Iedere week verschijnt de nieuwsbrief. Het is van belang om deze goed te lezen. Zo blijft u op de hoogte van alle schoolzaken. De communicatie tussen

Vergelijkbare documenten
Informatieavond CBS de Citer Welkom

Informatieavond CBS de Citer Welkom

Aan de ouders van groep 3,

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Welkom bij de infoavond. groep 6

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Informatieboekje Groep 7

Informatieboekje Groep 8

Informatieboekje Groep 8

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Groepsbrief groep 1en 2

Informatieboekje. Groep 7

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Aan de ouders van groep 4 en 5

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

Informatie Groep

Informatieboekje van groep 5/6

Protocol nieuwe schooltijden

Continurooster op de Zeppelin

Informatie. groep 4/5

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Handleiding overblijfouders

Informatie. groep 4/5

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Aan de ouders van groep 4 en 5

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 4

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatie. groep 5/6

Gedragsprotocol. Sint Gerardusschool. Splitting 145. Gedragsprotocol

Protocol nieuwe schooltijden

Vertrouwd Veilig Verrassend Veelzijdig!

Nieuwsbrief (1) augustus 2016

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over.

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

Kleutergids Inhoudsopgave

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje kleutergroepen

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Informatieboekje Groep 6

Welkom. Informatieavond groep 7

Voorlichtingsavond groep 3b

Even voorstellen. Maandag en dinsdag staat Ellen Kooter voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 3/4

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.


Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek

Samen in beweging; ter voorbereiding op de toekomst! Continurooster IKC De Akker. schooljaar

Informatieboekje Groep 6

Doarpsskoalle Sumar 6 september 2017

Protocol continurooster CBS de Regenboog

Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Augustus 2019

Algemene informatieavond groep 5-6

Informatieavond obs De Zevensprong groep 1/2

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Anti-pestprotocol op de

Groep /

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Nieuwsbrief mei 2017 Op reis

Achtergrond informatie:

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Praktische informatie schooljaar groep 3 t/m 8

Informatie. groep 7/8

Voor een veilige school. Handleiding en lessen. Goed Gedrag. Goed Gedrag. Bij deze handleiding hoort de usb-kaart. Goed Gedrag

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig

Informatieboekje Groep 3

Zowel vanuit de ouders, leerlingen en medewerkers ontvangen wij een hoge tevredenheidsscore met natuurlijk verbeterpunten.

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

Maandag. Dinsdag. Woensdag

Protocol Continurooster

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

Informatie Groep

Informatieavond groep september 2017

Pestprotocol ICBS de Tweemaster, Naarden

De Springplank: info 26 augustus 2015.

Obs De Schakel Mendes da Costalaan AC Nieuwegein

Transcriptie:

Iedere week verschijnt de nieuwsbrief. Het is van belang om deze goed te lezen. Zo blijft u op de hoogte van alle schoolzaken. De communicatie tussen ouders en school verloopt via de leerkracht van uw kind. De leerkracht is altijd het eerste aanspreekpunt. Het contact met de intern begeleider verloopt via de leerkracht van uw kind. Indien nodig is de laatste stap in de communicatiestroom de directie. De directie heeft ook gesprekken met ouders tijdens de contactavonden. Hier zijn wij het afgelopen jaar mee gestart. Ouders worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Verlof aanvragen kan via de website (downloaden) en digitaal versturen naar directie info.citer@noordkwartier.nl

1e prioriteit is de sfeer op school/in de klas. Als deze optimaal is voor elk kind, is de basis gelegd voor een optimale ontwikkeling! Elke week staat de schoolregel van de week voorop de week info. Met LEEFTSTIJL/KIVA maken we met elkaar afspraken voor in de klas. Deze hangen in de klas. Ook de schoolregels hangen in de lokalen. PLEINREGELS zijn apart en worden met de kinderen doorgesproken.

De tien KIVA regels : 1. We doen aardig tegen elkaar en behandelen elkaar met respect 2. We maken er samen een fijne groep van 3. We praten met elkaar (en gebruiken ik-taal) 4. We willen dat pesten stopt. 5. We willen dat ook verborgen pesten stopt. 6. We houden er rekening mee dat pesten heel lang pijn kan doen. 7. We zeggen tegen pesters: stop ermee 8. We helpen gepeste kinderen 9. We lossen pesten op als groep 10. We blijven ons houden aan het KIVA contract

Als de bel luidt maken alle groepen een rij op een vaste plek en zo gaan we twee aan twee naar binnen. Jassen en tassen gaan aan de kapstok. Traktaties mogen ook voor schooltijd binnengebracht worden.

In groep 5 en 6 starten we ook elke dag met een leesactiviteit. Als er gym is, lezen we aan het eind van de ochtend. Er wordt ook vaak in duo s gelezen. Samen hardop lezen en zo nodig de tijd opnemen en verbeteren. Stil-lees-momenten zijn er voor leesplezier. Het lezen van informatieve boeken bevordert ook de kennis van o.a. woordbetekenissen.

Als Godsdienst-methode gebruiken we TREFWOORD. Het is een methode met oecumenische insteek. Hierbij horen liedjes, die digitaal meegezongen kunnen worden. De bijbehorende kalenderplaat is ook op digibord te zien. Bijbehorende filmpjes van interviews door kinderen en animaties spreken vaak erg aan.

In de pauze eten we een kleine pauze-hap, met wat drinken. (Géén koolzuurhoudende of energie-drank) We gaan ervan uit dat het kind thuis ontbijt. Op dinsdag en donderdag nemen we fruit mee. Dit zijn de Gruiten-dagen. Het moet een gezonde hap zijn en liefst geen chocola. Dit geldt ook voor traktaties met verjaardagen.

Alle activiteiten van de dag hangen voorin de klas op het whiteboard. Zo schep je duidelijkheid. Soms worden er meerdere lessen besproken en mogen ze zelfstandig verwerken en zelf bepalen welk vak ze eerst doen Rekenen doen we wel apart. Nakijken doen ze ook zelf. Zo leren ze kritisch naar hun eigen werk te kijken. De leerkracht controleert erna.

Dit jaar gaan we weer extra aan de slag met het SAMENWERKEND LEREN. Op deze wijze, waarbij alle leerlingen in hun groepje een eigen taak hebben ( bijv. materiaalbaas of schrijver ), werken ze samen aan een les en leren veel van en met elkaar. De leerkracht observeert, stimuleert of corrigeert waar nodig én bespreekt met hen wat goed ging en wat anders kan.

Voor toetsen en stil werken hebben we de zogenaamde kantoortjes. Bij toetsen voor iedereen. Ook gebruiken we de koptelefoons (geluiddempend) Om zelfstandig te leren werken aan de taken van de week, krijgen de kinderen op donderdag een weektaak. Deze loopt dan t/m de volgende woensdag. Taken die klaar zijn kleuren ze af met een smiley> lachend (het ging goed) of treurig (het lukte moeilijk)

Elke morgen en na de lunch is er een kwartier buitenspel. * Ook voor het spelen op het plein zijn regels/afspraken. Belangrijk is dat iedereen met plezier kan spelen! De leerkrachten hebben in tweetallen of in drietallen pleinwacht.

Toiletbezoek is in deze groep altijd toegestaan, maar. Liever niet onder een instructie of verhaal. Niet als de kaart op rood is gedraaid (bezet) En ALTIJD in de pauze plassen én. VOORDAT JE NAAR SCHOOL GAAT, THUIS plassen.

Inzetten van computers tijdens de lessen, maar ook thuis. Vooral voor de vakken : SPELLING en REKENEN>tafels Thuis kan er ook ingelogd worden op www.bloon.nl De leerling kan dan inloggen op eigen naam + de ontvangen code. De leerkracht houdt de woordrijen erop bij en chat af en toe met de leerlingen over de resultaten. Voor het opzeggen van de tafels krijgen ze ook dit jaar een tafel-diploma.

Elkaar over een boek vertellen. Iedere leerling krijgt één keer dit jaar een beurt voor een boekbespreking. Hiervoor krijgen ze een stencil mee met aanwijzingen hoe dit voorbereid kan worden. Spreekvaardigheid én leesplezier. Anderen worden nieuwsgierig naar het boek waarover is verteld.

We volgen de resultaten van uw kind en leggen die vast in Parnassys, een uitgebreid registratiesysteem. We bespreken de resultaten met u op de contactavonden, waarvoor u een uitnodiging krijgt. Is er zorg rond de resultaten dan overleggen we met elkaar wat we eraan kunnen doen en wat het beste is voor uw kind. Zo nodig komt er een plan. De Intern Begeleider geeft adviezen en helpt diagnosticeren wat het probleem kan zijn.

Tijdens de lessen volgen we met het nakijken van het werk, de resultaten, om bij tijdig te ondersteunen. We hanteren de resultaten van de methode-toetsen. Om een nóg beter beeld te krijgen nemen we 2 x per jaar Citotoetsen af. Voor Technisch lezen,indien nodig, meerdere keren. In groep 8 wordt de Eindtoets afgenomen en wordt een advies afgegeven voor voorgezet onderwijs.

ZIEN is een programma, ontwikkeld voor Parnassys, om zicht te krijgen in de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. 1 x per schooljaar vullen de kinderen én leerkracht een vragenlijst in rond school en welbevinden. Hierna kan de leerkracht in een overzicht de resultaten zien en daar waar zorgen zijn, actie ondernemen middels gesprek met kind/ouders of een plan van aanpak maken.