Onderwerp Vragen naar aanleiding van de evaluatie afbouw ID-banen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwerp Vragen naar aanleiding van de evaluatie afbouw ID-banen"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commisie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/ RIS Doorkiesnummer adres Onderwerp Vragen naar aanleiding van de evaluatie afbouw ID-banen Aantal bijlagen 2 Datum 18 februari 2010 Aanleiding Tijdens de vergadering van de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken van 28 januari 2010 is de evaluatie afbouw ID-banen besproken (RIS ). In de aanloop naar deze evaluatie zijn door de SP en de PvdA respectievelijk 38 en 2 vragen gesteld. Het raadslid Tijmen Colijn van de SP heeft aangegeven dat zijn vragen 11, 12, 15, 22, 24, 38 inmiddels geheel, en vraag 33 deels, zijn beantwoord met de evaluatie brief. Ik heb toegezegd om de vragen waarop de evaluatie brief niet of in onvoldoende mate is ingegaan alsnog van een antwoord te voorzien. Voor wat betreft de door de PvdA gestelde vragen bleek dit niet aan de orde. Als bijlagen zijn de genoemde vragenlijsten toegevoegd. Vragen 1. Zijn de voorwaarden die in de brief (zie bijlage geanonimiseerde brief van Jobkey bv) vermeld \ staan voorwaarden die afgesproken zijn met het college? Ja. 2. Gelden de voorwaarden voor verlenging voor alle ex-iders, zowel diegenen die in dienst zijn bij Alexander Calder als diegenen die in dienst zijn bij Startbaan? De voorwaarden gelden voor alle in Den Haag woonachtige ex-id ers in dienst van StartBaan Detacheringen of Alexander Calder. Ex-ID ers die verhuisd zijn naar een andere gemeente vallen onder de verantwoordelijkheid van hun woongemeente. Inlichtingen bij Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 BSW/ Waarom is er gekozen voor de periode van een half jaar, en niet voor nog 1 jaar of voor de periode die de betreffende werknemer nodig heeft om een reguliere baan te vinden? De periode van een half jaar is gekozen om de nadruk te leggen op de wederkerigheid van de relatie. De voormalig ID er is een dienstverband aangegaan met StartBaan Detacheringen of reintegratiebedrijf Alexander Calder. Deze organisaties spannen zich in om de voormalig ID er te ondersteunen bij het vinden van een reguliere baan. Van de voormalig ID er wordt gedurende dit proces en dienstverband een positieve attitude en medewerking verwacht. Bij voldoende functioneren wordt het tijdelijke contract met nog eens een half jaar verlengd. 4. Wat zijn de afspraken met Alexander Calder en Startbaan over het informeren van de ex-iders over de voorwaarden waar ze aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor verlenging van hun contract? Begin november 2009 zijn de voormalig ID ers in dienst van Alexander Calder of StartBaan Detacheringen schriftelijk op de hoogte gesteld van de criteria die doorslaggevend zijn bij de besluitvorming rond contractverlenging. Deze criteria zijn gebaseerd op algemeen geaccepteerde opvattingen over goed werknemerschap. Iedere medewerker is hier tijdens de indiensttredingsprocedure over geїnformeerd en voorzover nodig gedurende functioneringsgesprekken op aangesproken. 5. Wat zijn de afspraken met betrekking tot de kennisgeving dat hun contract niet verlengd wordt? De medewerkers waarvan het dienstverband niet wordt verlengd zijn uitgenodigd voor een gesprek waarin hen een toelichting op dat besluit is gegeven en een gelegenheid tot reageren is geboden. 6. Krijgen de ex-iders die het betreft nog een ontslagbrief of wordt volstaan met de mondelinge kennisgeving? Graag een toelichting over waarom hier voor gekozen is, en de juridische consequenties. Aansluitend op de mondelinge kennisgeving volgt een schriftelijke bevestiging van het besluit niet opnieuw een tijdelijk contract aan te bieden. In juridische termen is er geen sprake van een ontslag. De tijdelijke arbeidsovereenkomst loopt van rechtswege af. 7. Welke afspraken zijn er met Alexander Calder en met Startbaan gemaakt over voorlichting en begeleiding voor ex-iders bij hun in dienst, wanneer zij niet in aanmerking komen voor verlenging van hun contract? Afgesproken is dat deze voormalig ID ers geїnformeerd worden over de gevolgen van werkloosheid en hoe en waar zij een WW uitkering, respectievelijk WWB uitkering aan kunnen vragen.

3 BSW/ Welke afspraken zijn er met Alexander Calder en Startbaan gemaakt met betrekking tot overheveling naar het UWV of het werkplein van de ex-iders wiens contract niet verlengd wordt? Zoals aangegeven bij vraag 7 verstrekken StartBaan Detacheringen en Alexander Calder informatie over hoe te handelen bij werkloosheid. De persoon in kwestie is zelf verantwoordelijk voor een tijdig beroep op een van de regelingen. 9. Zijn er afspraken gemaakt met het UWV en/of het werkplein met betrekking tot het toekennen van een WW-uitkering zodat er bij de betreffende ex-iders geen problemen ontstaan met betrekking tot het betalen van hun vaste laten? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet? De medewerkers die geen nieuw contract krijgen aangeboden zijn daarover in november geїnformeerd. Wanneer zij zich tijdig bij het UWV respectievelijk de gemeente melden dan ontstaat er bij toekenning van een uitkering geen inkomensonderbreking. 10. Welke afspraken zijn er gemaakt wanneer een contract van een ex-ider niet verlengd wordt terwijl hij/zij nog in de ziektewet zit? Graag ook een toelichting met betrekking tot afspraken rond begeleiding/overheveling naar het UWV, inkomen, en een toelichting op de juridische consequenties. Een zieke werknemer behoudt aanspraken op een uitkering ingevolge de Ziektewet, ook al loopt de tijdelijke arbeidsovereenkomst ondertussen van rechtswege af. Wanneer de betreffende medewerker arbeidsgeschikt wordt verklaard zal eerst het UWV het recht op een WW uitkering toetsen. Kan dit recht niet geldend gemaakt worden, dan kan vervolgens een beroep worden gedaan op een WWB uitkering. 11. Hoeveel ex-iders bij Alexander Calder en Startbaan komen in aanmerking voor verlenging van hun contract en hoeveel niet? Graag uitsplitsen naar Alexander Calder en Startbaan. 12. In de programmabegroting staat voor 2010 nog 11 miljoen gereserveerd voor de afbouw van de Id-regeling. Wat gaat het college doen met de 11 miljoen? Graag een uitgebreide toelichting. 13. Hoe vaak hebben er gesprekken tussen de wethouder (ambtenaren) en bureau Alexander Calder plaatsgevonden? Het contractbeheer van de overeenkomst met Alexander Calder is belegd bij StartBaan Detacheringen. De projectcoördinator van StartBaan Detacheringen bezoekt tweewekelijks Alexander Calder om geïnformeerd te worden over voortgang, resultaten en bijzonderheden.

4 BSW/ Hebben deze gesprekken geleid tot gewijzigd beleid ten aanzien van de ex-iders? Neen. 15. Bij de behandeling van de voorjaarsnota in april 2008 stelt wethouder Kool ik ben er van overtuigd dat ik binnen twee tot vier jaar echt iedereen definitief en structureel onder dak heb gebracht. Kan de wethouder toelichten wat de plannen zijn om iedereen onder dak te brengen voor de resterende drie jaar? 16. Hoeveel ex-id-ers in dienst bij Alexander Calder zijn uitgestroomd naar een reguliere baan? 11 medewerkers hebben fulltime regulier werk gevonden. 13 medewerkers hebben parttime regulier werk gevonden. 17. Hoeveel ex-id-ers in dienst bij Startbaan Detacheringen zijn uitgestroomd naar een reguliere baan? 23 medewerkers zijn uitgestroomd naar regulier werk. 18. Hoeveel ex-id-ers in dienst bij Alexander Calder zijn het afgelopen jaar gedetacheerd bij een werkgever niet zijnde Alexander Calder zelf? Het aantal detacheringen bij een werkgever, niet zijnde Alexander Calder zelf, is het afgelopen jaar bescheiden geweest. De geringe bereidheid onder werkgevers is stellig beïnvloed door de huidige economische recessie. Alexander Calder heeft dit weten te compenseren door ex-id ers te detacheren bij een van de zes andere bedrijven waarmee zij samen de Calder Holding vormt. 19. Hoeveel ex-id-ers in dienst bij Startbaan Detacheringen zijn het afgelopen jaar gedetacheerd bij een externe werkgever? 41 (G8 werkgevers buiten beschouwing gelaten). 20. Hoeveel ex-id-ers in dienst bij Alexander Calder worden momenteel ingezet voor werkzaamheden binnen Alexander Calder zelf? Hoeveel van hen hebben een aankondiging van ontslag ontvangen? In de evaluatie brief van december is aangegeven dat Alexander Calder op dat moment 24 medewerkers heeft gedetacheerd. Slechts enkelen daarvan zijn gedetacheerd buiten de Calder Holding, waar Alexander Calder een onderdeel van vormt. 45 medewerkers hebben van Alexander Calder de mededeling ontvangen niet in aanmerking te komen voor een contractverlenging. Uiteindelijk is besloten om deze medewerkers alsnog een aanbod van StartBaan Detacheringen voor te leggen.

5 BSW/ Hoeveel van de ex-id-ers die momenteel worden ingezet voor werkzaamheden binnen Alexander Calder hebben uitzicht op een reguliere baan bij Alexander Calder? Alexander Calder is met een veertigtal medewerkers een nieuw tijdelijk arbeidscontract overeengekomen. Het doel van de overeenkomst is onveranderd gebleven, namelijk het toeleiden naar regulier werk. Het is niet uitgesloten dat dit kan leiden tot een reguliere betrekking bij Alexander Calder. Dat laatste maakt overigens geen onderdeel uit van de overeenkomst tussen de gemeente en Alexander Calder. 22. In de eindrapportage afbouw ID-banen niet-g8 (10 maart 2009, RIS ) stelt de wethouder dat de inzet van Startbaan Detacheringen en Alexander Calder vanaf maart 2009 zich met name zou concentreren op het plaatsen van de werknemers op een passende inleenplek. Bent u het met de SP eens dat een interne functie binnen het bedrijf Alexander Calder niet kan worden beschouwd als passende inleenplek? Zo nee, waarom niet? 23. Zijn de werkzaamheden die de ex-id-ers voor Alexander Calder verrichten reguliere werkzaamheden - die normaliter worden verricht door de vaste werknemers van Calder - of additionele werkzaamheden? Kunt u uw antwoord toelichten? Zoals eerder aangegeven heeft Alexander Calder, bij gebrek aan detacheringsplekken op de reguliere arbeidsmarkt, naar mogelijkheden binnen de Calder Holding gezocht. Ervaring, behoud van arbeidsritme en het vermijden van inactiviteit vormen daarvoor de belangrijkste grondslagen. 24. Bent u het met de SP eens dat Alexander Calder haar contract met de gemeente Den Haag misbruikt om goedkope arbeidskrachten in te zetten binnen het eigen bedrijf? Zo nee, waarom niet? 25. In diverse raadsmededelingen over de afbouw ID-banen niet-g8 (RIS , RIS , RIS ) stelt de wethouder dat, indien de ex-id-er die in dienst is bij één van de twee reïntegratiebedrijven niet binnen de marktsector kan worden gedetacheerd, hij of zij tijdelijk kan worden gedetacheerd bij één van de zogenaamde G8-werkgevers die zich bezighouden met de taken schoon, heel en veilig. Uit ons contact met de ex-id-ers in dienst bij Alexander Calder blijkt dat slechts een heel klein deel van deze groep het afgelopen jaar is gedetacheerd bij een extern bedrijf. Zijn er het afgelopen jaar werknemers van Alexander Calder tijdelijk gedetacheerd bij een G8- werkgever? Zo ja, hoeveel? Zo nee, waarom niet? Neen. De overeenkomst tussen Alexander Calder en de gemeente is gericht op uitstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. Hoewel geen onderdeel van deze overeenkomst, sluit dit een detachering bij een G8 werkgever niet uit. Dat standpunt heeft de gemeente met Alexander Calder gewisseld. Het initiatief voor een dergelijke detachering is voorbehouden aan Alexander Calder.

6 BSW/ Zijn er het afgelopen jaar werknemers van Startbaan Detacheringen tijdelijk gedetacheerd bij een G8-werkgever? Zo ja, hoeveel? Zo nee, waarom niet? 38-ID ers zijn gedetacheerd bij de Haeghe groep, 21 ex-id ers bij Schroeder v/d Kolk en 1 bij de stichting Buurtbeheer en Ontwikkelingsbedrijf Zeeheldenkwartier. Enkelen daarvan zijn inmiddels al weer doorgestroomd naar regulier werk. 27. Uit onze informatie blijkt dat veel van de ex-id-ers in dienst bij Calder die het afgelopen jaar niet zijn gedetacheerd bij een marktpartij geen aanbod hebben gekregen om tijdelijk voor een G8- werkgever te werken. Klopt deze informatie? Zo ja, hoe verklaart u dit? Zie antwoord op vraag Krijgen de ex-id-ers die in dienst blijven bij Alexander Calder en Startbaan Detacheringen ook het komende jaar de mogelijkheid om tijdelijk voor een G8-werkgever te werken wanneer zij niet kunnen worden gedetacheerd bij een marktpartij? Zo nee, waarom niet? Ja. Zie antwoord op vraag In diverse voortgangsrapportages (zie bijvoorbeeld RIS ) stelt de wethouder dat ex-id-ers in de detacheringpoule die in 2008 een scholingstraject zijn begonnen na contractovername door Alexander Calder en Startbaan Detacheringen de mogelijkheid krijgen om dit traject af te maken. Hoeveel ex-id-ers hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid (graag opdelen in ex-id-ers in dienst bij Calder en ex-id-ers in dienst bij Startbaan)? Geen. 30. Zijn er ex-iders die bij Alexander Calder of bij Startbaan een traject of scholing hebben afgerond die ze waren gestart bij een ander re-integratiebureau, bijvoorbeeld bij Randstad? Zo ja, hoeveel en welke scholing, trajecten zijn dat? 9 ex-id ers zijn in de gelegenheid gesteld om het ingezette scholingstraject van Randstad in 2009 af te maken. 31. Zijn er ex-iders die een cursus, scholing, training of traject waren gestart bij een ander reïntegratiebureau, bijvoorbeeld bij Randstad, die dit niet hebben kunnen afronden toen ze in dienst kwamen bij Alexander Calder of bij Startbaan? Zo ja, waarom is dat zo gedaan? Neen.

7 BSW/ Sommige ex-iders in dienst bij Alexander Calder hebben rond 4 november een brief gehad over de voorwaarden voor contractverlening na 31 december In deze brief staat Het doel van de arbeidsovereenkomst is dat u gedurende dit tijdelijk dienstverband een reguliere baan vindt. Tijdens die zoektocht wordt u door Jobkey bv voorzien van advies, begeleiding en voor zover noodzakelijk training en opleiding. Welke scholingen / cursussen heeft Alexander Calder het afgelopen jaar aangeboden aan de ex- ID-ers? Kunt u per scholing / cursus aangeven hoeveel ex-id-ers hier gebruik van hebben gemaakt? Naast begeleiding en bemiddeling faciliteert Alexander Calder de reïntegratie van medewerkers met trainingen en producten zoals : sprintbemiddeling, sollicitatietraining, motivatietraining, oriëntatietraining, werknemersvaardigheden, netwerktrainingen, sollicitantenmarkt en speeddates. Er is niet op geaggregeerd niveau bijgehouden hoe vaak van deze instrumenten gebruik is gemaakt. 33. Welke scholingen / cursussen heeft Startbaan Detacheringen het afgelopen jaar aangeboden aan de ex-id-ers? Kunt u per scholing / cursus aangeven hoeveel ex-id-ers hier gebruik van hebben gemaakt? StartBaan Detacheringen biedt vergelijkbare trainingen en producten als Alexander Calder aan. Ook hier geldt dat het gebruik van deze instrumenten door de betreffende doelgroep niet op geaggregeerd niveau is bijgehouden. 34. Hoe verklaart u dat Alexander Calder de ex Iders pas op 4 november 2009 informeert over de mogelijkheid tot begeleiding, advies, training en opleiding? Bij indiensttreding is voor iedere medewerker een trajectplan opgesteld, waarbij rekening is gehouden met achtergrond, capaciteiten en beperkingen. Advies, begeleiding en eventueel op dat moment al vast te stellen noodzakelijke trainingen maken onderdeel uit van dit trajectplan. Alle medewerkers hebben van een consulent een toelichting gekregen op inhoud, doel en belang van het trajectplan. In de loop van het jaar zijn door Alexander Calder diverse trainingen en faciliteiten aan medewerkers aangeboden. 35. Zijn de ex-iders die in dienst zijn bij Startbaan ook nu pas geïnformeerd over de mogelijkheid tot scholing, advies, training en begeleiding? De werkwijze van StartBaan Detacheringen is vergelijkbaar met de aanpak van Alexander Calder, zoals die is weergegeven in het antwoord op vraag Welke afspraken zijn er gemaakt met Alexander Calder en Startbaan over voorlichting m.b.t. de voorwaarden waarop een ex-ider in aanmerking komt voor scholing, advies, begeleiding en training? De beoordeling van nut en noodzaak van de inzet van specifieke reїntegratie-instrumenten is voorbehouden aan het deskundige oordeel van daarvoor opgeleide specialisten.

8 BSW/ In zijn beantwoording op schriftelijke vragen van de SP van 22 juni 2009 (RIS ) stelt de wethouder dat alle ex-id-ers in dienst bij Calder over een persoonlijk trajectplan beschikken. De SP heeft contact met verschillende ex-id-ers die stellen dat zij hun persoonlijke trajectplan nooit hebben kunnen inzien. Hoe verklaart u dit? Een verzoek tot inzage mag niet geweigerd worden. In goed overleg met de werkgever moet een dergelijk verzoek op redelijke termijn gehonoreerd worden. 38. Bent u bereid te onderzoeken op welke wijze Alexander Calder de persoonlijke trajectplannen heeft ontwikkeld (wel of niet in samenspraak met de medewerker) en op welke wijze deze plannen naar de medewerkers zijn gecommuniceerd? Zo nee, waarom niet? De wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie, H.P.M. Kool

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp voortgang afbouw ID-banen niet-g8

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp voortgang afbouw ID-banen niet-g8 Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Inzake: buitensteedse ID-werknemers De gemeenteraad

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Onderwerp voortgangsrapportage afbouw ID banen

Onderwerp voortgangsrapportage afbouw ID banen Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Onderwerp

Nadere informatie

Bestuurlijke opdrachtgever in persoon: wethouder H.P.M. Kool. Datum 16 november 2010. 1. Opdracht. Aanleiding

Bestuurlijke opdrachtgever in persoon: wethouder H.P.M. Kool. Datum 16 november 2010. 1. Opdracht. Aanleiding Plan van aanpak Projectnaam Opdrachtgever bijlage bij BSW/2010/256 Afbouw ID- en WIW banen College van B&W Den Haag Bestuurlijke opdrachtgever in persoon: wethouder H.P.M. Kool Datum 16 november 2010 1.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van de Commissie Samenleving. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. De voorzitter van de Commissie Samenleving. Geachte voorzitter, Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/2013.19

Nadere informatie

1. Stichting Werkbij zit sinds 2010 in een afbouwfase, wanneer wordt de Stichting definitief beëindigd?

1. Stichting Werkbij zit sinds 2010 in een afbouwfase, wanneer wordt de Stichting definitief beëindigd? Datum 7 augustus 2018 Onderwerp Antwoord van het college op de vragen van het raadslid mevrouw Oudshoorn-van Ginderen, luidend: Opheldering stichting Werkbij BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN RIS299771

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van - Uw kenmerk - Ons

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Oldebroek; Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012 kenmerk 98182 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/2015.225 RIS 288903. 24 november 2015. Verdringing en werken zonder loon

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/2015.225 RIS 288903. 24 november 2015. Verdringing en werken zonder loon Wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport, Rabin S. Baldewsingh Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Uw commissie heeft bij de begrotingsbehandeling verzocht om nadere informatie over:

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Uw commissie heeft bij de begrotingsbehandeling verzocht om nadere informatie over: Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet 2015 Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Alle begrippen

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 17 november 2015

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 17 november 2015 Gemeenteblad nr. 580711 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 17 november 2015 Collegebesluit van 10 november 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe, gelet op artikel

Nadere informatie

Betreft: beantwoording technische vragen OAE inzake Zorgwacht

Betreft: beantwoording technische vragen OAE inzake Zorgwacht ir. G.C.F.M. Depla Wethouder van werk, economie en beroepsonderwijs Gemeenteraad 24 november 2016 Memo Betreft: beantwoording technische vragen OAE inzake Zorgwacht Geachte heer, mevrouw Tijdens de behandeling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van de Commissie Samenleving. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. De voorzitter van de Commissie Samenleving. Geachte voorzitter, Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/2012.238

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp 5% Regeling / Contract Compliance

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp 5% Regeling / Contract Compliance Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw)

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Programma / Programmanummer 9230/ Werk en Inkomen BW-nummer Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting In de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden

Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden Nummer 12, 13 december 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden, gelet op artikel 18 van de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Maatschappelijke ontwikkeling Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de voorzitter van de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad RIS109225_14-10-2003 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm 157 - BSW/03/522 RIS 109225 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Re-integratie-instrumenten en voorzieningen voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Bij de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) staat 'werken naar vermogen' centraal. De nadruk ligt op wat mensen

Nadere informatie

gelezen ons besluit dd. 28 april 2009 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand, ioaw en ioaz,

gelezen ons besluit dd. 28 april 2009 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand, ioaw en ioaz, Beleidsregels reïntegratie Wwb gemeente Tiel 2009 Het college van burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op de artikelen 7 en 8 en 10 tweede lid van de Wet werk en bijstand, de artikelen 34, 35 en

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Datum uw brief 31 maart 2008

Datum uw brief 31 maart 2008 Directie Inwoners SP fractie van de gemeente Nijmegen ter attentie van mw. S. Akdemir Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Raadsvragen. Raadsvragen OAE. Geacht College,

Raadsvragen. Raadsvragen OAE. Geacht College, gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.44.103_2.2.1. B&W beslisdatum 31 oktober 2017 Raadsvragen van het raadslid D. Rennenberg (OAE) en technische vragen van het raadslid C. Weijs (CDA) naar

Nadere informatie

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders,

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders, Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 7 eerste lid onderdeel a en artikel 8

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ;

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ; RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: 1e wijziging van de Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Asten 2010 1 februari 2011.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340

Rapport. Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340 Rapport Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het UWV, kantoor Groningen, tot het moment dat hij laatstelijk contact had met de Nationale ombudsman (2 september

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004 RAADSBESLUlT De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college d.d. 18 juni 12004; nummer 041 12004; gelet op anikei 147, eerste lid van de Gemeentewet, de anikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Antwoord op de vragen ex artikel 33 RvO over de re-integratieactiviteiten van de afdeling Werk & Inkomen

Antwoord op de vragen ex artikel 33 RvO over de re-integratieactiviteiten van de afdeling Werk & Inkomen Werk & Inkomen Uw contact D. Braun/E. Tolsma T (020) 540 46 18 F (020) 540 45 59 gemeente@amstelveen.nl Aan de fractie van de SP T.a.v. mevrouw Casadei Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Vermeld bij reactie

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitter van de commissie voor Sociale zaken, Zorg, Welzijn en Integratie

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitter van de commissie voor Sociale zaken, Zorg, Welzijn en Integratie Wethouder van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Integratie RIS113857_26-FEB-2004 drs P.M.M. Heijnen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de voorzitter

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 31 maart en 14 april 2009; gelet op artikel 7 en 8, lid 1 onderdeel a van de Wet werk en bijstand; besluit vast te

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp collectieve ziektekostenverzekering 2008

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp collectieve ziektekostenverzekering 2008 Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 42/2016 Datum : 8 maart 2016 B&W datum : Beh. ambtenaar : J. Straatman Portefeuillehouder : H. Wiltink Onderwerp : Beantwoording vragen Progessieve Partij met betrekking

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 26 448 Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI) Nr. 399 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELE- GENHEID Aan de Voorzitter

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden de heren Faïd en Van Kent. sv 2015.149 RIS 281580 Regnr. BSW/2015.66 Den Haag, 28 april 2015

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden de heren Faïd en Van Kent. sv 2015.149 RIS 281580 Regnr. BSW/2015.66 Den Haag, 28 april 2015 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden de heren Faïd en Van Kent sv 2015.149 RIS 281580 Regnr. BSW/2015.66 Den Haag, 28 april 2015 Inzake: bijstandstrajecten De gemeenteraad

Nadere informatie

BELEIDSREGELS PARTICIPATIE Behorend bij de Participatieverordening Grondslag

BELEIDSREGELS PARTICIPATIE Behorend bij de Participatieverordening Grondslag BELEIDSREGELS PARTICIPATIE 2015 Behorend bij de Participatieverordening 2015 Grondslag Artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet. Artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

Op pagina 2 beginnen

Op pagina 2 beginnen Op pagina 2 beginnen 2020312220 Vragen van het lid Van Gent (Groen Links) over misbruik en oneigenlijk gebruik van IDbanen Vraag 1 Bent u bereid het onderzoek van het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oud-Beijerland Nr. 157294 14 september 2017 Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Informatiebijeenkomst Felua-groep

Vragen en antwoorden Informatiebijeenkomst Felua-groep Vragen en antwoorden Informatiebijeenkomst Felua-groep Deze vraag- en antwoordlijst is opgesteld naar aanleiding van de informatiebijeenkomsten die in februari 2014 bij Felua-groep zijn gehouden. De vragen

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 122/2015 Datum : 29 juli 2015 B&W datum : 18 augustus 2015 Beh. ambtenaar : A. Roerdink Portefeuillehouder : H. Wiltink Onderwerp : Beantwoording vragen PP en CU over

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2016

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2016 Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2016 Betreffende de Participatiewet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Nadere informatie

de Leden van de raadscommissie Economie en Sociale Zaken Geachte mevrouw, mijnheer,

de Leden van de raadscommissie Economie en Sociale Zaken Geachte mevrouw, mijnheer, de Leden van de raadscommissie Economie en Sociale Zaken Datum : 4 oktober 2005 Uw kenmerk : Ons kenmerk : GRIFFIE/ESZ/2005/38 Contactpersoon : Y.M. Hazelaar Doorkiesnr. : 4827 Onderwerp: Hoorzitting project

Nadere informatie

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 -1.833.52 REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet : de WWB b. WWB:

Nadere informatie

Wegwijzer WSW. Informatie voor begeleiders van de Gemiva-SVG Groep over werk en inkomen van hun cliënten.

Wegwijzer WSW. Informatie voor begeleiders van de Gemiva-SVG Groep over werk en inkomen van hun cliënten. WAJONG PARTICIPATIEWET WSW Wegwijzer Informatie voor begeleiders van de Gemiva-SVG Groep over werk en inkomen van hun cliënten. De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die door een beperking of chronische

Nadere informatie

RE-INTEGRATIEVERORDENING PARTICIPATIEWET 2015

RE-INTEGRATIEVERORDENING PARTICIPATIEWET 2015 RE-INTEGRATIEVERORDENING PARTICIPATIEWET 2015 De raad van de gemeente Grootegast; gelezen het voorstel van het college van ; Gezien het advies van de Wmo-adviesraad d.d. gelet op de artikelen 8a, eerste

Nadere informatie

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen.

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen. De raad van de gemeente Doetinchem; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7, 8 en 10, tweede lid van de Wet werk en bijstand (Wwb), de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTABiovalue Nederland BV versie 5 augustus 2010 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het besluit van de directie van DELTA NV, eigenaar

Nadere informatie

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Inleiding Op 1 februari 2007 is de gemeente Boxmeer, in samenwerking met IBN Arbeidsintegratie gestart met het zogenaamde Groenproject. Dit project, waarbij

Nadere informatie

Vraag 1: Kunt u bevestigen dat alle ID ers die bij SDW in dienst zijn ontslag is aangezegd?

Vraag 1: Kunt u bevestigen dat alle ID ers die bij SDW in dienst zijn ontslag is aangezegd? Rotterdam, 6 november 2012. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van de raadsleden J. Strörmann (SP) en de heren N. el Ouali (GroenLinks) en M.J.W. Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) over

Nadere informatie

Raadsbrief social return en verdringing

Raadsbrief social return en verdringing Collegevoorstel Openbaar Onderwerp en verdringing Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 10 februari j.l. heeft de raad de motie Houd social return on investment ook echt

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Paragraaf 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen

Nadere informatie

Een loonkostensubsidie kan worden ingezet ten behoeve van de re-integratie van:

Een loonkostensubsidie kan worden ingezet ten behoeve van de re-integratie van: Richtlijn Loonkostensubsidie Gemeente Doetinchem Inleiding Het bieden van ondersteuning bij arbeidsinschakeling is voor bepaalde doelgroepen als taak voor het college vastgelegd in de Wet Werk en Bijstand.

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE. Eindevaluatie IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst)

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE. Eindevaluatie IRO (Individuele Re-integratie Overeenkomst) De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070) 333 44 44 Fax (070) 333 40 33

Nadere informatie

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer 3.23634 Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Korte inhoud

Nadere informatie

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Presentatie: Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Re-integratie tweede spoor biedt werkgevers en werknemers de mogelijkheid om naar passende arbeid

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

gelezen ons besluit dd. 12 juli 2004 nr. A9 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand,

gelezen ons besluit dd. 12 juli 2004 nr. A9 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand, Beleidsregels reïntegratie Wwb gemeente Tiel 2004 Het college van burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op de artikelen 7 en 8 en 10 tweede lid van de Wet werk en bijstand, de artikelen 34, 35 en

Nadere informatie

LLabResource. Wet Werk en Zekerheid

LLabResource. Wet Werk en Zekerheid LLabResource Wet Werk en Zekerheid In 2015 verandert er veel op het gebied van regelgeving van arbeid. Zo is de afgelopen jaren hard gewerkt aan Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en in 2015 worden veel van deze

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Emmen. Geachte raadsleden,

Aan de gemeenteraad van Emmen. Geachte raadsleden, Raadhuisplein 1 Correspondentieadres: 7811 AP Emmen Postbus 30001 Telefoon (0591) 68 55 55 7800 RA Emmen Aan de gemeenteraad van Emmen Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid ons kenmerk uw brief van/kenmerk

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; DE RAAD DER GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7 en 8 en 10, tweede

Nadere informatie

Toelichting. Artikelgewijs. Artikel 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 2 Vrijwilligerswerk. Artikel 3 Proefplaatsingen. Artikel 4 Leerwerkstage

Toelichting. Artikelgewijs. Artikel 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 2 Vrijwilligerswerk. Artikel 3 Proefplaatsingen. Artikel 4 Leerwerkstage Toelichting Artikelgewijs Artikel 1 Begripsomschrijvingen Geen nadere toelichting Artikel 2 Vrijwilligerswerk Het doel van vrijwilligerswerk is de belanghebbende met behoud van uitkering te laten wennen

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet Deurne 2015

Re-integratieverordening Participatiewet Deurne 2015 CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR358167_1 28 september 2018 Re-integratieverordening Participatiewet Deurne 2015 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 Gemeente Den Haag Ons kenmerk HGR/2011.12 RIS 180930 VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende de toelichting, Besluit:

Nadere informatie

Beleidsregels Loonkostensubsidie, scholingskosten en reiskosten v.a Gemeente Kerkrade

Beleidsregels Loonkostensubsidie, scholingskosten en reiskosten v.a Gemeente Kerkrade CVDR Officiële uitgave van Kerkrade. Nr. CVDR321803_1 19 september 2017 Beleidsregels Loonkostensubsidie, scholingskosten en reiskosten v.a. 1.1.2014 Gemeente Kerkrade Algemeen De re-integratieverordening

Nadere informatie

Ongekende mogelijkheden

Ongekende mogelijkheden Ongekende mogelijkheden overzicht van de mogelijkheden bij het in dienst nemen van 45-plussers Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van deze brochure, neemt u dan contact op met het

Nadere informatie

Informatie voor werkgevers

Informatie voor werkgevers Informatie voor werkgevers Werk en Perspectief op de toekomst Werk en perspectief op de toekomst In uw organisatie is er geen plaats meer voor een of meer werknemers. Er is dan grote behoefte aan duidelijkheid.

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Datum : 12 juni 2009 Aan : Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Ministerie van Financiën

Datum : 12 juni 2009 Aan : Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Ministerie van Financiën CPB Notitie Datum : 12 juni 2009 Aan : Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Ministerie van Financiën Budget deeltijd-ww 1 Inleiding Per 1 april 2009 is de regeling deeltijd-ww tot behoud van

Nadere informatie

De werkschijf van 5. Hoe werkt IBN? 190 mm. 240 mm. IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50. E info@ibn.nl I www.ibn.

De werkschijf van 5. Hoe werkt IBN? 190 mm. 240 mm. IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50. E info@ibn.nl I www.ibn. 240 mm 190 mm De werkschijf van 5 IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50 Hoe werkt IBN? E info@ibn.nl I www.ibn.nl oktober 2012 190 mm 200 mm Hoe werkt IBN? De werkschijf van 5: De

Nadere informatie

Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure

Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure Loonkostensubsidie Volgens maxima Europese verordeningen:

Nadere informatie

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE Stimuleren mobiliteit en voorkomen van werkloosheid van werknemers ouder dan 55 jaar Maatregel 2 in het kader van het sectorplan bouw & infra (versie 7-3-2014) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Uitkeringswijzer. Aanvullende informatie Doelgroepenregister WSW

Uitkeringswijzer. Aanvullende informatie Doelgroepenregister WSW Aanvullende informatie enregister Het doelgroepenregister is een landelijk register, waarin alle mensen staan die vallen onder de banenafspraak. UWV beheert dit register. Met de gegevens uit het doelgroepenregister

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2015

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2015 Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer gelet op de artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet, de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Realiseren banen voor (langdurig) werklozen tot 55 jaar. Maatregel 5 in het kader van het sectorplan bouw & infra

REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE. Realiseren banen voor (langdurig) werklozen tot 55 jaar. Maatregel 5 in het kader van het sectorplan bouw & infra REGLEMENT LOONKOSTENSUBSIDIE Realiseren banen voor (langdurig) werklozen tot 55 jaar Maatregel 5 in het kader van het sectorplan bouw & infra (versie 7-3-2014) Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 2 Artikel

Nadere informatie

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 19 december 2012 Registratienummer: TB 12.3407403 Agendapunt: 8 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2015.1 Betreffende de Participatiewet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Nadere informatie

Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie

Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie Looptijd van het contract: 19 april 2004-31 december 2005. Inleiding In dit evaluatierapport beschrijven wij de wijze

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

SAMENVATTING REGEERAKKOORD

SAMENVATTING REGEERAKKOORD SAMENVATTING REGEERAKKOORD Sociale zekerheid I N H O U D 1. Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid 2. De balans op de arbeidsmarkt 3. Werken als zelfstandige 4. Langer doorwerken 5. De uitbreiding van

Nadere informatie

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005 Reïntegratieplan werk en bijstand 2005 Midden-Delfland, februari 2005 Inleiding. Op 1 januari 2004 trad de Wet werk en bijstand (WWB) in werking. Deze wet verving de Algemene bijstandswet, en legt nog

Nadere informatie

Bijlage 5, behorende bij de Regeling uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken

Bijlage 5, behorende bij de Regeling uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken Bijlage 5, behorende bij de Regeling uitvoering sociale werkvoorziening en begeleid werken Statistiek Wsw 2013 Administratieve gegevens 1. Statistiekjaar en halfjaarsperiode [jjjjh] 2. Verantwoordelijke

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom - Re-integratieverordening Participatiewet

Gemeente Bergen op Zoom - Re-integratieverordening Participatiewet GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergen op Zoom. Nr. 78160 24 december 2014 Gemeente Bergen op Zoom - Re-integratieverordening Participatiewet De raad van de gemeente Bergen op Zoom overwegende

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 ================================================================================== De raad van de gemeente (naam gemeente) ; gelezen het voorstel

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20-12-2011; gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp Informatiebrief over Wet werken naar vermogen, Inkomen en recente ontwikkelingen

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp Informatiebrief over Wet werken naar vermogen, Inkomen en recente ontwikkelingen Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSW/2012.132

Nadere informatie

Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent deze wet voor u als werkgever?

Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent deze wet voor u als werkgever? De Participatiewet Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen Wat betekent deze wet voor u als werkgever? De Participatiewet het juridische plaatje Met ingang van 1 januari 2015

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp Toekomst Haags sociaal bestel

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. Onderwerp Toekomst Haags sociaal bestel Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties

Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Pre-ambule In de cao provincies 2012-2015 zijn uit oogpunt van goed werkgeverschap afspraken gemaakt over een sectorale regeling Van Werk Naar

Nadere informatie