Multiculturele kunst- en sportorganisatie die de jeugd stimuleert fysiek en mentaal sterker te worden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Multiculturele kunst- en sportorganisatie die de jeugd stimuleert fysiek en mentaal sterker te worden"

Transcriptie

1 Multiculturele kunst- en sportorganisatie die de jeugd stimuleert fysiek en mentaal sterker te worden Over Keep Loving Performing Arts KLPA is een multiculturele kunst- en sportorganisatie die o.a. workshops in verschillende dansstijlen, zanglessen en een zelfverdedigingsprogramma biedt. Sporten kan het leven van een ieder positief beïnvloeden. De doelgroep is dan ook mensen in de leeftijd van 5 t/m 55 jaar. Ons doel is om elk individu de mogelijkheden te bieden zichzelf te ontwikkelen in een positieve omgeving waardoor een ieder zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten kan ontdekken. We willen de jeugd van straat houden en ze aan iets positiefs laten werken. We willen het saamhorigheidsgevoel in onze samenleving bevorderen en met elkaar laten zien hoe uniek onze multiculturele samenleving is. We willen investeren in zowel een betere toekomst voor elk individu als voor de algehele samenleving. Waarom dans? In de afgelopen jaren zijn kinderen en volwassenen door programma s als So You Think You Can Dance, Move Like Michael Jackson en Holland s got Talent, meer geïnteresseerd geraakt in dansen dan ooit tevoren. En ook al worden ze misschien niet de volgende Timor of Gianinni, ze zullen veel plezier beleven aan danslessen en de voordelen ervan ervaren. Aan de hand van overheidsrapporten is voorspeld dat 3 van de 5 kinderen onder de 10 jaar overgewicht hebben tegen het jaar Dansen is een ideale manier om van top tot teen gezond en in vorm te blijven. Elke dansstijl verhoogt het uithoudingsvermogen, flexibiliteit, kracht en coördinatie. Tevens helpt het kinderen een goed postuur en een positieve instelling te ontwikkelen terwijl ze plezier beleven. De feel-good factor zorgt voor emotionele hoogtepunten. Door de vele mogelijkheden om op te treden kunnen zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde worden opgebouwd. Meedoen aan een dansles zorgt er niet alleen voor dat je fit blijft, maar het geeft je ook de kans om een sociaal netwerk op te bouwen. Het werkt natuurlijk veel beter dan contacten opbouwen via de sociale media. Kinderen maken nieuwe vrienden in hun dansklas en verhogen hun sociale vaardigheden doordat ze moeten samenwerken met anderen. Kinderen ontwikkelen een gevoel van vertrouwen en leren snel een code van beleefdheid in de klas. De dansklas voorziet ook in een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen hun gevoelens en creativiteit kunnen ontdekken.

2 Dansen vereist het gebruik van beide kanten van je hersenen: de ene helft voor techniek en controle en de andere voor creativiteit en kunstzinnigheid. Dans levert dus ook een bijdrage aan de hersenproductiviteit en verhoogt het concentratievermogen. Tevens is dans een activiteit die discipline en motivatie vereist. Dit zijn ook belangrijke vaardigheden voor levenslang leren. De allereerste manier van communiceren door de mens werd verricht door middel van beweging. Ons lichaam reageert met een beweging meer instinctief dan met woorden. Beweging kan verschillende gevoelens en ideeën met zich meebrengen. Door middel van dans kunnen verhalen worden verteld en overtuigingen en emoties kunnen worden overgebracht. Dans kan ook worden gebruikt om de woordenschat van een kind te verbreden doordat ze in contact komen met nieuwe woorden en ideeën. Alle vormen van lichaamsbeweging verbeteren de bloedcirculatie en de stroom van voedingsstoffen naar je hersenen, waardoor de hersenen de mogelijkheid krijgen op hun best te werken. Dans onderscheidt zich omdat het de werking van beide hersenhelften vereist, controle en creativiteit. Dit zijn vaardigheden die tevens van belang zijn voor elk ander vak dat op school wordt gegeven. Door het aanbieden van veelzijdige en gevarieerde contexten voor leerlingen, brengt het ze de mogelijkheid om een breed scala aan kennis, inzicht en vaardigheden te verwerven, te ontwikkelen en toe te passen. Dit geeft de leerlingen de gelegenheid om creatief en kritisch te denken en eventuele problemen op te lossen. Dans is dus goed voor kinderen, voor volwassenen... in feite voor iedereen! DANSAANBOD Wij verzorgen lessen in verschillende stijlen. Hieronder vindt u een omschrijving van elke dansstijl die wij geven. Tevens kunnen wij optredens / entertainment verzorgen voor uw school. Denk hierbij aan musicals, entertainment tijdens schoolfeesten, opening of afsluiting van het schooljaar, etc. Hip Hop Hip Hop is ontstaan in de jaren 70 in New York, Verenigde Staten. Deze stijl is vooral bekend als muziekstijl en wordt gekenmerkt door de volgende elementen: DJ ing, Rapping & Beatboxing, Graffiti en Breakdancing. Hip Hop wordt vaak herkend aan de wijde kleren en stoere muziek. De dans die erbij hoort kan worden onderscheiden in snelle en langzame Hip Hop waarbij verschillende emoties worden overgebracht. Tevens is er een categorie Old School Hip Hop. Deze term refereert aan de allereerste steps van deze stijl. Street jaren 90 voortgekomen uit de Hip Hop ontwikkeling doorgemaakt. Vrijwel alle tegenwoordig voorzien van dans. moment één van de meest beoefende leert verschillende choreografieën jou stapsgewijs uitlegt hoe je het beste de muziek. Daarnaast wordt deze stijl (jeugd)optredens en wedstrijden. Streetdance dance is aan het eind van de cultuur en heeft een geweldige clips op TMF en MTV zijn Streetdance / Hip Hop is op dit dansvormen in Nederland. Je (dansjes) van de instructeur, die met je lichaam kan bewegen op vaak gebruikt voor

3 Housedance House is eind jaren 1970 ontstaan in Chicago, Verenigde Staten. Deze stijl omvat veel voetenwerk en zet minder nadruk op de armen. Door het vele voetenwerk wordt je aangeleerd om licht op je voeten te dansen, de dansruimte te gebruiken en niet op 1 plek te blijven staan. Omdat je veel beweegt, zul je niet alleen beter worden in dansen maar ook een goede conditie opbouwen en je benen sterker maken. Hierdoor voelt een lesje Housedance aan als een ware workout. Popping Deze dansstijl is ontstaan in de jaren 70 in Californië, Verenigde Staten. Popping is gebaseerd op de techniek van het snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat er een soort schok door het lichaam van de danser gaat, welke ook wel een pop of hit wordt genoemd. Dit wordt gedaan op het ritme van de muziek, in combinatie met verschillende bewegingen en poses. De effecten van popping leiden tot een haast surrealistisch contrast tussen de danser en de onnatuurlijke bewegingen. Net als andere vormen van dansen komt popping vaak voor tijdens battles en is dus ook deel van competitieve trucs zoals de tegenstander voor gek zetten. Een beroemd voorbeeld van een danser die de dansstijl Popping gebruikt is Michael Jackson. Locking Locking is een dansstijl die is bedacht door Don Campbell en zijn groep The Lockers in de jaren 60. De grappige en soms clownachtige dansstijl noemde hij ook wel de Campbellock en werd later Locking genoemd. De duidelijke kenmerken van 'Locking' zijn snelle arm- en handbewegingen gecombineerd met soepele heup- en beenbewegingen. De bewegingen zijn hoofdzakelijk groot en overdreven en vaak ritmisch en nauw verbonden met de muziek. Locking heeft een hoge entertainmentwaarde doordat er vaak contact wordt gezocht met het publiek en sommige bewegingen komisch van aard zijn. Breakdance Het allereerste begin van het echte Breakdancen ontstond in de jaren 70 in New York. De uitvinder was James Brown. Hij noemde zijn manier van dansen 'The Good Foot'. Geïnspireerd door het energievol dansen en bijna acrobatische kunsten begonnen de mensen 'The Good Foot' te dansen. Breakdance is een zeer acrobatische vorm van bewegen. Dansers spinnen op hun hoofd, benen draaien snel rond het lichaam en in de lucht. Voordat de dans breakdance heette werd het B-boying genoemd. Bij breakdancen hoort Rap & hiphop als muziek, iets snels dus. Zeker geen langzame muziek want het is heel moeilijk om in slowmotion te breakdancen, omdat je een goede vaart achter je bewegingen moet hebben.

4 Waarom zelfverdediging? Zelfverdediging is jezelf weren tegen een aanval van één of meerdere belagers. Het doel van zelfverdediging is je eigen veiligheid en/of die van een ander te bewaren of te herstellen indien hierop inbreuk gemaakt is. Onderdeel daarvan is ook je belager onschadelijk te maken om een eventuele tweede aanval te voorkomen. Zelfverdediging is onder te verdelen in 3 categorieën: Fysiek = jezelf sterk voelen, lichaam. Mentaal = jezelf sterk weten, hoofd. Sociaal = jezelf sterk presenteren, uitstraling en houding Om kinderen succesvol te laten zijn op school moeten zij gemotiveerd worden. Ze moeten discipline hebben en zelfverzekerd zijn. Zelfdiscipline is iets wat kinderen bij Kenpo geleerd wordt. In onze lessen moedigen wij namelijk onze studenten aan bij het leren van hun vaardigheden voor een nieuwe band. Interactie en samenwerken met anderen worden hierbij ook gestimuleerd. Door het behalen van strepen en banden wordt het kind zelfverzekerd. Bij het behalen van een streep of band betekent het namelijk dat je dit onderdeel echt beheerst en dat je in staat bent om het anderen te leren. Het kind zal de sport van een serieuzere kant gaan bekijken en, buiten de lol die eraan beleefd wordt, doelen gaan stellen om bijvoorbeeld een nieuwe band of streep te behalen. Het stellen van doelen wordt het kind eigen en niet meer alleen meer bij Kenpo, maar ook op school en in het verdere leven.

5 Wat is Kenpo? Kenpo is een compleet vechtsysteem dat populair is in China, Japan, Australië, Canada en vooral in de Verenigde Staten en andere Europese landen. Kenpo legt evenveel nadruk op het gebruik van de handen als de voeten. In Kenpo leer je ook Katas (technieken) van vechtsporten. In tegenstelling tot de meeste karate stijlen waar witte Gi's worden gedragen, wordt er bij Kenpo een zwarte Gi gedragen. Kenpo vindt zijn oorsprong in de Chinese vechtsport en staat voor "wet van de vuist" of "vuistwet". Kenpo is een oeroude verdedigingssport die diverse technieken van andere oosterse vechtsporten combineert. American kenpo is gecreëerd door de wijlen "Senior grandmaster" Edmund Kealoha Parker. Hij ontwikkelde kenpo tot de meest uitgebreide vechtsport van de wereld. Het is praktisch, realistisch en kan direct toegepast worden in een real life situation. Door de technieken van Kenpo wordt in de eerste plaats je zelfvertrouwen opgebouwd. Je loopt niet meer angstig op straat, je weet dat je jezelf op kritieke momenten kunt verdedigen. Niet alleen fysiek maar ook mentaal word je een stuk sterker. Ieder persoon kan profijt hebben bij het leren van Kenpo. Het is een ideale activiteit waaraan het hele gezin kan deelnemen, of je nu man, vrouw, ouder, kind, broer, zus of vriend bent. Ons programma is zodanig ontwikkeld dat het aansluit op de fysieke capaciteit van elk individu. Zo kan je zelfverdediging leren in je eigen tempo. De lessen die we bieden zijn al geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud. Waarom zou je aan sport doen? Een mens dat mentaal en fysiek gezond is en zich goed voelt kan meer en beter presteren. Een druk schoolrooster kan stress opleveren wat ervoor kan zorgen dat stress mee naar huis wordt genomen. Het is heel erg belangrijk dat een mens een uitlaatklep heeft waardoor je met een positieve, frisse blik weer aan het werk kan. De regelmatige lichaamsbeweging bevordert de activiteit van een persoon en zorgt ervoor dat lichaam en geest soepel en jong blijven. Samen sporten stimuleert het groepsgevoel en de sociale binding onder leerlingen. Hierdoor zullen ze beter met elkaar overweg kunnen en elkaar helpen waar nodig is. Tevens willen we op deze manier de jeugd van de straat af houden en hiermee investeren in een betere toekomst. Wanneer jongeren een activiteit hebben die ze leuk vinden en die ervoor zorgt dat ze sterker in hun schoenen staan, ontwikkelen ze zich mentaal beter en dit heeft voordelen voor al het andere wat ze doen. Op school zullen ze meer discipline tonen en daardoor betere schoolresultaten behalen. Thuis zullen ze zich goed gedragen tegenover hun ouders. Ze zullen zich op iets positiefs richten en ongemerkt aan een toekomst bouwen, in plaats van doelloos rond te hangen. Met vriendelijke groet, KLPA Team - Keep Loving Performing Arts- KLPA-KEEP LOVING PERFORMING ARTS- // info@klpa.eu //

BALLET. Dansgroepen. BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar

BALLET. Dansgroepen. BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar Dansgroepen BALLET BALLET 1 ste + 2 de + 3 de leerjaar Klassiek ballet is een zeer academische dansstijl en vormt dé basis voor veel andere dansstijlen. Een goede danser kan niet zonder deze ballettraining.

Nadere informatie

Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter)

Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter) Dansstijlen Kleuters (jongen én meisjes) Kleuterdans (beginners kleuters - 1ste en 2de kleuter) Op een speelse manier reiken we de basis van dans aan door middel van eenvoudige oefeningen. De kindjes leren

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Praktisch Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x Capoeira Het hippe Capoeira komt uit Brazilië en is een energieke combinatie van gevecht, dans, acrobatiek en muziek. In een kring draaien en balanceren steeds twee spelers om elkaar heen door middel van

Nadere informatie

Vakantie-activiteiten JJC 2013. Evaluatieverslag

Vakantie-activiteiten JJC 2013. Evaluatieverslag Vakantie-activiteiten JJC 2013 Evaluatieverslag oktober 2013 Inleiding In maart 2013 heeft JJC bij diverse fondsen een aanvraag ingediend t.b.v. projecten voor Vakantieactiviteiten. Wederom heeft JJC veel

Nadere informatie

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden:

Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Beste leden, Let s Go gaat het nieuwe schooljaar weer van start! En dit nog steeds met dezelfde sporten! Er worden binnen de vereniging zoals u weet een vijftal sporten aangeboden: Volleybal; Judo; Tafeltennis;

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 Welkom bij De Dansacker De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun weg naar de balletschool. Op een plezierige

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos

Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos (Hemel en Aarde) Taiji Laat ik, voordat ik over taiji (Tai Chi) begin, eerst over mezelf vertellen. Mijn naam is Jos Thissen, ben sinds midden tachtiger jaren bezig met vechtkunsten. Na eerst enkele jaren

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Hiphop. Van 25 tot en met 28 april 2013 KTA2 Villers Hasselt Contactpersoon: Liesbet Vaes. Thema: cultuur

Hiphop. Van 25 tot en met 28 april 2013 KTA2 Villers Hasselt Contactpersoon: Liesbet Vaes. Thema: cultuur Hiphop Van 25 tot en met 28 april 2013 KTA2 Villers Hasselt Contactpersoon: Liesbet Vaes Thema: cultuur Gertjan Slegers, Joke Stokmans, Thomas Stans, Kadir Degeling, Jean Smeets, Hadrien Cuypers en Jana

Nadere informatie

TotalBody NRGIZE. ButtBlaster. HardCore

TotalBody NRGIZE. ButtBlaster. HardCore NRGIZE Wil jij je conditie naar een nieuw level tillen én je spieren trainen in één korte work-out? Dan is NRGIZE echt iets voor jou! Tijdens deze HIIT-training wissel je cardio en kracht met elkaar af.

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school 2016 Tussen Schoolse Opvang De Klimop school Fitkidz 1-4-2016 Fitkidz Van harte welkom Wie zijn wij: Fitkidz is een jonge en zeer gedreven organisatie met professionele- en gemotiveerde mensen. Onze organisatie

Nadere informatie

Nieuw!! Projecten Dans

Nieuw!! Projecten Dans Nieuw!! Projecten Dans Dansspetters Dansworkshops met verschillende thema s in aansluiting op alle leeftijden. De workshop begint met een speelse warmingup, waarna met een thema wordt gewerkt wat aansluit

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Groenewald sport met passie voor bewegen!

Groenewald sport met passie voor bewegen! Sport Clinic dagen 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen Maandag 16 december 2013 en Dinsdag 17 december 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen van Groenewald is er ook dit jaar op: maandag 16

Nadere informatie

So you think you can dance? Bewegen op muziek binnen BSM door: Jim Weistra

So you think you can dance? Bewegen op muziek binnen BSM door: Jim Weistra So you think you can dance? Bewegen op muziek binnen BSM door: Jim Weistra Jim Weistra Docent instituut voor Sportstudies Groningen (Hanze): ALO & SGM Atleet, bergsporter en, danser Breakdance Jazz, streetdance,

Nadere informatie

Tai Chi. Algemeen. Balans tussen lichaam en geest.

Tai Chi. Algemeen. Balans tussen lichaam en geest. Tai Chi Balans tussen lichaam en geest. Algemeen Geboren op de eeuwenoude bodem van de Chinese cultuur, absorbeert Wushu (pinyin voor gevechtsport) de smaak voor Chinese klassieke filosofie. Men gebruikt

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Ontdek je talent! Geef je op en doe mee!

Ontdek je talent! Geef je op en doe mee! Ontdek je talent! Elk kind heeft talent! Of dat nu dansen, schilderen, muziek maken, proefjes doen of acrobatiek is, iedereen is wel ergens goed in! Ontdekken waar je goed in bent of wat je leuk vindt,

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten Scala Wolvega - Linde College Drafsportlaan 22 8472 AS Wolvega t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl Meppel Vledderstraat 3c 7941 LC Meppel t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl

Nadere informatie

schooljaar 2015-2016 Cultureel Sportief Gezellig Gezond Voordelig Voor alle leerlingen

schooljaar 2015-2016 Cultureel Sportief Gezellig Gezond Voordelig Voor alle leerlingen schooljaar 2015-2016 Cultureel Sportief Gezellig Gezond Voordelig Voor alle leerlingen Ontdek cultuur en sport met EC+ Twijfel je of Spaans leren iets voor jou is? Ben je aan het nadenken over een fitness-abonnement?

Nadere informatie

WEERBAARHEID ZELFVERDEDIGING RUST CH I KATA KARATE ASSERTIVITEIT RITME COMMUNICATIE ONTSPANNING KARATE-JITSU VEILIGHEID SOCIAAL PERSONAL TRAINING

WEERBAARHEID ZELFVERDEDIGING RUST CH I KATA KARATE ASSERTIVITEIT RITME COMMUNICATIE ONTSPANNING KARATE-JITSU VEILIGHEID SOCIAAL PERSONAL TRAINING WEERBAARHEID ZELFVERDEDIGING RUST CH I KATA KARATE ASSERTIVITEIT RITME COMMUNICATIE ONTSPANNING KARATE-JITSU VEILIGHEID SOCIAAL PERSONAL TRAINING ZELFVERTROUWEN KRACHT ANTIAGRESSIE BALANS AUTISME RESPECT

Nadere informatie

groepsgevoel in de klas te versterken.

groepsgevoel in de klas te versterken. MIK aanbod onderwijsteam /32 MIKspecials Theater - Spelen kan iedereen. Er is geen techniek voor nodig. Spelen kan ook onderwijsteam MIKspecials overal; in de klas of op locatie. Theaterspel bevordert

Nadere informatie

Cultuurdag klas 3. Do 3 oktober 2013

Cultuurdag klas 3. Do 3 oktober 2013 Cultuurdag klas 3 Do 3 oktober 2013 Donderdag 3 oktober Cultuurdag Klas 3 Op school leer je heel veel, maar buiten de lessen, in de pauzes of op straat moet je zien te overleven. Soms lijkt het wel Survival

Nadere informatie

Het Dansende dierenbos

Het Dansende dierenbos Het Dansende dierenbos Kinder-yoga op muziek Jasper Merle & Hester van Toorenburg SPECTRUM over yoga, kinderen & dit boek In Het dansende dierenbos komen dieren, muziek en yoga samen. Er kan worden gedanst,

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

5.4. Boekverslag door D woorden 23 maart keer beoordeeld

5.4. Boekverslag door D woorden 23 maart keer beoordeeld Boekverslag door D. 1514 woorden 23 maart 2004 5.4 247 keer beoordeeld Vak LO Inhoudsopgave Inleiding Voorwoord 1 Soorten dansen 1.1 Stijldansen 1.2 Solodansen 1.3 Dansjes 1.4 Breakdance 1.5 Ballet 1.6

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Mateloos Dansen PO/VO Twentedagen 2018

Mateloos Dansen PO/VO Twentedagen 2018 Mateloos Dansen PO/VO Twentedagen 2018 12-04-2018 Alexandra Hoekman Dans met je hart en je voeten zullen volgen De één is een talent van zichzelf, de ander heeft een duwtje in de rug nodig. Maar één ding

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Cursusaanbod 2014-2015

Cursusaanbod 2014-2015 Cursusaanbod 2014-2015 Cursus Engels voor op reis Voor wie? Voor iedereen die graag basiskennis wil opdoen van de Engelse taal. Werkwijze: In de lessen wordt aandacht besteed aan het spreken en de grammatica

Nadere informatie

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Inleiding 2 INLEIDING DANS Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang.

Nadere informatie

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken Workshops De kinderen van groep 1 en 2 kunnen op zaterdag 17 mei één workshop doen. Binnenkort vragen wij de kinderen om een top 3 te maken. Zij kunnen kiezen uit: - Bamboestieken - Cupcakes maken - 3D

Nadere informatie

SPORT- & SPELAANBOD APRIL - JUNI Kijk! Ik fiets! Sportlessen kleuters Sportlessen lager & middelbaar Buitenspeeldag Lokale jonge helden

SPORT- & SPELAANBOD APRIL - JUNI Kijk! Ik fiets! Sportlessen kleuters Sportlessen lager & middelbaar Buitenspeeldag Lokale jonge helden SPORT- & SPELAANBOD APRIL - JUNI Kijk! Ik fiets! Sportlessen kleuters Sportlessen lager & middelbaar Buitenspeeldag Lokale jonge helden 1 KIJK! IK FIETS! NIEUW Heb je al vaak jouw kind achterna moeten

Nadere informatie

Kick-Off Workshop Train de trainer

Kick-Off Workshop Train de trainer Kick-Off Workshop Train de trainer Georganiseerd door: Marloes Faesen, sportconsulent In samenwerking met: -NKS: Lian Witteveen -SV Venray (locatie) 25 februari en 4 maart 2010 Agenda 19.30 19.45: Voorstelronde.

Nadere informatie

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts.

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts. Wellness Guide Lichaamsbeweging Hoe kan lichaamsbeweging je leven verbeteren Voordelen Meer eigenwaarde Betere lichamelijke conditie Meer energie Beter geestelijk uithoudingsvermogen Gelukkiger in het

Nadere informatie

SPORT- EN SPELPLEK TUSSEN DE VAARTEN

SPORT- EN SPELPLEK TUSSEN DE VAARTEN SPORT- EN SPELPLEK TUSSEN DE VAARTEN -ACTIVITEITENPLANNING- BETROKKEN PARTIJEN: DeMIX Fitness Almere (docenten team) Cediën Aquino (Streetworkout docent) Barry Scholten (Fysiotherapeut) Brede school de

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers,

Geachte ouders en verzorgers, Geachte ouders en verzorgers, De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam organiseert in De Singel in het schooljaar 2013-2014 wederom een aantal boeiende en uitdagende activiteiten voor kinderen

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

naschoolse activiteiten

naschoolse activiteiten Vanaf donderdag 2 februari Van tekening Kinder tot graffiti Maak een tekening met een ontwerp of een echte tag en ga daar vervolgens een graffiti van maken met spuitbussen! Graffiti maken wordt gegeven

Nadere informatie

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Dans -

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Dans - Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Dans - In de vaardigheidslijn dans en beweging worden de verschillende technieken, vaardigheden en houdingen voor de groepen 1 t/m 8 in een opbouwende

Nadere informatie

Het begint met dromen

Het begint met dromen V M B O H A VO V W O Het begint met dromen Dromen van wie je wilt worden. Dromen van wie je wilt zijn. Op De Rietlanden vinden we het belangrijk dat je altijd blijft dromen. Een droom zorgt ervoor dat

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Het derde blok NSA voor het schooljaar 2015-2016 staat weer op het punt van beginnen. Voor de groepen 1 t/m 8 is er weer een divers programma samengesteld. Alle

Nadere informatie

Capellenborg: gewoon bijzonder!

Capellenborg: gewoon bijzonder! INFOR MATIE Capellenborg: gewoon bijzonder! De basisschoolperiode zit er bijna op en nu moet de keuze voor een middelbare school gemaakt worden. Op onze kleine school krijg je de beste begeleiding en meeste

Nadere informatie

Sport en mbo. MBO Raad 8 juni 2012

Sport en mbo. MBO Raad 8 juni 2012 Sport en mbo MBO Raad 8 juni 2012 Probleemstelling Jongeren bewegen te weinig en zijn daarnaast ook moeilijk in beweging te krijgen Doelstelling Hoe kan je het sportaanbod (beter) laten aansluiten bij

Nadere informatie

6,7. Werkstuk door een scholier 2286 woorden 18 februari keer beoordeeld

6,7. Werkstuk door een scholier 2286 woorden 18 februari keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 2286 woorden 18 februari 2006 6,7 290 keer beoordeeld Vak LO The Best Things Happen While You're Dancing. WAT IS BALLET? Mensen begonnen in Italië, in de 15e eeuw, met ballet.

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Inhoud. 2 Ondernemen in een veranderende wereld. 4 Inzicht in jezelf en de ander

Inhoud. 2 Ondernemen in een veranderende wereld. 4 Inzicht in jezelf en de ander Inhoud 1 Inleiding 2 Ondernemen in een veranderende wereld 1 Veranderende tijden 3 2 Waarom zingeving in werk steeds belangrijker wordt! 3 3 Mens en wereld als energetisch geheel van nature in beweging

Nadere informatie

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Dieren schilderen...1 2. Creatief...2 3. Free running...3 4. Sportcarrousel...4 5. Drumkisten...5 6. Kinderkoor...5

Nadere informatie

Vitale organisaties staan sterker en presteren beter! Health is a new business strategy

Vitale organisaties staan sterker en presteren beter! Health is a new business strategy Vitale organisaties staan sterker en presteren beter! Health is a new business strategy Zo staan uw medewerkers er voor (2014) 100 medewerkers: 10 met stressklachten 4 verhoogde kans burn-out 2 depressief

Nadere informatie

Inner Game. Tennis Workshop

Inner Game. Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop De Inner Game Tennis Workshop zal zowel sporters als niet sporters, leden en niet leden van My HealthClub een waarvolle ervaring meegeven. Een positieve

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Rotterdam Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek.

Nadere informatie

Engels als Aanvullende Taal

Engels als Aanvullende Taal International School of Amsterdam Engels als Aanvullende Taal Richtlijnen voor Ouders English as an Additional Language (EAL) Dutch Het doel van het EAL programma is om kinderen zelfstandig en zelfverzekerd

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Rotterdam Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek.

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder CSPE GL 2014 verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed bijlage 1 opdracht 1 PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder Sportcentrum Sports4All is een sportieve, sfeervolle plek om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

1. Wat is talent? excellentie? WE VE GOT TALENT! 09-05-2014! Programma. Teksten schrijf je weer hier. Waarom zoveel aandacht voor talent?

1. Wat is talent? excellentie? WE VE GOT TALENT! 09-05-2014! Programma. Teksten schrijf je weer hier. Waarom zoveel aandacht voor talent? Programma 1. Wat is talent? 2. Hoe ontwikkel je talent? WE VE GOT TALENT! 3. Wat betekent dat voor mij? 4. In gesprek met je kind YoungWorks & DNL Theatercollectief Canisius College, 8 mei 2014 1. Waarom

Nadere informatie

Vakantie-activiteiten JJC Evaluatieverslag

Vakantie-activiteiten JJC Evaluatieverslag Vakantie-activiteiten JJC 2012 Evaluatieverslag september 2012 Inleiding In maart 2012 heeft JJC bij diverse fondsen een aanvraag ingediend t.b.v. projecten voor Vakantieactiviteiten. Wederom heeft JJC

Nadere informatie

Maaike Gilden & Josephine van den Nieuwendijk

Maaike Gilden & Josephine van den Nieuwendijk Maaike Gilden & Josephine van den Nieuwendijk De voorstelling Ben je nu helemaal Betoeterd!? Leerlingen van groep 1 t/m 3 houden hun adem in en kijken naar Bekki en een échte insectentemmer. Ze zijn zó

Nadere informatie

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst)

C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) Ondersteunend)educatief)materiaal))voor)de)groepen)758)behorende)bij):) C5basis)201452015) Discipline:*muziek*/*dans* Thema:)GEZONDHEID))))))))))))) Gr)152:)Museum)voor)Religieuze)Kunst) ) Gr)354:)Markant)Uden)i.s.m.)Jelle)Douma)

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers,

MR: MeeR InZicht. Beste ouders/verzorgers, MR: MeeR InZicht Beste ouders/verzorgers, Op uitnodiging van de school en de Medezeggenschapsraad kwam op 17 maart een grote groep ouders bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over welke vaardigheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Vrienden van De Dansacker. Industrieweg RM Pijnacker.

BELEIDSPLAN Stichting Vrienden van De Dansacker. Industrieweg RM Pijnacker. BELEIDSPLAN 2018-2019 Stichting Vrienden van De Dansacker Industrieweg 11 2641 RM Pijnacker info@vriendenvandedansacker.nl INHOUD Inhoud... 2 Inleiding... 3 Missie... 4 De jeugd heeft de toekomst... 4

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie?

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie? Carol Dweck Wat is Intelligentie? 1 Wat is Intelligentie? Wat is Intelligentie? Meervoudige Intelligentie - Gardner 2 Voorlopige conclusie In aanleg aanwezig potentieel (50% erfelijk bepaald) Domeinspecifiek

Nadere informatie

Waarom bewegen belangrijk is, ook wanneer u ouder wordt!

Waarom bewegen belangrijk is, ook wanneer u ouder wordt! Waarom bewegen belangrijk is, ook wanneer u ouder wordt! Bewegen is voor iedereen goed. Maar zeker wanneer iemand ouder wordt, is blijven bewegen van essentieel belang om zo fit en gezond mogelijk te blijven

Nadere informatie

Vaardigheden en technieken om je te helpen omgaan met angst & zorgen. Lisa M. Schab Vertaald door Els Musterd-de Haas

Vaardigheden en technieken om je te helpen omgaan met angst & zorgen. Lisa M. Schab Vertaald door Els Musterd-de Haas Vaardigheden en technieken om je te helpen omgaan met angst & zorgen Lisa M. Schab Vertaald door Els Musterd-de Haas 02 De chemie van angst en zorgen Je moet weten dat Ons lichaam reageert op angstige

Nadere informatie

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga

Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans. Dorine van der Beek geeft kinderdanslessen en Dans & Yoga De 18 dansdocenten UCK stellen zich voor! Machteld Van Acker geeft Klassiek Ballet en Moderne Dans Opleiding Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder leiding van Jos Brabants Met veel plezier

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

spreekbeurtpakket introdans

spreekbeurtpakket introdans spreekbeurtpakket introdans inleiding Heb je binnenkort een spreekbeurt? Moet je een werkstuk maken? Of ben je gewoon benieuwd naar de wereld van Introdans? Gebruik dan dit pakket met informatie en ontdek

Nadere informatie

Sport- en Bewegingsaanbod

Sport- en Bewegingsaanbod Sport- en Bewegingsaanbod JANUARI-MAART 2014 Een nieuw jaar begint steeds met enkele goede voornemens! Aan u om het enkel bij woorden te houden of toch eens iets aan de lichamelijke conditie te doen De

Nadere informatie

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken?

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken? Werkblad: 1. Wat is je leerstijl? Om uit te vinden welke van de vier leerstijlen het meest lijkt op jouw leerstijl, kun je dit simpele testje doen. Stel je eens voor dat je zojuist een nieuwe apparaat

Nadere informatie

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013

INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 INFORMATIE ROTTERDAM CULTUURDAG CKV1 donderdag 18 april 2013 SCAPINO BALLET EN HET WERELDMUSEUM Het Scapino Ballet is een Nederlands ballet- en dansgezelschap uit Rotterdam. Het Scapino Ballet was de eerste

Nadere informatie

HET BEWEGENDE KIND Ervaringsgerichte workshops peuterschrijfdans en bewegingsexpressie

HET BEWEGENDE KIND Ervaringsgerichte workshops peuterschrijfdans en bewegingsexpressie HET BEWEGENDE KIND Ervaringsgerichte workshops peuterschrijfdans en bewegingsexpressie De speelgoedtrein rijdt door het hele land. Soms snel, soms traag. Plots stopt de trein. Door het venster zien de

Nadere informatie

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen

7&8. Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Jouw veiligheidsplan. Over deze les. Wat heeft u nodig? Leerdoelen Lesbrief groep 7 & 8 Sport is fun! Over deze les Wat heeft u nodig? Digitaal schoolbord Digitale video Fun met sport Per leerling een werkblad Fun met sport groep 7-8 Een voorwerp van uw favoriete sport

Nadere informatie

Jarmke Vendel Info: / /

Jarmke Vendel Info: / / DANCE@JARMKE is onder leiding van Jarmke Vendel, afgestudeerd in 1994 aan de Nationale Ballet Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Jarmke Vendel is sinds 2007 bekend als Balletstudio Jarmke,

Nadere informatie

waar denkt u aan bij het woord opvoeden? De kracht van Positief opvoeden Overzicht Hoop en verwachting

waar denkt u aan bij het woord opvoeden? De kracht van Positief opvoeden Overzicht Hoop en verwachting Overzicht De kracht van Positief opvoeden 1 Hoop en verwachting Opvoeden in de praktijk Waarom positief opvoeden? De 5 principes van positief opvoeden Tijd voor vragen en discussie 2 Hoop en verwachting

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

Inleiding. It's the difference in mental capacities that will determine who the real winners are." Sven Goran Eriksson

Inleiding. It's the difference in mental capacities that will determine who the real winners are. Sven Goran Eriksson Inleiding Eigenlijk kan je als sporter niet verliezen. Het wedstrijdresultaat staat voorop, maar er is duidelijk meer. Wie of wat bepaalt het resultaat? Talent. Conditie. Motivatie. Maar ook je mentale

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Spelregels Om de vakantie te laten slagen hebben wij jullie hulp nodig. Daarom hebben we enkele spelregels opgesteld

Spelregels Om de vakantie te laten slagen hebben wij jullie hulp nodig. Daarom hebben we enkele spelregels opgesteld Beste ouders en / of verzorgers, Voor aankomende zomervakantie hebben we hele leuke activiteiten gepland. We hebben er veel zin in! In dit programmaboekje vindt u per dag wat we allemaal gaan doen. Sportdagen

Nadere informatie

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen.

Vanaf schooljaar 12 13 verandert de organisatie m.b.t. het activiteitenaanbod voor de kinderen. Brede school activiteiten 2012 Blok 4 Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s), Binnenkort start het 4 e blok van de brede schoolactiviteiten. In dit boekje vindt u alle informatie over de activiteiten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Schooljaar 2011 2012 sopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Wat is The Talent Factory? The Talent Factory

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Speciale kids dansgroep DreamTeam o.l.v. Susan van Enckevort

Speciale kids dansgroep DreamTeam o.l.v. Susan van Enckevort DANS YOGA SPEL Speciale kids dansgroep DreamTeam o.l.v. Susan van Enckevort Lokatie: Balletstudio Dorris Titulaer Hoogstraat 11 5911 HX Venlo Algemene info folder, uitgave: mei 2013. Correspondentie adres:

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief April 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief April 2015 Beste nieuwsbrieflezer, Hooggevoelig, HSP of Hoog sensitief persoon? Het begrip HSP, of hoog sensitief persoon, hoor je tegenwoordig steeds vaker vallen, maar wat

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Enk sport. Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN!

Enk sport. Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN! Enk sport sport jij mee in? Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN! Gestopt bij je vereniging of doe je al jaren niet

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol bezig

Nadere informatie

The voice of Holland workshops

The voice of Holland workshops Presenteert The voice of Holland workshops Wie zijn wij? Babette Labeij is de bekendste zangcoach van Nederland. Zij is als zangcoach te zien bij televisieprogramma s als The voice of Holland en The Voice

Nadere informatie

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM In het FLL World Class SM Project zal jullie team: Een onderwerp kiezen waar jullie enthousiast over zijn of altijd al meer over hebben willen weten. Een innovatieve oplossing

Nadere informatie

2013-2017. Huiswerkbeleid

2013-2017. Huiswerkbeleid 01-017 Huiswerkbeleid Inhoudsopgave Beschrijving doelgroep Visie op onderwijs Basisvisie Leerinhouden/Activiteiten De voor- en nadelen van het geven van huiswerk Voordelen Nadelen Richtlijnen voor het

Nadere informatie