Handleiding Bouwbesluit online

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Bouwbesluit online"

Transcriptie

1 Handleiding Bouwbesluit online Deze handleiding geeft in principe alléén informatie over het "hoe" te werken met de Bouwbesluit site: hoe navigeer ik door de site, wat gebeurt er als ik op de knoppen en links druk, enzovoorts. Voor uitleg over de inhoud van het Bouwbesluit en opbouw hiervan in hoofdstukken, paragrafen, artikelen en dergelijke, en hoe deze te interpreteren, wordt u verwezen naar Vraag en antwoord. In deze handleiding vindt u informatie over: De inhoud van het Bouwbesluit online Filters en selectiemogelijkheden Zoekstrategieën Overige functies Voorbeelden van zoekprocedures U kunt ook de handleiding downloaden. Inhoud van Bouwbesluit online Het Bouwbesluit online bestaat uit de volgende onderdelen: De tekst van het Bouwbesluit zelf; De Nota van Toelichting (Algemeen) De Nota van Toelichting (Artikelsgewijs) De Ministeriele Regeling Bouwbesluit 2003 Koppeling Bouwbesluit en toelichting Bij elk artikel van het Bouwbesluit kunt u de bijbehorende tekst van de toelichting oproepen: Klik in het rechterscherm op de knop op uw scherm; naast de titel van het artikel; de tekst van de toelichting verschijnt

2 Met de [terug]-knop van uw browser of de knop gaat u weer terug naar de tekst van het Bouwbesluit. Filters en selectiemogelijkheden Bij het zoeken in het Bouwbesluit zult u vaak veel informatie aantreffen die voor uw vraag niet van toepassing is. Door bij het bladeren in het Bouwbesluit een bepaalde selectie toe te passen, kunt u niet relevante informatie wegfilteren. U kunt op twee manieren selecteren: Op bouwtype (Nieuwbouw of bestaande bouw) Op gebruiksfunctie (woonfunctie, kantoorfunctie, winkelfunctie, etc.).

3 Uiteraard kunnen beide soorten selecties gecombineerd worden. U kunt op elk moment een selectie maken. De selecties zijn van toepassing bij het bladeren door het Bouwbesluit, maar ook bij het zoeken via index of zoeken op trefwoorden. Daarnaast is het ook mogelijk alle gebruiksfuncties tegelijk aan of uit te zetten met de optie 'Alle functies uit/aan'. N.B. Geen selectie heeft als gevolg een selectie voor alles. Effecten van de selecties Het aanklikken van één of meer gebruiksfuncties en/of één bouwtype, heeft de volgende resultaten: In het linkervenster, de inhoudsopgave, worden alle subgebruiksfuncties getoond die relevant zijn op basis van de selectie die u heeft gemaakt. In het rechtervenster -de wetstekst- worden de voorschriften die van toepassing zijn op uw selectie, zwart weergegeven. De voorschriften die niet van toepassing zijn, worden grijs weergegeven. Bij afdrukken worden artikelen in hun geheel afgedrukt, waarbij de relevante delen zwart zijn, en de niet relevante delen grijs. De stuurtabel wordt bij de afdruk altijd toegevoegd. Zoekstrategieën Bladeren in de Inhoud. Met behulp van de Index hiermee zoekt u op afdelingstitels van het Bouwbesluit. Met behulp van de optie Zoeken, op trefwoorden of combinaties daarvan. Wanneer u een selectie maakt op bouwtype of gebruiksfunctie, worden de voorschriften die aan uw selectie voldoen zwart weergegeven. De voorschriften die niet van toepassing zijn, worden grijs weergegeven. De eventueel van toepassing zijnde grenswaarden worden bij een selectie op artikelniveau en per (sub)gebruiksfunctie in het linkervenster weergegeven. Let op: de zoekfunctie werkt alleen op basis van termen die daadwerkelijk in het Bouwbesluit aanwezig zijn. Een woord als "keuken" bijvoorbeeld, zal geen treffers opleveren, omdat dit geen term uit het Bouwbesluit is. Bladeren in de Inhoud Deze zoekmethode wijst zich in principe vanzelf. Daarbij zal opvallen dat de getoonde items afhankelijk zijn van de

4 bovenin het scherm, bij gebruiksfunctie en bouwtype, gemaakte keuzen. Zoeken met de Index Klik op 'INDEX'. U krijgt in het linkervenster alfabetisch gesorteerde afdelingstitels uit het Bouwbesluit te zien. Zoek de afdelingstitel waarover u meer wilt weten en klik erop. De bijbehorende tekst verschijnt in het rechter venster. Zoeken in de tekst van Bouwbesluit U kunt zoeken binnen de tekst van het Bouwbesluit (inclusief de toelichting en de Regeling Bouwbesluit 2003).

5 Logische combinaties van zoektermen U kunt zoeken op één zoekterm of op een combinatie van zoektermen. Hierbij kunt u gebruik maken van de logische functies AND, OR en NEAR: AND Beide trefwoorden moeten in de tekst voorkomen; OR Minstens één van beide trefwoorden komt voor in de tekst; NEAR De trefwoorden moeten dicht bij elkaar staan, bijvoorbeeld in dezelfde zin. Wanneer u één logische functie kiest, verschijnt tevens een nieuw invoerveld. Hierin kunt dan de extra zoekterm intypen. Op deze wijze kunt u maximaal drie verschillende zoektermen opgeven. Wildcards Als 'wildcard' wordt een sterretje ("*") gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld alle voorschriften wilt hebben waarin iets wordt gezegd over belastingscombinaties en belastingfactoren, kunt u zoeken op "belasting*". Op dezelfde wijze kunt u ook zoeken op alle termen die eindigen met een bepaalde term door er juist een sterretje voor te zetten. Zo kunt u alles dat eindigt met 'belasting' vinden door te zoeken op "*belasting". Door te zoeken op "*belasting*" vindt u alle items waar de term "belasting" in voorkomt. Zoekprocedure Vul het gewenste trefwoord in (of een combinatie van trefwoorden) en klik op ZOEK; Als er tekst gevonden is die aan uw zoekcriteria voldoet, worden de rubriekstitels in een venster onder het zoekvenster weergegeven; Klik op de rubriekstitel om de voorschriften uit het Bouwbesluit of de toelichting rechts op uw scherm te krijgen. De diverse zoekmethodes zijn verschillende manieren om hetzelfde resultaat te bereiken. Zie voor meer informatie over zoekmethodes de voorbeelden. Overige functies Bouwbesluit online bevat een aantal knoppen waarmee u snel en gemakkelijk door de tekst kunt navigeren: Klik op de knop om terug te gaan naar het stuurartikel van de rubriek.

6 De knop De knop De knop Met de knop brengt u per artikel van het Bouwbesluit naar de bijbehorende toelichting. toont u het overzicht van de Leden van toepassing en grenswaarden. brengt u terug naar het Bouwbesluit vanuit de Nota van Toelichting. kunt u tabellen zichtbaar maken in de lopende tekst. Printen U kunt de gevonden artikelen ook uitprinten. Druk hiertoe op de knop "Printen". Hierbij wordt telkens de complete tekst van het gehele artikel afgedrukt, waarbij de tekst die op basis van de gemaakte selecties niet relevant is, grijs is gemaakt. Bovenaan de print wordt tevens een boomstructuur afgedrukt, aan de hand waarvan u kunt bepalen waar het bewuste artikel zich bevindt binnen de totale structuur van het Bouwbesluit. Ook de basiseis uit het betreffende stuurartikel wordt altijd afgedrukt. Tot slot wordt ook de disclaimer afgedrukt waarin aspecten van juridische aansprakelijkheid zijn vastgelegd. Voorbeelden Hieronder wordt in een tweetal voorbeelden uitgewerkt hoe u bij de relevante artikelen van het Bouwbesluit kunt komen. In elke situatie kunt u tot het juiste resultaat komen door te bladeren in het Bouwbesluit of door te zoeken in de index of met behulp van trefwoorden. Het gaat er daarbij vooral om het juiste indexbegrip of trefwoord te kiezen. Voorbeeld 1 Welke eis wordt bij het verlenen van een bouwvergunning voor een gebouw met de onderstaande kenmerken gesteld aan de energieprestatie van een kantoorgebouw? Onderwijs 300 m² EPC=1,5 Kantoor 200 m² EPC=1,6 Bijeenkomst 100 m² EPC=2,4 Gemeenschappelijke ruimten 120 m² Toelichting op de kenmerken: Alle gebruiksoppervlakte is verwarmd, behalve die van de gemeenschappelijke ruimten. Relevante zoektermen in het Bouwbesluit: 'energieprestatie', 'energieprestatiecoëfficiënt' Werkwijze U kunt als volgt te werk gaan; A) Bladeren in het Bouwbesluit 1. Selecteer Nieuwbouw en kantoorfunctie 2. Klik op 'Bouwbesluit' 3. Klik op 'Hfst. 5. Voorschriften uit oogpunt van energiezuinigheid' 4. Klik op 'Afd Energieprestatie, Nieuwbouw' 5. Klik op 'Art energieprestatiecoëfficiënt' 6. Lees de zwart gemarkeerde tekst. B) Zoeken met behulp van de INDEX 1. Selecteer Nieuwbouw en kantoorfunctie 2. Klik op 'INDEX' 3. Selecteer 'Energieprestatie, Nieuwbouw' 4. Lees de zwart gemarkeerde tekst. C) Zoeken op trefwoord 1. Selecteer Nieuwbouw en kantoorfunctie 2. Klik op 'ZOEKEN' 3. Vink alleen 'Bouwbesluit' aan 4. Tik in het witte vak 'energieprestatiecoëfficiënt' 5. Klik op 'ZOEK' 6. Selecteer in de gevonden treffers 'Artikel 5.12 energieprestatiecoëfficiënt' 7. Lees de zwart gemarkeerde tekst. Voorbeeld 2 Welke eis wordt bij het verlenen van een bouwvergunning gesteld aan de geluidsisolatie tussen een woning en een garage?

7 Relevant trefwoord: 'geluidwering' Werkwijze: U gaat als volgt te werk: A) Bladeren in het Bouwbesluit 1. Selecteer Nieuwbouw en woonfunctie 2. Klik op 'Bouwbesluit' 3. Klik op 'Hfdst. 3. Voorschriften uit oogpunt van gezondheid' 4. Klik op 'Afd Geluidwering tussen ruimten van verschillende gebruiksfuncties' 5. Klik op 'Art Hetzelfde perceel' 6. Lees de zwart gemarkeerde tekst. B) Zoeken met behulp van de INDEX 1. Selecteer Nieuwbouw en woonfunctie 2. Klik op 'INDEX' 3. Klik op 'Geluidwering tussen ruimten van verschillende gebruiksfuncties, Nieuwbouw' 4. Lees de zwart gemarkeerde tekst. C) Zoeken op trefwoord 1. Selecteer Nieuwbouw en woonfunctie 2. Klik op 'ZOEKEN' 3. Vink alleen 'Bouwbesluit' aan 4. Tik in het witte vak 'geluidsoverdracht' 5. Klik op 'ZOEK' 6. Selecteer in de gevonden treffers 'Artikel 3.19 hetzelfde perceel' 7. Lees de zwart gemarkeerde tekst.

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten versie januari 0 Wilt u zoeken zoals u in Google zoekt, dan is de homepage uw startpunt. Tik uw zoekvraag in in het zoekveld. Rechts verschijnen

Nadere informatie

1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4

1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4 Inhoud 1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4 1.1 Zoekterm invullen 4 1.2 Treffers algemene zoekopdracht 5 1.3 Treffers per documentsoort 6 1.4 Artikelen in treffer 7 1.5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen...

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen... Abraham Gids voor het gebruik van de databank Inhoudsopgave 1. Wat is Abraham?... 2 2. Hoe zoeken in deze databank?... 2 2.1 Snelzoeken... 2 2.2 Eenvoudig zoeken... 4 2.3 Geavanceerd zoeken... 5 2.4 Zoeken

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

HANDLEIDING VIA JURIDICA

HANDLEIDING VIA JURIDICA HANDLEIDING VIA JURIDICA Via Juridica (voorheen Databank BRON) is een online naslagwerk met civiele en fiscale documentatie, specifiek gericht op de vakgebieden erfrecht, huwelijksvermogensrecht, estate

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

HANDLEIDING POLITIEK PORTAAL ZOEKEN

HANDLEIDING POLITIEK PORTAAL ZOEKEN HANDLEIDING POLITIEK PORTAAL ZOEKEN NotuBiz Brainpark K.P. van der Mandelelaan 110 Postbus 833 3000 AV Rotterdam Inhoud 1. Zoekfunctie... 2 1.1 Zoeken via zoekveld... 2 1.2 Resultaatpagina... 3 1.3 Resultaatfilters...

Nadere informatie

De functionaliteit Uitgebreid Zoeken is te vinden onder het volgende icoon:

De functionaliteit Uitgebreid Zoeken is te vinden onder het volgende icoon: Uitgebreid Zoeken in Legal Intelligence Uitgebreid zoeken binnen Legal Intelligence is vernieuwd. In deze handleiding staat beschreven wat er is veranderd en hoe u optimaal gebruik kunt maken van deze

Nadere informatie

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Het archief De volledige collectie van ingebonden edities van Het Belang van Limburg is ingescand: 520.000 pagina s uit 620 banden van de periode

Nadere informatie

Kennisbank Netwerk Notarissen

Kennisbank Netwerk Notarissen Kennisbank Netwerk Notarissen november 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Opzet van de nieuwe kennisbank... 4 2.1 Manieren van zoeken... 4 2.1.1 Zoeken via het zoekscherm... 4 2.1.2 Zoeken via tabblad

Nadere informatie

Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken.

Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken. Zoeken op de website van Stadsarchiefdelft.nl Op onze website kunt u op 2 manieren zoeken: Eenvoudig zoeken en Uitgebreid zoeken. Eenvoudig zoeken: - Hier kunt u uw zoekterm ingeven en daarna op zoeken

Nadere informatie

Handleiding zoeken in de digitale kranten

Handleiding zoeken in de digitale kranten 1. De zoekopdracht: U kunt zoeken op naam, plaats, gebeurtenis, trefwoord, etc. door het typen van één of meerdere woorden. Er wordt exact gezocht op de ingevoerde woorden; er is geen achterliggende index.

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov. Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.be HANDLEIDING http://quetelet.economie.fgov.be 1.Voorstelling van het beginscherm

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding StatLine

Handleiding StatLine Handleiding StatLine Handleiding 1 Inhoudsopgave 1 Al onze cijfers over Nederland; zoeken via thema s... 3 1.1 Vooraf ingestelde presentatie... 4 1.1.1 Vooraf ingestelde presentatie aanpassen: selecteren...

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Legal Intelligence versie 6.2 Quick Reference Sheets

Legal Intelligence versie 6.2 Quick Reference Sheets Legal Intelligence versie. Quick Reference Sheets Eenvoudig zoeken Bronnenselectie Resultatenpagina Uitgebreid zoeken Dossiers maken Dossiers indelen Attenderingen instellen Persoonlijke homepage ipad-app

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Etiketten afdrukken

(Ledenadministratie) Etiketten afdrukken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Etiketten afdrukken Vanuit Scipio Online kunt u makkelijk etiketten afdrukken. Het is mogelijk om hiervoor meerdere etiketsjablonen in

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Legal Intelligence Quick Reference Sheets

Legal Intelligence Quick Reference Sheets Legal Intelligence Quick Reference Sheets Eenvoudig zoeken Bronnenselectie Resultatenpagina Dossiers maken Dossiers indelen Attenderingen instellen Persoonlijke homepage ipad-app - downloaden en activeren

Nadere informatie

Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk!

Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk! Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk! De afbeeldingen en enkele punten van de programma-beschrijving hebben betrekking op versie 7.0.7 van Adobe Reader. Andere versies van dit programma

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Juridisch informatieportaal 1. Inhoud 1 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 2 > Inloggen 2 > Navigeren met tabbladen 3 > De functionaliteiten van de tabbladen 3 3 Zoeken 4 >

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Quick Reference BRISwarenhuis

Quick Reference BRISwarenhuis Quick Reference BRISwarenhuis Nieuwe functionaliteiten Versie 7 april 2016 1 BRISwarenhuis januari 2016 Per 1 januari 2016 is een nieuwe versie van BRISwarenhuis voor alle gebruikers beschikbaar. BRISwarenhuis

Nadere informatie

Collection Eye Online

Collection Eye Online Collection Eye Online Handleiding NB: print deze handleiding in kleur! Inhoudsopgave Collection Eye opstarten... 2 Scherm: Zoeken... 3 Zoekcriteria opstellen... 4 Scherm: Item bekijken... 5 Scherm: Zoeken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK:

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: 1.1.3695 3 juni 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Proces... 4 Beschikbaar stellen... 4 Hoe... 5 Invullen logboek door student...

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Volledigheid : Volledig, bijwerking op basis van bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

Volledigheid : Volledig, bijwerking op basis van bekendmaking in het Belgisch Staatsblad. 1. Wat is «Grondwettelijk Hof»?...2 1.1. Definitie...2 1.2. Stand van de databank...2 2. Hoe opzoeken?...3 3. Beschrijving van de rubrieken...5 4. Hoe navigeren?...7 4.1. Hoe navigeren naar andere databanken

Nadere informatie

BOCC Website Inschrijven Evenementen

BOCC Website Inschrijven Evenementen Ga op de site vanuit de home pagina achtereenvolgens naar Activiteiten Treffens > Inschrijven. (Of voor het ECCR : achtereenvolgens naar ECCR > Inschrijven ) Je opent onderstaand scherm door op de pagina

Nadere informatie

Handleiding ICD10BE codeertool. Inleiding. P. 1 1 januari 2014 ICD10BE CODEERTOOL

Handleiding ICD10BE codeertool. Inleiding. P. 1 1 januari 2014 ICD10BE CODEERTOOL P. 1 Handleiding ICD10BE codeertool. Inleiding Deze codeertool bevat de officiële ICD10CM en ICD10PCS handboeken zoals ze ter beschikking worden gesteld door CMS (http://www.cms.gov/medicare/coding/icd10/index.html)

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

www.desocialekaart.be Hoe zoeken en vinden?

www.desocialekaart.be Hoe zoeken en vinden? www.desocialekaart.be Hoe zoeken en vinden? In de sociale kaart kan je zoeken op 2 verschillende manieren: Zoeken via de homepagina lijkt op de google manier van zoeken. Via het uitgebreid zoeken kan je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Commerce VBH Nederland BV

Gebruikershandleiding E-Commerce VBH Nederland BV VBH Nederland BV Versie 2.0 Datum 02-09-2010 Gemaakt door Ramon Broekhuijzen 0. Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Artikelen opzoeken en bestellen... 4 2.1 Opzoeken van artikelen... 4 2.2 Artikeloverzicht...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO search 2.0

Gebruikershandleiding GO search 2.0 Gebruikershandleiding GO search 2.0 1 Gebruikershandleiding Product: GO search 2.0 Documentversie: 1.1 Datum: 2 februari 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van GemeenteOplossingen worden

Nadere informatie

Handleiding Handige tips voor het gebruik van OpMaat_

Handleiding Handige tips voor het gebruik van OpMaat_ Handleiding Handige tips voor het gebruik van OpMaat_ OpMaat_ Via deze online portal hebt u 24 uur per dag toegang tot een uitgebreide, overzichtelijke en actuele juridische database. Een innovatief zoeksysteem

Nadere informatie

ABC Marketingtool Handleiding

ABC Marketingtool Handleiding ABC Marketingtool Handleiding Zelf doelgericht zoeken naar nieuwe sales leads in de ABC B2B database doet u met ABC Marketingtool. Met deze krachtige, online tool stelt u zelf eenvoudige tot complexe zoekopdrachten

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker

Handleiding. Tijdregistratie. Server. Gebruiker Handleiding Tijdregistratie Server Gebruiker Auteur: K. van der Weide BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Inloggen 3 Menu Tijdregistratie 5 Tijdregistratie 5 Tijdregistratie

Nadere informatie

si.shimano.com Gebruikershandleiding

si.shimano.com Gebruikershandleiding (Dutch) si.shimano.com Gebruikershandleiding versie 1.4.1 INHOUDSOPGAVE Het gebruik... 3 Over de site... 3 Gebruik van de schermen... 4 Hoofdscherm... 4 Navigatie... 4 Navigatiemenu... 4 Het zoekscherm

Nadere informatie

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PRINT CV HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Print cv s... 4 1.2 Doel van deze instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website.

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website. Hoofdstuk 1 Intramed PLUS in gebruik nemen (fysiotherapie) Als u een Intramed PLUS licentie heeft, kunt u gebruik maken van specifieke verslagleggingsrichtlijnen. Dit zijn onder andere verslagleggingsrichtlijnen

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding GGDgezondheidsatlas

Handleiding GGDgezondheidsatlas Handleiding GGDgezondheidsatlas Hulp: Bij elke presentatie die gemaakt wordt is via het knopje rechtsboven online help beschikbaar. Als u na het lezen van onderstaande nog vragen heeft, kunt u ook mailen

Nadere informatie

Handleiding Toetssite

Handleiding Toetssite Handleiding Toetssite Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Toetssite 3 1.1 Praktische gebruiksinformatie 3 Inloggen 3 Opstarten 3 1.2 Methode kiezen 3 1.3 Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen 5 Groep

Nadere informatie

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheer Peridos Versie: 2.0 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de

Nadere informatie

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 Slachthuis Uitsnijderij Slachthuis uitsnijderij Vleeswaren (op termijn) Groepering Controle Belpork CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 ALGEMEEN Starten van de webtoepassing: Typ het volgende adres

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

+DQGOHLGLQJYRRUKHW]RHNHQLQ

+DQGOHLGLQJYRRUKHW]RHNHQLQ +DQGOHLGLQJYRRUKHW]RHNHQLQ,19(57 &DPSXVELEOLRWKHHN%LRPHGLVFKH:HWHQVFKDSSHQ 'HFHPEHU ,19(57LQGH[YDQGH1HGHUODQGVWDOLJHYHUSOHHJNXQGLJHOLWHUDWXXU Wat is invert? Eenvoudig zoeken Geavanceerd zoeken In welk

Nadere informatie

FRS/Mediabank Demo script

FRS/Mediabank Demo script Stap 1: Log in Als u niet in het bezit bent van uw eigen account: Klik op Log in als demogebruiker op de inlogpagina. Nu wordt u automatisch ingelogd. Als u in het bezit bent van een eigen gebruikersnaam

Nadere informatie

1. De functiebeschrijving lezen

1. De functiebeschrijving lezen Functie indelen 1. De functiebeschrijving lezen Om een goed beeld te vormen van de functie die u gaat indelen, leest u de functiebeschrijving. Deze moet voldoen aan de kwaliteitseisen in de cao. Een van

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Selectie maken

(Ledenadministratie) Selectie maken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Selectie maken Met Scipio Online kunt u volledig naar eigen wens overzichten genereren. Hiervoor gebruikt u de optie Selecties maken. In

Nadere informatie

ipad-app - downloaden en activeren

ipad-app - downloaden en activeren ipad-app - downloaden en activeren Download de gratis ipad app van Legal Intelligence via de App Store van Apple. Na installatie doorzoekt u heel gemakkelijk de belangrijkste juridische bronnen. Met een

Nadere informatie

Bronnenpagina Legal Intelligence

Bronnenpagina Legal Intelligence Bronnenpagina Legal Intelligence De bronnenpagina binnen Legal Intelligence is vernieuwd. In deze handleiding staat beschreven wat er is veranderd en hoe u optimaal gebruik kunt maken van de bronnenpagina.

Nadere informatie

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Studieobjecten bewerken 2015 2016 Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Vragen / opmerkingen mail mailto:h.zuidervaart@hsmarnix.nl Marnix academie Inhoudsopgave Inhoud Over de studieobjecten... 1 Studieobjecten

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

Instructies inzage in FWG

Instructies inzage in FWG Instructies inzage in FWG Werkt u in de zorg en is uw functie met FWG VVT of FWG Geboortezorg ingedeeld? En wilt u graag weten hoe deze indeling tot stand is gekomen? Speciaal hiervoor is de inzageversie

Nadere informatie

Zoeken op het Internet

Zoeken op het Internet Zoeken op het Internet Op rubrieken zoeken met een portaalsite Als u algemene informatie zoekt over een bepaald thema, zoals literatuur, gezondheid of reizen, kunt u zoeken via rubrieken in een portaalsite.

Nadere informatie

Handleiding NBB Basketball app

Handleiding NBB Basketball app Handleiding NBB Basketball app Versie 1.17 8 februari 2012 Introductie Deze handleiding beschrijft de functionaliteit van de NBB Basketball app voor android telefoons. Deze app is gratis te downloaden

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 1. STAGKIJK 7 Versie 7.4 Stageoverzichten Handleiding

IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 1. STAGKIJK 7 Versie 7.4 Stageoverzichten Handleiding IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 1 STAGKIJK 7 Versie 7.4 Stageoverzichten Handleiding Najaar 2008 IPO uitgever Handleiding STAGKIJK 7 2 Introductie In deze handleiding wordt beschreven waar de benodigde

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Update augustus 2015

Update augustus 2015 Update augustus 2015 Voorwoord Wij danken graag alle scholen, voorzieningen en individuen die suggesties hebben ingestuurd om integrado te verbeteren. Het is dankzij deze inzendingen dat het programma

Nadere informatie

Handleiding LexisNexis NewsPortal

Handleiding LexisNexis NewsPortal Handleiding LexisNexis NewsPortal Afhankelijk van het afgesloten abonnement kan met deze zoekinterface relevante nieuwsartikelen, bedrijfsinformatie, biografieën, landenrapporten, medische publicaties

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

JLR EPC. Korte starthandleiding. Inhoud. Dutch Version 2.0. Stapsgewijze handleiding Hulp bij schermen

JLR EPC. Korte starthandleiding. Inhoud. Dutch Version 2.0. Stapsgewijze handleiding Hulp bij schermen JLR EPC Korte starthandleiding Inhoud Stapsgewijze handleiding...2-7 Hulp bij schermen.....8-11 Dutch Version 2.0 JLR EPC Korte starthandleiding 1. De toepassing openen Loginproblemen? Open uw internet

Nadere informatie

Office op Maat AAN DE SLAG MET DE OPLEIDING.

Office op Maat AAN DE SLAG MET DE OPLEIDING. Office op Maat AAN DE SLAG MET DE OPLEIDING. Wat is Blended Learning? E-learning Vorming op afstand Klassikale opleiding Klassieke opleiding in groep Blended Learning Coach Stimuleert en helpt u vooruit

Nadere informatie

Instructies inzage in FWG Gehandicaptenzorg

Instructies inzage in FWG Gehandicaptenzorg Instructies inzage in FWG Gehandicaptenzorg Werkt u in de zorg en is uw functie met FWG Gehandicaptenzorg ingedeeld? En wilt u graag weten hoe deze indeling tot stand is gekomen? Speciaal hiervoor is de

Nadere informatie

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan.

De belangrijkste onderdelen van het scherm zijn in onderstaande afbeelding aangegeven. Hieronder vindt u de uitleg ervan. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart Kaartlagen De legenda De kaartschaal Informatie opvragen Gericht zoeken naar een adres Afdrukken Introductie

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Deze handleiding helpt u alle functionaliteiten van www.inenuitvoer.nl te ontdekken en te gebruiken.

Deze handleiding helpt u alle functionaliteiten van www.inenuitvoer.nl te ontdekken en te gebruiken. Handleiding Deze handleiding helpt u alle functionaliteiten van www.inenuitvoer.nl te ontdekken en te gebruiken. Handleiding... 1 Inloggen... 2 IP-adres... 2 Inlogcode... 2 In- en uitvoer.nl... 3 Nieuws...

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Menukaart

Gebruikershandleiding Menukaart Gebruikershandleiding Menukaart Versie 1.0 1. Inloggen op de Menukaart Surf naar www.pcob.nl/mijnpcob Log in met uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft u een probleem met inloggen of heeft

Nadere informatie

www.westhoekverbeeldt.be

www.westhoekverbeeldt.be Navigatiebalk: Logo WESTHOEK verbeeldt - home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Contact / info / help: contactgegevens meer informatie over het project hulp bij veel gestelde

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

online dossierinformatie

online dossierinformatie UWINCASSO.NL Online Dossierinformatie... 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Inloggen juiste database... 3 1.3 Functioneel... 3 1.4 Inlogscherm... 4 1.5 Zoekscherm opdrachtgevers... 4 1.6 Zoekscherm mappen van geselecteerde

Nadere informatie

HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE

HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE HANDLEIDING FORMULIERENDATABASE Inlogvenster en eerste scherm Ga in uw browser naar: http://formulier.verseverf.com > U ziet het volgende scherm. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in: Wanneer u op de

Nadere informatie

Bronnen voor genderstudies

Bronnen voor genderstudies Bronnen voor genderstudies Deel 1: Belangrijke werkinstrumenten in een wetenschappelijke bibliotheek - Catalogi 1. Algemeen 2. ALEPH Online versus CDROM Browse versus search Basket en mail Trefwoorden

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017)

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) 1. Mijn locaties in het GO! FMIS Ga naar de webportal : https://ws235.mymcslogin.com/go_p/ Login met jouw ID en wachtwoord Klik onder

Nadere informatie