Plan van aanpak Meesterproef 1: Webdevelopment... 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van aanpak Meesterproef 1: Webdevelopment... 1"

Transcriptie

1 Plan van aanpak Meesterproef 1: Webdevelopment Plan van aanpak Meesterproef 1: Webdevelopment... 1 Inleiding... 2 Projectopdracht... 3 Doelstelling... 3 Projecteindresultaat... 3 Projectdoel... 3 Projectactiviteiten... 4 Tussenproducten... 6 Overview webapplicatie... 7 Stickemup Modules... 8 Gebruikers profiel module Klanten module Magazijn module Machines module Orders module... 9 Ordermodules Kantoor/Ordervoorbereiding... 9 Voorbereiding Productie Afwerking Expeditie Offerte module Planning Conclusie... 12

2 Inleiding Deze periode gaan wij een website maken voor het concept Urenregistratiesysteem Stickemup. De webapplicatie Stickemup wordt een content managementsysteem waarmee de medewerkers van Stickemup kunnen werken. Stickemup is een drukkerij. Een vellen offsetdrukkerij. Het bedrijf verwerkt het drukwerk in blokjes met zelfklevende reclame / notitiestickers. Jancovich, de directeur wil alles zoveel mogelijk informatiseren. Hij en de directie willen hun handmatige orderzakken systeem geautomatiseerd hebben. Binnen het vellen offsetprocedé volgen alle orders dezelfde weg en maken in meer of mindere mate gebruik van arbeidskracht en of machine en materialen. Ik ga een content managementsysteem ontwikkelen voor Stickemup om de voorcalculatie van het werkproces bij Stickemup te verbeteren. Om dit project tot een goed einde te brengen zal ik verschillende fases doorlopen. Deze fases zal u dan beoordelen met een GO of een NO-GO. Bij een GO, dus een goede keuring, zal ik verder gaan met de volgende tussen producten. Bij een NO-GO zullen we in overleg nieuwe afspraken maken over het verdere verloop van het ontwikkelen van de applicatie. De verschillende fases die doorlopen zullen worden zijn Oriëntatiefase & PVA Het oriënteren naar mogelijke oplossingen om de vraag naar een geheel geïnformatiseerd uren, machine en materialen registratiesysteem. Ontwerpfase Het ontwerpen van een interface (Het grafische gedeelte wat de gebruiker te zien krijgt bij het gebruiken van de applicatie.) en een logo dat samen de huisstijl van de webapplicatie gaan vertegenwoordigen. Daarna het ontwikkelen van het technisch ontwerp. Dit om de technische aspecten en functies zo duidelijk mogelijk op een rij te hebben staan. Realisatiefase In deze fase worden de aspecten uit het functioneel/technische ontwerp volledig tot applicatie omgezet naar een werkende webapplicatie. Testfase Na het realiseren van het systeem zal er uitvoerig getest worden om mogelijk voorkomende fouten te corrigeren. Acceptatiefase Na het afronden van de webapplicatie zal deze volledig werkend aan u worden opgeleverd.

3 Projectopdracht Doelstelling De webapplicatie Stickemup biedt serviceverlening voor de medewerkers van Stickemup. De kern van deze applicatie zal bestaan uit een registratiesysteem op het gebeid van de order verwerking. In dit registratiesysteem zal onder andere een registratie module zitten voor het vestleggen van de werkuren, materiaal en machine gebruik. Daarnaast zal het mogelijk zijn om de totale kosten te verrekenen. Dit bedrag wordt uitgerekend aan de hand van de materiaal, machine, (expeditie)voertuigen en werkuren die de werknemers van Stickemup maken. Uit eindelijk zal het systeem een ondersteuning zijn op het gebeid van een nacalculatie om de voorcalculatie van het werkproces van uw bedrijf te verbeteren. Het CMS zal worden beheerd door personen zonder enige specifieke technische kennis. Daarom is het vooral belangrijk dat de interface er zo gebruiksvriendelijk uit komt te zien. Projecteindresultaat Zoals gezegd in de inleiding ga ik een systeem maken die de mensen van Stickemup helpt beter voor te calculeren en zo de efficiëntie van het bedrijf op te voeren. Het projecteindresultaat is dan ook een werkende webapplicatie die online komt te staan die evenals toegankelijk is voor medewerkers als voor de opdrachtgevers van nieuwe bestellingen. In deze applicatie komen allerlei verschillende modules die voor de medewerkers interessant kunnen zijn bij het streven naar een efficiënter en economischer functionerend bedrijf. Enkele voorbeelden zijn; een database met alle goederen en materialen van het magazijn van Stickemup waardoor er een duidelijk overzicht is van wat aanwezig is en wat mogelijk besteld moet worden. Een module waar je aan de hand van het registreren van uren, materiaal en machine gebruik kunt bekijken hoe goed de planning en voorcalculaties zijn. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de verschillende functionaliteiten die de applicatie zal krijgen. In het hoofdstuk deelprojecten een complete lijst met modules. Projectdoel Aan het eind van periode 3 (23 31 maart) zal er een webapplicatie online staan, met een werkend content managementsysteem, met daarin alle specificaties die zijn opgegeven door de klant van Stickemup; Jancovich aka Wim van Heur

4 Projectactiviteiten Om van te voren precies te weten waar u aan toe bent en wat ik nu precies aan het doen ben, wordt er hier beschreven wat de verschillende projectactiviteiten zijn. Dit zodat er een houvast komt en hopelijk geen verwarring voorkomt tijdens het realiseren van het eindproduct. Oriënteren en bestuderen De oriëntatiefase. Jezelf de vraag stellen: Wat is er nodig? Rondkijken op het internet en kijken of er soortgelijke applicaties bestaan. Zo ja, welke informatie vragen ze van de gebruiker, en welke functionaliteit bieden ze de gebruiker? Dit is zorgvuldig gedaan, oriënteren op het gebeid van de barcodes en natuurlijk de functionaliteiten van andere web applicaties. Dit hebben wij samen met onder andere elkaar, Jan van den Biggelaar en Wim va Heur gedaan. Dan wordt het oriënteren naar welke functionaliteit en gegevens er gebruikt gaan worden voor de applicatie. Welke technieken/methodes en tools zijn ervoor nodig om dit te realiseren? Dit is behandeld in het oriëntatie verslag. Ontwerpen interface De ontwerpfase. Hier ga ik nadenken over de interface van de applicatie met in het achterhoofd dat het zo gebruiksvriendelijk mogelijk moet zijn. In deze fase ga ik een interface te ontwerpen in Illustrator met daarbij een logo van Stickemup. Daarna ga ik kijken wat het beste overkomt met betrekking tot gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, kleurgebruik, etc. Functioneel/technisch ontwerp Dit hoort nog steeds bij de ontwerp fase. Hier stel ik een functioneel/technisch ontwerp op, daar komt het volgende in; Normalisatie ERD Flow-chart Use cases Use case diagram PSD s Over deze termen zal ik u nader in het werkproces informatie over verschaffen zodat ook voor u totaal duidelijk is waar deze uitwerking voor gelden wat ze uiteindelijk opleveren.

5 Ontwerp interface omzetten in XHTML/CSS Nu begint officieel de realisatiefase. Ik begin met de interface. De lay-out wordt vanuit photoshop/illustrator omgezet naar XHTML/CSS. Dit betekent dus alle formulieren maken, zodat het gereed is om PHP achter te bouwen. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan voordat er ook maar één regel programmeertaal wordt geschreven. Dit om het voorkomen van fouten, dubbelwerk en andere grotere problemen zo gering mogelijk te houden. Uitwerken functioneel/technisch ontwerp Dit houdt in de kern van de webapplicatie op te zetten. Hier zet ik de use-cases of, voor sommige complexere modules, de PSD s om in de programmeertaal PHP. Dit is de kern van de realisatiefase en zal daarom ook de meeste tijd gaan innemen. Implementeren modules Dit is nog steeds een deel van de realisatiefase. Alle gemaakte modules worden nu bij elkaar gevoegd tot een applicatie. Deze zal on-line worden gezet en vervolgens uitvoerig getest worden. Test cases schrijven Ook al test ik vaak de website terwijl ik bezig ben met ontwikkelen, het is hoe dan ook noodzakelijk een test-case op te stellen. Dit zodat meerdere mensen de applicatie kunnen testen, en hoe meer mensen testen, hoe groter de kans is dat er fouten uitgehaald worden. Testen website m.b.v. test cases Een paar testers zullen dan de test cases te volgen en de webapplicatie testen. Er is ruimte om eventuele foutmelding te noteren, met daarbij de omschrijving en waar het probleem zich voor deed. Eventueel website aanpassen Mochten er foutmeldingen naar boven zijn gekomen bij het testen van de webapplicatie, dan is het zaak deze zo snel mogelijk op te sporen en aan te passen. Wanneer de fouten er zijn uitgehaald wordt er opnieuw getest op gebreken of fouten. Opleveren eindproduct Acceptatiefase. De website met CMS systeem is gebouwd en uitvoerig getest. Er zijn geen fouten meer gevonden. Is dit het geval, dan is het zaak alle inlog gegevens, adressen etc. te verwerken in het eindverslag en het systeem volledig werkend op te leveren.

6 Tussenproducten In de aanloop naar het eindproduct worden er een aantal tussenproducten gemaakt. Al de tussenproducten die gemaakt worden in dit project zet ik hieronder voor de volledigheid nog een keer op een rij. 1. Oriëntatie verslag / Plan van aanpak 2. Grafisch ontwerp 2.1. Ontwerp interface 2.2. Ontwikkelen logo 3. Functioneel / technisch ontwerp 3.1. Normalisatie 3.2. ERD 3.3. Flow chart 3.4. Use cases 3.5. Use case diagram 3.6. PSD s 4. Realisatie 4.1. Gebruikers profiel module 4.2. Klanten module 4.3. Magazijn module 4.4. Machines module 4.5. Orders module 4.6. Ordermodules 4.7. Order status 4.8. Ordervoorbereiding (Registratie van uren, machine en materialen gebruik) 4.9. Voorbereiding (Registratie van uren, machine en materialen gebruik) Productie (Registratie van uren, machine en materialen gebruik) Afwerking (Registratie van uren, machine en materialen gebruik) Expeditie (Registratie van uren, machine en materialen gebruik) Expeditie kosten verrekenen Offerte module 5. Test cases 5.1. Unittest 5.2. Integratietest 5.3. Systeemtest 5.4. Gebruikerstest 6. Eindverslag 6.1. URL adres 6.2. Inlog gegevens 6.3. Broncode 6.4. Gemaakte documentatie (PVA, etc.)

7 Overview webapplicatie Tijdens de vergadering hebben wij ons georiënteerd met de vraag naar een systeem dat de het bedrijf van Jancovich zoveel mogelijk informatiseert. Hij en de directie willen hun handmatige orderzakken systeem geautomatiseerd hebben. Samen met Wim van Heur hebben we nogmaals enkele gelijksoortige systemen bekeken en specs opgesteld die ons systeem moet inhouden. Hieronder een duidelijke omschrijving van de functies van het systeem Stickemup in het hoofdstuk Stickemup modules. Stickemup zal een vijftal rechten niveaus bevatten in het systeem. Gast Een gast bent u als u zonder reden of rechten de website van Stickemup bezoekt. Hier kunt u mogelijk contact maken met Stickemup of nieuws vinden van Stickemup. Admin De admin kan zoals vanzelf sprekend alles in het systeem zien, bewerken, aanpassen en mogelijk verwijderen in de meeste gevallen is de Admin de eigenaar van het bedrijf dat de opdracht geeft gegeven voor het ontwikkelen of de applicatie. Managers/Projectleiders De managers/projectleiders van Stickemup kunnen met meer rechten bijvoorbeeld nieuwe klanten aanmaken en orders toevoegen. Ze hebben bijna de zelfde rechten als de Admin alleen zijn zij niet gemachtigd om veranderingen in het systeem aan te brengen waar zij niet of nauwelijks iets mee te maken hebben. Medewerkers De medewerkers van Stickemup kunnen hun uren, machine en materialen gebruik registreren. Klanten De klanten van Stickemup kunnen hun orderstatus online direct volgen.

8 Stickemup Modules Gebruikers profiel module. De gebruikers profiel module is er voor uw werknemers. Hier staan hun persoonlijk gegevens opgeslagen. Deze kunnen ze hier natuurlijk zelf bewerken. Daarnaast is het mogelijk voor de klant om zijn/haar order online te volgen (order status). De login gegevens voor de klant zullen g d worden naar de klant waardoor deze zijn of haar order online stap voor stap kan volgen. Profiel beheer (Alle rechten niveaus). o Profiel overzicht. o Profiel wijzigen. Gebruikers beheer (Admin). o Gebruikers overzicht. o Gebruikers toevoegen. o Gebruikers wijzigen. o Gebruikers verwijderen. Klanten module. De klanten module is er voor administratoren en de managers/projectleiders. Hier kunnen de werknemers van Stickemup klanten aanmaken en beheren. Klanten beheer (Admin & managers/projectleiders). o Klanten overzicht. o Klanten toevoegen. o Klanten wijzigen. Magazijn module. De magazijn module is er voor administratoren en de managers/projectleiders. Hier is het mogelijk om de goederen die heb bedrijf momenteel bezit in het magazijn te beheren. Magazijn beheer (Admin & managers/projectleiders). o Magazijn overzicht. o Producten toevoegen. o Producten wijzigen. o Producten verwijderen.

9 Machines module. De machines module is er voor administratoren en de managers/projectleiders. Dit is de beheer sectie van het systeem en maakt het mogelijk aanpassingen en wijzigen te verrichten. Machine beheer (Admin & managers/projectleiders). o Machine overzicht. o Machine toevoegen. o Machine wijzigen. o Machine verwijderen. Orders module. De Order module is er voor administratoren en de managers/projectleiders. Hier kunnen de administratoren en de managers/projectleiders van Stickemup orders aanmaken en beheren. Deze module is eigenlijk niet van toepassing maar omdat er anders geen test data is zal er toch iets moeten komen om orders aan te maken. Order beheer (Admin & managers/projectleiders). o Order overzicht. o Order toevoegen. o Order wijzigen. Ordermodules. De Order modules is er voor Medewerkers, administratoren en de managers/projectleiders. Hier wordt het proces van de order precies bijgehouden door de werknemers. Dit gebeurd stap voor stap. De werknemers registreren wat zei doen, hoe lang en met welke machines en materialen. Kantoor/Ordervoorbereiding Hier registreren de werknemers van het kantoor hun uren die ze kwijt zijn aan het maken van een planning en een bijbehorende voorcalculatie. Daarnaast is het mogelijk om de status van de order aan te passen. Ordervoorbereiding(Medewerkers, Admin & managers/projectleiders). o Urenregistratie. o Planning* (Deze planning kan mogelijk later in de realisatie fase nog gedigitaliseerd en geïmplementeerd worden in het systeem). o Voorcalculatie* (Deze voorcalculatie kan mogelijk later in de realisatie fase nog gedigitaliseerd en geïmplementeerd worden in het systeem). o Orderstatus.

10 Voorbereiding Hier registreren de werknemers van de voorbereiding hun uren die ze maken tijdens het voorbereiden van de order. Daarnaast is het mogelijk om de status van de order aan te passen. Voorbereiding(Medewerkers, Admin & managers/projectleiders). o Registratie van uren, machine en materialen gebruik. o Orderstatus. Productie Hier registreren de werknemers van de productie afdeling hun uren die ze maken tijdens het verwerken van de order. Daarnaast is het mogelijk om de status van de order aan te passen. Productie(Medewerkers, Admin & managers/projectleiders). o Registratie van uren, machine en materialen gebruik. o Orderstatus. Afwerking Hier registreren de werknemers van de afwerking afdeling hun uren die ze maken tijdens het afwerken van de order. Daarnaast is het mogelijk om de status van de order aan te passen. Afwerking(Medewerkers, Admin & managers/projectleiders). o Registratie van uren, machine en materialen gebruik. o Orderstatus. Expeditie Hier registreren de werknemers van de expeditie afdeling hun uren die ze maken tijdens het afwerken van de order. Ze rekenen de expeditie en transport kosten uit en kunnen daarnaast de status van de order aanpassen. Expeditie(Medewerkers, Admin & managers/projectleiders). o Registratie van uren, machine en materialen gebruik. o Expeditie kosten verrekenen* (*Deze expeditie module kan mogelijk later in de realisatie fase nog worden uitgebreid). o Orderstatus. Offerte module. Hier is het mogelijk om de offerte te overzien. De offerte module is er voor administratoren en de managers/projectleiders. Offerte beheer (Admin & managers/projectleiders & Klanten*). o Offerte overzicht* (*Deze offerte module kan mogelijk later in de realisatie fase nog worden uitgebreid). *Klanten zullen natuurlijk enkel hun eigen offertes kunnen opvragen in het systeem.

11 Planning Zie (bijlage) document (file) planning_mp1.mpp Deze heb ik bijgeleverd in de mail

12 Conclusie Zoals u heeft kunnen lezen is zal er veel functionaliteit in de webapplicatie Stickemup zitten. Hoe meer functionaliteit des te meer oriëntatie en planning eraan vooraf gaat wil het project tot een goed einde komen. In dit verslag heeft u onder andere kunnen zien wat het projecteindresultaat wordt, met de bijbehorende projectdelen en de strokenplanning. Gr. Paul van der Linden

Plan van aanpak Toogle

Plan van aanpak Toogle Plan van aanpak Toogle Gemaakt door, Kevin Donkers Paul v.d. Linden Paul Eijsermans en Geert Tapperwijn 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 2 Inleiding...3 3 Projectopdracht...4 4 Projectactiviteiten...5

Nadere informatie

Oriëntatieverslag Meesterproef 1: Webdevelopment

Oriëntatieverslag Meesterproef 1: Webdevelopment Oriëntatieverslag Meesterproef 1: Webdevelopment Oriëntatieverslag Meesterproef 1: Webdevelopment... 1 Inleiding... 2 6.11 Gedetailleerde briefing deelproject: Urenregistratiesysteem.... 2 Oriëntatie webapplicatie...

Nadere informatie

Use case. Profiel beheer

Use case. Profiel beheer s Dit zijn de Usecases. Hier staat tot in detail uitgeschreven wat het systeem moet doen als de gebruiker ergens op klikt. Later in de test fase zullen deze functies ook getest worden met de bijbehorende

Nadere informatie

Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord

Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord Plan van aanpak Meesterproef 2: Workflowbeheer Voorwoord Dit is het PVA versie 2. Dit wil zeggen dat ik de informatie op het gebeid van de netwerk instellingen en de setup heb verwerkt en uitgebreid heb

Nadere informatie

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 Modules van urenregistratiesysteem (Blokboek)... 3 Module applicatiebeheer... 3 Module projectbeheer...

Nadere informatie

Cursus Analyse voor Web Applicaties 1. Webdesign / Web Programmeren Analyse voor web applicaties SDM methode + Basis UML

Cursus Analyse voor Web Applicaties 1. Webdesign / Web Programmeren Analyse voor web applicaties SDM methode + Basis UML Cursus Analyse voor Web Applicaties 1 Organisatie Opleiding Module Onderwerp Syntra AB Webdesign / Web Programmeren Analyse voor web applicaties SDM methode + Basis UML Analyse op basis van SDM en UML

Nadere informatie

Projectdocument Airport Suite. The Wright Company: Zehna van den Berg Steven Both Reinier Maas Adolfo Ochagavía Bas Ouwerkerk Thijs van der Zaan

Projectdocument Airport Suite. The Wright Company: Zehna van den Berg Steven Both Reinier Maas Adolfo Ochagavía Bas Ouwerkerk Thijs van der Zaan Projectdocument Airport Suite The Wright Company: Zehna van den Berg Steven Both Reinier Maas Adolfo Ochagavía Bas Ouwerkerk Thijs van der Zaan December 2013 Contents 1. Overzicht... 4 2. Planning... 5

Nadere informatie

En hoe gaan ze dit allemaal terugvinden?

En hoe gaan ze dit allemaal terugvinden? En hoe gaan ze dit allemaal terugvinden? Taak 1.2.10 Thomas Muller Paul van der Linden MT1A Tutor: van Griensven Docent: van den Biggelaar Gemaakt door Thomas Muller en Paul van der Linden Pagina 1 van

Nadere informatie

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud Voorblad Inhoudsopgave Inhoud (INHOUD) Achtergronden We moeten een website voor een jonge catering en een party service bedrijf bouwen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verzorging van borrelhapjes en

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d PLAN VAN AANPAK Project conceptipedia animatie Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Het project...3 1.1 Achtergronden...3 1.2 Conceptbeschrijving...3 1.3 Opdrachtomschrijving...3

Nadere informatie

Software Test Plan. Yannick Verschueren

Software Test Plan. Yannick Verschueren Software Test Plan Yannick Verschueren November 2014 Document geschiedenis Versie Datum Auteur/co-auteur Beschrijving 1 November 2014 Yannick Verschueren Eerste versie 1 Inhoudstafel 1 Introductie 3 1.1

Nadere informatie

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop Plan van aanpak 2006 Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels GameShop 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 2. Achtergronden 3. Projectopdracht 4. Projectactiviteiten 5. Projectgrenzen en Randvoorwaarden

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

Plan van Aanpak. P505 E-Commerce. Grafisch Lyceum Utrecht 2MT1. Sorosh Djahangir Joey van Kleef Janjaap Winkelman

Plan van Aanpak. P505 E-Commerce. Grafisch Lyceum Utrecht 2MT1. Sorosh Djahangir Joey van Kleef Janjaap Winkelman Plan van Aanpak P505 E-Commerce Grafisch Lyceum Utrecht 2MT1 Sorosh Djahangir Joey van Kleef Janjaap Winkelman Tutor: Sander de Bont Klant: Rob Harsevoort 1 Inhoud Nummer Pagina Pagina nummer 1.0 Inleiding

Nadere informatie

Plan van aanpak Portfolio

Plan van aanpak Portfolio Plan van aanpak Portfolio 1 Plan van aanpak Project Portfolio Persoonlijke website Opdrachtgever: Potentiële toekomstige werkgevers Datum: Auteur(s): Projectleden: 02/09/2013 Anthony Timmers Anthony Timmers

Nadere informatie

Opdrachtformulering (pagina 3 van 7)

Opdrachtformulering (pagina 3 van 7) Afstudeerovereenkomst van Tim Wils Bijlage 1 Opdrachtformulering (pagina 3 van 7) Dit project betreft een eigen framework (soort API) waarmee relatief gemakkelijk en in korte tijd eindproducten opgezet

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Stageplan. Stageplan v0.3 10-03-11 Dennis Wagenaar

Stageplan. Stageplan v0.3 10-03-11 Dennis Wagenaar Stageplan Stageplan v0.3 10-03-11 Dennis Wagenaar 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Organisatorische aspecten...3 Gegevens van de student...3 Gegevens van de stageorganisatie...3 Gegevens van de stagebegeleider...3

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012. Patrick Haring IV2A

PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012. Patrick Haring IV2A PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012 IV2A Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteiten... 5 Projectgrenzen

Nadere informatie

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar

Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Project Fasering Documentatie Applicatie Ontwikkelaar Auteurs: Erik Seldenthuis Aminah Balfaqih Datum: 31 Januari 2011 Kerntaak 1 Ontwerpen van applicaties De volgordelijke plaats van de documenten binnen

Nadere informatie

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit Projectgroepleden: Laurens Ruiter: laurens.ruiter@gmail.nl Dévit Schimmel:

Nadere informatie

Software Test Plan. Yannick Verschueren

Software Test Plan. Yannick Verschueren Software Test Plan Yannick Verschueren Maart 2015 Document geschiedenis Versie Datum Auteur/co-auteur Beschrijving 1 November 2014 Yannick Verschueren Eerste versie 2 December 2014 Yannick Verschueren

Nadere informatie

Webapplicaties Op maat van je proces

Webapplicaties Op maat van je proces Webapplicaties Op maat van je proces Content Wat is een webapplicatie Voordelen van webapplicaties Toepassingen/Use cases Wat is een webapplicatie Wat is een webapplicatie Webapplicaties laten toe om processen

Nadere informatie

Opleverdocument Meesterproef 2: Workflowbeheer

Opleverdocument Meesterproef 2: Workflowbeheer Opleverdocument Meesterproef 2: Workflowbeheer Opleverdocument Meesterproef 2: Workflowbeheer... 1 Inleiding... 2 Login gegevens... 2 Netwerk instellingen... 3 Windows XP Professional... 3 Desktop 1...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i AAN DE SLAG LOGISTIEK GEDEELT E i Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begin... 4 Schermuitleg... 6 Beschrijving inkoopproces... 7 Beschrijving verkoopproces... 9 Voor veel gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht

Nadere informatie

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment Plan van aanpak Project: DevThis! Bedrijf: Plaats, datum: Rotterdam, 19 september 2009 Opgesteld door: Projectgroep Stephen Steven 0781359 Marvin 0790920 Sandra 0773300 Shanaka 0760515 Dairo 0763673 Plan

Nadere informatie

Bijlage 3: Master testplan

Bijlage 3: Master testplan Bijlage 3: Master testplan KIS Testplan Inaxion Lelystad Adres: Jol -20 Postbus : 609 Postcode Plaats 8483 ED Lelystad I www.inaxion.nl Plaats Lelystad Datum 22 maart 200 Auteur Saidou Diallo Status Finaal.0

Nadere informatie

PHP-OPDRACHT SITE BOUWEN

PHP-OPDRACHT SITE BOUWEN PHP-OPDRACHT SITE BOUWEN PERIODE 4 LEERJAAR 1 Opleiding: Duur: Applicatieontwikkelaar 1 onderwijsperiode (4-8 weken) Voorkennis: Basiscursus PHP 5.4 Victor Peters (978 90 125 8499 9) Basiscursus XHTML,

Nadere informatie

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software.

Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. Uw productassortiment moeiteloos online én op papier met onze database publishing software. De Guidance software pakketten maken het mogelijk om vanuit één centrale database zowel een webshop als catalogus

Nadere informatie

inquire QMS Online enquêtes in een handomdraai

inquire QMS Online enquêtes in een handomdraai inquire QMS Online enquêtes in een handomdraai inquire QMS - Productomschrijving Online informatie vergaren inquire QMS is een online enquête systeem ontwikkeld door en voor informatie analisten. Telefonisch

Nadere informatie

Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows.

Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows. Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows. Inhoudsopgave 1. Lees dit eerst... 2 2. Inleiding... 2 3. Installatie Xampp... 3 1.1 Installatie Xampp Launcher... 7 1.2 Controle geïnstalleerde bestanden...

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 21, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Katholieke Hogeschool Kempen

Katholieke Hogeschool Kempen Katholieke Hogeschool Kempen Campus Geel Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde 2de jaar Toegepaste Informatica Examenrooster Eisenanalyserapport Teamnr: 63 Luca Andronico (2Ti6 631) Jorge Schrauwen

Nadere informatie

Technisch ontwerp. Projectteam 6. Project "Web Essentials" 02 april 2009. Versie 2.1.0

Technisch ontwerp. Projectteam 6. Project Web Essentials 02 april 2009. Versie 2.1.0 Projectteam 6 Faculteit Natuur en Techniek Hogeschool Utrecht Projectleider: Hans Allis, hans.allis@student.hu.nl Technisch ontwerp Project "Web Essentials" 02 april 2009 Versie 2.1.0 Teamleden: Armin

Nadere informatie

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925

Conceptnota. ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Conceptnota ERP-MIS afdeling Documentbeheer stad Gent CDG000925 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Doelstelling conceptnota... 3 1.1 De opdracht... 3 1.2 Digipolis... 3 2 Opdrachtgevend bestuur, wijze van

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

FAQ Taxatool. Versie 1.2 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 14-01-2013. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen

FAQ Taxatool. Versie 1.2 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 14-01-2013. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen FAQ Taxatool Versie 1.2 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 14-01-2013 Inhoud: Wie heeft Taxatool ontwikkeld? 3 Wanneer kan ik gebruik maken van Taxatool? 3 Wat kost het gebruik van Taxatool? 3 Moet ik een programma

Nadere informatie

Plan van Aanpak. project Tetris Packing

Plan van Aanpak. project Tetris Packing Plan van Aanpak project Tetris Packing Inleiding! 4 Projectomschrijving! 5 Producten! 5 Testplan! 5 Ontwerprapport! 5 Implementatierapport! 5 Testrapport! 5 Systeemdocumentatie! 5 Aanpak! 6 Projectmethodiek!

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Bent u ook zoveel tijd kwijt met het zoeken naar de laatste en enig juiste! - versie van uw marktonderzoek

Bent u ook zoveel tijd kwijt met het zoeken naar de laatste en enig juiste! - versie van uw marktonderzoek Bent u ook zoveel tijd kwijt met het zoeken naar de laatste en enig juiste! - versie van uw marktonderzoek Heeft u zich ook al eens afgevraagd waarom uw concurrent zo veel goedkoper kan zijn? Waarschijnlijk

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

Bedrijfsinformatie 1 september 2014

Bedrijfsinformatie 1 september 2014 1 september 2014 Wie ben ik? Even voorstellen Mijn naam is Niek Scholtes, geboren op 29 april 1986 in Den Haag. In 2009 heb ik mijn HBO studie Human Technology afgerond aan de Haagse Hogeschool. Human

Nadere informatie

Wij testen..maar....wat test jij?

Wij testen..maar....wat test jij? Wij testen..maar....wat test jij? Wij testen maar wat test jij? Harm Pul, Busineslinemanager Functioneel Beheer TMAP dag 2015, 29 september 2015 Bussum 2 Herkent u dit? De gebruikers testen dit straks

Nadere informatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie Everything4Office ProjectManager Software voor Project Management Snel te implementeren Inpasbaar in uw situatie Economisch zeer verantwoord Everything4Office Software, Tolnasingel 1, 2411 PV Bodegraven

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

in het kort Blog Supershift - 4 oktober 2013 Start onderneming 1 oktober 2006 Ondernemersschap B.V. Marc Molendijk Bedrijfslocatie Delft

in het kort Blog Supershift - 4 oktober 2013 Start onderneming 1 oktober 2006 Ondernemersschap B.V. Marc Molendijk Bedrijfslocatie Delft Blog Supershift - 4 oktober 2013 Op 1 juli 2006 zijn webinteractie en Suburban Media samen Supershift io gestart. Dit is op 1 oktober 2006 een besloten vennootschap geworden. De twee bedrijven zijn met

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

TranSearch WEBPlus. Overzicht

TranSearch WEBPlus. Overzicht TranSearch WEBPlus Overzicht TranSearch WebPlus is de laatste in een lange rij intuïtieve oplossingen van UK Software Limited. TranSearch WebPlus is wederom een hoogstaande oplossing voor datamanagement

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Workshop 3x. Normaliseren. Normaliseren. Hiëarchische database ODBMS. Relationele database. Workshop 14 oktober 2010. A. Snippe ICT Lyceum 1

Workshop 3x. Normaliseren. Normaliseren. Hiëarchische database ODBMS. Relationele database. Workshop 14 oktober 2010. A. Snippe ICT Lyceum 1 Workshop 3x Analytisch vermogen Huiswerk Lestijden 10:00 12:30 Pauze 10:15 10:30 Deze les: Hiëarchische database Relationele database ODBMS Normaliseer stappen Hiëarchische database Elk record in een database

Nadere informatie

Met het programma opsluiten kan door te scannen van de barcode van het betreffende kozijn onderdeel het kozijn opgeroepen worden waar het om gaat.

Met het programma opsluiten kan door te scannen van de barcode van het betreffende kozijn onderdeel het kozijn opgeroepen worden waar het om gaat. Met het programma opsluiten kan door te scannen van de barcode van het betreffende kozijn onderdeel het kozijn opgeroepen worden waar het om gaat. Tevens licht het kozijn onderdeel op wat gescand word.

Nadere informatie

CMS Systeem als webportal

CMS Systeem als webportal CMS Systeem als webportal Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische

Nadere informatie

Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids

Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids Offerte voor het bouwen van een website Klant: Ideefiks, IdeeKids Consultant: Dirk Derom Inhoudstafel Algemene structuur van de website...6 Front pagina...6 Pagina IDEEFIKS/IDEEKIDS...6 Functionaliteit...10

Nadere informatie

Plan van Aanpak Business Project

Plan van Aanpak Business Project 1. Aanleiding en achtergrond van het project Soulco is een Belgische KMO die zijn activiteiten uitoefent in Afrika en het Midden- Oosten. Ze willen graag een nieuwe website omdat hun huidige website volledig

Nadere informatie

HEEMKUNDE RIPS. Project Initiatie Document. Datum voltooid: 9-11-2011. Versie: 1.0. Document ID: 1 Bestandsnaam: Project initiatie document

HEEMKUNDE RIPS. Project Initiatie Document. Datum voltooid: 9-11-2011. Versie: 1.0. Document ID: 1 Bestandsnaam: Project initiatie document HEEMKUNDE RIPS Project Initiatie Document Projectcode: P201101 Datum voltooid: 9-11-2011 Auteur: Paul Oostenrijk Versie: 1.0 Status: Concept Bestandsnaam: Project initiatie document Documenthistorie Revisies

Nadere informatie

Webdevelopment BB 2.3

Webdevelopment BB 2.3 1 Colofon Titel: @motion Uitgever: De Eindhovense school Telefoon: 040 2591391 Fax: 040 2591350 Ontwikkelgroep Webdevelopment Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden

Nadere informatie

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows.

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. Inhoudsopgave 1. Lees dit eerst... 2 2. Inleiding... 2 1 Xampp downloaden... 2 2 Installatie Xampp 1.7.4 op externe harddisk... 3 3 XAMPP herconfiguren...

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

eqbs gebruikersvriendelijke websites

eqbs gebruikersvriendelijke websites eqbs gebruikersvriendelijke websites maatwerk websites voor uw onderneming www.elitelabs.nl gebruikersvriendelijke maatwerk website Overal ter wereld altijd uw eigen website beheren. Persoonlijk ontwerp

Nadere informatie

Handleiding Sellerconnect ordersysteem. Versie mei 2016

Handleiding Sellerconnect ordersysteem. Versie mei 2016 Handleiding Sellerconnect ordersysteem Versie mei 2016 Verleij Trading Europe 2016 Inhoud: Hoofdstuk Onderwerp Bladzijde Hoofdstuk 1 Algemene uitleg 3 Hoofdstuk 2 Orders inzien 4 Hoofdstuk 3 Orders behandelen

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat:

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat: Training Trainingscode Duur Gepubliceerd Taal Type Leermethode Kosten SF2015V8 4 dagen 02/02/2015 Nederlands & Engels Developer, basis Invidueel & klassikaal Op aanvraag Deze training richt zich op het

Nadere informatie

Projectplan. Elektronica-ICT Artesis. Auteur: Coopman Tom Interne Promotor: Peeters Tom Externe Promotor: Delepierre Bruno, Adforce

Projectplan. Elektronica-ICT Artesis. Auteur: Coopman Tom Interne Promotor: Peeters Tom Externe Promotor: Delepierre Bruno, Adforce Elektronica-ICT Artesis Projectplan Auteur: Coopman Tom Interne Promotor: Peeters Tom Externe Promotor: Delepierre Bruno, Adforce Projectplan ter voorbereiding van de bachelorproef en stage Academiejaar

Nadere informatie

Bijlage 4: Bruikbaarheids test

Bijlage 4: Bruikbaarheids test Bijlage 4: Bruikbaarheids test Naam Bruikbaarheids test Datum aangepast 08/01/2010 Omschrijving van de inhoud Soort document Opmerkingen In dit document wordt de bruikbaarheids besproken. Dit document

Nadere informatie

Innhold Inleiding... 1 Aanbevelingen... 3 Belangrijke instellingen... 4 Zo gebruikt u het systeem... 5 Meer kennis... 11

Innhold Inleiding... 1 Aanbevelingen... 3 Belangrijke instellingen... 4 Zo gebruikt u het systeem... 5 Meer kennis... 11 Dit is een introductie over het gebruik het additionele product Mamut Enterprise Travel CRM. Het gebruik van het systeem wordt beschreven aan de hand van het fictieve voorbeeld van de firma `Kopie Shop

Nadere informatie

Croon Procurement Service

Croon Procurement Service Wat is een CMS? Een content-beheersysteem of Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis,

Nadere informatie

Intake <applicatie> Conclusie & Aanbevelingen. <Datum> 1.0. <Auteur> ###-#######

Intake <applicatie> Conclusie & Aanbevelingen. <Datum> 1.0. <Auteur> ###-####### Intake Conclusie & Aanbevelingen Datum Versie 1.0 Auteur Telefoon ###-####### Inhoudsopgave 1. VOORWOORD... 1 2. BESCHRIJVING APPLICATIE... 2 2.1. FUNCTIONEEL ONTWERP... 2

Nadere informatie

PRN flatfile-upload Handleiding

PRN flatfile-upload Handleiding PRN flatfile-upload Handleiding Versiebeheer en distributielijst Documentbeheer Titel Gebruikershandleiding PRN-upload Bestandsnaam PRN_flatfile_upload_Gebruikershandleiding_v1.8.docx Versiebeheer Versie

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project Digitaal Portfolio. Project: Webdesign. Organisatie: InHolland Haarlem. Opdrachtgever: Maya Schmuki

Plan van aanpak. Project Digitaal Portfolio. Project: Webdesign. Organisatie: InHolland Haarlem. Opdrachtgever: Maya Schmuki Plan van aanpak Project Digitaal Portfolio Plaats, datum: Haarlem, 14 Maart 2014 Project: Webdesign Organisatie: InHolland Haarlem Opdrachtgever: Maya Schmuki Opdrachtnemer: Frank Bakker E-mail: 463631@inholland.lnl

Nadere informatie

Factsheet RACS Project Management Module

Factsheet RACS Project Management Module Factsheet RACS Project Management Module Pagina 1 / 9 Inleiding: Dit document geeft een beknopt overzicht van de functionaliteiten van de Project Management Module van RACS. In de module gebruiken wij

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

SPTOOLS SHAREPOINT CONNECTOR -

SPTOOLS SHAREPOINT CONNECTOR - SPTOOLS SHAREPOINT CONNECTOR - 1/6 Inhoudsopgave 1. SPTOOLS... 3 WAT KAN HET?... 3 Document Browser...3 Document Bundels...3 Consistente Data Quality...3 SharePoint workflows en document goedkeuring...3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Toernooipakket Toernooi secretaris inschrijven (club)leden

Inhoudsopgave. Toernooipakket Toernooi secretaris inschrijven (club)leden Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Leden inschrijven voor toernooi... 2 Foutmelding opgeven leden... 2 Inschrijven... 2 Betalen inschrijving... 4 Toernooi secretaris en (DEC of BEC)... 5 Betaalscherm verschijnt

Nadere informatie

FAQ Taxatool. Versie 1.1 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 10-1-2012. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen

FAQ Taxatool. Versie 1.1 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 10-1-2012. Frequently Asked Questions/Veelgestelde vragen FAQ Taxatool Versie 1.1 Page 1 of 5 Uitgiftedatum: 10-1-2012 Inhoud: Wie heeft Taxatool ontwikkeld? 3 Wanneer kan ik gebruik maken van Taxatool? 3 Wat kost het gebruik van Taxatool? 3 Moet ik een programma

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 62528 Statuslogs - contactpersoon - medewerker koppelingen Gecorrigeerde functionaliteit Voor de verschillende status logs is de medewerker /

Nadere informatie

Concept. Google Sites Handleiding

Concept. Google Sites Handleiding Google Sites Handleiding Inhoud Inleiding... 1 Handleiding... 2 Aanmaken Google Site... 2 Aanpassen uiterlijk Google Site... 3 Configureren Google Site... 3 Uitnodigen mede eigenaren, bijdragers en kijkers...

Nadere informatie

Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken.

Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken. Werkinstructie mijn.cromvoirtse.nl offertes en orders aanmaken. Inloggen Ga naar: mijn.cromvoirtse.nl Hier krijg je het volgende inlogscherm te zien: Voer gebruikersnaam en wachtwoord in. Let op: Alleen

Nadere informatie

Project. 3D-Fraggel. Plan van aanpak. Door: IH1T08 1/1

Project. 3D-Fraggel. Plan van aanpak. Door: IH1T08 1/1 Project 3D-Fraggel Plan van aanpak Door: 1/1 Project 3D-Fraggel Plan van aanpak Datum: 07-05-2001 Plaats: Enschede Opdrachtgever: Saxion Hogeschool Enschede Instituut ICT Afdeling Hogere Informatica Contactpersoon

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01 OPDRACHTKAART MM-02-06-01 De uitvoering Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 5 (MM-02-01 t/m MM-02-05) afgerond. Je kunt met behulp van multimedia-software, zoals bijvoorbeeld Macromedia

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 2

Persoonlijk Actie Plan Semester 2 203 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 2 Corné van Liere H. Meeuwsen 30--203 Inleiding In deze PAP voor het tweede semester hebben wij weer competenties moeten uitkiezen om het komende

Nadere informatie

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam 1 x project Bedrijf X heeft een nieuw product ontworpen dat nog niet bestaat en nog niemand kent, en vraagt aan jou of jij er voor wilt zorgen dat zij naamsbekendheid krijgen. Met andere woorden, of jij

Nadere informatie

ONDERNEMEN OP HET WEB

ONDERNEMEN OP HET WEB ONDERNEMEN OP HET WEB V R I J D A G 2 4 O K T O B E R 2 0 0 8 Uw Eigen Website WAAROM EEN EIGEN WEBSITE? WAT PLAATS IK ER OP? HOE KRIJG IK KLANTEN? HOE WEET IK WIE MIJN WEBSITE BEZOEKT? WAT KOST MIJ DAT?

Nadere informatie

Aanmelder.nl registratiesbalies en direct geprinte badges

Aanmelder.nl registratiesbalies en direct geprinte badges Aanmelder.nl registratiesbalies en direct geprinte badges Informatie registratiebalies aanmelder.nl Pagina 1 van 5 Aanmelder.nl, zelf gedaan en goed geregeld Aanmelder.nl heeft de visie dat het organiseren

Nadere informatie

Stageplan. Stageplan v0.1 02-03-11 Dennis Wagenaar

Stageplan. Stageplan v0.1 02-03-11 Dennis Wagenaar Stageplan Stageplan v0.1 02-03-11 Dennis Wagenaar Inhoudsopgave Inleiding...3 Organisatorische aspecten...3 Gegevens van de student...3 Gegevens van de stageorganisatie...3 Gegevens van de stagebegeleider...3

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding Soci-com Planboard Pipelife Nederland B.V. Soci-com Planboard. Handleiding. Pipelife Nederland B.V. Martin Beemster

Handleiding Soci-com Planboard Pipelife Nederland B.V. Soci-com Planboard. Handleiding. Pipelife Nederland B.V. Martin Beemster Soci-com Planboard Handleiding Pipelife Nederland B.V. Martin Beemster 18-2-2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Inloggen... 4 Gebruikersgroepen... 5 Gebruikers... 5 Overzicht... 6 Componenten... 8 DHL overzicht...

Nadere informatie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie Brochure - Verplichtingen administratie Ontwikkeld door: Van der Heijde Automatisering B.V. Registratie van verplichtingen van debiteuren en aan crediteuren Uitgebreide structuur voor autorisatie van verschillende

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Conceptipedia onderwerp: Web. Selwyn Cohen Remco Taken

PLAN VAN AANPAK. Conceptipedia onderwerp: Web. Selwyn Cohen Remco Taken PLAN VAN AANPAK Conceptipedia onderwerp: Web Selwyn Cohen Remco Taken Inhoudsopgave Projectbeschrijving...1 Strokenplanning...2 Activiteitentabel...3 Risicoanalyse...4 Navigatieschema...5 Projectbeschrijving

Nadere informatie

Beveiligingsaspecten van webapplicatie ontwikkeling met PHP

Beveiligingsaspecten van webapplicatie ontwikkeling met PHP RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN Beveiligingsaspecten van webapplicatie ontwikkeling met PHP Versie 1.0 Wouter van Kuipers 7 7 2008 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Inleiding... 2 3 Probleemgebied... 3 3.1 Doelstelling...

Nadere informatie

Geef uw ERP-documenten een eigen gezicht!

Geef uw ERP-documenten een eigen gezicht! Geef uw ERP-documenten een eigen gezicht! FormDesigner Representatieve ERP-documenten in een handomdraai Aan de creatie van het juiste imago van uw bedrijf wordt veel tijd en aandacht besteed. Het consequent

Nadere informatie