Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie"

Transcriptie

1 Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 11G PORT.HOUD: Oude Alink ONDERWERP: Oproep ChristenUnie m.b.t. windenergieprojecten. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad RAADSGRIFFIE GRIFFIER: DHR. G.J. EEFTINK ADJUNCT-GRIFFIER: MW. A. HAARHUIS ADJUNCT-GRIFFIER: DHR. L.F. NIJLAND paraaf griffier Behandelen Informeren Datum Commissie Fysiek I Commissie Sociaal Commissie Bestuur Trefpunt (uitgebreide commissie) Raadsvergadering 16/3 LN Opmerkingen griffier: Behandeling in de raadscommissie Bestuur Fysiek Sociaal Datum: Agendapunt: Besluit: Geïnformeerd Akkoord voor raadsbehandeling Hamerstuk Niet-akkoord paraaf griffier Opmerkingen commissiegriffier: Stuknummer:

2 BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G / N.S.M. Thoonsen PSZ OA ONDERWERP AGENDANUMMER Oproep ChristenUnie m.b.t. windenergieprojecten. AFGESTEMD MET PORTEFEUILLEHOUDER? Ja GERAADPLEEGDE ADVIESORGANEN n.v.t. INTERACTIE / PARTICIPATIE n.v.t. BELEIDSPROGRAMMA / BELEIDSLIJN 07 - Mens en milieu COMMUNICATIE Openbaar Publiceren op openbare besluitenlijst. OPMERKINGEN VAN DE SECRETARIS ONTWERPBESLUIT Het college besluit: (1) Bijgevoegde brief te versturen naar Christenunie Twente in antwoord op haar oproep van 4 november 2010 (2) Betreffende brief naar de Raad te sturen ter kennisname. BESLUIT DATUM BEGROTINGSASPECTEN Niet van toepassing (eventueel binnen een product) FORMATIEASPECTEN Dit voorstel heeft geen gevolgen voor de formatie. ONTWERPTOELICHTING T.B.V. OPENBARE BESLUITENLIJST Christenunie Twente vindt windenergie in Overijssel belangrijk. Ze heeft gemeente Hengelo gevraagd haar hierin te steunen. Dit wil de gemeente graag doen. De energie die windmolens maken is niet schadelijk voor ons milieu en Hengelo doet haar best onze omgeving zo schoon mogelijk door te geven aan de mensen die na ons komen. We hebben ooit al onderzocht waar in Hengelo windmolens zouden kunnen staan. Helaas is er op dit moment een probleem waardoor we niet verder kunnen. Er zijn namelijk onderzoeken die zeggen dat windmolens de radars van Defensie verstoren. Zo n radar staat op het vliegveld Twente. Daarom mogen we geen windmolens bouwen. Aan de andere kant zijn er ook onderzoeken die zeggen dat windmolens niet voor storing zorgen. We wachten op dit moment dus even af tot dat duidelijk is of er nu wel of niet een probleem is. TOELICHTING/AANDACHTSPUNTEN T.B.V. COLLEGE Op dit moment liggen eventuele acties voor het realiseren van windmolens stil. Dit omdat onderzoek van Defensie aantoont dat hoge gebouwen, waaronder windmolens, de werking van radars verstoort. De huidige manier van toetsen maakt dat er op heel veel plekken in Nederland geen windmolens zouden mogen worden geplaatst. Landelijk worden verschillende acties opgepakt om uit de impasse te komen.

3 Hengelo wacht deze resultaten af voor ze verder acties op het gebied van windenergie oppakt. BIJLAGE(N) Te versturen brief naar Christenunie Twente U (kenmerk: 11G200159/407502)

4 ADVIES VOOR BESLISSING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER 11G ONDERWERP Oproep ChristenUnie m.b.t. windenergieprojecten. AANLEIDING EN DOEL Brief van Christenunie Twente aan de gemeente Hengelo om zich positief op te stellen tegenover windenergie in Twente. OVERWEGINGEN Zie overwegingen uit brief. Daarbij is windenergie een groene vorm van energie en draagt hiermee bij aan de duurzame doelstellingen uit het klimaatakkoord tussen Rijk en VNG dat gemeente Hengelo heeft onderschreven. FINANCIËLE EN PERSONELE ASPECTEN n.v.t. VERVOLGTRAJECTEN EN -PRODUCTEN Zoals aangegeven in brief; e.e.a. afhankelijk van radaruitkomsten + capaciteit binnen team DZH ADVIES AAN HET COLLEGE Aan het college wordt voorgesteld: (1) Bijgevoegde brief te versturen naar Christenunie Twente in antwoord op haar oproep van 4 november 2010 (2) Betreffende brief naar de Raad te sturen ter kennisname.

5 ft ChrlsrfMMiUrtioTwente Manifest Respect voor de schepping Wij leven in een door God gegeven wereld. Wij kunnen niet doen wat we willen. Dat geld ook voor natuur en milieu. Politiek en bestuur hebben de taak er voor te zorgen dat de aarde leefbaar blijft voor de toekomstige generaties. Daarom roepen wij op om alle mogelijkheden te gebruiken om duurzame energie te stimuleren en we mogen daarbij windenergie niet uitsluiten, omdat het de meest efficiente manier is met de meeste opbrengst aan duurzame energie. Betrokken burgers Wij mogen dankbaar zijn voor de vrijheid die we hebben. Die kan alleen behouden blijven als bedrijven, organisaties en burgers rekening houden met het algemeen belang. Wij vinden dat de Twentse gemeenten zich niet mogen verschuilen achter argumenten als "niet mooi, of niet inpasbaar", maar actief het debat moeten aangaan en stimuleren dat burgers dat op een goede wijze ook met elkaar doen. Gerechtigheid wereldwijd Op vele plaatsen in de wereld lijden mensen onder de gevolgen van klimaatverandering. Het leefbaar houden van de wereld vraagt van de overheden, ook de lokale, een sterke betrokkenheid op de wereld. Elke bijdrage voor duurzame energie maakt een verschil in de wereld en daar waar we grotere stappen kunnen doen, zoals windmolens, mogen we dat niet weigeren op grond van egotstische motieven die alleen onszelf aangaan.

6 pagina 1 van 1 Terpstra, Irma Van: Haarhuis, Anke namens raadsgriffie Verzonden: maandag 8 november :38 Aan: gemeente Onderwerp: FW: tav College van B enw betreft Windenergie Bijlagen: ChristenUnie Twente Manifest windenergie.docx; Brief colleges Twente windenergie Hengelo.doc Geachte lezer van DIV, Hierbij een mail t.a.v. college en raad (zie bijgevoegde brief). Svp inboeken en 1 expl. retour aan de griffie via interne post tbv Lijst Ingekomen Stukken Raad. Alvast bedankt. vr. gr. Anke Haarhuis Griffie. Van: ChristenUnie Twente [mailto:w.riezebos@planet.nl] Verzonden: zaterdag 6 november :40 Aan: raadsgriffie Onderwerp: tav College van B enw betreft Windenergie Geachte dames/heren van de raadsgriffie, Wilt u deze mail met bijlagen onder de aandacht brengen van het college van B&W van Hengelo?. Bij voorbaat hartelijk dank Met vriendelijke groet, Willemien Riezebos Geacht college, Graag breng ik u namens de gezamenlijke Twentse ChristenUniefracties bijgevoegde brief en manifest met betrekking tot windenergie onder de aandacht. De brief en het manifest zijn verstuurd naar alle Twentse colleges. In afwachting van uw reactie, met vriendelijke groet, Willemien Riezebos, secretaris ChristenUnie Twente raadslid Rijssen-Holten

7 Voorstel tot afdoening van aan raad gerichte brieven t.b.v. lijst ingekomen stukken raad. Registratienr. Verantwoordelijk Afzender Onderwerp DZH Christenunie Twente Oproep aan colleges en gemeenteraden zich positief op stellen tegenover windenergie in Twente en om te werken aan grensoverstijgende windenergieprojecten met buurgemeenten. Voor kennisgeving aannemen In handen van net college ter afdoening t \J In handen van net college ter afdoening; de commissie! ikidk informeren In handen van het college ter afdoening; de commissie In handen van het college ter voorbereiding; de commissie horen horen via reactienota Ter bespreking naar de commissie Betrekken bij de behandeling van agendapunt op de agenda van de raadsvergadering In handen van de bezwaarschriftencommissie om advies [niet standaard afdoening; geef hier het voorstel tot afdoening] Lijst ingekomen stukken d.d.: \i_\ \? p c > l o Paraaf: n d.d. 1),\. 20 io

8 Stuknummer: Registratiedatum: 08/11/2010 f 0 1 hdec.2010! '""** Christ«rilJrii«3 Twente i handen van het Dllege ter afdoe- Aan de gemeenteraad en het college van de gemeente Hengelo ing; infor, ll? re ", d f ommissie TMSV"*C Rijssen, 4 november 2010 Geachte raad, geacht college, Middels deze brief richten wij ons tot u met een verzoek. Onlangs heeft de ChristenUnie Twente ( bestaande uit de fracties van Enschede, Hengelo, Almelo, Rijssen-Holten, Wierden, Twenterand en Hellendoom ) zich met een persbericht en een Manifest "Durf te kiezen voor windenergie in Twente" gericht tot de burgers van Twente. Het is onze overtuiging dat wij leven in een door God gegeven wereld waar we niet kunnen doen wat we willen. Politiek en bestuur hebben de taak om er voor te zorgen dat de aarde ook voor de toekomstige generaties leefbaar blijft en zullen dus alles uit de kast moeten halen om duurzame energie krachtig te stimuleren. Windenergie als de meest efficiente en goedkope vorm van duurzame energie hoort daar dus zeker bij! Wij zien in diverse gemeenten windenergieprojecten voortijdig sneuvelen omdat er van te voren onvoldoende draagvlak is gecreeerd onder de bevolking en omwonenden. Wij roepen colleges en gemeenteraden dan ook op zich positief op te stellen tegenover windenergie in Twente, dat ook uit te spreken en daar waar initiatieven ontstaan, actief te bevorderen dat de inwoners in de buurt van een mogelijk project, onder deskundige leiding met elkaar in gesprek gaan om draagvlak te verkrijgen. (zgn. huiskamergesprekken ). Uiteraard nadat mogelijke projecten getoetst zijn op geschiktheid, waarbij aspecten als mogelijke verrommeling van het landschap, mogelijke geluid- en slagschaduw overlast, bevolkingsdichtheid van het gebied en mogelijke gezondheidsrisico's in ogenschouw zijn genomen. Wij zien, dat in plaatsen waar dit zo is gebeurd ( Staphorst), het mogelijk is om draagvlak te verkrijgen. Zonder discussies zal het niet gaan, maar dat doen nieuwe industrieterreinen ook vaak niet. Het gaat hierin om het algemeen belang van mogelijkheden benutten voor toepassing van duurzame energie.

9 Ten tweede willen wij u oproepen om te werken aan gemeentegrensoverstijgende projecten en overleg hierover met uw buurgemeenten ten voeren. Want wij zijn ons er van bewust dat het lang niet overal in Twente geschikt is voor windmolens vanwege vele waardevolle landschappen. Wij zouden in Twente dan ook liever een paar grotere projecten zien dan overal een paar windmolens. Als voorbeeld kunnen wij hier alvast de volgende mogelijke plaatsen noemen: Almelo-Twenterand bij Oosterweilanden in combinatie met Waterrijk, Enschede bij het Regionaal bedrijven terrein, Almelo bij het voormalig NAVO terrein- Bedrijvenpark Twente, XL Businesspark. En er zullen ongetwijfeld meer geschikte lokaties zijn. De Provincie Overijssel biedt met de Omgevingsvisie voldoende ruimte voor gemeenten om met windenergie aan de slag te gaan. Wij zullen dan ook de provincie verzoeken zich actiever naar gemeenten toe op te stellen, om zo de afgesproken taakstelling aan windenergie op land in 2020 te halen. Tot slot willen wij u vragen te reageren op deze brief, door ons te melden welke initiatieven er door uw gemeente al genomen zijn om windenergieprojecten in Twente te bevorderen of dat u in de toekomst verwacht dat er initiatieven genomen zullen worden. In afwachting van uw reactie, Met vriendelijke groet, Namens ChristenUnie Twente, Willemien Riezebos Seer. Christenunie Twente p/a Postbus AE Rijssen-Holten

10 ilhlhiih Team Duurzaamheid Secretariaat Team Duurzaamheid ~?H? l i s. 1? P0Stbus AA Hengelo 7460 AE Rijssen-Holten Onderwerp Kenmerk Datum Antwoord op uw oproep over Windenergie in 11G200159/ Overijssel j 5 tyjy f 011 Geachte leden van de Christenllnie Twente, Met deze brief reageren we op uw oproep om mee te werken aan windenergieprojecten. VER20NDEH f. 7 MMIT 2011 Wij onderschrijven uw stelling dat we onze aarde leefbaar moeten achterlaten voor de generaties na ons. Het gebruik van duurzame energie draagt daar zonder meer in belangrijke mate aan bij. Gemeente Hengelo staat dan ook positief tegenover windenergie in Twente (uw eerste oproep). Mogelijke locaties voor windturbines Al in 2005 heeft het toenmalig college van B&W opdracht gegeven om een ontwikkelkader voor windenergie te maken. Er is toen ondermeer gekeken naar geschikte locaties voor de plaatsing van windturbines. In Hengelo is een zone aan de oostzijde van bedrijventerrein Twentekanaal Zuid, Boeldershoek, als zoekgebied voor windturbines aangewezen. Overige locaties zijn afgevallen op basis van aanwezigheid van: aaneengesloten woningbouw, kwetsbare objecten (zoals ziekenhuizen en scholen), risicovolle bedrijven, infrastructuur, hoogspannings-, gas- en NATO-leidingen. Ook de gemeente Enschede heeft een dergelijk onderzoek uitgevoerd. Een van de door hen aangewezen zoeklocaties ligt in het industriegebied tussen de beide steden. Een eventuele samenwerking tussen beide gemeente lijkt daarmee een reele optie. Dus ook aan uw tweede oproep, om mee te werken aan projecten die de gemeentegrens overstijgen, geven we graag gehoor. Radarproblematiek Helaas heeft het ontwikkelkader tot nu toe nog geen concrete opvolging gekregen. Zoals u wellicht weet, verstoren hoge bouwwerken, waaronder ook windturbines, de werking van de radar van defensie op vliegveld Twente. Het ministerie van Defensie stelt dat alle projecten die binnen het radarverstoringsgebied (straal van 28 km) vallen en meer dan 45 meter boven het maaiveld van de radar uitkomen aan een onderzoek moeten worden onderworpen. In de praktijk betekent dit dat Defensie voor gebouwen die hoger zijn dan 85 meter boven NAP (de radar staat op 40 meter boven NAP + 45 meter) de radarverstoring door TNO laat berekenen. Wanneer deze verstoring meer is dan 10% acht Defensie het object ontoelaatbaar. In praktijk wijzen de onderzoeken voor (bijna) alle gevallen uit dat de verstoring meer dan 10% is. Op dit moment zijn we in afwachting van de acties die door een aantal gemeenten in Nederland genomen zijn om uit deze impasse te komen. Daarnaast is het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voormalig VROM) bezig om samen met Defensie het toetsingsbeleid aan te passen. Bezoekadres Behandeld door Mevr. N.S.M. Thoonsen adres Tel gemeente@hengelo.nl Fax

11 Bladnummer: Kenmerk: Datum: NAART 2011 Andere opties voor duurzame energie Gelukkig zijn er nog andere vormen van duurzame energie. Zo is Hengelo o.a bezig met het uitrollen van een warmtenet, worden initiatieven op het gebied van biovergisting gestimuleerd en zijn wij een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor een gemeentelijk duurzaam energiebedrijf. Kortom, Hengelo zit niet stil en draagt windenergie een warm hart toe, maar is door omstandigheden wat windenergie betreft tot stilstand gedwongen. Zodra er meer duidelijkheid komt in de problematiek rondom de radars, hopen we dit onderwerp snel weer op te kunnen pakken. En dan zullen we daar vanzelfsprekend omwonenden en overige betrokkenen bij betrekken om het hele proces tot een geslaagd einde te brengen. Hoogachtend, Burgemeester en wethouders van Hengelo, de secretaris, de burgemeester, c jbrfijjsm Drs. Frank AM Kerckhaert Ir.WimjoostUchl

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 13G200122 PORT.HOUD: OA ONDERWERP: subsidie onderhoud AED's Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad RAADSGRIFFIE GRIFFIER:

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 13G200212 PORT.HOUD: Schelberg ONDERWERP: Samenvatting onderzoek jeudige overvallers. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 11G201220 PORT.HOUD: Kerckhaert ONDERWERP: Pilot veiligheidshuizen Verweij Jonkerinstituut. Griffie-advies voor behandeling in commissie

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 11G200347 PORT.HOUD: Bron ONDERWERP: Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouw. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 11G200134 PORT.HOUD: Oude Alink ONDERWERP: Verzoek eenmalige bijdrage Innocent. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad

Nadere informatie

Behandeling in de raadscommissie

Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 12G200956 PORT.HOUD: Oude Alink ONDERWERP: Variantkeuze aanleg warmteleiding Boortorenweg. Griffie-advies voor behandeling in commissie

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 11G200726 PORT.HOUD: Lievers ONDERWERP: benoeming directeur / bestuurder Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad RAADSGRIFFIE

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 12G201278 PORT.HOUD: Oude Alink ONDERWERP: Jeugdmonitor 2011. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad RAADSGRIFFIE GRIFFIER:

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASEUMMER 13G200213 PORT.HOUD: Schelberg ODERWERP: Evaluatie burgernet. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad RAADSGRIFFIE GRIFFIER:

Nadere informatie

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 2013-582 Gebiedsvisie windenergie Drenthe Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 Behandeld door de heer W Huizing / de heer E. Diekema, telefoonnummer (0592) 36 58 07, e-mail w.huizing@drenthe.nl

Nadere informatie

Behandelen Informeren Datum Commissie Fysiek Commissie Sociaal I 18-01-2012 Commissie Bestuur Trefpunt (uitgebreide commissie) Raadsvergadering

Behandelen Informeren Datum Commissie Fysiek Commissie Sociaal I 18-01-2012 Commissie Bestuur Trefpunt (uitgebreide commissie) Raadsvergadering Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 11G201827 PORT.HOUD: Oude Alink ONDERWERP: Herstructurering Twentekanaal Zuid. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

regio Twente Netwerkstad

regio Twente Netwerkstad regio Twente Netwerkstad Gemeente Borne Gemeenteraad Postbus 200 7620 AE BORNE Nijverheidstraat 30 7511 JM Enschede POSTADRES Postbus 1400 7500 BK Enschede CONTACT 053 487 65 43 KvK NUMMER 08195873 UW

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard. Bijgevoegd de antwoordbrief van het college van de gemeente Nijmegen.

Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard. Bijgevoegd de antwoordbrief van het college van de gemeente Nijmegen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Ons college heeft het voornemen om in Nijmegen Noord

Nadere informatie

Voorstel tot afdoening van aan raad gerichte brieven t.b.v. lijst ingekomen stukken raad. Kooiker Rentmeesterskantoor bv

Voorstel tot afdoening van aan raad gerichte brieven t.b.v. lijst ingekomen stukken raad. Kooiker Rentmeesterskantoor bv Voorstel tot afdoening van aan raad gerichte brieven t.b.v. lijst ingekomen stukken raad. Registratienr. Verantwoordelijk Afzender Onderwerp 391377 REO Kooiker Rentmeesterskantoor bv Verzoek tot het nemen

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CSENUMMER 12G200224 PORT.HOUD: Bron ONDERWERP: Ontwerp bestemmingsplan Sloetsweg / Bellinckhof. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar 12-02-2016 [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar 12-02-2016 [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO D66-Bescherming persoonsgegevens binnen Suwinet 1- Notagegevens Notanummer 2016-000224 Datum 09-02-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18 Voor raadsvergadering d.d.: 19-03-2013 Agendapunt: 06 Onderwerp:

Nadere informatie

Zienswijze windvisie Provincie Gelderland

Zienswijze windvisie Provincie Gelderland Openbaar Onderwerp Zienswijze windvisie Provincie Gelderland Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer Portefeuillehouder H.Tiemens Samenvatting De Provincie heeft als uitwerking op

Nadere informatie

Wij willen u door middel van deze brief op de hoogte stellen van de verdere ontwikkelingen rondom schaliegas en onze acties hierin tot nu toe.

Wij willen u door middel van deze brief op de hoogte stellen van de verdere ontwikkelingen rondom schaliegas en onze acties hierin tot nu toe. gemeente llullllllllllillilllllllllllll Aan de gemeenteraad Datum U kenmerk Ons kenmerk 10.1417892 in behandeling bij R.Tuin@oosterhout.nl Ondererp Motie tegen schaliegas Geachte raad, Tijdens de raadsvergadering

Nadere informatie

Vragen Provincie Partij Hoe belangrijk vindt u dat er draagvlak van omwonenden is bij het plaatsen van windturbines?

Vragen Provincie Partij Hoe belangrijk vindt u dat er draagvlak van omwonenden is bij het plaatsen van windturbines? Vragen Provincie Partij Hoe belangrijk vindt u dat er draagvlak van Groningen PVV Groningen wil niet dat er Ik sta hier niet achter windturbines in bewoond gebied komen! PVV Heel belangrijk PVV Groningen

Nadere informatie

B. Wouda. wethouder De Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 15A.00491 Datum: 12 mei 2015

B. Wouda. wethouder De Weger. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 15A.00491 Datum: 12 mei 2015 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 15A.00491 Datum: 12 mei 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Extra windturbines in gemeente Dalfsen Datum: 25 maart 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 7 Informant: Leonie van Dam

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12G / J. Wikkerink PSZ TH. Voortgangsverslag 't Geerdink.

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12G / J. Wikkerink PSZ TH. Voortgangsverslag 't Geerdink. BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 12G201736 494458 / 494458 J. Wikkerink PSZ TH ONDERWERP AGENDANUMMER Voortgangsverslag 't

Nadere informatie

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11 Advies voor burgemeester en wethouders Afdeling: Bouwen en Milieu Afdeling: Behandelend ambtenaar: Leon Teeuw Behandelend ambtenaar: Tel.: 0522-46 75 11 Tel.: Par. sectordir: Par. afd.hoofd: Par. sectordir:

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 30 november

Nadere informatie

Dienstverlening W. van den Beucken

Dienstverlening W. van den Beucken Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp ICT samenwerking Roermond, Venlo en Weert raadsnummer 2013 65 collegevergadering d.d. 20-08-2013 raadsvergadering d.d. 25-09-2013 fatale termijn programma portefeuillehouder

Nadere informatie

Wil jij naar aanleiding van onderstaande mail van het CCV mijn onderstaande tekst en bijlagen doorsturen naar de raadsleden:

Wil jij naar aanleiding van onderstaande mail van het CCV mijn onderstaande tekst en bijlagen doorsturen naar de raadsleden: Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Lucassen, Milan woensdag 6 maart 2013 22:08 Stadhuis raadsgriffie@woerden.nl Fwd: Nieuw: website voor Raadsleden image001.gif; image002.gif; image003.gif;

Nadere informatie

Stads Bestuurs Centrum

Stads Bestuurs Centrum Stads Bestuurs Centrum ^J ordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Aan de besturen van de: Stichting Stedenband Dordrecht- Stichting Stedenband Dordrecht Zuic " Dordrecht Zuid Afrika t.a.v. mw. J. Schoon,

Nadere informatie

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden.

F. Steenbergen (R&B), V. Reintjes (R&B) Advies: In te stemmen met de voorgestelde beantwoording en deze via bijgaande RIB aan de raad te zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00559 Datum: 27 mei 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 9320 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

OP R O E P I N G voor de op 4 maart 2015 vanaf uur in de raadzaal van het stadhuis te houden vergadering van de Raad der gemeente Hengelo

OP R O E P I N G voor de op 4 maart 2015 vanaf uur in de raadzaal van het stadhuis te houden vergadering van de Raad der gemeente Hengelo Aan de leden van de gemeenteraad van Hengelo OP R O E P I N G voor de op 4 maart 2015 vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis te houden vergadering van de Raad der gemeente Hengelo AGENDA: Port.H.

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

*Z7348DBDA7D* raadsvoorstel. Onderwerp. Uitgangspunten windenergie. Voorstel

*Z7348DBDA7D* raadsvoorstel. Onderwerp. Uitgangspunten windenergie. Voorstel *Z7348DBDA7D* raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad van 20-07-2016 Afdeling Naam opsteller voorstel Portefeuillehouder : Ruimtelijk Beleid : Roij, Maaike van; Arts, Marian : G.J.W. (Geert) Gabriëls Raadsvoorstel:

Nadere informatie

Behandeling in de raadscommissie

Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 10G201458 PORT.HOUD: Oude Alink ONDERWERP: Subsidieprogramma Bewonersparticipatie 2011. Griffie-advies voor behandeling in commissie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Alide de Leeuw (team JLV) Advies: Instemmen met de RIB waarin de gestelde vragen worden beantwoord. wethouder Koster

Alide de Leeuw (team JLV) Advies: Instemmen met de RIB waarin de gestelde vragen worden beantwoord. wethouder Koster VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel,nr,: 8327 Nummer: 14A.00619 Datum: 6 augustus 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen:

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 14 mei 2013

Advies en besluitenlijst 14 mei 2013 Instantie BW Datum 14 mei 2013 Tijdstip 09.00 uur Weeknummer week 20. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. N.A.M. Groenewegen (wethouder), dhr. E.G. Mulder (wethouder), mevr. J.L.M. Vlekke (secretaris).

Nadere informatie

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00638 Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname Beknopte samenvatting Het college wordt voorgesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 14 januari 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers F.S.A. Wissink mr. W.A.R. Visser

Nadere informatie

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen Raadsgriffie Ingekomen stuk E1 Aan het College van B&W Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

SLZ/Beleid Wethouder Borgonjen. van: samenleving d.d. 18 januari 2016 d.d. 9 februari 2016

SLZ/Beleid Wethouder Borgonjen. van: samenleving d.d. 18 januari 2016 d.d. 9 februari 2016 G E M E E N T K Brielle Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: SLZ/Beleid Wethouder Borgonjen Ter behandeling in de vergadering de commissie de Raad van: samenleving d.d. 18 januari 2016 d.d. 9 februari

Nadere informatie

atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst

atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst WW w gemeente QoSterhOUt NOTA VOOR DE RAAD atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst Portefeuillehouder: de Boer Bijlagen:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de fractie van Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Postbus DIV Den Helder - Ingekomen brief: Van Beveren over inrichting mediation bij Meerwerf

Postbus DIV Den Helder - Ingekomen brief: Van Beveren over inrichting mediation bij Meerwerf Page 1 of2 7 Postbus DIV Den Helder - Ingekomen brief: Van Beveren over inrichting mediation bij Meerwerf Van: Christine Bakker - Kansen Aan: postbusdiv@denhelder.nl Datum: Maandag 14 januari 2013 15:11

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen GL Programma / Programmanummer Wonen / 4210 Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting De fractie van Groen Links heeft het college

Nadere informatie

S UNIÜ VAN WATÜRSCHAPPÜN

S UNIÜ VAN WATÜRSCHAPPÜN S UNIÜ VAN WATÜRSCHAPPÜN Bezoekadres Koningskade 40 2596 AA Den Haag Postadres Postbus 93218 2509 AE Den Haag Telefoon 0703519751 Fax 0703544642 datum 3 mei 2013 ons kenmerk contactpersoon P.C.G. Glas

Nadere informatie

steaten Noordstra, lepie

steaten Noordstra, lepie Noordstra, lepie Van: Aan: Onderwerp: Statengriffie provinsje Fryslân Dorpsbelang RE: Standpunt Dorpsbelang Burgwerd inzake windturbineparken in Friesland Geachte mevrouw Mulder U mail zal ter kennis worden

Nadere informatie

Uittreden gemeente Hof van Twente uit de gemeenschappelijke regeling Hameland. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte.

Uittreden gemeente Hof van Twente uit de gemeenschappelijke regeling Hameland. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Raad VOORBLAD Onderwerp Uittreden gemeente Hof van Twente uit de gemeenschappelijke regeling Hameland. Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal

Nadere informatie

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 9 juni 2015 Onderwerp Giro d Italia Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Eind juni vindt de persaankondiging

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 12G201977 PORT.HOUD: Ten Heuw ONDERWERP: B.O. Maatschappelijke Participatie Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Windturbines De Grift

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Windturbines De Grift Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Windturbines De Grift Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting In dit voorjaar heeft de Raad van State

Nadere informatie

Datum De raad van de cerneente Nìeuweoein 13 maart 2014 Onderwerp

Datum De raad van de cerneente Nìeuweoein 13 maart 2014 Onderwerp Nieuwegein (i fe) \..\,.,._,. \..... Aan Datum De raad van de cerneente Nìeuweoein 13 maart 2014 Onderwerp Portefeuillehouder Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie VSP d.d. 15-01-2014 F.T.J.M.

Nadere informatie

Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken

Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief aan de fractie Gewoon Nijmegen - DAR Vuilniszakken Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Gemeente Hengelo GroenLinks T.a.v. de heer J.L. Evers Postbus 18 7550AA Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Uw vragen over doorlooptijd 2357059 23 april 2019 aanvraag

Nadere informatie

IN.1310432 08/04/2013

IN.1310432 08/04/2013 IN.1310432 08/04/2013 Aan de raad van de gemeente Oosterhout (NB): Slotjesveld 1 postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Gemeentehuis Postadres Raadhuisstraat 14 6942 BE Didam Postbus 47 694Ũ BA Didam (0316)

Nadere informatie

Arnhem Schaliegasvrij?

Arnhem Schaliegasvrij? Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) 2014 Arnhem, 25 juni Arnhem Schaliegasvrij? Namens de fractie Verenigd Arnhem wil ik de volgende vragen aan het College van Burgemeester & Wethouders

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van:

Toelichting over de behandeling van: Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake bezwaarschrift tegen de afwijzing van een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie

Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of raad. Behandeling in de raadscommissie Geleideformulier voor behandeling in commissie en/of raad CASENUMMER 13G200387 PORT.HOUD: Oude Alink ONDERWERP: Uitvoeringsplan openbare verlichting. Griffie-advies voor behandeling in commissie en/of

Nadere informatie

: 23 en 24 juni 2014 : 7 juli : dhr. C.L. Jonkers : J. van Delden

: 23 en 24 juni 2014 : 7 juli : dhr. C.L. Jonkers : J. van Delden RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : 23 en 24 juni 2014 : 7 juli 2014 : dhr. C.L. Jonkers : J. van Delden

Nadere informatie

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017.

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Wij

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex Art46 RvO D66-huisvesting Klimmendaal 1- Notagegevens Notanummer 2019-000078 Datum 09-01-2019 Programma: Portefeuillehouder Burgemeester Team DEV-CS

Nadere informatie

NEE. wethouder Stolk. Van: R. Beumers Tel.nr. : Datum: 16 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk beleid en Projecten

NEE. wethouder Stolk. Van: R. Beumers Tel.nr. : Datum: 16 september Nummer: 14A Team: Ruimtelijk beleid en Projecten VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: R. Beumers Tel.nr. : Datum: 16 september 2014 8751 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Raad, E. Vervoorn N.a.v. (evt. briefnrs.): 14.012360 Team: Ruimtelijk

Nadere informatie

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W,

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W, Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen Geachte gemeenteraad en college van B&W, Als Vereniging Dorpsbelangen Varsselder Veldhunten (VDVV) hebben we de brief

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00325 Van: college van burgemeester en wethouders gemeente WOERDEN Datum 12 mei 2015 Portefeuillehouders) Portefeuille(s) Contactpersoon wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 22 maart 2016 Versie 1 Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Voorgesteld besluit Aan de raad, H.A. Gortmaker Ja

Nadere informatie

komt of bij welk programma het hoort.

komt of bij welk programma het hoort. Agendapunt Doel Onderwerp Vaststellen verordening Verordening individuele voorzieningen in het kader van de Wmo Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 14, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan

Nadere informatie

Stichting Platform Tegenwind N33 tegen de plaatsing van windturbines in het zoekgebied N33

Stichting Platform Tegenwind N33 tegen de plaatsing van windturbines in het zoekgebied N33 Stichting Platform Tegenwind N33 tegen de plaatsing van windturbines in het zoekgebied N33 postadres: Berkenlaan 2, 9651 BK Meeden email: secretaris@tegenwindn33.nl woordvoerder: dhr. A. Ammersken www.tegenwindn33.nl

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-04-2015 15-020 Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp Verordening leerlingenvervoer gemeente Bunnik 2015 Gevraagde

Nadere informatie

Raadsmededeling. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd:

Raadsmededeling. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd: Raadsmededeling Nummer : 59/2009 Datum : 19 november 2009 B&W datum : 19 november 2009 Portefeuillehouder : W. ten Voorde Onderwerp : (provinciale) ontwerp-structuurvisie bedrijventerreinen Aanleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie. P. Visser H. Boven 5 maart 2007. Geachte raadsleden,

Raadsvoorstel. 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie. P. Visser H. Boven 5 maart 2007. Geachte raadsleden, Agendapunt Doel Onderwerp 7. RVS 07/07 Besluitvorming Antennemasten mobiele telecommunicatie Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 14, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075-684

Nadere informatie

Datum inboeken. Verlengen opdracht en mandaat urgentieverlening Het Vierde Huis 2018

Datum inboeken. Verlengen opdracht en mandaat urgentieverlening Het Vierde Huis 2018 Gemeente Woudenberg Collegeadvies Eigen initiatief Besl u iten reg istratie: Postregistratienummer : 198524 o k Datum inboeken Openbaar Ja Internet Nee naar RAAD Nee CR Nee Communicatie Nee Europese regelgeving

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015 DATUM 18 mei 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, M. Sijbom

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

nvt wethouder Schreurs Van: R. Snijder Tel nr: 8826 Nummer: 15A.01201 Datum: 10 november 2015 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan:

nvt wethouder Schreurs Van: R. Snijder Tel nr: 8826 Nummer: 15A.01201 Datum: 10 november 2015 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: R. Snijder Tel nr: 8826 Nummer: 15A.01201 Datum: 10 november 2015 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: nvt

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

ONSKENMERK I ljq(^ / ^

ONSKENMERK I ljq(^ / ^ OIWANGEN 2 7 AUG. ZOU regio S015277 Raden van de aan Regio deelnemende gemeenten BEZOEKADRES Nijverheidstraat 30 7511 M Enschede POSTADRES Postbus 1400 7500 BK Ensclnede CONTACT 053 487 65 43 KvK NUMMER

Nadere informatie

Nieuwegein 2015-347. Datum 29 iuli 2015 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs

Nieuwegein 2015-347. Datum 29 iuli 2015 Portefeuillehouder F.T.J.M. Backhuijs Nieuwegein 2015-347 Aan De raad van de qemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie SP d.d. 21-07-15 inzake wapenvondst (zie 2015-345). Afdeling Griffie Datum 29 iuli

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in het Nijmeegse Stadhuis

Initiatiefvoorstel Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in het Nijmeegse Stadhuis Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Initiatiefvoorstel Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar in het Nijmeegse Stadhuis Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op

Nadere informatie

Stichting Platform Tegenwind N33 tegen de plaatsing van windturbines in het zoekgebied N33

Stichting Platform Tegenwind N33 tegen de plaatsing van windturbines in het zoekgebied N33 Stichting Platform Tegenwind N33 tegen de plaatsing van windturbines in het zoekgebied N33 postadres: Berkenlaan 2, 9651 BK Meeden email: secretaris@tegenwindn33.nl woordvoerder: dhr. A. Ammersken www.tegenwindn33.nl

Nadere informatie

13raad

13raad Agendapunt commissie: Steller telefoonnummer email Joyce van Doremalen 3417 jdo@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Winkeltijdenverordening. aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Openbaar Onderwerp Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Programma Sport & Accommodaties Zorg & Welzijn Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert B. Frings Samenvatting De gemeente Nijmegen

Nadere informatie

In de periode van 15 september 2014 tot en met 20 oktober 2014 ontvingen wij de volgende aan uw raad gerichte stukken: c a t e g o r i e A

In de periode van 15 september 2014 tot en met 20 oktober 2014 ontvingen wij de volgende aan uw raad gerichte stukken: c a t e g o r i e A OPENBAAR Adviseur: T. van Westbroek, tel.715 1 ADVIESNOTA Raadsvergadering d.d. 30 oktober 2014 Voorstel nr. Programma en product n.v.t. Oegstgeest, 20 oktober 2014 Aan de raad Onderwerp Lijst van ingekomen

Nadere informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Zuidplas, bereikbaar via of

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Zuidplas, bereikbaar via of Van: Verzonden: donderdag 2 juni 2016 15:27 Aan: info@vvegouwepark.nl Onderwerp: Gouwe Park - Informatie over voortgang onderzoek Niet Gesprongen Explosieven op Gouwe Park Bijlagen: informatiebrief aan

Nadere informatie

: Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer. Voorstel De Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer vast te stellen.

: Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer. Voorstel De Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer Raadsvergadering : 27 maart 2013 Politieke markt d.d.: 13 maart 2013 Agendapunt : Portef.houder : weth. Swart Voorstelnummer

Nadere informatie

TITEL: Gemeenschappelijke Regeling Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten West- Kennemerland

TITEL: Gemeenschappelijke Regeling Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten West- Kennemerland GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: J. Rademaker Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 16-10-2013 NR. TITEL: Gemeenschappelijke Regeling Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten West- Kennemerland

Nadere informatie

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht.

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht. 20 15*356 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Jaarrekening Afvalverwijdering Utrecht 2014 Datum 25 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. j n g PeterW.M. Snoeren

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: PBDC16. Vragen art. 61 Heesbeen

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: PBDC16. Vragen art. 61 Heesbeen Zaaknummer: PBDC16 Onderwerp Vragen art. 61 Heesbeen Collegevoorstel Inleiding Op 15 mei heeft de fractie Gemeentebelangen per mail vragen op grond van artikel 61 Reglement van orde gesteld naar aanleiding

Nadere informatie

Provinciale Staten AGENDAVERZOEK

Provinciale Staten AGENDAVERZOEK Provinciale Staten AGENDAVERZOEK Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies Griffie) Overleg-/ beslispunten Context Agendaverzoek VVD: Principeverzoek van Raedthuys Windenergie B.V. voor het opstellen van

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 285075 Van Bree, 9287 FBV El. Jaarstukken 2008 en begroting 2010 Regionaal Bedrijventerrein Twente

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 285075 Van Bree, 9287 FBV El. Jaarstukken 2008 en begroting 2010 Regionaal Bedrijventerrein Twente SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 285075 Van Bree, 9287 FBV El ONDERWERP Jaarstukken 2008 en begroting 2010 Regionaal Bedrijventerrein

Nadere informatie

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl KvK-nummer 14132389 IBAN IBAN

Nadere informatie

2 2 JULI 2011 2011-33.240/29/A.41, RP 334842 Horst W.A. ter (050)316 4385 w.a.ter.horst@provinciegroningen.nl

2 2 JULI 2011 2011-33.240/29/A.41, RP 334842 Horst W.A. ter (050)316 4385 w.a.ter.horst@provinciegroningen.nl bezoekadres: fjj,. provincie ItrM m groningen Martinikerkhof i 2 Aan Provinciale Staten postadres: algemeen telefoonnr: Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie