder Documenten. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met projectmanager Hein Morel van Mourik, tel , hein.morelvanmourik@bibliotheek.nl van Bibliotheek.nl of met uw PCI. Overzicht Provinciale Coördinatoren Implementatie (PCI s) Nr PSO Provinciaal coördinator telefoon mobiel 1 Biblionet Groningen Ewout Clarenburg e.clarenburg@mijneigenbibliotheek.nl Biblioservice Friesland Bertus Douwes a.douwes@bfrl.nl Biblionet Drenthe Leendert den Heyer l.den.heijer@biblionetdrenthe.nl Overijsselse Bibliotheekdienst / Blauwe brug 5 Biblioservice Gelderland Erwin Dekker erwin.dekker@blauwebrug.nl Perry de Wit perry.d.wit@biblioservice.nl Rob de Bie rob.d.bie@biblioservice.nl Biblioservice Flevoland Ronald Spanier r.spanier@sfb-net.nl BISC Utrecht Guy Miellet g.miellet@bibliotheek-utrecht.nl ProBiblio Ineke Goedhart igoedhart@probiblio.nl Zeeuwse bibliotheek Jos Vastenhoud j.vastenhoud@zeeuwsebibliotheek.nl Cubiss Ron van Agtmaal r.vanagtmaal@cubiss.nl Bibliotheekhuis Limburg Johan Hoenink johan.hoenink@bibliotheekhuis.nl

Update Datawarehouse. Dennis Eijsten. 11 september 2014

Update Datawarehouse. Dennis Eijsten. 11 september 2014 Update Datawarehouse Dennis Eijsten 11 september 2014 Inhoud 1. Collectief data delen: waarom? 1. Datawarehouse: mythen en sagen 1. Het Datawarehouse nu en straks 2. Samenwerking met de provincies 1. Afsluiting

Nadere informatie

Tilburg, 13 september 2012. Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen

Tilburg, 13 september 2012. Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen Tilburg, 13 september 2012 Stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen Inhoud 1. NBC Nationale Bibliotheek Catalogus 2. DWH Datawarehouse 3. WaaS Website as a Service 4. Overige projecten 5. Vragen? 2 NBC

Nadere informatie

Procedure Incident Meldingen. van. Stichting Bibliotheek.nl

Procedure Incident Meldingen. van. Stichting Bibliotheek.nl Procedure Incident Meldingen van Stichting Bibliotheek.nl Datum: Juni 2013 Status: Definitief Versienummer: 1.3 Opgesteld door: BNL Beheer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Geldigheidsduur van de PIM...

Nadere informatie

Nationale infrastructuur NBC, Website / widgetstore, Datawarehouse. Dennis Eijsten 15 september

Nationale infrastructuur NBC, Website / widgetstore, Datawarehouse. Dennis Eijsten 15 september Nationale infrastructuur NBC, Website / widgetstore, Datawarehouse Dennis Eijsten 15 september 28 september 2010 WAT KOMT ERAAN? 2 Beeld > Koptekst en voettekst... 3 28 september 2010 28 september 2010

Nadere informatie

Automatische mailing export. Automatisch exporteren van mailing rapportages uit MailPlus

Automatische mailing export. Automatisch exporteren van mailing rapportages uit MailPlus Automatische mailing export Automatisch exporteren van mailing rapportages uit MailPlus Specificatie 2.0 28 september 2009 INTRODUCTIE Bij marketing is het belangrijk om na een mailing de rapportage op

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

GII voor de toekomst. OCLC contactdag 4 oktober 2011. Johan Stapel

GII voor de toekomst. OCLC contactdag 4 oktober 2011. Johan Stapel GII voor de toekomst OCLC contactdag 4 oktober 2011 Johan Stapel Wat wil BNL bereiken? Versterken van de POSITIE van de bibliotheek op Internet Vergroten van het BEREIK van de openbare bibliotheken Verbeteren

Nadere informatie

Q&A e-books. versie: 2.01. datum: 20 januari 2014. Afdeling Implementatie / Accountmanagement

Q&A e-books. versie: 2.01. datum: 20 januari 2014. Afdeling Implementatie / Accountmanagement Q&A e-books versie: 2.01 datum: 20 januari 2014 auteur: Afdeling Implementatie / Accountmanagement Inhoudsopgave 1. Inloggen op het e-bookplatform!... 3 2. Aanbod en collectie!... 4 3. Uitleenmodel!...

Nadere informatie

Wise, nu al voor de bibliotheek van morgen. Henk Kuijpers - HKA

Wise, nu al voor de bibliotheek van morgen. Henk Kuijpers - HKA Wise, nu al voor de bibliotheek van morgen Henk Kuijpers - HKA HKA Systeemleverancier voor Openbare Bibliotheken Maatwerk voor Nederland Wise Standaard software Integraal / Modulair Koppelvlakken Bouwstenen

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE BEWERKERSOVEREENKOMST

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE BEWERKERSOVEREENKOMST VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE BEWERKERSOVEREENKOMST Veelgestelde vragen over de bewerkersovereenkomst Wat is een bewerkersovereenkomst? Een bewerkersovereenkomst is wettelijk verplicht wanneer een partij

Nadere informatie

PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas

PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas 11 juni versienummer 1.3 Uitgave: Versie: 1.1 Datum: 10 mei Opsteller: Projectleider: Opdrachtgever: Nicolette van Ham Nicolette van Ham Coen van Hoogdalem Wijziging

Nadere informatie

Privacyverklaring FMdesk bv

Privacyverklaring FMdesk bv Privacyverklaring FMdesk bv Deze privacyverklaring heeft betrekking op www.fmdesk.nl, www.support.fmdesk.nl en de klantensites die onder het label FMdesk aan klanten ter beschikking worden gesteld. Via

Nadere informatie

Notitie voor het Bestuurlijk Overleg Cultuur van 27 juni 2016 Periodieke gegevenslevering op grond van de Wsob

Notitie voor het Bestuurlijk Overleg Cultuur van 27 juni 2016 Periodieke gegevenslevering op grond van de Wsob Notitie voor het Bestuurlijk Overleg Cultuur van 27 juni 2016 Periodieke gegevenslevering op grond van de Wsob Bespreekpunt 1 Onderschrijven de deelnemers aan het bestuurlijk overleg de Uitgangspunten

Nadere informatie

Besluitvormingsdocument Nationale Bibliotheek Pas

Besluitvormingsdocument Nationale Bibliotheek Pas Agendapunt 6 Bijlage 4 ALV - VOB 12-12-2013 Besluitvormingsdocument Nationale Bibliotheek Pas December 2013 VOB Nationale Bibliotheek Pas 1 1. Inleiding Vanuit de branchestrategie 2012-2016 De Bibliotheek

Nadere informatie

De Openbare Bibliotheek en de catalogus

De Openbare Bibliotheek en de catalogus De Openbare Bibliotheek en de catalogus Daniel van Spanje Senior productmanager Metadata Services OCLC Leiden 2 oktober 2012 Bij een open opstelling heb je geen catalogus nodig De boekwinkel Selexyz Dekker

Nadere informatie

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. 17 april 2014

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. 17 april 2014 Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel 17 april 2014 Agenda van de workshop 1. Informeren: Nieuw model voor beleidsinformatie jeugd De datasets Implementatie van het model 2. Dialoog Aandacht Faciliteren

Nadere informatie

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 7 december 2018.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 7 december 2018. Privacyverklaring flevotradeservice.nl Binnen de dienst flevotradeservice.nl van het bedrijf Flevo Trade Service worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Flevotradeservice.nl

Nadere informatie

Privacy Statement BASIC VETS NEDERLAND BV

Privacy Statement BASIC VETS NEDERLAND BV Privacy Statement BASIC VETS NEDERLAND BV Per 25 mei 2018 Ongemerkt deelt u allerlei gegevens met Basic Vets. Door het maken van een afspraak of inschrijven als klant of een bezoek brengt aan een van onze

Nadere informatie

Privacyverklaring Amsio BV

Privacyverklaring Amsio BV Privacyverklaring Amsio BV Via de website en de diensten van hostingbedrijf Amsio BV (www.amsio.com en www.netwerkstatus.nl) worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Amsio bv

Nadere informatie

Verbeteringen in Aura Online update 2.14 7 dec 2011

Verbeteringen in Aura Online update 2.14 7 dec 2011 Verbeteringen in Aura Online update 2.14 7 dec 2011 Aura Online Catalogus Documentbeheer: de keuzelijst van lidwoorden is verwijderd: u kunt nu zelf nieuwe lidwoorden (van andere talen) toevoegen en zelf

Nadere informatie

AsG Informatiesessie 26-09-2014

AsG Informatiesessie 26-09-2014 AsG Informatiesessie 26-09-2014 Conversietool AMIS AsG dienstverlening Ronde tafel discussie AsG Conversietool (ACT) Samenvoegen van portefeuilles (overname) Standaardisatie bestanden Provinciaal naar

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

Themaochtend Bouwstenen voor de toekomst High Tech Campus Eindhoven 25 november 2010

Themaochtend Bouwstenen voor de toekomst High Tech Campus Eindhoven 25 november 2010 Een uitgelezen kans Samenwerking ICT in Utrecht Themaochtend Bouwstenen voor de toekomst High Tech Campus Eindhoven 25 november 2010 Door: Anneke Westland, BiSC 1 A Een stukje geschiedenis B Waar staan

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

Gegevensverzameling: verzameling van persoonsgegevens over een cursisten of medewerkers met daaraan ten grondslag een bepaald doel.

Gegevensverzameling: verzameling van persoonsgegevens over een cursisten of medewerkers met daaraan ten grondslag een bepaald doel. Privacyreglement Stichting VluchtelingenWerk Inburgering 2018 1. Algemeen Dit reglement is een uitwerking van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hiermee wordt de privacy van cursisten en medewerkers

Nadere informatie

Speak Mailer. De voordelen

Speak Mailer. De voordelen Speak Mailer Speak Mailer is een krachtige en flexibele alles-in-één oplossing voor e-mail marketing. Met Speak Mailer kunt u op doelgerichte wijze uw relaties informeren over nieuwe ontwikkelingen en

Nadere informatie

PRIVACYBELEID. Rob Meerwijk PSEUDONIMISEER B.V. Danzigerkade 19, 1013 AP Amsterdam

PRIVACYBELEID. Rob Meerwijk PSEUDONIMISEER B.V. Danzigerkade 19, 1013 AP Amsterdam PRIVACYBELEID Rob Meerwijk PSEUDONIMISEER B.V. Danzigerkade 19, 1013 AP Amsterdam Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Documentinformatie... 2 1.1. Documentgeschiedenis... 2 2. Privacybeleid Pseudonimiseer

Nadere informatie

Om uw privacy zo goed mogelijk te respecteren, hanteren wij een aantal normen:

Om uw privacy zo goed mogelijk te respecteren, hanteren wij een aantal normen: Indien u onze website [www.davidphiltjens.be] of een van onze andere domeinen die naar deze website leiden bezoekt, worden er persoonsgegevens van u verwerkt. David Philtjens acht uw privacy van groot

Nadere informatie

Privacyverklaring ThePerfectWedding

Privacyverklaring ThePerfectWedding Privacyverklaring ThePerfectWedding Voor ons van ThePerfectWedding, onderdeel van WebLab.nl B.V., is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. De persoonlijke gegevens waar wij de beschikking

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort.

PRIVACY VERKLARING. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort. Zo kan het dus ook! PRIVACY VERKLARING Dienstverlening zoals het hoort. Hier vind u de privacyverklaring van Het FGplein. Hierin wordt omschreven hoe er met uw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die

Nadere informatie

Privacyverklaring. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 24 mei Contactgegevens De persoonsgegevens worden verwerkt door:

Privacyverklaring. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 24 mei Contactgegevens De persoonsgegevens worden verwerkt door: Privacyverklaring Bij het verlenen van onze diensten verwerken wij uw persoonsgegevens. Om u te informeren hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan hebben wij deze privacyverklaring opgesteld. Deze privacyverklaring

Nadere informatie

Privacy verklaring de-boerbouw.nl

Privacy verklaring de-boerbouw.nl Privacy verklaring de-boerbouw.nl Via de dienst www.de-boerbouw.nl worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. De-boerbouw.nl acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van

Nadere informatie

Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties.

Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties. Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties. Rabobank Nederland - Trade Services Contactgegevens Aanlevering trade-transacties Voor het aanleveren van transacties kunt u gebruikmaken

Nadere informatie

Privacy Statement Mulders Motoren

Privacy Statement Mulders Motoren Privacy Statement Mulders Motoren Mulders Motoren respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Nadere informatie

Branche in Zicht Kennis over branches, bedrijven en ondernemers. Benchmarking as a Service

Branche in Zicht Kennis over branches, bedrijven en ondernemers. Benchmarking as a Service Branche in Zicht Kennis over branches, bedrijven en ondernemers Benchmarking as a Service Even voorstellen.. Menno Kooreman Manager SRA-Automatisering Marc Johnston Projectmanager BiZ 13 november 2014

Nadere informatie

ALGEMEEN ONZE GEGEVENS DEZE GEGEVENS VERZAMELEN WE OVER U

ALGEMEEN ONZE GEGEVENS DEZE GEGEVENS VERZAMELEN WE OVER U ALGEMEEN Wij vinden uw privacy heel belangrijk en willen daarom heel open zijn over welke gegevens we over u verzamelen, waarom we die verzamelen, hoe we die verwerken en hoe u hierover controle hebt.

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT WHAPPBOOK

PRIVACY STATEMENT WHAPPBOOK PRIVACY STATEMENT WHAPPBOOK Whappbook neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om jouw privacy te waarborgen, handelt Whappbook altijd in

Nadere informatie

Organisatie/plaats Project Aangevraagd bedrag. Toegekend

Organisatie/plaats Project Aangevraagd bedrag. Toegekend Organisatie/plaats Project Aangevraagd bedrag Toegekend bedrag Bibliocenter Weert Mediawijsheid VO 13.316 0 Cybertheek Den Bosch Objectheek 124.000 0 Navitae Interim Management Collectiebeleid 721.000

Nadere informatie

Het ijzer smeden als het heet is! Binnen 3 minuten, met 1 klik, direct vanaf de beursvloer

Het ijzer smeden als het heet is! Binnen 3 minuten, met 1 klik, direct vanaf de beursvloer Leadregistratie, lead-opvolging en planning in één App! Expo Het ijzer smeden als het heet is! Binnen 3 minuten, met 1 klik, direct vanaf de beursvloer Alle contactgegevens geëxporteerd naar een CSV database

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties.

Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties. Contactgegevens en instructies voor aanlevering trade-transacties. Rabobank Nederland - Trade Services Contactgegevens Aanlevering trade-transacties Voor het aanleveren van transacties kunt u gebruikmaken

Nadere informatie

Privacy Protocol van vereniging

Privacy Protocol van vereniging Privacy Protocol van vereniging 1 Inleiding en begripsbepalingen Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens)

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Onderzoek Marktaandelen Hulp bij het Huishouden pagina 1 van 12

Inhoudsopgave. Onderzoek Marktaandelen Hulp bij het Huishouden pagina 1 van 12 Rapportage Onderzoek marktaandelen Hulp bij het Huishouden Inhoudsopgave Inleiding Onderzoeksopzet. Verantwoording. Definities Tabellen en Cirkeldiagrammen. Uitleg tabellen in de bijlagen. Cirkeldiagram

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Uitvoeringsagenda gezamenlijk collectieplan 17/18 Elma Lammers

Voortgangsrapportage. Uitvoeringsagenda gezamenlijk collectieplan 17/18 Elma Lammers Voortgangsrapportage Uitvoeringsagenda gezamenlijk collectieplan 17/18 Elma Lammers 06-07-18 Aanleiding WSOB artikel 10: De Koninklijke Bibliotheek stelt elke vier jaar voor de deelnemers van het netwerk

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacy Statement Laatst bijgewerkt:

Privacy Statement Laatst bijgewerkt: Privacy Statement Laatst bijgewerkt: 19-07-2018 Stichting Met Senioren naar ADO hecht groot belang aan de bescherming van de privacy van haar deelnemers, vrijwilligers, donateurs, relaties en bezoekers

Nadere informatie

Handleiding Yuki Connect

Handleiding Yuki Connect Handleiding Yuki Connect Handleiding Yuki Connect v0.1.0 1 1. Yuki Connect Yuki Connect is een Magento extensie die webshop eigenaren in staat stelt om automatisch facturen te exporteren naar Yuki Boekhouden.

Nadere informatie

HSP bewust Cathelijn van Ingen

HSP bewust   Cathelijn van Ingen HSP bewust Leven vanuit je Wet AVG Hierbij de uitwerking wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG ) mei 2018 voor Hsp bewust. De wet AVG vervangt per 25 mei 2018 de WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens).

Nadere informatie

Privacy Statement Nederlands Migratie Instituut (NMI)

Privacy Statement Nederlands Migratie Instituut (NMI) Privacy Statement Nederlands Migratie Instituut (NMI) Dit is het Privacy Statement van het NMI. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt het

Nadere informatie

jou te helpen in contact te komen met potentiële werkgevers, wanneer je ontslag hebt gekregen of binnenkort gaat krijgen ( Dienst2; Outplacement )

jou te helpen in contact te komen met potentiële werkgevers, wanneer je ontslag hebt gekregen of binnenkort gaat krijgen ( Dienst2; Outplacement ) Inhoudsopgave 1. Wie is ViaSiers B.V.? 1. Welke informatie wordt door ViaSiers B.V. verzameld en verwerkt? 2. Automatisch gegenereerde informatie 3. Rechten van de cliënt 2. Wat zijn cookies en hoe gebruikt

Nadere informatie

Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland

Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland Productlegenda Hulpmiddelen & Voorzieningen en ruimte in de Eigen bijdrage Gemeente Koggenland S0920413 Naam afdeling of projectteam: Informatievoorziening Datum: 21-09-2011 Naam auteur: P. Whyte Versie:

Nadere informatie

Privacy verklaring opdrachtgevers en website

Privacy verklaring opdrachtgevers en website Privacy verklaring opdrachtgevers en website Technisch Installatiebedrijf Rood B.V. Kruiswijk 8 1761AR Anna Paulowna info@rood.nl KvK 37100122 1. Persoonsgegevens die worden verwerkt 1. Technisch Installatiebedrijf

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Informatiebeheer. Interne audits. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort.

PRIVACY VERKLARING. Informatiebeheer. Interne audits. Zo kan het dus ook! Dienstverlening zoals het hoort. Kwaliteitssysteem Informatiebeheer Interne audits Zo kan het dus ook! BULTS-INFO PRIVACY VERKLARING Dienstverlening zoals het hoort. Hier vind je de privacyverklaring van Bults-info. Hierin wordt omschreven

Nadere informatie

Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein

Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein Webinar Brenda de Zeeuw Marissa Zweedijk Februari 2018 Agenda 1. Doel van het webinar 2. Doel en proces Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein 3. Korte terugblik vorige

Nadere informatie

Privacy reglement publieke XS-Key

Privacy reglement publieke XS-Key Privacy reglement publieke XS-Key Dit is het Privacy reglement behorend bij XS-Key Systeem van Secure Logistics BV (hierna te noemen SL ). 1. Definities In dit reglement worden de navolgende begrippen

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Wie zijn wij? 2. Waarom dit privacyreglement? 3. Om welke gegevens gaat het?

Privacyreglement. 1. Wie zijn wij? 2. Waarom dit privacyreglement? 3. Om welke gegevens gaat het? Privacyreglement Privacyreglement Hoe is uw privacy geregeld bij Mary van Mourik Loopbaancoaching? U leest het in dit privacy-reglement. De u in dit document bent u: de klant van Mary van Mourik Loopbaancoaching.

Nadere informatie

Collectief wat kan, lokaal wat moet

Collectief wat kan, lokaal wat moet Collectief wat kan, lokaal wat moet HKA Klantendag 22 november 2012 Diederik van Leeuwen, directeur Dennis Eijsten, Manager Informatiemanagement Inhoud Expansiedrift van HKA Kleine update BNL Relatie BNL

Nadere informatie

HANDLEIDING GASTLENEN (landelijk)

HANDLEIDING GASTLENEN (landelijk) Samenwerkende POI s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken HANDLEIDING GASTLENEN (landelijk) Gastlenen is een onderdeel van het project de Nationale Bibliotheekpas HANDLEIDING GASTLENEN (landelijk)

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! [titel folder] Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen in de spreekkamer

Nadere informatie

Hotsheet Januari - Maart 2013

Hotsheet Januari - Maart 2013 Hotsheet Januari - Maart 2013 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.523.763 Aantal bezoeken 1.569.025 Unieke bezoekers 1.079.957 Aantal vacatures 4.125

Nadere informatie

Privacyreglement KijkopWelzijn

Privacyreglement KijkopWelzijn Privacyreglement KijkopWelzijn Voor medewerkers en klanten van KijkopWelzijn Naam :Marianne van der Heijden Datum :Juni 2013 Versie :V1.0 Rev 13-01 Privacyreglement Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 Stichting

Nadere informatie

Privacybeleid

Privacybeleid Privacybeleid 24-05-2018 Brug naar Succes/Talent in Beweging, Crotom vindt de bescherming van uw persoonsgegevens erg belangrijk. Wij zorgen er daarom voor dat uw persoonsgegevens zorgvuldig worden behandeld.

Nadere informatie

Is uw onderneming privacy proof?

Is uw onderneming privacy proof? Is uw onderneming privacy proof? Seminar Privacy 6 november 2014 Floor de Roos Advocaat handelsrecht 1 De Wet bescherming persoonsgegevens in vogelvlucht 2 1. Is sprake van persoonsgegevens? Ruim begrip:

Nadere informatie

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. Presentatie Transitiemanagers 14-3-2014

Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel. Presentatie Transitiemanagers 14-3-2014 Beleidsinformatie in het nieuwe jeugdstelsel Presentatie Transitiemanagers 14-3-2014 Uitdagingen beleidsinformatie Jeugdwet 1. Welke beleidsinformatie heb je nodig om toe te zien op de werking van het

Nadere informatie

Privacyverklaring Repairspot Zundert

Privacyverklaring Repairspot Zundert Privacyverklaring Repairspot Zundert Hier vindt u de privacyverklaring van Repairspot Zundert. Hierin wordt omschreven hoe er met uw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door Repairspot

Nadere informatie

PRIVACY POLICY MENUEZ INTERNATIONAL B.V.

PRIVACY POLICY MENUEZ INTERNATIONAL B.V. PRIVACY POLICY MENUEZ INTERNATIONAL B.V. Privacy policy Artikel 1 Inleiding 1. MENUEZ exploiteert een systeem (het systeem) ten behoeve van orderopvolging voor de creatie van marketing communicatiemiddelen.

Nadere informatie

Van wie verzamelen wij (persoons)gegevens?

Van wie verzamelen wij (persoons)gegevens? FranchisePlus B.V. en Jurgens & Van Huijstee B.V., als aandeelhouders Stichting Onderneem t (hierna: Onderneem t!), vinden de bescherming van uw persoonsgegevens erg belangrijk. Wij zorgen er daarom voor

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT PUBLIEKE XS-KEYS behorend bij XS-Key Systeem van Secure Logistics BV

PRIVACYREGLEMENT PUBLIEKE XS-KEYS behorend bij XS-Key Systeem van Secure Logistics BV PRIVACYREGLEMENT PUBLIEKE XS-KEYS behorend bij XS-Key Systeem van Secure Logistics BV Artikel 1. Definities In dit privacy reglement worden de volgende niet-standaard definities gebruikt: 1.1 XS-Key De

Nadere informatie

Privacyverklaring Bibliotheek Bollenstreek

Privacyverklaring Bibliotheek Bollenstreek Privacyverklaring Bibliotheek Bollenstreek Mei 2018 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 Opbouw privacyverklaring... 3 Wat zijn persoonsgegevens?... 3 Ben u verplicht om persoonsgegevens te verstrekken?...

Nadere informatie

WIJZE VAN INFORMATIEVERZAMELING

WIJZE VAN INFORMATIEVERZAMELING ALGEMENE BEPALINGEN Dit is het privacybeleid van Salvéos Management & Consultancy, Salvéos Marketing & Communicatie, Salvéos Human Resource Management en Salvéos Facility Management, hierna te noemen Salvéos.

Nadere informatie

Privacybeleid Promat BVBA

Privacybeleid Promat BVBA Privacybeleid Promat BVBA Versie 0.1 Deze pagina is voor het laatst aangepast op 13/02/2018. De Belgische Privacywet (Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte

Nadere informatie

Privacy en cookie policy

Privacy en cookie policy Privacy en cookie policy Indien u onze website tiresdistribution.com of een van onze andere domeinen die naar deze website doorstuurt bezoekt, worden er persoonsgegevens van u verwerkt. Tire Distribution

Nadere informatie

PRIVACYBELEID QUIST VLOERISOLATIE. versie Quist Vloerisolatie privacybeleid

PRIVACYBELEID QUIST VLOERISOLATIE. versie Quist Vloerisolatie privacybeleid Quist Vloerisolatie B.V. Giessenstraat 13 3371 SC Hardinxveld-Giessendam 0184-77 04 16 info@quistvloerisolatie.nl www.quistvloerisolatie.nl KVK: 62914324 IBAN: NL27 INGB 0006 2817 39 PRIVACYBELEID QUIST

Nadere informatie

Draaiboek Livegang Doorontwikkelen BRON VO. vo inwinnen vo bekostiging. Versie 1.0. Draaiboek Livegang Doorontwikkelen BRON vo 1

Draaiboek Livegang Doorontwikkelen BRON VO. vo inwinnen vo bekostiging. Versie 1.0. Draaiboek Livegang Doorontwikkelen BRON vo 1 Draaiboek Livegang Doorontwikkelen BRON VO vo inwinnen vo bekostiging Versie 1.0 Draaiboek Livegang Doorontwikkelen BRON vo 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Dit draaiboek... 3 2. De

Nadere informatie

Privacy Protocol van voetbalvereniging F.C.R.I.A.

Privacy Protocol van voetbalvereniging F.C.R.I.A. Privacy Protocol van voetbalvereniging F.C.R.I.A. 1 Inleiding en begripsbepalingen Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens

Nadere informatie

Implementatiescenario voor lidorganisaties

Implementatiescenario voor lidorganisaties Informatiemodel en Gegevensset Federatie Opvang 2011 Implementatiescenario voor lidorganisaties Federatie Opvang, 22 september 2011 versie 1.0 Projectleiding: Projectuitvoering: Mark Clarijs, Informatiemanager

Nadere informatie

Privacy statement Funk-e Animations B.V.

Privacy statement Funk-e Animations B.V. Privacy statement Funk-e Animations B.V. wie zijn wij? Funk-e Animations B.V. ( Funk-e ) is gevestigd in Rotterdam aan de Aert van Nesstraat 45 met postcode 3012 CA. Wij helpen onze klanten bij het uitleggen

Nadere informatie

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD BETAALBARE WEBSITE MET MOGELIJKHEDEN VOOR DE TOEKOMST STABIEL, KWALITEIT, PROFESSIONEEL

Nadere informatie

Om uw privacy zo goed mogelijk te respecteren, hanteren wij een aantal normen:

Om uw privacy zo goed mogelijk te respecteren, hanteren wij een aantal normen: Privacy en cookie policy Indien u onze website www.netwes.be of een van onze andere domeinen die naar deze website doorstuurt bezoekt, worden er persoonsgegevens van u verwerkt. bvba netwes acht uw privacy

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst Per maart 2018 éénmalige versie

Verwerkersovereenkomst Per maart 2018 éénmalige versie Verwerkersovereenkomst Per maart 2018 éénmalige versie DE ONDERGETEKENDEN: 1. Door het aanleveren van Persoonsgegevens voor verzending, bent u akkoord met deze Verwerkersovereenkomst voor uw éénmalige

Nadere informatie

Nr. Controledoelstellingen. Risico Beheersmaatregelen 1 Bevindingen Conclusie

Nr. Controledoelstellingen. Risico Beheersmaatregelen 1 Bevindingen Conclusie Ketenmonitoring en sturing Verwerken relatiegegevens (nieuwe) ketenpartners 1 Juistheid de gegevens niet volledig, juist, tijdig en/of rechtmatig 2 worden vastgelegd. Inputmanagement Verwerking fysieke

Nadere informatie

SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN

SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN 1. ALGEMEEN 1.1 INHOUD Onderwerp Pagina 1. ALGEMEEN 1.1 Inhoud 1 1.2 Het onderzoek en

Nadere informatie

Coaching Trails mei 2018 PRIVACY VERKLARING

Coaching Trails mei 2018 PRIVACY VERKLARING PRIVACY VERKLARING Nieuwe wetgeving per 24 In dit document vind je de privacy verklaring van. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die bij terecht komen. De AVG

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 4 van het Besluit op het specifiek cultuurbeleid;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 4 van het Besluit op het specifiek cultuurbeleid; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10674 20 juni 2011 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 juni 2011, nr. WJZ/304672

Nadere informatie

356 Algemeen privacystatement Brand Compliance B.V.

356 Algemeen privacystatement Brand Compliance B.V. 356 Algemeen privacystatement Brand Compliance B.V. Brand Compliance B.V., gevestigd aan Hambakenwetering 8D, 5231 DC te s Hertogenbosch is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

In ons Privacyreglement gebruiken wij een aantal definities (deze definities kunnen in enkelvoud en meervoud worden gebruikt):

In ons Privacyreglement gebruiken wij een aantal definities (deze definities kunnen in enkelvoud en meervoud worden gebruikt): Privacy- en cookie statement ISProjects Privacy Statement In ons Privacyreglement gebruiken wij een aantal definities (deze definities kunnen in enkelvoud en meervoud worden gebruikt): Cookie: een klein

Nadere informatie

Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers

Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers Bijlage 1 bij de Bewerkersovereenkomst Noordhoff Uitgevers Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers Noordhoff Uitgevers is een educatieve uitgeverij die verschillende

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING BIBLIOTHEEK KORTENBERG

PRIVACYVERKLARING BIBLIOTHEEK KORTENBERG PRIVACYVERKLARING BIBLIOTHEEK KORTENBERG 1. Wie zijn wij?... 2 2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij over u?... 2 3. Vragen wij uw toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken?... 2 4. Waarvoor hebben

Nadere informatie

Privacy Policy Oude Dibbes

Privacy Policy Oude Dibbes Privacy Policy Oude Dibbes 22-08-15 pagina 1 van 6 Inhoudopgave 1 Privacy Policy... 3 1.1 Oude Dibbes en derden... 3 1.2 Welke informatie wordt door Oude Dibbes verwerkt en voor welk doel?... 3 1.2.1 Klantgegevens...

Nadere informatie

Privacybeleid. Definities. Ingangsdatum: 07 Januari Quivive beheert de Q-thuis mobiele App ("hierna genoemd Dienst").

Privacybeleid. Definities. Ingangsdatum: 07 Januari Quivive beheert de Q-thuis mobiele App (hierna genoemd Dienst). Privacybeleid Ingangsdatum: 07 Januari 2019 Quivive beheert de Q-thuis mobiele App ("hierna genoemd Dienst"). Deze pagina bevat informatie over ons beleid met betrekking tot de verzameling, het gebruik

Nadere informatie

Privacy Verklaring 18W023 Westfriese Bibliotheken

Privacy Verklaring 18W023 Westfriese Bibliotheken Privacy Verklaring 18W023 Westfriese Bibliotheken 5-6-2018 Privacy verklaring Westfriese Bibliotheken Datum: 27 maart 2018, versie 1.0 SVDL 1. Inleiding De Westfriese Bibliotheken verwerkt uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Branch Solutions B.V. Versie: 1.1 Datum: 29-06-2015 Branch Solutions B.V gevestigd te Emmeloord aan de ECU 2 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer hierna Branch

Nadere informatie

Procedure voor dataverkrijging en terugkoppeling

Procedure voor dataverkrijging en terugkoppeling Procedure voor dataverkrijging en terugkoppeling Doel: In het verleden zijn er te weinig concrete afspraken gemaakt over de tijdstippen waarop de aan NCDR deelnemende centra hun data aanleveren en op welke

Nadere informatie