file:///c:/documents%20and%20settings/swa.windows-tf3kua... Driver help

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "file:///c:/documents%20and%20settings/swa.windows-tf3kua... Driver help"

Transcriptie

1 1 van 5 17/03/ :25 Driver help Wat is een driver? Waarom heb ik een nieuwe driver nodig? Welke driver heb ik nodig? Hoe download ik een driver? Hoe installeer ik een driver? Drivers downloaden Wat is een driver? Drivers (ook wel stuurprogramma's genoemd) zijn kleine programma's die uw besturingssysteem (Windows 98, Windows 2000, Windows NT of Windows ME) in staat stellen om te communiceren met de hardware in uw computer. U kan zich dat voorstellen als vertalers. Indien uw besturingssysteem Engels spreekt en uw videokaart spreekt Duits, dan kunnen ze niet correct met elkaar communiceren. Een stuurprogramma spreekt zowel de taal van het besturingssysteem als bijv. de taal van uw modem. Zo kunnen ze met elkaar communiceren. Naast hun functie als vertaler versterkt een stuurpogramma ook de werking van een bepaald stuk hardware (bijv. een videokaart of een geluidskaart). Waarom heb ik een nieuwe driver nodig? Nieuwe drivers (NL: stuurprogramma's) worden ontwikkeld om een aantal redenen. De meest gebruikelijke is de toepassing van een nieuwe karakteristiek die voordien technisch nog niet mogelijk was. Een andere veel voorkomende reden is om een conflict tussen een stuurprogramma en andere hardware of software in uw systeem te verhelpen. We grijpen even terug naar de vergelijking van een stuurprogramma en een tolk. Stel u een nieuw programma voor dat Frans spreekt, maar uw stuurprogramma verstaat alleen Engels of Duits en misschien een klein beetje Frans. Een nieuw stuurprogramma dat het conflict verhelpt kan naast Engels en Duits ook Frans kennen. Nieuwe karakteristieken worden dikwijls ook toegevoegd aan nieuwe stuurprogramma's. Een nieuw stuurprogramma voor uw grafische kaart kan uw grafische kaart in staat stellen om effectiever drie-dimensionele vormen te tekenen of dynamische licht- en schaduweffecten toe te voegen aan uw favoriete spel. Het is altijd veilig om de nieuwste stuurprogramma's te hebben, maar indien u geen echte problemen heeft of indien u de nieuwe karakteristieken niet echt wenst, hoeft u niets te downloaden. Voor het merendeel zullen de meest recente drivers de prestaties van uw systeem verbeteren. In zeldzame gevallen kan een nieuwe driver een conflict veroorzaken dat u voordien nog niet had.

2 2 van 5 17/03/ :25 Welke drivers heb ik nodig? De juiste stuurprogramma's (E: drivers) voor uw computer vinden kan verwarrend zijn. Het beste kan u eerst bepalen welk type computer u heeft. Vervolgens bepaalt u voor welke componenten u de drivers wil downloaden. Indien u een desktop computer heeft is het vinden van het juiste stuurprogramma iets complexer. Soms weet u dat u een nieuw stuurprogramma voor de videokaart nodig heeft maar dat u niet zeker weet welke grafische kaart in uw computer zit en wie de fabrikant is. Indien u nog een kopie heeft van de factuur die met uw computer kwam, dan staat deze informatie op de factuur. Op dat document staat de naam en het nummer van het onderdeel voor elk onderdeel dat in uw computer zit. Met deze informatie kan u het correcte stuurprogramma vinden. Voor geluidskaarten, netwerkkaarten en grafische kaarten moet u ook de fabrikant van de kaart kennen. Een voorbeeld: veel van Gateways nieuwste videokaarten en alle nieuwere geluidskaarten werden geproduceerd door Creative Labs. Indien u een Voodoo 3 grafische kaart heeft dan werd deze ontworpen door 3dfx. Indien u uw ontvangstbewijs niet meer heeft dan zijn er nog steeds een aantal manieren om uit te maken welke onderdelen in uw systeem geïnstalleerd werden. Indien u Windows 95, 98, 2000 of ME gebruikt dan is de meest eenvoudige manier om uit te vinden wat op uw systeem geïnstalleerd werd om het Apparaatbeheer na te kijken. Hiervoor voert u de volgende stappen uit: Op uw scherm klikt u op de Start-knop. In het Startmenu klikt u op Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm. In het venster Configuratiescherm dubbelklikt u op Systeem. In het venster Systeemeigenschappen klikt u op het tabblad Apparaatbeheer. Nu worden er een aantal componenten weergegeven. Video bevindt zich onder Beeldscherm. Gegevens van de geluidskaart worden weergegeven onder Geluids-, video en spelcontrollers. Andere componenten worden weergegeven onder gelijkaardige categoriën zoals gegevens voor het modem onder Modem, gegevens voor netwerkkaarten onder Netwerkadapters. De naam van elk onderdeel, inclusief de fabrikant wordt bovenaan vetjes aangegeven. Dit is de informatie die u nodig heeft om nieuwe stuurprogramma's op de website van Gateway terug te vinden. Voor meer gedetailleerde informatie klikt u op het veld Eigenschappen onderaan het venster. In de afbeelding onderaan kan u een voorbeeld vinden van de stuurprogramma's voor de grafische kaart en geluidskaart zoals ze worden weergegeven in Apparaatbeheer.

3 3 van 5 17/03/ :25 Hoe download en extraheer ik een driver? Noot: Het kan zijn dat u eerst een nieuwe map moet creëren op de harde schijf. In dit voorbeeld noemen we de map "Pilotes" (Frans voor stuurprogramma). U kan de map om het even welke naam geven Dubbelklik op het pictogram Deze Computer op uw scherm. In het venster Deze Computer dubbelklikt u op het pictogram C:. Er kan een label-naam vóór het pictogram van de (C:-schijf staan), bijv. label(c:). In het venster (C:) klikt u op Bestand in de grijze menubalk. In het uitklapmenu klikt u op Nieuw en vervolgens op Map. Nu verschijnt een nieuwe map in het scherm. De titel van de map is geselecteerd. Typ "Pilotes" (zonder de aanhalingstekens) of een andere naam naar keuze en duw op de <Enter>-toets. Download de noodzakelijke driver: 1. Zoek het correcte stuurprogramma (E: driver). Indien u moeilijkheden heeft om deze driver te vinden klik dan hier. 2. Klik op de link naar het stuurprogramma dat u wil downloaden. Nu verschijnt een dialoogvenster dat u vraagt waar u het stuurprogramma wil downloaden. 3. In het veld Opslaan in selecteert u (C:). Dubbelklik op de map Pilotes. Klik op Opslaan. 6. Het stuurprogramma wordt nu bewaard in de map die u heeft

4 4 van 5 17/03/ :25 gespecificeerd. De download-tijd varieert naargelang de grootte van het bestand en de snelheid van de internetverbinding. Het benodigde bestand extraheren. 1. Op uw scherm zoekt en dubbelklikt u op het pictogram Deze Computer. 2. Dubbelklik de map Pilotes. Dubbelklik op het bestand dat u net heeft gedownload. 3. Het bestand zal zich nu extraheren in verschillende bestanden die in een submap van pilotes worden opgeslagen. Deze map kan dezelfde naam hebben (nummers) als het bestand dat u heeft gedownload of het kan genoemd zijn naar het type stuurprogramma. Bijv. een stuurprogramma voor een geluidskaart bevindt zich in de map "sound" (NL: geluid). Eén van de bestanden in de map noemt Readme.txt of leesmij.txt of readme_nl.txt. Dit bestand bevat verder instructies voor het gebruik van het bestand dat u heeft gedownload. Lees dit bestand alvorens verder te gaan met de installatie van de driver. Hoe installeer ik een driver? De stuurprogramma's op de site van Gateway werden ontworpen om in een specifieke map te extraheren. Die map kan een aantal namen hebben, afhankelijk van de datum van het stuurprogramma. De map kan als volgt op het scherm verschijnen: C:\pilotes\*type onderdeel*. Het type onderdeel is wat de component is zoals geluidskaart, grafische kaart of modem. C:\*type onderdeel* - Zelfde conventie als voorgaande, maar zonder het bijkomend niveau van map Pilotes. C:\drivers\*nummer van het onderdeel* - Dit is hetzelfde nummer als het nummer van het.exe bestand dat u gedownload heeft. Stuurprogramma's die ouder zijn dan een jaar in dezelfde map geëxtraheerd als het.exe bestand. In de map waarin het stuurprogramma werd geëxtraheerd zoekt u naar het bestand readme.txt. Dit bestand bevat installatie-instructies die specifiek zijn voor deze driver. Voor het merendeel geven deze instructies u alle informatie die u nodig heeft voor de installatie van het stuurprogramma. Indien u geen readme.txt vindt zoek dan naar een bestand setup.exe of install.exe. Veel van de drivers hebben een bestand dat setup.exe of install.exe noemt en met hen geassocieerd is. Door te dubbelklikken op het bestand setup.exe of install.exe wordt het installatieproces gestart. Indien het bestand Setup.exe niet bestaat dan kan u de driver in Windows 95, 98, 2000 of ME als volgt installeren: 1. Noteer de plaats van de geëxtraheerde drivers. U zal het later in dit proces nodig hebben. 2. Op uw monitor klikt u op Start. 3. In het startmenu klikt u op Instellingen en vervolgens klikt u op Configuratiescherm.

5 5 van 5 17/03/ : In het Configuratiescherm klikt u op het pictogram Systeem. In het venster Systeemeigenschappen klikt u op het tabblad Apparaatbeheer. Zoek nu het type apparaat waarvoor u een nieuwe driver wil installeren. Bijvoorbeeld: Beeldscherm herbergt de drivers voor de grafische kaart (ook wel eens videokaart genoemd) en "Stuurprogramma's voor geluid, video en spelletjes" bevat de driver voor de geluidskaart. In de lijst met apparaten dubbelklikt u op de naam van het apparaat en vervolgens klikt één keer op de naam van het apparaat dat u zoekt. Klik op Eigenschappen. In het dialoogvenster Stuurprogramma klikt u op het tabblad Stuurprogramma. Vervolgens klikt u op Stuurprogramma bijwerken. In het dialoogvenster Stuurprogramma bijwerken zorgt u ervoor dat Ja werd geselecteerd en vervolgens klik u op Volgende. Windows zal proberen om een bijgewerkt stuurprogramma te vinden. Indien Windows geen geüpdatete driver kan vinden klikt u op Andere Locatie. In het venster Andere Locaties klikt u op Bladeren. Blader naar de map waar de geëxtraheerde bestanden zich bevinden. Dit is de plaats die u in stap 1 genoteerd heeft. Selecteer de map en klik op OK. In het dialoogvenster Andere 1 locaties klikt u op OK. 16. Volg de overblijvende instructies in de wizard stuurprogramma bijwerken. Uw computer moet opnieuw opgestart worden om de update te vervolledigen.

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

Aansluiten en installeren sprongmat

Aansluiten en installeren sprongmat Aansluiten en installeren sprongmat Installeer eerst de sprongmat voordat u deze aansluit op één van de USB poorten van uw computer. - Download eerst het stuurprogramma voor de sprongmat via www.fitvos.nl,

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

1. Waarom moet ik de Wireless USB Adapter software/driver opwaarderen?

1. Waarom moet ik de Wireless USB Adapter software/driver opwaarderen? In deze instructiehandleiding vindt u een antwoord op de volgende vragen: 1. Waarom moet ik de Wireless USB Adapter software/driver opwaarderen? 2. Hoe weet ik welke versie ik momenteel gebruik? 3. Hoe

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP 5.0 6.8.2.6 Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening ga je een draadloze netwerkkaart installeren

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

CycloAgent Handleiding

CycloAgent Handleiding CycloAgent Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...3 CycloAgent gebruiken...7 Uw apparaat registreren...8 Een back-up maken van

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Philips Phone Manager

Philips Phone Manager 1 Philips Phone Manager Philips streeft ernaar de eigen producten voortdurend te verbeteren, voor de allerbeste gebruikerservaring. Om het telefoonboek, de beltonen en de achtergrond op uw telefoon te

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista 1 Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista Gebruik de USB-kabel om de responsbox aan te sluiten op de computer. De kabel kan rechts achter in de responsbox aangesloten worden. De kabel steekt

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Praktijkoefening - Een draadloze NIC in Windows Vista installeren

Praktijkoefening - Een draadloze NIC in Windows Vista installeren 5.0 6.8.2.5 Praktijkoefening - Een draadloze NIC in Windows Vista installeren Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening ga je een draadloze NIC installeren en configureren.

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

Technische Referentie - V&A TSD-QA89 (2011/11)

Technische Referentie - V&A TSD-QA89 (2011/11) Technische Referentie - V&A TSD-QA89 (2011/11) 1. V: Hoe kan ik de 3D functie op de Asrock Vision 3D en ION3D systemen aanzetten? A: Verschillende monitor/tv/media/afspeel software zullen verschillende

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Configuratie ADSL-verbinding voor Windows XP (NL)

Configuratie ADSL-verbinding voor Windows XP (NL) Configuratie ADSL-verbinding voor Windows XP (NL) OPGELET INDIEN U EEN ROUTER GEBRUIKT Deze handleiding behandelt de configuratie van een niet-permanente ADSL-verbinding (waarvoor een gebruikersnaam en

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2)

Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Firmware Upgrade procedure AV-61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Download de laatste firmware en pak het bestand uit op uw pc met behulp van win zip. Met deze methode kan de reader worden gewist

Nadere informatie

Knowledge Article 6.2.0.4. Titel: CITO 6.2.0.4 : Nederlandse Windows 7 & 8 64bit installatiehandleiding

Knowledge Article 6.2.0.4. Titel: CITO 6.2.0.4 : Nederlandse Windows 7 & 8 64bit installatiehandleiding Knowledge Article REQUEST NO. 00139 Nederlandse versie: Gerard Baegen Product: CITO Afdeling: Engineering Onderdeelnummer: Vertouwelijk: J Bij J alleen intern gebruik Versie: 6.2.0.4 Gemaakt: 05/02/2014

Nadere informatie

Foutcodes in Apparaatbeheer.

Foutcodes in Apparaatbeheer. Foutcodes in Apparaatbeheer. Inleiding In dit artikel worden de foutcodes vermeld die door Apparaatbeheer kunnen worden gegenereerd, en worden oplossingen beschreven. Ga als volgt te werk om de foutcodes

Nadere informatie

Installatie UZI-kaartlezer

Installatie UZI-kaartlezer Installatie UZI-kaartlezer 1 Handleiding installatie UZI-kaartlezer Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van de UZI-kaartlezer. De installatie duurt ongeveer 10 minuten, als u alle onderdelen

Nadere informatie

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem:

1 Extra bestanden installeren t.b.v. een 64-bits besturingssysteem: Installatiehandleiding Fiscaalbox Software Ritregistratiesystemen Voertuigvolgsystemen Blackboxen Om de fiscaalboxsoftware (opnieuw) te installeren kunt U de bijgeleverde CD-Rom gebruiken of de software

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB

INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 INSTALLATIE... 4 2.1 Installatie vanaf de VIDA-DVD... 4 2.2 Installatie van de website Workshop Support Guide of Dealer Development Platform...

Nadere informatie

Apparaten met Device Manager

Apparaten met Device Manager Firmware-update voor GoGear SA4VBE Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with MTxx1339

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 7 DA-70158 Stap 1: Stap 2: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort op uw PC. Als

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing

Beknopte gebruiksaanwijzing Cruzer Profile Beknopte gebruiksaanwijzing Cruzer Profile initialiseren 1. Steek de Cruzer Profile in een open USB-poort (NB: Gebruik een USB-hubpoort met groot vermogen. De Cruzer Profile kan niet in

Nadere informatie

Installatiehandboek (Nederlands)

Installatiehandboek (Nederlands) Installatiehandboek (Nederlands) Stand: 10.07.03 2 phono PreAmp Studio USB (Nederlands) Installatiehandleiding voor Windows 98 SE De phono PreAmp Studio USB vereist geen speciale stuurprogramma's om te

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista

Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista 5.0 5.3.5.3 Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista Inleiding Druk deze praktijkoefening af en voer de opdrachten uit Bij deze praktijkoefening ga je van op afstand verbinding

Nadere informatie

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler:

Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Firmware-update voor GoGear SA4RGA Controleer eerst welke toepassing u moet gebruiken voor de firmware-update. Dit is afhankelijk van het serienummer van uw speler: Serial number starting with: MTxx13

Nadere informatie

Bluetooth Installatie guide DE BLUETOOTH MODULE GEBRUIKEN

Bluetooth Installatie guide DE BLUETOOTH MODULE GEBRUIKEN DE BLUETOOTH MODULE GEBRUIKEN 1 Installatie van de software: Het software installatiepakket van de Bluetooth module bevindt zich op de meegeleverde Bluetooth cd-rom. Indien u de Bluetooth module voor de

Nadere informatie

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 Sinds de release van de nieuwe pager zijn we in samenwerking met onze klanten en eindgebruikers continu aan het streven om het product te verbeteren

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Een trainingsschema maken... 2 De programma indeling... 2 De trainingsgegevens invullen... 3 Een groep toevoegen... 3 Opwarming... 4 Cooling down... 4 Oefeningen

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 7/8/8.1 DA-70159 Stap 1: Stap 2: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort op uw PC.

Nadere informatie

1. Onderdelen en functies

1. Onderdelen en functies Inhoud 1. Onderdelen en functies... 2 1.1 Bicycle Interface... 2 1.2 Koppelstukken voor Fietsaansluiting van Bicycle Interface... 3 1.2.1 Koppelstuk Li-ion Laderplugaansluiting... 3 1.2.2 Koppelstuk NiMH

Nadere informatie

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 11 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone naar Android 4.0.4 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression De zelfstudie module in ActivExpression levert directe terugkoppeling. Vraag na vraag, voor elke leerling. Je maakt een set vragen aan en stuurt deze naar

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Handleiding schermen VAC. Principe:

Handleiding schermen VAC. Principe: Handleiding schermen VAC Principe: Het scherm speelt elke powerpoint presentatie af die op een pendrive (USB stick) staat. De enige voorwaarde is dat de presentatie presentatie.ppt is genoemd. De pendrive

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Drivers van het internet op je computer installeren

Drivers van het internet op je computer installeren Drivers van het internet op je computer installeren 1 Drivers van het internet op je computer installeren Op de websites van de verschillende fabrikanten kan je drivers terug vinden van al hun producten.

Nadere informatie

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord:

Nadere informatie

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren

Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren Eigen PostScript- of PCL-printerstuurprogramma voor Windows installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het eigen PostScript-printerstuurprogramma of het PCL-printerstuurprogramma op Windows-systemen

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Installeren driver M-1023Q voor firmware update.

Installeren driver M-1023Q voor firmware update. Installeren driver M-1023Q voor firmware update. 1. Zet vóór de firmware update de USB Foutopsporing mode in de Tablet aan. 2. Pak het update zip pakket uit in een aparte map en ga vanuit die map werken.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition

Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition Configuratie ADSL-verbinding Windows 95/98/98 Second Edition OPGELET INDIEN U EEN ROUTER GEBRUIKT Deze handleiding behandelt de configuratie van een niet-permanente ADSL-verbinding (waarvoor een gebruikersnaam

Nadere informatie

Waarom Dat kan ik ook?

Waarom Dat kan ik ook? Waarom Dat kan ik ook? Deze folder leert u stapsgewijs hoe u thuis een eigen netwerk aan kunt leggen tussen twee PC's. We gaan er van uit dat op deze beide computers het besturingssysteem Windows 98SE

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE 2007 (WINDOWS - WORD EN EXCEL) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7

Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7 Een upgrade uitvoeren van Windows XP naar Windows 7 Als u uw computer wilt updaten van Windows XP naar Windows 7, voert u een aangepaste installatie uit, waar bij uw programma's bestanden en instellingen

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2)

Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Firmware Upgrade procedure AV-606/63/61 met behulp van Update Programma (Methode 2) Download de laatste firmware en pak het bestand uit op uw pc met behulp van win zip. Met deze methode wordt de reader

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten Het bijwerken van software en drivers is gewenst om zo de nieuwste functies te kunnen gebruiken en om probleemloos

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

OrganisationConnect your webbased telephone center

OrganisationConnect your webbased telephone center Dit is de handleiding voor de Windows client voor OrganisationConnect versie 2.1. [1/10] Voys Telcom Inhoudsopgave 1 Het installeren/upgraden van de OrganisationConnect Windows client... 3 2 Het starten

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB

INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB INSTALLATIE-INSTRUCTIES VIDA VIDA ON WEB INHOUD 1 INLEIDING... 3 2 INSTALLATIE... 4 2.1 Installatie vanaf de VIDA-DVD... 4 2.2 Installatie van de website VIDA ISS of Dealer Development Portal... 5 3 VERIFIEER

Nadere informatie