PROGRAMMA KADERDAG 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA KADERDAG 2018"

Transcriptie

1 PROGRAMMA KADERDAG 2018

2 PROGRAMMA 08:30 uur Ontvangstbalie open 09:00 uur Ontvangst met koffie/thee 09:30 uur Start programma met Merijn Zeeman van Lotto Jumbo & diploma-uitreiking Wieleracademie 10:30 uur Deelsessie blok 1 12:30 uur Lunchpauze 13:30 uur Deelsessie blok 2 15:30 uur Afsluitende borrel (met Gent Wevelgem) 16:00 uur Einde programma DEELSESSIES Fases LTAD Wielerplan Naam sessie Door Active Start is een fase die nog niet aan bod komt in de w ielersport. FUNdamentals Speelse trainingsvormen met de jeugd (praktijk) Han ten Hove Trainer niveau 4 FUNdamentals Trainersbegeleiding op de club Danny Meuken NOC*NSF Learn to Train Rockgarden Steve McEw en KNWU Talentcoach (sprint) Train to train Een trainingsschema maken, terug naar de basis Johan van Kleeff Leercoach / expert Learn to compete Hoe bepaal je als begeleidingsteam een mogelijke discipline sw itch? Steve McEw en KNWU Talentcoach (sprint) Train to compete Testen, meten en analyseren; w at kunnen w e er mee in de w ielersport? Jenning Huizenga Voormalig baanw ielrenner & Aeropro Learn to w in Train to Win Active for life iedere fase Hoe vind je een goede balans tussen hard fietsen en een optimaal w elbevinden van renners in de groep? Een w orkshop over training én groepsdynamica! Hoe zorg je ervoor dat de trainingsvormen verantw oord blijven bij het maximaliseren van het kunnen van de sporter? Komt de boodschap van jou w el over bij de sporter? Jeroen Steeman en Wilbert Broekhuizen BEAT Cycling Cees-Jan van der Zw eep EnergyLab Maarten Tjallingi en Petra Hofs Mii Coaching

3 Merijn Zeeman GASTSPREKER We trappen af met topcoach 5 Merijn Zeeman, eindverantwoordelijk voor sporttechnisch beleid van de ploeg Lotto Jumbo. Hij weet als geen ander hoe het is om een groep sporters te coachen: Met de juiste begeleiding en aandacht helpen we het team te laten groeien. Merijn Zeeman geeft een inspiratievolle aftrap aan het programma.

4 FUNdamentals Speelse trainingsvormen voor de jeugd (praktijk) 13:30 15:30 uur Speelse trainingsvormen voor de jeugd valt binnen de context van het Wielerplan onder het hoofdstuk FUNdamentals. De Funfactor speelt dan ook de hoofdrol in de trainingen voor de kids. Spelend leren dus, met onder water een koppeling naar een hoog technisch niveau. Han ten Hove - Na vele jaren voetbal werd hij meer en meer getrokken naar de wielersport en met name de MTB sport. Van lokale toertochten naar nationale wedstrijden tot internationale WorldCups, alles is inmiddels langs geweest. Ook de benodigde opleidingen bij de KNWU gingen vol passie en energie. Met goed resultaat Wielrentrainer 3 en Wielrentrainer 4 afgelegd.

5 FUNdamentals Trainersbegeleiding op de club 10:30 12:30 uur Veel trainers/coaches staan veelal goedbedoeld voor een groep sporters. Het komt ook veel voor dat het mensen zijn die zelf (op hoog niveau) de sport beoefend hebben. In dat geval weten ze vaak wel welke oefenvormen ze moeten aanbieden, maar kunnen ze op pedagogisch-didactisch niveau nog leren. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters een uur actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Wist je bijvoorbeeld dat 39% van de trainers/coaches zich niet bekwaam voelen bij het geven van een training (sportkadermonitor, 2015)? Als je dit doorvertaald naar het aantal sporters dat zij onder hun hoede hebben, dan is dit zeker een punt van aandacht! Danny Meuken - Gelooft in de kracht van sport. Sport kan een belangrijke bijdrage leveren aan gezondheid, sociale verbondenheid en ontwikkeling. Sport biedt uitdagingen voor jong en oud en brengt de samenleving in beweging, maar zorgt vooral voor heel veel plezier. Ik wil bijdragen aan het benutten van de kracht van sport.

6 Learn to Train Rockgarden (praktijk) Hoe bouw je een lessenserie op voor een locatie als de rockgarden, welke veiligheidsaspecten komen hier aan te pas en hoe kun je de balans en basistechnieken van je groep hierin trainen? 13:30 15:30 uur Talentcoach Steve McEwen - Deze Arnhemmer met Schotse roots is vanaf 2012 aan de KNWU verbonden als talentencoach voor de sprinters op de baan. Met zijn ongebreidelde enthousiasme en positieve insteek stimuleert Steve McEwen de sprinttop van morgen om het beste uit zichzelf te halen, zoals hij al deed bij een renster als Elis Ligtlee. McEwen weet dat sport keihard kan zijn, wanneer zijn pupillen onderweg zijn of aanbeland zijn bij de sport, maar drukt de baantalenten op het hart om nooit bang te zijn om te falen.

7 Train to Train Een trainingsschema maken, terug naar de basis 10:30 12:30 uur Vraag een trainer wat het doel is van zijn training en je krijgt nog wel eens een onduidelijk antwoord. Dat geldt ook voor het antwoord op de vraag wat het doel is van het trainingsschema voor de (midden-) lange termijn. Je hebt 15 rijders met verschillende doelen. Hoe maak je die doelen concreet en hoe breng je die doelen samen in één schema? Is een schema voor de hele groep wel mogelijk? Johan van Kleeff - Is ruim twintig jaar aan sportbonden verbonden als leercoach, praktijkbegeleider, beoordelaar en expert. Zijn passie voor sporten en het geven van training combineert Johan bij een loopvereniging als trainer en loper.

8 Learn to compete Hoe bepaal je als begeleidingsteam een mogelijke discipline switch? 10:30 12:30 uur Het komt regelmatig voor dat talenten zeer geschikt zijn, maar zich net niet helemaal weten te ontwikkelingen in een discipline. Soms komen zij beter tot hun recht bij een andere discipline, zoals bijvoorbeeld baanwielrennen. Steve McEwen liet in het verleden Harrie Lavreysen en Elis Ligtlee al kennis maken met de baanfiets. Wat maakt de verschillen en hoe kun jij als begeleider van een sporter hierop in spelen? Talentcoach Steve McEwen - Deze Arnhemmer met Schotse roots is vanaf 2012 aan de KNWU verbonden als talentencoach voor de sprinters op de baan. Met zijn ongebreidelde enthousiasme en positieve insteek stimuleert Steve McEwen de sprinttop van morgen om het beste uit zichzelf te halen, zoals hij al deed bij een renster als Elis Ligtlee. McEwen weet dat sport keihard kan zijn, wanneer zijn pupillen onderweg zijn of aanbeland zijn bij de sport, maar drukt de baantalenten op het hart om nooit bang te zijn om te falen.

9 Train to compete Testen, meten en analyseren; wat kunnen we er mee in de wielersport? Tegenwoordig kan er veel getest worden, maar wat kunnen we daar nou eigenlijk over zeggen? Hoe leer je de cijfers lezen en kan je de vertaalslag maken naar de praktijk? 10:30 12:30 uur Oud-baanwielrenner Jenning Huizenga - Jenning maakte op de baan faam als achtervolger. Zo werd hij o.a. vier maal Nederlands kampioen. In 2008 pakte Jenning zilver op het WK achtervolging, achter Bradley Wiggens. In de kwalificaties was hij Wiggens toen nog te snel af. Jenning vindt zelf de overwinning in de Worldcup in Mexico (2014) zijn mooiste: Ik versloeg daar alle grote mannen. Jenning richt zich nu op zijn eigen bedrijf Aero Pro. Het is gespecialiseerd in aerodynamica en live data. Lotto-Jumbo, Cofidis en de KNWU behoren tot de klantenkring.

10 Learn to Win Hoe vind je een goede balans tussen hard fietsen en een optimaal welbevinden van renners in de groep? 10:30 12:30 uur Als trainer of ploegleider heb je een centrale functie binnen de club. Alle lijntjes komen daar samen: materiaal, voeding, planningen, koersstrategie, etc. Maar of renners optimaal tot hun recht komen hangt bovenal samen met de wijze waarop ze trainen én hoe ze zich voelen in de groep. Als één van deze actoren overheerst of onderbelicht is, dan kan het volledige potentieel van een ploeg niet tot zijn recht komen. In deze workshop gaan we op (inter)actieve wijze aan de slag met vragen over hoe gewerkt kan worden naar een fysiek goede prestatie én wat gedaan kan worden om een groep te kneden tot een team. De balans tussen beiden is namelijk letterlijk goud waard! Ze geven theoretische input uit de laatste wetenschappelijke inzichten, maar bieden ook praktische voorbeelden aan die makkelijk te vertalen zijn naar de eigen dagelijkse praktijk. Wilbert: Als oud professioneel wielrenner heeft Wilbert ervaren hoe belangrijk goede en efficiënte training is. Na zijn sportieve loopbaan heeft hij zich daar verder in gespecialiseerd en is sinds vorig jaar ook als trainer actief in het (professionele) wielrennen. Jeroen: Als opleider en trainer op de Calo van Hogeschool Windesheim heeft Jeroen zich ontwikkeld als een betrokken en deskundige begeleider van groepsprocessen. Sinds vorig jaar is Jeroen als zelfstandige ook binnen het (professionele) wielrennen als gedragsbeïnvloeder actief. Wilbert + Jeroen: Samen hebben Wilbert en Jeroen een werkwijze ontwikkeld waarin presteren en welbevinden in een groep in balans kan worden gehouden. Bij BEAT cycling wordt deze unieke werkwijze bij de nieuwe wegploeg gebruikt.

11 Train to Win Hoe zorg je ervoor dat de trainingsvormen verantwoord blijven bij het maximaliseren van het kunnen van de sporter? EnergyLab weet je alles te vertellen over de trainingsprincipes en -methodes gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Bij welke leeftijd is het van belang dat je met specifieke trainingsgegevens te werk gaat als trainer en ploegleider? 10:30 12:30 uur Cees-Jan van der Zweep - Is verbonden aan Energy Lab, een 'full-service sport- en gezondheidspromotiecentrum' Energy Lab test, begeleidt en coacht sporters bij het verantwoord uitoefenen van hun sport. Hun missie is mensen van alle niveaus in beweging te krijgen en te houden.

12 Active for life De KRACHT van communicatie! 13:30 15:30 uur In deze workshop gaan we samen aan de slag met communicatie en het gebruik van taal. Communicatie is er overal de hele dag. Ook als we niet actief met elkaar in gesprek zijn zenden we signalen uit. Welke boodschap ligt daarin verscholen? En waarom kun je iets soms 3 keer uitleggen en lijkt het nog niet aan te komen? Jouw rol als trainer/ coach is van groot belang. Jij kunt waarde toevoegen aan de training. In deze twee uur krijg je van ons tools in handen om dit pro-actief te gaan doen. In het eerste deel komt het communicatiemodel aan bod, de basis voor hoe het werkt. En waar je tegenaan kunt lopen. Daarna gaan we oefenen met het gebruik van taal. En SPOILER alert: dit zou wel eens je wereld op zijn kop kunnen zetten. Voor wie wel houdt van een uitdaging, wees welkom! Petra Hofs heeft 10 jaar haar passie als wielrenster geleefd. Zowel in het veld als op de mountainbike heeft zijn op wereldbeker niveau meegedaan. Als communicatie expert en NLP trainer is zijn 24/7 bezig met hoe kun je een boodschap het beste overbrengen. Als Vinyasa enbikram yoga docent deelt zij haar passie voor beweging en persoonlijke ontwikkeling. Maarten Tjallingii - staat voor 20 jaar ervaring in de topsport. Een team player, een man met passie die altijd het hogere doel bovenaan heeft staan. Wielrenner met 12 grote rondes op zijn naam. Een kasseienvreter die als geen ander weet hoe hard het rijden van Parijs Roubaixis en hoe het is om door Fabian Cancellara gefeliciteerd te worden met een podium-plaats in Roubaix. Bedrijfskundige en NLP coach. *deze sessie heette eerste Komt jouw boodschap wel over?

13 GRAAG TOT ZONDAG 25 KADERDAG 2018!

PROGRAMMA KADERDAG 2018

PROGRAMMA KADERDAG 2018 PROGRAMMA KADERDAG 2018 PROGRAMMA 08:30 uur Ontvangstbalie open 09:00 uur Ontvangst met koffie/thee 09:30 uur Start programma met Merijn Zeeman van Lotto Jumbo & diploma-uitreiking Wieleracademie 10:30

Nadere informatie

De kampioenen van de toekomst herkennen. November 2014

De kampioenen van de toekomst herkennen. November 2014 De kampioenen van de toekomst herkennen.? November 2014 feiten 1. 13. MOLLEMA Bauke x 2. 38. TERPSTRA Niki 5e 1994 cat 3 3. 41. GESINK Robert x 4. 44. WEENING Pieter x 5. 49. BOOM Lars x 6. 57. KELDERMAN

Nadere informatie

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 Who-am-I? Han ten Hove namens cie Off Road, WT-4 trainer MTB specialisatie, Proces manager, jeugdtrainer Bar End, UCI team MPL Specialized, Expert WT opleidingen, Examinator

Nadere informatie

De kampioenen van de toekomst herkennen. November 2014

De kampioenen van de toekomst herkennen. November 2014 De kampioenen van de toekomst herkennen.? November 2014 feiten 1. 13. MOLLEMA Bauke x 2. 38. TERPSTRA Niki 5e 1994 cat 3 3. 41. GESINK Robert x 4. 44. WEENING Pieter x 5. 49. BOOM Lars x 6. 57. KELDERMAN

Nadere informatie

KNWU Opleidingen. Joey Ermens & Geeske van Wijk

KNWU Opleidingen. Joey Ermens & Geeske van Wijk KNWU Opleidingen Joey Ermens & Geeske van Wijk Programma Wie zijn wij Aanwezigen Kwalificaties Kerncompetenties Toetsing Opleidingen Vragen Wie zijn wij Geeske van Wijk Joey Ermens Bachelor of Social Work;

Nadere informatie

The Cycling Academy PRO. Coaching opleiding

The Cycling Academy PRO. Coaching opleiding The Cycling Academy PRO Coaching opleiding 2 Wil jij ambiteuze sporters begeleiden? De opleiding leidt je op tot PRO coach gecertificeerd door The Cycling Academy en richt zich op gebieden: inspanningsfysiologie,

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 2-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, Dit is de tweede nieuwsbrief die jullie ontvangen van R&TC Buitenlust. Het jaar is al bijna 3 maanden oud en is er al weer het één en ander gebeurd.

Nadere informatie

HOSPITALITY UCI WERELDKAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN 28 FEBRUARI - 4 MAART 2018 APELDOORN 2018 TRACK CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS APELDOORN

HOSPITALITY UCI WERELDKAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN 28 FEBRUARI - 4 MAART 2018 APELDOORN 2018 TRACK CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS APELDOORN 2018 TRACK CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS THE NETHERLANDS UCI WERELDKAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN 28 FEBRUARI - 4 MAART 2018 #Apeldoorn2018 PRESENTING SPONSOR INSTITUTIONAL PARTNERS LOCAL ORGANISING COMMITTEE

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure Baanwielrennen duur ten behoeve van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure Baanwielrennen duur ten behoeve van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure Baanwielrennen duur ten behoeve van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 Interne selectieprocedure Baan duur ten behoeve van de

Nadere informatie

Kwalificatie profiel Wielertrainer 2. Annelies Martijn Wieleracademie

Kwalificatie profiel Wielertrainer 2. Annelies Martijn Wieleracademie 2017-2020 Kwalificatie profiel Wielertrainer 2 Annelies Martijn Wieleracademie 2017-2020 Wielertrainer 2 Kwalificatieprofiel Inhoudsopgave 1 Algemene informatie over kwalificatie 2 A. Functiebenaming B.

Nadere informatie

Wielertrainer 2 Kwalificatieprofiel

Wielertrainer 2 Kwalificatieprofiel Wielertrainer 2 Kwalificatieprofiel Inhoudsopgave 1 Algemene informatie over kwalificatie 2 A. Functiebenaming B. Typering kwalificatie C. Kenmerken kwalificatie D. In- en doorstroom 2 Overzicht van kerntaken

Nadere informatie

Wielertrainer 3. Kwalificatieprofiel

Wielertrainer 3. Kwalificatieprofiel Wielertrainer 3 Kwalificatieprofiel 30-05-2017 Wielertrainer 3 Kwalificatieprofiel Inhoudsopgave 1 Algemene informatie over kwalificatie 2 A. Functiebenaming B. Typering kwalificatie C. Kenmerken kwalificatie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4. 1 mei Nieuwegein

Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4. 1 mei Nieuwegein Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4 1 mei 2017 - Nieuwegein Inhoud Welkom Kwalificatieprofiel Trainer-Coach 4 Leertraject Intakeprocedure/voorwaarden voor deelname Opleidingsprogramma en begeleiding

Nadere informatie

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers INHOUD Wie is BeLife? Menukaart Prijslijst Extra informatie OVER BELIFE BeLife is een organisatie die zijn passie

Nadere informatie

ENERGY LAB MISSIE. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en in beweging te houden.

ENERGY LAB MISSIE. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en in beweging te houden. ENERGY LAB ENERGY LAB MISSIE Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en in beweging te houden. Als full-service sport- en gezondheidspromotiecentrum geven we advies richting het

Nadere informatie

WELKOM NGF C-selectie 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013

WELKOM NGF C-selectie 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-SELECTIE 2013 NGF C-selectie 2013 18 november 2013 Begeleiding Iwan Renders Floris van Imhoff WELKOM Wat gaan wij samen doen? Werken aan DE BASIS GAS = Grip, Aim, Setup Shortgame Heel veel leren NGF C-selectie: NGF

Nadere informatie

Overwinnen: Fysiek en mentaal f it

Overwinnen: Fysiek en mentaal f it Overwinnen: Fysiek en mentaal f it Ondernemen is topsport. Het draait om teamwork, passie, plezier, scoren en winnen. Ondernemen is complex, dynamisch en onvoorspelbaar. Topsport als metafoor maakt uitdagingen

Nadere informatie

KNWU. Dag van de Wielersport. Vrouwenwielrennen bij jullie vereniging?

KNWU. Dag van de Wielersport. Vrouwenwielrennen bij jullie vereniging? KNWU Dag van de Wielersport Vrouwenwielrennen bij jullie vereniging? Anna Voorthuijsen-Woldring Coördinator Vrouwen KNWU Noord-Holland Even voorstellen - Wie zijn jullie? - Waarom zijn jullie hier? - Wat

Nadere informatie

Opleiding Sportklimtrainer

Opleiding Sportklimtrainer Opleiding Sportklimtrainer Opleidingsinformatie SKT3, 4 en 5 SPORTKLIMTRAINER Training geven leer je niet door een boek te lezen, of door te zien hoe iemand anders training geef. Training geven leer je

Nadere informatie

Wielertrainer 3 Kwalificatieprofiel

Wielertrainer 3 Kwalificatieprofiel Kwalificatieprofiel Inhoudsopgave 1 Algemene informatie over kwalificatie 2 A. Functiebenaming B. Typering kwalificatie C. Kenmerken kwalificatie D. In- en doorstroom 2 Overzicht van kerntaken en werkprocessen

Nadere informatie

Werkgroep beroepscompetentieprofielen KNWU Onderliggend

Werkgroep beroepscompetentieprofielen KNWU Onderliggend Kwalificatieprofiel wielertrainer 2 Algemene informatie datum: 7 januari 2008 versie: 3 Regie NOC*NSF Ontwikkeling Werkgroep beroepscompetentieprofielen KNWU Onderliggend Beroepscompetentieprofiel wielertrainer

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

Voorstellen. Topsport 1. Naam 2. Coachervaring 3. Ervaring met mentale begeleiding 4. Wat voor type coach bent u? Voorstellen

Voorstellen. Topsport 1. Naam 2. Coachervaring 3. Ervaring met mentale begeleiding 4. Wat voor type coach bent u? Voorstellen Voorstellen Coachen: Aansluiten op Motivatie-stijl Rogier Hoorn sport- & prestatiepsycholoog VSPN drs. Rogier Hoorn sport- en prestatiepsycholoog VSPN SportsMind.nl Sinds 2003 praktijk Bussum en Papendal

Nadere informatie

OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3

OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3 OPLEIDING VOLLEYBALTRAINER 3 OPZET De opleiding VT3 leidt op tot een zelfstandige volleybaltrainer die werkzaam is binnen de breedtesport. Het werkterrein van de volleybaltrainer 3 is de volleybalvereniging

Nadere informatie

v.v. Kloetinge cursusaanbod Seizoen

v.v. Kloetinge cursusaanbod Seizoen Jeugdkader cursus Zoals al verschillende keren is aangekondigd, worden er dit seizoen binnen v.v. Kloetinge cursussen voor het jeugdkader aangeboden. Er is voor gekozen om de stof in verschillende kleine

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de Leeftijdsspecifieke kenmerken

Nadere informatie

Topsport en ondernemen. Presentatie: Thijs van Amerongen

Topsport en ondernemen. Presentatie: Thijs van Amerongen Topsport en ondernemen. ` Presentatie: Thijs van Amerongen - Thijs van Amerongen - Woonachtig in Vorden - 24 jaar - Opleiding: MTS Bouwkunde - Werkervaring maatschappelijk: 2 jaar - Huidig beroep: Zelfstandige

Nadere informatie

LTAD model als kapstok voor talentbegeleiding. Trainerscongres NLcoach, NSTV en KNSB Epe, 14 april 2012 Jeroen van der Lee

LTAD model als kapstok voor talentbegeleiding. Trainerscongres NLcoach, NSTV en KNSB Epe, 14 april 2012 Jeroen van der Lee LTAD model als kapstok voor talentbegeleiding Trainerscongres NLcoach, NSTV en KNSB Epe, 14 april 2012 Jeroen van der Lee Wie? Bewegingswetenschapper Programmamanager sportontwikkeling Trainer/coach (ST5)

Nadere informatie

plezier samen strijd

plezier samen strijd Welkom! De vereniging Een vereniging kan niet bestaan zonder dat er normen en waarden zijn afgesproken met elkaar. Afspraken waar je op terug kan vallen, in welke situatie dan ook. Normen en waarden vormen

Nadere informatie

PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH

PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH 56 TIPS & TRICKS Elke hardloper heeft zijn eigen doelstelling: waar de één zich bijvoorbeeld focust op het verbeteren van zijn looptechniek,

Nadere informatie

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020

Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 On the road to GOLD Sara Wennekes NED-33 Tokyo 2020 Sara Wennekes Begonnen met windsurfen in 2008. Nederlandse selectie windsurfen van het watersportverbond Woont in surfcity Scheveningen om fulltime te

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Riders dossier Voorbeelddocument

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Riders dossier Voorbeelddocument PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Riders dossier Voorbeelddocument Inhoud Toelichting... 3 Riders Dossier... 4 Technisch & Tactisch... 1 Uitslagen... 2 Cognitieve vaardigheden... 3 Fysieke kwaliteiten...

Nadere informatie

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen:

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: 1. Workshop: Ontdek jouw communicatietalent! Data: woensdag 10 september, woensdag 24 september, woensdag 29 oktober,

Nadere informatie

Aandacht voor jouw trainers en coaches

Aandacht voor jouw trainers en coaches Aandacht voor jouw trainers en coaches In 3 stappen naar betere en tevreden trainers op jouw club online training opleiden begeleiden Het moet de normaalste zaak van de wereld zijn: het opleiden en begeleiden

Nadere informatie

Introductie faciliteiten op sportmedisch en trainingsgebied

Introductie faciliteiten op sportmedisch en trainingsgebied R e n n e r s c l u b Plezier en prestaties Oprichtingsdatum 1 oktober 1954 Introductie faciliteiten op sportmedisch en trainingsgebied Een goed wedstrijdresultaat is de optelsom van vele elementen gedurende

Nadere informatie

COACH DE COACH. Het gaat om plezier, zelfvertrouwen en het motiveren van onze spelers.

COACH DE COACH. Het gaat om plezier, zelfvertrouwen en het motiveren van onze spelers. COACH DE COACH Het gaat om plezier, zelfvertrouwen en het motiveren van onze spelers. Wil je als vereniging het beste halen uit trainers en coaches, zodat (jeugd) spelers met veel plezier bij de club blijven

Nadere informatie

PERFORMANCE TRAINING MEISJES & VROUWENVOETBAL

PERFORMANCE TRAINING MEISJES & VROUWENVOETBAL PERFORMANCE TRAINING MEISJES & VROUWENVOETBAL PERFORMANCE TRAINING WAT IS PERFORMANCE TRAINING? Een preventief trainingsprogramma voor speelsters waarbij de focus ligt op: NeuromusculaireTraining Plyometrie

Nadere informatie

Doel. Zone Acclimatisatie. Test. Bikefit. Presteren. Houding. Dynamische fietspositemeting. Power profile test. Antropometrie.

Doel. Zone Acclimatisatie. Test. Bikefit. Presteren. Houding. Dynamische fietspositemeting. Power profile test. Antropometrie. Alles voor de wielrenner bij AlbertWOT Ben je een sportieve fietser of wielrenner en heb je een doel of wil je meer plezier beleven aan het fietsen, dan kun je bij AlbertWOT terecht voor vele vormen van

Nadere informatie

Trainer-coach 3 Kwalificatieprofiel

Trainer-coach 3 Kwalificatieprofiel Trainer-coach 3 Kwalificatieprofiel INHOUDSOPGAVE A. FUNCTIEBENAMING... 2 B. TYPERING KWALIFICATIE... 2 C. KENMERKEN KWALIFICATIE... 3 D. IN- EN DOORSTROOM... 3 A. KERNTAAK 3.1 GEVEN VAN TRAININGEN...

Nadere informatie

KNHB Expertisecentrum. Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters

KNHB Expertisecentrum. Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters KNHB Expertisecentrum Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters VOORSTELRONDE: Wie ben ik? Van welke team ben je trainer/coach? Hoeveel jaar ervaring als trainer of coach

Nadere informatie

Opleiding Trainer 2 Wedstrijdzwemmen

Opleiding Trainer 2 Wedstrijdzwemmen Opleiding Trainer 2 Wedstrijdzwemmen Bijeenkomst 1 passie voor zwemmen Programma Kennismaking Structuur opleiding & N@Tschool Visie KNZB op zwemmen (MOZ) en relatie opleiding Werkafspraken Verenigingsactiviteit

Nadere informatie

Informatiefolder jeugdwielrennen

Informatiefolder jeugdwielrennen WTC DE AMSTEL Informatiefolder jeugdwielrennen Seizoen 2011 1-3-2011 Welkom bij de WTC de Amstel Uw zoon/dochter heeft belangstelling om te gaan wielrennen. Als wedstrijdwielervereniging zijn wij daar

Nadere informatie

Opleiding tot. Performance Trainer

Opleiding tot. Performance Trainer Opleiding tot Performance Trainer Waarom studeren bij Motive to Move Motive to Move Academy is een opleidingsinstituut wat zich als belangrijkste doel gesteld heeft om kwaliteitstrainers in sport op te

Nadere informatie

Concluderend is deze module gericht op trainers/coaches die in reguliere groepen werken met enkele sporters met een autistisch spectrum stoornis.

Concluderend is deze module gericht op trainers/coaches die in reguliere groepen werken met enkele sporters met een autistisch spectrum stoornis. Pilot Generiek leertraject Autisme in de Sport In opdracht van NOC*NSF en het Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport (NKG) heeft de Academie voor Sportkader (ASK) in samenwerking met: de Nederlandse

Nadere informatie

360-Sports Flash #25.

360-Sports Flash #25. 360-Sports Flash #25 360-Sportster in beeld: Mieke Docx 360-Sports stories: het verhaal van een wereldkampioen en de rol van de makelaar in het wielrennen Graag 124 Watt extra trappen? Lees even mee -

Nadere informatie

UNIEKE WIELER EVENTS VOOR UW BEDRIJF

UNIEKE WIELER EVENTS VOOR UW BEDRIJF UNIEKE WIELER EVENTS VOOR UW BEDRIJF.CYCLING CLUB. INTRODUCTIE Eind 2016 hebben wij BEAT Cycling Club geïntroduceerd, de eerste professionele wielerclub. Door middel van de clubstructuur bieden wij nieuwe

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Actueel overzicht bijscholingspunten Kaderbeleid KNWU

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Actueel overzicht bijscholingspunten Kaderbeleid KNWU PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Actueel overzicht bijscholingspunten Kaderbeleid KNWU Laatst bijgewerkt: 7-03-017 Dit overzicht geeft een globaal overzicht van het aantal bijscholingspunten per

Nadere informatie

Voor de kampioenen van de toekomst! 9 oktober 2015

Voor de kampioenen van de toekomst! 9 oktober 2015 Voor de kampioenen van de toekomst! 9 oktober 2015 Wie ben ik. Peter Zijerveld Talentcoach KNWU op Papendal Sinds 2000 in dienst van de KNWU Coördinator sportstimulering tot 2006 Coördinator sportontwikkeling

Nadere informatie

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Sport werkt! Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Leer optimaal samenwerken, omgaan met stress en effectief communiceren Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij

Nadere informatie

PvB-beschrijving 4.1. 1. Opdracht. 2. Doelstellingen

PvB-beschrijving 4.1. 1. Opdracht. 2. Doelstellingen PvB-beschrijving 4.1 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.1. "Geven van trainingen" Deze PVB 4.1 heeft betrekking op kerntaak 4.1 "het geven van trainingen". Met deze PVB toon je aan dat je: specifieke (groepen)

Nadere informatie

Voorstellen. Topsport 1. Naam 2. Coachervaring 3. Ervaring met mentale begeleiding 4. Wat voor type coach bent u? Voorstellen

Voorstellen. Topsport 1. Naam 2. Coachervaring 3. Ervaring met mentale begeleiding 4. Wat voor type coach bent u? Voorstellen Voorstellen Coachen: Aansluiten op Motivatie-stijl Rogier Hoorn sport- & prestatiepsycholoog VSPN drs. Rogier Hoorn sport- en prestatiepsycholoog VSPN SportsMind.nl Sinds 2003 praktijk Bussum en Papendal

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

KNSB Toetsplan schaatsleider niveau 2

KNSB Toetsplan schaatsleider niveau 2 KNSB Toetsplan schaatsleider niveau 2 Dit toetsplan en de bijbehorende PVB-beschrijvingen zijn vastgesteld door de toetsingscommissie op 15 juni 2012. Af te leggen proeven van bekwaamheid (PVB) om voor

Nadere informatie

High School Breda 2015-2016. Geeft talent een kans. By Graaf Engelbrecht

High School Breda 2015-2016. Geeft talent een kans. By Graaf Engelbrecht High School Breda 2015-2016 Geeft talent een kans By Graaf Engelbrecht Inleiding Graaf Engelbrecht staat bekent om haar sportprofiel binnen VO Breda. Als één van de eerste scholen in Nederland, biedt zij

Nadere informatie

Topsportactieplan 2016 Hfdst. 8 Begeleiding en ondersteuning van de topsportfederaties

Topsportactieplan 2016 Hfdst. 8 Begeleiding en ondersteuning van de topsportfederaties Toelichting over de weg die een beloftevolle jongere aflegt op weg naar de top. Leuven, 15/03/2008 Topsportactieplan 2016 Hfdst. 8 Begeleiding en ondersteuning van de topsportfederaties Algemeen beeld

Nadere informatie

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Ewout Schröder Positief Enthousiast Gedreven Theoretische kaders Wat is het doel van talentontwikkeling binnen jouw vereniging? Het te allen tijde (vroeg)tijdig

Nadere informatie

Waarom Running Therapie?

Waarom Running Therapie? Ben jij een vreugdevolle looptrainer of fysiotherapeut en zoek je naar verdieping om jouw lopers en patiënten meer te kunnen geven dan alleen een schema? Dan is deze unieke bijscholing absoluut iets voor

Nadere informatie

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden

Nadere informatie

Werkboek: Introductie

Werkboek: Introductie Werkboek: Introductie Inleiding Voor je ligt het werkboek dat je gebruikt bij het volgen van deze online cursus mentale training voor paardensporters van coaching online. Het werkboek speelt een belangrijke

Nadere informatie

K. Excelsior Zedelgem Jeugd

K. Excelsior Zedelgem Jeugd K. Excelsior Zedelgem Jeugd Werkmethode: Spelersindeling - talenontwikkeling Debutantjes Pagadders U6-U7 (2009-2010 ) Kernlijnen jeugdplan: Spelers al spelend zo veel mogelijk baltoetsen aanbieden met

Nadere informatie

Wielersportbond NTFU. Licentiebeleid NTFU. Voor niveau 3 instructeurs. [Geef tekst op]

Wielersportbond NTFU. Licentiebeleid NTFU. Voor niveau 3 instructeurs. [Geef tekst op] Wielersportbond [Geef tekst op] NTFU Licentiebeleid NTFU Voor niveau 3 instructeurs *Licentiebeleid NTFU* Doel van het licentiebeleid 1. Vergroten van de kwaliteit van instructeurs 2. Vergroten van de

Nadere informatie

CURSUSAANKONDIGING HOOFD OPLEIDING PRO

CURSUSAANKONDIGING HOOFD OPLEIDING PRO CURSUSAANKONDIGING HOOFD OPLEIDING PRO UITBLINKEN IS EEN KEUZE Het opleiden van talentvolle voetballers van de jongste spelers tot en met de laatste stap; het eerste elftal. Dit is de schitterende en veelzijdige

Nadere informatie

Samen Top

Samen Top Samen Top uitgangspunten en aanbevelingen voor een stimulerend sportklimaat voor alle betrokkenen binnen het verband van de gymnastiekvereniging Pro Patria Samen Top versie pp / 15 feb 2013 blad 1/5 Intro

Nadere informatie

van schaatstalent tot wereldtopper

van schaatstalent tot wereldtopper Doorstroming naar de top: van schaatstalent tot wereldtopper Den Haag, 30 oktober 2010 Wie? Bewegingswetenschappen Trainer/coach (ST5) Huidige functie: KNSB projectmanager Jeroen van der Lee Wat is talent?

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

double pass education.

double pass education. Inschrijven double pass education. Master Class mentale ontwikkeling in jeugdvoetbal Een unieke opleiding die jou als coach in staat stelt om mentale ontwikkeling echt te integreren in je trainingen Een

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Wat betekent trainingsintensiteit in het voetbal? Rick Cost Coördinator fysieke training bij Feyenoord KNHB Kennislab 27 juni 2018

Wat betekent trainingsintensiteit in het voetbal? Rick Cost Coördinator fysieke training bij Feyenoord KNHB Kennislab 27 juni 2018 Wat betekent trainingsintensiteit in het voetbal? Rick Cost Coördinator fysieke training bij Feyenoord KNHB Kennislab 27 juni 2018 Nihil Volentibus Arduum! Maar... Hoe breng je de wetenschappelijke boodschap

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Tilburg 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters

Nadere informatie

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum HET WATERPOLO OPLEIDINGSCENTRUM: DE OPLEIDING TOT TOPSPORTER Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) streeft er naar spelers en speelsters in

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Young Career Professionals Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Mid Career Professionals Persoonlijk

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering Essentials van Secure Base Leiderschap Leidinggeven aan werkelijke verandering 2018 Het is de taak van de leider om zijn mensen te brengen van de plek waar ze zijn naar de plek waar ze niet geweest zijn

Nadere informatie

Workshops Dag van de wielersport 2013

Workshops Dag van de wielersport 2013 Workshops Dag van de wielersport 2013 Traditionele sportaccommodaties zijn uit. Een uitnodiging tot blikverruiming Roland Draaijer (NOC*NSF) Misschien willen we het onmogelijke en misschien lukt het niet

Nadere informatie

Kick-Off Workshop Train de trainer

Kick-Off Workshop Train de trainer Kick-Off Workshop Train de trainer Georganiseerd door: Marloes Faesen, sportconsulent In samenwerking met: -NKS: Lian Witteveen -SV Venray (locatie) 25 februari en 4 maart 2010 Agenda 19.30 19.45: Voorstelronde.

Nadere informatie

Er is meer te winnen met hardlopen. Andere doelgroepen en aangepast sporten

Er is meer te winnen met hardlopen. Andere doelgroepen en aangepast sporten Er is meer te winnen met hardlopen. Andere doelgroepen en aangepast sporten Wat kun je als vereniging of looptrainer betekenen voor mensen met een achterstand in de samenleving? Deelnemers met een verstandelijke

Nadere informatie

SPORT- EN BEWEEGCONGRES VERENIGINGEN

SPORT- EN BEWEEGCONGRES VERENIGINGEN SPORT- EN BEWEEGCONGRES VERENIGINGEN Workshop 2: Pedagogiek binnen de sportvereniging. Cyriel Gielen/Youri Tooren Fontys Hogeschool Pedagogiek Wie wij zijn? Kennisinstituut met meer dan 4.300 medewerkers

Nadere informatie

PROF OF NIET WE DELEN DEZELFDE PASSIE! OPLEIDINGSAANBOD 2015

PROF OF NIET WE DELEN DEZELFDE PASSIE! OPLEIDINGSAANBOD 2015 PROF OF NIET WE DELEN DEZELFDE PASSIE! OPLEIDINGSAANBOD 2015 INLEIDING INHOUD De KNWU heeft als doelstellingen de kwaliteit van het kader te verbeteren en te continueren. Daarom organiseert de KNWU jaarlijks

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Roosendaal 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

Belasting en belastbaarheid. Gerold Hoeben

Belasting en belastbaarheid. Gerold Hoeben Belasting en belastbaarheid Gerold Hoeben Vijf belangrijke feiten op een rij 1) Onderzoek laat keer op keer zien dat basisschoolkinderen minder motorisch vaardig zijn dan pakweg dertig jaar geleden

Nadere informatie

Samen Top. uitgangspunten en aanbevelingen voor betrokkenen. top- en wedstrijdsport binnen het verband van de

Samen Top. uitgangspunten en aanbevelingen voor betrokkenen. top- en wedstrijdsport binnen het verband van de www.propatria.nl Samen Top uitgangspunten en aanbevelingen voor betrokkenen top- en wedstrijdsport binnen het verband van de gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer Samen Top versie pp / 25 juni 2012

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers

NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers NBF Opleidingsbrochure 2014 2015 bowlingtrainers Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, augustus 2014 Inhoudsopgave Pagina: Inleiding 3 Kwalificatiestructuur Sport (KSS) 4 Bowling Trainer 2 5 Bowling

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Bijscholingsbeleid Kader. Onderscheiden op basis van kwaliteit

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Bijscholingsbeleid Kader. Onderscheiden op basis van kwaliteit PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Bijscholingsbeleid Kader Onderscheiden op basis van kwaliteit Versie 2.4 10 juni 2016 1. Bijscholingsbeleid kader wielersport 1.1. Aanleiding Een leven lang leren

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Deelkwalificaties 4.1 Geven van trainingen (verplicht) 4.2 Coachen

Nadere informatie

Omschrijving Jeugdbegeleider en Jeugdtrainer

Omschrijving Jeugdbegeleider en Jeugdtrainer Badmintonclub Nieuwerkerk aan den IJssel Postbus 177 2910 AD Nieuwerkerk aan den IJssel Omschrijving Jeugdbegeleider en Jeugdtrainer BCN heeft voor komend seizoen behoefte aan nieuwe begeleiders en trainers

Nadere informatie

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! 2019 Hilvaria Studio s Ik kies voor mezelf, omdat werk geen corset mag worden waarin ik me gevangen voel en van waaruit

Nadere informatie

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw.

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie en visie. Wij Standaard Denderleeuw jeugdopleiding hun hebben als doel om zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugdwerking te laten doorstromen

Nadere informatie

KNSB Verenigingsdag. Papendal, 3 oktober 2015 MJOP

KNSB Verenigingsdag. Papendal, 3 oktober 2015 MJOP KNSB Verenigingsdag Papendal, 3 oktober 2015 MJOP Voorstellen David den Hartog Master sportfysiotherapeut en manueeltherapeut Eigenaar Geeresteingroep (Woudenberg, Zeist, Amersfoort) Fysiotherapeut Jong

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

Bestuurders 1 bijeenkomst (meestal avond) Academie voor Sportkader

Bestuurders 1 bijeenkomst (meestal avond) Academie voor Sportkader Code Blauw Workshops Inleiding Binnen het programma 'Naar een veiliger sportklimaat' (VSK) werken we met elkaar aan een sportieve, positieve zwemcultuur. De essentie van het programma is dat iedereen binnen

Nadere informatie

/Ontwikkelingslijn Sportklimmen

/Ontwikkelingslijn Sportklimmen /Ontwikkelingslijn Sportklimmen 1 /Inhoud Het Waarom Ontstaansproces Basisprincipes LTAD Ontwikkelingslijn Sportklimmen Overzichtstabel Technieken Voorbeelden 2 /Het Waarom Verleden Lucky Shots Geen structuur

Nadere informatie

Dominique Filion s prestatiemix

Dominique Filion s prestatiemix Dominique Filion s prestatiemix Dominique over de 7 factoren die haar prestaties beïnvloeden Geschreven door Marlon van Wissen en Dominique Filion Er zijn 7 factoren die de prestaties van een ruiter beïnvloeden

Nadere informatie