Gebruikershandleiding DOLSIS v1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding DOLSIS v1.0"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Toegang tot de toepassing... 3 Vereisten... 3 Inloggen... 3 Onthaalscherm... 8 Algemeen... 9 De resultaten sorteren... 9 De huidige pagina afdrukken Verschillende beschikbare hulpmiddelen Kalender Navigatie in de resultatenoverzichten Aanklikbare knoppen en iconen Taalkeuze Zoekcriteria Menuonderdelen in- of uitklappen Belgische arbeidsverhouding Een natuurlijk persoon consulteren (Rijksregister en BIS-register) Een werkgever consulteren (RSZ- en RSZPPO-werkgeversrepertorium) Een arbeidsverhouding consulteren (DmfA en RIP) DmfA-lijst van werknemers RIP-lijst van de werknemers bij een werkgever DmfA-selectie van werknemers DmfA-statistiek van de werkgever... 32

2 Details van een werknemer bij een werkgever RIP-lijst van de werkgevers van een werknemer Limosa-Kadaster Algemene presentatie Verkenning van het menu Buitenlandse werknemer Buitenlandse werkgever Belgische gebruiker Plaats van tewerkstelling Detacheringsdocument... 54

3 Inleiding Met de Dolsis-toepassing kan men de gegevens raadplegen van het Rijksregister en het BIS-register, van de RSZ- en RSZPPO-werkgeversrepertoria, van het Interactief personeelsregister, van de DmfA en van het Limosa-kadaster. De toegang tot de Dolsis-toepassing is strikt voorbehouden aan bepaalde medewerkers van federale, regionale en communautaire diensten die verschillende verificaties uitvoeren om fraude tegen te gaan. De KSZ oefent de controle uit op de informatieaanvragen uitgevoerd door deze medewerkers. Algemene opmerking: De voorbeelden die besproken worden in deze handleiding zijn afkomstig van de testomgeving van de Dolsis-toepassing. Meestal gaat het om illustraties die geen enkel verband hebben met reële gegevens. Als dat toch het geval is, dan werden de vertrouwelijke gegevens onleesbaar gemaakt. Toegang tot de toepassing Vereisten Om de toepassing te kunnen openen, moeten verschillende voorwaarden vervuld zijn: a) Beschikken over een pc met Internet Explorer 9 (of een recentere versie) en waarop Javascript en cookies toegelaten zijn. Om na te gaan of aan die voorwaarden voldaan is, moet de medewerker zich wenden tot zijn netwerkbeheerder. b) Toegangsrechten hebben voor de toepassing Dolsis via eid op het portaal van de sociale zekerheid. Om die rechten te bekomen, moet de medewerker zich wenden tot zijn veiligheidsbeheerder. c) De pincode van de kaart kennen om toegang te krijgen met de eid. d) Toegangsrechten hebben voor ten minste één module van de toepassing en gedefinieerd zijn in een door de toepassing erkende rol ("administratief bediende", "inspecteur" ). Om te weten met welke kenmerken hij geregistreerd is, moet de medewerker zich wenden tot persoon die verantwoordelijk is voor zijn administratie. Inloggen Om in te loggen op de toepassing, moet de medewerker eerst naar het portaal van de sociale zekerheid gaan via de URL

4 Afhankelijk van zijn rol kiest de medewerker of hij naar het onthaalscherm van de agenten of dat van de sociale inspecteurs wil gaan. (Hieronder is een printscreen om zich de toegang te verschaffen via de rol sociale inspecteur )

5 De medewerker zoekt vervolgens "Dolsis" in de lijst van de "Online diensten". Twee keuzes zijn mogelijk: - toegang tot de toepassing via de identificatie van de medewerker (link "Consultatie"); - toegang tot diverse toelichtingen in verband met de toepassing, waaronder deze handleiding (via de link "Meer info").

6 Als de medewerker op "Meer info" klikt, komt hij op de volgende pagina terecht:

7 Als de medewerker op "Consultatie" klikt, komt hij op de volgende pagina terecht. Op die pagina moet de medewerker zich identificeren aan de hand van zijn eid en zijn pincode. Als hij geïdentificeerd is en hem toegangsrechten werden toegekend, kiest de medewerker het profiel waarmee hij zich wil aanmelden bij het portaal van de sociale zekerheid. Om dit te kunnen doen, kiest hij het juiste profiel en drukt hij op de knop Aanmelden.

8 Onthaalscherm Vanaf dit onthaalscherm kan de medewerker doorgaan naar alle schermen om gegevens op te zoeken waarvoor hij toegangsrechten heeft gekregen. 1) Navigatiemenu: Menu waarmee men in de toepassing kan navigeren. Dat menu is altijd beschikbaar links op het scherm, waar u zich ook bevindt in de toepassing. De menuonderdelen onder de titel "Belgische arbeidsverhouding" bieden toegang tot: - de gegevens met betrekking tot het Rijksregister en het BIS-register (titel "Natuurlijk persoon"), - het RSZ- of RSZPPO-werkgeversrepertorium (titel "Werkgever"), - de DmfA- en RIP-gegevens (titel "Arbeidsverhouding").

9 De 5 menuonderdelen onder de titel "Limosa Kadaster" zijn 5 verschillende ingangspunten die toegang bieden tot de informatie die opgeslagen is in het Limosa-kadaster. Meer details in verband met de verschillende menuonderdelen vindt u verder in deze handleiding. 2) Huidige pagina: Dit veld geeft op elk moment aan op welke pagina van de toepassing de medewerker zich bevindt. 3) Versie: Dit veld geeft aan met welke versie van de toepassing de medewerker werkt. 4) Ingelogd als: Dit veld bevat de voornaam en naam van de medewerker die ingelogd is op de toepassing. 5) De taal veranderen: Met deze knop kan de medewerker op elk moment overschakelen van Nederlands naar Frans en omgekeerd. 6) Bladzijde afdrukken: Met deze knop kan de medewerker op elk moment de huidige pagina afdrukken. 7) Beschikbare gegevensbronnen: Deze zone bevat de verschillende gegevensbronnen waartoe de huidige gebruiker toegang heeft. De beschikbare lijst voor een medewerker weerspiegelt de toegangsrechten die hem zijn toegekend. 8) Rol van de ingelogde medewerker: Deze zone bevat de rol waaronder de medewerker geregistreerd is voor het gebruik van de toepassing. Afhankelijk van die rol variëren de zoekmogelijkheden voor de medewerker. Een "inspecteur" kan bijvoorbeeld RIP- of DmfA-lijsten consulteren van werknemers die aangegeven zijn bij een werkgever terwijl een "administratief bediende" alleen toegang heeft tot de RIP- en DmfAgegevens als hij een precieze werknemer wil consulteren. Algemeen De resultaten sorteren Telkens een pagina met de resultaten van een opzoeking getoond wordt, kan de medewerker de resultaten sorteren in alfanumerieke volgorde op één van de gegevenskolommen door op de titel van die kolom te klikken. Bij de eerste klik worden de gegevens gesorteerd in oplopende volgorde, bij de tweede in dalende volgorde, bij de derde opnieuw in oplopende volgorde enzovoort.

10 De huidige pagina afdrukken De medewerker kan op elk moment de pagina afdrukken door te klikken op het Dolsis-logo links van de vermelding "Bladzijde afdrukken" bovenaan rechts op het scherm. Op sommige resultatenpagina's is het ook mogelijk de pagina af te drukken nadat zij is omgezet in het PDF-formaat. Hiervoor klikt men op de PDF-icoon als hij aanwezig is en drukt men het document af dat gegenereerd wordt via het menu van Acrobat Reader. Verschillende beschikbare hulpmiddelen Kalender Wanneer de medewerker een datum moet invoeren, kan hij klikken op het kalender-icoontje rechts naast de datumzone die hij moet invullen. Er wordt dan een venster geopend dat van boven naar onder de volgende zones bevat: 1) Jaar: Zone met de waarde gekozen voor het jaar. De standaardwaarde is het huidige jaar. De medewerker kan klikken op het pijltje naar beneden om een andere waarde te kiezen. De waarden worden gesorteerd in rekenkundige volgorde. De dubbele pijltjes naar links en naar rechts bieden respectievelijk toegang tot het oudste jaar of het grootste jaar dat gekozen kan worden in de kalender. De enkelvoudige pijltjes naar links en naar rechts bieden respectievelijk toegang tot het jaar voor of na het getoonde jaar. 2) Maand: Zone met de waarde gekozen voor de maand (de naam van de maand verschijnt in het Engels). De standaardwaarde is de huidige maand. De medewerker kan klikken op het pijltje naar beneden om een andere waarde te kiezen. De waarden worden gesorteerd in chronologische volgorde binnen het jaar. De dubbele pijltjes naar links en naar rechts bieden respectievelijk toegang tot de 1ste maand (January) of de laatste maand (December) van een jaar. De enkelvoudige pijltjes naar links en naar rechts bieden respectievelijk toegang tot de maand voor of na de getoonde maand. 3) Overzicht van de dagen: Bevat de lijst van de dagen die bestaan in de maand die gekozen werd na de selectie van het jaar en de maand in de 2 eerdere zones. Die dagen (van 1 tot 31) staan in kolommen zodat men kan zien met welke dag van de week zij overeenstemmen (Monday tot Sunday). De dagen van de week worden voorgesteld door hun 3 eerste letters in het Engels: maandag = Mon(day), dinsdag = Tue(sday), woensdag = Wed(nesday), donderdag = Thu(rsday), vrijdag = Fri(day), zaterdag = Sat(urday), zondag = Sun(day). Als men op één van de dagen klikt, wordt de kalender automatisch gesloten en verschijnt de gekozen dag op het Dolsis-scherm. Standaard staat de huidige dag in het rood en vetgedrukt in het overzicht. Als al een andere dag werd ingevoerd in Dolsis, dan is het die dag die in het rood en vetgedrukt zal staan bij het openen van de kalender. 4) [now]: Als men op deze link klikt, vindt men automatisch de datum van de huidige dag terug in het overzicht.

11 5) [reset]: Als men op deze link klikt, vindt men automatisch de datum terug die getoond werd op het moment dat de kalender werd geopend. 6) [exit]: Als men op deze link klikt, wordt de kalender gesloten. Navigatie in de resultatenoverzichten Navigeren is mogelijk aan de hand van de links die getoond worden onder het resultatenoverzicht wanneer er meer resultaten gevonden worden dan er in één keer op het scherm kunnen worden getoond. Een voorbeeld van wat getoond wordt is: "Resultaten 1 tot 10 van 14. [Eerste/Vorige] 1, 2 [Volgende/Laatste]" De vermeldingen in het blauw zijn links waarop de medewerker kan klikken. Elke link heeft een ander effect: 1) link "Eerste": Die link biedt rechtstreeks toegang tot de eerste resultatenpagina. 2) link "Laatste": Die link biedt rechtstreeks toegang tot de laatste resultatenpagina. 3) link "Vorige": Die link biedt rechtstreeks toegang tot de resultatenpagina die voorafgaat aan de pagina getoond op het scherm. 4) link "Volgende": Die link biedt rechtstreeks toegang tot de resultatenpagina die volgt op de pagina getoond op het scherm. 5) paginanummer ("1", "2" ): Die link biedt rechtstreeks toegang tot een specifieke resultatenpagina. Aanklikbare knoppen en iconen Met de knop "Voorleggen" kan een opzoeking gelanceerd worden. Met de knop "Herinitialiseren" kunnen de velden van een opzoeking leeggemaakt worden. Met de pijl naar links kan men terugkeren naar de vorige pagina. Met de PDF-icoon kan men een PDF-document genereren op basis van de getoonde zoekresultaten. Met de Excel-icoon kan men een Excel-document genereren op basis van de getoonde zoekresultaten. Taalkeuze De medewerker kan op elk moment de in de toepassing gebruikte taal wijzigen door te klikken op het Dolsis-logo links van de vermelding van de andere taal "Fr" of "Nl" bovenaan rechts op het scherm. Zo kan hij overschakelen van het Nederlands naar het Frans of van het Frans naar het Nederlands.

12 Zoekcriteria De verschillende types zoekcriteria zijn: 1) Veld van het type "referentie": Dit type criterium moet een volledige code bevatten. Bijvoorbeeld: het RSZ-nummer, het INSZ 2) Veld van het type selecteerbare lijst: Dit type criterium bestaat uit een lijst met waarden. De gebruiker moet hiervan één waarde selecteren. 3) Veld van het alfanumerieke type: Dit type criterium kan volledig of gedeeltelijk ingevuld worden. Bijvoorbeeld: een naam, een stad 4) Veld van het type datum: Bij dit type criterium moet een datum ingevuld worden met het formaat dd/mm/yyyy. Menuonderdelen in- of uitklappen De grijze pijlen geven aan dat de medewerker op de titel van het menuonderdeel kan klikken om het in of uit te klappen. Een pijl naar onder geeft aan dat het menu kan worden uitgeklapt (omdat menuonderdelen verborgen zijn), een pijl naar boven geeft aan dat het menu kan worden ingeklapt (door onderliggende menuonderdelen te verbergen). Belgische arbeidsverhouding Om naar dit deel van Dolsis te gaan, klikt de medewerker op één van de titels van het submenu "Belgische arbeidsverhouding" (cf. pijl in de schermafdruk hieronder). Printscreen left navigation Een natuurlijk persoon consulteren (Rijksregister en BIS-register) Opzoekingen

13 In dit deel van de toepassing kan men opzoekingen doen in het Rijksregister en het BIS-register. De medewerker moet kiezen welk type opzoeking hij wil doen: ofwel op basis van het INSZ ofwel via de fonetische opzoeking. Bij de fonetische opzoeking moeten de naam en het geboortejaar verplicht ingevuld worden. Het zijn twee verplichte velden, zoals aangegeven door de asterisk (*) rechts van de woorden "Naam" en "Jaar" op het scherm. De geboortedatum bestaat uit de delen jaar, maand en dag. De aanvaarde waarden voor het jaar gaan van 1800 tot het huidige jaar. De "speling" ten opzichte van de ingevoerde geboortedatum toont het aantal eenheden waarmee het jaar, de maand of de dag gevonden bij de opzoeking in het register mag afwijken ten opzichte van de waarde ingevoerd op het scherm. De speling mag maximum 99 eenheden zijn als alleen het jaar van de geboortedatum is ingevuld. Zij bedraagt maximum 12 als men de maand van de geboortedatum preciseert. Er is geen speling toegelaten als men ook de dag van de geboortedatum preciseert. De speling is standaard gelijk aan 0 als de medewerker geen andere waarde opgeeft. Als de opzoeking geen enkel resultaat oplevert, dan wordt een expliciete melding getoond. Er wordt eveneens een melding getoond als de zoekcriteria te veel antwoorden opleveren. In dat geval moet de medewerker de zoekcriteria verfijnen. Er moet een rechtvaardiging gegeven worden voor alle opzoekingen die worden uitgevoerd in Dolsis.

14 Zo kan de medewerker de uitgevoerde opzoekingen motiveren. Deze rechtvaardiging zal verschijnen op de pagina "zoekresultaat" maar zal niet meer aangepast kunnen worden om te vermijden dat de medewerker zijn verantwoording zou aanpassen in functie van de bekomen resultaten. Weergave van de resultaten die beantwoorden aan de criteria Bij een fonetische opzoeking verschijnen de gevonden resultaten die voldoen aan de criteria in een overzichtsscherm. Om de details te zien van het resultaat dat hem interesseert, moet de medewerker klikken op het INSZ van de betrokken persoon in het overzicht. Weergave van de details van een resultaat In dit scherm ziet de medewerker de details van de persoon zoals zij gekend zijn in het Rijksregister of het BIS-register. Door op de links "Gezinssamenstelling" "Historiek verblijfadres" en "RIP-lijst van de werkgevers van een werknemer" te klikken, krijgt de medewerker toegang tot de bijbehorende informatie. De "RIP-lijst van de werkgevers van een werknemer" kan ook geconsulteerd worden via de titel "Arbeidsverhouding" van het menu "Belgische arbeidsverhouding" zoals verder in deze handleiding uitgelegd wordt.

15 Door op elk van de aanwezige INSZ-nummers te klikken (dat van de echtgenoot of die van de gezinssamenstelling als ze bestaan), krijgt u toegang tot de details van de bijbehorende persoon in het Rijksregister of het BIS-register. Als u op de "PDF"-icoon klikt, bekomt u een PDF-bestand van de getoonde resultatenpagina.

16 Een werkgever consulteren (RSZ- en RSZPPO-werkgeversrepertorium) Opzoekingen Er zijn twee mogelijkheden: de opzoeking via een uniek nummer zoals het RSZ- of RSZPPO-nummer, het INSZ-nummer, het KBO-nummer of het BTW-nummer en de alfabetische opzoeking. De ene bevindt zich in het linkerdeel van het scherm, de andere in het rechterdeel. In beide gevallen moet de medewerker een rechtvaardiging invoeren voor hij zijn aanvraag kan versturen. Opzoeking op nummer Ingeval de medewerker een opzoeking wil doen via een RSZ- of RSZPPO-sleutel (1ste keuze), kan hij het op het scherm ingevoerde nummertype preciseren op drie verschillende manieren aan de hand van het pijltje naar beneden in de uitrollijst: - RSZ(PPO): (standaardkeuze) de medewerker preciseert niet welk type nummer hij opgeeft, RSZ of RSZPPO: het is de toepassing die in de mate van het mogelijke gaat herkennen om welk type nummer het gaat. Als het ingevoerde nummer zowel een RSZ-nummer als een RSZPPO-nummer kan zijn, dan vraagt Dolsis aan de gebruiker om het ingevoerde nummertype te preciseren (RSZ of RSZPPO). - RSZ: om de opzoeking van de werkgever uitsluitend te laten plaatsvinden in het RSZ-repertorium.

17 - RSZPPO: om de opzoeking van de werkgever uitsluitend te laten plaatsvinden in het RSZPPOrepertorium. Als de medewerker een INSZ, een KBO-nummer of een BTW-nummer wil invoeren, dan moet hij klikken op de knop links van de bijbehorende vermelding in het linkerdeel van het scherm. Alfabetische opzoeking Ingeval de medewerker een alfabetische opzoeking wil doen, moet hij de knop links van de vermelding "Alfabetische opzoeking" aanvinken in het rechterdeel van het scherm. Als er eerder een andere zoekoptie geactiveerd werd in het linkerdeel van het scherm, dan wordt zij hierdoor uitgeschakeld. De opzoeking kan gebeuren: - voor RSZ-werkgevers die actief zijn of geschrapt werden na 19 april 2001, - voor RSZ-werkgevers die geschrapt werden voor 19 april 2001, - voor RSZPPO-werkgevers. De medewerker maakt zijn keuze kenbaar door middel van de uitrollijst. Voor elk van deze 3 keuzes moet men een basiscriterium kiezen ("Benaming" of "Adres") en een "optioneel" criterium ("België", "België op basis van postcode" of "Buitenland"). Wat het basiscriterium "Benaming" betreft, is het interessant te weten welk mechanisme gebruikt wordt bij de registratie of de wijziging van een werkgever via de toepassingen buiten Dolsis die de inhoud van het werkgeversrepertorium wijzigen. De sleutelwoorden voor de alfabetische opzoeking van de werkgevers (in te voeren in de zone

18 "Benaming" van Dolsis) worden op dat moment geïnitialiseerd door een module die maximum de drie meest precieze woorden kiest uit de naam van de onderneming die wordt ingevoerd. Als men in Dolsis kiest voor een opzoeking op basis van de "Benaming", is het dus efficiënter om een zo volledig mogelijke benaming in te voeren of alleen de meest specifieke woorden van de benaming te selecteren. Hoe zeldzamer en kenmerkender het gekozen woord is, hoe groter de kans dat Dolsis de werkgever terugvindt. Bijzonder geval van de verkorte basiscriteria: Als de medewerker de gegevens "Benaming" en "Adres" invoert in Dolsis, kan hij ervoor kiezen om het einde van het gezochte woord weg te laten en als laatste karakter van het woord het teken "%" te zetten. Als een Belgische werkgever gezocht wordt, moet in dat geval de verwachte postcode gepreciseerd worden in de optionele velden. Als de gezochte werkgever zich in het buitenland bevindt, dan is geen enkele bijkomende verduidelijking vereist: de optionele keuze is dan "Buitenland" in het algemeen. Met andere woorden: als het woord verkort wordt, is het niet mogelijk een Belgische firma op te zoeken zonder verdere precisering. Weergave van de resultaten die beantwoorden aan de criteria In het geval van een alfabetische opzoeking, verschijnt een overzichtsscherm waarin de medewerker de verschillende gevonden antwoorden ziet verschijnen die voldoen aan zijn zoekcriteria. De medewerker kan dan doorgaan naar het scherm met de details van de werkgever door te klikken op het RSZ-nummer van de werkgever die hem interesseert in het overzicht. Ingeval gegevens voor eenzelfde werkgever mettertijd geëvolueerd zijn, verschijnen er verschillende lijnen voor die werkgever. Zij geven de evolutie van zijn gegevens in het repertorium weer. Als een werkgever bijvoorbeeld van adres veranderd is, ziet de medewerker zijn adressen verschijnen op verschillende lijnen van het overzichtsscherm. Zo kan hij preciezer valideren welke firma hij zoekt als hij er bijvoorbeeld alleen een "oud" adres van kent.

19

20 Weergave van de details van een resultaat De verschillende links onder de titel "Details van een werkgever" bieden toegang tot de volgende informatie: 1) Link "RIP" = volledig register van de werknemers van de werkgever zoals gekend door het RIP, d.w.z. volledige lijst van de werknemers die op één of ander moment actief waren bij de werkgever. De werknemers met geannuleerde Dimona-aangiften verschijnen niet. 2) Link "DMFA" = DmfA-lijst van de werknemers van een werkgever samengesteld voor het huidige trimester op het moment van de consultatie. 3) De "DmfA-statistiek" samengesteld voor het huidige trimester op het moment van de consultatie. Omwille van de performantie werkt deze opzoeking niet voor werkgevers met een gewichtscode groter dan 6. Zij werkt ook niet voor de werkgevers van het RSZPPO-repertorium. Voor deze laatsten zal de link naar de DmfA-statistiek automatisch onzichtbaar zijn op het scherm. In plaats daarvan verschijnt de melding "Op dit moment is de consultatie van de DmfA-statistiek nog niet mogelijk voor een werkgever die is aangesloten bij de RSZPPO." Ingeval de medewerker de "DmfA-lijst" of de "DmfA-statistiek" wil consulteren door te klikken op één van beide bovenvermelde links, zal hij het trimester kunnen wijzigen waarvoor hij de gegevens direct op het resultatenscherm wil weergeven. Dit is een normale reactie voor deze schermen zoals verder in deze handleiding wordt uitgelegd: deze twee opzoekingen en de opzoeking "RIP-lijst" kunnen namelijk uitgevoerd worden via de consultatie van een arbeidsverhouding, een submenu dat wordt beschreven in een ander hoofdstuk.

21 Medewerkers van type "administratief bediende" kunnen de volledige lijst van de werknemers van een werkgever niet consulteren. In hun geval ontbreken de eerste twee links dus op het scherm. Een arbeidsverhouding consulteren (DmfA en RIP) De verschillende types informatie die toegankelijk zijn via dit scherm zijn: 1) de DmfA-lijst van de werknemers bij een werkgever; 2) de RIP-lijst van de werknemers bij een werkgever; 3) de DmfA-selectie van werknemers; 4) de DmfA-statistiek van de werkgever; 5) de details van een werknemer bij een werkgever; 6) de RIP-lijst van de werkgevers van een werknemer. Welke opzoeking ook wordt uitgevoerd op het scherm, de rechtvaardiging moet verplicht ingevuld zijn op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt. DmfA-lijst van werknemers Maakt het mogelijk de DmfA-lijst van de werknemers bij een werkgever te consulteren (1ste knop op het scherm "Arbeidsverhouding").

22 Opzoekingen De medewerker vult het RSZ- of RSZPPO-nummer, het jaar en het trimester in en verstuurt zijn keuze. De medewerker kan het ingevoerde RSZ- of RSZPPO-nummer op drie verschillende manieren preciseren. In de uitrollijst rechts van de vermelding "RSZ(PPO)" kan hij een optie kiezen door op het pijltje naar beneden te klikken: - RSZ(PPO): (standaardkeuze) de medewerker preciseert niet welk type nummer hij opgeeft, RSZ of RSZPPO: het is de toepassing die in de mate van het mogelijke gaat herkennen om welk type nummer het gaat. Als het ingevoerde nummer zowel een RSZ-nummer als een RSZPPO-nummer kan zijn, dan vraagt Dolsis aan de gebruiker om het ingevoerde nummertype te preciseren (RSZ of RSZPPO). - RSZ: om de opzoeking van de werkgever uitsluitend te laten plaatsvinden in het RSZ-repertorium. - RSZPPO: om de opzoeking van de werkgever uitsluitend te laten plaatsvinden in het RSZPPOrepertorium. Bijzonder geval van een lopende curatele: Als een werkgever niet onder curatele staat, heeft het systeem hierover geen specifieke informatie nodig. De keuze "Periode onder curatele: ja / nee / onbepaald" staat dus standaard op de status "onbepaald". Als de gevraagde periode voor de werkgever effectief overeenkomt met een periode onder curatele, dan kan het systeem een verduidelijking vragen over de gewenste lijst van de werknemers. In het geval van een curatele kunnen er namelijk 2 DmfA-aangiften gedaan zijn voor hetzelfde trimester: één voor de periode voor de curatele en één voor de periode onder curatele. In dat geval moet de medewerker de gewenste "Periode onder curatele" preciseren door "ja" of "nee" te kiezen. De waarde "onbepaald" is in dat geval niet meer mogelijk omdat het resultatenscherm slechts één aangifte tegelijk kan tonen. De zoekopdracht moet dus preciseren welke aangifte getoond moet worden op het resultatenscherm.

23 In dat geval biedt het resultatenscherm de mogelijkheid om makkelijk van de ene aangifte naar de andere te gaan (cf. infra). Resultaten In het resultatenoverzicht vindt men onder meer een kolom die aangeeft of de werknemer van het type "SBOsOZAv" is: "S"tudent, "B"ruggepensioneerde werknemer, "O"ntslagen "s"tatutaire werknemer, werknemer die het slachtoffer werd van een arbeids O ngeval of een beroeps Z iekte, of werknemer die een "A"anvullende "v"ergoeding geniet. Bruggepensioneerden vanaf het trimester 2011/2 zijn opgenomen onder de code "Av", bruggepensioneerden van voor dit trimester zijn effectief opgenomen onder de code "B". De code "Av" omvat echter werknemers die niet noodzakelijk bruggepensioneerd zijn. De kolom "Andere P - B" bevat de letter "P" als de werknemer verschillende prestaties heeft voor de periode. Zij bevat de letter "B" als hij verschillende bezoldigingen ontvangt. Zij bevat "P + B" als de medewerker tegelijk verschillende prestaties en verschillende bezoldigingen heeft. De kolom "Bedr. voert." geeft aan of de werknemer over een bedrijfswagen beschikt. Ingeval de betekenis van bepaalde kolommen of bepaalde waarden hierin niet duidelijk is, kan bijkomende uitleg bekomen worden door de muis te plaatsen op de naam van de kolom of op de waarde van de cel die een probleem vormt (paritair comité, werknemerskengetal, enz.). De Excel-lijst en het PDF-bestand met de antwoorden kunnen bekomen worden door te drukken op de respectieve iconen. In het bovenste deel van het scherm kunnen de gegevens van de opzoeking weergegeven worden. Dit biedt ook de mogelijkheid om een andere opzoeking te doen voor dezelfde werkgever zonder te moeten

24 terugkeren naar het zoekscherm: in dit scherm kan men de gezochte jaren, trimesters en curatele-info wijzigen en de resultaten weergeven die beantwoorden aan de nieuwe criteria nadat men op de knop "Voorleggen" geklikt heeft. Ingeval de werkgever een zeer groot aantal werknemers omvat, bijvoorbeeld enkele honderden of zelfs duizenden personen, splitst Dolsis het antwoord op in verschillende stukken om performantieproblemen te vermijden. In plaats van alle werknemers in één keer te tonen, toont Dolsis dan delen van de volledige lijst. Om de medewerker hiervan op de hoogte te brengen, verschijnen op het scherm een melding en specifieke knoppen (zie schermafdruk hieronder). De medewerker moet op de knop "Volgende resultaten" drukken om het volgende deel van de DmfA-lijst te zien verschijnen. Binnen elk deel met antwoorden navigeert de medewerker aan de hand van de gebruikelijke navigatieknoppen onderaan het resultatenoverzicht. Wanneer de gebruiker gevraagd heeft om de volgende delen van de DmfA-lijst te zien, kan hij op elk moment terugkeren naar het oorspronkelijke deel door te klikken op de knop "Eerste resultaten". Zolang niet alle delen van de DmfA-lijst getoond werden, blijft de knop "Volgende resultaten" zichtbaar. Wanneer hij verdwijnt en alleen de knop "Eerste resultaten" zichtbaar blijft, betekent dit dat de hele DmfA-lijst doorlopen werd. Bijzonder geval van een lopende curatele: Conform wat werd uitgelegd voor het zoekscherm kan in het geval van een lopende curatele met 2 bestaande aangiften voor de werkgever slechts 1 van de 2 lijsten tegelijk getoond worden op het resultatenscherm. De medewerker kan echter makkelijk van het ene resultaat naar het andere gaan: als de getoonde lijst betrekking heeft op de periode zonder curatele, dan kan hij naar de lijst onder curatele gaan door te klikken op de volgende link die speciaal hiervoor verschijnt op het scherm: "Deze werkgever is in de loop van dit trimester onder curatele geplaatst. Klik hier om de gegevens voor de periode onder curatele te consulteren." Als hij daarentegen het resultaat van de DmfA-aangiften voor een periode onder curatele weergeeft, dan kan hij naar de resultaten van de periode voor de curatele gaan door te klikken op de link "Deze

25 werkgever is in de loop van dit trimester onder curatele geplaatst. Klik hier om de gegevens voor de periode zonder curatele te consulteren." die dan verschijnt op dezelfde plaats. Door in het overzicht te klikken op de link "Zien" voor een werknemer die hem interesseert, krijgt de medewerker toegang tot de "Details van een werknemer bij een werkgever". Het bijbehorende resultatenscherm wordt verder in deze handleiding toegelicht. RIP-lijst van de werknemers bij een werkgever Maakt het mogelijk de lijst te consulteren van de werknemers die een werkgever heeft meegedeeld in zijn personeelsregister (2de knop op het scherm).

26 Opzoekingen Het RSZ- of RSZPPO-nummer wordt ingevoerd op dezelfde manier als beschreven voor de "DmfA-lijst van de werknemers bij een werkgever" (1ste knop). Naast dat nummer kan de medewerker ook het type opzoeking specificeren: 1) De opzoeking "Volledig register" (cf. knop gekozen op de schermafdruk) toont de werknemers die op een of ander moment actief waren bij de werkgever. De werknemers met geannuleerde Dimonaaangiften verschijnen niet. 2) De opzoeking "Actief in de periode van tot " toont de werknemers die ten minste 1 dag actief waren bij de werkgever gedurende de periode ingevoerd op het scherm. De werknemers met geannuleerde Dimona-aangiften verschijnen niet. 3) De opzoeking "De in- en uitdiensttredingen, inclusief de geannuleerde, tijdens de periode van tot " toont de werknemers van de werkgever tijdens de meegedeelde periode ongeacht de aard van de ontvangen Dimona-aangifte op voorwaarde dat de gevraagde begindatum eerder valt dan of samenvalt met de effectieve datum van indiensttreding (al dan niet geannuleerd) of dat de gevraagde einddatum samenvalt met of later valt dan de effectieve datum van uitdiensttreding (al dan niet geannuleerd). De periodes van de werknemers waarvan de registratie in het RIP geannuleerd werd door een annulerende Dimona-aangifte verschijnen eveneens in dit geval.

27 Zoals voor de andere opzoekingen moet een rechtvaardiging ingevoerd worden opdat de aanvraag aanvaard zou worden op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" klikt. Resultaten Door op het RSZ- of RSZPPO-nummer van de werkgever te klikken, wordt de medewerker direct doorverwezen naar de pagina "Details van de werkgever" die elders in deze handleiding al werd toegelicht. Door op het INSZ van één van de getoonde werknemers te klikken, wordt de medewerker direct doorverwezen naar de pagina "Details van de werknemer" waar de gegevens afkomstig van het Rijksregister en het BIS-register getoond worden. Deze pagina werd elders in deze handleiding al toegelicht. Als u op "Zien" klikt, wordt de medewerker direct doorverwezen naar de pagina "Details van een werknemer bij een werkgever" die verder in deze handleiding zal worden toegelicht. De Excel-lijst en het PDF-bestand met de antwoorden van de pagina kunnen bekomen worden door te drukken op de respectieve iconen. DmfA-selectie van werknemers Opzoekingen De medewerker specificeert het RSZ- of RSZPPO-nummer, het jaar en het trimester.

28 Het RSZ- of RSZPPO-nummer wordt ingevoerd op dezelfde manier als eerder beschreven voor de "DmfA-lijst van de werknemers bij een werkgever". Ook de "Periode onder curatele" kan gepreciseerd worden om dezelfde redenen als eerder beschreven. De medewerker geeft ook aan welk type werknemer hij zoekt op basis van 4 beschikbare types: 1) De lijst van de werknemers van het type arbeider, bediende, student, bruggepensioneerde werknemer of ontslagen statutaire werknemer. Het gewenste type werknemer moet gekozen worden in de uitrollijst (cf. schermafdruk). Voor Dolsis: Arbeiders zijn werknemers met een werknemerskengetal van 010 tot 047. Bedienden zijn werknemers met een werknemerskengetal van 439 tot 499. Studenten zijn werknemers met een werknemerskengetal van 840 tot 841. Ontslagen statutaire werknemers hebben een werknemerskengetal van 876 tot 877. Bruggepensioneerde werknemers hebben het werknemerskengetal ) De lijst van de werknemers die voltijds of deeltijds werken. Het gewenste type werknemer moet gekozen worden in de uitrollijst (cf. schermafdruk). Voor Dolsis is de selectie voltijds of deeltijds gebaseerd op de waarde van het aangegeven "Type arbeidsovereenkomst". 3) De lijst van de gelegenheidsarbeiders. Voor Dolsis zijn gelegenheidsarbeiders werknemers voor wie het "Statuut werknemer" gelijk is aan "Gelegenheidsarbeider". 4) De lijst van de werknemers met minstens een bepaald aantal dagen tijdelijke werkloosheid. Het gewenste minimumaantal dagen moet ingevoerd worden op het scherm. Voor Dolsis zijn werknemers in tijdelijke werkloosheid werknemers met een aantal dagen dienst > 0 en een dienstcode met waarde 70, 71 of 72 (tijdelijke werkloosheid). Zoals voor de andere opzoekingen moet een rechtvaardiging ingevoerd worden opdat de aanvraag aanvaard zou worden op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" klikt. Omwille van de performantie is de DmfA-selectie alleen mogelijk als de gewichtscode van de werkgever 6 is of lager. Op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt, verschijnt anders een bericht op het scherm dat zegt dat het antwoord om die reden niet getoond zal worden. Bijzonder geval van een lopende curatele: De bijzondere voorwaarden in dit geval zijn identiek aan deze die beschreven werden voor de DmfA-lijst (opzoeking die eerder in deze handleiding al werd toegelicht). U kunt terugkeren naar dit punt voor meer uitleg hierover.

29

30

31 Resultaten In het bovenste deel van het scherm kunnen de selectiegegevens weergegeven worden. De medewerker kan een andere opzoeking doen voor dezelfde werkgever zonder te moeten terugkeren naar het zoekscherm: hij kan namelijk de gezochte jaren, trimesters en curatele-info wijzigen en de resultaten weergeven die beantwoorden aan de nieuwe criteria nadat hij op de knop "Voorleggen" geklikt heeft. Door op het RSZ- of RSZPPO-nummer van de werkgever te klikken, wordt de medewerker direct doorverwezen naar de pagina "Details van de werkgever" die elders in deze handleiding al werd toegelicht. Door op het INSZ van één van de getoonde werknemers te klikken, wordt de medewerker direct doorverwezen naar de pagina "Details van de werknemer" waar de gegevens afkomstig van het Rijksregister en het BIS-register getoond worden. Deze pagina werd elders in deze handleiding al toegelicht. Als hij op "Zien" klikt, wordt de medewerker direct doorverwezen naar de pagina "Details van een werknemer bij een werkgever" die verder in deze handleiding zal worden toegelicht. Let op: als er meer dan 10 antwoorden worden gevonden, dan is onderaan de lijst een navigatiebalk aanwezig waarmee u door de resultatenpagina's kunt navigeren. Bijzonder geval van een lopende curatele: De bijzondere voorwaarden in dit geval zijn identiek aan deze die beschreven werden voor de DmfA-lijst (het resultaat van deze opzoeking werd al eerder in deze handleiding toegelicht). U kunt terugkeren naar dit punt voor meer uitleg hierover.

32 De Excel-lijst en het PDF-bestand met de antwoorden kunnen bekomen worden door te drukken op de respectieve iconen. DmfA-statistiek van de werkgever Biedt een alternatieve toegang tot de informatie "DmfA-statistiek" die ook toegankelijk is via de "Consultatie van een werkgever" die al eerder in deze handleiding werd toegelicht. Opzoekingen In tegenstelling tot de opzoeking via de "Consultatie van een werkgever" zoekt de toepassing in dit geval niet automatisch een trimester: het gewenste trimester moet ingevoerd worden op het scherm in de zones die ook dienen om de aanvraagparameters in te voeren in het geval van de "DmfA-selectie". Hier specificeert de medewerker dus het RSZ-nummer, het jaar en het trimester. De informatie "Periode onder curatele" kan ook gepreciseerd worden om dezelfde redenen als eerder toegelicht. Het RSZ- of RSZPPO-nummer wordt op dezelfde manier verwerkt als in de andere opzoekingen van het scherm "Arbeidsverhouding". Het systeem stuurt helemaal geen resultaat terug voor de RSZPPO-stamnummers, ongeacht hun gewichtscode. Het stuurt ook geen resultaat terug voor de RSZ-stamnummers als hun gewichtscode groter is dan 6. Die beperkingen zijn dezelfde als wanneer men toegang heeft tot deze informatie via de "Consultatie van een werkgever". Resultaten

33 In het bovenste deel van het scherm kunnen de selectiegegevens weergegeven worden. De voornaamste gegevens van de werkgever zijn zichtbaar onder de balk "Werkgever". De statistieken met betrekking tot de werkgever worden getoond onder de balk "DmfA-statistiek". In deze balk vermeldt Dolsis voor welk curatele-regime deze gegevens verzameld werden. De medewerker kan een nieuwe opzoeking doen voor dezelfde werkgever zonder te moeten terugkeren naar het zoekscherm: hij kan namelijk de gezochte jaren, trimesters en curatele-info wijzigen en de resultaten weergeven die beantwoorden aan de nieuwe criteria nadat hij op de knop "Voorleggen" geklikt heeft. Details van een werknemer bij een werkgever Biedt de mogelijkheid om alle beschikbare RIP- en DmfA-informatie van een werknemer bij een werkgever te consulteren.

34 Opzoekingen De medewerker vult de volgende gegevens in: het INSZ van de werknemer, het RSZ- of RSZPPOnummer van zijn werkgever en het trimester waarvoor hij inlichtingen zoekt. Het RSZ- of RSZPPOnummer moet op dezelfde manier ingevoerd worden op het scherm als voor de andere opzoekingen van de pagina "Arbeidsverhouding".

35 Resultaten Het scherm bestaat uit de volgende delen: 1) Een generiek deel "Werkgever" met diens referenties en adres. 2) Een generiek deel "Natuurlijk persoon" dat de signaletiekgegevens van de werknemer bevat zoals ze gekend zijn in DmfA en/of RIP. 3) Een DmfA-blok dat de gevraagde periode bevat in zijn titel en dat de gegevens bevat van de laatste DmfA die ontvangen werd voor de werknemer. Twee bijzondere pop-upvensters zijn beschikbaar als de DmfA periodes van het type AO/BZ (arbeidsongeval/beroepsziekte) zijn of als de werknemer bruggepensioneerd is. Om ze te openen, moet men klikken op de icoon in de kolom "Brugp./AO-BZ" voor deze werknemerstypes. 4) Een RIP-blok dat de gevraagde periode bevat in zijn titel en dat bestaat uit lijnen met de volgende vermeldingen: datum en uur van indiensttreding, datum en uur van uitdiensttreding, de code type werknemer die gekozen werd in de toepassing Dimona, de subentiteit van het werkgeversstamnummer als zij bestaat, het nummer van het paritair comité, de naam en het adres van de plaats van tewerkstelling en het contingent/voorziene aantal werkdagen van de werknemer als hij student is, de referenties van de "gebruiker" van de werknemer als deze uitzendkracht is (geïdentificeerd met zijn RSZ(PPO)-nummer, KBO en/of zijn naam). De eerste zone is de Dimona-ID van de periode die bepaald werd door het Dimona-systeem op het moment van de laatste wijziging van de input in het RIP nadat een Dimona-aangifte werd opgeladen. (Dit is een unieke sleutel die toelaat de informatie eenduidig terug te vinden in het RIP.) Men vindt ook de "Laatste actie Dimona" die overeenkomt met de laatste bewerking die werd uitgevoerd op deze input van het RIP (in, uit, wijziging, annulatie).

36 Door op het INSZ of het RSZ(PPO)-nummer te klikken, wordt de medewerker respectievelijk doorverwezen naar de eerder toegelichte pagina's "Details van de werknemer" of "Details van de werkgever". Let op: als het aantal antwoorden groter is dan een bepaalde grens, dan is onderaan de lijst een navigatiebalk aanwezig waarmee de medewerker door de resultatenpagina's kan navigeren. De medewerker kan een andere opzoeking doen voor dezelfde combinatie werknemer-werkgever zonder te moeten terugkeren naar het zoekscherm: hij kan het gezochte jaar en trimester wijzigen en de resultaten weergeven die beantwoorden aan de nieuwe criteria nadat hij op de knop "Voorleggen" geklikt heeft. De Excel-lijst en het PDF-bestand met de antwoorden kunnen bekomen worden door te drukken op de respectieve iconen. Bijzonder geval van een lopende curatele: Ingeval er gedurende de gezochte periode twee DmfA-aangiften gedaan werden voor de werknemer omdat de werkgever onder curatele werd geplaatst, verschijnen er twee overzichten voor de DmfA-lijst: één met de informatie omtrent de werknemer voor de curatele en één met de resultaten vanaf de curatele. RIP-lijst van de werkgevers van een werknemer Biedt de mogelijkheid om de lijst te consulteren van de werkgevers die een arbeidsverhouding hebben gehad met een bepaalde werknemer volgens de gegevens van het RIP. Opzoekingen

37 De medewerker moet het INSZ van de gezochte werknemer meedelen. Bovendien moet hij het gewenste type opzoeking specificeren: 1) De opzoeking "Volledig register" toont de werkgevers bij wie de werknemer actief is geweest op één of ander moment. De verhoudingen tussen werkgever en werknemer die geannuleerd werden door annulerende Dimona-aangiften verschijnen niet. 2) De opzoeking "Actief in de periode van tot " toont de werkgevers bij wie de werknemer ten minste 1 dag actief is geweest gedurende de periode ingevoerd op het scherm. De verhoudingen tussen werkgever en werknemer die geannuleerd werden door annulerende Dimona-aangiften verschijnen niet. 3) De opzoeking "De in- en uitdiensttredingen, inclusief de geannuleerde, tijdens de periode van tot " toont de werkgevers bij wie de werknemer in dienst of uit dienst trad tijdens de meegedeelde periode ongeacht de aard van de ontvangen Dimona-aangifte en op voorwaarde dat de gevraagde begindatum eerder valt dan of samenvalt met de effectieve datum van indiensttreding (al dan niet geannuleerd) of dat de gevraagde einddatum samenvalt met of later valt dan de effectieve datum van uitdiensttreding (al dan niet geannuleerd). De periodes van de werknemers waarvan de registratie in het RIP geannuleerd werd door een annulerende Dimona-aangifte verschijnen eveneens in dit geval. Zoals bij de andere opzoekingen moet de rechtvaardiging ingevoerd zijn op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt. Resultaten In het bovenste deel van het scherm kunnen de selectiecriteria weergegeven worden. Bovenaan de pagina wordt het "Type opzoeking" herhaald dat werd gekozen op het vorige scherm door één van de drie knoppen aan te vinken en de periode die eventueel manueel werd ingevoerd.

38 Door op het INSZ of het RSZ(PPO)-nummer te klikken, wordt de medewerker respectievelijk doorverwezen naar de eerder toegelichte pagina's "Details van de werknemer" of "Details van de werkgever". Door op "Zien" te klikken, wordt de medewerker doorverwezen naar de pagina "Details van een werknemer bij een werkgever". De Excel-lijst en het PDF-bestand met de antwoorden van de pagina kunnen bekomen worden door te drukken op de respectieve iconen. Limosa-Kadaster Algemene presentatie Het deel "Limosa-kadaster" van het menu biedt de mogelijkheid om informatie te consulteren die opslagen is in het Limosa-kadaster. Er zijn vijf verschillende menuonderdelen die op vijf verschillende manieren toegang bieden tot het Limosa-kadaster. Men kan zoeken naar: 1) een "buitenlandse werknemer"; 2) een "buitenlandse werkgever"; 3) een "Belgische gebruiker"; 4) een "plaats van tewerkstelling"; 5) een "detacheringsdocument". Verkenning van het menu Buitenlandse werknemer Biedt de mogelijkheid om buitenlandse werknemers op te zoeken die vermeld werden in detacheringsdocumenten en hierdoor aanwezig zijn in het Limosa-kadaster.

39 Opzoekingen De volgende zoekcriteria kunnen gebruikt worden: 1) Het INSZ: in het geval van een Belg is dit het rijksregisternummer, anders gaat het om het nummer van het BIS-register. 2) Mogelijke identificatienummers zijn: het nationaal nummer, het nummer van sociale zekerheid, het paspoortnummer, het pensioennummer, het rijbewijsnummer. Het onbepaald type "Andere" kan gekozen worden als er in een detacheringsdocument een ander type nummer wordt aangegeven dat niet in de lijst van de bovenvermelde types staat. Het kan ook zijn dat een nummer meegedeeld werd zonder type, zelfs zonder het type "Andere": in dat geval is het type "Onbekend". De opzoeking op "Alle types" biedt de mogelijkheid om het nummer op te zoeken ongeacht het type dat gedefinieerd werd bij de invoering ervan. In elk geval moet het gewenste type gekozen worden in de uitrollijst rechts van de vermelding "Type identificatienummer" en dit door te drukken op het pijltje naar beneden en het gewenste item te selecteren in de lijst die dan verschijnt. 3) De alfabetische opzoeking waarbij de volgende gegevens meegedeeld kunnen worden om te helpen bij de opzoeking van de werknemer: de "naam" en "voornaam" van de werknemer, zijn "geboortedatum", zijn "nationaliteit", zijn "type participatie" ("werknemer", "stagiair", "zelfstandige" of "zelfstandige stagiair"), de "huidige stad" waar hij verblijft, de "huidige postcode" van zijn verblijfplaats, de gegevensbron waarin gezocht moet worden ("officiële gegevens" of "alle gegevens"). Van die mogelijke criteria moeten alleen de nationaliteit, het type participatie en de bron van de

40 gezochte gegevens verplicht ingevuld worden, zoals wordt aangegeven door de asterisk (*) op de plaats waar die criteria ingevuld moeten worden. Een rechtvaardiging voor de opzoeking moet verplicht ingevoerd zijn op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt. Als de zoekopdracht verstuurd is en geen enkel resultaat beantwoordt aan de zoekcriteria, dan verschijnt een melding op het scherm. Als er te veel resultaten gevonden worden die beantwoorden aan de zoekcriteria, dan verschijnt eveneens een melding. In dit 2de geval zal de medewerker de zoekcriteria moeten verfijnen. Weergave van de resultaten die beantwoorden aan de criteria Bij een alfabetische opzoeking of een opzoeking via een ander identificatienummer dan het INSZ, worden de resultaten weergegeven in een overzichtsscherm waarin de medewerker het antwoord moet kiezen waarvan hij de details wil zien. De gegevens INSZ, naam, voornaam, geboortedatum en adres zijn zichtbaar in het resultatenoverzicht zodat de medewerker het antwoord kan kiezen waarvan hij de details wil zien. Om toegang te krijgen tot de gedetailleerde gegevens, moet de medewerker drukken op de link "Zien" van de lijn die hem interesseert. Als Dolsis verschillende pagina's terugstuurt met resultaten die beantwoorden aan de criteria, dan is een systeem aanwezig om te navigeren doorheen de resultaten. Als de medewerker op het INSZ klikt, dan wordt hij onmiddellijk doorverwezen naar de pagina "Details van de werknemer" die eerder al werd toegelicht.

41 Weergave van de details van een resultaat Dit scherm toont de gegevens die meegedeeld werden in detacheringsdocumenten uitgegeven voor de buitenlandse werknemer zoals ze gecompileerd werden door het Limosa-kadaster. 1) Kenmerkende gegevens Gegevens betreffende de buitenlandse werknemer (naam, voornaam, ). De medewerker kan klikken op het INSZ van de buitenlandse werknemer om de gegevens van die persoon op te zoeken in het Rijksregister of het BIS-register waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. 2) Meegedeeld adres Meegedeeld adres van de buitenlandse werknemer dat door het systeem gekozen wordt als laatste en best gekende adres. Alle adressen die op een of ander moment werden meegedeeld, worden gecompileerd in het overzicht "Adressen". 3) Identificatienummers Identificatienummers van de buitenlandse werknemer. Deze identificatienummers kunnen zijn: nationaal nummer, nummer van sociale zekerheid, paspoortnummer, pensioennummer, rijbewijsnummer. Het onbepaald type "Andere" kan gekozen worden als er in een detacheringsdocument een ander type nummer wordt aangegeven dat niet in de lijst van de bovenvermelde types staat. Het kan ook zijn dat een nummer

42 meegedeeld werd zonder type, zelfs zonder het type "Andere": in dat geval is het type "Onbekend". De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. 4) Adressen Bevat alle adressen die op een of ander moment werden meegedeeld in een detacheringsdocument met betrekking tot de werknemer. De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. In het overzicht vindt men de aard van het meegedeelde adres zoals gedefinieerd bij de invoering van de aangifte. 5) Relaties met buitenlandse werkgevers Op het scherm verschijnen de voornaamste kenmerken van de werkgevers waarvoor de werknemer actief is geweest, net als de periode gedurende dewelke de werknemer voor elk van hen gewerkt heeft en onder welk regime volgens wat werd meegedeeld in detacheringsdocumenten. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details weer te geven van de gegevens met betrekking tot de buitenlandse werkgever die werden meegedeeld in detacheringsdocumenten uitgegeven voor die werkgever zoals ze gecompileerd werden door het Limosa-kadaster. Het resultatenscherm waartoe men toegang krijgt via deze actie wordt verder in deze handleiding toegelicht. De medewerker kan klikken op het oui"rsz-nummer" (als het aanwezig is) om de gegevens over deze werkgever op te zoeken in het RSZ-werkgeversrepertorium waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. 6) Relaties met Belgische gebruikers (economische entiteiten) De voornaamste kenmerken van de Belgische gebruikers (als het om een economische entiteit gaat) verschijnen, net als de periode gedurende dewelke de werknemer voor elk van hen gewerkt heeft en onder welk regime volgens wat werd meegedeeld in detacheringsdocumenten. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details weer te geven van de gegevens met betrekking tot de gebruiker die werden meegedeeld in detacheringsdocumenten uitgegeven voor die Belgische gebruiker zoals ze gecompileerd werden door het Limosa-kadaster. Het resultatenscherm waartoe men toegang krijgt via deze actie wordt verder in deze handleiding toegelicht. De medewerker kan ook klikken op het "RSZ(PPO)-nummer" (als het aanwezig is) om de gegevens over deze werkgever op te zoeken in het RSZ- of RSZPPO-werkgeversrepertorium (cf. eerder in deze handleiding). 7) Relaties met Belgische gebruikers (personen) De voornaamste kenmerken van de Belgische gebruikers (als het om een persoon gaat) verschijnen, net als de periode gedurende dewelke de werknemer voor elk van hen gewerkt heeft en onder welk regime volgens wat werd meegedeeld in detacheringsdocumenten. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details weer te geven van de gegevens met betrekking tot de gebruiker die werden meegedeeld in detacheringsdocumenten uitgegeven voor die Belgische gebruiker zoals ze gecompileerd werden door het Limosa-kadaster. Het resultatenscherm waartoe men toegang krijgt via deze actie wordt verder in deze handleiding toegelicht. De medewerker kan klikken op het "INSZ" van de gebruiker om de gegevens van die persoon op te zoeken in het rijksregister of het BIS-register (cf. eerder in deze handleiding). 8) Participaties in aangiftes Op het scherm verschijnen de voornaamste kenmerken van de detacheringsdocumenten die uitgegeven werden voor deze buitenlandse werknemer. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details van het gewenste detacheringsdocument weer te geven. Het resultatenscherm waartoe hij toegang krijgt via deze actie wordt verder in deze handleiding toegelicht.

43 Buitenlandse werkgever Biedt de mogelijkheid om buitenlandse werkgevers op te zoeken die vermeld werden in detacheringsdocumenten volgens de informatie die gecompileerd werd door het Limosa-kadaster. Opzoekingen De volgende zoekcriteria kunnen gebruikt worden: 1) Het RSZ-nummer 2) Het KBO-nummer 3) Het FEEN-nummer: identificatienummer van de buitenlandse onderneming 4) De alfabetische opzoeking waarbij de volgende gegevens meegedeeld kunnen worden om te helpen bij de opzoeking van de werkgever: zijn "meegedeelde naam", zijn "land", zijn "type participatie" ("buitenlandse werkgever", "buitenlandse instelling", "zelfstandige", "zelfstandige stagiair"), zijn "stad", de "postcode" van zijn adres, de bron van de gezochte gegevens ("officiële gegevens" of "alle gegevens"). Van die mogelijke criteria moeten alleen het land, het type participatie en de bron van de gezochte gegevens verplicht ingevuld worden, zoals wordt aangegeven door de asterisk (*) op de plaats waar die criteria ingevuld moeten worden. Een rechtvaardiging voor de opzoeking moet verplicht ingevoerd zijn op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt.

44 Als de zoekopdracht verstuurd is en geen enkel resultaat beantwoordt aan de zoekcriteria, dan verschijnt een melding op het scherm. Als er te veel resultaten gevonden worden die beantwoorden aan de zoekcriteria, dan verschijnt eveneens een melding. In dit 2de geval zal de medewerker de zoekcriteria moeten verfijnen. Weergave van de resultaten die beantwoorden aan de criteria Bij een alfabetische opzoeking worden de resultaten getoond in een overzichtsscherm waarin de medewerker het antwoord moet kiezen waarvan hij de details wil zien. De gegevens FEEN-nummer, meegedeelde naam en adres zijn zichtbaar in het resultatenoverzicht zodat de medewerker het antwoord kan kiezen waarvan hij de details wil zien. Om toegang te krijgen tot de gedetailleerde gegevens, moet de medewerker drukken op de link "Zien" van de lijn die hem interesseert. Als Dolsis verschillende pagina's terugstuurt met resultaten die beantwoorden aan de criteria, dan is een systeem aanwezig om te navigeren doorheen de resultaten.

45 Weergave van de details van een resultaat Op dit scherm verschijnt de informatie die meegedeeld werd in detacheringsdocumenten uitgegeven voor deze buitenlandse werkgever zoals ze werd gecompileerd door het Limosa-kadaster. 1) Kenmerkende gegevens Gegevens in verband met de buitenlandse werkgever. De medewerker kan klikken op het RSZ-nummer van de buitenlandse werkgever om de gegevens over deze werkgever op te zoeken in het RSZwerkgeversrepertorium waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. 2) Meegedeeld adres Meegedeeld adres van de buitenlandse werkgever. Dit is door het systeem gekozen als laatste en best gekende adres. Alle adressen die op een of ander moment werden meegedeeld, worden gecompileerd in het overzicht "Adressen".

46 3) Activiteiten Gegevens in verband met de activiteitssectoren van de buitenlandse werkgever. 4) Identificatienummers Identificatienummers van de buitenlandse werkgever. Deze identificatienummers kunnen de volgende types hebben: "onbekend", "buitenlands RSZ-nummer", "buitenlands BTW-nummer", "andere" (als een welbepaald type niet in de voorgedefinieerde lijst staat), enz. De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. 5) Namen Alternatieve namen van de buitenlandse werkgever. Zij kunnen onder andere tot de volgende types behoren: "andere naam", "afkorting", "onbekend" of "andere" (niet in de voorgedefinieerde lijst). 6) Adressen Bevat alle adressen die op een of ander moment werden meegedeeld in een detacheringsdocument voor de buitenlandse werkgever. De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. De adressen kunnen zijn van het type: "hoofdzetel", "bedrijfszetel", "onbekend", "andere" (als een welbepaald type niet in de voorgedefinieerde lijst staat). 7) Contactgegevens Bevat alle contactgegevens die op een of ander moment werden meegedeeld in een detacheringsdocument voor de buitenlandse werkgever. De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. De contactgegevens kunnen tot de volgende types behoren: " ", "telefoon", "fax", "gsm", "Voice over IP phone (VOIP)". 8) Relaties met buitenlandse werknemers Op het scherm verschijnen de voornaamste kenmerken van de buitenlandse werknemers die voor de buitenlandse werkgever gewerkt hebben, net als de periode en de aard van de relatie die tussen hen bestaan heeft. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details weer te geven van de gegevens met betrekking tot de werknemer die werden meegedeeld in detacheringsdocumenten uitgegeven voor die werknemer zoals ze gecompileerd werden door het Limosa-kadaster. Het resultatenscherm waartoe men toegang krijgt via deze actie werd eerder in deze handleiding toegelicht. 9) Participaties in aangiftes Op het scherm verschijnen de voornaamste kenmerken van de detacheringsdocumenten die uitgegeven werden voor deze buitenlandse werkgever. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details weer te geven van het document dat hem interesseert. Het resultatenscherm waartoe de medewerker toegang krijgt via deze actie wordt verder in deze handleiding toegelicht. Belgische gebruiker Maakt het mogelijk om de informatie op te zoeken die gecompileerd werd door het Limosa-kadaster over de Belgische gebruikers die vermeld worden in detacheringsdocumenten. Een Belgische gebruiker kan een economische entiteit of een persoon zijn.

47 Opzoekingen De volgende zoekcriteria kunnen gebruikt worden: 1) Het RSZ- of RSZPPO-nummer. Dit moet op dezelfde manier ingevuld worden als in het deel "Arbeidsverhouding": Dolsis herkent zelf in de mate van het mogelijke of het ingevoerde nummer het RSZ-nummer of RSZPPO-nummer is maar dit kan ook gepreciseerd worden in de uitrollijst rechts van de zone waarin het nummer wordt ingevoerd. 2) Het KBO-nummer 3) Het INSZ: dit is nuttig als de Belgische gebruiker een persoon is. 4) De alfabetische opzoeking waarbij de volgende gegevens meegedeeld kunnen worden om te helpen bij de opzoeking van de gebruiker: zijn "(meegedeelde)naam" (kan een firmanaam zijn maar ook de naam van een gebruiker-persoon), het "land" (indien economische entiteit) of de nationaliteit (indien persoon), zijn "type participatie" ("Belgische gebruiker" of "Belgische instelling"), zijn "voornaam" (indien gebruiker een persoon is), zijn "stad", de "postcode" van zijn adres, de gegevensbron ("officiële gegevens" of "alle gegevens"). Van die mogelijke criteria moeten alleen het land/de nationaliteit, het type participatie en de gegevensbron verplicht ingevuld worden, zoals wordt aangegeven door de asterisk (*) op de plaats waar die criteria ingevuld moeten worden. Welke gegevens ook ingevoerd worden bij de alfabetische opzoeking, Dolsis zoekt naar ALLE Belgische gebruikers die kunnen beantwoorden aan de criteria: zowel personen als economische entiteiten.

48 Een rechtvaardiging voor de opzoeking moet verplicht ingevoerd zijn op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt. Weergave van de resultaten die beantwoorden aan de criteria Wanneer een zoekopdracht verstuurd is, zijn twee resultatenlijsten mogelijk: één voor de economische entiteiten en één voor personen. Als geen enkele gebruiker beantwoordt aan de zoekcriteria voor een lijst, dan verschijnt de melding "Geen enkel resultaat" in het resultatenvenster voor de economische entiteiten en/of personen. Als er te veel resultaten beantwoorden aan de zoekcriteria, dan wordt dat eveneens gemeld op het scherm. Als Dolsis verschillende pagina's terugstuurt met resultaten die beantwoorden aan de criteria, dan zal een systeem aanwezig zijn om te kunnen navigeren doorheen de resultaten. In de lijst met betrekking tot de economische entiteiten vermeldt Dolsis het RSZ(PPO)-nummer, het KBOnummer, de naam en het adres. Zo kan de medewerker de firma identificeren waarvoor hij het detailscherm wil openen. Hij opent dit scherm door te klikken op de link "Zien". De medewerker kan klikken op het "RSZ(PPO)-nummer" (als het aanwezig is) om de gegevens over deze werkgever op te zoeken in het RSZ- of RSZPPO-werkgeversrepertorium waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. In de lijst met betrekking tot de gebruikers-personen vermeldt Dolsis het INSZ, de naam en voornaam, de geboortedatum en het adres. Zo kan de medewerker de persoon identificeren waarvoor hij het detailscherm wil openen. Hij opent dit scherm door te klikken op de link "Zien". De medewerker kan klikken op het INSZ (als het aanwezig is) van de gebruiker-persoon om de gegevens over deze persoon op te zoeken in het Rijksregister of het BIS-register waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht.

49 Weergave van de details van een resultaat

50 Op dit scherm verschijnt de informatie die meegedeeld werd in detacheringsdocumenten uitgegeven voor deze Belgische gebruiker zoals ze werd gecompileerd door het Limosa-kadaster. 1) Kenmerkende gegevens Gegevens in verband met de Belgische gebruiker. Dit kan een economische entiteit of een persoon zijn. Afhankelijk daarvan worden verschillende signaletiekgegevens getoond. Men toont de "meegedeelde naam", het "land", het "FEEN-nummer", het "RSZ-nummer", het "KBO-nummer" en het "Belgisch BTWnummer" voor een economische entiteit. Voor een gebruiker-persoon toont men het "INSZ/BIS-nummer", de "naam" en "voornaam", de "geboortedatum", de eventuele "sterfdatum", de "nationaliteit" en de "burgerlijke staat". Als de gebruiker een economische entiteit is, kan de medewerker klikken op het RSZ(PPO)-nummer (als het aanwezig is) om de gegevens over deze werkgever op te zoeken in het RSZ-werkgeversrepertorium waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. Als de gebruiker een persoon is, kan de medewerker klikken op het "INSZ/BIS-nummer" om de gegevens over de persoon op te zoeken in het Rijksregister of het BIS-register waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. 2) Meegedeeld adres Meegedeeld adres van de Belgische gebruiker. Dit is door het systeem gekozen als laatste en best gekende adres. Alle adressen die op een of ander moment werden meegedeeld, worden gecompileerd in het overzicht "Adressen". 3) Activiteiten

51 Dit overzicht is alleen zichtbaar als de gebruiker een economische entiteit is. Men vindt hierin de gegevens met betrekking tot de activiteitssectoren waarin de Belgische gebruiker actief is. 4) Identificatienummers Identificatienummers van de Belgische gebruiker. Als de gebruiker een economische entiteit is, kunnen deze identificatienummers behoren tot het type "buitenlands RSZ-nummer" of "buitenlands BTWnummer". Als de gebruiker een persoon is, kunnen zij de volgende types hebben: "nationaal nummer", "paspoortnummer", "nummer van sociale zekerheid", "pensioennummer", "rijbewijsnummer". In alle gevallen kunnen zij het type "onbekend" of "andere" hebben als hun type respectievelijk onbekend is of niet in de voorgedefinieerde lijst met mogelijke identificatienummers staat. De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. 5) Namen Alternatieve namen van de Belgische gebruiker. Zij kunnen onder andere tot de volgende types behoren: "andere naam", "afkorting", "onbekend" of "andere" (niet in de voorgedefinieerde lijst). De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. 6) Adressen Bevat alle adressen die op een of ander moment werden meegedeeld in een detacheringsdocument voor de Belgische gebruiker. De adressen kunnen tot de volgende types behoren: "hoofdzetel", "bedrijfszetel", "professioneel", "privé", "onbekend" of "andere" (niet in de voorgedefinieerde lijst). De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. 7) Contactgegevens Bevat alle contactgegevens die op een of ander moment werden meegedeeld in een detacheringsdocument voor de buitenlandse werkgever. De contactgegevens kunnen tot de volgende types behoren: " ", "telefoon", "fax", "gsm", "Voice over IP phone (VOIP)". De begindatum komt overeen met de datum waarop de informatie voor het eerst werd meegedeeld in het Limosa-kadaster. 8) Relaties met buitenlandse werknemers Op het scherm verschijnen de voornaamste kenmerken van de buitenlandse werknemers die voor de Belgische gebruiker gewerkt hebben, net als de periode en de aard van de relatie die tussen hen bestaan heeft. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details weer te geven van de gegevens met betrekking tot de werknemer die werden meegedeeld in detacheringsdocumenten uitgegeven voor die werknemer zoals ze gecompileerd werden door het Limosa-kadaster. Het resultatenscherm waartoe men toegang krijgt via deze actie werd eerder in deze handleiding toegelicht. 9) Participaties in aangiftes Op het scherm verschijnen de voornaamste kenmerken van de detacheringsdocumenten die uitgegeven werden voor deze Belgische gebruiker. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de details weer te geven van het document dat hem interesseert. Het resultatenscherm waartoe de medewerker toegang krijgt via deze actie wordt verder in deze handleiding toegelicht.

52 Plaats van tewerkstelling Maakt het mogelijk om de plaatsen van tewerkstelling op te zoeken - d.w.z. de plaats waar een buitenlandse werknemer werkt - die vermeld staan in detacheringsdocumenten. Opzoekingen Voor alle mogelijke opzoekingen (cf. de 3 knoppen op het scherm) moet het type plaats van tewerkstelling vermeld worden. Standaard zoekt men op "Alle types" plaatsen van tewerkstelling maar het is mogelijk preciezer te zijn en de volgende types te selecteren in de uitrollijsten: "Regio", "Onderneming", "Werf", "Schip" of "Onbekend". De specifieke zoekcriteria voor de 3 beschikbare knoppen op het scherm zijn: 1) Het RSZ- of RSZPPO-nummer. Dit moet ingevuld worden zoals in het deel "Arbeidsverhouding": Dolsis herkent zelf in de mate van het mogelijke of het ingevoerde nummer het RSZ-nummer of RSZPPO-nummer is maar het kan ook gepreciseerd worden in de uitrollijst rechts van de zone waarin het nummer wordt ingevoerd door een item te selecteren in de lijst die verschijnt nadat men op het pijltje naar beneden geklikt heeft. 2) Het KBO-nummer 3) De alfabetische opzoeking waarbij de volgende gegevens meegedeeld kunnen worden om te helpen bij de opzoeking van de plaats van tewerkstelling: de "naam", het "land", de "stad" en/of de "postcode" waar zij zich bevindt.

53 Voor al deze opzoekingen moet het "type plaats van tewerkstelling" verplicht gekozen worden, zoals aangegeven door de asterisk (*) die zichtbaar is waar dit moet worden ingevoerd. Dolsis zet deze waarde standaard op "Alle types". Een rechtvaardiging voor de opzoeking moet verplicht ingevoerd zijn op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt. Als de zoekopdracht verstuurd is en geen enkel resultaat beantwoordt aan de zoekcriteria, dan verschijnt een melding op het scherm. Als er te veel resultaten gevonden worden die beantwoorden aan de zoekcriteria, dan verschijnt eveneens een melding. In dit 2de geval zal de medewerker de zoekcriteria moeten verfijnen. Weergave van de resultaten die beantwoorden aan de criteria Bij een alfabetische opzoeking verschijnen de resultaten die voldoen aan de criteria in een overzichtsscherm. De gegevens "type plaats van tewerkstelling", naam, uniek identificatienummer van een werkgever (RSZ, RSZPPO en/of KBO) en adres zijn zichtbaar zodat de medewerker het antwoord kan kiezen waarvan hij de details wil zien. Om toegang te krijgen tot de gedetailleerde gegevens, moet de medewerker drukken op de link "Zien" van de lijn die hem interesseert. De medewerker kan ook klikken op het "RSZ(PPO)-nummer" (als het aanwezig is) om de gegevens over deze werkgever op te zoeken in het RSZ- of RSZPPO-werkgeversrepertorium waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. Als Dolsis verschillende pagina's terugstuurt met resultaten die beantwoorden aan de criteria, dan is een systeem aanwezig om te navigeren doorheen de resultaten.

54 Weergave van de details van een resultaat Dit scherm toont de gegevens die meegedeeld werden in detacheringsdocumenten uitgegeven voor deze plaats van tewerkstelling zoals ze gecompileerd werden door het Limosa-kadaster. 1) Kenmerkende gegevens Gegevens in verband met de plaats van tewerkstelling. Men toont het RSZ- of RSZPPO-nummer, de naam, het KBO-nummer, het type plaats van tewerkstelling, de en de telefoon. 2) Meegedeeld adres Bevat het meegedeelde adres van de plaats van tewerkstelling. 3) Relaties met aangiftes Overzicht van de uitgegeven detacheringsdocumenten waarin deze plaats van tewerkstelling vermeld wordt, alsook van de buitenlandse werknemer die hierin vermeld wordt met zijn voornaamste kenmerken. De medewerker kan klikken op de link "Zien" om de gedetailleerde inhoud weer te geven van het detacheringsdocument dat hem interesseert. Zo komt hij terecht op het scherm met de beschrijving dat verder in deze handleiding wordt toegelicht. De medewerker kan ook klikken op het "INSZ houder" met betrekking tot de buitenlandse werknemer om de gegevens van deze persoon op te zoeken in het Rijksregister of het BIS-register waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. Detacheringsdocument Dit scherm maakt het mogelijk om detacheringsdocumenten op te zoeken.

55 Opzoekingen De specifieke zoekcriteria voor de 2 beschikbare knoppen op het scherm zijn: 1) Het nummer van een aangifte 2) Het INSZ aangevuld met het gezochte "type aangifte". De types die op het scherm gekozen kunnen worden zijn: de "meldingsplicht" van het type "artikel 4", "artikel 5", "ontbrekende aangifte" of "stagiair" en de "Gotot-in" van het type "E101" en "E102". Standaard staat het "Type aangifte" op "Alle types" maar de medewerker kan selectiever zijn door één van de bovenvermelde items te selecteren in de uitrollijst die verschijnt als hij op het pijltje naar beneden drukt. Een rechtvaardiging voor de opzoeking moet verplicht ingevoerd zijn op het moment dat de medewerker op de knop "Voorleggen" drukt.

56 Weergave van de resultaten die beantwoorden aan de criteria Als de zoekopdracht verstuurd is en geen enkel resultaat beantwoordt aan de zoekcriteria, dan verschijnt een melding op het scherm. Als er te veel resultaten gevonden worden die beantwoorden aan de zoekcriteria, dan verschijnt eveneens een melding. In dit 2de geval zal de medewerker de zoekcriteria moeten verfijnen. Voor alle opzoekingen ongeacht het criterium verschijnen de resultaten in een overzichtsscherm waarin de medewerker het antwoord kiest waarvan hij de details wil zien. De gegevens "Nummer aangifte", "Bron aangifte", "Type aangifte", INSZ, naam en voornaam houder, "Begindatum aangifte" en "Einddatum aangifte" worden getoond zodat de medewerker het antwoord kan kiezen waarvan hij de details wil zien. Om toegang te krijgen tot de gedetailleerde gegevens, moet de medewerker drukken op de link "Zien" van de lijn die hem interesseert. De medewerker kan ook klikken op het "INSZ houder" (als het aanwezig is) om de gegevens van de buitenlandse werknemer op te zoeken in het Rijksregister of het BIS-register waarvan het resultatenscherm eerder in deze handleiding al werd toegelicht. Als Dolsis verschillende pagina's terugstuurt met resultaten die beantwoorden aan de criteria, dan is een systeem aanwezig om te navigeren doorheen de resultaten.

57 Weergave van de details van een resultaat In dit scherm kunnen de details van een detacheringsdocument weergegeven worden. 1) Algemene gegevens Algemene gegevens in verband met het detacheringsdocument. 2) Participatie van de buitenlandse werknemer in deze aangifte In de meeste gevallen wordt er slechts één buitenlandse werknemer vermeld in een detacheringsdocument. Zijn voornaamste kenmerken verschijnen dan. Als er meer dan één buitenlandse werknemer op het detacheringsdocument staat, dan wordt de lijst van de buitenlandse werknemers getoond. De medewerker kan klikken op de link "Details" die in de balk staat (als er maar één werknemer is) of in het resultatenoverzicht (als er verschillende werknemers zijn) om de details weer te geven van de in het Limosa-kadaster gecompileerde gegevens met betrekking tot de buitenlandse werknemer die op één of ander moment meegedeeld werden in een detacheringsdocument uitgegeven voor deze buitenlandse werknemer. Hij krijgt dan toegang tot een scherm waarvan de inhoud al eerder werd uitgelegd in deze handleiding. De medewerker kan ook klikken op het "INSZ / BIS-nummer" (als het aanwezig is) om de gegevens van

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving e-creabis Voor u begint Algemene beschrijving Toekennen van een bisnummer Rijksregisternummer of bisnummer met Algemeen e-creabis e-creabis is een onlinedienst waarmee de gemeentebesturen een bisnummer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GENESIS v1.7.22. I. Inhoudsopgave.

Gebruikershandleiding GENESIS v1.7.22. I. Inhoudsopgave. I. Inhoudsopgave. I. Inhoudsopgave...1 II. Inleiding...4 III. Toegang krijgen tot de toepassing...5 3.1 Voorafgaande vereisten....5 3.2 Hoe een verbinding maken met de toepassing....5 IV. Onthaalscherm...10

Nadere informatie

FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN CORFLAT II. Handleiding

FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN CORFLAT II. Handleiding FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN CORFLAT II Handleiding Inhoud 1 INLEIDING 2 2 TOEGANG TOT DE TOEPASSING 2 3 MENU 3 4 LIJST VAN UITGAANDE STROMEN 4 4.1 BETEKENIS VAN DE KOLOMMEN 4 4.2 MOGELIJKE ACTIES OP DE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW Gebruikershandleiding Quick Smart Dimona NEW 1 Inhoudstafel Enkele basisprincipes 3 De parameters van de toepassing configureren 4 De werkgevers beheren 5 De werknemers beheren 6 Werknemers importeren

Nadere informatie

Handleiding BE. Versie 1.0 Juni 2007 Bucom

Handleiding BE. Versie 1.0 Juni 2007 Bucom Handleiding BE Versie 1.0 Juni 2007 Bucom Inhoudstafel 1. Algemeen...5 1.1. Waarover gaat het?...5 1.2. Wat is de rol van de Belgische klant?...5 2. Waar vindt u de toepassing Limosa?...6 2.1. Ga naar

Nadere informatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie PUBLIATO Gebruikershandleiding van de online applicatie 01/06/2015 Inhoudstafel Algemene structuur van de toepassing... 3 Een arbeidsongeval aangeven... 4 Invullijst... 5 Verificatieknop... 6 Tooltips

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding De controlekaart volledige werkloosheid Gebruikershandleiding Inhoudstafel Voorwoord 4 Algemeen 5 Toegang 5 Algemene beschrijving 8 Bovenaan 9 Taalkeuze 9 Identificatiegegevens 9 Uitloggen 9 Het logo

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

HANDLEIDING. Dmfa Atlas. www.pdos.fgov.be

HANDLEIDING. Dmfa Atlas. www.pdos.fgov.be HANDLEIDING Dmfa Atlas www.pdos.fgov.be 2 Inleiding Vanaf 1 januari 2011 wordt de kwartaalaangifte van de werkgevers bij de sociale zekerheid (DmfA en DmfAPPL) uitgebreid om het individueel elektronisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Samen digitaal www.samendigitaal.be/ Gebruikershandleiding Heeft mijn onderneming toegang tot e-box? ders of extra Om e-box en de beveiligde onlinediensten te gebruiken, moet u eerst uw onderneming registreren.

Nadere informatie

HOE EEN MANDAAT AANGEVEN?

HOE EEN MANDAAT AANGEVEN? HOE EEN MANDAAT AANGEVEN? Algemeen De entiteit (organisator, pensioeninstelling of solidariteitsinstelling ) die verantwoordelijk is voor de DB2P-aangiften kan haar aangiften door een andere entiteit laten

Nadere informatie

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?...

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid Inhoud 1 Hoe zoek ik een gebruiker?...2 2 Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... 5 3 Hoe maak ik een werkrelatie aan?... 8 4 Hoe geef ik

Nadere informatie

Ecaro: Gebruikersgids

Ecaro: Gebruikersgids Ecaro: Gebruikersgids Page1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Hoe krijgt u toegang tot de onlinedienst?...4 3. Selectiescherm...5 Selectiescherm werkgever...5 Selectiescherm mandataris...5 Opties, velden en knoppen...6

Nadere informatie

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be HANDLEIDING Gebruikersbeheer voor intergemeentelijke entiteiten april 2015 De toegang tot het online rapporteringsinstrument van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verloopt via het gebruikersbeheerplatform

Nadere informatie

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov. Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.be HANDLEIDING http://quetelet.economie.fgov.be 1.Voorstelling van het beginscherm

Nadere informatie

STARTUP GUIDE FileExchange

STARTUP GUIDE FileExchange STARTUP GUIDE FileExchange December 2014 1 Index 1. Inleiding... 3 1.1. Uitwisseling van documenten... 3 1.2. Concept van Partner... 3 1.3. Beheer van de communicatieregels... 3 1.4. Schema ter illustratie...

Nadere informatie

Handleiding voor CTR-gebruikers

Handleiding voor CTR-gebruikers Handleiding voor CTR-gebruikers Inhoud 1. Inleiding 3 2. Basisbegrippen 3 3. Toegang 4 3.1. Technische vereisten 4 3.2. Hoe opent u CTR? 4 3.3. Keuze van het profiel 4 4. Algemeen overzicht 5 4.1. Hoofding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DestHa. Beheer van de verzendingsregels. Bevoegde bestemmeling

Gebruikershandleiding DestHa. Beheer van de verzendingsregels. Bevoegde bestemmeling Gebruikershandleiding DestHa Beheer van de verzendingsregels Bevoegde bestemmeling Document DestHa Gebruikershandleiding Versie 9 Laatste wijziging 28/09/2012 1/19 Inhoudstafel 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN...

Nadere informatie

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Uniek verslag Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Version 1 1 Inhoudstafel Inhoudstafel...2 Inleiding...3 Webbrowsers...4 Verbinding maken met de toepassing...5 Formulier overeenkomst...12

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie Gebruikers- handleiding Module Reporting Rekeninginformatie A. ALGEMEEN 1. KORTE BESCHRIJVING VAN DE MODULE Module Reporting Rekeninginformatie voor BelfiusWeb-klanten met uitvoerige behoeften op vlak

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 11/04/2011 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

Ecaro: Gebruikersgids

Ecaro: Gebruikersgids Ecaro: Gebruikersgids Page1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hoe krijgt u toegang tot de onlinedienst?... 4 3. Selectiescherm... 5 Selectiescherm werkgever... 5 Selectiescherm mandataris... 5 Opties, velden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE UBO APPLICATIE VERSIE WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGER

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE UBO APPLICATIE VERSIE WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGER GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE UBO APPLICATIE VERSIE WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGER INHOUD 1. INTRODUCTIE... 3 2. INLOGGEN OP DE APPLICATIE... 3 3. EEN ENTITEIT OPZOEKEN... 5 3.1. Een opzoeking doen... 5 3.2.

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel 1. Inleiding 2 2. Toegang 2 2.1. Beveiligde en onbeveiligde modus 2 2.2. Beveiligde toegang 2 3. Verschillen tussen sectoren 2 4. Beveiligde modus

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding CONFIRMATIE BRIEVEN

Gebruikers- handleiding CONFIRMATIE BRIEVEN Gebruikers- handleiding CONFIRMATIE BRIEVEN GEBRUIKERSHANDLEIDING CONFIRMATIEBRIEVEN Inhoudstafel ALGEMEEN... 3 1. KORTE BESCHRIJVING VAN DE MODULE... 3 2. HOE DE MODULE BEKOMEN... 4 3. WAAR KAN IK DEZE

Nadere informatie

Tijdelijke werkloosheidskaart

Tijdelijke werkloosheidskaart Tijdelijke werkloosheidskaart Inhoud 1. Inleiding...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Toegang...3 2. Algemene beschrijving...4 2.1 Hoofding...5 2.1.1 Taalkeuze...5 2.1.2 Help...5 2.1.3 Contact...5 2.1.4 Identificatiegegevens...5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding E-BOX Dankzij e-box kunnen openbare Gebruikershandleiding instellingen zoals Medex u eenvoudig documenten bezorgen. Snelheid, veiligheid, toegankelijkheid, De voordelen zijn legio! Datum 12/12/2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal

Handleiding Contracteermodule. Zorgaanbieders. Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Datum : 5-1-2015 Versie : 1.1 Copyright

Nadere informatie

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 Slachthuis Uitsnijderij Slachthuis uitsnijderij Vleeswaren (op termijn) Groepering Controle Belpork CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 ALGEMEEN Starten van de webtoepassing: Typ het volgende adres

Nadere informatie

Toegang tot het systeem

Toegang tot het systeem www.ehealth.fgov.be Inhoudstafel Toegang tot het systeem... p. 3 De artsen van de kring...p. 4 Het gebied van de kring... p. 6 De periodes...p. 8 De agenda van de kring...p. 10 De informatie voor de burger...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel 1. Inleiding 2 2. Toegang 2 2.1. Beveiligde en onbeveiligde modus 2 2.2. Beveiligde toegang 2 3. Verschillen tussen sectoren 2 4. Beveiligde modus

Nadere informatie

Organi BVBA 2009 - Tagor 3 Web : Efficiënt invorderen & opvolgen

Organi BVBA 2009 - Tagor 3 Web : Efficiënt invorderen & opvolgen I. Inloggen in de toepassing -------------------------------------------------------------------------------------------- 3 II. Basispagina Tagor 3 Web ---------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 Handleiding 1 INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM... 3 1. INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 2. BELANGRIJKSTE IDENTIFICATIEGEGEVENS VAN DE WERKGEVER... 4 FUNCTIONALITEITEN VAN RX... 4 3.

Nadere informatie

FollowIt - Handleiding

FollowIt - Handleiding FollowIt - Handleiding FollowIt versie 3.0 Inhoudsopgave AANBEVELINGEN 1 HELP 2 1 INLEIDING - CONTEXT 3 2 AANMELDEN 4 3 MOGELIJKE ZOEKACTIES VOOR VERZENDERS 5 3.1 BESTANDEN ZOEKEN OP TICKETNUMMER 6 3.2

Nadere informatie

2.08. PERSOON CONTRACT - ALGEMEEN

2.08. PERSOON CONTRACT - ALGEMEEN 2.08. PERSOON CONTRACT - ALGEMEEN Wat De gegevens van de werknemer noodzakelijk voor de loonberekening en/of officiële aangiften vindt u terug in twee functies : Persoon & Contract. Persoon: Alle persoonlijke

Nadere informatie

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise GEBRUIK van het SOFbestand voor de jaarlijkse herberekening Employee Benefits Plan AG Employee Benefits Trust in expertise Inhoudstafel 1 Doel van het SOF-bestand... 3 2 Bestandstype... 3 3 Hoe vraagt

Nadere informatie

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 2 Het welkomstscherm... 3 De Menu balk... 3 Opvolgingsstatussen... 4 Een nieuwe aanvraag creëren... 5 Controle

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad HANDLEIDING 2actions Online-beheer van uw voorraad U heeft 2 manieren om in te loggen op onze website : via de klantenruimte op www.services2actions.com of rechtstreeks via de link www.2actions.com De

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

XMLite + message L950 (raadpleging personeelsbestand RSZ/PPO) Inhoud

XMLite + message L950 (raadpleging personeelsbestand RSZ/PPO) Inhoud XMLite + message L950 (raadpleging personeelsbestand RSZ/PPO) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Hoe werkt het?... 3 5) Wat zijn de noodzakelijke voorwaarden voor een goede

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Quickstart. Browser instellingen

Quickstart. Browser instellingen Browser instellingen Projectadministratie is getest onder : Mac OS 10.3 met Safari versie 1.3 Mac OS 10.4 met Safari versie 2.0.3 (417.9.2) Windows met Internet Explorer versie 6.0.2900.2180. Belangrijke

Nadere informatie

De voorwaarden scheppen voor een competitieve, duurzame en evenwichtige werking van de goederen- en dienstenmarkt

De voorwaarden scheppen voor een competitieve, duurzame en evenwichtige werking van de goederen- en dienstenmarkt Starten met KBOwi 1. Link naar de web interface van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBOwi) https://kbo-bce-wi.economie.fgov.be/kbo/index.jsf U dient zich hierop in te loggen met uw identiteitskaart

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen Algemene afspraken: Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Status aanvraag: Alle communicatie

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 27/06/2019 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

Table des matières 1. INLEIDING

Table des matières 1. INLEIDING Handleiding 1 Table des matières 1. INLEIDING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 2. INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

DB2P voor vennootschappen: gebruikershandleiding versie 1.2 (01/07/2014)

DB2P voor vennootschappen: gebruikershandleiding versie 1.2 (01/07/2014) DB2P voor vennootschappen: gebruikershandleiding versie 1.2 (01/07/2014) Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Toegang tot de toepassing... 3 3. Navigeren doorheen de toepassing... 5 3.1. Interne pensioentoezegging...

Nadere informatie

e-tracker Pro User guide

e-tracker Pro User guide e-tracker Pro Vol g de statu s van uw pakketten online User guide Versie 0.1 Inhoudstafel Introductie... 2 Zich aanmelden bij e-tracker pro... 3 Hoe e-tracker Pro gebruiken?... 5 Het horizontale menu...6

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Handleiding Contracteermodule. voor Zorgaanbieders

Handleiding Contracteermodule. voor Zorgaanbieders voor Zorgaanbieders Gebruikershandleiding voor de contracteermodule van Handleiding Contracteermodule Zorgaanbieders Datum : 09-07-2013 Versie : 1.0 Copyright Dit is een uitgave van. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie via Netwerken

Opgave Loon en Premie via Netwerken Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Opgave Loon en Premie via Netwerken De uitvoering

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

1

1 www.ehealth.fgov.be 1 Toegang tot het systeem Selecteer de toepassing Medega in de lijst met online diensten en start de toepassing: Kies de manier waarop u zich wenst aan te melden: met de elektronische

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal Helpdesk: in geval van problemen kan u contact opnemen met de helpdesk op volgend adres: portahealth@health.belgium.be Voor de goede werking van

Nadere informatie

Handleiding gebruiker CKO2

Handleiding gebruiker CKO2 November 2018 P a g i n a 2 Table of contents 1 AANLOGGEN EN UITLOGGEN... 3 2 TABS... 4 3 NAVIGATIE ZOEKOPDRACHT SORTEREN... 6 3.1 BREADCRUMBS... 6 3.2 ZOEKOPDRACHT... 6 3.3 SORTEREN... 6 3.4 HERNIEUWEN...

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Uitslagen

Handboek ZooEasy Online Uitslagen Handboek ZooEasy Online Uitslagen Datum: Juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD UITSLAGEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen. Handleiding PDIE Professionele Diesel

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen. Handleiding PDIE Professionele Diesel Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen Handleiding PDIE Professionele Diesel Inhoudsopgave 1.Inleiding... 3 2.Toegang tot de applicatie... 4 3.Insturen van

Nadere informatie

UltraGenda-Broka Online planningstool voor de klanten van CPS

UltraGenda-Broka Online planningstool voor de klanten van CPS UltraGenda-Broka Online planningstool voor de klanten van CPS Inhoud 1. Broka opstarten 2. Algemene opbouw 3. Opbouw snelkoppelingen 3.1. Dashboard 3.2. Afspraken en verwijzingen 3.3. Mijn profiel 3.4.

Nadere informatie

OCMWCPASIdentifyPerson (identificatie persoon)

OCMWCPASIdentifyPerson (identificatie persoon) OCMWCPASIdentifyPerson (identificatie persoon) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie?... 2 5) Wat zijn de noodzakelijke voorwaarden

Nadere informatie

WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab)

WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab) WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab) Gebruikershandleiding Dit document wordt u gratis aangeboden door het RIZIV Tervurenlaan 211 1150 BRUSSEL HELPDESK : 02/788.51.55 Iedereen kan

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven

Handleiding Online Inschrijven Handleiding Online Inschrijven Kijk voor extra uitleg ook steeds naar de tekstvakken op de website! Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 2 2. Gebruikersmenu... 2 2.1. Home... 2 2.2. Kalender... 2 2.3. Inschrijven...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

BOCC Website Inschrijven Evenementen

BOCC Website Inschrijven Evenementen Ga op de site vanuit de home pagina achtereenvolgens naar Activiteiten Treffens > Inschrijven. (Of voor het ECCR : achtereenvolgens naar ECCR > Inschrijven ) Je opent onderstaand scherm door op de pagina

Nadere informatie

TOEGANG KRIJGEN TOT EN CONSULTEREN VAN DE E-BOX...

TOEGANG KRIJGEN TOT EN CONSULTEREN VAN DE E-BOX... De beveiligde elektronische brievenbus 1 INFO OVER E-BOX... 2 1.1 WAT IS E-BOX?... 2 1.2 WIE PUBLICEERT GEGEVENS IN E-BOX?... 2 1.3 WELKE GEGEVENS WORDEN GEPUBLICEERD IN E-BOX?... 2 1.4 HOE KRIJGT U TOEGANG

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Snelle referentiegids

Snelle referentiegids Snelle referentiegids Mei 2018 P a g i n a 2 Table of Contents 1. AANLOGGEN... 3 2. TABS... 3 3. NAVIGATIE SEARCH - SORTEREN... 4 3.1. BREADCRUMBS... 4 3.2. ZOEKOPDRACHT... 4 3.3. SORTEREN... 4 3.4. HERNIEUWEN...

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding De controlekaart volledige werkloosheid Gebruikershandleiding Inhoudstafel De controlekaart volledige werkloosheid 01 - Voorwoord 4 Algemeen 5 Toegang 5 02 - Algemene beschrijving 8 Bovenaan 9 Het logo

Nadere informatie

Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant

Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant 1. Voorafgaande vereisten - Houder zijn van een elektronische identiteitskaart uitgereikt door de Belgische Staat; - Over een PC beschikken

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

1. Link naar de web interface van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBOwi)

1. Link naar de web interface van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBOwi) Starten met KBOwi De voorwaarden scheppen voor een competitieve, duurzame en evenwichtige werking van de goederen- en dienstenmarkt in België. 1. Link naar de web interface van de Kruispuntbank van Ondernemingen

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

AFO 241 - Leveranciers

AFO 241 - Leveranciers AFO 241 - Leveranciers 241.1 Inleiding[//] Het systeem hanteert een authority bestand voor leveranciers waarin alle leveranciers opgenomen worden. Bij het invoeren van een bestelling wordt een leverancier

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

1. Aanmelden E-services

1. Aanmelden E-services 1. Aanmelden E-services www.sodalis.be Online diensten Login werkgevers Login + wachtwoord ingeven (let op het gebruik van hoofdletters) Klikken op ingave prestaties: 2. Module ingave prestaties Via onderstaand

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - website van de CSPI

Gebruikershandleiding - website van de CSPI Gebruikershandleiding - website van de CSPI INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Voorstelling van de CSPI en het Brusselse SPOC 4 3. Uw SPOC BRU contacteren 6 4. Belangrijkste vragen die men zich moet stellen

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Het archief De volledige collectie van ingebonden edities van Het Belang van Limburg is ingescand: 520.000 pagina s uit 620 banden van de periode

Nadere informatie

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 Manual MyBTN Inhoud Inleiding...2 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 2.1 De standaard inbox openen...4 2.2 De inbox...5 2.3 Labels

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie