Beleidsplan , een richtlijn voor de komende jaren. Technische Commissie Wegatletiek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan , een richtlijn voor de komende jaren. Technische Commissie Wegatletiek"

Transcriptie

1 Beleidsplan , een richtlijn voor de komende jaren. Technische Commissie Wegatletiek Groningen, 13 maart 2014 (2 e herziene versie na overleg met bestuur GA)

2 1 Dit document geeft het beleid en de structuur weer hoe de afdeling wegatletiek georganiseerd is binnen Groningen Atletiek t.a.v. zijn bestuur, de ECW en de TCW, zijn leden, zijn trainers.hoe hun verantwoordelijkheden liggen en hoe hun onderlinge samenhang en samenwerking is. De leden van de TCW zullen de uitvoering en ondersteuning van dit beleid proberen vast te leggen in hun werkzaamheden (lees bijeenkomsten) en timing daarvan doorspreken met een nieuw aan te stellen trainerscoördinator, of trainerscoördinatoren weg op technisch en trainersmanagement gebied. Dit document is tot stand gekomen op basis van het rapport van de expertisegroep Sportspecifiek Weg. Het is opgesteld door de voorlopige TCW die bestaat uit: - Anja Pouw, loopgroep 3 en assistent trainer - Johan Freese, trainer loopgroep 3 en lid medische commissie - Ron Kram, loopgroep 3 trainer - Ooldrik Modderman loopgroep 5 en assistent trainer - Theo Grömmel, trainer loopgroep 5, in de TCW verantwoordelijk voor opleiding en scholing. Deze voorlopige TCW-groep neemt het eerste opgestelde schematische beleidsplan van de expertisecommissie met de daarin staande gedeeltelijke analyse huidige situatie over, werkt ze verder uit en legt ze voor aan het bestuur van de vereniging en indien goedgekeurd in het voorjaar aan zijn leden, zodat het een definitief document wordt. 1. Analyse Om knelpunten te kunnen signaleren, plannen en actiepunten voor de toekomst te kunnen formuleren is er een analyse gemaakt van de huidige stand van zaken van de wegatletiek en is er gebrainstormd wat nu onze sterke en zwakke punten zijn en waar de kansen liggen en waar de bedreigingen vandaan komen. Sterk - Licht groeiend, vooral vrouwelijke ledenaantal - Eigen kantine - Training op meerdere dagen en tijden aangeboden - afgelopen 2 jaar zijn er jonge (20-ers en 30-ers) en goede atleten bijgekomen - Door relatief grote omvang is het mogelijk te differentiëren naar niveau. - Iedereen kan op zijn of haar niveau trainen - Vergrijzing benutten om vrijwilligers in te schakelen voor wegatletiekactiviteiten - er zijn voldoende leden die vrijwiligerswerk kunnen doen Zwak - Vergrijzend aantal actieve leden - Nieuwe leden hebben grotendeels alleen binding met de trainingsfaciliteiten, niet met de overige verenigingsactiviteiten. - Geen doorstroming van de leden naar niveaugroepen - Geen onderlinge samenhang tussen de wegatletiekgroepen - Nieuwe leden worden te weinig begeleid en groot verloop bij potentiële nieuwe leden - Beperkt aanbod atletiek gerelateerde of recreatieve activiteiten - Te weinig (met name jongere) trainers - We zullen meer atleten willen inschakelen bij loopevenementen

3 2 Kansen en Bedreigingen Kansen - Deelname van vrouwen aan de loopsport neemt de afgelopen jaren toe - Een van de cursisten opleiding basistrainer weg (BLT3) is vrouw - Loopclinics kunnen de instroom bevorderen; behalve de bestaande clinics voor de 4 Mijl en de Ladies Run de mogelijkheden onderzoeken om deze activiteiten verder uit te bouwen: participatie Start-to-Run, wijkgericht bezig zijn, samenwerking Hanzehogeschool, Alfacollege en de ziekenhuizen UMCG en Martini, aanhaken bij gevestigde evenementen). - Ontstaan van te veel wilde loopgroepen in en rondom Groningen: hoe gaan we hier mee om en welke meerwaarde heeft dit voor onze vereniging (bijv. samenwerking?) - Samenwerking met andere verenigingen - De Atletiekunie heeft het opleidingstraject voor trainers vernieuwd Bedreigingen - Geringe participatie van de nieuwe leden aan clubactiviteiten - Ontstaan van te veel wilde loopgroepen in en rondom Groningen - Het niet participeren in de Start-to-Runclinics; scheelt m.n. jongere nieuwe leden (mogelijk vanaf 2014 wel deelname) 2. Huidig beleid van de wegatletiek bij Groningen Atletiek. De bestaande situatie De sectie wegatletiek (loopsport) heeft weinig landelijke toplopers; in wedstrijden in het noorden van ons land wordt door de LA1 wedstrijdgroep goed gepresteerd en worden er veel overwinningen behaald. Een uitzondering betreft een aantal atleten van de groep 4 Mijl, die naast baanatletiek ook aan wegwedstrijden meedoen. Maar er is te weinig cohesie met de loopgroepen van GA. Al een flink aantal jaren wordt er een vaststaande organisatie bij de loopsport gehandhaafd. De loopsport kent zes groepen: wedstrijdgroep, loopgroepen 2 t/m 5, basisgroep en loopgroep Roden en daarnaast de zogenaamde groepen waarbij één keer per week wordt getraind. Wedstrijdgroep en loopgroep 2 richten richt zich op wedstrijden tussen 10 km en de marathon. Loopgroep 3 van halve marathon tot marathon Loopgroep 4 houdt zich voornamelijk bezig met wedstrijden van 5 tot 10 km Loopgroep 5 met veel startende lopers traint voor afstanden tussen 5 en 15 km. De basisgroep met veel ex- baanatleten heeft diverse doelen en traint voor korte afstanden tot en met de marathon. Loopgroep Roden heeft twee groepen en ook daar is het niveau zeer verschillend. In het voorjaar als voorbereiding op de Run van Roden start er weer een clinic Binnen alle groepen zijn er atleten met een persoonlijk doel, of een deel van de groep met atleten met eenzelfde doel. Daarnaast zijn er nog vier groepen die in de ochtend of s avonds één keer per week trainen. Het niveau van deze groepen is zeer divers en de doelen navenant.

4 3 Indeling trainingsgroepen: zie schema Naamgeving trainingsgroepen: - basisgroep - loopgroep - lange afstandgroep groepen onderverdeeld in niveaus: - beginners/gevorderden - wedstrijdgericht/recreatief - baan of weg, of combinatie 4Mijlgroep Eddy talenten niveau basisgroep baan/weg Emile/Rein Loopgroepen Roden Ochtend/avondgroepen Loopgroep 1 (wedstrijd) Loopgroep 2 Loopgroep 3 Loopgroep 4 Loopgroep 5 Er wordt door de trainers van de groepen te veel vastgehouden aan gestelde doelen binnen een groep. Lopers binnen een groep die niet trainen voor een gesteld doel in die groep zouden de mogelijkheid moeten hebben in een andere groep te kunnen trainen. Echter, een overgang van de ene naar de andere groep wordt niet gepromoot. 2. Beleidsplan Technische Commissie Weg 2.0 Uitgangspunten. Uit het expertiserapport: De TCW zou moeten bestaan uit 3 personen, waarvan 1 persoon aanspreekpunt is voor het bestuur De 2 e persoon is trainingscoördinator van de wegtrainers. Deze persoon mag geen trainer zijn, wel iemand die gezag en verstand van zaken heeft. Voor hem zijn er taken als functioneringsgesprekken met trainers, aandacht voor assistent trainers (moeten meer aan de bak komen en doorstromen), aandacht voor doorstroming atleten (atleet staat centraal, wat atleet wil is leidraad, maar trainers moeten goed communiceren en samenwerken en indien gewenst gezamenlijk een atleet adviseren. In deze heeft de trainingscoördinator ook een rol De 3 e persoon houdt zich bezig met opleiding en (bij) scholing (Atletiekunie). Alles staat of valt met de invulling van de (veel omvattende) taak van trainingscoördinator: Je zou de functie trainingscoördinator met 2 personen in kunnen vullen: - Trainingscoördinator technisch inhoudelijk - Trainingscoördinator personeelsmanagement Op deze twee aspecten komen we later terug.

5 4 2.1.Organisatiestructuur. De TCW is een zelfstandige commissie en legt verantwoording af aan het DB van Groningen Atletiek. De voorzitter van de TCW is aanspreekpunt naar het bestuur van Groningen Atletiek, of kan indien nodig als vertegenwoordiger aanschuiven bij het bestuursoverleg. In de TCW kunnen de volgende leden zitting hebben: Voorzitter TCW, kan een lid van een wegatletiekgroep zijn Trainingscoördinator (TC) Lid die zorgt voor opleidingen en bijscholing Afhankelijk van de agenda een afgevaardigde uit de loopgroepen Afhankelijk van de agenda aangevuld met iemand van loopgroep Roden, de evenementencommissie, of de medische commissie, etc. T.a.v. van de benoemingsprocedure van de leden in de TCW commissie, zal door de TCW een voorstel ontwikkeld worden. 2.1 Uitgangspunten en doelstelling De TCW vindt een breed aanbod van gevarieerde atletiektraining voor de wegatletiek belangrijk. Dit houdt in dat de beoefening van de wegatletiek voor alle disciplines en niveaus mogelijk moet zijn, dus zowel voor de wedstrijdgerichte sporter, de prestatiegerichte sporter, als de recreatieve sporter. 2.2 Doelstelling. De Technische Commissie Wegatletiek heeft de zorg voor het scheppen van voorwaarden en het ontplooien van activiteiten, zodat atleten op een kwalitatief verantwoorde en veilige wijze op hun niveau kunnen trainen, waarbij afhankelijk van de groep prestaties, plezier, gezelligheid, gezondheidsbevordering en sociale binding voorop staan. 2.2 Subdoelstellingen Technisch inhoudelijk Trainerscoördinator in engere zin Aangeven van doelstelling per trainersgroep (niveau en leeftijd) De TC (lees trainerscoördinator) bewaakt het niveau van de training en trainers en ontwikkelt voor elke niveaugroep een trainersprofiel De TC bewaakt de doorstroming van de atleten naar het gewenste niveau de TC bevordert wedstrijd, prestatiesport en recreatieve sport. De TC bewaakt de introductie van nieuwe leden, instroom en doorstroom Overleg met trainers De voorzitter TCW en Trainerscoördinator kunnen samen werken aan: Zoeken en aanstellen nieuwe trainers en assistent trainers Regelmatig overleg met de trainers Besluiten wat er moet gebeuren met en in het trainersoverleg Samenwerking tussen TCW in hun afstemming met bestuur en andere commissies Afstemming met bestuur Groningen Atletiek Opstellen merenjarenplan, technisch en financieel Afstemming met technische commissie baan

6 5 Afstemming met andere commissies, waaronder de ECW Plannen maken voor PR en sponsoring GA dag verzorgen i.s.m. met commissie baan en ECW Nomineren kandidaten voor prestatie- en aanmoedigingsprijzen t.b.v. de Nieuwjaarsreceptie Taken trainerscoördinator en/of lid TCW Opstellen gedragsregels voor trainers en lopers Functioneringsgesprekken met trainers Beheren van overzicht aantal trainers en hun assistenten Opleiding en scholing De TCW initieert scholing voor atleten die trainer willen worden Initiëren van bijscholingen en cursussen Voor alle TCW-leden Inventariseren behoefte aan materiaal (in overleg met de trainers) Bewaken van kwaliteit en diversiteit van het trainerscorps De TCW heeft zorg voor geblesseerde atleten of langdurig niet aanwezige atleten en gaat indien nodig in overleg met trainer en medische commissie De TCW organiseert voorlichtingsavonden voor trainers en leden. 2.3 Loopgroepen en doorstroming De TCW schept de voorwaarden voor een duidelijke en logische samenhang en structuur tussen de verschillende loopgroepen. Afstemming en coördinatie van de loopgroepen op elkaar is hierbij noodzakelijk en zal in de toekomst resulteren tot meer homogene wegatletiek in de groepen. De TCW heeft moeten constateren dat een doorstroming in de groepen de afgelopen jaren niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. De indeling van wedstrijdgroep, LA 2, La 3, Loopgroep 4 en Loopgroep 5 + basisgroep heeft gewerkt, maar bevordert de doorstroming niet. Het niveau van degene die slechts één keer per week trainen is zeer divers; men traint op de gekozen ochtend, of avond en is en blijft om verschillende redenen aan die tijd en groep vasthouden. Nieuwe lopers worden op hun niveau ingedeeld in de bovenstaande groepen. Wanneer zij progressie maken, zouden ze naar een andere c.q. hogere wegatletiekgroep kunnen doorstromen. Ook als hun ambitie verandert kan dit ook consequenties hebben voor het doorstromen naar een andere groep. Veel atleten blijven in huidige groep (gezellig, vrienden van elkaar, enz.) maar kunnen op basis van vrijwilligheid een overstap naar een andere wegatletiekgroep aanvragen bij hun huidige trainer. Hier is door een beperkt aantal leden gebruik van gemaakt. Trainers hebben vaak bedenkingen en wijzen doorstroming af (is er nog niet aan toe). Te weinig lopers zijn uiteindelijk doorgestroomd en blijven trainen in de voor hun niveau niet geschikte groep. Daardoor zijn potentiële nieuwe lopers o.i. afgehaakt, omdat ze na te zijn doorgestroomd toch het niveau van die wegatletiekgroep te hoog vonden, geblesseerd raakten, of in de bestaande groep onvoldoende aansluiting vonden. (men kent elkaar niet goed genoeg) Veel lopers zoeken vooral gezelligheid, bekenden, en een qua eigen planning passend tijdstip. De tijdstip-factor is heel belangrijk: vele lopers kunnen bijv. alleen op de maandag- of donderdagavond, etc., en zelfs als ze qua niveau zouden kunnen doorstromen, dan willen ze dat niet omdat het niet in hun planning past.

7 6 Verder is de sociale / gezelligheid / groepsbinding factor erg belangrijk. Het gevaar bestaat, dat als deze groepsbinding doorbroken wordt, dit verlies van leden kan betekenen. Als die en die naar een andere groep gaan, of als ik naar een andere groep moet, dan hoeft het niet meer. Dan ga ik wel een ander sport doen. Overstappen van leden naar andere groepen is altijd al een probleem geweest. Wellicht werkt het groepsgewijs (groepje van 3 of 4) overstappen beter dan individueel overgaan naar een andere groep. Voorgesteld veranderingsproces Ons voorstel is de trainingsgroepen te hergroeperen: Dit willen we niet doen door in te delen op niveau, maar door eerst een inventarisatie te houden van het niveau van iedere loper, zijn ambities (wedstrijd, prestatiegericht of recreatief), dag van trainen, tijd van trainen. Daarbij willen we rekening houden met de atleten die nu op een niveau samen trainen en met evt. andere persoonlijke voorkeuren Van zgn. ochtendlidmaatschap naar volledig lidmaatschap. Leden die hun prestaties willen verbeteren of leden waarvan we denken dat ze op een hoger niveau kunnen trainen willen we adviseren vaker dan een keer per week te trainen. Ze moeten dan de mogelijkheid krijgen een periode van bijv. een maand in een groep van een hoger niveau te kunnen trainen. Daarna kunnen ze kiezen of ze overstappen naar een volledig lidmaatschap. We willen zoveel mogelijk toe naar een volledig lidmaatschap. Dit houdt in dat bijv. vanaf 2015 het niet meer mogelijk is een zgn. ochtend lidmaatschap (= 1x per week trainen) aan te gaan. Leden met een oud ochtendlidmaatschap blijfven die behouden Wedstrijd-, prestatie- en recreatiefgerichte sport. Onder wedstrijdgericht wordt verstaan dat je een aantal wedstrijden per jaar loopt, je met je trainer een jaarplanning maakt, een logboek bijhoudt en zeker 4 keer per week traint, waarvan een tweetal keren begeleid. Het aantal te lopen wedstrijden is hangt af van het doel: een marathonloper zal minder wedstrijden per jaar lopen dan iemand die als doel de halve marathon of de 10 km heeft. Onder prestatiegericht wordt verstaan dat je een paar keer per jaar gericht naar een wedstrijd traint en daar een goede prestatie neer wil zetten. Bv trainen voor een goede halve marathon. Recreatief gericht trainen noemen we trainen zonder wedstrijddoel, maar gezond en gezellig samen sporten. Op basis van deze gegevens worden groepen geformeerd die homogeen van aard dienen te zijn en daarnaast een selectie/wedstrijd-, prestatie-, of recreatiefkarakter hebben of een combinatie van beide. We formeren eerst de groepen atleten op basis van onderstaande inventarisatie daarna pas voegen we de trainers er aan toe op basis van hun competenties en hun ambities Inventarisatie van de groepen De volgende procedure na goedkeuring van dit beleidsplan: 1. N.a.v. een intakeformulier (lopersprofiel) beoordelen trainers het niveau waarop een atleet kan trainen en welke groep daarvoor het meest geschikt is. 2. Atleten geven antwoord op de volgende vragen:

8 7 Aan iedere atleet zal gevraagd worden wat zijn/haar ambities zijn ( recreatief-, prestatie-, of wedstrijdgericht ) Aan elk atleet wordt gevraagd met welke niveaugroep (mede- atleten) ze nu trainen en of ze daarbij willen blijven trainen. De dag waarop je wilt/ kunt trainen (meerdere dagen in de week mogelijk) Opmerking: bij bijv. de wedstrijdgroep LA 1 is training alleen mogelijk op dinsdag- en donderdagavond Hoe vaak je wilt trainen; meerdere keren in de week mogelijk (geen lidmaatschap meer voor een keer per week trainen!) We vragen de atleet welke begintijd hij/zij het geschiktst vindt; hiermee willen we een indicatie krijgen of huidige begintijden geschikt zijn of dat we hierin een aanpassing moeten doen naar bijv. een later tijdstip. Persoonlijke wensen 3. Met de trainers zal gesproken worden over hun competenties en wat hun ambities zijn. 4. We stellen een inpassing commissie in die voldoende draagvlak van de leden heeft om het bovenstaand proces uit te voeren en te begeleiden. Deze commissie bestaat uit iemand van TWC, iemand van de trainers en een atleet Nieuwe groepsindeling Wedstrijdgroep Insteek is het neerzetten van een goede structurele basis waarbinnen atleten en trainers met plezier op hun gebied zich ontwikkelen. De namen van de groepen worden opnieuw vastgesteld. Alle wegatletiekgroepen krijgen nu een andere naam (nummer, letter, o.i.d.) De wedstrijdgroep (dinsdag- donderdag)wordt dan wegatletiek/ LAT1. (Lange Afstand Trainingsgroep 1) Dit is de selectie- en wedstrijdgroep. Deze groep vormt voor Groningen Atletiek het uithangbord in regionale en nationale wedstrijden op de weg, cross, of baan. Er wordt uiteraard gekeken naar wedstrijdresultaten, zowel tijd als klassering, gerelateerd aan leeftijdscategorieën. Bij de plaatsing spelen de trainer en de trainingscoördinator een centrale rol. Selectiecriteria voor deze groep zullen in overleg met de trainerscoördinator en Henk Moviat i.s.m. Paul Oude Vrielink worden opgesteld. Ze worden definitief gemaakt in een vergadering met alle trainers en de nog aan te stellen trainerscoördinator Topsport binnen de wedstrijdgroep? De 4 mijlgroep van Eddy Kiemel en de talentengroep van Fokie Cnossen en Bjorn v.d. Schaaf doen ook aan (bescheiden) wegatletiekwedstrijden. Na een bepaalde periode verdwijnt een deel van deze atleten, terwijl ze eigenlijk wel bij de wegatletiek terecht zouden moeten komen. Vraag is: waar blijven deze atleten? Daarom moeten we onderzoeken of naast een topgroep baan een topgroep weg haalbaar is. Contacten tussen de trainer van de wedstrijdgroep en de trainers van team Grunnen is wenselijk. Op dit moment is er wel contact tussen de trainers. Deze groep kan in samenwerking met de 4 Mijlgroep dezelfde faciliteiten krijgen Overige loopgroepen wegatletiek. De andere trainingsgroepen kunnen trainen op de maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Het gaat hier om de wegatletiek/ lat groepen 2, 3, 4 en 5 waarvan de trainingen beginnen om 18.30u, 18.45u, of 19.00u. De basisgroep valt hier ook onder. De groepen die op maandagavond, vrijdag-, zaterdag- en zondagmorgen trainen kunnen dit blijven doen, maar de atleten in die groepen krijgen de mogelijkheid ook op andere dagen in de week te trainen.

9 Herindeling. Herindeling naar andere vormen van aanbieden van trainen. Ook zal in het kader van homogeniteit duidelijk dienen te worden op welk niveau iedere atleet traint. Prestatiegerichte groepen kennen een doelstelling voor een bepaalde periode, bv trainen voor een snelle 5 of 10 kilometer, of een halve marathon, of een hele marathon. Na bovenstaande informatie kan de juiste groepssamenstelling gemaakt worden (de atleet kiest!)en gekeken worden welke trainer hierbij gezien zijn ervaring het best past. Het kan er toe leiden dat naast de selectiegroep er 1 of 2 specifieke wedstrijdgroepen komen en 2 of meer prestatiegerichte groepen. De huidige trainers en de trainingscoördinator zullen hier een belangrijke rol in spelen Kwaliteitsbewaking: De kwaliteit wordt bewaakt door diverse looptesten op de baan te plannen. De trainingscoördinator i.o.m. de TCW zal samen met de trainers kijken hoe en op welke wijze hier vorm aan te geven. Deze zullen voor een recreatieve loper anders liggen dan voor een wedstrijdloper. Gezien een groot aantal oudere wedstrijd- en recreatieve atleten zal ook specifieke kwaliteitsbewaking dienen plaats te vinden t.a.v. hun trainingen. Ditzelfde geldt voor de toename van vrouwelijke atleten Extra trainingsfaciliteiten. De mogelijkheid om op zondag samen te trainen voor de lange duurloop, of in het bos te trainen. Dit zal in de toekomst meer gefaciliteerd dienen te worden en structureel ingepast gaan worden. Verder is het goed om trainingsweekends te organiseren en te faciliteren waardoor prestaties verbeterd kunnen worden èn dit loopplezier èn Groningen Atletiek binding ten goede komt. Daarnaast is het goed te kijken in hoeverre er door de wegatletiek (wedstrijdgroep)gebruik gemaakt kan worden van het krachthonk en te kijken of andere faciliteiten ook tot de mogelijkheden behoren. Te denken valt aan zaaltraining, fitnesscentra T.a.v. bijv. een fitnesscentrum: inventariseren naar mogelijkheden voor een groep atleten te kunnen trainen bij een fitnesscentrum met (groeps)korting Entreebegeleiding nieuwe leden. Er wordt een voorstel geschreven om nieuwe leden bij de wegatletiek te introduceren en te begeleiden. Hiervoor zal het bestaande intakeformulier worden aangepast. Voor een groot deel is dit formulier af maar kan pas zijn definitieve vorm krijgen als wij middels dit beleidsplan onze koers bepaald hebben. Dit kunnen we dan naar nieuwe leden uitdragen.

10 9 Van belang is dat binnen iedere groep er naast de trainer ook iemand de zorg op zich neemt voor het nieuwe lid. Dit dient op korte termijn geregeld te zijn. (door bijv. assistent trainer of een vertegenwoordiger van een loopgroep) Verder worden alle nieuwe leden besproken in de eens in de driemaandelijkse vergadering met de trainers en trainerscoördinator. De TCW stelt zich tot doel in oktober 2014 een helder entreebeleid voor nieuwe leden te hebben. Groningen Atletiek gaat vanaf 2014 meedoen aan Start-to-Run ; voor het verkrijgen van zo veel mogelijk nieuwe leden (beginnende lopers) dient een plan gemaakt te worden Binding met de huidige leden. De wegatletiek is binnen Groningen Atletiek een vereniging voor de leden. Leden mogen het een en ander van Groningen Atletiek verwachten. Maar de vereniging ontleent zijn bestaansrecht door de participatie van de leden. Van de leden mag dan ook een inbreng worden verwacht om Groningen Atletiek op een of meerdere gebieden goed te laten functioneren. Onder de huidige leden is op het aanmeldingsformulier de mogelijk om in te vullen of je je voor de vereniging wilt inzetten. Een enquête onder de leden met de vraag waar zij zich voor de vereniging willen inzetten kan misschien nog meer vrijwilligers opleveren. Van nieuwe leden zal dit ook worden gevraagd. Met dit potentieel zal het mogelijk zijn om op jaarbasis een aantal activiteiten t.b.v. de wegatletiek en voor Groningen Atletiek algemeen te organiseren, te plannen en te bemensen. In het aankomende jaar zullen wij een beroep doen op degenen die aangegeven hebben zich voor een bepaald onderdeel in te willen zetten. Het bestuur denkt na over de mogelijkheid leden te stimuleren om te helpen bij een van de vele verenigingsactiviteiten. Ook met behulp van de zou er meer interactie tussen trainers en hun atleten kunnen ontstaan. Als atleet zou je kunnen inloggen en communiceren met je trainer, je af/ aanmelden voor een training, je eigen logboek bijhouden en kijken hoe het trainingsprogramma eruit ziet. Trainers kunnen zo veel meer informatie kwijt naar hun atleten. Zij kunnen trainingsschema s hierop kwijt, ze kunnen andere atleten laten weten hoe sommige atleten in een wedstrijd gelopen hebben. De TCW kan haar informatie naar haar leden kwijt en de leden kunnen hierop reageren. De site kan wanneer hij goed gebruikt wordt de binding naar de leden vergroten.(= in ontwikkeling) We zouden trainingen willen starten vanuit de clubhuis. De trainers zouden zich moeten inzetten hun lopers te ontvangen in het clubhuis, vandaar uit te starten en ook weer terug te komen. We zullen promoten na afloop samen koffie/thee te drinken. Bij een aantal groepen gebeurt dit reeds. 2.5 Samenwerking TCW en ECW. De TCW wil in samenwerking met de ECW een goede balans vinden tussen sportieve prestaties en gezelligheid. Sfeer binnen de vereniging kan een belangrijke factor zijn om atleten aan de wegatletiek te binden. Activiteiten buiten de trainingen om kunnen dit bevorderen. Deze activiteiten kunnen een voorlichting- c.q. scholingskarakter of een gezelligheidsaspect hebben. Te denken valt aan bv aan het aanbieden van cursussen, workshops, lezingen, jaarlijkse clubwedstrijden, kerstborrel, nieuwjaarsreceptie, een barbecue, gezamenlijke busreis naar een of meerdere wedstrijden.

11 Communicatie. (zie bijlage 1) De voorzitter van de TCW onderhoudt het contact met het bestuur van Groningen Atletiek De wegatletiekleden kunnen op persoonlijke titel hun inbreng doen bij de TCW of zich laten vertegenwoordigen door de afgevaardigden van hun trainingsgroep. Eens in het jaar presenteert de TCW aan de leden het beleidsplan en de daarbij horende financiële consequenties. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij het bestuur. Dit doet ze middels de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Wijzigingen legt ze aan haar leden voor. Hiervoor zal ze haar eigen leden eerst polsen en daarbij tegelijk toetsen of het past binnen het Groningen Atletiek brede kader. Via de website houdt de TCW haar leden frequent op de hoogte en leden kunnen hierop reageren. Verder zullen de leden van de TCW hun eigen groep op de hoogte brengen van de verschillende ontwikkelingen en als ze problemen signaleren binnen hun groep dit kenbaar maken binnen de TCW zodat zaken op tijd bijgestuurd kunnen worden. Voor die groepen waar niemand in het TCW zit zal een contactpersoon gevraagd worden met wie de TCW communiceert. Eens in het jaar houdt de TCW een informatie bijeenkomst voor de leden. De TCW vergadert eens in de 6 weken op een maandag, of een woensdag. Eens in de drie maanden vergaderen de trainers onder voorzitterschap van de trainerscoördinator. Indien nodig zal een TCW lid overleg hebben met het bestuur. 2.7 Sportmedisch beleid. De atletiektraining voor de atleten moet zodanig ingericht zijn dat blessures worden voorkomen. Blessureattentie zal in het trainersprofiel als een van de taken van de trainer worden opgenomen om zo het contact met de geblesseerde loper te onderhouden. Belangrijk is te kijken of het sportmedisch beleid t.a.v. oudere atleten en t.a.v. van vrouwelijke atleten een specifiek aandachtspunt is. 2.8 Financieel beleid. De TCW dient jaarlijks een eigen begroting in bij het bestuur. Zie bijlage 2. We willen de trainers beter faciliteren en zal het faciliteren van atleten zoals hierboven vermeld ook het nodige kosten. We willen de atleten de gelegenheid geven om een trainersopleiding te volgen gezien het tekort aan trainers. Ook het organiseren van verschillende activiteiten zal het een en ander kosten. 2.9.Tekort aan trainers. Er is op dit moment een tekort aan trainers met een volledige diploma. (Looptrainer 3 en 4) In het voorjaar van 2013 is er een opleiding assistent trainer binnen de eigen vereniging gestart. Opleiders binnen de vereniging hebben 8 leden, waaronder 3 van afdeling Roden in korte tijd opgeleid tot assistent trainer. Deze mensen zijn direct ingezet binnen de loopgroepen. Een aantal van hen zijn nu in opleiding voor volledig looptrainer weg. In het najaar van 2013 zijn een 5-tal assistent trainers begonnen aan de opleiding basislooptrainer 3 (BLT3). Zij hopen in mei 2014 hun trainersdiploma te halen. Binnen de vereniging zijn er op dit moment voldoende assistent trainers beschikbaar.

12 11 Zij geven aan zich niet structureel als trainer te willen inzetten; zij zijn wel beschikbaar als inval trainer bij ziekte en afwezigheid. In het najaar van 2014 zal er opnieuw een cursus assistent trainer worden aangeboden; ditmaal ook openstaand voor niet Groningen Atletiekleden Het verwerven van een trainerscoördinator heeft onze prioriteit. Op de volgende pagina s vindt u: Bijlage 1 Organisatieschema wegatletiek Bijlage 2 Investeringsvoorstel t.a.v. aanschaf van een Polar hartslagmeter kit Bijlage 3 Maatschappelijke betrokkenheid Groningen Atletiek

13 12 Bijlage 1 Organisatieschema wegatletiek. GA bestuur SAG Technische Commissie Weg (TCW) Evenementen Commissie Weg (ECW) Trainers 5 Coördinatoren TNN Evenementen GA/SAG 6 Coördinatoren Evenementen GA

14 13 Bijlage 2 Investeringsvoorstel voor aanschaf Polar Toolkit voor hartslagmeting. Probleemstelling: Als trainers willen wij onze lopers optimaal voorbereiden op deelname aan wedstrijden. Het aanbieden van trainingsschema s gebaseerd op hartslagzones kan daarbij een hulpmiddel zijn. De sporter gebruikt daarbij zijn hartslagmeter. Om een goed trainingsschema met voor de loper persoonlijke hartslaggegevens te kunnen opstellen zijn testen nodig. Met behulp van deze testen kunnen de individuele hartslaggegevens worden omgezet in een trainingsschema met hartslagzones. Zo kan optimaal worden getraind, wordt er fysieke vooruitgang geboekt en worden blessures voorkomen. Voorwaarde voor het trainen in hartslagzones is het regelmatig kunnen testen van de loper. Behoefte: Lopers kunnen we beschouwen als consumenten die een allround aanbod willen krijgen. Naast een verzorgde training vraagt men om schema s om zich voor te bereiden op loopevenementen. Lopers hebben naast die schema s ook behoefte zich regelmatig of te laten testen; trainers willen weten d.m.v. die testen hoe hun lopers er voor staan en of er vooruitgang wordt behaald. Er zijn verschillende testmogelijkheden. De meest gebruikte zijn de Conconitest, de VIAD-test en de Shuttle Run test. Bij deze testen wordt o.a. de maximale hartslag bepaald en wordt d.m.v. grafiekgegevens het verzuringsomslagpunt vastgesteld. Aan de hand van die gegevens kunnen de schema s worden opgesteld, dan wel aangepast. Deze testen zijn eenvoudig uitvoerbaar met een zgn. hartslagmeterskit van Polar. Als trainers zouden we zo n kit willen aanschaffen, dan wel huren. Oplossingen: Het huren van een Polar hartslagmeterskit brengt een aantal problemen met zich mee: Je bent afhankelijk van degene bij wie je huurt. Tijd en plaats zijn niet altijd zelf te bepalen. Het aantal keren per jaar is zeer beperkt. Dit conflicteert met de doelstelling regelmatig te willen testen. (zie probleemstelling) Aanschaffen betekent dat een trainer, trainingsgroep zelf op een eigen gewenst tijdstip een test kan afnemen. De Polarkit zou onder eigen beheer, trainer als testleider, kunnen worden gebruikt voor externe partijen, t.w. loopverenigingen, bedrijven. Welke doelgroepen: De Polarkit kan zowel voor de baan- als wegatleten van Groningen Atletiek worden ingezet. De trainers wegatletiek en trainers 4 Mijl,t.w. Eddy Kiemel, talentengroep, Guido van Weeren en Dirk Dijkstra ondersteunen de aanschaf en zullen er ook gebruik van gaan maken. We kunnen testen aanbieden aan externe partijen (zie boven) Dit kan op het atletiekcentrum of ter plekke bij een bedrijf of loopgroep. Hiervoor kan een vergoeding worden gevraagd. Gebruik en bediening: voor GA loopgroepen 3 tot 4 keer per jaar; voorbereiding trainingslopen Road tot Rotterdam; Start tot Run, enz. Baanatleten in overleg. Bediening na korte cursus door eigen trainers.

15 14 Bijlage 3 Aanvulling Beleidsplan TCW 2014 en verdere jaren Vanuit de Maatschappelijke Participatie zal ook de technische commissie weg een standpunt dienen in te nemen. Op dit moment zijn er al een aantal trainers betrokken bij het geven van looptrainingen aan andere organisaties dan de eigen vereniging. Enkele voorbeelden: geven van trainingen aan personeel van bedrijven; geven van trainingen aan een andere loopvereniging; organiseren en geven van loopclinics voor bijv. de Ladies Run, de 4 Mijl en ook voor StarttoRun. De betrokkenheid en deelname aan buiten de vereniging bestaande organisaties en groepen in de maatschappij zal o.i. de komende jaren meer en meer toenemen. Te denken valt aan het geven van loopclinics en trainingen aan bijv. allochtone groeperingen, scholen van basis- en middelbaar onderwijs, sportverenigingen en samenwerking met omliggende wijken. Contacten met bovengenoemde groeperingen kunnen van twee kanten ontstaan. De TCW staat hiervoor open.

Technische Commissie Wegatletiek

Technische Commissie Wegatletiek Beleidsplan 2015 2016, een richtlijn voor de komende jaren. Technische Commissie Wegatletiek Groningen, april 2015 1 Dit document geeft het beleid en de structuur weer hoe de afdeling wegatletiek georganiseerd

Nadere informatie

Beleidsplan (Para)Medische Commissie

Beleidsplan (Para)Medische Commissie Beleidsplan (Para)Medische Commissie Inleiding Groningen Atletiek is een sterke atletiekvereniging met circa 700 leden en een flink ambitieniveau. Groningen Atletiek wil een rol gaan spelen in top van

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

De coördinatoren van de evenementen waren in 2014: Ooldrik Modderman en Marlies Burgler m.i.v. 16-11-2014: Sjoukje Brouwer en Harry Dik

De coördinatoren van de evenementen waren in 2014: Ooldrik Modderman en Marlies Burgler m.i.v. 16-11-2014: Sjoukje Brouwer en Harry Dik Jaarverslag 2014 van de Evenementen Commissie Weg Na een lange aanloopperiode is op 18 februari 2015 is het Beleidsplan van de Evenementen Commissie Weg (ECW) door het bestuur van GA geaccordeerd. Zie

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 CLUSTER RECREANTEN

JAARPLAN 2013 CLUSTER RECREANTEN Atletiek Vereniging Hylas Correspondentie-adres : De Landman 138 1827 JC Alkmaar Accommodatie : Sportpark Viaanse Molen Havinghastraat 4 JAARPLAN 2013 CLUSTER RECREANTEN Maart 2013 1 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Betreft: Advies aanstelling Technisch Coördinator bij Altis Inleiding

Betreft: Advies aanstelling Technisch Coördinator bij Altis Inleiding Voor: Informatieavond TC Altis (9 februari 2016) Van: Werkgroep Technisch Coördinator Betreft: Advies aanstelling Technisch Coördinator bij Altis Datum: 30 januari 2016 Inleiding De ledenvergadering van

Nadere informatie

Trainers. Informatie Technische trainers

Trainers. Informatie Technische trainers Trainers Informatie Technische trainers Onze trainers zijn allemaal opgeleid door de Atletiekunie. Ze verzorgen elke week de trainingen op basis van een jaarplan met groepsspecifieke doelen. Door het jaarplan

Nadere informatie

Bestuurlijk & Organisatorischbeleid. Jeugd- & Baanatletiek (incl. materialen)

Bestuurlijk & Organisatorischbeleid. Jeugd- & Baanatletiek (incl. materialen) Bijlage 2 1. Bestuurlijk & organisatorischbeleid Bestuurlijk & Organisatorischbeleid Gezellig / Betrokken / Sociaal / Financieel Trainersbeleid Organisatie (evenementen) Baanaccommodatie Behoud talenten

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

BELEIDSPLAN AAC 61 2013 VOORWOORD

BELEIDSPLAN AAC 61 2013 VOORWOORD BELEIDSPLAN AAC 61 2013 VOORWOORD Een sportvereniging kan niet zonder een beleidsplan. Een dergelijk plan moet sturing geven aan de voornemens die de club wil realiseren of nastreven. Het vorige beleidsplan

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 1 Voorwoord Beste leden, Voor jullie ligt het beleidsplan 2013-2018; een leidraad waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. De

Nadere informatie

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Missie IJCT IJCT wil een breedtesportvereniging zijn voor sport en bewegen en in het bijzonder een schaats hardrijvereniging met een trainingsaanbod dat

Nadere informatie

Kortom: Een schaatsvereniging is er dóór leden en vóór leden. De vereniging is intern gericht, waarbij de leden bepalen wat er gebeurt.

Kortom: Een schaatsvereniging is er dóór leden en vóór leden. De vereniging is intern gericht, waarbij de leden bepalen wat er gebeurt. Vrijwilligersbeleid binnen de schaatsvereniging Van beleid tot uitvoering in de praktijk Schaatsverenigingen en de vrijwilligersproblematiek De doorsnee schaatsvereniging in Nederland is een vrijwilligersorganisatie:

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS 2016-2021 1.Visie Leos staat voor Leusden En Om Streken. We zijn een club met een levendige verenigingscultuur. We hebben ca. 140 competitie spelende leden. De recreantenafdeling,

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Atletiek

Aanmeldingsformulier Atletiek Aanmeldingsformulier Atletiek Dit formulier invullen en uitprinten, ondertekenen en aan de trainer geven Achternaam: Roepnaam: M / V Voorletters: Geboortedatum: Lid per: E-mail adres: Straat + Huisnummer:

Nadere informatie

SPECIAAL ATLETIEK JANUARY 20151

SPECIAAL ATLETIEK JANUARY 20151 SPECIAAL ATLETIEK 2016-2020 JANUARY 20151 Inhoudsopgave I. Inleiding II. Beschrijving van Groningen Speciaal Atletiek Historie Stand van zaken Visie Groningen Speciaal Atletiek Missie Groningen Speciaal

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Module 2: Vrijwilligersbeleid binnen de sportvereniging Van beleid tot uitvoering in de praktijk

Module 2: Vrijwilligersbeleid binnen de sportvereniging Van beleid tot uitvoering in de praktijk Module 2: Vrijwilligersbeleid binnen de Van beleid tot uitvoering in de praktijk 2.1. Sportverenigingen en de vrijwilligersproblematiek De doorsnee in Nederland is een vrijwilligersorganisatie; Vrijwilligers

Nadere informatie

Bijlage Venlo loopstad van actieve mensen. Venlo, juli 2011

Bijlage Venlo loopstad van actieve mensen. Venlo, juli 2011 Bijlage Venlo loopstad van actieve mensen Venlo, juli 2011 Aanleiding Venlo is een echte loopstad aan het worden. Veel loopgroepen, twee atletiekverenigingen, een groot aantal loopevenementen en natuurlijk

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Groningen Atletiek

BELEIDSPLAN Groningen Atletiek BELEIDSPLAN Groningen Atletiek 2014-2018 Bestuur Groningen Atletiek Pagina 1 12-5-2016 Inleiding. Het beleidsplan Groningen Atletiek 2014 2018. Groningen Atletiek probeert financieel gezond te blijven.

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek

Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek 2016-2017 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. Bestuur 3 Commissies Organisatie 4 Ledenaantal per 1 januari 2017 Trainers 5 Gemeente Groningen Kleding Vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Meerjarenbeleid AV Athlos

Meerjarenbeleid AV Athlos Meerjarenbeleid AV Athlos 2016-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en DNA Athlos... 3 3. Stip op de horizon... 4 4. Onze beleidsstrategieën richting 2020... 4 1. De cultuur en het imago van

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak?

Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Koninklijke Nederlandsche Handboogschutterij Concordia Een vitale vereniging blijven... Tijd voor een nieuwe aanpak? Handboogcongres 2013 9 november 2013 Edwin de Ligter Nieuwe opzet? Van geen beleid naar

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31 Visie en beleidsplan 2017-2020 Jeugdopleiding sv Juliana 31 De jeugdopleiding neemt een belangrijke positie in binnen de vereniging. Er wordt veel waarde gehecht aan kwalitatief goede jeugdspelers die

Nadere informatie

Stand van zaken t.a.v. de nieuwe looplijn

Stand van zaken t.a.v. de nieuwe looplijn Hellas wegatletiek Oktober 2013 Stand van zaken t.a.v. de nieuwe looplijn Uitkomst trainers bijeenkomst 4 oktober Afgelopen vrijdag was er de vierde trainersbijeenkomst. Besproken is de uitslag van de

Nadere informatie

Er is meer te winnen met hardlopen. Andere doelgroepen en aangepast sporten

Er is meer te winnen met hardlopen. Andere doelgroepen en aangepast sporten Er is meer te winnen met hardlopen. Andere doelgroepen en aangepast sporten Wat kun je als vereniging of looptrainer betekenen voor mensen met een achterstand in de samenleving? Deelnemers met een verstandelijke

Nadere informatie

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Ambities en uitdagingen voor sporter, trainer, begeleiding, ouders, overheid, ondernemer, sponsor en vrijwilliger. Westa 2020 Een leven lang in beweging

Nadere informatie

Jaarplan Atletiek+ 2017

Jaarplan Atletiek+ 2017 Jaarplan Atletiek+ 2017 In september 2017 bestaat de Atletiek+ bij Spiridon 5 jaar. Met nog steeds een draaiende groep met ruim 15 atleten mogen we daar zeer tevreden over zijn. In de nieuwe structuur

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep, maar staan open voor

Nadere informatie

Andere wensen of verwachtingen?

Andere wensen of verwachtingen? Doel en inhoud van deze workshop Verbeteren inzicht in wat een vitale verenigings organisatie maakt; Inzicht in het verbeteren van de kwalitatieve en kwantitatieve inzet van je trainerskorps; Do s and

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is de GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

Van talent naar topper

Van talent naar topper Titel Subtitel Van talent naar topper Vanuit clubperspectief Door Brendan Troost Dag van de Atletiek Zaterdag 18 maart 2 Doel en inhoud van deze presentatie Delen van kennis en ervaringen van talentontwikkeling

Nadere informatie

ASV De samenleving verandert, en ASV ( dus) ook. Daarom ASV Wat wil ASV zijn in 2020 zijn?

ASV De samenleving verandert, en ASV ( dus) ook. Daarom ASV Wat wil ASV zijn in 2020 zijn? ASV 2020 De samenleving verandert, en ASV ( dus) ook. In de jaren die voor ons liggen ziet het bestuur de volgende tendensen die voor onze vereniging van groot belang zijn. Van een winter schaatsvereniging

Nadere informatie

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Lid NOC*NSF

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Lid NOC*NSF ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN 2015 Onderdeel van N.O.B. Lid CMAS Lid NOC*NSF Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2015 vanuit de onderwaterhockey commissie voor de sport onderwaterhockey in Nederland.

Nadere informatie

Doel en inhoud van deze presentatie

Doel en inhoud van deze presentatie Doel en inhoud van deze presentatie Verbeteren inzicht in wat een vitale verenigings organisatie maakt; Inzicht in het verbeteren van de kwalitatieve en kwantitatieve inzet van je trainerskorps; Do s and

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018

Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018 Beleidsplan Swift voor de periode 2013-2018 Missie De missie van Swift is: Het fietsen in de Leidse regio stimuleren en organiseren in de breedste zin van het woord en op alle niveau s. Van sportieve recreatie

Nadere informatie

AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013

AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013 AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013 Beleidsplan Triatlon 2010 2013 Triatlon commissie 1 Versiebeheer Status Versie Datum Door Reden Concept 01 1-11-2009 Ruben Concept Eindversie 02 9-11-2009 Ruben Commentaar

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het Dames beleidsplan maakt onderdeel uit van het totale beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (Dames-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Welkomstbrief Loopgroep Houten

Welkomstbrief Loopgroep Houten Welkomstbrief Welkom bij! Hartelijk welkom als aspirant-lid bij (LGH). Ter introductie van onze vereniging ontvang je hierbij algemene informatie over de vereniging, trainingen, trainers, lidmaatschap

Nadere informatie

Almelose Atletiek vereniging Sisu

Almelose Atletiek vereniging Sisu AAV SISU een korte introductie: Graag stellen we u voor aan A.A.V. SISU. Maar waarschijnlijk is dit niet eens nodig want SISU is één van de bekendste atletiek verenigingen van Almelo en omstreken. A.A.V.

Nadere informatie

Technisch Beleid VC Majella

Technisch Beleid VC Majella Technisch Beleid VC Majella Inhoud: 1. Doelstelling technisch beleid a. Algemene doelstelling b. Jaarlijkse subdoelstellingen 2. De Technische Commissie 3. De (voorlopige) teamindeling 4. Het lid a. Het

Nadere informatie

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND De visie van de afdeling wedstrijdzwemmen van ZV WESTLAND kenmerkt zich door onderstaande 3 hoofdlijnen: 1. Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Beleidskader Aangepast sporten

Beleidskader Aangepast sporten Beleidskader Aangepast sporten Inleiding Gemeente Oss vindt dat iedereen moet kunnen mee doen in de maatschappij. Dit geldt ook voor kinderen, volwassenen en ouderen met enige vorm van beperking die willen

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 22 januari 2018 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 3- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 18 juli 2017 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- Organogram 3- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 4- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Beleidsplan Inleiding. 2. Huidige situatie.

Beleidsplan Inleiding. 2. Huidige situatie. Beleidsplan 2017-2021 1. Inleiding 1.1. Aanleiding en doel van beleidsplan. Een beleidsplan is van belang voor het besturen van een vereniging. Het geeft weer wat de vereniging de leden te bieden heeft,

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Bestuur Loopgroep Zuidhorn Inhoud Inleiding... 2 Blz. 1 Activiteiten 2013... 3 2 Communicatie... 4 3 Ledenaantal en trainingen... 4 4 Sponsoring... 5 5 Rooster van aftreden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant. Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT. Bestuur d ELFT. Delft, december 2006

BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant. Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT. Bestuur d ELFT. Delft, december 2006 BELEIDSPLAN 2007 2012 korte variant Zwem- en Waterpolovereniging d ELFT Bestuur d ELFT Delft, december 2006 INHOUD HOOFDSTUK 1 - Situatiebeschrijving en beinvloedingsfactoren 1.1 Vereniging HOOFDSTUK 2

Nadere informatie

Nederlandse Go Bond Beleidsplan 2013-2016 Concept augustus 2011

Nederlandse Go Bond Beleidsplan 2013-2016 Concept augustus 2011 NGoB AV11-2 Bijlage 2 Nederlandse Go Bond Beleidsplan 2013-2016 Concept augustus 2011 1 Inleiding In dit document wordt het beleid voor de periode 2013-1016 uiteengezet. Eerst worden de beleidsdoelen gepresenteerd,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VV GEMERT

BELEIDSPLAN VV GEMERT Visie BELEIDSPLAN VV GEMERT 2016 2020 Voor alle leden van VV Gemert, actief en passief, staat plezier en tevredenheid in alle geledingen voorop. Voor onze recreatieve teams is dat op een voor hen passend

Nadere informatie

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS 1. JEUGDBELEID 2. TRAININGSAANBOD 3. EEN LEVENDIGE CLUB EEN STERKE JEUGDVERENIGING 1. JEUGDBELEID 1.1 Coördinatie Planmatig werken 1.2 Blijvende ontwikkeling 1.3 Talentidentificatie

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Samen groeien naar de top vanuit plezier, passie en ambitie: Door het beoefenen en faciliteren van de korfbalsport voor alle leden (en op alle korfbalniveau s); Rekening houdend met

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

RECREATIEVE SKATEDAG 14 MAART 2015 WELKOM

RECREATIEVE SKATEDAG 14 MAART 2015 WELKOM RECREATIEVE SKATEDAG 14 MAART 2015 WELKOM Programma 9.30 uur Aanmelding en ontvangst met koffie/thee 10.00 uur Opening 10.15 uur Vooruitblik 12.00 uur Lunch 13.30 uur Workshops ronde 1 ronde 2 15.00 uur

Nadere informatie

Recreantenbeleid Volleybalvereniging VVH

Recreantenbeleid Volleybalvereniging VVH Recreantenbeleid Volleybalvereniging VVH Inleiding Volleybalvereniging Huizen heeft ruim 70 leden die deel uit maken van de groep Recreanten. Relatief gezien betreft dit een grote groep binnen de vereniging

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 Deel I

Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 Deel I Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 Deel I Atletiek Maastricht Maastricht, Mei 2012 Voorwoord Voor u ligt het eerste deel van het meerjarenbeleidsplan van Atletiek Maastricht voor de periode 2013-2016. Dit

Nadere informatie

Beleidsplan. A.A.V. SISU.

Beleidsplan. A.A.V. SISU. Beleidsplan. A.A.V. SISU. 2013-2018.. INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1. Inleiding 2. Sportieve speerpunten 3. Bestuurlijke speerpunten 2 VOORWOORD De afgelopen jaren heeft het bestuur stilzwijgend aan het beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Atletiekvereniging O.S.S.-VOLO s-hertogenbosch

Beleidsplan Atletiekvereniging O.S.S.-VOLO s-hertogenbosch Atletiekvereniging O.S.S.-VOLO s-hertogenbosch Opgericht 14 mei 1922 We gaan ervoor! Beleidsplan Atletiekvereniging O.S.S.-VOLO s-hertogenbosch 2013-2016 WE GAAN ERVOOR!... 1 BELEIDSPLAN ATLETIEKVERENIGING

Nadere informatie

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland Technisch Voetbal Beleidsplan Sportvereniging Duiveland Technische commissie S.V. Duiveland. Doel commissie De technische commissie is verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vereniging voor

Nadere informatie

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 1.Voorwoord Het voor u liggend beleidsplan bevat de leidraad waarlangs de afdeling handbal van de omnisportvereniging Wijhe 92 de komende periode 2012-2016

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

Clubvisie Beleidsplan RKVV Roosendaal

Clubvisie Beleidsplan RKVV Roosendaal Clubvisie 2020 Beleidsplan RKVV Roosendaal 2015-2020 Missie en visie RKVV Roosendaal RKVV Roosendaal is een voetbalvereniging die een platform biedt om mensen en organisaties te verenigen. Bij RKVV Roosendaal

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Beleidsplan Budovereniging Asahi

Beleidsplan Budovereniging Asahi Beleidsplan 2014-2018 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van (Assen / Smilde) van 2014 tot en met het jaar 2018. Dit beleidsplan vormt de richtlijn van het beleid voor onze vereniging in de aankomende

Nadere informatie

Jaarplan technische commissie 2015-2016

Jaarplan technische commissie 2015-2016 Jaarplan technische commissie 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Technische commissie... 4 2.1 taken en verantwoordelijkheden... 4 2.2 samenstelling en aanspreekpunt... 4 2.3 planning en overleg...

Nadere informatie

Competitie- toernooi- en trainingsreglement

Competitie- toernooi- en trainingsreglement Competitie- toernooi- en trainingsreglement E.S.U.V. Messed Up 19-04-2009 5 Artikel 1 Trainer Een trainer is een door de technische commissie aangesteld persoon die verantwoordelijk is voor het geven en

Nadere informatie

Hardlooptraining voor Beginners (voorjaar 2017)

Hardlooptraining voor Beginners (voorjaar 2017) www.arena-atletiek.nl Hardlooptraining voor Beginners (voorjaar 2017) cursusinformatie en antwoorden op veel gestelde vragen + inschrijfformulier 2 x per week een uur, van 4 april tot en met 8 juni 2017

Nadere informatie

Beleidsplan TC Alkmaar

Beleidsplan TC Alkmaar Beleidsplan TC Alkmaar 2016-2019 Van Jan Nagelhout Datum 09-12-2015 Versie 0.4 Versie 1.0 Status Definitief Datum 27-01-2015 Distributielijst Rol Naam Review Goedk. Datum Versie Voorzitter TC Joost Bergsma

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

Handleiding beleidsplan verenigingen

Handleiding beleidsplan verenigingen Handleiding beleidsplan verenigingen Inhoud Inleiding ---------------------------------------------------------------------------------------------------3 Opzet van een beleidsplan -----------------------------------------------------------------------------4

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 Inleiding Door het aanstellen van een Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken (BVZ) tijdens de Algemene Leden Vergadering van september 2009 is door de vereniging

Nadere informatie

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018

Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 Visiedocument Jeugdvoetbal V.V.Rhoon 2013-2018 1 Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Doelstellingen jeugdplan... 6 Doel 1: Betere spelers/speelsters... 6 Resultaten... 6 Inspanningen...

Nadere informatie