1. Zakelijke gegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Zakelijke gegevens"

Transcriptie

1 1. Zakelijke gegevens A. De originele titel van het boek is The Man Who Broke Into Auschwitz. De vertaalde titel van het boek is De man die naar Auschwitz wilde. B. De naam van de auteur is Rob Broomby en Denis Avey heeft geholpen met de informatie voor het boek. Denis Avey is een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog. Denis Avey is de persoon waar het boek over gaat. C. De naam van de uitgever is Hodder & Stoughton Ltd, London. Er staat niet in van welke druk dit boek is. Er staat alleen de Eerste en laatste druk in. Dit boek is in April 2011 verschenen en heeft 317 Blz. 2. Samenvatting van het boek. Denis Avey was in 1941 in Afrika krijgsgevangene gemaakt door de Duitsers. Omdat hij tot wel Drie keer wist te ontsnappen, stuurden de Duitsers hem uiteindelijk het bezette Polen in, naar een krijgsgevangenenkamp in de buurt van Auschwitz. Daar moest hij dwangarbeid verrichten, met andere krijgsgevangenen, naast de Joden en andere mensen die door de Duitsers gevangen genomen waren. Het nooit eerder vertelde, waargebeurde en onvoorstelbare verhaal van Denis Avey, de Britse soldaat die uit vrije wil Auschwitz binnenging. Denis Avey, een jonge Britse soldaat, vecht in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika. Hij wordt krijgsgevangenen genomen en in de zomer van 1944 komt hij in een werkkamp in Duitsland terecht. Hij werkt zij aan zij met gevangenen uit het nabijgelegen Buna- Monowits, het concentratiekamp dat bekendstaat als Auschwitz III. Avey is geschokt door hun verhalen en elke dag ziet hij dat er mensen niet meer terugkeren. Hij voelt het als zijn plicht met eigen ogen te zien wat er in het kamp gebeurt. Hij ruilt zijn uniform om met de gestreepte pyjama van Hans. Hij wil zien wat er daar gebeurt. Elke keer als Hans weer een beetje aangesterkt is ruilt hij zijn uniform weer om. Uit eindelijk nemen de Duitsers alle gevangenen mee, weg van het kamp, omdat het aangevallen wordt door de Russen. Uiteindelijk als hij weer weet te ontsnappen van de Duitsers, wordt hij niet opnieuw gevangen genomen. Hij weet het tot een landingsbaan te maken en wordt daar opgepikt door een Amerikaans vliegtuig, samen met andere geallieerden. Als hij in Engeland is aangekomen, vind hij zijn oom die hem gelijk naar huis brengt. Als hij thuis is, wordt er weinig over gesproken.

2 3. Over de auteur. De auteur is Rob Broomby. Rob Broomby is correspondent voor BBC World Service. Eerder was hij correspondent in Berlijn en hij werkte meer dan twintig jaar voor BBC Radio. Over Rob Broomby heb ik niks meer kunnen vinden. Er staat alleen dat hij heeft meegeholpen met het boek te schrijven samen met Denis Avey. Ook Denis Avey is auteur. Hij werd in 1919 in Essex geboren. Als kleine jongen heeft hij leren boxen. Met zijn 20 e jaar is hij in het leger gegaan. In de Tweede Wereldoorlog vocht hij in de woestijn in Noord-Afrika met de zevende pantserdivisie. Zijn groep heette The Desert Rats. Hij werd gevangen genomen en kwam terecht in een kamp nabij Auschwitz III. In 2010 ontving hij voor zijn uitzonderlijke mode de Heroes of the Holocaust - medaille. Andere boeken heeft Denis Avey niet geschreven. Dit is een boek over wat hij heeft meegemaakt en hij maakt er niet meerdere boeken over. 4. Over het boek. A. Op de voorkant van het boek staat een foto van Denis Avey, de hoofdpersoon. Op de voorkant staat ook prikkeldraad, dat heeft te maken met de omheiningen van het kamp, waar mee de hekken zijn afgezet. Op de voorkant staat ook een rij mensen, dat heeft te maken met een dodenmars die de mensen elke dag moeten maken, die hij beschrijft in het boek. B. Ik denk dat het boek is op gedragen aan hans, die hij heeft ontmoet in Auschwitz III omdat, er voorin het boek staat Ter nagedachtenis aan Ernie Lobet, en een man die ik alleen heb gekend als Hans. C. De hoofdpersoon van dit boek is Denis Avey. Je merkt dit doordat je alle gebeurtenissen vanaf zijn standpunt ziet. Twee positieve karaktereigenschappen zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Vastberadenheid: Als hij een doel voor ogen heeft dan voltooit hij dat doel ook, hoe dan ook. Doorzettingsvermogen: Ondanks alle tegenslagen en slechte omstandigheden, heeft hij toch doorgezet en uiteindelijk deze gruwelijke oorlog overleeft.

3 Twee negatieve eigenschapen kan ik niet bedenken, want ik heb geen negatieve kanten van het gezien in het boek. D. De plaatsen die voorkomen in het boek zijn, de schutterij, de woestijn in Afrika, de gevangenis in Griekenland, Auschwitz III en zijn Huis. Schutterij: Hier begint de reis en hier heeft hij leren schieten en is hij getraind voor de oorlog. Woestijn in Afrika: Hier gebeurt een groot gedeelte van het boek, want hier hebben ze verschillende missies en hier worden ze uiteindelijk opgepakt door de Nazi s. De gevangenis in Griekenland: Hier wordt hij gevangen gehouden nadat ze opgepakt zijn door de Nazi s. Hier moeten ze dwangarbeid verrichten en krijgen ze weinig of geen eten en dat geld ook voor de medische zorg. Auschwitz III: Hier speelt zich het grootste gedeelte van het verhaal af. Thuis: Hier eindigt het boek, want als hij thuis komt is er nog een klein gedeelte van het boek over en dat verteld over de omstandigheden thuis. De schrijver heeft voor al deze plaatsen gekozen omdat, het een waargebeurd verhaal is en hij eigenlijk niks anders te kiezen had, want dat zou het een half om half verzonnen verhaal worden. E. Het verhaal staat in een chronologische volgorde, maar soms heeft hij flashbacks als hij aan het dromen is. De enige truc met tijd in het boek die ik herkend heb is een cliffhanger. Bijv: Ik verstopte me in de bosjes voor de Duitsers. De Duitsers keken me recht aan in de ogen, maar ze zagen me niet. Daarna volgde een harde knal en alles werd zwart. Bijv: We slopen richting het vijandelijke kamp. We plaatsten de explosieven op de olievoorraden. Toen we terug gingen naar onze schuilplaats gingen en veilig waren drukte we op de ontsteker. Er gebeurde niks. En dan lees je een paar pagina s verder: We hoorden via de veldradio dat de olietanks toch ontploft waren. Bijv: We werden gevangen genomen door de Duitsers in Griekenland. Ik viel flauw van de hitte, uitdroging en ondervoeding. Het volgende wat ik wist is dat ik wakker werd bij bondgenoten. Maar dat kan ik me maar vaag herinneren.

4 F. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, want je ziet alles door zijn ogen. Ook voel je wat hij meemaakt en als hij gewond is. Je weet ook wat hij denkt, want je leest zijn gedachten. Zij gevoel wordt soms ook beschreven. Als je je goed in kunt leven in de hoofdpersoon van een verhaal kun je de pijn een soort van voelen. G. Ik vind dat het boek een open einde heeft, want hij zegt ik ben nog lang niet uitgepraat, maar heb het boek wel vol gekregen. Dus je weet niet hoe het boek verder gaat je kunt dus zelf nog eventuele dingen invullen. 5. Leeservaringen. Onderwerp: - Het onderwerp spreekt mij aan omdat, ik oorlog een heel interessant onderwerp vind, want ik vind het echt heel indrukwekkend wat al die soldaten konden en moesten doen. Ook vind in het heel indrukwekkend wat ze in die tijd al konden qua techniek e.t.c. - Het verhaal heeft mij nieuwe kanten van het verhaal laten zien, want ik wist niet goed wat er omging tijdens de oorlog in de woestijn van Afrika, en nu weet ik dat een stuk beter. - Het verhaal heeft mij niet aan het denken gezet. - In het begin van het verhaal kwamen mijn verwachtingen van boek niet uit, maar in het tweede gedeelte van het boek zijn mijn verwachtingen wel uitgekomen, want

5 daar gaat hij echt naar Auschwitz. - Ik ben niet anders gaan denken over bepaalde onderwerpen die in het verhaal besproken worden. - Het onderwerp wordt goed en grondig uitgewerkt, maar wel op één onderwerp, en dat is de oorlog in Afrika. - Ik vind de gebeurtenissen wel geloofwaardig en waarschijnlijk, want het is een echt gebeurt verhaal. - Ik vind de gebeurtenissen wel herkenbaar, want het zijn dingen die gewoon thuis horen in de oorlog, zoals; proberen te ontsnappen uit een gevangenis of proberen de zwakkeren helpen te overleven. - Ik vind de gebeurtenissen verassend, want ik wist niet wat ik van het verhaal moest verwachten. - Ik heb zelf nog nooit iets meegemaakt wat lijkt op een gebeurtenis in het verhaal. - In het verhaal staan geen gebeurtenissen die ik mee zou willen maken, want het was in die tijd een hele erge bedoening. - Ik heb één ander boek gelezen over dit onderwerp. In ruil voor het Walhalla Gebeurtenissen. - Het verhaal bevat genoeg gebeurtenissen om mij te blijven boeien, maar ik zou het toch wel blijven lezen omdat ik oorlog een interessant onderwerp vind om over te lezen. - Er zit genoeg tempo in het verhaal en ik vind dat het geen enkele keer is stil gevallen. - Ik vind dat het om beide gaat, want als er een gebeurtenis heeft plaatsgevonden dan merk je heel goed wat diegene dan voelt of denkt. - De gebeurtenis in Auschwitz III heeft indruk op mij gemaakt, want het is echt indrukwekkend als je zoiets kunt overleven. - Ik vind de gebeurtenissen wel geloofwaardig en waarschijnlijk, want het is een echt gebeurt verhaal.

6 - Ik vind de gebeurtenissen wel herkenbaar, want het zijn dingen die gewoon thuis horen in de oorlog, zoals; proberen te ontsnappen uit een gevangenis of proberen de zwakkeren helpen te overleven. - Ik vind de gebeurtenissen verassend, want ik wist niet wat ik van het verhaal moest verwachten. - Ik heb zelf nog nooit iets meegemaakt wat lijkt op een gebeurtenis in het verhaal. - In het verhaal staan geen gebeurtenissen die ik mee zou willen maken, want het was in die tijd een hele erge bedoening. - Ik heb één ander boek gelezen over dit onderwerp. In ruil voor het Walhalla Personages. - De hoofdpersoon is voor mij heel levendig, want als ik een boek heel leuk en mooi vind om het te lezen, dan kan ik mij erg inleven in een boek en dan vooral in de hoofdpersoon. - Ik kan mij goed verplaatsen in de problemen en gedachten van de hoofdpersoon. - Ik vind de hoofdpersoon wel een held op wie ik zou willen lijken. Het spreekt mij zo aan dat hij zo n doorzettingsvermogen heeft. - De personen gedragen zich volgens mij wel zoals het hoort, want in een oorlog ben je altijd voorzichtig en probeer je altijd te overleven. - Nee, geen enkel persoon heeft mij beïnvloed. - Er is ook geen gedachte of uitspraak wat mij beïnvloed heeft. - Ik ben genoeg over de personen te weten gekomen om hun gedrag te begrijpen. - Ik hoef niet veel in te vullen om personen te begrijpen, want je staat als hoofdpersoon dicht bij andere personen. - De hoofdpersoon veranderd wel, hij gaat anders naar dingen kijken en anders over dingen denken. Het is wel begrijpelijk want oorlog kan heel veel met je doen. - Geen enkele beslissing vind ik vreemd of onbegrijpelijk. Bouw. - Ik vind dat de gebeurtenissen elkaar logisch opvolgen. - Ik vind dat het verhaal spannend is opgebouwd, want je kunt moeilijk voorspellen wat er gaat gebeuren. - Ik vind dat het verhaal geen moeilijke opbouw heeft omdat, het in chronologische volgorde staat. - Er zijn geen andere verhaallijnen dus ze kunnen ook niet met elkaar verbonden zijn. - Het verhaal bevat flashbacks, maar die maken het verhaal niet interessanter. - Ik vind het wel een goed slot, want het verhaal eindigt waar zijn leven toen is gebleven. Ik weet niet hoe het komt dat het verhaal een plezierig slot heeft.

7 Taalgebruik. - Ik vind het verhaal makkelijk te begrijpen, want er worden geen moeilijke woorden gebruikt. - De zinnen zijn makkelijke te lezen, want er worden geen moeilijke woorden gebruikt. - Het verhaal bevat geen beschrijvingen over iets of iemand. Dit heeft geen gevolgen voor de leesbaarheid van het verhaal. - Er zitten niet zoveel dialogen in het verhaal. Mij maakt het niet uit of er dan veel of weinig dialogen in een gesprek zitten. 6. Recensie en eigen mening. Het verhaal van De man die naar Auschwitz wilde doet in eerste instantie ongelovig aan met als gevolg dat er wereldwijd al diverse discussies zijn gevoerd over de betrouwbaarheid ervan. Zo wordt het twijfelachtig gevonden waarom Avey zo lang gewacht heeft om met het verhaal naar voren te komen. Zelf zegt hij dat hij het vlak na de oorlog geprobeerd heeft, maar omdat niemand hem geloofde, heeft hij zijn ervaring de rest van zijn leven voor zich gehouden. Ook gaat het gerucht de ronde dat een andere militair een soort gelijke ervaring heeft gehad en dat Avey zich dat verhaal thans toegeëigend heeft. Van de Nederlandse Jood Hans is tot op heden geen spoor gevonden. Voor zijn getuigenis over kamp Monowitz beroept Avey zich op getuigenissen van andere vooraanstaande Joodse gevangenen als Elie Wiesel en Primo Levi. Natuurlijk is het verbazingwekkend te noemen dat noch de bewakers noch

8 de overige kampbewoners ook maar iets gemerkt hebben van deze persoonswisseling, die zelfs twee keer plaats gevonden had. Alleen al vanwege het feit dat Avey zijn hoofd niet geschoren had, zoals dat bij de Joodse gevangenen wel gebeurde. Anderzijds zijn er wel meer buitengewone verhalen uit de Tweede Wereldoorlog overgeleverd, die voor buitenstaanders nauwelijks te geloven zijn. De vraag is echter of het er echt toe doet of Avey de waarheid vertelt of niet. Immers, wat is de kern van De man die naar Auschwitz wilde? De kern van Avey s verhaal is dat hij een boodschap wilde overbrengen aan de wereld en wel wat er zich in Auschwitz afspeelde. De wereld moest getuige worden van alle verschrikkingen van het kamp, zoals ondervoeding, mishandelingen en de dood, die een trouwe metgezel was in het kamp. Die weerzinwekkende gebeurtenissen zijn al voldoende bewezen aan de hand van diverse ooggetuigenverslagen, unieke foto s en filmmateriaal. Het blijft een goede zaak dat deze feiten doorverteld worden en als dat dan gebeurt aan de hand van een overtuigend geschreven en tegelijk ijzingwekkend boek, de auteur nog maar weinig kwalijk genomen worden. * Ongelovig: Ik vind dit woord een beetje bij het boek passen, want sommige mensen kunnen gewoon niet bevatten wat er allemaal is gebeurt in de Tweede Wereldoorlog. * Buitengewoon: Dit woord past wel bij het verhaal, want het is ook buitengewoon dat je de Tweede Wereldoorlog hebt kunnen overleven en nu nog steeds in goede gezondheid leeft. * Overtuigend: Ik vind dit woord wel bij het boek passen, want ik ben helemaal overtuigd dat het waar is wat hij allemaal heeft meegemaakt. * Uniek: Ik vind dit woord wel bij het boek passen, want ik denk dat je niet snel een boek ander boek zoals dit zult vinden, * IJzingwekkend: Ik vind dit wel bij het boek passen, want sommige gebeurtenissen zijn gewoon met geen ander woord te beschrijven dan ijzingwekkend. Ik vind dit een goed boek en een indrukwekkend boek. Ik heb respect voor alle militaire mensen die de Tweede wereldoorlog hebben overleeft. Dit boek laat dan ook een grote indruk op mij achter en ik zal dit verhaal zeker niet snel vergeten.

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 De jongen in de 20-11-2017 gestreepte pyjama John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 Zakelijke gegevens Titel: De jongen in de gestreepte pyjama Auteur: John Boyne (zie afbeelding)

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel Groeten uit Londen Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A De titel van het boek is Groeten uit Londen. Het boek is geschreven door Yoyce Pool.

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april 2004 6,2 299 keer beoordeeld Auteur Genre Erik Hazelhoff Roelfzema Biografie, Oorlogsroman Eerste uitgave 1970 Vak Nederlands 3. Verantwoording keuze

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Corien Botman...blz 4 4. Over het boek. blz 4 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is een gang met gele deuren. Rom Molemaker is de auteur van het boek. De naam van de uitgever is Van Holkema & Warendorf, Unieboek BV, Houten. Het is uitgegeven

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag door een scholier 1549 woorden 6 oktober 2001 5,1 13 keer beoordeeld Auteur Genre Theun de Vries Oorlogsroman Eerste

Nadere informatie

Die week hoort hij van zijn moeder dat hij, zijn zus en zijn moeder terug gaan naar Berlijn, omdat het daar veiliger is.

Die week hoort hij van zijn moeder dat hij, zijn zus en zijn moeder terug gaan naar Berlijn, omdat het daar veiliger is. 6,7 Boekverslag door Bram 1067 woorden 19 keer beoordeeld 22 november 2014 Auteur John Boyne Genre Oorlogsroman Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Zakelijke gegevens Titel: De

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2148 woorden 30 november 2009 6,2 38 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Novelle Eerste uitgave 2009 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel 1 Inhoudsopgave: Blz. Zakelijke gegevens: 3 Samenvatting: 4 Over de auteur: 5 Over het boek: 6 Leeservaring: 8 Recensie en eigen

Nadere informatie

Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas Echte mannen eten geen kaas Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. Leraar: Owel. 1 Waaraan moet mijn verslag voldoen? Jouw verslagen bestaan telkens uit onderstaande onderdelen. Je moet deze onderdelen goed

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek. Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in 2000. Het boek heeft 144 Bladzijden.

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht:

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht: Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb voor dit boek gekozen, omdat dit boek in het werkboek van Laagland werd aangeraden bij deze opdracht. Ik heb ook voor dit boek gekozen, omdat ik het er wel leuk

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel Mijn fictiedossier Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! Ontvoerd, Helen

Nadere informatie

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk Te snel Stijn Bruggert 3T4 Schijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma cop. 2008 152p 1 e druk 0 Samenvatting Eline heeft zes weken verkering met Tim. Bijna niemand weet van hun verkering. Voordat Eline

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Boekverslag 1 Nederlands

Boekverslag 1 Nederlands Boekverslag 1 Nederlands 1. Zakelijke gegevens Titel: Een goede dag voor de ezel Naam van de auteur: Tim Krabbé Naam van de uitgever: Prometheus, Amsterdam Jaar van verschijnen: 2005 Aantal bladzijden:

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek.

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek. Zakelijke gegevens. A. De titel van het boek is Schaduw Spits. B. De naam van de auteur is Corien Botman. C. De naam van de uitgever is Noordhoff Uitgevers, dit boek is in 2011 verschenen en heeft 190

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Mijn fictiedossier: Oorlogswinter Geschreven door: Jan Terlouw

Mijn fictiedossier: Oorlogswinter Geschreven door: Jan Terlouw Mijn fictiedossier: Oorlogswinter Geschreven door: Jan Terlouw Naam: Jordi de Rooij Klas: 3T3 1. Zakelijke gegevens. Het boek is bekroond met de gouden griffel van 1973. Het boek heeft 169 bladzijden en

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Het meisje in mijn hoofd. De schrijfster van het boek is Sofie van Gelder. De uitgever

Nadere informatie

MONTE CARLO. Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1

MONTE CARLO. Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1 MONTE CARLO Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1 1. Zakelijke gegevens A. De titel van het boek is Monte Carlo B. De naam van de auteur is Peter Terrin C. De naam van de uitgever is De bezige bij, ik heb

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag door een scholier 1705 woorden 29 juli 2006 6,2 13 keer beoordeeld Auteur Genre Aart van der Leeuw Liefdesroman Eerste uitgave

Nadere informatie

Oorlogswinter. Jan Terlouw.

Oorlogswinter. Jan Terlouw. Oorlogswinter. Jan Terlouw. 1. Zakelijke gegevens over het boek. a. De titel van het boek is: Oorlogswinter b. Naam van de auteur: Jan Terlouw c. Naam van de uitgever: Lemniscaat b.v, Rotterdam Jaar van

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan de Zanger Boekverslag door een scholier 1585 woorden 10 januari 2002 8,1 140 keer beoordeeld Auteur Genre Jan de Zanger Jeugdboek Eerste uitgave 1988

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman 7,2 Boekverslag door een scholier 1675 woorden 100 keer beoordeeld 17 september 2003 Auteur Evert Hartman Genre Thriller & Detective, Jeugdboek

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar

Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar Boekverslag Nederlands Boris door Jaap ter Haar Boekverslag door een scholier 1583 woorden 8 februari 2002 7,4 310 keer beoordeeld Auteur Genre Jaap ter Haar Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave 1966

Nadere informatie

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK Pagina 0 WOORD VOORAF Je zit nu in 3 VMBO en het eindexamen lijkt nog ver weg... Maar niets is minder waar. Dit jaar start je namelijk al volop met de voorbereidingen

Nadere informatie

Oorlogswinter. Naam: Merle Goering Klas: H4T1 Docent: mevrouw Buschers.

Oorlogswinter. Naam: Merle Goering Klas: H4T1 Docent: mevrouw Buschers. Oorlogswinter. Naam: Merle Goering Klas: H4T1 Docent: mevrouw Buschers. Zakelijke gegevens Naam auteur: Jan Terlouw Uitgever: Lemniscaat Jaar van verschijnen: 1972 Aantal bladzijden: 169 Druk: 65 e druk

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk door Remco Campert Boekverslag door een scholier 1848 woorden 12 januari 2012 5,3 3 keer beoordeeld Auteur Genre Remco Campert Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands

Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei 2002 7 590 keer beoordeeld Auteur Genre Gijs Wanders Jeugdboek Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands 1. Titel De titel van het boek is Vogelvrije vrienden

Nadere informatie

Titel Oorlogswinter. Auteur Jan Terlouw. Uitgever Lemniscaat b.v Rotterdam. In 1972 verschijnt dit boek het heeft 162blz. Eenenzestigste druk

Titel Oorlogswinter. Auteur Jan Terlouw. Uitgever Lemniscaat b.v Rotterdam. In 1972 verschijnt dit boek het heeft 162blz. Eenenzestigste druk A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! B. Naam van de auteur Als de schrijver een pseudoniem gebruikt, moet je de echte naam ook vermelden. C. Naam van de uitgever,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Josephine door Hilly Delfsma

Boekverslag Nederlands Josephine door Hilly Delfsma Boekverslag Nederlands Josephine door Hilly De Boekverslag door M 1429 woorden 9 november 2017 6,7 11 keer beoordeeld Auteur Genre Hilly De Avonturenroman, Oorlogsroman, Eerste uitgave 2011 Jeugdboek,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1794 woorden 14 april 2001 7,3 362 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands 2: De

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag door een scholier 1753 woorden 25 oktober 2003 6,4 10 keer beoordeeld Auteur Odo Hirsch Eerste uitgave 1999 Vak Engels A, zakelijke

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag door een scholier 1852 woorden 24 maart 2009 6,7 18 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Frank Geschiedenis, Dagboek, Eerste uitgave 1947

Nadere informatie

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag.

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei 2018 7,5 1 keer beoordeeld Auteur Jakob Arjouni Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands Methode Op niveau Boekverslag Happy love life https://www.scholieren.com/verslag/118189

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1714 woorden 6 november keer beoordeeld. Willem Frederik Hermans Oorlogsroman, Psychologische

Boekverslag door een scholier 1714 woorden 6 november keer beoordeeld. Willem Frederik Hermans Oorlogsroman, Psychologische Boekverslag door een scholier 1714 woorden 6 november 2001 5 10 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Frederik Hermans Oorlogsroman, Psychologische Eerste uitgave 1952 roman, Geschiedenis, Novelle Vak Nederlands

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1121 woorden 2 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1990 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1121 woorden 2 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1990 Nederlands Boekverslag door een scholier 1121 woorden 2 april 2006 5 18 keer beoordeeld Auteur Genre Ad van Gils Jeugdboek Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Titel: De Vos van de Biesbosch een verzetsgroep in actie

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het verborgen dorp door Ron Langenus

Boekverslag Nederlands Het verborgen dorp door Ron Langenus Boekverslag Nederlands Het verborgen dorp door Ron Langenus Boekverslag door een scholier 1775 woorden 21 september 2004 7 206 keer beoordeeld Auteur Genre Ron Langenus Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak

Nadere informatie

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Zakelijke gegevens Onderdeel A: A. Titel van het boek: Echte mannen eten geen kaas, vier jaar in handen

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening

Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening Boekverslag door een scholier 1953 woorden 23 maart 2003 6,2 84 keer beoordeeld Auteur Genre Wil Vening Jeugdboek Eerste uitgave 1983

Nadere informatie

Mijn fictiedossier: Oorlogswinter Geschreven door: Jan Terlouw

Mijn fictiedossier: Oorlogswinter Geschreven door: Jan Terlouw Mijn fictiedossier: Oorlogswinter Geschreven door: Jan Terlouw Naam: Jordi de Rooij Klas: 3T3 1. Zakelijke gegevens. Het boek heet: Oorlogswinter De schrijver is: Jan Terlouw De uitgever: Lemniscaat, Rotterdam

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

De bedoeling van een recensie is om anderen een indruk te geven van het boek dat je gelezen hebt.

De bedoeling van een recensie is om anderen een indruk te geven van het boek dat je gelezen hebt. Het recensieboekje. De bedoeling van een recensie is om anderen een indruk te geven van het boek dat je gelezen hebt. Door het lezen van een recensie kan een ander kind besluiten het boek ook te gaan lezen.

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt.

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt. Boekverslag door een scholier 1671 woorden 11 juni 2004 7.2 549 keer beoordeeld Auteur Tim Vicary Eerste uitgave 1989 Vak Engels 1. Bibliografische gegevens: Titel: Skyjack Schrijver: Tim Vicary Uitgeverij:

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Naam: NEDERLAND IN OORLOG Begin WO2 (1932 tot 1940)

Naam: NEDERLAND IN OORLOG Begin WO2 (1932 tot 1940) Naam: NEDERLAND IN OORLOG Begin WO2 (1932 tot 1940) Adolf Hitler In 1933 kwam Adolf Hitler in Duitsland aan de macht. Hij was de leider van de nazi-partij. Hij zei tegen de mensen: `Ik maak van Duitsland

Nadere informatie

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli 2016 0 keer beoordeeld Auteur Klaas Bond Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Boekverslag Geestesoog Boekverslag door: Sam Otten 1-7-2016 https://www.scholieren.com/verslag/97214

Nadere informatie

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober 2014 7,4 13 keer beoordeeld Auteur Roger Vanhoeck Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens 1. Je naam en klas Ilse

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon.

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon. Formulier leesverslag Nederlands. Jouw naam Datum Klas Leraar/ lerares paraaf beoordeling A Het boek Titel van het boek Naam schrijver/ schrijfster Naam van de uitgever en jaar van verschijnen. Gebruikte

Nadere informatie

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk.

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Boy 7 Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Samenvatting: De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een leeg huis door Marga Minco

Boekverslag Nederlands Een leeg huis door Marga Minco Boekverslag Nederlands Een leeg huis door Marga Minco Boekverslag door een scholier 1542 woorden 17 december 2001 6,6 65 keer beoordeeld Auteur Genre Marga Minco Roman Eerste uitgave 1966 Vak Nederlands

Nadere informatie

4,1. Boekverslag door Tim 1784 woorden 27 november keer beoordeeld. Jeugdboek, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Nederlands.

4,1. Boekverslag door Tim 1784 woorden 27 november keer beoordeeld. Jeugdboek, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Nederlands. Boekverslag door Tim 1784 woorden 27 november 2017 4,1 11 keer beoordeeld Auteur Jacques Vriens Genre Jeugdboek, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Oorlogsgeheimen Tim Seerden Jacques Vriens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag door een scholier 1890 woorden 23 augustus 2003 4,4 17 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Elsschot Roman Eerste uitgave 1933 Vak Nederlands

Nadere informatie

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk De Hamburger Files Naam: Luc van den Broek Klas: 3T2 Naam uitgever: averbode Jaar uitgave:24 april 2008 Aantal bladzijdes: 85 Dit is de 1 e druk 2. Samenvatting van het boek Sessy werkt in de keuken van

Nadere informatie

De brief voor de koning

De brief voor de koning De brief voor de koning 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Gegevens van het boek 3 Samenvatting van het verhaal 4 Bespreking van het boek 5 Biografie van de auteur 7 Eigen mening 9 2 Gegevens van het boek

Nadere informatie

Naam: Stijn Bruggert Klas: 4T2 Docent: Mevrouw Scholten Schrijver: Vrank Post de uitgever: Manteau, het boek is in 2008 verschenen en heeft 177

Naam: Stijn Bruggert Klas: 4T2 Docent: Mevrouw Scholten Schrijver: Vrank Post de uitgever: Manteau, het boek is in 2008 verschenen en heeft 177 Naam: Stijn Bruggert Klas: 4T2 Docent: Mevrouw Scholten Schrijver: Vrank Post de uitgever: Manteau, het boek is in 2008 verschenen en heeft 177 bladzijden. 2. Samenvatting van het boek Samenvatting van

Nadere informatie

Boekverslag Engels Genesis and catastrophe, a true story door Roald Dahl

Boekverslag Engels Genesis and catastrophe, a true story door Roald Dahl Boekverslag Engels Genesis and catastrophe, a true story door Roald Dahl Boekverslag door een scholier 1232 woorden 12 juni 2002 6,4 89 keer beoordeeld Auteur Genre Roald Dahl Kort verhaal Eerste uitgave

Nadere informatie

Voor de paboopleider. Werkvorm 4: voor de opleider (1) beeldgebruik

Voor de paboopleider. Werkvorm 4: voor de opleider (1) beeldgebruik Werkvorm 4: voor de opleider (1) Beelden van de Jodenvervolging in de les Bij deze werkvorm is een aantal foto s, casussen en adviezen verzameld om studenten te laten nadenken over het gebruik van beelden

Nadere informatie

Arigato. opdrachtenblad. Regie: Anielle Webster Scenario: Sandra Beerends Jaar: 2012 Duur: 10 minuten

Arigato. opdrachtenblad. Regie: Anielle Webster Scenario: Sandra Beerends Jaar: 2012 Duur: 10 minuten Arigato opdrachtenblad Regie: Anielle Webster Scenario: Sandra Beerends Jaar: 2012 Duur: 10 minuten Lesuurpakket Arigato Thema s: oorlogsverleden; mensenrechten; vergeven; herdenken. Verdiepingsopdrachten:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wie niet weg is wordt gezien door Ida Vos

Boekverslag Nederlands Wie niet weg is wordt gezien door Ida Vos Boekverslag Nederlands Wie niet weg is wordt gezien door Ida Vos Boekverslag door een scholier 1922 woorden 15 juni 2006 6,9 122 keer beoordeeld Auteur Genre Ida Vos Kort verhaal Eerste uitgave 1981 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag door een scholier 1671 woorden 14 januari 2002 6,9 81 keer beoordeeld Auteur Genre Leon de Winter Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Oorlogsgeheimen. Tim Seerden. Jacques Vriens. Van Holkema & Warendorf

Oorlogsgeheimen. Tim Seerden. Jacques Vriens. Van Holkema & Warendorf Oorlogsgeheimen Tim Seerden Jacques Vriens Van Holkema & Warendorf 1 Inhoudsopgave - Informatie over de schrijver Pagina 3 - Titel en ondertitel Pagina 4 - Genre Pagina 5 - Hoofdpersonages Pagina 6 - Verhaalopbouw

Nadere informatie

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie:

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie: 1. Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb dit boek gelezen, omdat ik een deel van de film had gezien en nieuwsgierig was naar de rest van het verhaal. Ik was eerst begonnen aan het boek Karakter van

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni 2009 6,2 609 keer beoordeeld Auteur Genre Joyce Pool Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands B.1 Tijdens een schooluitstap in Londen raken Jamal

Nadere informatie

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015 Malka Mai Mirjam Presseler Rose Kattenberg, 4V 6 november 05 Inhoud Samenvatting Tijd 3 Ruimte 3 Perspectief 3 Thema 3 Personages 3 Titel 3 De auteur 4 Eindoordeel 4 Het boek bestaat uit 34 bladzijdes

Nadere informatie

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten A Schaduwspits is de titel. B Corien Botman is de auteur. C Het boek heeft 190 bladzijdes. De uitgever is Noordhof uitgevers. Het is de 2 e druk.

Nadere informatie