Voorwoord S.D.V.N. DANCE FEVER SEPTEMBER Beste lezer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord S.D.V.N. DANCE FEVER SEPTEMBER Beste lezer,"

Transcriptie

1 S.D.V.N. DANCE FEVER BELEIDSPLAN XV I E BESTUUR SEPTEMBER 2015 Voorwoord Beste lezer, Dit is het beleidsplan van het zestiende bestuur van Dance Fever. Wij hebben er veel zin in om dit jaar onze eigen draai te geven aan de vereniging. Wij zijn de voorgaande besturen erg dankbaar voor hun werk en wij zullen ons best doen om hun werk dit jaar voort te zetten en aan te vullen met onze input. Wij hebben alle vijf een passie voor dansen, hetgeen de mensen binnen Dance Fever verbindt. Deze verbintenis willen wij dit jaar benadrukken. Dit jaar hebben wij één bestuurslid minder. De functie Commissaris Algemene zaken zal door niemand bekleed worden. Omdat wij helaas nog niet precies kunnen voorzien wat hier precies de consequenties van zijn, bevat dit beleidsplan nog niet vele concrete plannen. Deze plannen zullen gemaakt worden wanneer hier ruimte voor is. Dit beleidsplan beschrijft onze visie op de vereniging. Met deze visie zullen wij onze beslissingen nemen. Ons beleidsplan bestaat uit drie hoofdstukken: 1. DanceFever als dansvereniging 2. DanceFever als studentenvereniging 3. Communicatie Wij wensen jullie veel plezier met het lezen van ons plan. Het zestiende bestuur der S.D.V.N. DanceFever

2 1. Dance Fever als dansvereniging Op de eerste plaats is Dance Fever een dansvereniging die goede danslessen verzorgt tegen een studentenprijs. Dit jaar veranderen wij een aantal zaken ten opzichte van vorig jaar. Als eerste zullen de demoavond en het optreden besproken worden, daarna de wedstrijdteams, en als laatste de nieuwe workshopcommissie. 1.1 Demoavond en optreden Dance Fever is ontstaan uit een gedeelde passie, namelijk dansen. Naast de trainingen wordt er tijdens, en buiten de lessen gewerkt aan gezamenlijke choreo s. Voorheen waren er twee demoavonden, een optreden en een afdansavond waar het harde werken van de dansers gezien kon worden. Dit jaar zal er slechts één demoavond plaatsvinden in december, en het optreden zal verplaatst worden van maart naar het einde van het dansseizoen. Wij vinden dit een logischere indeling dan die van voorgaande jaren. Het optreden was eerst vrij dicht op de eerste demoavond gepland, en de daarop volgende demo avond weer dicht op het optreden. Ook geven we op deze manier de leden die in februari instromen meer tijd om te repeteren voor het optreden. Door de twee optreedmomenten op deze manier te plannen hopen we dat elke dansgroep genoeg tijd krijgt voor de voorbereidingen van beide choreo s. Het afdansen zal weer plaatsvinden aan het einde van het dansseizoen. Dit staat voor het stijldansen nog steeds los van de choreo s. 1.2 Wedstrijden en wedstrijdteams Voor de leden die op zoek zijn naar meer uitdaging willen wij toonbaar maken dat DanceFever ook meedoet aan wedstrijden. De stijldansgroepen kunnen meedoen met het NTDS en ETDS. De overige dansgroepen kunnen meedoen aan onder andere het NSK podiumdans, waar Dance Fever dit jaar voor de tweede keer aan deel zal nemen. Daarnaast zijn er voor hiphop- en showdance-dansers die daar interesse in hebben extra trainingsuren voor de wedstrijdgroepen. Deze groepen zullen trainen voor zowel wedstrijden als optredens. Deze optredens zullen verder besproken worden in paragraaf 1.3. Het stijldans-wedstrijdteam valt momenteel niet onder DanceFever. Dit jaar willen wij hier verandering in brengen. We willen dat het voor elk lid duidelijk is wat de mogelijkheden zijn binnen DanceFever en dat iedereen hierin zijn passie kwijt kan. 1.3 Workshops Zoals in paragraaf 1.2 al kort is genoemd, zullen de wedstrijdteams van hiphop en showdance ook optredens geven. Deze zullen, samen met de desbetreffende docenten, georganiseerd worden door de WopCie. Dit is een nieuwe commissie die workshops en optredens organiseert buiten Dance Fever. Hiermee willen we extra naamsbekendheid krijgen als dansvereniging.

3 1.4 Handhaving uitschrijven structureel absenten Elk jaar krijgt Dance Fever meer inschrijvingen binnen dan dat er plaatsen zijn. Deze mensen werden tot nu toe afgewezen. Dit jaar is echter opgevallen dat binnen enkele groepen de aanwezigheid erg laag is. Dit vinden wij oneerlijk tegenover de mensen die graag willen dansen en geen plek gekregen hebben. Volgens het huidige HR mogen wij, wanneer een lid twee keer achtereenvolgens afwezig is zonder dit gemeld te hebben, het lid waarschuwen. Wanneer deze na de waarschuwing nog eens twee keer achtereenvolgens afwezig is zonder dit gemeld te hebben (dus vier keer achter elkaar in totaal) mogen wij het lid uitschrijven van de cursus. Wij willen dat dit jaar uit gaan voeren. Op deze manier kan het zijn dat er gedurende het jaar plekken vrijkomen voor mensen die bij een groep wilden die al vol zat bij het inschrijfmoment. Bij beide inschrijfmomenten werken wij de wachtlijst bij op volgorde van inschrijving.

4 2. Dance Fever als studentenvereniging Dance Fever heeft relatief gezien erg weinig actieve leden en daar willen wij graag verandering in brengen. We willen dat leden zich meer bewust zijn dat Dance Fever tevens een studentenvereniging is. We zouden graag meer leden hebben die actief zijn in commissies, naar ALV s komen en de activiteiten bezoeken. Dit willen wij bereiken, omdat actieve leden belangrijk zijn voor het bestaan van de vereniging. Daarnaast willen wij het tekort aan bestuurskandidaten dat dit jaar ontstaan is graag voorkomen in de volgende jaren. Het plan om dit te bereiken bestaat uit zeven onderdelen. 2.1 Teambuilding De afgelopen jaren is geprobeerd om van de verschillende stijlen één vereniging te maken. Het doel was om de dansers van alle stijlen met elkaar in contact te brengen en zo het verenigingsgevoel te versterken. Wij hebben echter gemerkt dat zelfs binnen de dansgroepen zelf al niet echt een groepsgevoel is, -althans niet in alle groepen. Wij denken dat het erg lastig is om een verenigingsgevoel te creëren wanneer de dansgroepen zelf niet hecht zijn. Daarom willen wij allereerst graag de band binnen de dansgroepen versterken. Dit doen wij onder andere door op de Dance Fever dag, voorheen de introductiedag, de groepjes niet random te verdelen, maar leden die dezelfde stijl dansen al bij elkaar te zetten. Wij hopen dat de leden door dit groepsgevoel ook meer voor de vereniging gaan voelen en ze als groep deel zullen nemen aan activiteiten. Wij willen hiermee de leden bereiken die nu alleen danslessen volgen. Zij zullen vanaf nu in de danslessen zelf betrokken worden bij de vereniging. Dit willen wij bereiken door van leden en docenten te vragen om initiatief te tonen om deel te nemen aan activiteiten en om als groep actief toe te werken naar de demoavond en het optreden. Wij hopen ook dat de lustrumactiviteiten ons hierbij helpen. 2.2 Docenten We willen de docenten graag meer betrekken bij de vereniging. We willen de docenten stimuleren om het hiervoor genoemde groepsgevoel te versterken door bijvoorbeeld activiteiten buiten de danslessen te stimuleren, zoals even een drankje doen na de les. Ook willen we graag dat alle docenten de demoavond en het optreden zeer serieus nemen door als groep naar deze speciale momenten toe te werken. Wij willen de docenten ook verzoeken om de leden enthousiast te maken voor de activiteiten. Om dit te bereiken willen wij aan het begin van het jaar een etentje organiseren waarbij wij alle docenten uitnodigen. Bij deze activiteit kunnen de docenten elkaar en ons leren kennen. Wij uiten hiermee alvast onze dank voor hun inzet en verzoeken hen hierbij bovengenoemde zaken. Als dit bevalt, overwegen wij ook een tweede docentenuitje tegen het eind van het jaar. Wij verplichten de docenten niks, maar wij hopen wel dat zij ons begrijpen en onze verzoeken in acht nemen.

5 2.3 Promotie Gedurende dit jaar is er al veel gezegd over de promotie van de activiteiten. Wij vinden dat er een duidelijker PR-plan opgezet moet worden waarin beschreven staat hoe activiteiten gepromoot dienen te worden. Met de opzet hiervan gaan wij ons in de eerste weken van ons bestuursjaar bezig houden. Wij hopen hiermee te bereiken dat de activiteiten bekender worden, en daardoor drukker bezocht. Buiten de promotie van de activiteiten willen wij ook de deelname aan commissies, en het op andere manieren actief zijn voor de vereniging, stimuleren. Wij willen tijdens de introductieperiode en proeflessen al aan de nieuwe (en oude) leden duidelijk maken dat Dance Fever een studentenvereniging is. Wij willen duidelijk zijn over de mogelijkheden die er zijn om naast studie en danslessen meer te doen voor de vereniging. Dit doen wij door tijdens de proeflessen te vertellen welke commissies er zijn en dat daar leden voor gezocht worden. Daarnaast komt op het inschrijfformulier een korte tekst te staan waarin duidelijk wordt gemaakt dat Dance Fever een studentenvereniging is en aangegeven kan worden of het lid geïnteresseerd is in een commissie. Wij hopen dat er door deze transparantie meer leden geënthousiasmeerd raken voor het actief zijn voor de vereniging. 2.4 Ledenkleding Dit jaar is er maar één periode om ledenkleding te passen en aan te schaffen. De pas- en bestelweken zullen rond oktober zijn. Afgelopen jaren is gebleken dat er in de tweede bestelperiode erg weinig kleding besteld werd. We willen deze periode wel meer aandacht geven door deze goed van te voren in de lessen aan te kondigen. We hopen dat er in deze periode meer bestellingen geplaatst worden dan voorheen. Het hebben van ledenkleding kan naar ons idee namelijk ook bijdragen aan het groepsgevoel. 2.5 Borrels Het vijftiende bestuur heeft besloten om de FeBo, en daarmee de organisatie van borrels en feesten, af te schaffen. Wij zijn echter blij met het initiatief van de BoCo (BorrelCommissie) om alsnog borrels te organiseren. De BoCo zal dit jaar zes borrels organiseren waaronder een aantal themaborrels. Door deelname aan deze gezellige borrels hopen wij dat leden zich meer betrokken voelen met de andere leden en de vereniging. 2.6 Lustrum Dit jaar viert DanceFever haar tweede lustrum. De maand november zit vol met activiteiten die door de LustrumCie georganiseerd zijn. Tijdens deze feestelijke activiteiten kunnen leden elkaar en ons beter leren kennen. Wij zijn dan ook van plan om samen met de LustrumCie alle leden enthousiast te maken voor de evenementen in deze bijzondere maand. Wij hopen hiermee dit lustrum onvergetelijk te maken!

6 2.7 Eigen locatie Het vijftiende bestuur heeft al veel actie ondernomen wat betreft het zoeken naar een eigen locatie. Wij denken zelf ook dat het hebben van een eigen verenigingslocatie, waar we naast danslessen ook onze borrels en kleine activiteiten kunnen organiseren, de drempel lager zal maken voor leden om aan deze gelegenheden deel te nemen. Tot en met de lustrummaand zullen wij de zoektocht naar een eigen locatie een lagere prioriteit geven, maar na de lustrummaand zullen wij deze zoektocht actief voortzetten. Het lijkt ons niet realistisch om te denken dat wij dit jaar al een locatie zullen vinden, maar wij hopen in ieder geval stappen te zetten waar het zeventiende bestuur mee verder kan.

7 3.Communicatie Wij vinden het heel belangrijk dat de leden inzicht hebben in ons werk. Hiermee bedoelen we dat we de leden willen betrekken bij waar het bestuur zich mee bezig houdt. 3.1 Samenwerking tussen bestuur en actieve leden Wij als bestuur hebben de actieve leden hard nodig. Wij waarderen hun werk dan ook van harte. Dit jaar is er niemand die de functie Commissaris Algemene Zaken bekleed. Gelukkig kunnen wij sommige taken aan actieve leden uitbesteden. De samenwerking tussen het bestuur en actieve leden zullen wij dit jaar hechter maken. Wij zijn erg blij met initiatief van leden, zoals de spontane oprichting van de BoCo. Dit initiatief willen graag stimuleren, maar is wel volledig vrijwillig. 3.2 ALV s Wij willen ook dit jaar graag vijf ALV s houden, waarnaast we nog een extra ALV plannen voor het bespreken van de nieuwe HR (zie paragraaf 3.6). Verder zullen de leden vanaf nu ook op elke ALV een update krijgen over hoe het staat met het bereiken van de doelen uit ons beleidsplan. Wij staan open voor alle hulp en advies uit de ALV. Wij waarderen de input en ideeën van onze leden zeer. 3.3 Secretariaat Het vorige bestuur heeft een secretariaat geregeld dat wij dit jaar ook zullen gebruiken. Wij zullen regelmatig hier aanwezig zijn zodat wij toegankelijk zijn voor de leden. De tijden zullen aan de leden doorgegeven worden, zodat zij langs kunnen komen wanneer daar behoefte aan is. Verder zullen er ook formulieren, zoals begrotings- en declaratieformulieren, op het secretariaat aanwezig zijn. 3.4 Bestuurstelefoon Wij willen graag goed bereikbaar zijn voor onze leden. Daarom hebben we besloten te investeren in een bestuurstelefoon. Het nummer van deze telefoon zal voor alle leden bekend zijn. Dit nummer zal ook hetzelfde blijven door de jaren heen, wat duidelijkheid en continuïteit verzorgt. Op deze manier zijn wij zowel per mail, in het secretariaat als via de telefoon en WhatsApp bereikbaar. Als dit een succes is, zou het misschien een idee zijn voor volgende jaren om elk bestuurslid een aparte telefoon te geven. 3.5 Presentatie bestuur Wij hebben dit jaar gekozen voor meer opvallende, formele bestuurskleding. Dit sluit aan bij onze visie van DanceFever als studentenvereniging. Dit wil niet zeggen dat wij hiermee meer afstand nemen van de leden. Wij willen herkenbaar zijn als bestuur binnen en buiten de vereniging. In de lessen willen wij de commissies helpen met het enthousiasmeren van de leden om deel te nemen aan activiteiten. Zelf zullen wij natuurlijk ook zo actief mogelijk aanwezig zijn buiten de danslessen. Wij willen de drempel zo laag mogelijk maken voor

8 leden om ons aan te spreken. Wij zullen een open en geïnteresseerde houding aannemen tegenover de leden. Daarnaast zullen wij dit jaar, net als het vijftiende bestuur, een foto in de handtekening onder de mails zetten. Hierover zijn afgelopen jaar vele positieve reacties ontvangen, en wij willen deze transparantie graag voortzetten. 3.6 Meerjarenplan en continuïteit Afgelopen tijd is het bestuur in samenwerking met de RvA bezig geweest met het opstellen van een meerjarenplan. Wij willen hier graag aan verder werken en daarnaast ook het meerjarenplan een vast punt op de agenda van de ALV maken. Wij willen dat de leden bekend zijn met onze ideeën voor de vereniging op lange termijn. Daarnaast willen wij goed gebruik maken van de samenwerking met het oude bestuur en de RvA om de continuïteit van de vereniging te waarborgen. Om deze reden willen wij ook klaar staan voor het zeventiende bestuur om de bestuursoverdracht geleidelijk te laten verlopen door in de periode rondom de bestuurswissel de taken en kennis te delen. 3.7 Nieuw HR Afgelopen jaar is door de HR-werkgroep gewerkt aan een nieuw HR. Wij willen een aparte ALV organiseren om dit HR met de leden te bespreken om hun mening hierover mee te laten wegen.

9 Nawoorden Dance Fever is nu een groeiende vereniging. Een vereniging die al populair is en bekend. In het woord groeiend ligt ook de betekenis vol mogelijkheden. In ons beleid leggen wij erg de nadruk op het werven van actieve leden en het bevorderen van het groepsgevoel. Dance Fever heeft inderdaad een kleine, maar ontzettend gemotiveerde, hechte, warme en actieve kern. Daarnaast heeft Dance Fever vele leden die genieten van het dansen, maar de vereniging niet echt goed kennen. De eerste helft van dit jaar was ik een van die laatsten, maar toen ik eenmaal iets meekreeg van de vereniging zelf, wist ik meteen dat ik meer wilde. Ik hoop dit jaar nóg meer leden datzelfde gevoel te geven. Ik ben erg benieuwd hoe DanceFever over een jaar zal zijn. Of het is zoals ik het nu voor me zie, of misschien zelfs nog beter. Volgend jaar is Dance Fever een gegroeide vereniging. Caroline Bollen Voorzitter Ik ben in eerste instantie bij deze vereniging gekomen om weer te gaan dansen. Ik heb jullie afdansavond bezocht om te zien of dit bij me zou passen. Nou moet ik zeggen; de sfeer overviel me haast. Ik heb in geen enkele vereniging of dansschool ooit zo n pit, maar tevens ook gemoedelijkheid en gezelligheid gezien. Caroline kan het beamen; ik stond werkelijk versteld. Daarom heb ik voor Dance Fever gekozen. In mijn functie staan natuurlijk al veel taken vast. Toch zal ik proberen diezelfde sfeer in mijn werk te steken, zoals ik heb gemerkt op die ene avond. Ik kan jullie beloven dat ik alles uit mijn kunnen zal halen om de rest van mijn bestuurscollega s te helpen alsmede de vereniging zelf zo goed mogelijk te vertegenwoordigen als jullie secretaris voor het komende jaar. Lieke Galas Secretaris Ook ik heb een leven buiten Dance Fever. Ik studeer natuurlijk en heb een kleine bijbaan in Arnhem-Zuid. Verder ben ik lid van SPiN en ermee bezig de laatste activiteit uit mijn commissierooster te organiseren. Lid van Cognac ga ik dit jaar misschien nog worden, maar dan wel passief lid. Aan de sportieve kant ga ik af en toe naar het sportcentrum (Danceworkout op woensdag is vet leuk) en ben een heel enthousiast lid van Lasya. In het weekend probeer ik meestal mijn kamer schoon te maken, maar het lukt mij toch nooit. Binnen Dance Fever zit ik bij Stijldans, Hiphop en Klassiek, maar ik denk dat ik na mijn bestuursjaar nog meer stijlen ga uitproberen. Kei Peitz Penningmeester In mijn functie zal ik ervoor zorgen dat er zo min mogelijk lessen uit zullen vallen en dat er waar nodig extra lessen in worden gepland. Zoals jullie al hebben gelezen in het beleidsplan

10 hebben wij sinds dit jaar een wachtlijst. Hierdoor zorgen wij ervoor dat mensen die geen plek hebben kunnen bemachtigen, alsnog kunnen deelnemen aan de lessen van Dance Fever. Mijn wens voor de toekomst is dat bij Dance Fever de danslessen voor iedere student toegankelijk zullen zijn en dat iedereen de geweldige Dance Fever sfeer zelf kan ervaren. De Dance Fever sfeer is voor mijzelf de drijfveer geweest om deze functie te bekleden en ik hoop dat ik samen met mijn mede bestuursleden deze sfeer kan versterken. Tamara Driessen Commissaris Dans Wat ik graag aan de commissies wil gaan toevoegen, is om door de activiteiten die georganiseerd zullen worden meer samenhang in de groepen te creëren. Hiermee hoop ik dat steeds meer leden actief worden doordat ze samen met hun dansgroep genieten van een leuke activiteit of borrel. Daarnaast wil ik Dance Fever met de commissies meer naamsbekendheid geven. Dit door leuke workshops, optredens, toffe borrels en een goede PR te waarborgen. Ik wil dit gaan doen met behulp van de kennis die ik heb opgedaan bij N.S.V. Ovum Novum. Dit is een heel andere vereniging, maar wel een vereniging waarbij iedereen heel hecht met elkaar is en waarbij activiteiten en PR een belangrijke rol spelen om de vereniging draaiende te houden. Ik hoop dan ook dat ik samen met de commissies het tot een top jaar voor iedereen kan brengen waarbij betrokkenheid met elkaar belangrijk is. Linda Withag Commissiecoördinator

Beleidsplan 18 e Bestuur der S.D.V.N. Dance Fever

Beleidsplan 18 e Bestuur der S.D.V.N. Dance Fever S.D.V.N. DANCE FEVER Beleidsplan e Bestuur der S.D.V.N. Dance Fever 0-0 Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissaris dans Commissaris intern Commissaris extern Juul van Kesteren Naomi Buijs (tot eind

Nadere informatie

Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever

Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever 2016 2017 Voorzitter Secretaris Penningmeester (Vicevoorzitter) Commissaris Dans Commissaris Intern Commissaris Extern Lieke Oppers Leonie Vonk Bas Broere

Nadere informatie

Begroting Resultaat

Begroting Resultaat Door Bas Broere op 29-08-2016. De nummers van de posten komen niet overal overeen met de nummering van voorgaande jaren. Sommige posten hebben geen nummer en een andere kleur. Dit betekent dat ze niet

Nadere informatie

Begroting Pagina 1 van 6

Begroting Pagina 1 van 6 2018-2019 Door Gabi Rahimbaks, gecontroleerd door het XVIII e bestuur, het kandidaatsbestuur, de Raad van Advies en de Kascontrolecommissie. - Het boekjaar 2018-2019 loopt van 1 september 2018 t/m 31 augustus

Nadere informatie

Beleidsplan SDVN Dance Fever 14 e bestuur

Beleidsplan SDVN Dance Fever 14 e bestuur Beleidsplan SDVN Dance Fever 14 e bestuur Tessa van de Kamp Denise Slotman Bob Muit Eva Commeren Lotte Dohmen Caroline Burgers Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissaris Dans Commissaris Algemene

Nadere informatie

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Wij, het 8 e bestuur der SV Archimedes, willen de studie ervaring van studenten verbeteren voor de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen,

Nadere informatie

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Agenda Bestuursvergadering 11 19 december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13.00 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Roxanne Oude Alink en Kim Schuurman Agenda

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Loting Protocol der STUdance. Secretaris

Loting Protocol der STUdance. Secretaris Loting Protocol der STUdance Secretaris Opgesteld door: LootCommissie 2018 (Nancy van der Lee, Julia de Jong, Martha Verkade, Celesta Kasper, Mathilde Mulder), Raad van Advies 2017-2018 (Rennie Minzinga

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13:30 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Kim Schuurman, Manon Verheijen,

Nadere informatie

Beleidsplan SDVN Dance Fever 13 e bestuur

Beleidsplan SDVN Dance Fever 13 e bestuur Beleidsplan SDVN Dance Fever 13 e bestuur Tom de Ruijter Bart Dirven Nienke Holtslag Carine Kleine Haar Marijn de Haan Samoa Otermans Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissaris Dans Commissaris Algemene

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

CT voor Dummies. Meerjaren beleidsplan voor Handbalvereniging De Cirkeltijgers 2010-2015

CT voor Dummies. Meerjaren beleidsplan voor Handbalvereniging De Cirkeltijgers 2010-2015 CT voor Dummies Meerjaren beleidsplan voor Handbalvereniging De Cirkeltijgers 2010-2015 Voorwoord Het gaat goed met de Cirkeltijgers! Kijk naar het ledenaantal, kijk naar de financiële situatie en voel

Nadere informatie

Beleidsplan Verenigingsjaar

Beleidsplan Verenigingsjaar Beleidsplan Verenigingsjaar 2015-2016 Dennis de Groot - Voorzitter Donny Batenburg - Secretaris Arjen Traas - Penningmeester Evi van der Weegen Commissaris Externe Betrekkingen Voorwoord Beste leden van

Nadere informatie

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU)

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) NIEUWSBRIEF Nr. 16 juni 2018 HERCULES ZWOLLE Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) Inhoud Inhoud: Voorwoord Voorwoord We wonnen de derde prijs in Ahoy!

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier Datum: 22-01-2018 VOORWOORD Beste leden, Voor jullie ligt het derde beleidsplan van de A.S.V.A. Alumnivereniging,

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Algemeen b. Voorzitter c. Vicevoorzitter/HR-manager

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Algemene Ledenvergadering 2 oktober Klaas Wilts - Voorzitter Tineke Ellens - Secretaris Marlies Kok - Penningmeester Lotte Hermans - Commissaris Intern Mark van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Beste leden, Ook al mag het eigenlijk niet meer, alsnog de beste wensen voor 2017 aan iedereen! Een nieuw jaar om weer heerlijk te trainen en allerlei leuke dingen

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 01-01 1. Voorwoord Hierbij presenteren wij het ASCI beleidsplan voor het studiejaar 01-01. Met dit beleidsplan willen we inzicht geven in de richting die het bestuur komend jaar aan ASCI wil

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4

Inhoudsopgave 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 Inhoudsopgave 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Algemene uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5 Evenementen 5 2.2 Structuur

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie Secretariaat Villa van Schaeck, 18:30 uur Aanwezigen Carine Eskes (eerder weg), Tom Lormans, Cenna van Manen, Roxanne Oude

Nadere informatie

Beste leden van Eigen Wijs.

Beste leden van Eigen Wijs. 1 Beste leden van Eigen Wijs. Wij, (bestuur en dirigent) zijn benieuwd naar jullie ervaringen, meningen en gevoelens over Eigen Wijs op dit moment. Daarom is deze vragenlijst met 15 vragen ontwikkeld.

Nadere informatie

Bestuurlijke update februari maart 2018

Bestuurlijke update februari maart 2018 Beste SPiN-leden, Hierbij presenteren wij de derde bestuurlijke update van het Xe bestuur. In deze update is te lezen waar wij ons in de afgelopen twee maanden voornamelijk mee bezig hebben gehouden. Voornamelijk

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dansschool DanCin September-Oktober. Jaaaaa Start dansjaar Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

Nieuwsbrief. Dansschool DanCin September-Oktober. Jaaaaa Start dansjaar Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Nieuwsbrief AUGUSTUS 31, 2018 2018, SEPTEMBER-OKTOBER Dansschool DanCin September-Oktober Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, #DANCIN JAAR 5! Hieronder staat het programma voor de maanden september

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van International Federation of Medical Students Associations The Netherlands (IFMSA-NL) voor het beleidsjaar 2014-2015. Hierin zijn de

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Visie en Beleid 2015-2016

Visie en Beleid 2015-2016 Visie en Beleid 2015-2016 21 e bestuur Koepel der Christelijke Studentenverenigingen Nijmegen Maaike Bollemaat - Voorzitter Amanda van der Heiden - Secretaris Daniël Petri - Penningmeester Evelien Flikweert

Nadere informatie

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Beschrijving functies... 5 Voorzitter... 5 Secretaris... 5 Penningmeester... 5 Algemeen

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 14-03-2016 Studievereniging Gezondheidszorgpsychologie Radboud Universiteit Nijmegen 1. Algemene bepalingen 1.1 Op basis van artikel 24 van de statuten van de Studievereniging Halo, hierna te noemen de

Nadere informatie

1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda: Audrey opent om uur. Speciaal welkom voor Ineke D als toehoorder (voor het eerst)!

1. Opening, mededelingen en vaststelling agenda: Audrey opent om uur. Speciaal welkom voor Ineke D als toehoorder (voor het eerst)! Notulen Bestuursvergadering Valley Voices donderdag 25 augustus 2016 Aanvang 19.45 uur bij Emma Daniels Aanwezig: Corrie, Ineke vrp, Ineke D, Toos, Doris, Emma, Audrey Afwezig: 1. Opening, mededelingen

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging.

14 september Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. N.S.P.V. Lasya Huishoudelijk Reglement 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der vereniging. 1 Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Oprichtingsplan 2010/2011

Oprichtingsplan 2010/2011 Oprichtingsplan 2010/2011 Saxion Hogeschool Enschede, Juni 2010 Pag. 1 Inleiding Voor u ligt het oprichtingsplan voor studievereniging Construct, die de studies Bouwkunde en Civiele Techniek van de Saxion

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION HUISHOUDELIJK REGLEMENT TILBURGSE STUDENTEN DANSVERENIGING DANCENATION VERSIE: JANUARI 2017 Tilburgse Studenten Dansvereniging DanceNation www.tsdvdancenation.nl Tilburg, januari 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya

Huishoudelijk Reglement N.S.P.V. Lasya 14 september 2016 Dit is het Huishoudelijk Reglement der Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya, behorend bij de statuten der 1 Algemene bepalingen 1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden

Nadere informatie

Beleidsplan D.S.V. 4 happy feet

Beleidsplan D.S.V. 4 happy feet splan D.S.V. 4 happy feet 11-12 Merlinde Al Keith Davelaar Melissa Martos Jasmien de Vette Vincent Kroeze 12 oktober 11 splan D.S.V. 4 happy feet 11-12 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van D.S.V.

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Algemene uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5 Evenementen

Nadere informatie

Informatie en Inschrijfformulier nieuwe leden

Informatie en Inschrijfformulier nieuwe leden Informatie en Inschrijfformulier nieuwe leden Welkom bij Arashi! In deze brief vind je informatie over het lidmaatschap, de contributie en algemene informatie die van belang is voor het lid worden bij

Nadere informatie

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH

Iban: NL73RABO te Rijswijk ZH Jaarplan 2016 van de Nederlandse Minigolf Bond In het meerjarenbeleidplan van 2012 tot 2016 waardig aan de slag staan de hoofddoelstellingen die in deze periode gehaald dienen te worden. Elk jaar zal er

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl Verenigingsgids Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Visie... 5 Activiteiten... 7 Algemene Ledenvergadering... 8 Kamer van Koophandel... 8 Financiën...

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Wat is Integrand?... 4 Missie en visie... 4 Core business... 4 Structuur van Integrand...

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrije speeltuin

Stappenplan voor een rookvrije speeltuin Wat is een rookvrije speeltuin? De hele speeltuin is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en in de speeltuin wordt met bordjes aangegeven dat het rookvrij is. De

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement der Studentendansvereniging STUdance

Huishoudelijk reglement der Studentendansvereniging STUdance Huishoudelijk reglement der Studentendansvereniging STUdance Opgemaakt door het bestuur en goedgekeurd door de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 7 maart 2014. Meest recent gewijzigd door het

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Bestuursjaar bij Integrand Amsterdam. Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Bestuursjaar bij Integrand Amsterdam. Integrand verbindt en stimuleert ambitie Bestuursjaar bij Integrand Amsterdam Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand Amsterdam in? 4. Functies a. Voorzitter

Nadere informatie

Beleidsdoelen

Beleidsdoelen Beleidsdoelen 2018-2019 1 Betrokkenheid van de leden Komend jaar willen we ons focussen op betrokkenheid van de leden, dit doen we door onderscheid te maken tussen twee groepen. 1. Eerstejaars Pogen de

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2)

INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) INSCHRIJVINGSFORMULIER EN MACHTIGING V.A.S. ARASHI 2015-2016 (1/2) Lees de voorwaarden op de informatiebrief van dit formulier goed door! Er wordt via een e-mail bevestigd dat het formulier verwerkt is.

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

Deze maand in de nieuwsbrief. Activiteiten afgelopen periode: Aankomende activiteiten. Overig. Beste leden,

Deze maand in de nieuwsbrief. Activiteiten afgelopen periode: Aankomende activiteiten. Overig. Beste leden, Beste leden, Helaas helaas, de zomervakantie en het niks doen zijn weer voorbij. Voor velen is de zomer alweer een vervagende herinnering die soms een glimlach op je gezicht kan toveren, de meeste mensen

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. WORD ACTIEF BIJ DE ACLO! 3 2. OVER DE ACLO 4 2.1 Wat biedt de ACLO? 5 2.1.1 Vrije uren 5 2.1.2 Algemene uren 5 2.1.3 Cursussen 5 2.1.4 Verenigingen 5 2.1.5 Evenementen

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

Beleidsplan IFMSA-Rotterdam

Beleidsplan IFMSA-Rotterdam Beleidsplan IFMSA-Rotterdam 2016-2017 1 Voorwoord Waarde lezer, Hierbij presenteert het Dagelijks Bestuur van IFMSA-Rotterdam 2016-2017 u zijn beleidsplan. Hoogachtend, Juliette Mattijsen Ludan Gao Sjoerd

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1

Vrijwilligersbeleid. Versie 1.1 Vrijwilligersbeleid Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Structuur vrijwilligersbeleid... 4 1.1 Binnenhalen... 4 1.2 Begeleiden... 5 1.3 Behouden en belonen... 5 2. Uitvoering vrijwilligersbeleid... 6 2.1

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar 2019-2020 Integrand Groningen Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november 23.59 Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Voorwoord. Kandidaatsbestuur Komma, Kim Evers. Irene Steens. Gaby Somers. Pagina 1 van 8

Voorwoord. Kandidaatsbestuur Komma, Kim Evers. Irene Steens. Gaby Somers. Pagina 1 van 8 Beleidsplan 2012-2013 Voorwoord Een nieuwe, frisse vereniging die bruist van interessante activiteiten en met een netwerk waar je op kunt bouwen. Dit is het beleidsplan van het eerste kandidaatsbestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

EUROPESE AEGEE STEDEN

EUROPESE AEGEE STEDEN STRUCTUUR AEGEE-Amsterdam wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van april tot april hun uiterste best om alles op rolletjes

Nadere informatie

INSCHRIJVINGEN BIJ TERPSICHORE seizoen 2016-17

INSCHRIJVINGEN BIJ TERPSICHORE seizoen 2016-17 INSCHRIJVINGEN BIJ TERPSICHORE seizoen 2016-17 ü 10% KORTING bij inschrijving én betaling voor 1/7/2016 ü 2 GRATIS PROEFLESSEN in september voor iedereen! Start van dansseizoen vanaf 1/9/2016. ü Ook vooraf

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrije speelplek

Stappenplan voor een rookvrije speelplek Wat is een rookvrije speelplek? Het gehele speelterrein is rookvrij. Zonder uitzonderingen. De rookvrije regels staan in het reglement en op het terrein wordt met bordjes aangegeven dat het rookvrij is.

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

Bestuursplan Cramer I

Bestuursplan Cramer I Voorwoord Er staat een nieuw, fris bestuur klaar om de afdeling te dienen. Een van de kerntaken van de Jonge Democraten is het enthousiast maken van jongeren voor politiek. Dit jaar willen wij ook daar

Nadere informatie

Beleidsplan kandidaatsbestuur 2011-2012

Beleidsplan kandidaatsbestuur 2011-2012 Beleidsplan kandidaatsbestuur 2011-2012 Remy Middelhoff Voorzitter Stijn Peeters Vice-voorzitter Justin Hoek Penningmeester Tessa Stoffelsen Onderwijscommissaris Merel van Zelderen Secretaris Versie 2,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3 Van het bestuur De competitie is inmiddels weer in volle gang en de eerste maand van seizoen 2018-2019 zit er

Nadere informatie

Contact. Februari Beste ouder, verzorger, De agenda is verplaatst naar het einde van de nieuwsbrief.

Contact. Februari Beste ouder, verzorger, De agenda is verplaatst naar het einde van de nieuwsbrief. Februari 2018 Beste ouder, verzorger, Voor u ligt alweer de nieuwsbrief van februari. De weken vliegen weer voorbij. Op school zijn leerkrachten en leerlingen altijd hard bezig om samen mooi onderwijs

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school 2016 Tussen Schoolse Opvang De Klimop school Fitkidz 1-4-2016 Fitkidz Van harte welkom Wie zijn wij: Fitkidz is een jonge en zeer gedreven organisatie met professionele- en gemotiveerde mensen. Onze organisatie

Nadere informatie

VIDIUS ZOEKT NIEUW BESTUUR

VIDIUS ZOEKT NIEUW BESTUUR VIDIUS ZOEKT NIEUW BESTUUR VOORWOORD Beste Utrechtse student, Momenteel is het vijfde bestuur van VIDIUS nog hard aan het werk om jouw belangen te behartigen. Gevraagd en ongevraagd laten wij horen wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Hallo allemaal, Via deze nieuwsbrief willen we jullie dit keer iets uitgebreider informeren over wat CSN precies doet. In de agenda vinden jullie wat er de komende tijd gaat komen. Daarnaast zullen we

Nadere informatie

Behoefteonderzoek Resultaten

Behoefteonderzoek Resultaten Behoefteonderzoek Resultaten 5 10 Inleiding Dit jaar is er voor het eerst een grootschalig Dimensie behoefteonderzoek gedaan onder alle (huidige) studenten Psychologie, Onderwijskunde en EST. Dit om te

Nadere informatie

Studentenvereniging S.V.A.A. NoNoMes Samenwerkingsmogelijkheden 2013

Studentenvereniging S.V.A.A. NoNoMes Samenwerkingsmogelijkheden 2013 Studentenvereniging Samenwerkingsmogelijkheden 2013 Email pr@nonomes.nl NoNoMes NoNoMes is een snel groeiende studentenvereniging voor alle studenten die in Amsterdam studeren. Meer dan 350 actieve leden

Nadere informatie

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Utrecht! Sollicitatiedeadline: zondag 6 mei uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij?

SOLVE Bestuursjaar. Word bestuurder van SOLVE Utrecht! Sollicitatiedeadline: zondag 6 mei uur. Wie zoeken wij? Wat bieden wij? SOLVE Bestuursjaar Wie zoeken wij? Affiniteit met consultancy Maatschappelijke betrokkenheid Analytisch denkvermogen Ambitie en ondernemerschap Sociaal vaardig Wat vragen wij? Gemiddeld 20 uur per week

Nadere informatie

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 1 Voorwoord Beste leden, Voor jullie ligt het beleidsplan 2013-2018; een leidraad waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. De

Nadere informatie