Projectplan. Aanvullende werken verbetering watersysteem polder 't Hoekje. A.I.L. Rennings september Watersystemen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectplan. Aanvullende werken verbetering watersysteem polder 't Hoekje. A.I.L. Rennings september Watersystemen."

Transcriptie

1 Projectplan Aanvullende werken verbetering watersysteem polder 't Hoekje Auteur A.I.L. Rennings Registratienummer Afdeling Watersystemen

2 2

3 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Huidige situatie 5 3 Beschrijving van de waterstaatswerken 6 4 Wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd 7 5 Legger en peilbesluit 8 6 Onderzoek en effecten 9 7 Uitvoerbaarheid van het projectplan 10 Literatuur 11 Bijlagen 11

4 4 1 Inleiding Aanleiding en doelstelling In het reeds vastgestelde projectplan 'Verbetering watersysteem polder 't Hoekje' [lit.1] zijn de waterstaatswerken voor het nieuwe watersysteem opgenomen. Bij nader inzien bleek het vanuit beheer- en kostenoogpunt wenselijk de gemalen die in het nieuwe watersysteem geen functie meer hebben te verwijderen. Met het verwijderen van deze gemalen worden ook bestaande inlaten verwijderd. Voor het peilbeheer is het noodzakelijk dat op deze locaties nieuwe inlaten worden aangelegd. Dit heeft geen invloed op het reeds vastgestelde projectplan en er is geen sprake van wijziging van belangen van derden van het reeds vastgestelde projectplan.

5 5 2 Huidige situatie Ligging De ligging van de te verwijderen gemalen en de aan te leggen inlaten is aangegeven in figuur 1. Eigendom In figuur 2 zijn de kadastrale eigendommen nabij de inlaten aangegeven. Figuur 1 Ligging te verwijderen gemalen en aan te leggen inlaten(a,b,c,d) Figuur 2 Kadastrale eigendommen nabij de inlaten

6 6 3 Beschrijving van de waterstaatswerken Vijf gemalen worden verwijderd ( zie hoofdstuk 2, figuur 1). Op de vier locaties van de gemalen langs de Scheidingsvliet worden nieuwe inlaten gerealiseerd. De inlaten worden aangelegd door de regionale waterkering en hebben een diameter van 200 mm. (zie de bijgevoegde principetekening). Op de locatie bij de Noordschinkeldijk is al een inlaat aanwezig. Voor het ontwerpen en realiseren van inlaten in regionale waterkeringen zijn door het hoogheemraadschap voor zowel het ontwerp als de realisatie eisen geformuleerd. Voorafgaand aan de aanleg van de inlaat dient de aannemer van de waterbeheerder goedkeuring te krijgen op het gedetailleerde werkplan. Bij het werkplan zal de aannemer middels berekeningen en tekeningen aantonen dat voldaan wordt aan de eisen uit de memo Algemene aandachtspunten bij ontwerp en aanleg gemaal- en inlaatkokers (HHNK, 8 januari 2007) en de Ontwerpnota Standaardisatie Inlaten (Oranjewoud, 16 december 2009) De inhoud van deze documenten is hieronder samengevat: Memo Algemene aandachtspunten bij ontwerp en aanleg gemaal- en inlaatkokers (HHNK, 8 januari 2007) Bij aanleg van uitstroomvoorzieningen en inlaatwerken wordt vrijwel altijd een waterkering gekruist. Er dient te worden gewaarborgd dat deze waterkering zowel tijdens als na de aanleg en in de gebruiksfase veilig blijft. Om hier invulling aan te geven is de memo Algemene aandachtspunten bij ontwerp en aanleg gemaal-/inlaatkokers door dijken gemaakt waarin is opgesomd waaraan aandacht moet worden geschonken. Bij het nog te maken ontwerp dient aandacht te worden besteed aan de ontwerplevensduur, de kerende hoogte, de constructieve sterkte, de afsluitmiddelen, achter- en onderloopsheid en fundering. Bij de uitvoering dient aandacht te worden besteed aan een vervangende kering, de wijze van heien, ontgraving en aanvulling en herstel dijkbekleding. Verder dienen de gegevens van het nieuwe kunstwerk te worden vastgelegd ten behoeve van het calamiteitenbestrijdingsplan, de kunstwerkenschouw en de toekomstige toetsing. Ontwerpnota Standaardisatie Inlaten (Oranjewoud, 16 december 2009) Met deze ontwerpnota wordt invulling gegeven aan de wijze waarop de constructie dient te worden uitgevoerd. Omdat in het beheersgebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier meerdere typen waterkeringen op verschillende soorten ondergrond worden beheerd zijn in dit document meerdere varianten doorgerekend. Op basis van de verschillende situaties is gerekend aan de damwandconstructie, het kwelscherm, de HDPE-buis en de schotbalken. Tevens is vastgelegd welke soorten materialen toegepast dienen te worden. Deze ontwerpnota vormt de basis voor het maken van een definitief ontwerp van de 5 te realiseren inlaten in de polder t Hoekje. Het werkplan moet voor aanvang van de werkzaamheden door de waterbeheerder worden goedgekeurd, waarmee wordt uitgesloten dat de werkzaamheden een bedreiging vormen voor de waterkerende functie.

7 7 4 Wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd Voor de werkzaamheden is geen grootschalig grondverzet nodig. Hinder, overlast en schade aan andermans eigendommen zoals percelen, bebouwing, verharding en gewassen zal zoveel mogelijk voorkomen worden. Indien er toch schade ontstaat, wordt deze hersteld. Omwonenden en belanghebbenden worden geïnformeerd over de planning en wijze van uitvoeren van de werkzaamheden. Indien noodzakelijk worden maatregelen getroffen om de bereikbaarheid van de percelen gedurende de uitvoering te garanderen. Per situatie wordt bekeken welke maatregelen worden genomen.

8 8 5 Legger en peilbesluit Leggerbesluit Op het moment dat dit projectplan is uitgevoerd, zal het hoogheemraadschap de gerealiseerde werken inmeten en optekenen op revisietekeningen. Vervolgens worden de maten of de functionele eisen in de Legger vastgelegd. Hiervoor neemt het hoogheemraadschap een apart besluit: het leggerbesluit. Peilbesluit Het daadwerkelijk instellen van de peilen van het nieuwe watersysteem is geen onderdeel van voorliggend projectplan. Hiervoor zal een peilbesluit worden genomen.

9 9 6 Onderzoek en effecten Bodem Historisch onderzoek [lit.2] heeft aangetoond dat locaties waar graafwerkzaamheden worden uitgevoerd als 'onverdacht' gekwalificeerd kunnen worden. Archeologie In polder 't Hoekje is archeologisch onderzoek uitgevoerd [lit.3 en 4]. Hieruit blijkt dat bij de aanleg van de inlaten geen archeologische waarden zullen worden aangetast. Indien bij uitvoering van de werkzaamheden onverwacht toch archeologische vondsten worden gedaan, dan is conform artikel 53 en 54 van de Monumentenwet 1988 ( herzien in 2007) aanmelding van de desbetreffende vondsten bij de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap c.q. de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed en het bevoegd gezag (gemeente Hollands kroon) verplicht (vondstmelding via ARCHIS). Natuur Om na te gaan wat de effecten zijn van de voorgenomen ingrepen op de natuurwaarden in en nabij het plangebied en hoe dit past in de natuurregelgeving is een quickscan flora en fauna uitgevoerd [lit.5 en 6]. Natura 2000 Natura 2000-gebied Duinen Den Helder Callantsoog ligt op ongeveer 450 meter afstand van het plangebied. Uit te sluiten zijn zowel directe effecten op habitattypen, leefgebieden en soorten, als indirecte effecten door hydrologische wijzigingen zijn uit te sluiten. Ecologsiche hoofdstructuur In polder 't Hoekje ligt geen ecologische hoofdstructuur. De ecologische hoofdstructuur kent geen externe werking, daarom zijn er hierop geen negatieve effecten. Soortenbescherming In de Scheidingsvliet komen vissoorten Kleine Modderkruiper en Bittervoorn voor. Mogelijk komt ook de paling voor. Het hoogheemraadschap werkt volgens de gedragscode Flora- en Faunawet voor waterschappen en de soortenstandaard voor Bittervoorn (Dienst Regelingen 2011), zodat deze soorten niet worden verstoord. Deze werkwijze en mitigerende maatregelen om verstoring te voorkomen zijn opgenomen in een Ecologisch Werkplan.

10 10 7 Uitvoerbaarheid van het projectplan Planologische inpassing Voor het plan voor de verbetering van het watersysteem in polder 't Hoekje is door de gemeente Schagen een omgevingsvergunning verleend. Voor het plaatsen van de vier inlaten is geen aanvullende omgevingsvergunning nodig. Rechtsbescherming Dit plan is tot stand gekomen na zorgvuldig onderzoek naar alle relevante belangen en waarden en in afstemming met de kaders vanuit wetgeving en beleid. Toch kan het zijn dat belanghebbenden opmerkingen hebben op dit plan en/of vinden dat hun specifieke belang onvoldoende is meegenomen. Daarvoor voorziet de wet in een inspraak en rechtsbeschermingsprocedure. Nadeelcompensatie Degenen die als gevolg van dit projectplan schade lijdt, kan op grond van artikel 7.14 Wtw een verzoek doen tot vergoeding. Het hoogheemraadschap heeft een Algemene Nadeelcompensatieregeling op basis waarvan beoordeeld wordt of schade financieel vergoed wordt.

11 11 Literatuur 1. Projectplan Verbetering watersysteem polder 't Hoekje, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, 15 oktober 2013 ( ). 2. Historisch bodemonderzoek polder t Hoekje te Schagen, 8 mei 2013, MOS Grondmechanica B.V. ( ). 3. Archeologisch vooronderzoek: een bureauonderzoek met veldtoets, RAAP-Rapport 2706, 29 mei 2013 ( ). 4. Archeologisch vooronderzoek: een verkennend booronderzoek, RAAP-rapport 2717, 23 juni 2013 ( ). 5. Quick scan flora&fauna Watersysteem polder t Hoekje, Waterproef, rapportnummer ( ). 6. Nader onderzoek vissen polder t Hoekje, Waterproef, rapportnummer , 25 juli 2013 ( ). Bijlagen Principetekening inlaten.

12 A A B B C C D D F F G G H H J J K K L L Witte Paal 333a 1742 LE Schagen info@prommenz.nl M projectnummer tekeningnummer blad van M N N ontdek onze belofte

Nr Casenr Haspel 121. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Haspel 121

Nr Casenr Haspel 121. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Haspel 121 Nr. 14040153 Casenr. 2014-07033 Haspel 121 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 5 Inleiding Initiatiefnemer wil op het perceel Haspel 121 paarden mennen. Dat past niet binnen de huidige bestemming, daarom

Nadere informatie

Nader onderzoek vissen polder t Hoekje

Nader onderzoek vissen polder t Hoekje Nader onderzoek vissen polder t Hoekje Auteur: Ir. T.F. Kroon Opdrachtgever: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Datum: 25-07-2013 Autorisator: Drs. E. Nat Status: Eindrapport Registratienummer:

Nadere informatie

Projectplan Vervangen stuw en duiker in de polder Schieveen in de Gemeente Rotterdam

Projectplan Vervangen stuw en duiker in de polder Schieveen in de Gemeente Rotterdam Projectplan Vervangen stuw 217202 en duiker 21700349 in de polder Schieveen in de Gemeente Rotterdam Opsteller: E. Jansens Molenaar Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Definitiefase 100087-03.430925

Nadere informatie

Projectplan Verplaatsen stuw Arendsduinbrug (Waalblok)

Projectplan Verplaatsen stuw Arendsduinbrug (Waalblok) Projectplan Verplaatsen stuw Arendsduinbrug (Waalblok) Opsteller: P. Verhulst Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: DO NVT Datum: 27 04-2011 Kopie: Archief Opdrachtgever Teamleider Projectleider

Nadere informatie

Projectplan vervangen duiker en stuwput Oost-Abtspolder Gemeente Rotterdam

Projectplan vervangen duiker en stuwput Oost-Abtspolder Gemeente Rotterdam Projectplan vervangen duiker en stuwput Oost-Abtspolder Gemeente Rotterdam Opsteller: Esmeralda Jansens Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Ontwerp 701889 Datum: 17 mei 2016 Datum: 17 mei 2016

Nadere informatie

Betreft Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Dijkverbetering Horstermeer Zuid

Betreft Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Dijkverbetering Horstermeer Zuid Notitie Kenmerk SWNL0189709 351962 Betreft Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Dijkverbetering Horstermeer Zuid 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Het dijktraject V269-001 ( Ringdijk Horstermeer-Zuidwest; huidig

Nadere informatie

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Watertoets Definitief Provincie Noord Holland Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 11 december 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Inrichting watersysteem...

Nadere informatie

Projectplan Aanleggen stuwconstructie Foppenpolder Korte Buurt 15 Maasland

Projectplan Aanleggen stuwconstructie Foppenpolder Korte Buurt 15 Maasland Projectplan Aanleggen stuwconstructie Foppenpolder Korte Buurt 15 Maasland Opsteller: P. Verhulst Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: DO NVT pagina 1 Van 7 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Beschrijving

Nadere informatie

Blad 2. Beoordeling verzoek

Blad 2. Beoordeling verzoek Ruimtelijke onderbouwing voor het afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van het dempen van een kadesloot en verbreden van watergangen in de Wergeastermarpolder Door het Wetterskip Fryslân is een

Nadere informatie

(ONTWERP) PROJECTPLAN WATERWET

(ONTWERP) PROJECTPLAN WATERWET DAT UM 10 juni 2016 (ONTWERP) PROJECTPLAN WATERWET DEEL I AANLEG ZONNEWEIDE GEMAAL LOVINK 1. Aanleiding en doel Op grond van de Waterwet is het nodig, wanneer er sprake is van een aanpassing aan een waterstaatskundig

Nadere informatie

Nr Casenr Fazantlaan 4. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Fazantlaan 4

Nr Casenr Fazantlaan 4. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Fazantlaan 4 Nr. 14031673 Casenr. 2014-07033 Fazantlaan 4 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 5 Inleiding Initiatiefnemer wil de camping en het parkeerterrein van het recreatiepark De Haeghehorst uitbreiden. Deze

Nadere informatie

memo INLEIDING GEBIEDSBESCHERMING ZAND/ZON/ c.c.: datum: 22 augustus 2013 Achterweg 48, Lisse

memo INLEIDING GEBIEDSBESCHERMING ZAND/ZON/ c.c.: datum: 22 augustus 2013 Achterweg 48, Lisse memo aan: van: OG ZAND/ZON/130372 c.c.: datum: 22 augustus 2013 betreft: Achterweg 48, Lisse INLEIDING Bij alle ruimtelijke ingrepen moet rekening gehouden worden met de aanwezige natuurwaarden in en om

Nadere informatie

Projectplan Gemaal Foppenpolder Zuid in de gemeente Maassluis

Projectplan Gemaal Foppenpolder Zuid in de gemeente Maassluis Projectplan Gemaal Foppenpolder Zuid in de gemeente Maassluis Opsteller: N. Verhoof-Schuil Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Voorontwerpfase 701700 Datum: 17-01-2013 Kopie: Archief Opdrachtgever

Nadere informatie

Projectplan Gemaal Markuslaan, Wippolder Gemeente Westland

Projectplan Gemaal Markuslaan, Wippolder Gemeente Westland Projectplan Gemaal Markuslaan, Wippolder Gemeente Westland Opsteller: Esmeralda Jansens Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Ontwerp 701933 Datum: 17 maart 2016 Datum: 17 maart 2016 pagina 1

Nadere informatie

Projectplan duiker Noordlandseweg Polder Nieuwland en Noordland

Projectplan duiker Noordlandseweg Polder Nieuwland en Noordland Projectplan duiker Noordlandseweg Polder Nieuwland en Noordland Opsteller: Rienke Dekker Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Definitief ontwerp 701581 Datum: 25 april 2012 Kopie: Archief Opdrachtgever

Nadere informatie

Projectplan vispassage gemaal Lage broekpolder gemeente Rijswijk

Projectplan vispassage gemaal Lage broekpolder gemeente Rijswijk Projectplan vispassage gemaal Lage broekpolder gemeente Rijswijk 701845 Opsteller: Rienke Dekker Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: schetsontwerp 701845 Datum: 31 oktober 2014 Kopie: Archief

Nadere informatie

Projectplan Capaciteitsverhoging gemaal Ypenburg, gemeente Den Haag

Projectplan Capaciteitsverhoging gemaal Ypenburg, gemeente Den Haag Projectplan Capaciteitsverhoging gemaal Ypenburg, gemeente Den Haag Opsteller: E. Jansens Molenaar Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Besteksfase 701897 Datum: 29 augustus 2016 Datum: 29 augustus

Nadere informatie

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet Datum: 10 februari 2016 Kenmerk: 201600150 Onderwerp: ontwerp-projectplan voor de realisatie van maatregelen ten behoeve van het nieuwe peilgebied Nieuw-Lekkerland

Nadere informatie

Projectplan Watergebiedsplan Zoeterwoude- Zoetermeer

Projectplan Watergebiedsplan Zoeterwoude- Zoetermeer Projectplan Watergebiedsplan Zoeterwoude- Zoetermeer projectnummer: (Ontwerp) Projectplan op basis van Archimedesweg 1 CORSA nummer: 17.038168 postadres: postbus 156 auteur: Marieke Desmense 2300 AD Leiden

Nadere informatie

Ontwerp-projectplan Plaatsen van twee Beaver deceiver bij een duiker ter hoogte van de Beugense Maasstraat te Beugen

Ontwerp-projectplan Plaatsen van twee Beaver deceiver bij een duiker ter hoogte van de Beugense Maasstraat te Beugen Ontwerp-projectplan Plaatsen van twee Beaver deceiver bij een duiker ter hoogte van de Beugense Maasstraat te Beugen Auteur: N. van Rooij District: Raam Inhoudsopgave Pagina 1 van 7 Leeswijzer... 3 DEEL

Nadere informatie

BIJLAGE PROJECTPLAN DAMWAND PLUUTHAVEN

BIJLAGE PROJECTPLAN DAMWAND PLUUTHAVEN DATUM 30 april 2017 BIJLAGE PROJECTPLAN DAMWAND PLUUTHAVEN DEEL I VERVANGEN DAMWANDEN REGIONALE WATERKERING PLUUTHAVEN ZEEWOLDE 1. Aanleiding en doel Het waterschap is naar aanleiding van het AV besluit

Nadere informatie

duiker Gantellaan te Monster in de gemeente Westland

duiker Gantellaan te Monster in de gemeente Westland Projectplan duiker Gantellaan te Monster in de gemeente Westland Opsteller: Rienke Dekker Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Schetsontwerp 701861 Datum: 27 februari 2015 Kopie: Archief Opdrachtgever

Nadere informatie

Projectplan duiker en watergang Tramkade in de gemeenten Delft en Midden-Delfland

Projectplan duiker en watergang Tramkade in de gemeenten Delft en Midden-Delfland Projectplan duiker en watergang Tramkade in de gemeenten Delft en Midden-Delfland Opsteller: Status: Projectfase: Projectnummer: Rienke Dekker Definitief Schetsontwerp 701864 Datum: 5 juni 2015 Kopie:

Nadere informatie

Verbetering peilscheiding polder abessinië (reeuwijk) Projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet

Verbetering peilscheiding polder abessinië (reeuwijk) Projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet Verbetering peilscheiding polder abessinië (reeuwijk) Projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet Archimedesweg 1 CORSA nummer: 16.10198 postadres: postbus 156 auteur: Marieke Desmense 2300 AD

Nadere informatie

Projectplan Stuwput Handellaan gemeente Westland

Projectplan Stuwput Handellaan gemeente Westland Projectplan Stuwput Handellaan gemeente Westland Opsteller: P. Jol Status: Concept Projectfase: Projectnummer: Besteksfase 701666 Datum: 29-04-2014 Kopie: Archief Opdrachtgever Teamleider Projectleider

Nadere informatie

Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland

Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland Bijlage 3: Conclusies Milieu- en ruimtelijke aspecten Hotel Wormerland Bodem Op 21 mei 2008 heeft er door Wareco Ingenieurs een verkennend bodemonderzoek plaatsgevonden. Bij het uitgevoerde bodemonderzoek

Nadere informatie

Projectplan Verbreding watergang Lage Abtswoudschepolder Gemeente Midden-Delfland

Projectplan Verbreding watergang Lage Abtswoudschepolder Gemeente Midden-Delfland Projectplan Verbreding watergang Lage Abtswoudschepolder Gemeente Midden-Delfland Opsteller: J. Snijders (PMB) Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: contract 701841 Datum: 21 april 2016 Datum:

Nadere informatie

Uitvoeringsmaatregelen in de Floris-, Schouten en Vrouwenpolder. Definitief Projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet

Uitvoeringsmaatregelen in de Floris-, Schouten en Vrouwenpolder. Definitief Projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet Uitvoeringsmaatregelen in de Floris-, Schouten en Vrouwenpolder projectnummer: 00.09009 Definitief Projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet Archimedesweg 1 CORSA nummer: 18.115236 postadres:

Nadere informatie

Ecologisch werkprotocol plangebied Insulindeblok, Amsterdam - concept -

Ecologisch werkprotocol plangebied Insulindeblok, Amsterdam - concept - Ecologisch werkprotocol plangebied Insulindeblok, Amsterdam - concept - Colofon Titel Ecologisch werkprotocol plangebied Insulindeblok, Amsterdam Projectnummer 12408 Opdrachtgever D. van Geemen & Zn BV

Nadere informatie

Projectplan Duiker Charlotte de Bourbonstraat in de gemeente Delft

Projectplan Duiker Charlotte de Bourbonstraat in de gemeente Delft Projectplan Duiker Charlotte de Bourbonstraat in de gemeente Delft Opsteller: Rienke Dekker Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Schetsontwerp 701844 Datum: 12 mei 2015 Kopie: Archief Opdrachtgever

Nadere informatie

Projectplan Verbeteren waterkwaliteit Thurledevijver gemeente Rotterdam

Projectplan Verbeteren waterkwaliteit Thurledevijver gemeente Rotterdam Projectplan Verbeteren waterkwaliteit Thurledevijver gemeente Rotterdam Opsteller: Nienke Schuil Status: definitief Projectfase: Projectnummer: Bestekfase 701832 Datum: 02/10/2015 Kopie: Archief Opdrachtgever

Nadere informatie

Projectplan Vervangen afsluiter, stuw en duiker aflaat bergboezem, Polder Schieveen Gemeente Rotterdam

Projectplan Vervangen afsluiter, stuw en duiker aflaat bergboezem, Polder Schieveen Gemeente Rotterdam Projectplan Vervangen afsluiter, stuw en duiker aflaat bergboezem, Polder Schieveen Gemeente Rotterdam Opsteller: E. Jansens Molenaar Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Schetsontwerp 100087-03.430925

Nadere informatie

Projectplan Sluiskant Klein Plaspoelpolder Gemeente Leidschendam-Voorburg

Projectplan Sluiskant Klein Plaspoelpolder Gemeente Leidschendam-Voorburg Versie 16 juni 2016 701948 Projectplan Sluiskant Klein Plaspoelpolder Gemeente Leidschendam-Voorburg Opsteller: C.M. Woltering Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Datum: 16-06-2016 Datum: 16-06-2016

Nadere informatie

Opdrachtgever: Gemeente Bodegraven projectnummer:

Opdrachtgever: Gemeente Bodegraven projectnummer: Memo Opdrachtgever: Gemeente Bodegraven projectnummer: 035.00.03.00.00 Aan: Gemeente Bodegraven Van: Mevrouw drs. A.A. Schwab Onderwerp: Actualisatie natuurwaardenonderzoek Bodegraven-Oost Datum: 13-11-2013

Nadere informatie

Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/

Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/ Memo oplegnotitie natuurtoets Gesterkoog pagina 2/6 Afbeelding 2. Impressie plangebied met mogelijk te kappen bomen. 1.2 Wijzigingen toetsingskader Het project wordt uitgevoerd in 2017. Op 1 januari 2017

Nadere informatie

Projectplan Waterwet No-Regret maatregelen regionale keringen Groningen; deelgebied A2

Projectplan Waterwet No-Regret maatregelen regionale keringen Groningen; deelgebied A2 Groningen; deelgebied A2 projectnr. 343811 revisie 0 9 oktober 2018 auteur(s) Opdrachtgever Waterschap Noorderzijlvest Postbus 18 9700 AA Groningen Inhoud 1 No-Regret... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2

Nadere informatie

Projectplan Vervangen stuw , polder Schieveen. Gemeente Rotterdam

Projectplan Vervangen stuw , polder Schieveen. Gemeente Rotterdam Projectplan Vervangen stuw 217472, polder Schieveen Gemeente Rotterdam Opsteller: Esmeralda Jansens Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Schetsontwerp 100087-03.430925 Datum: 21 juni 2018 Datum:

Nadere informatie

: Projectplan Waterwet Realiseren open water verbinding vijver Coehoornsingel in Zutphen met de Berkel

: Projectplan Waterwet Realiseren open water verbinding vijver Coehoornsingel in Zutphen met de Berkel Onderwerp Status : Projectplan Waterwet Realiseren open water verbinding vijver Coehoornsingel in Zutphen met de Berkel : Besluit Datum vastgesteld door het college van dijkgraaf en heemraden : 21 november

Nadere informatie

Projectplan vervanging klepkering Kampen-Midden

Projectplan vervanging klepkering Kampen-Midden Projectplan vervanging klepkering Kampen-Midden Waterschap Drents Overijsselse Delta Dokter Van Deenweg 186 8025 BM Zwolle Postbus 60, 8000 AB Zwolle e-mail: info@wdodelta.nl website: www.wdodelta.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Projectplan sifonduiker Boomgaardspad te Naaldwijk in de gemeente Westland

Projectplan sifonduiker Boomgaardspad te Naaldwijk in de gemeente Westland Projectplan sifonduiker Boomgaardspad te Naaldwijk in de gemeente Westland Opsteller: Rienke Dekker Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Schetsontwerp 701862 Datum: 8 mei 2015 Kopie: Archief

Nadere informatie

Archeologische Quickscan

Archeologische Quickscan Document: Archeologische Quickscan versie 2 Plangebied: Polderpark, Oudesluis, gemeente Schagen Adviesnummer: 16185 Opsteller: drs. C.M. Soonius (senior archeoloog) & drs. S. Gerritsen (senior archeoloog)

Nadere informatie

PROJECTPLAN VERVANGEN GEMAAL HERBAIJUM

PROJECTPLAN VERVANGEN GEMAAL HERBAIJUM PROJECTPLAN VERVANGEN GEMAAL HERBAIJUM (besluit tot aanleg of wijziging van een waterstaatswerk; artikel 5.4 Waterwet) Datum : 8 oktober 2014 Cluster : Projecten OW nummer : ow.25206 Auteur : Ir. T.J.

Nadere informatie

Projectplan Aanleg stuwen skivijver te Naaldwijk, Gemeente Westland

Projectplan Aanleg stuwen skivijver te Naaldwijk, Gemeente Westland Projectplan Aanleg stuwen skivijver te Naaldwijk, Gemeente Westland Opsteller: E. Jansens Molenaar Status: Definitief (versie 2) Projectfase: Projectnummer: Schetsontwerp 702048 Datum: 24 juli 2018 Datum:

Nadere informatie

Projectplan Verbreden watergang inclusief natte ecologische zone (NEZ) Aalkeet Buitenpolder. gemeente Vlaardingen

Projectplan Verbreden watergang inclusief natte ecologische zone (NEZ) Aalkeet Buitenpolder. gemeente Vlaardingen Projectplan Verbreden watergang inclusief natte ecologische zone (NEZ) Aalkeet Buitenpolder gemeente Vlaardingen Opsteller: Nienke Schuil Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Bestek 701943 Datum:

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 3 juli 2014 Status definitief

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 3 juli 2014 Status definitief Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie Datum 3 juli 2014 Status definitief Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat ICG Informatie Contractenbuffet RWS, N.Landsman Telefoon 088 7972502 Email contractenbuffet@rws.nl

Nadere informatie

Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk (KuiperCompagnons)

Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk (KuiperCompagnons) Bijlage 3: Natuurtoets Westhavendijk 14-16 (KuiperCompagnons) NATUUR Kader De Flora- en faunawet (hierna: Ffw) beschermt alle in het wild levende zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Van deze soortgroepen

Nadere informatie

Routing Paraaf Besluitvormingstraject Besluit. 2 december 2014

Routing Paraaf Besluitvormingstraject Besluit. 2 december 2014 Onderwerp Waterberging Vliegveld Bergen, definitief projectplan Registratienummer Voorstel 1. In te stemmen met de beantwoording van zienswijzen op het ontwerpprojectplan Waterberging Vliegveld Bergen

Nadere informatie

Projectplan NEZ Nieuweweg Honselersdijk gemeente Westland

Projectplan NEZ Nieuweweg Honselersdijk gemeente Westland Projectplan NEZ Nieuweweg Honselersdijk gemeente Westland Opsteller: Rienke Dekker Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: schetsontwerp 701917 DMS-nr: 1303167 Datum: 11 april 2017 Datum: 11 april

Nadere informatie

Ontwerp-projectplan Waterwet Voorboezem Duifhuisvliet oost

Ontwerp-projectplan Waterwet Voorboezem Duifhuisvliet oost Ontwerp-projectplan Waterwet Voorboezem Duifhuisvliet oost Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Ter inzage van 3 november tot en met 14 december 2015 Verantwoording Titel: Ontwerp-projectplan Waterwet

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord GEMEENTE HOOGEVEEN BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord 15 Juni 2009 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10 TOELICHTING 1. Inleiding 4 2. Bestaande situatie 4 2.1 Plangebied 4 2.2 Vigerende bestemmingsplan 4 2.3 bestaande situatie 5 3. Gewenste ontwikkeling 5 4. Milieu 5 5. Planbeschrijving 8 6. Inspraak 8 7.

Nadere informatie

Projectplan Kadeverbetering Trekkade (111_1b) gemeente Vlaardingen

Projectplan Kadeverbetering Trekkade (111_1b) gemeente Vlaardingen Projectplan Kadeverbetering Trekkade (111_1b) gemeente Vlaardingen Opsteller: M. van Amelsvoort Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Realisatiefase 701806 Datum: 17 juni 2015 Kopie: Archief Projectleider

Nadere informatie

Ontwerp Projectplan voor oplossen van knelpunt wateroverlast Veldstraat in Heeswijk Dinther. Waterschap Aa en Maas

Ontwerp Projectplan voor oplossen van knelpunt wateroverlast Veldstraat in Heeswijk Dinther. Waterschap Aa en Maas Ontwerp Projectplan voor oplossen van knelpunt wateroverlast Veldstraat in Heeswijk Dinther Waterschap Aa en Maas 's-hertogenbosch, 12 maart 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 DEEL I: VERRUIMING PROFIELEN

Nadere informatie

Projectplan Kadeverbetering Geerweg Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Projectplan Kadeverbetering Geerweg Gemeente Pijnacker-Nootdorp Projectplan Kadeverbetering Geerweg Gemeente Pijnacker-Nootdorp Opsteller: C. Woltering en M. Kraaijeveld Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: DO 701871 Datum: 30 maart 2016 Datum: 30 maart 2016

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 6 april 2011 Status Definitief

Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie. Datum 6 april 2011 Status Definitief 3 Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie Datum 6 april 2011 Status Definitief Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat DI-IMG Informatie Contractenbuffet IMG, N. Landsman Telefoon 088 7972502 Fax contractmanagement.img@rws.nl

Nadere informatie

QUICK SCAN FLORA EN FAUNA. Heilleweg 21 te Sluis

QUICK SCAN FLORA EN FAUNA. Heilleweg 21 te Sluis QUICK SCAN FLORA EN FAUNA Heilleweg 21 te Sluis 1 QUICK SCAN FLORA EN FAUNA Heilleweg 21 te Sluis Opdrachtgever: A.C. Dingemans Heilleweg 21 4524 KL Sluis Opgesteld door: ZLTO Advies Cereshof 4 4463 XH

Nadere informatie

Opdrachtgever: projectnummer: Memo vormvrije m.e.r.-beoordeling Herziening bestemmingsplan in Weststellingwerf

Opdrachtgever: projectnummer: Memo vormvrije m.e.r.-beoordeling Herziening bestemmingsplan in Weststellingwerf Memo Opdrachtgever: projectnummer: 650.02.00.01.00 Onderwerp: Datum: 30-06-2016 Memo vormvrije m.e.r.-beoordeling Herziening bestemmingsplan in Weststellingwerf 1. I n l e i d i n g N.V. Nederlandse Gasunie

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Ankeveen, wijziging Stichtse Kade 47a en c, Ankeveen Toelichting

Bestemmingsplan Buitengebied Ankeveen, wijziging Stichtse Kade 47a en c, Ankeveen Toelichting Bestemmingsplan Buitengebied Ankeveen, wijziging Stichtse Kade 47a en c, Ankeveen Toelichting Pos Service Holland BV 19 februari 2013 Ontwerp A COMPANY OF HASKONING NEDERLAND B.V. PLANNING & TRANSPORT

Nadere informatie

Ecologisch werkprotocol

Ecologisch werkprotocol Ecologisch werkprotocol Lommerrijk 23 Lelystad Locatie en werkzaamheden Lommerrijk 23 ligt aan de noordwestzijde van Lelystad, in de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. Het plangebied is aangegeven

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk GM-0055696 16 februari 2012 313182

Referentienummer Datum Kenmerk GM-0055696 16 februari 2012 313182 Notitie Referentienummer Datum Kenmerk GM-0055696 16 februari 2012 313182 Betreft Actualisatie locatieonderzoek natuurwaarden 1 Aanleiding In 2007 is door Grontmij het Locatieonderzoek natuurwaarden Projectlocatiegebied

Nadere informatie

Notitie resultaten Aanvullend onderzoek kleine modderkruiper Plangebied: Wetenschappersbuurt, Schiedam

Notitie resultaten Aanvullend onderzoek kleine modderkruiper Plangebied: Wetenschappersbuurt, Schiedam Notitie resultaten Aanvullend onderzoek kleine modderkruiper Plangebied: Wetenschappersbuurt, Schiedam Aan: Van: Kopie: M. de Visser (Kubiek Ruimtelijke Plannen) F.A. van Meurs (Ecoresult) L. Boon (Ecoresult)

Nadere informatie

PROJECTPLAN ONTHEFFING AANSLUITING A9 - HEILOO Provincie Noord-Holland 16 DECEMBER 2016

PROJECTPLAN ONTHEFFING AANSLUITING A9 - HEILOO Provincie Noord-Holland 16 DECEMBER 2016 PROJECTPLAN ONTHEFFING AANSLUITING A9 - HEILOO Provincie Noord-Holland 16 DECEMBER 2016 Contactpersonen IRIS BAIJENS Arcadis Nederland B.V. Postbus 264 6800 AG Arnhem Nederland 2 INHOUDSOPGAVE ONDERBOUWING

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Archeologisch vooronderzoek, bureau- en inventariserend veldonderzoek. gemeente Nieuwkoop

Plan van Aanpak. Archeologisch vooronderzoek, bureau- en inventariserend veldonderzoek. gemeente Nieuwkoop Plan van Aanpak Archeologisch vooronderzoek, bureau- en inventariserend veldonderzoek Opdrachtgever: Van Wengerden en Visser B.V. Plangebied: Dorpsstraat 63 / Vijverhofpad 4 in Nieuwkoop, gemeente Nieuwkoop

Nadere informatie

Watergebiedsplan Meeslouwerpolder. projectnummer: (ontwerp-)projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet

Watergebiedsplan Meeslouwerpolder. projectnummer: (ontwerp-)projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet Watergebiedsplan Meeslouwerpolder projectnummer: (ontwerp-)projectplan op basis van artikel 5.4 van de Waterwet Archimedesweg 1 CORSA nummer: 17.100911 postadres: postbus 156 auteurs: Arnold Osté/Jos de

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Op 2 september 2013 is een omgevingsvergunning aangevraagd door de provincie Fryslân voor de aanleg

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Aanhef Op 17 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Provincie Utrecht mevrouw

Nadere informatie

Projectplan Afkoppelen gemaal Eensgezindheid Gemeente Midden-Delfland

Projectplan Afkoppelen gemaal Eensgezindheid Gemeente Midden-Delfland Projectplan Afkoppelen gemaal Eensgezindheid Gemeente Midden-Delfland Opsteller: J. Snijders (PMB) Status: definitief Projectfase: Projectnummer: Contract 100078 Datum: 13 april 2016 Datum: 13 april 2016

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 Archeologie West-Friesland, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn

Pagina 1 van 7 Archeologie West-Friesland, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn Document: Archeologische Quickscan Plangebied: Oosterdijk 54, Oosterdijk, gemeente Enkhuizen Adviesnummer: 16078 Opsteller: F.C. Schinning (archeoloog) & C.M. Soonius (regio-archeoloog) Datum: 09-05-2016

Nadere informatie

Brede Afspraak Archeologie

Brede Afspraak Archeologie Rijkswaterstaat Brede Afspraak Archeologie Datum Status 7 oktober 2016 definitief Colofon Uitgegeven door Rijkswaterstaat ICG Informatie Contractenbuffet RWS, Nico Landsman Telefoon 088 7972502 Email

Nadere informatie

Projectplan Duikers Schiedam-West Gemeente Schiedam

Projectplan Duikers Schiedam-West Gemeente Schiedam Projectplan Duikers Schiedam-West Gemeente Schiedam Opsteller: Jankees Grootjans (PMB) Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Contractfase 701908 Datum: 21 december 2017 Kopie: Archief Opdrachtgever

Nadere informatie

Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven

Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven Bestemmingsplan Jonge Zevenhovenseweg 3. Zevenhoven 11 la111111111111111111111 111 G13.1259 Bestemmingsplan Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven Gemeente Nieuwkoop Vastgesteld 17 oktober 2013 Registratienummer

Nadere informatie

Beleidsregels Buitendijkse regionale waterkeringen

Beleidsregels Buitendijkse regionale waterkeringen Beleidsregels Buitendijkse regionale waterkeringen 13 juni 2013 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Beleidsregel algemeen... 2 3. Beleidsregel bebouwing... 3 4. Beleidsregel kabels en leidingen... 8 5. Beleidsregel

Nadere informatie

Inleiding. Vigerend beleid en bevoegd gezag. Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn. Utrecht, 25 november 2012

Inleiding. Vigerend beleid en bevoegd gezag. Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn. Utrecht, 25 november 2012 Quick scan archeologie: Trajectstudie Bochtverbetering Alphen a/d Rijn Utrecht, 25 november 2012 Inleiding De provincie heeft voornemens om de zuidwestelijke oever van de kruising van de Oude Rijn met

Nadere informatie

Projectplan Knelpunten uit de watersysteemanalyse in de gemeenten Westland, Den Haag, Leidschendam- Voorburg en Pijnacker-Nootdorp

Projectplan Knelpunten uit de watersysteemanalyse in de gemeenten Westland, Den Haag, Leidschendam- Voorburg en Pijnacker-Nootdorp Projectplan Knelpunten uit de watersysteemanalyse in de gemeenten Westland, Den Haag, Leidschendam- Voorburg en Pijnacker-Nootdorp Opsteller: Jankees Grootjans Status: Definitief Projectfase: Projectnummer:

Nadere informatie

gelet op artikel 3.16 Keur AGV 2011 en het bepaalde in beleidsregel 16 Beleidsregels Keurvergunningen AGV 2011,

gelet op artikel 3.16 Keur AGV 2011 en het bepaalde in beleidsregel 16 Beleidsregels Keurvergunningen AGV 2011, Algemene regels hoogwatervoorzieningen Aetsveldse Polder West Het Dagelijks Bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht; gelet op artikel 3.16 Keur AGV 2011 en het bepaalde in beleidsregel

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Projectplan Verbetering Laakkade fase 3a/ Laakverbreding/ Laakzone fase A

Ontwerpbesluit Projectplan Verbetering Laakkade fase 3a/ Laakverbreding/ Laakzone fase A Ontwerpbesluit Projectplan Verbetering Laakkade fase 3a/ Laakverbreding/ Laakzone fase A 1 Projectbeschrijving 1.1 Wat wordt aangelegd of gewijzigd? De Laakkades moeten voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten

Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten. Gemeente Eijsden-Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Ruimtelijke onderbouwing Clermontstraat 10 te Margraten Datum: 7 april 2014 Projectgegevens: ROB01-0252620-01B TEK01-0252620-01A Identificatienummer:

Nadere informatie

5.19 Bouwwerken in de kern- en beschermingszone van een waterkering

5.19 Bouwwerken in de kern- en beschermingszone van een waterkering 5.19 Bouwwerken in de kern- en beschermingszone van een waterkering Kader Keur Deze beleidsregel gaat over keurartikel 3.1 eerste lid onder b: Zonder vergunning van het bestuur is het verboden gebruik

Nadere informatie

Projectplan maatregelen verbetering Kasteelgracht (ontwerpbesluit)

Projectplan maatregelen verbetering Kasteelgracht (ontwerpbesluit) Projectplan maatregelen verbetering Kasteelgracht (ontwerpbesluit) 1 Projectbeschrijving 1.1 Wat wordt aangelegd of gewijzigd? De Kasteelgracht is een waterpartij in Apeldoorn gelegen in de wijk Woudhuis

Nadere informatie

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10 Quickscan natuuronderzoek ivm bestemmingsplan en ontwikkelingen Bellersweg 13 Hengelo Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Haaksbergen 9 juli 2013 Rapportnummer 0128 Projectnummer 018 Opdrachtgever

Nadere informatie

Adviesmemo archeologie zonnepark Grondbank Zuidplas

Adviesmemo archeologie zonnepark Grondbank Zuidplas ONDERWERP Advies memo archeologie aanleg zonnepark locatie Grondbank Zuidplas DATUM 10-8-2016 PROJECTNUMMER C05058.000205.0120 ONZE REFERENTIE VAN Ineke de Jongh AAN gemeente Zuidplas KOPIE AAN Frank Gierman

Nadere informatie

Verdrogingsbestrijding Vossenbroek

Verdrogingsbestrijding Vossenbroek Projectplan Waterwet (definitief besluit) Datum 08-09-2014 Projectnummer P2200C Onderwerp Verdrogingsbestrijding Vossenbroek Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe besluit

Nadere informatie

Archeologische Quickscan

Archeologische Quickscan Document: Archeologische Quickscan Plangebied: Wijdenes, Het Oude Kerkhof, Zuiderdijk, nieuwe teensloot Plaats, gemeente Wijdenes, Drechterland Adviesnummer: 15010 Opsteller: Sander Gerritsen, Michiel

Nadere informatie

ontwerp-projectplan Waterwet Renovatie en vispassage stuw Schenkel Lopik

ontwerp-projectplan Waterwet Renovatie en vispassage stuw Schenkel Lopik ontwerp-projectplan Waterwet Renovatie en vispassage stuw Schenkel Lopik Voornemen Het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is voornemens, gelet op artikel

Nadere informatie

Projectplan Duiker Harnaschpolder. Gemeente Midden-Delfland

Projectplan Duiker Harnaschpolder. Gemeente Midden-Delfland Projectplan Duiker Harnaschpolder Gemeente Midden-Delfland Opsteller: Jos de Bijl Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Ontwerp 701653 Datum: November 2013 Kopie: Archief Opdrachtgever Teamleider

Nadere informatie

8 QUICKSCAN 2017 ARCHEOLOGIE KLAVER Gemeente Horst aan de Maas

8 QUICKSCAN 2017 ARCHEOLOGIE KLAVER Gemeente Horst aan de Maas QUICKSCAN ARCHEOLOGIE KLAVER 8 QUICKSCAN 2017 ARCHEOLOGIE KLAVER Gemeente 8 2017 Horst aan de Maas Gemeente Horst aan de Maas 20 APRIL 2017 20 APRIL 2017 Contactpersonen KOOS MOL Arcadis Nederland B.V.

Nadere informatie

: KRW Bentinckswelle : Aanvulling op aanvraag watervergunning LW-AF20122221

: KRW Bentinckswelle : Aanvulling op aanvraag watervergunning LW-AF20122221 HaskoningDHV Nederland B.V. Logo MEMO Aan : Waterschap Vallei en Veluwe Van : Esther van den Akker Kopie : Dossier : BA7927-101-100 Project : KRW Bentinckswelle Betreft : Aanvulling op aanvraag watervergunning

Nadere informatie

Archeologie West-Friesland, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn

Archeologie West-Friesland, Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn Document: Archeologische Quickscan (versie 2) Locatie: Plangebied Veenakkers 37, Wervershoof, Gemeente Medemblik Adviesnummer: 14135 Opsteller: J. van Leeuwen (archeoloog) en C. Soonius (regio archeoloog)

Nadere informatie

Quick scan ecologie. Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel

Quick scan ecologie. Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel Quick scan ecologie Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel Samenvatting Inhoud H 01 Aanleiding Voor de Mientweg 5 en Mientweg 29 te Lutjewinkel wordt een ruimtelijke ontwikkeling voorbereidt. Het gaat om de ontwikkeling

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD WIJZIGING ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING BEUKENLAAN 3

BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD WIJZIGING ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING BEUKENLAAN 3 Productnummer: ** BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD WIJZIGING ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING BEUKENLAAN 3 Gemeente Putte Afdeling Bouwen, Ruimtelijke ordening en Milieu Vastgesteld 16 februari 2010 2 TOELICHTING

Nadere informatie

Busbaan langs de Kruisvaart

Busbaan langs de Kruisvaart Busbaan langs de Kruisvaart Onderzoek Flora en Fauna Opdrachtgever ITC Utrecht B.V. De heer P. van Sterkenburg Ondertekenaar Movares Nederland B.V. ir. W.J. Arnold Kenmerk D83-WAR-KA-1200532 v1.0 - Versie

Nadere informatie

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Definitief Bouwfonds Ontwikkeling Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 6 april 2009 Verantwoording Titel : Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Subtitel : Projectnummer : 275039 Referentienummer

Nadere informatie

DEFINITIEF PROJECTPLAN WATERWET Verbreding watergang Molenvliet - Ringvaart. Document nr

DEFINITIEF PROJECTPLAN WATERWET Verbreding watergang Molenvliet - Ringvaart. Document nr DEFINITIEF PROJECTPLAN WATERWET Verbreding watergang Molenvliet - Ringvaart Document nr. 2015.00840 DEFINITIEF PROJECTPLAN WATERWET Verbreding watergang Molenvliet - Ringvaart Zoals vastgesteld door het

Nadere informatie

Definitief ontwerp. Rapportage. Stroomlijn perceel 5 - IJssel Zaaknummer:

Definitief ontwerp. Rapportage. Stroomlijn perceel 5 - IJssel Zaaknummer: Rapportage Definitief ontwerp Stroomlijn perceel 5 - IJssel Kenmerk 31091368-TECM-TEKE-00151-20150408-KT-ontwerp 13110_De Staat_GemKampen V2 Datum 26 maart 2015 Revisienummer 1 Revisiedatum 26 maart 2015

Nadere informatie

Projectplan verdrogingsbestrijding Empese en Tondense Heide D e f i n i t i e f

Projectplan verdrogingsbestrijding Empese en Tondense Heide D e f i n i t i e f Projectplan verdrogingsbestrijding Empese en Tondense Heide D e f i n i t i e f 26 juni 2013 1 1 Projectbeschrijving 1.1 Wat wordt aangelegd of gewijzigd? Zowel binnen als buiten het natuurgebied Empese

Nadere informatie

Projectplan Dempen watergang langs Virulypad, polder van Biesland Gemeente Pijnacker Nootdorp

Projectplan Dempen watergang langs Virulypad, polder van Biesland Gemeente Pijnacker Nootdorp Projectplan Dempen watergang langs Virulypad, polder van Biesland Gemeente Pijnacker Nootdorp Opsteller: C. Woltering, M. Kraaijeveld Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: DO 701871 Datum: 19-12-2016

Nadere informatie

PROJECTPLAN NIEUWBOUW GEMALEN NIJEGEA & TRIJEGEA

PROJECTPLAN NIEUWBOUW GEMALEN NIJEGEA & TRIJEGEA PROJECTPLAN NIEUWBOUW GEMALEN NIJEGEA & TRIJEGEA (besluit tot aanleg of wijziging van een waterstaatswerk; artikel 5.4 Waterwet) Datum : woensdag 23 oktober 2015 Cluster : Cluster Projecten OW nummer :

Nadere informatie

Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten

Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 20 april 2016 Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Afdeling Waterbeheer Jeroen Worm DM 1036391

Nadere informatie

Projectplan Vispassage Zwarte Haan

Projectplan Vispassage Zwarte Haan Projectplan Vispassage Zwarte Haan Wetterskip Fryslan Cluster Projecten December 2012 D.M. de Vries 2 1 Inleiding 4 2 Doelstelling van het project 5 2.1 Hoofddoelstelling 5 2.2 Nevendoelstellingen 5 3

Nadere informatie

Quick scan archeologie Vaartstraat Loonsevaert (perceel 2954), Kaatsheuvel gemeente Loon op Zand

Quick scan archeologie Vaartstraat Loonsevaert (perceel 2954), Kaatsheuvel gemeente Loon op Zand Quick scan archeologie Vaartstraat Loonsevaert (perceel 2954), Kaatsheuvel gemeente Loon op Zand 12 augustus 2010 Inleiding Het plangebied ligt in het noorden van de bebouwde kom van Kaatsheuvel in de

Nadere informatie