AARTSELAAR I

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AARTSELAAR I"

Transcriptie

1 p. 5: Isabelle Vrancken Aartselaarse N-VA-kandidaat voor provincie p. 6: Topondernemer Geert Baudewijns kiest voor N-VA AARTSELAAR I I jaargang 2018 I nr. 4 I juni V.U.: MIEL MERTENS, ERNEST CLAESLAAN 1B, 2630 AARTSELAAR Splinternieuwe sportinfrastructuur opent de deuren De nieuwe sportinfrastructuur is sinds februari open. Het is de nieuwe stek voor de voetbal-, tennis-, atletiek- en petanqueclub. Er werd de voorbije jaren hard gewerkt om de oude, totaal versleten chalet af te breken en een nieuwbouw te plaatsen. In die nieuwe accommodatie is ook een brasserie & grill-restaurant ingericht. Het geheel krijgt de naam t Sportzicht. De nieuwbouw was echt noodzakelijk, zegt schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA). De oude tennis- en voetbalchalet was tot op de draad versleten. Er stond schimmel, de douches waren vies en er was amper nog warm water. Renoveren had geen zin meer. Met de nieuwbouw bieden we meteen ook plaats aan de petanque- en atletiekclub. Ook de gemeentelijke loods is vernieuwd en daar werd een tribune boven gebouwd. Met daarnaast nog vergaderruimten en een bureau voor de sportdienst, komt het gebouw heel wat mensen ten goede. De clubs tellen meer dan 1000 leden, los van de supporters en bezoekers. t Sportzicht wordt dagdagelijks intensief gebruikt. Brasserie en één cafetaria voor alle clubs In het nieuwe gebouw heeft niet langer elke club haar eigen kantine. In één grote concessie-overeenkomst wordt zowel de cafetaria als een brasserie & grill-restaurant uitgebaat. Het is uniek in Vlaanderen dat we op die manier werken. Andere gemeenten zijn al met belangstelling komen kijken. Volgens onze oppositie ging dit project nooit slagen. Er zou ook nooit een uitbater worden gevonden. Al hun doemscenario s zijn niet uitgekomen. De tijd heeft dit gemeentebestuur gelijk gegeven. We hebben moderne infrastructuur die volledig De sportfunctionaris samen met schepen Eddy Vermoesen, burgemeester Sophie De Wit en schepen Bart Lambrecht in t Sportzicht operationeel is, zegt een tevreden schepen van Patrimonium Eddy Vermoesen (N-VA). Uitgebreide buitenaanleg Het gebouw zelf is sinds februari in gebruik. Aan de buitenaanleg werd de voorbije maanden nog hard gewerkt. Er is een nieuwe toegangsweg, fietsenstallingen, outdoor petanqueterreinen, een kindertennisterrein, een speelheuvel, wadi, en zo verder, weet burgemeester Sophie De Wit (N-VA). Ook rond de voetbal- en tennisterreinen investeren we verder, met nieuwe asfalt en een nieuwe omheining. De bedoeling is dat dit gedeelte van het sportcentrum volledig gerenoveerd wordt. t Sportzicht zal in de toekomst meer en meer de centrale spil van het vernieuwde sportcentrum worden. De volgende stap is nu een nieuw zwembad bouwen.

2 2 TERUGBLIK In oktober trekken we met z n allen weer naar de stembus voor nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije vijf jaar hebben onze N-VA-mandatarissen ontzettend hard gewerkt om van Aartselaar een nog aangenamere gemeente te maken. Dat doen we samen met onze coalitiepartners Groen en sp.a. In deze en komende folders blikken we dan ook graag eens terug op onze realisaties. Vandaag komen de belangrijkste verwezenlijkingen van schepen Bart Lambrecht (N-VA) aan bod. Hij zette zich deze bestuursperiode in voor mobiliteit, openbare werken, sport en communicatie. In de komende folder is het de beurt aan onze andere schepenen en de burgemeester. Miel Mertens voorzitter N-VA Aartselaar Nieuw intergemeentelijk zwembad in Aartselaar Het huidige zwembad is hopeloos verouderd. Na de bouw van t Sportzicht is een nieuw zwembad het volgende grote renovatieproject. Met buurgemeenten Hemiksem en Niel werd een akkoord gesloten voor een nieuw intergemeentelijk zwembad in Aartselaar. We zijn alweer wat verder gevorderd in dat dossier. Momenteel onderhandelen we nog met drie bouwfirma s. Zij verfijnen nu hun plannen en voorstellen. In het najaar kiezen we er het beste project uit. Daarna kunnen we dan starten met de vergunningen en de bouw, weet schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA). Nieuw kunstgrasveld Aartselaar was destijds één van de allereerste gemeenten met een kunstgrasveld. Dat kunstgras had zijn beste tijd gehad. Daarom besloot het gemeentebestuur om het veld grondig te vernieuwen. Minister van Sport Philippe Muyters was aanwezig op de inhuldiging. All weatherterreinen om te tennissen Aartselaar beschikt over acht tennisterreinen. Dat zijn allemaal gravelterreinen, die na een regenbui niet onmiddellijk terug bespeelbaar zijn. Daarom krijgen twee terreinen nu een andere ondergrond. Daardoor kan de tennisser sneller terug aan de slag. Renovaties in sporthal en basketbalhal Zowel de basketbalhal als de sporthal kregen een nieuwe sportvloer. In beide sporthallen werden de douches grondig gerenoveerd. De sporthal kreeg bovendien nieuwe en energiezuinige ledverlichting. De squashzalen zijn weer goed bespeelbaar na een renovatie van de muren. Daar houdt het echter niet op. Dit jaar willen we in de basketbalhal nog het dak renoveren, de basketdoelen vernieuwen en de lelijke graffitimuur aanpakken, zegt Bart Lambrecht. ET-toren naast atletiekpiste Onze atletiekclub haalt zowel bij de mannen als vrouwen een heel hoog niveau. Om kwalitatieve meetings te kunnen organiseren, werd naast de piste een torentje gezet om de apparatuur voor elektronische tijdsregistratie (ET) in onder te brengen. De piste kreeg ook een nieuwe belijning en reiniging. Dit jaar wordt de discuskooi vergroot, zodat er ook aan hamerslingeren kan worden gedaan.

3 3 Veiligere schoolomgeving De verkeersonveilige situatie rond Cade en de Parochiale Kleuterschool was al lang een knelpunt. De schooldirecties en ouders vroegen om maatregelen. Samen met de politie en verkeersexperten zocht dit bestuur naar oplossingen. In 2015 resulteerde dat in eenrichtingsverkeer in de Carillolei en della Faillelaan. Ook de parking van het Cultureel Centrum werd hervormd. Vanaf dag één heeft dit schoolcirculatieplan zijn nut bewezen. De scholen, leerlingen en hun ouders zijn zeer tevreden. Dat bewijzen enquêtes. Samen met onze burgemeester Sophie De Wit en schepen van Onderwijs Mark Vanhecke hebben we heel veel tijd gestoken in dit circulatieplan. Helaas willen sommige oppositiepartijen dit plan nog steeds op de schop. De N-VA wil deze maatregel zeker behouden, zegt Bart Lambrecht. Zones 30 in woonwijken en dorpscentrum Enkele jaren geleden werkte Aartselaar een gemeentelijk mobiliteitsplan uit. Dat bestond daarvoor nog niet. Eén van de meest concrete maatregelen uit dat mobiliteitsplan is de invoering van zones 30. Straten in woonwijken waar geen doorgaand verkeer moet zijn, zijn voortaan 30 km/u. Ook het dorpscentrum is voortaan veiliger dankzij de invoering van 30 km/u. Snelheidsinformatieborden waarschuwen hardrijders Op alle hoofdwegen van Aartselaar werden smileyborden geplaatst. Die zijn voor ons zeer nuttig, zegt schepen Lambrecht. Ze sensibiliseren hardrijders, maar houden ook alle gemiddelde snelheden en het aantal voertuigen bij. Voor de gemeente is dat zeer bruikbare informatie, zeker om te bepalen waar er flitscontroles moeten komen. Eerste fietsstraat van de provincie Schepen Lambrecht probeert ook creatief uit de hoek te komen om mobiliteitsproblemen op te lossen. De Solhofdreef en voetweg van de A. Sanderslei werden fietsstraten. Tegenwoordig heeft elke gemeente wel enkele fietsstraten, maar Aartselaar was toch de allereerste gemeente uit de provincie Antwerpen die ze invoerde. Rode coating op fietspaden Om automobilisten er extra op attent te maken dat er fietsers oversteken, werden de belangrijkste fietsoversteekplaatsen geaccentueerd met een rode coating. In de Kapellestraat en het Laar werden om dezelfde reden ook fietsaanduidingen op het wegdek aangebracht.

4 4 Focus op voetpaden De slechte staat van de voetpaden is een doorn in het oog van vele inwoners. Daarom krijgen de voetpaden onder schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht absolute prioriteit. Vijftien straten kregen al een nieuw voetpad. Dit jaar komen daar nog vier straten bij. Telkens zorgen we voor voldoende brede voetpaden, met verlaagde drempels zodat iedereen vlot kan oversteken. We voorzien ook nieuwe en moderne ledverlichting en planten meer groen. Bist heraangelegd, Kleistraat en Oever starten deze zomer Dijkstraat eindelijk aangepakt Eén van de grote knelpunten in Aartselaar, de Dijkstraat, is eindelijk onder handen genomen. De straat werd opnieuw aangelegd en fietsers kregen een veiliger en apart gelegen fietspad. Ook aan het kruispunt met de Kontichsesteenweg kunnen fietsers en voetgangers veiliger oversteken dankzij aparte cycli. Voorbereidende werken voor voetpad in Borrekenslaan De N-VA heeft nog altijd concrete plannen voor een voetpad in de Borrekenslaan. Onze eerste plannen werden gedwarsboomd doordat één bewoner in beroep onze vergunning deed vernietigen. Uitstel is echter geen afstel. We haalden rioleringssubsidies binnen voor deze straat. Daardoor moet er ten laatste in 2021 de nieuwe riolering komen. Gelijktijdig met die werken voorzien we dan het nieuwe voetpad. De eerste voorbereidende werken zie je al in de bocht naar de Kontichsesteenweg, waar we de berm klaarmaken voor het toekomstige voetpad. Ook de grote rioleringsprojecten zijn van start gegaan. De Bist is ondertussen afgewerkt. Die straat heeft nu een fietspad aan elke kant van de straat. Ook het wegdek en de voetpaden zijn vernieuwd. Na het bouwverlof start het grote rioleringsproject aan Kleistraat en Oever. Daarbij wordt het wegdek, fietspad en voetpad volledig vernieuwd. De werken starten de eerste maanden in de omgeving van het sportcentrum. We hadden graag al meer rioleringsprojecten afgewerkt, maar sommige hebben we door externe omstandigheden moeten uitstellen. Enerzijds is het wachten tot het Vlaams Gewest een grote nieuwe riolering plaatst onder de N177, waar onze riolen op kunnen aansluiten. Anderzijds kregen we voor sommige straten onverwacht toch subsidies. Dat is natuurlijk een goede zaak, maar zorgt door de bijkomende administratie wel voor vertraging, zegt Bart Lambrecht. Verder werken aan een verkeersveilige A12 en doortrekking van expresweg N171 Met Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) is er eindelijk een minister die de heikele mobiliteitsdossiers in onze regio kordaat wil aanpakken. Daar willen we ook vanuit Aartselaar verder aan meewerken, besluit Bart Lambrecht.

5 5 TERUGBLIK Als schepen van Communicatie zat Bart Lambrecht niet stil. Aartselaar kreeg een splinternieuw logo, met de toepasselijke baseline Aangenaam Aartselaar. Dat nieuwe logo betekende de start van een vernieuwingsoperatie. Het gemeentelijk informatieblad werd in een nieuw kleedje gestoken. De gemeentelijke website werd grondig vernieuwd en is voortaan veel gebruiksvriendelijker. Daar houdt het niet op, want dit jaar werkt onze communicatiedienst aan een app van de gemeente Aartselaar. Binnenkort ben je dan ook via je smartphone perfect op de hoogte en wordt het nog eenvoudiger om een melding te doen, zegt Bart Lambrecht. Nieuwe fietsenstalling aan Cade De gemeentelijke basisschool Cade heeft in de Carillolei een splinternieuwe fietsenstalling. Die fietsenstalling werd mee gefinancierd dankzij provinciale subsidies. Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA) kwam in Aartselaar de nieuwe fietsenstalling openen. Voor de provincie Antwerpen zijn veilige schoolomgevingen zeer belangrijk, zegt Luk Lemmens. We stimuleren de gemeenten via subsidies om daarin te investeren. Ik ben ontzettend blij dat Aartselaar veel aandacht besteedt aan die veilige schoolomgeving. De nieuwe verkeerscirculatie maakt alles veiliger. Daarnaast doet de gemeente regelmatig een beroep op onze subsidies. Zo werd ook de ledverlichting aan de zebrapaden, een vraag van de kindergemeenteraad, met onze tussenkomst gefinancierd. Burgemeester Sophie De Wit, schepen van Onderwijs Mark Vanhecke en schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht zijn zeer tevreden met de subsidies. Het is fijn dat de provincie onze inspanningen waardeert en onze maatregelen mee financieel ondersteunt. Isabelle Vrancken Aartselaars kandidaat voor de provincie Gedeputeerde Luk Lemmens en de Aartselaarse kandidaat voor de provincieraad Isabelle Vrancken In oktober trekken we niet alleen voor de gemeenteraad naar de stembus, maar ook voor de provincieraad. N-VA-bestuurslid Isabelle Vrancken (27 jaar) zal onze Aartselaarse kandidate zijn op de provincielijst. Isabelle volgt daarmee Katleen Van Hove op, die om professionele redenen stopt als provincieraadslid. Isabelle zal op de vijfde plaats staan, wat een verkiesbare plaats is op de N-VA-lijst. Gedeputeerde Luk Lemmens trekt die lijst, minister Jan Jambon is lijstduwer. Samen met onze kopstukken wil ik de provincie verder afslanken en zelfs ontbinden. Zolang de provincies echter nog bestaan, hebben ze een goed bestuur nodig. Daar wil ik me zeer graag voor inzetten, samen met het verdedigen van de Aartselaarse dossiers op provinciaal niveau, zegt een gemotiveerde Isabelle Vrancken.

6 6 Topondernemer Geert Baudewijns kiest voor de N-VA Geert Baudewijns, algemeen directeur van het Aartselaarse bedrijf Secutec, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de lijst van N-VA Aartselaar versterken. Ik wil ontzettend graag mijn ervaring en kennis als bedrijfsleider, gespecialiseerd in cyberbeveiliging, ook ten dienste stellen van de Aartselaarse bevolking, zegt een enthousiaste Geert Baudewijns. Geert is 39 jaar en woont in de Pierstraat in wijk Lindenbos. Hij is getrouwd en papa van drie kinderen. Op zijn 27ste stichtte hij het bedrijf Secutec. Secutec is erin geslaagd om een internationale groei te realiseren en is gespecialiseerd in alle vormen van digitale beveiliging voor bedrijven. Eind 2016 haalde het bedrijf nog het nieuws omdat het een groot contract in Amerika binnenhaalde met General Motors voor de beveiliging van hun infrastructuur en medewerkers. Ik ben ontzettend tevreden dat Geert voor N-VA Aartselaar kiest. Als bedrijfsleider heeft hij sowieso de nodige kennis van economie, financiën en personeelsbeleid. Gezien Secutec een Aartselaars bedrijf is, gelegen op de Boomsesteenweg, kent hij ook die noden perfect. Daarnaast is zijn bedrijf gespecialiseerd in ICT en digitale veiligheid. Dat laatste wordt ook voor gemeenten steeds belangrijker. Bovendien is de opkomst van smart cities een belangrijke uitdaging de komende legislatuur. Aartselaar wil deze revolutie niet missen. Mensen als Geert kunnen we dan ontzettend goed gebruiken, zegt een zeer tevreden burgemeester en lijsttrekker Sophie De Wit (N-VA). In april hield N-VA Aartselaar een zeer geslaagde Paasbrunch. Enkele sfeerfoto s: JA, DE N-VA SPREEKT ME AAN Ja, ik wil graag lid worden. Stuur mij de nodige informatie Ja, ik wens een infobrochure over de N-VA te ontvangen De heer Mevrouw Naam: Voornaam: Straat: De informatie die op dit document wordt vermeld is bestemd voor het interne gebruik van de diverse diensten van de N-VA. De wet van 8 december 1992 in verband met de bescherming van de persoonlijke levensfeer ten opzichte van de gegevensverwerking voorziet toegangsrecht tot de gegevens, het verbeteren of verwijderen ervan. Postcode: Gemeente: Tel.: Geboortedatum: Terugsturen naar: N-VA, Koningsstraat 47 bus 6 in 1000 Brussel - info@n-va.be - / /

GALMAARDEN I I nr. 2 juli 2017

GALMAARDEN I   I nr. 2 juli 2017 Geef uw mening over Galmaarden op de binnenpagina s GALMAARDEN galmaarden@n-va.be I www.n-va.be/galmaarden I nr. 2 juli 2017 V.U.: RUDY THIEBAUT, FLIETERKOUTER 29, 1570 TOLLEMBEEK N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

AARTSELAAR I I jaargang 2018 I nr. 3 I mei

AARTSELAAR I   I jaargang 2018 I nr. 3 I mei p. 2-4: terugblik met schepen Mark Vanhecke p. 5: drie nieuwe bestuursleden AARTSELAAR I I jaargang 2018 I nr. 3 I mei V.U.: MIEL MERTENS, ERNEST CLAESLAAN 1B, 2630 AARTSELAAR Eerste speelstraten duiken

Nadere informatie

Steeds minder woninginbraken in Aartselaar

Steeds minder woninginbraken in Aartselaar Jaargang 2016 nr. 2 mei AARTSELAAR Steeds minder woninginbraken in Aartselaar Het aantal woninginbraken in Aartselaar is sinds deze legislatuur sterk gedaald. Dat blijkt uit de officiële politiecijfers

Nadere informatie

Akkoord over nieuw zwembad in Aartselaar

Akkoord over nieuw zwembad in Aartselaar Paasbrunch p. 2 Nieuwe kindergemeenteraad weet wat ze wil p. 4 AARTSELAAR aartselaar@n-va.be I www.n-va.be/aartselaar I jaargang 2017 I nr. 1 I februari V.U.: MIEL MERTENS, ERNEST CLAESLAAN 1B, 2630 AARTSELAAR

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

AARTSELAAR I jaargang 2018 I nr. 9 I september

AARTSELAAR   I jaargang 2018 I nr. 9 I september AARTSELAAR I I jaargang 2018 I nr. 9 I september V.U.: MIEL MERTENS, ERNEST CLAESLAAN 1B, 2630 AARTSELAAR Verder werken aan een aangenaam Aartselaar Burgemeester Sophie De Wit en Bart De Wever Op 14 oktober

Nadere informatie

BEERSEL I I jaargang 8 nr. 1 mei 2017

BEERSEL I  I jaargang 8 nr. 1 mei 2017 Geef uw mening over Beersel op de binnenpagina s BEERSEL beersel@n-va.be I www.n-va.be/beersel I jaargang 8 nr. 1 mei 2017 DEN TEIRLINCK V.U.: TOM FEYS, GROOTHEDEWEG 22, DWORP N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

Historisch akkoord voor drastische aanpak A12

Historisch akkoord voor drastische aanpak A12 N-VA Aartselaar heeft een hart voor Aartselaar en voor u. In deze valentijnsperiode trakteren we u daarom op enkele lekkere chocolaatjes, die u samen met deze folder in de bus vindt. Smakelijk! AARTSELAAR

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:11/12/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 10 december 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy

Nadere informatie

BURGEMEESTER SOPHIE DE WIT HERVERKOZEN ALS KAMERLID

BURGEMEESTER SOPHIE DE WIT HERVERKOZEN ALS KAMERLID Jaargang 2014 Nr. 3 september AARTSELAAR V.U.: Miel Mertens - Ernest Claeslaan 1 B2-2630 Aartselaar - aartselaar@n-va.be BURGEMEESTER SOPHIE DE WIT HERVERKOZEN ALS KAMERLID Op 25 mei, ondertussen een goede

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd?

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 67 van JORIS POSCHET datum: 23 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Evaluatie Het wegwerken

Nadere informatie

pagina 1 van 11 2010-08 Sportinfrastructuurplan (Stijn Maselis) V00001 Inleiding Door op de knop "Verder" te klikken, kunt u starten met het invullen van de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst

Nadere informatie

INVESTERINGEN per BELEIDSVELD

INVESTERINGEN per BELEIDSVELD ALGEMENE DIENSTVERLENING code VELD ACTIE 2014 2015 2016 2017 2018 2019 investering 110 SECRETARIAAT ALG-ACT13 20.000 aankoop postregistratiesysteem 110 SECRETARIAAT ALG-ACT14 7.500 aankoop dossierbeheerssysteem

Nadere informatie

AARTSELAAR. Capaciteit kinderopvang verdriedubbelt door uitbreiding N-VA WENST U EEN FIJN EINDEJAAR!

AARTSELAAR. Capaciteit kinderopvang verdriedubbelt door uitbreiding N-VA WENST U EEN FIJN EINDEJAAR! Jaargang 2015 nr. 5 december AARTSELAAR V.U.: Miel Mertens, Ernest Claeslaan 1 B2, 2630 Aartselaar N-VA WENST U EEN FIJN EINDEJAAR! N-VA Aartselaar wenst u een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze bossen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Heikant. N-VA/PLE staat met een sterke

Nadere informatie

Tijd voor verandering, ook in Beersel

Tijd voor verandering, ook in Beersel Jaargang 2 Nr.3 - december 2011 info@n-va.be www.n-va.be V.U. Ben Weyts Oudstrijdersstraat 24C 1654 Huizingen Beste Beerselaar, In Beersel trekt de N-VA volgend jaar zelfstandig naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Strategische nota meerjarenplanning

Strategische nota meerjarenplanning Strategische nota meerjarenplanning Planningsrapport: Meerjarenplan 2014-2019 (BP2014_2019-0) Periode: vanaf 2014 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 5331 Investering: 265 Andere: 36 Gemeente Aartselaar (NIS

Nadere informatie

Onze Troeven op een rij

Onze Troeven op een rij 1 2 Nieuw Wij zijn de enige grote partij die nog niet in de meerderheid zat in Londerzeel of een schepen had. Wij zijn dus op geen enkele manier verantwoordelijk voor de huidige situatie. open Wij denken

Nadere informatie

Het debat in Zonhoven: geen autovrij, wel autoluw centrum

Het debat in Zonhoven: geen autovrij, wel autoluw centrum Het debat in Zonhoven: geen autovrij, wel autoluw centrum Op de foto bovenaan: Op de achtergrond vlnr. Nathalie Claes (N-VA), Sven Lieten (Zonshoven) en Jean-Paul Briers (Vlaams Belang). Vooraan rechts

Nadere informatie

ALTERNATIEVE BEHEERSVORMEN. PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente

ALTERNATIEVE BEHEERSVORMEN. PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente BORNEM - LIGGING Uithoek Provincie Antwerpen Oost-Vlaanderen - Vlaams Brabant Gouden driehoek 45 km 2 - mooiste

Nadere informatie

EEN VERKEERSVEILIG BOOM DAAR GAAN WIJ VOOR!

EEN VERKEERSVEILIG BOOM DAAR GAAN WIJ VOOR! EEN VERKEERSVEILIG BOOM DAAR GAAN WIJ VOOR! 10 puntenplan voor meer verkeersveiligheid én een veilig schoolbegin JONGCD&V BOOM ZET VERKEERSVEILIGHEID IN DE KIJKER! Elk dag sterven 2 mensen in het verkeer.

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal SAMEN-werken aan verkeersveiligheid Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal Hoe is het SAVE label tot stand gekomen? Het uitwerken van het SAVE charter en het behalen van het

Nadere informatie

AARTSELAAR I

AARTSELAAR I AARTSELAAR I I jaargang 2018 I nr. 7 I augustus V.U.: MIEL MERTENS, ERNEST CLAESLAAN 1B, 2630 AARTSELAAR Duizenden nieuwe bomen in De Reukens Burgemeester Sophie De Wit plant samen met schepen René Lauwers

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

Infomarkt Weg- en rioleringswerken Kleistraat - Oever

Infomarkt Weg- en rioleringswerken Kleistraat - Oever Infomarkt Weg- en rioleringswerken Kleistraat - Oever 27 juni 2018 Van harte welkom! Betrokken actoren Opdrachtgevers: Gemeente Aartselaar Pidpa Studiebureau: Sweco Aannemer: DCA Structuur Infomarkt 1.

Nadere informatie

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Fietsersbond Brussels Gewest Fietsersbond vzw Oude Graanmarkt 63 1000 Brussel www.fietsersbond.be 02/502.68.51 1. Inleiding De Kanaalroute maakt deel uit van het

Nadere informatie

Groen Duffel informeert.

Groen Duffel informeert. Groen Duffel informeert. Beste leden en sympathisanten, Graag brengen we jullie op de hoogte van nieuws uit (Groen-)Duffel. In dit nummer: * Verkiezingen zondag 25 mei * Zin in een (gegidst) bezoek aan

Nadere informatie

AbWWh leeh Z[ ijwhj 9^[Yab_ij cex_b_j[_j El[hp_Y^j Fhe`[Yj][X_[Z mwj5 D_[km[ je[aecij Aed_d]_d <WX_ebWbWWd C[[h m[j[d5

AbWWh leeh Z[ ijwhj 9^[Yab_ij cex_b_j[_j El[hp_Y^j Fhe`[Yj][X_[Z mwj5 D_[km[ je[aecij Aed_d]_d <WX_ebWbWWd C[[h m[j[d5 vervolg op pagina 2 De werkzaamheden aan het station Gent-Sint-Pieters en omgeving hebben een invloed op de verkeersafwikkeling. Via deze Nieuwsbrief worden automobilisten, voetgangers, fietsers, gebruikers

Nadere informatie

Strategische nota meerjarenplanning

Strategische nota meerjarenplanning Strategische nota meerjarenplanning Planningsrapport: Meerjarenplan 2014-2019 (BP2014_2019-0) Periode: vanaf 2014 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 5331 Investering: 265 Andere: 36 Gemeente Aartselaar (NIS

Nadere informatie

MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT

MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT MEER ZEVENBERGEN LIER-KONINGSHOOIKT ONZE LIJSTTREKKER OVER ZEVENBERGEN Beste Zevenbergenaar, beste stadsgenoot, Een stad leeft maar omdat er mensen leven. Mensen leven en bewegen in hun buurt, in hun wijk.

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

E E N P R A K T I J K V O O R B E E L D H. - H A R T C O L L E G E WA R E G E M J. M. N O R E I L L I E

E E N P R A K T I J K V O O R B E E L D H. - H A R T C O L L E G E WA R E G E M J. M. N O R E I L L I E DELEN VAN SCHOOLINFRA - STRUCTUUR E E N P R A K T I J K V O O R B E E L D H. - H A R T C O L L E G E WA R E G E M J. M. N O R E I L L I E 1. Hoe project aanpakken? 2. Hoe samenwerken tussen school en stad?

Nadere informatie

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos,

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos, Beste inwoner van Kontich-Waarloos, N-VA belooft u verandering. In dit boekje presenteren enkele van onze kandidaten u graag onze belangrijkste standpunten. Zo weet u hoe we de verandering concreet zullen

Nadere informatie

De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt.

De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt. De Verandering Werkt. Ook voor wie onderneemt. Beste ondernemer, U bent de motor van onze welvaart. U bent lef, volharding en innovatie. Kortom, u bent de vormgever van het Vlaanderen van morgen. De N-VA

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Rioleringswerken N177

Rioleringswerken N177 Rioleringswerken N177 Infomoment mei 2019 Inhoud 1. De werken in een notendop 2. Waarom deze werken? 3. Impact van de werkzaamheden 4. Hoe blijft u op de hoogte? 1. De werken in een notendop Werken Aquafin

Nadere informatie

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Persnota Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Verlaag je snelheid, verhoog de veiligheid. 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Kortrijk was een verkeersonveilige stad Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten

Nadere informatie

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn.

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn. Hemiksem Inwoners: 11.500 Oppervlakte: 5,44km² Bevolkingsdichtheid: 1997 inw./km² Aantal km wegen: 30.498 km Politiezone: Rupel (samen met: Niel, Schelle, Boom, Rumst) Kaart Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen.

Nadere informatie

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Inhoud 1. Wat houdt het project in?... 2 2. Wie kan er komen wonen?... 2 3. Komen er sociale woningen op dit woonproject?...

Nadere informatie

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap Iedereen telt mee in de stad of gemeente 1 De gemeenteraadsverkiezingen 2012 Het memorandum van VFG Het beleid t.a.v. mensen met een handicap In het algemeen vraagt VFG dat gelijke kansen en toegankelijkheid

Nadere informatie

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer De Europeese Gemeenschap wil de komende jaren het verkeersbeleid sterk vereenvoudigen. Ook onze federale regering, in dit geval staatsecretaris voor mobiliteit

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Toekomstplan nieuwe fietsostrades

Toekomstplan nieuwe fietsostrades Persbericht Provincie Antwerpen 26 11 2015 Toekomstplan nieuwe fietsostrades Nieuwe engagementen en prioriteiten voor ontwikkeling van fietsostrades De provincie Antwerpen actualiseerde het bovenlokaal

Nadere informatie

#sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente!

#sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente! #sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente! FIETSBERAAD VLAANDEREN is hét kenniscentrum voor fietsbeleid. Goede praktijken delen en investeren in nieuw en praktijkgericht onderzoek vormen de focus. Zo stimuleert

Nadere informatie

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS Zagerijstraat: - slechte straatverlichting - masterplan openbare verlichting voor heel het grondgebied - overdreven snelheid in de straat De politie stelt dat flitscontroles

Nadere informatie

48,5 % BORSBEEK. N-VA Borsbeek wenst u een lange, warme en prettige vakantie.

48,5 % BORSBEEK. N-VA Borsbeek wenst u een lange, warme en prettige vakantie. J a a r g a n g 5 N r. 2 - juli 2 0 14 BORSBEEK N-VA Borsbeek wenst u een lange, warme en prettige vakantie. 48,5 % 48,5 procent van de Borsbekenaren gaf zijn vertrouwen op 25 mei aan de N-VA voor de federale

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veiligheid in de schoolomgeving is belangrijk, en dat geldt zeker voor de (fiets)routes van en naar school. Daarom ontwikkelden de Stad Gent en de Provincie

Nadere informatie

Infobrief. Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat, Reningestraat, Kasteelweg, Boterweg Projectnummer VLE3003

Infobrief. Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat, Reningestraat, Kasteelweg, Boterweg Projectnummer VLE3003 Infobrief uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s Infobrief VLE3003 Juni 2018 6 contactpersoon tel. e-mail Contactcenter 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat,

Nadere informatie

De werf van de eeuw in Achterbroek

De werf van de eeuw in Achterbroek De werf van de eeuw in Achterbroek Infobrochure over de werken Hallo, Het is zover: vanaf februari 2019 pakken we het kruispunt van Achterbroek en de Roosendaalsebaan aan. Eindelijk, zegt u terecht op

Nadere informatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie Externe communicatie en burgerzaken Communicatie Telefoon 03 460 06 11 Fax 03 460 06 36 verslag datum plaats duur verslag Verslag fietsostrade 5 september Theaterzaal Vooruit 20.00 tot 22.30 uur Annemie

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 42, 1. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 februari 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00128 Onderwerp: Addendum bij de subsidieovereenkomst voor energiezuinige renovatie van sociale woningen - Projecten

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht Doortocht N9 Kwatrecht De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station van Kwatrecht en het kruispunt met de Zuidlaan (N417) en de Oosterzelesteenweg (N42) start op 14 oktober 2013. Het

Nadere informatie

Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012

Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012 Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012 Inleiding Woonhaven Antwerpen verhuurt ongeveer 18.000 sociale woningen in Antwerpen. 2.460 daarvan liggen hier, op de Luchtbal. We zorgen ervoor dat elke huurder

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen zet Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke op de schoolroutekaart Veilig naar school, ondanks de hindernissen

Provincie Oost-Vlaanderen zet Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke op de schoolroutekaart Veilig naar school, ondanks de hindernissen Provincie Oost-Vlaanderen zet Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke op de schoolroutekaart Veilig naar school, ondanks de hindernissen Er is een grote nood aan veilige fietsroutes naar school, zegt gedeputeerde

Nadere informatie

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden?

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden? Toelichtingen: Interpellatie over werkbezoek van de gouverneur aan Malle. Uit de pers konden we vernemen dat de gouverneur van Antwerpen samen met enkele gedeputeerden een werkbezoek brachten aan onze

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1 april 2016 Nieuwsbrief bij Hasselt - nummer 1 In deze nieuwsbrief... Werk in uitvoering rond Hasselt Werk in uitvoering rond Hasselt : verbinding tussen Overijssel en Flevoland bij Hasselt Bestemmingsplan

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

Flitscontroles in de zone 30

Flitscontroles in de zone 30 Persnota Flitscontroles in de zone 30 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten van de stadsco- alitie. Elk verkeersslachtoffer is er

Nadere informatie

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 Bespreking College 13/11/2017 1.GLASBOL Verplaatsen glasbol : -Sportcentrum? (wel gevaar voor sluikstorten in gracht) -Stationsplein (parkeerplaats opgeven of op andere

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

College van 22 april 2016

College van 22 april 2016 College van 22 april 2016 Definitief plan Slachthuislaan klaar (SW A235 nr. 03287)... 2 Groene voegen verbinden kamers in Park Groot Schijn (SW A241 nr. 03543)... 5 Sporting A en KdG Hogeschool werken

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 19/10/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

OCMW-VOORZITTER KAAT DEFOIRDT

OCMW-VOORZITTER KAAT DEFOIRDT OCMW-VOORZITTER KAAT DEFOIRDT Kaat Defoirdt is inmiddels al drie jaar OCMW-voorzitter, een niet te onderschatten taak. We zochten haar op voor een kort gesprek. Was het evident om als nieuweling in de

Nadere informatie

Herentals Direct. Onze vertegenwoordigers in het stadsbestuur. Het nieuwe bestuursakkoord HERENTALS

Herentals Direct.  Onze vertegenwoordigers in het stadsbestuur. Het nieuwe bestuursakkoord HERENTALS Herentals Direct www.herentals.cdenv.be Onze vertegenwoordigers in het stadsbestuur Het nieuwe bestuursakkoord HERENTALS Inhoud Woord van de voorzitter Woord van de voorzitter 3 Het nieuwe bestuursakkoord

Nadere informatie

De Stad /AGB Vauban investeert in sport. Een overzicht

De Stad /AGB Vauban investeert in sport. Een overzicht De Stad /AGB Vauban investeert in sport. Een overzicht 2013-2018 INVESTERINGEN OP BUDGET STAD (aanrekeningen) Tennis Vestingen KWS - VS 3 eindstaat 15 491,73 Voetbal Boezinge leveren en plaatsen van voetbaldoelen

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving

Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving Kennismaken met het project Mechelen Stationsomgeving De stationsomgeving van Mechelen wordt aangepakt. Op 9 mei 2008 werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de verschillende partners (Stad

Nadere informatie

Quizzen voor het goede doel.

Quizzen voor het goede doel. Op weg naar een betere dienstverlening in een nieuw gemeentehuis Er is heel wat te doen geweest over de verbouwingen van het gemeentehuis. Deze hoogstnoodzakelijke verbouwingen en uitbreiding verdienen

Nadere informatie

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus

ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus ADVIEZEN SCHOOLOMGEVINGEN SINT-NIKLAAS Wijkafdeling Sint-Camillus Voetgangersbeweging vzw Diksmuidelaan 303 2600 Antwerpen (Berchem) Tel: 03 270 06 30 info@octopusplan.be Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Informatie

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06810 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

VERO voor voetgangers basisschool Pulle

VERO voor voetgangers basisschool Pulle VERO voor voetgangers basisschool Pulle 1 Stappen in groep Het vertrekpunt veilig verlaten Kloosterstraat 7 Het vertrek en eindpunt van de VERO voor voetgangers is de parking voor de school (Kloosterstraat).

Nadere informatie

De winnaars en verliezers van 14 oktober

De winnaars en verliezers van 14 oktober De winnaars en verliezers van 14 oktober Een simulatie van de zetelverdeling in Kamer, Vlaams en Waals Parlement op basis van de provincieraadsverkiezingen Gert-Jan Put, Jef Smulders en Bart Maddens BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

Beste kandidaten, Beste vrienden,

Beste kandidaten, Beste vrienden, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID CD&V Kandidatendag 28 mei 2012 Beste kandidaten, Beste vrienden,

Nadere informatie

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent De Stad Gent plant als hoofdaandeelhouder van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een bijkomende investering

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS Aanwezig: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE GEETBETS Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad van 20 december 2018. Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Chris Jamar, derde

Nadere informatie

PERSBERICHT. 83 gerenoveerde sociale woningen voor Sint-Jans-Molenbeek. Renovatie van het Sint-Lazarushof

PERSBERICHT. 83 gerenoveerde sociale woningen voor Sint-Jans-Molenbeek. Renovatie van het Sint-Lazarushof Inhuldiging Sint-Lazarushof 17 juni 2015 PERSBERICHT 83 gerenoveerde sociale woningen voor Sint-Jans-Molenbeek Sint-Lazarushof, het sociale wooncomplex in Sint-Jans-Molenbeek, werd volledig vernieuwd door

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Iedereen burgemeester!

Iedereen burgemeester! Jaargang 3 Nr.1 - februari 2012 info@n-va.be www.n-va.be V.U. Yves Defoort Blandenstraat 64 3053 Haasrode Volksvergadering Kom naar de IEDEREEN BURGEMEESTER- VOLKSVERGADERINGEN! Sint-Joris-Weert zaterdag

Nadere informatie