Goed gedaan allemaal!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goed gedaan allemaal!"

Transcriptie

1 NIEUWSFLITS APRIL 2017 Het onderwijs op t Tweespan Naar aanleiding van de ouderavond hebben we de oude regels laten verdwijnen en hebben we overal de 4 kapstokregels opgehangen. Ouders hebben aangegeven dat ze graag willen dat we goed overzicht houden op het plein. Wij zijn het hier helemaal mee eens! Om alles goed te laten verlopen op het plein willen we graag dat de kinderen vanaf volgende week per groep een eigen gekleurd T-shirt/ hesje aantrekken. Groep 1/2 roze, groep 3/4 geel, groep 4/5 groen, groep 6/7 blauw, groep 7/8 paars. Wijkloop t Tweespan en Foarhûs op 7 april, tijd (ongeveer) : 8.45 uur tot uur Volgende week vrijdagmorgen houden we samen met het Foarhûs de wijkloop. We hebben het programma al geregeld maar zoeken op de ochtend nog ouders die met hesjes aan langs de route willen staan. De ouders wijzen dan de route aan. Graag opgeven bij de leerkrachten. We gaan deze wijkloop doen als promotie voorde Kidsrun. We vinden het tevens erg leuk om zo met beide scholen te gaan werken aan bewegen. Samen sporten maakt blij! Komt u ook kijken? VERKEERSTUIN DATA VOOR GROEP 7 4 april: Op de fiets naar school, we gaan weer fietsen door Drachten 10 april: HET PRAKTIJKEXAMEN DIPLOMA ZWEMMEN Larz (A), Feline (B), Daimen (C) en Tim (C) hebben hun diploma gehaald! Goed gedaan allemaal! Gefeliciteerd!

2 OPENDAG OP 22 MAART Op 22 maart was het een zeer gezellige drukte in school. Kinderen waren aan het werk terwijl de ouders kwamen kijken. We vonden het allemaal een fijne ochtend. We hopen dat ouders en belangstellenden gezien hebben hoe goed de kinderen aan het werk waren en hoe hard er gewerkt werd. Op de avond was het ook druk. De speurtocht heeft gezorgd voor veel hilariteit. Wie had nu eigenlijk het laatste koekje opgegeten? Samen met ouders een KAHOOT quiz spelen was geweldig. Ik hoorde kinderen fanatiek hun ouders vragen: Weet jij het???. Een leerling kwam later naar mij toe en zei dat hij het niet eerlijk vond omdat hij nog niet alles geleerd had. Wat een geweldige ontdekking! VRIJ VRAGEN Regelmatig komen er bij mij vragen over het vrij vragen. Voor het vrij vragen zijn heel duidelijke regels. Helaas kan ik verzoeken van ouders niet positief beoordelen als het gewoonweg niet mag van het ministerie. Als het wel mag krijgt de leerling gewoon vrij. Elke dag registreren wij op school of de leerlingen aanwezig zijn. Dit gebeurt in een systeem met codes. OA=ongeoorloofd afwezig, Z=ziek, T= te laat, GA=geoorloofd afwezig Onze registratie wordt gekoppeld aan het verzuimregister en zo kan de leerplichtambtenaar kijken in ons systeem. In het voortgezet onderwijs was dit al het geval. Vanaf 1 april 2017 is dit ook voor het primair onderwijs, de basisscholen. Dit systeem is opgesteld omdat we in Nederland niet willen dat kinderen onderwijstijd missen. Tevens is het goed dat er een onafhankelijk systeem is wat monitort hoeveel uren kinderen verzuimen. Er kan dan hulp komen om kinderen wel naar school te krijgen. Dit laatste is vooral in het voorgezet onderwijs erg belangrijk. In het middelbaar beroepsonderwijs worden leerlingen ook gevolgd. Stel dat leerlingen daar veel verzuimen dan heeft dit meteen gevolgen voor hun studiegeld. Als u vragen precies wilt weten wanneer kinderen recht hebben op een vrije dag dan staat dit beschreven in de bovenschoolse schoolgids van Furore. Deze gids staat op onze site.

3 BRIEF HVO / GVO VOLGEND JAAR VOOR GROEP 6 EN 7 Morgen krijgen de kinderen van de groepen 6 en 7 de brief mee voor opgave HVO / GVO les voor volgend schooljaar. ONZE LEERLINGENRAAD Met trots presenteren wij de leerlingenraad! Veel succes allemaal! Caithlyn (groep 4) Megan (groep 5) Tymo (groep 6) Kenzo (groep 6) Yves (groep 7) Senna (groep 7) Bo (groep 8) Soufian (groep 8) WAT LEREN WIJ? Zoals we op de ouderavond afgesproken schrijven de leerkrachten in elke volgende nieuwsflits kort wat de groepen die maand leren. Groep 1&2 Met de kleuters werken we over de lente. Naast de woordenschat ontwikkeling die elke periode weer centraal staat, werken we ook aan taal en reken doelen. Voor groep 2 zijn dit: Het in klanken hakken van een woord (auditieve discriminatie) bijvoorbeeld: b-oo-m. Manipuleren met klanken, bijvoorbeeld de eerste letter van boom wordt een k dus koom. En gepast betalen tot 10 euro, met munten van 1 of 2 euro. Dit kunnen ze oefenen in de bloemenwinkel die in de gang komt te staan. Voor groep 1 zijn het doelen in dezelfde categorie maar iets eenvoudiger zij gaan: Woorden in klankgroepen verdelen bijvoorbeeld: kro-kus. Ook groep 1 gaat gepast betalen maar dan met munten van 1 euro.

4 Groep 3 Wat gaan we deze maand leren in groep 3!!! Met Rekenen; Gaan we verder oefenen met de stappen over de tien: = = = 10 2 = 8 We gaan tellen met hele euro s; 9 euro 6 euro = 3 euro Met Lezen: We leren steeds langere woorden lezen zoals; straks, dorst, sterk. Ook leren we woorden met sch- / schaal en met schr- / schrijf. Op de dinsdagmorgen oefenen we in de leesboekjes op A.V.I. 1 en 2 - niveau. Met Spelling: We leren de woorden met tweeklanken goed oefenen ; ui, ei/ie, ou/au, ei/ij. Met Wereldoriëntatie: We gaan heel goed kijken naar de tulp en de narcis. Wat is het verschil tussen bollen en knollen? Groep 4 Thuis maar laten horen hoe goed je al kan lezen! Met Rekenen: Gaan we tellen t/m 100. We leren vlot tellen met dubbele; 15 / 15 is 30. En de helft; van 20 is 10. Ook gaan weer rekenen met een tussenstap, eerst de tientallen en dan de lossen; = = = 36-8 = 28 We Lezen al op A.V.I. 5 en 6 niveau! Met Spelling oefenen we: samengestelde woorden, vb. bloem- pot. woorden met; -je / hapje -tje / stoeltje -pje / armpje (na m- altijd pje) En woorden met; -en/ buiten -de / derde -te/ verte

5 Met Taal gaan we een folder lezen over een pretpark. We gaan zinnen langer en korter maken. We schrijven gewone zinnen en vraagzinnen. We bedenken zelf een eind aan een verhaaltje. Dit werkje gaan we maken met handenarbeid (groep 3/4). Thuis maar goed oefenen met de tafels en woorden op BLOON! Groep 5 Rekenen: Met rekenen gaan we ons richten op vermenigvuldigingen tot Hierbij gaan we werken met sommen als: 227 x 3 = 166 x 6 = En we gaan beginnen met staartdelingen. 2 / 84 \= 6 / 71 \= Voor deze sommen is het erg handig dat de kinderen de tafels goed kennen. Thuis wat extra oefenen zou heel fijn zijn. Taal: Gaan we ons bezig houden met Non-fictie en wat dit nou precies betekend. We gaan teksten lezen die dus wel of niet waar kunnen zijn en leren waaraan we dit kunnen zien. Spelling: Met spelling gaan we leren om dierennamen en voorwerpen goed te schrijven. Ook leren we wanneer dit met of zonder HOOFDLETTER (of was het nu toch zonder!?) moet. Dit kunnen we extra oefenen in BLOON. Dit doen we al regelmatig op school maar ook thuis kunnen de kinderen hier goed mee aan het werk. Handvaardigheid / tekenen: Al het werk wat we de komende tijd gaan maken staat in het tekenen van De Lente en Pasen. Afgelopen week hebben we al paas eitjes gemaakt om onze paastak te versieren.

6 Groep 6 Onze reis door het heelal zit er helaas al weer op. De planeten in de klas blijven nog even zichtbaar, maar zullen plaats maken voor het thema de Lente. Rekenen: We zijn al druk bezig met het optellen, aftrekken en vermenigvuldigen met breuken. We halen de helen ook al uit een breuk! (Voorbeeld: 5 4 = ). Hier gaan we de komende tijd mee verder. We blijven oefenen met de staartdelingen en grote keersommen (voor oefeningen: Delen = HTE:E of vermenigvuldigen = TE x HTE). Ook het metriek stelsel (km-hm-dam-m-dm-cm-mm) krijgt extra aandacht tijdens de rekenles. Kortom, veel verschillende onderdelen! Taal: Bij taal gaan we verder met het herkennen van de persoonsvorm, het onderwerp en het deelwoord. Hierbij letten we ook op het verschil tussen enkelvoud en meervoud en tegenwoordige en verleden tijd. Spelling: De komende tijd gaan we oefenen met het schrijven van de persoonsvorm. Wanneer komt er nou een ~t achter een werkwoord, en wanneer niet? Wat is het hele werkwoord? Wat is dan de stam (ik-vorm)? Hierbij oefenen we alleen nog in de tegenwoordige tijd Daarnaast gaan we met sterke werkwoorden (die sterk genoeg zijn om het woord te veranderen in de verleden tijd, bijv. lopen = liepen) oefenen, door ze van de tegenwoordige tijd naar de verleden tijd om te zetten en andersom. Groep 7 Wij gaan deze maand oefenen met de opbouw van zinnen en maken hierbij gebruik van het onderwerp, de persoonsvorm en het gezegde. Daarnaast gaan we verder oefenen met en automatiseren van het rekenen met breuken (+en -) en procenten. Dit kunnen we trouwens ook al heel goed omzetten in elkaar en in kommagetallen! (1/5 = 20% = 0,2)

7 Groep 8 Wij oefenen de vraagstelling van de eindtoets. Waar moeten we op letten? Als er een vraag staat moeten we eerst lezen en dan invullen. We mogen niet denken dat we het antwoord al weten. Met de rekenopdrachten herhalen we allemaal sommen. We gaan samen met meester sommen uitrekenen en leggen aan meester uit hoe we bijvoorbeeld 1/8x200 uitrekenen. Tijdens de eindcito mogen we geen hulpmiddelen gebruiken en daarom oefenen we nu met. wat weet ik wel om zo tot een goed antwoord te komen. NIEUWE LEERLING Hiep Hiep Hoera Lily Gillespie is vier jaar geworden. Welkom op school. We wensen je veel leerplezier bij ons op school. PLANNING KOMENDE TIJD 1 april Invoering gekleurd t-shirt / hesje Kleuren verdeling zie begin Nieuwsflits 4 april Koffieochtend Verkeerstuin groep 7 7 april WIJKLOOP Beide scholen doen samen hieraan mee. Komt u ook kijken? Kidsrunclinic 7 april groep 5/6 11 april en 12 april 11 april Tuimeljudo Uurcultuur groep 1/2 14 april en 17 april VRIJ 18/19/20 april Groep 8 heeft de Zet m op allemaal! eindtoets 18 april Juf Ingrid heeft haar Juf Karin komt vervangen opleiding 21 april De koningsspelen Meivakantie 24 april tot en met 28 april Vlak voor de meivakantie komt er een volgende Nieuwsflits. Met vriendelijke groet, Annet Kielstra-Noort

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 21. Vrijdag 29 januari 2016

Nieuwsbrief no. 21. Vrijdag 29 januari 2016 Nieuwsbrief no. 21 Vrijdag 29 januari 2016 Agenda komende weken 8 februari Carnaval 16 februari rapport 2 mee 18 en 23 februari rapportbesprekingen 26 februari roostervrije dag 5 t/m 8 29 februari 4 maart

Nadere informatie

Nummer 21 29 januari 2015

Nummer 21 29 januari 2015 Datum Activiteit Datum Activiteit Nummer 21 29 januari 2015 29-01 Groep 8: Adviesgesprekken 13-02 Afsluiting Duif s In 30-01 Duif s In 3 17 en 19-2 Groep 3: Rapportgesprekken 06-02 Duif s In 4 18-2 Rapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken.

Na afloop van de Paasviering gingen we met de kleuters eieren zoeken. Weekbericht van 7 april 2015 Algemeen: Van 6 april tot en met 24 mei kunt u bij de Co-op in Erica zogenaamde doe-koe-munten krijgen bij bepaalde boodschappen. Deze munten kunt u in de winkel in een soort

Nadere informatie

Lesbrief 4, groep 5/6. 24 januari 2018

Lesbrief 4, groep 5/6. 24 januari 2018 Lesbrief 4, groep 5/6. 24 januari 2018 Beste ouders, We zijn inmiddels druk met de CITO toetsen. Altijd een spannende periode voor de kinderen. Als leerkracht kijken we in deze periode vooral naar de voortgang

Nadere informatie

Tipboekje. Herman Jozefschool. Groep 8

Tipboekje. Herman Jozefschool. Groep 8 Tipboekje Herman Jozefschool Groep 8 Inhoudsopgave Tips: Woordsoorten Werkwoorden, Lidwoorden,Zelfstandige naamwoorden en eigen namen Bijvoeglijke naamwoorden,voorzetsels,vragende voornaamwoorden Bezittelijke

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

1. Optellen en aftrekken

1. Optellen en aftrekken 1. Optellen en aftrekken Om breuken op te tellen of af te trekken maak je de breuken gelijknamig. Gelijknamig maken wil zeggen dat je zorgt voor 'gelijke noemers': Om de breuken met 'derden' en 'vijfden'

Nadere informatie

Overzicht rekenstrategieën

Overzicht rekenstrategieën Overzicht rekenstrategieën Groep 3 erbij tot tien Groep 3 eraf tot tien Groep 4 erbij tot twintigt Groep 4 eraf tot twintigt Groep 4 erbij tot honderd Groep 4 eraf tot honderd Groep 4 en 5 tafels tot tien

Nadere informatie

Bij het cijferend optellen beginnen we bij de eenheden en werken we van rechts naar links:

Bij het cijferend optellen beginnen we bij de eenheden en werken we van rechts naar links: Cijferend optellen t/m 1000 Voor u ligt de verkorte leerlijn cijferend optellen groep 5 van Reken zeker. Deze verkorte leerlijn is bedoeld voor de leerlingen die nieuw instromen in groep 6 en voor de leerlingen

Nadere informatie

NIEUWSFLITS 28 SCHOOLJAAR

NIEUWSFLITS 28 SCHOOLJAAR NIEUWSFLITS 28 SCHOOLJAAR 2018-2019 De week van 6 t/m 10 mei Maandag 6 mei Dinsdag 7 mei Annet afwezig, directeuren beraad Woensdag 8 mei Carla aanwezig Donderdag 9 mei Vrijdag 10 mei Wijkloop WIJKLOOP

Nadere informatie

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Wat leert mijn kind allemaal in groep 5/6? Wanneer wordt er getoetst? Belangrijkste einddoelen per vak per groep Wat voor huiswerk wordt er meegegeven? Wat

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 51 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 51

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 20

t Informantje schooljaar week 20 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 20

Nadere informatie

Groep 5 en 6 heeft meegedaan met schoolvoetbal, wat hebben ze goed gespeeld en samengewerkt!

Groep 5 en 6 heeft meegedaan met schoolvoetbal, wat hebben ze goed gespeeld en samengewerkt! Wat gaan we leren? Groep 5 en 6 heeft meegedaan met schoolvoetbal, wat hebben ze goed gespeeld en samengewerkt! We hebben een drukke periode achter de rug. De Cito-toetsen zitten er op en de kinderen hebben

Nadere informatie

INITIATIEF SINTERKLAAS VIS DE ORGANISATIE SINTENPEITVOORIEDEREEN

INITIATIEF SINTERKLAAS VIS DE ORGANISATIE SINTENPEITVOORIEDEREEN NIEUWSFLITS 10 SCHOOLJAAR 2018-2019 KALENDER De week van 19/23 november Maandag 19 november Dinsdag 20 november Annet afwezig op de ochtend Vanaf 14.15 uur school versieren voor sinterklaas Woensdag 21

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 03 april nr. 28. Nieuws uit de school Vastenactie: Renovatie plein. Stemmen op school

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 03 april nr. 28. Nieuws uit de school Vastenactie: Renovatie plein. Stemmen op school 03 april 2017 2016-2017 nr. 28 Nieuwsbrief Nieuws uit de school Vastenactie: Alle kinderen krijgen maandag een vastenactiedoosje mee. De kinderen mogen geld verzamelen voor El Salvador, een land in Midden-Amerika.

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 3. Vrijdag 4 september 2015

Nieuwsbrief no. 3. Vrijdag 4 september 2015 Nieuwsbrief no. 3 Vrijdag 4 september 20 Agenda komende weken 11 september inloopochtend 8.45 10.00 uur (ingelast i.v.m. mogelijke vragen n.a.v. inspectierapport 11 september continurooster i.v.m. nazomerfeesten

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Het is alweer een week geleden dat we met groep 7/8 op schoolkamp zijn geweest. We hadden geweldig weer en hebben genoten van het kamp.

Het is alweer een week geleden dat we met groep 7/8 op schoolkamp zijn geweest. We hadden geweldig weer en hebben genoten van het kamp. NIEUWSFLITS 2016-201 MEI 20 Vandaag hebben we ons schoolproject de Stijl afgesloten met een stijlfoto. KAMP GROEP 7/8 Het is alweer een week geleden dat we met groep 7/8 op schoolkamp zijn geweest. We

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, We starten met rekenen, taal en spelling weer met een nieuw blok. Hier dus weer een lesbrief om u op de hoogte te houden over wat uw kind de komende tijd zal leren/oefenen.

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst Rekenen

Ouderbijeenkomst Rekenen Ouderbijeenkomst Rekenen Breuken Breuken, procenten en kommagetallen horen bij elkaar. Vooraf Ga ik te snel, geef het aan Ga ik te langzaam, geen het aan Heeft u vragen, stel ze. op stil/tril a.u.b. Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 10. Vrijdag 11 november 2016

Nieuwsbrief no. 10. Vrijdag 11 november 2016 Nieuwsbrief no. 10 Vrijdag 11 november 2016 Agenda komende schooljaar Op de koffie donderdagochtend 17 november 8.45 uur Donderdag 1 december Sint op school Maandag 5 december studiedag Donderdag 15 december

Nadere informatie

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3.

Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Overig nieuws Hulp ouders bij rekenen deel 3. Het rekenonderwijs van tegenwoordig ziet er anders uit dan vroeger. Dat komt omdat er nieuwe inzichten zijn over hoe kinderen het beste leren. Vroeger lag

Nadere informatie

Leerstofaanbod groep 4

Leerstofaanbod groep 4 Leerstofaanbod groep 4 Rekenen Rekenen Methode: RekenZeker De lessen zijn onderverdeeld in een aantal domeinen: getallen, bewerkingen (optellen, aftrekken en tafels en meten van tijd en geld. Optellen

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 november 2017

Nieuwsbrief groep 3 november 2017 Nieuwsbrief groep 3 november 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van november. Belangrijke data: 16 november: Pietengym (kinderen mogen verkleed) 22 november 19.15: ouderavond groep 3 en 4 23

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Bij rekentuin staan scores bij elk tuintje. Bij een gemiddelde score halen de kinderen in groep

Nadere informatie

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden.

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden. thema 9 Info voor de leerkracht 3 Het link.mundopakket heeft als doel om vanuit wereldoriëntatie de stap te zetten naar taal en wiskunde aan de hand van een contractwerkbundel gekaderd in een wereldoriëntatiethema.

Nadere informatie

zelfstandig naamwoord

zelfstandig naamwoord zelfstandig naamwoord Het zelfstandig naamwoord is een woord voor een mens, dier of ding. de man de kat de fiets lidwoord Het lidwoord hoort bij het zelfstandig naamwoord. de het een samenstelling Een

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

REKENZWAK VMBO-MBO. Lonneke Boels - Christelijk Lyceum Delft Rekencoördinator, docent rekenen, technator RT-praktijk Alaka rekenen basisschool en pabo

REKENZWAK VMBO-MBO. Lonneke Boels - Christelijk Lyceum Delft Rekencoördinator, docent rekenen, technator RT-praktijk Alaka rekenen basisschool en pabo REKENZWAK VMBO-MBO Lonneke Boels - Christelijk Lyceum Delft Rekencoördinator, docent rekenen, technator RT-praktijk Alaka rekenen basisschool en pabo Oorzaken rekenproblemen En wat kun je eraan doen? Oorzaak

Nadere informatie

TOETS REKENEN / WISKUNDE. Naam:... School:...

TOETS REKENEN / WISKUNDE. Naam:... School:... TOETS REKENEN / WISKUNDE Naam:... School:... Datum:... Groep:... 1A. Hoofdrekenen: optellen en aftrekken Reken de sommen op je eigen manier uit. Gebruik het kladblaadje als je een tussenstap wilt noteren.

Nadere informatie

Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen

Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen Overzicht AmbraSoft: Taalbende, Taal en Rekenen AmbraSoft is een methode-onafhankelijk oefenplatform voor Taal en Rekenen. Voor gebruikers van de taalmethode De Taalbende van uitgeverij Plantyn bevat het

Nadere informatie

Doorgaande lijn rekenen - een voorbeeld

Doorgaande lijn rekenen - een voorbeeld Doorgaande lijn rekenen - een voorbeeld Groep 1-2: rekendoelen Checklist Tellen en Getalbegrip Medio groep 2 (bron: 'effectief omgaan met verschillen in het rekenonderwijs') Telrij: opzeggen van de telrij

Nadere informatie

Overzicht AmbraSoft: De Taalbende, Taal en Rekenen

Overzicht AmbraSoft: De Taalbende, Taal en Rekenen : De Taalbende, Taal en Rekenen AmbraSoft is een methode-onafhankelijk oefenplatform voor Taal en Rekenen. Voor gebruikers van de taalmethode De Taalbende van uitgeverij Plantyn bevat het platform ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 De gezonde keus, waar leren en opgroeien hand in hand gaan! Nieuwsbrief maart 2016 De editie van deze nieuwsbrief ontvangt u digitaal én op papier. Woensdag 23 maart doen wij op de Gaandeweg mee aan de

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag hebben we de kinderen van groep

Nadere informatie

Proefwerken juni 2017

Proefwerken juni 2017 Proefwerken juni 2017 Donderdag 15 juni Bewerkingen & toepassingen Luisteren & taalsystematiek* Vrijdag 16 juni Begrijpend lezen * Getallenkennis & toepassingen Maandag 19 juni Dinsdag 20 juni Spelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Normgerichte doelen: De kinderen behalen op de methodegebonden toetsen Maatschrift een 60% score. Blok 1: De kinderen kennen/kunnen/beheersen:

Nadere informatie

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015

Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Maandbrief groep 3/4 april/mei 2015 Beste ouders/verzorgers, De lente is begonnen en als het goed is breekt er een leuke en gezellige tijd aan! Wat is het al heerlijk weer, al weet je in april natuurlijk

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, De vakantie is weer voorbij en we gaan nu het laatste deel van het schooljaar in. Een periode waarin we bezig gaan met de laatste blokken van rekenen, taal en spelling.

Nadere informatie

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 8 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 50 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 50

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Rekenverbeterplan Basisschool Crescendo: algemeen

Rekenverbeterplan Basisschool Crescendo: algemeen Rekenverbeterplan Basisschool Crescendo: algemeen Visie Doel Concreet te bereiken In het schooljaar 2011-2012 Uitgangspunten Concrete actiepunten Het rekenverbeterplan richt zich op: het optimaliseren

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2016

Nieuwsbrief groep 3 januari 2016 Nieuwsbrief groep 3 januari 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Onderwijsassistent REKENEN BASISVAARDIGHEDEN

Onderwijsassistent REKENEN BASISVAARDIGHEDEN Onderwijsassistent REKENEN BASISVAARDIGHEDEN Verhoudingstabel Wat zijn verhoudingen Rekenen met de verhoudingstabel Kruisprodukten Wat zijn verhoudingen * * * 2 Aantal rollen 1 2 12 Aantal beschuiten 18

Nadere informatie

Groep 6 wint schoolvoetbal

Groep 6 wint schoolvoetbal Nieuwsbrief april 2012 Groep 6 wint schoolvoetbal MAANDKALENDER APRIL 2012 MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 Paasontbijt! 9 10 11 12 13 14 15 2e paasdag; vrij 16 17 18 19 20 21 22 Start themaweek Ein

Nadere informatie

Mei Maandthema:

Mei Maandthema: Mei 2017 Maandthema: Lastig om te weten te komen hoe het was op school? Gebruik eens deze gespreksstarter! Uitknippen, vouwen, tellen en kletsen maar! (Werkt vaak erg goed in combinatie met een glas limonade/thee

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

A. Cooreman. 4 HR Euro Decimalen tot tienden

A. Cooreman. 4 HR Euro Decimalen tot tienden A. Cooreman Ink ijke xe mp la ar HR Euro Decimalen tot tienden Leerjaar kk Groep 2 Remediëring 3 2 3 5 6 Naam: D/27/328/2 ISBN: 9 78962 5686 i.s.m 5 7 6 8 Klas: digitaal Legende iconen Leer dit vanbuiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief 19 23 mei 2017 Schoolagenda Ma 22 mei- vrij16 juni Ma 29 mei-do 1 juni Ma 5 vrij 9 juni Vrij 16 juni Projectweken, thema Sprookjes Avondvierdaagse Pinkstervakantie Schoolfeest (later meer info)

Nadere informatie

instapkaarten taal verkennen

instapkaarten taal verkennen instapkaarten inhoud instapkaarten Taal verkennen thema 1 les 2 1 thema 1 les 4 2 thema 1 les 7 3 thema 1 les 9 4 thema 2 les 2 5 thema 2 les 4 6 thema 2 les 7 7 thema 2 les 9 8 thema 3 les 2 9 thema 3

Nadere informatie

Lesopbouw: instructie. Start. Instructie. Blok 4. Lesinhoud Kommagetallen: vermenigvuldigen met kommagetallen Kommagetallen: delen met kommagetallen

Lesopbouw: instructie. Start. Instructie. Blok 4. Lesinhoud Kommagetallen: vermenigvuldigen met kommagetallen Kommagetallen: delen met kommagetallen Week Blok Bijwerkboek 0 Les Rekenboek Lessen 0 0, 0 0, 0, keer 0, 0,, flesjes 0,, 0, 0 0 plankjes stukjes 0 0 Lesinhoud Kommagetallen: vermenigvuldigen met kommagetallen Kommagetallen: delen met kommagetallen

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Overstapprogramma 6-7

Overstapprogramma 6-7 Overstapprogramma - Cijferend optellen 9 Verdeel het getal. Het getal 8 kun je verdelen in: duizendtallen honderdtallen tientallen eenheden D H T E 8 D H T E 8 = 8 9 9 9 = = = = Zet de getallen goed onder

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Kennis van de telrij De kinderen kunnen tellen en terugtellen tot 10 met sprongen van 1 en van 2.

Kennis van de telrij De kinderen kunnen tellen en terugtellen tot 10 met sprongen van 1 en van 2. Rekenrijk doelen groep 1 en 2 De kinderen kunnen tellen en terugtellen tot 10 met sprongen van 1 en van 2. Aantallen kunnen tellen De kinderen kunnen kleine aantallen tellen. De kinderen kunnen eenvoudige

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 6

t Informantje schooljaar week 6 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 6 Agenda

Nadere informatie

OBS. De Vuurvlinder week 20 OBS. De Vuurvl Mei In deze nieuwsbrief: Informatie over: - Ouderbedankavond - Boekenmarkt - Fierljeppen

OBS. De Vuurvlinder week 20 OBS. De Vuurvl Mei In deze nieuwsbrief: Informatie over: - Ouderbedankavond - Boekenmarkt - Fierljeppen OBS De Vuurvlinder 2016-2017 week 20 OBS De Vuurvl Mei 2017 In deze nieuwsbrief: Informatie over: - Ouderbedankavond - Boekenmarkt - Fierljeppen BELANGRIJK Op de locatie waar voorheen de basisscholen

Nadere informatie

Reken zeker: leerlijn kommagetallen

Reken zeker: leerlijn kommagetallen Reken zeker: leerlijn kommagetallen De gebruikelijke didactische aanpak bij Reken Zeker is dat we eerst uitleg geven, vervolgens de leerlingen flink laten oefenen (automatiseren) en daarna het geleerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

Handleiding voor leerkrachten : AMBRASOFT REKENEN~ 1 ~

Handleiding voor leerkrachten : AMBRASOFT REKENEN~ 1 ~ Handleiding voor leerkrachten : AMBRASOFT REKENEN~ 1 ~ Algemeen Elke module start met een begintoets, tenzij deze wordt gedeactiveerd. Een begintoets bestaat uit minstens 10 opdrachten. Na het maken van

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst Rekenen. Optellen. Wat gaan we doen? Ga ik te snel, geef het aan Ga ik te langzaam, geef het aan. Basisvaardigheden (+, -, x, :)

Ouderbijeenkomst Rekenen. Optellen. Wat gaan we doen? Ga ik te snel, geef het aan Ga ik te langzaam, geef het aan. Basisvaardigheden (+, -, x, :) Ouderbijeenkomst Rekenen Basisvaardigheden (+, -, x, :) Ga ik te snel, geef het aan Ga ik te langzaam, geef het aan Heeft u een vraag, stel ze Wat gaan we doen? Optellen Aftrekken Vermenigvuldigen Delen

Nadere informatie

NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR

NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR 2018-201 DE WEEK NA DE VOORJAARSVAKANTIE KALENDER De week van 25 t/m 1 maart Maandag 25 februari Klassenschoonmaak avond groep 1 en 2 Dinsdag 26 februari Annet afwezig i.v.m.

Nadere informatie

Plantsoenlaan VW Zwanenburg

Plantsoenlaan VW Zwanenburg Schoolreis Dierenpark Amersfoort, maandag 12 juni: De brief met de laatste informatie vindt u als bijlage bij deze nieuwsbrief. Vergeet u niet gepaste kleding en eventueel zonnebrandcrème mee te geven?

Nadere informatie

Jaarkalender. t Tweespan. Schooljaar o.b.s. Dorsvloer BN Drachten. Wij zijn jarig in augustus. 2: meester Robert.

Jaarkalender. t Tweespan. Schooljaar o.b.s. Dorsvloer BN Drachten. Wij zijn jarig in augustus. 2: meester Robert. Jaarkalender o.b.s. t Tweespan Dorsvloer 1 9205 BN Drachten 0512 532500 Schooljaar 2018-2019 Wij zijn jarig in augustus 2: meester Robert 3: Caithlyn 14: Kaley en juf Annet 15: Myrthe 19: Kirsten W 20:

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

Pagina 1 Woordje van het team en de directie Pagina 2 Groep 1-2 Pagina 3 Groep 3-4 Groep 5-6 Pagina 4 Groep 7-8 Pagina 6 adressen

Pagina 1 Woordje van het team en de directie Pagina 2 Groep 1-2 Pagina 3 Groep 3-4 Groep 5-6 Pagina 4 Groep 7-8 Pagina 6  adressen Inhoudsopgave Pagina 1 Woordje van het team en de directie Pagina 2 Groep 1-2 Pagina 3 Groep 3-4 Groep 5-6 Pagina 4 Groep 7-8 Pagina 6 E-mail adressen Woordje van het team en de directie nieu Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Tafels bloemlezing. Inhoud 1

Tafels bloemlezing.   Inhoud 1 Tafels bloemlezing Leer- en oefenboek 49 bladzijden. Hier zie je de hele pdf, waarin veel geschrapt is, maar waarin je een prima indruk krijgt hoe deze methode is opgebouwd. Dit is een methode die niet

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

Weekbericht van. Algemeen:

Weekbericht van. Algemeen: Weekbericht van Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte welkom om in

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 14

t Informantje schooljaar week 14 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 14

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 26. Vrijdag 11 maart 2016

Nieuwsbrief no. 26. Vrijdag 11 maart 2016 Nieuwsbrief no. 26 Vrijdag 11 maart 2016 Agenda komende weken Di 15 maart informatieavond ouders 18 maart groep 8 leerlingen naar BZT show 23 maart grote rekendag 23 maart MR vergadering 26 maart zaterdag

Nadere informatie

Methode de baas of baas over de methode?

Methode de baas of baas over de methode? Welkom Doel bijeenkomst Kris Verbeeck & Maaike Verschuren Methode de baas of baas over de methode? Kennis nemen van de pedagogische, inhoudelijke en didactische kwaliteit van de rekenles Reflecteren op

Nadere informatie

Voorbereidend Cijferend rekenen Informatie voor ouders van leerlingen in groep 3 t/m 8

Voorbereidend Cijferend rekenen Informatie voor ouders van leerlingen in groep 3 t/m 8 nummer 2 bijgesteld in nov. 2013 Voorbereidend Cijferend rekenen Informatie voor ouders van leerlingen in groep 3 t/m 8 Hoe cijferend rekenen wordt aangeleerd Deze uitgave van t Hinkelpad gaat over het

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

Nadere informatie

Weekbericht van 6 maart 2017

Weekbericht van 6 maart 2017 Weekbericht van 6 maart 2017 BELANGRIJKE VERKEERSSITUATIE GEWIJZIGD!!! Vanaf hedenmorgen is de verkeerssituatie rondom school gewijzigd ivm de afbouw van de noodlokalen wat enige weken kan gaan duren.

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD NIEUWSBRIEF 22 VRIJDAG 19 FEBRUARI Nieuwsbrief 26. Maandag 21 maart 2016. De sponsorloop. Website. Kennismaking juf Marjolein.

Nadere informatie

Weekbericht van 27 oktober 2014

Weekbericht van 27 oktober 2014 Weekbericht van 27 oktober 2014 Algemeen: WELKOM Woensdagavond is de afsluiting van ons project Feest. Dit project had een iets andere opzet dan vorige keren. In elke groep zijn door de leerkrachten kaarten

Nadere informatie

WEEK 47 (21 nov-25 nov)

WEEK 47 (21 nov-25 nov) WEEK 47 (21 nov-25 nov) Met taal zijn we dit blok bezig geweest met zinnen ontleden. Zo leren we wat ieder zinsdeel betekent. Bovendien kun je zinsdelen dan gemakkelijk in een andere volgorde zetten. Gezegde

Nadere informatie

1 november 15 november. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school

1 november 15 november. Rkbs De Banier. Nieuws vanuit de school 6 1 november 15 november Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016: Spelletjes in je taal- en rekenles

Schooljaar 2015-2016: Spelletjes in je taal- en rekenles Schooljaar 2015-2016: Spelletjes in je taal- en rekenles Workshop 2: Spelletjes in je rekenles 25 november 2015 14.45 17.00 uur Willeke Beuker Elselien Boekeloo Spelletjes in je taal- en rekenles 7 oktober

Nadere informatie

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 De volgende items vindt u terug in de rapporten van alle groepen 3 t/m 8 De cognitieve vakken zijn per groep aangegeven. SOCIALE VAARDIGHEDEN WERKHOUIDNG CITO-LOVS

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juni 2017

Nieuwsbrief nr juni 2017 Nieuwsbrief nr. 18 2 juni 2017 De volgende nieuwsbrief verschijnt op 23 juni. 17. Datum Activiteit ma/vr 5/9 juni Pinkstervakantie ma 19 juni 19:30 u. MR/Schoolcommissie vergadering wo/do/vr 21, 22, 23

Nadere informatie

tip! in leerjaar 1, is nog weinig verschil; mavo mag deze samenvatting ook gebruiken

tip! in leerjaar 1, is nog weinig verschil; mavo mag deze samenvatting ook gebruiken Boekverslag door Tmp_cox 1720 woorden 25 oktober 2012 5.8 259 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands NIEUW NEDERLANDS; Samenvatting, (mavo), havo, vwo hoofdstuk 1 t/m 6 tip! in leerjaar

Nadere informatie

CITO REKENEN OEFENEN MET VERHAALTJESSOMMEN GROEP

CITO REKENEN OEFENEN MET VERHAALTJESSOMMEN GROEP page 1 / 5 page 2 / 5 cito rekenen oefenen met pdf De Cito-toets oefenen? Veel ouders en kinderen in groep 8 maken zich zorgen over de Eindtoets. Oefenen helpt. Ontdek waarom de Cito oefenen zinvol kan

Nadere informatie

Bericht uit groep 3. In kern 11 leren wij: vragen, prachtig en appelmoes. Woorden met 2 en 3 lettergrepen. Letterrover en letterzetter

Bericht uit groep 3. In kern 11 leren wij: vragen, prachtig en appelmoes. Woorden met 2 en 3 lettergrepen. Letterrover en letterzetter Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 1 juni 2015 Pagina 1: CITO-eindtoets Oproep

Nadere informatie