Brochure Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure 2014-2015. Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen"

Transcriptie

1 Brochure Muziek-, theater- en danslessen voor basisscholen Muziekprojecten Theater & dans Docententraining Doorlopende leerlijn Project op maat Vakdocent Muziek

2 2 Workshop dag Maak kennis met onze lessen! groepen 1 en 2 Djembé met slurfje de olifant groepen 3 en 4 Djembé groepen 5 en 6 Song and dance groepen 7 en 8 Samba Les van tot uur voor 8 groepen maximaal. Normale prijs: 1200 euro, nu voor 999 euro!

3 3 Projectaanbod muziek Opzet van de projecten In deze brochure vindt u projecten geordend op vier leeftijdsgroepen; groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. De projecten zijn ontwikkeld rondom 5 domeinen waarin muzikale activiteiten zijn in te delen: zingen, spelen, bewegen, luisteren en noteren. Deze domeinen komen in alle projecten terug. Per project staat echter één domein centraal. Hieronder ziet u een overzicht van de domeinen waarop binnen de verschillende projecten de nadruk ligt. Zoals u ziet is gekozen voor projecten waarbij de leerling actief met muziek aan de slag gaat. Groep 1 en 2 Groep 3 en 4 Groep 5 en 6 Groep 7 en 8 Themalessen muziek ZINGEN, BEWEGEN, SPELEN en LUISTEREN Kids in Rhythm SPELEN Klokkenspel NOTEREN (spelen en zingen) Instrument in de klas LUISTEREN (oriëntatie op instrument) Schoolorkest SPELEN (oriëntatie op instrument) Samba SPELEN Schoolorkest SPELEN Djembé Djembé/ Samba Djembé Djembé SPELEN SPELEN SPELEN SPELEN Zing! Zing! Zing! ZINGEN ZINGEN ZINGEN

4 4 Groep 1 en 2 Muziekprojecten Voor de groepen 1 en 2 zijn verschillende lespakketten mogelijk: Themalessen Muziek 6 lessen van 30 minuten De themalessen zijn muzieklessen voor kleuters waarin een door u gekozen thema centraal staat. Tijdens deze lessen wordt spelenderwijs aan een muzikale basis gewerkt. De leerlingen zingen, bewegen, luisteren en spelen op kleine slaginstrumenten. Al deze muzikale activiteiten sluiten aan op het gekozen thema. U kunt kiezen uit de thema s: Lente Circus Muziek uit andere landen Herfst Indianen Sinterklaas & kerst Winter Sprookjes Liever een ander thema? Heeft u in de klas een project rond een ander thema? Indien mogelijk maken we bij de muziekschool een muziekproject dat aansluit bij uw thema. Djembé met slurfje de olifant 6 lessen van 30 minuten Samen met slurfje de olifant gaan de leerlingen op reis door Afrika. Tijdens deze reis ontdekken zij wat ze allemaal kunnen met de Afrikaanse trommel: de Djembé. Daarbij worden vele verschillende liedjes gezongen. Het verhaal gaat vijf lessen door. De zesde les is een afsluitende les waarin de hoogtepunten van het verhaal nog eens terugkomen. Deze les is ook goed te gebruiken als een open les voor de ouders.

5 5 Groep 3, 4, 5 en 6 Muziekprojecten Voor de groepen 3, 4, 5 en 6 zijn veel verschillende lespakketten mogelijk: Kids in Rhythm 6 lessen van 45 minuten Kids in Rhythm gaat om het plezier van samen trommelen. Zowel grote als kleine percussie-instrumenten komen aan bod. De leerlingen bouwen samen met de docent aan ritmes. Dit gaat van de basis tot het vrij improviseren. Bij Kids in Rhythm kunnen kinderen het vuur van de trom en het samenspel ontdekken. Kids in Rhythm is alleen te volgen voor groep 3 en 4. Klokkenspel 6 lessen van 45 minuten Bij het project Klokkenspel wordt de basis in de algemene muzikale vorming gelegd. Tijdens de lessen wordt een start gemaakt met het leren lezen van het notenschrift en wordt er gewerkt aan de ritmische en tonale ontwikkeling. De leerlingen bewegen, zingen en spelen op een klokkenspel. Het project Klokkenspel is alleen te volgen voor leerlingen in groep 3 en 4. Djembé 6 lessen van 45 minuten De leerlingen maken met dit project kennis met de djembé en de Afrikaanse cultuur. Ze leren op een basaal niveau de djembé bespelen. Daarnaast wordt er gezongen. Het project wordt afgesloten met een presentatie in de zesde les.

6 6 Groep 3, 4, 5 en 6 Zing in een koor! De leerlingen van één of meerdere klassen vormen bij dit project samen een koor. Dit koor studeert een klein repertoire in dat tijdens de zesde les ten gehore wordt gebracht. Samenzang, meerstemmigheid, houding en techniek komen op een laag drempelige manier aan de orde. Er is keuze uit verschillende repertoires: 6 lessen van 45 minuten - wereldmuziek: liedjes over en uit allerlei landen; - decemberliedjes: traditionele en nieuwe Sinterklaas- en Kerstliedjes; - sprookjesfiguren: liedjes over heksen, reuzen en andere vreemde wezens (groep 5/6); - De Gooische Muziekschool hitlijst: de populairste liedjes uit onze eigen cursussen. Instrument in de klas 7 lessen van 45 minuten Elke week komt er een musicus van De Gooische Muziekschool met zijn of haar instrument in de klas. Hij/zij geeft uitleg over het instrument en over de instrumentengroep waartoe het behoort. Natuurlijk laat de musicus ook het één en ander horen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk voor de leerlingen om zelf even te spelen. De volgende instrumenten komen aan bod: dwarsfluit, gitaar, piano/keyboard, saxofoon/klarinet, slagwerk, trompet en viool. Na de laatste les is het mogelijk voor de leerlingen om een gratis proefles op een instrument naar keuze te volgen bij De Gooische Muziekschool. Het project Instrument in de klas is alleen te volgen voor groep 5 t/m 8.

7 7 Groep 3, 4, 5 en 6 Schoolorkest 4 lessen van 30 minuten in groepjes 2 lessen van 45 minuten in orkest Met het project schoolorkest vormen de leerlingen na zes weken al een echt orkest. Er kan gekozen worden uit de instrumenten: blokfluit, keyboard, gitaar, slagwerk, viool, trompet en klarinet. In de eerste les maken de kinderen met kennis met de instrumenten, per klas is het mogelijk om uit maximaal 4 instrumenten te kiezen. In groepjes van vijf tot acht kinderen krijgen de leerlingen drie lessen op het instrument naar keuze. Tijdens deze lessen leren ze een eenvoudige orkestpartij spelen. Tijdens de laatste twee weken van het project worden de leerlingen met de verschillende instrumenten samengevoegd en bereiden ze zich voor op een kort concertje in de laatste les. De instrumenten kunnen niet mee naar huis genomen worden. Het project Schoolorkest is alleen te volgen voor groep 5 t/m 8. Jeugd Matthäus passion 2 lessen en optioneel concert Ter promotie van Bach en zijn Mattheus passion heeft De Gooische Muziekschool een geweldig project ontwikkeld. In 2 lessen maken de leerlingen kennis met het leven van Bach en het verhaal van Pasen. Het project is te gebruiken als voorbereidende les op een bezoek aan de Jeugd Matthäus passion. Bij het project komen de volgende thema s aan bod. 1. Emotie in de muziek van Bach 2. Instrumenten en functie in het barok orkest 3. Kennis maken met zang en klassiek koor Het project Jeugd Matthäus is alleen te volgen voor groep 4 t/m 8.

8 8 Groep 3, 4, 5 en 6 De gitaar 1 les van 50 minuten In een les van 50 minuten worden de diverse soorten gitaren en de stijlen die daarbij horen gedemonstreerd. De leerlingen leren ook het ritmische aspect van noten te lezen door o.a. het klappen van ritmische patronen en het dansen op beats van Michael Jackson. Het doel van dit project is de kinderen uitgebreid en op een levendige en feestelijke manier kennis te laten maken met het fenomeen gitaar. De les wordt in een vast lokaal gegeven en kan alleen in de ochtend verzorgd worden. Dit project is alleen te volgen voor groep 5 t/m 8 Muziekgeschiedenis is cool.. 6 lessen van 30 minuten Bij een les muziekgeschiedenis zullen de meeste leerlingen in de midden en bovenbouw niet meteen enthousiast opspringen. Maar bij deze nieuwe lessen serie wordt er op zeer toegankelijke en inspirerende wijze verteld over hoe muziek is ontstaan en welke ontwikkelingen het heeft doorgemaakt. In dit project wordt het verband tussen cultuur en maatschappij heel duidelijk uitgelegd. Hierdoor zullen de leerlingen inzicht krijgen in de gevolgen van muziek op mensen en welke ontwikkelingen in de maatschappij muziek heeft veranderd. Doel van de lessen is leren luisteren en praten over muziek. Er zijn 3 lessen series: Klassiek, Pop/Jazz en Opera Het is mogelijk om het project af te sluiten met een toets om zodoende de feiten kennis na 6 lessen te testen. Het project Muziekgeschiedenis is alleen te volgen voor groep 5 t/m 8.

9 9 Groep 3, 4, 5 en 6 Song and Dance 6 lessen van 45 minuten 3 lessen van 45 minuten Bij Song and Dance komen ritme en melodie bij elkaar in een energieke en inspirerend project. De liedjes zijn zorgvuldig samengesteld waarbij er naast het zang niveau ook rekening gehouden wordt met aangepaste choreografieën. Voor alle niveaus is het mogelijk om dit project uit te voeren, waarbij er voor de groepen 3/4 gebruik gemaakt wordt van liedjes uit de schoolmuziekcatalogus. Voor de groepen 5/6 vooral kinderen voor kinderen repertoire en voor 7/8 pop en musical. De lessen worden afhankelijk van de duur van het project gegeven door de zangcoach afgewisseld met de dansdocent. Bij een kortlopend project 3 lessen met uitvoering komt alleen de zangcoach die uitsluitend zal werken aan de zang en choreografie. Bij het project van 6 weken plus uitvoering wordt er door twee docenten lesgegeven. Bij dit project wordt er naast aan een uitvoering ook gewerkt aan techniek en basistraining. Voor dit project is het wel van belang dat er een ruimte beschikbaar is waar we met een klas kunnen bewegen. Het project is zeer geschikt om te koppelen aan een thema week, festiviteit of schoolkamp.

10 10 Groep 7 en 8 Samba 6 lessen van 45 minuten Tijdens dit project speelt de klas op surdo s, tamborims, agogo s en shakers en worden zij omgetoverd in een Braziliaanse sambaband. De leerlingen spelen ritmische arrangementen. Samenwerking en samenspel staan in dit project centraal. Om de ritmes goed te voelen gaan we tijdens dit project ook met de kinderen de chacha dansen. Het project wordt afgesloten met een swingend optreden. Schoolorkest 4 lessen van 30 minuten in groepjes 2 lessen van 45 minuten in orkest Met het project schoolorkest vormen de leerlingen na zes weken al een echt orkest. Er kan gekozen worden uit de instrumenten: blokfluit, keyboard, gitaar, slagwerk, viool, trompet en klarinet. In de eerste les maken de kinderen met kennis met de instrumenten, per klas is het mogelijk om uit maximaal 4 instrumenten te kiezen. In groepjes van vijf tot acht kinderen krijgen de leerlingen drie lessen op het instrument naar keuze. Tijdens deze lessen leren ze een eenvoudige orkestpartij spelen. Tijdens de laatste twee weken van het project worden de leerlingen met de verschillende instrumenten samengevoegd en bereiden ze zich voor op een kort concertje in de laatste les. De instrumenten kunnen niet mee naar huis genomen worden. Het project Schoolorkest is alleen te volgen voor groep 5 t/m 8. Djembé 6 lessen van 45 minuten Tijdens dit project maken de leerlingen kennis met de Afrikaanse muziekcultuur. Ze zingen Afrikaanse liedjes en leren de basistechniek van het djembé spelen. De leerlingen spelen zowel eenstemmige als tweestemmige ritmes. De kinderen spelen solo s en ontwerpen hun eigen ritmes. In de laatste les laten de leerlingen horen en zien wat ze geleerd hebben.

11 11 Groep 7 en 8 Zing in een koor! 6 lessen van 45 minuten De leerlingen van één of meerdere klassen vormen bij dit project samen een koor. Dit koor studeert een klein repertoire in dat tijdens de zesde les ten gehore wordt gebracht. Samenzang, meerstemmigheid, houding en techniek komen op een laag drempelige manier aan de orde. Er is keuze uit verschillende repertoires: - wereldmuziek: liedjes over en uit allerlei landen; - canonzingen: canons in verschillende stijlen en talen.; - musical en filmmuziek: de mooiste en leukste musical- en filmhits; - De Gooische Muziekschool hitlijst: de populairste liedjes uit onze eigen cursussen. Jeugd Matthäus passion 2 lessen en optioneel concert Ter promotie van Bach en zijn Matthäus passion heeft De Gooische Muziekschool een geweldig project ontwikkeld. In 2 lessen maken de leerlingen kennis met het leven van Bach en het verhaal van Pasen. Het project is te gebruiken als voorbereidende les op een bezoek aan de Jeugd Matthäus passion. Bij het project komen de volgende thema s aan bod. 1. Emotie in de muziek van Bach 2. Instrumenten en functie in het barok orkest 3. Kennis maken met zang en klassiek koor Muziekgeschiedenis is cool.. 6 lessen van 30 minuten Bij een les muziekgeschiedenis zullen de meeste leerlingen in de midden en bovenbouw niet meteen enthousiast opspringen. Maar bij deze nieuwe lessen serie wordt er op zeer toegankelijke en inspirerende wijze verteld over hoe muziek is ontstaan en welke ontwikkelingen het heeft doorgemaakt. In dit project wordt het verband tussen cultuur en maatschappij heel duidelijk uitgelegd. Hierdoor zullen de leerlingen inzicht krijgen in de gevolgen van muziek op mensen en welke ontwikkelingen in de maatschappij muziek heeft veranderd. Doel van de lessen is leren luisteren en praten over muziek. Er zijn 3 lessen series: Klassiek, Pop/Jazz en Opera. Het is mogelijk om het project af te sluiten met een toets om zodoende de feiten kennis na 6 lessen te testen. Het project Muziekgeschiedenis is alleen te volgen voor groep 5 t/m 8.

12 12 Groep 7 en 8 De gitaar In een les van 50 minuten worden de diverse soorten gitaren en de stijlen die daarbij horen gedemonstreerd. De leerlingen leren ook het ritmische aspect van noten te lezen door o.a. het klappen van ritmische patronen en het dansen op beats van Michael Jackson. Het doel van dit project is de kinderen uitgebreid en op een levendige en feestelijke manier kennis te laten maken met het fenomeen gitaar. De les wordt in een vast lokaal gegeven en kan alleen in de ochtend verzorgd worden. Dit project is te volgen voor de groepen 5 t/m 8 Song and Dance 6 lessen van 45 minuten 3 lessen van 45 minuten Bij Song and Dance komen ritme en melodie bij elkaar in een energieke en inspirerend project. De liedjes zijn zorgvuldig samengesteld waarbij er naast het zang niveau ook rekening gehouden wordt met aangepaste choreografieën. Voor alle niveaus is het mogelijk om dit project uit te voeren, waarbij er voor de groepen 3/4 gebruik gemaakt wordt van liedjes uit de schoolmuziekcatalogus. Voor de groepen 5/6 vooral kinderen voor kinderen repertoire en voor 7/8 pop en musical. De lessen worden afhankelijk van de duur van het project gegeven door de zangcoach afgewisseld met de dansdocent. Bij een kortlopend project 3 lessen met uitvoering komt alleen de zangcoach die uitsluitend zal werken aan de zang en choreografie. Bij het project van 6 weken plus uitvoering wordt er door twee docenten lesgegeven. Bij dit project wordt er naast aan een uitvoering ook gewerkt aan techniek en basistraining. Voor dit project is het wel van belang dat er een ruimte beschikbaar is waar we met een klas kunnen bewegen. Het project is zeer geschikt om te koppelen aan een thema week, festiviteit of schoolkamp.

13 13 Groep 7 en 8 Instrument in de klas 7 lessen van 45 minuten Elke week komt er een musicus van De Gooische Muziekschool met zijn of haar instrument in de klas. Hij/zij geeft uitleg over het instrument en over de instrumentengroep waartoe het behoort. Natuurlijk laat de musicus ook het één en ander horen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk voor de leerlingen om zelf even te spelen. De volgende instrumenten komen aan bod: dwarsfluit, gitaar, piano/keyboard, saxofoon/klarinet, slagwerk, trompet en viool. Na de laatste les is het mogelijk voor de leerlingen om een gratis proefles op een instrument naar keuze te volgen bij De Gooische Muziekschool. Het project Instrument in de klas is alleen te volgen voor groep 5 t/m 8

14 14 Projectaanbod theater Groep 6, 7 en 8 Doe het zelf! 7 lessen van 45 minuten Een zeilschip dat na een storm terecht komt op een onbewoond eiland. Leven op de maan en allerlei avonturen beleven bij een oud vervallen hotel. Allerlei verhaallijnen die de leerlingen in één dag kunnen instuderen en presenteren. Door middel van de invulscripts en de ervaren musical- en theaterdocenten van de muziekschool kan de klas binnen één dag repeteren en een korte voorstelling neerzetten. Er wordt in groepen gewerkt aan het stuk en ondertussen kunnen de simpele kostuums en eventuele decorstukken bij de docent van handvaardigheid gemaakt worden. Aan het einde van de middag kunnen de ouders, voordat zij hun kind ophalen, genieten van een echte voorstelling. Natuurlijk is een goede voorbereiding hier het halve werk. Om deze dag goed te kunnen organiseren, hebben wij een grote zaal nodig om in te oefenen, een kleiner lokaal om apart in te repeteren en de hulp van de handvaardigheid docent is natuurlijk ook absoluut onmisbaar. Als dit alles goed is geregeld kunnen we zo in een dag van tot uur een presentatie in elkaar zetten.

15 15 Projectaanbod dans Elke workshop stemmen we af op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. De workshops kunnen op locatie of in een echte dansstudio plaatsvinden. Er is keuze uit diverse stijlen: - Kidsdance - Streetdance/Hiphop - Klassiek ballet, - Lyrical - Urban dance - Basic Hiphop - Zumba kids - Boyzone hiphop - Showdance Een docent welke gespecialiseerd is in de betreffende dansstijl, zal een workshop geven waarin de basisbeginselen van deze dansstijl aan bod zullen komen. Welke bewegingen, techniek, focus en gevoel hoort er bij de dansstijl? Waar komt de dans vandaag? Tijdens de workshop zal gewerkt worden aan een choreografie, en zullen de leerlingen na de workshop een dans kunnen presenteren. Een goede geluidsinstallatie en bij voorkeur een gymzaal zijn de ingrediënten voor een goede training. Voor elke groep is het mogelijk een introductie dansworkshop aan te bieden. Een combinatie van verschillende dansstijlen over de verschillende groepen alleen in overleg mogelijk

16 16 Aanbod structurele Muziekles Naast de projecten verzorgt De Gooische Muziekschool ook op structurele basis het muziekonderwijs op verschillende basisscholen. Dat kan in verschillende vormen bijvoorbeeld door een vakdocent of door een doorlopende leerlijn in muziekprojecten. Daarnaast is er de mogelijkheid uw eigen leerkrachten door ons te laten ondersteunen bij het geven van de muzieklessen. Vakdocent Muziek De Gooische Muziekschool verzorgt al jaren muzieklessen op diverse basisscholen. In overleg met de school wordt er gekozen welke groepen les krijgen en hoe lang de lessen duren. De lessen kunnen wekelijks of twee-wekelijks gegeven worden. Eventuele wensen en aandachtspunten kunnen worden verwerkt in het lesmateriaal. Scholen waarvoor wij structurele lessen op school verzorgen zijn: De Springplank Huizen Dr. Maria Montessori Huizen Katholieke Montessori School Bussum Godelindeschool Hilversum Florencius Laren Larense Montessorischool Project op maat De Gooische Muziekschool geeft al jaren les op verschillende basisscholen in de regio. Om aan de wensen en behoeften te voldoen van de scholen biedt De Gooische Muziekschool muzieklessen aan op maat. Basisscholen kunnen zo in overleg met de muziekschool een programma opstellen naar hun wens.

17 17 Doorlopende leerlijn muziek Doordat onze projecten met veel enthousiasme worden ontvangen, krijgt het muziekonderwijs op de school een enorme impuls. Bij veel scholen ontstaat daardoor de behoefte aan een meer structurele vorm van muziekonderwijs. Om in die behoefte te voorzien heeft De Gooische Muziekschool een doorlopende leerlijn muziek voor basisscholen ontwikkeld. Een complete leerlijn Deze leerlijn bestaat uit een uitgebreide serie projecten voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool. In de serie projecten komen alle gebieden van muzikale ontwikkeling naar voren. Zo zijn er bijvoorbeeld zangprojecten om de tonale ontwikkeling te stimuleren en slagwerkprojecten voor de ritmische ontwikkeling. Ook de auditieve ontwikkeling, de visuele ontwikkeling, de ontwikkeling van het improvisatievermogen en de motorische ontwikkeling komen aan bod. De leerdoelen van de projecten sluiten op elkaar aan en zo vormen de projecten samen een voor de leerling een complete en zeer gevarieerde leerlijn muziek voor de hele basisschooltijd. In de praktijk Wanneer uw school deelneemt aan de doorlopende leerlijn krijgen uw leerlingen hun gehele basisschooltijd een aantal muziekprojecten per jaar. De projecten zijn zeer afwisselend waardoor alle muzikale ontwikkelingsgebieden aan bod komen en het enthousiasme van de leerlingen voor muziek steeds opnieuw gestimuleerd wordt. Flexibel en op maat Door de projectmatige opzet is de leerlijn flexibel. U kunt er als school voor kiezen de complete serie projecten af te nemen, maar er is ook de mogelijkheid een deel van de projecten af te nemen. Afhankelijk van de behoefte en middelen van uw school stellen wij samen met u een leerlijn op die past bij uw school.

18 18 Aanbod voor een docententraining tijdens een studiedag Bij deze workshop laten we het team kennismaken met de verschillende facetten van muziekles op de basisschool. Naast een inspirerende dag of dagdeel maken de leerkrachten kennis met het complete muziekaanbod. Gezamenlijk gaan we werken aan repertoirekennis en lestechnieken voor lessen van groep 1 t/m 8. Hieronder vindt u een overzicht van een globale opbouw van een trainingsdag, de trainingsdag wordt uitgevoerd aan de hand van onze muziekkast methode. A) Basisvorming muziek, training met liedmateriaal, en oefeningen op klokkenspel en percussie instrumenten. B) Spelen in een samba orkest gezamenlijk te werken met woord ritme en lekker muziek te maken. Deze training richt zich inhoudelijk op groep 5/6 en is een vervolg op de basisvorming muziek. C) Zingen uit een samengestelde liedjesmap voor alle groepen. Met canon en meerstemmig zingen, ook besteden we aandacht aan de techniek van het instuderen en gebruik van het digibord. D) Finale met de Cup Song uitvoering en training in combinatie van melodie en ritme waar de dag ook mee begonnen is. E) Mocht er dan nog tijd zijn, besluiten we met de Cha cha dans begeleidt door het eigen sambaorkest. Deze inspirerende training kan op vele manieren worden samengesteld, afhankelijk van tijd, niveau en grote van het team. Ook werken wij samen met specialisten uit het specialonderwijs en de prestatiepsychologie die met het docententeam van gedachte kunnen wisselen over het toepassen van muziekonderwijs voor leerlingen die een eigen aanpak behoeven. Gitaarbegeleiding Voor de docenten die de smaak goed te pakken hebben bieden wij een cursus gitaarbegeleiding. Tijdens de lessen leren uw docenten hoe ze met een paar akkoorden veel verschillende liedjes kunnen begeleiden. Zo wordt zingen met je klas nog leuker! Ondersteuning bij een muziekmethode Heeft u een muziekmethode op school maar wordt deze door uw docenten niet optimaal gebruikt? Onze docenten kunnen hierbij ondersteuning bieden. Zo kunnen er voorbeeldlessen gegeven worden in de klassen, maar ook docenttrainingen hoe er met de methode gewerkt kan worden. Voor verdere informatie kunt u een vrijblijvende afspraak maken.

19 19 Projecttarieven 2014 / 2015 Hieronder vindt u een overzicht van de projecttarieven voor het seizoen 2014/2015. Om logistieke redenen dienen alle projecten door minimaal 3 klassen te worden afgenomen. Tarieven voor 1 of 2 klassen worden per geval berekend. De prijzen in het overzicht vertegenwoordigen het totale projecttarief voor 1 klas (maximaal 30 leerlingen). Alle prijzen zijn inclusief instrumenthuur, materialen en transport. project groep lesduur kosten Themalessen Muziek 1 en 2 6 keer 30 min. 205,00 Djembé 1 en 2 6 keer 30 min. 225,00 3 t/m 8 6 keer 45 min. 315,00 Kids in Rhythm 3 en 4 6 keer 45 min. 315,00 Klokkenspel 3 en 4 6 keer 45 min. 315,00 Zing! 3 t/m 8 6 keer 45 min. 295,00 Instrument in de klas 5 en 6 7 keer 45 min. 340,00 Schoolorkest 5 t/m 8 2 keer 45 min. + 4 keer 30 min. 640,00 Jeugd Matthäus passion 4 t/m 8 Op aanvraag Samba 7 en 8 6 keer 45 min. 315,00 Song and Dance 5 t/m 8 6 keer 45 min. 3 keer 45 min. 295,00 150,00 Muziekgeschiedenis 5 t/m 8 6 keer 30 min. 205,00 De Gitaar 5 t/m 6 1 uur 100,00 Showstoppers 6 t/m 8 Zie beschrijving Op aanvraag Doe het zelf 6 t/m 8 Zie beschrijving Dans Op aanvraag Op aanvraag Alle projecten worden aangeboden tijdens schooltijden. De lesdata en tijden zijn in overleg, afhankelijk van de beschikbaarheid van onze docenten. Als u een van de projecten wilt boeken kunt u contact opnemen met Marco de Jong of Coen Schimmel. Zij zullen dan een afspraak met u plannen om de boeking te bespreken en definitief vast te leggen.

20 20 Themalessen rondom Sinterklaas, Kerst, Carnaval, jubileum of afscheid Contact Voor nadere informatie over deze brochure, afspraken of andere vragen kunt u contact opnemen met het kantoor van de Muziekschool. Bereikbaar op werkdagen van 9.30 tot uur onder telefoonnummer Mailen kan naar

Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO)

Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO) Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO) Voor u ligt de brochure met het aanbod van De Gooische Muziekschool voor muzieklessen in het primair onderwijs voor het seizoen 2015-2016. Voorlichting

Nadere informatie

Product beschrijvingen. september 2014

Product beschrijvingen. september 2014 Product beschrijvingen september 2014 Groep 1 en 2 Muziek en Beweging Cursus muziek en beweging voor kinderen van groep 1 en 2 van het basisonderwijs Korte beschrijving van de lessen Binnenschools traject:

Nadere informatie

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs Bezoekadres Mr. D.U. Stikkerlaan 251 9675 DG Winschoten Nederland Kantoor 0597 700 270 kunstencentrum@indeklinker.nl Openingstijden

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur Muziekatelier Muziekatelier is een grote hit! Wil jij iets doen met muziek maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Doe dan mee met het Muziekatelier. Spelenderwijs leer je noten lezen en

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016 IN DEZE NIEUWSBRIEF Korte terugblik & Activiteiten 2016 Januari: gitaarmaand Nico Muziek en Coen met Schimmel Peuters in Bussum en Laren Promotie groepslessen Start nieuwe korte cursussen DJ-school Gehoorbescherming

Nadere informatie

kun stbe drij ven wes terk war tier cursusj Kunst

kun stbe drij ven wes terk war tier cursusj Kunst kun stbe drij ven wes terk war tier cursusj aar 2013 2 014 Kunst aan d e basi Cursus aanbod voor de basissc holen s Cultuureducatie met kwaliteit Een heel seizoen lang binnenschoolse lessen muziek en drama,

Nadere informatie

Curriculum Leerorkest groep 5 t/m 8

Curriculum Leerorkest groep 5 t/m 8 Curriculum Leerorkest groep 5 t/m 8 Alle nieuwe doelen per leerjaar worden cursief- en dikgedrukt. Zingen Spelen Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 20 liedjes correct zingen, klassikaal en in een groepje

Nadere informatie

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen cursusjaar 2011 2012 Cursussen voor leerlingen AMV (algemene muzikale vorming) Verschillende muzikale aspecten komen aan

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Naast gewone muzieklessen verzorgt Music scool verschillende workshops en voorstellingen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De verschillende

Nadere informatie

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles Verslag leerorkest studieochtend Zingen tijdens de instrumentale groepsles 6 maart 2012 Muziekcentrum Zuidoost 7 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Noord 9 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Docent: Otto

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom De dwarsfluitlessen, AMV (algemene muzikale vorming) lessen, aangepaste muziekles en muziektherapie worden verzorgd door docente/therapeute Erika van

Nadere informatie

Muzieklessen groep 5:

Muzieklessen groep 5: Muzieklessen groep 5: We kwamen de gymzaal van de kleuters binnen. Er stond een man met een gitaar, en er lagen matten. Daar moesten we gaan zitten. Hij had meer gitaren mee, hij liet de namen van de gitaren

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWSBRIEF, NAJAAR 2015

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWSBRIEF, NAJAAR 2015 IN DEZE NIEUWSBRIEF Start seizoen 2015 2016 Workshop de basis van Nico improviseren en Coen Schimmel met oktobermaand instrumenten TheaterSPORT Oktober de maand van de dwarsfluit, klarinet & sax TheaterKLAS

Nadere informatie

kun stb ed rijv en we ste rkw art ier Kun de basis

kun stb ed rijv en we ste rkw art ier Kun de basis kun stb ed rijv en we ste rkw art ier t s n Ku asis ol o de bmuziekskcwhartier aacunrsusaarnijbvoedn Weoslter d scho stbe Kun de basis voor cursusjaar 2016 2017 CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT Maak voor

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

voorstel aanschaf muziekinstrumenten, ten behoeven van schoolmuzieklessen

voorstel aanschaf muziekinstrumenten, ten behoeven van schoolmuzieklessen Betreft: voorstel aanschaf muziekinstrumenten, ten behoeven van schoolmuzieklessen Geachte heer Bouman, beste Rik, Met veel plezier presenteer ik hierbij een financieel voorstel voor de aanschaf van muziekinstrumenten

Nadere informatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie Informatiebrochure Muziek - Woord - Dans - Initiatie Welkom In het Stedelijk Conservatorium van Mechelen kan je al je podiumtalenten ten volle ontwikkelen. We bieden kunstonderwijs op hoog niveau, maar

Nadere informatie

zingen in de klas Zingen is gezond KUNSTHUIS

zingen in de klas Zingen is gezond KUNSTHUIS zingen in de klas Zingen is gezond Zingen: de meest pure vorm van muziek maken waarvan iedereen profiteert leerlingen, ouders, docenten op school KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

Obs De Dijk naschool september-december 2015

Obs De Dijk naschool september-december 2015 Voorwoord Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In deze brochure vindt u het naschoolse activiteitenaanbod voor periode 1 van obs De Dijk op het gebied van sport, muziek, dans en crea. Wij organiseren deze

Nadere informatie

Vraag basisschool. Inhoud. Wat betekent dit voor het team. Wij willen muzikale vorming geven in elke groep.

Vraag basisschool. Inhoud. Wat betekent dit voor het team. Wij willen muzikale vorming geven in elke groep. BASIC Vraag basisschool Wij willen muzikale vorming geven in elke groep. Inhoud Muzikale vorming in alle groepen op basis van eigen materiaal van de school aangevuld met materiaal uit het Muziekbord. Op

Nadere informatie

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten Scala Wolvega - Linde College Drafsportlaan 22 8472 AS Wolvega t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl Meppel Vledderstraat 3c 7941 LC Meppel t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl

Nadere informatie

WORKSHOP- AANBOD. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO

WORKSHOP- AANBOD. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Naast gewone muzieklessen geeft Music scool een aantal verschillende workshops en voorstellingen voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Er zijn

Nadere informatie

Centrum voor de kunsten

Centrum voor de kunsten regio Ontdek jezelf bij De Muzehof 2014 2015 Centrum voor de kunsten Muzehof Coehoornsingel 1, Zutphen - info@muzehof.nl - muzehof.nl muzehof Centrum voor de kunsten is dé ontmoetingsplek op het gebied

Nadere informatie

FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN GOOD PRACTICE FRAAILAWAAI

FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN GOOD PRACTICE FRAAILAWAAI FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN GOOD PRACTICE FRAAILAWAAI FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN! Stel...je zit in groep 6 en je krijgt muziekles op echte instrumenten als gitaar en piano, door echte muzikanten,

Nadere informatie

Jongleren met muziek 2013-2014

Jongleren met muziek 2013-2014 Jongleren met muziek 2013-2014 Betreft: Jongleren met muziek 8-4-2013 Beste directie/ leerkracht, In seizoen 2013-2014 biedt Kunstgebouw Leusden muzikale projecten binnen het programma Jongleren met muziek.

Nadere informatie

MUZIEKRAAKT PROJECTOVERZICHT

MUZIEKRAAKT PROJECTOVERZICHT INLEIDING Muzikale activiteiten kunnen altijd en overal. Al met weinig middelen en achtergrondkennis, zijn er veel mogelijkheden! De projecten van MuziekRaakt, beogen naast de plezierige ervaring voor

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE

INFORMATIEBROCHURE Muziek verbindt INFORMATIEBROCHURE 2017-2018 Het Orkest Het orkest bestaat uit zo'n 50 muzikanten met een gedegen muzikale opleiding. Het B-diploma of gelijkwaardig niveau én een positieve beoordeling

Nadere informatie

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten Djembé We gaan trommelen op de Afrikaanse Djembé! Dat doen de kinderen met hun handen. Al hebben de kinderen nog nooit een percussie-instrument in hun handen gehad, iedereen kan meedoen! De kinderen maken

Nadere informatie

Lessuggestie Opa En Oma

Lessuggestie Opa En Oma Lessuggestie Opa En Oma 123ZING Kinderboekenweeklied 2016 Het lied Opa En Oma van 123ZING is speciaal geschreven voor de kinderboekenweek 2016. Het lied is voor iedereen toegankelijk via YouTube. Bij het

Nadere informatie

Klassieke Muziekgeschiedenis De Middeleeuwen (500 1500)

Klassieke Muziekgeschiedenis De Middeleeuwen (500 1500) Klassieke Muziekgeschiedenis De Middeleeuwen (500 1500) Algemeen Als je aan de Middeleeuwen denkt, dan denk je waarschijnlijk aan grote kastelen, ridders en jonkvrouwen. Natuurlijk, dit is een gedeelte

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

www.dcflashdance.nl Danslessen, workshops, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, modeshows, dansshows, teambuilding, jubileum, opening, privélessen

www.dcflashdance.nl Danslessen, workshops, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, modeshows, dansshows, teambuilding, jubileum, opening, privélessen www.dcflashdance.nl Danslessen, workshops, vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, modeshows, dansshows, teambuilding, jubileum, opening, privélessen Inhouds Opgave Even voorstellen 3 Workshops 4 Kinderfeestjes

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

Informatie over Hallo Muziek voor de ouders van De Weidevogel

Informatie over Hallo Muziek voor de ouders van De Weidevogel Informatie over Hallo Muziek voor de ouders van De Weidevogel Stichting Educatieorkest Holland Hallo Muziek Korte Zijlstraat 22 Postbus 413 2000 AK Haarlem E:info@hallomuziek.nl M: 0612905800 KvK: 54500524

Nadere informatie

Brede Scholen Fijnaart. Periode 2 Schooljaar 2015-2016

Brede Scholen Fijnaart. Periode 2 Schooljaar 2015-2016 Brede Scholen Fijnaart Periode 2 Schooljaar 2015-2016 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Met gepaste trots bieden we u via deze weg het nieuwe halfjaarlijkse aanbod aan van onze activiteiten van de

Nadere informatie

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het De activiteitenfolder voor Zuid-Oost is er weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en we bieden ook nu weer te gekke activiteiten na schooltijd aan voor kinderen uit de wijk Zuid-Oost. Het aanbod is voor

Nadere informatie

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst)

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) Ondersteunend)educatief)materiaal))voor)de)groepen)758)behorende)bij):) C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) ) Gr)354:)Markant)Uden)i.s.m.)Jelle)Douma)

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans?

Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Veelgestelde vragen over de academie Studierichting dans Wat kunnen kinderen van van 6 ( 2008) of 7 jaar ( 2007) volgen in de richting dans? Kinderen van 6 en 7 jaar kunnen initiatielessen dans volgen.

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS MUZIEKORIËNTATIE GITAAR UKELELE BASGITAAR DRUMMEN TOETSEN ZANG SAXOFOON DWARSFLUIT BANDCOACHING DIVERSE KOREN SINGER SONGWRITER DANS & SHOWBIZZ SiR MUSICAL THEATERSCHOOL POPCLASS LIVE MUZIEK EVENEMENTEN

Nadere informatie

Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2014

Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2014 Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2014 Concerten, muzikale workshops en voorstellingen voor basisschoolleerlingen Donderdag 3 en vrijdag 4 juli 2014 in het CKC! Graag nodigen wij uw school

Nadere informatie

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING muziekvereniging Door Eendracht Sterk Hall JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING VERSIE APRIL 2009-1- INHOUDSOPGAVE 1.0 INLEIDING.. 3 2.0 DE OPLEIDING.. 3 2.1 STAP 1 BLOKFLUITOPLEIDING.. 3 2.2 STAP 2 INSTRUMENTOPLEIDING...

Nadere informatie

Aanbod Basisonderwijs

Aanbod Basisonderwijs Aanbod Basisonderwijs EDUCATIEVE PROGRAMMA S 2016-2017 MUZIEK DANS THEATER Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen EDUCATIEVE PROGRAMMA S BASISONDERWIJS 2016-2017 Cultuureducatie is onmisbaar,

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Cursusaanbod voorjaar 2015

Cursusaanbod voorjaar 2015 Cursusaanbod voorjaar 2015 Muziek theater literatuur nieuwe media fotografie START CURSUSSEN VANAF JANUARI 2015 Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Facebook.com/riqqrheden @RiQQRheden NIEUW Meedoen

Nadere informatie

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag PAPERCLIP Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 2 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-2 Schoolfoto s Studiedag Eindtoets groep 8 De onderbouw en de kermis Groep 8 en de plusgroep Gevonden

Nadere informatie

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar 2013-2014 Vrolijke opening van het jaar van de podiumkunsten door Alexander Bauwens de poppenspeler van Weesp. Prachtige voorstelling door tejater2! Niet gisteren,

Nadere informatie

Projecten en cursussen voor het basis- en voortgezet onderwijs

Projecten en cursussen voor het basis- en voortgezet onderwijs Projecten en cursussen voor het basis- en voortgezet onderwijs Inhoudsopgave Basisonderwijs Muziek en beweging MusicaTorium Stilte: CD-opnames van ons schoollied! Muziekquiz: Raad een lied of niet! De

Nadere informatie

MUZIEK VOOR JONGE GASTEN - een Raamwerk voor schoolbreed muziekonderwijs -

MUZIEK VOOR JONGE GASTEN - een Raamwerk voor schoolbreed muziekonderwijs - MUZIEK VOOR JONGE GASTEN - een Raamwerk voor schoolbreed muziekonderwijs - De philharmonie zuidnederland is in seizoen 2013/2014 begonnen als nieuw orkest dat is ontstaan door het samengaan van Het Brabants

Nadere informatie

danstheater Iedereen kan dansen KUNSTHUIS Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen.

danstheater Iedereen kan dansen KUNSTHUIS Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen. danstheater Iedereen kan dansen Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen. KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl t is de lazersklas?

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen

Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen Bundel de krachten met Muziek- en Dansschool Amstelveen EDUCATIEVE PROGRAMMA S BASISONDERWIJS 2015-2016 Cultuureducatie is onmisbaar, zeker voor de opgroeiende mens. Bezig zijn met muziek, stappen zetten

Nadere informatie

Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Praktische informatie Danswaaier - Een lessenreeks op school Data Locatie Duur

Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Praktische informatie Danswaaier - Een lessenreeks op school Data Locatie Duur Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Voor leerlingen van primair onderwijs stellen wij een combinatie van activiteiten samen waarbij moderne dans en NDT centraal staan, onder de

Nadere informatie

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Musical Lesdoelen: De kinderen leren welke aspecten van muziek er aan bod komen in een musical. De kinderen leren dat samenzang het zingen van meer stemmen (noten) tegelijk is en

Nadere informatie

achterkant voorkant 16 2011-2012 www.wergelmir.nl 1

achterkant voorkant 16 2011-2012 www.wergelmir.nl 1 achterkant voorkant 16 2011-2012 1 inleiding In deze brochure vindt u het lesaanbod van Wergelmir basismuziekonderwijs voor kinderen tot ongeveer tien jaar. Voor kinderen met een beperking geldt die leeftijdsgrens

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015. Agenda: Winterconcert (woensdag 9 dec.)

Nieuwsbrief november 2015. Agenda: Winterconcert (woensdag 9 dec.) Nieuwsbrief november 2015 Na een goede start is het inmiddels bijna december en staan de feestdagen voor de deur. Tijd voor het winterconcert die qua sfeer weer zal aansluiten bij de sfeer van deze periode.

Nadere informatie

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS V1.1-2/5/2014 DOCENTENHANDLEIDING METROPOLE ORKEST IN DE KLAS Op maandag 12 mei gaat het Metropole Orkest een deel van hun repetitie voor het concert Games in Concert live uitzenden (streamen) voor scholieren.

Nadere informatie

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen:

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Zingen Muziek maken Luisteren naar muziek Bewegen op muziek Muziek vastleggen Spreken over muziek Voorbeeld: Domein stap 1. Zingen

Nadere informatie

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x Capoeira Het hippe Capoeira komt uit Brazilië en is een energieke combinatie van gevecht, dans, acrobatiek en muziek. In een kring draaien en balanceren steeds twee spelers om elkaar heen door middel van

Nadere informatie

Samen leren Samen spelen Met elkaar en van elkaar leren

Samen leren Samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Samen leren Samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Blazersklas: Alternatief voor muziekonderwijs Samen leren spelen is met elkaar leren en van elkaar leren Spelenderwijs leren Goed voor sociale en

Nadere informatie

YAMAHA Blazersklas Muziek voor het leven

YAMAHA Blazersklas Muziek voor het leven YAMAHA Blazersklas Muziek voor het leven Blazersklas is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school. Wat is de Blazersklas? De Blazersklas is muziekles hebben

Nadere informatie

Ziekmelden kan via:

Ziekmelden kan via: Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 14 september 2017 nummer 3 Belangrijke data

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Op zoek naar muziek Een introductie van de instrumenten van het symfonieorkest Groep 5-6 Docentenhandleiding

Op zoek naar muziek Een introductie van de instrumenten van het symfonieorkest Groep 5-6 Docentenhandleiding Op zoek naar muziek Een introductie van de instrumenten van het symfonieorkest Groep 5-6 Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

The voice of Holland workshops

The voice of Holland workshops Presenteert The voice of Holland workshops Wie zijn wij? Babette Labeij is de bekendste zangcoach van Nederland. Zij is als zangcoach te zien bij televisieprogramma s als The voice of Holland en The Voice

Nadere informatie

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8

Shake Song Fort van de Verbeelding. Bovenbouw Groep 7 en 8 Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 1. Shake Song overzicht Alle kinderen hebben een zelfgemaakte shaker. Die is in het begin nog niet nodig want we leren eerst het liedje en daarna

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent? Workshop Handleiding 2 wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1 t/m 12 Hier beschrijven we alle lessen afzonderlijk en we geven

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor!

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! Verbindingen leggen en onderhouden. Dat is de belangrijkste taak van de combinatiefunctionaris.

Nadere informatie

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans kleur je DROOM Muziek EN DANS Cursusaanbod 2016/2017 1 2 kleur je Droom Haal bij ons de beste muzikant, zanger of danser in jezelf naar boven. Wij weten veel van, jij weet wat je wilt leren: samen kleuren

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Dario Fo, ondernemers in de kunst Poeldijk, 13 december 2012 Inleiding Op de vraag van de gezamenlijke basisscholen uit De Lier voor een

Nadere informatie

Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2015-2016 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon Activiteiten kalender na-schoolse activiteiten Periode september-december 2014 De activiteiten zijn voor alle kinderen woonachtig in. Veel activiteiten zijn met opgave, dit kun je doen bij de contactpersoon

Nadere informatie

KUNSTLES. 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids

KUNSTLES. 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids KUNSTLES 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids ELLA, EEN SWINGEND SPROOKJE Binnenkort gaat jullie klas naar Ella, een swingend sprookje, van Jazz4kids. Het verhaal van Ella lijkt op het sprookje van het lelijke

Nadere informatie

Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8

Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8 Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8 Definities Puls: in de maat (in een vierkwartsmaat 1,2,3,4 en in een driekwartsmaat 1,2,3) Afterbeat: Op de beat speel je op de tellen 1 en 3 van de maat,

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Inventaris (wanneer wordt er gezongen, wanneer wordt er instrumentaal gemusiceerd en wat komt aan bod)

Inventaris (wanneer wordt er gezongen, wanneer wordt er instrumentaal gemusiceerd en wat komt aan bod) Muziek in kleuterschool en lagere school KLEUTERSCHOOL Inventaris (wanneer wordt er gezongen, wanneer wordt er instrumentaal gemusiceerd en wat komt aan bod) 1. s Morgens in de kring (verschillende liederen

Nadere informatie

LEVE(N)DE MUZIEK Lesbrief voor groep 1 t/m 3

LEVE(N)DE MUZIEK Lesbrief voor groep 1 t/m 3 LEVE(N)DE MUZIEK Lesbrief voor groep 1 t/m 3 Platvoetje ter voorbereiding op de gastles Musicus in de Klas 1 Inhoudsopgave Inleiding blz 3 1. Kennismaking met Platvoetje blz 4 2. Liedje over slagwerk blz

Nadere informatie

blazersbende Muziek voor het leven KUNSTHUIS blazersbende is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school.

blazersbende Muziek voor het leven KUNSTHUIS blazersbende is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school. blazersbende Muziek voor het leven blazersbende is muziekonderwijs waarvan iedereen profiteert: leerlingen, ouders, docenten en de school. KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl t is de

Nadere informatie

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen Agenda: 12 & 14 okt Openbare danslessen. Familie en vrienden zijn van harte welkom! 17-21 okt Herfstvakantie. (Geen lessen) 26 &28 okt Jaarlijkse vrienden en vriendinnenlessen bij de dansafdeling. Alle

Nadere informatie

MUZIEK IN DE LAGERE SCHOOL EERSTE KLAS

MUZIEK IN DE LAGERE SCHOOL EERSTE KLAS MUZIEK IN DE LAGERE SCHOOL EERSTE KLAS Muziek in de eerste klas: het gaat hier vooral om de inhoud van de muzieklessen in de namiddagperiodes. Sommige elementen daarvan komen ook aan bod in de ochtendmuziek.

Nadere informatie

les 18 Samba De leerlingen ervaren dat muziek iets kan vertellen over een land of cultuur. Ze kunnen ritmisch improviseren. doel

les 18 Samba De leerlingen ervaren dat muziek iets kan vertellen over een land of cultuur. Ze kunnen ritmisch improviseren. doel 107 les 18 zingen luisteren spelen vastleggen bewegen doel benodigd materiaal ruimte voorbereiding kunst en cultuur Samba In deze les staat de samba uit Brazilië centraal. De leerlingen leren het lied

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Schoolkalender

In deze nieuwsbrief. Schoolkalender regel van de week Ik sluit niemand buiten en help anderen. belangrijke data 1 september informatieavond leren lezen 1 september start inschrijven kennismakingsgesprekken via Digiduif vanaf 7 september

Nadere informatie

DE MUZIKALE TOVERKETEL digitale LESMETHODE MUZIEK EN CULTUUR voor het basisonderwijs! INFORMATIEBOEKJE

DE MUZIKALE TOVERKETEL digitale LESMETHODE MUZIEK EN CULTUUR voor het basisonderwijs! INFORMATIEBOEKJE DE MUZIKALE TOVERKETEL digitale LESMETHODE MUZIEK EN CULTUUR voor het basisonderwijs! INFORMATIEBOEKJE CRITERIA SLO LESSEN LUISTEREN BETEKENISVOLLE THEMA S ZINGEN MUZIEK MAKEN- DOEN BEWEGEN MUZIEK IN RELATIE

Nadere informatie

Inleiding. Beste cursist, ... Waarom deze cursus?

Inleiding. Beste cursist, ... Waarom deze cursus? INLEIDING Inleiding Beste cursist, Waarom deze cursus? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wilt leren noten lezen: Misschien ben je een zanger(es) die het fijn vindt om mee te kunnen lezen tijdens

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige woensdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het moment...

Nadere informatie

Ontwikkeld door: Ita de Hes. Klassieke dans Workshop voor groepen 1-2 Klassieke dans De magische wereld van balletmuziek

Ontwikkeld door: Ita de Hes. Klassieke dans Workshop voor groepen 1-2 Klassieke dans De magische wereld van balletmuziek Ontwikkeld door: Ita de Hes Klassieke dans Workshop voor groepen 1-2 Klassieke dans De magische wereld van balletmuziek Tovenaars, prinsen, prinsessen, betoverde dieren, dansende bloemen en nog veel meer;

Nadere informatie

Oriëntatiecursus Muzikale Vorming

Oriëntatiecursus Muzikale Vorming Oriëntatiecursus Muzikale Vorming Februari- maart- april- mei- juni- juli 2011 www.harmoniejulianawaalre.nl www.harmoniedevolharding.nl 1 Oriëntatiecursus Muzikale Vorming in 't kort Om de toestroom van

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: obsapollo@bijeen-hoogeveen.nl 2 oktober 2017 4 oktober

Nadere informatie