Raadsvoorstel advies over de bezwaarschriften van de heer A.C.M.S. bed rij venterrein Goederendistributiecentrum Acht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel advies over de bezwaarschriften van de heer A.C.M.S. bed rij venterrein Goederendistributiecentrum Acht"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsnummer og.r6o5.00i Inboeknummer Adviesdatum commissie b.o. xz september 2003 Dossiernummer Raadsvoorstel advies over de bezwaarschriften van de heer A.C.M.S. Jansen (De Hoeven Beheer B.V., Servicebureau Jansen, ADS e-services B.V. i.o.), de heer P.H.N. van Eijk ("Qp Acht" Beheer B.V.) en MCB Nederland B.V., gericht tegen het voorbereidingsbesluit bed rij venterrein Goederendistributiecentrum Acht Bij brief van 5 maart 2003 heeft de heer mr. A.A.P. M. T heunen van Van Rooy en Theuns Advocaten namens zijn clienten de heer A.C.M.S. Jansen (De Hoeven Beheer B.V., Servicebureau Jansen, ADS e-services B.V. i.o.) - hierna te noemen bezwaarmaker I ÃćâĆňâĂİ, en de heer P.H.N. van Eijk ("Op Acht" Beheer B.V.) - hierna te noemen bezwaarmaker II - bezwaar aangetekend tegen het voorbereidingsbesluit bedrijventerrein Goederendistributiecentrum Acht. Bij brief van 19 maart 2003 heeft de heer mr. W.A. Braams van Dubach Advocaten namens MCB Nederland B.V. - hierna te noemen bezwaarmaker III - bezwaar aangetekend tegen hetzelfde besluit. De commissie heeft tijdens een openbare hoorzitting op 12 juni 2003 aan bezwaarmaker I en II de gelegenheid geboden om de bezwaren nader toe te lichten. Van deze gelegenheid is door bezwaarmaker I en II gebruik gemaakt. Ter zitting was uw college vertegenwoordigd door de heer drs. R. Geelen en mevrouw mr. E. van den Nieuwelaar (beiden werkzaam bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer). Aangezien het bezwaarschrift van bezwaarmaker III door een omissie van het ambtelijk apparaat niet tijdig naar de commissie is doorgestuurd, is op10juli 2003 een nieuwe hoorzitting gehouden. Voor deze hoorzitting zijn bezwaarmakers I, II en III uitgenodigd. Bezwaarmakers I en il hebben echter aangegeven een nieuwe hoorzitting niet nodig te achten. Derhalve is alleen bezwaarmaker III verschenen. Uw college was ter zitting vertegenwoordigd door mevrouw mr. E. van den Nieuwelaar en de heer mr. drs. C. Wildeboer Schut. Op beide hoorzittingen werd Hoek Loos Medical B.V. vertegenwoordigd door de heer mr. Tj. van Rij.

2 Raadsaummer Og.R6O5.OOI Voorgeschiedenis Op 2 juli 2001 heeft zich een calamiteit voorgedaan bij Hoek Loos Medical B.V. (hierna: HLM) aan de Kanaaldijk Noord. Het voor die locatie geldende bestemmingsplan laat herbouw van het bedrijf niet zonder meer toe. Derhalve is besloten om HLM te vestigen op het Goederendistributiecentrum Acht. Op de locatie waar HLM zal worden gevestigd is het bestemmingsplan "I Goederendistributiecentrum Acht" van kracht. Dit bestemmingsplan laat de vestiging van HLM wel toe. Voorts is van belang dat op 22 februari 2002 het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer het ontwerpbesluit Kwaliteitseisen externe veiligheid inrichtingen milieubeheer heeft vastgesteld. Dit ontwerpbesluit heeft tot doel om de risico s waaraan burgers in hun leefomgeving worden blootgesteld tot een aanvaardbaar minimum te beperken door grenswaarden te stellen aan het plaatsgebonden risico van bepaalde (beperkt) kwetsbare objecten. Hierna wordt deze grenswaarde aangeduid als het "risicocontour". De toenmalige minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer heeft de gemeente Eindhoven bij brief van 18 april 2002 laten weten dat aan dit ontwerpbesluit reeds zoveel mogelijk toepassing moet worden gegeven. Indien het ontwerpbesluit formeel in werking treedt (naar verwachting begin 2004) komt om HLM een risicocontour te liggen. Bestuursorganen dienen bij het nemen van diverse besluiten dan rekening te houden met deze risicocontour. Dit betekent dat in de toekomst HLM en omliggende bedrijven mogelijk worden geconfronteerd met beperkingen. Het ontwerpbesluit bepaalt echter in artikel 3 dat het besluit niet van toepassing is op: A kwetsbare en beperkt kwetsbare objecten die zijn gelegen op gronden waaraan het bestemmingsplan de mogelijkheid van de vestiging van bepaalde risicovolle bedrijven, zoals genoemd in artikel 2 van het ontwerpbesluit, insluit en vestiging uitsluit van: 1 ondernemingen op het gebied van horeca, post en telecommunicatie, zakelijke dienstverlening, financiele instellingen, instellingen op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en recreatie (...); 2 woningen (...); 3 gebouwen waar dagopvang van minderjarigen plaatsvindt. Het vorenstaande betekent dat met het wijzigen van het geldende bestemmingsplan op een dusdanige wijze dat het valt onder het bereik van artikel 3 van het ontwerpbesluit, het besluit niet meer van toepassing is. Hierdoor is het mogelijk om bestaande en nieuwe bedrijvigheid in de toekomst mogelijk te maken voor HLM en andere

3 +e++ Raadsnummer Og.R6O5.OOI bedrijven. In dat kader is op 3 februari 2003 door de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen ex artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Dit voorbereidingsbesluit is in werking getreden daags na de publicatie op 19 februari Standpunt van partijen Bezwaarmakers I en II voerenin het bezwaarschrift aan dat: er voor beide bezwaarmakers concrete plannen voor uitbreiding bestonden; er geen dan wel in onvoldoende mate rekening is gehouden met de uitbreidingsmogelijkheden c.q. uitbreidingsbeperkingen van bezwaarmakers; de gebruikswaarde alsmede de verkoopwaarde van de percelen van bezwaarmakers negatief zijn be/nvloed; de artikelen 3:9, 3:46 en 3:47 van de Awb zijn geschonden; tevens wordt verzocht om een zuiver en onzuiver schadebesluit. Volledigheidshalve wordt vermeld dat het verzoek om een zuiver schadebesluit is doorgestuurd naar de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer ter beantwoording. Dit betreft immers een verzoek om een primair besluit te nemen. De commissie zal dit aspect dan ook niet bij de advisering betrekken. Ter zitting heeft de heer Theuns het verzoek van zijn clienten om een onzuiver schadebesluit ingetrokken. Voor het overige is een toelichting gegeven op het bezwaarschrift. Bezwaarmaker III voert het volgende aan: door de risicocontour en de bestemmingsplanwijziging daalt de waarde van de percelen die MCB in bezit heeft doordat de gebruiksmogelijkheden worden beperkt; verwezen wordt naar een rapport van RSP makelaars waarin de schade wordt begroot op een bedrag van < ,ÃćâĆňâĂİ ; MCB wil een kantoorpand vestigen waar ongeveer 350 medewerkers plaats moeten kunnen nemen. De gemeente is van dit voornemen op de hoogte, verwezen wordt naar de "Voorstellen uitbreiding fase l tot en met lv" en het rapport "Invulling strategische grondreserve MCB". Door de vestiging van HLM op het naastgelegen perceel zou dit niet meer mogelijk zijn, aangezien een risicocontour om HLM komt te liggen. De vertegenwoordigers van uw college hebben het volgende aangevoerd: Het is niet correct om te stellen dat het huidige bestemmingsplan wordt herzien om de vestiging van HLM mogelijk te maken; het vigerende bestemmingsplan laat de vestiging van HLM immers toe. Met de bestemmingsplanherziening wordt alleen beoogd om bestaande en nieuwe bedrijven in de toekomst de mogelijkheid te bieden om uit te breiden.

4 Raadsnummer Og.R605.OOI In het voorbereidingsbesluit wordt overigens uitgegaan van een risicocontour van 140 meter. Daarbij is echter uitgegaan van het productieproces zoals dat nu plaatsvindt bij HLM aan de Kanaaldijk Noord. Op de nieuwe locatie zal sprake zijn van een gewijzigde bedrijfsvoering waardoor de risicocontour is teruggebracht tot 35 meter. Het voorbereidingsbesluit dient nu om te onderzoeken welke gedeelten van de bestemmingsplannen hierdoor moeten worden herzien. Tevens sluit het vigerende bestemmingsplan dezelfde activiteiten uit als bedoeld in artikel 3 van het ontwerpbesluit (ondernemingen op het gebied van horeca, post en telecommunicatie, zakelijke dienstverlening, financiele instellingen, instellingen op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en recreatie, woningen en gebouwen waar dagopvang van minderjarigen plaatsvindt). Bezwaarmakers worden dan ook niet in een nadeliger positie gebracht door de voorgenomen bestemmingsplanwijziging. Van bezwaarmaker I en ll zijn geen bouwplannen bekend (anders dan een bouwplan waaraan reeds medewerking wordt verleend). Bezwaarmaker III wijst op enkele stukken waaruit zou moeten blijken dat een kantoor voor 350 werknemers is beoogd. Echter, los van de vraag of het vigerende bestemmingsplan dit toelaat, wordt in het rapport "Invulling strategische grondreserve MCB" juist rekening gehouden met de komst van HLM en een risicocontour van 140 meter. Het voornemen van MCB om op korte termijn een kantoor bestemd voor 350 werknemers te bouwen, is bij de gemeente niet bekend. De vertegenwoordigers van uw college zien dan ook geen gronden waarom het voorbereidingsbesluit niet zou mogen worden genomen. De vertegenwoordiger van Hoek Loos Medical B.V. heeft het volgende ingebracht: het standpunt van de gemeente wordt onderschreven; het nieuwe productieproces is voor de commissie duidelijk uiteengezet; aangegeven wordt dat de aanhoudingsplicht voor bouwplannen kan worden doorbroken. Heroverweging Ingevolge artikel 21 van de WRO kan de gemeenteraad verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid. Bij dit voorbereidingsbesluit wordt bepaald voor welk gebied het besluit geldt en met ingang van welke dag het in werking treedt. Een voorbereidingsbesluit vervalt indien niet binnen een jaar na inwerkingtreding het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage is gelegd. Bij uitspraak van 15 januari 2003 (Gemeentestem 7182, p. 179) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State overwogen dat gezien de bewoordingen van artikel 21, eerste lid van de WRO en de aard van deze bevoegdheid, aan de raad

5 Raadsnummer Og.R6O5.OOI een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt. Er zal dan ook slechts aanleiding zijn voor de conclusie dat de gemeenteraad niet in redelijkheid tot het nemen van een voorbereidingsbesluit heeft kunnen overgaan, indien reeds bij een globale beschouwing aanstonds duidelijk is dat het voorbereidingsbesluit onaanvaardbaar is. Daarmee is het toetsingskader voor de commissie gegeven. De commissie stelt vast dat het voorbereidingsbesluit niet is genomen om de vestiging van HLM mogelijk te maken, maar om bestaande en nieuwe bedrijven in de toekomst de mogelijkheid te bieden om uit te breiden nu om HLM waarschijnlijk een risicocontour komt te liggen. De vraag of deze contour 140 meter dan wel 35 meter zal bedragen, is in het kader van het voorbereidingsbesluit minder relevant: met het voorbereidingsbesluit wordt juist beoogd om te onderzoeken welk bestemmingsplangebied moet worden herzien (met andere woorden: welk risicocontour zal gaan gelden en hoe dat wordt vertaald in het bestemmingsplan), terwijl tegelijkertijd de wettelijke mogelijkheid wordt geboden om ongewenste ontwikkelingen tegen te houden. Artikel 50 van de Woningwet kent immers een aanhoudingsgrond indien een voorbereidingsbesluit in werking is getreden. Overigens kan deze aanhoudingsgrond worden doorbroken indien het college van mening is dat het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan (dan wel de herziening van een bestemmingsplan). Dat het voorbereidingsbesluit op dit moment beperkingen kan opleveren voor nieuwe bouwaanvragen die onder het voorbereidingsbesluit vallen, is evident. Artikel 49 van de WRO bepaalt echter dat schade door aanhouding ex artikel 50 van de Woningwet welke redelijkerwijs niet of niet geheel voor zijn laste behoort te blijven naar billijkheid wordt vergoed. Het enkele feit dat schade kan ontstaan ten gevolge van het voorbereidingsbesluit, vormt dan ook geen grond om te oordelen dat het voorbereidingsbesluit niet had mogen worden genomen. Met betrekking tot de concrete bouwplannen die zouden bestaan, overweegt de commissie als volgt. Van bezwaarmaker II zijn geen bouwplannen bekend bij de gemeente. Dit is tijdens de zitting ook niet aannemelijk geworden. Bezwaarmaker I heeft wel een bouwplan ingediend (zaaknummer 02/982) en aan dit bouwplan wordt door de gemeente medewerking verleend. Het is de commissie dan ook niet gebleken dat concrete bouwplannen van deze bezwaarmakers geen doorgang kunnen vinden. Bezwaarmaker III stelt wel concrete bouwplannen te hebben: een kantoor waar 350 werknemers moeten worden gehuisvest. Ter zitting heeft de gemeente aangevoerd dat een dergelijk bouwplan op grond van het vigerende bestemmingsplan I Goederendistributiecentrum Acht niet is toegestaan. Belangrijker is echter het feit dat het de commissie ook niet is gebleken dat concrete bouwplannen bestaan voor een kantoor. De door bezwaarmaker III aangehaalde "Voorstellen uitbreiding fase I t/m IV"

6 Raadsnummer OP.R605.OOI geven een totaalvisie voor het perceel van MCB. Deze plannen dateren uit Uit de akte van ruil en levering blijkt dat MCB zich heeft verplicht om gefaseerd te gaan bouwen, hetgeen uiterlijk op 31 december 2002 zou moeten zijn gerealiseerd. Dit is echter niet gebeurd. Sterker nog, MCB heeft geen gebruik gemaakt van de optie die ze hadden op een extra stuk grond, waarna de gemeente deze grond heeft verkocht aan HLM. Vervolgens hebben de gemeente en MCB samen onderzocht hoe de niet gebruikte grond zo efficient mogelijk kan worden gebruikt. In dat kader is het rapport "Invulling strategische grondreserve MCB" opgesteld. In dit rapport wordt door MCB diverse malen aangegeven dat het bedrijf "op dit moment nog geen plannen heeft voor uitbreiding, waardoor de open ruimte naar verwachting voorlopig onbenut zal blijven". De commissie kan dan ook geen andere conclusie trekken dan dat de gemeente niet op de hoogte kan zijn van hetgeen door bezwaarrnaker III wordt gesteld, namelijk dat MCB concrete bouwplannen zou hebben. Overigens merkt de commissie op dat in onderhavig rapport ook wordt uitgegaan van een risicocontour voor HLM. Voorts dient het rapport planschade van bezwaarmaker III te worden besproken. De commissie is van mening dat in het rapport enkele verkeerde uitgangspunten worden gehanteerd. Zo bedraagt de risicocontour op de nieuwe locatie van HLM waarschijnlijk geen 140 meter en is van de uitbreiding fase III, zoals hierboven reeds is uiteengezet, ook niet bekend dat deze zal worden gerealiseerd. Dit heeft tot gevolg dat het rapport geen valide basis vormt om het bedrag van < ,ÃćâĆňâĂİ te onderbouwen. Derhalve kan de commissie op basis van dit rapport niet tot de conclusie komen dat reeds het nemen van een voorbereidingsbesluit onaanvaardbaar zou zijn. Ook voor het overige is het de commissie niet gebleken dat het voorbereidingsbesluit niet in redelijkheid had kunnen worden genomen. Conclusie. Een voorbereidingsbesluit wordt genomen om te onderzoeken op welke wijze het bestemmingsplan dient te worden gewijzigd. In casu maakt het voorbereidingsbesluit het gebruik van de gronden dat voorheen was toegestaan op basis van het vigerende bestemmingsplan niet onmogelijk. Van concrete bouwplannen die geen doorgang kunnen vinden, is niet gebleken. De commissie stelt zich op het standpunt dat bij een globale aanschouwing van de aangevoerde feiten en/of omstandigheden niet de conclusie kan worden getrokken dat bezwaarmakers worden gehinderd dan wel schade ondervinden op een dusdanige wijze dat reeds hierdoor het nemen van een voorbereidingsbesluit onaanvaardbaar zou zijn.

7 v p Raadsuummer Og.R6Og.OOX Gelet op het vorenstaande adviseert de commissie u om de bezwaarschriften van bezwaarmakers I, II en III ongegrond te verklaren. De commissie voor bezwaren en ombudszaken, H. de Kok, voorzitter. M. Schavemaker, secretaris.

8 v p Raadsnummer og.r6og.ooz Ontwer p Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; beschikkende op de bezwaren van de heren A.C.M.S. Jansen (De Hoeven Beheer B.V., Servicebureau Jansen, ADS e-services B.V. i.o.), de heer P.H.N. van Eijk ("Op Acht" Beheer B.V.) en MCB Nederland B.V., gericht tegen het voorbereidingsbesluit d.d. 3 februari 2003 inzake bedrijventerrein Goederendistributiecentrum Acht; gezien het advies van de commissie voor bezwaren en ombudszaken d.d. 17 september 2003; besluit: met overneming van de motieven van de commissie voor de bezwaren en ombudszaken de bezwaren van de heren A.C.M.S. Jansen (De Hoeven Beheer B.V., Servicebureau Jansen, ADS e-services B.V. i.o.), de heer P.H.N. van Eijk ("Op Acht" Beheer B.V.) en MCB Nederland B.V. ongegrond te verklaren. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 3 november 2003., voorzitter., griffier. EN

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Op 3 juli 2001 heeft zich een calamiteit voorgedaan bij Roek Loos Medical B.V. (HLM),

gemeente Eindhoven Op 3 juli 2001 heeft zich een calamiteit voorgedaan bij Roek Loos Medical B.V. (HLM), r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer og.r259.004 Inboeknummer oapoooxox Beslisdatum Bikw x4 januari zoop Dossiernummeraoa.4Sx Raadsvoorstel tot het nemen van een

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Bijlage bij nr. 2006-151 BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Onderwerp Bezwaarschrift van Van Riet en Associees,

Nadere informatie

Gemeente jn Eergen op Zoom

Gemeente jn Eergen op Zoom li^k" Gemeente jn Eergen op Zoom d.d. RAADSVERGADERING Besfosing:. Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 24 februari 2005 SROB/05/024 Beslissing op bezwaar tegen het voorbereidingsbesluit genomen voor

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake het verzoek van Pisa Beheer B.V.,

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake het verzoek van Pisa Beheer B.V., gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2209.OOI Inboeknummer o7bstors48 Beslisdatum B%W t7 juli 2007 Dossiernummer 729 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake het verzoek

Nadere informatie

Ruimtelijke ontwikkeling, grondbedrijf en verkeer 2.4 Sterke stad Meer werkgelegenheid

Ruimtelijke ontwikkeling, grondbedrijf en verkeer 2.4 Sterke stad Meer werkgelegenheid Voorstel aan de raad Nummer: 160015495 gemeente Lelystad Portefeuille: Programma: Programma onderdeel Steller: Afdeling: Telefoon: E-mail: Ruimtelijke ontwikkeling, grondbedrijf en verkeer 2.4 Sterke stad

Nadere informatie

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Beslissing op bezwaar afwijzing verzoek herziening bestemmingsplan Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk

Nadere informatie

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e maal een advies inzake de bezwaarschriften van de heer B.J.H. Brugge, De Goedemeent 15 en de

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel proceduresoort Eerste aanleg - meervoudig rechtsgebied Kamer 2 - Milieu - Overige

het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel proceduresoort Eerste aanleg - meervoudig rechtsgebied Kamer 2 - Milieu - Overige Essentie uitspraak: Een bedrijfswoning moet een functionele binding hebben met het bedrijf. Dat moet in de milieuvergunning zijn geregeld. Het bestemmingsplan moet de functie bedrijfswoning vervolgens

Nadere informatie

ONS KENMERK: DOORKIESNUMMER: DATUM ADVIES: BMO/JZ/R&M/BZ augustus 2013 en

ONS KENMERK: DOORKIESNUMMER: DATUM ADVIES: BMO/JZ/R&M/BZ augustus 2013 en COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN VAN DE GEMEENTE ENSCHEDE POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede Aan Burgemeester & Wethouders van Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 7511 HC Enschede TELEFOON 053 4818181 ONS

Nadere informatie

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2.

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2. gemeente Eindhoven 16 R6678 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00199 Beslisdatum B&W 16 februari 2016 Dossiernummer 16.07.652 Raadsvoorstel vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan

Nadere informatie

Essentie uitspraak: Casus: Noot

Essentie uitspraak: Casus: Noot Essentie uitspraak: bestemmingsplannen die na de inwerkingtreding van het Bevi worden vastgesteld of herzien, moeten, voor zover zij betrekking hebben op kwetsbare objecten, direct in overeenstemming zijn

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsbijlageAdvies over de bezwaren van de heer M. Renders, van de erven J. van Dooren en van mevrouw ).

gemeente Eindhoven RaadsbijlageAdvies over de bezwaren van de heer M. Renders, van de erven J. van Dooren en van mevrouw ). r+i gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer OOP003488 Aaviesdatum cie b.b. 22 juni 2000 Beslisdatum BttW 29 augustus 2000 Dossiernummer 035.404 RaadsbijlageAdvies over de bezwaren

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 31 januari 2007 Nummer : Raad 2007/002 Datum voorstel : 10 januari 2007 Portefeuillehouder Primaathouder : drs. J. de Gruijter 078 69 21 313 j.de.gruijter@alblasserdam.nl :

Nadere informatie

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBASS:2012:2307, Bekrachtiging/bevestiging

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBASS:2012:2307, Bekrachtiging/bevestiging ECLI:NL:RVS:2014:110 Instantie Raad van State Datum uitspraak 22-01-2014 Datum publicatie 22-01-2014 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201300676/1/A2 Eerste

Nadere informatie

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6 Bestemmingsplan Gemeente Aalten Buitengebied Groenenveld Aalten 2007, in Groot Deunkweg Aalten 6 TOELICHTING 1. Aanleiding Op 16 juni 2010 (nr. 200806665/1/R2) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van

Nadere informatie

Uitspraak /1/R1

Uitspraak /1/R1 Uitspraak 201601235/1/R1 Datum van uitspraak: woensdag 31 augustus 2016 Tegen: de raad van de gemeente Bergen Proceduresoort: Eerste aanleg - meervoudig Rechtsgebied: Ruimtelijke-ordeningskamer - Bestemmingsplannen

Nadere informatie

De raad nam het voorstel van het college over en nam opnieuw een voorbereidingsbesluit op 1 november 2007.

De raad nam het voorstel van het college over en nam opnieuw een voorbereidingsbesluit op 1 november 2007. Advies van de Commissie voor bezwaar van de gemeente Doetinchem (Kamer voor Algemene Zaken) inzake een drietal bezwaarschriften gericht tegen het voorbereidingsbesluit Verheulsweide, Harveld 1978 en gedeelten

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2017

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2017 venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2017 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg

Nadere informatie

1)estuursreclaqirA,IL

1)estuursreclaqirA,IL Raad vanstate 1)estuursreclaqirA,IL Raad van de gemeente Hof van Twente Postbus 54 7470 AB GOOR Gemeente Hof van Twente [Nr: [Afdeling: Bvo: a / nee lingekomen: 2 JULI 2015 Kopie aan: Archief: \N / NR

Nadere informatie

LJN: BO2154,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-hertogenbosch, AWB 10/2913 en 10/3065

LJN: BO2154,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-hertogenbosch, AWB 10/2913 en 10/3065 LJN: BO2154,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-hertogenbosch, AWB 10/2913 en 10/3065 Print uitspraak Datum uitspraak: 22-10-2010 Datum publicatie: 29-10-2010 Rechtsgebied: Bouwen Soort procedure: Voorlopige

Nadere informatie

De commissie voor beroep- en bijzondere bezwaarschriften Gemeente Dordrecht

De commissie voor beroep- en bijzondere bezwaarschriften Gemeente Dordrecht De commissie voor beroep- en bijzondere bezwaarschriften Gemeente Dordrecht Aan de gemeenteraad van Dordrecht Onderwerp Advies op het bezwaarschrift van mr. A. van Diermen namens de Belangenvereniging

Nadere informatie

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is

Noot van de commissie: Ook hier blijkt weer dat externe veiligheid ook een kwestie van overwogen ruimtelijke ordening is Essentie uitspraak: Het bestemmingsplan maakt uitbreiding van een tankstation niet mogelijk. De milieuvergunning mag, vanwege het ruimtelijke feit, worden geweigerd. De gemeente is niet verplicht om het

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Raad vanstate 201 304470/1/RI. Datum uitspraak: 27 november 2013 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak in het geding tussen: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Koninklijke Jongeneel

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Hoor- en adviescommissie

Hoor- en adviescommissie A D V I E S AAN GEDEPUTEERDE STATEN naar aanleiding van de behandeling van de bezwaarschriften ingevolge artikel 7:1 van de Awb van Gemeente Zijpe te Schagerbrug (bezwaarde) en B. Schuijt te Sint Maartensbrug

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2012:BY7283

ECLI:NL:RVS:2012:BY7283 ECLI:NL:RVS:2012:BY7283 Instantie Raad van State Datum uitspraak 18-12-2012 Datum publicatie 27-12-2012 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201208291/1/R1 en 201208291/2/R1

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550 ECLI:NL:RBARN:2009:BJ1550 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 15-06-2009 Datum publicatie 06-07-2009 Zaaknummer AWB 08/5874 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Beleidsnota projectbesluit / partiële herziening bestemmingsplan. Gemeente Wijk bij Duurstede

Beleidsnota projectbesluit / partiële herziening bestemmingsplan. Gemeente Wijk bij Duurstede Beleidsnota projectbesluit / partiële herziening bestemmingsplan Gemeente Wijk bij Duurstede Status: Ontwerp Afdeling: SBP Opgesteld door: Jacco de Feijter Datum: 20 februari 2009 Inleiding Op 1 juli 2008

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2018

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2018 venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2018 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg

Nadere informatie

SROB/03/091. Dit is voor betrokkene aanleiding geweest om hiertegen een bezwaarschrift in te dienen.

SROB/03/091. Dit is voor betrokkene aanleiding geweest om hiertegen een bezwaarschrift in te dienen. Rug o-i- oo & Gemeente eente fl n Eero Eergen op Zoom RAADSVERGADERING Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 23 juli 2003 SROB/03/091 Voorstel tot het ongegrond verklaren van het bezwaarschrift van de

Nadere informatie

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade.

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 14 juli 2009 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/45 Datum : 30 juni 2009 Onderwerp : Tweede behandeling bezwaarschrift Jeremiasse tegen

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl De vaststelling van een categorie-afwijking is een besluit, waartegen bezwaar openstaat. De CKI hoefde daarom in het

Nadere informatie

C. Ortelee 3754

C. Ortelee 3754 Agendapunt commissie: 3.1 steller telefoonnummer email C. Ortelee 3754 Cees.Ortelee@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 707360/818557 portefeuillehouder C. Marchal onderwerp Bestemmingsplan

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2014:3854

ECLI:NL:RVS:2014:3854 ECLI:NL:RVS:2014:3854 Instantie Raad van State Datum uitspraak 29-10-2014 Datum publicatie 29-10-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201401837/1/R1 Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg.

Argumenten 1.1. De geldende bestemmingsregels staan de gewenste en ingezette planologische ontwikkeling van het terrein in de weg. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 31 mei 2012 Datum voorstel 15 mei 2012 Agendapunt Onderwerp Bescherming terrein Utrechtseweg 341 in De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

zaaknummer 200703432/1 datum van uitspraak woensdag 13 februari 2008 Kamer 2 - Milieu - Schadevergoeding

zaaknummer 200703432/1 datum van uitspraak woensdag 13 februari 2008 Kamer 2 - Milieu - Schadevergoeding Essentie uitspraak: Artikel 15.20, schade komt in aanmerking voor vergoeding vanwege het niet langer op grond van een milieubeheer mogen uitoefenen van een activiteit. Casus en uitspraak Een exploitant

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2013:BZ1273

ECLI:NL:RVS:2013:BZ1273 ECLI:NL:RVS:2013:BZ1273 Instantie Raad van State Datum uitspraak 13-02-2013 Datum publicatie 18-02-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201206332/1/R3 Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak. Behandelend ambtenaar. D.J.J.M. Wolfs

Afdeling bestuursrechtspraak. Behandelend ambtenaar. D.J.J.M. Wolfs Raad van tate Afdeling bestuursrechtspraak INGEKOM»- N 0 4 APR. 2313 Raad van deljemeente Loon op Zand Postbus 7 5170 AA KAATSHEUVEL GEMEENTE LOON OP ZAND lllllllllllllllll 2013.05077 Afdeling: RO O VB:

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 23 december 2009 Vergaderdatum: 12 januari 2010 Uiterste datum collegebehandeling: 12 januari 2010 Uiterste datum raad: 21 januari 2010 Naam opsteller: Angeliek Willems

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Reg.nr. : 5219265 B&W verg. : 4 november 2015 Commissie : ROB Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Graafseweg 354-358 Cie_verg. : 1 december 2015 Raadsverg. : 15 december 2015 1)

Nadere informatie

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Agendapunt 15 2006 VOORSTELLEN Nr. 185 (1) Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Onderwerp: Beslissing op bezwaar afwijzing planschade Spiegheldreef 2 Aan de raad. Beslispunten 1. het bezwaarschrift

Nadere informatie

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG.

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. RAADSVOORSTEL Agendanummer 6.1* Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: weigering

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

Delegatie en mandaat in verband met de nieuwe Wet ruimtelijke ordening

Delegatie en mandaat in verband met de nieuwe Wet ruimtelijke ordening Betreft Delegatie en mandaat in verband met de nieuwe Wet ruimtelijke ordening Vergaderdatum 4 februari 2010 Gemeenteblad 2010 / 7 Agendapunt 10 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld:

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2017:1997

ECLI:NL:RVS:2017:1997 ECLI:NL:RVS:2017:1997 Instantie Raad van State Datum uitspraak 26-07-2017 Datum publicatie 26-07-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201604542/1/A1 Eerste

Nadere informatie

Bij besluit van 26 januari 2012 heeft de raad het bestemmingsplan "Buitengebied herziening 2009, reparatieplan (BP1065)" vastgesteld.

Bij besluit van 26 januari 2012 heeft de raad het bestemmingsplan Buitengebied herziening 2009, reparatieplan (BP1065) vastgesteld. Uitspraak 201203858/1/R2 gevonden via 'http://www.raadvanstate.nl... http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/actuele_uitspraken/hoofdzake.. Uitspraken ZAAKNUMMER DATUM VAN UITSPRAAK TEGEN PROCEDURESOORT

Nadere informatie

voorstel raad en raadsbesluit Programma

voorstel raad en raadsbesluit Programma voorstel raad en raadsbesluit Programma GEMEENTE LANDGRAAF PROGRAMMA 2. Ruimte en Herstructurering Organisatieonderdeel: Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken Documentnummer Landgraaf, Verantwoordelijke

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw W.G.M. Mennen-Rosta tegen de geweigerde reclamevergunning voor het pand Mauritsstraat yp

Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw W.G.M. Mennen-Rosta tegen de geweigerde reclamevergunning voor het pand Mauritsstraat yp gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer xxg Inboeknummer ggmooa834 Adviesdatum tde b.b. x8 maart x 999 Dossiernummer gx8.4o3 Raadsbijlage Advies over het beroepschrift van mevrouw

Nadere informatie

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Registratienummer: 2016003300 Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Op 22 mei 2015 is namens de heer J.W. Slewe te Overveen een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de activiteit handelen in

Nadere informatie

gericht tegen het besluit tot afwijzing van een verzoek om vergoeding van geleden planschade.

gericht tegen het besluit tot afwijzing van een verzoek om vergoeding van geleden planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 16 september 2008 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2008/54 Datum : 26 augustus 2008 Onderwerp : Nemen van een beslissing op een bezwaarschrift

Nadere informatie

Erwin Talpe

Erwin Talpe Raadsvoorstel Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Erwin Talpe 06-10937210 erwintalpe@hotmail.com agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder 23 juni 2016 onderwerp Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 Onderwerp : Programma : Noflik wenjen Nemen van een voorbereidingsbesluit en delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van:

Toelichting over de behandeling van: Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake bezwaarschrift tegen de afwijzing van een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk.

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk. gemeente Eindhoven Raadsnummer ZO.R36ZZ.OOZ Inboeknummer robstoo46g Dossiernummer ora.ssr ag maart aoro Raads voorhangbrief Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC

Nadere informatie

De commissie adviseert de bezwaren van reclamant ongegrond te verklaren en het bestreden raadsbesluit van 18 maart 2003 in stand te laten.

De commissie adviseert de bezwaren van reclamant ongegrond te verklaren en het bestreden raadsbesluit van 18 maart 2003 in stand te laten. Gemeentebestuur. f Dordrecht Aan de Gemeenteraad Nr. SO/2003/8636 Datum 19 december 2003 Onderwerp beslissing op het bezwaarschrift van de heer F. van Dijk tegen het raadsbesluit van 18 maart 2003, inhoudende

Nadere informatie

Het bewaarschrift is om advies in handen gesteld van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften.

Het bewaarschrift is om advies in handen gesteld van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften. Commissie voor de bezwaar- en beroepschriften A d v i e s aan de gemeenteraad inzake een bezwaarschrift tegen de afwijzing van een aanvraag om vaststelling van (een herziening van) het bestemmingsplan

Nadere informatie

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBAMS:2015:7924, Meerdere afhandelingswijzen. Algemene wet bestuursrecht 8:4 Gemeentewet Gemeentewet 83 Kieswet

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBAMS:2015:7924, Meerdere afhandelingswijzen. Algemene wet bestuursrecht 8:4 Gemeentewet Gemeentewet 83 Kieswet ECLI:NL:RVS:2016:934 Instantie Raad van State Datum uitspraak 06-04-2016 Datum publicatie 06-04-2016 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201600302/1/A2 Eerste

Nadere informatie

H. van Heugten raad juli 2010

H. van Heugten raad juli 2010 H. van Heugten 599 hhe@valkenswaard.nl Delegatiebesluit 10raad00495 29 juli 2010 - De (raads-)bevoegdheid tot het nemen/weigeren van een projectbesluit ex. artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00551

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00551 RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 19R.00551 Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 3 juli 2019 Portefeuillehouder(s) : Wethouder J.I.M. Duindam Portefeuille(s) : Ruimtelijke ordening en vergunningverlening

Nadere informatie

Uitspraak /1/R2

Uitspraak /1/R2 Uitspraak 201307623/1/R2 Raad van State http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=... pagina 1 van 5 02-05-2014 Uitspraak 201307623/1/R2 DATUM VAN UITSPRAAK woensdag

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2012:BV9447

ECLI:NL:RVS:2012:BV9447 ECLI:NL:RVS:2012:BV9447 Instantie Raad van State Datum uitspraak 13-03-2012 Datum publicatie 21-03-2012 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201111814/2/R4 Bestuursrecht Voorlopige

Nadere informatie

Raadsbijlage Advies over het bezwaar van de heer drs. J.A. Zijlstra. jaar 2001 een subsidie toe te kennen

Raadsbijlage Advies over het bezwaar van de heer drs. J.A. Zijlstra. jaar 2001 een subsidie toe te kennen gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbij lage nummer 57 Inboeknummer 01V001689 Adrdesdatum cie b.o. 1 februari 2001 Dossiernummer 111.201 Raadsbijlage Advies over het bezwaar van de

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2013:BZ2509

ECLI:NL:RVS:2013:BZ2509 ECLI:NL:RVS:2013:BZ2509 Instantie Raad van State Datum uitspraak 27-02-2013 Datum publicatie 27-02-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201204293/1/R3 Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766

ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766 ECLI:NL:RBUTR:2006:AZ7766 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 19-12-2006 Datum publicatie 02-02-2007 Zaaknummer SBR 06-1767 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Aangepaste ligging veiligheidscontour. Onderbouwing lokaal:

Aangepaste ligging veiligheidscontour. Onderbouwing lokaal: ONTWERPBESLUIT tot herziening van de Veiligheidscontour Eemhaven en Distripark Albrandswaard ter hoogte van de locatie Abel Tasmanstraat 41 te Albrandswaard. Inleiding Dit besluit betreft de vaststelling

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK i 201307056/1/R3. Datum uitspraak: AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak in het geding tussen: en de vennootschap onder firma A2 Catering en Organisatie, gevestigd te Waalre, waarvan de vennoten zijn

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Datum: Portefeuillehouder: 19 september 2017 Krieger Domein / Team: Ruimtelijk/ projectmanagement Behandeld door: P. Hania NIET OPENBAAR Onderwerp:

Nadere informatie

f RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

f RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT f RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1173456 Datum: 27 januari 2015 Behandeld door: S. Koot Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Klein Where: vaststelling voorbereidingsbesluit

Nadere informatie

** [201005426/1/M1.], [10 november 2010]: [afstandseis tussen een lpg tankstation en een scholengemeenschap ], [Harlingen]

** [201005426/1/M1.], [10 november 2010]: [afstandseis tussen een lpg tankstation en een scholengemeenschap ], [Harlingen] ** [201005426/1/M1.], [10 november 2010]: [afstandseis tussen een lpg tankstation en een scholengemeenschap ], [Harlingen] Essentie uitspraak: De Afdeling stelt vast dat ten tijde van het bestreden besluit

Nadere informatie

, bestuursrecspu.k. Deze brief is geautomatiseerd aangemaakt en is daarom niet ondertekend.

, bestuursrecspu.k. Deze brief is geautomatiseerd aangemaakt en is daarom niet ondertekend. Raad van State Afd el (). ht r, bestuursrecspu.k Raad van de gemeente Hof van Twente Postbus 54 7470 AB GOOR Gemeente Hot van liwente Nr: Bvo: a / nee Afdek].: Inge- 3 0 DEC. 2014 komen: tsba / V / B Datum

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voor raadsvergadering d.d.: 22-01-2008 Agendapunt: 17 Onderwerp:

Nadere informatie

Het advies van de Commissie Wetenschappelijke Integriteit

Het advies van de Commissie Wetenschappelijke Integriteit LOWI Advies 2015, nr. 10 Advies van het LOWI van 17 september 2015 ten aanzien van een verzoek van, bij het LOWI ingediend op 17 augustus 2015 betreffende het voorlopig besluit van het Bestuur van, inzake

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : SROB/38 : Beslissing op bezwaar tegen het voorbereiding perceel op de hoek van de Laan van Everswaa Reimerswaal te Bergen

Nadere informatie

HABITAT ADVOCATENKANTOOR OMGEVINGSRECHT WONEN I ONDERNEMEN I NATUUR

HABITAT ADVOCATENKANTOOR OMGEVINGSRECHT WONEN I ONDERNEMEN I NATUUR HABITAT ADVOCATENKANTOOR OMGEVINGSRECHT WONEN I ONDERNEMEN I NATUUR OVER-gemeenten de gemeenteraad van Wormerland t.a.v. Ernest Bressers Postbus 20 1530 AA Wormer Retour naar correspondentieadres postbus

Nadere informatie

Jaargang 20 01 Nummer. planschadeverzoek van de heer Van Liere en mevrouw Kasius.

Jaargang 20 01 Nummer. planschadeverzoek van de heer Van Liere en mevrouw Kasius. Raadsvoorstel Datum Dienst/sector/afdeling DSO/JZ/S&M Jaargang 20 01 Nummer 213 Kenmerk DSO 01.102518/01.005439 BGS Onderwerp Bijlagen planschadeverzoek van de heer Van Liere en mevrouw Kasius. rapport

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake beslissing op bezwaar van SB&O

OplegvelRaadsvoorstel inzake beslissing op bezwaar van SB&O gemeente Eind hoven Juridische Zaken Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel inzake beslissing op bezwaar van SB&O gericht tegen het voorbereidingsbesluit op het gebied

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2007:BB7292

ECLI:NL:RVS:2007:BB7292 ECLI:NL:RVS:2007:BB7292 Instantie Raad van State Datum uitspraak 07-11-2007 Datum publicatie 07-11-2007 Zaaknummer 200702345/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2016:3050

ECLI:NL:RVS:2016:3050 ECLI:NL:RVS:2016:3050 Instantie Raad van State Datum uitspraak 16-11-2016 Datum publicatie 16-11-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201601834/1/R2 Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel)

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpstraat 59(Riel) Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel) Agendapunt: Zaaknummer: 2018-008690 Onderwerp Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 30 maart 2004

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 30 maart 2004 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 15 april 2004 Aan de Raad Agendapunt 10 Made, 30 maart 2004 Onderwerp Voorstel Bezwaarschriften tegen toegekende planschadevergoedingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Raad : 5 juli 2005 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 5 juli 2005 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 5 juli 2005 Agendanr. : Doc.nr : B200501536 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : voorstel tot het verlenen van medewerking aan de aanvraag zelfstandige projectprocedure van de heer

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:3038

ECLI:NL:RVS:2015:3038 ECLI:NL:RVS:2015:3038 Instantie Raad van State Datum uitspraak 30-09-2015 Datum publicatie 30-09-2015 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201500566/1/A2 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake uerzoek om toekenning planschadevergoeding

OplegvelRaadsvoorstel inzake uerzoek om toekenning planschadevergoeding gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07. R2089. OOI Inboeknummer o7bstoo683 Beslisdatum B%W aq april 2007 Dossiernummer 7I7.352 OplegvelRaadsvoorstel inzake uerzoek om

Nadere informatie

Commissie van advies voor de bezwaarschriften

Commissie van advies voor de bezwaarschriften Commissie van advies voor de bezwaarschriften Advies van de Commissie van advies voor de bezwaarschriften aan het college van burgemeester en wethouders van Asten alsmede aan de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2009:BJ1071

ECLI:NL:CRVB:2009:BJ1071 ECLI:NL:CRVB:2009:BJ1071 Instantie Datum uitspraak 04-06-2009 Datum publicatie 01-07-2009 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 07-5093 WWB Bestuursrecht

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie