Project Veiligheidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project Veiligheidsplan"

Transcriptie

1 1 van 1 Project : Project No. : Klant : Opdracht No. : Naam: Klant Handtekening:

2 2 van 2 INHOUD Hoofdstuk 1 Werk- en risicoanalyse 1.1 Projectomschrijving 1.2 Risicoanalyse Hoofdstuk 2 Voorschriften, maatregelen en middelen 2.1 Van toepassing zijnde voorschriften 2.2 AI-bladen 2.3 Aanvullende veiligheidsregels 2.4 Persoonlijke beschermingsmiddelen, PBM Hoofdstuk 3 Preventieve- en repressieve maatregelen en middelen 3.1 Preventieve maatregelen 3.2 Voorlichting en onderricht 3.3 EHBO-voorzieningen 3.4 Brandblusmiddelen 3.5 Milieu Hoofdstuk 4 Organisatie en toezicht 4.1 Organisatiestructuur op het project 4.2 Toezicht op het project 4.3 Projectorganisatie veiligheid Hoofdstuk 5 Afspraken en procedures 5.1 Afspraken ten aanzien van veiligheidsprocedures 5.2 Ongevallen-, en incidenten procedures 5.3 Procedure rapportage van veiligheidsaspecten aan opdrachtgever

3 3 van 3 1. WERK- EN RISICOANALYSE 1.1a Projectomschrijving Het werk betreft: Het verpakken van 1.1b Te gebruiken apparatuur en gereedschap Voor de genoemde werkzaamheden zal de volgende apparatuur en gereedschap worden gebruikt: - handgereedschap - elektrisch handgereedschap - pneumatisch gereedschap 1.2 Risicoanalyse Bij het uitvoeren van de genoemde werkzaamheden kunnen de volgende gevaren worden onderkend: - aanrakingsgevaar van stroomvoerende delen - werken met de cirkelzaak - werken met spijkerapparatuur Veiligheidsmaatregelen bij genoemde werkzaamheden zijn: - elektrisch gereedschap niet overbelasten - controleer het gereedschap op beschadigingen - het juist toepassen van het gereedschap Hygiëne is van essentieel belang voor een goede gezondheid: - zorg ervoor niet met vuile handen te eten, te drinken en te roken - zorg ervoor dat de verblijf - en werkruimte(n) schoon en opgeruimd zijn - zorg ervoor dat er geen etenswaren achterblijven in verband met hygiëne en ongedierte - zorg ervoor dat vuile werkkleding tijdig wordt vervangen door schone.

4 4 van 4 2. TOE TE PASSEN VOORSCHRIFTEN, MAATREGELEN EN MIDDELEN 2.1 Opsomming van veiligheidsvoorschriften, maatregelen en middelen - alle door de opdrachtgever voorgeschreven regels welke op het werk van toepassing zijn - alle relevante wetten en voorschriften die door de werkgever voor het bedrijf van toepassing zijn verklaard met inachtneming van de wetgeving - aanvullende contractbepalingen bij overeenkomst vastgesteld - aanvullende maatregelen die in overleg tussen de werkgever en werknemersvertegenwoordiger zijn bepaald Als voorbeeld van wetten worden genoemd: - wet op de gevaarlijke werktuigen - arbeidstijdenbesluit - arbeidsomstandighedenwet (arbo -wet) inclusief de daaruit voortvloeiende besluiten - relevante NEN -normen - publicaties van de arbeidsinspectie, in het bijzonder de. - Arbo - informatiebladen.(ai bladen) 2.2 Relevante Arbo-Informatiebladen Betreft : Veiligheids/Informatie bladen

5 5 van Aanvullende veiligheidsregels - alcoholhoudende dranken zijn op de werklocatie niet toegestaan - roken is enkel en alleen toegestaan op de daartoe aangewezen c.q. aangeduide plaatsen - maximumsnelheid op de werklocatie, volgens de op de bouw geldende voorschriften - parkeren alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen c.q. aangeduide plaatsen - wegen-, vluchtwegen en looppaden mogen nooit geblokkeerd worden - werk- en veiligheidsvoorschriften van de opdrachtgever dienen te worden opgevolgd - wettelijke bepalingen, voor zover niet in de overeenkomst met de opdrachtgever - zorg voor geldige legitimatie - presentielijsten (uurroosterbladen) dienen per dag te worden ingevuld Vermelding van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die volgens de geldende voorschriften gedragen dienen te worden Naast de standaarduitrusting dient gebruik gemaakt te worden van de volgende PBM 's: Zoals de benaming, Persoonlijke BeschermingsMiddelen, al aangeeft is het de verplichting van een ieder deze te onderhouden en indien hij gebreken constateert deze zo spoedig mogelijk laat vervangen.

6 6 van 6 PREVENTIEVE EN REPRESSIEVE MAATREGELEN EN MIDDELEN 3.1 Preventieve maatregelen De door het bedrijf te verrichten werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers die door opleiding en/of ervaring daarvoor geschikt zijn. De eventueel geconstateerde manco's in opleiding of in technisch specialisatie worden veelal door cursussen tenietgedaan. Een behaald diploma of verworven kennis met de daarbij behorende vakbekwaamheid van voldoende niveau geldt als criterium voor de uitvoering van het werk. Hoofd productie & Uitvoering (TK) dient aan te geven waarvoor de leidinggevende (de voorman) op de werklocatie dient zorg te dragen met betrekking tot veiligheid. Dit houdt in: - toezicht houden op de medewerkers omtrent het nakomen van de geldende voorschriften - er voor zorgdragen dat de medewerkers in staat zijn het werk vakkundig uit te voeren (kunnen en willen) - er voor zorgdragen dat medewerkers de gevaren kennen die met het uitvoeren van de werkzaamheden, respectievelijk de omgeving verbonden zijn - er voor zorgdragen dat de medewerkers weten hoe zich hier tegen te beschermen - de administratieve registratie en verwerking van ongevallen en beroepsziekten - het zorgdragen voor een oplossing van de door een medewerker gemelde gevaarlijke situatie die niet door het bedrijf zelf kan/mag worden opgeheven - rapportage van ongevallen en bijna ongevallen aan de directie en opdrachtgever - het zorgdragen voor een juist gebruik van materiaal, materieel, gereedschappen en PBM's - het toetsen van bovengenoemde zaken bij aanvang van de werkzaamheden dit geldt ook voor de zaken welke worden ingekocht en/of gehuurd. Voor de aanvang van de werkzaamheden zal, indien van toepassing, door de leidinggevende op de werklocatie volgens de procedure van de opdrachtgever worden zorggedragen voor de invulling van de nodige vergunningen en de aanwezigheid van de bij de wet vereiste documenten. Om goed en veilig te kunnen werken dient een ieder er voor zorg te dragen dat zijn werkplek optimaal in orde is en dat minimaal aan de volgende punten aandacht is geschonken: - de werkplek dient vrij van obstakels te zijn - de werkplek dient bij einde werktijd in een veilige toestand te worden achtergelaten - overbodige materialen dienen van de werkplek verwijderd te worden - schaftruimtes en toiletten dienen te worden schoon gehouden - afval dient gescheiden verzameld en afgevoerd te worden - werkzaamheden dienen zodanig te worden uitgevoerd dat dit geen gevaar en/of schade aan de werkomgeving en/of milieu veroorzaakt.

7 7 van Voorlichting en onderricht Hoofd productie & Uitvoering (TK): - neemt projectveiligheid op als onderwerp in de werkbespreking - de leidinggevende (de voorman) neemt met de werknemers en/ of onderaannemers op de werklocatie de gemaakte afspraken door over veiligheid (kick-off) De genoemde voorlichting bestaat uit: - taakgerichte instructies - informatie over de aan het werk verbonden gevaren - informatie over de maatregelen welke genomen moeten worden om de genoemde gevaren te voorkomen - behandeling van minimaal artikel 12 van de ARBO-wet het juiste gebruik van machines, toestellen, werktuigen, gevaarlijke stoffen, transportmiddelen en andere hulpmiddelen het juiste gebruik van de aan hen, ingevolge deze wet, ter beschikking gestelde PBM's, met name het hoe, waar en wanneer de op de werktuigen, toestellen of anderszins aangebrachte beveiligingen niet te veranderen of weg te halen en deze op een juist wijze te gebruiken Nieuwe medewerkers zullen worden geïnformeerd over de bedrijfseigen voorschriften en indien van toepassing, over de VGM voorschriften van de opdrachtgever, alsmede over de gevaren behorende bij zijn specifieke werkzaamheden. 3.3 E.H.B.O. - voorzieningen In het onderkomen van het bedrijf is een verbandkist type A aanwezig, voor zover nodig worden op de daarvoor aangewezen plaatsen een brancard, deken en spalklatten ter beschikking gesteld. 3.4 Brandblusmiddelen (plaats/opzet/omvang) In het geval er rook of open vuur wordt geconstateerd dienen de volgende acties te worden ondernomen: - alarmmelding volgens de richtlijnen van de opdrachtgever - probeer de brand te blussen met de kleine blusmiddelen in afwachting van de bedrijfs- of lokale brandweer - ontruim de locatie en stel zo veel mogelijk de brandgevaarlijke stoffen veilig.

8 8 van Milieu Milieu incidenten dienen direct bij de Hoofd Productie & Uitvoering (TK) en opdrachtgever gemeld te worden. 4. ORGANISATIE EN TOEZICHT 4.1 Organisatiestructuur op het project In relatie tot de projectveiligheid stelt Hoofd Productie & Uitvoering (TK) vast, wie moet zorgdragen als het om de veiligheid van de medewerkers op het project gaat. Hij stelt de leidinggevende (de voorman) op het project verantwoordelijk voor de zorg voor veiligheid, gezondheid en milieu. Op de werklocatie is de leidinggevende (de voorman) verantwoordelijk voor de naleving van de wettelijke verplichtingen met betrekking tot haar aandeel in het werk. De uitvoering ervan kan geheel of gedeeltelijk worden gedelegeerd aan een onderaannemer.

9 9 van Toezicht op de werklocatie De leidinggevende (de voorman) op de werklocatie is belast met de zorg voor de uitvoering van en controle op de naleving van de maatregelen die zijn getroffen voor de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers. Dagelijks controleert hij of de PBM's: - juist worden gebruikt - na gebruik op een juiste manier worden opgeborgen - nog van de juiste kwaliteit zijn Door toezicht van de leidinggevende op de naleving van de overeengekomen afspraken met de medewerkers wordt het veilig werken bevorderd, dit in overeenstemming met het ARBO beleid. Het doen uitvoeren van werkzaamheden, waarbij gebruik gemaakt van arbeid en/of materieel van de opdrachtgever en/of onderaannemer, wordt toegestaan, mits wordt voldaan aan de wettelijke bepalingen (zie hoofdstuk 2). Door toezicht op de uitvoering van de overeengekomen afspraken met opdrachtgever en/ of onderaannemers geeft het bedrijf blijk van haar verantwoordelijkheid. Het toezien op het nakomen van wettelijke verplichtingen bij de arbeid op ingekochte diensten/goederen, anders dan op dit project, valt niet onder de verantwoordelijkheid van de projectleiding. Hoofd Productie & Uitvoering (TK) ziet er op toe dat het werk wordt uitgevoerd op basis van de relevante veiligheidsregels en voorschriften, hiertoe ondersteunt hij de leidinggevende en bezoekt, indien gewenst, de locatie. 4.3 Projectorganisatie De VGM/ARBO coördinator is Invullen! Het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften zal direct met de betrokkene worden besproken en indien er sprake is van regelmatigheid zullen de betrokkenen van de werklocatie worden verwijderd. Veiligheid zal ook in het beoordeling - of functioneringsgesprek aan de orde komen.

10 10 van AFSPRAKEN EN PROCEDURES 5.1 Afspraken ten aanzien van veiligheidsprocedures Hoofd Productie & Uitvoering (TK) draagt er zorg voor dat in de montagebussen een calamiteitenlijst aanwezig is waarop de belangrijkste namen, telefoonnummers en eventuele routebeschrijving naar onderstaande diensten staan aangegeven: Bewaking/beveiliging : Algemeen alarmnummer : Politie : Brandweer : Ambulance : Arbeidsinspectie : Arts : Ziekenhuis : Projectmanager : VGM / ARBO : Storingsdienst : Ongevallen en incidenten dienen onmiddellijk te worden gemeld aan de opdrachtgever en Hoofd productie & Uitvoering (TK).

11 11 van Ongevallen- en incidenten procedures Direct te nemen acties bij ongevallen: - waarschuw E.H.B.O.'er of aanwezig medisch personeel - waarschuw veiligheidsafdeling van de opdrachtgever - waarschuw familie van getroffene via Hoofd productie & Uitvoering (TK) - rapporteer aan de opdrachtgever - rapporteer intern - indien de getroffene is afgevoerd naar het ziekenhuis; noteer de ziekenhuisgegevens en blijf u op de hoogte stellen van de toestand van het slachtoffer - neem corrigerende maatregelen - neem preventieve maatregelen - wijzig niets aan de situatie totdat er een inspectie heeft plaatsgevonden. Denk tevens aan de volgende punten: - probeer het slachtoffer zoveel mogelijk gerust te stellen - zorg dat de toeschouwers worden weggehouden van de locatie, alleen zij die direct bij de hulpverlening zijn betrokken zijn nodig op de plaats van het ongeval. De leidinggevende (de voorman) registreert ongevallen en/of beroepsziekte die zijn medewerkers overkomen en rapporteert deze aan Hoofd Productie & Werkplanning (TK). De medewerker rapporteert aan zijn leidinggevende elk ongeval dat het is overkomen, hoe klein ook. 5.3 Procedure rapportage van veiligheidsaspecten aan de opdrachtgever Ongevallen, bijna ongevallen en incidenten worden gemeld aan de opdrachtgever.

12 12 van 12 VEILIGHEIDSPLAN Basishandelingen Nr. Omschrijving Risico s Maatregelen/aandachtspunten handelingen 1 Algemeen Persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. Naast veiligheidsschoenen en de juiste werkkleding; - veiligheidsbril (bij 2 en 3) - gehoorbescherming (bij 2 en 3) - en een snuitje (bij 2). Schoon werken en afval opruimen. Wakker en alert blijven. Denk aan veiligheid voor jezelf en anderen. 2 Zagen en afkorten Elektriciteit Gewond raken door de zaag Bedrading/stekkers periodiek nakijken. Beschermkap niet verwijderen. Materiaal goed vastzetten. 3 Spijkeren en nieten 4 Transporteren kisten en/ of machinedelen Perslucht Gewond raken door de spijkermachine Vallen of stoten Persluchtaansluitingen tijdens instaleren visueel controleren. Spijkermachine gebruiken conform instructies regels/tips voor een veilig gebruik van niet- en spijkerapparatuur. Kijk hoe je werkt. Let op goed vastbinden en gebruik juiste hijsstroppen. TELEFOON ALGEMEEN ALARMNUMMER : 112 BEWAKING/BEVEILIGING : EHBO POST :

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers 1. Wetgeving 1.1 Arbowet In januari 2007 is de Arbowet 2007 van kracht geworden. Het begrip Arbo staat voor Arbeidsomstandigheden en heeft betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW). De Arbowet

Nadere informatie

huisregels vca 4.1 voorlichtingsprogramma J. Nachtegaal

huisregels vca 4.1 voorlichtingsprogramma J. Nachtegaal huisregels vca 4.1 voorlichtingsprogramma J. Nachtegaal Brogaal Projects Index HUISREGELS... 2 INLEIDING... 2 ADRESGEGEVENS:..... 2 WERKTIJDEN:... 2 ZIEKMELDING:... 2 HERSTELMELDING:... 2 URENBONNEN:...

Nadere informatie

VGM-deelplan Onderaannemers

VGM-deelplan Onderaannemers Toelichting en gebruik VGM-deelplan. Heijmans streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert Heijmans een veiligheids-

Nadere informatie

Toelichting en gebruik V&G-deelplan.

Toelichting en gebruik V&G-deelplan. Toelichting en gebruik V&G-deelplan. SMT Bouw & Vastgoed streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert SMT Bouw

Nadere informatie

VOORLICHTING, ONDERRICHT

VOORLICHTING, ONDERRICHT Doel: Het vastleggen van een checklijst mbt. VGM-voorlichting (nieuw) personeel. Toepassingsgebied: Alle afdelingen. Definities: VGM. = veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Verantwoordelijk en bevoegd:

Nadere informatie

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid / NEN-3140 Inhoud presentatie: 1. Wie is installatieverantwoordelijke 2. Aanwijzing installatieverantwoordelijke 3. Toelichting

Nadere informatie

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg.

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de groepen signaleringsborden. -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de verschillende vormen van markeringen. -1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving?

Nadere informatie

Betreft: Huisreglement INLEIDING

Betreft: Huisreglement INLEIDING Betreft: Huisreglement INLEIDING Veiligheid, gezondheid en milieu worden gezien als integraal en essentieel onderdeel van de activiteiten binnen F5 Projectengroep B.V. Het bedrijfsbeleid is er op gericht

Nadere informatie

taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden vast te leggen voor de bij hem in dienst zijnde werknemers;

taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden vast te leggen voor de bij hem in dienst zijnde werknemers; A. Arbo-beleid. De Arbo-wet stelt als eis dat de werkgever zijn ondernemingsbeleid zodanig inricht, dat rekening wordt gehouden met de veiligheid, gezondheid en welzijn van de werknemers. Dat dit ook geldt

Nadere informatie

NEN 3140 Veilige Bedrijfsvoering

NEN 3140 Veilige Bedrijfsvoering NEN 3140 Veilige Bedrijfsvoering Als werkgever bent u verantwoordelijk voor veilige installaties en het veilig kunnen werken van uw personeel in een elektrotechnische omgeving. In zowel de Arbowet als

Nadere informatie

VGM- Huisregels voor inkoopdiensten personeel

VGM- Huisregels voor inkoopdiensten personeel VGM- Huisregels voor inkoopdiensten personeel Bij ons bedrijf staan de Arbeidsomstandigheden en het Veiligheid regelrecht naast de core business, in samenwerking met externe deskundigheid doen wij ons

Nadere informatie

HUISREGELS Stichting Corsowagen Passewaaij

HUISREGELS Stichting Corsowagen Passewaaij HUISREGELS Index HUISREGELS... 3 INLEIDING... 3 OPENINGSTIJDEN VAN DE CORSOBOUWHAL:... 3 AAN- EN AFWEZIGHEIDSMELDING:... 3 VERANTWOORDELIJKE VAN DE DAG:... 3 ONGEVALLEN, EHBO... 5 Hoe te handelen bij een

Nadere informatie

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan HR-CentruM Samenwerken aan je loopbaan! November 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Bedrijfsnoodplan 4 Belangrijke bedrijfsgegevens 4 De bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

Bouwplaatsreglement. Algemene Veiligheids- en gezondheidsvoorschriften (onder)aannemers

Bouwplaatsreglement. Algemene Veiligheids- en gezondheidsvoorschriften (onder)aannemers Bouwplaatsreglement & Algemene Veiligheids- en gezondheidsvoorschriften (onder)aannemers Datum 19-04-2017 1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1 Inleiding... 3 2 Doelstelling... 3 3 Verbeteringen... 3 4

Nadere informatie

Toolbox-meeting Ongevallen voorkomen

Toolbox-meeting Ongevallen voorkomen Toolbox-meeting Ongevallen voorkomen Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Ingewikkelde en tijdrovende veiligheidsprocedures, persoonlijke

Nadere informatie

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn?

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Noem enkele gevaren op het werk. -2- Noem werkzaamheden of omstandigheden

Nadere informatie

Veilig werken in de bouw

Veilig werken in de bouw Veilig werken in de bouw In de Arbeidsveiligheidswet BES en de verdere regelgeving worden aan werkgevers en werknemers verplichtingen opgelegd. Deze verplichtingen hebben tot doel om de veiligheid op de

Nadere informatie

Kerntaak 1: Slopen van (delen van) gebouwen en objecten

Kerntaak 1: Slopen van (delen van) gebouwen en objecten Kerntaak 1: Slopen van (delen van) gebouwen en objecten Werkproces 1.1: Werkzaamheden voorbereiden De allround sloper krijgt tijdens de startbijeenkomst (ook wel startwerkoverleg of kickoff) van zijn leidinggevende

Nadere informatie

VGM PLAN. Veiligheid, Gezondheid, Milieu

VGM PLAN. Veiligheid, Gezondheid, Milieu VGM PLAN Veiligheid, Gezondheid, Milieu uitgave 2008 Inhoud - Inleiding 1 - Algemene veiligheidsregels 2 - Ongevallen en brand 3 - Te ondernemen acties 4 - PBM s 5 - Handgereedschap 6 - Ziekte 7 - Risicoinventarisatie

Nadere informatie

NV ROVA Holding Locatiereglement versie 2012

NV ROVA Holding Locatiereglement versie 2012 NV ROVA Holding Locatiereglement versie 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene regels... 4 3. Gevaarlijke situaties en noodgevallen 4 4. Persoonlijke beschermingsmiddelen.. 4 5. Verkeersregels...

Nadere informatie

Veiligheidsplan. bijlage evenementvergunning aanvraag

Veiligheidsplan. bijlage evenementvergunning aanvraag Veiligheidsplan bijlage evenementvergunning aanvraag De gemeente Geldermalsen wil, net als u, het evenement veilig laten verlopen. Daar hoort ook het onderdeel Veiligheid bij. Als u een vergunningsplichtig

Nadere informatie

Introductie uitzendkrachten

Introductie uitzendkrachten Blz.: 1/7 I. Veiligheidsregels- en voorschriften Voor de specifieke veiligheids- en gezondheidsregels, alsook de vereiste PBM, wordt steeds verwezen naar de werkpostfiche, de introductiebrochure van de

Nadere informatie

Het zeker stellen van voldoende VGM-kennis en kunde bij uitzendkrachten

Het zeker stellen van voldoende VGM-kennis en kunde bij uitzendkrachten Procedure bij ingeleende ZZP,ers Doelstelling: Het zeker stellen van voldoende VGM-kennis en kunde bij uitzendkrachten Minimumeisen: Overzicht van ingeleende ZZP,ers De ZZP, ers hebben voor alle risicovolle

Nadere informatie

Format Calamiteitenplan gemeente Bussum. Welk evenement? Datum en tijdstip?

Format Calamiteitenplan gemeente Bussum. Welk evenement? Datum en tijdstip? Format Calamiteitenplan gemeente Bussum Dit document toont een manier om uw calamiteitenplan in te delen. Het is een handreiking. U kunt van de voorgestelde opbouw afwijken. Welk evenement? Datum en tijdstip?

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGELS MOERDIJK

VEILIGHEIDSREGELS MOERDIJK VEILIGHEIDSREGELS MOERDIJK Bij Mineralz Moerdijk worden verontreinigde grond en minerale reststoffen verwerkt zodat deze weer als bouwstof kunnen worden gebruikt. Het belangrijkste bij dit werk is dat

Nadere informatie

Veilig en gezond werken

Veilig en gezond werken Veilig en gezond werken B.E.M. Pennings 2006 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie of op andere wijze

Nadere informatie

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Doel Initiëren, coördineren, stimuleren en bewaken van Arbo- en Milieuwerkzaamheden binnen een, binnen de bevoegdheid van de leidinggevende,

Nadere informatie

VG- Handboek VG- HANDBOEK

VG- Handboek VG- HANDBOEK VG- HANDBOEK Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beleidsverklaring 3. De verantwoordelijkheid van de medewerkers m.b.t. veilig werken 4. Gebruik van persoonlijke beschermingmiddelen (PBM) 5. Procedure bij ongevallen,

Nadere informatie

Veiligheid in De Vliegert

Veiligheid in De Vliegert Veiligheid in De Vliegert PRESENTATIE : BEN JANSSEN PLAATSVERVAN GEN D PREVENTIE - EN ARBO COÖRDINATOR Beleidsuitgangspunten De veiligheid, gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en vrijwilligers

Nadere informatie

3.12 Persoonlijke beschermingsmiddelen In te vullen door het bedrijf Persoonlijke beschermingsmiddelen

3.12 Persoonlijke beschermingsmiddelen In te vullen door het bedrijf Persoonlijke beschermingsmiddelen _Voorbeeld_ Huishoudelijkreglement 1. Inleiding Met deze uitgave van ons huishoudelijk reglement willen wij gespecificeerd aangeven waaraan men zich moet houden bij het uitvoeren van alle bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

VGM- Huisregels voor inkoopdiensten personeel

VGM- Huisregels voor inkoopdiensten personeel VGM- Huisregels voor inkoopdiensten personeel Bij ons bedrijf staan de Arbeidsomstandigheden en het Veiligheid regelrecht naast de core business, in samenwerking met externe deskundigheid doen wij ons

Nadere informatie

Gedragsregels voor leveranciers en externe bedrijven

Gedragsregels voor leveranciers en externe bedrijven Aansprakelijkheid Waak zelf over uw eigendommen. De Rooy is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van uw eigendommen. Wij adviseren u dan ook om geen waardevolle zaken onbeheerd achter te

Nadere informatie

Reglement veiligheidsregels voor derden.

Reglement veiligheidsregels voor derden. Reglement veiligheidsregels voor derden. 1 Inleiding Dit reglement is bedoeld voor derden die geen werknemer zijn van het ziekenhuis, maar werken in ziekenhuis in het kader van een opdracht. Dit reglement

Nadere informatie

VGM-projectplan Omschrijving werkzaamheden

VGM-projectplan Omschrijving werkzaamheden VGM-projectplan Omschrijving werkzaamheden besteknummer: Datum: Opgesteld door: Gezien door veiligheidskundige: Afgegeven aan/verzonden naar opdrachtgever: Ontvangen en goedgekeurd door opdrachtgever d.d.

Nadere informatie

Document Kwaliteitsborgingsysteem Voor Veiligheid / ARBO-VGM 2007

Document Kwaliteitsborgingsysteem Voor Veiligheid / ARBO-VGM 2007 Document Kwaliteitsborgingsysteem Voor Veiligheid / ARBO-VGM 2007 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 2 1. Introductie... 3 2. Bedrijfsgegevens en Organigram... 4 2.1. Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Certificeringen...

Nadere informatie

VGM- Huisregels voor inkoopdiensten uitzendorganisaties

VGM- Huisregels voor inkoopdiensten uitzendorganisaties VGM- Huisregels voor inkoopdiensten uitzendorganisaties Bij ons bedrijf staan de Arbeidsomstandigheden en het Veiligheid regelrecht naast de core business, in samenwerking met externe deskundigheid doen

Nadere informatie

Bedrijfsreglement STC Groep B.V.

Bedrijfsreglement STC Groep B.V. Bedrijfsreglement STC Groep B.V. Welkom bij STC Groep B.V. Je gaat (hoogstwaarschijnlijk) binnenkort voor ons aan het werk. Voor je begint willen we je vragen aandacht te hebben voor de volgende afspraken

Nadere informatie

Unispect - Toolbox 8 - Ongevallen

Unispect - Toolbox 8 - Ongevallen Unispect - Toolbox 8 - Ongevallen Uit onderzoek (CBS) is gebleken dat in het jaar 2000 een kleine 150.000 personen ten minste één arbeidsongeval met letsel is overkomen. Een deel van deze groep overkomt

Nadere informatie

Dit document is alleen geldig op de aangegeven printdatum, tenzij de volgende gegevens zijn ingevuld:

Dit document is alleen geldig op de aangegeven printdatum, tenzij de volgende gegevens zijn ingevuld: Documentgegevens Titel Werkgebied Sanctiebeleid bij niet naleven van de regels, voorschriften en instructies Personeel: Arbo Dit document is alleen geldig op de aangegeven printdatum, tenzij de volgende

Nadere informatie

Het zeker stellen van voldoende VGM-kennis en kunde bij uitzendkrachten

Het zeker stellen van voldoende VGM-kennis en kunde bij uitzendkrachten Procedure bij ingeleende uitzendkrachten Doelstelling: Het zeker stellen van voldoende VGM-kennis en kunde bij uitzendkrachten Minimumeisen: Overzicht van ingeleende uitzendkrachten Inlening via een VCU-

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Avond Vierdaagse Engelen

Calamiteitenplan. Avond Vierdaagse Engelen Calamiteitenplan Avond Vierdaagse Engelen 2014 Inhoud 1 Inleiding...2 1.1 Algemeen...2 2 Risico-overzicht...3 2.1 Algemene ongevallen...3 2.2 Bedreiging door externe gevaren...3 3 De organisatie van hulpverlening...4

Nadere informatie

CAO ARBEID EN GEZONDHEID SCHOONMAAK- EN GLAZENWASSERSBEDRIJF. Bijlage 6: Richtlijnen veilig werken hogedrukreiniging

CAO ARBEID EN GEZONDHEID SCHOONMAAK- EN GLAZENWASSERSBEDRIJF. Bijlage 6: Richtlijnen veilig werken hogedrukreiniging Bijlage 6: Richtlijnen veilig werken hogedrukreiniging e. CHECKLIST VERANTWOORDELIJKHEDEN Opdrachtgever en werkgever kunnen deze checklist gebruiken om voorafgaand aan de werkzaamheden duidelijke afspraken

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Bedrijfshulpverlening - Calamiteitenplan Pagina 1 van 6 Opgemaakt door R. Scholman, Voorzitter Bedrijfshulpverlening - Calamiteitenplan Inhoudsopgave 01. Introductie 02. De Taken 03. Hoeveel -ers moeten

Nadere informatie

Werk- en veiligheidsvoorschriften

Werk- en veiligheidsvoorschriften Werk- en veiligheidsvoorschriften Werken in opdracht van SDW Versie 1.0: 04-12-2013 1. Inleiding Als werkgever is SDW verantwoordelijk voor het arbeidsomstandighedenbeleid op basis van de Arbowet. SDW

Nadere informatie

1.1 Hoe vrijblijvend is de Arbowet?

1.1 Hoe vrijblijvend is de Arbowet? 1 Arbo 17 de meest gestelde vragen in de schoonmaak 1 Arbo Arbeidsomstandigheden hebben de laatste decennia veel aandacht gekregen, en terecht. Vaak is al gebleken dat met soms eenvoudige werkplekaanpassingen,

Nadere informatie

Bedrijfshulpverleningsplan

Bedrijfshulpverleningsplan Bedrijfshulpverleningsplan voor de openbare apotheek te Datum opmaak: bijlage 8 61 Inhoud 1 Basisgegevens Apotheek Arts Ziekenhuis met EHBO-post Aanwezige bedrijfshulpverleners 2 Informatie/instructie

Nadere informatie

BHV-procedures bij incidenten

BHV-procedures bij incidenten BHV-procedures bij incidenten Inclusief instructieblad met toelichting. Bij bedrijfshulpverlening voor ongevallen, brand en ontruiming is het belangrijk dat de BHV ers goede instructies en werkprocedures

Nadere informatie

Veiligheidsbrochure. EOC Belgium Latex Division II. Gelieve badge en nekkoord steeds zichtbaar te dragen. Alarmnummer EOC

Veiligheidsbrochure. EOC Belgium Latex Division II. Gelieve badge en nekkoord steeds zichtbaar te dragen. Alarmnummer EOC NOODSITUATIE Alarmnummer EOC 055 337 600 Duidelijk vermelden: > Wie u bent > Wat er aan de hand is > Waar het incident zich voordoet EVACUATIEPLAN EOC BELGIUM LATEX DIVISION II EOC Belgium Latex Division

Nadere informatie

KWALITEITSBORGING UITVOERING OFFSHORE WERKZAAMHEDEN

KWALITEITSBORGING UITVOERING OFFSHORE WERKZAAMHEDEN Pagina: 1 van 15 Doel van deze procedure is het waarborgen dat de werkzaamheden op een verantwoorde, veilige en kwalitatief goede manier worden uitgevoerd (zie ook bijlage T.B.V. s rondom steigerbouw).

Nadere informatie

BHV Bedrijfshulpverleningsorganisatie VOOR JOU

BHV Bedrijfshulpverleningsorganisatie VOOR JOU BHV Bedrijfshulpverleningsorganisatie VOOR JOU BHV voor jou In het kader van het project: Duurzaam inzetbaar dakwerk Veilig en gezond op het dak Wet- en regelgeving Aanpak risico s en BHV op basis van

Nadere informatie

arboregelgeving Informatiebron Arbo-aspecten bij het gebruiken van biomassa voor energie-opwekking arbowet

arboregelgeving Informatiebron Arbo-aspecten bij het gebruiken van biomassa voor energie-opwekking arbowet Informatiebron Arbo-aspecten bij het gebruiken van biomassa voor energie-opwekking arbo-regelgeving Arbowet De regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden is vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet,

Nadere informatie

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Werkproces 1.1: Bereidt de onderhoud- of modificatiewerkzaamheden voor De allround monteur krijgt zijn opdracht van zijn leidinggevende en verzamelt op basis

Nadere informatie

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren

Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Kerntaak 1: Onderhoud en modificaties uitvoeren Werkproces 1.1: Bereidt de onderhoud- of modificatiewerkzaamheden voor De monteur ontvangt zijn werkopdrachten van zijn direct leidinggevende. De monteur

Nadere informatie

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen De wetgeving met betrekking tot machines en arbeidsmiddelen is niet eenvoudig. Er zijn diverse richtlijnen en wetten binnen de Europese Unie en

Nadere informatie

Protocol voor het handelen bij ongevallen

Protocol voor het handelen bij ongevallen Protocol voor het handelen bij ongevallen Maart 2016 Op grond van de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbowet, is de werkgever verplicht om ongevallen op te nemen in een ongevallenregister en ernstige

Nadere informatie

Arbeidsomstandigheden

Arbeidsomstandigheden t b r o n s e k Arbeidsomstandigheden T Inleiding Wettelijke regels Veiligheid, gezondheid en welzijn Rechten en plichten Uitvoering arbobeleid Inleiding Johan ter Veer, administratief medewerker bij blikfabriek

Nadere informatie

Melden van (bijna )ongevallen en gevaarlijke situaties

Melden van (bijna )ongevallen en gevaarlijke situaties Datum Kenmerk Melden van (bijna )ongevallen en gevaarlijke situaties Voor het invullen van dit formulier kunt u contact opnemen met de preventiemedewerker 1 (arbo en milieucoördinator) van uw faculteit

Nadere informatie

BHV plan van MOVARES. Zwolle, 16 februari 2009

BHV plan van MOVARES. Zwolle, 16 februari 2009 BHV plan van MOVARES Zwolle, 16 februari 2009 Inhoud 1. Basisgegevens bedrijf 2. BHV-organisatie 3. BHV-materialen 4. Instructies voor het personeel 5. Instructies voor bezoekers 6. Taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

BEDRIJFSNOODPLAN. Amstelveen

BEDRIJFSNOODPLAN. Amstelveen BEDRIJFSNOODPLAN Amstelveen 1. Inleiding Algemeen De Arbo-wet verplicht ieder bedrijf of instelling om passende bedrijfshulpverlening (BHV) te organiseren teneinde de gevolgen voor werknemers bij ongevallen

Nadere informatie

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder 1. Dit document is opgesteld door de Welzijnsstichting Kerverland te Waarder, ingeschreven bij de Kamer

Nadere informatie

info@menstech.nl NEN 3140 EN-NEN-50110-1 Hoe zit het nu?

info@menstech.nl NEN 3140 EN-NEN-50110-1 Hoe zit het nu? NEN 3140 EN-NEN-50110-1 Hoe zit het nu? Waar komt aan bod Veilig werken met de NEN3140 Wie regelt wat Wie is daar verantwoordelijk voor Vragen rond opleiden van medewerkers Aanwijsbeleid Veilig werken

Nadere informatie

REGLEMENT SUBCONTRACTORS

REGLEMENT SUBCONTRACTORS Formulier: 2.60.F2 Versie Datum: 17-12-2015 REGLEMENT SUBCONTRACTORS Algemeen: In dit document is vastgelegd aan welke eisen een ieder dient te voldoen die als subcontractor werkzaamheden verricht of gaat

Nadere informatie

(Naam organisatie) (datum)

(Naam organisatie) (datum) (Naam organisatie) (datum) Calamiteitenplan / Draaiboek / Veiligheidsplan 0 Hoofdstuk 1 Het evenement 1.1. Evenement Beschrijving Evenement Locatie (plattegrond bijvoegen als bijlage 1, let wel in geval

Nadere informatie

CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011

CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011 CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011 INTERN ALARMNUMMER: 300 EXTERN ALARMNUMMER: 112 Bestemd voor alle medewerkers van UniC Met dank aan het Utrechts Stedelijk Gymnasium INHOUDSOPGAVE Bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

VEILIG WERKEN OP HOOGTE

VEILIG WERKEN OP HOOGTE VEILIG WERKEN OP HOOGTE RICHTLIJN VAN DE ALGEMENE SCHOORSTEENVEGERS PATROONS BOND Voor wie is de richtlijn bedoeld? Deze richtlijn geldt voor alle werkenden (werkgevers, medewerkers, zelfstandig werkenden)

Nadere informatie

Basisveiligheid voor technische en facilitair departement

Basisveiligheid voor technische en facilitair departement Basisveiligheid voor technische en facilitair departement Inhoudsopgave A. RICHTLIJNEN BIJ NOODGEVALLEN... 2 Brand... 2 1. Druk op de branddrukknop en bel het intern noodnummer: 2222... 2 2. Preventief

Nadere informatie

BHV Organisatie. BHV organisatie. Organisatie: Dikkertje Dap Adres : Paulus Potterstraat 6 Postcode/plaats: 7204 CV Zutphen

BHV Organisatie. BHV organisatie. Organisatie: Dikkertje Dap Adres : Paulus Potterstraat 6 Postcode/plaats: 7204 CV Zutphen BHV Organisatie Organisatie: Dikkertje Dap Adres : Paulus Potterstraat 6 Postcode/plaats: 7204 CV Zutphen Versie: 20-07-2016 Pagina 1 van 5 Inhoud Pagina Inleiding 3 Preventie 4 Bedrijfshulp Verlening

Nadere informatie

Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties.

Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties. Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties. Werkproces 1.1: Voorbereiden eigen werkzaamheden. De samenbouwer leest na de ontvangen een werkopdracht van zijn

Nadere informatie

VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN

VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN Succes Invest Movan Cash Flow Management BVBA 1 Opleiding PRODUCTFICHE 2018 CODE: VCL Faraday Safety Training VZW Faraday Safety VOF VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN Veiligheid Checklist

Nadere informatie

Arbo-plan Hoogstambrigade 2012

Arbo-plan Hoogstambrigade 2012 Arbo-plan Hoogstambrigade 2012 Inhoud bladzijde Arbo-plan, aanleiding en doel 3 Organisatie en werkzaamheden 3 Risico-inventarisatie (en -evaluatie) 3 Begeleiding en toezicht 4 Instructie, voorlichting

Nadere informatie

Reglement Subcontractors. Reglement Subcontractors F2 / pagina 1 van 9

Reglement Subcontractors. Reglement Subcontractors F2 / pagina 1 van 9 4.60.F2 / 08-11-2018 pagina 1 van 9 Algemeen In dit document is vastgelegd aan welke eisen een ieder dient te voldoen die als subcontractor werkzaamheden verricht of gaat verrichten voor Colt International

Nadere informatie

Herinstructie NEN 3140

Herinstructie NEN 3140 Herinstructie NEN 3140 Danny v. Dam Kees Backx 11-07-2014 1 Programma Voorstel rondje Waarom her-instructie Functies binnen de NEN3140 NEN 3140 en de arbowet Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Het werkplan

Nadere informatie

STANDAARD VEILIGHEIDSPLAN GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND. VEILIGHEIDSPLAN :.[naam evenement] op [datum of data] te [plaats evenement].

STANDAARD VEILIGHEIDSPLAN GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND. VEILIGHEIDSPLAN :.[naam evenement] op [datum of data] te [plaats evenement]. STANDAARD VEILIGHEIDSPLAN GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND VEILIGHEIDSPLAN :.[naam evenement] op [datum of data] te [plaats evenement]. Inhoud 1. Inleiding Blz. 1 2. Procedure Blz. 1 3. Beschrijving van het

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN)

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) Inhoud 1. Inleiding... 29 2. Procedure... 29 3. Algemene beschrijving van het evenement... 29 4. Toezicht (beveiligingswerkzaamheden)... 30 5. EHBO... 31 6. Brandveiligheid...

Nadere informatie

Basisinspectiemodule Arbozorg: VOeT (Voorlichting, Onderricht en Toezicht)

Basisinspectiemodule Arbozorg: VOeT (Voorlichting, Onderricht en Toezicht) Basisinspectiemodule Arbozorg: VOeT (Voorlichting, Onderricht en Toezicht) Deze BasisInspectieModule (BIM) is opgesteld aan de hand van de stand van de wetenschap en professionele dienstverlening en is

Nadere informatie

Kick-off STOPS. Werkzaamheden 2015 Twence BV 29 januari 2015

Kick-off STOPS. Werkzaamheden 2015 Twence BV 29 januari 2015 Kick-off STOPS Werkzaamheden 2015 Twence BV 29 januari 2015 1 Programma kick-off STOPS 2015 Algemene zaken Stop regels Firmapresentatie: BOUMAN Veiligheidsbarometer 2014 VG&M plan (veiligheid, gezondheid

Nadere informatie

ArbochecklistProductie/Technisch/Logistiek

ArbochecklistProductie/Technisch/Logistiek ABU Arbochecklist - Productie Naam bedrijf/opdrachtgever: Ingevuld door: Datum: dd-mm-jjjj Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving: 1 Je moet in het bezit zijn van geldige veiligheidsdiploma s/certificaten:

Nadere informatie

Je merkt dat het werkt. Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 3140

Je merkt dat het werkt. Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 3140 Je merkt dat het werkt Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 314 Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 314 De NEN 314 is de Nederlandse norm voor het veilig werken aan en

Nadere informatie

Toelichting Arbochecklist Algemeen

Toelichting Arbochecklist Algemeen 1 2 Gegevens in te vullen door inlenende partij Let hierbij op, dat voor iedere functie en aparte checklist wordt ingevuld! Als het vak je Ja is aangekruist Voeg de kopie toe aan het dossier en zorg voor

Nadere informatie

Arbeidsomstandigheden en uitzendkrachten Hoe is dat geregeld?

Arbeidsomstandigheden en uitzendkrachten Hoe is dat geregeld? Arbeidsomstandigheden en uitzendkrachten Hoe is dat geregeld? Arbeidsomstandigheden en uitzendkrachten Hoe is dat geregeld? Werkt u met een uitzendonderneming of bent u dat binnenkort van plan? Dan is

Nadere informatie

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen Naam :Ouderenzorg Anders Adres :Van Glymesstraat 30, 4651 LM Steenbergen Telefoon : 0167-567055 Directeur : Mw. A. Elferink Aantal

Nadere informatie

Algemene veiligheidsinstructie Meday Uitzendbureau. KAM HANDBOEK ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Datum: 01-05-2014 Rev: 1

Algemene veiligheidsinstructie Meday Uitzendbureau. KAM HANDBOEK ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Datum: 01-05-2014 Rev: 1 Algemene veiligheidsinstructie Meday Uitzendbureau KAM HANDBOEK Inhoud Inleiding... 3 1. Beleidsverklaring... 3 2. De verantwoordelijkheid van de medewerkers m.b.t. veilig werken... 3 3. Gebruik van persoonlijke

Nadere informatie

Tot slot is het belangrijk het plan te bewaren op een plek waar iedereen bij kan en te zorgen voor reserveexemplaren.

Tot slot is het belangrijk het plan te bewaren op een plek waar iedereen bij kan en te zorgen voor reserveexemplaren. Werkgevers zijn verplicht schriftelijk vast te leggen hoe de bedrijfshulpverlening (BHV) is georganiseerd in hun bedrijf en welke maatregelen er zijn genomen. Deze informatie bij elkaar vormt het BHV-plan.

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert stukadoorswerk uit

Kerntaak 1: Voert stukadoorswerk uit Kerntaak 1: Voert stukadoorswerk uit Werkproces 1.1: Stukadoorswerk voorbereiden De gezel stukadoor decoratie ontvangt de opdracht van zijn leidinggevende tot het aanbrengen van stukadoorswerk. Hij vertaalt

Nadere informatie

ODEL BEDRIJFS- HULP- PLAN ARBOUW

ODEL BEDRIJFS- HULP- PLAN ARBOUW ODEL BEDRIJFS- HULP- VERLENIN GS PLAN ARBOUW ARBOUW verbetering van arbeidsomstandigheden in de bouwnijverheid Arbouw Postbus 8114 1005 MODEL BEDRIJFS- HULPVERLENINGSPLAN pagina INHOUD INHOUD VAM HET MODEL

Nadere informatie

Veiligheidsvoorschriften

Veiligheidsvoorschriften Veiligheidsvoorschriften Voor medewerkers van derden werkzaam op het terrein van Apollo Vredestein B.V. Uitgave juni 2010 Veiligheidsvoorschriften Voor medewerkers van derden werkzaam op het terrein van

Nadere informatie

Arbo is gemeenschappelijke verantwoordelijkheid wg en wn. Effectiviteit van voorlichting. Wim van Alphen PHOV

Arbo is gemeenschappelijke verantwoordelijkheid wg en wn. Effectiviteit van voorlichting. Wim van Alphen PHOV Effectiviteit van voorlichting Wim van Alphen PHOV Arbo is gemeenschappelijke verantwoordelijkheid wg en wn Daarom wn in staat stellen deze verantwoordelijkheid op te pakken. Arbowet artikel 8 Wn voorlichting

Nadere informatie

Reglement Bedrijfshulpverlening (BHV)

Reglement Bedrijfshulpverlening (BHV) Reglement Bedrijfshulpverlening (BHV) Vereisten, rechten, verplichtingen en verantwoordelijkheden 1 juni 2007 Status Definitief Oasen N.V. Nieuwe Gouwe O.Z. 3 Postbus 122 2800 AC Gouda T 0182 59 35 30

Nadere informatie

Issue date Validity Owner A. van Ballegooijen. Checked by J-W Broeken. Signature Date

Issue date Validity Owner A. van Ballegooijen. Checked by J-W Broeken. Signature Date Algemene VGM regels Document nr BN-HSE-0002 Revision number 1 Owner A. van Ballegooijen Signature Date Issue date 1-4-2016 Validity 31-3-2020 Status final Checked by J-W Broeken Signature Date Approved

Nadere informatie

Omstandig verslag ernstig arbeidsongeval (KB 24.02.2005)

Omstandig verslag ernstig arbeidsongeval (KB 24.02.2005) Oktober 2012 Periodieke informatie van de preventiedienst InfoRisk PREVENTIE EN BESCHERMING OP HET WERK Omstandig verslag ernstig arbeidsongeval (KB 24.02.2005) De werkgever zorgt ervoor dat zijn/haar

Nadere informatie

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Inhoudsopgave Inleiding... pagina 1 Presentatie NEN 3140... pagina 2 Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Installatieverantwoordelijke... pagina 3 Werkverantwoordelijke... pagina

Nadere informatie

Bijlagen. Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve ontruimingsplattegronden in de openbare ruimte

Bijlagen. Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve ontruimingsplattegronden in de openbare ruimte Bijlagen Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve splattegronden in de openbare ruimte Masterscriptie Mieke Wester Eerste begeleider: I.F. van der Sluis S2393255 Tweede begeleider: G. Redeker

Nadere informatie

Ontruimingsplan. locatie: Zwembad Charlois, Gooilandsingel 7

Ontruimingsplan. locatie: Zwembad Charlois, Gooilandsingel 7 Ontruimingsplan locatie: Zwembad Charlois, Gooilandsingel 7 Inleiding Voor u ligt het ontruimingsplan. In dit plan is beschreven hoe er gehandeld moet worden in (dreigende) noodsituaties en het geeft informatie

Nadere informatie

PROTOCOL HANDELEN BIJ (BIJNA) ONGEVALLEN EN INCIDENTEN KDV + BSO 1

PROTOCOL HANDELEN BIJ (BIJNA) ONGEVALLEN EN INCIDENTEN KDV + BSO 1 PROTOCOL HANDELEN BIJ (BIJNA) ONGEVALLEN EN INCIDENTEN KDV + BSO 1 Opgesteld door: Ilse van Dijk-Gianotten 1 Versie: 2017-09 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Visie op veiligheid 3 3. handelen bij lichte en/of

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

In dit document zijn de letterlijke teksten van relevante wetsartikelen opgenomen.

In dit document zijn de letterlijke teksten van relevante wetsartikelen opgenomen. In dit document zijn de letterlijke teksten van relevante wetsartikelen opgenomen. Relevante wet-en regelgeving BHV1 1. Arbeidsomstandighedenwet (van kracht sinds 1 januari 2007) N.B. Achter de artikelen

Nadere informatie

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN Om in de Regio Rotterdam Rijnmond tot een uniforme lay-out van het ontruimingsplan te komen verdient het aanbeveling om de volgorde van de onderdelen zoals hier onder vermeld aan te houden. * voorblad

Nadere informatie

Veilig werken met apparaten en machines

Veilig werken met apparaten en machines Published on Arbocatalogus voor de vlakglasbranche (http://www.arbocatalogus-vlakglas.nl) Veilig werken met apparaten en machines Oplossing status: Goedgekeurd door Inspectie SZW Een machine is een arbeidsmiddel,

Nadere informatie

Handboek VGWM. Colt International

Handboek VGWM. Colt International Handboek VGWM Colt International Oktober 2015 HANDBOEK VGWM INHOUDSOPGAVE PAG 2 15 OKTOBER 2015 VERSIE 11 INHOUDSOPGAVE Beleidsverklaring VGWM 13 Hoofdstuk 1 Algemeen 7 1.1 VGWM-beleid 1.2 Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Wanneer je door Lemon geselecteerd bent, kan je pas gaan werken nadat wij van jou het inschrijfformulier volledig ingevuld retour hebben ontvangen.

Wanneer je door Lemon geselecteerd bent, kan je pas gaan werken nadat wij van jou het inschrijfformulier volledig ingevuld retour hebben ontvangen. Huisregels Wanneer je door Lemon geselecteerd bent, kan je pas gaan werken nadat wij van jou het inschrijfformulier volledig ingevuld retour hebben ontvangen. De volgende formulieren dienen ingevuld te

Nadere informatie