N I E U W S B R I E F

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F"

Transcriptie

1 J A A R G A N G 7, N U M M E R 1 2 N I E U W S B R I E F M E I I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R - Z I T T E R N I E U W E R O U T E B U U R T B U S C O L U M N V A N J A N B E L T M A N J A A R V E R G A D E - R I N G O P K N A P B E U R T B U U R T B U S S E N B E K E U R I N G N A A A N R I J D I N G O P G A V E F O R M U - L I E R V A K A N T I E V A N D E V O O Z I T T E R Vrijwilligers zijn goud waard. Dit stond boven een artikel over de inzet van vrijwilligers bij verenigingen en maatschappelijke instellingen Wanneer je zo iets leest, dan denk je al gauw aan onze eigen buurtbusvereniging. In september 1980 is de buurtbus in de gemeente Hellendoorn van start gegaan. Een belangrijke voorwaarde daarbij was dat het project met vrijwilligers uitgevoerd moest worden. Intussen verzorgen we al bijna 30 jaar met een team van enthousiaste vrijwilligers het openbaar vervoer tussen Nijverdal, Den Ham, Daarlerveen en de tussenliggende plaatsen. Dat is een prestatie van groot formaat. Of wij in de toekomst ook nog in staat zullen zijn om deze taak te blijven vervullen, hangt er voor een groot deel van af of er dan genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn. Op dit moment hebben wij nog geen problemen met het opvullen van de open gevallen plaatsen. Maar met het verdwijnen van het vroeg pensioen en het langer moeten doorwerken, zal het werven van nieuwe vrijwilligers steeds meer problemen geven. Zaterdag 25 september 2010 is het zover, dan vieren we ons 30-jarig jubileum. Bij de viering van een jubileum hoort een felicitatie. Bij deze wil ik alle vrijwilligers van onze vereniging van harte feliciteren met deze fantastische prestatie. Jullie zijn goud waard. Vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet! E. Roelofs Voorzitter buurtbusvereniging Hellendoorn

2 N I E U W S B R I E F Pagina 2 N I E U W E R O U T E B U U R T B U S Belangrijke uitgangspunten bij de keuze van de route voor de buurtbus van waren: 1. Een route die aansluit op het verplaatsingspatroon van de reizigers 2. een vaste route die niet voortdurend verandert door de bouwwerkzaamheden 3. een route waarover makkelijk te communiceren valt met de passagiers De buurtbus rijdt gedurende de aanleg van de tunnel vanaf de Kruidenwijk de volgende route: rotonde G van der Muelenweg - Koersendijk Koersenwijk Van Limburg Stirumstraat Trompweg Piet Heinweg Station Nijverdal West De haltes Station Nijverdal en Centrum Nijverdal komen gedurende deze periode helaas te vervallen. Bron: Op deze website vindt u ook informatie over vertrektijden, tarieven, stremmingen enz.

3 J A A R G A N G 7, N U M M E R 1 2 Pagina 3 C O L U M N V A N J A N B E L T M A N Wat betreft het wegennet en openbaar vervoer is Nijverdal behoorlijk in beweging door de in aanbouw zijnde combitunnel. Het is al tijden één van de vaste gespreksonderwerpen onder de inwoners van de gemeente Hellendoorn en onder vele mensen ver daarbuiten. Het openbaar vervoer in Nijverdal houdt natuurlijk ook nauw verband met onze buurtbus. Het is niet verwonderlijk dat het ook bij de buurtbuschauffeurs onderling een veel besproken onderwerp is, met even zo vele meningen. Ook bij de gemeente is het een punt dat vrijwel altijd op de agenda voor een raadsvergadering staat. Overigens is het wel duidelijk dat de bestuurders van de gemeente en de bestuurders van de buurtbus niet dezelfde personen zijn. En dat verschil heeft niet alleen betrekking op de salarissen van deze bestuurders. Want er wordt ook heel verschillend gedacht over mogelijke alternatieve routes voor de diverse bussen. Het is alleszins begrijpelijk, dat ook in de bestuursvergaderingen van de buurtbusvereniging de route diverse keren een punt van overleg was. Uiteindelijk is er definitief voor gekozen om de route te rijden zoals nu het geval is. Elders in dit blad zal hierover nog wel wat bericht worden. Nog even het grootste probleem. Bij het overstappen op station West van de buurtbus naar de pendelbus en omgekeerd, komen de wat oudere en de minder valide reizigers een vrijwel onneembare hindernis tegen. In de bestuursvergadering van januari werd dit ook nog weer eens aangekaart. Volgens voorzitter Evert Roelofs zou een lift of kabelbaan een goede oplossing kunnen zijn. Maar ja. voor een periode van een jaar of drie is zo n investering financieel nou eenmaal niet haalbaar. Volgens mij is er voor de overstap nog wel een andere, goedkope oplossing voorhanden. Het is niet zo duur om vanaf de grote parkeerplaats een glijbaan aan te leggen die je behoorlijk snel beneden op station West brengt. Waarschijnlijk zullen sommige passagiers de verleiding niet kunnen weerstaan en te snel naar beneden gaan, maar daar kan de gemeente wel wat aan doen. Net als overal snelheidsbeperkende drempels aanbrengen. En als het dan nog te hard gaat: een bekeuring! Voor de tegenovergestelde richting, dus van de buurtbus naar de grote parkeerplaats, ligt het iets anders. Maar wellicht staat er bij iemand uit de agrarische sector nog een goed functionerende hooiblazer in de schuur. Die zou dan prima ingezet kunnen worden als een soort buizenpost, maar dan voor het transport van passagiers. En zo is er voor vrijwel elk probleem een oplossing!? Maar ik vrees dat deze oplossing weer nieuwe problemen zal opleveren. En dus zal alles wel bij het oude blijven. Het redactieadres is: Bert Roerink Wierdenseweg 21a 7688 PK Daarle

4 N I E U W S B R I E F Pagina 4 J A A R V E R G A D E R I N G Opkomst De jaarvergadering van 1 april jl kende een behoorlijk goede opkomst. Er waren een kleine 30 chauffeurs en bestuursleden aanwezig. Wim Michel was er namens de Regio Twente en Wim Lieven namens Connexxion. Van de plaatselijk belangen was alleen Hulsen aanwezig. Wethouder Paalman van de gemeente Hellendoorn kwam wat later. De gemeente Twenterand was niet aanwezig. Bestuursverkiezing Veel buurtbussen missen inkomsten uit reclame De bestuursleden Joke Bos, Gerrit Kolkman, Bert Roerink en Reinier Valk waren aftredend en herkiesbaar. Zij werden bij acclamatie opnieuw benoemd. Jaarverslag 2009 De buurtbus had in 2009 opnieuw te kampen met een dalend passagiersaantal. Er werden passagiers vervoerd, dat was 706 passagiers minder dan in Weliswaar was de daling minder sterk dan in 2008 maar toch altijd nog ruim 6 %. Met name in januari en februari 2009 waren er duidelijk minder passagiers. Daarna leek het aantal zich te stabiliseren maar in december liep het opnieuw sterk terug. In 2009 kreeg de buurtbus ook te maken met de gevolgen van de aanleg van de tunnel in Nijverdal. Door de bouwwerkzaamheden kan de buurtbus van 2010 tot 2013 niet haar vertrouwde route rijden. Station Nijverdal en centrum Nijverdal zijn een groot deel van deze periode niet goed te bereiken. Daarom heeft het bestuur ervoor gekozen om gedurende de aanleg van de tunnel op station West te rijden. De voorzitter deed een dringend beroep op de chauffeurs om zich aan deze route te houden. Kascontrole en financieel verslag De kascontrolecommissie ging akkoord met de jaarrekening. Aleidus Koers blijft nog een jaar lid van de commissie. Jan Willem de Groot was aftredend, in zijn plaats is Aad de Mos benoemd. De buurtbus was dankzij de bijdragen van Hellendoorn, Twenterand en de Regio Twente en dankzij de inkomsten uit de reclame op de bus een financieel gezonde vereniging. De begroting voor 2010 komt onder druk te staan door het afhaken van de adverteerders.

5 J A A R G A N G 7, N U M M E R 1 2 Pagina 5 J A A R V E R G A D E R I N G De gemeente Hellendoorn is bereid gevonden om te helpen bij het werven van nieuwe adverteerders. De campagne kan echter nog niet van start gaan zolang de Regio Twente en Connexxion nog geen besluit hebben genomen over de vervanging van de buurtbussen. In het kielzog daarvan een besluit over de manier waarop in de toekomst de reclame op de bus zal worden bevestigd. Rondvraag De heer Tempert vraagt of het mogelijk is om op zaterdag niet naar station West te rijden maar naar het centrum. De heer Boerkamp wijst erop dat lijn 96 die van station Nijverdal naar Hellendoorn rijdt, de route van de buurtbus kruist. Hij vraagt of het mogelijk is om samen te werken en passagiers van elkaar over te nemen. Volgens de heer Van Dorth blijft de Meyboomstraat gedurende de hele tunnelbouw open voor voetgangers. Hij vraagt het bestuur daarom een afsteek van de bus naar de overgang in de meyboomstraat in de route op te nemen. De heer Wassink vraagt of er op de rotonde Koersendijk een halte geplaatst kan worden om daar in- en uitstappen van passagiers mogelijk te maken die van daaruit willen lopen naar station Nijverdal of centrum Nijverdal. Volgens de heer Boerkamp klagen passagiers erover dat de website van de buurtbus niet actueel is. Daarom verzoekt hij om de website te actualiseren. De voorzitter zegt toe om al deze opmerkingen in de eerst volgende bestuursvergadering te bespreken. Afscheid Jan Vos De voorzitter neemt afscheid van Jan Vos die 25 jaar als chauffeur in dienst is geweest. Hij spreekt zijn waardering uit voor zijn jarenlange kritische betrokkenheid en grote inzet. Als blijk daarvan overhandigt hij een bos bloemen en wenst hij Jan en zijn partner het allerbeste voor de toekomst. Wethouder Paalman Aan het eind van de vergadering neemt wethouder Paalman het woord. Zij houdt een korte toespraak waarin zij het werk van de buurtbus heel nuttig en nodig noemt. Zij weet dat uit eigen ervaring want zij heeft in het verleden vaak gebruik gemaakt van de buurtbus. Zij bedankt de chauffeurs mede namens het college van B en W voor hun grote inzet. Smoelenboek / Handboek buurtbus Aan het eind van de vergadering wordt het nieuwe Smoelenboek 2010 uitgedeeld. Ook is er voor degenen die dat willen nog een Handboek Buurtbus Hellendoorn te verkrijgen. Bezoek ook eens de website van de buurtbusvereniging: (aan elkaar zonder streepje)

6 N I E U W S B R I E F Pagina 6 O P K N A P B E U R T B U U R T B U S S E N De komende tijd krijgen de Twentse buurtbussen een grote opknapbeurt. Deze upgrading, zoals Connexxion dat noemt, bestaat uit de volgende aanpassingen: 1. inbouwen van airco 2. aanbrengen van een elektrische deur 3. uitrusten van de telefoon met blue tooth 4. opknappen van alle schades 5. aanbrengen van panelen voor de reclame 6. monteren van winterbanden (permanent) Er komen 2 extra buurtbussen bij die de huidige reservebus gaan vervangen. De planning voor de operatie is nog niet bekend. Maar de eerste bus wordt nu onder handen genomen. Dat is een bus die een flinke schade heeft opgelopen. Jammer genoeg valt het nog niet te zeggen wanneer onze bus aan de beurt is. Jaarafsluiting 2009, 17 december 2009

7 J A A R G A N G 7, N U M M E R 1 2 Pagina 7 U I T D E V E R E N I G I N G Zieken Er zijn geen collega-chauffeurs die ziek zijn. Een heel gezonde vereniging dus. We bedanken deze chauffeurs voor hun inzet voor de buurtbus, m.n. Jan Vos die het maar liefst 25 jaar heeft volgehouden. We wensen Wim Ruiter het allerbeste toe. Verzoek: Als u ziek bent, wilt dat dan doorgeven aan de vervoercoördinator Rikus Tijhuis. Telefoon: rikusenjanny@orange.nl 30 jarig bestaan buurtbus In september 2010 heeft de buurtbus 30 jaar bestaan. De feestcommissie vraagt u om zaterdag 25 september 2010 vrij te houden in uw agenda. U ontvangt t.z.t. de definitieve uitnodiging. Gestopt als chauffeur Op de jaarvergadering van 1 april hebben we afscheid genomen van Jan Vos. Hij is er na 25 jaar als chauffeur mee gestopt. Wim Ruiter heeft wegens zijn gezondheid bedankt als chauffeur. Het gaat redelijk goed met hem maar zijn gezondheid wordt toch langzaam minder. Vervanging Rikus Tijhuis en Gerrit Kolkman Als de vervoercoördinator Rikus Tijhuis of de voertuigcoördinator Gerrit Kolkman afwezig zijn, kunt terecht bij hun vervanger Jan Catsburg. Telefoon: jancatsburg@xs4all.nl Ook Dirk Smith heeft bedankt. Het beviel hem niet meer zo om chauffeur te zijn o.a. door de huidige route, ook werden de ritten hem te lang. R A A D S E L Een boer wordt in China veroordeeld tot de doodstraf. De rechter laat hem nog een laatste zin zeggen om te bepalen hoe hij ter dood wordt zal worden gebracht. Als de boer liegt wordt hij opgehangen en als hij de waarheid spreekt wordt hij onthoofd. De boer spreekt een zin uit en wordt tot ieders verbazing even later vrijgelaten omdat de rechter de straf niet kan bepalen. Wat heeft de boer gezegd? Uitleg De boer sprak: "Ik zal worden opgehangen". Als de boer loog, dan zou hij worden opgehangen. Maar dat zei de boer, dus spreekt hij de waarheid. Maar als dat zo zo zijn dan zou hij worden onthoofd, en dan was het een leugen. Kortom, de rechter kan niet bepalen of de zin die de boer sprak een leugen of een waarheid is. Dus hij kan geen straf vaststellen en laat de boer daarom vrij.

8 N I E U W S B R I E F Pagina 8 A D I E U B U U R T B U S Vijftien jaar lang was Roel Kaspers op maandagmorgen van half negen tot half twaalf vaste passagier in de buurtbus. Honderden ritten had hij zijn vaste plaats achter de chauffeur. In het begin was het nog de tijd van het buskaartje. Dat werd dan door Roel geknipt. Zijn aandeel in de bus was soms nog veel groter, hij hielp met in- en uitstappen van passagiers die wel een helpende hand konden gebruiken. Totdat dit voor Roel een te zware opgave werd. Hij bleef wel een vaste passagier! Alle chauffeurs werden zijn dikste vrienden. En voor de passagiers was hij het gewaardeerde boegbeeld van de bus. Roel was altijd in voor een praatje en een groot liefhebber van een geintje. Maar ook Roel wordt een dagje ouder. Hij heeft zelf besloten ermee te stoppen. Zijn laatste rit van maandag 15 maart zit er op. Hij kijkt terug op vijftien prachtige jaren met duizenden buskilometers vol gezelligheid en waardering. Vooral waardering van zijn trouwe vrienden op de bus die hem zullen missen. Een busrit op maandagmorgen zal een stuk saaier van worden. Pet af voor Roel! Ook pet af voor zijn trouwe chauffeursvrienden!

9 J A A R G A N G 7, N U M M E R 1 2 Pagina 9 OPGAVEFORMULIER VAKANTIE 2010 Gaat u in de zomerperiode met vakantie, vul dan het onderstaande formulier in. Wilt u in de zomerperiode wel invallen, vul dan ook het formulier in. Stuur het formulier voor vrijdag 11 juni op naar Rikus Tijhuis. Naam Mijn naam is: Vakantieperiode Ik ga wel / niet op vakantie in de komende vakantieperiode. Ik ga op vakantie van: tot: 2010 Invallen Ik wil wel / niet invallen in de vakantieperiode. Ik wil wel invallen op: Ik wil niet invallen op: Ondertekening Datum: Handtekening: Dit formulier voor vrijdag 11 juni 2010 opsturen naar: Rikus Tijhuis Overwaterweg SJ Nijverdal

10

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 8, N U M M E R 1 4 N I E U W S B R I E F D E C E M B E R 2 0 1 1 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R- Z I T T E R U I T D E V E R E N I- G I N G C O L U M N V A N J A N B E L T M

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Buurtbusvereniging Hellendoorn

Jaarverslag 2012. Buurtbusvereniging Hellendoorn Jaarverslag 2012 Buurtbusvereniging Hellendoorn Inhoudsopgave 1. Voorwoord Pag. 1 2. Bestuurssamenstelling Pag. 2 3. Reizigersontwikkeling Pag. 4 4. Dienstregeling Pag. 9 5. Route Pag. 10 6. Chauffeurs

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn Jaarverslag 2011 Buurtbusvereniging Hellendoorn Inhoudsopgave 1. Voorwoord Pag. 1 2. Bestuurssamenstelling Pag. 3 3. Reizigersontwikkeling Pag. 4 4. Dienstregeling Pag. 6 5. Route Pag. 7 6. Chauffeurs

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 1 0, N U M M E R 1 7 N I E U W S B R I E F J U L I 2 0 1 3 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R Z I T T E R V A N D E V O O R- Z I T T E R U I T D E V E R E N I- G I N G P A S S A

Nadere informatie

Buurtbusvereniging Hellendoorn. Jaarverslag

Buurtbusvereniging Hellendoorn. Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn Jaarverslag 20 2007 2007 1. Voorwoord Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Bestuurssamenstelling 3. Dienstregeling en route 4. Reizigersaantallen 5. Chauffeurs 6. De bus 7. Reclame

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn Jaarverslag 2014 Buurtbusvereniging Hellendoorn Inhoudsopgave 1. Voorwoord Blz. 1 2. Bestuurssamenstelling Blz. 2 3. Reizigersontwikkeling Blz. 4 4. Route Blz. 9 5. Dienstregeling Blz, 11 6. Tarieven

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn Jaarverslag 2013 Buurtbusvereniging Hellendoorn Inhoudsopgave 1. Voorwoord Blz. 1 2. Bestuurssamenstelling Blz. 2 3. Reizigersontwikkeling Blz. 4 4. Dienstregeling Blz. 9 5. Route Blz. 10 6. Chauffeurs

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn Nota Parkeernormen

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn Nota Parkeernormen Jaarverslag 2015 Buurtbusvereniging Hellendoorn Nota Parkeernormen - 1 - Nota Parkeernormen Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn 2015-2 - Inhoudsopgave Hoofdstuk Blz. 1. Voorwoord 5 2. Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 7, N U M M E R 1 3 N I E U W S B R I E F D E C E M B E R 2 0 1 0 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R Z I T T E R V A N D E V O O R - Z I T T E R U I T D E V E R E N I - G I N G C

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 1 0, N U M M E R 1 5 N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 2 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R- Z I T T E R U I T D E V E R E N I- G I N G C O L U M N V A N J A N B E L T M A N C O

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn. De wereld binnen buurtbusbereik

Jaarverslag Buurtbusvereniging Hellendoorn. De wereld binnen buurtbusbereik Jaarverslag 2008 Buurtbusvereniging Hellendoorn De wereld binnen buurtbusbereik Voorwoord In dit jaarverslag kunt u lezen dat er in 2008 verschillende zaken, positief en minder positief, hebben gespeeld

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 1 0, N U M M E R 1 6 N I E U W S B R I E F D E C E M B E R 2 0 1 2 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R - Z I T T E R U I T D E V E R E N I - G I N G V R I J W I L - L I G E R S M

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 1 0, N U M M E R 1 7 N I E U W S B R I E F D E C E M B E R 2 0 1 3 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R- Z I T T E R U I T D E V E R E N I- G I N G N I E U W E C O N- C E S S I I E

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

Geldig vanaf 6 januari 2013

Geldig vanaf 6 januari 2013 170 Eindhoven Station } Dommelen 171 Eindhoven Station } Valkenswaard } Dommelen 172 Eindhoven Station } Valkenswaard } Luyksgestel 174 Eindhoven Station } Veldhoven } Bergeijk 177 Veldhoven } Valkenswaard

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

Presentatie Buurtbus. Hans Reijnen Buurtbusvereniging Barneveld-Nijkerk

Presentatie Buurtbus. Hans Reijnen Buurtbusvereniging Barneveld-Nijkerk Presentatie Buurtbus Hans Reijnen Buurtbusvereniging Barneveld-Nijkerk 9 oktober 2012 Inhoud Openbaar vervoer in Nederland (concessiegebieden) Syntus De buurtbus: definitie (officieel en populair) De buurtbus

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Boxmeer } Milheeze } Helmond Station Meijel } Deurne Helenaveen } Deurne Deurne } Asten } Someren } Heeze } Geldrop Boekel } Gemert } Deurne

Boxmeer } Milheeze } Helmond Station Meijel } Deurne Helenaveen } Deurne Deurne } Asten } Someren } Heeze } Geldrop Boekel } Gemert } Deurne 23 26 462 466 468 Boxmeer } Milheeze } Helmond Station Meijel } Deurne Helenaveen } Deurne Deurne } Asten } Someren } Heeze } Geldrop Boekel } Gemert } Deurne 2014 Geldig vanaf 15 december 2013 Welkom

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Voorne Putten en Rozenburg connexxion.nl

Nadere informatie

Bijlage B: Opmerkingen klanten

Bijlage B: Opmerkingen klanten Bijlage B: Opmerkingen klanten Vraag 9: Wat was uw algemene indruk van de veiligheid tijdens de rit? Indien onvoldoende of slecht, waarom? Zetten mij soms niet vast Zat niet vast, wild rijden, bumperkleven

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 38 3-7-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Wat een mooi jaar hebben we achter de rug! In deze

Nadere informatie

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Lijn 95 Goor - Borculo Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 1 december 2015 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling Belangrijkste overstapmogelijkheden Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen.

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Tijdens de jaarvergadering werd als opvolger van Jos Helmink de heer Bryan van Leeuwen gekozen tot secretaris. Bryan fluit sinds een klein jaar in de K.N.V.B.,

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL Check jouw aansluiting als je reist met een van de buslijnen in en naar Roosendaal en overstapt op de trein Vanaf 15 december 2013 rijden de

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar!

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Aldtsjerk, 14 augustus 2015 Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Tjonge jonge, wat worden we oud hè! Vandaag en morgen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

De omleidingsroute wordt gereden vanaf 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd (of evenement) tot 1 uur na afloop van de wedstrijd (of evenement).

De omleidingsroute wordt gereden vanaf 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd (of evenement) tot 1 uur na afloop van de wedstrijd (of evenement). Belangrijkste wijzigingen per 14 december 2014 Lijn 1 Wesselerbrink - Universiteit Maandag vrijdag (niet in de vakanties) Vanaf De Posten rijdt lijn 1 s middags al vanaf 14.30 uur om de 10 minuten naar

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 6, N U M M E R 1 1 N I E U W S B R I E F D E C E M B E R 2 0 0 9 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R - Z I T T E R J A N V O S N E E M T A F S C H E I D C O L U M N V A N J A N B

Nadere informatie

Les 5. In het ziekenhuis.

Les 5. In het ziekenhuis. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 5. In het ziekenhuis. Wat leert u in deze les? Een gesprek in het ziekenhuis begrijpen. Woorden omschrijven. Welke vragen u kunt stellen in het ziekenhuis. Vragen

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

buurtbus 190 Schouwen

buurtbus 190 Schouwen Vanaf 7 april 2013 Uitbreiding buurtbus 190 Schouwen Flyer Buurtbus Schouwen.indd 1 190313 13:22 Uitbreiding van buurtbus 190 Schouwen Met ingang van maandag 8 april 2013 wijzigt het een en ander voor

Nadere informatie

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 96 Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Wat doet FNV Taxi? CAO. Aanbesteden. Kaderleden. Bestuurders. Taxiconsulenten

Wat doet FNV Taxi? CAO. Aanbesteden. Kaderleden. Bestuurders. Taxiconsulenten Wat doet FNV Taxi? Aanbesteden CAO Taxiconsulenten Bestuurders Kaderleden Doe mee voor een sterkere Taxisector! De afgelopen tien jaar is er veel veranderd in de taxisector. Sinds 2001 zijn de aanbestedingen

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Gooi- en Vechtstreek connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 GRONINGEN JOURE EMMELOORD LELYSTAD GELDIG VANAF 3 JULI 2011 QLINER 315 GRONINGEN LELYSTAD 325 GRONINGEN EMMELOORD 335 GRONINGEN (ZERNIKE) JOURE Alles voor een Goede Reis met

Nadere informatie

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS 2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS Foto: Frits v/d Velde Nieuwsbulletin Modelspoorvereniging Zeeland 24/08/2010 Foto voorpagina is afkomstig van Frits van de Velde. Hij heeft een hele riks foto s van Nederlandse

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van TNT Post Onderwerp: Verjaardagen Datum: 26 juli 2010 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Rijssen - Nijverdal Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018

Rijssen - Nijverdal Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Lijn Rijssen - Nijverdal Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Gewoon een nieuwe dienstregeling Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling in Twente van start. Hoewel het grootste gedeelte van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan:

Nieuwsbrief. Uitnodiging Jaarvergadering. Aan: Nieuwsbrief Uitnodiging Jaarvergadering Aan: Mededeling Leden Ons leden aantal is niet groot we zouden best meer leden kunnen gebruiken Weet u nog mensen die belangstelling hebben of lid willen worden.

Nadere informatie

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL Brengt u dichterbij Beste, Bedankt voor uw interesse en het aanvragen van de informatie over onze verdiensten. Wij vertrouwen erop u voldoende te kunnen informeren doormiddel

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Zeeland connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

Buslijnen 2015 Noord Brabant

Buslijnen 2015 Noord Brabant 400 Eindhoven Station } Eindhoven Airport (Airport Shuttle) 401 Eindhoven Station } Eindhoven Airport Buslijnen 2015 Noord Brabant Eindhoven - Helmond - De Kempen - De Peel Geldig vanaf 14 december 2014

Nadere informatie

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de afgelopen weken hebben we veel teksten gelezen. Deze teksten hebben we samengevat, we hebben vragen erbij gesteld, gekeken

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Treinramp. Je koopt wel een ticket. Mensen Wat een drama! De NMBS voor de treinen is wel een Deze keer liep het anders...

Treinramp. Je koopt wel een ticket. Mensen Wat een drama! De NMBS voor de treinen is wel een Deze keer liep het anders... Treinramp Auteur: Jeroen Defauw vervoer waar iedereen mee mag. Je koopt wel een ticket. Mensen Wat een drama! die geen eigen auto hebben, kunnen zo bijna overal naartoe! In België hebben we de bus, de

Nadere informatie

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Notulen 1. Opening De vergadering wordt geopend om 21.35u. Mirjam heet iedereen welkom.

Nadere informatie

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Goede reis Reizen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Goede reis, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Geen bereik? Met Regiotaxi en Buurtbus wel

Geen bereik? Met Regiotaxi en Buurtbus wel Geen bereik? Met Regiotaxi en Buurtbus wel OV in de Achterhoek Aantal plaatsen: 120 Trein: 18 Bus: 70 Buurtbus: 58 Geen OV: 19 Wat is een regiotaxi geen onderdeel van het OV-net 8-persoons bus beroepschauffeurs

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is.

Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. Goedendag! Als ik even de aandacht mag, ja! Dank u. Dan geef ik nu het woord aan mezelf. Als ik mij eerst eens even mag introduceren.

Nadere informatie

H u i s h o u d e l i j k r e g l e m e n t

H u i s h o u d e l i j k r e g l e m e n t Buurtbusvereniging Zuid-Beveland Lijnen 582-595, 596-597-598, 599 H u i s h o u d e l i j k r e g l e m e n t (versie 9 februari 2015, definitief) Inhoudsopgave Artikel 1: Aard en doel huishoudelijk reglement

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Een NIEUWE baan. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Een NIEUWE baan. Wat betekent dit voor uw pensioen? Een NIEUWE baan Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud 1. Een nieuwe baan 3 2. Wat betekent een nieuwe baan voor uw ouderdomspensioen? 3 2.1. U heeft al pensioen opgebouwd bij PFZW 3 2.2. U heeft al

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Nijverdal - Hellendoorn

Nijverdal - Hellendoorn Buurtbus Nijverdal - Hellendoorn Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 201 4679 4502 61 4504 61 Daarlerveen De Eschmarke Glanerbrug Station NS Lijnennetkaart 1 452 60 Lemelerveld 4 Brugstraat Kennispark

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Melding van verandering in mijn situatie

Melding van verandering in mijn situatie Melding van verandering in mijn situatie Wat willen we graag tijdig van u weten? Een verandering in uw situatie kan van belang zijn voor uw uitkering. Voorbeelden: - U krijgt werk; - Er komt iemand bij

Nadere informatie

Indicatieve berekening ouderdomspensioen

Indicatieve berekening ouderdomspensioen Indicatieve berekening ouderdomspensioen Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een berekening van uw pensioen aanvragen. Op die manier kunt u nagaan hoeveel inkomen u ongeveer krijgt als u met

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

maart 2015 Schoonmaken is echt een vak pagina 6 Nieuwe regels voor uw pensioen pagina 4 Pensioenleeftijd naar 67. En nu? pagina 8

maart 2015 Schoonmaken is echt een vak pagina 6 Nieuwe regels voor uw pensioen pagina 4 Pensioenleeftijd naar 67. En nu? pagina 8 Pensioen krant maart 2015 Schoonmaken is echt een vak pagina 6 Nieuwe regels voor uw pensioen pagina 4 Pensioenleeftijd naar 67. En nu? pagina 8 Pensioenheld De website legt alles duidelijk uit Karin Kars

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 Geldig vanaf 14 december 2014

Dienstregeling 2015 Geldig vanaf 14 december 2014 Amsterdam, Haarlem, Zandvoort Dienstregeling 2015 Geldig vanaf 14 december 2014 8 Haarlem Station - Hogeschool Inholland 80 Zandvoort - Amsterdam Marnixstraat (via Heemstede Station en Haarlem) 81 Zandvoort

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis.

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Thema Gezondheid Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Wat leert u in deze les? De weg vragen. Om herhaling en verduidelijking vragen. Je naam spellen. Vragen stellen en beantwoorden. Veel succes! 1 HET GESPREK

Nadere informatie

Deventer e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel.

Deventer e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel. Reisinformatie en contact Reisinformatie Voor agen over vertrek- en aankomsttijden verwijzen wij u naar 0900-9292 ( 0,70 p/m, met een maximum van 14,-). U kunt ook kijken op www.9292.nl Hier vindt u de

Nadere informatie

Aan de Wmo-raad. Nieuw Hoogeveens vervoer. Geachte heer Benjamins,

Aan de Wmo-raad. Nieuw Hoogeveens vervoer. Geachte heer Benjamins, Aan de Wmo-raad DATUM ONDERWERP ONS NUMMER Nieuw Hoogeveens vervoer Geachte heer Benjamins, Hartelijk dank voor uw advies over het Nieuw Hoogeveens vervoer (23 september jl v uw kenmerk wmo/jn/15027).

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Afscheid Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Afscheid Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: KBS De Schothorst Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G NB 11, 24-06-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 11, 24-06-2015 Afscheid Rob 1 Gevraagd: DVD s voor Skik in Twente 2 Overblijf 2 De Waarbeek

Nadere informatie

Infopunt 07 4 december 2013

Infopunt 07 4 december 2013 Infopunt 07 4 december 2013 Vol verwachting klopt ons hart! De school ziet er feestelijk uit met alle Sinterklaas versieringen en natuurlijk, onze grootste blikvanger, die prachtige boot. Bij en in de

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek Germa de Vos Kletsboek Een vrolijk voorleesboek 1 Het huis van de tien kinderen 1., daar kun je haast niet lopen. Overal zitten kleintjes hun vetertjes te knopen. 2., daar is het altijd feest, omdat er

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

1 van 13 18-11-2012 20:02

1 van 13 18-11-2012 20:02 1 van 13 18-11-2012 20:02 SLEUTELCAFE ANGEREN 9 MEI 2009 Geschreven door Arjan Verheul. Gisteren was het zover. Mijn eerste sleutelcafé. Ik was extra vroeg opgestaan omdat ik een druk CB500f programma

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie