In het tweede veld Referentie kan je Dubbelkikken en het samengevoegde bouwdossier ophalen en eraan koppelen. Klik eerst nog op zoeken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In het tweede veld Referentie kan je Dubbelkikken en het samengevoegde bouwdossier ophalen en eraan koppelen. Klik eerst nog op zoeken."

Transcriptie

1 5(/($6(127$&(026 1,(8:(352&('85(6*0',9HQ*0',9 Naar aanleiding van de laatste VLAREM-trein waarin Artikel 44, 1 opnieuw wordt opgenomen leek het ons opportuun dat de gemeenten en steden ook deze informatie kunnen koppelen aan de verleende milieuvergunningen. $UWLNHO :DQQHHUHHQLQULFKWLQJEHVWHPGYRRUKHWZLQQHQRIKHWNXQVWPDWLJDDQYXOOHQYDQJURQGZDWHURI HHQJHGHHOWHHUYDQGHILQLWLHIEXLWHQJHEUXLNZRUGWJHVWHOGLVGHH[SORLWDQWYHUSOLFKWGLWELQQHQHHQ WHUPLMQYDQGULHPDDQGHQWHPHOGHQDDQGHDIGHOLQJYDQGH9ODDPVH0LOLHXPDDWVFKDSSLMEHYRHJG YRRUJURQGZDWHURQJHDFKWGHNODVVHZDDULQGHLQULFKWLQJLVLQJHGHHOG'H]HDIGHOLQJEH]RUJW RQYHUZLMOGNRSLHYDQGH]HPHOGLQJ ƒddqgh'hsxwdwlhydqghsurylqflhuddgdovphghghdigholqjehyrhjgyrruplolhxyhujxqqlqjhqydq KHWGHSDUWHPHQW/HHIPLOLHX1DWXXUHQ(QHUJLHZDQQHHUGH]HLQULFKWLQJLVLQJHGHHOGLQGHHHUVWH NODVVHHQRIRRNRQGHUGHWRHSDVVLQJYDOWYDQHHQDQGHUHLQGHHHUVWHNODVVHLQJHGHHOGHUXEULHN ƒddqghexujhphhvwhuydqghjhphhqwhzddulqghh[sorlwdwlhjhehxuwlqghdqghuhjhydoohqgdq EHGRHOGLQƒ Hiervoor werden de "diverse meldingsprocedures" voorzien: G2MDIV en G3MDIV, respectievelijk de diverse meldingen betreffende klasse 2 en klasse 3 inrichtingen. Beide procedures zijn te vinden onder de subcategorie "Milieu-melding" Geef bij die dossiers als omschrijving bijvoorbeeld "het volledig (of gedeeltelijk) stopzetten van een grondwaterwinning" zodat het bij het opvragen van een chronologisch overzicht meteen duidelijk wordt dat de grondwaterwinning volledig of gedeeltelijk stopgezet werd. Je kan deze procedures ook gebruiken om duidelijk te maken dat een inrichting van klasse 2 naar klasse 3 gezakt is door toepassing van de nieuwe indelingslijst. Volgens de slotbepalingen van de jongste VLAREM-trein is de exploitant niet verplicht om bij het verstrijken van de vergunde termijn van de tweede klasse inrichting, en die volgens de meest recente indelingslijst als derde klasse ingedeeld is, een nieuwe melding te doen (Art. 226, 3). $UWLNHO9/$5(0WUHLQ%6 9RRUGHLQULFKWLQJHQGLHRSKHWRJHQEOLNYDQGHLQZHUNLQJWUHGLQJYDQGLWEHVOXLWLQEHGULMIJHVWHOG ]LMQHQGLHRQGHUGHWRHSDVVLQJYDOOHQYDQHHQQLHXZHRIJHZLM]LJGHVXEUXEULHNYDQGHLQGHOLQJVOLMVW PRHWJHHQPHOGLQJRYHUHHQNRPVWLJDUWLNHOZRUGHQJHGDDQDOVGLH]HOIGHLQULFKWLQJHQDOPHOGLQJVRI YHUJXQQLQJVSOLFKWLJZDUHQRSEDVLVYDQGHLQGHOLQJVOLMVWGLHYDQWRHSDVVLQJZDVYyyUGH LQZHUNLQJWUHGLQJYDQGLWEHVOXLW,QGDWJHYDOEOLMIWGHJHGDQHPHOGLQJRQYHUPLQGHUGJHOGLJRIZRUGWLQ YRRUNRPHQGJHYDOGHRRUVSURQNHOLMNHYHUJXQQLQJVDDQYUDDJRIPHGHGHOLQJNOHLQHYHUDQGHULQJPHW WRHSDVVLQJYDQDUWLNHO YDQWLWHO,YDQKHW9/$5(0YRRUGHWRHNRPVWDOVGHPHOGLQJYDQGH LQULFKWLQJGHUGHNODVVHDDQJH]LHQ Op deze manier kan je duidelijk maken dat een bepaalde inrichting, ook al is de vergunning vervallen, er toch nog activiteiten kunnen zijn op deze locatie en aan controle dient onderworpen te worden. 6$0(1*(92(*'($$195$$*0(7%28:$$195$$* Wanneer een milieuvergunning ingediend wordt samen met een stedenbouwkundige vergunning, als een samengevoegde aanvraag moet je onder het tabblad "Aanvraag" het veld "Samengevoegde aanvraag" aanvinken.

2 Vervolgens dien je het overeenkomstige bouwvergunningsdossier te koppelen aan het milieuvergunningsdossier. Dit doe je op het tabblad Referenties. Je voegt een lijn toe en kiest in het dropdownlijstje van Extern dossiersysteem voor Samengevoegd met stedenbouwkundige aanvraag. In het tweede veld Referentie kan je Dubbelkikken en het samengevoegde bouwdossier ophalen en eraan koppelen. Klik eerst nog op zoeken.

3 Nu kom je in een lijstje terecht met bouwdossiers waarvan de datum van ontvangst dezelfde is als voor het openstaand dossier. Hieruit kies je het bouwdossier van de samengevoegde aanvraag. Let wel: je moet natuurlijk ook je bouwdossier eerst hebben aangemaakt in CeviRO. Het is belangrijk dat ook in CeviRO het bouwdossier aan de milieuvergunning koppeld werd. Je geeft ook hier op het tabblad Aanvraag aan dat het om een Samengevoegd dossier gaat en voegt op het tabblad Referenties het nieuwe dossier toe. Kies hier dan wel voor Samengevoegd met milieuaanvraag zodat je een lijstje krijgt met alle dossiers uit CEMOS. Automatisch komt nu ook op beide dossiers een nieuwe knop bij die aangeeft dat het om een samengevoegde aanvraag gaat: (eens je het dossier hebt bewaard en gesloten zal je bij het opnieuw openen de knop zien verschijnen) Als je dubbelklikt op deze knop wordt automatisch het gekoppelde dossier geopend. 1,(8:(7(50,-1(1 1LHXZHDGYLHVWHUPLMQYRRURSKHIIHQHQVFKRUVHQYDQHHQPLOLHXYHUJXQQLQJ In de gemeentelijke CEMOS werd een nieuwe adviestermijn van 60 dagen ingevoegd voor milieuregistraties P1OV, V1OV, V2OV, P2OV, P1SV, V1SV, V2SV, P2SV. De "Datum ontvangst van hogere overheid" in het tabblad "Opvolging" plus 60 dagen is nu de "Datum waarop College uiterlijk advies moet verlenen". In het tabblad "Algemeen" van deze procedures werd voor alle duidelijkheid de omschrijving "Datum ontvangst" vervangen door "Startdatum procedure", en gevolgd door "(bij de hogere overheid)". Vele besturen vullen bij dossiers die onder de "Milieu-registratie" gecatalogeerd zijn regelmatig bij het veld "Datum ontvangst" de ontvangstdatum in waarop het dossier bij de gemeente binnen gekomen is. De datum van ontvangst is echter de officiële datum, waarop, in CEMOS, de van toepassing zijnde rubriekenlijst geselecteerd wordt. Alle aanvragen die bijvoorbeeld net vóór 1 maart 2009 bij de provincie zouden binnen komen, maar na 1 maart de gemeente bereiken, zouden op deze manier twee verschillende indelingslijsten gebruiken. Vandaar dus deze verduidelijking!! $GYLHVWHUPLMQYRRUSURFHGXUHVGHILQLWLHYHDDQYUDDJQDSURHIYHUJXQQLQJELMGHKRJHUH RYHUKHLG In de gemeentelijke CEMOS vertaalt zich dit naar een nieuwe adviestermijn van 30 dagen voor de milieuregistratieprocedures P1AP, P2AP, V1AP en V2AP.

4 De "Ontvangstdatum van hogere overheid" in het tabblad "Opvolging" plus 30 dagen is de "Datum waarop uiterlijk advies moet verleend worden". In het tabblad "Algemeen" van deze procedures wordt na de "Datum ontvangst" de info "(bij de hogere overheid)" vervangen door "oorspronkelijk dossier bij hogere overheid". $'9,(695$$*92250(/',1*(1 Voor meldingen is een stap "Advies" opgenomen. Dit biedt het bestuur de mogelijkheid eventueel zelf advies aan te vragen bij andere instanties. Op basis van dit advies kan de bevoegde instantie bijvoorbeeld de bijzondere voorwaarden aanpassen. 29$002'8/( 1LHXZHSURFHGXUH%66B29$0 In het Besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van het Vlaams reglement betreffende de bodemsanering en de bodembescherming van 14 december 2007 (B.S ) wordt de procedure voor een "beperkt bodemsaneringsproject". Indien je over de OVAM-module beschikt, kan je deze procedure terugvinden onder de subcategorie "Milieu-overige". Via deze procedure kan je de registratie doen van de door OVAM afgeleverde conformiteitsattesten voor het uitvoeren van een BBSproject (beperkt bodemsaneringsproject). Dit wordt afgeleverd als de voorgestelde saneringswerken binnen een termijn van 180 dagen kunnen worden uitgevoerd. De opbouw en scherm layout zijn analoog aan reeds bestaande procedures. In het tabblad "Algemeen" zal automatisch onderaan in het veld "Voorwerp PMDB" de omschrijving "Conformverklaring beperkt bodemsaneringsproject OVAM" verschijnen. In het tabblad "Aanvraag" werd in het veld "Type aanvraag" de mogelijkheid voorzien om eveneens de omschrijving " Conformverklaring beperkt bodemsaneringsproject OVAM" te selecteren.

5 Het tabblad "Opvolging" bestaat uit twee stappen, een stap "Ontvangst" en een stap "Bekendmaking". Omschrijving veld Veldnaam Achterliggende functionaliteit Datum ontvangst Idem aan datum ontvangst in conformverklaring van d_ontv_beslissing tabblad Algemeen OVAM Datum Datum waarop OVAM de d_beslissing conformverklaring conformverklaring heeft afgeleverd Ontvangen stukken Reftv_ontvangenstukken REFTV-veld Omschrijving veld Veldnaam Achterliggende functionaliteit Uiterlijke datum start bekendmaking conformverklaring uiterlijk_bek_attest Niet toegankelijk veld. Aangeplakt in de Datum waarop de periode van d_begin_aangeplakt gemeente vanaf bekendmaking wordt gestart Tot en met d_einde_aangeplakt Einde van de periode van bekendmaking. Publicatie op gemeentelijke website op Attest van aanplakking opgemaakt op gemeente_d_publicatie_site_besl d_opmaak_attest Datum van publicatie op de gemeentelijke website Datum van opmaking van het attest van aanplakking 9HUHHQYRXGLJLQJUHJLVWUDWLH9/$5(%2UXEULHNHQ Bij het registreren van de VLAREBO-rubrieken zal je in het overzichtsvenster slechts de meest recente VLAREBO's zien staan. Daar waar vroeger bij de registratie van oudere dossiers de VLAREBO's die op dat moment van toepassing waren dienden geregistreerd te worden, mag nu de meest recente VLAREBO-rubriek gebruikt worden met terugwerkende kracht. Je dient nog wel steeds de overeenkomstige vergunde termijn aan de VLAREBO te koppelen. $XWRPDWLVFKLQYXOOHQYDQGH9/$5(%2UXEULHNVLQGVPDDUW Sinds de jongste VLAREM-trein zijn de VLAREBO-rubrieken weer opgenomen in de indelingslijst (hoera!). Wanneer een overeenkomstige VLAREM-rubriek vergund wordt, zal je in CEMOS in het tabblad "Opvolging" - wanneer je de beslissing op "Gunstig" plaatst - de vraag komen om de overeenkomstige VLAREBO-rubrieken toe te voegen op niveau van de exploitatie.

6 Wanneer je kiest voor "Ja" dan dien je de overeenkomstige exploitatie te openen en de geldigheidstermijn van deze rubriek in te geven. Het zou kunnen dat deze slechts voor een beperktere duur vergund werd, maar evenzeer kan de activiteit al plaats gevonden hebben vóór het nieuwe ingediende dossier. Opgelet, deze koppeling is er maar voor dossiers die ingediend zijn vanaf 1 maart 2009, omdat voordien de 1 op 1 relatie tussen de VLAREM- en VLAREBO-rubrieken nog niet bestond. 9HUGXLGHOLMNLQJRPVFKULMYLQJ9/$5(%2UXEULHNHQ Op exploitatieniveau, tabblad OVAM-rubrieken, heb je nu de mogelijkheid om in een veld van een geregistreerde VLAREBO-rubriek met de cursor te staan en op <F7> klikken. Dit is een snelle manier om de details van een rubriek op te vragen (analoog aan de VLAREM-rubrieken). F7 en

7 .233(/,1*0(7*,6 De milieuvergunningsaanvragen die vergund worden, worden ook ingetekend. In sommige gevallen kan het zijn dat je zou opteren om een bepaald dossier niet in te tekenen, bijvoorbeeld omdat het niet vergund werd. In dat geval zal je dit dossier dat je niet wil opnemen in de kaart nog wel steeds in de lijst verschijnen van "nog in te tekenen dossiers". Om te vermijden dat er steeds een controle moet gebeuren op dit dossier heb je nu de mogelijkheid in het tabblad "Algemeen" om het dossier NIET in te tekenen. Vink het "Intekenen" uit. Op die manier zal dit dossier ook niet meer in de lijst van "nog in te tekenen dossiers" terecht komen. 9$5,$ *HHQPHGHGHOLQJNOHLQHYHUDQGHULQJYRRU*3%9LQULFKWLQJHQ Alweer volgens de jongste VLAREM-trein (Art1,1 ) kan geen mededeling kleine verandering aangevraagd worden voor een GPBV-inrichting. Dit zijn inrichtingen waarop rubrieken van toepassing zijn die in hun vierde kolom als bemerking een "X" staan hebben, de zogenaamde "X-inrichtingen". Wanneer op exploitatieniveau dus het veld "X-bedrijf" aangevinkt is, mag er geen procedure xxmw opgestart worden voor deze procedure vermits elke wijziging aan een GPBV-inrichting nu een belangrijke wijziging is. Wanneer in de eeste stap van het dossier de procedure xxmw gekozen wordt en vervolgens een exploitatie geselecteerd die een X-bedrijf is, verschijnt volgende melding: ([SORLWDWLHVHHQNODVVHWRHNHQQHQ

8 Er werd een nieuw veld op niveau van de exploitatie voorzien waarin je de huidige klasse van de inrichting kan registreren zodat nu niet alleen de dossiers kunnen gerelateerd worden aan een klasse, maar ook de exploitaties. %7:QXPPHUXLWJHEUHLGHQ2QGHUQHPLQJVQXPPHUWRHJHYRHJG Om alvast klaar te zijn voor de koppeling met het Centraal Bedrijven Bestand of de Kruispunt databank voor Ondernemingen hebben we het BTW-nummer uitgebreid met één karakter en het veld "Ondernemingsnummer" toegevoegd. Het "Ondernemingsnummer" wordt ingevuld nadat de controle gebeurt is op het BTW-nummer en het om een correct BTW-nummer gaat. &RVPHWLVFK Op niveau van de exploitatie werd de omschrijving "BKG-plichtig" gewijzigd in "BKG-inrichting", en "VR-plichtig" in "OVR-plichtig" (OmgevingsVeiligheidsRapport).

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Handleiding Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 1.1 Registratie en inloggen energieprestatiedatabank... 1 1.1.1 Registratie als student type C... 1 1.1.2 Registratie

Nadere informatie

News Super Medewerker maart 2015

News Super Medewerker maart 2015 News Super Medewerker maart 2015 1 Importeren van de gegevens van eregistratie... 2 1.1 Wat wordt er vanuit eregistratie geïmporteerd?... 2 1.2 Hoe worden de gegevens geïmporteerd?... 2 1.3 Waar kan u

Nadere informatie

Nieuwe instrumenten in het bodembeleid

Nieuwe instrumenten in het bodembeleid Nieuwe instrumenten in het bodembeleid ECOnext, Afdelingshoofd Bodembeheer OVAM Programma Nieuwe instrumenten voor de vastgoedsector Regeling cofinanciering Wijzigingen door omzetting Richtlijn Industriële

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 VLAREM-03-140917 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer indieningsdatum Waarvoor dient dit formulier?

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Aan het college van burgemeester en schepenen VLAREM-03-140917 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...1

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...1 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...1 2 NIEUWE MOGELIJKHEDEN HTML...2 2.1 Aanpassingen in de kaarbib.ini...2 2.1.1 Kaartenbibliotheek aanpassen...2 2.1.2 Pas de SQLLINK aan voor de themalagen...3 2.1.3 Aanpassen

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Handleiding ESF-applicatie

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

Melding van de stopzetting of het verval van een vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit of van een deel ervan

Melding van de stopzetting of het verval van een vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit of van een deel ervan Melding van de stopzetting of het verval van een vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit of van een deel ervan OV-20-170701 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

EPOS DOCENTENHANDLEIDING

EPOS DOCENTENHANDLEIDING EPOS DOCENTENHANDLEIDING 2. ACTIVITEITENATTEST Versie 1.02 28 oktober 2013 1. Wat is een activiteitenattest?... 2 2. Hoe maak in een activiteitenattest aan?... 3 3. Hoe definieer ik activiteitentypes voor

Nadere informatie

Doel van het formulier

Doel van het formulier TOELICHTING BIJ HET INVULLEN VAN DE MELDING VAN DE STOPZETTING OF HET VERVAL VAN EEN VERGUNNING VOOR DE EXPLOITATIE VAN EEN INGEDEELDE INRICHTING OF ACTIVITEIT OF VAN EEN DEEL ERVAN Dit document geeft

Nadere informatie

Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket. STAP 1 Inloggen via

Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket. STAP 1 Inloggen via Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket STAP 1 Inloggen via https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/ STAP 2 Kiezen voor aanvraag omgevingsproject Vervolgens klikken op volgende Stappenplan

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net)

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Handleiding Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 1 INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS -

Nadere informatie

Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING

Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING Afsprakenprogramma KEURING HANDLEIDING Index 1. Toegang tot het programma... 3 2. Module te gebruiken door klanten via internet... 4 2.1 Registratie door de klant... 4 2.1.1 Scherm 2 Algemeen Registratiescherm...

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

INTEGRAAL MILIEUJAARVERSLAG

INTEGRAAL MILIEUJAARVERSLAG / handleiding imjv INTEGRAAL MILIEUJAARVERSLAG Handleiding deel Grondstoffen publicatiedatum / 1.02.2016 http://imjv.milieuinfo.be INHOUD 1 Wie moet rapporteren?... 3 2 Wat moet gerapporteerd worden?...

Nadere informatie

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN Gebruikershandleiding 01.12.2018 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie & vertegenwoordiging...fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1 Transacties Rubriceren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Begeleiding tijdens opleiding

Begeleiding tijdens opleiding Begeleiding tijdens opleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een Begeleiding tijdens opleiding registreert in Mijn Loopbaan voor partners. 1. Een begeleiding tijdens opleiding aanvragen...

Nadere informatie

Een document importeren

Een document importeren Een document importeren U kunt allerlei documenten vanaf uw werkstation naar Kleos importeren. De maximale bestandsgrootte is 25 MB. Om de opslagcapaciteit niet onnodig te beperken, vraagt Kleos u eerst

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Preventiedocumenten met MS Word

Technische nota AbiFire5 Preventiedocumenten met MS Word Technische nota AbiFire5 Preventiedocumenten met MS Word Laatste revisie: 9 februari 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Basisdocumenten... 2 1.2 en... 2 1.3 Preventiedocumenten... 2 2 Instellingen...

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Meerdere pastorale eenheden koppelen

(Ledenadministratie) Meerdere pastorale eenheden koppelen Ledenadministratie (Ledenadministratie) Meerdere pastorale eenheden koppelen *In deze instructie wordt gesproken over PE. Hiermee wordt de pastorale eenheid bedoeld. In Scipio Online staan leden standaard

Nadere informatie

Begeleiding Outplacement

Begeleiding Outplacement Begeleiding Outplacement Deze handleiding is bestemd voor de medewerkers van outplacementkantoren die een begeleiding outplacement registreren in Mijn Loopbaan voor partners (MLP). Inhoudstafel 1.Toegang

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Aan het college van burgemeester en schepenen VLAREM-03-03022009 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

HANDLEIDING LOKET VOOR AANVRAAG OMGEVINGS- VERGUNNINGEN TOEVOEGEN VAN EEN PERSOON

HANDLEIDING LOKET VOOR AANVRAAG OMGEVINGS- VERGUNNINGEN TOEVOEGEN VAN EEN PERSOON HANDLEIDING LOKET VOOR AANVRAAG OMGEVINGS- VERGUNNINGEN TOEVOEGEN VAN EEN PERSOON STARTEN Om een omgevingsvergunning aan te vragen, neem je eerst de voorbereiding door die je terugvindt op de website van

Nadere informatie

Het inrichtingsnummer

Het inrichtingsnummer Het inrichtingsnummer Het inrichtingsnummer is een (nieuw) uniek nummer dat wordt toegekend aan een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) zodat deze - over de veranderingen, overnames en naamswijzigingen

Nadere informatie

Hoe voeg ik een externe partij toe aan mijn dossier?

Hoe voeg ik een externe partij toe aan mijn dossier? Hoe voeg ik een externe partij toe aan mijn dossier? Hoe u de externe partij toevoegt, is afhankelijk of uw dossier nieuw of al geregistreerd is in ExpertBase. Bij een volledig nieuw dossier voegt u de

Nadere informatie

Algemene Gemeentelijke Heffing Bedrijven 2017

Algemene Gemeentelijke Heffing Bedrijven 2017 Algemene Gemeentelijke Heffing Bedrijven 2017 Inhoud Inhoudsopgave 1. Hoe krijgt u toegang tot uw persoonlijke aangifte?...1 2. Wat moet u met de aangifte doen?...2 3. Hoe stuurt u de aangifte elektronisch

Nadere informatie

Exporteren naar Word. 9 maart WISA helpdesk

Exporteren naar Word. 9 maart WISA helpdesk Exporteren naar Word 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar Word 2 1.1 Seriebrief..................................... 3 1.1.1 Aanmaak startdocument......................... 3 1.1.2

Nadere informatie

Begeleiding tijdens stage

Begeleiding tijdens stage Begeleiding tijdens stage Inhoud 1. Een begeleiding tijdens stage aanvragen... 2 2. De start van een begeleiding tijdens stage... 5 3. Registratie van de volgende begeleidingsbezoeken... 6 4. Het einde

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4

Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4 Aanpassingen flexigar Versie V 7 2 4 Algemeen Afdrukken dagboek voor een gans jaar Regelmatig kwam de vraag of het mogelijk is om alle dagboeken van een gans jaar in één keer te printen in plaats van maand

Nadere informatie

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20 1 Inhoudstafel Inhoud 1 Inhoudstafel... 1 2 Aanmelden SW... 2 3 Aangifte SW... 3 3.1 Dossier aanmaken... 4 3.2 Aangifte toevoegen... 7 3.2.1 Stap 1: Algemene gegevens... 7 3.2.2 Stap 2: toevoegen SW...

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

DE OMGEVINGSVERGUNNING

DE OMGEVINGSVERGUNNING DE OMGEVINGSVERGUNNING PRESENTATIE : PROVINCIERAAD 1 STE COMMISSIE 14 FEBRUARI 2017 Juridisch kader Decreet betreffende de omgevingsvergunning van 25 april 2014 (BS 23 oktober 2014). Dit is een proceduredecreet!

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Tekstverwerker Sjablonen maken

Handleiding Abakus. Tekstverwerker Sjablonen maken Handleiding Abakus Tekstverwerker Sjablonen maken 2015 Abakus Compleet Pagina 1 / 11 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Een sjabloon aanmaken... 5 Tekstverwerker openen... 5 Een sjabloon vormgeven... 7

Nadere informatie

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Inhoud UNIFACT2e... 1 Inleiding... 1 Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (UniFact2)... 1 0.1. Inleiding... 1 0.2. Gebruik

Nadere informatie

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Bijvoorbeeld voor praktijken met meerdere locaties is het handig om omzet en kosten te verdelen over de verschillende locaties. Dit kan door middel van

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Aan- en Afwezigheid. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding

Aan- en Afwezigheid. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding Aan- en Afwezigheid Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding maken we het inzichtelijk en geven we aan hoe je als Schoolbeheerder / Administrator

Nadere informatie

HANDLEIDING. Registratie RTH Versie 3.0

HANDLEIDING. Registratie RTH Versie 3.0 HANDLEIDING Registratie RTH Versie 3.0 1 Voorwaarden Alvorens iemand geregistreerd kan worden in de cliëntregistratie (via eender welke procedure) dient deze persoon te beschikken over een fiche in de

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

Het inrichtingsnummer

Het inrichtingsnummer Het inrichtingsnummer Het inrichtingsnummer is een (nieuw) uniek nummer dat wordt toegekend aan een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) zodat deze - over de veranderingen, overnames en naamswijzigingen

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

2 Overzicht figuren Lijst van afkortingen... 13

2 Overzicht figuren Lijst van afkortingen... 13 Inhoud 1. Inhoud... 3 2 Overzicht figuren... 11 3 Lijst van afkortingen... 13 4 Inleidende bepalingen... 15 4.1 Voorwoord... 15 4.2 Regelgeving... 16 4.3 Invloed hebbende regelgeving... 17 4.4 Inwerkingtreding...

Nadere informatie

Begroting - meerjarenplan

Begroting - meerjarenplan Begroting - meerjarenplan 1. Begroting en meerjarenplan inbrengen... 2 1.1. Inbrengen van budget en meerjarenplan... 2 1.2. Aanpassen begrotingscijfers van ingelezen Excel bestanden... 3 1.3. Afdrukken

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

EDUscope Administratie Te Laat

EDUscope Administratie Te Laat EDUscope Administratie Te Laat EDUscope versie 3.22.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046 4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Inrichten... 3 3.1 Te Laat Redenen... 3 3.2 Te Laat Acties... 4 4 Registratie

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

De mededeling met de vraag tot omzetting kan alleen ingediend worden tussen de 48e en de 36e maand voor het verstrijken van de milieuvergunning.

De mededeling met de vraag tot omzetting kan alleen ingediend worden tussen de 48e en de 36e maand voor het verstrijken van de milieuvergunning. TOELICHTING BIJ HET INVULLEN VAN DE MEDEDELING MET DE VRAAG TOT OMZETTING VAN EEN MILIEUVERGUNNING DIE WERD VERLEEND VOOR EEN TERMIJN VAN TWINTIG JAAR NAAR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VAN ONBEPAALDE DUUR Dit

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Handleiding: Tekstverwerker sjablonen maken Volgnummer: CM02, versie 1.1. Incura Handleiding. Tekstverwerker Sjablonen maken

Handleiding: Tekstverwerker sjablonen maken Volgnummer: CM02, versie 1.1. Incura Handleiding. Tekstverwerker Sjablonen maken Incura Handleiding Tekstverwerker Sjablonen maken Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u in Incura sjablonen kunt aanmaken met de ingebouwde tekstverwerker. De tekstverwerker van Incura wordt doorgaans

Nadere informatie

Begeleiding Outplacement

Begeleiding Outplacement Begeleiding Outplacement Deze handleiding is bestemd voor de medewerkers van outplacementkantoren die een begeleiding outplacement registreren in Mijn Loopbaan voor partners (MLP). Inhoudstafel 1.Toegang

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Departement Buitenlandse Zaken Vlaamse overheid dienst Controle Strategische Goederen

Departement Buitenlandse Zaken Vlaamse overheid dienst Controle Strategische Goederen Departement Buitenlandse Zaken Vlaamse overheid dienst Controle Strategische Goederen INHOUD 1 AANMELDEN BIJ HET DIGITAAL LOKET DIENST CONTROLE STRATEGISCHE GOEDEREN... 4 2 AANMELDEN IN NAAM VAN EEN ORGANISATIE

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5).

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5). HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN VOOR COACHES AANVRAGEN VIA DE SMART CLIENT A. Voor coaches die aangesloten zijn bij uw club Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten

Nadere informatie

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit)

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit) Surf naar acerta.be/myacerta/nl Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect Is de medewerker al in dienst geweest? Zie hieronder voor uitleg over hoe een

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank

Energieprestatiedatabank 1 inhoud 1 2 2.1 Principe Hoe gaat u als -verslaggever te werk op de vernieuwde? Mijn -dossiers 2.1.1 Tabblad Stedenbouwkundige vergunning / melding 2.1.2 Tabblad Opladen startverklaring 2.1.3 Tabblad

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

De Omgevingsvergunning

De Omgevingsvergunning De Omgevingsvergunning Een overzicht Rita Agneessens 09.02.2017 1. Doelstelling 2. Wetgevend kader 3. Toepassingsgebied 4. Bevoegde overheid 5. Vergunningsprocedures 2 procedures Eerste aanleg Beroep Overzicht

Nadere informatie

Redesign Energieprestatiedatabank

Redesign Energieprestatiedatabank 1 Redesign Energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. PRINCIPE... 2 2. HOE GAAT U ALS MEDEWERKER VAN EEN GEMEENTE OF RO-VLAANDEREN TE WERK OP DE VERNIEUWDE ENERGIEPRESTATIEDATABANK?...

Nadere informatie

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken.

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken. 1. Pagina s Wanneer u in het menu op Pagina s klikt, zult u een overzicht zien van de pagina s op uw website. Pagina s kan u toevoegen, verwijderen en bewerken. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw pagina s

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

GEBRUIKERS- HANDLEIDING KIOSK

GEBRUIKERS- HANDLEIDING KIOSK / handleiding GEBRUIKERS- HANDLEIDING KIOSK PROJECTSUBSIDIE VOOR BOVENLOKALE CULTUURPROJECTEN/ 14.03.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Kop 1...Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 Kop 1... 3 3 Kop 1...Fout!

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ HET INVULLEN VAN DE MELDING VAN DE OVERDRACHT VAN EEN INGEDEELDE INRICHTING OF ACTIVITEIT

TOELICHTING BIJ HET INVULLEN VAN DE MELDING VAN DE OVERDRACHT VAN EEN INGEDEELDE INRICHTING OF ACTIVITEIT TOELICHTING BIJ HET INVULLEN VAN DE MELDING VAN DE OVERDRACHT VAN EEN INGEDEELDE INRICHTING OF ACTIVITEIT Dit document geeft extra toelichting bij het invullen van de melding van de overdracht van een

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Doel van het formulier

Doel van het formulier TOELICHTING BIJ HET INVULLEN VAN HET FORMULIER VOOR HET VERZOEK TOT BIJSTELLING OF DE VRAAG TOT AFWIJKING VAN DE MILIEUVOORWAARDEN DIE GELDEN VOOR EEN INGEDEELDE INRICHTING OF ACTIVITEIT Dit document geeft

Nadere informatie

Brussel, 24 juni _Advies uniek loket bouw- en milieuvergunning. Advies. Uniek loket bouw- en milieuvergunning

Brussel, 24 juni _Advies uniek loket bouw- en milieuvergunning. Advies. Uniek loket bouw- en milieuvergunning Brussel, 24 juni 2008 082406_Advies uniek loket bouw- en milieuvergunning Advies Uniek loket bouw- en milieuvergunning 1. Inleiding De SERV werd op 29 mei door de Vlaamse minister van Openbare werken,

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

6 Wijzigingen in de Info-programma's

6 Wijzigingen in de Info-programma's 6 Wijzigingen in de Info-programma's 6.1 Info Balans Er is een nieuw info-programma (menu: 'Info Balans') beschikbaar waarmee u direct de balansen op het scherm kunt tonen. Het betreft de: Kolommenbalans;

Nadere informatie

Milieuvergunningen in FMIS

Milieuvergunningen in FMIS Milieuvergunningen in FMIS 1. Algemeen Elk schooldomein dient verplicht over één of meerdere milieuvergunningen te beschikken. Deze vergunningen zijn gekoppeld aan een domein zelf of aan bepaalde installaties;

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Afpunten klanten/leveranciers

Afpunten klanten/leveranciers Inhoud Afpunten klanten/leveranciers... 2 Voorbeelden:... 3 Hoe punt je een betaling tov een factuur af?... 3 Hoe link je een factuur en creditnota aan mekaar?... 4 Hoe punt je een factuur en creditnota

Nadere informatie

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport

Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Handleiding invoerschermen subsidie Ecologisch en Veilig Transport Info: www.vlaio.be/ecologisch-en-veilig-transport Digitale aanvraag: https://ecologisch-en-veilig-transport.vlaanderen.be Versie: 17 november

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect Start studentenarbeid Surf naar acerta.be/myacerta Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect In deze focussen we op de specifieke elementen waarvoor je

Nadere informatie

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions KWBN - Calamiteitenplan KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions Inhoudsopgave Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie 4 1.1 Registreren... en Activeren 4 Hoofdstuk 2 Calamiteitenplan:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie).

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Wanneer u zich de eerste keer toegang wenst te verlenen als gemachtigde van een onderneming tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie