BREAKDANCE HIPHOP STREETDANCE MODERNE DANS AFRICAN/DANCEHALL FREERUNNING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BREAKDANCE HIPHOP STREETDANCE MODERNE DANS AFRICAN/DANCEHALL FREERUNNING"

Transcriptie

1

2

3 BREAKDANCE Breakdance is de core business van Fresh. Eigenaar Raymon Truijen is zelf een bekende B-Boy! Het is ook bekend door de Fresh Allstars, die mee hebben gedaan aan Holland Got Talent in Er zijn verschillende soorten bewegingen, zoals Top Rock (staand dansen), Footwork (vanuit gehurkte positie), Powermoves en Freezes (poses). Dé dansworkshop van Fresh! HIPHOP Hiphop wordt gedanst op populaire muziek van o.a. Justin Bieber, Rihanna, Beyoncé of Nederlandse artiesten als Boef. Het is een dansstijl met een hoge bewegingsintensiteit. Bij hiphop worden er rauwe bewegingen gemaakt en stoer gedanst. Een urban dansstijl helemaal van deze tijd. STREETDANCE Streetdance is een mix van hiphop en funkdance waar softere bewegingen in verwerkt zijn. Het is vaak te zien in hedendaagse videoclips. Er wordt vooral gedanst op top 40 muziek wat het zeer herkenbaar maakt. De choreografieën zijn gemakkelijk te onthouden waardoor je thuis nog vaak kunt oefenen! MODERNE DANS Moderne dans is dansen met je gevoel en emotie. Het is bewegen door middel van sierlijke bewegingen. Het is een mix tussen streetdance en ballet en steeds populairder aan het worden. De workshop is makkelijk te volgen omdat de bewegingen langzamer zijn om te maken. AFRICAN/DANCEHALL Wil je leren schudden met je billen? Dan moet je de gemixte dansworkshop africandancehall volgen! Je gebruikt je hele lichaam voor deze dansstijl! African-dancehall is een uitbundige manier van dansen, met invloeden uit Afrika en Jamaica (reggae). Een vrolijke dansstijl! FREERUNNING Freerunning is een nieuwe hype, een sportdans die bekend is geworden via televisie en Youtube. Bij freerunning verplaats je jezelf van A naar B, maar dan op een acrobatische manier. Je springt over obstakels heen, leert salto s maken en in een paal te klimmen. Zie het als een grote trucjes les. Deze workshop staat bij de dansen sportworkshops.

4 CAPOEIRA Capoeira is een Braziliaanse vecht-dans.twee mensen staan tegenover elkaar waarbij de een aanvalt en de ander ontwijkt. Bij deze vecht-dans is er geen sprake van aanrakingen tussen de deelnemers. Tijdens de workshop wordt er in duo s geoefend, echt een workshop waar samenwerken centraal staat. Deze workshop staat bij de dans- en sportworkshops. CHEERLEADING Bij cheerleading wordt er vooral gedacht aan het maken van een yell, vrouwelijke dansjes etc. Maar bij Fresh draait het niet om een yell, maar het leren van acrobatische oefeningen in een korte choreografie. Hoe behoudt je je evenwicht met z n tweeën? Kun je met je team een menselijke piramide bouwen? IMPROVISATIEDANS Improvisatiedans is het dansen zonder choreografie (maar wel binnen kaders). Het is een vrije dans, waarbij niets moet en alles mag. Leerlingen ontdekken een eigen manier van bewegen en voeren deze uit. De docent geeft handvatten die iedereen tijdens het maken van de dans kan gebruiken. De workshop is goed voor de eigen ontwikkeling en het combineren van emotie en dans. JAZZ Jazz is vooral bekend van New York en Broadway. Het is een vrije manier van dansen met invloeden uit ballet en hiphop. Het is een dansstijl met veel swing en je ziet het vaak terug in musicals. De basisbeginselen van jazz worden geleerd alsmede een korte choreografie. KLASSIEK BALLET Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Het is een van de sierlijkste dansvormen die veel lenigheid en kracht vraagt. Tijdens de workshop leer je de basis van het klassiek ballet. Leerlingen houden zich bezig met houding, balans, coördinatie, strekken en draaien. MUSICALDANS Musicaldans is een dansworkshop die gecombineerd kan worden met zang (kan ook zonder!). Je leert een dans gebaseerd op de musical The Lion King of Cats of een van de vele andere bekende musicals. De workshop is zeker geschikt als voorbereiding op een diploma uitreiking, optreden, presentatie, eigen musical of als samenwerkingsopdracht.

5 SHOWDANCE De techniek showdance is vergelijkbaar met een choreografie die tijdens een dinnershow gedanst wordt. Tijdens deze workshop leer je op dezelfde manier dansen. Grootse bewegingen en vrolijkheid staan centraal. De workshop lijkt op musicaldans maar dan zonder zang. Ook geschikt voor optredens/musicals/diploma-uitreikingen etc. TAP Deze dansstijl is vooral bekend van het dansen met klakkende schoenen (uit bv. films). Bij Fresh wordt deze dansstijl aangeleerd zonder het gebruik van de speciale schoenen. Er zijn namelijk basisstappen die iedereen kan volgen. Zelfs zonder ervaring! Ouderwetse dansstijlen worden weer hip en worden in een hedendaags jasje gestoken. ZUMBA Zumba is tegenwoordig niet meer weg te denken uit sport- en dansscholen en is naast een goede workout ook een perfecte manier om lol te hebben. Deze dans is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia en wordt gedaan op verschillende muziek. DANS & ANATOMIE Tijdens deze dansles leer je ook bewustzijn van het lichaam. Tijdens het dansen gebruik je allerlei spieren en botten. Wat gebruik je precies en hoe voel je die tijdens het dansen? Een dansworkshop die zeker educatief is. Je leert op een verantwoordelijke manier dansen en zult ook minder snel blessures krijgen. DANS & SPORT De dansworkshop waarbij leerlingen naast een choreografie, spieroefeningen krijgen aangeleerd. Het doel is plezier te hebben en fit te worden. Er worden spierversterkende oefeningen gedaan voor het lichaam op muziek. Geen hele fit-les, geen hele choreografie aanleren. Een combinatie van beide onderdelen.

6 ALGEMENE INFORMATIE DANSWORKSHOPS Algemene duur: Thema: Aantal deelnemers: Niveau: Benodigdheden: één tot anderhalf uur (op verzoek langer of een lessenreeks) Op verzoek een thema naar keuze Maximaal 30 per workshop Groep 1 t/m 8 school breed mogelijk Grote open ruimte om in te dansen Mogelijkheid tot meenemen muziekinstallatie Kosten informatie: Uitvoerkosten: Materiaalkosten: Reiskosten: 75,- per uur 10,- dagtoeslag voor meenemen muziekinstallatie* 0,19 cent per KM per docent van stad naar stad* * Deze kosten zijn optioneel Er is een mogelijkheid de dansworkshops bij ons op locatie te laten plaatsvinden. Fresh Workshops is onderdeel van Dansschool Fresh met de hoofdlocatie in Weert. Bij Dansschool Fresh zijn er 3 danszalen die buiten het reguliere lesaanbod vaak beschikbaar zijn. Er zijn geen huurkosten. De workshops kunnen ook bij u op locatie plaatsvinden! Dit kan binnen of buiten. Wij zorgen dat onze docenten alles meenemen zodat het een geslaagde workshop wordt. Mocht u zelf een muziekinstallatie hebben dan vragen wij de mogelijkheid tot het inprikken van een telefoon/laptop/tablet.

7

8 CAPOEIRA Capoeira is een Braziliaanse vecht-dans. Twee mensen staan tegenover elkaar waarbij de een aanvalt en de ander ontwijkt. Bij deze vecht-dans is er geen sprake van aanrakingen tussen de deelnemers. Tijdens de workshop wordt er in duo s geoefend, echt een workshop waar samenwerken centraal staat. Deze workshop staat bij de dans- en sportworkshops. BOOTCAMP Tijdens deze workshop krijgen de kinderen een echte work-out. De workshop kan bij goed weer buiten worden uitgevoerd, zo niet dan kan het ook binnen in een zaal. Het is een spierversterkende training waarbij samenwerken centraal staat. Goed voor je lijf en leuk om te doen! ACROGYM Acrogym is een sport die beoefend wordt in een team zonder extra toestellen. Tijdens de workshop worden de leerlingen in groepjes van twee, drie of vier verdeeld. De groepjes leren allemaal bepaalde truc s, lifts of acrobatische oefeningen. Hier is kracht, lenigheid, communicatie en vertrouwen voor nodig. FILM VECHTEN (NINJA) Tijdens deze workshop leer je de basisbeginselen van het vechten als een ninja. In films wordt er op een neppe manier gevochten, op een veilige manier. Dat kun jij ook leren! In duo s wordt er geleerd zo realistisch mogelijk te kunnen nep-vechten. KICKBOKSEN Kickboksen is een vechtsport waarbij de handen en benen veel gebruikt worden. De onderdelen in het boksen zijn stoten en trappen zoals in karate en taekwondo. Tijdens de workshop zullen de leerlingen op een veilige manier de basis van het kickboksen leren. De kickboksworkshop is een conditioneel uitdagende workshop, je zult intensief in beweging zijn. Het is goed voor je coördinatie en balans, alertheid en zelfvertrouwen. De workshop is geschikt voor kids vanaf 8 jaar. BOKSEN Boksen lijkt op kickboksen maar dan zonder het gebruik van de benen. Je leert op een veilige manier stoten met je handen en armen. Er kan in duo s worden geoefend waarbij de een de klap opvangt en de ander leert stoten. De workshop is geschikt voor kids vanaf 8 jaar.

9 CHICKBOKSEN Een kickboksworkshop speciaal gemaakt voor meiden! Er wordt meer ingespeeld op weerbaarheid, zelfvertrouwen etc. Een weerbaarheidsworkshop die praktisch wordt uitgevoerd en leuk is om te doen. De workshop is geschikt voor kids vanaf 8 jaar. KRAV MAGA Krav Maga is de zelfverdedigingssport waarbij deelnemers leren hoe ze met bedreigende situaties moeten omgaan. Je leert technieken die snel effect hebben en gebaseerd zijn op natuurlijke reflexen. Binnen een korte tijd leer jij jezelf goed te kunnen verdedigen. De workshop is geschikt vanaf 8 jaar. MMA MMA is een afkorting voor Mixed Material Arts. Een vechtsport met een combinatie van judo, worstelen, BJJ, grappling, Muay Thai en Kickboksen. Een multidisciplinaire sport die veel vechttechnieken combineert. Een workshop geschikt voor jongens én meiden. Goed voor de spieren en de conditie. FREERUNNING Freerunning is een nieuwe hype, een sportdans die bekend is geworden via televisie en Youtube. Bij freerunning verplaats je jezelf van A naar B, maar dan op een acrobatische manier. Je springt over obstakels heen, leert salto s maken en in een paal te klimmen. Zie het als een grote trucjes les. Deze workshop staat bij de dans- en sportworkshops. STEP-AEROBICS Step-aerobics is al jaren een populaire workout. Iedere leerling krijgt een step waarbij hij/zij leert sportoefeningen te doen in een kleine choreografie. De oefeningen zorgen voor een verbetering van het uithoudingsvermogen, betere coördinatie, verbetering van het spieruithoudingsvermogen en het is leuk om op nieuwe muziek te trainen.

10 HOE OVERLEEF IK DE BRUGKLAS? Deze workshop is voor alle kinderen die momenteel in groep 8 zitten. Binnenkort ga jij naar de brugklas, hoe zal dat daar zijn? Je krijgt nieuwe vakken, nieuwe vrienden, nieuwe leraren en een nieuwe school. Fresh kan je hier goed op voorbereiden! Door echte overlevingstactieken te leren die van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan hoe leer ik voor mezelf op te komen? Hoe kan ik mezelf verdedigen? Hoe laat ik merken dat ik iets niet wil? Na deze technieken zal niemand zomaar je tas van je af kunnen pakken! [voorkeur voor duur workshop = 1.5 uur of meer] REGULIERE WEERBAARHEID WORKSHOP (KOM OP VOOR JEZELF) Weerbaarheid komt voort uit je zelfvertrouwen. Als je zelfvertrouwen goed is kun je op een respectvolle manier aan jezelf en aan anderen duidelijk maken wat jouw grenzen zijn. Door je bewust te worden over onderwerpen als: waarom vind ik het moeilijk om nee te zeggen of waarom gaan anderen over mijn grenzen heen, leer je hoe je je gedrag kan veranderen, waardoor dit niet meer zo gemakkelijk gebeurt. Iedereen kan weerbaarheid leren. Het is wel zo dat dit voor de één makkelijker is dan voor de ander. Weten wanneer je nee moet zeggen of misschien twijfelt over jouw gevoelens speelt een rol bij het opkomen voor jezelf. Je bewust zijn van deze gevoelens is belangrijk om te kunnen merken of iemand jouw grenzen overschrijdt. Tijdens deze training werken kinderen vooral aan het vergroten van hun zelfvertrouwen door middel van grenzen aangeven en zichzelf leren verdedigen zowel fysiek als mentaal. [voorkeur voor duur workshop = 2 uren of meer]

11 ALGEMENE INFORMATIE SPORTWORKSHOPS Algemene duur: Thema: Aantal deelnemers: Niveau: Benodigdheden: één tot anderhalf uur (tenzij anders staat aangegeven) (op verzoek langer of een lessenreeks) Op verzoek een thema naar keuze Maximaal 30 per workshop In overleg wordt er gekeken naar de juiste doelgroep Grote open ruimte om in te sporten Mogelijkheid tot meenemen muziekinstallatie Kosten informatie: Uitvoerkosten: 75,- per uur Materiaalkosten: 10,- dagtoeslag voor meenemen muziekinstallatie Materiaalkosten Boksen, kickboksen en step-aerbics 1,- per leerling voor het meenemen van bokshandschoenen/kickingpads of steps. Afhankelijk van beschikbaarheid. Geen materiaalkosten bij ons op locatie. Reiskosten: 0,19 cent per KM per docent van stad naar stad* * Deze kosten zijn optioneel Er is een mogelijkheid de dansworkshops bij ons op locatie te laten plaatsvinden. Fresh Workshops is onderdeel van Dansschool Fresh met de hoofdlocatie in Weert. Bij Dansschool Fresh zijn er 3 danszalen die buiten het reguliere lesaanbod vaak beschikbaar zijn. Evenals een sportzaal voor boksen bij onze partner in het pand. Er zijn geen huurkosten. De workshops kunnen ook bij u op locatie plaatsvinden! Dit kan binnen of buiten. Wij zorgen dat onze docenten alles meenemen zodat het een geslaagde workshop wordt. Mocht u zelf een muziekinstallatie hebben dan vragen wij de mogelijkheid tot het inprikken van een telefoon/laptop/tablet.

12

13 RAP Tijdens deze workshop leren de leerlingen rijmen op beats. In het begin van de workshops leren de leerlingen de geschiedenis van de hiphop, hoe je moet rijmen en hoe beats klinken. Aan de hand van een woordweb maken ze gezamenlijk een stuk rap. Daarna krijgen ze de tijd zelf een rap te schrijven. Dit kan in groepjes of individueel. Op het einde kunnen de raps gepresenteerd worden. [De materiaalkosten voor deze workshop zijn eenmalig 35,- dagtoeslag meenemen muziekinstallatie]. RAP THE BATTLE Rap is een muziekstijl waarbij er ritmisch wordt meegepraat op muziek. De tekst van een rap is (vaak) rijmend van aard. Bij deze workshop leren de leerlingen in twee groepen een rap te schrijven over een bepaald thema, hun gevoel of iets naar keuze. De leerlingen presenteren de raps aan elkaar in een echte Rap Battle. De klas wordt in 2 delen gesplitst, het ene team rapt tegen het andere team. Diegene met de beste rap wint! [De workshop duurt minimaal 1.5 uur] [De materiaalkosten voor deze workshop zijn eenmalig 35,- dagtoeslag meenemen muziekinstallatie]. GRAFFITI Graffiti is tegenwoordig een echte kunstuiting! Tijdens deze workshop krijgen de leerlingen zelf de kans een graffiti kunstwerk te maken. Er kan worden gekozen voor het maken van een individueel werk of een groepskunstwerk. De workshop kan aangepast worden aan een thema of locatie naar keuze. [De workshop duurt minimaal 1.5 tot 2 uur, per deelnemer zijn de materiaalkosten 10,- bij een individueel werk ] [Indien de workshop plaatsvindt op een externe locatie dan dient het onder een overkapping te worden uitgevoerd (bij eventueel slecht weer]. DJ Wie kent ze niet; DJ Afrojack, Martin Garrix of DJ Tiësto. Nederland is Hét DJ land! Nu kun je zelf leren draaien en mixen als een echte DJ. Tijdens deze workshop zal de docent de basisbeginselen van het DJ en uitleggen. Er komen allerlei technieken voorbij, zoals scratchen, mixen, loopen etc. De workshop wordt in groepsverband gegeven. [De materiaalkosten voor deze workshop zijn eenmalig 35,- dagtoeslag meenemen DJ-gear].

14 Tattoo Heb jij altijd al eens een tattoo willen ontwerpen? Tijdens deze workshop kan dat! Tatoeages zijn een verzameling van kalligrafie en beeldende kunst. Leerlingen krijgen de kans zelf een tattoo te ontwerpen op dun papier, wat ze later tijdelijk op hun arm kunnen zetten. Het lijkt net op een tatoeage die je vroeger bij een ijsje kreeg. Zo weer weg! Leerlingen zijn met kalligrafie bezig zonder dat ze het weten. A Song an Hour In deze muziek workshop zullen de leerlingen met behulp van een songcoach binnen een uur een Pop liedje leren schrijven. Via zelf uitgekozen thematiek, zal door middel van muzikale begeleiding op gitaar, de melodie en structuur van een liedje, alsmede de de vorm van de afzonderlijke onderdelen behandeld worden. Zingen Tijdens deze workshop leren de leerlingen de basisbeginselen van zingen. In het begin van de workshop worden aan de hand van spelletjes zangoefeningen gedaan (groepsvorm). Daarna worden er nieuwe songteksten geschreven op moderne nummers zoals Krantenwijk (gepersonaliseerd). Deze teksten worden daarna geleerd en gezongen. Musical zingen In de meeste Disney films zitten hele herkenbare zingbare liedjes. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Zingen net als in een musical/film? Daar is een andere techniek voor nodig dan bij gewoon zingen. Tijdens deze workshop zal de klas gezamenlijk een bekend musicalnummer leren zingen, uiteraard op een toegankelijke manier. Film Foley Iedereen kent het fenomeen Film kijken zonder geluid. In deze workshop gaan we zelf geluid maken bij een korte animatie film. We gebruiken daarvoor alle voorwerpen die in een klaslokaal aanwezig zijn, zodat we moeten improviseren. Dit noemt men Foley. Het is dan een compositie van geluiden die door leerlingen worden gemaakt. De geluiden worden ter plekke onder het beeld gemonteerd. Denk aan : voetstappen, klappen, schuiven met stoelen, vocalen, geritsel met plastic bekertjes etc. [De materiaalkosten voor deze workshop zijn eenmalig 10,- dagtoeslag meenemen opname apparatuur]. [De workshop duurt minimaal 1.5 uur].

15 Animatiefilm inspreken Tijdens deze workshop leren de kinderen een bekende animatiefilm in te spreken. Ze zullen de huidige stemmen vervangen door zelf in groepjes stemmen op te nemen. Animatiefilms als Ice Ages & Finding Dory kunnen worden gebruikt in deze workshop. Een workshop helemaal van nu! [De materiaalkosten voor deze workshop zijn eenmalig 10,- dagtoeslag meenemen opname apparatuur]. [De workshop duurt minimaal 1.5 uur]. Striptekenen regulier Fresh Workshops geeft ook beeldende workshops. Tijdens de workshop striptekenen leren de kinderen een eigen persoonlijke strip te maken. Er kunnen allerlei materialen worden gebruikt, wij geven de workshop op een vrije manier. Er kan gekozen worden om een strip te maken op papier of hout. [Materiaalkosten per leerling bij houten plankjes op aanvraag]. Striptekenen animé Naast Nederlandse strips zijn er ook andere soorten strips van verschillende landen! Denk maar eens aan Manga en Anime Strips uit Japan. Er zijn cartoons die je van achter naar voren moet lezen in plaats van andersom. Tijdens deze workshop leren de leerlingen de kunst van het animé striptekenen. Hiervoor is een andere techniek vereist dan bij regulier striptekenen. Fotografie met je mobiele telefoon Iedereen gebruikt wel eens zijn camera op zijn/haar mobiele telefoon. Maar hoe gebruik je die het beste? Bij deze workshop leren de kinderen goed foto s te maken, rekening te houden met belichting/positie etc. Daarna leren we via de nieuwste foto-apps de foto s te bewerken. Een workshop die zeker thuis nog kunt gebruiken. Voor deze workshop is het van belang dat alle leerlingen een mobiele telefoon hebben. Selfie! Wist jij dat selfies maken echt al heel lang bestaat? De eerste selfie werd in 1839 gemaakt. Vroeger werden het zelfportretten genoemd. Zelfportretten zie je ook vaak terug in de oude schilderkunst. Tijdens deze workshop krijg jij de kans een selfie te maken in stijl van vroeger. De leerlingen worden in groepjes verdeeld. Tijdens het maken van de foto s moet je letten op zaken als belichting, positie etc. Ieder groepje krijgt een aantal rekwisieten waarmee hij zelfportretten van vroeger kan namaken. Voor deze workshop is het van belang dat alle leerlingen een mobiele telefoon hebben. [De workshop kan ook zonder rekwisieten worden gegeven als algemene selfie workshop].

16 Koken Europees Tijdens de workshop Koken Europees worden er onder begeleiding van de chefkok verschillende hapjes gemaakt. De leerlingen worden in groepjes gesplitst, ieder groepje krijgt één recept. De gerechten zijn te leren in één workshop en kunnen achteraf thuis nagemaakt worden. Er worden verschillende gerechten gemaakt zoals een mini quiche, minisaucijzenbroodjes, wraps etc. [Belangrijk is dat de workshop alleen uitgevoerd kan worden op school, in een schoolkeuken (meerdere gasfornuizen) geschikt voor groep 7-8]. [Materiaalkosten per leerling op aanvraag]. Koken Mexicaans Bij Mexicaans koken wordt er vaak gedacht aan het maken van wraps en tortilla. Maar de Mexicaanse keuken heeft véél meer lekkere recepten. Tijdens de workshop worden er onder begeleiding van de chef-kok verschillende hapjes gemaakt. De leerlingen worden in groepjes gesplitst, ieder groepje krijgt één recept. De gerechten zijn te leren in één workshop en kunnen achteraf thuis nagemaakt worden. Er worden verschillende gerechten gemaakt zoals Mexicaanse gehaktballetjes, nacho s etc. [Belangrijk is dat de workshop alleen uitgevoerd kan worden op school, in een schoolkeuken (meerdere gasfornuizen) geschikt voor groep 7-8]. [Materiaalkosten per leerling op aanvraag].

17 ALGEMENE INFORMATIE OVERIGE KUNST- EN CULTUURWORKSHOPS Algemene duur: Thema: Aantal deelnemers: Niveau: Benodigdheden: één tot anderhalf uur (tenzij anders staat aangegeven) (op verzoek langer of een lessenreeks) Op verzoek een thema naar keuze Maximaal per workshop op aanvraag In overleg wordt er gekeken naar de juiste doelgroep Per workshop verschillend; op aanvraag Kosten informatie: Uitvoerkosten: Materiaalkosten: Reiskosten: 75,- per uur Per workshop op aanvraag. 0,19 cent per KM per docent van stad naar stad* * Deze kosten zijn optioneel Er is een mogelijkheid om workshops bij ons op locatie te laten plaatsvinden (behalve kookworkshops). Fresh Workshops is onderdeel van Dansschool Fresh met de hoofdlocatie in Weert. Bij Dansschool Fresh zijn er 3 danszalen die buiten het reguliere lesaanbod vaak beschikbaar zijn. Er zijn dan geen huurkosten. De workshops kunnen ook bij u op locatie plaatsvinden! Wij zorgen dat onze docenten alles meenemen zodat het een geslaagde workshop wordt. Mocht u zelf een muziekinstallatie hebben dan vragen wij de mogelijkheid tot het inprikken van een telefoon/laptop/tablet bij bijvoorbeeld muziekworkshops.

18 Workshopoverzicht op basis van kunst- en cultuurdiscipline Dansworkshops basisonderwijs Breakdance Hiphop Streetdance Moderne dans African/Dancehall Freerunning Capoeira Cheerleading Improvisatiedans Jazz Klassiek Ballet Musicaldans Showdance Tap Zumba Dans & Anatomie Dans & Sport Sportworkshops basisonderwijs Capoeira Bootcamp Acrogym Film vechten (Ninja) Kickboksen Boksen Chickboksen Krav Maga MMA Freerunning Step-aerobics Hoe overleef ik de brugklas? Reguliere weerbaarheid workshop (Kom op voor jezelf!)

19 Muziekworkshops A Song an Hour Zingen Musical zingen Rap Rap The Battle DJ Beeldende workshops Tattoo Graffiti Striptekenen regulier Striptekenen animé Beeld- en geluidworkshops Fotografie met je mobiele telefoon Selfie! Film Foley Animatiefilm inspreken Overige workshops Koken Europees Koken Mexicaans Fresh Workshops biedt momenteel 44 verschillende workshops aan met meerdere docenten beschikbaar per workshop! Boek nu snel de workshop die bij jullie past! Check voor meer info over Fresh Workshops. Of mail naar info@freshworkshops.nl

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie De scholen zijn alweer een tijdje begonnen. Natuurlijk kon je in de eerste schoolweken ook weer meedoen met leuke activiteiten van Ben Bizzie!! Op alle zes de scholen hebben wij skatelessen aangeboden.

Nadere informatie

KUNST & CULTUUR SPORT & BEWEGEN TOEKOMST

KUNST & CULTUUR SPORT & BEWEGEN TOEKOMST BREAKFIT 2018-2019 - 2020 WORKSHOPS & SCHOOLPROJECTEN KUNST & CULTUUR SPORT & BEWEGEN TOEKOMST BEELDENDE KUNSTVORMEN, CIRCUS, DANS, DIGITALE MEDIA, MUZIEK, SPORT & SPEL, TECHNIEK EN THEATER. Meer dan 120

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Groenewald sport met passie voor bewegen!

Groenewald sport met passie voor bewegen! Sport Clinic dagen 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen Maandag 16 december 2013 en Dinsdag 17 december 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen van Groenewald is er ook dit jaar op: maandag 16

Nadere informatie

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x Capoeira Het hippe Capoeira komt uit Brazilië en is een energieke combinatie van gevecht, dans, acrobatiek en muziek. In een kring draaien en balanceren steeds twee spelers om elkaar heen door middel van

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder CSPE GL 2014 verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed bijlage 1 opdracht 1 PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder Sportcentrum Sports4All is een sportieve, sfeervolle plek om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

Nieuw!! Projecten Dans

Nieuw!! Projecten Dans Nieuw!! Projecten Dans Dansspetters Dansworkshops met verschillende thema s in aansluiting op alle leeftijden. De workshop begint met een speelse warmingup, waarna met een thema wordt gewerkt wat aansluit

Nadere informatie

TotalBody NRGIZE. ButtBlaster. HardCore

TotalBody NRGIZE. ButtBlaster. HardCore NRGIZE Wil jij je conditie naar een nieuw level tillen én je spieren trainen in één korte work-out? Dan is NRGIZE echt iets voor jou! Tijdens deze HIIT-training wissel je cardio en kracht met elkaar af.

Nadere informatie

Cultuurdag klas 3. Do 3 oktober 2013

Cultuurdag klas 3. Do 3 oktober 2013 Cultuurdag klas 3 Do 3 oktober 2013 Donderdag 3 oktober Cultuurdag Klas 3 Op school leer je heel veel, maar buiten de lessen, in de pauzes of op straat moet je zien te overleven. Soms lijkt het wel Survival

Nadere informatie

Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter)

Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter) Dansstijlen Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter) Op een speelse manier reiken we de basis van dans aan door middel van eenvoudige oefeningen. De kindjes leren

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school 2016 Tussen Schoolse Opvang De Klimop school Fitkidz 1-4-2016 Fitkidz Van harte welkom Wie zijn wij: Fitkidz is een jonge en zeer gedreven organisatie met professionele- en gemotiveerde mensen. Onze organisatie

Nadere informatie

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶ LESROOSTER Hoofdweg 669B 2131 BB Hoofddorp Tel.: 023 5611556 info@sportscompany.nl DIT ROOSTER IS GELDIG VAN: 1 oktober t/m 31 december 2017 Openingstijden Maandag tot vrijdag 07:00-23:00 Zaterdag 08:30-14:30

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie De scholen zijn alweer een tijdje begonnen. Natuurlijk kon je in de eerste schoolweken ook weer meedoen met leuke activiteiten van Ben Bizzie!! Op alle zes de scholen hebben wij skatelessen aangeboden.

Nadere informatie

Theater. De theaterworkshop is eenmalig mogelijk, maar ook in meerdere sessies waarbij de laatste keer het optreedmoment zal zijn.

Theater. De theaterworkshop is eenmalig mogelijk, maar ook in meerdere sessies waarbij de laatste keer het optreedmoment zal zijn. Inleiding In deze brochure vind je ons aanbod van creatieve workshops. Een workshop is leuk, leerzaam, en een mogelijkheid om anderen beter te leren kennen. We hebben verschillende mogelijkheden voor scholen,

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Jarmke Vendel Info: / /

Jarmke Vendel Info: / / DANCE@JARMKE is onder leiding van Jarmke Vendel, afgestudeerd in 1994 aan de Nationale Ballet Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Jarmke Vendel is sinds 2007 bekend als Balletstudio Jarmke,

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

Sport op de buitenschoolse opvang

Sport op de buitenschoolse opvang Sport op de buitenschoolse opvang Voorwoord Voor u ligt de menukaart Sport op de buitenschoolse opvang. In samenwerking met verschillende sportverenigingen biedt Sportpunt Houten een gevarieerd sportprogramma

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Dieren schilderen...1 2. Creatief...2 3. Free running...3 4. Sportcarrousel...4 5. Drumkisten...5 6. Kinderkoor...5

Nadere informatie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Hoi! Hallo allemaal, wij zijn DieDrie. En je ziet het al: we zitten hier lekker te ontbijten. Niet zomaar een ontbijt, maar een ontbijtje met muziek. Eigenlijk draait ons

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

Ontdek je talent! Geef je op en doe mee!

Ontdek je talent! Geef je op en doe mee! Ontdek je talent! Elk kind heeft talent! Of dat nu dansen, schilderen, muziek maken, proefjes doen of acrobatiek is, iedereen is wel ergens goed in! Ontdekken waar je goed in bent of wat je leuk vindt,

Nadere informatie

JEF FESTIVAL. KOOKBOEK makersstations

JEF FESTIVAL. KOOKBOEK makersstations KOOKBOEK makersstations 1 Kook je eigen animatiefilm in drie stappen Foley geluidsstudio (7+) 2 Maak je eigen avatar (3+) 5 Animatie met Scratch (7+) 8 2 3 Foley geluidsstudio 7+ Kies je recept Recept

Nadere informatie

Multiculturele kunst- en sportorganisatie die de jeugd stimuleert fysiek en mentaal sterker te worden

Multiculturele kunst- en sportorganisatie die de jeugd stimuleert fysiek en mentaal sterker te worden Multiculturele kunst- en sportorganisatie die de jeugd stimuleert fysiek en mentaal sterker te worden Over Keep Loving Performing Arts KLPA is een multiculturele kunst- en sportorganisatie die o.a. workshops

Nadere informatie

Activiteitenweek Pleinschool Helder. Woensdag 26 februari Donderdag 27 februari Vrijdag 28 februari

Activiteitenweek Pleinschool Helder. Woensdag 26 februari Donderdag 27 februari Vrijdag 28 februari Activiteitenweek Pleinschool Helder Woensdag 26 februari Donderdag 27 februari Vrijdag 28 februari Beste allemaal, Van woensdag 26 februari tot en met vrijdag 28 februari vinden de activiteitendagen plaats

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Het derde blok NSA voor het schooljaar 2015-2016 staat weer op het punt van beginnen. Voor de groepen 1 t/m 8 is er weer een divers programma samengesteld. Alle

Nadere informatie

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden:

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Beste leden, Let s Go gaat het nieuwe schooljaar weer van start! En dit nog steeds met dezelfde sporten! Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Volleybal; Judo; Tafeltennis;

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Brede School Oostzaan Activiteiten vanaf mei 2018 (BLOK 5)

Activiteitenprogramma Brede School Oostzaan Activiteiten vanaf mei 2018 (BLOK 5) Activiteitenprogramma Brede School Oostzaan Activiteiten vanaf mei 2018 (BLOK 5) Let op: de inschrijvingen van de activiteiten gaan vanaf nu via onderstaande link: https://bredeschooloostzaan.nl/inschrijven.php

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

Hiphop. Van 25 tot en met 28 april 2013 KTA2 Villers Hasselt Contactpersoon: Liesbet Vaes. Thema: cultuur

Hiphop. Van 25 tot en met 28 april 2013 KTA2 Villers Hasselt Contactpersoon: Liesbet Vaes. Thema: cultuur Hiphop Van 25 tot en met 28 april 2013 KTA2 Villers Hasselt Contactpersoon: Liesbet Vaes Thema: cultuur Gertjan Slegers, Joke Stokmans, Thomas Stans, Kadir Degeling, Jean Smeets, Hadrien Cuypers en Jana

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

5.4. Boekverslag door D woorden 23 maart keer beoordeeld

5.4. Boekverslag door D woorden 23 maart keer beoordeeld Boekverslag door D. 1514 woorden 23 maart 2004 5.4 247 keer beoordeeld Vak LO Inhoudsopgave Inleiding Voorwoord 1 Soorten dansen 1.1 Stijldansen 1.2 Solodansen 1.3 Dansjes 1.4 Breakdance 1.5 Ballet 1.6

Nadere informatie

Digitaal DJ-en. Scratch and mix the beat!

Digitaal DJ-en. Scratch and mix the beat! Digitaal DJ-en Scratch and mix the beat! 1 Colofon Inhoud en samenstelling Patrick Couwenberg van 4XM www.workshopstartpagina.nl info@workshopstartpagina.nl 2 Digitaal DJ-en Inleiding Mixen is een DJ techniek

Nadere informatie

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam:

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam: MONTESSORIWEEK Brugklas Naam: WELKOM Welkom op het HML! We gaan deze week met elkaar kennis maken en ons voorbereiden op de eerste lesweek. Jullie krijgen veel informatie maar er is ook ruimte om vragen

Nadere informatie

DANS MET MIJ! LESBRIEF

DANS MET MIJ! LESBRIEF DANS MET MIJ! LESBRIEF De voorstellingen van Hofplein, laten verwonderen, zijn fantasierijk en nemen het publiek mee naar de wereld van de verbeelding. HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam is al 30 jaar

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

In deze categorie hebben we maar liefst drie leuke workshops voor jullie weten te regelen.

In deze categorie hebben we maar liefst drie leuke workshops voor jullie weten te regelen. SPECIAAL VOOR KIDS! DE WORKSHOPS Je kunt tijdens de Pythische Spelen voor kinderen 2012 niet alleen meedoen aan wedstrijden. Je kunt je ook inschrijven voor allerlei workshops. We hebben er bij bijna elke

Nadere informatie

September 2017 nr.2 IN DIT NUMMER:

September 2017 nr.2 IN DIT NUMMER: IN DIT NUMMER: Een overzicht van de verschillende activiteiten die naschools plaats vinden. In deze nieuwsbrief kunt u hier meer over lezen. September 2017 nr.2 Kindpakket T-diel Alle kinderen doen mee!

Nadere informatie

BAKENACADEMIE. Programmaboekje 2008 & Baken Stad College NORBERT DE BOT NELLA VAN DER BAAN HET BAKENACADEMIETEAM

BAKENACADEMIE. Programmaboekje 2008 & Baken Stad College NORBERT DE BOT NELLA VAN DER BAAN HET BAKENACADEMIETEAM Programmaboekje 2008 & 2009 Baken Stad College HET BAKENACADEMIETEAM NORBERT DE BOT NELLA VAN DER BAAN Wat is de BakenAcademie? De BakenAcademie hebben we zo genoemd omdat je er wat kunt leren. De lessen

Nadere informatie

Dansen. Inhoud. 1 Cursussen. 1. Cursussen.

Dansen. Inhoud. 1 Cursussen. 1. Cursussen. Dansen Inhoud 1. Cursussen. 2. Stijldansen. 3. Het ontstaan van de dans. 4. Moderne dansen. 5. Hofdansen. 6. Afdansen-wedstrijddansen. 7. Streetdance. 8. Modern ballet. 9. Rolstoeldansen. 10. Breakdance.

Nadere informatie

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie KwestFactory 6-12 jarigen Thema: Kwest klust!

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie KwestFactory 6-12 jarigen Thema: Kwest klust! Thema: Kwest klust! GPS SPEURTOCHT 22 juli Waar gaan we heen? Waar staan die cijfertjes voor? Wat gaan we vinden bij het eindpunt? En wie lukt het de code te kraken? Vandaag gaan we op pad met een GPS

Nadere informatie

1. Kleuters en muziek

1. Kleuters en muziek Brede School Activiteitenaanbod (BSA) september-oktober 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Kleuters en muziek...1 2. Mozaïeken...2 3. Tekenen en schilderen...3 4. Meidenboutique...4 5. De koude keuken...5

Nadere informatie

Mini s: Maandag: Dinsdag:

Mini s: Maandag: Dinsdag: In de komende periode ( 9 maart tot en met 24 april) gaan we bij Kids Lodge aan de slag met het thema Amerika. De kinderen zullen verschillende activiteiten doen in het thema Amerika want we gaan onder

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

Talenturen 1 ste jaar

Talenturen 1 ste jaar Talenturen 1 ste jaar Voorwoord Beste leerling, Fijn dat je hebt gekozen voor een schoolloopbaan op het Inspirocollege. Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie

BALLET. Dansgroepen. BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar

BALLET. Dansgroepen. BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar Dansgroepen BALLET BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar Klassiek ballet is een zeer academische dansstijl en vormt dé basis voor veel andere dansstijlen. Een goede danser kan niet zonder deze ballettraining.

Nadere informatie

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 Welkom bij De Dansacker De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun weg naar de balletschool. Op een plezierige

Nadere informatie

Lessuggestie Opa En Oma

Lessuggestie Opa En Oma Lessuggestie Opa En Oma 123ZING Kinderboekenweeklied 2016 Het lied Opa En Oma van 123ZING is speciaal geschreven voor de kinderboekenweek 2016. Het lied is voor iedereen toegankelijk via YouTube. Bij het

Nadere informatie

Schooljaar Were Di Academy. sport cultuur educatie. In samenwerking met SG Were Di

Schooljaar Were Di Academy. sport cultuur educatie. In samenwerking met SG Were Di Schooljaar 2019-2020 sport cultuur educatie In samenwerking met SG Hou je van sporten of van cultuur? Kies elk blok jouw favoriet en doe mee! Voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van alle basisscholen in

Nadere informatie

spreekbeurtpakket introdans

spreekbeurtpakket introdans spreekbeurtpakket introdans inleiding Heb je binnenkort een spreekbeurt? Moet je een werkstuk maken? Of ben je gewoon benieuwd naar de wereld van Introdans? Gebruik dan dit pakket met informatie en ontdek

Nadere informatie

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Nieuwsbrief 2 Alle workshops van Talent in Bloei zijn gericht op jouw ontwikkeling; je leert er allerlei nieuwe dingen die van pas komen op school. Daarnaast kun je

Nadere informatie

WORKSHOP- AANBOD. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO

WORKSHOP- AANBOD. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Naast gewone muzieklessen geeft Music scool een aantal verschillende workshops en voorstellingen voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Er zijn

Nadere informatie

Trainingswijzer. Bewegen/Bewegen en Regelen. 1. Bewegen op de maat van de muziek 2. Warming-up, Dans, Cooling Down geven 3.

Trainingswijzer. Bewegen/Bewegen en Regelen. 1. Bewegen op de maat van de muziek 2. Warming-up, Dans, Cooling Down geven 3. Klas: Groep: Trainingswijzer Vak: L.O. 1 Domein: Bewegen/Bewegen en Regelen Studiepunten: Kerndoelen: 10, 16, 17, 18, 19 Activiteit: Bewegen en Muziek Doel: 1. Bewegen op de maat van de muziek 2. Warming-up,

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5).

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). Kerst Info KERST Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. De weken waarin

Nadere informatie

Omschrijving activiteiten Respoc

Omschrijving activiteiten Respoc Omschrijving activiteiten Respoc Aqua-fit (instuif) Tijdens Aqua-fit worden verschillende aqua-activiteiten aangeboden, zoals aquajoggen en aquarobics. In ondiep tot diep water worden verschillende conditie-

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 De vakantie is begonnen maar wij gaan deze zomer gewoon door met tal van activiteiten! Diverse bootcamps; er zijn nog enkele plaatsjes vrij! En onze zomerlessen die ook toegankelijk

Nadere informatie

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers Multi Phone Film Leerlingen maken in een groep een aantal filmpjes met hun smartphone, maar de uitdaging is dat deze filmpjes visueel op elkaar moeten aansluiten als een puzzel. Leerlingen worden uitgedaagd

Nadere informatie

Verbindt Ontwikkelt Ontmoet

Verbindt Ontwikkelt Ontmoet Verbindt Ontwikkelt Ontmoet Cultuuraanbod 2017-2018 Over ONs Building Arts zet kunst in als middel door haar cursisten persoonlijk en individueel te coachen en te begeleiden in hun ontwikkeling. Niet alleen

Nadere informatie

The voice of Holland workshops

The voice of Holland workshops Presenteert The voice of Holland workshops Wie zijn wij? Babette Labeij is de bekendste zangcoach van Nederland. Zij is als zangcoach te zien bij televisieprogramma s als The voice of Holland en The Voice

Nadere informatie

De verlengde schooldag kost slechts 2,50 per periode. Deze 2,50 euro betaal je in de 1 ste week bij je eigen leerkracht!

De verlengde schooldag kost slechts 2,50 per periode. Deze 2,50 euro betaal je in de 1 ste week bij je eigen leerkracht! 2016-2017 Op maandag 28 november start de tweede periode van de verlengde schooldag. Deze periode loopt van maandag 28 november t/m donderdag 26 januari (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) en duurt

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

leerlingen voor Capellenborg jou! benieuwd naar Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers

leerlingen voor Capellenborg jou! benieuwd naar Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers Capellenborg is jou! benieuwd naar voor leerlingen Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers 4 Over de school inhoud 6 Artitec 8 Theater 12 Sport 10 Muziek 00 16 School in cijfers 16 In Wijhe

Nadere informatie

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Naast gewone muzieklessen verzorgt Music scool verschillende workshops en voorstellingen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De verschillende

Nadere informatie

So you think you can dance? Bewegen op muziek binnen BSM door: Jim Weistra

So you think you can dance? Bewegen op muziek binnen BSM door: Jim Weistra So you think you can dance? Bewegen op muziek binnen BSM door: Jim Weistra Jim Weistra Docent instituut voor Sportstudies Groningen (Hanze): ALO & SGM Atleet, bergsporter en, danser Breakdance Jazz, streetdance,

Nadere informatie

Bijzondere activiteiten

Bijzondere activiteiten Bijzondere activiteiten ZATERDAG 31 oktober 19.00 uur - 21.00 uur Halloween avond Een spannende discoavond, voor kinderen vanaf 8 jaar, vol met griezelige activiteiten! Durf jij het aan? 7,50 p.p. inclusief

Nadere informatie

1. Werken met natuurlijke materialen

1. Werken met natuurlijke materialen Brede School Activiteitenaanbod (BSA) mei juni 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Werken met natuurlijke materialen...1 2. Voetbalworkshop...3 3. Sportcarrousel...3 4. Graffiti...4 5. Op eigen houtje!...5

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

Brede Talentontwikkeling in de wijk!

Brede Talentontwikkeling in de wijk! Brede Talentontwikkeling in de wijk! Periode 3 Samen willen wij er zijn voor alle kinderen in de wijk. Zo ook met het naschools aanbod. Onderstaande activiteiten zijn voor kinderen van de Mijlpaal, de

Nadere informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteiten die aangeboden worden voor talenttijd. Spelregels:

Hieronder vind je alle informatie over de activiteiten die aangeboden worden voor talenttijd. Spelregels: Hieronder vind je alle informatie over de activiteiten die aangeboden worden voor talenttijd. Spelregels: Talenttijd wordt in de eerste week uitgelegd door een talenttijddocent. Kiezen gebeurt via ELO

Nadere informatie

ALLE LEERLINGEN ACTIEF

ALLE LEERLINGEN ACTIEF ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden ALLE LEERLINGEN ACTIEF Leerlingen van het Zuiderzee College en het Pascal College krijgen de kans om proeflessen van verschillende

Nadere informatie

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten Djembé We gaan trommelen op de Afrikaanse Djembé! Dat doen de kinderen met hun handen. Al hebben de kinderen nog nooit een percussie-instrument in hun handen gehad, iedereen kan meedoen! De kinderen maken

Nadere informatie

www.dcflashdance.nl Danslessen, workshops, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, modeshows, dansshows, teambuilding, jubileum, opening, privélessen

www.dcflashdance.nl Danslessen, workshops, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, modeshows, dansshows, teambuilding, jubileum, opening, privélessen www.dcflashdance.nl Danslessen, workshops, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, modeshows, dansshows, teambuilding, jubileum, opening, privélessen Inhouds Opgave Even voorstellen 3 Workshops 4 Kinderfeestjes

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok Naschoolse Activiteiten in Maarssenbroek. Het vorig blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 2 De eerste periode met workshops gaat bijna van start. Vanaf dat moment is het ook weer mogelijk om je in te schrijven voor de volgende periode met workshops

Nadere informatie

Programma afsluitende week Koers leerjaar 2

Programma afsluitende week Koers leerjaar 2 Programma afsluitende week Koers leerjaar 2 Maandag 30 oktober Streetart en Rap De activiteiten van maandag vinden voor de leerlingen van leerjaar 2 plaats op het RICK. Je kunt gebruik maken van de ingang

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De workshops

Nadere informatie

Bodyclap. Make the Music with your body

Bodyclap. Make the Music with your body Bodyclap Make the Music with your body 1 Colofon Inhoud en samenstelling Patrick Couwenberg van 4XM www.workshopstartpagina.nl info@workshopstartpagina.nl 2 Bodyclap Inleiding In deze leuke en stoere workshop

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland (Blok 2)

PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland (Blok 2) PROGRAMMABOEKJE Brede school het Eiland 2014 2015 (Blok 2) Uiterste inschrijfdatum 16 januari 2015 Voorwoord Dit is het activiteitenprogramma van de Brede School het Eiland 2014 2015, BLOK 2 (januari tot

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

RDM SPORTS COMPANY vzw

RDM SPORTS COMPANY vzw RDM SPORTS COMPANY vzw Beste vrienden Volharding Balen en K. Volharding Meerhout staan te popelen om het nieuwe seizoen aan te vatten. Langs deze weg willen wij jullie dan ook ons aanbod voor het nieuwe

Nadere informatie

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken Workshops De kinderen van groep 1 en 2 kunnen op zaterdag 17 mei één workshop doen. Binnenkort vragen wij de kinderen om een top 3 te maken. Zij kunnen kiezen uit: - Bamboestieken - Cupcakes maken - 3D

Nadere informatie

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8 Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 1. Shake Song overzicht Alle kinderen hebben een zelfgemaakte shaker. Die is in het begin nog niet nodig want we leren eerst het liedje en daarna

Nadere informatie

Brochure 2014-2015. Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen

Brochure 2014-2015. Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen Brochure 2014-2015 1 Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen Muziekprojecten Theater & dans Docententraining Doorlopende leerlijn Project op maat Vakdocent Muziek 2 Workshop dag Maak kennis met

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok naschoolse activiteiten (NSA). In het vorige blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn dat in

Nadere informatie

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank Beste ouder(s)/verzorger(s), In het nieuwe schooljaar gaan wij een gevarieerd programma Naschoolse activiteiten (NSA) realiseren. In deze nieuwsbrief krijgt u informatie

Nadere informatie

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder Binnenkort gaan jullie kijken naar Drop of Dronder, een super swingende talentenshow. Muziektalenten strijden met elkaar en de winnaar wordt misschien wel wereldberoemd.

Nadere informatie

DANSSEIZOEN INSCHRIJVINGSDAGEN

DANSSEIZOEN INSCHRIJVINGSDAGEN www.hdac.be info@hdac.be 0032 486 414 404 Steve Burggraeve DANSSEIZOEN 2016-2017 INSCHRIJVINGSDAGEN 1. Voorinschrijvingen voor bestaande leden in het danscentrum: 1. Woensdag 25 mei van 15 uur tot 19 uur

Nadere informatie

Doelstellingen. dans gemaakt.

Doelstellingen. dans gemaakt. Capoeira Kids Capoeira-Kids zorgt ervoor dat jongeren die in dezelfde buurt wonen, maar niet met elkaar naar school gaan, elkaar toch leren kennen. Jongeren werken intensief samen in een sportproject waarin

Nadere informatie

Werkstuk LO Body Combat

Werkstuk LO Body Combat Werkstuk LO Body Combat Werkstuk door een scholier 1348 woorden 10 maart 2004 7,2 40 keer beoordeeld Vak LO Onderwerp- en verenigingskeuze Ik doe mijn werkstuk over Body Combat. Ik heb dit onderwerp gekozen,

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 32 05 tot en met 11 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam vmbo voor Sport & Dans Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt

Nadere informatie

Programmaboekje 2015

Programmaboekje 2015 Programmaboekje 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Bladzijde: 2 Inleiding Bladzijde: 3 Algemene informatie Bladzijde: 4 Samenstelling Schoolkunstcommissie Bladzijde: 5 Coördinatoren Bladzijde: 6 Overzicht

Nadere informatie

In de natuurkeet gaan we vishengels maken en zal er ook een kampvuurtje gemaakt worden voor de kinderen.

In de natuurkeet gaan we vishengels maken en zal er ook een kampvuurtje gemaakt worden voor de kinderen. Na de meivakantie (18 mei t/m 26 juni) gaan we bij Kids Lodge aan de slag met het thema outdoor. Er staan weer super leuke activiteiten voor de kinderen op het programma, die veelal buiten plaats zullen

Nadere informatie