De Resultaatmeetgroep (RMG) is opgericht in 2012 en bestaat uit dr. Harrie van Haaster, dr. ir. Jan Hassink en Fêdde Bergsma.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Resultaatmeetgroep (RMG) is opgericht in 2012 en bestaat uit dr. Harrie van Haaster, dr. ir. Jan Hassink en Fêdde Bergsma."

Transcriptie

1 De Resultaatmeetgroep (RMG) is opgericht in 2012 en bestaat uit dr. Harrie van Haaster, dr. ir. Jan Hassink en Fêdde Bergsma. De RMG wordt ondersteund door een adviesraad, bestaande uit prof. dr. Judith Wolf, dr. Sineke ten Horn, prof. dr. Heleen Riper, drs. Steven Makkink en Edo Paardekooper Overman. De Adviesraad wordt binnenkort nog verder verbreed. Sinds 2009 werken de leden van de RMG al aan een gemakkelijk en gebruikersvriendelijk instrument voor outcome monitoring. Als eerste werd dit instrument, met de werktitel Resultaat Meet Systeem (RMS), toegepast voor de leden van de Federatie voor Landbouw en Zorg. (De FLZ bestaat anno 2015) uit ongeveer 800 zorgboeren die samen meer dan cliënten bedienen). Na een aantal analoge tests, verdeeld over de doelgroepen Jongeren, Volwassenen en Ouderen, werd in 2011 besloten het RMS te digitaliseren. Het gedigitaliseerde RMS wordt sinds medio 2012 toegepast. Momenteel werkt de RMG samen met Landmerq Plus uit Wageningen aan een nieuwe, modernere versie van het RMS. Deze versie komt begin 2016 beschikbaar en zal het op onderdelen ondertussen verouderde RMS uit 2012, vervangen. Naast het veren van de gebruikersvriendelijkheid door middel van het inzetten van de nieuwste technieken vormt het belangrijkste nieuwe onderdeel van het nieuwe RMS de zogenoemde Mezzedo Matrix Deze matrix is gebaseerd op de in een aantal gemeenten toegepaste zogenoemde Zelf Redzaamheid Matrix. Een van de leden van de RMG was betrokken bij de introductie van de eerste versies van de ZRM in Rotterdam en legde samen met ambtenaren uit Rotterdam en de GGD uit Amsterdam de basis voor de huidige variant van de ZRM. Het grote verschil tussen de ZRM en de Mezzedo Matrix is dat in de Mezzedo Matrix de burger zelf de matrix invult. Direct na het invullen genereert het RMS een rapportage voor de invuller: Een "mezzedo selfie". Hierin staan alle antwoorden die zijn ingevuld op de vragen over de mate van zelfredzaamheid, zodat de invuller dus vragen beantwoord waar hij direct zelf iets voor terug krijgt. Deze informatie kan de burger helpen bij het nadenken over zijn plannen en kan helpen bij het betrouwbaar invullen van de ZRM. Hij kan de antwoorden ook aan zijn begeleider geven ( of dit via het RMS digitaal laten doen) zodat er een basis wordt gelegd voor een goed keukentafelgesprek en het begeleidingsplan, etc...

2 Omdat de informatie wordt opgeslagen in het beveiligde persoonlijk dossier van de burger kan hij later desgewenst op elk moment zijn rapportage nogmaals raadplegen. Het RMS zorgt er voor dat na een half jaar (of op elk ander gewenst moment) de Mezzedo Matrix opnieuw wordt aangeboden.nu kan opnieuw de mate van zelfredzaamheid worden gescoord en de uitkomsten kunnen worden vergeleken met de vorige score(s). In de mezzedo selfie die volgt op zo,n evaluatie worden de verschillen grafisch zichtbaar gemaakt. Omdat er met het RMS niet alleen naar een beoordeling van de mate van zelfredzaamheid wordt gevraagd maar omdat er ook doorgevraagd wordt naar wat degene die de MM invult er aan denkt te doen om zijn situatie op het betreffende onderdeel te continueren of te veren, is de Mezzedo Matrix dus ook een instrument om de cliënt te helpen actief na te denken over zijn eigen plan. Dit laatste is een praktische invulling van participatie zoals in de WMO wordt beoogd. De vragen uit de Mezzedo Matrix en de bijbehorende 5 beschrijvingen per domein worden aangeboden met een vragenlijst. De invuller kiest uit de omschrijving die het beste op hem haar van toepassing is. Omdat de scores per instelling (of afdeling) opgeteld kunnen worden en omdat er in het RMS indexeringen worden toegepast op de cijfers, kan het RMS dus ook per afdeling en of instelling zichtbaar maken welke resultaten er door de deelnemer daadwerkelijk worden bereikt. Daarmee is het RMS dus ook een instrument waarmee prima effectmetingen kunnen worden gedaan zonder dat het de organisatie feitelijk tijd kost. De deelnemer regelt het allemaal zelf. In bijgaand voorbeeld treft u omschrijvingen aan die tot stand zijn gekomen na samenspraak met bewoners en cliënten Discus Amsterdam, een Housing First project van HVO Querido te Amsterdam. Varianten van het RMS zijn in de periode toegepast bij gemeente Amsterdam en Centrumgemeente Venlo. Meer informatie vindt u op de website (Klik bijv. op de You Tube filmpjes). U kunt ook even bellen: We staan u graag te woord.

3 Mezzedo Matrix Mijn zelfredzaamheid in beeld en hoe ik mijn eigen herstelplan kan bedenken De Mezzedo Matrix is ontwikkeld door stichting Resultaatmeetgroep en vindt haar basis in de Zelf Redzaamheid Matrix (ZRM). De huidige versie is gerealiseerd met steun van o.a. Bureau Ad Search uit Amsterdam. Ad Search heeft op zijn beurt gebruikt gemaakt van adviezen van een aantal bewoners van HVO Querido (Discus Amsterdam). Het is belangrijk je goed voor te bereiden op gesprekken over je begeleidingsplan met de hulpverlener/begeleider/cliëntmanager/etc. Dit kan je doen met behulp van de Mezzedo Matrix. In de Mezzo Matrix Matrix staan vragen over 12 onderwerpen (domeinen). Per onderwerp zijn 5 omschrijvingen gemaakt. Je kunt aan kruisen welke omschrijving momenteel het meest bij jou past en of het beste jouw huidige situatie beschrijft. Deze omschrijvingen zijn bedoeld om je situatie zo goed mogelijk te beschrijven, soms past het niet helemaal. Kras dan de omschrijving aan die het dichtst in de buurt komt bij jouw situatie. Het is niet de bedoeling dat je jezelf precies omschrijft maar dat je aangeeft welke omschrijving nu het beste bij jou past. Dat kan dus over een tijdje weer anders zijn. Het invullen helpt je hopelijk na te denken over je sterke en minder sterke punten. Bovendien kun je na het invullen wellicht ook na denken over je eigen plannen om je situatie te veren als dat nodig zou zijn, of hoe je je situatie kunt houden als je tevreden bent en geen problemen ervaart. Als je op de domeinen 1, 2 of 3 aan kruist komt er namelijk een vraag naar voren waarin wordt gevraagd wat je wilt doen om de situatie zo te houden of te veren. Als je een 4 of 5 aan kruist komt er een vraag wat jezelf met hulp van anderen aan je situatie kunt doen. Aan het eind wordt ook nog gevraagd wat je momenteel het belangrijkste vindt en zijn er nog enkele vragen over jouw eigen plannen. Direct na het invullen krijg je een verslag. Dit verslag noemen we ook wel een "Mezzedo Selfie" Dit verslag wordt ook bewaard in jouw eigen digitale archief zodat je er op elk gewenst moment nog eens naar kunt kijken. Je kunt je "mezzedo selfie" ook beschikbaar stellen aan je begeleider (delen via Mezzedo) of je kunt je mezzedo selfie printen en meenemen naar je gesprekken met je begeleider(s). Jij bepaalt dus wat er met de door jouw gemaakte rapportage gebeurt Veel succes!

4 Domeinen Het gaat prima Het gaat best goed I. Geld & Inkomen financiën? Mijn inkomsten zijn (ruim) voldoende en/of Ik ga goed met geld om en ik kan sparen voor tegenvallers. Ik kom net uit. Ik beheer mijn geld zelf en betaal mijn schulden langzaam af. Ik probeer dit zo te houden of te veren door:... Het gaat wel, maar het kan Ik kom net uit met mijn geld. Mijn schulden zijn onder controle en/of Ik heb inkomstenbeheer of bewindvoering. Ik heb ondersteuning nodig: bij het veren van mijn inkomen, bij het omgaan met geld en het regelen van schulden. Ik heb snel hulp nodig: want ik heb geen inkomsten. Ik heb hoge groeiende schulden. Ik wil mijn financiële situatie veren en ga zelf het volgende doen: II. Bezigheden Ik heb betaald werk en/of Ik doe een vervolg opleiding Ik werk als vrijwilliger en/of ik volg een arbeidstraject en/of Ik ga weer naar school Ik heb dagactiviteiten buiten mijn woonomgeving en/of Ik ben op zoek naar werk en krijg daar steun bij. bij het zoeken naar iets wat ik (overdag) kan doen. bij het vinden van activiteiten zodat ik geen overlast meer veroorzaak. werk en of andere bezigheden? Ik probeer dit zo te houden of te veren door:... Ik wil meer bezigheden overdag en ga zelf het volgende doen. III. Huisvesting huisvesting? Ik woon volledig zelfstandig met een huurcontract en/of ik heb een eigen woning. Ik heb een goede woonplek in een begeleid of beschermd wonen project. Ik probeer dit zo te houden of te veren door:... Ik heb een tijdelijke woning of ik woon in bij anderen. bij het vinden van een geschikte woning en/ of bij het betalen van mijn huur. bij het vinden van onderdak. Ik wil mijn huisvesting veren en ga zelf het volgende doen:

5 IV. Situatie Thuis Hoe gaat het met u en uw huisgenoten? V. Psychisch welbevinden. psychisch welbevinden? VI. Lichamelijke gezondheid. lichamelijke gezondheid? Het gaat prima Ik woon alleen. Het gaat best goed Bij ons thuis gaan we goed met elkaar om Ik probeer dit zo te houden of te veren door:... Ik heb niet meer problemen dan de dagelijkse beslommeringen of zorgen die iedereen wel kent. Ik heb wel eens problemen maar kan daar goed mee om gaan. Zo nodig zoek ik hulp. Ik probeer dit zo te houden of te veren door... Ik heb nu geen medische problemen. Ik krijg goede medische hulp en/of Ik kan goed met mijn lichamelijk(e) proble(e)m(en) omgaan. Ik probeer dit zo te houden of te veren door... Het gaat wel maar het kan Er zijn geen spanningen (meer) in ons in huis. Ik voel me niet altijd goed maar ik red me wel en/of Ik heb weinig vertrouwen in hulpverleners. Ik word behandeld maar houd last van mijn lichamelijke probleem. Ik heb ondersteuning nodig bij het proberen om met elkaar om te gaan bij ons in huis. bij het oplossen van mijn psychische problemen want ik voel me niet al te goed. Ik heb moeilijkheden in het dagelijks leven. om een deskundige te vinden die iets aan mijn klachten kan doen. Ik heb snel hulp nodig Bij het bereiken van een veilige situatie in ons huis. Ik wil mijn situatie in het huis waar ik woon veren en ga zelf het volgende doen:.. want ik kan het psychisch niet meer aan en/of Ik ben bang voor ongelukken. Ik wil psychische problemen oplossen en ga zelf het volgende doen.. want ik voel me helemaal niet goed. Ik wil mijn lichamelijke gezondheid veren en ga zelf het volgende doen..

6 VII. Middelen gebruik. middelengebruik? VIII. Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen eigen verzorgingen en uw huishouding? IX. Sociale contacten sociale contacten(buren, familie, vrienden, kennissen, etc.)? Het gaat prima Ik heb geen problemen met alcohol en/of drugs. Het gaat best goed Ik gebruik soms middelen maar kom daardoor niet in de problemen en/of Mijn verslaving is onder controle Ik probeer dit zo te houden of te veren door... Ik kan mezelf en mijn huishouding goed verzorgen Het gaat goed maar ik ben soms wel wat slordig op mezelf en mijn huishouding Ik probeer dit zo te houden of te veren door... Ik heb genoeg sociale contacten en we helpen elkaar als dat nodig is. Ik krijg genoeg steun van mijn netwerk. Ik voel me niet eenzaam Ik probeer dit zo te houden of te veren door... Het gaat wel maar het kan Ik gebruik soms (teveel) middelen maar kan nog wel goed voor mezelf zorgen en/of Ik heb toenemend moeite om afspraken na te komen. Ik verzorg mezelf en mijn huishouding wel maar het kan Ik heb moeite met het maken van vrienden en/ of Ik krijg wat steun van mijn familie en vrienden Ik heb ondersteuning nodig want ik kom steeds (weer) in de problemen. want ik kan niet goed voor mezelf en mijn huishouding zorgen bij het zoeken van nieuwe vrienden en/of het veren van mijn contact met mijn familie en/of het vermijden van verkeerde vrienden Ik heb snel hulp nodig want mijn verslaving verpest mijn hele leven. Ik wil aan mijn verslavingsprobleem werken en ga zelf het volgende doen.. want Ik kan helemaal niet voor mezelf en mijn huishouding zorgen Ik heb hulpnodig, maar kan ook nog wel dingen zelf, zoals... bij het oplossen van mijn eenzaamheid. Ik heb hulp nodig maar ga zelf het volgende doen.

7 X. Meedoen in de samenleving deelname aan groepen, verenigingen, kerk organisatie,commissie, en mantelzorg, etc.?. XI. Justitie. evt. contacten met politie en/of justitie? Het gaat prima Ik doe actief mee in de samenleving. Het gaat best goed Ik doe wel eens vrijwilligerswerk maar ik vind het moeilijk in mijn leven in te passen. Ik probeer dit zo te houden of te veren door:... Ik heb geen contact met politie of justitie en heb geen lopende strafzaken. Ik heb zelden (minder dan eens per jaar) contact met politie en heb geen straffen uit staan. Ik probeer dit zo te houden of te veren door... Het gaat wel maar het kan Ik kom er nauwelijks toe om iets met anderen aan te gaan. Ik weet niet goed hoe ik dat moet doen. Incidenteel (eens per jaar) kom ik in contact met politie. en/of Ik heb een voorwaardelijke (gevangenis)straf. Ik heb ondersteuning nodig het vinden van een zinvolle bezigheid of bij het mij helpen om daar energie voor op te doen. bij (het afronden van) een of meerdere lopende za(a)(ken) bij justitie. Ik heb snel hulp nodig het oplossen van mijn problemen, zodat ik weer aan andere zaken toe kom. Ik wil meer meedoen in de samenleving en ga zelf het volgende doen.. bij het oplossen van meerdere problemen met justitie en politie. Ik wil mijn justitiële problemen oplossen en ga zelf het volgende doen.. XII. Mijn kinderen en hun opvoeding evt. kinderen? Niet van toepassing. Het gaat (redelijk) goed tussen mij en mijn kind(eren). Ik probeer dit zo te houden of te veren door... Ik kan er mee leven zoals het nu gaat, al is het niet ideaal. bij het onderhouden of veren van het contact met mijn kinderen. bij het oplossen van een crisis rond de kinderen die uit de hand dreigt te lopen. Ik wil de relatie met mijn kinderen veren en ga zelf het volgende doen.

8 Als je naar aanleiding van boven gestelde vragen over je situatie nog iets wilt opmerken kun je dat hier doen: 1. Wat vind je het belangrijkste op dit moment (Kruis hieronder de voor jouw 3 belangrijkste punten van de hiervoor aangekruiste domeinen aan in volgorde van belangrijkheid met een 1. een 2. en een 3. As je bijvoorbeeld je justitiële problemen het belangrijkste vind en op de tweede plaats komt Huisvesting en dan je Lichamelijke Gezondheid dan vul je dit als volgt in: I. Geld & Inkomen II. Bezigheden 2 III. Huisvesting IV. Huiselijke relaties V. Geestelijke gezondheid 3 VI. Lichamelijke gezondheid VII. Middelengebruik VIII. Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen IX. Contacten X. Meedoen 1 XI. Justitie XII. Kinderen? Ik heb de volgende dromen en ambities op langere termijn (B.V. binnen twee jaar) Vul hierna in wat je wilt bereiken: A.... B.... Wat mij daarbij helpt zijn mijn talenten en persoonlijke mogelijkheden, zoals. Wat mij daarbij ook helpt zijn mijn sociale contacten in heden en verleden, zoals: Het liefst wil ik dat de volgende hulpverleners en/of instanties mij daarbij steunen, namelijk.

U dient dit formulier tijdens het gepland gesprek mee te nemen. Dit formulier is onderdeel van het gesprek.

U dient dit formulier tijdens het gepland gesprek mee te nemen. Dit formulier is onderdeel van het gesprek. Geachte heer/ mevrouw, Hoe gaat het met u? Om duidelijk te krijgen hoe het op dit moment met u gaat, willen wij u vragen onderstaande vragen te beantwoorden. U mag bij elk onderwerp (het zijn er 11) in

Nadere informatie

Diensten Regio Werkmaatschappij(en) Heuvelland, Westelijke Mijnstreek. Heuvelland, Westelijke Mijnstreek, Midden Limburg

Diensten Regio Werkmaatschappij(en) Heuvelland, Westelijke Mijnstreek. Heuvelland, Westelijke Mijnstreek, Midden Limburg LEVANTOgroep T 088-7077600 E info@levantogroep.nl Bezoekadres Luxemburgstraat 30a 6135 LC Sittard Correspondentieadres Postbus 712 6130 AS Sittard Financiën Heb je ondersteuning nodig op het gebied van

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Ik bereid me voor. Wat vind jij belangrijk? De vragen. Wat gebeurt er als je deze lijst hebt ingevuld? Jouw gegevens

Ik bereid me voor. Wat vind jij belangrijk? De vragen. Wat gebeurt er als je deze lijst hebt ingevuld? Jouw gegevens Wat vind jij belangrijk? Wij willen graag horen wat jij belangrijk vindt in jouw leven. En hoe de ondersteuning die jij krijgt hierbij past. Binnenkort heb je hierover een gesprek met je begeleider. Dit

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Hulpmiddelen. Voor het invulschema is gebruik gemaakt van de 11 domeinen uit de zelfredzaamheidmatrix.

Hulpmiddelen. Voor het invulschema is gebruik gemaakt van de 11 domeinen uit de zelfredzaamheidmatrix. Hulpmiddelen Zorg in kaart brengen Hierna staat een invulschema om je te helpen inzicht te krijgen in de ondersteuning die je krijgt. Het kan gebruikt worden ter voorbereiding op het keukentafelgesprek.

Nadere informatie

Mijn hersenletsel. Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting:

Mijn hersenletsel. Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Toelichting: Mijn hersenletsel Ik heb moeite met het vasthouden of verdelen van mijn aandacht. Ik ben snel afgeleid. Ik heb moeite om alles bij te houden/de wereld gaat zo snel. Ik heb moeite met flexibiliteit en veranderingen.

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

BETREFT ZRM METING EN ANALYSE en METING MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT

BETREFT ZRM METING EN ANALYSE en METING MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT Bijlage 4 BETREFT ZRM METING EN ANALYSE en METING MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT Voor een deel van de verantwoording voor het eerste halfjaar van 2016 is gebruik gemaakt van de ZelfRedzaamheid Matrix. Hieronder

Nadere informatie

Resultaatgericht werken in het sociaal domein

Resultaatgericht werken in het sociaal domein Resultaatgericht werken in het sociaal domein Eigen kracht, schalen met de klant Bepalen van de eigen kracht -Gebruik eens een schaalvraag! Wat is een schaalvraag? Hoe zet je een schaalvraag in? Netwerk

Nadere informatie

Een nieuwe tool voor het ondersteunen van een integrale, gekantelde werkwijze voor alle (semi) professionals in Amsterdam

Een nieuwe tool voor het ondersteunen van een integrale, gekantelde werkwijze voor alle (semi) professionals in Amsterdam Een nieuwe tool voor het ondersteunen van een integrale, gekantelde werkwijze voor alle (semi) professionals in Amsterdam Een samenwerkingsverband tussen GGD (Gezondheidsbevordering), OJZ (Zorg), WPI (Activering)

Nadere informatie

INTEGRAAL LOOPBAAN BEGELEIDINGSPLAN

INTEGRAAL LOOPBAAN BEGELEIDINGSPLAN INTEGRAAL LOOPBAAN BEGELEIDINGSPLAN Personalia kandidaat Naam Voorletters Roepnaam Adres Postcode en woonplaats Telefoon E-mail Geslacht Geboorteplaats Burgerlijke staat Rijbewijs Vervoer BSN Identiteitsbewijs

Nadere informatie

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Algemene Gegevens Gegevens klant Naam Geboortedatum BSN Klantnummer Zijn er kinderen aanwezig? Gegevens aanbieder Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam ondersteuner Contactgegevens

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT

WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT werkboekje Hulpmiddel bij de voorbereiding van het WMO-keukentafelgesprek Voor mensen met een beperking Voor familieleden en anderen die mensen met een beperking willen

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

1-meting NEDERLANDERS EN DE DECENTRALISATIES IN HET SOCIALE DOMEIN. I&O Research

1-meting NEDERLANDERS EN DE DECENTRALISATIES IN HET SOCIALE DOMEIN. I&O Research NEDERLANDERS EN DE DECENTRALISATIES IN HET SOCIALE DOMEIN I&O Research Peter Kanne en Rachel Beerepoot Congres Transformatie in het sociaal domein Jaarbeurs Utrecht, 18 juni 2015 1-meting 1-meting De decentralisaties

Nadere informatie

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering Andere aanwezige(n): Nee Ja Naam: Relatie tot cliënt: Easycare Welzijn

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Zelfredzaamheid-matrix. Matty de Wit, Steve Lauriks, Leonie Klaufus, Wijnand van de Boom

Zelfredzaamheid-matrix. Matty de Wit, Steve Lauriks, Leonie Klaufus, Wijnand van de Boom Zelfredzaamheid-matrix Matty de Wit, Steve Lauriks, Leonie Klaufus, Wijnand van de Boom 4 februari 2015 Zelfredzaamheid-matrix DOMEIN 1 acute problematiek 2 niet zelfredzaam 3 beperkt zelfredzaam 4 voldoende

Nadere informatie

Als je een taakstraf hebt gekregen

Als je een taakstraf hebt gekregen Als je een taakstraf hebt gekregen De rol van de Raad De Raad voor de Kinderbescherming regelt je taakstraf. Als je een taakstraf opgelegd hebt gekregen krijg je een gesprek met iemand van de Raad, een

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015.

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015. Colofon: Mijn Pad is gemaakt door Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol (2015), Lectoraat Disability Studies; Diversiteit in Participatie, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool

Nadere informatie

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten?

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten? Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier 1.1 Persoonlijke informatie cliënt Persoonlijke Informatie Voorletters en roepnaam Achternaam Straat en huisnummer Postcode en woonplaats Burger Service Nummer Telefoonnummer cliënt Email adres cliënt

Nadere informatie

Deze vragenlijst meet sociaal welbevinden (functioneren in de maatschappij) op 8 verschillende gebieden. Aangemaakt op:

Deze vragenlijst meet sociaal welbevinden (functioneren in de maatschappij) op 8 verschillende gebieden. Aangemaakt op: Sociaal Welbevinden Vragenlijst Deze vragenlijst meet sociaal welbevinden (functioneren in de maatschappij) op 8 verschillende gebieden. Aangemaakt op: 03-03-2017 Aangepast op: 03-03-2017 Gedownload op:

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

Outcome meten? Klanten bepalen!

Outcome meten? Klanten bepalen! Outcome meten? Klanten bepalen! Plan van Aanpak MO, fase II: Herstel en Rehabilitatie Eigen Kracht Ervaringsdeskundigheid Zelfmanagement Gemeente regisseert Het gaat om de resultaten van het proces = Outcome

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Voor een eenduidige werkwijze zullen we vanaf 2019 met dit formulier gaan werken. Indien u een overdracht aan de gemeente Nissewaard voor Beschermd Wonen

Nadere informatie

Algemeen. In te vullen aanmeldende partij: Datum aanmelding: Aangemeld door, voor en achternaam: Instantie/instelling: Adres instantie/instelling:

Algemeen. In te vullen aanmeldende partij: Datum aanmelding: Aangemeld door, voor en achternaam: Instantie/instelling: Adres instantie/instelling: Algemeen In te vullen aanmeldende partij: Datum aanmelding: Aangemeld door, voor en achternaam: Instantie/instelling: Adres instantie/instelling: Motivatie aanmeldende partij voor deelname KmK: In te vullen

Nadere informatie

SIGNAALLIJST. Signaallijst Versie juni 2013. Toolbox Autiproof Werkt

SIGNAALLIJST. Signaallijst Versie juni 2013. Toolbox Autiproof Werkt SIGNAALLIJST 1 Inleiding Het tijdig herkennen van signalen van een werknemer met autisme is noodzakelijk voor het goed (blijven) functioneren van deze medewerker. Voor de begeleidende collega, ofwel de

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek Het keukentafelgesprek Informatie over het keukentafelgesprek Waarom een keukentafelgesprek? De Wmo heeft andere uitgangspunten dan de AWBZ. De AWBZ kent een recht op zorg. Er zijn landelijke richtlijnen

Nadere informatie

Perspectief op Participatie voor mensen met NAH ondanks of dankzij de Wmo? Het Venijn zit in de staart IV, 11 april 2013 Monique Lindhout

Perspectief op Participatie voor mensen met NAH ondanks of dankzij de Wmo? Het Venijn zit in de staart IV, 11 april 2013 Monique Lindhout Perspectief op Participatie voor mensen met NAH ondanks of dankzij de Wmo? Het Venijn zit in de staart IV, 11 april 2013 Monique Lindhout Stichting Samenwerkende Hersenletsel Verenigingen (SHV) In SHV

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg

Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg Waarom dit onderzoek? Als we praten over zingeving merk je al gauw dat verschillende mensen er verschillende dingen onder verstaan. Het gaat bijvoorbeeld over praktische zaken zoals lid zijn van een voetbalvereniging.

Nadere informatie

WMO. Antes biedt ondersteuning op de volgende gebieden: Dagelijks leven Huishouden Geldzaken Iets te doen hebben Gezondheid Wonen

WMO. Antes biedt ondersteuning op de volgende gebieden: Dagelijks leven Huishouden Geldzaken Iets te doen hebben Gezondheid Wonen WMO WMO Heeft u in het dagelijks leven ondersteuning nodig? Wij helpen u graag! Sinds januari 2015 valt de ondersteuning onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hierdoor bepaalt u samen met

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Kwetsbare burgers in beeld? Workshop Symposium 10 februari 2014 Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant

Kwetsbare burgers in beeld? Workshop Symposium 10 februari 2014 Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant Kwetsbare burgers in beeld? Workshop Symposium 10 februari 2014 Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Brabant Kwetsbaarheid in beeld Inhoud workshop Het algemene beeld: Monitor Sociaal Kwetsbare Groepen

Nadere informatie

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met:

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: VAN : DATUM: ALGEMENE GEGEVENS 1 Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: 1. Samenstelling van mijn gezin (evt. genogram of sociogram invullen als bijlage) Naam Relatie tot het kind m/v

Nadere informatie

Instructie Vragenlijst 'Samen Beslissen'

Instructie Vragenlijst 'Samen Beslissen' versie hulpverlener Instructie Vragenlijst 'Samen Beslissen' In deze vragenlijst u wordt gevraagd een uitspraak te doen over de noodzaak van hulp of behandeling op 24 gebieden waar de betreffende cliënt

Nadere informatie

Vragenlijst PAja! Utrecht 2013 :

Vragenlijst PAja! Utrecht 2013 : Vragenlijst PAja! Utrecht 2013 : Verschillende instellingen in Utrecht worden gekeurd door jongeren die zelf in die instellingen hebben gewoond of nog steeds wonen. Middels deze vragenlijst willen de instellingen

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

WAAR KAN IK HULP VINDEN? Informatie over geestelijke gezondheidsproblemen

WAAR KAN IK HULP VINDEN? Informatie over geestelijke gezondheidsproblemen WAAR KAN IK HULP VINDEN? Informatie over geestelijke gezondheidsproblemen Tekst: Aziza Sbiti & Cha-Hsuan Liu Colofon: Deze brochure is totstandgekomen met hulp van het Inspraak Orgaan Chinezen. De inhoud

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Toekomstplan VOLWASSEN WORDEN WAAR MOET IK AAN DENKEN? REGIO MIDDEN HOLLAND

Toekomstplan VOLWASSEN WORDEN WAAR MOET IK AAN DENKEN? REGIO MIDDEN HOLLAND Toekomstplan VOLWASSEN WORDEN WAAR MOET IK AAN DENKEN? REGIO MIDDEN HOLLAND Wat is een toekomstplan? Nog maar even en dan word je 18. Volwassen! In Nederland betekent dat dat ondersteuning die jij krijgt,

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten

Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten Resultaatgebieden zelfredzaamheidsmatrix vertaald naar te behalen resultaten Rond de inkoop van individuele begeleiding is behoefte aan concreet geformuleerde resultaten die de lokale toegang (sociaal

Nadere informatie

Zijn / haar hersenletsel

Zijn / haar hersenletsel Zijn / haar hersenletsel Mijn naaste heeft moeite met het vasthouden of verdelen van zijn/haar aandacht. Mijn naaste is snel afgeleid. Mijn naaste heeft moeite om alles bij te houden/de wereld gaat zo

Nadere informatie

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente?

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente? Informatie voor mantelzorgers (en begeleiders) Mantelzorgers zijn alle mensen uit de omgeving van de cliënt die aan de cliënt hulp en zorg verlenen. Dat kan op verschillende gebieden en in verschillende

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN

SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN Hulp bij omgaan met geld Mijn geld in vertrouwde handen Mijn geld in vertrouwde handen Hulp bij omgaan met geld SBB Zorginstellingen is een volledig

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten.

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. De begeleidende instructie brief: Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. Instructie Omcirkel of

Nadere informatie

ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN

ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN ANTES ONDERSTEUNING - HUISHOUDEN - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN De juiste keuze voor u! ONDERSTEUNING & BEGELEIDING WMO ROTTERDAM www.antesgroep.nl/rotterdam INHOUD SOCIAAL EN PERSOONLIJK FUNCTIONEREN

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu? Hoe gaat het nu? Stel jezelf de vraag hoe het op dit moment gaat op het gebied van wonen en beschrijf dat. Bij wonen kun je aan veel verschillende dingen denken, bijvoorbeeld: k Het huis waarin je woont;

Nadere informatie

Naam: www.rvdkjongeren.nl

Naam: www.rvdkjongeren.nl Naam: 1 Dit is de site van de Raad voor de. Hier kun je alles lezen over wat de Raad doet en hoe de Raad dit doet. Klik op: De Raad voor de. -Wanneer wordt De Raad van ingeschakeld? (om hulp gevraagd)

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Adviesraden/ cliëntenraden 11-07-2016 Agenda Stand van zaken adviestafel Dagactiviteiten Stand van zaken adviestafel Beschermd wonen 1 Waarom Inbrengen cliënt-

Nadere informatie

Instructie Icares Professional voor cliënten

Instructie Icares Professional voor cliënten Instructie Icares Professional voor cliënten 1 Inhoudsopgave Pagina: 1. Algemeen 1.1 Doel van de instructie 3 1.2 Voorbereiding 3 1.3 Privacy 3 2. Icares Professional gebruiken 2.1 Inloggen 4 2.2 Een test

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Onderzoeksformulier Beschermd Wonen U ontvangt dit formulier, omdat u een melding heeft gedaan of wilt doen voor Beschermd Wonen. Dit formulier kunt u zelf als aanvrager invullen samen met uw hulpverlener

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

Persoonlijk plan voor PGB-houders

Persoonlijk plan voor PGB-houders Persoonlijk plan voor PGB-houders Versie 1.0 Datum: 17 juli 2014 Status: Definitieve versie 1 Ontwikkeld door: Janneke Haan, Sabine Timmer, Marjolein Herps 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemene gegevens...

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a.

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Misverstanden over WMO 2015 Mantelzorgcompliment aanvragen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen

Melding Beschermd wonen Melding Beschermd wonen Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding per beveiligde

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

Confidence. Stress Vragenlijst I: Wat geeft de meeste Stress? 1/6

Confidence. Stress Vragenlijst I: Wat geeft de meeste Stress? 1/6 ABN-AMRO: 53.77.64.011 Giro: 787 27 27 Stress Vragenlijst I: Wat geeft de meeste Stress? Naam: Confidence psychologisch adviesbureau Datum: Instructies: Kruis bij elk van de onderstaande antwoorden het

Nadere informatie

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven.

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven. Dit is een prototype van een applicatie waarop je evaluaties en onderzoeken kan vinden die jouw hulp nodig hebben. Je kan er ook je eigen evaluatie of onderzoek plaatsen. Door deel te nemen aan deze evaluatie

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg Op vijf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Zelfredzaamheidsmeter Uniek cliëntnummer

Zelfredzaamheidsmeter Uniek cliëntnummer Zelfredzaamheidsmeter Uniek cliëntnummer Onderstaande zelfredzaamheidsmeter ga je invullen voor de cliënt. Het betreft tien levensdomeinen van de cliënt. Voor elk levensdomein ga je kijken in hoeverre

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Vragenlijst multiproblematiek I

Vragenlijst multiproblematiek I Bijlage B Vragenlijst multiproblematiek I 1 Achtergrondkenmerken V1. Wat is je geboortedatum? V2. Ben je een jongen of een meisje? V3. Wat zijn de vier cijfers van je postcode? V4. In welk land ben je

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Voorkomen van huurachterstand & huisuitzettingen

Voorkomen van huurachterstand & huisuitzettingen Voorkomen van huurachterstand & huisuitzettingen Onderzoeksteam: Marieke Holl, Dorieke Wewerinke, Sara Al Shamma, Linda van den Dries en Judith Wolf 29 oktober 2013 Studie naar huisuitzetting (Omz ZonMw)

Nadere informatie

Persoonlijk plan (WMO)

Persoonlijk plan (WMO) Persoonlijk plan (WMO) 1.Wie ben ik? Opgesteld op: Ingevuld door: a. Persoonsgegevens van degene die ondersteuning nodig heeft. Naam: BSN: Geboortedatum: Adres: Telefoon: Email: Gezinssamenstelling: Mede

Nadere informatie

ZORGEN VOOR MORGEN Over woonkeuzes en zorgen voor elkaar

ZORGEN VOOR MORGEN Over woonkeuzes en zorgen voor elkaar ZORGEN VOOR MORGEN Over woonkeuzes en zorgen voor elkaar Interpolis 7-9-2015 Doel- en probleemstelling 7-9-2015 2 Samenvatting en conclusies (1/6) De overheid is verantwoordelijk voor de zorg voor ouderen,

Nadere informatie

Rapport. Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren

Rapport. Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren Rapport Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren Woerden, juli 2014 Inhoudsopgave I. Omvang en samenstelling groep respondenten p. 3 II. Wat verstaan senioren onder eigen regie en zelfredzaamheid?

Nadere informatie

Heeft de persoon straffen of maatregelen die tot executie gebracht moeten worden? ja nee niet bekend/gecheckt

Heeft de persoon straffen of maatregelen die tot executie gebracht moeten worden? ja nee niet bekend/gecheckt Naam: Datum MW: Geboortedatum: Politie- en justitiecontacten Is persoon/het systeem bekend bij politie? Voor welke strafbare feiten is cliënt bekend bij politie en in welke periode? Bron: Is persoon/het

Nadere informatie

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning B E S L U I T E N:

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning B E S L U I T E N: Gemeenteblad 589 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Voorst 2015; B E S L U

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

Ervaren Druk door Informele Zorg-plus (EDIZ-plus) Beschrijving

Ervaren Druk door Informele Zorg-plus (EDIZ-plus) Beschrijving Ervaren Druk door Informele Zorg-plus (EDIZ-plus) De EDIZ-plus vragenlijst meet de ervaren belasting (gevoelens van verplichting, problemen in combineren van taken, overschrijden van grenzen, gezondheid)

Nadere informatie

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei Beschrijving Doelstellingen Wmo 2015-2018 Stabilisering en Groei Beschrijving doel Stabilisering Doel Individu in staat stellen op het hoogst haalbare niveau van participatie en zelfredzaamheid te komen

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Zorgaanbieder stelt samen met klant het ondersteuningsplan op. Kortdurende beschikking. klant stuurt getekend onderszoeksverslag retour (aanvraag)

Zorgaanbieder stelt samen met klant het ondersteuningsplan op. Kortdurende beschikking. klant stuurt getekend onderszoeksverslag retour (aanvraag) Handleiding Format Ondersteuningsplan SDD Vanaf januari 2016 gaat de SDD met behulp van de ZRM-methodiek indiceren. Deze handleiding is opgesteld om de bedoeling van het format voor het ondersteuningsplan

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

Meedoen en erbij horen

Meedoen en erbij horen Meedoen en erbij horen Resultaten van een mixed method onderzoek naar sociale uitsluiting Addi van Bergen, Annelies van Loon, Carina Ballering, Erik van Ameijden en Bert van Hemert NCVGZ Rotterdam, 11

Nadere informatie

Enkele gegevens evens over jezelf en de school:

Enkele gegevens evens over jezelf en de school: VEILIGHEID VRAGENLIJST LEERLINGEN Een belangrijke taak voor de school is te zorgen dat leerlingen zich prettig en veilig voelen. Dat lukt niet altijd. Bijvoorbeeld, omdat er soms wordt gediscrimineerd

Nadere informatie

Onderzoek je energiebalans*

Onderzoek je energiebalans* Onderzoek je energiebalans* Om je gevoel van stress aan te pakken, is het van belang dat je eerst ziet hoe je energiebalans er uit ziet op 5 verschillende gebieden. Met deze vragenlijst krijg je inzicht

Nadere informatie

OGGZ monitor, ZRM, en hoeveel daklozen zijn er nu? Marcel Buster, GGD Amsterdam

OGGZ monitor, ZRM, en hoeveel daklozen zijn er nu? Marcel Buster, GGD Amsterdam OGGZ monitor, ZRM, en hoeveel daklozen zijn er nu? Marcel Buster, GGD Amsterdam G4-USER OGGZ monitor matrix Inhoud Zelfredzaamheid-Matrix Hoeveel daklozen zijn er? 4/15/2015 2 G4-USER Urban Social Exclusion

Nadere informatie

Het 8- fasenmodel. Een reisgids voor de begeleiding van het maatje

Het 8- fasenmodel. Een reisgids voor de begeleiding van het maatje Het 8- fasenmodel Een reisgids voor de begeleiding van het maatje Waar gaat de reis naartoe? Wat is jouw rol tijdens de reis? De rol die je kiest, is afhankelijk van de reden waarom je gevraagd bent, dit

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier cliënt

Aanmeldingsformulier cliënt Aanmeldingsformulier cliënt Toelichting: Indien je voor het beantwoorden van de onderstaande vragen meer ruimte nodig hebt om te schrijven, gebruik dan gerust extra papier en stuur dat mee. We vinden het

Nadere informatie