INHOUDSTAFEL TITEL I DE VZW-VBL HOOFDSTUK I ALGEMEENHEDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSTAFEL TITEL I DE VZW-VBL HOOFDSTUK I ALGEMEENHEDEN"

Transcriptie

1

2 INHOUDSTAFEL TITEL I DE VZW-VBL HOOFDSTUK I ALGEMEENHEDEN ART. 1 BENAMING ART. 2 ZETEL ART. 3 DOELEINDEN ART. 4 MIDDELEN ART. 5 OMVANG VAN DE MACHTEN ART. 6 OVEREENKOMSTEN MET ANDERE BONDEN, GROEPERINGEN EN ORGANISMEN ART. 7 MAATSCHAPPELIJK JAAR ART. 8 BEHEER VAN DE VBL ART. 9 OFFICIELE MEDEDELINGEN ART. 10 BEGRIPSBEPALINGEN AMATEUR EN BEROEPSSPELER ART. 11 SAMENSTELLING ART. 12 BENOEMING, SCHRAPPING, VERLIES VAN HOEDANIGHEID VAN LID VAN VERDIENSTE, ERELID OF BESCHERMHEER ART. 13 BELONINGEN ART. 14 LEVERINGEN ART. 15 ARCHIEF ART. 16 ONTBINDING

3 HOOFDSTUK II VERGADERINGEN ART. 17 SAMENSTELLING ART. 18 MACHTEN ART. 19 DATA EN OPROEPINGEN ART. 20 BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING ART. 21 AGENDA ART. 22 PUBLICATIES, VERSLAGEN EN VOORSTELLEN DIE AAN DE AV VOORGELEGD WORDEN ART. 23 LEIDING VAN DE ZITTINGEN ART. 24 PUBLIKATIE VAN DE BESLISSINGEN VAN DE ALGEMENE VERGADERINGEN ART. 25 BESLISSINGEN QUORUM ART. 26 BEPALINGEN VAN DE MEERDERHEID ART. 27 INTERPELLATIES ART. 28 WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT ART. 29 VERKIEZINGEN ART. 30 STEMOPNEMING ART. 31 VERTEGENWOORDIGING VAN DE CLUBS ART. 32 RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE AFGEVAARDIGDEN ART. 33 AFGEVAARDIGDEN DIE GERECHTIGD ZIJN DE AV BIJ TE WONEN ART. 34 VERTEGENWOORDIGING VAN DE JURIDISCHE RADEN ART. 35 TERUGBETALING VAN DE KOSTEN ART. 36 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN ART. 37 SAMENSTELLING ART. 38 DATUM ART. 39 PUBLIKATIE VAN DE BESLISSINGEN VAN DE PROVINCIALE VERGADERING ART. 40 BEVOEGDHEID EN QUORUM ART. 41 VERTEGENWOORDIGING VAN DE CLUBS ART. 42 CONTROLE VAN DE VOLMACHTEN VAN DE VERTEGENWOORDIGERS VAN DE CLUBS HOOFDSTUK III AFGEVAARDIGDEN ART. 43 VOORWAARDEN VAN VERKIESBAARHEID ART. 44 VERKIEZINGEN ART. 45 DUUR VAN HET MANDAAT ART. 46 OPDRACHT VAN DE AFGEVAARDIGDEN ART. 47 PROVINCIALE GROEP VAN AFGEVAARDIGDEN ART. 48 SANCTIES

4 HOOFDSTUK IV DEPARTEMENTEN, COMITES RADEN EN COMMISSIES ART. 49 LEDEN VAN EEN ZELFDE CLUB ART. 50 LIDMAATSCHAPSKAARTEN ART. 51 BUREAUS EN COMMISSIES ART. 52 SAMENSTELLING VAN BUREAUS EN COMMISSIES ART. 53 VERKIEZING VAN HET BUREAU ART. 54 PROCES VERBAAL ART. 55 BENOEMINGEN EN VERKIEZINGEN ART. 56 STELREGEL ART. 57 VOORWAARDEN VAN VERKIESBAARHEID OF VAN AANWIJZING ART. 58 CUMULATIE ART. 59 VERNIEUWING VAN PROVINCIALE COMITES EN GROEPEN VAN AFGEVAARDIGDEN ART. 60 ONVOLLEDIGE COMITES ART. 61 SAMENSTELLING ART. 62 BIJZONDERE VOORWAARDEN VAN VERKIESBAARHEID ART. 63 BEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR ART. 64 RECHTEN VAN DE LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR ART. 65 VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR ART. 66 BEVOEGDHEDEN VAN DE VOORZITTER ART. 67 BEVOEGDHEDEN VAN DE SECRETARIS-GENERAAL ART. 68 SPORTTECHNISCHE COORDINATOREN ART. 69 STRUCTUUR EN ORGANISATIE ART. 69 Bis SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN VAN DE DEPARTEMENTEN COMPETITIE EN ARBITRAGE ART. 70 AANTAL LEDEN ART. 71 BENOEMING VAN DE SECRETARISSEN ART. 72 KANDIDATUREN ART. 73 BEVOEGDHEDEN ART. 73 Bis COMMISSIE PROVINCIALE COMPETITIE (CPC) ART. 73 Ter COMITE PROVINCIALE SCHEIDSRECHTERS (CPS)

5 TITEL II DE CLUBS ART. 74 OPRICHTING VAN CLUBS ART. 75 BENAMING ART. 76 LEIDING ART. 77 OFFICIELE KORRESPONDENTEN ART. 78 OPNEMING ART. 79 ADMINISTRATIEVE INDELING ART. 80 STAMBOEKNUMMER ART. 81 PV-BOEK ART. 82 ONAFHANKELIJKHEID OF SCHEIDING VAN AFDELINGEN ART. 83 TIJDELIJKE OVERPLAATSING NAAR EEN ANDERE PROVINCIE ART. 84 VERHUIZING VAN DE CLUB ART. 85 ONBEDRIJVIGE CLUB ART. 86 ONTSLAG ART. 87 WEDEROPNEMING ART. 88 FUSIE VAN CLUBS ART. 89 SCHRAPPING ART. 90 CONTRACTEN TITEL III DE LEDEN HOOFDSTUK I ALGEMEENHEDEN ART. 91 AANSPRAKELIJKHEID ART. 92 BIJDRAGEN ART. 93 INWENDIGE TUCHT VAN DE CLUBS ART. 94 UITBREIDING VAN SANCTIES UITGESPROKEN DOOR DE CLUBS ART. 95 UITSLUITING

6 HOOFDSTUK II DE AANGESLOTENEN EN DE HOUDERS VAN EEN VERGUNNING VAN DE VBL ART. 96 BEGRIPSBEPALING ART. 97 FORMALITEITEN ART. 98 TERMIJN VOOR AANSLUITING VAN EEN LID ART. 99 VERZEKERING HOOFDSTUK III LEDEN VAN ORGANEN VAN DE VBL ART. 100 ONVERENIGBAARHEID ART. 101 VERSCHEIDENE VERBODSBEPALINGEN ART. 102 AFWEZIGHEID OP DE ZITTINGEN ART. 103 BIJZONDERE PLICHT ART. 104 VERPLICHTINGEN VAN DE VOORZITTER VAN EEN ORGAAN VAN DE VBL ART. 105 DE WETGEVENDE COMMISSIE ART. 106 DE FINANCIELE COMMISSIE

7 ART. 1 - BENAMING TITEL I DE VZW-VBL HOOFDSTUK I ALGEMEENHEDEN De verenigingen die in Vlaanderen (in de provincies Antwerpen, Vlaams Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen) de basketbalsport beoefenen hebben een liga opgericht de vzw "Vlaamse Basketballiga" (VBL) genaamd. De clubs uit het Brussels Hoofdstedelijk gewest hebben de mogelijkheid bij de vzw VBL aan te sluiten. DEFINITIES 1) Club: vereniging van fysieke personen 2) Afgevaardigden: werkende leden 3) Aangesloten lid: toegelaten lid 4) Lid toegewezen aan een club: een aangesloten lid dat de wens heeft geuit toegewezen te worden aan een club van zijn keuze 5) De benaming "speler" gebruikt in het HHReg heeft betrekking op zowel de mannelijke als de vrouwelijke beoefenaar.

8 ART. 2 ZETEL De VBL heeft overeenkomstig de beschikkingen van het Decreet voor de Vlaamse Gemeenschap haar zetel in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk gewest.

9 ART. 3 DOELEINDEN De doeleinden van de VBL zijn: 1) Bijdragen tot het bevorderen van de lichamelijke opvoeding: 2) De basketbalsport organiseren, leiden en ontwikkelen: 3) Als leidinggevende vzw VBL, richtlijnen verstrekken en toezicht houden op de werking van alle clubs, verenigingen of groepen van verenigingen die het basketbal beoefenen: 4) Het basketbal in Vlaanderen, in het buitenland en bij de Internationale Bond voor Basketbal (FIBA) vertegenwoordigen. Om deze doeleinden te verwezenlijken zal de vzw VBL steeds nauwlettend : de principes van de regels van de democratie het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens het Internationaal verdrag betreffende de Rechten van het Kind eerbiedigen.

10 ART. 4 MIDDELEN De VBL zal gebruik maken van alle geschikte middelen om de doeleinden welke bepaald zijn in VAD 3 te bereiken.

11 ART. 5 OMVANG VAN DE MACHTEN De VBL is door de Vlaamse Gemeenschap erkend als het enige organisme voor de organisatie van het basketbal in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk gewest. De VBL beschikt over de meest uitgebreide rechten tot jurisdictie over de aangesloten personen in overeenstemming met de statuten van de vzw.

12 ART. 6 OVEREENKOMSTEN MET ANDERE BONDEN, GROEPERINGEN EN ORGANISMEN De betrekkingen met bonden die andere sporttakken beheren, met organismen zoals het leger, de pers of met allerhande groeperingen, verstandhoudingen en clubs waaraan de VBL zijn peterschap verleent, worden geregeld door overeenkomsten. Zij kunnen geen stamboeknummer bekomen. De overeenkomsten worden afgesloten door de Raad van Bestuur en ter goedkeuring voorgelegd aan de AV.

13 ART. 7 MAATSCHAPPELIJK JAAR Het maatschappelijk jaar wordt vastgesteld van 1 januari tot en met 31 december. Het competitiejaar wordt vastgesteld van 1 juli tot en met 30 juni. In onderhavig HHR wordt met de term "seizoen" dezelfde periode bedoeld.

14 ART. 8 BEHEER VAN DE VBL De VBL wordt bestuurd door een Raad van Bestuur en, onder toezicht ervan, door verschillende Departementen, Comités, Rechterlijke Raden en Commissies.

15 ART. 9 OFFICIELE MEDEDELINGEN De processen-verbaal en officiële mededelingen van de Raad van Bestuur, de Departementen, de Juridische Raden, de Groepen van Afgevaardigden, de Comités, de Commissies alsook de afgesloten overeenkomsten met Vlaamse organismen en groeperingen worden gepubliceerd via de Website van de VBL, dat beschouwd wordt als het blad voor officiële mededelingen. In alle PV's moeten de volledige namen vermeld worden van de aanwezigen, de afwezigen (verontschuldigd of niet) en de uitgenodigden. PV's die niet voldoen aan deze voorwaarden worden zonder commentaar teruggestuurd voor aanvulling. Telkens een informatie een club betreft, zullen zijn naam en stamboeknummer vermeld worden en indien het een lid betreft, zijn naam, voornaam en de naam van zijn toegewezen club. Aan kostprijs kan men om toezending vragen van de officiële mededelingen.

16 ART. 10 BEGRIPSBEPALINGEN AMATEUR EN BEROEPSSPELER 1) Het decreet in verband met de niet-professionele sportbeoefenaar ( ) is integraal van toepassing. 2) De FIBA- regelgeving is van toepassing. 3) De wet op de professionele sportbeoefenaar van is integraal van toepassing. Elke club wordt verondersteld deze te kennen. Ze kunnen op aanvraag en tegen kostprijs bekomen worden op het SG van de VBL

17 ART. 11 SAMENSTELLING Categorieën 1) De toetredende clubs: Zijn zij die aan de voorschriften van VAD 78 voldoen. Zij mogen aan de kampioenschappen deelnemen en zijn stemgerechtigd op de Provinciale Vergaderingen. 2) Leden: Deze benaming omvat: a) De werkende leden b) De toetredende leden c) De leden van Verdienste: de hoedanigheid van Lid van Verdienste kan toegekend worden aan hen die uitzonderlijke diensten aan de VBL bewezen hebben. Principieel zijn rechthebbenden: "de leden van de Bondscomités en -raden die gedurende 15 jaar hun functies vervulden evenals aan clubsecretarissen, die dit gedurende eenzelfde periode waren. De actueel verworven anciënniteit blijft behouden d) Ereleden: De hoedanigheid van Erelid kan toegekend worden aan personen die wegens hun ambt of hun daden aan de VBL uitzonderlijke diensten bewezen hebben. De leden van verdienste en ereleden ontvangen een bestendige uitnodigingskaart die hun identiteit vermeldt en hen kosteloos toegang verleent tot alle wedstrijden in Vlaanderen of in het Brussels Hoofdstedelijk gewest onder toezicht van de VBL e) De beschermheren: Hiermede worden de al dan niet aangesloten personen bedoeld die de VBL financieel steunen. 3) Verstandhoudingen: De VBL kan het bestaan van verstandhoudingen of vriendenkringen van clubs, scheidsrechters, trainers enz., erkennen op verzoek ingediend door de betrokkene na algemene vergadering van hun groepering. Deze organismen moeten hun statuten en reglementen ter goedkeuring voorleggen. Zij mogen niet in tegenspraak zijn met de statuten en de reglementen van de VBL. De leden die tot een verstandhouding toetreden nemen t.o.v. de VBL de gezamenlijke verantwoordelijkheid op voor al de daden van hun groepering.

18 ART. 12 BENOEMING, SCHRAPPING, VERLIES VAN HOEDANIGHEID VAN LID VAN VERDIENSTE, ERELID OF BESCHERMHEER De leden van verdienste, de ereleden en de beschermheren worden door de Raad van Bestuur benoemd op voorstel van een Liga- of clubcomité. De benoemingen worden ter bekrachtiging voorgelegd aan de AV. De schrapping van deze leden wordt door de Raad van Bestuur uitgesproken en door de AV bekrachtigd. Deze leden verliezen de hoedanigheid van lid door het indienen van hun ontslag in de vereiste vorm of, bij gebrek aan dergelijke voorschriften, volgens de regels van het gemeen recht.

19 ART. 13 BELONINGEN De VBL kent beloningen toe aan de winnaars van de landelijke kampioenschappen.

20 ART. 14 LEVERINGEN De aankoop van benodigdheden gebeurt na aanbesteding of aanbesteding bij inschrijving. Elke aankoop wordt aangekondigd zowel via een bericht in het blad voor officiële mededelingen (Website van de VBL) als via elk ander middel dat de Raad van Bestuur daartoe wil gebruiken. Er mag nochtans onderhands onderhandeld worden voor benodigdheden waarvan de totale prijs een in de TTB bepaald bedrag niet overschrijdt. Voor iedere onderhandse aankoop voor een bedrag dat hoger ligt dan het in de TTB bepaalde maximum, moet het advies van de Financiële Commissie vooraf ingewonnen worden, dat dit advies in haar PV zal laten publiceren. De inschrijvingen tengevolge de prijsaanvraag van de VBL, moeten met de post, en onder dubbel omslag, verzonden worden uiterlijk twee dagen voor de datum van opening van de inschrijvingen. De zending (buitenomslag) zal worden gericht aan de heer Voorzitter van de VBL op het SG van de VBL en de vermelding "Prijsofferte" dragen. Op de binnenomslag is de vermelding: "Prijsofferte voor... ten gevolge van Uw oproeping van... " verplicht. De opening van de inschrijvingen gebeurt op de vastgestelde dag en uur door de Raad van Bestuur

21 ART. 15 ARCHIEF De registers van de boekhouding en de boekhoudkundige bescheiden worden bewaard zoals vereist door de wet. De briefwisseling die betrekking heeft op de aansluitingen en de ontslagen moeten vijf jaar bewaard worden: de andere archieven gedurende tien jaar, het lopend jaar niet inbegrepen. Dossiers met betrekking tot beslissingen van rechterlijke aard worden gedurende tien jaar bewaard in het archief van het organisme dat als laatste uitspraak gedaan heeft.

22 ART. 16 ONTBINDING In geval van ontbinding wordt het bezit van de VBL te gelde gemaakt en aangewend zoals voorgeschreven door de Statuten van de vzw VBL.

23 HOOFDSTUK II VERGADERINGEN A) DE ALGEMENE VERGADERINGEN ART. 17 SAMENSTELLING De AV is een bijeenkomst van de leden van de Raad van Bestuur en de 20 Afgevaardigden welke gedefinieerd worden in VAD 31.

24 ART. 18 MACHTEN A) ADMINISTRATIEVE De AV beoordeelt oppermachtig de handelingen van de Raad van Bestuur, alsook zijn beslissingen. B) FINANCIËLE Alleen de AV is bevoegd om nieuwe lasten en boeten op te leggen en de TTB te wijzigen

25 ART. 19 DATA EN OPROEPINGEN Er worden per maatschappelijk jaar, minstens 2 Algemene Vergaderingen gehouden, één gedurende het eerste kwartaal en één gedurende het laatste kwartaal. Datum, plaats en uur van de vergadering worden door een bericht in het blad voor officiële mededelingen (Website van de VBL) aan de belanghebbenden medegedeeld. Dit bericht geldt als oproeping.

26 ART. 20 BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De Raad van Bestuur heeft het recht een BAV op te roepen. Hij is hiertoe verplicht: 1) Wanneer de voorschriften van VAD 22 niet geëerbiedigd werden. 2) Op verzoek van een vijfde van de afgevaardigden, gedefinieerd in VAD 31. 3) Op verzoek van een derde van de werkende clubs. De BAV moet binnen de 40 dagen na ontvangst van het vereiste aantal verzoeken bijeengeroepen worden. Het door de clubs en afgevaardigden ingediende verzoek moet met redenen omkleed zijn. De beweeggronden die uitsluitend steunen op de betwisting van een beslissing door een vroegere AV genomen komen niet in aanmerking.

27 ART. 21 AGENDA 1) De dagorde van de algemene vergadering wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Agendapunten kunnen daarna slechts worden toegevoegd mits goedkeuring door tenminste twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigende leden bij aanvang van de algemene vergadering. 2) Voor de BAV is de volgende dagorde verplicht: a) Nazicht van de volmachten van de Afgevaardigden b) Onderwerp dat de bijeenroeping van een BAV noodzakelijk heeft gemaakt, ten gevolge van de voorschriften van VAD 20 c) Allerlei Alle punten van de dagorde moeten specifiek ter stemming worden gebracht.

28 ART. 22 PUBLICATIES, VERSLAGEN EN VOORSTELLEN DIE AAN DE AV VOORGELEGD WORDEN De verslagen van de Raad van Bestuur en de Departementen, en de gedetailleerde balans van het voorbije seizoen (inbegrepen de precieze details van de algemene onkosten) of het voorstel voor het budget voor het volgende seizoen, alsmede de voorstellen tot wijziging van de Statuten en het HHR moeten 28 dagen voor de AV die ervoor bevoegd is, gepubliceerd worden in het blad voor officiële mededelingen (Website van de VBL)

29 ART. 23 LEIDING VAN DE ZITTINGEN De voorzitter leidt de zittingen, de leden van de Raad van Bestuur vormen er het bureau van.

30 ART. 24 PUBLIKATIE VAN DE BESLISSINGEN VAN DE ALGEMENE VERGADERINGEN De beslissingen van de AV worden ter kennis van de clubs gebracht, binnen de 28 dagen via het blad voor officiële mededelingen (de website.van de VBL). Behoudens schriftelijke opmerkingen aan de Raad van Bestuur binnen een periode van 10 kalenderdagen na publicatie in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL) wordt het PV van kracht de eerste dag van de volgende maand.

31 ART. 25 BESLISSINGEN QUORUM ALGEMENE SCHIKKINGEN A) BESLISSINGEN De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen (inbegrepen de goedkeuring van de TTB), behalve deze die betrekking hebben op VAD 28 en VCD 266 waar een twee derde meerderheid wordt vereist. Het uitbrengen van de stemmen gebeurt met "opgestoken plankje", met "opgestoken hand" of "elektronisch". De telling gebeurt op de volgende manier: a) de stemmen "voor"; b) de stemmen "tegen"; c) het aantal onthoudingen. Het resultaat van de stemming wordt als volgt bepaald: a) Voor het voorstel : het totaal van de stemmen "voor", b) Tegen het voorstel : het totaal aantal stemmen "tegen", c) met het aantal onthoudingen wordt geen rekening gehouden voor het bepalen van de meerderheid. De Algemene Vergaderingen kunnen geldig beslissingen nemen afgezien van het aantal aanwezige Afgevaardigden behalve voor wat betreft de voorschriften van VCD 266 B) VERKIEZINGEN 1) Algemeen De stemmingen zijn geheim als het om personen gaat. De stembiljetten zullen zo gedrukt worden dat, naast de naam van elke kandidaat, één in te vullen vakje staat. De verkiezingen gebeuren bij volstrekte meerderheid van de stemmen. Bij naamafroeping door de Voorzitter van de zitting, of zijn afgevaardigde worden de stembiljetten in de urne(s) gedeponeerd. 2) Principe Om verkozen te zijn moet de kandidaat de volstrekte individuele meerderheid van de stemmen, behalen. Indien het aantal kandidaten dat deze meerderheid behaalde kleiner is dan het aantal vacante plaatsen dan worden deze niet ingevuld. 3) Commentaar a) Indien het aantal kandidaten gelijk is aan of kleiner dan het aantal te begeven plaatsen dan zijn alle kandidaten die de volstrekte meerderheid behaalden verkozen. b) Indien er meer kandidaten zijn dan te begeven plaatsen dan zijn die kandidaten verkozen die het meeste aantal stemmen behaalden, rekening houdend met het punt B.2. Bij staking der stemmen tussen kandidaten en op voorwaarde dat ze de volstrekte meerderheid behaalden zal de volgorde van het toekennen van de mandaten als volgt bepaald worden: (1) Door terugtrekking van een van de kandidaten (2) De kandidaat met de grootste anciënniteit in het te begeven mandaat De Comités mogen van deze verkiezingsprocedure afwijken bij het verkiezen van hun respectieve bureaus mits het eerbiedigen van de geheimhouding bij het uitbrengen der stemmen

32 ART. 26 BEPALINGEN VAN DE MEERDERHEID Deze meerderheden worden in verhouding tot het aantal op de vergadering aanwezige of gemandateerde Afgevaardigden bepaald volgens de geldig uitgebrachte stemmen. a) volstrekte meerderheid: het geheel getal dat onmiddellijk hoger is dan de helft van de geldig uitgebrachte stemmen die voor de berekening van deze meerderheid in aanmerking komen. b) Twee derde meerderheid: aantal hoger dan of gelijk aan 2/3 van het totaal aantal geldig uitgebrachte stemmen die voor de berekening van deze meerderheid in aanmerking komen

33 ART. 27 INTERPELLATIES Om in aanmerking genomen te worden moet een verzoek tot interpellatie vergezeld zijn van een memorandum dat nauwkeurig de gelaakte feiten beschrijft, en uiterlijk 28 dagen voor de AV op het SG van de VBL toekomen. Interpellaties mogen geen betrekking hebben op zaken die nog voor een comité of -raad aanhangig zijn, noch op feiten waarvoor geen beroep gedaan werd op alle trappen van rechtspraak die door het HHR ingesteld worden. De cassatie geldt als een van deze trappen. De club die een interpellatie wil houden mag hiervoor een bijzondere vertegenwoordiger aanwijzen, ook al zetelt een van zijn leden als Afgevaardigde op de AV. Deze bijzondere vertegenwoordiger mag alleen tussenbeide komen in de bespreking van zijn interpellatie. De club draagt de volledige verantwoordelijkheid voor dat lid. De vertegenwoordiger van de club die een interpellatie houdt mag in geen geval lid van een Comité, Rechterlijke Raad of Departement zijn of er lid van geweest zijn tijdens het lopend seizoen. Wanneer interpellaties rechtstreeks verband houden met de werking van een comité, dan worden zij verbonden aan de bespreking van het verslag van het betrokken comité. Ten gevolge van een interpellatie kan de AV een beslissing van de Raad van Bestuur goed- of afkeuren. Zij is echter niet gemachtigd deze beslissing te verbreken, en kan enkel een interpretatie verbeteren voor de toekomst. Zij kan evenmin in beroep zetelen voor een zaak die door een Raad beoordeeld werd

34 ART. 28 WIJZIGINGEN AAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Iedere wijziging aan de Statuten en het HHR wordt op de dagorde van de AV geplaatst. De voorstellen tot wijzigingen aan de Statuten en het HHR, moeten in tweevoud en met redenen omkleed, uiterlijk 40 dagen voor de AV op het SG van de VBL toekomen via de Raad van Bestuur of een Groep van Afgevaardigden. Alle voorstellen en motiveringen, inbegrepen die van de Raad van Bestuur, moeten verschijnen in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL) uiterlijk 28 dagen voor de AV. De amendementen aan de voorstellen tot statuutwijzigingen kunnen op elk ogenblik ingediend worden. De voorstellen tot wijziging worden slechts goedgekeurd wanneer zij 2/3 van de uitgebrachte stemmen behalen. Onthoudingen zijn niet toegelaten. De Raad van Bestuur net als de Afgevaardigden hebben het recht om op gelijk welk moment bij hoogdringendheid een wijziging aan de Statuten en/of het HHR in te dienen. De hoogdringendheid moet met 2/3 meerderheid goedgekeurd worden, waarna de stemming ten gronde plaats heeft. Onthoudingen zijn niet toegestaan. Elke statuutwijziging die een financieel gevolg heeft dient noodzakelijkerwijs melding te maken van de eventuele financiële weerslag op het budget van de VBL en de clubs.

35 ART. 29 VERKIEZINGEN a) INDIENEN VAN DE KANDIDATUREN Nieuwe kandidaturen moeten aangetekend verstuurd worden naar de SG van de VBL, ten vroegste 56 dagen en uiterlijk 28 dagen voor de datum voorzien voor de AV (kandidaten Raad van Bestuur) of de APV (kandidaten Provinciaal Comité en Provinciale Afgevaardigden. De kandidaturen worden steeds ingediend door de club tot dewelke de kandidaat behoort. 1) Voor de Raad van Bestuur: de SG van de VBL maakt de kandidaturen over aan de betrokken Groep van Afgevaardigden die één kandidaat zal voorstellen om benoemd te worden op de voormelde AV. 2) Voor de leden van de Provinciale Comités en de Groep van Afgevaardigden: de SG van de VBL maakt de kandidaturen over aan het betrokken Provinciaal Comité dat de kandidaten ter verkiezing zal voorstellen op voormelde APV. b) ONTVANKELIJKHEID VAN DE KANDIDATUREN Zij moeten conform zijn aan de voorwaarden van verkiesbaarheid en benoeming eigen aan de functie waarvoor men kandidaat is. Bij de kandidatuur moet een document gevoegd worden dat het curriculum vitae voor wat basketbal betreft en het beroep van de kandidaat bevat. Dit document dient voor "echt en waarachtig" verklaard en ondertekend door de kandidaat. c) COMMENTAREN 1) De inlichtingen omtrent de kandidaat, vermeld in het document gevoegd bij de kandidatuur moeten verplicht in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL) gepubliceerd worden 14 dagen voor de verkiezingen. 2) De kandidaat moet aanwezig zijn op de APV belast met zijn verkiezing. Voor de verkiezing zal hij voorgesteld worden door een lid van het bureau. 3) Elke niet gerechtvaardigde afwezigheid kan de terugtrekking van de kandidatuur tot gevolg hebben. De beoordeling van de eventuele rechtvaardiging behoort tot de bevoegdheid van de vergadering. Indien deze niet aanvaard wordt, zal de naam van de kandidaat geschrapt worden op de stembiljetten voor de verkiezing. 4) Een kandidaat, die zich op de voorziene wijze kandidaat heeft gesteld, en wegens afwezigheid geschrapt werd op de stembiljetten kan niet gekozen, noch gecoöpteerd worden in de loop van het seizoen dat volgt op de APV die belast was met zijn verkiezing. Hij mag zich nochtans kandidaat stellen op de eerstvolgende APV die het punt "verkiezingen" op de agenda heeft staan. 5) Een kandidaat die voor benoeming wordt voorgesteld op een AV mag geen deel uitmaken van de representatieve delegatie van zijn provincie op die AV. 6) De aftredende en herkiesbare leden, die bij een vorige verkiezing voor hetzelfde Comité voldeden aan de voorziene formaliteiten moeten aanwezig zijn op de APV die zich moet uitspreken over hun eventuele herkiezing. 7) Indien een aftredend en herkiesbaar lid geschorst is zal zijn aanwezigheid op de APV zich beperken tot zijn voorstelling als kandidaat. 8) Personen, die conform VFD 508 uit hun functie ontzet zijn, kunnen niet aan de verkiezingen deelnemen zolang de termijn loopt gedurende dewelke zij de hoedanigheid van handtekeninghouder (VAD 76) niet mogen aannemen. d) STEMMING De stemming mag in geen geval voorafgaan aan de interpellaties.

36 ART. 30 STEMOPNEMING A) SAMENSTELLING VAN HET STEMBUREAU Op de AV zal het stembureau als volgt samengesteld worden: De Juridisch Coördinator zal het voorzitterschap waarnemen, hij leidt de stemopneming en staat borg voor het correct verloop ervan zonder er echter aan deel te nemen. Vijf Afgevaardigden, één uit ieder provincie worden door de vergadering aangeduid. Op de APV wordt het stembureau samengesteld als volgt: De Voorzitter van de Provinciale Rechterlijke Raad die voorzit, de werking van het stembureau leidt en borg staat voor het correct verloop ervan zonder er aan deel te nemen. Een minimum van vijf clubvertegenwoordigers van verschillende clubs aangeduid door de vergadering. Een niet herkiesbaar lid van het PC en een niet herkiesbaar lid van de Afgevaardigden zijn onafhankelijke getuige van de werking van het Stembureau De leden van het stembureau zonderen zich af in een afgesloten lokaal waar niemand anders toegang heeft. B) WERKWIJZE 1) Eerst worden de stembriefjes voor ieder comité afzonderlijk geteld zonder ze te ontvouwen. 2) De tweede bewerking bestaat uit het sorteren van de stembiljetten per comité en het rangschikken in vier groepen: de geldige stembriefjes; de blanco stembriefjes; de ongeldige stembriefjes; de betwiste of verdachte stembriefjes. Zijn blanco de briefjes waarop geen enkele stem werd uitgebracht. De voorzitter en het oudste lid van het stembureau paraferen ze. Zijn ongeldig: de briefjes waarvan de vorm of de afmetingen gewijzigd werden; de briefjes waarop een merkteken of een doorhaling voorkomt; de briefjes waarop voor meer kandidaten gestemd werd dan er toe te kennen zetels zijn. Op deze briefjes wordt de vermelding "nietig" aangebracht en ze worden op dezelfde wijze geparafeerd als de blanco-briefjes. 3) Bij de derde bewerking worden de biljetten van groep d. hetzij bij groep a, hetzij bij groep c. gevoegd. Te dien einde spreekt het stembureau zich bij volstrekte meerderheid uit over de geldigheid van ieder biljet afzonderlijk. Bij staking van stemmen wordt het biljet in groep c. ondergebracht. 4) De vierde bewerking is de samenstelling van geldige en blanco-briefjes om het totaal aantal uitgebrachte stemmen te bepalen. 5) De vijfde bewerking is de bepaling van het meerderheidscijfer, nodig om verkozen te worden. 6) Tot slot wordt overgegaan tot de telling van de stemmen die door iedere kandidaat behaald werden en men bepaalt welke kandidaten verkozen zijn voor de openstaande functies door toepassing van VAD 25.

37 C) MDEDELING VAN DE UITSLAGEN De Voorzitter van het stembureau overhandigt de uitslag van de stemopneming aan de Voorzitter van de vergadering. De Voorzitter van de vergadering deelt de uitslag aan de vergadering mede op het ogenblik voorzien door de dagorde

38 ART. 31 VERTEGENWOORDIGING VAN DE CLUBS Op de eerste vergadering van het seizoen keurt de raad van bestuur de statistische gegevens inzake het ledenaantal, zoals telkenjare op datum van 30 juni neergelegd bij de subsidiërende instantie, goed. De raad van bestuur keurt vervolgens de verdeling van het aantal afgevaardigden per provincie goed. De clubs worden vertegenwoordigd door 20 afgevaardigden met stemrecht op de algemene vergadering. Alle provincies hebben recht op ten minste één vertegenwoordiger op de AV. Indien zou blijken dat na deling een provincie geen vertegenwoordiger heeft, dan zal zij genieten van het recht van het decimale deel bij de verdeling van de niet van rechtswege toegekende zetels. Het aantal vertegenwoordigers voor een provincie is gelijk aan het geheel van de breuk 20.X/Y waarbij X het aantal leden is in de betreffende provincie op het einde van het voorbije seizoen (30 juni) en Y het totaal aantal leden op het einde van het voorbije seizoen (30 juni), zoals goedgekeurd door de raad van bestuur. De zetels die niet van ambtswege toegewezen werden, worden toegewezen in verhouding tot de grootste decimalen teneinde tot een totaal van 20 te komen. Deze verdeling wordt toegepast vanaf de eerstvolgende AV/BAV

39 ART. 32 RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE AFGEVAARDIGDEN Iedere Afgevaardigde die deelneemt aan de AV heeft recht op één stem. Elke Afgevaardigde kan een volmacht geven aan een andere Afgevaardigde of een gemandateerd lid om zich op de AV te laten vertegenwoordigen. Het aantal volmachten per aanwezige Afgevaardigde is beperkt tot één. Bij noodzaak beschikt de dienstdoende voorzitter van de Groep van Afgevaardigden over het toekennen van de volmachten. Om aanspraak te kunnen maken op de terugbetaling van zijn kosten heeft hij tot plicht de volledige vergadering bij te wonen. Behalve de controle die bij de aanvang van iedere zitting gehouden wordt zal er voor de eventuele middagonderbreking en voor het sluiten van de zitting overgegaan worden tot een naamafroeping van de Afgevaardigden. De controle bij de toegang wordt, zowel 's morgens als 's middags, ten laatste dertig minuten na het vastgestelde aanvangsuur gesloten. De Afgevaardigden die zich op dat ogenblik niet aangeboden hebben worden als afwezig genoteerd

40 ART. 33 AFGEVAARDIGDEN DIE GERECHTIGD ZIJN DE AV BIJ TE WONEN Op verzoek van de leden van de Commissie voor nazicht van de volmachten, door de Raad van Bestuur aangesteld, moet de Afgevaardigde zijn vergunning en zijn identiteitskaart voorleggen aan de toegang van de zaal waar de vergadering gehouden wordt. Bij gebrek hieraan wordt hij als afwezig beschouwd. Iedere betwisting en/of voorstel tot nietigverklaring van een volmacht wordt ter bespreking en stemming voorgelegd aan de AV, waarvan de beslissing onherroepelijk is

41 ART. 34 VERTEGENWOORDIGING VAN DE JURIDISCHE RADEN De Juridisch coördinator neemt, als raadgever, deel aan iedere AV/BAV

42 ART. 35 TERUGBETALING VAN DE KOSTEN De leden van de Raad van Bestuur, de Juridisch Coördinator en maximum 20 Afgevaardigden, die de volledige vergadering bijgewoond hebben, zijn gerechtigd op terugbetaling van de gedane reis- en verblijfkosten berekend op basis van het barema van de TTB. Al deze kosten worden op gelijke wijze verdeeld en ingeschreven op het debet van de werkende clubs. Een kandidaat-comitélid kan geen aanspraak maken op de terugbetaling van kosten voor bijwonen van de AV op dewelke hij zich kandidaat stelt, zelfs indien het Comité waarvoor hij pas verkozen werd onmiddellijk na de AV vergadert

43 B) DE ALGEMENE PROVINCIALE VERGADERING ART. 36 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN De voorschriften, behalve deze m.b.t. de verkiezingen, die voor de AV van kracht zijn (interpellaties, besluiten, stemopneming, oproeping) gelden eveneens voor de APV. Een BAPV moet bijeengeroepen worden binnen de 40 dagen volgend op de gemotiveerde aanvraag van één derde van de clubs van de provincie

44 ART. 37 SAMENSTELLING De Provinciale Vergaderingen verenigen : 1) De leden van het Provinciale Comité. 2) Minstens twee leden van de Provinciale groep van Afgevaardigden. 3) Minstens twee leden van de Provinciale Rechterlijke Raad. 4) Minstens twee leden van het Comité Provinciale Scheidsrechters. 5) Een vertegenwoordiger van elke Club van de Provincie, zoals voorzien in VAD 42

45 ART. 38 DATUM Zij worden éénmaal per jaar in de maand mei gehouden

46 ART. 39 PUBLIKATIE VAN DE BESLISSINGEN VAN DE PROVINCIALE VERGADERING Het PV van de APV moet binnen de 28 dagen volgend op de APV in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL) gepubliceerd worden.

47 ART. 40 BEVOEGDHEID EN QUORUM De APV is oppermachtig en kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde clubs. De besluiten van de APV zijn niet vatbaar voor beroep, behalve indien zij in tegenspraak zijn met de bestaande statuten van de vzw VBL of het HHR van de VBL In dit geval moet de Raad van Bestuur van de VBL tussenbeide komen. De vroeger getroffen besluiten mogen vernietigd worden en vervangen door andere die onmiddellijk van kracht zijn

48 ART. 41 VERTEGENWOORDIGING VAN DE CLUBS De niet vertegenwoordigde clubs betalen een boete, die in de TTB bepaald wordt. Bovendien wordt aan de club die zich laat vertegenwoordigen door een onbevoegd lid (geschorst, geschrapt, niet aangesloten) nog een bijkomende boete opgelegd, voorzien in de TTB, en verschillend van deze welke voorzien in alinea 1. De vertegenwoordiger moet in de publieke tribune plaats nemen of de APV verlaten

49 ART. 42 CONTROLE VAN DE VOLMACHTEN VAN DE VERTEGENWOORDIGERS VAN DE CLUBS Het bureau van het dienstdoend PC controleert de volmachten van de vertegenwoordigers en het aantal stemmen waarop elk van de vertegenwoordigde clubs recht heeft. De vertegenwoordigers die niet voldoen aan alle voorschriften van het HHR worden niet toegelaten om te zetelen. De vertegenwoordigers moeten houder zijn van een vergunning voor de hun toegewezen club die zij vertegenwoordigen. De volmacht moet ondertekend zijn door 2 van de 4 leden van het clubbestuur zoals bepaald in VAD 76. De leden van een comité of -raad mogen niet als vertegenwoordigers op de APV zetelen. Iedere club heeft recht op één stem per ploeg die het volledig kampioenschap beëindigd heeft. Zolang de club niet kan genieten van de bovenvermelde criteria heeft hij slechts recht op één stem. De onbedrijvig verklaarde club is niet stemgerechtigd op de APV

50 HOOFDSTUK III AFGEVAARDIGDEN ART. 43 VOORWAARDEN VAN VERKIESBAARHEID 1) Houder zijn van een vergunning van de VBL. 2) 21 jaar zijn op 1 januari die de verkiezing voorafgaat. 3) Voldoen aan de voorschriften van VAD 29. 4) Geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur van de VBL, van een provinciaal comité of van Rechterlijke Raden van de VBL, er geen verkozen of gecoöpteerd lid, evenmin als kandidaat lid van zijn

51 ART. 44 VERKIEZINGEN De Afgevaardigde wordt door de APV verkozen. Voor de stemopneming is VAD 30 van toepassing. Het aantal Afgevaardigden dat door de APV wordt verkozen dient in overeenstemming met de voorschriften van VAD 31 en VAD 47 a. De voorkeursrangschikking geschiedt naargelang van de bekomen stemmen. VAD 50, VAD 57 en VAD 60 zijn op de Afgevaardigden van toepassing. De kandidaat moet aanwezig zijn op de APV die zich over zijn kandidatuur moet uitspreken. Iedere niet gerechtvaardigde afwezigheid heeft intrekking van de kandidatuur tot gevolg. De vergadering is bevoegd om de waarde van de eventueel ingebrachte rechtvaardiging te beoordelen

52 ART. 45 DUUR VAN HET MANDAAT De Afgevaardigden worden voor 5 jaar verkozen. Aftredende Afgevaardigden zijn herkiesbaar

53 ART. 46 OPDRACHT VAN DE AFGEVAARDIGDEN 1) Met betrekking tot de clubs: Veelvuldig contact met de clubs opnemen en hun wensen en klachten noteren om ze voor te leggen in vergadering van de Provinciale groep van Afgevaardigden. 2) Met betrekking tot de APV: Verslagen uitbrengen over hun provinciale werking. Rekening houden met de wensen die in de APV uitgedrukt worden om ze te onderzoeken en in de AV voor te leggen. Verzekeren van de naleving van de statutaire bepalingen door de provinciale instanties. 3) Met betrekking tot de provinciale en landelijke instanties: Waken over het naleven van de statutaire bepalingen, en tussen komen, in voorkomend geval, binnen de limieten van hun statutaire bevoegdheden. 4) Met betrekking tot de AV: Tijdens de AV het beheer van de Raad van Bestuur en de Departementen beoordelen. De Statuten en het HHR wijzigen. De kandidaten verkiezen voor de door de Statuten en HHR voorgeschreven mandaten. Opbouwende suggesties tot bevordering van het beheer naar voren brengen. 5) Met betrekking tot clubs en leden van hun provincie: Clubs en leden van hun provincie bijstaan voor een Rechterlijke Raad, zowel provinciaal als landelijk

54 ART. 47 PROVINCIALE GROEP VAN AFGEVAARDIGDEN a) Iedere provincie heeft het recht een minimum aantal van 6 afgevaardigden te kiezen, verhoogd met één afgevaardigde per schijf van 50 ploegen, vanaf 300, die het kampioenschap beëindigd hebben, evenwel beperkt tot een maximum aantal van 12 afgevaardigden. b) Tussen 01 juni en 30 juni van elk jaar houdt elke Provinciale Groep van Afgevaardigden tenminste één vergadering waarop, mits inachtneming van VAD 57, een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een vertegenwoordiger voor de financiële commissie (zie VAD 106) en een vertegenwoordiger voor de Wetgevende Commissie (zie VAD 105) verkozen worden. Hun namen worden in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL) gepubliceerd. c) Tijdens deze zitting mogen: de vroegere, niet herkozen leden, niet meer meestemmen i.v.m. het bureau en de taakverdeling. de nieuw verkozen leden enkel en alleen meestemmen over het bureau en de taakverdeling. Zij kunnen zich eveneens kandidaat stellen voor een functie. d) Indien er plaatsen vrij zijn mag de groep tot coöptatie overgaan, mits inachtneming van VAD 43 (punten 1, 2, 3 en 4) en VAD 60. Hij moet zijn keuze ter bekrachtiging aan de eerstvolgende APV voorleggen. Tijdens de APV zelf mag geen oproep tot kandidaten verricht worden. De kandidaat die op de APV het vereiste aantal stemmen niet behaalde mag niet gecoöpteerd worden voor het volgende seizoen. e) Er wordt naar gestreefd dat ieder jaar een vijfde van de leden uittredend en herkiesbaar is. f) Iedere Afgevaardigde heeft op de APV slechts een adviserende stem, tenzij hij de club vertegenwoordigt waar hij een toewijzing voor heeft. g) De Afgevaardigde die zonder geldige of aanvaardbare reden meerdere keren afwezig is in de loop van hetzelfde seizoen, kan op voorstel van de groep van afgevaardigden door de provinciale algemene vergadering van zijn mandaat ontheven worden. h) Minstens een keer per jaar vergaderen de Afgevaardigden, op uitnodiging van de groepsvoorzitter, met het PC en met de PRR ter bespreking van de maatregelen die het basketbal in de provincie kunnen vooruithelpen. i) Iedere groep maakt uiterlijk op 1 juli de namen en adressen van de voorzitter, de secretaris en de andere leden bij het SG van de VBL en aan de secretaris van het PC bekend. j) Eén enkel stembiljet zal worden opgesteld. De namen van de kandidaten worden er alfabetisch op gerangschikt k) De PV's van de zittingen worden gestuurd aan het SG van de VBL dat ze in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL) publiceert l) De groep stelt zijn afvaardiging op de AV en/of BAV samen volgens de voorschriften van het HHR, en maakt ze aan het SG van de VBL bekend m) De onkosten van de groep worden door de clubs uit de provincie gedragen

55 ART. 48 SANCTIES Behalve voor feiten begaan in het kader van een officiële functie vermeld in VCD 203, moet een Afgevaardigde beoordeeld worden volgens onderstaande procedure. Een Afgevaardigde kan enkel geschorst worden door de AV. De bevoegde Rechterlijke Raden zijn : De Beroepsraad in eerste aanleg en de Cassatiekamer in beroep. De beslissing van de Rechterlijke Raad wordt meegedeeld aan de Raad van Beheer na het beëindigen van de beroepstermijn en wordt door de Raad van Bestuur voorgelegd aan de eerstvolgende AV die deze beslissing bekrachtigt of niet, en die geen bevoegdheid heeft deze te amenderen. De stemming gebeurt geheim en op volgende wijze: De naam van de Afgevaardigde en de voorgestelde sanctie dient vermeld op het biljet met daaronder drie vakjes met de benaming "voor', "tegen" en "onthouding". Als de Afgevaardigde de bevoegdheid betwist van de Rechterlijke Raad waarvoor hij dient te verschijnen, beslist de Cassatiekamer

56 HOOFDSTUK IV DEPARTEMENTEN, COMITES RADEN EN COMMISSIES A) ALGEMEENHEDEN ART. 49 LEDEN VAN EEN ZELFDE CLUB Geen enkel Provinciaal Comité, Groep van Afgevaardigden, Rechterlijke Raad of Departement mag meer dan één lid toegewezen aan een zelfde club omvatten. Geen enkele Commissie mag meer dan twee leden toegewezen aan een zelfde club omvatten

57 ART. 50 LIDMAATSCHAPSKAARTEN A) DEPARTEMENTEN, COMITÉS EN RECHTERLIJKE RADEN VAN DE VBL Ieder lid van een Departement, Comité, van een Rechterlijke Raad of van een Groep van Afgevaardigden, ontvangt een kaart die zijn identiteit en zijn functie vermeldt. Deze kaart geeft recht op de vrije toegang tot alle wedstrijden die onder toezicht van de VBL gespeeld worden. B) COMMISSIES VAN DE VBL Ieder lid of secretaris van een Commissie ontvangt een kaart die recht geeft op vrije toegang tot de wedstrijden van de aangesloten clubs. Dit voorrecht geldt voor het ganse gewest voor de leden van de Landelijke Commissies. Voor de leden van de Provinciale Commissies blijft het recht op vrije toegang beperkt tot de provincie waar de Commissie zetelt. C) DE HOUDERS VAN DEZE KAARTEN VALLEN ONDER DE BEPALINGEN BESCHREVEN IN VCD 281 D) DE LIDMAATSCHAPSKAARTEN MOETEN JAARLIJKS HERNIEUWD WORDEN

58 ART. 51 BUREAUS EN COMMISSIES De Comités en Raden mogen een deel van hun bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bureaus of Commissies die volgens noodzaak opgericht kunnen worden. Zij kunnen slechts geldig zetelen na publicatie in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL) van: 1) hun samenstelling, 2) de toegekende bevoegdheid

59 ART. 52 SAMENSTELLING VAN BUREAUS EN COMMISSIES A) Bureaus Zij omvatten ten minste: de voorzitter of ondervoorzitter, één lid dat in het Comité stemgerechtigd is, en de secretaris of penningmeester. B) Commissies Zij omvatten: 1) de voorzitter, afgevaardigd door het Comité, waarvan de commissie afhangt leden en een secretaris die benoemd worden door het organisme waarvan de commissie afhangt

60 ART. 53 VERKIEZING VAN HET BUREAU Tekst integraal geschrapt.

61 ART. 54 PROCES VERBAAL De VBL- organen moeten een afschrift van het PV van hun vergadering opsturen aan het SG van de VBL en dit binnen de 13 dagen. Deze is belast met de onmiddellijke publicatie in het blad voor officiële mededelingen (de website van de VBL). Dit PV moet beknopt zijn.

62 B) DE COMITÉS VAN DE VBL EN HUN COMMISSIES ART. 55 BENOEMINGEN EN VERKIEZINGEN 1) De AV van de VBL benoemt de leden van de Raad van Bestuur voorgesteld door de Provinciale Afgevaardigden. 2) De APV verkiest: a) de leden van het Provinciaal Comité b) de Afgevaardigden

63 ART. 56 STELREGEL Iedere verkozen kandidaat is persoonlijk verkozen, d.w.z. dat zijn verkiezing geldig blijft zelfs wanneer zijn toewijzing gewijzigd wordt, tenzij die wijziging de toepassing van VAD 49 tot gevolg heeft

64 ART. 57 VOORWAARDEN VAN VERKIESBAARHEID OF VAN AANWIJZING Minstens 4/5 van, respectievelijk, de Afgevaardigden die zetelen in de AV, de leden van de Raad van Bestuur, de PC's en de Departementen moeten de Belgische nationaliteit bezitten. Alle leden moeten de Nederlandse taal machtig zijn (zie statuten VBL vzw art 5). Iedereen moet minstens 21 jaar oud zijn, de burgerrechten en de nationale politieke rechten bezitten alsmede houder zijn van een vergunning. Enkel zij die een vergunning hebben voor een werkende club mogen deel uitmaken van enig Orgaan dat werkende clubs beheert. Het gedrag van deze leden moet onberispelijk zijn. Bijgevolg: mogen deze leden die door een Rechterlijke Raad effectief voor meer dan 2 maanden geschorst werden, zich geen kandidaat stellen voor een officiële functie zolang hun sanctie niet beëindigd is. kan een lid van een Departement, Provinciaal Comité of Commissie dat een sanctie opgelopen heeft, na een onderzoek betreffende de ernst van de feiten, door de Raad van Bestuur ontslagen worden. De leden van de Raad van Bestuur mogen niet als speler optreden, noch een officiële functie uitoefenen tijdens om het even welke wedstrijd

65 ART. 58 CUMULATIE A) Basisregels 1) Binnen de structuren van de VBL onderscheiden we een wetgevende-, een uitvoerende- en een rechterlijke zuil. 2) Binnen de uitvoerende zuil zijn er 4 pijlers, nl. de pijler "competitie", de pijler "topsport", de pijler "recreatief basketbal" en de pijler "arbitrage". 3) De functies waarop onderhavige regeling inzake de onverenigbaarheid van functies van toepassing is zijn enkel de volgende: a) Wetgevende zuil: provinciaal afgevaardigde, al dan niet lid van de Algemene Vergadering van de VBL, van de Wetgevende Commissie of van de Financiële Commissie. b) Uitvoerende zuil: (1) Pijler competitie: voorzitter of lid v/h departement nationale competitie, van het departement landelijke competitie, van de commissie provinciale competitie of van het provinciaal comité. (2) Pijler scheidsrechters: voorzitter of lid v/h departement arbitrage nationale competitie, lid van het departement scheidsrechters, lid van het comité provinciale scheidsrechters, aanduider 1 ste nationale heren, aanduider nationale competitie, aanduider landelijke competitie, aanduider provinciale competitie. c) Rechterlijke zuil: juridisch coördinator VBL, voorzitter of lid van een rechtscollege inzake de nationale competitie, voorzitter of lid van een landelijk rechtscollege of van een provinciaal rechtscollege. 4) Verantwoordelijkheden, opdrachten of taken die in par 3. hierboven niet vermeld zijn worden niet in aanmerking genomen, nl. het uitoefenen van een bestuursfunctie binnen een club (de functies vernoemd in VAD 76), de functie van evaluator van scheidsrechters of volgende wedstrijdgebonden functies: scheidsrechter, een taak aan de wedstrijdtafel en de functie van terreinafgevaardigde. Zulke verantwoordelijkheden, opdrachten of taken worden dan ook niet in aanmerking genomen om te bepalen of iemand in overtreding is met de regels inzake de onverenigbaarheid van functies. 5) Horizontale cumul tussen de zuilen is uitgesloten. 6) Horizontale cumul tussen de pijlers is uitgesloten 7) Verticale cumul is toegelaten tenzij het HHReg dit expliciet verbiedt. De betrokken departementshoofden zullen bij het toelaten van de verticale cumul rekening houden met deontologische regels waarover de raad van bestuur uitspraak kan doen wanneer zij dat nuttig of nodig acht. 8) De cumulregeling betreft enkel de interne organisatie van de VBL tenzij hierboven expliciet anders voorzien werd. De invulling van externe functies wordt, in zoverre de VBL daarbij inspraak heeft, ad hoc beslist door de RvB (bvb functies in de nationale departementen, bij FIBA, bij de BLB. Deze functies worden niet in aanmerking genomen 9) Voor leden van de RvB is elke cumul uitgesloten, dit met uitsluiting van de functies van departementshoofd. 10) Voor het personeel van de VBL worden de modaliteiten vastgelegd in de individuele arbeidsovereenkomsten. die op dat vlak aan de AV worden voorgelegd.

66 B) Uitzonderingen 1) Per begonnen schijf van 6 leden van een provinciale afvaardiging is het maximum één lid van die afvaardiging toegelaten de functie van provinciaal afgevaardigde te cumuleren met deze van actief scheidsrechter en dit op gelijk welk niveau. 2) Het aantal actieve scheidsrechters dat mag deel uitmaken van een PC is beperkt. Zie VAD 70

67 ART. 59 VERNIEUWING VAN PROVINCIALE COMITES EN GROEPEN VAN AFGEVAARDIGDEN Deze worden, indien mogelijk, jaarlijks voor een vijfde hernieuwd. De duur van een mandaat is bijgevolg ten hoogste vijf jaar. Het aftredend lid is herkiesbaar, tenzij zijn club van toewijzing uiterlijk 28 dagen vóór de vergadering verzet aantekent

68 ART. 60 ONVOLLEDIGE COMITES Onvolledige Comités of onvolledige groepen van afgevaardigden mogen coöpteren. Zij zijn ertoe verplicht wanneer het aantal leden lager is dan het door het HHR voorgeschreven minimum. De aanwijzing van gecoöpteerde leden moet in de eerstvolgende APV bekrachtigd worden. Een comité of groep van afgevaardigden mag vrij een kandidaat coöpteren, voor zover hij: a) het schriftelijk akkoord van zijn toegewezen club krijgt, b) voldoet aan de voorwaarden om lid te worden van het betrokken Comité, c) niet gezakt is tijdens de laatste verkiezingen voor dit Comité. Wordt als gezakt beschouwd de kandidaat die de vereiste meerderheid niet behaald heeft, echter niet hij die deze meerderheid wel behaald heeft, doch niet verkozen werd omdat de beschikbare zetels toegewezen werden aan kandidaten die een groter aantal stemmen bereikten. Het gecoöpteerde lid beëindigt het mandaat van het lid dat hij vervangt. Het gecoöpteerde lid dat zich geen kandidaat stelt voor de verkiezingen bij het beëindigen van zijn mandaat mag binnen de drie jaar niet meer gecoöpteerd worden in hetzelfde Comité

69 C) DE RAAD VAN BESTUUR ART. 61 SAMENSTELLING De raad van bestuur omvat maximum 5 bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering, waarbij elke groep van afgevaardigden die een Vlaamse provincie vertegenwoordigt het recht heeft om maximum een kandidaat voor te dragen ter benoeming van 1 bestuursmandaat. Onder deze leden verkiest de AV bij geheime stemming en overeenkomstig de voorschriften van VAD 55, een Voorzitter die tezelfdertijd Voorzitter wordt van de vzw, de VBL, de AV, de BAV en de Raad van Bestuur. De Voorzitter is in deze hoedanigheid verkozen voor een termijn die gelijk is aan de duur van zijn mandaat in de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur zullen onder hen één ondervoorzitter, alsook de verantwoordelijken voor de verschillende Departementen aanduiden

70 ART. 62 BIJZONDERE VOORWAARDEN VAN VERKIESBAARHEID Om zich kandidaat te kunnen stellen voor de Raad van Bestuur moeten de kandidaten voldoen aan de voorwaarden gesteld in VAD 57. Bovendien moeten zij gedurende ten minste één jaar functies bekleed hebben in een departement, rechterlijke raad, comité, commissie of als afgevaardigde. Zij mogen deze functies in verschillende departementen, rechterlijke raden, comités of commissies gehad hebben, zelfs al was het maar met adviserende stem. Bovendien moeten de kandidaten voorgesteld worden door hun club en met akkoord van de provinciale afgevaardigden voorgesteld worden voor benoeming. Indien er in een provincie meerdere kandidaten zijn zullen de afgevaardigden slechts één kandidaat aan de AV voorstellen. Een lid dat niet verkozen wordt, zich terugtrekt of zich niet herkiesbaar stelt op het einde van zijn mandaat mag vervangen worden

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE TITEL I DE VZW VBL HOOFDSTUK I - ALGEMEENHEDEN HOOFDSTUK II VERGADERINGEN

INHOUDSOPGAVE TITEL I DE VZW VBL HOOFDSTUK I - ALGEMEENHEDEN HOOFDSTUK II VERGADERINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ADMINISTRATIEF DEEL VLAAMSE BASKETBALLIGA VZW INHOUDSOPGAVE TITEL I DE VZW VBL HOOFDSTUK I - ALGEMEENHEDEN Art. 1: Definities Art. 2: Doelstellingen Art. 3: Bevoegdheden Art. 4:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND v.z.w. KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND, Globelaan 49, 1190 Brussel HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Het huishoudelijk reglement van de v.z.w. Koninklijke Belgische

Nadere informatie

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 Nieuwe Statuten De buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstgevend doel, Vereniging voor de Verenigde Naties,

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité vzw 20/06/2016 1/6 Boechoutlaan Brussel Ondernemingsnummer:

Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité vzw 20/06/2016 1/6 Boechoutlaan Brussel Ondernemingsnummer: Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité vzw 20/06/2016 1/6 LEDEN Artikel 1 Het BOIC is samengesteld uit nationale sportbonden, verenigingen en organismen die in voorkomend geval gesplitst zijn in twee

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Benaming 3 2. Zetel 3 3. Doel 3 4. Duur 3 5. Leden 4 6. Bijdrage 4 7. Uittreding 4 8. Raad van Bestuur 4 9. Bevoegdheid

Nadere informatie

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3

Statuten 18 JUNI I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1. II. DUUR Artikel 2. Artikel 3 Statuten 18 JUNI 2014 I. SAMENSTELLING, BENAMING EN ZETEL Artikel 1 De stichtende leden, waarvan de naam aan het eind van deze statuten is vermeld, richten een vereniging van de in België gevestigde beursleden

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

Deontologische commissie huishoudelijk reglement

Deontologische commissie huishoudelijk reglement Deontologische commissie huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 februari 2006 Bekendgemaakt op 23 februari 2006 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Algemeen Artikel 1 De deontologische

Nadere informatie

Art. 1: Bestuur Olympia B.C. vzw wordt bestuurd door de Raad van Bestuur (RvB) overeenkomstig de statuten en dit Reglement van Inwendige Orde (RIO).

Art. 1: Bestuur Olympia B.C. vzw wordt bestuurd door de Raad van Bestuur (RvB) overeenkomstig de statuten en dit Reglement van Inwendige Orde (RIO). Reglement van Inwendige Orde 1: Organieke reglementen HOOFDSTUK 1: Bestuur en Financiën Art. 1: Bestuur Olympia B.C. vzw wordt bestuurd door de Raad van Bestuur (RvB) overeenkomstig de statuten en dit

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. TITEL I Basketbal Vlaanderen VZW HOOFDSTUK I - ALGEMEENHEDEN HOOFDSTUK II VERGADERINGEN

INHOUDSOPGAVE. TITEL I Basketbal Vlaanderen VZW HOOFDSTUK I - ALGEMEENHEDEN HOOFDSTUK II VERGADERINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ADMINISTRATIEF DEEL BASKETBAL VLAANDEREN VZW Document bijgewerkt na AV 09/12/2017 Geldig vanaf 01/01/2018 INHOUDSOPGAVE TITEL I Basketbal Vlaanderen VZW HOOFDSTUK I - ALGEMEENHEDEN

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN Vereniging Zonder Winstoogmerk Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL Naam STATUTEN Art. 1. De "Belgische Vereniging van Farmaceutische Artsen" (BEVEFA), in

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden 1 STATUTEN 27.03.1991 (bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 10.10.1991) gewijzigd op 27.01.1995 (BS 28/04/1995), 27.01.2001 (BS 27/09/2001), 6.12.2003 en 13.03.2004 (BS 06/01/2006 en 31.08.2007 (BS

Nadere informatie

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van 11.01.2017 VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VOETBAL VLAANDEREN Motivering 1. De duur van de mandaten in de Raad

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE

REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE REGLEMENT BETREFFENDE DE SAMENSTELLING VAN HET BUREAU VAN DE HOGE RAAD VOOR DE JUSTITIE 1. INLEIDING Het bureau van de Hoge Raad voor de Justitie (hierna «Raad» genoemd) wordt stapsgewijs opgericht in

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

STANDREGELEN BELGISCHE BEROEPSVERENIGING VAN ARTSEN- SPECIALISTEN IN MEDISCHE BIOPATHOLOGIE

STANDREGELEN BELGISCHE BEROEPSVERENIGING VAN ARTSEN- SPECIALISTEN IN MEDISCHE BIOPATHOLOGIE STANDREGELEN BELGISCHE BEROEPSVERENIGING VAN ARTSEN- SPECIALISTEN IN MEDISCHE BIOPATHOLOGIE I. Benaming, zetel, doelstelling 1. Op 1 maart 1950 werd de beroepsvereniging opgericht tussen artsen-specialisten

Nadere informatie

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten Fédération Mondiale du Berger Belge. Vereniging zonder winstoogmerk Statuten TITEL I - BENAMING, ZETEL, DUUR Artikel 1: Benaming De vereniging zonder winstoogmerk Fédération Mondiale du Berger Belge afgekort

Nadere informatie

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD.

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. Artikel 2 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL Benaming: Rechtsvorm: Maatschappelijke zetel: Ondernemingsnr.: 478.218.809 BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) FINANCE TOWER - KRUIDTUINLAAN, 50, bus 150, 1000 BRUSSEL

Nadere informatie

Vlaamse Schermbond vzw (ondernemingsnummer: ) Statuten

Vlaamse Schermbond vzw (ondernemingsnummer: ) Statuten Vlaamse Schermbond vzw (ondernemingsnummer: 0418.821.452) Statuten 1. Naam, zetel, doel en duur. Art. 1 De vereniging zonder winstoogmerk werd gesticht op 25 april 1978 onder de benaming "Bond der Vlaamse

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING HOOFDSTUK 1 BENAMING ZETEL VOORWERP. 1. De Vereniging heeft haar maatschappelijke zetel en uitbatingszetel te Hasselt, Ilgatlaan 5.

STATUTENWIJZIGING HOOFDSTUK 1 BENAMING ZETEL VOORWERP. 1. De Vereniging heeft haar maatschappelijke zetel en uitbatingszetel te Hasselt, Ilgatlaan 5. STATUTENWIJZIGING HOOFDSTUK 1 BENAMING ZETEL VOORWERP 1. De Vereniging heeft haar maatschappelijke zetel en uitbatingszetel te Hasselt, Ilgatlaan 5. 2. De Vereniging draagt de naam Koninklijk Limburgs

Nadere informatie

De bestanden zijn bijgewerkt op basis van de beslissingen van de Algemene Leden Vergadering van 30 augustus 2009.

De bestanden zijn bijgewerkt op basis van de beslissingen van de Algemene Leden Vergadering van 30 augustus 2009. 1 Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de Statuten van de vereniging, zoals vastgesteld per Landsbesluit op xxxxxxxxxxxxxxx 2009. Wachten op vastestelling per

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)...

TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)... TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)... Artikel 1 - Doel... Artikel 2 - Aanduiding effectieve leden van de KBHB... Artikel 3 - Toetreding en Uittreding van Clubs... Artikel 4 - Algemene Vergadering... Artikel

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Agendapunt 11. Verkiezing leden bondsbestuur 11.1 Voordracht bestuursleden Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Het aftreedschema ziet er als

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

VZW BBSF - FSBB. De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013.

VZW BBSF - FSBB. De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013. VZW BBSF - FSBB De statuten werden aangepast door de beslissing van de Algemene Vergadering van 21/11/2013. TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 - Naam De vereniging draagt de naam Belgische Bowlingsport

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging:

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging: BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/3 1160 OUDERGEM Ondernemingsnummer van de Vereniging: 0507.687.805 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huidig huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Statuten van de Belgische Beroepsvereniging voor Arbeidsgeneesheren actief in België.

Statuten van de Belgische Beroepsvereniging voor Arbeidsgeneesheren actief in België. Statuten van de Belgische Beroepsvereniging voor Arbeidsgeneesheren actief in België. I Benaming zetel voorwerp leden Artikel 1 (B.S. 28.12.74) Bij deze wordt door ondergetekenden en door allen die later

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP Stuk 7 8 (B.Z. 1979) - Nr. 1 ARCHIEF VLAAMSE R/4,qD =RUGBEZORGEN CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP BUITENGEWONE ZITTING 1979 13 JUNI 1979 VOORSTEL VAN DECREET - van de heer W. SEEUWS C.S.

Nadere informatie

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement Deel Administratie Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Deel Competitie ART. 260 KALENDER A) KALENDER VAN HET SEIZOEN De kalender van de landelijke afdelingen wordt opgemaakt door en onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 Deze statuten werden opgesteld op 15 februari 1974 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 april 1974, werden gewijzigd ingevolge een beslissing van de

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN Artikel 1. De Stafhouder, de Vice-Stafhouder en de gewone leden van de Raad, worden jaarlijks in de loop van de maand juni rechtstreeks gekozen door de Algemene Vergadering van de Orde, waarvoor alle van

Nadere informatie

STATUTEN. Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga Vereniging zonder winstoogmerk Ondernemingsnummer: 0452661980

STATUTEN. Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga Vereniging zonder winstoogmerk Ondernemingsnummer: 0452661980 STATUTEN Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga Vereniging zonder winstoogmerk Ondernemingsnummer: 0452661980 Benaming Artikel 1: De vereniging draagt als benaming Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga, afgekort VTDL.

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR HET VERBRUIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op het koninklijk besluit van 20 februari 1964 houdende instelling van de Raad voor het Verbruik gewijzigd bij de K.B. van 2 juli 1964, 27 maart 1969,

Nadere informatie

Familiekunde Vlaanderen regio Brussel vzw. HOOFDSTUK I Naam, zetel en doel

Familiekunde Vlaanderen regio Brussel vzw. HOOFDSTUK I Naam, zetel en doel STATUTEN GECOÖRDINEERDE VERSIE na de statutenwijziging goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd 24 maart 2012 en de statutenwijziging goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd 23 maart 2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN

HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN HIPPISCHE REGIONALE VAN OOST-VLAANDEREN H.R.O.V. V.Z.W. GECOORDINEERDE STATUTEN COORDINATIE VAN STATUTEN De Hippische Regionale Oost-Vlaanderen werd als Vereniging zonder Winstoogmerk opgericht op 07 februari

Nadere informatie

Indien dit nodig mocht blijken, kan hij op voorstel van het beheersorgaan om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van de gemeente.

Indien dit nodig mocht blijken, kan hij op voorstel van het beheersorgaan om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van de gemeente. ORGANIEK REGLEMENT VOOR HET BEHEERSORGAAN VAN STEDELIJK CULTUURCENTRUM DE HERBAKKER EEKLO Titel 1: Opdracht Artikel 1 Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid

Nadere informatie

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend.

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend. I._ALGEMENE_BEPALINGEN ART. 1 NAAM EN ZINSPREUK De naam van de vereniging luidt: AGORA en het besluit tot oprichting is genomen op 19 mei 1993 te Glimmen. De zinspreuk van de vereniging luidt: Vriendschap

Nadere informatie

BELGISCHE BEROEPSVERNIGING VOOR DERMATOLOGIE EN VENEROLOGIE STATUTEN 1 / 5

BELGISCHE BEROEPSVERNIGING VOOR DERMATOLOGIE EN VENEROLOGIE STATUTEN 1 / 5 BELGISCHE BEROEPSVERNIGING VOOR DERMATOLOGIE EN VENEROLOGIE STATUTEN 1 / 5 1. Statuten- en benamingswijzigingen volgens Algemene Vergadering van 2 september 2003 2. Aangepaste statuten de bijzondere algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

Statuten VIRBO vereniging zonder winstoogmerk (ondernemingsnummer )

Statuten VIRBO vereniging zonder winstoogmerk (ondernemingsnummer ) Statuten VIRBO vereniging zonder winstoogmerk (ondernemingsnummer 0441 646 146) Benaming, zetel, doel, duur Art. 1: De vereniging droeg oorspronkelijk als naam "Vereninging van de Inrichtingshoofden van

Nadere informatie

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 Artikel 1. Doelstelling van de sportraad Sportraad Overijse is een feitelijke vereniging, erkend door de gemeente, met een adviesfunctie

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

BELGISCH GENOOTSCHAP VOOR FARMACEUTISCHE WETENSCHAPPEN. Ondernemingsnummer: GECOORDINEERDE STATUTEN. 3de WIJZIGING VAN DE STATUTEN

BELGISCH GENOOTSCHAP VOOR FARMACEUTISCHE WETENSCHAPPEN. Ondernemingsnummer: GECOORDINEERDE STATUTEN. 3de WIJZIGING VAN DE STATUTEN BELGISCH GENOOTSCHAP VOOR FARMACEUTISCHE WETENSCHAPPEN V.Z.W. Ondernemingsnummer: 410639206 Zetel: Archimedestraat 11, B1000 Brussel GECOORDINEERDE STATUTEN 3de WIJZIGING VAN DE STATUTEN Algemene vergadering

Nadere informatie

Nieuwe statuten - Naamswijziging

Nieuwe statuten - Naamswijziging Reigerstraat 10 9000 Gent T 09 220 84 31 info@dewerkplekarchitecten.be www.dewerkplekarchitecten.be Nieuwe statuten - Naamswijziging De algemene vergadering van 12 juni 2015 geldig samengeroepen en beschikkend

Nadere informatie

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De Mondiale Raad is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidbeleid

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

11 FEBRUARI Koninklijk besluit tot vaststelling. van de regels voor de medische verkiezingen. zoals bedoeld in artikel 211, 1,

11 FEBRUARI Koninklijk besluit tot vaststelling. van de regels voor de medische verkiezingen. zoals bedoeld in artikel 211, 1, 11 FEBRUARI 2010. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de regels voor de medische verkiezingen zoals bedoeld in artikel 211, 1, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VLO.

Huishoudelijk reglement VLO. Huishoudelijk reglement VLO. Dit reglement regelt de bepalingen die in de statuten van de vzw VLO doorverwezen werden naar het huishoudelijk reglement of verdere verduidelijking behoeven. Besproken en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie