Rondetafelgesprek reserveringssystemen 28 januari 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rondetafelgesprek reserveringssystemen 28 januari 2010"

Transcriptie

1 Rondetafelgesprek reserveringssystemen 28 januari 2010 Aanwezig: Annemies Broekgaarden (Rijksmuseum) Bea Nieuwenhuis (Audax Textielmuseum) Caroline Verweij (Noordbrabants Museum) notulist Christiaan Taal (Instituut voor Beeld en Geluid) Deirdre Carasso (Museum Boijmans Van Beuningen) Dimitri van den Berg (Het Dolhuys) Epco Runia (Mauritshuis) Fieke Dieleman (Museum Boijmans Van Beuningen) Fleur de Bruyn (Amsterdams Historisch Museum) Helmie van Limpt (Noordbrabants Museum) Marie-Jose van Schaik (Van Gogh Museum) Petra Reijnhoudt (Nationaal Onderwijsmuseum) Saskia van Haren (Museum Catharijneconvent) Het rondetafelgesprek begint met een kennismakingsronde. Tijdens deze ronde, vertellen de aanwezigen al iets meer over hun ervaring met reserveringssystemen en het aantal medewerkers dat betrokken is bij het inplannen van reserveringen. Annemies Broekgaarden (Rijksmuseum): het Rijksmuseum is op zoek naar een nieuw programma om de verschillende reserveringen in te verwerken. Op dit moment wordt er gewerkt met een oud systeem. Hier kan gezien de hoeveelheid reserveringen eigenlijk niet meer mee gewerkt worden. Petra Reijnhoudt (Onderwijsmuseum): het Onderwijsmuseum telt ruim 750 (school)groepen per jaar en ongeveer 300 verhuringen van zalen. Op dit moment is er 1,6 fte vrij gemaakt om deze reserveringen in goede banen te leiden. Verwerking gebeurt in Outlook. Fleur de Bruyn (Amsterdams historisch museum): het AHM is bezig met het opzetten van een reserveringssysteem. Het museum streeft naar een systeem voor verschillende afdelingen. Momenteel wordt er gewerkt met outlook en excelschema s. Marie-Jose van Schaik (Van Gogh Museum): het Van Gogh Museum heeft een goed werkend systeem voor het vastleggen van onderwijsreserveringen. Het museum is echter op zoek naar een systeem waarin ook andere reserveringen kunnen worden vastgelegd. Bea Nieuwenhuis (Textielmuseum): het textielmuseum werkt met het reserveringssysteem Full house. Voorheen werden boekingen bijgehouden in excelschema s en word-documenten. Na de verbouwing en de komst van nieuwe gebouwen (die ook voor commerciële doeleinden gebruikt worden) is er gekozen voor een nieuw systeem: Full house. Dit systeem maakt het mogelijk om verschillende

2 reserveringen (onderwijs, verhuur en meer) inzichtelijk te maken. Het systeem is op dit moment nog niet helemaal in werking. Het kost tijd om een nieuw systeem te integreren. Helmie van Limpt (Noordbrabants Museum): het Noordbrabants Museum maakt gebruik van het programma Topdesk. Na de voorstelronde stelt Deirdre voor dat de zes musea die al werken met een reserveringssysteem iets meer vertellen over hun ervaringen met dit systeem. Hierbij ligt de nadruk op reserveringen voor educatieve projecten en activiteiten. Ook is er een vraag over het aantal fte s dat binnen het museum betrokken is bij het maken van reserveringen. Instituut Beeld en Geluid De afdeling reserveringen van Beeld en Geluid is begonnen met 1,5 fte. Met zo n 3000 reserveringen per jaar bleek dit te weinig. Op dit moment houdt 4,08 fte zich bezig met reserveringen: 4 medewerkers en 1 teamleider. Hun taken bestaan naast het reserveren van groepsbezoeken en zaalverhuur, uit het ondersteunen van salesactiviteiten; administratie en personeelsplanning. Beeld en Geluid maakt gebruik van een systeem van firma De Haan Afrekensystemen (uit Almere). Het is een systeem waarbinnen onderwijsboekingen, winkelverkoop, kaartverkoop, webshop en e-ticketing goed geïntegreerd kunnen worden. Reserveringen worden momenteel nog via de mail en telefonisch gedaan. Beeld en Geluid hoopt spoedig helemaal over te gaan op webreserveren. Het idee bij webreserveren is, dat de aanvrager naar de site gaat, de verschillende programma s bekijkt en een keuze maakt. In beeld verschijnt een planbord: de aanvrager kiest een tijdstip en krijgt bij beschikbaarheid automatisch een bevestiging. Dit planbord is geïnspireerd op het planbord van het Anne Frank Huis. Betalen gebeurt in het museum. Als de aanvrager zich bij de kassa meldt, kan de medewerker het reserveringsformulier gemakkelijk tevoorschijn toveren (gekoppelde systemen). In dit formulier staat precies aangeven voor welk programma er gereserveerd is. Wanneer er gekozen wordt voor webreserveren, moet er uitgegaan worden van flexibele mogelijkheden. In het ene geval is het wel mogelijk om vooraf te betalen, in het andere geval niet. Het is belangrijk dat dit gemakkelijk aan te passen is. Des temeer programma s des te lastiger de boekingen. Om efficiënt te kunnen boeken, is het zinvol om te werken met formats: programma s hebben vaste aanvangstijden en een vaste duur. Het sterke punt van het systeem van Firma de Haan is, dat het zeer toekomstgericht is. Aanpassingen kunnen gemakkelijk worden doorgevoerd. Andere sterke punten zijn: integratie, centrale database, artikelenbeheer en de hoeveelheid functionaliteiten.

3 Een van de nadelen van het systeem is, dat het niet mogelijk is om verschillende relaties aan een adres te koppelen. Andere nadelen zijn: programmeerfouten, de matige handleiding en het niet altijd nakomen van afspraken van de firma. Vanuit de groep komt de vraag waarom Beeld en Geluid gekozen heeft voor firma De Haan? Welke andere partijen hebben de revue gepasseerd? De Haan had al voor B&G een kassapakket geleverd. Omdat de kassa een belangrijke rol speelt, werd besloten om het kassaprogramma aan te passen: integratie kaartverkoop/shop en reserveringen. Er is nog even getwijfeld, omdat De Haan weinig ervaring had met reserveringssystemen. Ook is er contact geweest met Full House. Deze firma bleek te prijzig en er werd een deal gesloten met De Haan. Het kassapakket ging ongeveer twee maanden voor de opening van Beeld en Geluid in werking, een half jaar later volgde het reserveringssysteem. Eerst is er gewerkt met losse licenties. Nu wordt er webbased gewerkt en is er een onderhoudscontract. Audax Textielmuseum De wens van het textielmuseum was een systeem waarbij de reserveringen en financiële bedrijfsvoering in een pakket zaten. Het museum was op zoek naar een simpel, efficiënt pakket. Er werden te veel fouten gemaakt. Uiteindelijk werd er gekozen voor drie pakketten: Avas financiële pakket, Ticketteam kassasysteem en Full House reserveringssysteem. Full House is geen goedkoop systeem. De vraag is dan ook: moet je de kosten die gemaakt zijn met het aanschaffen van het systeem doorrekenen aan de klant? Later in het gesprek wordt hier verder op in gegaan. Op dit moment zijn er twee medewerkers (beide 24 uur) en een floormanager betrokken bij het vastleggen van reserveringen. Het eerste jaar is er overigens nog even met het oude systeem gewerkt (door een uitzendkracht). De andere medewerkers hadden zo genoeg tijd om zich het systeem eigen te maken. Op dit moment is het systeem extern in gebruik. Intern nog niet helemaal. Mensen zijn vaak gewend aan het oude systeem en het kost tijd en energie om bij iedereen de knop om te zetten. Terug naar het onderwerp: reserveringskosten. Het textielmuseum berekent 1,50 euro aan reserveringskosten. Het Dolhuys vraagt standaard 25 euro. De meeste van de aanwezige musea vragen geen reserveringskosten. Waarom eigenlijk niet? Een aantal musea overweegt dit ook in te gaan voeren.

4 Van Gogh Museum Het Van Gogh museum heeft in 2003 een online reserveringssysteem op maat laten bouwen. Het is een goed werkend systeem dat puur gericht is op schoolgroepen. De coördinator onderwijs en atelier is de beheerder van het systeem en ook de contactpersoon voor scholen. Per dag is zij hier ongeveer 2 uur mee bezig. Een aantal andere personen van de afdeling Educatie en Publieksservice is ook ingewerkt op deze taken. Bij ziekte, vakantie etc is er voldoende back-up. Het is prettig dat meerdere mensen bekend zijn met het systeem, zeker gezien het feit dat er geen handleiding is. Het reserveringssysteem leent zich uitstekend voor online reserveren. Scholen kunnen zelf reserveren en weten hier goed mee om te gaan. Een groot deel van de reserveringen gaat hierdoor automatisch. Toch blijven er altijd scholen die liever telefonisch dingen afspreken dan via het web. Het reserveringssysteem is tevens inzichtelijk voor museumdocenten. Zij hebben een eigen ingang, kunnen inloggen en aangeven welke schoolgroepen zij graag zouden willen ontvangen. Om te voorkomen dat er een soort van ratrace op het inschrijven ontstaat, plant de coördinator 1x per 2 maanden een aantal bezoeken in. Museumdocenten schrijven zich in voor de overige data. Nadat de museumdocent zich heeft ingeboekt, ontvangt hij of zij automatisch een mailtje. Er wordt ook automatisch een dagrooster (met activiteiten van die dag) g d naar betrokkenen in het museum: infobalie, beveiliging, museumdocenten etc. De aantallen per programma worden gemakkelijk bijgehouden. Met een druk op de knop is een overzicht van aantallen te zien. Het Van Gogh Museum werkt met een eigen database voor scholen. Scholen hoeven alleen hun postcode in te voeren en dan verschijnt de rest van zelf. Nadeel: in de database zijn van een aantal scholen de gegevens onjuist. Deze scholen kunnen zich helaas niet via het web aanmelden en moeten telefonisch contact opnemen met het museum. Het museum is momenteel op zoek naar systeem dat meer omvattend is. Een systeem dat meer kan dan enkel het boeken van schoolprogramma s. De algemene activiteiten worden momenteel nog in outlook geplaatst. Het nieuwe systeem moet een beter overzicht bieden.

5 Noordbrabants Museum Het Noordbrabants Museum bevindt zich in een oriënterende fase. Tot voor kort werden de reserveringen in Perfectview gedaan. Momenteel wordt er gewerkt met Topdesk. Dit systeem is in eerste instantie aangeschaft als facilitair management systeem, maar er bleek ook een reserveringssysteem bij te zitten. Dit is naar de wensen van het museum aangepast. Topdesk werkt goed als facilitair management systeem, maar schiet tekort voor reservering. Er moet nog veel handwerk naast worden verricht. Daarom is het museum nog op zoek naar een beter systeem. Binnen het museum is de commercieel manager verantwoordelijk voor alle reserveringen (commercieel en niet-commercieel). Een deel van de onderwijsreserveringen gaat via het secretariaat en via de afdeling educatie. Booijmans van Beuningen Het Booijmans van Beuningen kende de afgelopen jaren een grote groei aan educatieve programma s (onderwijsprojecten, rondleidingen en andere activiteiten). Voor de planner werd het steeds ingewikkelder om alles in te plannen. Om te voorkomen dat er dingen mis zouden lopen, werd er besloten op zoek te gaan naar een reserveringssysteem voor alle educatieve programma s en - activiteiten (voor scholen en individuele bezoekers: jong en oud). Dit systeem is in eerste instantie voor de afdeling educatie en publieksbegeleiding en kan mogelijk in een later stadium museumbreed worden gebruikt. Na gesprekken met verschillende partijen, werd er gekozen voor Bundle Bit. Waarom? Bundle bit bleek een simpel systeem dat direct gebruikt kon worden. De kosten vielen mee (uiteindelijke kosten bedroegen ongeveer 8000 euro vrijgemaakt uit het budget Educatie en Publieksbegeleiding -), veel mogelijkheden, zelf in te richten, goede referentie van het Museon en het programma voldeed aan het gehele programma van eisen. Momenteel kunnen alle educatieve programma s via het web gereserveerd worden. Het grootste deel van de reserveringen gaat ook via het web (9 van de 10 aanvragen). Het doel is om uiteindelijk helemaal over te gaan. De vraag is of dit ook lukt. Oudere mensen reserveren toch liever telefonisch. Na het reserveren ontvangt de aanvrager direct een reactie per mail. De planner (0,7 fte) bekijkt alle reserveringen en stuurt de aanvrager een definitieve bevestiging. Een nadeel van het systeem is, dat het niet gekoppeld is aan bijvoorbeeld de zaalverhuur. Een ander nadeel is de publieksvriendelijk. Belangrijke tip: zorg ervoor dat er op het webformulier genoeg ruimte is voor opmerkingen.

6 Vragen/discussiepunten: meer plaatsen aanbieden dan beschikbaar? Een webreservering voor een activiteit waarvoor niet betaald hoeft te worden is snel gedaan. Het komt voor dat een deel van de mensen niet komt opdagen. Door meer plaatsen aan te bieden, kunnen te veel lege plekken voorkomen worden. Ander punt: laten we mensen vooraf betalen? Dat betekent extra handelingen, maar garandeert wel aanwezigheid van deelnemers. Annemies Broekgaarden: het Rijksmuseum laat de mensen vooraf betalen. Rijksmuseum Het Rijksmuseum is op zoek naar een nieuw groepsboekingensysteem. Op dit moment is het al mogelijk om via de site verschillende programma s te reserveren. Voor nietonderwijsprogramma s wordt er veelal vooraf betaald. Het reserveringssysteem waar nu mee gewerkt wordt is gebouwd door E-builders. Het is puur en alleen ontwikkeld voor groepsbezoeken en evenementen. Het aanpassen van producten is lastig. Overal zijn kosten aan verbonden. Voor de groepsbezoeken wordt er gewerkt met vaste formats. De commerciële activiteiten worden via een ander programma geboekt. Hierdoor moeten er altijd verschillende systemen gecontroleerd worden, voordat een activiteit akkoord is. Op dit moment is het Rijksmuseum bezig met een nieuw programma Q & H, om een systeem te ontwikkelen dat alles integreert. De afdeling reserveringen bestaat uit 1,5 fte. Dit is eigenlijk te weinig, gezien de hoeveelheid aanvragen. Het Dolhuys Het Dolhuys voert momenteel gesprekken met het Engelse bedrijf Artifox. Het museum heeft ook contact gehad met Full House. Er is niet gekozen voor dit systeem om het moeilijk te integreren bleek met andere systemen. Artifox levert een systeem waarbij alles-in-een mogelijk is. De kosten bedragen euro, er zijn drie licensies en het systeem werkt met webbased-oplossingen. Het is een groot systeem. De vraag is wie de applicatiebeheer gaat doen, gezien de complexiteit. Momenteel werkt er 1,3 fte bij planning. Artifox blijkt gemakkelijk te koppelen aan andere systemen. Er is een nadeel: het is een Engels systeem en in Nederland is er er maar een medewerker. Het Mauritshuis geeft aan op korte termijn over te gaan op Artifox Het gesprek loopt ten einde.

TRS (Ticket Reserverings Systeem)

TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP Reserveringssystemen B.V. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 LVP - introductie LVP 25 jaar gespecialiseerd in ontwikkeling en ondersteuning van event

Nadere informatie

Werkplekken en vergaderruimtes reserveren in de bibliotheek Adviesdocument

Werkplekken en vergaderruimtes reserveren in de bibliotheek Adviesdocument Werkplekken en vergaderruimtes reserveren in de bibliotheek Adviesdocument Inhoud Inleiding... 3 Geautomatiseerd en online!... 3 SuperSaaS... 3 Configureren SuperSaaS... 3 Ervaringen SuperSaaS bij Bibliotheek

Nadere informatie

Getting Started. Leer over de Reflex Publieke Boekingsmodule

Getting Started. Leer over de Reflex Publieke Boekingsmodule Getting Started Leer over de Reflex Publieke Boekingsmodule Inhoud Inhoud... 2 Welkom bij Reflex... 3 Doel van dit document... 3 Over dit document... 4 Over Reflex... 5 Enkele kenmerken van Reflex... 5

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Handleiding PrestaShop - Reeleezee

Handleiding PrestaShop - Reeleezee Handleiding PrestaShop - Reeleezee www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van PrestaShop naar Reeleezee. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in PrestaShop automatisch

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Superslim, razendsnel en grensverleggend. Open for business

Superslim, razendsnel en grensverleggend. Open for business Superslim, razendsnel en grensverleggend Open for business Any place, any device Backoffice in de cloud Geschikt voor pc, laptop, smartphone en tablet Altijd en overal bereikbaar Mobiele flexibiliteit

Nadere informatie

Superslim, razendsnel en grensverleggend. Open for business

Superslim, razendsnel en grensverleggend. Open for business Superslim, razendsnel en grensverleggend Open for business Any place, any device Backoffice in de cloud Geschikt voor pc, laptop, smartphone en tablet Altijd en overal bereikbaar Mobiele flexibiliteit

Nadere informatie

1. VIPS Events, de nieuwe standaard van reserveren. 2. Algemeen

1. VIPS Events, de nieuwe standaard van reserveren. 2. Algemeen VIPS Events 1. VIPS Events, de nieuwe standaard van reserveren 2. Algemeen VIPS Events is een onderdeel van VIPS. Deze module heeft zich inmiddels ontwikkeld als een toonaangevend reserverings- en informatiesysteem

Nadere informatie

Bricks. Bedienen, bestellen bereiden, betalen en bemensen. Open for business

Bricks. Bedienen, bestellen bereiden, betalen en bemensen. Open for business Bricks Bedienen, bestellen bereiden, betalen en bemensen Open for business De voordelen van booq Any place, any device Backoffice in de cloud Geschikt voor pc, laptop, smartphone en tablet Altijd en overal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning Sneller en gemakkelijker plannen met Time-Wize Planning Time-Wize Planning Betere grip op arbeidstijd en daarmee personeelskosten Hoeveel medewerkers zijn er? Wie is er wanneer? Wie gaat het werk doen?

Nadere informatie

VIPS Events, de nieuwe standaard van reserveren! 1. Algemeen

VIPS Events, de nieuwe standaard van reserveren! 1. Algemeen VIPS Events VIPS Events, de nieuwe standaard van reserveren! 1. Algemeen VIPS Events is een onderdeel van VIPS. Deze module heeft zich inmiddels ontwikkeld als een toonaangevend reserverings- en informatiesysteem

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 6 Alfresco Document Management Efficiënter kunnen (samen)werken, altijd en overal kunnen beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Reeleezee

Handleiding SEOshop - Reeleezee Handleiding SEOshop - Reeleezee www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Reeleezee. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0 Documentatie Handleiding v1.0 1 Voorwoord Hunter-Desktop is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Deze documentatie bevat een overzicht van de meest gebruikte functionaliteiten

Nadere informatie

Releasenotes: 3.1.0.1

Releasenotes: 3.1.0.1 Releasenotes: 3.1.0.1 20 juni 2013, Rotterdam Planning: Week 26, avond van 27 juni Releasenotes: 3.1.0.1 Beste Connexys gebruiker, Als gebruiker van de Connexys Recruitment applicatie informeren wij je

Nadere informatie

Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl

Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl Handleiding PrestaShop - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van PrestaShop naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl

Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl Handleiding WooCommerce - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van WooCommerce naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

Wat zijn de bankgegevens van Services for ICT?

Wat zijn de bankgegevens van Services for ICT? FAQ Veelgestelde vragen Onlangs zijn alle relaties van IMD, per brief, geïnformeerd over het afronden van de laatste fase van de migratie tussen IMD en HP CDS. Wij kunnen ons voorstellen dat deze migratie

Nadere informatie

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Deze handleiding is bedoeld voor vrijwilligers van het project E-Maatjes om te kunnen chatten en e-mailen met de gekoppelde deelnemer in een veilige

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Yuki

Handleiding SEOshop - Yuki Handleiding SEOshop - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een factuur

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Instructie online reservering starttijden

Instructie online reservering starttijden Instructie online reservering starttijden Om online starttijden te reserveren, is onderstaande gebruikersinstructie voor u opgesteld. Wij raden u aan om even de tijd te nemen om uw gebruikersaccount één

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Factuursturen

Handleiding SEOshop - Factuursturen Handleiding SEOshop - Factuursturen www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Factuursturen. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch

Nadere informatie

LVP Reserveringssystemen B.V.

LVP Reserveringssystemen B.V. LVP Reserveringssystemen B.V. Samenvatting presentatie TRS-Plan (Infodag LOCUS 19 maart 2012) Inhoud presentatie TRS-Plan 1. Inleiding 2. Plannen & reserveren 3. Basisgegevens (systeeminrichting) 4. Rapportage

Nadere informatie

Kringloopplanner 1.0

Kringloopplanner 1.0 Kringloopplanner 1.0 Door Merijn Schering Reitscheweg 37 5232 BX s-hertogenbosch +31619864268 info@intermesh.nl http://www.intermesh.nl KvK: 17156675 1 Introductie De kringloopplanner is een puur webgebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvingsprocedure Grabbelpas. Starten met inschrijven voor een activiteit Blz. 6

Handleiding Inschrijvingsprocedure Grabbelpas. Starten met inschrijven voor een activiteit Blz. 6 Handleiding Inschrijvingsprocedure Grabbelpas Inhoud Blz. 1 Inleiding + beknopt overzicht inschrijvingsprocedure Blz. 2 De startpagina Blz. 3 Controle en aanvulling van de gegevens Blz. 5 Starten met inschrijven

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Instructie PSS2: Seizoensplanning registreren. Stap 1 Inloggen blz. 2. Stap 2 Binnensport of buitensport blz. 3

Inhoudsopgave. Instructie PSS2: Seizoensplanning registreren. Stap 1 Inloggen blz. 2. Stap 2 Binnensport of buitensport blz. 3 Inhoudsopgave Stap 1 Inloggen blz. 2 Stap 2 Binnensport of buitensport blz. 3 Stap 3 Invoeren seizoensplanning blz. 4 Stap 4 Wijzigen bestaande reservering blz. 10 1 van 15 Stap 1 Inloggen Klik op de site

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Sociale Verzekeringsbank te Zaanstad. Datum: 5 februari 2015 Rapportnummer: 2015/021

Rapport. Rapport over een klacht over de Sociale Verzekeringsbank te Zaanstad. Datum: 5 februari 2015 Rapportnummer: 2015/021 Rapport Rapport over een klacht over de Sociale Verzekeringsbank te Zaanstad. Datum: 5 februari 2015 Rapportnummer: 2015/021 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - Reeleezee

Handleiding OpenCart - Reeleezee Handleiding OpenCart - Reeleezee www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Reeleezee. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart automatisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Handleiding Webshop De Bondt B.V.

Handleiding Webshop De Bondt B.V. Handleiding Webshop De Bondt B.V. Registreren Om van de webshop gebruik te kunnen maken dient u zich te registreren. Er zijn twee mogelijkheden: U bent een bestaande klant: u drukt boven in het scherm

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog!

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! pakketten en prijzen Voor elke ondernemer een passend pakket. Classic Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! 2013 SnelStart Inhoud 2 Introductie...3 Onze software...4

Nadere informatie

Wageningen UR. Één online uitstraling

Wageningen UR. Één online uitstraling Wageningen UR Één online uitstraling Centrale regie over huisstijl en opzet Alle profielen en contactmomenten in één systeem Verregaande koppeling tussen Measuremail en backoffice website Automatische

Nadere informatie

Korte handleiding ouderlogin

Korte handleiding ouderlogin 1 Korte handleiding ouderlogin Inloggen - Ga naar http://www.kchetgroenehuis.nl en kies rechtsboven voor de ouderlogin de groene button. - Er kan standaard worden ingelogd met uw mailadres en het wachtwoord:

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Werking ouderportal: U krijgt in de bovenste balk de volgende kopjes te zien:

Werking ouderportal: U krijgt in de bovenste balk de volgende kopjes te zien: Werking ouderportal: De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen en in gebruik nemen van een nieuw computersysteem. In dit systeem gaan veel zaken automatisch en hoeven er minder

Nadere informatie

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl

Handleiding OpenCart - factuursturen.nl Handleiding OpenCart - factuursturen.nl www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van OpenCart naar Factuursturen.nl. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in OpenCart

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

PROTESTANTS OF KATHOLIEK IN DE REPUBLIEK

PROTESTANTS OF KATHOLIEK IN DE REPUBLIEK PROTESTANTS OF KATHOLIEK IN DE REPUBLIEK DOCENTENHANDLEIDING BOVENBOUW HAVO/VWO COMBINATIERONDLEIDING GESCHIEDENIS Protestants of katholiek in de Republiek Museum Ons Lieve Heer op Solder & de Oude kerk

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Versie mei 2014

Nieuwsbrief Versie mei 2014 Nieuwsbrief Versie mei 2014 Er heeft een grote update plaatsgevonden waarmee er meer functionaliteit is toegevoegd voor u. Graag brengen wij deze uitbreidingen onder uw aandacht. 1. Catering kunnen vastleggen

Nadere informatie

1. WAAR MOET IK OP LETTEN?

1. WAAR MOET IK OP LETTEN? 1. WAAR MOET IK OP LETTEN? In de begindagen van het web was een standaard website met alleen je contact gegevens voldoende. Maar klanten willen meer. Ze hebben de keus tussen vele aanbieders (waarvan ze

Nadere informatie

Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0

Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0 Handleiding MijnWebWinkel - Exact Online vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van Mijnwebwinkel naar Exact Online - pakket Boekhouden Premium. Deze koppeling

Nadere informatie

Invulinstructie Wijziging vergunning accountants. Een toelichting bij het formulier voor het wijzigen van de vergunning

Invulinstructie Wijziging vergunning accountants. Een toelichting bij het formulier voor het wijzigen van de vergunning accountants Een toelichting bij het formulier voor het wijzigen van de vergunning Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen? 5 3 Contactpersoon

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - Factuursturen vs 1.0

Handleiding CCV Shop - Factuursturen vs 1.0 Handleiding CCV Shop - Factuursturen vs 1.0 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar Factuursturen. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in CCV

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online Inhoud Welke koppelingen zijn er?...3 Koppeling A ) Synchronisatie profielen (relaties)...3 Koppeling B ) Koppeling van debiteurenkaarten...3

Nadere informatie

Requirements. Marktplaats voor studenten en docenten. Vincent de Groot Nick Jansen Peter Muntel Robert Nijenhuis

Requirements. Marktplaats voor studenten en docenten. Vincent de Groot Nick Jansen Peter Muntel Robert Nijenhuis Requirements Marktplaats voor studenten en docenten 2008 Vincent de Groot Nick Jansen Peter Muntel Robert Nijenhuis 2 Inhoudsopgave Situatieschets... 3 Randvoorwaarden... 3 Performance... 3 Gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - Yuki

Handleiding CCV Shop - Yuki Handleiding CCV Shop - Yuki www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar Yuki. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in CCV Shop automatisch een factuur

Nadere informatie

wubsite pakketten en werkwijze

wubsite pakketten en werkwijze wubsite pakketten en werkwijze wordpress website voor een vaste prijs Ieder mens is uniek. Dat geldt ook voor ondernemingen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat je website past bij je onderneming.

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Door de juiste woorden te gebruiken, kunnen we beter rollen en processen van elkaar onderscheiden. Hieronder volgt een lijst van gebruikte termen.

Door de juiste woorden te gebruiken, kunnen we beter rollen en processen van elkaar onderscheiden. Hieronder volgt een lijst van gebruikte termen. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...2 2. Inleiding...3 3. Gebruikte terminologie...3 4. Gebruikersrollen...4 5.Werkprocessen...5 5.1 Organisatie aanmelden...5 5.2 Vacature aanmelden (door organisatie)...5

Nadere informatie

Exporteren journaalpost naar SnelStart

Exporteren journaalpost naar SnelStart Exporteren journaalpost naar SnelStart Inhoud Automatische export na eenmalige voorbereiding...1 Welke database SnelStart?...2 Export naar Local db SnelStart...2 Export naar SQL-database SnelStart...3

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - ExactOnline

Handleiding CCV Shop - ExactOnline Handleiding CCV Shop - ExactOnline www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van CCV Shop naar ExactOnline. Deze koppeling is geschikt voor de Exact Online pakketten

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering Contractvrije Paramedici. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare en betaalbare inzet hebben

Nadere informatie

Stappenplan tickets kopen

Stappenplan tickets kopen Stappenplan tickets kopen Wachtrij : - De klant vult zijn mobiele nummer en e-mailadres in om aan te sluiten in de wachtrij. - Via de knop Bekijk alle evenementen kan de klant zien welke evenementen er

Nadere informatie

Handleiding WooCommerce - ExactOnline

Handleiding WooCommerce - ExactOnline Handleiding WooCommerce - ExactOnline www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van WooCommerce naar ExactOnline - pakket Boekhouden Premium. Deze koppeling creeert

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Handleiding ONLI. Inhoudstafel

Handleiding ONLI. Inhoudstafel Handleiding ONLI Versiebeheer: Versie Datum wijzigingen 1.0 19/01/2015 Eerste versie 1.1 30/01/2015 Blz. 9 : antwoorden op een bericht in je mailbox die verstuurd werd uit ONLI. Inhoudstafel Inleiding...

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

ICT oplossing voor gemeenten. krachtige én complete WMO software

ICT oplossing voor gemeenten. krachtige én complete WMO software ICT oplossing voor gemeenten krachtige én complete WMO software WMO HET SPEELVELD Het doel van de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling is om zo veel mogelijk mensen mee laten doen in de samenleving. Bepaalde

Nadere informatie

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren software consultancy training De markt heeft nood aan een flexibele en complete planningsoplossing. De invoering van de dienstencheques

Nadere informatie

Gouden eieren bestaan

Gouden eieren bestaan Gouden eieren bestaan Powered by Uw bedrijf ontwikkelt zich continu. Dit vraagt om grip op alle processen. Software helpt u om uw bedrijf efficiënt te runnen. Een softwarepakket is eenvoudig in gebruik

Nadere informatie

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Kalender tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 01D00 Inhoudsopgave 1. Doel van de tool - 3-2. Weergave van de kalender - 4-2.1 Standaard weergave...

Nadere informatie

ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! www.atp.nl/atponline

ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! www.atp.nl/atponline ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! Zakenreizen voor een nieuwe generatie! Online tools voor het zoeken en boeken van zakenreizen zijn er in vele soorten en maten. Maar de eisen die u als

Nadere informatie

TRACKMANAGER. software voor skibaanbeheer. Postbus 97646 2509 GA Den Haag Nederland info@thicor.com www.trackmanager.nl THICOR SERVICES BV

TRACKMANAGER. software voor skibaanbeheer. Postbus 97646 2509 GA Den Haag Nederland info@thicor.com www.trackmanager.nl THICOR SERVICES BV software voor skibaanbeheer THICOR SERVICES BV Postbus 97646 2509 GA Den Haag Nederland info@thicor.com www.trackmanager.nl Professionele software voor skibaanbeheer Op bijna elke indoorskibaan doet men

Nadere informatie

Checklist (re)design website

Checklist (re)design website Checklist (re)design website Inleiding Het maken van een website is een omvangrijk en kostbaar project. Daarom is het goed om eerst inzicht te krijgen in wat je wilt gaan doen, voor wie en waarom. Om op

Nadere informatie

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 Modules van urenregistratiesysteem (Blokboek)... 3 Module applicatiebeheer... 3 Module projectbeheer...

Nadere informatie

Handleiding installatie ORV-Online

Handleiding installatie ORV-Online Handleiding installatie ORV-Online In deze handleiding leest u hoe u ORV-Online installeert op uw website. Inhoud Stap 1 Inloggen op Scildon Online Verzekeren Stap 2 Persoonlijke instellingen Stap 3 Instelling

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Hoe werkt ZIG? Met dit document willen wij u inzicht geven in de basisfuncties van de ZIG.

Hoe werkt ZIG? Met dit document willen wij u inzicht geven in de basisfuncties van de ZIG. INTRODUCTIE Het moeilijkste aan een computerprogramma is het schrijven van de verkoopbrochure. Volgens sommige lezers is dit zo n beetje de slechtste openingszin die je kunt bedenken. Volgens anderen is

Nadere informatie

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN Laat de juiste locatie snel en gratis voor u vinden. Op zoek naar het juiste hotel, een geschikte vergaderlocatie of optimale congresfaciliteiten? Wij zetten

Nadere informatie

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen.

Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Handleiding LeadQ Lite (60 dagen Pilot) Met deze handleiding kunt u in alle rust de werking van het LeadQ lead management systeem in u opnemen. Mocht u na het lezen van deze handleiding er toch nog niet

Nadere informatie

Releasenotes: 3.0.1.1

Releasenotes: 3.0.1.1 Releasenotes: 3.0.1.1 3 januari 2013, Rotterdam Planning: 2013 Week 1, avond van 2 januari Releasenotes: 3.0.1.1 Beste Connexys gebruiker, Als gebruiker van de Connexys Recruitment applicatie informeren

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Nova - Wetteren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt dat je kiest voor cultuurcentrum

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De verschillende rollen 3. De agenda bekijken 4. Een afspraak maken 5. Ritten kopen 6. Fietsritten evalueren 7. Smoelenboek bekijken 8

Inhoudsopgave. De verschillende rollen 3. De agenda bekijken 4. Een afspraak maken 5. Ritten kopen 6. Fietsritten evalueren 7. Smoelenboek bekijken 8 Zo werkt SamenFietsen - mei 2018 Inhoudsopgave Het online planningssysteem SamenFietsen maakt het organiseren van fietstochten makkelijk. Het systeem is ontworpen om afspraken te maken tussen drie partijen:

Nadere informatie

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud Gefeliciteerd! 3 Wanneer is waardeoverdracht gunstig voor u? 4 Hoe werkt waardeoverdracht? 6 Goed om even te weten. 7 2 Gefeliciteerd! U

Nadere informatie

Het juiste afrekensysteem

Het juiste afrekensysteem Het juiste afrekensysteem Om Cashless Betalen te accepteren bij uw organisatie heeft u een geschikt afrekensysteem nodig. Wij werken met verschillende systemen van grote en minder grote merken. In dit

Nadere informatie

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op CAREN Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 12-19-2018 Table of Contents... 3 Handleiding... 4 Koppeling en Ons... 5 Overzicht van de cliënten met een -uitnodiging bekijken en uitnodigingen genereren...

Nadere informatie