De Comté herfstrecepten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Comté herfstrecepten"

Transcriptie

1 De Comté herfstrecepten

2 Comté door de seizoenen heen

3 DE COMTÉ HERFSTRECEPTEN Comté haalt zijn inspiratie bij de herfst. In de herfst tooien de bomen in het Juragebergte zich in vlammende kleuren. Typische smaken voor dit seizoen zijn champignons, appelen, kastanjes en pompoenen, bovendien perfect te combineren met Comté. Probeer deze 5 recepten van Mmmmh! en breng met Comté een ode aan de herfst! Je smaakpapillen worden gegarandeerd verwend. In de herfst paraderen de melkboeren uit de Comté-regio met hun mooiste Montbéliarde prijsbeesten op de lokale jaarmarkten. De koeien stelen hier als onmiskenbare meesters van de Comté de show terwijl het feest in volle gang is.

4 Mmmmh! en fruitige Comté WAAROM EEN COMTÉ VAN 12 MAANDEN? Met zijn aroma s van gegrilde noten en zijn smeuïge textuur is de fruitige Comté ideaal om een contrast te vormen tussen de typische smaak van de knolselder en de tomatensaus.

5 KNOLSELDERGRATIN MET TOMATENSAUS EN FRUITIGE COMTÉ BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 C. Reinig en schil de knolselder, snij hem vervolgens in plakken van maximum 5 mm dik. Haal ze licht door de bloem en frituur ze in de plantaardige olie. De plakken moeten helemaal dichtgeschroeid en mooi goudgeel zijn. Dep de plakken knolselder droog met keukenpapier. Zet opzij. Bereid de tomatensaus: hak de peterselie fijn en pel het teentje look. Neem een steelpan en fruit het teentje look samen met de peterselie in een beetje olijfolie. Voeg de passata toe en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de Comté grof. Schik de gratin in een vuurvaste schotel: eerst een laag knolselder, daarop een laag Comté en tot slot een dun laagje tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet de schotel 30 minuten in de oven. Serveer lauw. INGREDIËNTEN 4 personen 1 uur Gemiddeld 200 g Comté van 12 maanden 1 knolselder 600 g tomatenpassata 1 teentje look 3 el olijfolie 2 takjes platte peterselie 100 g bloem 1 l plantaardige frituurolie

6 BUTTERNUTKOEKJES MET LANG GERIJPTE COMTÉ EN GEBAKKEN PADDENSTOELEN BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 C. Laat het eekhoorntjesbrood zwellen in lauw water. Was de butternut, snij hem in twee, verwijder de zaden en verdeel hem in stukken. Bak de stukken 20 tot 25 minuten in de oven, tot de schil zacht is. Rasp de Comté. Pureer de stukken pompoen met een staafmixer of keukenrobot. Voeg de bloem, het ei en de Comté toe en breng op smaak met peper en zout (proef van het mengsel!) Vorm de koekjes, ter grootte van hamburgers. Zet opzij. Snij de kastanjechampignons fijn en bak ze in boter op een hoog vuur. Voeg de het eekhoorntjesbrood, de oesterzwammen en de geplette look toe en laat verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Bak de butternutkoekjes in olijfolie en serveer ze samen met de paddenstoelen. INGREDIËNTEN 4 personen 1 uur Gemiddeld 150 g Comté van 18 maanden 1 butternut 3 el bloem 1 ei 100 g paneermeel 2 el olijfolie Zout Versgemalen peper 300 g kastanjechampignons 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood 200 g oesterzwammen 30 g boter 2 teentjes look

7 Mmmmh! en lang gerijpte Comté WAAROM EEN COMTÉ VAN 18 MAANDEN? We kozen een lang gerijpte Comté voor dit recept om de smaak van de butternut op een gepaste manier aan te vullen. De zachte, lichtjes zoete butternut en de zoute Comté die rijk is aan aroma s van gedroogde vruchten maakt deze combinatie mooi compleet.

8 Mmmmh! en fruitige Comté WAAROM EEN COMTÉ VAN 12 MAANDEN? Met zijn geconfijte noten past de fruitige Comté wonderwel bij deze zoetzoute schotel. Zijn ruwe karakter contrasteert met de uitgesproken smaak van het traag gegaarde buikspek.

9 BUIKSPEK GELAKT MET KASTANJEHONING, MET TARTAAR VAN FRUITIGE COMTÉ EN NOTEN BEREIDING Haal de zwoerd van het buikspek. Meng de honing met de sojasaus en de mirin. Smeer het vlees langs alle kanten goed in met het honingmengsel. Bestrooi het vlees met peper en leg het op een bakplaat. Laat 2 uur garen in een oven van 80 C. Smeer het vlees regelmatig terug in met het honingmengsel. Bereid ondertussen de pastinaakpuree. Schil de pastinaken en snij ze in grote stukken. Kook ze in licht gezouten melk. Laat de gaargekookte stukken pastinaak uitlekken en vang de gekookte melk op. Mix de pastinaak en voeg beetje bij beetje de melk toe, tot je een gladde massa krijgt. Voeg de boter en de room toe en meng goed. Afkruiden met peper. Proef of de smaak goed is. Bereid de tartaar van Comté. Snij de kaas in blokjes van een halve cm, hak de walnoten fijn en meng alles met de notenolie. Zet het gegaarde vlees nog kort onder de grill, met de vette kant naar boven. Laat enkele minuten rusten vooraleer op te dienen. Schik een snede buikspek samen met de pastinaakpuree, de tartaar van Comté en de noten op een bord. INGREDIËNTEN 4 personen 2 uur Gemiddeld 150 g Comté van 12 maanden 600 g buikspek 4 el lichte sojasaus 6 el kastanjehoning 2 el mirin (Japanse zoete rijstwijn) of witte porto 3 pastinaken 1 l melk 20 g boter 5 cl room (40% v.g.) Versgemalen peper Zout 100 g gepelde walnoten 1 el notenolie

10 CORDON BLEU VAN MECHELSE KOEKOEK MET BEENHAM EN FRUITIGE COMTÉ BEREIDING Bereid de cordon bleus: snij de kipfilets open (niet volledig door) en maak het vlees voorzichtig plat met een vleeshamer of deegrol. Leg de stukken kipfilet op een stuk vershoudfolie en kruid met peper en zout. Snij de Comté in staafjes. Halveer de sneden ham. Schik in het midden van elke kipfilet een stuk ham en enkele staafjes Comté. Rol de kipfilet stevig dicht met behulp van de vershoudfolie. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tenslotte door het paneermeel. Verwarm de oven voor op 160 C. Bak de cordon bleus goudgeel in een pan met boter. Laat ze nog 20 minuten verder garen in de oven. Bereid ondertussen de garnituren: kook de volledige ratte aardappelen in de schil. Kook de spruiten tien minuten in gezouten water en laat afkoelen in ijswater. Stoof de spruiten vervolgens aan in boter. Breng op smaak met peper en zout. De saus: Laat de room samen met de mosterd inkoken op een zacht vuur, breng op smaak met peper en zout. Snij de cordon bleus in stukken en schik deze samen met de saus en de garnituren op borden. INGREDIËNTEN 4 personen 45 min Gemiddeld 150 g Comté van 12 maanden 4 filets van Mechelse koekoek (of een hoevekip) 2 sneden gekookte beenham 500 g ratte aardappelen 500 g spruiten 2 x 30 g boter 100 g bloem 150 g paneermeel 4 eieren 2 el zachte mosterd 20 cl room (40% v.g.)

11 Mmmmh! en fruitige Comté WAAROM EEN COMTÉ VAN 12 MAANDEN? In een cordon bleu moet de gesmolten kaas de textuur van het kippenvlees verzachten. De fruitige Comté zorgt voor een smeuïg effect en voegt tegelijk gebrande aroma s toe die dit klassieke recept een buitengewoon karakter geven.

12 Mmmmh! en fruitige Comté WAAROM EEN COMTÉ VAN 12 MAANDEN? In dit recept zorgt de Comté tegelijk voor een romigere saus en aroma s van boter en zachte kruiden, wat een mooi tegengewicht biedt voor de intensiteit van de mosterd.

13 GEBRADEN HAMMETJE MET EEN COMTÉ-MOSTERDCRÈME EN GEBAKKEN AARDAPPELEN BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 C. Kruid de hammetjes en bak ze met olijfolie gedurende 40 minuten in een oven. Bereid ondertussen de saus en de garnituren. Bloemkool: snij de bloemkool in roosjes en stoom ze (of kook ze in gezouten water). Aardappelen: kook de aardappelen in gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Snij in twee en braad aan in een pan met boter. Crème van Comté: rasp de Comté. Verwarm de graanmosterd in een steelpan, voeg de room toe en vervolgens de Comté en de wijn. Laat de kaas smelten en mix. Laat verder inkoken tot een romige crème. Serveer de hammetjes met de aardappelen, de bloemkool en de Comté-mosterdcrème. INGREDIËNTEN 4 personen 1 uur Gemakkelijk 100 g Comté van 12 maanden 4 gekookte hammetjes 25 cl room (40% v.g.) 30 g boter 2 dl Savagninwijn uit de Jura (of droge witte wijn) 2 el graanmosterd 1 paarse bloemkool (of een gewone bloemkool) 600 g ratte aardappelen. 1 el olijfolie Zout Versgemalen peper

14

15 COMTÉ-LIEFHEBBERS GETUIGEN FREDERIC VAN TRICHT Comté is een allemansvriend. Iedereen die van kaas houdt, vindt wel een Comté naar zijn smaak. Van fruitig met zuivelige toetsen en makkelijk te eten tot nootachtige, complexe, licht geoxideerde smaken die heerlijk samengaan met de verschillende 'vins naturels' die ook in deze regio worden gemaakt. Deze bergkaas groeide snel uit tot een van de hardlopers in ons assortiment, wat je zelf het lekkerste vindt, verkoop je het beste nietwaar. Ook word je deze kaas nooit beu. De verschillende toepassingen met deze kaas zijn eindeloos. Het is een fantastische kaas om mee te koken. Neem maar eens een kijkje op comte.be en je staat versteld van wat je nog allemaal kan met deze kaas. Je kan hem ook gewoon lekker degusteren met een lekker glaasje wijn of een fris speciaalbier. Spelen met verschillende rijpingen van Comté op één bord is ook geweldig. Een Belgische driesterrenchef serveert als kaasbord gewoon 3 verschillende affinages van Comté! Een fantastische manier om aan de gasten in het restaurant te laten zien wat rijping met een kaas doet en hoe dit fantastische product zich ontwikkelt. Vive Le Comté! Kaasaffineurs Van Tricht Boomgaardstraat 1-3, 2018 Antwerpen In blokjes, in reepjes, geraspt, op foto's, in video's... Ontdek en like de eindeloze mogelijkheden van Comté op de sociale media!

16 Goed om te weten Identiteit AOP kaas met rauwe melk en een gekookte en geperste korst. Productieplaats Het Jura-massief. De AOP- zone van Comté omvat de departementen van Doubs, Jura en een deel van Ain. Oorsprong Vanaf de Middeleeuwen brachten de boeren van het Jura-massief hun melk samen om zich te wapenen tegen de harde winters. Zo ontstond een unieke kaas, die bovendien dienst deed als hun proteïnereserve. Troeven Rijk aan calcium, koper, vitamines (A, B2, B12) en eiwit. Comté is zoutarm (gemiddeld 0,8 g per 100 g) en wordt zonder additieven of kleurstoffen gemaakt. Productie Artisanale knowhow: 400 liter rauwe melk van Montbéliarde of Simmental koeien is nodig om een wiel van 40 kg te creëren. Affinage De wielen rijpen vervolgens in gespecialiseerde kelders gedurende minstens 8 maanden. Er bestaan 13 huizen met dergelijke rijpingskelders. Ontdek Comté in detail op Kaasmakerijen Deze specifieke Comté-melk wordt met veel respect voor de natuur en dieren geproduceerd in lokale boerderijen. Vervolgens transformeren 150 artisanale kaasmakerijen (fruitières) deze melk dagelijks in heerlijke kaaswielen.

Er wordt vaak geopperd dat kaas beter past bij wijn dan bij champagne. Sommigen zweren bij de eeuwenoude combinatie van rode wijn en kaas.

Er wordt vaak geopperd dat kaas beter past bij wijn dan bij champagne. Sommigen zweren bij de eeuwenoude combinatie van rode wijn en kaas. COMTÉ en wijn Er wordt vaak geopperd dat kaas beter past bij wijn dan bij champagne. Sommigen zweren bij de eeuwenoude combinatie van rode wijn en kaas. Dit is een combinatie die je vaak tegenkomt op tafel...

Nadere informatie

De gekende Brusselse plek die jaarlijks meer dan 1000 kooklessen organiseert, vertelt ons over zijn liefde voor Comté. ...

De gekende Brusselse plek die jaarlijks meer dan 1000 kooklessen organiseert, vertelt ons over zijn liefde voor Comté. ... SERGIO MOSCHINI Chef van Mmmmh! De gekende Brusselse plek die jaarlijks meer dan 1000 kooklessen organiseert, vertelt ons over zijn liefde voor Comté.... Bij Mmmmh! hebben we een voorliefde voor herkomstbenamingen,

Nadere informatie

De Comté winterrecepten

De Comté winterrecepten De Comté winterrecepten Comté door de seizoenen heen DE COMTÉ WINTERRECEPTEN Het is winter, het haardvuur knettert en de Comté verwarmt ons. De temperatuur is onder nul gedoken en buiten is het stil. Overal

Nadere informatie

De Comté lenterecepten

De Comté lenterecepten De Comté lenterecepten Comté door de seizoenen heen DE COMTÉ LENTERECEPTEN In 2017 haalt Comté inspiratie bij de seizoenen voor nieuwe culinaire creaties! In de lente doen de aroma's van Comté denken aan

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

De Comté zomerrecepten

De Comté zomerrecepten De Comté zomerrecepten Comté door de seizoenen heen DE COMTÉ ZOMERRECEPTEN Deze zomer ligt er Comté onder de zon! Fruitig, gekruid, met een snuifje suiker of zout, in blokjes of staafjes, geraspt, gesmolten,

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt.

Volg mij via Facebook, word vrienden met Tim Kookt. Gegrilde groenten verschillende groentes (knolselderij, gele biet, oerwortel, chioggia biet) olijfolie peper en zout 1 snij de groente in gelijke delen 2 gril deze op de gril kort aan beide zijden zodat

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Homemade granola 4+ personen - 45 minuten Gegrilde aubergine met mozzarella Aardappelpannenkoek Maandag energiedag 50 g Spar cashewnoten 75 g Spar amandelen

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

!!!!! verrassende patapasrecepten

!!!!! verrassende patapasrecepten 10 verrassende patapasrecepten Geplette aardappel gepaneerd in groene kruiden ())#*+*,"#-)&"& 5 kleine, bloemige aardappelen 250 g filet van gerookte forel 1/2 ui 50 g kruidenkaas 40 g boter 2 el groene

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn

Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn Carpaccio van Sint-Jacobsvrucht met Redlove appel, komkommer en Chardonnay-azijn 8 mooie grote verse coquilles 1 Redlove appel halve komkommer 2 cl Chardonnay-azijn 2 cl vers geperst appelsap Redlove 1/4

Nadere informatie

Menu 11 oktober 12 STREEKGERECHTEN. Salade met warme Wynendale. Waterkerssoep op z n Haspengouws

Menu 11 oktober 12 STREEKGERECHTEN. Salade met warme Wynendale. Waterkerssoep op z n Haspengouws Salade met warme Wynendale Waterkerssoep op z n Haspengouws Varkensribben Ardeense wijze met pootzakkenstoemp Jefkes-peer met Meerhoutse koffie Smakelijk Salade met warme wynendaele Voorgerecht 400 gr

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Bereiding: 10 min. 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g zeekralen, geblancheerd 4 inktvisjes olijfolie wat groene verse kruiden boter sap

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado Courgettesoep met Société Crème Krokant gebakken kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene peper

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

Workshop BBQ met West-Vlaamse Streekproducten

Workshop BBQ met West-Vlaamse Streekproducten Workshop BBQ met West-Vlaamse Streekproducten 1 1. Tapenade van Wijnendale en ansjovis 120g Wijnendale 1el kappertjes (afgespoeld) 100g zwarte ontpitte olijven 2 ansjovisfilets 1 teentje knoflook tijmblaadjes

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Menu 61. Streudel marinas. Witloofsoep met Bleu d Auvergne en prei. Lamsbout met groene kruidensaus. Flensjes met notencrème en sinaasappelsaus

Menu 61. Streudel marinas. Witloofsoep met Bleu d Auvergne en prei. Lamsbout met groene kruidensaus. Flensjes met notencrème en sinaasappelsaus Menu 61. Streudel marinas Witloofsoep met Bleu d Auvergne en prei Lamsbout met groene kruidensaus Flensjes met notencrème en sinaasappelsaus Streudel marinas Ingrediënten (4 pers) 4 bladerdeegplakjes 300

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen Recept 1 Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen spicy korianderdip 2 groene Spaanse pepers, ontzaad en fijngesneden 2 groene paprika, ontzaad en gesneden 2 tenen knoflook, geraspt 4 cm verse gember,

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Risotto met kastanjechampignons 4 personen - 45 minuten Kip parmigiana met aubergine 4 personen - 60 minuten Gebakken aardappeltjes met spek en erwtjes Maandag

Nadere informatie

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen)

Aperitief voor 16 personen. Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Aperitief voor 16 personen Kaaskroketje Old Amsterdam (voor 10 personen) Voor 16 personen maken we 8 balletjes, die we voor de presentatie doormidden snijden. Om het menu niet te zwaar te maken werken

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY 1½ kilo 50 ml 50 gr kalfssukade, gevacumeerd zonnebloemolie zout en peper 1. Leg de kalfssukade vacuüm in een pan met warm water 2 uur in een voorverwarmde

Nadere informatie

Koken in de Lochting

Koken in de Lochting 13 januari 2014 met Heidi Vanderhelst Kok van dienst, Heidi, geeft uitleg voorbereiding van chutney Pastinaak-wortelsoep Brie met Ratte aardappelen Bretoense appeltaart Culinaire Kookclub 2013-2014

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE

KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE KOPIEERBLAD 3 LES 6, 7 EN 8 - RECEPT SAPJE - 3 l sinaasappelsap - 1 l druivensap - 1 appel, 1 sinaasappel, druiven - kristalsuiker - Giet de beide vruchtensappen in een grote kom. - Schil de appel en de

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Kip met rode curry Pasta met scampi's en tomatensaus 4 personen - 20 minuten Kleine gefrituurde vogelnestjes 4 personen - 45 minuten Maandag energiedag 4

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. schelvis met gremolata en crunchy puree ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

De Smaak van. December

De Smaak van. December De Smaak van December Daalder Kaasfondue voor 4 personen Ingrediënten: 240 gram Daaldammer 240 gram Belegen Kaas 120 gram Morbier 400 ml droge witte wijn teentje knoflook 1 el maïzena 125 cc kirsch* versgemalen

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Menu december Slaatje met gerookte eend - Pastinaaksoep - Wild ragout met bier - Ananas verrassing. Pagina 1

Menu december Slaatje met gerookte eend - Pastinaaksoep - Wild ragout met bier - Ananas verrassing. Pagina 1 Menu december 2017 Slaatje met gerookte eend Pastinaaksoep Wild ragout met bier Ananas verrassing Pagina 1 Slaatje met gerookte eendenborst De eendenborst pekelen: Pareer de eendenborst en laat ze 1 nacht

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Qlivini 6 oktober 2010

Qlivini 6 oktober 2010 Qlivini 6 oktober 2010 Gastkok Teo Espa Qlivino Menu Mediterrane aubergine rolletjes (Involtini di melanzane alla mediterranea) Geroosterd brood met mosselen en tomaatjes (Crostini di cozze e pomodorini)

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag, 10 december 2013, rondom het thema Oorspronkelijk voedsel.

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus FEESTMENU Pompoensoep met scampi en tomaat Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus Hindefilet met gestoofde groenten, appel en poivradesaus Pompoensoep met tomaat en scampi DUUR: 45

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

Menu 149. Flensjes met kruidencrème, Serranoham en peterselieolie. Met groentenpuree gevuld Rosbief. Gebakken ananas met faro-sorbet

Menu 149. Flensjes met kruidencrème, Serranoham en peterselieolie. Met groentenpuree gevuld Rosbief. Gebakken ananas met faro-sorbet Menu 149. Flensjes met kruidencrème, Serranoham en peterselieolie Crème van prei en kerrie met gebakken coquilles en korianderolie Met groentenpuree gevuld Rosbief Gebakken ananas met faro-sorbet Flensjes

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Menu 162. Asperges met morieljes

Menu 162. Asperges met morieljes Menu 162. Asperges met morieljes Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen Witte asperges met gamba s, serehsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie Citroen-schuimcrème Naar een

Nadere informatie

Aperitieven met restjes

Aperitieven met restjes Aperitieven met restjes Rijstkroketjes overschot gekookte rijst ongeveer 2 koppen ¾ kop gemalen noten 1 ei 2 koffielepels marjolein of curry cayenne en zout paneermeel Meng al deze grondstoffen samen,

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella.

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. ½ bol mozzarella (kaas, a 125 g) 50 g zwarte olijven zonder pit 1 courgette 4 el pesto peperoni (potje a 185 g) 1 el olijfolie 2 el pijnboompitten 1 zakje rucola

Nadere informatie

Menu 2. Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met sinaasappelvinaigrette. Gebraden lamsfilet met voorjaarsgroenten

Menu 2. Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met sinaasappelvinaigrette. Gebraden lamsfilet met voorjaarsgroenten Menu 2. Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met sinaasappelvinaigrette Gebraden lamsfilet met voorjaarsgroenten Stracciatella-ijs met Passievruchtensaus Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met sinaasappelvinaigrette

Nadere informatie

Menu 52. Torentje van gemengde asperges met kreeft en Superanoham. Aspergesoep met waterkers. Gebakken tarbot met tijm, knoflook en asperges

Menu 52. Torentje van gemengde asperges met kreeft en Superanoham. Aspergesoep met waterkers. Gebakken tarbot met tijm, knoflook en asperges Menu 52. Torentje van gemengde asperges met kreeft en Superanoham Aspergesoep met waterkers Gebakken tarbot met tijm, knoflook en asperges Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum Torentje

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck Pompoenflan met gedroogd bergspeck Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout 16 plakjes bergspeck Gaar de pompoen met schil en al in de oven voor 40 minuten tot deze gaar

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Daalder Kaas staat voor:

Daalder Kaas staat voor: Als het om lekkere en goede kaas gaat, dan bent u bij Daalder Kaas aan het juiste adres. Elke week zijn wij op ruim 200 markten en standplaatsen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk te vinden.

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

KALFSMEDAILLON MET SOJASCHEUTEN

KALFSMEDAILLON MET SOJASCHEUTEN Dagelijks gezond 2.indd 160 19/02/18 20:42 KALFSMEDAILLON MET SOJASCHEUTEN INGREDIËNTEN PER PERSOON 1 kalfsmedaillon handvol sojascheuten handvol kastanjechampignons tuinkers bruine amandelnootpasta olijfolie,

Nadere informatie

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui Spiesje van tijgergarnalen met asperges Asperges met mosterd-tuinkruidensaus Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Aspergesoep met kip en bosui Ingrediënten (4

Nadere informatie

Menu Aspergemenu. Asperge-tomaatsalade met gerookte kip. Thaise aspergesoep met zalm. Asperges traditioneel. Kaastaart met noten

Menu Aspergemenu. Asperge-tomaatsalade met gerookte kip. Thaise aspergesoep met zalm. Asperges traditioneel. Kaastaart met noten Menu 72. - Aspergemenu Asperge-tomaatsalade met gerookte kip Thaise aspergesoep met zalm Asperges traditioneel Kaastaart met noten Ingrediënten (4 pers) 8 stuks geschilde asperges 400 gr gerookte kipfilet

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Koken zonder vlees is makkelijker - en lekkerder - dan je denkt. We geven jou graag een duwtje in de rug met dit recept. maatweek-2017-recepten-postkaart.indd

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 10 04-05-2016 Menu Kruidige champignonsoep Kaaskroketten Varkenskotelet blackwell met kroketjes Rijsttaart Kruidige champignonsoep 2 Kruidige

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie rood 2018 onderdeel B bijlage 1

profielvak HBR CSPE GL versie rood 2018 onderdeel B bijlage 1 profielvak HBR CSPE GL versie rood 2018 onderdeel B bijlage 1 opdracht 2, 3 en 4 GP-1800-r-18-1-B-b1 1 / 6 Aspergesoep met beenham en kwartelei *** Gebakken varkensfilet met kastanjechampignonsaus met

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Scampivlinder in een sherrysausje Wortelsoepje met kokosschuim *** Pannetje van Sint-Jacobsvruchten met Zuiderse tomaten en croutons *** Kalkoenroulade gevuld

Nadere informatie