Met een ParkAdammer betalen in een dubbeltjeszone Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met een ParkAdammer betalen in een dubbeltjeszone Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht"

Transcriptie

1 Rapport Gemeentelijke Ombudsman Met een ParkAdammer betalen in een dubbeltjeszone Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht 10 april 2008 RA Samenvatting Een man parkeert in de Rijnstraat en schakelt zijn ParkAdammer in. Wanneer hij negen minuten later bij de auto terug is, ontdekt hij dat Stadstoezicht hem een boete heeft opgelegd. Op de boete staat dat de controleur heeft geconstateerd dat geparkeerd is zonder dat het parkeergeld is betaald. De man heeft in een dubbeltjes zone geparkeerd en mag daar de ParkAdammer niet gebruiken. Hij is het daarmee niet eens. Er is 30 eurocent van de ParkAdammer afgeschreven. Hij heeft dus meer dan genoeg betaald. Zijn bezwaarschrift wordt ongegrond verklaard. Hij kan zich in de gang van zaken niet vinden en wendt zich tot de ombudsman. Naar aanleiding van het informatieverzoek van de ombudsman komt de dienst Stadstoezicht erachter dat de handhaving van het 10-cent-tarief niet sluitend is geregeld. Daarom wordt het bezwaar alsnog gegrond is verklaard. De ombudsman dringt er bij de wethouder Verkeer op aan te bezien of parkeren met een gewoon kaartje in een dubbeltjes zone eveneens mogelijk is. Het opleggen van de boete was niet behoorlijk oordeelde de ombudsman, maar is gelukkig gecorrigeerd. Oordeel De onderzochte gedraging is niet behoorlijk, maar gecorrigeerd. Aanbeveling De ombudsman dringt er bij de wethouder Verkeer op aan te bezien of parkeren in een dubbeltjes zone met een parkeerkaartje gekocht in een normale parkeerautomaat ook mogelijk is.

2 Aantal pagina s : 2/5 Verzoek Het verzoek tot onderzoek is op 13 februari 2007 schriftelijk ingediend en betreft de gemeente Amsterdam, Dienst Stadstoezicht. Het gevraagde onderzoek heeft betrekking op: het opleggen van een naheffingsaanslag in een 10-cent zone terwijl door middel van een ParkAdammer parkeerbelasting wordt betaald. Bevindingen achtergrond van het verzoek Op 10 oktober 2006 parkeert verzoeker zijn auto op de Rijnstraat ter hoogte van huisnummer 71. Aangezien hij zich ter plaatse in een betaald parkeren gebied bevindt, schakelt hij zijn ParkAdammer in. Wanneer hij negen minuten later weer wegrijdt, is er 0,30 van zijn ParkAdammertegoed afgeschreven. Verzoeker is onaangenaam verrast wanneer hij ontdekt dat Stadstoezicht hem desondanks een naheffingsaanslag heeft opgelegd. Op de naheffingsaanslag staat dat de naheffingsaanslag is opgelegd omdat de controleur heeft geconstateerd dat geparkeerd is zonder dat de parkeerbelasting is betaald. De aanslag bedraagt 0,10 parkeerbelasting en 46,00 kosten naheffing. Later wordt het verzoeker duidelijk dat hij niet met een ParkAdammer kan betalen in een dubbeltjesgebied. Hij vindt dit onrechtvaardig aangezien hij door inschakeling van zijn ParkAdammer wel degelijk parkeerbelasting heeft betaald en zelfs meer dan verschuldigd. Verzoeker dient een bezwaarschrift in, maar dat wordt ongegrond verklaard. Als reden wordt aangevoerd dat uit de bebording ter plaatse opgemaakt had kunnen worden dat er parkeerduurbeperking van kracht is en dat er alleen met een parkeerkaartje uit de automaat geparkeerd kan worden. Op de parkeerautomaten staat te lezen dat een ParkAdammer daar niet geldig is. Verzoeker was daarmee niet bekend en wendt zich tot de ombudsman. reactie van de Dienst Stadstoezicht Indien men geparkeerd staat in een 10-cent zone en men heeft geen parkeerkaartje uit de daartoe bestemde automaat gekocht, krijgt men een naheffingsaanslag. In de 10-cent zone mag men slechts een beperkte tijd parkeren, namelijk een uur. Indien men een ParkAdammer heeft ingeschakeld in de 10-cent zone is het voor de parkeercontroleur op dat moment niet mogelijk om te controleren hoe lang het voertuig al ter plekke geparkeerd staat. Het gebruik van de ParkAdammer strookt daarom niet met de doelstelling van de 10-cent zone, namelijk de doorstroming van het verkeer in de winkelstraten en het ontmoedigen van het parkeren in de winkelstraten voor hen die niet in de straten hoeven te zijn. Dat de ParkAdammer niet in de 10-cent zone gebruikt kan worden is in januari 2006 medegedeeld in een brochure van Stadstoezicht die verzonden is naar alle houders van

3 Aantal pagina s : 3/5 een ParkAdammer 1. Ook op de balie van de Servicepunten hebben in de maand januari 2006 aparte flyers gelegen om de houders van ParkAdammers hieromtrent te waarschuwen. nadere reactie van de Dienst Stadstoezicht In 2007 is gebleken dat de handhaving van het 10-cent parkeerbelastingtarief in de blauwe zone gebieden niet sluitend is geregeld. Mede omdat de ParkAdammer binnen afzienbare tijd vervangen wordt door mobiel-bel-parkeren, is besloten de handhaving te wijzigen. Indien een voertuig met een ParkAdammer wordt aangetroffen in een 10-cent zone en wanneer is geconstateerd dat niet langer is geparkeerd dan een uur, wordt de ParkAdammer gezien als een parkeerkeertje, gekocht in de juiste parkeerautomaat. Bezwaren en beroepen die dit onderwerp betreffen, zullen dan ook gegrond worden verklaard. De fiscale controleurs zijn hiervan op de hoogte gebracht. Het bezwaar van verzoeker wordt alsnog gegrond verklaard. [zie ook de Bijlage op pag. 5 van dit rapport] reacties op bevindingen Het resultaat van het onderzoek is als verslag van bevindingen naar verzoeker en naar Stadstoezicht gestuurd teneinde een nadere reactie mogelijk te maken. Beiden hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. De reacties zijn, voor zover relevant, in het verslag opgenomen. Verzoeker stuurde alsnog de brochure van Stadstoezicht dd 28 januari 2006 toe, omdat daarin staat dat op een ParkAdammer de verstreken parkeertijd af te lezen valt. Zie ook voetnoot onderaan deze pagina. Behoorlijkheidvereisten De ombudsman toetst de gedragingen van gemeentelijke instanties aan behoorlijkheidvereisten. In dit onderzoek is getoetst aan het motiveringsvereiste. Overwegingen het opleggen van een naheffingsaanslag in een 10-cent zone terwijl door middel van een ParkAdammer parkeerbelasting wordt betaald Het motiveringsvereiste houdt in dat het handelen van bestuursorganen feitelijk en logisch wordt gedragen door een kenbare motivering. Dit vereiste impliceert dat een bestuursorgaan zijn beslissing dient te onderbouwen met een feitelijk juiste motivering. De motivering moet zijn toegesneden op het concrete geval, gebaseerd op relevante feiten en belangen en voor de burger te achterhalen. In Amsterdam moet in principe voor het parkeren betaald worden. Onder meer door middel van het in werking stellen van een ParkAdammer, een persoonlijke parkeermeter, kan de burger voldoen aan zijn verplichting parkeerbelasting te betalen in de tariefgebieden als bedoeld in de vigerende Verordening Parkeerbelasting en de Parkeerverordening. 1 Bij zijn reactie op het verslag van bevindingen stuurt verzoeker onder meer deze door Stadstoezicht genoemde brochure toe. Daarin staat in een rood vlak te lezen: uw ParkAdammer is niet geldig in een blauwe zone en in straten waar parkeerduurbeperking geldt.

4 Aantal pagina s : 4/5 Vast staat dat verzoeker parkeerde in een betaald-parkeren-gebied en vervolgens zijn ParkAdammer in werking heeft gesteld. De fiscale controleur van de dienst Stadstoezicht legt een naheffingsaanslag op omdat hij, blijkens de mededeling op de bon, constateerde dat er geen parkeerbelasting betaald was. Verzoeker beklaagde zich over deze gang van zaken en wees erop dat hij door middel van zijn persoonlijke parkeermeter wel tijdig en voldoende belasting betaald had. Krachtens het bepaalde in de Algemene wet inzake rijksbelastingen dient geen naheffingsaanslag te worden opgelegd als vaststaat dat de verschuldigde (parkeer)belasting tijdig is betaald. Ook de bestuursrechter stelt zich op dit standpunt [zie bijlage]. De beslissing van de dienst Stadstoezicht dat er een naheffingsaanslag opgelegd diende te worden mist een deugdelijke grondslag en is derhalve genomen in strijd met het motiveringsvereiste. Met instemming heeft de ombudsman kennis genomen van de beslissing van de dienst Stadstoezicht verzoekers bezwaar alsnog gegrond te verklaren en de handhaving in 10-cent-gebieden zodanig te herzien dat parkeren met een ParkAdammer voor maximaal een uur wordt beschouwd als parkeren met een parkeerkaartje, gekocht in de 0,10-parkeerautomaat. De ombudsman dringt er bij de wethouder Verkeer op aan te bezien of hetzelfde geldt voor parkeren met een parkeerkaartje gekocht in normale parkeerautomaten. Verzoeker beklaagt zich er ook over dat hij niet wist dat gebruik van de ParkAdammer ter plaatse niet was toegestaan. Stadstoezicht voert aan dat op de bebording ter plaatse te lezen valt dat er parkeerduurbeperking van kracht is en dat er alleen met een parkeerkaartje uit de automaat geparkeerd kan worden. Ook zijn houders van een ParkAdammer begin 2006 schriftelijk hierover geïnformeerd. In zijn reactie op het verslag van bevindingen stuurt verzoeker de desbetreffende brochure met de bewuste informatie, toe. Dat verzoeker deze brochure onvoldoende aandachtig gelezen heeft is de dienst niet aan te rekenen. Oordeel De onderzochte gedraging is niet behoorlijk, maar gecorrigeerd. Aanbeveling De ombudsman dringt er bij de wethouder Verkeer op aan te bezien of parkeren in een dubbeltjes zone met een parkeerkaartje gekocht in een normale parkeerautomaat ook mogelijk is.

5 Aantal pagina s : 5/5 Bijlage Het handhaven van het betalen van parkeerbelasting in winkelgebieden 1. Onderstaand citaat komt uit een brief van de wethouder Verkeer, Vervoer en Infrastructuur van 26 september 2006 aan de ombudsman met als onderwerp: gebruik ParkAdammer in 10-cent zone. De gemeenteraad van Amsterdam heeft in 2007 besloten tot invoering van een speciaal 0,10 tarief voor parkeren bij specifiek omschreven sociaalrecreatieve plekken en in winkelstraten, gekoppeld aan een maximum tijdsduur. Doelstelling van de 10-cent zone in winkelstraten is om de doorstroming in die straten te bevorderen en om parkeerders die niet in die straat hoeven te zijn, te ontmoedigen hun voertuigen in die winkelstraat te parkeren. Hierdoor wordt de doorstroom op parkeerplaatsen in de winkelstraat bevorderd en daarmee de bereikbaarheid. Om de werking en controle in de 10- cent gebieden goed mogelijk te maken is een uniform en helder systeem wenselijk. Een systeem dat de betreffende parkeerders er expliciet op wijst dat er in een bijzonder parkeerregime geparkeerd wordt. De gemeenteraad heeft er bij de vaststelling van de regelgeving voor gekozen dat in deze 10- cent gebieden slechts met het kaartje dat in deze straat/straten is gekocht, geparkeerd mag worden. De automaten in de 10-cent zone geven dan ook alleen kaartjes voor een parkeerduur van een uur. Alle andere kaarten en vergunningen [m.u.v. de hulpverleningsvergunning en de gehandicaptenvergunning] zijn niet geldig. Ook het niet kunnen gebruiken van de ParkAdammer is een weloverwogen maatregel. De houders van een ParkAdammer zijn hierover door de dienst Stadstoezicht schriftelijk geïnformeerd. 2. Op 22 juni 2007 heeft de Rechtbank Amsterdam mondeling uitspraak gedaan in een geding tussen een man en de gemeente Amsterdam. De man [= belanghebbende] had door middel van een ParkAdammer betaald in een 10-cent gebied maar had toch een bon gekregen. De rechter verklaart het beroep gegrond omdat de belastinginspecteur zich ter zitting alsnog verenigd heeft met het standpunt van de belanghebbende dat de verschuldigde parkeerbelasting ten tijde van het opleggen van de naheffingsaanslag was betaald. De aanslag kan derhalve niet in stand blijven. [sector bestuursrecht, enkelvoudige kamer, procedurenr. AWB06/8518] 3. brief van de dienst Stadstoezicht aan de ombudsman dd. 27 november 2007 over de handhaving parkeerbelasting in 10-cent zones. Het standpunt van de dienst met betrekking tot de handhaving in de zogenaamde 10-cent zones in de gevallen dat er een ParkAdammer in de auto aanwezig is, is inmiddels gewijzigd. In beginsel was het uitgangspunt in deze gevallen om hier te handhaven op de wijze die in de eerdere correspondentie is genoemd. Sinds begin 2007 is echter gebleken dat het een en ander niet geheel sluitend is geregeld. Gezien het bovenstaande en gezien het feit dat de ParkAdammer wordt uitgefaseerd, is besloten de handhaving te wijzigen. Indien een voertuig met een ParkAdammer wordt aangetroffen in een 10-cent zone en wanneer is geconstateerd dat niet langer dan een uur is geparkeerd, wordt de ParkAdammer gezien als een parkeerkaartje, gekocht in de juiste parkeerautomaat.

Ik zag niemand bij de automaat staan Gemeente Amsterdam Cition

Ik zag niemand bij de automaat staan Gemeente Amsterdam Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Ik zag niemand bij de automaat staan Gemeente Amsterdam Cition 20 oktober 2011 RA111264 Samenvatting Een man gaat na de crematie van zijn schoonvader naar zijn huis om met

Nadere informatie

Die beruchte draaiknopautomaat Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition

Die beruchte draaiknopautomaat Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Die beruchte draaiknopautomaat Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition 9 juni 2011 RA110741 Samenvatting Een man van 71 jaar zoekt na het parkeren van zijn auto een parkeermeter.

Nadere informatie

Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition

Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition 21 september 2011 RA111266 Samenvatting Een man krijgt door Cition een naheffingsaanslag opgelegd.

Nadere informatie

Horen bij tegenstrijdige verklaringen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Cition

Horen bij tegenstrijdige verklaringen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Horen bij tegenstrijdige verklaringen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Cition 30 september 2011 RA1055592 Samenvatting Op zaterdag 22 mei 2010, de dag voor Pinksteren,

Nadere informatie

Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V.

Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V. Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onvoldoende motivering beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Cition B.V. 12 april 2012 RA120587 Samenvatting Een man parkeert zijn auto aan de Pieter

Nadere informatie

Deugdelijke onderbouwing naheffingsaanslag Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Cition

Deugdelijke onderbouwing naheffingsaanslag Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Deugdelijke onderbouwing naheffingsaanslag Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Cition 24 april 2012 RA120670 Samenvatting Een vrouw kan met een mantelzorgvergunning van

Nadere informatie

Niet ingegaan op bezwaren tegen parkeerboete Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Stadsdeel Noord Cition

Niet ingegaan op bezwaren tegen parkeerboete Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Stadsdeel Noord Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Niet ingegaan op bezwaren tegen parkeerboete Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Stadsdeel Noord Cition 17 oktober 2011 RA111383 Samenvatting Een man parkeert zijn auto op

Nadere informatie

Onjuiste informatie op parkeerautomaat Gemeente Amsterdam Cition

Onjuiste informatie op parkeerautomaat Gemeente Amsterdam Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onjuiste informatie op parkeerautomaat Gemeente Amsterdam Cition 20 juli 2011 RA110981 Samenvatting Op dinsdag 1 juni 2010 parkeert een vrouw haar auto op de Jacob van Lennepkade.

Nadere informatie

Geen coulance voor gehandicapte parkeerster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West

Geen coulance voor gehandicapte parkeerster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen coulance voor gehandicapte parkeerster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West 22 mei 2012 RA120667 Samenvatting In Amsterdam mogen gehandicapten gratis parkeren. Houders

Nadere informatie

Veel gedoe om onterechte naheffing Gemeente Amsterdam Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht

Veel gedoe om onterechte naheffing Gemeente Amsterdam Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Veel gedoe om onterechte naheffing Gemeente Amsterdam Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht ` 1 februari 2012 RA120154 Samenvatting Een vrouw

Nadere informatie

De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Datum: 17 juli 2007 RA0612804 Samenvatting De Dienst Belastingen stelt in 2005 de WOZ-waarde van

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2006:AV6127

ECLI:NL:RBROT:2006:AV6127 ECLI:NL:RBROT:2006:AV6127 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 07-03-2006 Datum publicatie 21-03-2006 Zaaknummer 05/710 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2004:AP0934 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 03/03944

ECLI:NL:GHAMS:2004:AP0934 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 03/03944 ECLI:NL:GHAMS:2004:AP0934 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 06-05-2004 Datum publicatie 09-06-2004 Zaaknummer 03/03944 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

Adreswijzing doorgegeven, toch een naheffingsaanslag Gemeente Amsterdam Cition Stadsdeel Oost Dienst Basisinformatie

Adreswijzing doorgegeven, toch een naheffingsaanslag Gemeente Amsterdam Cition Stadsdeel Oost Dienst Basisinformatie Rapport Gemeentelijke Ombudsman Adreswijzing doorgegeven, toch een naheffingsaanslag Gemeente Amsterdam Cition Stadsdeel Oost Dienst Basisinformatie 3 mei 2012 RA120618 Samenvatting Een man verhuist in

Nadere informatie

Kenteken gewijzigd; tóch naheffingsaanslagen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer PCH

Kenteken gewijzigd; tóch naheffingsaanslagen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer PCH Rapport Gemeentelijke Ombudsman Kenteken gewijzigd; tóch naheffingsaanslagen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Bos en Lommer PCH 22 april 2010 RA1050393 Samenvatting Een man heeft een parkeervergunning in Bos

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Eén gemeente, één klacht, meerdere procedures Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Projectmanagement Bureau (Projectbureau IJburg) Cition Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Nadere informatie

De behandeling van een kwijtscheldingsverzoek Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De behandeling van een kwijtscheldingsverzoek Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De behandeling van een kwijtscheldingsverzoek Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 21 december 2010 RA1060083 Samenvatting In mei 2009 vraagt een Amsterdamse

Nadere informatie

Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens

Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens Rapport Gemeentelijke Ombudsman Melding van ronselen door stembureauvoorzitter niet onderzocht Gemeente Amsterdam Burgemeester Dienst Persoonsgegevens 26 september 2008 RA0829612 Samenvatting Eind mei

Nadere informatie

Verlate dienstverlening tegen vol tarief Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Verlate dienstverlening tegen vol tarief Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verlate dienstverlening tegen vol tarief Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer 4 december 2008 RA0832196 Samenvatting Een man moet de woning van zijn overleden

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2015:3001 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 14/00670

ECLI:NL:GHAMS:2015:3001 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 14/00670 ECLI:NL:GHAMS:2015:3001 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 14-07-2015 Datum publicatie 22-07-2015 Zaaknummer 14/00670 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

Volharding in naheffingsaanslag gehandicapte is onredelijk Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Stadsdeel Centrum Cition

Volharding in naheffingsaanslag gehandicapte is onredelijk Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Stadsdeel Centrum Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Volharding in naheffingsaanslag gehandicapte is onredelijk Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Stadsdeel Centrum Cition 26 januari 2012 RA111712 Samenvatting In Amsterdam

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2013:BZ5928

ECLI:NL:GHDHA:2013:BZ5928 ECLI:NL:GHDHA:2013:BZ5928 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 20-03-2013 Datum publicatie 29-03-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-12-00049 Belastingrecht

Nadere informatie

Fouten bij Cition, burger moet in bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition

Fouten bij Cition, burger moet in bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fouten bij Cition, burger moet in bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition 28 september 2011 RA111313 Samenvatting Een vrouw heeft een bewonersparkeervergunning

Nadere informatie

Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht

Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Auto vergunninghouder weggesleept na gewijzigde verkeerssituatie Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Stadstoezicht 19 april 2013 RA130652 Samenvatting Een inwoonster

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2011:BQ7050

ECLI:NL:GHSHE:2011:BQ7050 ECLI:NL:GHSHE:2011:BQ7050 Instantie Datum uitspraak 29-04-2011 Datum publicatie 06-06-2011 Zaaknummer 10/00530 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch Belastingrecht

Nadere informatie

Omruilen van een parkadammer Dienst Stadstoezicht

Omruilen van een parkadammer Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Omruilen van een parkadammer Dienst Stadstoezicht 28 maart 2006 RA0510793 Samenvatting Wegens fraude met de oude parkadammer start de Dienst Stadstoezicht in september 2002

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders zijn klacht niet gegrond acht en geen reden ziet om zijn oprit alsnog

Nadere informatie

Het horen van de huiseigenaar in de bezwaarprocedure van de huurder Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Het horen van de huiseigenaar in de bezwaarprocedure van de huurder Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het horen van de huiseigenaar in de bezwaarprocedure van de huurder Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 14 februari 2007 RA0612500 Samenvatting Verzoeker is eigenaar van

Nadere informatie

Geen overdracht parkeervergunning bij auto-share Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Cition

Geen overdracht parkeervergunning bij auto-share Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen overdracht parkeervergunning bij auto-share Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Cition 28 november 2011 RA111577 Samenvatting Een vrouw deelt een auto met haar partner

Nadere informatie

Parkeren of stoppen voor instappen Gemeente Amsterdam Cition

Parkeren of stoppen voor instappen Gemeente Amsterdam Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Parkeren of stoppen voor instappen Gemeente Amsterdam Cition 3 mei 2011 RA110574 Samenvatting Een man rijdt in zijn auto en ziet aan de overkant van de rijbaan een hem bekende

Nadere informatie

Trage behandeling restitutieverzoek

Trage behandeling restitutieverzoek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage behandeling restitutieverzoek Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-West RA0612517 21 december 2006 Samenvatting Op 9 januari 2004 wijst verzoekster

Nadere informatie

De papieren waarheid Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De papieren waarheid Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De papieren waarheid Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 12 juni 2008 RA0825326 Samenvatting Een man ontvangt begin 2007 - anders dan in voorgaande jaren - geen aanslag

Nadere informatie

Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht

Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Niet waarschuwen, wel bekeuren Dienst Stadstoezicht 17 december 2009 RA0945878 Samenvatting Een vrouw staat met haar fiets op het perron. In haar buurt staan een aantal

Nadere informatie

Belastingaanslag bij meerdere eigenaren Dienst Belastingen

Belastingaanslag bij meerdere eigenaren Dienst Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Belastingaanslag bij meerdere eigenaren Dienst Belastingen 16 juni 2003 RA0307811 Samenvatting Verzoeker en een vriendin kopen samen een pand. Voor het Kadaster zijn beiden

Nadere informatie

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 21 juli 2009 RA0830829 Samenvatting Eind 2006 legt de gemeente Zaanstad bij verzoeker in de straat een

Nadere informatie

Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken

Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken RA0612436 3 november 2006 Samenvatting

Nadere informatie

Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen

Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen 9 juli 2009 RA0940135 Samenvatting In september 2007 vinden er boor- en sloopwerkzaamheden plaats in de Hartveldseweg. In een

Nadere informatie

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid

Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Lantaarnpaal staat in de weg Gemeente Weesp Beheer en beleid 1 oktober 2008 RA 0829889 Samenvatting In 2007 gaat de gemeente Weesp over tot het vervangen van lantaarnpalen

Nadere informatie

Nog steeds onzinnige bezwaarprocedure Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Cition

Nog steeds onzinnige bezwaarprocedure Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Nog steeds onzinnige bezwaarprocedure Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Cition 24 oktober 2012 RA121844 Samenvatting Begin juli krijgt een vrouw een parkeervergunning, waarvoor

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2010:BO4752 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 09/00638

ECLI:NL:GHAMS:2010:BO4752 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 09/00638 ECLI:NL:GHAMS:2010:BO4752 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 18-11-2010 Datum publicatie 24-11-2010 Zaaknummer 09/00638 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

De ene afdeling is de andere niet Gemeente Amsterdam Stadsdeel Osdorp

De ene afdeling is de andere niet Gemeente Amsterdam Stadsdeel Osdorp Rapport Gemeentelijke Ombudsman De ene afdeling is de andere niet Gemeente Amsterdam Stadsdeel Osdorp Datum 20 februari 2008 RA0822266 Samenvatting Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning in Osdorp blijkt

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2007:BB4234 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 06/00058

ECLI:NL:GHAMS:2007:BB4234 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 06/00058 ECLI:NL:GHAMS:2007:BB4234 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 25-05-2007 Datum publicatie 26-09-2007 Zaaknummer 06/00058 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2003:AO0704

ECLI:NL:GHSGR:2003:AO0704 ECLI:NL:GHSGR:2003:AO0704 Instantie Datum uitspraak 09-12-2003 Datum publicatie 22-12-2003 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-gravenhage BK-02/03092 Belastingrecht

Nadere informatie

Rapport. Rapport over de weigering van een heffingsambtenaar om een belastingaanslag te verminderen. Datum: 9 mei 2016 Rapportnummer: 2016/044

Rapport. Rapport over de weigering van een heffingsambtenaar om een belastingaanslag te verminderen. Datum: 9 mei 2016 Rapportnummer: 2016/044 Rapport Rapport over de weigering van een heffingsambtenaar om een belastingaanslag te verminderen. Datum: 9 mei 2016 Rapportnummer: 2016/044 2 KLACHT Verzoeker klaagt erover, dat de heffingsambtenaar

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA 's-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA 's-gravenhage > Retouradres De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw kenmerk 2015Z05410-2015Z05411-2015Z05535

Nadere informatie

Ruimere parkeerfaciliteiten gehandicapten Dienst Stadstoezicht PCH

Ruimere parkeerfaciliteiten gehandicapten Dienst Stadstoezicht PCH Rapport Gemeentelijke Ombudsman Ruimere parkeerfaciliteiten gehandicapten Dienst Stadstoezicht PCH 18 september 2009 RA0942376 Samenvatting Vanaf oktober 2008 wenden verschillende burgers van buiten Amsterdam

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2013:2035 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2013:2035 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2013:2035 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 06-06-2013 Datum publicatie 17-07-2013 Zaaknummer 11-00977 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Hoger

Nadere informatie

Curator voor kentekenwijziging twee maal de deur gewezen Cition

Curator voor kentekenwijziging twee maal de deur gewezen Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Curator voor kentekenwijziging twee maal de deur gewezen Cition 25 augustus 2011 RA111153 Samenvatting Een moeder is de curator van haar meervoudig gehandicapte dochter.

Nadere informatie

Frustrerende verhuizing gehandicaptenparkeerplaats Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Stadsdeel Noord

Frustrerende verhuizing gehandicaptenparkeerplaats Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Stadsdeel Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Frustrerende verhuizing gehandicaptenparkeerplaats Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Stadsdeel Noord 6 maart 2012 RA111172 Samenvatting Een vrouw beschikt over een individuele

Nadere informatie

Dakkapel kan wél Gemeente Diemen

Dakkapel kan wél Gemeente Diemen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Dakkapel kan wél Gemeente Diemen 23 oktober 2009 RA0943372 Samenvatting Een inwoner van Diemen en twee buren vragen een bouwvergunning aan voor een dakkapel met loggia.

Nadere informatie

Afvalstoffenheffing zonder huisvuilinzameling Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen

Afvalstoffenheffing zonder huisvuilinzameling Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Afvalstoffenheffing zonder huisvuilinzameling Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen 28 maart 2007 RA0612438 Samenvatting Verzoekster woont in Westpoort. Geregeld neemt zij

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 27 januari 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 27 januari 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 09-2009 OORDEEL Verzoekster Mevrouw V. te Raalte. Datum verzoek Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 27 januari 2009 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Nadere informatie

Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht

Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Mijn auto is weg! Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht 15 april 2011 RA110402 Samenvatting Een bewoonster van stadsdeel Centrum parkeert op een zaterdagavond in juli

Nadere informatie

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West 2 mei 2012 RA120655 Samenvatting Een daklift staat al tijden bij een vrouw op straat voor de deur weg

Nadere informatie

Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven

Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven 23 juli 2007 RA0713703 Samenvatting Een vrouw vraagt bij de Dienst Zorg en Samenleven een speciale fiets aan. Bijna acht

Nadere informatie

Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost

Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost 21 februari 2007 RA0612549 Samenvatting Wanneer verzoeker zijn paspoort komt ophalen, is het stadsdeelkantoor

Nadere informatie

Restitutie van lozingsrecht Gemeente Zaanstad Dienst Publiek

Restitutie van lozingsrecht Gemeente Zaanstad Dienst Publiek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Restitutie van lozingsrecht Gemeente Zaanstad Dienst Publiek 18 juni 2008 RA0826587 Samenvatting Een man woont al 25 jaar op hetzelfde adres in Zaanstad. Zijn woning is

Nadere informatie

Aan de bewoner van dit pand Gemeente Amsterdam Dienst Persoonsgegevens

Aan de bewoner van dit pand Gemeente Amsterdam Dienst Persoonsgegevens Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aan de bewoner van dit pand Gemeente Amsterdam Dienst Persoonsgegevens 30 september 2008 RA0829618 Samenvatting De Dienst Persoonsgegevens start een adresonderzoek naar

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 11-07-2013 Datum publicatie 17-07-2013 Zaaknummer 12-00035 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Belastingrecht

Nadere informatie

Beantwoording van een klacht Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Juridische Zaken en Marktplein Zuidoost

Beantwoording van een klacht Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Juridische Zaken en Marktplein Zuidoost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Beantwoording van een klacht Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Juridische Zaken en Marktplein Zuidoost 19 april 2006 RA0611645 Samenvatting Verzoekster dient een klacht

Nadere informatie

Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam

Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam 28 juli 2009 RA0940669 Samenvatting

Nadere informatie

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 16-2008 OORDEEL Verzoek s-s i I ' ' Mevrouw\ a en de heer van; 3 Zwolle. Datum varzoek Het ondertekende verzoek tot onderzoek is op 11 maart 2008 ontvangen bij het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

Opbrengst straatparkeren

Opbrengst straatparkeren Rapportage gereguleerd parkeren 1e half jaar 2017 Dit bericht bevat informatie over de belangrijkste indicatoren voor het gereguleerd parkeren in Vlaardingen. Het doel is om de raad, het college en het

Nadere informatie

Rapport. Oordeel: Gegrond. Datum: 27 september 2016 Rapportnummer:2016/087

Rapport. Oordeel: Gegrond. Datum: 27 september 2016 Rapportnummer:2016/087 Rapport Rapport over een klacht over de beslissing van de heffingsambtenaar van de gemeente Schiedam om geen gevolg te geven aan het verzoek tot vermindering van de aanslagen WOZ voor de jaren 2008 en

Nadere informatie

Problemen bij collectieve verzekering en kortingsregeling II Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, afdeling Voorzieningen

Problemen bij collectieve verzekering en kortingsregeling II Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, afdeling Voorzieningen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Problemen bij collectieve verzekering en kortingsregeling II Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, afdeling Voorzieningen 18 september 2012 RA121598

Nadere informatie

Verkoop perceel aan zittende huurder Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Afdeling Vastgoed & Subsidies

Verkoop perceel aan zittende huurder Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Afdeling Vastgoed & Subsidies Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verkoop perceel aan zittende huurder Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Afdeling Vastgoed & Subsidies 5 februari 2015 RA150109 Samenvatting Een vrouw en haar dochter wonen

Nadere informatie

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer 20 oktober 2008 RA0830634 Samenvatting De eigenaar van

Nadere informatie

Problemen met Langdurigheidstoeslag en Knipkaart Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen

Problemen met Langdurigheidstoeslag en Knipkaart Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Problemen met Langdurigheidstoeslag en Knipkaart Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen 16 september 2009 RA0942373 Samenvatting Een

Nadere informatie

Besluit op bezwaar niet uitgevoerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen

Besluit op bezwaar niet uitgevoerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Besluit op bezwaar niet uitgevoerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen 10 september 2009 RA0942181 Samenvatting De Dienst Werk en Inkomen beëindigt een aanvullende

Nadere informatie

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum 12 september 2007 RA0713989 Samenvatting Een man krijgt van de Dienst Werk en

Nadere informatie

Kwijtschelding voor ondernemers Dienst Belastingen

Kwijtschelding voor ondernemers Dienst Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Kwijtschelding voor ondernemers Dienst Belastingen 8 mei 2006 RA0611562 Samenvatting Met enige regelmaat wenden ondernemers met financiële problemen zich tot de ombudsman.

Nadere informatie

Telefonisch horen bij een klacht Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken

Telefonisch horen bij een klacht Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Telefonisch horen bij een klacht Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken 24 april 2007 RA0612797 Samenvatting Een vrouw, die leeft van een bijstandsuitkering, gaat stage lopen.

Nadere informatie

Geen reactie op onaangename brief Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer

Geen reactie op onaangename brief Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen reactie op onaangename brief Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer 30 juni 2010 RA1053043 Samenvatting Een jongeman glijdt vlak voor een rotonde in Almere uit met zijn

Nadere informatie

Geen parkeerpas voor gehandicapte bewoonster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West

Geen parkeerpas voor gehandicapte bewoonster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen parkeerpas voor gehandicapte bewoonster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West 4 november 2010 RA1050970 Samenvatting Een gehandicapte inwoonster van stadsdeel West krijgt

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Randmeren uit Zwolle. Datum: 11 april Rapportnummer: 2011/105

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Randmeren uit Zwolle. Datum: 11 april Rapportnummer: 2011/105 Rapport Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Randmeren uit Zwolle. Datum: 11 april 2011 Rapportnummer: 2011/105 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Randmeren de aanslag inkomstenbelasting

Nadere informatie

Wachten op aanpassingskosten van een auto Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven

Wachten op aanpassingskosten van een auto Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wachten op aanpassingskosten van een auto Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven 16 juli 2010 RA1053271 Samenvatting Een vrouw dient een aanvraag voor het vergoeden

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2005:AU2988

ECLI:NL:RVS:2005:AU2988 ECLI:NL:RVS:2005:AU2988 Instantie Raad van State Datum uitspraak 21-09-2005 Datum publicatie 21-09-2005 Zaaknummer 200501988/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Hoger beroep

Nadere informatie

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum 2 augustus 2007 RA0612790 Samenvatting Een huizenbezitter heeft al jarenlang een geschil

Nadere informatie

Oppervlakte garage doet ertoe voor WOZ-waarde

Oppervlakte garage doet ertoe voor WOZ-waarde Rapport Gemeentelijke Ombudsman Oppervlakte garage doet ertoe voor WOZ-waarde Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 25 januari 2013 RAI30I08 Samenvatting Bij de flats aan de Van Nijenrodeweg in Amsterdam

Nadere informatie

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 10 november 2009 RA0944475 Samenvatting Een huiseigenaar beklaagt zich over het feit dat de Dienst

Nadere informatie

Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen

Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen 20 september 2012 RA121673 Samenvatting Een man ontvangt in

Nadere informatie

Rechtbank Gelderland 21 augustus 2018, nr. AWB 18/1366 (mr. F.M. Smit) Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak van 21 augustus 2018

Rechtbank Gelderland 21 augustus 2018, nr. AWB 18/1366 (mr. F.M. Smit) Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak van 21 augustus 2018 Auteur: Verschenen in: Datum: Instantie: Titel: mr. R.T. Wiegerink Belastingblad (BB), oktober 2018, BB 2018/409 21 augustus 2018 Rechtbank Gelderland Dwangsom wegens niet tijdig beslissen is verschuldigd.

Nadere informatie

Aanlegkosten aansluiting energievoorziening Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Aanlegkosten aansluiting energievoorziening Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanlegkosten aansluiting energievoorziening Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling 20 mei 2010 RA0940397 Samenvatting Een vrouw is als ondernemer bezig met de bouw

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

Onderzoek van een anonieme tip Publiekszaken Almere

Onderzoek van een anonieme tip Publiekszaken Almere Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onderzoek van een anonieme tip Publiekszaken Almere 1 oktober 2010 RA0945998 Samenvatting De gemeente ontvangt een anonieme tip dat een uitkeringsgerechtigde zou samenwonen

Nadere informatie

Afwijzing van een bijstandsuitkering Dienst Werk en Inkomen, Markplein Nieuw West en Dienstencentrum, Juridische Zaken

Afwijzing van een bijstandsuitkering Dienst Werk en Inkomen, Markplein Nieuw West en Dienstencentrum, Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Afwijzing van een bijstandsuitkering Dienst Werk en Inkomen, Markplein Nieuw West en Dienstencentrum, Juridische Zaken 12 mei 2006 RA0611644 Samenvatting Verzoekster woont

Nadere informatie

Concurrentie van een bloemenstal bij het winkelcentrum Muziekwijk Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer

Concurrentie van een bloemenstal bij het winkelcentrum Muziekwijk Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Concurrentie van een bloemenstal bij het winkelcentrum Muziekwijk Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer 7 augustus 2009 RA0941078 Samenvatting Een eigenaar van een bloemenzaak

Nadere informatie

Rekening grofvuil onvoldoende gemotiveerd Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven

Rekening grofvuil onvoldoende gemotiveerd Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rekening grofvuil onvoldoende gemotiveerd Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven 8 december 2010 RA1059718 Samenvatting Een man maakt voor zijn moeder een

Nadere informatie

Nog een frustrerende verplaatsing gehandicaptenparkeerplaats Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Stadsdeel Nieuw-West

Nog een frustrerende verplaatsing gehandicaptenparkeerplaats Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Stadsdeel Nieuw-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Nog een frustrerende verplaatsing gehandicaptenparkeerplaats Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Stadsdeel Nieuw-West 22 mei 2012 RA120794 Samenvatting In de zomer van 2011

Nadere informatie

Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling

Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling 9 december 2009 RA0945025 Samenvatting Eind juli 2008 dient een man

Nadere informatie

Rapport. Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011. Rapportnummer: 2011/106

Rapport. Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011. Rapportnummer: 2011/106 Rapport Rapport over de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Datum: 11 april 2011 Rapportnummer: 2011/106 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop de Commissie voor

Nadere informatie

22 maanden wachten op beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Parkeer Combinatie Holland B.V.

22 maanden wachten op beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Parkeer Combinatie Holland B.V. Rapport Gemeentelijke Ombudsman 22 maanden wachten op beslissing op bezwaar Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Parkeer Combinatie Holland B.V. 28 juli 2011 RA110960 Samenvatting Een man koopt in 2006 een

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 september 2005 Rapportnummer: 2005/304

Rapport. Datum: 30 september 2005 Rapportnummer: 2005/304 Rapport Datum: 30 september 2005 Rapportnummer: 2005/304 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Veendam zijn beroep tegen de beslissing om hem geen kwijtschelding

Nadere informatie

Rapport. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over het CBR te Rijswijk gegrond.

Rapport. Oordeel. Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over het CBR te Rijswijk gegrond. Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in verband met het aanhouden van een beslissing over het opleggen van een maatregel. Oordeel Op basis van

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2013:BZ7733

ECLI:NL:RVS:2013:BZ7733 ECLI:NL:RVS:2013:BZ7733 Instantie Raad van State Datum uitspraak 17-04-2013 Datum publicatie 17-04-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201200753/1/A3 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 4 maart 2010 RA1048585 Samenvatting Een bewoner van een appartement dient in augustus 2008

Nadere informatie

Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven

Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven 17 juli 2003 RA0307953 Samenvatting Verzoekers dienen in mei 2001 een bezwaarschrift in tegen twee door

Nadere informatie

Bijna vier jaar na betaling volgt alsnog invordering aanmaningskosten Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid

Bijna vier jaar na betaling volgt alsnog invordering aanmaningskosten Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Bijna vier jaar na betaling volgt alsnog invordering aanmaningskosten Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid 8 februari 2010 RA1047434 Samenvatting In 2009 ontvangt een man

Nadere informatie

Behandeling bezwaarschrift Publiekdienst gemeente Almere

Behandeling bezwaarschrift Publiekdienst gemeente Almere Rapport Gemeentelijke Ombudsman Behandeling bezwaarschrift Publiekdienst gemeente Almere 6 oktober 2003 RA0308223 Samenvatting Verzoeker ontvangt van de Publieksdienst van de gemeente Almere een Kennisgeving

Nadere informatie