Ook een complexe financiële administratie moet natuurlijk kloppen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ook een complexe financiële administratie moet natuurlijk kloppen."

Transcriptie

1 Ook een complexe financiële administratie moet natuurlijk kloppen. Over inzicht, controle en uw ambities. laat onderwijs bedrijven

2 Activa Financiële stuurgegevens Subsidie? Facturen Passend onderwijs digitaliseren Inwerkperiodes Managementinformatie Kloppende jaarrekening Tussentijdse cijfers Bezuinigingen

3 Vragen, onduidelijkheden, lastige materie? Dan kunnen wij bij de beantwoording ervan samen met u het verschil maken. Vaak komen bepaalde processen en vraagstukken ieder jaar weer terug. Zo maakt u elk jaar een jaarverslag en gaat u na de zomervakanties alweer de begrotingsrondes in. Soms zijn de vraag stukken zo veelomvattend dat u er met uw eigen kracht(en) niet meer uitkomt. Wij van Merces helpen u graag met het beantwoorden en beheersen van complexe en veelomvattende vraagstukken in uw financiële administratie. Het moet kloppen. Dat kunnen wij u bieden. Wij zeggen alstublieft of liever... AUB. AUB Advies, Uitvoering & Bouwen Merces is dé financiële dienstverlener voor PO, VO, MBO en HBO. Maak snel een afspraak.

4 AUB Advies Uitvoering Bouwen En dat doen we als volgt: met Advies over uiteenlopende vaak complexe vraagstukken. We vragen en we vragen door, we analyseren de vraagstukken en komen met direct implementeerbaar advies. Geen hoogdravende rapporten maar bij de tijd, helder en vooral heel praktisch. bij de Uitvoering van uw financiële admini stratie, vastlegging of verantwoording. Heel simpel, we kunnen een aantal zaken voor u doen: vanaf het begin gegevens accuraat Invoeren en ordenen, alle gegevens samenstellen en samenvoegen tot een logisch geheel, daarna natuurlijk alles heel goed controleren (want alles moet gecheckt en gedubbelcheckt worden, daar zijn wij van overtuigd) om vervolgens deze gegevens aan te leveren aan interne organen of aan bepaalde externe instanties, en bij hen kunnen we ze ook presenteren of maatwerkgericht rapporteren. bij het Bouwen van uw administratie zodat u steeds meer controle en inzicht krijgt. Dat betekent dat we met u soms gaan snoeien om u te kunnen laten groeien, dat we bijvoorbeeld nieuwe administraties zorgvuldig voor u implementeren. We kunnen uiteenlopende rapportages voor u bouwen, zodat u niet achter de feiten aan hoeft te lopen. Wat kan Merces Hieronder hebben we de aandachtsgebieden uit onze dienstenportfolio verder uitgewerkt. Per onderdeel geven we aan waarmee we - samen met u - het verschil kunnen maken. Administratie opzetten Met andere woorden: efficiënt en effectief gaan werken. De basis en het startpunt voor een administratie is de inrichting. We helpen of begeleiden bij het opzetten van uw AO/IB, uw werkprocessen en het inrichten van de structuur van uw financiële pakket. Zo creëert u grip! Gaat u voor zo veel mogelijk standaardiseren? We kunnen het ter plekke met u bepalen. We verzorgen de implementatie van Exact Globe Next en brengen veel kennis mee van deze belangrijke, ondersteunende software. Wilt u feilloos rapporteren? Dan hebben wij Business Objects als rapportagetool, en we kunnen in rapportages zelfs personele administratie met uw financiële administratie gecombineerd opleveren. Voor uw digitale facturenstroom bevelen wij de software van ProActive aan. Let u ook op de correctie functiescheiding? Wie doet wat binnen een organisatie? Heeft u een handboek of beschrijving voor de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden? Anders zorgen wij er wel voor. En dan de informatievoorziening (scheduling) voor budgethouders en andere belanghebbenden. Heeft u er al over nagedacht hoe u ze op gezette tijden precies volgens hun behoefte kunt informeren? Wij beschikken over veel kennis en ervaring welke informatie doeltreffend is en wat beter kan in samenstelling en distributie.

5 Essentiële voorwaarden voor succes - een degelijke PDCA-cyclus - controle hebben én houden - beschikken over excellente managementinformatie - voldoen aan wet- en regelgeving - focus op eigen kwaliteit voor u doen? Administratie uitvoeren (werkplekondersteuning) Heeft u een goede AO/IB op poten? Maar heeft u (tijdelijk) een probleem met de invoercapaciteit of andere werkzaamheden? Denk dan eens aan de werkplekondersteuning die wij op onderscheidende wijze voor u kunnen doen. We doen veel meer dan een uitzendkracht zou doen. Bij Merces heeft u te maken met HBOgeschoolde professionals met ervaring en onderwijsexpertise. Die u ondersteunen met de bekende trits: volledigheid, tijdigheid en juistheid. Die ervoor zorgen dat u weer bij bent met inkoop, verkoop, kas en bank en de verwerking van alle financiële mutaties. Bovendien bent u verzekerd van gedegen tussentijdse controles. TIP Laat eens een Quickscan (audit) door ons doen om te bepalen of de uitvoering van uw AO/IB in orde is. Informatie bundelen tot een sterk en krachtig instrument. Dát vinden wij bij Merces belangrijk. Praktische vragen over Exact Globe Next? Geen probleem, we hebben tijdens kantooruren onze eigen Exact Servicedesk. Merces ontzorgt u omdat u zichzelf bedient, terwijl we er altijd zijn voor ondersteuning. We noemen dat geholpen zelfbediening. Interne informatievoorziening U heeft een goed ingerichte AO/IB en de uitvoering ervan is volledig, tijdig en juist. Binnen de organisatie willen bepaalde onderdelen van u weten hoe de zaken er ook financieel bij staan. Op welke manier zorgt u er nou voor dat alle betrokken partijen een juist en volledig beeld van hun onderdeel of zelfs van de gehele organisatie krijgen? Wij kennen de diverse soorten informatiebehoefte en zijn ervan overtuigd dat u daarom met maatwerk zult moeten rapporteren. De bekende MARAP s vormen dankzij onze adviezen en - als u dat wilt - onze werkzaamheden voor uw rapportages in Business Objects geen probleem meer. Wij kennen uw stakeholders, we Handjes te kort? Maak snel een afspraak.

6 Met ons bewezen werkprogramma kunt ú probleemloos een balansdossier samenstellen. zorgen dat u de controle krijgt en vooral houdt. Met onze diverse werk programma s houdt u tussentijds overzicht en kunt u heel praktisch bijblijven met de ontwikkelingen. Uiteraard is onze visie dat u altijd correct rapporteert, goed controleert (denk aan een goed dashboard) en adequaat bijstuurt. Externe verslaggeving U zult de informatie die uit uw AO/IB komt ook buiten uw organisatie (moeten) brengen. Merces rekent het opstellen en aan leveren van 100% correcte jaarrekeningen als één van zijn specialiteiten. We weten als geen ander alles over de meest actuele wet- en regelgeving, de controles die een accountant doet en de steeds veranderende eisen die de overheid (zoals DUO) stelt bij de aanlevering van de gevraagde informatie. We hebben daar werkprogramma s voor, die u precies begeleiden met de vastlegging. Denk hierbij aan het EFJ (Elektronisch Financiële Jaarverslag) en de diverse kengetallen. De cijfermatige onderbouwing van uw beleid is in goede handen. Als u wilt kunnen we deze onderbouwing namens u zelfs presenteren. Budgetteren en begroten Ook u moet slim begroten. Ook u heeft te maken met geoormerkte subsidies. Bij elke school in Nederland zijn de personeelskosten op het totale budget meer dan 80%. Wat hebben we nodig? Het begint met een degelijke AO/IB (die u samen met ons kunt opzetten). We kunnen u adviseren en helpen bij de begrotingstypes die uw organisatie nodig heeft. Denk aan: personele en materiële begrotingen, liquiditeitsbegrotingen en kosten- en opbrengstenbegrotingen. Wij zorgen daarbij voor een optimaal proces rondom zo n begroting. Wie doet wat wanneer, en met welk resultaat. Natuurlijk kunnen we u ook ondersteunen bij de meerjarenbegrotingen. Tussentijds wilt u weten hoe u ervoor staat: Merces is gespecialiseerd in uitputtingsoverzichten op diverse niveaus. Voor elke vraagstuk de juiste stuurinformatie, dat wilt u toch ook?

7 Elke euro telt Betalen en sparen U wilt grip op uw geldstromen. U onderkent de risico s die er op dit moment bestaan bij betalingen. En als u die niet heeft of onderkent, dan waarschuwen wij wel op tijd. Merces kent de weten regelgeving op dit gebied als een van de weinige partijen in Nederland. We zien de risico s bij onze relaties en helpen ze daar heel concreet bij, op onderscheidende wijze. Wilt u weten wat u het beste kunt doen met treasury en liquiditeit? Vraag het ons, we komen graag een keer langs om uw situatie te bekijken. Investeren U staat voor de keuze. Moet ik gaan investeren of toch nog even uitstellen? En op het gebied van bijvoorbeeld de huisvesting verandert er de komende jaren nogal wat. Daar wilt u geen risico s lopen. Neem contact met ons op. We kunnen de financiële resultaten van de investering voor u in beeld brengen zodat u gegronde keuzes kunt maken. Wat heeft de investering gekost en opgeleverd? Uw beleid van leermiddelen kan Merces vertalen in de juiste activaregistratie en heldere afschrijvingsoverzichten voor uw beleid. En de tijd die er tussenin ligt, krijgt u dankzij de expertise van Merces helder in beeld. TIP betrek ons ook in het selectieproces van uw FA-medewerkers. Uw voordeel is onze expertise over FA-competenties Training en opleiding Alle kennis die wij hebben opgebouwd voor het onderwijsveld, kunt u ook in de vorm van een training van ons krijgen. Bij u op locatie of bij ons in Tiel, dat maakt ons niet uit. Onderwerpen: subsidies, lump-sumfinanciering, Exact Globe Next, uw werkprocessen en de controles die u daarbij uitvoert. En natuurlijk alles wat we verder in deze brochure hebben genoemd. Neem contact op met ons over uw wensen en mogelijkheden. Wilt u een FA-medewerker ingewerkt hebben? Wij doen dat snel en efficiënt, bij u op de werkvloer. Dit jaar uw doelen bereiken? Maak snel een afspraak.

8 Merces is dé financiële dienstverlener in het onderwijs. Wat kunnen wij voor u doen? In het kort: Werkplekondersteuning (ter vervanging of als aanvulling) AO/IB opzetten en/of uitvoeren Interne informatievoorziening Externe verslaggeving Budgetteren en begroten Betalen en sparen Investeren Training en opleiding Merces werkt samen met ProActive, Exact Globe Next en Business Objects. Medelsestraat VA company/merces-b.v. Postbus HG Tiel T F info@merces.nl laat onderwijs bedrijven

PSA en HR. Complexe vraagstukken vragen om heldere oplossingen.

PSA en HR. Complexe vraagstukken vragen om heldere oplossingen. PSA en HR. Complexe vraagstukken vragen om heldere oplossingen. Over inzicht, controle en uw ambities. laat onderwijs bedrijven Vervangingsfonds Werkkostenregeling Subsidies RDDF Vaststelling jaarinkomen

Nadere informatie

Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit

Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit Leidinggeven - aan de bedrijfsvoering van een samenwerkingsverband VO - hoe doe je dat? 11 juni 2014, Els Verschure en Rick de Wit Programma 10.30-11.15 uur Plenaire inleiding Goed financieel management

Nadere informatie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie Hoofd financiën en leerlingenadministratie Elde College, standplaats locatie Schijndel Het Hoofd financiën en leerlingenadministratie coördineert en verricht werkzaamheden binnen de financiële en de leerlingenadministratie

Nadere informatie

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014 Inrichting financiële functie Klaar voor de start 19 mei 2014 Els Verschure (Infinite Financieel) Erik de Vries (DUO) Programma Introductie bemensing bedrijfsvoering Financieel management en beheer Wie

Nadere informatie

Efficiënt werken met DOT

Efficiënt werken met DOT Efficiënt werken met DOT Haal meer uit uw DOT-kwartaalrapportages De Zorgspecials van Cure4 Haal meer uit uw DOT-kwartaalrapportages Procesoptimalisatie met DOT-managementinformatie Voor u het weet staan

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS

IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS OVER GOVERS ONDERWIJS ACCOUNTANTS OVER GOVERS ONDERWIJS ACCOUNTANTS Ruim 25 jaar ervaring in de controle en advisering van onderwijsinstellingen Sinds 1 juli 2013

Nadere informatie

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl

DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES. marshoek.nl DE BOUWSTENEN VOOR ÚW SUCCES marshoek.nl MARSHOEK Marshoek is de financiële retailspecialist, die u helpt een optimaal rendement te realiseren. Een betrouwbare, onafhankelijke partner, die uw ambities

Nadere informatie

Treasurystatuut Gemeente Den Helder. ieheersdeel

Treasurystatuut Gemeente Den Helder. ieheersdeel Treasurystatuut 2014 Gemeente Den Helder ieheersdeel Administratieve organisatie en interne controle. A. Uitgangspunten administratieve organisatie en interne controle. Vanuit de treasuryfunctie zijn de

Nadere informatie

Plaats in de organisatie: De administrateur ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Bedrijfsvoering/controller.

Plaats in de organisatie: De administrateur ontvangt hiërarchisch leiding van de manager Bedrijfsvoering/controller. FUNCTIEBESCHRIJVING Organisatie: MEE West-Brabant Afdeling: Bedrijfsvoering Functiebenaming: Functiecode: A Salarisschaal: 45 Vastgesteld: 01-10-2011 Doel van de functie: Het verrichten van financieel-administratieve

Nadere informatie

Unit 4 Multivers Lite. Unit 4 Multivers. Het compacte pakket voor uw complete administratie

Unit 4 Multivers Lite. Unit 4 Multivers. Het compacte pakket voor uw complete administratie Unit 4 Multivers Lite Unit 4 Multivers Het compacte pakket voor uw complete administratie U NIT 4 MULTIVERS L ITE EVEN VOORSTELLEN... Unit 4 Agresso is een softwareonderneming met een landelijk netwerk

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Functiebeschrijving technisch administrateur (junior)

Functiebeschrijving technisch administrateur (junior) Functiebeschrijving technisch administrateur (junior) Doel Het tijdig en correct voeren van (sub-)administraties van de nieuwbouwprojecten, vastgoed onderhoud- en investeringsprojecten, het leveren van

Nadere informatie

(financiële) verantwoording passend onderwijs

(financiële) verantwoording passend onderwijs (financiële) verantwoording passend onderwijs Conferentie Naoberschap - Meesterschap, vrijdag 10 oktober 2014 Start with why? Waarom is verantwoording van belang? Hoe geef ik handen en voeten aan verantwoording?

Nadere informatie

Whitepaper. Online samenwerken: meer transparantie en efficiency geeft accountant extra ruimte voor advies

Whitepaper. Online samenwerken: meer transparantie en efficiency geeft accountant extra ruimte voor advies Whitepaper Online samenwerken: meer transparantie en efficiency geeft accountant extra ruimte voor advies Een whitepaper van UNIT4 Accountancy 2013 Inleiding Accountantskantoren leveren vandaag de dag

Nadere informatie

Vacature Hoofd Financiën

Vacature Hoofd Financiën Vacature Hoofd Financiën Gezocht: Krachtig Hoofd Financiële en Salarisadministratie Voelt u zich aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Voortgezet Onderwijs? Bent u de krachtige, financiële

Nadere informatie

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen Wist u dat u bij Van Daal & Partners uw administratieve handelingen ook digitaal kunt uitvoeren? Met het online-dienstenpakket

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Nationale Controllersdag 2016 9 juni 2016. Financial Control Framework Van data naar rapportage

Nationale Controllersdag 2016 9 juni 2016. Financial Control Framework Van data naar rapportage Nationale Controllersdag 2016 9 juni 2016 Financial Control Framework Van data naar rapportage Inhoudsopgave Even voorstellen Doel van de workshop Positie van Finance & Control Inrichting van management

Nadere informatie

Factview software. innovatieve financiële rapportages. Planning Company financieel en strategisch bedrijfsadvies en informatie

Factview software. innovatieve financiële rapportages. Planning Company financieel en strategisch bedrijfsadvies en informatie v.01 Factview software innovatieve financiële rapportages Planning Company financieel en strategisch bedrijfsadvies en informatie Planning Company is een innovatieve advies organisatie en leverancier van

Nadere informatie

YouzQ Experts in Contractbeheer

YouzQ Experts in Contractbeheer YouzQ Experts in Contractbeheer Experts in Contractbeheer Flexibele oplossingen voor uw zakelijke behoeften Professioneel contractbeheer Transparante en duidelijke afspraken zijn noodzakelijk om grip te

Nadere informatie

Ons motto: topkwaliteit leveren en plezier hebben in ons werk!

Ons motto: topkwaliteit leveren en plezier hebben in ons werk! Forque Is gespecialiseerd in blijvende verbeteringen. Werkt samen met de klant vanuit een gezamenlijk doel. Optimaliseert processen en bedrijfsresultaten door ondersteuning, advies of interim-management.

Nadere informatie

Word jij onze collega?

Word jij onze collega? Word jij onze collega? Senior medewerker financiën, 36 uur Als senior medewerker financiën ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de begroting en de verslaglegging van Stichting Thuisvester. Je maakt

Nadere informatie

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Blömer accountants en adviseurs Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Als professional op het gebied van accountancy en fiscale advisering zijn we u graag van dienst. Deskundig en betrokken

Nadere informatie

Monitor Sociaal Domein

Monitor Sociaal Domein Monitor Sociaal Domein Elke gemeente heeft of krijgt een Monitor Sociaal Domein Hoe staan we er voor binnen het Sociaal Domein? Waarom stijgen de zorgkosten zo hard en hoe krijgen we hier grip op? In welke

Nadere informatie

Goed mkb-bestuur en de rol van de accountant

Goed mkb-bestuur en de rol van de accountant Goed mkb-bestuur en de rol van de accountant Agenda Voor de pauze: introductie en een ondernemer over het Diamond model Pauze: 17.30-18:30 uur Na de pauze toepassing van het Diamond model in de praktijk

Nadere informatie

drs. Jaap Bergman RA vestigingsdirecteur Hartelijk welkom Onderwijs in zwaar weer

drs. Jaap Bergman RA vestigingsdirecteur Hartelijk welkom Onderwijs in zwaar weer drs. Jaap Bergman RA vestigingsdirecteur Hartelijk welkom Onderwijs in zwaar weer Al in 2009 voortekenen daling kapitalisatiefactor 0,5 0,48 0,46 0,44 PO VO 0,42 0,4 0,38 2006 2007 2008 2009 Kapitalisatiefactor

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

Kader aanbesteding accountantscontrole. Rekeningencommissie gemeenteraad Hilversum September 2013

Kader aanbesteding accountantscontrole. Rekeningencommissie gemeenteraad Hilversum September 2013 Kader aanbesteding accountantscontrole Rekeningencommissie gemeenteraad Hilversum September 2013 Introductie Met ingang van boekjaar 2008 is Ernst & Young Accountants door een benoemingscommissie uit de

Nadere informatie

Administrateur. Context. Doel. Rapporteert aan/ontvangt hiërarchische richtlijnen van: Directeur dienst Afdelingshoofd

Administrateur. Context. Doel. Rapporteert aan/ontvangt hiërarchische richtlijnen van: Directeur dienst Afdelingshoofd Administrateur Doel Realiseren van beheersmatige, adviserende en managementondersteunende administratieve werkzaamheden ten behoeve van de instelling, dan wel onderdelen daarvan, binnen vastgestelde procedures

Nadere informatie

Inzicht verkrijgen kost tijd, geen inzicht hebben kost kapitalen

Inzicht verkrijgen kost tijd, geen inzicht hebben kost kapitalen Inzicht verkrijgen kost tijd, geen inzicht hebben kost kapitalen 1 1. Korte introductie 2. Inkomsten van de gemeente 3. Uitgaven van de gemeente 4. instrument begroting 5. Begrotingscyclus 6. Controle

Nadere informatie

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk

Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Goede voorbeelden van functieprofielen uit de praktijk Deze voorbeelden van een functieprofiel kunnen je prima helpen bij het opstellen van je eigen profiel We zijn er van overtuigd dat deze praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Toepassing XBRL in BVE

Toepassing XBRL in BVE Toepassing XBRL in BVE Presentatie SaMBO ICT conferentie 19 september 2013 1 AGENDA 1. Voorstellen 2. SBR/XBRL in het Onderwijs 3. Demo 4. Plan komende periode 5. Vragen Doet u die maar! Recente vraag

Nadere informatie

MEDEWERKER FINANCIËN voor 36 per week voor bepaalde tijd

MEDEWERKER FINANCIËN voor 36 per week voor bepaalde tijd Interne- en externe oproep Ondersteunende Diensten Afdeling Financiën Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs Horizon College Beleidsmedewerker Onderwijs Sector BMO Alkmaar C70) Afdeling Communicatie en Onderwijs (C&O) Contract: Vervanging wegens zwangerschapsverlof Periode: 1 mei 2015 tot 1 oktober 2015 Omvang:

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

Afbreukverantwoordelijkheid. Voorbeeld activiteiten: Werkomstandigheden. Relevante competenties: Complexiteit. Regelcapaciteit

Afbreukverantwoordelijkheid. Voorbeeld activiteiten: Werkomstandigheden. Relevante competenties: Complexiteit. Regelcapaciteit 10 Administratie / Financiën Niveau d Uitvoeren van financieel administratieve taken. Voert deeltaken uit op het terrein van debiteuren, crediteuren- en grootboekadministratie. Voert bepaalde registraties

Nadere informatie

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 AccountView Huurbundels 9 mei 2014 AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 Inhoud Hieronder ziet u de opzet van dit Overzicht Huurbundels. U kunt direct

Nadere informatie

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld Financiële Diensten Uw financiën efficiënt en goed geregeld n of diensten? Neem dan contact met ons op: rtfondsen.nl - www.sportfondsen.nl Wilt u meer weten over een van onze producte Telefoon: (020) 3550

Nadere informatie

Hoofd Financiën. A. Te verrichten financieel-administratieve planningstaken

Hoofd Financiën. A. Te verrichten financieel-administratieve planningstaken Hoofd Financiën Als hoofd Financiën verantwoordelijk voor: de uitvoering van de financiële planning, het verwerken van de financiële gegevens en het rapporteren in de vereiste vorm en frequentie; de voortgang

Nadere informatie

centrale administratie l bestuursbureau onderwijs

centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs centrale administratie l bestuursbureau onderwijs

Nadere informatie

Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën

Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën Gezocht: Krachtige Stafmedewerker Financiën Voel jij je aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Primair Onderwijs? Ben jij de krachtige, financiële duizendpoot die behalve het opstellen van

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van de accountant

De toegevoegde waarde van de accountant De toegevoegde waarde van de accountant - Wettelijke rol en taak accountant - Wat kunt u daarnaast van uw accountant verwachten om tot een heldere en transparante verantwoording te komen Rol en taak accountant

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Gegevensbeheer Functiecode: 0501

Functieprofiel: Medewerker Gegevensbeheer Functiecode: 0501 Functieprofiel: Medewerker Gegevensbeheer Functiecode: 0501 Doel Realiseren van beheersmatige, adviserende en managementondersteunende administratieve werkzaamheden ten behoeve van de organisatie, dan

Nadere informatie

Ons kantoor. www.mudifin.nl

Ons kantoor. www.mudifin.nl 0 UW ONDERNEMING Ons kantoor In 2004 hebben wij, Ingrid en Michael Muyres, Mudifin opgericht. Inmiddels is ons kantoor uitgegroeid tot een full service organisatie op financieel en fiscaal gebied. Samen

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

RapportagePortaal. Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) voor kredietrapportage aan uw bank

RapportagePortaal. Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) voor kredietrapportage aan uw bank RapportagePortaal De standaard voor ondernemers Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) voor kredietrapportage aan uw bank Minder tijd voor uw administratie, meer tijd om te ondernemen Efficiënter aanleveren

Nadere informatie

BOEKHOUDING, KERNGETALLEN EN WAT KAN IK HIERMEE?

BOEKHOUDING, KERNGETALLEN EN WAT KAN IK HIERMEE? BOEKHOUDING, KERNGETALLEN EN WAT KAN IK HIERMEE? Kappersadministratie.nl Ronald Geerlings Waar gaan we het over hebben? De Da Vinci Norm Kerngetallen Resultaatoverzichten Boekhouding Tips om kosten te

Nadere informatie

het arrangement voor sportinstellingen

het arrangement voor sportinstellingen het arrangement voor sportinstellingen Altijd maatwerk Veel kennis en ervaring Snel en persoonlijk zaken doen Bij een financiering maken we afspraken die naadloos aansluiten bij uw sportinstelling. samenwerking

Nadere informatie

UTAH MAAKT IT LEUK UTAH, IT-DIENSTVERLENER VOOR HET MKB EN DE ACCOUNTANT

UTAH MAAKT IT LEUK UTAH, IT-DIENSTVERLENER VOOR HET MKB EN DE ACCOUNTANT UTAH MAAKT IT LEUK UTAH, IT-DIENSTVERLENER VOOR HET MKB EN DE ACCOUNTANT JE ZOEKT CONTACT MET UTAH IT & DATA CONSULTING Als jij als ondernemer gewoon wilt werken en je over IT geen zorgen wilt maken Als

Nadere informatie

Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden:

Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden: Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden: Tussentijds actueel inzicht Wij zijn van mening dat tussentijdse cijfers van cruciaal belang zijn bij het nemen van beslissingen. Dit inzicht

Nadere informatie

Service & Onderhoud. Een USP

Service & Onderhoud. Een USP Service & Onderhoud Een USP Waar gaat het om? Service en onderhoud is een unique selling point, dat is maar al te waar. Het is een toegevoegde waarde die vaak bepalend is voor keuzes die worden gemaakt

Nadere informatie

Projectbureau voor huisvesting & facility management

Projectbureau voor huisvesting & facility management Projectbureau voor huisvesting & facility management 2 Ondersteuning van huisvestingsprojecten Offace projectbegeleiding is een adviesbureau op het gebied van huisvesting en facility management. Wij ondersteunen

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

BLUEFIN INTERIM FINANCE PROFESSIONAL

BLUEFIN INTERIM FINANCE PROFESSIONAL BLUEFIN INTERIM FINANCE PROFESSIONAL Jasinka Rassat Lage Zwaluwe 3 november 1973 Opleiding 1993/1997 HEAO Bedrijfseconomie Hogeschool Holland Diemen (diploma behaald) 1991/1993 behaald) MEAO M.B.O. College

Nadere informatie

Toezicht op Financiën. Wim Touw 17 april 2013

Toezicht op Financiën. Wim Touw 17 april 2013 Toezicht op Financiën Wim Touw 17 april 2013 Agenda OMGEVING FINANCIEEL MANAGEMENT SOFT CONTROLS DE ROL VAN DE ACCOUNTANT SPECIFIEKE VRAGEN 1 OMGEVING 2 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT

Naheffing Jaarreken. Vergunningen. De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT Naheffing tsvorm Jaarreken Vergunningen De MKB-accountant: een goede adviseur DAAROM EEN ACCOUNTANT maart 2013 DE MKB-ACCOUNTANT: EEN GOEDE ADVISEUR Elke ondernemer heeft behoefte aan een goede adviseur,

Nadere informatie

Een business case voor credit management software

Een business case voor credit management software Een business case voor credit management software Waarom? Wat kost het? Wat levert het op? Voor ons als CE-iT, is het duidelijk waarom je als organisatie credit management software moet gebruiken. Niet

Nadere informatie

PERSOONLIJKE AANPAK. MKB Accountancy & Advies De Supermarktcoach

PERSOONLIJKE AANPAK. MKB Accountancy & Advies De Supermarktcoach PERSOONLIJKE AANPAK MKB Accountancy & Advies De Supermarktcoach De Supermarktcoach Als supermarktondernemer zit u bovenop de laatste ontwikkelingen, feiten en cijfers. Er ontgaat u niets, en het liefst

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

Toelatingsassessment. Portfolio. Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT. Naam Adres Telefoon Datum

Toelatingsassessment. Portfolio. Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT. Naam Adres Telefoon  Datum Toelatingsassessment Portfolio Assessment t.b.v. toelating tot de deeltijdopleiding HBO-ICT Naam Adres Telefoon E-mail Datum 1 Persoonlijke gegevens en c.v. Neem hieronder uw persoonlijke gegevens en curriculum

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur Efficiëntie Meegaan met de tijd Mobiliteit De markt verandert evenals onze manier van werken. Het leven wordt mobieler en we

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

Voorlopig Functieprofiel

Voorlopig Functieprofiel Voorlopig Functieprofiel Functienaam Organisatie Onderdeel Teamleider ROC Service Center Service Center Indicatie functieschaal 11 Datum 07-10-2013 Context van de functie Het Service Center is een resultaatverantwoordelijke

Nadere informatie

UWPLUS DIENSTENWIJZER

UWPLUS DIENSTENWIJZER UWPLUS DIENSTENWIJZER UWPLUS DIENSTENWIJZER OVER ONZE DIENSTVERLENING Op grond van de Wet Financieel Toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een overeenkomst onderstaande informatie

Nadere informatie

Het accountantsrapport en uw onderneming

Het accountantsrapport en uw onderneming Het accountantsrapport en uw onderneming 1. Inleiding Elke onderneming heeft belanghebbenden. Denk bijvoorbeeld aan personeelsleden, crediteuren en de overheid (de fiscus, subsidieverlenende instanties).

Nadere informatie

Drs. J. (Jaap) Bergman RA vestigingsdirecteur - partner. Hartelijk welkom

Drs. J. (Jaap) Bergman RA vestigingsdirecteur - partner. Hartelijk welkom Adequate AO/IB Drs. J. (Jaap) Bergman RA vestigingsdirecteur - partner Hartelijk welkom Onderwerpen 1. Basis AO/IB 2. Toegepast op SWV 3. Risicomanagement 4. Vragen 1. Basis AO/IB 1. Basistheorie AO/IB

Nadere informatie

Zijn uw plannen en middelen in balans?

Zijn uw plannen en middelen in balans? Zijn uw plannen en middelen in balans? MEER DOEN MET MINDER GELD DOOR UW WERKKAPITAAL TE VERLAGEN CASH IS KING! Ontdek in deze brochure hoe dat kan Werkkapitaal is bijna in elk bedrijf en instelling een

Nadere informatie

Professionals in het hart van uw organisatie

Professionals in het hart van uw organisatie Professionals in het hart van uw organisatie De business professionals van HRT hebben de ambitie om uw bedrijf beter te laten renderen. De kennisgebieden waar ons hart sneller van gaat kloppen zijn Financieel,

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

Meerjaren projectplan Commissie MKB

Meerjaren projectplan Commissie MKB Meerjaren projectplan Commissie MKB Maart 2017 1 Digitalisering biedt kansen Digitalisering en robotisering zijn niet nieuw, maar de omvang en snelheid nemen in rap tempo toe. ERP-systemen en dashboarding

Nadere informatie

Grip op uw geldstromen. door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen

Grip op uw geldstromen. door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen Grip op uw geldstromen door het combineren van financiële expertise en slimme ICT-oplossingen Wat doet CashCure? CashCure helpt jouw zorginstelling om grip op geldstromen te krijgen. Dit doen wij door

Nadere informatie

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE a/s WORKS Consultancy heeft ruime ervaring met het implementeren en optimaliseren van AFAS Profit en InSite binnen het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg. De implementaties

Nadere informatie

Technisch projectmedewerker

Technisch projectmedewerker Technisch projectmedewerker Doel Bijdragen aan de uitvoering van projecten vanuit de eigen discipline, uitgaande van een projectplan en onder verantwoordelijkheid van een Projectmanager/ -leider, zodanig

Nadere informatie

SiSa cursus 2013. Gemeente en accountant. 21 november 2013

SiSa cursus 2013. Gemeente en accountant. 21 november 2013 SiSa cursus 2013 Gemeente en Welkom Even voorstellen EY: Stefan Tetteroo RA Page 1 Agenda Doelstelling Accountant en gemeente Onze visie inzake de betrokken actoren Coördinatie- en controlefunctie binnen

Nadere informatie

Hoofdlijnen Corporate Governance Structuur

Hoofdlijnen Corporate Governance Structuur Hoofdlijnen Corporate Governance Structuur 1. Algemeen Deugdelijk ondernemingsbestuur is waar corporate governance over gaat. Binnen de bedrijfskunde wordt de term gebruikt voor het aanduiden van hoe een

Nadere informatie

Alles onder controle met pro

Alles onder controle met pro WET EN REGELGEVING Drs. S. van der Smissen (svandersmissen@deloitte.nl). Drs. W. Bertoen (wbertoen@deloitte.nl), management consultants Deloitte, adviesgroep Finance & Control te Utrecht. Toezicht houden

Nadere informatie

E-HRM voor administratiekantoren

E-HRM voor administratiekantoren E-HRM voor administratiekantoren Uitbreiding van uw dienstenportfolio 2 Voorwoord In november 2010 heeft Raet onder directies van accountancy- en administratiekantoren een online onderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

U doet goede zaken met een accountant

U doet goede zaken met een accountant U doet goede zaken met een accountant Onno Kobus, directeur P&O bureau: Nu ik weet dat de financiën goed geregeld zijn, kan ik al mijn energie richten op mijn bedrijf. U doet goede zaken met een accountant

Nadere informatie

M.A. (Marien) Rozendaal RA. Bestuursverslag en continuïteitsparagraaf

M.A. (Marien) Rozendaal RA. Bestuursverslag en continuïteitsparagraaf M.A. (Marien) Rozendaal RA Bestuursverslag en continuïteitsparagraaf Inleiding Doel Kwalitatief goed bestuursverslag Voldoen aan wet- en regelgeving Afgestemd op stakeholders en CP Onderwerpen 1. Wettelijk

Nadere informatie

Slimme ondernemers kennen de weg...

Slimme ondernemers kennen de weg... Slimme ondernemers kennen de weg... Als je de route kent, kom je nog eens ergens......en bereiken zo trefzeker hun bestemming Verspeek/Mutsaers zorgt voor trefzekere (financiële) begeleiding van het MKB.

Nadere informatie

Volledig grip op uw projecten met. Dynamics InTime

Volledig grip op uw projecten met. Dynamics InTime Volledig grip op uw projecten met Dynamics InTime en zijn mensenwerk Het uitvoeren van projecten is mensenwerk. De juiste persoon op het juiste project, daar gaat het om. Die krijgt te maken met zaken

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN 2012 GAC Business Solutions De Scheper 307 5688 HP Oirschot +31 (0)499 58 28 28 info@gac.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Introductie... 3 2 Wat

Nadere informatie

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software,

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, Wij geloven dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan betere & veiligere zorg. The Patient Safety Company TPSC levert al meer

Nadere informatie

Hoe creëert u vooruitgang?

Hoe creëert u vooruitgang? Hoe creëert u vooruitgang? advies & interim training & coaching opleiding & loopbaan assessments Erkende kwaliteit Advance Groep maakt zich sinds haar oprichting sterk voor de kwaliteit van haar consultants,

Nadere informatie

SBR/ XBRL. verantwoordingsketen. Stand van zaken

SBR/ XBRL. verantwoordingsketen. Stand van zaken SBR/ XBRL verantwoordingsketen Stand van zaken 1 SBR/XBRL SBR = Standaard Bedrijfs Rapportage Programma van Nederlandse Overheid, gericht op verlichting van administratieve lasten door verbetering van

Nadere informatie

Goed voorbereid zakendoen met het buitenland De kansen en valkuilen!

Goed voorbereid zakendoen met het buitenland De kansen en valkuilen! Een eerste stap naar succesvol internationaal ondernemen Goed voorbereid zakendoen met het buitenland De kansen en valkuilen! Bent u op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor uw producten of diensten? Wilt

Nadere informatie

De Verhuismakelaar Verhuiscoördinatie

De Verhuismakelaar Verhuiscoördinatie Verhuiscoördinatie Pagina 1 Een nieuw pand! Eindelijk gevonden! Het juiste pand op de juiste locatie. U heeft de sleutel op zak en de verhuizing kan beginnen, maar waar begint u? Er moeten aanpassingen

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium UNIT4 Multivers Thuis in uw bedrijf Administratie. Iedere ondernemer heeft er mee te maken. Leuk is het niet altijd, wel noodzakelijk want

Nadere informatie