Landgraaf - 5 DEC Gemeente. Aan De heer A. Dritty Dr. Nolensstraat EC LANDGRAAF. Geachte heer Dritty,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Landgraaf - 5 DEC Gemeente. Aan De heer A. Dritty Dr. Nolensstraat EC LANDGRAAF. Geachte heer Dritty,"

Transcriptie

1 Gemeente Landgraaf Aan De heer A. Dritty Dr. Nolensstraat EC LANDGRAAF Landgraaf, 16 november 2016 Medewerker J.M.B. Essers Onderwerp Goederentreinen tracé Landgraaf-Heerlen Geachte heer Dritty, Verzonden op - 5 DEC Mail Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken Telefoonnummer Bezoekadres Pagina 1 van 1 0 In uw brief van 31 oktober j.l. ingevolge artikel 41 van het Reglement van Orde, stelt u enkele vragen met betrekking tot goederentreinen tracé Landgraaf- Heerlen. Hieronder zullen wij puntsgewijs antwoord geven op de door u gestelde vragen. Vraag 1: Is bij het college van B&W bekend dat er de afgelopen maanden steeds vaker goederentreinen door Landgraaf rijden met gevaarlijke stoffen? Naar aanleiding van het voornemen van de provincie o m het spoor tussen Heerlen en Landgraaf te verdubbelen en uiteraard ook uw vraag hebben wij ons recent nogmaals in de materie verdiept en kunnen u als volgt, op basis van verkregen informatie van ProRail, informeren. Vervoerders moeten voor vertrek van een trein wagenlijsten naar ProRail versturen. ProRail maakt op basis van deze wagenlijsten de realisatiecijfers over de omvang van het spoorvervoer van gevaarlijke stoffen per kwartaal inzichtelijk. Deze kwartaalcijfers worden, zodra ze beschikbaar zijn, op de website van InfoMil ( gepubliceerd onder : ligheid/basisnet-0/spoor/ Postbus AA Landgraaf IBAN: NL03 BNGH BIC: BNGHNL2G 3 KvK-nummer: Parkstad Limburg

2 De realisatiecijfers voor de eerste twee kwartalen zijn inmiddels beschikbaar. De Staatssecretaris heeft besloten o m de realisatiecijfers per kwartaal te publiceren. Deze kwartaalcijfers verdwijnen weer als afzonderlijke documenten zodra er een monitoringsrapportage over het hele jaar beschikbaar is. Concreet zijn de aantallen, op basis van de InfoMil overzichten, voor het baanvak Heerlen - Herzogenrath als volgt: Categorie Q l Q november 2016 Pagina 2 van 10 A B B3 0 0 C D3 0 9 D4 0 0 Vervoer in ketelwagens en containers zijn apart vermeld. Doordat containers een kleinere inhoud hebben dan ketelwagens, mogen ze niet één-op-één worden opgeteld bij ketelwagens. Containers zijn daarom omgerekend naar ketelwagenequivalenten, waarbij containers met brandbare gassen (stofcategorie A) en brandbare vloeistoffen (stofcategorie C3) tellen als een halve ketelwagen. Containers met giftige stoffen (stofcategorieën B en D) tellen als één derde ketelwagen. Het is niet mogelijk o m alleen met cijfers over de omvang van het vervoer te bepalen of de risicoplafonds wel of niet zijn overschreden (vermeld in Regeling Basisnet). De omvang van het vervoer en de spreiding over de verschillende stofcategorieën zijn niet de enige variabelen die het risico bepalen. Ook van toepassing zijn:» veiligheidsmaatregelen (hoe veiliger het vervoer, hoe meer vervoer mogelijk is binnen de risicoplafonds)» kenmerken van de infrastructuur (zoals de breedte van het spoor en aanwezige wissels) Met al deze gegevens als input wordt met het rekenprogramma RBMII risicoberekeningen uitgevoerd. Dit is telkens het geval na afloop van elk kalenderjaar. De berekende risico's worden daarna vergeleken met de risicoplafonds. Postbus A A Landgraaf IBAN: NL03 BNCH BIC: BNGHNL2C KvK-nummer:

3 Vraag 2: GBBL heeft vernomen dat n.a.v. verontruste signalen over geluidshinder uit de buurt Leenhof in de richting van ProRail, werkzaamheden hebben plaatsgevonden aan de spoorbrug in Leenhof. Is het college van B&W op de hoogte van het feit dat werkzaamheden zijn uitgevoerd! Ja, deze werkzaamheden zijn conform de gemaakte afspraken tijdig en schriftelijk door ProRail aan ons doorgegeven en ook door ProRail gecommuniceerd met de buurtbewoners. 16 november 2016 Pagina 3 van 10 Vraag 3: is het college van B&W op de hoogte voor wat betreft de trillingsoverlast die door omwonenden de laatste tijd steeds meer wordt ervaren? Ja, daar zijn we ons van bewust omdat een aantal omwonenden ons tijdens de informatie avond van 27 september jl. daar nadrukkelijk op heeft gewezen. Dat de ervaren trillings overlast is toegenomen is op zich niet onlogisch nu bekend is dat het gebruik van het spoor daadwerkelijk is toegenomen in het tweede kwartaal van Zie daartoe het overzicht bij ons antwoord op vraag 1. Vraag 4: Welke overheidsinstantie is in deze kwestie volgens het college verantwoordelijk voor handhaving in relatie tot geluids- en trillingsoverlast? De beheerder van rijksinfrastructuur is wettelijk verplicht o m geluidproductieplafonds na te leven (artikel Wm). In dit geval dus ProRail voor het spoor. In de reguliere situatie is de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de toezichthoudende en handhavende instantie. Vanuit die verantwoordelijkheid ziet ook Prorail toe op de naleving van geluid- en trillingsoverlast. Zij controleren en handhaven op klachten welke rechtstreeks door burgers of via ons aan hun worden doorgegeven. Voor verdere info verwijzen wij naar de volgende link: Postbus A A Landgraaf IBAN: NL03 BNGH KvK-nummer:

4 aan-minder-qeluid-en-trillingen Vraag 5: Waarom worden er pas werkzaamheden door ProRail uitgevoerd nadat omwonenden klagen, er moeten toch reguliere onderhoudsplannen bestaan voor de dergelijke bouwwerken? Uiteraard bestaan er bij ProRail en haar onderhoudsaannemers reguliere onderhoudsplannen voor dergelijke kunstwerken. Navraag bij ProRail leert ons dat deze werkzaamheden twee jaar geleden al zijn opgenomen in de planning van de onderhoudsaannemer. De door u gesuggereerde correlatie tussen een klacht van omwonenden en de werkzaamheden lijkt daarmee niet te bestaan. Vraag 6: Nu het lijkt alsof regulier onderhoud niet (altijd) heeft plaatsgevonden aan de spoorbrug en het aantal goederentreinen in de voorbije periode is gegroeid, wil GBBL graag weten hoe het gesteld was en is met de veiligheid van de spoorbrug. 1 6 november 2016 De spoorbrug kerkveldstraat/spoorstraat is conform op last van het ProRail inspectieplan beoordeeld en onderhouden. De spoorbrug voldoet aan alle veiligheidseisen. De spoorbrug betreft een stalen brugconstructie. Pagina 4 van 10 Naar aanleiding van de klacht rondom geluidshinder heeft ProRail aanvullend onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat de brug en baangedeelte voldoet aan alle normen. O m tegemoet te komen aan de omwonenden gaat ProRail samen met de provincie Limburg bezien welke maatregelen er getroffen kunnen worden o m de geluidshinder verder te minimaliseren. Het ligt voor de hand deze mogelijke maatregelen te zijner tijd op te pakken binnen het project Dubbel Spoor Heerlen-Landgraaf (DSHL). In de week van 12 tot 21 oktober 2016 hebben geplande conserverende werkzaamheden plaatsgevonden aan de spoorbrug. De komende periode zullen deze projectwerkzaamheden nog doorlopen. Deze werkzaamheden Postbus AA Landgraaf IBAN: NL03 BNGH KvK-nummer:

5 zijn twee jaar geleden al gepland en hebben derhalve geen relatie met de klacht. Vraag 7: Kan het college van B&W verklaren dat de constructie van de spoorbrug veilig was en is voor omwonenden? Zie antwoord vraag 6. Vraag 8: ProRail stelt dat zij alleen aan informatie mag verstrekken aan de burgemeester, nadat deze een officieel verzoek heeft ingediend, wanneer het gaat om de goederen die per spoor worden vervoerd. Heeft de burgemeester van Landgraaf een dergelijk verzoek recent gedaan? 16 november Pagina 5 van 10 Informatie over de categorieën gevaarlijke stoffen welke worden vervoerd over het baanvak is onderdeel van Basisnet spoor en daarmee openbaar. De verantwoording is een verantwoordelijkheid van de Minister van Infrastructuur en Milieu en die publiceert per kwartaal achteraf de realisatiecijfers (zie ook het antwoord op vraag 1). Vraag 9: Bent u het met GBBL eens dat het weinig transparant is wanneer de bevolking slechts informatie kan krijgen, nadat een burgemeester hiervoor een verzoek heeft ingediend? Deze informatie is openbaar, dus voor iedereen toegankelijk. Vraag 10: Welke gevaarlijke stoffen werden in de voorbije weken/maanden per spoor vervoerd door de gemeente Landgraaf? Voor het antwoord verwijzen we u naar het antwoord op vraag 1 Postbus AA Landgraaf IBAN: NL03 BNCH BIC: BNCHNL2G KvK-nummer:

6 Vraag I J: Welke groepsrisico lopen de Landgraafse inwoners die in de omgeving van het spoor wonen? Het groepsrisico (GR) is een maat voor de kans dat bij een ongeval een groep slachtoffers valt met een bepaalde omvang. Het GR is daarmee een maat voor de maatschappelijke ontwrichting. Het GR wordt bepaald binnen het invloedsgebied van een risicovolle activiteit. Dit invloedsgebied wordt doorgaans begrensd door de 196 letaliteitsgrens (tenzij anders bepaald), ofwel door de afstand waarop nog 19ó van de blootgestelde mensen in de omgeving komt te overlijden bij een calamiteit met gevaarlijke stoffen, ook wel de maximale effectafstand genoemd. De spoorlijn Heerlen-Herzogenrath maakt onderdeel uit van het Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen (route 380, Sittard - Herzogenrath). Uit de Regeling Basisnet blijkt dat voor het spoortraject geldt dat de I jaar plaatsgebonden risicocontour op de spoorlijn zelf ligt. Conform tabel 4.2 van de Handleiding Risicoanalyse Transport bedraagt met betrekking tot deze stofcategorie de maximale ~\ 0 A letaliteitsafstand bij transport over het spoor 460 meter november 2016 In 2014 is door AVIV voor de gemeente Landgraaf een invloedsgebiedenkaart opgesteld ("Externe veiligheid: invloedsgebiedenkaart gemeente Landgraaf voor de ruimtelijke ordening", AVIV, d.d. 26 november 201 4, projectnr ). Hieronder is het invloedsgebied voor het spoortraject weergegeven evenals het groepsrisiconiveau (GR-niveau). Pagina 6 van 10 Postbus A A Landgraaf IBAN: NL03 BNCH K v K - n u m m e r :

7 Figuur: spoor met invloedsgebied en GR-niveau, bron: rapport AVIV Groen gebied: Invloedsgebied: groepsrisico kleiner dan 0.1 keer oriëntatiewaarde 16 november Pagina 7 van 10 Voor het spoor is het groepsrisico berekend per k m route met RBMII. Zoals blijkt uit bovenstaande figuur ligt het groepsrisico veroorzaakt door het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor ver onder de oriëntatiewaarde. Vraag 12: Zijn de bestaande calamiteitenplannen aangepast op de toegenomen aantal goederentreinen en gevaarlijke stoffen? Het opstellen van de calamiteiten plannen is de verantwoordelijkheid van de veiligheidsregio (en daarmee niet van ProRail) en die zijn uiteraard afgestemd op het maximaal vergund aantal vervoersbewegingen en Postbus AA Landgraaf IBAN: NL03 BNCH KvK-nummer:

8 samenstellingen van de goederentreinen, waaronder dus ook gevaarlijke stoffen. Deze zijn daarmee toereikend zolang het vervoer binnen deze grenzen beweegt. Wel hebben wij uw vraag voorgelegd aan de veiligheidsregio Zuid Limburg en zodra wij hun antwoord hebben ontvangen, zullen wij u daar apart over informeren. Vraag 13: Door ProRail is reeds gecommuniceerd dat de extra goederentreinen in Landgraaf een gevolg zijn van werkzaamheden aan de Betuwelijn. Heeft het college van B&W contact met ProRail gehad over een maximale einddatum voor de extra goederenbewegingen over het Landgraafse spoor? 16 november 2016 Pagina 8 van 10 Het gaat hier o m werkzaamheden die in Duitsland plaatsvinden aan het spoor dat in het verlengde ligt van de Betuweroute. Als er vanwege deze werkzaamheden minder beschikbaarheid is van het Duitse spoor, dan werkt dat door in de capaciteit op de Betuweroute. De werkzaamheden in Duitsland worden uitgevoerd in opdracht van de Duitse overheid en worden naar verwachting in 2022 afgerond. Dit betekent overigens niet dat de Betuwe route de komende 6 jaar helemaal niet beschikbaar is. Via de website van ProRail wordt actuele informatie over dit project gecommuniceerd. De meest actuele informatie is: Betere aansluiting Betuweroute richting Duitsland De Betuweroute is dé spoorverbinding voor het goederenverkeer tussen de havens van Amsterdam en Rotterdam, en Europa. Het treinverkeer groeit zodanig, dat er extra ruimte nodig is. Met name de aansluiting op het Europese spoornet richting Oberhausen kan beter. Daarom wordt er in Duitsland 70 kilometer extra spoor aangelegd. Ook aan de Nederlandse zijde van de grens wordt een extra spoor aangelegd. Door de werkzaamheden is de Betuweroute niet altijd volledig beschikbaar voor goederenvervoer. Dat vangen we onder andere op door treinen om te leiden. Postbus A A Landgraaf IBAN: NL03 BNCH KvK-nummer:

9 Bouwen aan extra spoor De werkzaamheden voor het 'derde spoor' tussen Emmerich en Oberhausen starten in In 2015 vonden er al voorbereidende werkzaamheden plaats. Het meeste werk gebeurt in Duitsland. Tussen Emmerich en Oberhausen komt 70 kilometer nieuw spoor. Hierlangs komen geluidsschermen, stations worden verbouwd, en meer dan 100 viaducten en bruggen worden aangepast of nieuw gebouwd. In Nederland komt tussen Zevenaar en de grens 3 kilometer extra spoor. Omleidingen via Brabantroute en Oost-Nederland Tijdens sommige werkzaamheden kan er minder treinverkeer over de Betuweroute rijden. Tijdens deze werkperioden worden goederentreinen omgeleid via de Brabantroute, en - in mindere mate - via het spoor in Oost-Nederland tussen Deventer en Oldenzaal. Treinen kunnen bij Oldenzaal of Venlo de grens naar Duitsland over. Het treinvervoer van gevaarlijke stoffen gaat zo veel mogelijk over de Betuweroute. Wat merkt u ervan? Op de omleidingsroutes zal het tijdelijk wat drukker zijn met treinverkeer. De omgeving krijgt hierdoor mogelijk met meer geluid en trillingen te maken. We stimuleren vervoerders om zo veel mogelijk stille treinen te gebruiken. Ook zorgen we er voor dat nergens de wettelijke november Pagina 9 van 1 0 normen voor geluid worden overschreden. Bij de overwegen houden we rekening met de doorstroom van het verkeer. Stuurgroep Derde Spoor Duitsland Om de impact van de aanleg van het derde spoor in Duitsland te beperken is de Stuurgroep Derde Spoor Duitsland opgericht. Hierin werkt ProRail samen met: Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, het Strategisch Platform Logistiek, decentrale overheden, vervoerders en verladers. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is voorzitter. De verwachting is dat zodra alle werkzaamheden zijn afgerond het goederenvervoer weer grotendeels over de Betuweroute zal verlopen. Het college van B&W heeft nog geen contact met ProRail gehad over een maximale einddatum voor de extra goederenbewegingen over het baanvak Heerlen - Herzogenrath. Postbus A A Landgraaf IBAN: NL03 BNGH K v K - n u m m e r :

10 Wij vertrouwen erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. Burgemeester en wethouders varj.landgraaf, Secretaris, de Burgemeester, ir. J.MIC. Rijvers 1 6 november Pagina 10 van 10 Postbus AA Landgraaf IB AN: NL03 BNCH BIC: BNCHNL2G KvK-nummer:

Vervoer van gevaarlijke stoffen in Landgraaf. Door Peter Robbe, programmamanager Gevaarlijke Stoffen bij ProRail

Vervoer van gevaarlijke stoffen in Landgraaf. Door Peter Robbe, programmamanager Gevaarlijke Stoffen bij ProRail Vervoer van gevaarlijke stoffen in Landgraaf Door Peter Robbe, programmamanager Gevaarlijke Stoffen bij ProRail 1 Vervoer van gevaarlijke stoffen Externe veiligheid gaat over het beheersen van risico s

Nadere informatie

Vervoer van gevaarlijke stoffen Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Vervoer van gevaarlijke stoffen Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Vervoer van gevaarlijke stoffen Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Deze folder gaat over het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor en de mogelijke gevolgen daarvan voor de omgeving. Vervoer van

Nadere informatie

Vraag 1 Bent u bekend met het bericht Meer treinen met giftige stoffen dan toegestaan? 1

Vraag 1 Bent u bekend met het bericht Meer treinen met giftige stoffen dan toegestaan? 1 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Ministerie van Infrastructuur en Milieu Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus

Nadere informatie

Q&A inloopavond (spoorwerkzaamheden Kerkrade-Noord en Oost)

Q&A inloopavond (spoorwerkzaamheden Kerkrade-Noord en Oost) Q&A inloopavond 16-02-2017 (spoorwerkzaamheden Kerkrade-Noord en Oost) Vragen elektrificatie van het spoor 1. Op welke gedeelte van het spoortracé in Kerkrade vindt elektrificatie plaats? Op het gedeelte

Nadere informatie

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode Realisatierapport RDS_15_K2 1 Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode 1-7-2014 30-6-2015 Datum 14-04-2016 Versie RDS_15_K2

Nadere informatie

Bijlage I : Knip uit bijlage II van de Regeling Basisnet; risicoplafonds ter hoogte van Gouda

Bijlage I : Knip uit bijlage II van de Regeling Basisnet; risicoplafonds ter hoogte van Gouda Gemeente Belangen Gouda (GBG) heeft op 31 mei 2016 verschillende vragen ingediend over het transport van gevaarlijke stoffen over het spoor. De gemeente Gouda heeft de beantwoording van de vragen afgestemd

Nadere informatie

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode Realisatierapport RDS_15_K3 1 Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode 1-10-2014 30-9-2015 Datum 14-04-2016 Versie RDS_15_K3

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Beantwoording vragen over gevaren voor burgers nabij het spoor

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Beantwoording vragen over gevaren voor burgers nabij het spoor Gemeente Hengelo Lokaal-Hengelo T.a.v. de heer L.F.M. Janssen Postbus 18 7550AA Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Beantwoording vragen over gevaren voor burgers nabij

Nadere informatie

Project: Derde spoor Duitsland

Project: Derde spoor Duitsland Project: Derde spoor Duitsland Veelgestelde vragen ten behoeve van communicatie in Oost Nederland Versie 27 februari 2015 Over het project... 2 Effect op Nederland (algemeen)... 3 Oost Nederland... 5 Gevaarlijke

Nadere informatie

Welkom. Kennissessie. Vervoer van gevaarlijke stoffen: Externe Veiligheid

Welkom. Kennissessie. Vervoer van gevaarlijke stoffen: Externe Veiligheid Welkom Kennissessie Vervoer van gevaarlijke stoffen: Externe Veiligheid Project: PHS Meteren - Boxtel Eigenaar: Rolf Wiemer 19 mei 2016 Status: Definitief Inhoud Wat is externe veiligheid? Begrippen externe

Nadere informatie

Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen dan is toegestaan

Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen dan is toegestaan gemeente Eindhoven 16R6886 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00917 Beslisdatum B&W 5 juli 2016 Dossiernummer 16.27.103 2.4.1 Raadsvragen Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk

Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Omgevingsdienst Veluwe IJssel/Achterhoek/Noord Veluwe Team Externe Veiligheid Auteur: Ingrid Riegman Tweede lezer: Frans Geurts

Nadere informatie

Memo. memonummer 1 datum 26 februari J. Eskens. Bestemmingsplan Roodeschool Eemshaven projectnr Notitie Externe veiligheid

Memo. memonummer 1 datum 26 februari J. Eskens. Bestemmingsplan Roodeschool Eemshaven projectnr Notitie Externe veiligheid Memo memonummer 1 datum 26 februari 2015 aan ProRail van J. Eskens kopie M. Mutsaers project Bestemmingsplan Roodeschool Eemshaven projectnr. 268405 betreft Notitie Externe veiligheid Wettelijk kader Externe

Nadere informatie

Halderberge en het Basisnet Spoor. 11 december 2013

Halderberge en het Basisnet Spoor. 11 december 2013 Halderberge en het Basisnet Spoor 11 december 2013 Programma Informatie en stand van zaken Wat is het Basisnet Spoor (kort) Voortraject Projectplan Bestuurlijke aandachtpunten Risicoruimte over het spoor

Nadere informatie

Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost

Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost Gemeente Deventer september 2011 Definitief Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost dossier : BA7081 registratienummer : MD-AF20111742/MVI versie :

Nadere informatie

Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II

Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II Omgevingsdienst Regio Arnhem Colofon: Plaats en datum: Arnhem, 2 november 2016 Versie: 03 Opdrachtgever Gemeente Lingewaard Postbus 15 6680 AA Bemmel Contactpersoon

Nadere informatie

Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken

Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken Bezoekadres Oostzeestraat 2 Deventer Postadres 1 ste Weerdsweg 96 7412 WV Deventer

Nadere informatie

Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen

Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen projectnr. 268405.01 revisie 01 22 januari 2015 Opdrachtgever Railinfra Solutions in opdracht van ProRail Afdeling

Nadere informatie

Bijlage 4 Memo externe veiligheid spoorlijn

Bijlage 4 Memo externe veiligheid spoorlijn Bijlage 4 Memo externe veiligheid spoorlijn SAB 1 memo datum: 6 mei 2010 betreft: 90569, Bestemmingsplan Maastricht Centraal, gemeente Maastricht, paragraaf externe veiligheid Inleiding In december 2009

Nadere informatie

Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Spoor

Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Spoor Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Spoor Informatiebijeenkomst gemeente Moerdijk Arie-Jan Arbouw Ministerie Infrastructuur en Milieu Inhoud presentatie Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Gevaarlijke

Nadere informatie

BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen

BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen BOOT organiserend ingenieursburo BV QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen Projectkenmerk: Datum: Versie: 3.0 Opdrachtgever: Uitgevoerd door: BOOT organiserend ingenieursburo BV TOP-Consultants

Nadere informatie

MILIEUADVIES. Gemeente Woerden College van burgemeester en wethouders B. Wouda en C. Roodhart WOE1513.T001

MILIEUADVIES. Gemeente Woerden College van burgemeester en wethouders B. Wouda en C. Roodhart WOE1513.T001 MILIEUADVIES aan t.a.v. van Gemeente Woerden College van burgemeester en wethouders B. Wouda en C. Roodhart datum 1 februari 2016 kenmerk WOE1513.T001 onderwerp Notitie gevaarlijke stoffen rijksweg A12

Nadere informatie

Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u?

Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u? Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u? Uitvoering van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Het reizigers- en goederenvervoer in Nederland groeit. Deze groei

Nadere informatie

Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Spoor

Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Spoor Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Spoor Informatiebijeenkomst gemeente Halderberge Arie-Jan Arbouw Ministerie Infrastructuur en Milieu Inhoud presentatie Veiligheid, vervoer en ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Minder treinen over Betuweroute

Minder treinen over Betuweroute transport 33 EVO magazine november 2014 ZORGEN OVER SPOORCAPACITEIT DOOR AANLEG DERDE SPOOR Minder treinen over Betuweroute Door werkzaamheden aan het zogeheten derde spoor in Duitsland kunnen er de komende

Nadere informatie

Externe Veiligheid haalbaarheidstoets Stationsstraat short stay appartementen

Externe Veiligheid haalbaarheidstoets Stationsstraat short stay appartementen Externe Veiligheid haalbaarheidstoets Stationsstraat 10-27 short stay appartementen Opdrachtgever : Gemeente Amersfoort, de heer E. Harsevoort Adviseur : Servicebureau Gemeenten Auteur : de heer R. Polman

Nadere informatie

Maatregelen ter verbetering van Bijlagen bij Inventarisatie van de externe veiligheid EV-risico s bij het vervoer van gevaarlijke stoffen

Maatregelen ter verbetering van Bijlagen bij Inventarisatie van de externe veiligheid EV-risico s bij het vervoer van gevaarlijke stoffen Maatregelen Bijlagen bij Inventarisatie ter verbetering van EV-risico s de bij externe het vervoer veiligheid van gevaarlijke stoffen hier in het klein de titel van de uitgave 2 3 Bijlage 5 bij Inventarisatie

Nadere informatie

Advies: 1. In te stemmen met RIB 15R en deze verzenden aan de raad. NEE. wethouder de Weger. Van: B. Wouda Tel nr: 8621 Nummer: 15A.

Advies: 1. In te stemmen met RIB 15R en deze verzenden aan de raad. NEE. wethouder de Weger. Van: B. Wouda Tel nr: 8621 Nummer: 15A. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & Raadsinformatiebrief Van: B. Wouda Tel nr: 8621 Nummer: 15A.01378 Datum: 14 december 2015 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen

Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen Tour d horizon Presentatie t.b.v. VPV en NVZV dd. 3 dec. 2014 Henk Nagelhout (ministerie van IenM) 9 december 2014 Inhoud 1. Wanneer Basisnet? 2. Reden en doel Basisnet

Nadere informatie

Basisnet, hoe dat ik dat? Inhoud. Inhoud. Brabantse Studiedag Basisnet, hoe dat ik dat? Basisnet, hoe dat ik dat?

Basisnet, hoe dat ik dat? Inhoud. Inhoud. Brabantse Studiedag Basisnet, hoe dat ik dat? Basisnet, hoe dat ik dat? Brabantse Studiedag 2017 Peter Robbe ProRail / Corné van Gils Omgevingsdienst MWB 1 2 3 4 Na 12 jaar vergaderen trad Basisnet op 01-04-2015 in werking.hiermee ontstaat een duurzaam evenwicht tussen vervoer,

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen

Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen 21 augustus 2014 Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen Bestemmingsplan Gemeenschapspolder E. Dolman 1 Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen Bestemmingsplan Gemeenschapspolder E. Dolman Bezoekadres

Nadere informatie

Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over goederentreinen rijden

Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over goederentreinen rijden gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer lk Milieu Raadsnummer 0 9. RQQ7$. QOI Inboeknummer o9bstoat46 Beslisdatum B&W 9 november 2009 possiernummer 945 55> Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols

Nadere informatie

Externe Veiligheid beheersverordening Prins Hendrikpark te Baarn

Externe Veiligheid beheersverordening Prins Hendrikpark te Baarn Externe Veiligheid beheersverordening Prins Hendrikpark te Baarn Opdrachtgever : Gemeente Baarn, mevrouw E. Nelissen Adviseur : Servicebureau Gemeenten Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : SB G/POLR/541886

Nadere informatie

Vragen en antwoorden PHS Meteren Boxtel

Vragen en antwoorden PHS Meteren Boxtel Vragen en antwoorden PHS Meteren Boxtel 17 december 2015 1/9 Inhoudsopgave 1. Algemeen.3 2. Goederenvervoer 4 3. Veiligheid..5 4. Schade en waarde..6 5. Trillingen en geluidsoverlast..7 6. Ruimtebeslag...8

Nadere informatie

Project: Derde spoor Duitsland

Project: Derde spoor Duitsland Project: Derde spoor Duitsland Veelgestelde vragen ten behoeve van communicatie langs de Brabantroute Versie 21-4-2016 Over het project... 2 Effect op Nederland (algemeen)... 3 Brabantroute... 6 Effect

Nadere informatie

Vught Jp. ovb Ũ 7 MEI 2015. kopie ļ. afd. Gemeente Boxtel t.a.v. het College van B&W postbus 10.000 5280 DA BOXTEL

Vught Jp. ovb Ũ 7 MEI 2015. kopie ļ. afd. Gemeente Boxtel t.a.v. het College van B&W postbus 10.000 5280 DA BOXTEL Vught Jp Gemeente Boxtel t.a.v. het College van B&W postbus 10.000 5280 DA BOXTEL afd. Ũ 7 MEI 2015 ovb kopie ļ m Uw kenmerk Ons kenmerk BMO/PB I ZÍ5-065514 I UIT/15-121144 Behandeld door P.M. van den

Nadere informatie

Notitie. 1 Inleiding. 2 Ligging van het plangebied

Notitie. 1 Inleiding. 2 Ligging van het plangebied Notitie Datum: 5 december 2014 Project: Woningbouw op voormalige RWZI Uw kenmerk: - Locatie: Sassenheim Ons kenmerk: V070983aa.00003.pvv Betreft: Beoordeling externe veiligheid Versie: 01_001 1 Inleiding

Nadere informatie

Risicoanalyse transport spoor

Risicoanalyse transport spoor 2 oktober 2013 Versie 1 locatie Amsterdam Risicoanalyse transport spoor Bestemmingsplan Rouwcentrum Hoogoorddreef E. Dolman Herikerbergspoor 290 Postbus 922 1101 CT Amsterdam 1000 AX Amsterdam e.dolman@dmb.amsterdam.nl

Nadere informatie

RISICOANALYSE SPOOR VOSSENBERG - HELMOND

RISICOANALYSE SPOOR VOSSENBERG - HELMOND VOSSENBERG - HELMOND 21 juli 20152 - RISICOANALYSE SPOOR In opdracht van Gemeente Helmond Opgesteld door ing. T. Hurkens Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant Keizer Karel V Singel 8 Postbus 8035 5601 KA Eindhoven

Nadere informatie

memo betreft: Quickscan externe veiligheid woontoren Bètaplein Leiden (120728)

memo betreft: Quickscan externe veiligheid woontoren Bètaplein Leiden (120728) memo aan: van: Green Real Estate BV Bas Hermsen c.c.: datum: 12 juni 2015 betreft: Quickscan externe veiligheid woontoren Bètaplein Leiden (120728) 1. Aanleiding De ontwikkeling in het plangebied voorziet

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer 1 oktober 2014 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Presentatie aan bewoners Vughterpoort Vertegenwoordiging gemeente s-hertogenbosch Sonja de Jong, projectmanager Inleiding en rol gemeente Proces en planning

Nadere informatie

datum 26 februari 2015 aan Ben van der Waal Gemeente Muiden Joris Jennen Roel Kouwen

datum 26 februari 2015 aan Ben van der Waal Gemeente Muiden Joris Jennen Roel Kouwen Notitie nummer 150127 - AA49 datum 26 februari 2015 aan Ben van der Waal Gemeente Muiden van Joris Jennen Roel Kouwen Antea Group Antea Group kopie Erwin de Bos SAB project Bestemmingsplan Bredius, gemeente

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Datontv, 10 SEP Onderwerp: Regels over communicatie en voorlichting spoorvervoer gevaarlijke stoffen.

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Datontv, 10 SEP Onderwerp: Regels over communicatie en voorlichting spoorvervoer gevaarlijke stoffen. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p S ^ ^ / k ^ Datontv, 10 SEP 2015 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 overljssel.nl postbus@overijssel. nl Provinciale Staten

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 30 373 Vervoer gevaarlijke stoffen Nr. 70 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

Monitoring basisnet 2015 weg, water en spoor. 24 november 2016 Verona Visser RWS - InfoMil

Monitoring basisnet 2015 weg, water en spoor. 24 november 2016 Verona Visser RWS - InfoMil Monitoring basisnet 2015 weg, water en spoor 24 november 2016 Verona Visser RWS - InfoMil Inhoud presentatie Basisnet algemeen Wettelijk kader m.b.t. monitoring Monitoringsresultaten Weg, Water en Spoor

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 21 november 2017 Betreft Voortgang Betuweroute

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 21 november 2017 Betreft Voortgang Betuweroute > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Zes intercity s en zes sprinters per uur in de drukste

Nadere informatie

Spoor: Dordrecht-Eindhoven (traject Oisterwijk) Wegen: Rijksweg A58 (Knp. De Baars- afrit 8 Oirschot) ijk 6 ( h fi 3)

Spoor: Dordrecht-Eindhoven (traject Oisterwijk) Wegen: Rijksweg A58 (Knp. De Baars- afrit 8 Oirschot) ijk 6 ( h fi 3) Auteur N. den Haan Datum mei 2011 GEMEENTE OISTERWIJK RISICOBEREKENING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN Spoor: Dordrecht-Eindhoven (traject Oisterwijk) Wegen: Rijksweg A58 (Knp. De Baars- afrit 8 Oirschot)

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid Centrum Vught e.o. Kwalitatieve beschouwing relevante risicobronnen

Quickscan externe veiligheid Centrum Vught e.o. Kwalitatieve beschouwing relevante risicobronnen Kwalitatieve beschouwing relevante risicobronnen revisie 00 maart 2011 Auteur: Tom van der Linde Save Postbus 321 7400 AH Deventer Opdrachtgever Gemeente Vught datum vrijgave beschrijving revisie 04 goedkeuring

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid Woningbouw Merellaan te Capelle aan den IJssel

Quickscan externe veiligheid Woningbouw Merellaan te Capelle aan den IJssel Woningbouw Merellaan te Capelle aan den IJssel projectnr. 201716 revisie 00 november 2009 Auteur ing. S. M. O. Krutzen Opdrachtgever Gemeente Capelle aan den IJssel Afdeling Stedelijke Ontwikkeling Postbus

Nadere informatie

Basisnet spoor: Wat is het en wat is de stand van zaken?

Basisnet spoor: Wat is het en wat is de stand van zaken? Basisnet spoor: Wat is het en wat is de stand van zaken? Basisnet spoor: verleden, heden en toekomst Ter introductie Vincent van der Vlies Managing Consultant Berenschot V.vandervlies@berenschot.nl @VVDV

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 11 juni 2019 Betreft Verslag Basisnet 2018

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 11 juni 2019 Betreft Verslag Basisnet 2018 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor. DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam

Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor. DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor DWI-locatie, Polderweg

Nadere informatie

Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk

Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Omgevingsdienst Veluwe IJssel/Achterhoek/Noord Veluwe Team Externe Veiligheid Auteur: Ingrid Riegman Tweede lezer: Frans

Nadere informatie

Project: Derde spoor Duitsland

Project: Derde spoor Duitsland Project: Derde spoor Duitsland Veelgestelde vragen ten behoeve van communicatie langs de Brabantroute Versie 1-4-2016 Over het project... 2 Effect op Nederland (algemeen)... 3 Brabantroute... 5 Effect

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kern Roosteren. Teksten t.b.v. verantwoording groepsrisico

Bestemmingsplan Kern Roosteren. Teksten t.b.v. verantwoording groepsrisico Adviseurs externe veiligheid en risicoanalisten Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Bestemmingsplan Kern Roosteren Teksten t.b.v. verantwoording groepsrisico Project : 122179 Datum : 16

Nadere informatie

Gezien het nader rapport van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van, nr. IenM/BSK-, Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

Gezien het nader rapport van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van, nr. IenM/BSK-, Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken; Besluit van houdende wijziging van het Besluit capaciteitsverdeling hoofdspoorweginfrastructuur in verband met een gewijzigde prioriteit voor het spoorgoederenvervoer gedurende de periodes dat de Betuweroute

Nadere informatie

Landgraaf. Beantwoording vragen ex artikel 41 RvO inzake tegemoetkoming

Landgraaf. Beantwoording vragen ex artikel 41 RvO inzake tegemoetkoming Gemeente Landgraaf A a n A a n de fractie GBBL T.a.v. de heer F.Janssen R o t h k r a n s l a a n 2 7 6 3 7 3 GS L A N D G R A A F 1 Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, 1 6.20257 25 oktober 2016 Onderwerp

Nadere informatie

Onderstaand informeer ik u over de uitkomsten van de nadere verkenning van de resterende onderwerpen.

Onderstaand informeer ik u over de uitkomsten van de nadere verkenning van de resterende onderwerpen. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Ministerie van Infrastructuur en Milieu Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus

Nadere informatie

Rapportage quickscan externe veiligheid

Rapportage quickscan externe veiligheid BIJLAGE 7 Rapportage quickscan externe veiligheid revisie D0 februari 2008 Auteur ing. A. A. Zoethout drs. M. de Jonge Opdrachtgever Dhr. S. Weidenaar It Rak 1 8406 EX TIJNJE datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 16 maart 2012 20112539-03 C. Land

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 16 maart 2012 20112539-03 C. Land Notitie 20112539-03 Verantwoordingsparagraaf Externe Veiligheid Polanenpark Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 16 maart 2012 20112539-03 C. Land 1 Inleiding In opdracht van Van Riezen & partners

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid Landgoed 'Klein Wolfswinkel' te Renswoude

Quickscan externe veiligheid Landgoed 'Klein Wolfswinkel' te Renswoude projectnr. 172050 revisie 01 december 2008 Auteur drs. T. (Tim) Artz Opdrachtgever Boom Holding BV Hamersveldweg 109 3833 GM Leusden datum vrijgave beschrijving revisie 01 goedkeuring vrijgave december

Nadere informatie

Uw kenmerk Verzonden 11 juni 2013 Bij antwoord datum, ons kenmerk en onderwerp vermelden

Uw kenmerk Verzonden 11 juni 2013 Bij antwoord datum, ons kenmerk en onderwerp vermelden Burgemeester en Wethouders Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030 286 10 00 Fax 030 286 12 24 www.utrecht.nl Aan: Commissies S&R en M&S Behandeld door Peter v.d. Akker Doorkiesnummer 030-286

Nadere informatie

Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen provinciale weg N 996 en Spoorwegtraject Sauwerd Delfzijl te Loppersum

Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen provinciale weg N 996 en Spoorwegtraject Sauwerd Delfzijl te Loppersum Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen provinciale weg N 996 en Spoorwegtraject Sauwerd Delfzijl te Loppersum Opdrachtgever: Mv. T. Swijghuizen gemeente Loppersum Opgesteld door: P.P. van Lennep Steunpunt

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 31 maart 2016 Betreft Voortgang Betuweroute

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 31 maart 2016 Betreft Voortgang Betuweroute > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf

Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf Zorgspectrum mei 2010 definitief Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf dossier : D1417-01.001 registratienummer : MD-AF20100152/MVI versie : 2 Zorgspectrum

Nadere informatie

Advies externe veiligheid

Advies externe veiligheid Extern Advies Bevoegd gezag : Gemeente Marum Datum : 29-06-2015 Kenmerk VTH/DMS : Liza-nummer : 39409 Aan : Mevr. M. van der Zee Van : Patrick van Lennep Collegiale toetser : K. Stijkel Onderwerp / Locatie

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid

Quickscan externe veiligheid Woningbouw Merellaan te Capelle aan den IJssel projectnr. 201716 revisie 02 mei 2011 Auteur ing. S. M. O. Krutzen Opdrachtgever Gemeente Capelle aan den IJssel Afdeling Stedelijke Ontwikkeling Postbus

Nadere informatie

MEMO. Ontwikkelingen spoor. Vakgroep Risicobeheersing Marcel Reefhuis. Ontwikkelingen spoor

MEMO. Ontwikkelingen spoor. Vakgroep Risicobeheersing Marcel Reefhuis. Ontwikkelingen spoor MEMO AAN VAN Vakgroep Risicobeheersing Marcel Reefhuis DATUM 5 september 2016 ONDERWERP Ontwikkelingen spoor Ontwikkelingen spoor Het spoor in Twente heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een groot

Nadere informatie

Memo externe veiligheid

Memo externe veiligheid Memo externe veiligheid Aan : Tiny van Hoek Organisatie : Gemeente Midden Drenthe Van : Henk Zwiers Team : Advies Betreft : Omgevingsvergunning in strijd handelen met bestemmingsplan Datum : 27 juli 2016

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen (art. 39 RVO) SP fractie Nijmegen inzake vervoer gevaarlijke stoffen per trein Programma / Programmanummer Leefomgevingskwaliteit / 6210

Nadere informatie

: RUD Utrecht. Externe Veiligheid Bestemmingsplan Verdistraat 53 Amersfoort. : Gemeente Amersfoort, mevrouw N. Ludeking

: RUD Utrecht. Externe Veiligheid Bestemmingsplan Verdistraat 53 Amersfoort. : Gemeente Amersfoort, mevrouw N. Ludeking Externe Veiligheid Bestemmingsplan Verdistraat 53 Amersfoort Opdrachtgever : Gemeente Amersfoort, mevrouw N. Ludeking Adviseur : Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : POLR/8154A312 Aantal pagina s

Nadere informatie

Notitie 1. Inleiding

Notitie 1. Inleiding Notitie Datum: 14 juli 2015 Project: Nauernasche Vaartdijk 50 Westzaan Uw kenmerk: - Locatie: Westzaan Ons kenmerk: V073260aa.00001.cvg Betreft: Externe Veiligheid, vervoer gevaarlijke Versie: 01_001 stoffen

Nadere informatie

Quickscan Externe Veiligheid uitbreiding recreatieterrein d'olde Kamp te Ansen

Quickscan Externe Veiligheid uitbreiding recreatieterrein d'olde Kamp te Ansen Quickscan Externe Veiligheid uitbreiding recreatieterrein d'olde Kamp te Ansen projectnr. 169666 revisie 01 24 februari 2010 Auteur: A.S. Veger MSc. Opdrachtgever d' Olde Kamp Fam. Van Zanten Dwingelerweg

Nadere informatie

Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software. Rapport B R001 Wolfertcollege, Rotterdam

Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software. Rapport B R001 Wolfertcollege, Rotterdam Rapport B.2012.1011.08.R001 Wolfertcollege, Rotterdam Onderzoek externe veiligheid - groepsrisico Status: DEFINITIEF Van Pallandtstraat 9-11 Casuariestraat 5 Lavendelheide 2 Geerweg 11 info@dgmr.nl Postbus

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden

Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden Onderzoek externe veiligheid Ontwikkeling De Krijgsman te Muiden projectnr. 264750 140059 - HF41 revisie 02 10 februari 2014 Opdrachtgever Aveco de Bondt Postbus 202 7460 AE RIJSSEN voor: KNSF Vastgoed

Nadere informatie

Goirle, Vennerode. Onderzoek externe veiligheid. Auteur(s) drs. M. de Jonge. Opdrachtgever Woonstichting Leyakkers Postbus 70 5120 AB Rijen

Goirle, Vennerode. Onderzoek externe veiligheid. Auteur(s) drs. M. de Jonge. Opdrachtgever Woonstichting Leyakkers Postbus 70 5120 AB Rijen Goirle, Vennerode Onderzoek externe veiligheid projectnr. 183803 revisie 02 31 maart 2009 Auteur(s) drs. M. de Jonge Opdrachtgever Woonstichting Leyakkers Postbus 70 5120 AB Rijen datum vrijgave beschrijving

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid

Quickscan externe veiligheid projectnr. 161911 Auteur Drs. M. de Jonge Opdrachtgever Provincie Zeeland Directie Ruimte, Milieu en Water Projectbureau Zwakke Schakels Postbus 165 4330 AD Middelburg datum vrijgave beschrijving goedkeuring

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 20, eerste lid, en 27, eerste lid, van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen;

Gelet op de artikelen 20, eerste lid, en 27, eerste lid, van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen; Versie ten behoeve van internetconsultatie juli september 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van..., nr. IENM/BSK-, tot aanwijzing van hoofdspoorwegen waarover het vervoer

Nadere informatie

Figuur 1 Bestaande en nieuwe bestemmingsplansituatie Zuider Parallelweg 35

Figuur 1 Bestaande en nieuwe bestemmingsplansituatie Zuider Parallelweg 35 Gemeente Rheden Postbus G.A. Rotteveel 9110 6994 Apeldoornseweg ZJ De Steeg 32 6814 BK ARNHEM Datum : 08-12-2013 Uw kenmerk : Ons kenmerk : ODRA2013EV007 Zaaknummer : Contactpersoon : D.J. de Boer Doorkiesnr.

Nadere informatie

QUICKSCAN EXTERNE VEILIGHEID LAAGWAALDERWEG TE OUDESCHILD

QUICKSCAN EXTERNE VEILIGHEID LAAGWAALDERWEG TE OUDESCHILD QUICKSCAN EXTERNE VEILIGHEID LAAGWAALDERWEG TE OUDESCHILD quickscan externe veiligheid Laagwaalderweg te Oudeschild Opdrachtgever Buro SRO Rapportnummer 3192.007 Versienummer Status D1 Eindrapportage Datum

Nadere informatie

Inpassingsplan Opstelplaats De Vork Essen-Haren

Inpassingsplan Opstelplaats De Vork Essen-Haren Inpassingsplan Opstelplaats De Vork Essen-Haren Opdrachtgever: Provincie Groningen, A. Wiechertjes Opgesteld door: A.P. Drenth/K. Probst Omgevingsdienst Groningen Datum: 28 november 2014 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Externe Veiligheid bestemmingsplan ABC Liendert

Externe Veiligheid bestemmingsplan ABC Liendert Externe Veiligheid bestemmingsplan ABC Liendert Opdrachtgever : Gemeente Amersfoort, de heer M. Middelbeek Adviseur : Servicebureau Gemeenten Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : SB G/POLR/548767

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2017 21 Besluit van 17 januari 2017, houdende wijziging van het Besluit capaciteitsverdeling hoofdspoorweginfrastructuur in verband met een gewijzigde

Nadere informatie

De Velpse Betuweroute

De Velpse Betuweroute De Velpse Betuweroute Stichting Spoorhinder 3 maart 2014 Historie Vergaderjaar 1998 1999 22 589 Betuweroute 26 373 Trajectnota/MER Noordoostelijke verbinding Nr. 149 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN

Nadere informatie

STATIONSKWARTIER, HERZIENING SPEELHUISPLEIN 12 Externe Veiligheid 1 NOVEMBER 2017

STATIONSKWARTIER, HERZIENING SPEELHUISPLEIN 12 Externe Veiligheid 1 NOVEMBER 2017 STATIONSKWARTIER, HERZIENING SPEELHUISPLEIN 12 Externe Veiligheid 1 NOVEMBER 2017 Contactpersonen DRS. M.M.A.G. LUBBERS Senior Adviseur Veiligheid T +31 (0)6 2706 0185 M +31 (0)6 2706 0185 E maureen.lubbers@arcadis.com

Nadere informatie

Rapport toetsing prognoses vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet

Rapport toetsing prognoses vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet 1 Rapport toetsing prognoses vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet Jaar: 2025 Datum 28-09-2016 Versie Definief Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Toetsing risicoruimte... 4

Nadere informatie

Externe veiligheid. Algemeen

Externe veiligheid. Algemeen Externe veiligheid Algemeen Het beleid voor externe veiligheid is gericht op het verminderen en beheersen van risico's van zware ongevallen met gevaarlijke stoffen in inrichtingen en tijdens het transport

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Veiligheid op het spoor in Deurne Registratienummer: 00620809 Datum: 21 september 2017 Portefeuillehouder: H.J. Mak / W.A. Verhees Steller: H.A.M. Sonnemans Nummer: RIB-HM-1723

Nadere informatie

ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID HEIDELAAN A ERMELO

ANALYSE EXTERNE VEILIGHEID HEIDELAAN A ERMELO HEIDELAAN A ERMELO GEMEENTE ERMELO 6 februari 2007 Defintief 141223.000504 Beperkte bijwerking d.d. 28 maart 2008 d.d. 4 augustus 2008. Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Achtergrond 3 1.2 Doel 3 1.3 Leeswijzer

Nadere informatie

1.1 Externe veiligheid Beoordelingskader

1.1 Externe veiligheid Beoordelingskader 1.1 Externe veiligheid 1.1.1 Beoordelingskader Beleid Externe veiligheid heeft betrekking op de risico s voor de omgeving bij het gebruik, de productie, opslag en het vervoer van gevaarlijke stoffen. De

Nadere informatie

N307 Passage Dronten Quickscan externe veiligheid

N307 Passage Dronten Quickscan externe veiligheid N307 Passage Dronten Quickscan externe veiligheid projectnr. 265270 revisie 01 23 januari 2015 Opdrachtgevers Provincie Flevoland Gemeente Dronten datum vrijgave beschrijving revisie 00 goedkeuring vrijgave

Nadere informatie

Wateringse Veld Noord. Locatie Zonnepit-Populier-Steijnhof-Leyhof Quickscan externe veiligheid

Wateringse Veld Noord. Locatie Zonnepit-Populier-Steijnhof-Leyhof Quickscan externe veiligheid Wateringse Veld Noord Locatie Zonnepit-Populier-Steijnhof-Leyhof concept revisie 01 9 november 2015 SEQ Part \r0 \h ColofonInhoud Kop 1 Bijlage Wateringse Veld Noord: Zonnepit-Populier- Steijnhof-Leyhof

Nadere informatie

Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen N388 Bestemmingsplan Kalkovens en vissershuisje Zoutkamp

Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen N388 Bestemmingsplan Kalkovens en vissershuisje Zoutkamp Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen N388 Bestemmingsplan Kalkovens en vissershuisje Zoutkamp Opdrachtgever: Mv. K. Bakema gemeente De Marne Opgesteld door: P.P. van Lennep Datum: 14 oktober 2011

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 2556 Vragen van de leden

Nadere informatie

Externe Veiligheid bestemmingsplan Tolboomweg 9 en 16 te Terschuur

Externe Veiligheid bestemmingsplan Tolboomweg 9 en 16 te Terschuur Externe Veiligheid bestemmingsplan Tolboomweg 9 en 16 te Terschuur Opdrachtgever : Gemeente Barneveld, mevr. I. Pater Adviseur : Servicebureau Gemeenten Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : SB G/POLR/502495

Nadere informatie

: Groepsrisico spoor Amstel Abcoude op basis van de marktverwachting 2020

: Groepsrisico spoor Amstel Abcoude op basis van de marktverwachting 2020 Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Notitie : Groepsrisico spoor Amstel Abcoude op basis van de marktverwachting 2020 Opdrachtgever : Gemeente Amsterdam W.E.J. Rozendaal Datum : 26 juni

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA Den Haag

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA Den Haag > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA Den Haag Plesmanweg 1-6 Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456

Nadere informatie

Quickscan Externe Veiligheid N240

Quickscan Externe Veiligheid N240 Quickscan Externe Veiligheid N240 projectnr. 194453 revisie 0.1 februari 2009 Auteur M. Beterams MSc. Opdrachtgever Gemeente Wieringermeer Postbus 1 1770 AA Wieringerwerf datum vrijgave beschrijving revisie

Nadere informatie