lezen in het model verhuurbemiddelingsovereenkomst. Op basis van de ervaringscijfers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "lezen in het model verhuurbemiddelingsovereenkomst. Op basis van de ervaringscijfers"

Transcriptie

1 Chateau Fauquemont

2 VILLAPARK CHÂTEAU FAUQEMONT Verhuur via LANDAL GREENPARKS De verhuur van VILLAPARK CHÂTEAU FAUQEMONT is in handen van LANDAL GREENPARKS. Landal Greenparks is met 50 parken in verhuur en beheer, de grootste verhuurorganisatie in Nederland met parken in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. LANDAL GREENPARKS heeft een zeer professioneel werkende reserveringscentrale van waaruit exact de situatie op elk park van elke bungalow direct beschikbaar is. LANDAL GREENPARKS verspreidt tweemaal per jaar een eerste klas brochure in een zeer grote oplage (ca ) en voert een landelijke reclamecampagne in dag en weekbladen en op de radio. LANDAL GREENPARKS kan dan ook op een zeer professionele wijze uitvoering geven aan de verhuurverplichting, welke voor het park geldt. Daarnaast bestaan er ruime mogelijkheden voor het eigen gebruik van de woning, tot 180 dagen per jaar. De dienstverlening van LANDAL GREENPARKS voor de eigenaar is zeer veelomvattend en compleet. Zij organiseert voor de eigenaren het beheer op het park, de ontvangst, het onderhoud en de administratie t.b.v. de exploitatiemaatschappij, welke gecontroleerd wordt door een delegatie van eigenaren. Voor de individuele verhuurder worden er naast de genoemde promotionele activiteiten, eveneens de gehele afhandeling inzake de verhuur georganiseerd, zoals boekingen, betalingen door huurder, onderhouds en schoonmaakwerkzaamheden, en het opstellen van een maandelijkse afrekening voor de eigenaar. LANDAL GREENPARKS berekent hiervoor een bemiddeling en beheerprovisie van 23% van de netto huursom(huur minus B.T.W. en toeristenbelasting) aan de eigenaar. De eigenaar heeft zo geen enkele zorg over de feitelijke verhuur en afhandeling van de verhuur. De keuze om met LANDAL GREENPARKS de samenwerking voor een periode van 10 jaar aan te gaan, is gemaakt uit een oogpunt van uniformiteit en continuïteit van de verhuur en het beheer. Landal is als marktleider uitstekend in staat om aan de verhuurverplichting van de gemeente te voldoen. Op basis van het ontwikkelde plan en de ervaringen van Landal heeft LANDAL GREENPARKS een prognose afgegeven van 71% bezetting te behalen in het derde jaar van de verhuur, inclusief de jaren dat het park nog in aanbouw is. Doordat het park op deze wijze geëxploiteerd wordt, wordt voorkomen dat er op verschillende manieren tegen verschillende tarieven verhuur op het park plaatsvindt. Behoudens het eigen gebruik en het tegen gereduceerde commissie zelf aanbrengen van gasten, zal commerciële verhuur plaats dienen te vinden via LANDAL GREENPARKS. De voorwaarden waaronder dit gebeurt, kunt u lezen in het model verhuurbemiddelingsovereenkomst. Op basis van de ervaringscijfers van LANDAL GREENPARKS op andere parken en bestudering van de markt en de ontwikkelde plannen voor CHÂTEAU FAUQEMONT, zijn de hiernavolgende verhuurprognoses en huurprijzen vastgesteld.

3 Vaste lasten Onderstaand treft u een overzicht van de vaste lasten, welke voor diverse gemeentelijke of andere overheden worden doorberekend, alsmede een specificatie van de bijdrage aan de exploitatiemaatschappij. Onroerend zaakbelasting De heffing voor de onroerend zaakbelasting wordt geheven over de getaxeerde economische waarde. Toeristenbelasting De toeristenbelasting is op dit moment 1,27 per persoon per overnachting. De toeristenbelasting wordt door LANDAL GREENPARKS aan de gasten doorberekend. Bij eigen gebruik zal de eigenaar deze kosten zelf moeten voldoen. Bijdrage aan exploitatiemaatschappij CHÂTEAU FAUQEMONT B.V. De bijdrage welke aan iedere eigenaar aan de exploitatiemaatschappij jaarlijks dient te betalen is vastgesteld op 2474, per jaar, en is verschuldigd vanaf de dag van de oplevering van de woning. Dit bedrag dekt alle kosten die ten behoeve van de gezamenlijke exploitatie van het villapark worden gemaakt voor algemene voorzieningen, zoals het onderhoud van de wegen, groenstroken, tuinen, maar ook het onderhoud om de woningen verhuurgereed te houden. Verder wordt in deze bijdrage het parkmanagement betaald, welke toezicht houdt op de villa s, de verhuur afwikkelt en de eigenaren en huurders service kan verstrekken. Uit de bijdrage worden tevens collectieve zaken geregeld, zoals: vuilafvoer, centraal antennesysteem, zuiveringslasten, verzekering van de villa en inventaris en het gebruik van de centrale faciliteiten, zoals receptie, dienstruimten etc.

4 Fiscale aspecten UW VILLA IN VILLAPARK CHÂTEAU FAUQEMONT EN DE B.T.W. Het rendement van uw villa in VILLAPARK CHÂTEAU FAUQEMONT wordt mede aantrekkelijk door de gunstige fiscaliteiten die bij de aanschaf en exploitatie gemoeid zijn. Indien u de woning aanschaft voor de verhuur, en niet in de eerste plaats voor eigen gebruik, kunt u zich bij de inspectie omzetbelasting laten registreren als ondernemer in de verhuur van vakantiewoningen. Het criterium dat hier geldt is, dat u de woning tenminste 140 dagen per jaar verhuurt. Het gaat dan in de eerste plaats om de bedoeling om te verhuren. In de prognoses welke door de verhuurorganisatie zijn opgegeven ziet u dat dit criterium geen belemmering behoeft te zijn. Indien u met LANDAL GREENPARKS een boekingsovereenkomst afsluit wordt u als ondernemer voor de omzetbelasting aangemerkt. U kunt dan de omzetbelasting op de koopsom van de woning, de inventaris en van alle toekomstige kosten en investeringen in zin geheel terugvorderen. Daartegenover staat dan dat de verhuuropbrengsten worden belast, maar dit is tegen het lage tarief (6%). De omzetbelasting volgt het onroerend goed voor tien jaar wat inhoudt, dat indien het gebruik in 10 jaar zich wijzigt van een zakelijk in een privégebruik een evenredig deel van het teruggevorderde bedrag aan B.T.W. terugbetaald dient te worden. Bij verkoop heeft u de mogelijkheid om binnen 10 jaar na de bouw de woning met B.T.W. belast te verkopen, zodat er geen herziening hoeft plaats te vinden. Na 10 jaar kunt u de woning echter vrij van B.T.W. doorverkopen. Indien u de bedoeling heeft om ook in beperkte mate zelf gebruik te maken van de woning, dan dient hiermee bij de aangifte omzetbelasting rekening te worden gehouden. Bij een jaarlijks gebruik van bijvoorbeeld 4 weken kunt u 4/52 deel van de omzetbelasting niet terugvorderen. De B.T.W. regeling voor vakantiewoningen betekent een verbetering van het rendement op de belegging. Als het ware kan de eerste 10 jaar telkens 10% van het B.T.W. voordeel toegerekend worden aan het rendement. Er is dus een duidelijk voordeel voor de belegger om zich als ondernemer bij de omzetbelasting te laten registreren. UW VILLA IN VILLAPARK CHÂTEAU FAUQEMONT EN DE INKOMSTENBELASTING. De fiscus maakt na de invoering van het nieuwe belastingstelsel geen onderscheid meer tussen verhuurders of zij die een tweede woning uitsluitend privé gebruiken. Voor CHÂTEAU FAUQEMONT wat primair een verhuurpark is betekend dit dat de woningen in BOX 3 vallen. De inkomsten uit vermogen worden belast volgens de vermogens rendementsheffing. Dit betekent dat, in plaats van het werkelijke rendement, een fictief rendement van 4% wordt belast en dat tegen het vaste tarief van 30%.

5 Financiering HYPOTHEEK EN/OF EIGEN GELD Een villa of appartement op het villapark CHÂTEAU FAUQEMONT is in zekere zin een pensioenvoorziening zowel letterlijk als figuurlijk. Niet alleen met het oog op (toekomstig) eigen gebruik, maar ook als het gaat om de financiële planning. In dit kader is het mogelijk de financiering hierop aan te passen. Zoals u wellicht bekend is, kan het aantrekkelijk zijn, uw aankoop te financieren. Bij de huidige rentestand is dit des te meer aantrekkelijk omdat dan het rendement op het geïnvesteerde eigen geld aanmerkelijk hoger wordt. Voor het villapark Chateau Fauquemont werken wij nauw samen met erkende onafhankelijk hypotheekadviseurs. Zowel de financiële als fiscale consequenties op korte en lange termijn brengen zij voor u in kaart. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Dat geeft een zeker gevoel voor nu en voor de toekomst. Inventarispakket INVENTARIS In verband met de verhuur van de woning, wordt in verband met het parkimage en een uniforme uitstraling naar de huurders toe, een standaard inventaris verplicht gesteld. Ook vanuit het parkmanagement bestaat de noodzaak tot standaardisatie. Ieder pakket bestaat uit een totale inrichting, dus uit meubilair, klein inventaris(bestek, borden etc.) elektrische apparatuur, verlichting, stoffering en decoratie. Het kan zijn dat er aanpassingen gedaan worden aan de samenstelling van de pakketten, dit in verband met de gefaseerde realisatie en de leverbaarheid van materialen. Het algemene kwaliteitsniveau wordt hierbij in acht genomen, en gehandhaafd. Prijzen 6 persoons woning Walram/Genhoes , Toelichting op de rendementsberekening Op de hiernavolgende pagina s volgen enige voorbeelden van de rendementsberekeningen. Belangrijkste variabelen vormen de hoogte van de investering, hetpercentage van de financiering en de huuropbrengsten. Investering De prijs van de woning conform de prijslijst. Uw verkoopadviseur kan u een rendementsberekening voor de door u gewenste kavel verstrekken. Totale investering Prijs woning inclusief inventarispakket en gewenste extra s om de woning als luxe (ll variant) te kunnen verhuren

6 Financiering Percentage van financiering over de koopsom van de woning excl. Inventaris. Bezettingsgraad De verwachte bezetting in aanvangssituatie, na 3 jaar en 5 jaar Bruto Huuropbrengst De begrote huuropbrengst op basis van de begroting van LANDAL, prijsniveau Netto opbrengst Opbrengst na aftrek van kosten en eventuele rentekosten (exclusief aflossingen). Rendement geïnvesteerd vermogen: De netto opbrengst als % van het geïnvesteerd vermogen. In de rendementsvoorbeelden is geen rekening gehouden met de fiscale aspecten, zoals de vermogensrendementsheffing (BOX3).

7 RENDEMENTSBEREKENING Type: DL Walram Investering: Inrichting: Luxe uitvoering met sauna en zonnebank: Totale investering Financiering 80% Geïnvesteerd vermogen Geprognosticeerde kosten: Exploitatiekosten OZB 659 Afvalstoffenheffing 189 Waterschapkosten 227 Energiekosten Onderhoud Totaal BEZETTINGSGRAAD 75% 80% 85% bruto huuropbrengst in verhuurprovisies; 23% schoonmaak kosten; per wissel financieringslasten geprognosticeerde kosten NETTO OPBRENGST Rendement geïnvesteerd vermogen 6.04% 6.78% 7.54% Waardestijging 2% per jaar Tot. opbrengst incl. waardestijging Rendement incl. waardestijging 13.31% 14.05% 14,82% Deze rendementsberekening is indicatief. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland

Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland April 2017 Mr. P. Homan Belastingadviseur E-mail: p.homan@edo.nl Internet: www.edo.nl Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland Bij de aankoop van een vakantiewoning in Nederland komt een aantal

Nadere informatie

Gooilanden. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Gooilanden. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Gooilanden Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 1. Inleiding 2. Omzetbelasting 2.1 Btw-ondernemer 2.2 Aftrek van voorbelasting 2.2.1 Geen privé gebruik recreatiewoning 2.2.2 Privé gebruik

Nadere informatie

Landal Volendam. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Landal Volendam. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Landal Volendam Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 1. Inleiding 2. Omzetbelasting 2.1 Btw-ondernemer 2.2 Zelfstandigheid en verhuurorganisatie 2.3 Aftrek van voorbelasting 2.3.1 Geen

Nadere informatie

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND Bij de aankoop van een vakantiewoning in Nederland komt een aantal fiscale aspecten kijken. Hierbij speelt uw persoonlijke situatie een belangrijke rol.

Nadere informatie

De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning

De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning De fiscale aspecten van een onroerende recreatiewoning Hieronder wordt ingegaan op de fiscale consequenties van de aankoop en het bezit van een recreatiewoning die zodanig met de (onder)grond is verbonden

Nadere informatie

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND

FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND FISCALE INFORMATIE OVER VAKANTIEWONING IN NEDERLAND Bij de aankoop van een vakantiewoning in Nederland komt een aantal fiscale aspecten kijken. Hierbij speelt uw persoonlijke situatie een belangrijke rol.

Nadere informatie

KOPERSWIJZER STRANDHUISJES JULIANADORP AAN ZEE 16 september 2015

KOPERSWIJZER STRANDHUISJES JULIANADORP AAN ZEE 16 september 2015 1 KOPERSWIJZER STRANDHUISJES JULIANADORP AAN ZEE 16 september 2015 INTRODUCTIE Het project met Strandhuisjes te Julianadorp aan Zee is een initiatief van Pieter Olthof en Emile Zonneveld. Twee succesvolle

Nadere informatie

Domein De Waufsberg HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning

Domein De Waufsberg HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS. Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning 17 HENDRIKSEN ACCOUNTANTS EN ADVISEURS IU Domein De Waufsberg Fiscaal memorandum: Investeren in een recreatiewoning Hendriksen Accountants en Adviseurs is een brede adviesorganisatie met vestigingen in

Nadere informatie

Brochure Recreatiewoning

Brochure Recreatiewoning Brochure Recreatiewoning 1. Algemeen 2. 2. De Markt 2. 3. Hoofdverblijf 2. 4. Financiering van de recreatiewoning 3. 5. Aankoop van de recreatiewoning 4. 6. Financieren via uw woonhuis 4. 7. Hypotheekrenteaftrek

Nadere informatie

Algemene verkoopinformatie. (versie 2, mei 2013)

Algemene verkoopinformatie. (versie 2, mei 2013) Algemene verkoopinformatie (versie 2, mei 2013) Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2. PROCEDURE VERKOOP 3. GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN 4. INDICATIE VASTE EN VARIABELE KOSTEN 5. OPBRENGSTEN EN KOSTEN, HET RENDEMENT

Nadere informatie

Roompot. Top belegging. aan de Zeeuwse kust Beleggers informatie. Investeer in luxueus genieten

Roompot. Top belegging. aan de Zeeuwse kust Beleggers informatie. Investeer in luxueus genieten Roompot Investeer in luxueus genieten aan de Zeeuwse kust Beleggers informatie Top belegging aan de Zeeuwse kust Beleggen in Roompot Water Village Kleinschalig, duurzaam en energiezuinig vakantieresort

Nadere informatie

Foederer. Advieswijzer Vakantiewoning & fiscus 2017

Foederer. Advieswijzer Vakantiewoning & fiscus 2017 Advieswijzer Vakantiewoning & fiscus 2017 Als u nadenkt over de aankoop van een vakantiewoning in Nederland, is het verstandig u eerst te laten informeren over de fiscale gevolgen die aan de aankoop en

Nadere informatie

Eindexamen m&o vwo 2009 - II

Eindexamen m&o vwo 2009 - II Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 5. In deze opgave blijven de belastingen buiten beschouwing. F. Wichers heeft in een decemberloterij in 2007 een prijs van 100.000,- gewonnen.

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Gegarandeerd 5% rendement op de Beach Houses en woningtype Zandwijck + exclusief financieringsarrangement via Rabobank Beleggen in Noordzee Beach

Nadere informatie

BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR

BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR BTW-ASPECTEN WATERVILLA ZILVEREN SCHOR In deze brochure worden de belangrijkste vragen op het gebied van de Wet op de Omzetbelasting 1968 (hierna Wet OB) behandeld die zich voordoen bij de aankoop, de

Nadere informatie

Te koop: Landal De Bloemert 6

Te koop: Landal De Bloemert 6 Te koop: Landal De Bloemert 6 Omschrijving Vrijstaande 12-persoons recreatiewoning Landal De Bloemert is prachtig aan het water en nabij de bossen gelegen. Vanuit de eigen jachthaven kunt u zo het Zuidlaardermeer

Nadere informatie

Algemene verkoopinformatie 225 recreatiewoningen Roggel. Fase 3. Waardevast investeren en Bourgondisch recreëren!

Algemene verkoopinformatie 225 recreatiewoningen Roggel. Fase 3. Waardevast investeren en Bourgondisch recreëren! Z RD EE D NT 9 AN ME 8 EN AR DE INA EG N G G RE IE PA 225 recreatiewoningen Roggel Fase 3 Waardevast investeren en Bourgondisch recreëren! april 2011 Colofon Initiatief: Ontwikkeling: Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

In deze brochure hebben wij de volgende module(s) uitgewerkt:

In deze brochure hebben wij de volgende module(s) uitgewerkt: In deze brochure hebben wij de volgende module(s) uitgewerkt: 1. Fiscale consequentie aankoop recreatiewoning 2. Financieringsmogelijkheden 3. Verzekeringen 1. Fiscale consequentie aankoop recreatiewoning

Nadere informatie

Fiscale aspecten bij de koop en verhuur van een woning op villapark Residence Lipno Tsjechië

Fiscale aspecten bij de koop en verhuur van een woning op villapark Residence Lipno Tsjechië Fiscale aspecten bij de koop en verhuur van een woning op villapark Residence Lipno Tsjechië In deze notitie worden de Tsjechische en Nederlandse fiscale aspecten toegelicht bij de verwerving en verhuur

Nadere informatie

TE KOOP. Landal De Vlegge (Korhoen 9) 409 SIBCULO. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Landal De Vlegge (Korhoen 9) 409 SIBCULO. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP Landal De Vlegge (Korhoen 9) 409 SIBCULO Vraagprijs 92.500,- k.k. OMSCHRIJVING 4-persoons luxe vrijstaande recreatiewoning In het bosrijke Twente op Landal De Vlegge te Sibculo is deze vrijstaande

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Uitgangspunt

1. Inleiding. 2. Uitgangspunt 1. Inleiding In het geval u overweegt een vakantiewoning aan te kopen gelegen in Parc Les Etoiles wilt u wellicht meer weten over de mogelijke gevolgen voor de belastingheffing met betrekking tot de aankoop

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Gegarandeerd 5% rendement op de Beach Houses en woningtype Zandwijck + exclusief financieringsarrangement via Rabobank Beleggen in Noordzee Beach

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Kustpark Zeebad. Exclusief financieringsarrangement. via Rabobank. Kustpark Zeebad. kustparkzeebad.

Beleggersinformatie. Beleggen in Kustpark Zeebad. Exclusief financieringsarrangement. via Rabobank. Kustpark Zeebad. kustparkzeebad. Beleggersinformatie Kustpark Zeebad Exclusief financieringsarrangement via Rabobank Beleggen in Kustpark Zeebad Top belegging aan de Noordzeekust Uitstekende verhuurlocatie aan de kust Royale percelen

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar!

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Top belegging aan de

Nadere informatie

U krijgt te maken met: inkomstenbelasting onroerendezaakbelasting. En mogelijk ook met: overdrachtsbelasting omzetbelasting forensenbelasting

U krijgt te maken met: inkomstenbelasting onroerendezaakbelasting. En mogelijk ook met: overdrachtsbelasting omzetbelasting forensenbelasting Als u een vakantiewoning op het oog heeft in Nederland, is het verstandig u eerst en goed te laten informeren over de fiscale gevolgen die aan de aankoop en het gebruik van de vakantiewoning verbonden

Nadere informatie

Betaal minder belasting voor de verhuur van je Spaanse woning

Betaal minder belasting voor de verhuur van je Spaanse woning Loftsi.nl Betaal minder belasting voor de verhuur van je Spaanse woning Tips & tricks om de Spaanse Inkomstenbelasting bij verhuur te verlagen Vastgoedbezit in privé Uitgave: april 2015 www.loftsi.nl support@loftsi.nl

Nadere informatie

!"#$%&'()$*+),-'%."/*0#)1.2*3..4%.1*56* 5*7.8)."-*596:*

!#$%&'()$*+),-'%./*0#)1.2*3..4%.1*56* 5*7.8).-*596:* !"#$%&'()$+),-'%."/0#)1.23..4%.156 57.8)."-596: ;.."#.8+),-'%."/0#)1.? 9##:"&51&;&5(?..5("&//&@-4/&/##%$#;;&5A"-4#%5..;21)$=#51&",-4/#;&51&/#$(&5? '&5(".@&@-::-5:-50#)1.5.,-49&('&5(");&59&(B#@C&"/?

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar!

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Top belegging aan de

Nadere informatie

Type Buizerd. DE DRENTSE VENNEN Amerika 10 9342 TC EEN.

Type Buizerd. DE DRENTSE VENNEN Amerika 10 9342 TC EEN. Type Buizerd DE DRENTSE VENNEN Amerika 10 9342 TC EEN. Informatie bij: Quatre Bras Vastgoed BV Tel.: 0524-552192 / 06-53110976 E-mail: info@dijkemavastgoed.nl Website: vakantiehuisdrenthekopen.nl Algemeen:

Nadere informatie

Village des Cigales. ASL Village des Cigales, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar directeur G.J. Timmerije, nader te noemen ASL ;

Village des Cigales. ASL Village des Cigales, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar directeur G.J. Timmerije, nader te noemen ASL ; Village des Cigales ASL Village des Cigales, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar directeur G.J. Timmerije, nader te noemen ASL ; en SARL FranceComfort, gevestigd te Grezelade, 46200 Lanzac

Nadere informatie

Landal Mont Royal - Kröv Fiscale aspecten

Landal Mont Royal - Kröv Fiscale aspecten Landal Mont Royal - Kröv Fiscale aspecten Fiscale aspecten bij de koop en verhuur van een In deze notitie worden de Duitse en Nederlandse fiscale aspecten toegelicht bij de verwerving en verhuur van een

Nadere informatie

VERHUURINFORMATIE. Deluxe. Apartments. Service.

VERHUURINFORMATIE. Deluxe. Apartments. Service. VERHUURINFORMATIE www.wildkogel-resorts.at ZORGELOOS GENIETEN. ZORGELOOS INVESTEREN. In al onze appartementen, penthouses en chalets gaan wij voor luxe. Ze zijn ruim opgezet, van alle gemakken voorzien

Nadere informatie

Fiscale aspecten onroerende zaken in box 3

Fiscale aspecten onroerende zaken in box 3 Fiscale aspecten onroerende zaken in box 3 FFP Forum, 4 april 2019 Ferd Beukers Jan Vrusch Fiscaal Juridisch Adviesbureau Programma Fiscale aspecten onroerende zaken in box 3 Inleiding Particuliere verhuur

Nadere informatie

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland, op Bonaire & op Curaçao. Second Home oktober Utrecht. Maurice De Clercq

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland, op Bonaire & op Curaçao. Second Home oktober Utrecht. Maurice De Clercq Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland, op Bonaire & op Curaçao Second Home oktober 2017 - Utrecht Maurice De Clercq Agenda 1. Inwonerschap & belastingplicht 2. Een tweede woning in Nederland

Nadere informatie

Naam bedrijf. Toe aan een échte vakantiewoning? Dat kan écht met de Recreatiehypotheek

Naam bedrijf. Toe aan een échte vakantiewoning? Dat kan écht met de Recreatiehypotheek Naam bedrijf Toe aan een échte vakantiewoning? Dat kan écht met de Recreatiehypotheek Wilt u de vakantiewoning deels verhuren? U kunt dan onder voorwaarden voor de BTW als ondernemer worden aangemerkt.

Nadere informatie

Nederland belastingparadijs voor uw 2 e en 1 e woning

Nederland belastingparadijs voor uw 2 e en 1 e woning Nederland belastingparadijs voor uw 2 e en 1 e woning Second Home juni 2015 - Antwerpen Maurice De Clercq - Niek Op den Kamp - Harjit Singh ESJ Accountants & Belastingadviseurs Agenda 1. Een tweede woning

Nadere informatie

65 vakantiewoningen hofstede riethnisse - renesse Investeren in vakantie...

65 vakantiewoningen hofstede riethnisse - renesse Investeren in vakantie... 65 vakantiewoningen hofstede riethnisse - renesse Investeren in vakantie... Welkom... De interesse voor investeren in steen wint nog steeds aan populariteit, ook al is geld verdienen in vastgoed van alle

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Top belegging aan de Zeeuws- Vlaamse kust

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Top belegging aan de Zeeuws- Vlaamse kust Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Top belegging aan de Zeeuws- Vlaamse kust Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Uitstekende verhuurlocatie aan de kust Ruime kavels

Nadere informatie

100 luxe recreatievilla s

100 luxe recreatievilla s a lg e m e n e v e r ko o p i n fo r m at i e 100 luxe recreatievilla s April 2010 2 Residence Klein Vink inhoudsopgave 1. Voorwoord...........................................................................................................................................

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Kustpark Zeebad. Uitstekende financieringsmogelijkheden. Kustpark Zeebad. kustparkzeebad.nl

Beleggersinformatie. Beleggen in Kustpark Zeebad. Uitstekende financieringsmogelijkheden. Kustpark Zeebad. kustparkzeebad.nl Beleggersinformatie Kustpark Zeebad Uitstekende financieringsmogelijkheden Beleggen in Kustpark Zeebad Top belegging aan de Noordzeekust Uitstekende verhuurlocatie aan de kust Royale percelen eigen grond

Nadere informatie

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland en op Bonaire. Second Home september Utrecht. Robert van Beek

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland en op Bonaire. Second Home september Utrecht. Robert van Beek Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland en op Bonaire Second Home september 2016 - Utrecht Robert van Beek Agenda 1. Inwonerschap & belastingplicht 2. Een tweede woning in Nederland 3. Niet-inwonerschap

Nadere informatie

Wilt u uw recreatiewoning verhuren? Dan is Roompot Vakanties graag úw professionele partner! Met 50 jaar ervaring in de recreatiebranche zorgt ons enthousiaste team van specialisten voor de optimale verhuur

Nadere informatie

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland en op Bonaire. Second Home maart Utrecht. Robert van Beek

Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland en op Bonaire. Second Home maart Utrecht. Robert van Beek Fiscale aspecten van uw tweede woning in Nederland en op Bonaire Second Home maart 2017 - Utrecht Robert van Beek Agenda 1. Inwonerschap & belastingplicht 2. Een tweede woning in Nederland 3. Niet-inwonerschap

Nadere informatie

FISCALE ASPECTEN OMZETBELASTING EN INKOMSTENBELASTING OMZETBELASTING ASPECTEN PARTICULIER WORDT TIJDELIJK ( QUASI ) ONDERNEMER VOOR DE OMZETBELASTING FORMULIER INVULLEN OPGAAF STARTENDE ONDERNEMING BEOORDELING

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Top belegging aan de Zeeuws- Vlaamse kust

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Top belegging aan de Zeeuws- Vlaamse kust Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Top belegging aan de Zeeuws- Vlaamse kust Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Uitstekende verhuurlocatie aan de kust Ruime kavels

Nadere informatie

Landal Bad Boltenhagen

Landal Bad Boltenhagen Landal Bad Boltenhagen Fiscale Aspecten 1 Deelgebied In deze notitie worden de Duitse en Nederlandse fiscale aspecten toegelicht bij de verwerving en verhuur van een vakantiewoning op vakantiepark Landal

Nadere informatie

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar voor woningeigenaren

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar voor woningeigenaren Van erfpachter tot eigenaar Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar voor woningeigenaren Koop van erfpachtgrond in Alkmaar door woningeigenaren Vanaf 22 april 2009 is het mogelijk voor specifieke

Nadere informatie

TE KOOP. Landal Resort Haamstede 111 BURGH-HAAMSTEDE. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Landal Resort Haamstede 111 BURGH-HAAMSTEDE. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP Landal Resort Haamstede 111 BURGH-HAAMSTEDE Vraagprijs 185.000,- k.k. OMSCHRIJVING Landal Resort Haamstede is gelegen even buiten de kern van het gezellige dorp Burgh- Haamstede. Veel voorzieningen

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar!

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Top belegging aan de

Nadere informatie

NEDERLAND BELASTINGGEVOLGEN VAN KORTDURENDE VERHUUR

NEDERLAND BELASTINGGEVOLGEN VAN KORTDURENDE VERHUUR NEDERLAND BELASTINGGEVOLGEN VAN KORTDURENDE VERHUUR Onderstaande informatie kan gebruikt worden als een handleiding voor sommige belastingvereisten die mogelijk van toepassing zijn wanneer u kortdurende

Nadere informatie

9. Financiele aspecten

9. Financiele aspecten 9. Financiele aspecten ANNEXUM 9.1 Rendement Het beleid van het Fonds en de Beheerder is gericht op het behalen van een optimale opbrengst uit de verhuur en de verkoop van de vastgoedportefeuille. De kansen

Nadere informatie

Projectinformatie. Hoofdweg 667. Hoofddorp

Projectinformatie. Hoofdweg 667. Hoofddorp Projectinformatie Hoofdweg 667 Hoofddorp VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE Object Te huur, diverse recent vernieuwde kantoorunits gelegen aan de Hoofdweg 667 te Hoofddorp. Locatie Het object ligt aan de

Nadere informatie

Algemene verkoopinformatie Fase 3

Algemene verkoopinformatie Fase 3 Algemene verkoopinformatie Fase 3 Uitbreiding Buitenhof de Leistert april 2019 04 inleiding 05 hoofdstuk 2 PROCEDURE AANKOOP 06 hoofdstuk 3 GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN & VERHUUR 08 hoofdstuk 4 RENDEMENTSBEREKENINGEN

Nadere informatie

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd Suzuki Financial Services Financiële flexibiliteit, full service Operational of goed en betrouwbaar verzekerd Welke financiering past bij u? Betreft de aankoop van uw Suzuki motor een zakelijke aankoop?

Nadere informatie

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar Van erfpachter tot eigenaar Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar Koop van erfpachtgrond in Alkmaar Vanaf 22 april 2009 is het mogelijk voor specifieke groepen erfpachters het erfpachtrecht

Nadere informatie

De grond onder uw woning is óók geld waard! Grondvermogen van Finquiddity

De grond onder uw woning is óók geld waard! Grondvermogen van Finquiddity De grond onder uw woning is óók geld waard! Grondvermogen van Finquiddity De grond onder uw woning is óók geld waard! Uw woning vertegenwoordigt waarschijnlijk een groot deel van uw vermogen. Dat vermogen

Nadere informatie

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!!

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! Werkstuk door een scholier 2095 woorden 18 december 2002 7,3 109 keer beoordeeld Vak Economie HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! 1. Inleiding. Het onderwerp makelaardij

Nadere informatie

NU TE KOOP 127.500 VON

NU TE KOOP 127.500 VON NU TE KOOP Nog 1 vrijstaande recreatievilla s Type Valk Eigen grond Kavelgrootte: 710 m2 Keuze tussen verhuur en/of eigen gebruik Onwaarschijnlijk lage prijs 127.500 VON Inclusief volledige inrichting

Nadere informatie

Algemene verkoopinformatie Fase 2

Algemene verkoopinformatie Fase 2 Algemene verkoopinformatie Fase 2 Uitbreiding Buitenhof de Leistert april 2018 04 inleiding 05 hoofdstuk 2 PROCEDURE AANKOOP 06 hoofdstuk 3 GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN & VERHUUR 08 hoofdstuk 4 RENDEMENTSBEREKENINGEN

Nadere informatie

Woning kopen in Spanje

Woning kopen in Spanje Woning kopen in Spanje Fiscaal belicht Euro Economics behartigt de belangen van buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje Barcelona Girona Madrid Marbella Juridisch Fiscaal Veilig kopen Aangiften

Nadere informatie

MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: 27 mei 2014 Opdrachtgever: Gemeente Maasdriel Auteur: Wendie Hardeman en Edwin van de Voort

MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: 27 mei 2014 Opdrachtgever: Gemeente Maasdriel Auteur: Wendie Hardeman en Edwin van de Voort MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: Opdrachtgever: Auteur: 27 mei 2014 Gemeente Maasdriel Wendie Hardeman en Edwin van de Voort Inleiding In de periode februari mei 2014 is door en

Nadere informatie

Bad MeerSee dat is fun, verwennerij en heel veel beach

Bad MeerSee dat is fun, verwennerij en heel veel beach Sint Jansdijk 8a 4504 PB Nieuwvliet badmeersee@droomparken.nl www.droomparken.nl/badmeersee Bad MeerSee dat is fun, verwennerij en heel veel beach www.droomparken.nl of bel met 088-055 15 00 DROOMPARK

Nadere informatie

Het kabinet was verder voornemens om de tariefopstap van te verhogen naar Dit voornemen is echter niet doorgevoerd.

Het kabinet was verder voornemens om de tariefopstap van te verhogen naar Dit voornemen is echter niet doorgevoerd. Eindejaarstips 2018 Algemeen: Ondernemers en rechtspersonen 1. Verhoging BTW- tarief Per 1 januari 2019 gaat het lage BTW- tarief van 6% omhoog naar 9%. Deze verhoging heeft betrekking op onder meer de

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

BELEGGING 5,3% NETTO 15 JAAR LANG

BELEGGING 5,3% NETTO 15 JAAR LANG Property with a Smile! CENTER PARCS ARDENNES PROPERTY WITH A SMILE BELEGGING 5,3% NETTO 15 JAAR LANG Zeer interessante belegging met 5,3% GEGARANDEERD NETTO jaarlijks rendement voor een periode van 15

Nadere informatie

- ALGEMENE VERKOOPINFORMATIE FASE 1 - SEPTEMBER

- ALGEMENE VERKOOPINFORMATIE FASE 1 - SEPTEMBER - ALGEMENE VERKOOPINFORMATIE FASE 1 - SEPTEMBER 2013 Een vakantievilla op Marinapark Leukermeer; een schitterend bezit! 2 Marinapark Leukermeer Inhoudsopgave 1. INLEIDING 5 2. GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN, VERHUUR

Nadere informatie

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Algemene informatie Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Hypotheekvormen Er zijn verschillende vormen van hypotheken. Welke hypotheek het beste bij u past, is afhankelijk

Nadere informatie

Woning kopen in Spanje

Woning kopen in Spanje Woning kopen in Spanje Fiscaal belicht Euro Economics behartigt de belangen van buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje Barcelona Girona Madrid Marbella Juridisch Fiscaal Veilig kopen Aangiften

Nadere informatie

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar!

Beleggersinformatie. Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggersinformatie Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Gegarandeerd netto rendement tot wel 6,5% met een looptijd van 10 jaar! Beleggen in Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad Top belegging aan de

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPINFORMATIE

ALGEMENE VERKOOPINFORMATIE ALGEMENE VERKOOPINFORMATIE Zuytland Buiten 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Procedure verkoop 4 3. Gebruiksmogelijkheden 5 4. Koopsom en parkbijdrage 7 5. Vaste en variabele kosten 8 6. Fiscale informatie

Nadere informatie

Leekster Erfpacht. een nieuwbouwhuis ook binnen úw bereik

Leekster Erfpacht. een nieuwbouwhuis ook binnen úw bereik Leekster Erfpacht een nieuwbouwhuis ook binnen úw bereik Erfpacht anno 2014 Een lange historie Erfpacht bestaat al heel lang. Het werd door zowel de oude Egyptenaren als de Romeinen gebruikt als middel

Nadere informatie

Het effect van de rendementsheffing bij particuliere verhuurders.

Het effect van de rendementsheffing bij particuliere verhuurders. Het effect van de rendementsheffing bij particuliere verhuurders. Door Dr. N. Nobel. 21 oktober 2011 1. De heffing van inkomstenbelasting sinds 1941 Sinds de invoering van het Besluit Inkomstenbelasting

Nadere informatie

Weperpolder OOSTERWOLDE K.K.

Weperpolder OOSTERWOLDE K.K. Weperpolder 33-13 OOSTERWOLDE 89.000 K.K. 89.000 K.K. Weperpolder 33-13 OOSTERWOLDE Op een unieke locatie aan de buitenrand van het kleinschalige vakantiepark Het Goudmeer staat deze ruime hoogwaardige

Nadere informatie

Kreekhof. Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Kreekhof. Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad Kreekhof Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad De Kreekhof Projectlocatie De Kreekhof Laatste uitbreiding van Strand Resort Nieuwvliet-Bad In Strand Resort Nieuwvliet-Bad geniet u volop,

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken (starter)

Algemene informatie hypotheken (starter) Algemene informatie hypotheken (starter) Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: Hypotheekvormen... 2 Annuïteitenhypotheek... 2 Lineaire hypotheek... 2 Leningvormen... 2 Doorlopend

Nadere informatie

Wilt u uw recreatieappartement verhuren? Dan is Roompot Vakanties graag úw professionele partner! Met 50 jaar ervaring in de recreatiebranche zorgt ons enthousiaste team van specialisten voor de optimale

Nadere informatie

BTW-nieuwtjes 17-2013

BTW-nieuwtjes 17-2013 BTW-nieuwtjes 17-013 van vilsteren BTW advies bv Heidesteinlaan a, 6866 AG Heelsum E-mail: info@btwadvies.com Website: www.btwadvies.com Telefoon: 06-7071710 KvK Arnhem 0913609 1. Nieuw vastgoedbesluit

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Een systematiek voor het oplossen van btw-problemen

HOOFDSTUK 1 Een systematiek voor het oplossen van btw-problemen HOOFDSTUK 1 Een systematiek voor het oplossen van btw-problemen De wijze waarop internationale transacties in de heffing van btw worden betrokken, wordt bepaald door de systematiek van de btw-wetgeving.

Nadere informatie

Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen?

Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen? Algemeen Wat is toeristenbelasting en watertoeristenbelasting en wat zijn de verschillen? Toeristenbelasting wordt in Leeuwarden geheven voor: o het houden van verblijf met overnachting binnen de gemeente;

Nadere informatie

ENJOY YOUR LEISURE INVESTMENT

ENJOY YOUR LEISURE INVESTMENT Bospark Lunsbergen BORGER DRENTHE powered by ENJOY YOUR LEISURE INVESTMENT WWW.ORISANTLEISURE.NL 1 ENJOY YOUR LEISURE INVESTMENT Bospark Lunsbergen BORGER DRENTHE In Drenthe, pal naast natuurgebied Gieten-Borger

Nadere informatie

Brochure abonnementen Viisi Finance

Brochure abonnementen Viisi Finance Brochure en Viisi Finance Brochure en Viisi Finance Een nieuw huis, een nieuwe uitdaging in uw carrière, trouwen, gezinsuitbreiding, u ontvangt een nalatenschap... Uw wensen en behoeften kunnen voortdurend

Nadere informatie

Chalet Verkoop brochure

Chalet Verkoop brochure Chalet Verkoop brochure Strandpark De Zeeuwse Kust Helleweg 8 4326 LJ Renesse Tel. Nr. 0111-46 82 82 info@strandparkdezeeuwsekust.nl www.strandparkdezeeuwsekust.nl www.facebook.com/strandpark.dezeeuwsekust

Nadere informatie

Ondernemen vanuit uw eigen woning

Ondernemen vanuit uw eigen woning Ondernemen vanuit uw eigen woning Het ondernemen vanuit het eigen huis, het "thuiswerken", wordt steeds populairder. De kosten van het ondernemen vanuit uw eigen huis zijn in principe niet aftrekbaar.

Nadere informatie

Spaanse belastingen bij vastgoedbezit in Spanje

Spaanse belastingen bij vastgoedbezit in Spanje Loftsi.nl Spaanse belastingen bij vastgoedbezit in Spanje Voor niet-residenten De meest relevante Spaanse belastingen bij vastgoedbezit in Spanje Koop Bezit Verkoop Erf- en schenkingsbelasting Uitgave:

Nadere informatie

Beleggersinformatie. OHLIVE Villas Skiathos. Uitbreiding vliegveld biedt kansen Zie pag. 7. Griekenland. Beleggen in OHLIVE Villas

Beleggersinformatie. OHLIVE Villas Skiathos. Uitbreiding vliegveld biedt kansen Zie pag. 7. Griekenland. Beleggen in OHLIVE Villas Beleggersinformatie Uitbreiding vliegveld biedt kansen Zie pag. 7 OHLIVE Villas Skiathos Griekenland Beleggen in OHLIVE Villas 3 luxe, nieuw te bouwen villa s met zeezicht Met infinity pool Royale kavels

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2012 3 2 Balans per 30

Nadere informatie

Uw eigen vakantiewoning op het zuiden op eigen grond. Te Koop: 100m2 woonplezier voor * Inclusief verhuur concept/rendement

Uw eigen vakantiewoning op het zuiden op eigen grond. Te Koop: 100m2 woonplezier voor * Inclusief verhuur concept/rendement Uw eigen vakantiewoning op het zuiden op eigen grond Te Koop: 100m2 woonplezier voor 169.500* Inclusief verhuur concept/rendement Wilt u uw wintersport en zomervakantie ook doorbrengen in uw eigen vakantiewoning

Nadere informatie

Villa verhuurscan. Datum: 20 augustus 2015. VillaSud B.V. dé Zuid-Frankrijk specialist voor de verhuur van luxe vakantiewoningen,

Villa verhuurscan. Datum: 20 augustus 2015. VillaSud B.V. dé Zuid-Frankrijk specialist voor de verhuur van luxe vakantiewoningen, Villa verhuurscan Villa: te Lorgues Datum: 20 augustus 2015 Opgesteld door: VillaSud B.V. dé Zuid-Frankrijk specialist voor de verhuur van luxe vakantiewoningen, De Villa verhuurscan is onderdeel van de

Nadere informatie

Het kopen van uw huurwoning

Het kopen van uw huurwoning Het kopen van uw huurwoning Een woning kopen van Wonen Wateringen Aan wie Wonen Wateringen verkoopt Alle voor verkoop aangewezen woningen worden aangeboden aan de zittende huurder. Als deze huurder de

Nadere informatie

Fiscaal optimaal van start. P.M. (Marijn) Bremmer LL.M.

Fiscaal optimaal van start. P.M. (Marijn) Bremmer LL.M. Fiscaal optimaal van start P.M. (Marijn) Bremmer LL.M. Het MKBTR-verhaal 4 pijlers Visie & strategie Organisatie Rapportage Wet- en regelgeving Het MKBTR-verhaal 3 kernwaarden Eerlijk Eenvoudig Effectief

Nadere informatie

Chalet Verkoop brochure

Chalet Verkoop brochure Chalet Verkoop brochure Strandpark De Zeeuwse Kust Helleweg 8 4326 LJ Renesse Tel. Nr. 0111-46 82 82 info@strandparkdezeeuwsekust.nl www.strandparkdezeeuwsekust.nl www.facebook.com/strandpark.dezeeuwsekust

Nadere informatie

Kennismaking. A.M. (Bert) Dopmeijer Makkum

Kennismaking. A.M. (Bert) Dopmeijer Makkum Kennismaking A.M. (Bert) Dopmeijer Makkum 24-11-2018 Even voorstellen; Bert Dopmeijer directeur (a.i) MR en aanwezige teamleden Makkum Rent. Verzorging praktische directievoering bij exploitatie van Makkum

Nadere informatie

Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte

Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte Huurovereenkomst zelfstandige woonruimte Verhuurder, huurder en het gehuurde Verhuurder Naam; -- Adres; -- Postcode & woonplaats; -- Telefoonnummer; -- Bankrekeningnummer; -- Mail; -- Huurder Naam; --

Nadere informatie

Tarievenlijst dienstverlening

Tarievenlijst dienstverlening Tarievenlijst dienstverlening Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Kerngegevens

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Huren van Frans onroerend goed. Inleiding. Hoe vindt u een huurhuis/appartement? Franse huurbescherming. Verhuurdersverzekering

1. Inleiding. 2. Huren van Frans onroerend goed. Inleiding. Hoe vindt u een huurhuis/appartement? Franse huurbescherming. Verhuurdersverzekering 1. 2. Huren van Frans onroerend goed Hoe vindt u een huurhuis/appartement? Franse huurbescherming Verhuurdersverzekering Het huurcontract Extra huurbescherming Opzeggen van het huurcontract bij verkoop

Nadere informatie

J.C. Wilslaan 29. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176

J.C. Wilslaan 29. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176 J.C. Wilslaan 29 Apeldoorn Kenmerken Te huur Huurprijs BTW Kantoorruimte 125,- per m² per jaar BTW belast Oppervlakte Circa 345m² In units vanaf Circa 200m² Ligging Aanvaarding Elders in overleg Op unieke

Nadere informatie