Handleiding. Verpakt Storten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding. Verpakt Storten"

Transcriptie

1 Handleiding Verpakt Storten

2 Verpakt Storten Als ondernemer stort u regelmatig contant geld. Wij willen dit zo gemakkelijk mogelijk voor u maken. In deze handleiding leggen we u stap voor stap uit hoe Verpakt Storten precies werkt. U kunt op 3 manieren verpakt storten: 1. biljetten via de sealbagkluis. 2. munten via de sealbagkluis. 3. biljetten en munten via waardetransport. Wij adviseren u graag over welke manier van storten het beste bij uw situatie past. Bovenstaande opties worden stap voor stap in deze handleiding toegelicht. Voordat u gaat storten Wat kunt u storten in een sealbag? U kunt alleen bankbiljetten in euro s storten. Het storten van buitenlands geld is niet mogelijk. Wilt u muntgeld storten? Gebruik hiervoor dan de speciale MultiMuntSealbag. Waar kan ik sealbags krijgen? Sealbags zijn gratis en kunt u afhalen bij ieder ING-kantoor. MultiMuntSealbags bestelt u éénmalig via ons, daarna bestelt u deze rechtstreeks via de leverancier G4S Cash Services. Voor waardetransport gebruikt u ING sealbags of de sealbags die uw waardetransporteur aanbiedt. Een sealbagstorting moet voldoen aan de volgende voorwaarden Heeft u meerdere filialen? Het stortingsformulier is toegevoegd in de sealbag. Het stortingsformulier is goed leesbaar. Het stortingsformulier is volledig ingevuld (rekeningnummer, bedrag, sealbagnummer). De sealbag bevat uitsluitend eurobankbiljetten (geen munten, waardebonnen e.d.). De bankbiljetten zijn machinaal telbaar (niet nat, gescheurd, gerold of gevouwen). De inhoud van de sealbag is gelijk aan het aangemelde bedrag. Wanneer een storting niet aan bovenstaande criteria voldoet, dan brengt dit extra werkzaamheden voor ons met zich mee. In dat geval wordt er een vast tarief per storting extra berekend. Dan kunt u ook een gepersonaliseerd stortingsformulier aanvragen. Neem hiervoor contact op met uw contactpersoon.

3 Voorboeken Wat is voorboeken? Als u uw sealbagstorting vooraf aanmeldt via Mijn ING Zakelijk of telefonisch en voor uur in de sealbagkluis stort, wordt het geld dezelfde werkdag op uw Zakelijke Rekening bijgeschreven. Dit noemen we voorboeken. U kunt gebruikmaken van verpakt storten met en zonder voorboeken. Voorboeken is alleen mogelijk voor stortingen van biljetten via de sealbagkluis. Het is dus niet mogelijk om stortingen met een MultiMuntSealbag of via waardetransport te laten voorboeken. Wat is een voorboeklimiet? Het bedrag dat u kunt voorboeken is afhankelijk van uw voorboeklimiet. Dit is het maximale bedrag dat wij voorboeken op uw rekening. Voordat u gebruik kunt maken van voorboeken, berekenen wij uw voorboeklimiet. Deze limiet wordt bepaald op basis van de gemiddelde hoogte en frequentie van de stortingen die u in de eerste drie maanden via de sealbagkluis bij ons doet. Na deze periode berekenen wij uw voorboeklimiet en kunt u gebruik maken van voorboeken. Hierover wordt u schriftelijk of per geïnformeerd. U vindt uw voorboeklimiet terug in uw stortingsoverzicht in Mijn ING Zakelijk. Een voorboeklimiet heeft een geldigheidsduur van 12 maanden. Een keer per jaar voeren wij een herberekening uit. Hierover wordt u schriftelijk of per geïnformeerd. Ook kunt u zelf een herberekening bij ons aanvragen via uw contactpersoon, op een ING-kantoor of telefonisch. De berekening van ons is bindend. Wat is voorboekruimte? Voorboekruimte is het gedeelte van uw voorboeklimiet dat u nog beschikbaar heeft voor het laten voorboeken van nieuwe sealbagstortingen. Als u een storting aanmeldt en in de sealbag in de sealbagkluis deponeert, dan gebruikt u voorboekruimte. Als uw voorgeboekte sealbagstorting is geteld en verwerkt, wordt uw voorboekruimte weer aangevuld tot aan uw voorboeklimiet. Als het bedrag van een storting hoger is dan uw voorboekruimte, boeken we alleen het deel van de storting dat binnen uw voorboekruimte valt. Zodra het geld is geteld, wordt het resterende bedrag bijgeschreven. Ook als u uw voorboeklimiet helemaal heeft benut, kunt u gewoon blijven storten. Uw storting wordt dan niet voorgeboekt, maar na telling bijgeschreven. Een voorbeeld Stel, uw voorboeklimiet is Maandag: U stort: Wij boeken voor: De resterende voorboekruimte binnen uw voorboeklimiet is dan nog Dinsdag: U stort: Wij boeken voor: Hiermee is namelijk uw voorboeklimiet van bereikt. Nadat het geld is geteld, schrijven wij het resterende bedrag van 500 bij. U heeft dan weer uw gehele voorboeklimiet van tot uw beschikking.

4 De voordelen van voorboeken Zijn er extra kosten verbonden aan voorboeken? Liever niet voorboeken? Snel: uw storting staat dezelfde werkdag op uw Zakelijke Rekening (mits voor uur gestort). Transparant: wanneer u gebruikmaakt van Mijn ING Zakelijk kunt u de status van uw storting online volgen. Makkelijk: aanmelden via Mijn ING Zakelijk of telefonisch. Nee, er zijn geen extra kosten verbonden aan voorboeken. U betaalt hetzelfde tarief als wanneer u niet voorboekt. Wilt u uw storting niet vooraf aanmelden en voorgeboekt krijgen? Dan kunt u natuurlijk gewoon gebruik blijven maken van verpakt storten zoals u dat altijd gewend bent. Houdt u er wel rekening mee dat uw geld mogelijk later op uw rekening staat. Omdat de sealbagkluizen vanaf nu minder vaak worden geleegd, duurt het maximaal zeven werkdagen tot de storting is bijgeschreven.

5 1. Biljetten via de sealbagkluis Stap 1 Stap 2 Bundel en sorteer de biljetten Sorteer de bankbiljetten die u wilt storten op soort en maak stapeltjes van maximaal 100 bankbiljetten. Let op: Voeg geen muntgeld toe aan de sealbag. Als u muntgeld wilt storten, maak dan gebruik van de MultiMuntSealbag. Met voorboeken: Meld uw storting aan via Mijn ING Zakelijk of telefonisch Het aanmelden van uw storting kan op twee manieren: Mijn ING Zakelijk: Log in op Mijn ING Zakelijk en ga naar verpakt storten sealbagkluis onderaan het scherm. Volg de aanwijzingen op het scherm en vul het stortingsformulier in. Druk het formulier af en stop deze vervolgens samen met de biljetten in de sealbag. Telefonisch: Vul hiervoor een stortingsformulier in. Deze kunt u invullen en afdrukken via ING.nl/stortformulier. Vervolgens belt u en volgt de stappen binnen het menu. Uw aanmelding is binnen enkele minuten geregeld. Stop het formulier vervolgens samen met de biljetten in de sealbag. Het is niet mogelijk om uw telefonische aanmelding telefonisch in te trekken. Dit kan wel via Mijn ING Zakelijk via het statusoverzicht. Stap 3 Stap 4 Zonder voorboeken: Vul het stortingsformulier in U kunt het stortingsformulier invullen via ING.nl/stortformulier. Het formulier onthoudt uw gegevens zodat u deze bij een volgende storting niet meer hoeft in te vullen. Dat scheelt u tijd en moeite en u verkleint de kans op fouten. Heeft u een gepersonaliseerd stortingsformulier? Dan zijn uw bedrijfsgegevens, rekeningnummer en eventueel uw filiaalnummer voorgedrukt op het papieren formulier. Vermeld altijd het nummer van uw sealbag op het stortingsformulier. Heeft u een fout gemaakt op het stortingsformulier? Breng geen verbeteringen aan, maar vul altijd een nieuw formulier in. Pak de sealbag(s) in Stop de gebundelde biljetten in de lengte in de sealbag (zie illustratie) en zorg dat u gelijkmatige stapeltjes maakt. De biljetten worden machinaal geteld, dus zorg ervoor dat de biljetten niet nat, gescheurd, gerold of gevouwen zijn. Zo voorkomt u haperingen in de kluis. Doe het stortingsformulier in de sealbag, plak deze dicht en druk de plakstrook goed aan. Gebruik voor iedere storting een aparte sealbag. Stop dus nooit twee stortingsformulieren in één sealbag (bijvoorbeeld van verschillende dagen). Bent u iets vergeten bij te voegen? Gebruik dan altijd een nieuwe sealbag.

6 Stap 5 Stort de sealbag(s) in de sealbagkluis Open de kluis door de streepjescode op voldoende afstand onder de scanner te houden (ongeveer 15 cm). Leg de sealbag in de kluis. Let op dat de barcode goed leesbaar blijft, de sealbag wordt namelijk ook in de kluis zelf gescand. Vouw daarom de sealbag nooit dubbel! Als de barcode binnen in de kluis niet gescand wordt is voorboeken niet mogelijk. De kluis sluit automatisch. Neem daarna uw stortingsbewijs mee. Stort u meerdere sealbags tegelijk? Volg dan voor iedere sealbag de omschreven stappen. Alleen dan ontvangt u voor iedere sealbag een stortingsbewijs. Stop altijd dezelfde sealbag in de sealbagkluis als die u gescand heeft. Stap 6 Uw storting wordt bijgeschreven op uw Zakelijke Rekening Met voorboeken: Als uw storting is aangemeld en u uw sealbag voor uur in de sealbagkluis deponeert, wordt uw storting dezelfde werkdag bijgeschreven op uw Zakelijke Rekening. Wij boeken het aangemelde bedrag op uw rekening, op basis van de voorboekruimte die u op dat moment heeft binnen uw voorboeklimiet. Zonder voorboeken: Uw storting wordt binnen 7 werkdagen bijgeschreven op uw Zakelijke Rekening. Telverschillen Als blijkt dat de inhoud van de sealbag niet overeenkomt met de voorgeboekte storting, dan voeren wij een correctieboeking uit. Deze boeking vindt u terug op uw rekeningoverzicht. Maakt u gebruik van Mijn ING Zakelijk? Dan vindt u alle details over telverschillen terug in uw online stortingsoverzicht. Bedraagt het verschil meer dan 50? Dan wordt u hierover schriftelijk geïnformeerd. Controleer altijd de bijschrijving op uw rekening. Klopt er iets niet? Geef dit dan binnen tien dagen bij ons aan zodat wij direct een correctie kunnen aanbrengen. De correctie loopt veel vertraging op wanneer u het later meldt. Waar vindt u de ING sealbagkluis? Bijna alle ING-kantoren hebben een sealbagkluis aan de buitenzijde. U kunt uw sealbag dus 24 uur per dag, 7 dagen per week storten. Status sealbagkluis De LED lampjes geven de status van de sealbagkluis aan. Groen: kluis in werking. Groen (knipperend): kluis is een storting aan het verwerken. Geel (knipperend): kluis is in werking, maar er kan geen stortingsbewijs worden afgegeven. Rood (knipperend): kluis is niet in werking. Is de sealbagkluis defect? Of heeft de sealbagkluis een storing? Bel dan het alarmnummer Houd het nummer (of adres) van de sealbagkluis bij de hand. Zo krijgt u snel advies en hulp om uw storting te doen. Tijdens kantooruren kunt u de storing natuurlijk ook zelf bij het ING-kantoor melden.

7 2. Munten storten via de sealbagkluis Stap 1 Stap 2 Stap 3 Pak de MultiMuntSealbag(s) in Doe de munten ongeteld en ongesorteerd in de MultiMuntSealbag (maximaal 2,5 kg). Stort de MultiMuntSealbag(s) in de sealbagkluis U stort uw MultiMuntSealbag(s) in een sealbagkluis. Open de kluis door de streepjescode op voldoende afstand onder de scanner te houden (ca. 15 cm). Scan de streepjescode die op de MultiMuntSealbag gedrukt staat, niet de streepjescode op de sticker die u op de MultiMuntSealbag heeft geplakt. Leg de MultiMuntSealbag in de kluis. Let op dat de barcode goed leesbaar blijft en dat u de MultiMuntSealbag niet dubbelvouwt! De kluis sluit automatisch. Neem daarna uw stortingsbewijs mee. Stort u meerdere sealbags tegelijk? Volg dan voor iedere sealbag de omschreven stappen. Alleen dan ontvangt u voor iedere sealbag een stortingsbewijs. Stop altijd dezelfde sealbag in de sealbagkluis als die u gescand heeft. Uw storting wordt binnen 7 werkdagen bijgeschreven op uw Zakelijke Rekening Waar vindt u de ING sealbagkluis? Bijna alle ING-kantoren hebben een sealbagkluis aan de buitenzijde. U kunt uw sealbag dus 24 uur per dag, 7 dagen per week storten Status sealbagkluis De LED lampjes geven de status van de sealbagkluis aan. Groen: kluis in werking. Groen (knipperend): kluis is een storting aan het verwerken. Geel (knipperend): kluis is in werking, maar er kan geen stortingsbewijs worden afgegeven. Rood (knipperend): kluis is niet in werking. Is de sealbagkluis defect? Of heeft de sealbagkluis een storing? Bel dan het alarmnummer Houd het nummer (of adres) van de sealbagkluis bij de hand. Zo krijgt u snel advies en hulp om uw storting te doen. Tijdens kantooruren kunt u de storing natuurlijk ook zelf bij het ING-kantoor melden.

8 3. Munten en biljetten storten via waardetransport Wanneer kunt u storten via waardetransport? Hoe werkt het? Wanneer u meerdere filialen heeft en wilt dat uw personeel niet met grote bedragen geld over straat gaat, dan kunt u ervoor kiezen om uw geld via de waardetransporteur te storten. U sluit zelf een contract af met een waardetransporteur naar keuze. De waardetransporteur komt bij uw filialen het geld ophalen en levert dit af bij het cashcenter van ING. In sommige gevallen kan het voor u voordeliger zijn om het geld ook te laten tellen en bij te laten schrijven op uw Zakelijke Rekening door de waardetransporteur. Bijvoorbeeld als u meerdere filialen heeft en uw geld sneller bijgeschreven wilt krijgen dan 7 dagen.

9 Meer weten over ING? Kijk op ING.nl

Handleiding Verpakt storten sealbagkluis

Handleiding Verpakt storten sealbagkluis Handleiding Verpakt storten sealbagkluis Deze handleiding is geldig vanaf 1 oktober 2017. De informatie uit deze handleiding kan wijzigen. Ga voor actuele informatie naar ing.nl of bel met uw ING contactpersoon.

Nadere informatie

Nieuw: uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening. Meld uw storting vooraf aan

Nieuw: uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening. Meld uw storting vooraf aan Nieuw: uw contante geld dezelfde werkdag Meld uw storting vooraf aan Uw contante geld dezelfde werkdag Makkelijk, efficiënt en snel Stap 1. Aanmelden Als ondernemer maakt u gebruik van Verpakt Storten

Nadere informatie

Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Meld uw storting vooraf aan

Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Meld uw storting vooraf aan Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Meld uw storting vooraf aan Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Makkelijk, efficiënt en snel Als ondernemer maakt u gebruik van verpakt storten

Nadere informatie

Handleiding Verpakt storten multimuntsealbag

Handleiding Verpakt storten multimuntsealbag Handleiding Verpakt storten multimuntsealbag Deze handleiding is geldig vanaf 1 oktober 2017. De informatie uit deze handleiding kan wijzigen. Ga voor actuele informatie naar ing.nl of bel met uw ING contactpersoon.

Nadere informatie

Veilig afstorten van uw contante geld. Dat is het idee.

Veilig afstorten van uw contante geld. Dat is het idee. Meer informatie Wilt u meer weten over het afstorten via Rabo Geld Service? Kijk dan op rabobank.nl/sealbag. Hier vindt u ook alle informatie over het voormelden. Bij vragen over voormelden via uw programma

Nadere informatie

Meer informatie. www.rabobank.nl/sealbag

Meer informatie. www.rabobank.nl/sealbag Meer informatie Wilt u meer weten over het afstorten via Rabo Geld Service? Kijk dan op rabobank.nl/sealbag. Hier vindt u ook alle informatie over het voormelden. Bij vragen over voormelden via uw programma

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Gemakspost

Veelgestelde vragen. Gemakspost Veelgestelde vragen Gemakspost Algemeen Welk telefoonnummer kan ik bellen met vragen over Gemakspost? Met vragen over Gemakspost kunt u terecht bij onze Business Services. Hiervoor belt u naar telefoonnummer

Nadere informatie

Handleiding scanning inkoopfacturen

Handleiding scanning inkoopfacturen Handleiding scanning inkoopfacturen Inleiding Binnen MijnABAB is het mogelijk om uw inkoopfacturen digitaal aan te bieden. In deze handleiding wordt beschreven hoe het digitaal aanbieden van inkoopfacturen

Nadere informatie

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk Zo werkt het Incasseren en betalen via Mijn ING Zakelijk Een incasso- of betaalopdracht levert u gemakkelijk aan via Mijn ING Zakelijk. Daarin kunt u al

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Nummer Zakelijke Rekening, Vul 3 en 13 in. Nieuwe locatie betaalautomaat, Vul 4 en 13 in. Naam op het afschrift van uw klanten, Vul 5 en 13 in

Nummer Zakelijke Rekening, Vul 3 en 13 in. Nieuwe locatie betaalautomaat, Vul 4 en 13 in. Naam op het afschrift van uw klanten, Vul 5 en 13 in Acceptatie betaalkaarten wijzigen Met dit formulier geeft u wijzigingen aan in de overeenkomst Pin Pakket Compleet of Accepteren betaalpassen. Wilt u de gehele overeenkomst opzeggen? Vult u dan het formulier

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Gemakspost

Veelgestelde vragen. Gemakspost Veelgestelde vragen Gemakspost Algemeen Welk telefoonnummer kan ik bellen met vragen over Gemakspost? Met vragen over Gemakspost kunt u terecht bij onze Business Services. Hiervoor belt u naar telefoonnummer

Nadere informatie

Voorwaarden aanleveren partijenpost

Voorwaarden aanleveren partijenpost Voorwaarden aanleveren partijenpost Inhoud Inleiding 3 Uw partijenpost bestaat uit Maximaal 5 postzakken 7 Brievenbuspakjes 9 Aangetekende poststukken 10 Partijenpost met orderformulier 11 Gesorteerde

Nadere informatie

Cash opnemen? Geld storten? Onze deur staat 24/7 voor u open

Cash opnemen? Geld storten? Onze deur staat 24/7 voor u open Cash opnemen? Geld storten? Onze deur staat 24/7 voor u open Welkom bij het bankkantoor zonder sluitingstijd Uw vertrouwde geldautomaat blijft evolueren om u het leven nog gemakkelijker te maken: 24/7

Nadere informatie

Asbest melden via omgevingsloket.nl

Asbest melden via omgevingsloket.nl Asbest melden via omgevingsloket.nl Als u asbest wilt (laten) verwijderen, dan moet u altijd een sloopmelding doen via www.omgevingsloket.nl. U moet de sloop/afvoer van asbest altijd op deze manier melden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Contant Geld Dienstverlening

Gebruikershandleiding Contant Geld Dienstverlening Gebruikershandleiding Contant Geld Dienstverlening 2 Inleiding 3 2.1 Algemene Procedure 3 2.1.1 Afstortingen in vogelvlucht 3 2.1.2 Opname in vogelvlucht 3 2.1.3 De sleutelcode 3 2.1.4 Vragen of reclameren

Nadere informatie

Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging

Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging www.rederij-doeksen.nl Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging Met uw eilanderpasnummer en inlogcode kunt u hier inloggen. Wilt u als eilander een boeking maken? Log

Nadere informatie

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland Pinniemaat Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland 302097_0913.indd 1 27-08-13 14:48 Pinniemaat Gefeliciteerd! Je hebt nu de leukste spaarpot van Nederland: de Pinniemaat. Met jouw Pinniemaat kun je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Contant Geld Dienstverlening

Gebruikershandleiding Contant Geld Dienstverlening Gebruikershandleiding Contant Geld Dienstverlening Datum Mei 2018 Onze referentie 1104626 Datum Mei 2018 Inleiding 3 1.1 Algemene Procedure 3 1.1.1 Afstortingen in vogelvlucht 3 1.1.2 Opname in vogelvlucht

Nadere informatie

Financiële handleiding Diabetes Fonds Collecte

Financiële handleiding Diabetes Fonds Collecte Financiële handleiding Diabetes Fonds Collecte In deze financiële handleiding vindt u de benodigde stappen voor de financiële afwikkeling van de collecte. Een deel vindt u ook terug in de algemene handleiding.

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Nog geen privé-dossier? Maak dan kennis met Albers Direct Verzekeren en ga naar:

Nog geen privé-dossier? Maak dan kennis met Albers Direct Verzekeren en ga naar: Mijn registratie Mijn verzekeringen Mijn schades Mijn e-mailberichten Alarmnummer Berekeningen Overige contracten Overige polissen Dossierhandleiding Uitloggen De tekst van deze handleiding is grotendeels

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Cashback actie 2016 5 beloning voor elke 2.500 saldogroei op uw ING Spaar- en/of Beleggingsrekening(en)

Veelgestelde vragen Cashback actie 2016 5 beloning voor elke 2.500 saldogroei op uw ING Spaar- en/of Beleggingsrekening(en) Veelgestelde vragen Cashback actie 2016 5 beloning voor elke 2.500 saldogroei op uw ING Spaar- en/of Beleggingsrekening(en) ALGEMEEN 1. Wat houdt deze actie in? Voor elke 2.500 saldogroei op uw deelnemende

Nadere informatie

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de

Nadere informatie

Voorwaarden verpakt storten en opnemen via waardetransport

Voorwaarden verpakt storten en opnemen via waardetransport Voorwaarden verpakt storten en opnemen via waardetransport Inhoudsopgave Voorwaarden verpakt storten en opnemen via waardetransport Begrippenlijst 1. Onderwerp en toepasselijke voorwaarden 2. Aanlevering

Nadere informatie

Handleiding Collecteportaal

Handleiding Collecteportaal Handleiding Collecteportaal Met CollectePortaal kunt u zelf de vrijwilligersgegevens bijhouden. Hierdoor heeft u de regie in eigen handen. Daarnaast bespaart u de Maag Lever Darm Stichting kostbare tijd.

Nadere informatie

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Mobiel bankieren met ING U gaat aan de slag met onze Mobiel Bankieren App. We helpen u om stapsgewijs

Nadere informatie

HANDLEIDING WINPOS KASSA

HANDLEIDING WINPOS KASSA HANDLEIDING WINPOS KASSA DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 13-08-2007 First draft Joshua Willems Marc Hermans 29-08-2007 Final version Freek Sengers Marc Hermans INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De kassa opstarten

Nadere informatie

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW

Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Regio Hollands Midden Aanmelding en inschrijving medewerkers RSW Let op! Het inschrijven van medewerkers aan de RSW van RHM bestaat uit twee (2) delen. Om dit proces wat te vergemakkelijken is deze handleiding

Nadere informatie

VMA Verzekeringen HANDLEIDING. Handleiding voor gebruik van de site. Inhoud: > Afsluiten van een verzekering. > Wachtwoord vergeten

VMA Verzekeringen HANDLEIDING. Handleiding voor gebruik van de site. Inhoud: > Afsluiten van een verzekering. > Wachtwoord vergeten Inhoud: Afsluiten van een verzekering Wachtwoord vergeten Wijzigen van verzekering(en) Wijzigen van (e-mail)adres/rekeningnummer Online schade melden Opzeggen lopende verzekering(en) bij andere verzekeraars

Nadere informatie

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Alle kosten op een rij Kiest u voor voordelig bankieren? Dan zit u goed bij ING. Met dit kostenoverzicht weet u

Nadere informatie

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Handleiding Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Rentepunten Zo werkt het

Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Bij veel spaarrekeningen van de ING ontvangt u naast rente ook Rentepunten. Met die gratis Rentepunten kunt u heel voordelig aan kopen doen in onze Rentepuntenwinkel.

Nadere informatie

Als er een probleem is met uw levering.

Als er een probleem is met uw levering. Als er een probleem is met uw levering. Het kan helaas voorkomen dat er een probleem is uw levering. Dat is uiteraard vervelend en moet worden opgelost. Door u keuze voor SAFE kunt u gebruik maken van

Nadere informatie

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER HANDLEIDING DIGITAAL DOSSIER 1 HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER Op deze pagina s van deze PDF vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van het Persoonlijke Digitaal Dossier op onze website.

Nadere informatie

Handleiding 'Mijn dossier'

Handleiding 'Mijn dossier' Pagina 1 Handleiding 'Mijn dossier' Onze website is zeer gebruiksvriendelijk echter om het u nog makkelijker te maken hebben wij een puntsgewijze handleiding voor 'Mijn dossier' gemaakt die u stap voor

Nadere informatie

Handleiding Mijn 65plus kandidaten

Handleiding Mijn 65plus kandidaten Handleiding Mijn 65plus kandidaten Geachte kandidaat, Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken wij voortdurend aan de optimalisering van de administratieve processen, met als doel het verminderen

Nadere informatie

Handleiding Collecteverdubbelaar

Handleiding Collecteverdubbelaar Handleiding Collecteverdubbelaar versie 1.0 Nederlandse Brandwonden Stichting Afdeling Landelijke Collecte, collecteverdubbelaar Zeestraat 29, Beverwijk (0251) 27 55 55 verdubbelaar@brandwondenstichting.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING CJP PORTAL PARTNERS

HANDLEIDING CJP PORTAL PARTNERS HANDLEIDING CJP PORTAL PARTNERS 2018-2019 Versie 1 1 INLEIDING CJP innoveert en het Cultuurkaartsysteem is onder constructie. Voor de gebruikers betekent dit dat we in een nieuwe omgeving gaan werken en

Nadere informatie

Op deze pagina s van deze PDF vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van Mijn Dossier op de website van Bikerpolis.nl

Op deze pagina s van deze PDF vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van Mijn Dossier op de website van Bikerpolis.nl 1 Hoe werkt mijn digitale dossier Op deze pagina s van deze PDF vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van Mijn Dossier op de website van Bikerpolis.nl Wanneer u een vraag heeft over een onderwerp

Nadere informatie

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds Handleiding i-school Met deze handleiding hoopt Gekkoo je snel op weg te helpen om je kinderen in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo. Je vindt in deze handleiding zowel hulp terug bij het inschrijfplatform

Nadere informatie

Partijenpost Gemengd frankeren met de frankeermachine

Partijenpost Gemengd frankeren met de frankeermachine Partijenpost Gemengd frankeren met de frankeermachine Vind hier uw antwoord op de meest gestelde vragen >> Zo frankeert u Partijenpost Gemengd op uw NetSet2 frankeermachine Makkelijker kunnen we het niet

Nadere informatie

FAQ Retourpinnen. Voor de winkelier

FAQ Retourpinnen. Voor de winkelier FAQ Retourpinnen Voor de winkelier Is deze FAQ ook in het andere talen beschikbaar? Nee. Deze FAQ is alleen in het Nederlands. Is er een FAQ voor mijn kassamedewerkers? Ja. Kijk op www.pin.nl/retourpinnen.

Nadere informatie

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER HANDLEIDING DIGITAAL DOSSIER 1 HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER Op deze pagina s van deze PDF vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van het Persoonlijke Digitaal Dossier op onze website.

Nadere informatie

HANDLEIDING. G4S Cash Portal

HANDLEIDING. G4S Cash Portal G4S Cash Portal HANDLEIDING Regel zelf online al uw contante geldzaken via de G4S Cash Portal. In deze handleiding: Transporten bestellen en annuleren Stortingen aanmelden en sealbags bestellen Wisselgeld

Nadere informatie

Voorwaarden verpakt storten via sealbagautomaat

Voorwaarden verpakt storten via sealbagautomaat Voorwaarden verpakt storten via sealbagautomaat Inhoudsopgave Voorwaarden verpakt storten via sealbagautomaat Begrippenlijst 1. Onderwerp en toepasselijke voorwaarden 2. Deponering 3. Storting 4. Sealbags

Nadere informatie

Incassomachtigen. voor bedrijven

Incassomachtigen. voor bedrijven Incassomachtigen voor bedrijven Voor de zakelijke markt kennen we twee soorten machtigingen: de Euro-incassomachtiging en de Bedrijven Euro-incassomachtiging. Deze machtigingen kunnen zowel op papier als

Nadere informatie

Instructie BTW-Aangifte

Instructie BTW-Aangifte Instructie BTW-Aangifte Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de titel : Aangifte Omzetbelasting. Dit is de

Nadere informatie

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning?

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? januari 2015 645_DSB_Handl_A6_Bezoekersparkeervergunning_v1.indd 1 21-11-14 10:4 2 Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Inhoud Wat is de digitale

Nadere informatie

HANDLEIDING. G4S Cash Portal

HANDLEIDING. G4S Cash Portal G4S Cash Portal HANDLEIDING Regel zelf online al uw contante geldzaken via de G4S Cash Portal. In deze handleiding: Transporten bestellen en annuleren Stortingen aanmelden en sealbags bestellen Wisselgeld

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: ROB-EF (ROB-Elektronisch Factureren) Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Technische informatie... 3 Instellingen... 4 Werkwijze... 6 Waar moet

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Beheer

Handleiding Zakelijk Beheer Handleiding Beheer 1 Handleiding Beheer - April 2011 Handleiding Beheer Indien u een zakelijk abonnement heeft bij Telfort, kunt u automatisch gebruik maken van zakelijk beheer. Hieronder vindt u een instructie

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Onze dienstverlening. per 2 december 2013. Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij. facebook.com/rabobank. @rabobankrmij

Onze dienstverlening. per 2 december 2013. Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij. facebook.com/rabobank. @rabobankrmij Onze dienstverlening per 2 december 2013 Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij facebook.com/rabobank @rabobankrmij Uw behoeften veranderen. Wij veranderen mee. Vanaf 2 december 2013 past Rabobank

Nadere informatie

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Alle kosten op een rij Kiest u voor voordelig bankieren? Dan zit u goed bij de ING. Met dit kostenoverzicht weet

Nadere informatie

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Alle kosten op een rij Kiest u voor voordelig bankieren? Dan zit u goed bij de ING. Met dit kostenoverzicht weet

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGISTRATIE

WEDSTRIJDREGISTRATIE IN T KORT In dit document wordt het gebruik van het systeem voor online wedstrijdregistratie toegelicht. HANDLEIDING ONLINE Maarten Alles WEDSTRIJDREGISTRATIE Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Handleiding

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

http://www.ind.nl/nl/algemeen/contact/klachten/index.asp?subhome=&title=&origin=

http://www.ind.nl/nl/algemeen/contact/klachten/index.asp?subhome=&title=&origin= http://www.ind.nl/nl/algemeen/contact/klachten/index.asp?subhome=&title=&origin= http://indklantdienstwijzer.nl/klachten/ Ik wil een klacht indienen Op deze website kunt u in vijf stappen een formulier

Nadere informatie

Handleiding Fieldmarketingtool Exterion Media Fieldmarketingbureaus

Handleiding Fieldmarketingtool Exterion Media Fieldmarketingbureaus Handleiding Fieldmarketingtool Exterion Media Fieldmarketingbureaus Inloggen Nieuwe vergunning aanvragen De status van lopende aanvragen en de aanvraag geschiedenis inzien Gegevens wijzigen Wachtwoord

Nadere informatie

Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening

Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening Onderwerp Klantvragen Antwoorden Sluiting kantoren 1. Waarom sluiten er drie kantoren?

Nadere informatie

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden)

Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Handleiding digitaal invoeren van uitslagen en uitnodigen van ploegen (voor VCL s en uitslagengedelegeerden) Inleiding Log in op MijnKNLTB via www.mijnknltb.nl. o o Mocht je je wachtwoord niet meer weten,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub.

Gebruikershandleiding E-Factuur. Inhoudsopgave. E-factuur activeren en inloggen. Zoek facturen. Nieuwe E-wub. Te verwerken e-wub. Inhoudsopgave E-factuur activeren en inloggen Zoek facturen Nieuwe E-wub Te verwerken e-wub Status e-wub E-wub per periode E-wub Bulkinvoer E-wub archief Gebruikersbeheer E-flexer 9.0.3 1 E-factuur activeren

Nadere informatie

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien www.landstedembo.nl/aanmelden Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien 2 Handleiding aanmelden 2015 Handleiding aanmelden bij Landstede MBO voor decanen/mentoren/leerlingbegeleiders Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding MyUnifiedPost

Handleiding MyUnifiedPost Handleiding MyUnifiedPost Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost! Deel I: Registratie- en activatieprocedure Versie Datum laatste update 2.0 27 november 2009 Inhoud 1. Ik heb nog geen account

Nadere informatie

MIJN GKB HANDLEIDING

MIJN GKB HANDLEIDING Biedt uitkomst HANDLEIDING MIJN GKB Biedt uitkomst Handleiding Mijn GKB Wat is Mijn GKB? Aanmelden voor Mijn GKB Inloggen in Mijn GKB Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De onderdelen van Mijn

Nadere informatie

Schriftelijk opzeggen

Schriftelijk opzeggen De huur opzeggen Als u gaat verhuizen, moet u de huur opzeggen en de woning heel, schoon en leeg opleveren. Een nieuwe huurder komt uw huis misschien bekijken. En medewerkers van Trivire komen de woning

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Deficiëntietoets 2014-2015 instroom 2015-2016 Management & Organisatie Digitale Media en Creatieve Industrie september 2014 Deficiëntietoets Management & Organisatie 2014-2015 Doelgroep Aankomend studenten

Nadere informatie

Tarieven Zakelijk Betalingsverkeer

Tarieven Zakelijk Betalingsverkeer Tarieven Zakelijk Betalingsverkeer per 1 januari 2009 Tarieven Binnenland Girale bijschrijvingen Overboeking EUR 0,14 Acceptgiro EUR 0,25 Spoedoverboeking EUR 1,19 Incasso via OfficeNet/Internet Bankieren/Access

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Artikelen die je wilt retourneren die zijn gekocht op VD.nl of in één van onze winkels moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

Artikelen die je wilt retourneren die zijn gekocht op VD.nl of in één van onze winkels moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: RETOURNEREN Retourvoorwaarden winkel en online Artikelen die je wilt retourneren die zijn gekocht op VD.nl of in één van onze winkels moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: Retourneren binnen 30 dagen

Nadere informatie

NoFoodWasted Helftheuvelweg AV s Hertogenbosch

NoFoodWasted Helftheuvelweg AV s Hertogenbosch Handleiding Afgeprijsd Beheerapp Via deze app kun je producten toevoegen welke afgeprijsd zijn en die je onder de aandacht wil brengen bij de consument. De consument kan via de afgeprijsd app deze afprijzingen

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte?

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

Aanvraag verblijfsvergunning asiel onbepaalde tijd of verlenging bepaalde tijd

Aanvraag verblijfsvergunning asiel onbepaalde tijd of verlenging bepaalde tijd Aanvraag verblijfsvergunning asiel onbepaalde tijd of verlenging bepaalde tijd M35J-1 / 06A Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen voor een verblijfsvergunning asiel voor

Nadere informatie

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick november 2010 1 Het gebruik van uw persoonlijke pagina Mijn Yellowbrick Als klant van Yellowbrick heeft u toegang tot uw account via

Nadere informatie

Vragen en antwoorden 1. Omzetting Klimrenterekening in een ING Spaardeposito

Vragen en antwoorden 1. Omzetting Klimrenterekening in een ING Spaardeposito Vragen en antwoorden Omzetting Klimrenterekening in een ING Spaardeposito 1 De omzetting 2 Het saldo en de rente 3 De nieuwe Kinder- of Jongerenrekening 4 Het ING Spaardeposito 5 Overig 1 De omzetting

Nadere informatie

HANDLEIDING. Versie 1.5

HANDLEIDING. Versie 1.5 HANDLEIDING Versie 1.5 Handleiding InZicht InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat u helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van uw medewerkers. In deze handleiding nemen we u stapsgewijs

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN

AAN DE SLAG MET DOELSPAREN AAN DE SLAG MET DOELSPAREN Doelsparen: overzichtelijk en doelgericht sparen Er is zo veel om voor te sparen: een zonvakantie, een buffer voor als de wasmachine opeens kapot gaat, een nieuwe auto. Zodra

Nadere informatie

Handleiding Cloudtec Support Gebruikers (Users)

Handleiding Cloudtec Support Gebruikers (Users) Handleiding Cloudtec Support Gebruikers (Users) V. Auteur: Christo Steyn Dynamx BV Pagina van 6 Document Overzicht Revisie Plannen Dit document zal worden herzien en zo nodig aangepast zoals hieronder

Nadere informatie

INLOGGEGEVENS Waar vind ik mijn inloggegevens? 3

INLOGGEGEVENS Waar vind ik mijn inloggegevens? 3 HANDLEIDING CAS IN DEZE HANDLEIDING INLOGGEGEVENS Waar vind ik mijn inloggegevens? 3 BASISHANDELINGEN OP DE KLUIS Hoe stort ik geld af? 4 Hoe vraag ik afstortingen van de lopende dag op? 5 CASH PORTAL

Nadere informatie

Handleiding teamsamenstelling 1

Handleiding teamsamenstelling 1 Inleiding De teamsamenstelling dient voor de start van het seizoen door de verenigingen doorgegeven te zijn via www.nevobo.nl. Het invullen van de teamsamenstelling is van belang voor de Nevobo om te weten

Nadere informatie

XXImo.nl. Geachte XXImo-kaarthouder,

XXImo.nl. Geachte XXImo-kaarthouder, Geachte XXImo-kaarthouder, U heeft onlangs uw XXImo-card ontvangen, welke geschikt is voor elektrisch laden van de auto. De XXImo-servicedesk heeft er voor gezorgd dat uw kaart bekend is bij het publieke

Nadere informatie

Om de overname spoedig te laten verlopen vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Om de overname spoedig te laten verlopen vragen wij uw aandacht voor het volgende: Geachte heer/mevrouw, Bedankt voor uw interesse in een contractovername bij Yes Telecom. Om de overname spoedig te laten verlopen vragen wij uw aandacht voor het volgende: - Verzend de formulieren volledig

Nadere informatie

- Binnen één minuut ontvangt u een mail in uw mailbox met een wachtwoord.

- Binnen één minuut ontvangt u een mail in uw mailbox met een wachtwoord. Handleiding U kunt, in tegenstelling tot wat u waarschijnlijk gewend bent, veel essentiële handelingen zelf in uw eigen dossier verrichten. U kunt bijvoorbeeld zelf uw verzekeringscontract wijzigen of

Nadere informatie

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS...

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... Concentra Selfservice Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3 Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... 4 Mijn straat is niet gekend... 4 De knop bevestig postcode werkt

Nadere informatie

Productvoorwaarden ASN Betalen Zelfstandigen

Productvoorwaarden ASN Betalen Zelfstandigen Productvoorwaarden ASN Betalen Zelfstandigen Dit zijn de Productvoorwaarden ASN Betalen Zelfstandigen. In dit document leest u informatie over uw betaalrekening en welke afspraken er gelden. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Handboek voor de LEVERANCIER

Handboek voor de LEVERANCIER Inhuurdesk V. Vos Inhuurdesk@ns.nl Versie 1.0 December 2010 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Processchema... 3 2. Aanmelden als leverancier... 4 2.1 Ontvangen van de gebruikersnaam en een wachtwoord...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Inhoudstafel Inleiding 3 1. Aanmelden op westdecor.be 4 2. Uw webwinkel personaliseren 6 2.1 Uw wachtwoord instellen 6 2.2 Uw logo instellen 7 2.3 Uw verkoopprijzen

Nadere informatie

WWW.DHLFORYOU.NL MAKKELIJK PAKJES VERSTUREN NIEUW! DHLFORYOU.NL BEZORGT HET. EXTRA VOORDELIG.

WWW.DHLFORYOU.NL MAKKELIJK PAKJES VERSTUREN NIEUW! DHLFORYOU.NL BEZORGT HET. EXTRA VOORDELIG. MAKKELIJK PAKJES VERSTUREN DHLFORYOU.NL BEZORGT HET. EXTRA VOORDELIG. incl. 21% BTW NIEUW! DHLFORYOU.NL INTERNATIONAL UW PAKJES NAAR MEER DAN 250 BESTEMMINGEN OVER DE HELE WERELD WWW.DHLFORYOU.NL Kinderkleertjes

Nadere informatie

Hoe lever je aangetekend buitenland aan?

Hoe lever je aangetekend buitenland aan? Stappenkaart Hoe lever je aangetekend buitenland aan? Regel het gemakkelijk en snel in Mijn PostNL Stap 1. Voer je zendingen in Log in op Mijn PostNL met je e-mailadres en je wachtwoord. Daar klik je op

Nadere informatie

Handleiding gebruik kassaterminal

Handleiding gebruik kassaterminal Handleiding gebruik kassaterminal Oktober 2015 Inhoudsopgave Het aanzetten van de kassaterminal... 3 Storten daggeld in kassalade... 3 Werking kassaterminal... 4 Correctie omzetboeking... 5 Clubcard DeetosSnel...

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

ECR-Nederland BV Handleiding website 18-04-2012 - Versie ECR-01 Index

ECR-Nederland BV Handleiding website 18-04-2012 - Versie ECR-01 Index ECR-Nederland BV Handleiding website 18-04-2012 - Versie ECR-01 Index 1. ALGMEEN 1.1. Menustructuur 2 1.1.1. Gebruikersmenu balk 2 1.1.2. Hoofdmenu balk 2 1.2. De Catalogus 2 1.3. Zoeken 3 2. INLOGACCOUNT

Nadere informatie

Natuurkunde voor Techniek

Natuurkunde voor Techniek Natuurkunde voor Techniek Wanneer is deze cursus voor jou van toepassing? Als je een opleiding wilt volgen waarvoor Natuurkunde vereist is, maar je hebt niet het juiste profiel. Met deze cursus kun je

Nadere informatie