SAMENVATTING VERSLAG DOORLICHTING MEI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SAMENVATTING VERSLAG DOORLICHTING MEI"

Transcriptie

1 1 SAMENVATTING VERSLAG DOORLICHTING MEI Vooraf Het inspectieteam wil de school en gans het team bedanken voor de gastvrijheid en de openheid die men mocht ervaren. Het enthousiasme was echt voelbaar, de samenwerking op onze school is heel sterk. Dat was fijn om waar te nemen. Men heeft de gesprekken op een aangename manier kunnen voeren en men voelde aan dat men in alle klassen welkom was. Het inspectieteam wenst de school proficiat met het gunstig advies zonder tekorten: het is de verdienste van iedereen. Het verslag is onderverdeeld in 4 grote hoofdstukken: * de k- schalen ; deze staan voor kwaliteitsontwikkeling op schoolniveau. * de u- schalen; deze staan voor onderwijsleerpraktijk in KS en LS. * de r- schalen; deze staan voor rapporteren / oriënteren en leerlingbegeleiding. * BVH ; dit staat voor bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne. 1. Kwaliteitsontwikkeling op schoolniveau (K-schaal) 1.1. Visie en strategisch beleid (K1) De school heeft een duidelijk visie ontwikkeld en de vier pijlers zijn breed zichtbaar. Je merkt dat het geen papieren visie is, dat er een gedragenheid is van het pedagogisch project. De concrete invulling verschilt nog wel van lkr tot lkr. Ook ouders en kinderen weten goed waar de school voor staat Organisatiebeleid (K2) Er is veel aandacht voor participatie en dialoog; hiervoor zijn er informele en formele structuren. Volgens de ouders is de communicatie op school zeer

2 2 laagdrempelig. Zowel de leerkrachten als de directeur zijn goed bereikbaar en staan hen goed te woord. Men merkt ook een grote openheid van lkr naar lln toe. Groeikans: nog digitaler werken en hoe evalueren we ook onszelf 1.3.Onderwijskundig beleid (K3) Hierop is sterk ingezet na de vorige doorlichting. Er werden doelgerichte afspraken gemaakt van zaken die in de focus stonden. Blijf goed nadenken over de inhoud zodat je doelgerichte maatregelen blijft nemen, ook i.f.v van ZILL. Je kan van mekaar leren: overleg je met elkaar, ga bij mekaar op visitatie, 1.4. Systematische evaluatie van de kwaliteit (K4) Dit gaat over de manier van evalueren. Voor de school: stel duidelijke doelen voorop, met kleine stappen is dit haalbaar voor iedereen. Zet er een tijdspad bij en controleer of de doelen bereikt zijn Betrouwbare evaluatie van de praktijk (K5) Er worden een aantal evaluatie-instrumenten gebruikt, maar dit mag nog intensiever. Niet toetsen om te toetsen, maar wel waar nodig is Borgen en bijsturen (K6) De K- schalen (kwaliteitsontwikkeling) staat als paraplu boven al het andere. Het bepaalt de werking op alle andere domeinen. Door sterk te werken aan de aandachtpunten uit het verleden, zijn er werkpunten verdwenen en een aantal sterke punten geborgd. Men is op goede weg, maar er zijn nog groeikansen. Dat heeft het team zelf aangegeven. Blijf de school die je bent, authentiek en met een eigen weg. Maar leg je oor te luisteren bij anderen (bv. collega s van de Kom) om te kijken hoe je de eigen school nog kan versterken.

3 3 2. Onderwijsleerpraktijk kleuterschool (U-schaal) Vooraf: de lkr hebben een mooi traject gelopen in de overgang van ontwikkelingsplan naar leerplan. Dit is knap en niet evident. Men werkt met dominante doelen en ervaart dat als nuttig. Men reflecteert ook goed over deze doelen. De zaken die men nu al doet zullen hen helpen om met ZILL aan de slag te gaan Afstemmen van het aanbod op een gevalideerd doelenkader (U1 KS) Je ziet een heel evenwichtig aanbod van alle domeinen en leergebieden binnen de thema s die aanbod komen. Deze thema s worden grondig uitgewerkt. Om te weten of alle doelen voldoende aanbod komen, wordt een kindvolgsysteem uitgewerkt Leer- en ontwikkelingsgericht aanbod m.i.v. brede basiszorg binnen het domein leren en studeren (U2 KS) De activiteiten zijn activerend; er is een uitdagend aanbod wat de betrokkenheid verhoogt. Er is een boel ervaring aanwezig op school. Observaties en interventies op maat van kinderen zitten goed. Er zijn al goede initiatieven van passende maatregelen. Er is werk aan een doorgaande lijn van 2,5 j naar 5j, en zeker bij de overgang naar de LS Leer en leefklimaat m.i.v. brede basiszorg binnen het domein van sociaalemotionele ontplooiing (U3 KS) De sfeer en warmte die de klassen uitstralen is echt opmerkelijk voelbaar. Er zijn weinig klassen waar conflicten hangen, alles verloopt heel vlot. Er hangt duidelijk een leersfeer, men is betrokken. De binnenruimtes worden mee benut voor de activiteiten en dat is voor de kinderen heel aangenaam.

4 Materiële leeromgeving en onderwijsorganisatie (U4 KS) Iedereen krijgt voldoende materialen om mee aan de slag te gaan. Men brengt zelf ook wel zaken mee van thuis (eigen aan kleuterleidsters). Zelfsturing is belangrijk, probeer de klas dan ook zo te organiseren. 2.5 Feedback (U5 KS) Men zag veel feedback,kleuterleidsters die meespelen en in interactie gaan Kleuterevaluatie (U6 KS) Er zijn al een aantal goede elementen (toetertest, ) maar er zijn nog kansen. Groeikans. Bewaken dat in het nieuwe KVS alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen Leereffecten (U7 KS) Dit zevende punt is eigenlijk een samenvatting van al het voorgaande. Als de zes vorige punten goed zitten, gaat de inspectie ervan uit dat er positieve leereffecten zijn. Er zijn wel degelijk nog enkele ontwikkelpunten, maar deze zijn voor het team duidelijk en herkenbaar. Men weet dat er moet aan gewerkt worden. De kleuterschool heeft een mooi verhaal geschreven: het welbevinden van de kleuter zit echt wel goed, de betrokkenheid is groot, er is een goede samenwerking met de ouders, de pedagogische begeleidingsdienst, Een welverdiende groene score.

5 5 3. Onderwijsleerpraktijk LS muzisch ( U-schaal) 3.1. Afstemming van het aanbod op een gevalideerd doelenkader (U1 LS) Er is sterk werk geleverd rond de 21 doelen en de 5 domeinen. Dit is in gans de school zichtbaar. Er is nu een groeiend evenwichtig aanbod merkbaar. Men heeft meer zicht op de leerplangerichtheid. Geef media voldoende aandacht. Binnen ZILL zal dit verspreid zitten, dus moet je hiervoor zeker alert zijn. Zorg dat je mee bent met computergebruik (aandachtspunt vanuit ouder bevraging) Leer- en ontwikkelingsgericht aanbod m.i.v. de brede basiszorg binnen het domein leren en studeren (U2 LS) Hierin zijn ook al grote stappen gezet om het aanbod uitdagender, haalbaarder en actiever te maken. Sommige domeinen waren echt een openbaring voor de lkr. Er is een bewustmakingsproces, en mindshift,een cultuurverandering, maar ook nood aan afstemming op mekaar. De samenhang,de leerlijn moet nog verder opgebouwd worden Leer- en leefklimaat m.i.v. de brede basiszorg binnen het domein sociaalemotionele ontplooiing (U3.3 LS) De sfeer en warmte die de klassen uitstralen is echt opmerkelijk voelbaar. Er zijn weinig klasse waar conflicten hangen, alles verloopt heel vlot. Er hangt duidelijk een leersfeer, men is betrokken. Er is wederzijds respect en empathie; er zijn duidelijke afspraken rond orde en tucht. Er is een warme uitwisseling tussen gezin en school Materiële leeromgeving en onderwijsorganisatie (U4 LS) Er zijn voldoende materialen om de activiteiten te organiseren die gepland worden. De directie zorgt voor ondersteuning van de materialen waar het nodig is, zodat alle domeinen zinvolle kansen krijgen.

6 Feedback (U5 LS) Men geeft geregeld feedback. Dat is belangrijk om kinderen optimale groeikansen te geven. Feedback gebeurt zowel productgericht als procesgericht. Men stelde een groot verschil vast in kwaliteit van feedback geven (sterk leerkrachtafhankelijk). Hier bleven wel wat kansen liggen. Weer van mekaar leren Leerlingenevalutie (U6 LS) Groeikans De teamleden geven aan dat men hierin nog zoekende is. Belangrijk hierbij is dat je de muzische, graduele opbouw in het oog houdt. Maak er geen turfsysteem van, doe het op een realistische, haalbare manier, zodat ook ouders zicht krijgen op de ontwikkeling van hun kind binnen de # muzische domeinen Leereffecten (U7 LS) Volgens de eigenlijke criteria zou dit oranje moeten scoren. Maar omdat er zo n grote stappen gezet zijn, beoordeelt de inspectie dit volgens de verwachting. Let op: na een doorlichting zie je vaak een terugval, blijft men ter plaatse trappelen. Ontwikkel de leerlijn binnen ZILL verder; een goede leerlijn zit in het handelen van de mensen en staat niet noodzakelijkerwijs uitgebreid op papier.

7 7 4. Onderwijspraktijk Nederlands LS (U- schaal) 4.1. Afstemming van aanbod op een gevalideerd doelenkader (U1 LS) De lkr gebruiken goed en consequent hun leerpakket. Men durft, uitgaande van de doelen, bepaalde zaken vervangen door andere items die meer aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. Op dat moment bekijkt men wel goed de doelen die men wil bereiken. De methode is aan vervanging toe. Het is sterk dat mensen met een nieuwe methode mogen experimenteren in deze zoektocht. Denk bij een methodekeuze aan het doelpubliek dat we hebben; bekijk wat basisleerstof is en wat er extra kan Leer- en ontwikkelingsgericht aanbod m.i.v. de brede basiszorg binnen het domein leren en studeren (U2 LS) Men laat alle domeinen consequent aan bod komen en iedereen volgt hiervoor de methode. Er is een aanbod van activiteiten binnen spreken, luisteren, strategieën, begrijpend lezen, Het aanbod is voldoende haalbaar en uitdagend. Er is veel duowerk waarbij kinderen elkaar kunnen stimuleren. Differentiatie en zelfstandig werken is sterk lkr- afhankelijk. Hierin kan er weer heel wat van mekaar geleerd worden Leer- en leefklimaat m.i.v. de brede basiszorg binnen het domein sociaalemotionele ontplooiing (U3 LS) De keuze gaat op de school specifiek naar kleinere klasgroepen. Groeikans Probeer bij het lestijdenpakket in de toekomst na te denken over een creatieve manier waarop voor alle klassen ondersteuningsmomenten kunnen ingezet worden.

8 Materiële omgeving en onderwijsorganisatie (U4 LS) Er zijn voldoende materialen. Het is waardevol dat men met een nieuwe taalmethode mag experimenteren. Er zijn heel wat digitale materialen aangekocht: maak daar optimaal gebruik van. Laat de kinderen zelf nog meer aan de slag gaan met media, fototoestellen, In sommige klassen is de akoestiek niet goed. Ook in de turnzaal is dit het geval. Meenemen in een bouwdossier Feedback (U5 LS) Aanbevelingen: zie muzisch werken Leerlingenevaluatie (U6 Ls) De toetsen van de methode worden gebruikt; deze zijn representatief en voldoende breed. Er zijn knappe initiatieven: kinderen kunnen met een kijkwijzer zichzelf en anderen evalueren, men experimenteert met peerevaluatie, 4.7. Leereffecten (U7 LS) Al het voorgaande zit goed, dus de leereffecten zitten dan automatisch goed. Bovendien krijgt de school regelmatig feedback uit het secundair onderwijs over de resultaten van de ex-leerlingen. Deze feedback is heel positief.

9 9 5. Rapportering en oriëntering (R-schaal) 5.1. Rapportering (R1) Rapporteren is niet enkel schriftelijk in een document de resultaten weergeven. Op school gaat men niet enkel uit van punten. Er worden relevante aspecten gerapporteerd, voldoende breed. Alle leergebieden komen aan bod maar ook kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes. Er is een redelijk evenwicht tussen product- en procesevaluatie. Leerlingen en ouders worden betrokken Studiebekrachtiging (R2) De school hanteert overgangsgesprekken waar extra aandacht gegeven wordt aan het doorgeven van info aan secundaire scholen. Men ziet dit niet zomaar als een te volgen procedure, maar beseft het belang hiervan voor de kinderen. Ook durft men bewust het doorgeven van info wat uit te stellen wanneer bepaalde zaken nog niet duidelijk zijn Oriëntering (R3) Oriënteren wordt doorheen gans de school ingebed in het onderwijsleerproces: knap.

10 10 6. BHV processen BHV wordt bekeken op twee niveaus: op structureel niveau(het systeem) en op uitvoeringsniveau (hoe gebeurt het in de praktijk). Drie processen in de focus: verwarming, ongevallen en hulpverlening en noodplanning. De school scoort zeker volgens de verwachting. Men heeft oog voor planmatig handelen. Er worden zowel materieel als financieel middelen en mensen voorzien. Men doet beroep op externe organisaties en keuringsorganismen. Het goed veranderde veiligheidscomité levert mooi werk. Er zit systematiek in de evaluatie. Men heeft zicht op de sterke en zwakkere punten die men gaat aanpakken. Het GPP (globaal preventie plan) moet nog verder uitgewerkt worden. Er zit al wel systematiek in. De coördinerend preventieadviseur kan mee uitzoeken doe dit makkelijker opgevolgd kan worden.

De Kleuterark. Maldegem. 1 juni 2018

De Kleuterark. Maldegem. 1 juni 2018 De Kleuterark Maldegem 1 juni 2018 2 VOORAF: VOOR EEN GOED BEGRIP (een voorbeeld, niet van jullie school) GRAFISCHE VOORSTELLING Rood = beneden de verwachting Er is werk aan de winkel. Oranje = benadert

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK GEWOON VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS: DUAAL TRAJECT Deze ontwikkelingsschalen zijn van toepassing op alle duale opleidingen in het voltijds secundair onderwijs.

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DOORLICHTINGSEENHEDEN EN DIE BESTAAN UIT EEN E EN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS Deze ontwikkelingsschalen zijn

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221)

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221) VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES GO! Basisschool Vogelzang (2221) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1 K6 K2 K5 K3 K4 K1. Visie en strategisch beleid

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK GEWOON BASISONDERWIJS: KLEUTERONDERWIJS. 1.1 U1. Afstemming van het aanbod op het gevalideerd doelenkader

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK GEWOON BASISONDERWIJS: KLEUTERONDERWIJS. 1.1 U1. Afstemming van het aanbod op het gevalideerd doelenkader ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK GEWOON BASISONDERWIJS: KLEUTERONDERWIJS 1.1 U1. Afstemming van het aanbod op het gevalideerd doelenkader 1.1.1 Ontwikkelingsschaal U1 Het aanbod is onvoldoende

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK GEWOON BASIS SISONDERWIJS ONDERWIJS: LAGER ONDERWIJS 1.1 U1. Afstemming van het aanbod op het gevalideerd doelenkader 1.1.1 Ontwikkelingsschaal U1 Het aanbod

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK GEWOON VOLTIJDS SECUNDAIR ONDERWIJS M.U.V. DUALE TRAJECTEN 1. Toelichting bij de ontwikkelingsschalen De onderwijsinspectie situeert de kwaliteit binnen ontwikkelingsschalen,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE PROEFDOORLICHTING INSPECTIE 2.0 VBS Sint-Jansschool te Menen (19059)

VERSLAG VAN DE PROEFDOORLICHTING INSPECTIE 2.0 VBS Sint-Jansschool te Menen (19059) VERSLAG VAN DE PROEFDOORLICHTING INSPECTIE 2.0 VBS Sint-Jansschool te Menen (19059) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1. Visie De school weet wat ze met haar onderwijs wil bereiken

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONTWIKKELINGSSCHALEN GEWOON BASISONDERWIJS Inhoud 1 Toelichting... 3 1.1 Op welke vragen zoekt het doorlichtingsteam een antwoord?... 3 1.2 Welke onderzoeken voert het doorlichtingsteam uit?... 3 1.3 Wat

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK GEWOON BASISONDERWIJS: KLEUTERONDERWIJS 1. Toelichting bij de ontwikkelingsschalen De onderwijsinspectie situeert de kwaliteit binnen ontwikkelingsschalen, die

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONTWIKKELINGSSCHALEN GEWOON SECUNDAIR ONDERWIJS - DUAAL LEREN - DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS Inhoud 1 Toelichting...3 1.1 Op welke vragen zoekt het doorlichtingsteam een antwoord?...3 1.2 Welke

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS: DOORLICHTINGSEENHEDEN DIE BESTAAN UIT EEN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS DUAAL TRAJECT Deze bundel is van toepassing op

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Stedelijke basisschool De Toverberg Sint-Amandsberg (21774)

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Stedelijke basisschool De Toverberg Sint-Amandsberg (21774) VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Stedelijke basisschool De Toverberg Sint-Amandsberg (21774) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1. Visie en strategisch

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK DEELTIJDS BEROEPSSECUNDAIR ONDERWIJS: DOORLICHTINGSEENHEDEN DIE BESTAAN UIT EEN CENTRUM VOOR DEELTIJDS ONDERWIJS M.U.V. DE DUALE TRAJECTEN Deze bundel is van

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK LAGER ONDERWIJS

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK LAGER ONDERWIJS ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK LAGER ONDERWIJS VERSIE PROEFDOORLICHTING Deze instrumentenbundel omvat de ontwikkelingsschalen om het nastreven en bereiken van de onderwijsdoelen te onderzoeken

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK JK BUITENGEWOON ONDERWIJS 1.1 Beginsituatiebepaling 1.1.1 H1. Gegevensverzameling 1.1.1.1 Ontwikkelingsschaal H1 Het multidisciplinaire team verzamelt geen of

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de vrije lagere school Virgo Maria te Merksem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de vrije lagere school Virgo Maria te Merksem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

ANDERS EN BREDER EVALUEREN

ANDERS EN BREDER EVALUEREN ANDERS EN BREDER EVALUEREN De onderwijsinspecteur, ontwikkelingsgerichte partner Ann Schelfhout, onderwijsinspecteur 2 Studiedag evaluatie Vlajo, TM Vorselaar 14 mei 2018 1 WAAROM INSPECTIE 2.0? 2 DE CENTRALE

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK 1 Toelichting bij de ontwikkelingsschalen 2 De ontwikkelingsschalen 2.1 Beginsituatiebepaling H1. Gegevensverzameling H2. Bepalen van specifieke opvoedings- en onderwijsbehoeften 2.2 Doelenselectiefase

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK

ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK ONTWIKKELINGSSCHALEN ONDERWIJSLEERPRAKTIJK BUITENGEWOON ONDERWIJS OV4 1. Toelichting bij de ontwikkelingsschalen 2. De ontwikkelingsschalen 2.1 Beginsituatiebepaling H1. Gegevensverzameling H2. Bepalen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Vrije basisschool De Kleine Prins te Lennik (4978)

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Vrije basisschool De Kleine Prins te Lennik (4978) VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Vrije basisschool De Kleine Prins te Lennik (4978) 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1 K6 K2 K5 K3 K4 K1. Visie De

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN GO! BASISSCHOOL DE TELESCOOP TE SINT-JANS-MOLENBEEK

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN GO! BASISSCHOOL DE TELESCOOP TE SINT-JANS-MOLENBEEK VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN GO! BASISSCHOOL DE TELESCOOP TE SINT-JANS-MOLENBEEK INSTELLINGSNUMMER: 130278 Data doorlichtingsbezoek 13/12/2018 Samenstelling paritair college

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN VRIJE BASISSCHOOL TE BOORTMEERBEEK. Instellingsnummer: 12146

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN VRIJE BASISSCHOOL TE BOORTMEERBEEK. Instellingsnummer: 12146 VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN VRIJE BASISSCHOOL TE BOORTMEERBEEK Instellingsnummer: 12146 Data doorlichtingsbezoek 18-12-2018 Samenstelling paritair college Stefan Pasture

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Wevelgem

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Wevelgem Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Wevelgem instellingsnummer 19133 Data van het doorlichtingsbezoek 05-11-2018, 06-11-2018, 08-11-2018, 09-11-2018 Doorlichtingsteam Johan LAMOTE Martine

Nadere informatie

Doorlichting 2.0. Inne De Sutter Coördinator PCDO

Doorlichting 2.0. Inne De Sutter Coördinator PCDO en Doorlichting 2.0 Inne De Sutter Coördinator PCDO Referentiekader Onderwijskwaliteit (ROK) Doorlichting 2.0 Proefdoorlichting PTI Eeklo van 27 november Zet verwachtingen uit voor kwaliteit in het onderwijs

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GO! BASISSCHOOL CENTRUM GERAARDSBERGEN TE GERAARDSBERGEN

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GO! BASISSCHOOL CENTRUM GERAARDSBERGEN TE GERAARDSBERGEN VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GO! BASISSCHOOL CENTRUM GERAARDSBERGEN TE GERAARDSBERGEN INSTELLINGSNUMMER 3046 Data van het doorlichtingsbezoek 3-12-2018, 4-12-2018, 6-12-2018, 7-12-2018 Samenstelling

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN GO! BASISSCHOOL L.P.BOON EREMBODEGEM TE EREMBODEGEM

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN GO! BASISSCHOOL L.P.BOON EREMBODEGEM TE EREMBODEGEM VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN GO! BASISSCHOOL L.P.BOON EREMBODEGEM TE EREMBODEGEM INSTELLINGSNUMMER: 3004 Data doorlichtingsbezoek 27-11-2018 Samenstelling paritair college

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Buitengewoon Secundair Onderwijs Maria Assumpta, Opwijk

VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Buitengewoon Secundair Onderwijs Maria Assumpta, Opwijk VERSLAG VAN DE DOORLICHTING ZONDER JURIDISCHE CONSEQUENTIES Buitengewoon Secundair Onderwijs Maria Assumpta, Opwijk 1 IN WELKE MATE ONTWIKKELT DE SCHOOL HAAR EIGEN KWALITEIT? K1 K6 K2 K5 K3 K4 K1. Visie

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE LAGERE SCHOOL TE LANDEGEM

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE LAGERE SCHOOL TE LANDEGEM VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE LAGERE SCHOOL TE LANDEGEM INSTELLINGSNUMMER 24679 Data van het doorlichtingsbezoek 04-02-2019,05-02-2019,07-02-2019,08-02-2019 Samenstelling van het doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - Don Bosco te Sint- Pieters-Leeuw

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - Don Bosco te Sint- Pieters-Leeuw Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - Don Bosco te Sint- Pieters-Leeuw instellingsnummer 4796 Data van het doorlichtingsbezoek 17-09-2018, 18-09-2018, 20-09-2018, 21-09-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School Wonderster te Lede

Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School Wonderster te Lede Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School Wonderster te Lede instellingsnummer 112871 Data van het doorlichtingsbezoek 19-11-2018, 20-11-2018, 22-11-2018, 23-11-2018 Doorlichtingsteam Yves VAN

Nadere informatie

DAG VAN DE WISKUNDE 17 november 2018

DAG VAN DE WISKUNDE 17 november 2018 DAG VAN DE WISKUNDE 17 november 2018 DE ACTUALITEIT VAN ONS WISKUNDEONDERWIJS Handouts Overzicht werkwinkels BASISMAP 2 Vlaanderen 1 TIJDSCHRIFTEN WISKUNDE 3 OK-DASHBOARD 4 UITGANGSPUNT Elke lerende heeft

Nadere informatie

Infosessie buitengewoon secundair onderwijs. 24 november 2017

Infosessie buitengewoon secundair onderwijs. 24 november 2017 Infosessie buitengewoon secundair onderwijs 24 november 2017 Belangrijk vooraf te weten Momenteel fase proefdoorlichtingen kleine wijzigingen nog mogelijk Regelgeving: Voorontwerp van decreet Uitvoeringsbesluiten

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Gemeentelijke Basisschool Okido te Westrozebeke

Verslag van de doorlichting van Gemeentelijke Basisschool Okido te Westrozebeke Verslag van de doorlichting van Gemeentelijke Basisschool Okido te Westrozebeke instellingsnummer 113571 Data van het doorlichtingsbezoek 16-11-2018, 19-11-2018, 20-11-2018, 22-11-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool Het Bollebos Anzegem te Anzegem

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool Het Bollebos Anzegem te Anzegem Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool Het Bollebos Anzegem te Anzegem instellingsnummer 129197 Data van het doorlichtingsbezoek 15-10-2018, 16-10-2018, 18-10-2018, 19-10-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Kleuterschool te Wilrijk

Verslag van de doorlichting van Vrije Kleuterschool te Wilrijk Verslag van de doorlichting van Vrije Kleuterschool te Wilrijk instellingsnummer 10405 Data van het doorlichtingsbezoek 17-09-2018, 18-09-2018, 20-09-2018, 21-09-2018 Doorlichtingsteam Hilde REYNIERS Willy

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - DE VUURTOREN TE DRONGEN

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - DE VUURTOREN TE DRONGEN VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - DE VUURTOREN TE DRONGEN INSTELLINGSNUMMER 24596 Data van het doorlichtingsbezoek Samenstelling van het doorlichtingsteam Christelle HAELTERS Vera POLLIER

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOIGEM

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOIGEM Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - De Klimop te Sint-Gillis-Waas

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - De Klimop te Sint-Gillis-Waas Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

8 %9, +*-.+ ; ":, #3% Willy De Herdt Erik Verdonckt

8 %9, +*-.+ ; :, #3% Willy De Herdt Erik Verdonckt !" " / /2 5*-) " "5 : " #$%% "&' ( )*!!+)'!, -, +*-+ $$%001$ $$30$01# 04 0 0" 0 67, 13$1 8 %9, +*-+ ; ":, #3% " 1%1 Willy De Herdt Erik Verdonckt ", : 11 2 #$%% )+,?0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000$

Nadere informatie

Verslag over de doorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Eikenlaar te REET

Verslag over de doorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Eikenlaar te REET Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Taalbeleidsplan Geel kleuter en lager onderwijs. Deel 1

Taalbeleidsplan Geel kleuter en lager onderwijs. Deel 1 Taalbeleidsplan Geel kleuter en lager onderwijs. Deel 1 Doel 1: Het aantal kinderen met een voldoende taalvaardigheid (luisteren, spreken, schrijven en begrijpend lezen in functionele contexten) vermeerderen.

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Lagere School - De Sleutel te Ranst

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Lagere School - De Sleutel te Ranst Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de doorlichting van Vrije Basisschool - Welle te WELLE

Verslag over de doorlichting van Vrije Basisschool - Welle te WELLE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Driesprong Deerlijk te Deerlijk

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Driesprong Deerlijk te Deerlijk Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Driesprong Deerlijk te Deerlijk instellingsnummer 2352 Data van het doorlichtingsbezoek 01-10-2018, 02-10-2018, 03-10-2018, 04-10-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Gemeentelijke Lagere School te Wijnegem

Verslag van de doorlichting van Gemeentelijke Lagere School te Wijnegem Verslag van de doorlichting van Gemeentelijke Lagere School te Wijnegem instellingsnummer 7443 Data van het doorlichtingsbezoek 15-10-2018, 16-10-2018, 17-10-2018, 18-10-2018, 19-10-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool Groenheuvel/ De Kleine Kunstgalerij Kortrijk te Bellegem

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool Groenheuvel/ De Kleine Kunstgalerij Kortrijk te Bellegem Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool Groenheuvel/ De Kleine Kunstgalerij Kortrijk te Bellegem instellingsnummer 131631 Data van het doorlichtingsbezoek 05-11-2018, 06-11-2018, 08-11-2018, 09-11-2018

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL - MAATJES TE KALMTHOUT

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL - MAATJES TE KALMTHOUT VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL - MAATJES TE KALMTHOUT INSTELLINGSNUMMER 7963 Data van het doorlichtingsbezoek 21-01-2019, 22-01-2019, 23-01-2019, 24-01-2019, 25-01-2019 Samenstelling

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Key Lennik te Lennik

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Key Lennik te Lennik Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Key Lennik te Lennik instellingsnummer 257 Data van het doorlichtingsbezoek 15-10-2018,16-10-2018,18-10-2018,19-10-2018 Doorlichtingsteam Katty HOUSSIAU

Nadere informatie

Op welke manier stimuleert een doorlichting de kwaliteitsontwikkeling van de school?

Op welke manier stimuleert een doorlichting de kwaliteitsontwikkeling van de school? Op welke manier stimuleert een doorlichting de kwaliteitsontwikkeling van de school? SOK 7 december 2018 1 DE CENTRALE PRINCIPES 2 DE INHOUDELIJKE COMPONENT 3 DE CULTURELE COMPONENT 4 HET DOORLICHTINGSSCENARIO

Nadere informatie

Referentiekader OK: aan de slag met enkele kwaliteitsverwachtingen. Katrien Van Asch

Referentiekader OK: aan de slag met enkele kwaliteitsverwachtingen. Katrien Van Asch Referentiekader OK: aan de slag met enkele kwaliteitsverwachtingen Katrien Van Asch Doelen Kennismaken met het Referentiekader OK in het algemeen Uitwisselen van ideeën over rubriek ontwikkeling van de

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL TE BELLEGEM

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL TE BELLEGEM VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL TE BELLEGEM INSTELLINGSNUMMER 18838 Data van het doorlichtingsbezoek 03-12-2018, 04-12-2018, 06-12-2018, 07-12-2018 Samenstelling van het doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - Axijoma te Deurne

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - Axijoma te Deurne Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - Axijoma te Deurne instellingsnummer 112482 Data van het doorlichtingsbezoek 05-11-2018, 06-11-2018, 07-11-2018, 08-11-2018, 09-11-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool -Immaculata te De Panne

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool -Immaculata te De Panne Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Sint-Maarten Lagere School te Aalst

Verslag van de doorlichting van Sint-Maarten Lagere School te Aalst Verslag van de doorlichting van Sint-Maarten Lagere School te Aalst instellingsnummer 22806 Data van het doorlichtingsbezoek 01-10-2018, 02-10-2018, 04-10-2018, 08-10-2018 Doorlichtingsteam Christelle

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - WIJNGAARD TE HERENTALS

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - WIJNGAARD TE HERENTALS VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - WIJNGAARD TE HERENTALS INSTELLINGSNUMMER 9134 Data van het doorlichtingsbezoek 3-12-2018, 4-12-2018, 5-12-2018, 6-12-2018, 7-12- 2018 Samenstelling

Nadere informatie

Doorlichten in dialoog

Doorlichten in dialoog Doorlichten in dialoog Infosessie buitengewoon basisonderwijs 24 november 2017 Belangrijk vooraf te weten Momenteel fase proefdoorlichtingen kleine wijzigingen nog mogelijk Regelgeving: Voorontwerp van

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Bloesem te Herne

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Bloesem te Herne Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Bloesem te Herne instellingsnummer 4713 Data van het doorlichtingsbezoek 17-09-2018,18-09-2018,20-09-2018,21-09-2018 Doorlichtingsteam Katty HOUSSIAU

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSSCHALEN KWALITEITSONTWIKKELING BASISONDERWIJS

ONTWIKKELINGSSCHALEN KWALITEITSONTWIKKELING BASISONDERWIJS ONTWIKKELINGSSCHALEN KWALITEITSONTWIKKELING BASISONDERWIJS VERSIE P06 1 Toelichting bij de ontwikkelingsschalen De onderwijsinspectie situeert de kwaliteit binnen ontwikkelingsschalen met vier ontwikkelingsniveaus.

Nadere informatie

Verslag over de doorlichting van Vrije Basisschool te LANGEMARK-POELKAPELLE

Verslag over de doorlichting van Vrije Basisschool te LANGEMARK-POELKAPELLE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

G.V.Basisschool Hamont-Lo

G.V.Basisschool Hamont-Lo G.V.Basisschool Hamont-Lo Zorg onze schooleigen visie op BREDE zorg Als school hebben we de opdracht om met brede zorg te werken aan de ontplooiing van iedere leerling. Dat is één van de pijlers van het

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Sint-Martinusscholen - Middenschool te Asse

Verslag van de doorlichting van Sint-Martinusscholen - Middenschool te Asse Verslag van de doorlichting van Sint-Martinusscholen - Middenschool te Asse instellingsnummer 32086 Data van het doorlichtingsbezoek 01-10-2018, 02-10-2018, 03-10-2018, 04-10-2018, 05-10-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN BUITENGEWOON SECUNDAIR ONDERWIJS CAPELDERIJ TE BUGGENHOUT

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN BUITENGEWOON SECUNDAIR ONDERWIJS CAPELDERIJ TE BUGGENHOUT VERSLAG OVER DE DOORLICHTING DOOR EEN PARITAIR COLLEGE VAN BUITENGEWOON SECUNDAIR ONDERWIJS CAPELDERIJ TE BUGGENHOUT INSTELLINGSNUMMER 28274 Data doorlichtingsbezoek 18-02-2019 Samenstelling paritair college

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL SINT-GODELIEVE TE DEURNE

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL SINT-GODELIEVE TE DEURNE VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL SINT-GODELIEVE TE DEURNE INSTELLINGSNUMMER 130054 Data van het doorlichtingsbezoek 03-12-2018, 04-12-2018, 06-12-2018, 07-12-2018 Samenstelling van het

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Watertoren Sint- Niklaas te Sint-Niklaas

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Watertoren Sint- Niklaas te Sint-Niklaas Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Watertoren Sint- Niklaas te Sint-Niklaas instellingsnummer 984 Data van het doorlichtingsbezoek 05-11-2018, 06-11-2018, 08-11-2018, 09-11-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School te Leuven

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School te Leuven Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Ter Elzen Wijtschate te WIJTSCHATE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Ter Elzen Wijtschate te WIJTSCHATE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Menen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Menen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Doorlichten in dialoog

Doorlichten in dialoog Doorlichten in dialoog Infosessies gewoon basisonderwijs November - december 2017 Belangrijk vooraf te weten Momenteel fase proefdoorlichtingen kleine wijzigingen nog mogelijk Regelgeving: Voorontwerp

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Blokkendoos Aartselaar te Aartselaar

Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Blokkendoos Aartselaar te Aartselaar Verslag van de doorlichting van Go! Basisschool De Blokkendoos Aartselaar te Aartselaar instellingsnummer 901 Data van het doorlichtingsbezoek 05/11/2018, 06/11/2018, 08/11/2018, 09/11/2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GO! BASISSCHOOL DE WILG TE LINT

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GO! BASISSCHOOL DE WILG TE LINT VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GO! BASISSCHOOL DE WILG TE LINT INSTELLINGSNUMMER 118679 Data van het doorlichtingsbezoek 03-12-2018, 04-12-2018, 05-12-2018, 06-12-2018, 07-12-2018 Samenstelling van het

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Menen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Menen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL - HARENHEIDESCHOOL TE HAREN

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL - HARENHEIDESCHOOL TE HAREN VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL - HARENHEIDESCHOOL TE HAREN INSTELLINGSNUMMER 3781 Data van het doorlichtingsbezoek 03-12-2018, 04-12-2018, 06-12-2018 en 07-12- 2018 Samenstelling

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School te Ekeren

Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School te Ekeren Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School te Ekeren instellingsnummer 6973 Data van het doorlichtingsbezoek 15-10-2018, 16-10-2018, 18-10-2018, 19-10-2018 Doorlichtingsteam Ingrid VAN PEEL Jan

Nadere informatie

Aan de slag met het OK op school werkwinkel SOK-congres 7/12/2018

Aan de slag met het OK op school werkwinkel SOK-congres 7/12/2018 Aan de slag met het OK op school werkwinkel SOK-congres 7/12/2018 Lisbeth Van Hecke Dienst identiteit & kwaliteit Het leven zit vol verwachtingen 2 SOK-congres Interne kwaliteitszorg op school 1 Doelen

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Vrije lagere school Schoolstraat 8 te 8750 Zwevezele

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Vrije lagere school Schoolstraat 8 te 8750 Zwevezele Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - SINT-JANS COLLEGE DE KREKEL TE SINT-AMANDSBERG

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - SINT-JANS COLLEGE DE KREKEL TE SINT-AMANDSBERG VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - SINT-JANS COLLEGE DE KREKEL TE SINT-AMANDSBERG INSTELLINGSNUMMER 107649 Data van het doorlichtingsbezoek Samenstelling van het doorlichtingsteam Jan

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOSTROZEBEKE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOSTROZEBEKE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de doorlichting van GO! basisschool 't Zwaluwnest Wachtebeke te WACHTEBEKE

Verslag over de doorlichting van GO! basisschool 't Zwaluwnest Wachtebeke te WACHTEBEKE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te AVELGEM

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te AVELGEM Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te MOLLEM

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te MOLLEM Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Petegem-Aan-De- Leie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Petegem-Aan-De- Leie Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Petegem-Aan-De- Leie instellingsnummer 24539 Data van het doorlichtingsbezoek 01-10-2018, 02-10-2018, 04-10-2018, 05-10-2018 Doorlichtingsteam Vera

Nadere informatie

Basisinformatie maatschappelijke opdracht

Basisinformatie maatschappelijke opdracht Nastreven van leergebiedoverschrijdende eindtermen Een kader om met het schoolteam aan de slag te gaan Basisinformatie maatschappelijke opdracht In dit deel wordt het wettelijk kader geschetst dat voor

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Zwijnaarde Gent

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Zwijnaarde Gent Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Sint-Franciscus vzw te TURNHOUT

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Sint-Franciscus vzw te TURNHOUT Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN SECUNDAIR ONDERWIJS VOOR SCHOONHEIDSZORGEN DENISE GRÉSIAC TE BERCHEM

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN SECUNDAIR ONDERWIJS VOOR SCHOONHEIDSZORGEN DENISE GRÉSIAC TE BERCHEM VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN SECUNDAIR ONDERWIJS VOOR SCHOONHEIDSZORGEN DENISE GRÉSIAC TE BERCHEM INSTELLINGSNUMMER 29521 Data van het doorlichtingsbezoek 08-01-2019, 09-01-2019, 10-01-2019, 11-01-2019

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Windwijzer te LAARNE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Windwijzer te LAARNE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Word meester in het evalu(l)eren: op weg naar een hernieuwd evaluatiebeleid

Word meester in het evalu(l)eren: op weg naar een hernieuwd evaluatiebeleid Word meester in het evalu(l)eren: op weg naar een hernieuwd evaluatiebeleid Workshop 26 februari Piet Van Avermaet & Marie Seghers Persoon in zijn geheel Breed evalueren Wat mag u verwachten? Aan de slag

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Zwijnaarde

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Zwijnaarde Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool te Zwijnaarde instellingsnummer 24265 Data van het doorlichtingsbezoek 17-09-2018, 18-09-2018, 20-09-2018, 21-09-2018 Doorlichtingsteam Christelle HAELTERS

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School Sint-Agnes te Hoboken

Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School Sint-Agnes te Hoboken Verslag van de doorlichting van Vrije Lagere School Sint-Agnes te Hoboken instellingsnummer 11163 Data van het doorlichtingsbezoek 15-10-2018, 16-10-2018, 18-10-2018, 19-10-2018 Doorlichtingsteam Hilde

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL TE RETIE

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL TE RETIE VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL TE RETIE INSTELLINGSNUMMER 9472 Data van het doorlichtingsbezoek 21-01-2019, 22-01-2019, 24-01-2019, 25-01-2019 Samenstelling van het doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Linde te Deurne

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Linde te Deurne Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Linde te Deurne instellingsnummer 129064 Data van het doorlichtingsbezoek 19-11-2018, 20-11-2018, 21-11-2018, 22-11-2018, 23-11-2018 Doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Klavertje 4-sel te VIERSEL

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Klavertje 4-sel te VIERSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de doorlichting van GO! basisschool De Vesten Herentals te HERENTALS

Verslag over de doorlichting van GO! basisschool De Vesten Herentals te HERENTALS Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE TE MALDEGEM

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE TE MALDEGEM VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE TE MALDEGEM INSTELLINGSNUMMER 50963 Data van het doorlichtingsbezoek 21-01-2019, 22-01-2019, 23-01-2019, 24-01-2019, 25-01-2019 Samenstelling

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL ETIKHOVE TE ETIKHOVE

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL ETIKHOVE TE ETIKHOVE VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL ETIKHOVE TE ETIKHOVE INSTELLINGSNUMMER 129502 Data van het doorlichtingsbezoek 04-02-2019, 05-02-2019, 07-02-2019, 08-02-2019 Samenstelling van het doorlichtingsteam

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Basisoefenschool te Wijnegem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Basisoefenschool te Wijnegem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Mozaïekbis te Gent

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Mozaïekbis te Gent Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Mozaïekbis te Gent instellingsnummer 129551 Data van het doorlichtingsbezoek 01-10-2018, 02-10-2018, 04-10-2018, 05-10-2018 Doorlichtingsteam Jan

Nadere informatie

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - SINT-JANS-COLLEGE - OUDE BAREEL TE SINT- AMANDSBERG

VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - SINT-JANS-COLLEGE - OUDE BAREEL TE SINT- AMANDSBERG VERSLAG OVER DE DOORLICHTING VAN VRIJE BASISSCHOOL - SINT-JANS-COLLEGE - OUDE BAREEL TE SINT- AMANDSBERG INSTELLINGSNUMMER 21791 Data van het doorlichtingsbezoek 3-12-2018, 4-12-2018, 6-12-2018 en 7-12-2018

Nadere informatie

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Kleiheuvel te Maldegem

Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Kleiheuvel te Maldegem Verslag van de doorlichting van Vrije Basisschool - De Kleiheuvel te Maldegem instellingsnummer 48678 Data van het doorlichtingsbezoek 05-10-2018, 06-10-2018, 08-10-2018, 09-10-2018 Doorlichtingsteam Vera

Nadere informatie