Concept Notulen vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 12 juli 2018, 12:30 14:45 Carré CR 3054

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept Notulen vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 12 juli 2018, 12:30 14:45 Carré CR 3054"

Transcriptie

1 Concept Notulen vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 12 juli 2018, 12:30 14:45 Carré CR 3054 Aanwezig: Henk van den Hengel, Annet Hogeling, Herbert Wormeester, Ben Betlem, Hans Hilgenkamp, Christy Schoonheijt, Nieck Benes, Karin van den Nieuwenhuijzen, Srini Vanapallis, Bert Geerdink, Joost Herijgers, Thomas Brouwer, Thomas van der Meer, Jasper Klomp Afwezig: Ingrid Svensson Stegeman, Olivier Paalvast, Rens Horst, Werner Schouten, Renate Heres, Wiendelt Steenbergen, Sofie Kölling 1. Opening en vaststellen agenda Van den Nieuwenhuijzen opent de vergadering. 2. OER watertechnology De notulist was bij dit punt nog niet aanwezig dus dit is niet genotuleerd. Hier gaf Betlem informatie over het OER van de opleiding watertechnology. 3. Intro organisatiewijzigingen Wormeester legt de organisatiewijzigingen uit en vertelt dat er een dag voor de medezeggenschap komt. Hierover zal nog een mail volgen. 4. Mededelingen Van der Meer wordt aangewezen om deze vergadering te notuleren omdat de secretaris niet aanwezig is. Hilgenkamp legt uit dat er nog geen decaan gevonden is. Mocht er niet voor september een opvolger gevonden worden ligt het bij het CvB wat er zal gebeuren. Hier zal de FR dan bij betrokken worden. Klomp vind het slim om het CvB een brief te sturen om alvast te vragen wat er in deze situatie waarschijnlijk zal gebeuren. Dit gaat hij doen. 5. Taalbeleid (ter info) Hogeling geeft uitleg over de achtergrond van dit stuk; In 2015 is er een visie opgesteld door het CvB omtrent internationalisering. Vanuit CES is er toen een format naar de faculteiten gegaan. In samenspraak met het faculteitsbestuur is er toen dit plan uit gekomen. Geerdink benoemt dat net zoals dat Nederlandstalige niet Nederlands moeten praten zodra er een niet Nederlandstalige bij het gesprek voegt ook de niet Nederlandstalige over moeten schakelen naar Engels als er een Nederlandstalige bij komt. Hilgenkamp deelt deze mening maar geeft aan dat het probleem voornamelijk bij de Nederlandstalige ligt. Hogeling zegt dat dit probleem ergens in dit stuk benoemt staat. Klomp vraagt zich af waarom een stuk over taalbeleid in het Nederlands is. Hogeling geeft aan dat daar niet over nagedacht is. Hogeling zal het document kort doorlopen terwijl de FR vragen kan stellen.

2 Onderwijs In de wet staat heel duidelijk dat de taal van de opleiding bij de opleiding zelf ligt. Bij TG heb je bijvoorbeeld bij de BIG. Hilgenkamp geeft nog aan dat er geen eis is dat alles Engels is in Wel moeten niet Nederlandstalige aan alle opleidingen kunnen studeren. Van den Nieuwenhuijzen vraagt of dat ook betekend dat een taalcursus in de zomer genoeg is hiervoor? Hilgenkamp zegt dat dat, mits goed uitgevoerd wordt, inderdaad mogelijk is. Vanapalli vraagt hoe de ervaringen bij andere opleidingen zijn? Hilgenkamp vertelt dat het vooral erg positief is. Zelf heeft TNW het meeste ervaring met AT, dit is de opleiding ten goede gekomen. Er is meer instroom. De VWO cijfers van de nieuwe studenten is omhooggegaan. Bij TN zijn deze echter al hoog. Bij Technische Wiskunde is de instroom sterk omhooggegaan. Er is tot nu toe geen Engelstalige opleiding die liever weer Nederlands wordt. Taalvaardigheid Geerdink vraagt wat de lat van Engels voor medewerkers is. Hogeling vertelt dat B2 vaak voldoende is en dat niemand lager dan B1 is. Ze geeft aan dat de focus ligt op spreekvaardigheid. Brouwer: er staat dat TCP te weinig capaciteit is voor trainingen? Hogeling: TCP heeft aangegeven dat ze weten dat het eraan komt en dat ze het aan kunnen. Interne communicatie Hogeling geeft aan dat de FR en het faculteitsbestuur mogelijk naar het Engels moeten overstappen, omdat het een afspiegeling van de faculteit moet zijn. Geerdink geeft aan dat je ook naar de Nederlandse wet moet kijken. Er zijn bepaalde stukken die in het Nederlands moet. Er moet wel voldoende support zijn voor niet Nederlandstalige om deze teksten te kunnen begrijpen. Hilgenkamp geeft aan dat je als niet Nederlandstalige hier waarschijnlijk geen problemen door zal ondervinden. Je bent niet de hele tijd met wetsteksten bezig. Hij bevestigd dat er wel voldoende support voor moet zijn. Vanapalli vraagt of het OER ook vertaald wordt. Benes geeft aan dat dit het geval is als de opleiding Engelstalig is. De Nederlandse versie van het OER blijft dan wel leidend. 6. Zelfevaluatie TG Over dit document zijn er maar 2 vragen dus het is niet nodig het pagina voor pagina door te lopen. Van der Meer: op pagina 24 staat dat de 0/15 EC regel vrij hard is. Is dit nog steeds het geval? Benes geeft aan dat dit inderdaad het geval is. De regel is bij TG harder dan bij andere opleidingen. Van den Nieuwenhuijzen merkt op dat er vaak genoemd staat dat er teveel docenten zijn. Hoe zit dit? Benes vertelt dat hiermee bedoelt wordt dat er docenten vanuit veel verschillende disciplines zijn, niet dat er teveel docenten zijn. 7. MARAP Brouwer merkt op dat de grafiekjes vaag zijn zonder duidelijke labels en vraagt zich af wat de stoplichten precies. Hilgenkamp zegt dat dit door centrale diensten gemaakt wordt. Hij ook geen fan is van de label loze grafiekjes. De stoplichten geven aan of het aan de hand van bepaalde KPI s goed lijkt te gaan.

3 Brouwer merkt op dat alle stoplichten op groen staat dus dat het blijkbaar heel goed gaat. Hilgenkamp bevestigd dit en is daar heel tevreden mee. De hele universiteit doet het op deze punten goed ten opzichte van de rest van Nederland. Brouwer: Doen we het echt goed of hebben we de lat verlaagd? Hilgenkamp: Er kijken ook altijd externe partijen naar de kwaliteit van de UT en die zijn altijd heel tevreden. Dus we doen het echt goed. Geerdink: ziekte bij het OBP is significant hoger dan bij het WP. Hogeling: ziekteverzuim is overigens heel laag, maar deze trend is altijd wel aanwezig. 8. Master OER en bachelor OER De FR heeft te weinig leden aanwezig om tijdens de vergadering een geldige stemming te doen. Er zal daarom ook niet gestemd worden. Dit zal na de vergadering via de mail gaan waarna de FR het faculteitsbestuur zal laten weten wat de uitkomst van de stemming is. Van den Hengel vertelt dat de OLC HS niet heeft ingestemd met het OER. Hij adviseert de FR om dit niet mee te laten wegen met hun beslissing. Zodra alle problemen bij HS zijn opgelost en ook die OLC heeft ingestemd zal het pas naar het faculteitsbestuur gaan. Hilgenkamp geeft aan dat het belangrijk is dat de FR contact heeft met de UR over het algemene deel van het OER en met de OLC s over de opleiding-specifieke bijlages. De FR zegt dat dit niet tot weinig is gebeurt en dit komend jaar te verbeteren. 9. Structuurrapporten Er zullen 3 structuurrapporten besproken worden (HTI, MPF & OS). HTI Brouwer vraagt zich af wie de nieuwe courses die genoemd staan in het structuurrapport gaat ontwikkelen. Hilgekamp dit gaat de chair in samenspraak met de opleiding doen. Brouwer: Waarom staat de laatste zin bij het stukje education erin? Iedereen is in principe toch kandidaat voor de examencommissie? Hans: Dat klopt inderdaad, maar het is niet fout dat het hier in staat. Herijgers merkt op dat de groep bij BMPI ingebed zal worden maar het ontwerp gedeelte van het BMT onderwijs zal geven. Is dit niet een beetje vreemd? Hilgenkamp vertelt dat de nieuwe groep vakinhoudelijk het best bij BMPI past. MPF Vanapalli vraagt zich af hoe groot de deeltijdspositie zal zijn. Benes: Dit zal 50% FTE worden. Brouwer: Kan dit dan toegevoegd worden aan het structuurrapport? Hilgenkamp: Ja. Vanapalli vraagt of er al een beoogde kandidaat is? Hilgenkamp: Ja, maar mocht deze persoon de functie niet willen zal de functie niet komen te vervallen.

4 Van den Nieuwenhuijzen zegt dat de fulltimers niet veel tijd hebben omdat er zoveel parttimers zijn. Is het dan wel handig om extra parttimers aan te nemen? Hilgenkamp geeft aan dat er waarschijnlijk een UHD er aangenomen zal worden ter ondersteuning. OS Geerdink vind het slim om namen uit een structuurrapport te halen. Het gaat immers om de vakgroep, niet de mensen. Hilgenkamp is het hier mee eens. Vanapalli ziet de nood voor een nieuwe functie niet helemaal. Hilgenkamp vertelt dat de vakgroep nu geleid wordt door een interim hoofd en dat de vraag naar een permanente oplossing groot is. Daarnaast wil de faculteit een grote naam hier binnen halen om zo het licht op Twente als focuspunt van de optica in Nederland te schijnen. 10. Strategisch plan Punt 13 Van der Meer: Wat is het tijdspad voor de nieuwe masters? Hilgenkamp: Voor Materials gokken we op september Voor Science Communication komt het initiatief vooral vanuit BMS. Dit heeft wat vertraging door ziekte van hun decaan. Punt 15 Van der Meer: Hoe volgt beter onderwijs uit meer studenten? Hilgenkamp geeft aan dat dat niet is wat hier bedoelt wordt. Dit punt gaat erom dat de bestaande infrastructuur meer studenten aankan. Punt 17 Van der Meer: Kunnen jullie iets zeggen over mogelijke Engelstaligheid van TG? Hilgenkamp merkt dat TG een hele goede promo is voor de UT, daarom proberen we het te internationaliseren. De TG opleiding hier zal Nederlandstalig blijven. Punt 18 Van der Meer: Is het echt totaal aan de opleidingen zelf om hun taal te kiezen? Hilgenkamp geeft aan dat inderdaad het geval is. Echter is internationaliseren meer dan alleen de taal. Ook dingen als buitenlandse stages moeten gestimuleerd worden. Punt 21 Vanapalli vraagt wat er precies bedoelt wordt met punt 21. Hilgenkamp geeft aan dat er verschillende vormen van publicaties zijn (Green, Hybrid of Gold). Wij willen dat alle publicaties minimaal Green zijn, dat is nu nog rond de 50%. Punt A1 Van der Meer Moeten TT ers niet onder een vakgroep in plaats van onder een cluster? Hilgenkamp Ze staan nu administratief onder een vakgroep, maar dit is puur uit praktische overwegingen. Hun leidinggevende is de vakgroep hoofd. De clusters zijn er juist voor bedoelt dat de TT ers zich ook buiten de vakgroep kunnen ontwikkelen. Punt A2 Van der Meer Is de ambitie van GZW om van 40 naar 100 eerstejaars te gaan niet een beetje te ambitieus? Hilgenkamp Dat is inderdaad zo, maar we merken dat deze studie erg in trek is en dus wel een haalbaar doel is.

5 Geerdink merkt op dat bij het clusterplan de membraan-groep een fulltime professor heeft staan, maar dit moet dus parttime zijn. 11. Rondvraag Hilgenkamp bedankt Van den Nieuwenhuijzen voor het oppakken van het voorzitterschap de afgelopen tijd en de gehele FR voor het afgelopen jaar. Van den Nieuwenhuijzen bedankt Hilgenkamp voor zijn jaren als decaan en voor zijn inzet voor de faculteit. Ook wenst ze hem namens de FR veel succes de komende jaren. 12. Sluiting Karin sluit de vergadering om 14:58

1. Opening en vaststellen agenda vaststellen Er wordt een voorstelrondje gedaan. Olivier Paalvast biedt aan secretaris te willen zijn.

1. Opening en vaststellen agenda vaststellen Er wordt een voorstelrondje gedaan. Olivier Paalvast biedt aan secretaris te willen zijn. Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/OP /201709-21 Telefoon: Fax: - e-mail: Datum 21 september 2017 Betreft Notulen vergadering FR-TNW 21 september 2017 Aanwezig: Herman

Nadere informatie

Concept Notulen vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 23 november, Carre CR 3718

Concept Notulen vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 23 november, Carre CR 3718 Faculteit Technische Natuurwetenschappen Kenmerk : FRTNW20171123#OP Concept Notulen vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 23 november, 12.45-14.45 Carre CR 3718 Notulen Henk van den Hengel is aanwezig voor

Nadere informatie

3. Mededelingen en ingekomen post

3. Mededelingen en ingekomen post Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/------------ Telefoon: Fax: - e-mail: Datum 5 oktober 2017 Betreft Agenda vergadering FR-TNW Hierbij wordt u uitgenodigd voor de

Nadere informatie

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/ Telefoon: Fax: - Datum Betreft

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/ Telefoon: Fax: -   Datum Betreft Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/------------ Telefoon: Fax: - e-mail: Datum Betreft 16 november 2017 Notulen vergadering FR-TNW 16 november 2017 Aanwezigen: Joost

Nadere informatie

Faculteitsraadvergadering 12 oktober 2017 Faculteit TNW. Notulen

Faculteitsraadvergadering 12 oktober 2017 Faculteit TNW. Notulen Faculteitsraadvergadering 12 oktober 2017 Faculteit TNW Notulen Afwezigen: Wiendelt Steenbergen Aanwezigen: Hans Hilgenkamp, Christy Schoonheijt, Herman Offerhaus, James Seddon, Ingrid Svensson Stegeman,

Nadere informatie

@AP Joost: Overgang naar Canvas op de agenda voor september zetten. 3. Mededelingen en ingekomen post Er zijn geen mededelingen.

@AP Joost: Overgang naar Canvas op de agenda voor september zetten. 3. Mededelingen en ingekomen post Er zijn geen mededelingen. Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/14122017#OP Telefoon: Fax: - e-mail: Datum 14 december 2017 Betreft Notulen vergadering FR-TNW 14 december 2017 Aanwezigen: Joost

Nadere informatie

Notulen. Plaats: Carré 3054 Aanvang: 12:45 uur. 1. Opening a) Opening De vergadering wordt geopend om

Notulen. Plaats: Carré 3054 Aanvang: 12:45 uur. 1. Opening a) Opening De vergadering wordt geopend om Aan: Leden FR TNW Van: Thomas van der Meer Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/TM20180903 Telefoon: - Fax: E-mail: - t.vandermeer@student.utwente.nl Datum: 03-09-2018 Betreft Agenda vergadering FR-TNW 06-09-18

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda Herman opent de vergadering, de agenda wordt vastgesteld.

1. Opening en vaststellen agenda Herman opent de vergadering, de agenda wordt vastgesteld. Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201707-06 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 6 juli 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk:

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201705-11 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 11 mei 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

Verslag vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 26 januari 2017

Verslag vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 26 januari 2017 Faculteit Technische Natuurwetenschappen Kenmerk : FR / januari / AK Verslag vergadering Faculteitsraad TNW d.d. 26 januari 2017 Aanwezig: Broersen, Bentum, Brouwer, Geraats (voorzitter),geerdink, de Groote,

Nadere informatie

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Technische Informatica, Computer Science, Telematica, Bureau Onderwijszaken Aan: Van: Leden opleidingsommissie TI/TEL/CSc Barbara Spikker Kenmerk EWI15/BOZ/4528bs

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 1 februari 2016, 13.00-15.00 uur Aanwezig Erik Meijles (vz), Wim Meester, Fanny Janssen, Elroy van Ostheim,

Nadere informatie

ONDERWERP VERG WIE. ODERWERP VERG WIE Master OER EE/MT 2010/2011 april 2011 Olthuis

ONDERWERP VERG WIE. ODERWERP VERG WIE Master OER EE/MT 2010/2011 april 2011 Olthuis 6 5 ACTIEPUNTENLIJST OPLEIDINGSCOMMISSIE EL ONDERWERP VERG WIE AANDACHTSPUNTEN ODERWERP VERG WIE Master OER EE/MT 2010/2011 april 2011 Olthuis 4 12. Wijziging in het curriculum propedeuse Elektrotechniek(OLC-EL010-016)

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Hoger Onderwijs en Studiefinanciering Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375

Nadere informatie

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103:

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103: Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken Kenmerk S&OA/2013/1817 datum 14-05-2013 Verslag van de 82e OLC- IT vergadering d.d. 23 april 2013 Aanwezig: Havinga (vz),boersma,

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 14 januari 2016, 11.00-13.00 uur Aanwezig Erik, Gerd Weitkamp, Wim Meester, Elroy van Ostheim, Ronald

Nadere informatie

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Visiedocument

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Visiedocument Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica Visiedocument Jamie Lustermans (Voorzitter) Mike Eijbersen (Vice-voorzitter) Katarina Radisavljević (Secretaris) Bas van Zadelhoff (Penningmeester)

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening en vaststellen agenda Hannah opent de agenda om 17: Vaststellen notulen

Agenda. 1. Opening en vaststellen agenda Hannah opent de agenda om 17: Vaststellen notulen Oudemanhuispoort 4-6 1012 CN Amsterdam (020) 525 3446 fdr@studentenraad.nl studentenraad.nl/fdr Datum Tijd Contactpersoon E-mail Maandag, 31 augustus 2015 17:30 uur aanvang Locatie OMHP A2.01 Hannah van

Nadere informatie

Faculteitsreglement EWI. EWI18/B:KOK/738/wen. Kenmerk: Datum: 26 februari 2018 Waarbij de Nederlandse versie leidend is

Faculteitsreglement EWI. EWI18/B:KOK/738/wen. Kenmerk: Datum: 26 februari 2018 Waarbij de Nederlandse versie leidend is Faculteitsreglement EWI EWI18/B:KOK/738/wen Kenmerk: Datum: 26 februari 2018 Waarbij de Nederlandse versie leidend is Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2 ALGEMEEN... 2 3 INRICHTING EN BESTUUR VAN DE FACULTEIT...

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 17 april 2012, 14.00-16.50 uur Kenmerk Aanwezig Wim (vz.), Tamara Kaspers, Louise Meijering, Erik, Gwenda van

Nadere informatie

faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen

faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur notulen VASTGESTELDE NOTULEN faculteitsraad Datum en tijd Kenmerk 11 oktober 2016, 14.00 14.45 uur FGMW-16-F251 Aanwezig FR leden: Reinstrom,

Nadere informatie

MASTERVOORLICHTING APPLIED PHYSICS. Voor studenten Technische Natuurkunde

MASTERVOORLICHTING APPLIED PHYSICS. Voor studenten Technische Natuurkunde MASTERVOORLICHTING APPLIED PHYSICS Voor studenten Technische Natuurkunde Programma Tijd Onderwerp Spreker 14:00 u. Algemene informatie Brigitte 14:30 u. Technische optica Klaus Boller 14:45 u. Pauze 14:55

Nadere informatie

Verslag 21e Overlegvergadering FR-FB FGGA 29 oktober 2018

Verslag 21e Overlegvergadering FR-FB FGGA 29 oktober 2018 Verslag 21e Overlegvergadering FR-FB FGGA 29 oktober 2018 Locatie: Wijnhaven, zaal 4.78 Tijdstip: 15.30-17.00 uur Faculteitsraad: Chiara Beekhuizen, Nina Eijpe, Rik Evers, Annabel Goth, Pauline Hutten,

Nadere informatie

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken. Kenmerk BOZ-EWI16/5372

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken. Kenmerk BOZ-EWI16/5372 Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken Kenmerk BOZ-EWI16/372 datum 12-09-16 Verslag van de 113e OLC- IT vergadering d.d. 14 juni 16 Aanwezig: Alsmede: Havinga (vz), Huisman,

Nadere informatie

1.Opening en vaststellen agenda Van der Hoeven verwelkomt de heer Havinga als de beoogde nieuwe voorzitter van de OLC.

1.Opening en vaststellen agenda Van der Hoeven verwelkomt de heer Havinga als de beoogde nieuwe voorzitter van de OLC. Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken Kenmerk datum BOZ/-029sp 19 januari Verslag van de 49e OLC- IT vergadering d.d. 19 jan. Aanwezig: Alsmede: Afwezig: Van Dijk, Hiemstra,

Nadere informatie

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Datum: 08-09-2010 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: Het witte Huis te Borne Aanwezig: Johan Ooink op den Dijk, Bert Hendriks, Dini

Nadere informatie

Bijlage Onderwijs- en Examenregeling (OER) Master Programma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Bijlage Onderwijs- en Examenregeling (OER) Master Programma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Bijlage Onderwijs- en Examenregeling (OER) Master Programma van Pedagogische Wetenschappen Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen 2016-2017 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Doel

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 28 juni 2016, 13.00-14.30 uur Aanwezig Erik Meijles, Wim Meester, Gerd Weitkamp, Wendy Tan, Fanny Janssen, Elroy

Nadere informatie

Jaarverslag collegejaar Opleidingscommissie Scheikundige Technologie / Chemical Engineering

Jaarverslag collegejaar Opleidingscommissie Scheikundige Technologie / Chemical Engineering Jaarverslag collegejaar 2016-2017 Opleidingscommissie Scheikundige Technologie / Chemical Engineering Leden De opleidingscommissie bestaat uit 4 docentleden en 4 studentleden, zie Tabel 1. De studentleden

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen 2018-2019 Bijlage: het programma Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad

Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad Notulen van de 297 e vergadering d.d. 16 juni 2003. Aanwezig: Laurens Blankers, Marko Boon (voorzitter), Michel Chaudron, Hans van Duijn, Luc Engelen, Hannie

Nadere informatie

2. Vaststellen notulen OV Conceptnotulen 28/09/2015 en de PV notulen van 07/10/2015 en 15/10/2015 worden vastgesteld zonder wijzigingen.

2. Vaststellen notulen OV Conceptnotulen 28/09/2015 en de PV notulen van 07/10/2015 en 15/10/2015 worden vastgesteld zonder wijzigingen. Oudemanhuispoort 4-6 1012 CN Amsterdam (020) 525 3446 fdr@studentenraad.nl studentenraad.nl/fdr Datum Tijd Contactpersoon E-mail 1 2 3 4 5 6 Maandag, 26 oktober 2015 20:00 uur aanvang Locatie OMHP A2.01

Nadere informatie

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica Decentrale selectie Psychobiologie Procedure en selectiecriteria 2014-2015 Voor het studiejaar 2014-2015 zal de opleiding Psychobiologie 100%

Nadere informatie

notulen faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur Vastgestelde notulen Faculteitsraad 23 januari 2018 FGMW-18-F013 E.

notulen faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur Vastgestelde notulen Faculteitsraad 23 januari 2018 FGMW-18-F013 E. faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur Vastgestelde Faculteitsraad Datum en tijd Kenmerk 23 januari 2018 FGMW-18-F013 Aanwezig FR leden: Timmermans, Fokkens-Bruinsma, Vugteveen,

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Pedagogische Wetenschappen Faculteit der Gedrags- en Maatschappij 2019-2020 Bijlage: het programma Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Doel

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad Faculteitraadsvergadering Datum en tijd 6 februari 2014, 9.30-12.00 uur Aanwezig Wim Meester, Erik Meijles, Christian Zuidema, Tamara Kaspers, Jorn van

Nadere informatie

Handleiding Honours Programma Wiskunde

Handleiding Honours Programma Wiskunde Handleiding Honours Programma Wiskunde Deze handleiding beschrijft inhoud en organisatie van het honours programma (HP) van de bacheloropleiding Wiskunde en Wiskunde en Toepassingen aan de Universiteit

Nadere informatie

ONDERWERP VERG WIE ODERWERP VERG WIE

ONDERWERP VERG WIE ODERWERP VERG WIE 5 4 ACTIEPUNTENLIJST OPLEIDINGSCOMMISSIE EL ONDERWERP VERG WIE AANDACHTSPUNTEN ODERWERP VERG WIE 3 7. Teaching and Examination Regulations 2010-2011 Embedded Systems(OLC-EL10-017) Bovengenoemd stuk wordt

Nadere informatie

notulen 135 ste OLC-TW-vergadering dinsdag 7 juni 2016, 15:45 uur

notulen 135 ste OLC-TW-vergadering dinsdag 7 juni 2016, 15:45 uur FACULTEIT ELEKTROTECHNIEK WISKUNDE & INFORMATICA DATUM 27 september 16 ONS KENMERK EWI16/BOZ/4991/MvdK notulen 13 ste OLC-TW-vergadering dinsdag 7 juni 16, :4 uur 2 3 4 0 aanwezig: afwezig mk: Nelly Litvak

Nadere informatie

FACULTEIT GEDRAGSWETENSCHAPPEN

FACULTEIT GEDRAGSWETENSCHAPPEN Prof. Dr. K.I. van Oudenhoven van der Zee Decaan Faculteit GW FACULTEIT GEDRAGSWETENSCHAPPEN VAN FACULTEITSRAAD GW DATUM PAGINA Dr. J. Karreman 5 december 2013 1 van 6 053-489 3312 j.karreman@utwente.nl

Nadere informatie

Lammes, Zazo Meijs, Annelieke Muller, Jorn Peters, Dominique van Poorten, Thomas van der Veen, Gerben Yntema

Lammes, Zazo Meijs, Annelieke Muller, Jorn Peters, Dominique van Poorten, Thomas van der Veen, Gerben Yntema Vergadering BO 9 maart 2015 Tijd 13:00 Voorzitter Jaco van der Veen Aanwezig FSR Els Aarts, Thomas Adrian, Ysbrand Galama, Tim Hoogeveen, Balint Kalista Lammes, Zazo Meijs, Annelieke Muller, Jorn Peters,

Nadere informatie

Omdat slechts vier leden van de faculteitsraad aanwezig zijn, kan deze vergadering geen besluiten nemen.

Omdat slechts vier leden van de faculteitsraad aanwezig zijn, kan deze vergadering geen besluiten nemen. Verslag FR-vergadering 382 Datum: 3 oktober Aanwezig: Gasten: Afwezig: Rik Schepens, Laura Kuntze, Fiona Sloothaak, Leroy Visser, Tim Meeles (studentadviseur), Luuk Meeuwis (commissaris onderwijs GEWIS),

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening. 2. Post in/uit. 3. Doorlopen actielijst. 4. Vaststellen notulen

Agenda. 1. Opening. 2. Post in/uit. 3. Doorlopen actielijst. 4. Vaststellen notulen Meibergdreef 0 AZ Amsterdam (00) studentenraad@amc.uva.nl studentenraad.nl/amc Aanwezig Afwezig Gast - Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, maart 0 Jim Determeijer, Lydia Schonewille,

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Secretariaat Bos en Duinlaan 2 d 2061 VP Bloemendaal telefoon 023-5388251 email: huurdersverenigingbrederode@gmail.com www: huurdersverenigingbrederode.nl KvK nummer 53913027 Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 28 maart 2011, 15.00-17.00 uur Kenmerk Aanwezig Tialda Haartsen, Paul, Wim Meester, Louise Meijering,

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ 3TU.ONDERWIJS ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING

BIJLAGE 1 BIJ 3TU.ONDERWIJS ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING BIJLAGE 1 BIJ 3TU.ONDERWIJS ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING 3TU.Onderwijs (Masteropleiding) UITVOERINGSREGELING 2014-2015 Master of Science in Science Education and Communication (croho 68404) TECHNISCHE

Nadere informatie

Notulen PV 14 maart 2019 Aanwezig

Notulen PV 14 maart 2019 Aanwezig Spuistraat 134 1012 VB Amsterdam (020) 525 3278 fgw@studentenraad.nl studentenraad.nl/fgw Notulen PV 14 maart 2019 Aanwezig Afwezig Gast Notulist Roeland Voorbergen, Nuala Vlogman, Iris Kok, Loekie van

Nadere informatie

FACULTEIT ELEKTROTECHNIEK WISKUNDE & INFORMATICA DATUM 13 september 2012

FACULTEIT ELEKTROTECHNIEK WISKUNDE & INFORMATICA DATUM 13 september 2012 FACULTEIT ELEKTROTECHNIEK WISKUNDE & INFORMATICA DATUM 13 september 12 ONS KENMERK EWI12/BOZ/33/MvdK VERSLAG VAN DE 111 de OLC-TW-VERGADERING op 12 juni 12, 1:4 uur Aanwezig: Afwezig mk: Nelly Litvak (voorzitter),

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE 93 ste OLC-VERGADERING op 25 juni 2009, 09:00 uur

VERSLAG VAN DE 93 ste OLC-VERGADERING op 25 juni 2009, 09:00 uur Kenmerk: EWI09/O/116/MvdK Datum: 9 oktober 2009 Aanwezig: 10 Afwezig mk: Afwezig zk: VERSLAG VAN DE 93 ste OLC-VERGADERING op 2 juni 2009, 09:00 uur Nelly Litvak (voorzitter), Gjerrit Meinsma, Georg Still

Nadere informatie

Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, 20 maart 2017

Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, 20 maart 2017 Meibergdreef 15 1105 AZ Amsterdam (020) 56 68 666 studentenraad@amc.uva. nl Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, 20 maart 2017 Aanwezige raadsleden Afwezig Gast Notulist Anne Wermelink,

Nadere informatie

Bijlagenummer GV 507

Bijlagenummer GV 507 GEZAMENLIJKE VERGADERING UGV/OR/SR Bijlagenummer GV 507 Onderwerp: Ophoging norm bindend studieadvies Status Voorbereidende commissie OOM-1 Behandeld in Voorbereidende GV 28 september 2015 Overlegvergadering

Nadere informatie

3. Binnengekomen post - Campusoverleg. 18 januari Mathijs en Nina gaan. Iedereen van huisvesting moet de datumprikker invullen.

3. Binnengekomen post - Campusoverleg. 18 januari Mathijs en Nina gaan. Iedereen van huisvesting moet de datumprikker invullen. 1 2 Oudemanhuispoort 4-6 1012 CN Amsterdam (020) 525 3446 fdr@studentenraad.nl studentenraad.nl/fdr Datum Tijd Dinsdag, 12 januari 2016 18:00 uur aanvang Locatie OMHP A2.01 Contactpersoon Hannah van Kolfschooten

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Nota Universiteitsraad

Nota Universiteitsraad Nota Universiteitsraad UR nummer 15/073 Aan : College van Bestuur Van : Universiteitsraad Onderwerp : Engelse spreekvaardigheid van docenten Status : Ter bespreking Behandeling in : Commissie OOS, 9 juni

Nadere informatie

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijsbegeleiding Kenmerk datum BOB: NHT/358/brn nov 09 Verslag van de 47e OLC- IT vergadering d.d. nov. 09 Aanwezig: Alsmede: Afwezig mk :

Nadere informatie

notulen faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur VASTGESTELDE NOTULEN faculteitsraad

notulen faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur VASTGESTELDE NOTULEN faculteitsraad faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur notulen VASTGESTELDE NOTULEN faculteitsraad Datum en tijd Kenmerk 20 juni 2017, 15.00 16.50 uur FGMW-17-F147 Aanwezig FR leden: Broekman,

Nadere informatie

Vergadering OC-INF, 14 februari Henk Frederiks; Astrid Nijs; Karel Lemmen (vz); Bart Pauw (vergadert telefonisch mee); Netty Stoelinga.

Vergadering OC-INF, 14 februari Henk Frederiks; Astrid Nijs; Karel Lemmen (vz); Bart Pauw (vergadert telefonisch mee); Netty Stoelinga. directoraat Onderwijs faculteit Informatica Besprekingsverslag onderwerp Vergadering OC-INF, 14 februari 2006 Aanwezig enk Frederiks; Astrid Nijs; Karel Lemmen (vz); Bart Pauw (vergadert telefonisch mee);

Nadere informatie

samenvatting 1. Context, opdracht en aanpak

samenvatting 1. Context, opdracht en aanpak samenvatting 1. Context, opdracht en aanpak In de afgelopen jaren zijn steeds meer opleidingen in het Nederlands hoger onderwijs geheel of gedeeltelijk Engelstalig geworden. Deze ontwikkeling is het sterkst

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 Aanwezig: Peter Zandveld, lid Amsterdam en voorzitter EGCC, tevens gemachtigde voor Allard Köster, lid NGoB, Merlijn Kuin, lid NGoB, Eric van de Marel, voorzitter

Nadere informatie

Notulen 123 ste OLC-TW-vergadering dinsdag 10 juni 2014, 15:45 uur

Notulen 123 ste OLC-TW-vergadering dinsdag 10 juni 2014, 15:45 uur FACULTEIT ELEKTROTECHNIEK WISKUNDE & INFORMATICA DATUM 2 oktober 14 ONS KENMERK EWI14/BOZ/2884/MvdK 1 2 3 4 0 Notulen 123 ste OLC-TW-vergadering dinsdag juni 14, 1:4 uur aanwezig: Nelly Litvak (voorzitter),

Nadere informatie

Visiedocument FSR FNWI

Visiedocument FSR FNWI Visiedocument Jan Martens (Voorzitter) Rachel Mijdam (Vicevoorzitter) Luc van Keulen (Secretaris) Beate Stevens (Algemeen lid) Stijn van Uffelen (Algemeen lid) Ahmed Avci (Algemeen lid) Voorwoord Voor

Nadere informatie

Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad

Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad Notulen van de 295 e vergadering d.d. 10 februari 2003. Aanwezig zijn: Jos Baeten (decaan), Laurens Blankers, Hans van Duijn (vice-decaan), Luc Engelen,

Nadere informatie

Notulen. Plenaire Vergadering FSR-FGw. Woensdag 28 September 2012, P.C. Hoofthuis 3.02, 15:00 uur

Notulen. Plenaire Vergadering FSR-FGw. Woensdag 28 September 2012, P.C. Hoofthuis 3.02, 15:00 uur Notulen Plenaire Vergadering FSR-FGw Woensdag 28 September 2012, P.C. Hoofthuis 3.02, 15:00 uur Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Laura Fisscher,, Ramses Walon, Jaap Oosterwijk, Juliane Homann,

Nadere informatie

De besturen van de faculteiten Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie en Wiskunde en Informatica:

De besturen van de faculteiten Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie en Wiskunde en Informatica: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ex art. 9.15 lid I WHW ten behoeve van de universitaire lerarenopleidingen TUE De besturen van de faculteiten Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie en Wiskunde en

Nadere informatie

Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016. Reglement opleidingscommissie

Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016. Reglement opleidingscommissie Opleidingsstatuut Bacheloropleiding Automotive Studiejaar 2015 2016 Reglement opleidingscommissie Inhoudsopgave Artikel 1 Status en begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Gezamenlijke (vergadering) opleidingscommissie(s)...

Nadere informatie

135, 6525 AJ NIJMEGEN

135, 6525 AJ NIJMEGEN Verslag Heimiddag Inleiding Op 13 december heeft de Facultaire Studentenraad (FSR) van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) een heimiddag georganiseerd om het te hebben

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda. De voorzitter opent de vergadering om 10.00 uur. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

1. Opening en vaststelling agenda. De voorzitter opent de vergadering om 10.00 uur. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. ONDERDEELCOMMISSIE FACULTEIT 3ME Verslag van de 169 e overlegvergadering, gehouden op 12 juni 2014 5Aanwezig: Böttger (voorzitter), Ulijn (secretaris), Baller, Neve,, Voorwinde, Geerlofs en Leeflang. Afwezig:

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 18 juni 2015, 8.30-11.30 uur - Kenmerk Aanwezig Erik Meijles, Wim Meester, Christian Zuidema, Tamara Kaspers,

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 6-0 7 6 Rapenburg 70 Postbus 9500 2300 RA Leiden T 071 527 81 18 van het College van beroep van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam], appellante tegen het Bestuur van

Nadere informatie

N.a.v. pagina 10 (SET docent bij OLC) bevestigt B. Koopman dat dr. M. Shahi namens SET lid wordt van de OLC.

N.a.v. pagina 10 (SET docent bij OLC) bevestigt B. Koopman dat dr. M. Shahi namens SET lid wordt van de OLC. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 Datum: 14 juni 2017 Aanwezig Voorzitter: Prof.dr.ir. H.F.J.M. Koopman OLC-leden: M. van Bergen, B. van Eijk, R. Elshof, J. Franken, F. Krekt, R. Swiersema, Dr.ir. R.G.K.M.

Nadere informatie

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Faculteit der Sociale Wetenschappen Faculteit der Sociale Wetenschappen Verslag van de 367ste vergadering van de faculteitsraad d.d. 16 december 2010 Aanwezige raadsleden: Mw. Dr.T.E. Aalberts Mw. F.F. Bodrij Mw. dr. W.A. Gebhardt Mw. L.

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde

Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde 2015 2016 Zowel op facultair als op universitair niveau wordt er gesproken over een taalverandering van alle bachelors naar het Engels. Op

Nadere informatie

Facultaire Studentenraad studentenraad.nl/fnwi ~

Facultaire Studentenraad studentenraad.nl/fnwi ~ Vergadering PV 15 maart 2016 Tijd 18.00 Voorzitter Micha de Groot Aanwezig Micha de Groot, Catharina de Weerd, Sybrig Smit, Tycho van der Ouderaa, Johnny Vogel, Reimer van den Hoek, Ya gel Schoonderbeek,

Nadere informatie

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER)

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Fractie VUUR, Universiteitsraad www.verenigingvuur.nl info@verenigingvuur.nl - 2 - Voorwoord

Nadere informatie

2. Vaststellen notulen De notulen worden vastgesteld zonder wijzigingen.

2. Vaststellen notulen De notulen worden vastgesteld zonder wijzigingen. Oudemanhuispoort 4-6 1012 CN Amsterdam (020) 525 3446 fdr@studentenraad.nl studentenraad.nl/fdr Datum Tijd Dinsdag, 19 januari 2016 17:00 uur aanvang Locatie OMHP A2.01 Contactpersoon E-mail Hannah van

Nadere informatie

Format OER en

Format OER en Format OER en 2014-15 Om de diverse reacties en opmerkingen op de nota van wijzigingen beter te kunnen stroomlijnen is er een format opgesteld. De OR, FSR, OC s en examencommissies zouden wij graag willen

Nadere informatie

Verslag van de 270 ste vergadering van het Lokaal Overleg gehouden op woensdag 22 januari 2014 in Vleugel 100

Verslag van de 270 ste vergadering van het Lokaal Overleg gehouden op woensdag 22 januari 2014 in Vleugel 100 Datum: 7 februari 2014 Kenmerk: LO-2014-241 Verslag van de 270 ste vergadering van het Lokaal Overleg gehouden op woensdag 22 januari 2014 in Vleugel 100 Aanwezig Dhr. ir. K.J. van Ast (CvB, voorzitter

Nadere informatie

Brief Verbetering van de Criteria van Onderwijs in het Engels en Nederlands

Brief Verbetering van de Criteria van Onderwijs in het Engels en Nederlands Dhr. prof. dr. F.P. Weerman Kloveniersburgwal 48 1012 CX Amsterdam Spuistraat 134 1012 VB Amsterdam (020) 525 3278 fsr-fgw@uva.nl studentenraad.nl/fgw Datum 6 december 2016 Ons kenmerk 16fgw043 Contactpersoon

Nadere informatie

notulen faculteitsbestuur faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen VASTGESTELDE NOTULEN faculteitsraad

notulen faculteitsbestuur faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen VASTGESTELDE NOTULEN faculteitsraad faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen faculteitsbestuur VASTGESTELDE NOTULEN faculteitsraad Datum en tijd Kenmerk 19 december 2017, 15.00 16.00 uur FGMW-17-F264 Aanwezig FR leden: Wilts, Hoogvliet,

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening. 2. Post in/uit

Agenda. 1. Opening. 2. Post in/uit Meibergdreef 0 AZ Amsterdam (00) studentenraad@amc.uva.nl studentenraad.nl/amc Aanwezig Afwezig Gast - Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, mei 0 Joyce Veld (voorzitter), Claudia

Nadere informatie

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Faculteit der Sociale Wetenschappen Faculteit der Sociale Wetenschappen Verslag van de 412e vergadering van de faculteitsraad d.d. 22 juni 2017 Aanwezige raadsleden: dhr. A. Ademovic mw. N. van der Heide dhr. S. Kroon mw. M. Lindström mw.

Nadere informatie

Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 18 oktober 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1,

Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 18 oktober 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 18 oktober 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, 3215.0162 Aanwezig: Luuk van de Koog (PS), Merel Evers (PS), Marloes Dekens (PS),

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Onderwijskunde. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Onderwijskunde. Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Onderwijs- en Examenregeling (OER) Masterprogramma van Onderwijskunde Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen 2018-2019 Bijlage: het programma Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Doel

Nadere informatie

OG~ Universiteit Twente de ondernemende uni~ersiteit. College van Bestuur. Aan de voorzitter van de Universiteitsraad

OG~ Universiteit Twente de ondernemende uni~ersiteit. College van Bestuur. Aan de voorzitter van de Universiteitsraad 91 OG~ I ḟ College van Bestuur Universiteit Twente de ondernemende uni~ersiteit Orienerlolaan 5 7522 NB Enschede Aan de voorzitter van de Universiteitsraad Postbus 217 7500 AE Enschede www.utwente.nl ons

Nadere informatie

d.d. 30 juni 2011 Overzicht Bestuurlijke Informatie voor Bilateraal Overleg 2011 Faculteit Wiskunde en Informatica

d.d. 30 juni 2011 Overzicht Bestuurlijke Informatie voor Bilateraal Overleg 2011 Faculteit Wiskunde en Informatica d.d. 3 juni Overzicht Bestuurlijke Informatie voor Bilateraal Overleg Faculteit Wiskunde en Informatica Inhoudsopgave Onderwijs - Faculteit Wiskunde en Informatica Nr Pag Titel Toelichting 3 Aantal Bachelorstudenten

Nadere informatie

Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 06 december 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, S42B

Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 06 december 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, S42B Studenten Overleg Farmacie Datum en tijd: 06 december 2016, 16:00-17:00 uur Locatie: Groningen, Antonius Deusinglaan 1, 3211.-S42B De agenda is onder voorbehoud als volgt: 1. Opening 2. Vaststellen van

Nadere informatie

gezien: het begeleidend memo nieuwe regeling VU-UvA Honoursoverleg d.d. 1 november 2018; de Regeling VU-UvA Honoursprogramma oktober 2018;

gezien: het begeleidend memo nieuwe regeling VU-UvA Honoursoverleg d.d. 1 november 2018; de Regeling VU-UvA Honoursprogramma oktober 2018; Besluit Datum 27 november 2018 Kenmerk 2018-079129 Onderwerp VU-UvA Honoursregeling HET COLLEGE VAN BESTUUR VAN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM; gezien: het begeleidend memo nieuwe regeling VU-UvA Honoursoverleg

Nadere informatie

Draaiboek opleidingsaanbod

Draaiboek opleidingsaanbod Draaiboek opleidingsaanbod Afspraken met de medezeggenschap rondom wijzigingen van het opleidingsaanbod op de UvA CSR 12-13 CSR 13-14 Ishtu Hageman en Sophia Zeeff Anne Louise Schotel en Bart Mulders Laatst

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG TER TOELICHTING: REGLEMENTAIR KADER De juridische grondslag van het Reglement van Orde van de Faculteitsraad ligt in het Reglement van de Faculteit

Nadere informatie

Conceptverslag vergadering Faculteitsraad en Faculteitsbestuur Faculteit der Geesteswetenschappen 20 februari 2019 OPENBAAR GEDEELTE

Conceptverslag vergadering Faculteitsraad en Faculteitsbestuur Faculteit der Geesteswetenschappen 20 februari 2019 OPENBAAR GEDEELTE Pagina 1 van 4 Conceptverslag vergadering Faculteitsraad en Faculteitsbestuur Faculteit der Geesteswetenschappen 20 februari 2019 OPENBAAR GEDEELTE 5 10 FR FB Bureau Sleutels, Van der Velden, Boumans,

Nadere informatie

FACULTEIT GEDRAGS-, MANAGEMENT- & MAATSCHAPPIJWETENSCHAPPEN. Roel Wieringa (zk) en Marloes van Grinsven (mk)

FACULTEIT GEDRAGS-, MANAGEMENT- & MAATSCHAPPIJWETENSCHAPPEN. Roel Wieringa (zk) en Marloes van Grinsven (mk) FACULTEIT GEDRAGS-, MANAGEMENT- & MAATSCHAPPIJWETENSCHAPPEN 1 van 7 NOTULEN BITOC VERGADERING Datum: Dinsdag 31 mei 2016 Locatie: Ravelijn 3411 Tijd: 12.30 uur 13.45 uur Aanwezig: Afwezig: Jos van Hillegersberg

Nadere informatie

Aanmelding & toelating. Nhu Ngan Trang MSc Admissions Officer

Aanmelding & toelating. Nhu Ngan Trang MSc Admissions Officer Aanmelding & toelating Nhu Ngan Trang MSc Admissions Officer Op de agenda Toelatingsvoorwaarden master Directe toelating of schakelprogramma Hoe zit het met mijn toelating? Alle informatie vind je ook

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 27 oktober 2015, 14.30-17.15 uur Aanwezig Erik, Gerd Weitkamp, Wendy Tan, Fanny Janssen, Wim Meester, Margo Enthoven,

Nadere informatie

Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad

Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad Faculteit Wiskunde en Informatica Faculteitsraad Definitieve notulen van de 291 e vergadering gehouden op maandag 17 juni 2002. Aanwezig: Pieter van den Akker (studentadviseur van FB), Jos Baeten (lid

Nadere informatie

Faculteitsreglement. Inhoud. Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Preambule

Faculteitsreglement. Inhoud. Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Preambule Faculteit Technische Natuurwetenschappen Faculteitsreglement Inhoud Preambule...1 Hoofdstuk I Algemeen...2 Artikel 1 Begripsbepalingen...2 Hoofdstuk II Inrichting en bestuur van de faculteit...3 Artikel

Nadere informatie

Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, 8 mei 2017

Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, 8 mei 2017 Meibergdreef 15 1105 AZ Amsterdam (020) 56 68 666 studentenraad@amc.uva. nl Notulen plenaire vergadering facultaire studentenraad AMC, 8 mei 2017 Aanwezige raadsleden Afwezig Gast Notulist Anne Wermelink,

Nadere informatie