Overstapservice. Inhoud! Wat is de overstapservice?! Contractnummers van huidige aanbieder! Zelf opzeggen- te laat met opzeggen

Vergelijkbare documenten
Procesbeschrijving zakelijk overstappen Versie 21 augustus 2015

1. Wat gaat u precies betalen?

Procesbeschrijving zakelijk zelf opzeggen

Overstappen Consumenten

Dienstaanbieder gestuurd (p. 4-8) Klant gestuurd (p. 9-16)

Overstappen Consumenten

Bij deze zeg ik mijn abonnement voor telefonie en internet per direct op, met inachtneming van de geldende opzegtermijn.

Vraag & Antwoord voor ambassadeursactie

Voorwaarden deelname KPN Compleet

Voorwaarden deelname KPN Compleet

T-Mobile Nummerbehoud. Zakelijk overstappen naar T-Mobile: makkelijk en met behoud van uw eigen nummer.

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO

Procesbeschrijving Overstapservice Zakelijk

Voorwaarden deelname KPN Compleet

Voorwaarden deelname KPN Compleet

Hier > nu > ervaren provider

Glasvezel voor heel Helmond

Alternatieven voor inbellen.org?

Van. Tot. Overstap informatie avond Zielhorst op Glasvezel

3. Worden alle oproepen geleid via ACN? Als u kiest voor het vastelijnabonnement met CPS worden alle oproepen geleid via ACN.

Propositievoorwaarden Telefonie

Radio en TV signaal na 1 januari 2017

KPN stopt met ISDN. Wat betekent dit voor mijn bedrijf? Hoe stap ik over zonder dat mijn bedrijf onbereikbaar wordt? Kunnen wij helpen?

Installatiehandleiding. Internet en bellen

Totaalpakket maatregelen ter verbetering van WLR-proces. Definitief voorstel OPTA n.a.v. bijeenkomst van 21 juni 2007

Glasvezel voor heel Helmond

Voorwaarden STMR personenalarmering

Triple play vergelijking Consumind Augustus 2015 Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen:

Veel gestelde vragen. 1. Wat heb ik nodig om met Optibel te kunnen bellen?

Algemene Voorwaarden van Allesgeregeld.nu

Eindelijk. Doe mee en steun de vereniging.

Triple play vergelijking Consumind december 2016

GEWOON DUIDELIJKE TAAL.

In deze korte instructie lees je alles wat je moet weten over het overnemen en innemen van de toestellen. Als bijlage is een FAQ toegevoegd.

Oprichtingsdatum Landelijk actief. 30 specialisten. Telecomprovider sinds 2011 (inkoop van diensten tegen lage prijzen).

Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN FACTURATIE, BETALINGEN EN BEHEER VAN UW ACCOUNT

1

Extra voorwaarden van Ziggo B.V.

Veel gestelde vragen over Optibel

Extra voorwaarden van Ziggo Services B.V.

SAMEN VOOR SNEL EN BETROUWBAAR INTERNET

propositie Boekelnet

Handleiding Zakelijk Beheer

Betalingsbereidheid glasvezel buitengebied KRS & Leusden

Glasvezel. Daar gaan we met z n allen veel plezier van hebben. Barbara uit Wateringen. Ik ga voor glas.

Algemene Voorwaarden Overstap service

Extra Voorwaarden Ziggo Services B.V.

ADSL VDSL VDSL Bonding

Presentatie. Doelstellingen Mogelijkheden Open netwerk Providers Voortgang Verantwoordelijkheid Advies Zorg op afstand Aannemer

Installatiehandleiding Internet en bellen

Algemene Voorwaarden Overstapservice. Regelgeving

Algemene Voorwaarden Overstapservice

FlexISDN. Voordelig bellen met gntel FlexISDN. Inzicht in uw kosten. Wat is FlexISDN? Wat verandert er door over te stappen? Hoe stap ik over?

FlexISDN (WLR met CPS)

Algemene Voorwaarden Overstapservice

Algemene Voorwaarden Overstapservice. Regelgeving

Contractenmodule via Captain

Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo

Klantnummer: Factuurdatum: Factuurnummer: Factuurperiode: September Omschrijving diensten Van Tot Verbruik Bedrag

Even voorstellen: Breedband Beemster. Ruim 50 Ambassadeurs!

De snelheden zijn op basis van beschikbaarheid.

FlexISDN. Voordelig bellen met gntel FlexISDN. Inzicht in je kosten. Wat is FlexISDN? Wat verandert er door over te stappen? Hoe stap ik over?

Voor de Gamers. Veel gestelde vragen

Algemene Voorwaarden Overstapservice

Algemene Voorwaarden Overstapservice

1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5.

U bent openbare aanbieder......wat betekent dat voor u?

Overstappen naar CCV Shop

Vragen en antwoorden over WoonEnergie

T-Mobile corporate rate plan Maandelijkse abonnementskosten per geactiveerde Aansluiting. U betaalt per Aansluiting per maand 6,25

1. Wie zijn wij? 2. Waarom zijn we hier? 3. Hoe werkt onze oplossing en wat bieden we aan? 4. Wat is er nodig om van start te kunnen gaan? 5.

Besluiten overstapproces consumenten

Glasvezel, vraag en antwoord.

T-Mobile corporate rate plan Maandelijkse abonnementskosten per geactiveerde Aansluiting. U betaalt per Aansluiting per maand 12,50

Special. Connect & Play. Stel zelf je pakket samen. Maandelijks opzegbare. Ziggo Special Editie 1 april Nieuwe opbouw van de pakketten met

Q1 Ik woon in de wijk:

Algemene voorwaarden Overstapservice

NIEUWE WONING? NIEUWE VERBINDING!

T-Mobile corporate rate plan Maandelijkse abonnementskosten per geactiveerde Aansluiting U betaalt per Aansluiting per maand 12,50

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

dossier TEST 35 Het juiste pakket Welke pakketten en welke smaken zijn er? 38 Zó stap je over In vier stappen naar een andere provider

Hoe wordt KPN Top of Mind bij jonge mensen die gaan verhuizen?

Zakelijk. Productinformatie & Tarieven. 1 Zakelijk OpMaat. 2 Aanvullende diensten

T-Mobile corporate rate plan Maandelijkse abonnementskosten per Aansluiting. Je betaalt per Aansluiting per maand 6,25

Deelname aan het collectief

Glasvezel voor heel Boekel

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

SLUIT ALLE NUTSVOORZIENINGEN IN één KEER AAN!

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO

Glasvezel voor heel Boekel

Transcriptie:

Overstapservice Inhoud! Wat is de overstapservice?! Contractnummers van huidige aanbieder! Zelf opzeggen- te laat met opzeggen Wat is de overstapservice? De overstapservice zorgt ervoor dat klanten zorgeloos kunnen overstappen van de oude naar de nieuwe aanbieder. De nieuwe aanbieder zegt het abonnement bij de oude aanbieder op en zorgt ervoor dat het nieuwe pakket ingaat op de dag het oude abonnement stopt. Zo komt een klant nooit zonder internet/telefonie/televisie of met dubbele abonnementskosten te zitten. De aanbieders die meewerken met de overstapservice zijn Wanneer is de Overstapservice niet mogelijk? 1. Als de huidige provider niet meedoet aan de Overstapservice 2. Als de klant TV bij een andere provider heeft dan zijn internet, dan moet TV apart worden opgezegd. 3. Als de klant Bellen bij een andere provider heeft dan zijn internet EN zijn nummer NIET wil behouden, dan moet Bellen apart worden opgezegd.

Contractnummers Om via de overstapservice het oude abonnement te laten opzeggen is het van belang het huidige contractnummer in te vullen bij de aanvraag. Met het doorgeven van het contractnummer geeft de klant akkoord voor het opzeggen van het oude internet en telefonie abonnement. 10 cijferig of het klantnummer 7 of 8 cijferig. Te vinden via: KPN klantenservice, via www.kpn.com/mijnkpn of via een KPN factuur. Contractnummer begint met een W gevolgd door cijfers. Te vinden via: De Online klantenservice, www.online.nl/mijnonline of op een factuur van Online Contractnummer: (meerdere mogelijkheden) Totaal 9 karakters. Beginnend met het cijfer 5/Totaal 11 karakters. Beginnend met de letter B. Elk nummer vanaf 1, waarbij men kan stellen dat het maximaal 7 cijfers lang is. Te vinden via: Tele2 klantenservice of www.tele2.nl/mijntele2 Contractnummer: 8 cijferig contractnummer. Te vinden via: de klantenservice of www.telfort.nl/mijntelfort Contractnummer: 5 a 7 cijfers. Deze cijfers kunnen voorafgegaan worden door 2 letters. Te vinden via: UPC klantenservice of via www.upc.nl/mijnupc Contractnummer: 19 karakters, de eerste 2 zijn altijd XS gevolgd door 17 karakters (cijfers en letters mogelijk). Te vinden via: www.xs4all.nl/klant/mijnxs4all of klantenservice. Contractnummer: 8 cijferig nummer (dit nummer mag niet beginnen met 10,11,12,13 of 14). Indien via MijnZiggo verkregen dient hier ZG voor de staan. Alleen te vinden via www.ziggo.nl/mijnziggo of in uiterst gevallen de Ziggo klantenservice.

Zelf opzeggen Indien de klant geen gebruik kan/wil maken van de opzegservice is het van belang dat er pas wordt opgezegd nadat de bevestiging met de leverdatum van de nieuwe aanbieder is ontvangen. In geval van meerdere aanbieders dienen deze afzonderlijk te worden opgezegd, na ontvangst van de bevestiging van de nieuwe aanbieder. Als bespaaradviseur kunnen we de klant hiermee helpen door een opzegformulier samen in te vullen, uit te printen en op te sturen. Geef dus duidelijk aan de klant aan: pas opzeggen zodra u een schriftelijke bevestiging met de leverdatum van de nieuwe provider heeft ontvangen! Dit geldt uiteraard ook voor TV pakketten!!!

Risico overstap zelf regelen De verschillende soorten overstap: 1. Overstap van kabel naar ADSL (of andersom) 2. Overstap van ADSL naar ADSL 3. Overstap van glasvezel naar ADSL- of kabelinternet ADSL en kabel komen op een aparte lijn een huis binnen. ADSL gaat over de telefoonlijn, kabel internet gaat over de TV-Aansluiting en glasvezel over het glasvezelnetwerk. Het kan voorkomen dat een klant (tijdelijk) een kabel en een ADSL internetverbinding actief heeft op zijn/haar adres. Bij een overstap, zoals bij punt 2 waarbij de opzegdatum voor ingang van het nieuwe contract is heeft de klant tijdelijk geen internet, tv en vaste telefoon en loopt het risico zijn telefoonnummer kwijt te raken. Een voorbeeld hiervan: klant stapt over van KPN naar Telfort.! De klant bestelt op 1-1! De klant heeft opgezegd per 14-1 terwijl de levertijd 15 werkdagen is. De eerst mogelijke leverdatum is dan 21-1.! Op 21-1 wordt het signaal overgenomen, maar aangezien er op 21-1 geen signaal meer is (die is gestopt op 14-1) kan er niets worden overgenomen en wordt de order geannuleerd bij de nieuwe provider. De klant heeft dan geen internet én is eventueel zijn telefoonnummer kwijt.

Te laat met overstappen (klant heeft al zelf opgezegd) Wat te doen als een klant al wel heeft opgezegd maar de opzegdatum niet overeenkomt met de leverdatum? Oplossing: Er zijn een paar mogelijkheden: 1a Beide partijen doen mee aan de overstapservice - De klant gaat zijn opzegging ongedaan maken en laat zijn huidige abonnement opzeggen door de nieuwe provider (indien beide partijen meedoen aan de overstapservice). 1b Overstapservice is niet mogelijk.- De klant gaat zijn opzegging ongedaan maken en gaat het abonnement later alsnog opzeggen. De klant mag dit pas doen zodra zij een schriftelijke bevestiging (met de startdatum) van de nieuwe provider hebben ontvangen! Indien dit eerder gebeurd is de klant alsnog te laat met overstappen. 2- De klant laat de opzegging doorlopen en het contract loopt zoals in het voorbeeld op 14-01 af. Wij kunnen dan de aanvraag 1 week NA de einddatum verwerken. (dus op 21-01). Dit komt omdat wij pas een nieuwe aanvraag kunnen indienen als het signaal van de lijn af is. Dit duurt altijd 1 week na het afsluiten van de verbinding. Vanaf de dag dat wij hem kunnen verwerken gaat de levertijd alsnog in. De klant moet er rekening mee houden dat hij/zij altijd 4 a 5 weken zonder internet komt te zitten en dat nummerbehoud absoluut niet meer mogelijk is. 3- De klant neemt contact op met de huidige provider om de einddatum te wijzigen. Dit moet dan voor ongeveer 6 weken in de toekomst gepland worden, zodat we niet nogmaals hetzelfde probleem kunnen krijgen. Advies: Indien de overstapservice mogelijk is adviseren wij de klant altijd om optie 1a te kiezen. Indien de overstapservice niet mogelijk is adviseren wij de klant altijd om optie 3 of 1b te kiezen