Zomerse food festival tips 2016

Vergelijkbare documenten
Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Foodblog Foodinista. Favoriete November Happy Musthaves van Foodblog Foodinista

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Leeuwarden stad van de smaak 2015

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

Amsterdam. Bites bij East 57

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Winter foodtruck evenementen

Uit eten met kerst Restaurant tips

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Top 10 Food truck festivals Lente 2015

Proeft, First Festival en Menorca

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Sherryproeverij Voorkamer in Udenhout

Pasen en leuke plannen

Mosselen met chorizo en peer

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Groepen. Mogelijkheden voor feest / bruiloft / diner. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

Eten en drinken in Adelaide

Infused water smaken tips

Jeroen Bosch Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Lunchen bij Restaurant Joost

Foodblog jaaroverzicht Januari

Oktoberfest München we komen eraan

Kids musthaves Koken met kinderen

Bilderberg De Keizerskroon

Bier voor de feestdagen met Beer in a box

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Tapas eten bij De Buren is als een avondje uit

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2

HO, HO, HO. FEESTDAGEN BIJ BLEYENBERG!

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Mijn budget weekendje Utrecht

Simpel en stijlvol dineren

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Feestje bij Beachclub LEEF. Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag

Pannenkoeken, BBQ en Gin

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

Leukste Tapas Servies

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Foodie in Florence de tips

Op zoek naar een culinaire partner die creatief met u meedenkt?

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Simpel en stijlvol dineren

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

EEN TROUWLOCATIE OM JA TEGEN TE ZEGGEN

INFORMATIE KOOKSTUDIO

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

Sponsorbrochure. T:

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Nieuwsbrief Juli 2017

harten simpel bakrecept

Bilderberg De Keizerskroon

Eten en drinken in Adelaide

Mix en match met je servies en bestek

INFORMATIE KOOKSTUDIO

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Strandzuid een zomerse wereld van mogelijkheden

SAMEN VIEREN. Korenbeursplein Korenbeursplein 2a

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in.

LEEF Arrangementen. Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag

Kook en Proefstudio Den Haag

Kookstudio brochure 2015

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Foodinista was in Napa Valley wijn district

Gastronomie. Lunch - diner - bbq - borrel

Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen.

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

Postbus 11068, 9700 CB Groningen - Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen T: F: I:

ATELIER Atelier BANQUETING B

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt.

Trouwen bij Beachclub LEEF. Herinner je gister, Droom van morgen maar LEEF vandaag

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

FEESTARRANGEMENTEN. Uw feest tot in de puntjes verzorgd!

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Momenten die de tijd in geluk veranderen

Voedingstips bij de feestdagen

Geachte gast, Wij nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen! Met vriendelijke groeten, Claire Wijnstok & Dave van der Meijden

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt.

Wat eten we vanavond?

Transcriptie:

Zomerse food festival tips 2016 De zon schijnt het is zomer en we hebben nog voldoende tijd om food festivals af te struinen. Alleen naar welke zomerse food festivals ga je nog deze zomer? Ik heb vijf zomerse food festival tips voor je op een rijtje gezet die ik zelf toch wel heel leuk vind en waar je de komende maanden nog heel goed naartoe kunt. Dus pak de agenda, zomerse zonnebril mee en misschien ook wel je picknickkleed en tijd om er op uit te gaan. 5x Zomerse food festival tips van Foodblog Foodinista Beach Food Festival Waar: Texel Wanneer: 29 en 30 juli Wat: Net even anders dan het gemiddelde food festival, maar zeker een tip om te bezoeken! Met je voeten in het zand, koud drankje erbij, beach barbecues en tja kun je het je inbeelden? Natuurlijk met het prachtige uitzicht op de zee. Niet je beachslippers vergeten. Food soul Festival Waar: Zoetermeer Wanneer: 26, 27 en 28 augustus Wat: Het Food Soul Festival. Zoetermeer zal een openluchtrestaurant worden met foodtrucks en veel soulmuziek. Een combi van lekker eten, soulfood en veel muziek.

Dorst Waar: Den Bosch Wanneer: 26, 27 en 28 augustus Wat: Het festival waar wijn en speciaal bier met elkaar worden gecombineerd. Dus ben je meer van de wijn of meer van het bier. Geen probleem je kunt er samen of met je vrienden of met je familie naartoe, want voor iedereen is het favoriete drankje wel te ontdekken. Natuurlijk is er ook voldoende te eten bij de foodtrucks. Nederland Kookt Waar: Eindhoven Wanneer: 26, 27 en 28 augustus Wat: Waar denk je aan bij eten en koken, maar dan in restaurant vorm en dan openlucht? Het is er allemaal in Eindhoven. Openlucht foodtrucks, restaurants, biertuinen, grillmeisters en natuurlijk entertainment door optredens. Het belooft heel gezellig te worden in Eindhoven tijdens Nederland kookt. ProefPark Waar: Haarlem Wanneer: 26, 27 en 28 augustus Wat: Het foodtruck festival van Haarlem. Neem gerust je picknickkleed mee, want in het park is het goed toeven en ondertussen ga je hapjes halen bij de foodtrucks. Oh ja bij ProefPark wordt ook gedacht aan entertainment met diverse bandjes en acts. Niet alleen voor de volwassenen, maar dit festival is helemaal kidsproof. Meer blogs, tips en evenementen ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch, waar eigenlijk geen tapas weer geserveerd, maar shapas. Wat zijn shapas, voor de niet kenner en ik eigenlijk inclusief; een combinatie van sherry met tapas. Een combinatie die in Spanje al jaren bekend is en bijvoorbeeld een Londen met eigen sherrybars al weer een trend is, maar wij zijn het in Nederland nog heel langzaam aan het ontdekken. Reden genoeg om mij te laten verrassen met de smaak en sherry spijs combinaties van restaurant Zarzo in Eindhoven, waar het eigenlijk al een klein eetfeestje opzich is. Shapas lunch Onze shapas lunch vond plaats bij Zarzo een Eindhoven. Een locatie die niet zomaar was uitgekozen voor dit evenement. Zarzo heeft twee copa prijzen gewonnen in Spanje voor de beste Sherry chef en de beste sherry spijs combinatie. Iets waar een Nederlands-Spaans Restaurant heel trots op mag zijn. Een detail het restaurant wat tweede is geworden in de competitie bevindt zich in Brussel, hier in de Benelux kunnen wij er blijkbaar wel iets van.

Het winnende shapas gerecht van Zarzo in combinatie met

30 jaar oude droge sherry, de sherry is voor mij om zo te drinken te droog, maar in combinatie met het gerecht heerlijk. De zoute smaken komen omhoog en de sherry wordt zachter.

Sherry als drankje De lunch werd gestart met een aperitief wat ik een heel verrassend drankje vond, jeugdig en fris. Als je mij achter verteld zou hebben dat het sherry was had ik je misschien wel niet geloofd.

Eigenlijk is het heel simpel en deze cocktail kun jij ook heel simpel zelf maken. Gebruik een cream sherry, veel ijs en een schijfje sinaasappel, hier wordt de sherry fris van. De cream

sherry is de zoetste variant van de zeven varianten sherry die er zijn en wist je dat sherry eigenlijk een wijnsoort is? Bij de sherry kregen wij deze zoute tapas geserveerd, vervolgens kregen wij er ook een iets drogere sherry bij geserveerd. De zoute smaken van de olijven en de iberico kroketjes (eigen gemaakt door de keuken van Zarzo) kwamen mooi om hoog.

Het volgende gerechtje was meer Indonesisch, maar wel typisch een shapa. Indonesisch stoofvlees en kastanje in blad van Oost-Indisch kers, een echte delicatesse als fingerfood. De

pittige smaken gaan goed samen met de droge sherry. Eigenlijk was ik best wel verrast over de sherry. Het eten was sowieso heerlijk of sherry mijn nieuwe favoriete drankje is? Nee, maar is het een mooie diner begeleider ja, ben ik geïnteresseerd ja, zou ik in Spanje in plaats van naar een wijnhuis een keer naar een sherryhuis gaan ja. Wil jij ook meer weten over Sherry, shapas en alles er om heen? Van 2 tot 8 november is het Internationale Sherryweek met diverse evenementen in Nederland en wereldwijd. En hooked on sherry of denk je sherry is toch duf? Dompel je dan onder in de wereld van Sherry! En jij bent ook om. Meer evenementen en blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. With Locals ontmoeten ontdekken in Eindhoven en Heel spannend, een avond uit eten in een loft in Eindhoven, vier gangen, met vreemden aan één lange tafel en ook nog beginnen met een borrel. Wat is hier spannend? Klinkt toch alleen maar goed? Borrelen, lekker eten en over de stad uitkijken vanuit een loft? Nou je gaat ook nog eten bij een gastheer die je niet kent. Ja, spannend! Zou ik het iets vinden?

Concept With Locals Dat is het concept With Locals, ontmoet locals en de lokale keuken. Een concept wat al jaren bekend is in Azië en nu ook naar Nederland is komen overwaaien. Super leuk, want in Azië kende ik het al en op de één of andere manier ben ik in het buitenland voor dit soort activiteiten altijd wel in, maar in Nederland vond ik de drempel toch wel een stukje hoger. Gewoon, omdat het Nederland is, denk ik? Geen nieuwe cultuur die je gaat ontdekken, het voelt als binnenkijken bij vreemden, al doe je dat in het buitenland ook, maar er dan meer te ontdekken valt. Nou uiteindelijk vond ik dat hier ook! Lees mijn ervaring van With Locals bij thuischef Peter Paul in zijn loft in Eindhoven. With Locals in Eindhoven Het adres ingevuld in de TOM TOM, want echt geen idee, waar wij naartoe moeten gaan wij onderweg naar eindhoven voor ons With Locals diner. Hoe vaak wij ook uit eten gaan, dit vinden wij spannend. Ook sta er bij stil, dat dit toch ook spannen moet zijn voor de chef? Zes vreemden rond je dinertafel, eens vragen straks. Hoe verder wij rijden kom ik er achter dat wij echt midden in het centrum van Eindhoven moeten zijn, vooral als wij opeens langs het Philips Stadion moeten zijn en parkeren in een parkeergarage midden in het centrum. Oké uitstappen dan maar en aanbellen. De bovenste verdieping, spannend en hoog! Dat wordt een uitzicht. Uhm jammer Peter Paul kan niet het Philips Station inkijken, anders weet ik nog wel wat data, waarop ik sowieso terug kom. Gezellig de helft van het gezelschap is er al en nog even wachten dan zijn we compleet. Wij worden direct ontvangen met een goed glas wijn en een amuse. Een goede start!

Aan tafel bij With Locals Het gesprek komt best snel op tafel even voorstellen, proosten op een gezellige avond en natuurlijk, allemaal hebben wij een liefde voor eten! Erg belangrijk en dan is er altijd een onderwerp. De gastheer is een hobbychef met een passie voor koken, het liefst zou hij nog een restaurant openen, maar ziet dit niet meer gebeuren. Dan is With Locals een mooie manier om zijn passie tot uiting te laten komen. Over het eten kan ik heel lang spreken, maar foto s zeggen meer dan woorden.

Tartaar van coquilles met met avocado en komkommer. Het eerste thema is groen. Leuk Peter Paul is een host met een thema en maakt er een feest van. Ik merk nu al dat het een dinnerparty is.

Themakaartjes een persoonlijke touch tijdens het diner bij Peter Paul

Ieder gerecht heeft een kleur thema Lamsrack en couscous

Het verrassende dessert witte chocolade, geitenkaas en mascarpone! Super lekke. En natuurlijk sloten we net als in het echt af met koffie, thee en chocolade. Dineren bij With Locals Wil je ook dineren bij Peter Paul? Dat kan natuurlijk. Extra leuk, door de launch van With Locals in Nederland kun je op dit moment de tweede persoon een etentje cadeau doen. Gezellig toch? Kijk verder hoe dit gaat bij With Locals Eindhoven en natuurlijk is het niet persé nodig om in Eindhoven te gaan eten er zijn ook mogelijkheden in Breda, Amsterdam en je kunt zelfs bij Moshik Roth thuis dineren. Spannend en leuk het aanbod is dan ook erg variëren van 10,00 tot 79,50 per persoon. Kijk voor meer leuke en lekkere tips hier. Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf

je in voor de Nieuwsbrief.