Stedelijke vernieuwing Gageldonk-West, Bergen op Zoom. 55% meergezinswoning, 45% grondgebonden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stedelijke vernieuwing Gageldonk-West, Bergen op Zoom. 55% meergezinswoning, 45% grondgebonden"

Transcriptie

1 1. Project a): Stedelijke vernieuwing Gageldonk-West, Bergen op Zoom Sloop- nieuwbouw opgave Centrumstedelijk rand 60 (10% van 600 woningen in 10 jaar) 55% meergezinswoning, 45% grondgebonden 37 woningen sociaal, 10 woningen middelduur, 13 woningen koop Investeringsopgave in 2015: 12 mln. incl. BTW Bewoners, buurtondernemers, de gemeente Bergen op Zoom, woningcorporatie Stadlander en andere organisaties werken de komende tien tot twaalf jaar samen aan een kleurrijk en vitaal Gageldonk-West. De gezamenlijke sociale, maatschappelijke en economische projecten hebben de eerste prioriteit. Secundair zijn de fysieke wijkvernieuwing en woningtransformatie gericht op een nieuwe toekomst. Alhoewel Gageldonk-West voor veel bewoners een vertrouwde en plezierige woonplek is, draagt de herstructurering van de wijk bij aan het verminderen van de concentratie huishoudens met lage inkomens en niet-westerse allochtonen. Door de verouderde sociale huurwoningen te slopen en die te vervangen door nieuwbouw huur- en koopwoningen, creëert Stadlander ruimte voor een meer gemengde bevolking, We behouden de sociale stijgers, waaronder de groeiende middenklasse van niet-westerse allochtonen, voor de wijk en trekken daarnaast huishoudens met hogere inkomens van buiten de wijk aan. Ook ouderen kunnen straks met hulp van familie en buren in hun vertrouwde omgeving wooncarrière maken naar een kleinschalig woon-zorgcomplex.

2 2. Project b): Centrumplanontwikkeling Halsteren Centrumontwikkeling, sloop en nieuwbouw woningen + supermarkt Dorp 25 woningen (fase 1) 13 woningen sociaal, 5 woningen middelduur, 4 woningen koop, supermarkt uitbreiding 75% meergezinswoningen, 25% eengezinswoning en commerciële m² Investeringsopgave in 2015: 5 mln. incl. BTW Een nieuwe ontwikkeling voor het centrum van Halsteren is voorzien met als belangrijkste ingrediënten: hoogwaardige openbare ruimte, ruimte voor detailhandel (supermarkten en reguliere winkels), renovatie van woningen, een zorgpunt en voldoende parkeren. Uitgangspunten voor de herontwikkeling is de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit waaronder een plein met maatschappelijke functie, een programma aansluitend op de voorgestane ontwikkeling van zorginfrastructuur en dienstenzone en verbetering van de parkeersituatie en routing met een uitbreiding in verband met het nieuwe (gebieds)programma. Dit alles met als doelstelling een duurzaam, leefbaar centrumgebied te creëren voor het dorp Halsteren. * vanwege de lopende gesprekken en onderhandelingen kunnen we nog geen nadere impressies tonen.

3 3. Project c): De som van de verschillende leefbaarheidsinitiatieven Leefbaarheid Gehele werkgebied stad en dorpen Diverse activiteiten Breed scala aan diverse kleinschalige wijk- en buurtinitiatieven Investeringsopgave in 2015: 2 miljoen incl. BTW De taken van de corporatie strekken zich ook uit naar het behoud van de leefbaarheid in wijken en buurten. Leefbaarheid kent vele omschrijvingen. De een denkt aan luchtkwaliteit en omgevingslawaai. Een ander denkt aan de kwaliteit van de fysieke woonomgeving en de volgende aan de sociale kwaliteit van de buurt of aan alles tegelijkertijd. De woningdichtheid en de aard van de bebouwing zijn de materiële factoren die van invloed zijn. De aanwezigheid van winkels, de groenvoorzieningen, het openbaar vervoer en andere kleinschalige bedrijvigheid bepalen verder het woonplezier. Maar vooral de sociale aspecten spelen een belangrijke rol bij de beleving van de leefbaarheid. Denk aan de bevolkingssamenstelling en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds investeren we via het Stadlander Buurtcultuurfonds in leefbare buurten door onder meer de inzet van cultuur. Met dit fonds willen we de kwaliteit van het samenleven verbeteren en mensen verbinden die in het werkgebied van Stadlander wonen. Dat doen ze onder het motto De kunst van het samenleven.

4 4. Project d): Herstructurering Sint-Maartensdijk-West, Tholen Dorpsvernieuwing sloop / nieuwbouw Dorp 15 woningen (totaal 135 woningen in 9 jaar) 11 woningen sociaal, 2 woningen middelduur, 2 woningen koop 100% grondgebonden Investeringsopgave in 2015: 3 mln incl. BTW De wijk direct ten westen van de oude kern van Sint-Maartensdijk vertoont sporen van slijtage. De oudste bebouwing is meer dan 40 jaar oud; het grootste deel van de bebouwing bestaat uit sociale huurwoningen. Een deel hiervan is zowel bouwkundig als woontechnisch verouderd. De woningen sluiten niet meer aan op de huidige vraag. De gemeente Tholen en Stadlander hebben gezamenlijk initiatieven ontplooid voor de visievorming van een integrale aanpak van de wijk Sint-Maartensdijk-West. De vergrijzing van de bevolking, de veroudering van het woningbezit van woningcorporatie Stadlander en een forse wijziging van de economische activiteiten vraagt om een heroriëntatie van de sociale structuur van Sint-Maartensdijk en de wijk West in het bijzonder.

5 5. Project e): Ram van Haagedoorn, Steenbergen Inbreidingslocatie Binnenstedelijke rand 17 woningen 17 woningen sociaal 100% grondgebonden Investeringsopgave in 2015: 3 mln. incl. BTW De locatie Ram van Haagedoorn in Steenbergen is een van de locaties waarvan Stadlander en de gemeente Steenbergen besproken hebben samen te onderzoeken of de locaties kunnen worden ingezet voor senioren nultreden woningen in het sociale segment. Locatie Ram van Haagendoorn huisvest nu de dependance van Maria Regina en valt vrij bij het gereedkomen van Brede school buiten de Veste, waarin Stadlander tevens investeert. De stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn woningen 1 laag met kap. Locatie nabij centrum met alle voorzieningen en in de nabijheid van verzorgingscentrum onze Stede. De vraag naar deze woningtypologie is groot ( > 10 wachtlijst) en neemt naar de toekomst alleen maar toe. Tevens zorgt deze ontwikkeling voor doorstroming in de bestaande portefeuille.

6 6. Project f): Slim en Snel - energiezuinig renovatieconcept als antwoord op vergrijzing Renovatie bestande woningbouw Halsteren, Heerle, Huijbergen, Kruisland, Lepelstraat, Nieuw- Vossemeer, Ossendrecht, Putte, Steenbergen en Wouw. 150 Stadlanderwoningen (+ evt spin off naar particulieren) Drie consortia bereiden conceptontwikkeling voor Jaren 60/ 70 woning geschikt maken voor de komende 25 jaar Investeringsopgave in 2015: 7,5 miljoen euro incl. BTW Met Slim & Snel kiest Stadlander voor een innovatieve aanpak op het gebied van woningrenovatie. In heel Nederland staan grote hoeveelheden eengezinswoningen uit de jaren zestig en zeventig. West- Brabant telt ook vele van die woningen waaronder circa achthonderd z.g. type 107 woningen. Stadlander bezit er daarvan zo'n driehonderd. Daarnaast is eenzelfde aantal in het verleden verkocht. Deze woningen van particuliere eigenaren en de corporatiewoningen staan veelal naast elkaar, in hetzelfde huizenblok, in dezelfde straten. Deze woningen zijn niet energiezuinig. De voorzieningen en woningplattegrond zijn verouderd. Op de eerste verdieping bevindt zich een kleine badcel zonder tweede toilet, de zolder is veelal onverwarmd. Geen woningen om tot op hoge leeftijd zelfstandig in te kunnen blijven wonen. Stadlander kiest voor een ambitieuze en toekomstgerichte renovatie. Het is de bedoeling dat de woningen een 'energiesprong' maken naar minimaal energielabel A+. Even belangrijk is het realiseren van een woning met het hele woonprogramma op de begane grond of een bruikbare oplossing op de verdieping. Dus inclusief slaapkamer en badkamer en indien nodig een woonhuislift. Dat stelt de bewoners in staat zo lang mogelijk zelfstandig in hun woning te blijven wonen, ook als er zorg nodig is. De woonlasten stijgen een fractie, blijven gelijk of gaan naar beneden door een lagere energierekening. Met de beoogde aanpassingen werkt Stadlander mee aan een antwoord op de vergrijzing en de demografische krimp in West-Brabant. Door de renovatie gaat de kwaliteit van wonen omhoog en blijven de dorpen aantrekkelijke woonplaatsen. Zeker omdat Stadlander niet alleen de huurwoningen wil renoveren, maar ook particuliere eigenaren wil interesseren om hun woningen energiezuinig, toekomstbestendig en daarmee waardevast te maken. Traditionele oplossingen voldoen niet, is de stellige verwachting van Stadlander. Daarom heeft de corporatie 'de markt' benaderd om mee te denken en samen tot een totaalaanpak te komen tegen een betaalbare prijs. Naast bouwpartijen, architecten en stedenbouwkundigen, behoren er ook onder meer zorgorganisaties en financiers toe. Financiers om met een arrangement te komen voor particuliere woningbezitters, zodat ook zij de stap kunnen zetten om hun woning aan te passen.

7 7. Project g): Brugdeel De Markiezaten, Bergen op Zoom Toevoeging uitbreidingslocatie Randstedelijk 30 eenheden 18 woningen sociaal, 12 woningen vrije sector 80% meergezinswoningen, 20% grondgebonden Investeringsopgave in 2015: 7 mln Verworven met intentie nieuwbouw middeldure huur. Meer en betere samenwerking tussen Gemeente Bergen op Zoom en voormalig Soomland bij nieuwbouwprojecten, in het bijzonder in de nieuwbouwwijken. Met uitzondering van een school zeer weinig voorzieningen in de wijk. Wijk in ontwikkeling.

8 8. Project h): BBA / Veoliaterrein Bergen op Zoom Nieuwbouw toevoeging Binnenstedelijk 78 woningen 52 woningen sociaal, 14 woningen middelduur, 12 woningen koop 85% meergezinswoning, 15% grondgebonden Investeringsopgave in 2015: 19 mln. incl. BTW De locatie betreft het rustige en groene binnengebied van het karakteristieke bouwblok aan de rand van het stadshart. Het is gelegen aan de zuid- en tuinzijde van de Stationsstraat tegenover het station. Samen met Stationszicht vormt het gevelfront aan de Zuidoostsingel straks het gezicht van de binnenstad. In 2008 heeft voormalig Wonen West Brabant in overleg met de gemeente het Véolia terrein/busremise aan de Zuidoostsingel no 3 te Bergen op Zoom aangekocht, onder voorwaarde van verhuur van de remise aan Véolia tot eind 2014.

9 Project i): huizen groen in tien jaar tijd woningen in Renovatie bestaande woningen Het gehele werkgebied stad en dorpen Implementatie energiebesparende maatregelen i.c.m. groot onderhoud Investeringsopgave in 2015: 4 mln. incl. BTW Stadlander wil haar woningvoorraad naar een gemiddeld energielabel B brengen (nu gemiddeld D). Het terugdringen van het energieverbruik beïnvloedt de totale woonlasten voor de huurder positief. Stadlander realiseert dat met het aanbrengen van een mix van energiebesparende maatregelen zoals HR++ glas, dak-, vloer- en muurisolatie en zonnepanelen in een aanzienlijk deel van haar woningen op het moment dat het groot onderhoud verricht aan haar woningen. Gezien de omvang van deze klus startten we met geselecteerde gevelonderhoudsbedrijven een vernieuwende aanbestedingsformule in ketensamenwerking. Daardoor maakt Stadlander optimaal gebruik van de kennis en ervaring van de bedrijven en een aantal specialisten op het gebied van glas, isolatie en installatie. Deze aanpak is nieuw, gericht op eenvoud, transparantie en vertrouwen, waarbij klantwaarde voorop staat.

10 10. Project j): Guido Gezellelaan Bergen op Zoom Sloop / nieuwbouw Rand centrum omliggende wijk 78 woningen in fase 1 63 woningen sociaal, 15 woningen vrije sector huur 100% meergezinswoningen Investeringsopgave in 2015: 14 mln. incl. BTW Het herstructureringsgebied Guido Gezellelaan is onderdeel van een van de vier gebieden (Warandewest), waarvoor de Raamovereenkomst Stedelijke Vernieuwing in 2005 is overeengekomen tussen vml. Wonen West Brabant en gemeente Bergen op Zoom. Stadlander is voornemens de flats aan de Guido Gezellelaan te slopen t.b.v. de nieuwbouwrealisatie. De 9 portieketage flats zijn niet geschikt voor de toekomst; geen lift, weinig tot geen bouwtechnische verbetermogelijkheden en matige bouwfysische eigenschappen. Besloten is om 6 flats na groot onderhoud tot ca door exploiteren; de drie middelste flats zijn vooruitlopend in 2008 gesloopt t.b.v. nieuwbouw, waardoor er een braakliggend grasveld klaar ligt. Stadlander herontwikkelt de oorspronkelijke 216 bestaande appartementen gefaseerd in maximaal 207 eenheden en dat in een periode van 10 jaar. De 207 eenheden maken voor 80% van het totaal deel uit in het sociale segment, de resterende 20% in de vrije sector huur.

11 Stem(spiek)briefje Ter voorbereiding op de stemming met elektronische stemkastjes tijdens de Algemene Belanghoudersvergadering, kunt u onderstaand stem(spiek)briefje alvast voor u zelf invullen. U heeft uw prioriteiten dan al overzichtelijk op een rij staan. Mijn prioriteit 1 Projectnummer / omschrijving Bedrag in a) Stedelijke vernieuwing Gageldonk-West, Bergen op Zoom b) Centrumplanontwikkeling Halsteren c) De som van de verschillende leefbaarheidsinitiatieven d) Herstructurering Sint-Maartensdijk-West, Tholen e) Ram van Haagedoorn, Steenbergen f) Slim en Snel - energiezuinig renovatieconcept als antwoord op vergrijzing g) Brugdeel De Markiezaten, Bergen op Zoom h) BBA / Veoliaterrein Bergen op Zoom i) huizen groen in tien jaar tijd woningen in 2015 j) Guido Gezellelaan Bergen op Zoom

Project: Herstructurering Sint-Maartensdijk-West, Gemeente Tholen. 100% grondgebonden nultredenwoningen, 75% sociaal, 25% vrije sector.

Project: Herstructurering Sint-Maartensdijk-West, Gemeente Tholen. 100% grondgebonden nultredenwoningen, 75% sociaal, 25% vrije sector. Project A Herstructurering Sint-Maartensdijk-West, Gemeente Tholen Herstructurering bestaand gebied Dorp 15 woningen (totaal 135 woningen in 9 jaar) 100% grondgebonden nultredenwoningen, 75% sociaal, 25%

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013 Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM Delfzijl, 21 november 2013 Frank van der Staay Atrivé/Woongroep Marenland Appingedam Onderwerpen Woonplan 2002 koersen

Nadere informatie

1. Inwoners stad Groningen

1. Inwoners stad Groningen facts & figures 1. Inwoners stad Groningen Huidige inwoneraantal: 195.676 De stad Groningen is de afgelopenjaren sterk gegroeid. Bovenstaande grafiek laat zien dat de stad in de komende 15 jaar blijft

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Een fijn huis

Jaarverslag 2014. Een fijn huis Een fijn huis Een goede woning is een basisbehoefte van ieder mens en een randvoorwaarde om deel te kunnen nemen aan de samenleving. In ons werkgebied, de noordvleugel van de Randstad, zijn veel mensen

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

Waarom dit onderzoek?

Waarom dit onderzoek? Waarom dit onderzoek? Een betere buurt in 2026! Woningstichting De Volmacht wil uw buurt vernieuwen en verbeteren en klaar maken voor de toekomst. Daarvoor is een allereerst goede analyse van uw buurt

Nadere informatie

Opzet van de presentatie

Opzet van de presentatie Woonvisie Venray Opbouw van de avond 19.30-19.40 Welkom door wethouder Martijn van der Putten 19.40-20.30 Presentatie concept woonvisie door Egbert Kalle 20.30-21.00 Vragen 21.00-21.15 Pauze 21.15-21.45

Nadere informatie

Wordt wonen in Oisterwijk een luxe? Pro-Plein Wonen

Wordt wonen in Oisterwijk een luxe? Pro-Plein Wonen Wordt wonen in Oisterwijk een luxe? Pro-Plein Wonen Frenkel Beerens Adviseur wonen 7 maart 2018 Inhoud Woningmarkt (5 min) Woonvisie (10 min) Onderzoek locaties sociale huur (5 min) WONINGMARKT Economische

Nadere informatie

Herontwikkeling Portiekflats Grote Waal Noord

Herontwikkeling Portiekflats Grote Waal Noord Herontwikkeling Portiekflats Grote Waal Noord Voorstellen Wie presenteren: Petra Hania (projectleider Intermaris), aanpak project en technisch onderzoek Mechtild Linssen (adviseur), bewonersonderzoek Sjoerd

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte

Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte Oegstgeest aan de Rijn: realisatie van een woningbouwbehoefte Stap 1 van de Ladder voor Duurzame Verstedelijking schrijft voor dat een stedelijke ontwikkeling past binnen de regionale behoefte. Provincie

Nadere informatie

Activiteiten Amsterdam

Activiteiten Amsterdam Activiteiten Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 1.570 2.328 15.018 236 19.152 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Hidde Dirks b1372564

Hidde Dirks b1372564 Hidde Dirks b1372564 Strategie Kwetsbare wijk Capaciteiten scoren onvoldoende Sociaal aspect is voldoende COS Strategie COS COS Strategie COS Middel Aantrekken en vasthouden van hoger opgeleiden/koopkrachtige

Nadere informatie

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Herstructurering van de Schepenbuurt en omgeving Maarten Seerden Inleiding Schepenbuurt en omgeving Bouwperiode: jaren 40-50 van de 20e eeuw Wijk is verouderd behoefte

Nadere informatie

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding

Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven. 1 Inleiding Bijlage I 20111278-07 Investeringen en energielasten Energiesprong woningbouw Maria van Bourgondiëlaan te Eindhoven Datum Referentie Behandeld door 13 december 2011 20111278-07 P. Smoor/LSC 1 Inleiding

Nadere informatie

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar ANDERS-WACHTEBEKE RESULTATEN WONEN-ENQUETE 2008 1) Gezinssituatie * gehuwd of samenwonend 80,51% * alleenstaand 15,25% * alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen 4,24% * alleenstaande moeder of

Nadere informatie

Visie Heer/ Scharn. april 2014 Maasvallei

Visie Heer/ Scharn. april 2014 Maasvallei Visie Heer/ Scharn april 2014 Maasvallei Inhoud Verantwoordelijkheden en visie Maasvallei en gemeente Maastricht Ontwikkelingen Plannen Heer / Scharn Begeleiding en ondersteuning Vragen en opmerkingen

Nadere informatie

4 o k t o b e r p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1

4 o k t o b e r p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 Klankbordgroep 4 o k t o b e r 2012 p r o j e c t C e n t r u m f a s e 1 Agenda 18.45 Actie- en besluitenlijst 19.00 Vraag en aanbod: Lukt het om 200 huishoudens uit fase 1 te herhuisvesten en hoe pakken

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

Mogelijkheden woningbouw Oudega Afdeling Ontwikkeling woonbeleid, d.d. 14 november 2018

Mogelijkheden woningbouw Oudega Afdeling Ontwikkeling woonbeleid, d.d. 14 november 2018 Mogelijkheden woningbouw Oudega Afdeling Ontwikkeling woonbeleid, d.d. 14 november 2018 Inleiding Voor Oudega worden in het kader van een aantal projecten woningbouwmogelijkheden onderzocht. Locaties waar

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Stedenbouw en Landschap

Stedenbouw en Landschap Woonwijk De Bem Zevenaar Voormalig stedenbouwkundigplan Stedenbouwkundigplan TOPIA achtertuin woonpad voortuin parkeerhof achtertuin openbare ruimte voortuin achtertuin achterpad Voormalig prototype verkaveling

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Woningmarkt Leiderdorp. DEEL 2: Strategieën Rijnhart Wonen (theorie vs praktijk) Verkoop Betaalbaarheid/huurbeleid Nieuwbouw

Woningmarkt Leiderdorp. DEEL 2: Strategieën Rijnhart Wonen (theorie vs praktijk) Verkoop Betaalbaarheid/huurbeleid Nieuwbouw Woningmarkt Leiderdorp DEEL 2: Strategieën Rijnhart Wonen (theorie vs praktijk) Verkoop Betaalbaarheid/huurbeleid Nieuwbouw Gemeenteraad, 1 september 2014 Het werk van mij = simpel + - - Ca 3 miljoen!

Nadere informatie

Stap in de vernieuwing van de wijk

Stap in de vernieuwing van de wijk Stap in de vernieuwing van de wijk Samen kijken naar de beste aanpak voor uw woning Van verouderd naar eigentijds en fijn wonen Resultaten onderzoek Intermaris wil voor de toekomst weten waar de mogelijkheden

Nadere informatie

95 PéGé woningen De Ooi

95 PéGé woningen De Ooi 95 PéGé woningen De Ooi 52 rode woningen 43 blauwe woningen 95 PéGé woningen De Ooi Agenda: Visie en ambitie. Huurders en doelgroep. Vastgoedstrategie. Bewoners enquête 2015 Kwaliteit. Mogelijkheden en

Nadere informatie

de meergeneratiewoning

de meergeneratiewoning de meergeneratiewoning VISSERS & ROELANDS architecten & ingenieurs EINDHOVEN 2 Inhoud Wie zijn wij Strategisch Voorraad Beleid Programma Resultaten Vragen VISSERS & ROELANDS architecten & ingenieurs EINDHOVEN

Nadere informatie

Programmabegroting

Programmabegroting Programmabegroting 215-218 3.5 Ruimtelijke ontwikkeling Gouda heeft bijna 71. inwoners en is een stad waar het prettig is om te wonen. Een stad met een mooie historische binnenstad en waar inwoners betrokken

Nadere informatie

Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum

Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum 9 april 2008 Onderwerp notitie betreffende nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog 1. Historie vanaf 2001 Woonplan 2001 Er is al

Nadere informatie

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Stellinghof oonbuurtje in Vijfhuizen In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/6 In het ontwerp wordt op een hedendaagse wijze een nieuw gehucht in de polder gemaakt dat aansluit bij de bestaande dorpse karakteristiek

Nadere informatie

De Lange Streeken Peize

De Lange Streeken Peize De Lange Streeken Peize Tien Koopgarantwoningen Energiezuinig wonen in een groene omgeving Actium, ondernemend in wonen Peize Een groen en vriendelijk dorp In het noorden van Drenthe ligt Peize. Het dorp

Nadere informatie

Aanpak energiebesparing woningvoorraad Portaal Nijmegen. 13 mei 2014 Stephan Huisman afdeling Strategie & Vastgoed Senior projectleider

Aanpak energiebesparing woningvoorraad Portaal Nijmegen. 13 mei 2014 Stephan Huisman afdeling Strategie & Vastgoed Senior projectleider Aanpak energiebesparing woningvoorraad Portaal Nijmegen 13 mei 2014 Stephan Huisman afdeling Strategie & Vastgoed Senior projectleider Wat loopt er allemaal? Duurzaamheid is: Energiebesparing Gezond wonen

Nadere informatie

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen ENQUETE SPOORBUURT Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen Delen Enquête: 1. Woonsituatie 2. Wijk Opzet 3. Wijk Beschermd Stadsgezicht 4. Woning

Nadere informatie

Wijkvernieuwing Gildebuurt

Wijkvernieuwing Gildebuurt Wijkvernieuwing Gildebuurt KLANKBORDSESSIE 1 3 juli 2018 Reimar von Meding, Madeleine Middeldorp en Mahaut Dael AGENDA KLANBORDGROEP 1 1. TERUGKOPPELING BUURTBIJEENKOMST 2. ANALYSE PROJECT EN BUURT 3.

Nadere informatie

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E Wonen in beweging De CWS is een woningcorporatie in beweging. Een professionele, klantgerichte organisatie die staat voor goed wonen in een aantrekkelijke

Nadere informatie

Wonen in Brummen. Duurzaam wonen in een betekenisvolle omgeving

Wonen in Brummen. Duurzaam wonen in een betekenisvolle omgeving INT11.1040 Wonen in Brummen. Duurzaam wonen in een betekenisvolle omgeving Versie oktober 2011 Vastgesteld op 24 oktober 2011 door de werkgroep Woonvisie en prestatieafspraken (Gemeente Brummen, Woningstichting

Nadere informatie

05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied

05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied 05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied In dit hoofdstuk wordt de structuurvisie verdiept: wat betekent deze visie voor de kernen en het buitengebied? Het wordt in dit hoofdstuk allemaal

Nadere informatie

De feiten over uw woning

De feiten over uw woning De feiten over uw woning spindiagram van uw woning Kosten & baten 1 Verhuurbaarheid 0-1 Techniek Comfort Leefbaarheid Score per woonblok Eengezins gemiddeld ALGEMEEN PMC-82817 Woning Gemiddelde in de dorpen

Nadere informatie

Investeren in groen en betaalbaar wonen

Investeren in groen en betaalbaar wonen Beleidsplan van Het Gooi en Omstreken 2013-2018 Investeren in groen en betaalbaar wonen Activiteiten in 2013 In Baarn, Bunschoten, Blaricum, Bussum, Hilversum en Wijdemeren Investeren in groen en betaalbaar

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving

6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving 6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving In het centrale deel van de wijk zijn een aantal projecten voorgenomen die een grote relatie met elkaar hebben. D A 2 4 1 B 3 C De centrale noord-zuid

Nadere informatie

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam Wijkvisie Dubbeldam Dordrecht december 2014 1 Inleiding Missie Trivire Trivire wil als woningcorporatie van betekenis zijn voor mensen. Dat is onze missie. We zorgen voor goed onderhouden woningen in schone,

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Ooststellingwerf Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon

Nadere informatie

Schouwen-Duiveland Levensloopbestendig? Eric Schellekens 26 mei

Schouwen-Duiveland Levensloopbestendig? Eric Schellekens 26 mei Schouwen-Duiveland Levensloopbestendig? Eric Schellekens 26 mei 2016 06-23169709 Inleiding Trends in de woningmarkt (m.n. voor senioren) Trends in de zorg Trends onder ouderen Levensloopbestendigheid??

Nadere informatie

GEBIEDEN. 4 havo 3 Stedelijke gebieden 4-5

GEBIEDEN. 4 havo 3 Stedelijke gebieden 4-5 GEBIEDEN 4 havo 3 Stedelijke gebieden 4-5 Probleemwijken Groot aandeel sociale huurwoningen Slechte kwaliteit woonomgeving Afname aantal voorzieningen Toename asociaal gedrag Sociale en etnische spanningen

Nadere informatie

De verdeling van de woningvoorraad in Zelhem over de verschillende woningtypes staat in onderstaande grafiek. Mgw- niet nultrede.

De verdeling van de woningvoorraad in Zelhem over de verschillende woningtypes staat in onderstaande grafiek. Mgw- niet nultrede. Bijlage 1. Versie okt 2018 Project Centrum Zelhem. 1. Inleiding: Woningcorporatie Pro Wonen heeft in het laatste decennium onder de voormalige gemeente Zelhem niet tot nauwelijks woningen kunnen realiseren

Nadere informatie

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 Presentatie - Wie zijn wij? - Seniorenhuisvesting, concepten en voorbeelden - Meergezinswoningen Deurne - Woongebouw dementerende ouderen Sterksel

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

ISV 3 programma gemeente Harlingen

ISV 3 programma gemeente Harlingen ISV 3 programma gemeente Harlingen Stand van zaken van 17 september 2015. In 2011 heeft de provincie Fryslân de gemeente Harlingen ISV 3 subsidie toegekend voor de herstructurering Plan Zuid. Eind 2014

Nadere informatie

PFM PFM Wonen 2016

PFM PFM Wonen 2016 PFM 2016 PFM Wonen 2016 Actualisering PFM Wonen Oss Verkenning, raadspodium Oss, maart 2017 PFM 2016 Wat is PFM? Ontwikkelingen 2010-2016 Woonwensonderzoek 2015 Eerste contouren Pfm 2016 PFM 2016 Wat is

Nadere informatie

Nieuwbouw Woerden. Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25

Nieuwbouw Woerden. Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25 Nieuwbouw Woerden Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25 n renovatie n nieuwbouw oorspronkelijke situatie definitieve nieuwbouwplan 2010 voormalige herstructureringsplan 2008 In goed overleg

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN AMSTERDAM

ACTIVITEITEN AMSTERDAM ACTIVITEITEN AMSTERDAM Woningbezit naar woningtype Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning Totaal 1.476 2.368 14.337 593 18.774 Woningbezit naar huurprijscategorieën AMSTERDAM totaal

Nadere informatie

6 starterswoningen Huijbergseweg Philomenahof. Hoogerheide. koopwoningen. 1 Starterswoningen Hoogerheide

6 starterswoningen Huijbergseweg Philomenahof. Hoogerheide. koopwoningen. 1 Starterswoningen Hoogerheide 6 starterswoningen Huijbergseweg Philomenahof Hoogerheide 1 Starterswoningen Hoogerheide koopwoningen Wonen West Brabant, een betrouwbare partner Wonen West Brabant is een woningcorporatie met ongeveer

Nadere informatie

Vrijesectorhuur: het nieuwe goud?

Vrijesectorhuur: het nieuwe goud? Vrijesectorhuur: het nieuwe goud? Frans Wittenberg en Joep Arts 22 mei 2014 Even voorstellen Economisch onderzoek- en adviesbureau Markt en financiële kant van vastgoed Wonen, commercieel vastgoed en gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Woningcorporatie Woonconcept verhuurt en beheert ongeveer 12.500 woningen in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Wij hebben een gevarieerd

Nadere informatie

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Inhoud presentatie 1. Aanleiding: - goede woningen - goede en vitale wijk 2. Programma (wat gaan we doen): Geleidelijke bloksgewijze aanpak - Van de woningen

Nadere informatie

Opgave en. toekomstperspectief EEN NIEUWE TOEKOMST

Opgave en. toekomstperspectief EEN NIEUWE TOEKOMST 3 EEN NIEUWE TOEKOMST Opgave en toekomstperspectief De aandacht die er binnen het huidige politieke en bestuurlijke klimaat is voor de verbetering van wijken als Transvaal, is een kans die met beide handen

Nadere informatie

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Algemeen Dalfsen heeft bij uitstek een eigen identiteit op het gebied van wonen. In de woonvisie leest u meer over de bebouwingsplannen voor de

Nadere informatie

BVR RENOVATIECONCEPT DOORZONWONINGEN. Presentatie 10 febr. 2011 Bouwbeurs Utrecht door mr. ir. A.J.P.M.G. (Ad) Wirken Algemeen directeur BVR Groep

BVR RENOVATIECONCEPT DOORZONWONINGEN. Presentatie 10 febr. 2011 Bouwbeurs Utrecht door mr. ir. A.J.P.M.G. (Ad) Wirken Algemeen directeur BVR Groep BVR RENOVATIECONCEPT DOORZONWONINGEN Presentatie 10 febr. 2011 Bouwbeurs Utrecht door mr. ir. A.J.P.M.G. (Ad) Wirken Algemeen directeur BVR Groep Presentatie Voorstellen BVR Groep Uitleg Concepten 2 BVR

Nadere informatie

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Openbaar wat willen we bereiken? (doel) Het doel voor de gemeente is om, in samenwerking met Woonvisie, de (ruimtelijke) kaders

Nadere informatie

Geeft mensen de ruimte. kalender

Geeft mensen de ruimte. kalender Geeft mensen de ruimte Waardevol wonen en leven januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 januari Nieuwjaarsdag Wij vinden het belangrijk dat u goed

Nadere informatie

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK Stichting Droomwonen Breda Speelhuislaan 158 4815 CJ Breda 076-2051010 info@droomwonenbreda.nl Rabobank NL02RABO 0161846653 Kamer van Koophandel Breda 55042449 BTW nummer 8515.42.591 ZEVEN PATIOWONINGEN

Nadere informatie

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma.

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma. Aan Gemeente Montfoort Kopie aan Van GroenWest Onderwerp Woningbouwprogramma Voorvliet Noord fase 2 Datum 27 november 2017 Pagina 1/5 Inleiding De gemeente Montfoort en GroenWest willen graag sociale woningbouw

Nadere informatie

Regionale Agenda Wonen. Resultaten verdiepingsbijeenkomst Marktpartijen 5 juni 2018

Regionale Agenda Wonen. Resultaten verdiepingsbijeenkomst Marktpartijen 5 juni 2018 Regionale Agenda Wonen Resultaten verdiepingsbijeenkomst Marktpartijen 5 juni 2018 Algemeen Sommige gemeenten bouwen niet alleen voor eigen behoefte, maar ook voor bovenregionale behoefte. Hoe gaan gemeenten

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Smallingerland. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Smallingerland. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Smallingerland Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Smallingerland Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon dóen!

Nadere informatie

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal Betreft: Advies voorgenomen verkoop woningen Krayenhofflaan (complex 1062) en de Gildekamp (complex 1176) Nijmegen, 27

Nadere informatie

De woonvisie en uw woningcorporatie(s)

De woonvisie en uw woningcorporatie(s) Kennissessie De woonvisie en uw woningcorporatie(s) Circa 1/3 van de Vughtse woningen is een sociale huurwoning. Sociaal of betaalbaar wonen, wat betekent dat, wat is nodig? Portefeuille Woonwijze Huurbeleid:

Nadere informatie

Merijntje Gijzenlaan 30 Bergen op Zoom Vrijstaande woning

Merijntje Gijzenlaan 30 Bergen op Zoom Vrijstaande woning Merijntje Gijzenlaan 30 Bergen op Zoom Vrijstaande woning LUXE VRIJSTAANDE WONING Heerlijk wonen in Bergen op Zoom Deze nieuwe wijk wordt gekenmerkt door de landelijke opzet van het plan met vaste kenmerken

Nadere informatie

Huur winkelruimte op Doelenstraat 6 te Alkmaar per jaar

Huur winkelruimte op Doelenstraat 6 te Alkmaar per jaar Huur winkelruimte op Doelenstraat 6 te Alkmaar 24000 per jaar Aanbiedende partij: Bregman Bedrijfsmakelaardij o.g. B.V. Email: bog@bregman.nl Telefoon: 072-515 65 64 Website: www.bregmanbedrijfsmakelaardij.nl

Nadere informatie

Wonen in Dordrecht. De crisis voorbij?; trends en verwachtingen. 30 november 2010

Wonen in Dordrecht. De crisis voorbij?; trends en verwachtingen. 30 november 2010 Wonen in Dordrecht De crisis voorbij?; trends en verwachtingen 30 november 2010 Inhoudsopgave 1. Wat willen we? Beleid en welke afspraken zijn er voor Dordrecht? 2. Hoe staan we er voor? Stand van zaken

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Koersplan Woningbouwvereniging Poortugaal. OP HOOF D L I JN EN OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING

Koersplan Woningbouwvereniging Poortugaal.  OP HOOF D L I JN EN OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING Koersplan 2017-2020 OP HOOF D L I JN EN Woningbouwvereniging Poortugaal www.wbvpoortugaal.nl OP WEG NAAR TOEKOMSTBESTENDIGE VERNIEUWING Wij bieden betaalbare huurwoningen met een passende kwaliteit. We

Nadere informatie

Wonion legt lat steeds hoger

Wonion legt lat steeds hoger Wonion legt lat steeds hoger Wonion is een woningcorporatie met ongeveer 4.000 woningen in de gemeente Oude IJsselstreek. De gemeente in Oost-Gelderland ligt in een krimpregio en de verwachting is dat

Nadere informatie

Startnotitie Herstructurering woningen centrum Versie 1.01 Datum Openbaar / Niet-openbaar

Startnotitie Herstructurering woningen centrum Versie 1.01 Datum Openbaar / Niet-openbaar Startnotitie Herstructurering woningen centrum Versie 1.01 Datum 12-12-2012 Openbaar / Niet-openbaar wat willen we bereiken? (doel) wat gaan we daarvoor doen? (resultaat) Het doel voor de gemeente is om,

Nadere informatie

Woonvisie in t kort 10

Woonvisie in t kort 10 10 Woonvisie in t kort Utrecht is een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Daarom is de druk op de woningmarkt groot. Deze druk zal de komende jaren blijven waardoor veel doelgroepen niet de woning

Nadere informatie

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Stellinghof Woonbuurtje in Vijfhuizen. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Stellinghof oonbuurtje in Vijfhuizen In opdracht van Ymere Ontwikkeling In het ontwerp wordt op een hedendaagse wijze een nieuw gehucht in de polder gemaakt dat aansluit bij de bestaande dorpse karakteristiek

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Actieplan Sociale Huur Steller R. Asschert De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 8635 Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 6884967 Datum Uw brief van Uw kenmerk - Geachte heer,

Nadere informatie

Mooi Wonen Geesteren 14 maart 2018

Mooi Wonen Geesteren 14 maart 2018 Mooi Wonen Geesteren 14 maart 2018 Bijeenkomst [Naam1] en Geesteren [Naam2] 14 maart 2018 Programma Mooi wonen Geesteren Opening Inleiding door projectgroep Uitkomsten Uitdagingen Vervolg Hoe zat het ook

Nadere informatie

Case Malburgen: Langs de Rijn (Arnhem)

Case Malburgen: Langs de Rijn (Arnhem) Case Malburgen: Langs de Rijn (Arnhem) De casus Malburgen beschrijft de aanpak van een (voormalige Vogelaar-)wijk met een fysiek en sociaaleconomisch programma. Het fysiek programma is gemengd (sociale

Nadere informatie

Boxmeer Herzieningswetproof. Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016

Boxmeer Herzieningswetproof. Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016 Boxmeer Herzieningswetproof Annemarieke Sandee FRAEY Partners in Publieke Waarde 3 maart 2016 Programma Deel 1: Informatie: Woningwet en ontwikkelingen in de volkshuisvesting Deel 2: Discussie: Verkennen

Nadere informatie

Workshop NUL op de METER + Langer Thuis

Workshop NUL op de METER + Langer Thuis Workshop NUL op de METER + Langer Thuis 13 oktober 2016 Harmke Bekkema (Platform31 Energiesprong) & Eric Schellekens (Toekomst Thuis) Waar staat u? Inhoud Workshop Hoe te renoveren naar Nul op de Meter

Nadere informatie

Clemensakker 3 Nuenen Hofwoning

Clemensakker 3 Nuenen Hofwoning Clemensakker 3 Nuenen Hofwoning Nuenen heeft het! Nuenen is een groene parel, gelegen nabij de grote stad Eindhoven. Een geliefde plek voor mensen die willen wonen en leven in de betrekkelijke rust van

Nadere informatie

Fact sheet Wonen in Zandvoort 2017

Fact sheet Wonen in Zandvoort 2017 Fact sheet Wonen in 01 in het kort Er wonen.000 huishoudens in. Vier op de tien huishoudens (0)is een alleenwonende, gelijk aan het gemiddelde in de MRA. Bijna de helft van de huishoudens in is tussen

Nadere informatie

Gemeente Houten. Factsheets. Bijlage. 28 maart 2012 - 1 -

Gemeente Houten. Factsheets. Bijlage. 28 maart 2012 - 1 - Factsheets Gemeente Houten Bijlage 28 maart 2012-1 - Leeswijzer De factsheets zijn opgedeeld in 6 blokken. Van linksboven naar rechtsonder zijn deze als volgt: 1. Overzichtskaart van de locatie. In het

Nadere informatie

Fact sheet Wonen in Weesp 2017

Fact sheet Wonen in Weesp 2017 Fact sheet Wonen in 01 in het kort Er wonen ruim 8.00 huishoudens in. De huishoudenssamenstelling wijkt nauwelijks af van die van Gooi en Vechtstreek. In is het aandeel alleenwonenden net wat hoger dan

Nadere informatie

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters Broekkant, Malden Wijk: Herstructurering Malden Jachthuis Broekkant Op 15 mei 2009 heeft Oosterpoort het sloopbesluit genomen voor de woningen Broekkant 22 t/m 56. Acaciastraat 1 t/m 36, Meidoornstraat

Nadere informatie

*BM1400514* BM1400514

*BM1400514* BM1400514 *BM1400514* BM1400514 Verslag : Beeldvormende vergadering Woonvisie Datum : 18 februari 2014 Tijd : 19:30 uur Lokatie : raadszaal gemeentehuis Onderwerp : Woonvisie Aanwezig : Zie presentielijst Afwezig

Nadere informatie

3. Minder tevreden over het wonen

3. Minder tevreden over het wonen 3. Minder tevreden over het wonen zijn minder tevreden over hun woning en hun woonomgeving dan autochtonen. Zij wonen in kwalitatief minder goede woningen en moeten met meer mensen de beschikbare ruimte

Nadere informatie

Slotjes Midden. Gemeenteraad 10 September 2013 Slotjes Midden Oosterhout

Slotjes Midden. Gemeenteraad 10 September 2013 Slotjes Midden Oosterhout Slotjes Midden Gemeenteraad 10 September 2013 Slotjes Midden Oosterhout Agenda Aanleiding verzoek tot bijstelling plannen; Toelichting effecten markt- ontwikkelingen op her- ontwikkelingstraject Slotjes

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz)

Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz) Woningcorporaties: oplosser of veroorzaker van zorg- en veiligheidsproblemen? Sander Koomen (Aedes) Simone van Raak (Zayaz) Agenda De sector Taak en rol corporaties Zorg en veiligheid > actuele vraagstukken

Nadere informatie

Fact sheet Wonen in Zaanstad 2017

Fact sheet Wonen in Zaanstad 2017 Fact sheet Wonen in 07 in het kort telt 69.000 huishoudens in 07. Er wonen veel gezinnen (9 stellen met kinderen, eenoudergezinnen), net als gemiddeld in Zaanstreek/Waterland. De leeftijdssamenstelling

Nadere informatie

Fact sheet Wonen in Bloemendaal 2017

Fact sheet Wonen in Bloemendaal 2017 Fact sheet Wonen in 0 in het kort Er wonen.000 huishoudens in. telt relatief veel stellen met en zonder kinderen in vergelijking met de. Zo is in een stel zonder kinderen en 8 alleenwonend. Vaak gaat het

Nadere informatie

Samen naar de gewenste woningvoorraad in Odiliapeel

Samen naar de gewenste woningvoorraad in Odiliapeel Samen naar de gewenste woningvoorraad in Odiliapeel Eindverslag April 2015 1. Inleiding In april 2014 hebben gemeente Uden, gemeente Veghel en wooncorporatie Area een woonwensenonderzoek uitgevoerd. Om

Nadere informatie

Westwijk - Amstelveen. Winkelen, Wonen & Parkeren

Westwijk - Amstelveen. Winkelen, Wonen & Parkeren Westwijk - Amstelveen Winkelen, Wonen & Parkeren Westijk Amstelveen WINKELS 2 Inhoudsopgave 3 Amstelveen... 4 De Wijk... 7 Het Winkelcentrum... 8 Het Plan... 11 Winkelinformatie... 12 Impressies... 14

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

beleid: maart 2007, versie: 2013

beleid: maart 2007, versie: 2013 Kopen van een woning beleid: maart 2007, versie: 2013 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie