Fonteynenburg begeleidt wonen FONTEYNENBURG IN BEWEGING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fonteynenburg begeleidt wonen FONTEYNENBURG IN BEWEGING"

Transcriptie

1 Fonteynenburg begeleidt wonen FONTEYNENBURG IN BEWEGING JAARVERSLAG 2015

2 FONTEYNENBURG ONDERSTEUNT EN BEGELEIDT Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychiatrische aandoening en daarbij mogelijk ernstige psychosociale problemen bij het leiden van een gewoon leven. Gewoon wonen, werken en leren. Fonteynenburg biedt volwassenen begeleiding in de thuissituatie en in beschermde woonvormen. Bijzondere expertise wordt geboden aan psychiatrisch zieke mensen in combinatie met een verstandelijke beperking, doof- en slechthorendheid, verslaving en forensische problematiek. DEN HAAG Fonteynenburg gelooft in de eigen kracht van ieder individu. Een gewoon leven leiden, ook al verkeren mensen in een moeilijke fase van het leven. Ter ondersteuning van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) richten de organisatie en haar medewerkers zich op bevordering van herstel, zelfredzaamheid en participatie in de maatschappij. Dynamiek is kenmerkend voor Fonteynenburg anno 2015: we blijven in ontwikkeling. Wij geven u graag een inkijkje in enkele bijzondere resultaten van WESTLAND RIJSWIJK MIDDEN-DELFLAND

3 FACTS & FIGURES FONTEYNENBURG 2015 WASSENAAR VOORSCHOTEN Fonteynenburg biedt begeleiding in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Beschermd Wonen en Maatwerkvoorzieningen), Dienst Justitiële Instellingen en de Wet Langdurige Zorg LEIDSCHENDAM- VOORBURG LEIDSCHENVEEN- YPENBURG ZOETERMEER 181 cliënten die wonen in één van de zeven locaties: Ypendael, De Watervogel, De Voorburcht, De Startbaan, De Zegge, Wisselspoor en De Beukenhof DELFT PIJNACKER-NOOTDORP LANSINGERVELD 273 cliënten die begeleiding thuis ontvangen 17 medewerkers op het servicebureau (13,3 fte) 154 medewerkers in het primaire proces (126,8 fte) omzet 2015 ca. 11,4 mln

4 FONTEYNENBURG NEEMT POSITIE IN Per 1 januari 2015 was de transitie van de AWBZ naar de Wmo een feit. Fonteynenburg heeft in 2015 veel geïnvesteerd in de opbouw van relaties met gemeenten en uiteenlopende samenwerkingspartners. Dit heeft geleid tot sterke netwerken en innovatie in de keten. We nemen positie in. In het veranderende zorglandschap zijn we gestart met de ontwikkeling van ons merkbeleid om te komen tot een sterk merk met trotse ambassadeurs. In 2015 was ook de aftrap van de ontwikkeling van Zelforganisatie naar Zelfsturing. Eind 2015, tijdens de eerste Fonteynenburgdag is een mooie belofte geformuleerd: Veel geluk, successen vieren, uitwisseling, diepgang, complimenten, durven doen wat ondenkbaar is, kennis, vitaliteit en uit patronen stappen.

5 Tegelijk met het beschikbaar komen van het advies van de commissie Dannenberg is Fonteynenburg ook haar visie en strategie aan het herijken om de wooncarrière van onze cliënten optimaal te kunnen ondersteunen. Dit leidde in 2015 tot vernieuwing van afspraken met woningcorporaties en nieuwe en hybride woonvormen voor onze cliënten. Het Service Bureau van Fonteynenburg is in 2015 verhuisd van Zoetermeer naar Rijswijk en gaan samenwonen met LIMOR.

6 SRH: WERKEN VANUIT KRACHTEN IN PLAATS VAN PROBLEMEN Binnen Fonteynenburg wordt gewerkt met de methodiek SRH - Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen - als belangrijkste fundament. Om te herstellen moeten cliënten zich empowered voelen. Empowered vertaalt zich in het herwinnen van autonomie en het durven nemen van risico s en verantwoordelijkheid. De focus ligt daarbij op potentieel en krachten. Mensen in staat stellen hun eigen leven vorm te geven, ook als zij ondersteuning nodig hebben; dat is een belangrijke kern van empowerment en een eerste doel van herstelgerichte zorg. Fonteynenburg heeft deze vorm van werken geborgd in haar Methodisch Begeleidingskader: SRH. In 2015 is het El ingericht om de ondersteunen. A cliëntbegeleidin tezamen met de (ZRM). Er zijn bl positief ontvang één van de bela De eerste ervari positief: het is s kracht van mens worden medewe de methodiek te

7 ektronische Cliënten Dossier (ECD) volledig SRH begeleidingsmethodiek digitaal te lle begeleiders die werkzaam zijn in de g zijn in 2015 geschoold in de SRH methodiek toepassing van de Zelfredzaamheidsmatrix ended learning modules ontwikkeld, die en zijn. De focus op herstel vormt zo ngrijkste pijlers in de begeleiding. ngen van medewerkers zijn zeer timulerend om te werken vanuit de en. Binnen Fonteynenburg zijn en rkers opgeleid tot SRH-coach om borgen in de dagelijkse werkpraktijk.

8 CLIËNTEN IN HUN KRA IN DE CLIËNTENRAAD Medezeggenschap vanuit cliënten hee vlucht genomen. De Cliëntenraad van heeft geparticipeerd in diverse jaarpla e-health, het ICT-plan en de ontwikkel begeleidingsprogramma s. Daarnaast Cliëntenraad haar eigen functioneren en taken verdeeld is afgesloten eerste jaarplan van de Cliëntenraad vo aansluitend bij het jaarplan van Fonte Om ook medezeggenschap in de clust de locaties steviger neer te zetten, is i gestart met huiskamerbijeenkomsten locaties en de oprichting van Cliënten Commissies (CCC). De cliënten zijn gem om met de CCC s mee te denken en hi bijdrage aan te leveren.

9 CHT ft in 2015 een Fonteynenburg nacties zoals ing van de heeft de geëvalueerd met een or 2016, ynenburg. ers en op n 2015 op de Cluster otiveerd er hun

10 FAMILIEBIJEENKOMSTEN VAN START In 2015 is gestart met de eerste familieavonden. De opkomst was heel hoog en de bijeenkomsten vervullen duidelijk een behoefte om elkaar te ontmoeten. Ook kwam naar voren dat familie (heel graag zelfs!) hun steentje wil bijdragen aan activiteiten, bijvoorbeeld bij een dagje uit of een gezellige middag voor en met de bewoners te organiseren. Familie kan zo een grote steun zijn voor de woonvorm.

11 EERSTE ERVARINGSDESKUNDIGE AAN DE SLAG BINNEN FONTEYNENBURG In het cluster Zoetermeer is een woonbegeleider gestart die tevens ervaringsdeskundige is. Zij besteedt in het bijzonder aandacht aan participatie, begeleiding thuis en de opzet van lotgenotencontact. In 2015 is al een eerste lotgenoten-contactgroep gerealiseerd. Fonteynenburg is erg blij met deze ontwikkeling en hoopt het werken met ervaringsdeskundigen verder uit te kunnen bouwen.

12 CJOE EN STARTBAAN IN ONTWIKKELING Cjoe (inloop- en ontmoetingscentrum) is in mei gestart in een mooie nieuwe ruimte van het verzorgingshuis t Seghe Waert in Zoetermeer. De participatiegedachte blijft goed onder de aandacht bij de cliënt en medewerkers. De opkomst van cliënten en buurtbewoners neemt steeds verder toe. Waren het bij de start nog de medewerkers die de activiteiten organiseerden, nu zijn het de cliënten die andere cliënten vaardigheden aanleren of aangeven dat ze behoefte hebben aan bepaalde activiteiten op Cjoe. Een mooie ontwikkeling en mooi in beeld gebracht met een filmpje! Ook bij De Startbaan in een mooie film gemaakt. Hiermee worden de mogelijkheden van De Startbaan goed in beeld gebracht, waardoor toekomstige cliënten beter in kunnen schatten wat De Startbaan voor hen kan betekenen. Uiteraard is de film ondersteund met gebarentaal.

13

14 KENNISMAKEN IN HET VERZORGINGSHUIS Medio 2015 heeft een verhuizing plaatsgevonden in Zoetermeer: van de Tomatenakker naar t Seghe Waert, een verzorgingshuis! Gaat dat wel goed samen vroegen sommigen zich af en het antwoord is luid en duidelijk JA!

15 Tamara: Toen ik hier kwam wonen en de bewoners leerde kennen, heb ik besloten om vrijwilligerswerk te doen op de afdeling waar ik woon. Ik ga een keer per week met een bejaarde naar de klassieke muziek of ik lees de krant voor. Sylvia: In het begin dacht ik o my god wat moet dit worden. Bij de eerste ontmoeting kreeg ik een opmerking van een oma wat moet ik met jullie als buren?. Maar na twee dagen was het al koek en ei. Julien: De bejaarden waren nieuwsgierig waar wij kookten en leefden. Om hier in tegemoet te komen hebben we een koffie-met-gebak-middag gehouden. De cakes en taarten kwamen uit eigen keuken, gebakken door Tamara en Sylvia. De middag was super geslaagd.

16 WIJKGERICHT WERKEN Binnen cluster Rijswijk-Den Haag is wijkgericht werken geïntroduceerd waarbij het werkgebied is opgedeeld in zones. Per zone is een vast koppel begeleiders actief. Op deze wijk wordt de cliënt beter bediend (vaste gezichten), wordt lokaal geïnvesteerd in het opbouwen van samenwerkingsrelaties en wordt efficiënter gewerkt (minder reistijd). Binnen de begeleiding thuis wordt gezocht naar mogelijkheden om in kleine groepjes met cliënten samen aandacht te besteden aan thema s als gezonde voeding, beweging, middelengebruik en omgaan met een beperkt budget.

17 BEUKENBOS PROJECT De cliënten van de Beukenhof hebben met ondersteuning van begeleiders en studenten een idee op het gebied van recreatie, activiteiten en natuurbeleving uitgewerkt voor de 1 hectare bosgrond die op het terrein van de Beukenhof ligt. De realisatie van dit Beukenbosproject is in 2015 van start gegaan.

18 NIEUWE LOCATIE DE WATERVOGEL In maart 2015 zijn 15 eenpersoonsappartementen gerealiseerd voor cliënten van Fonteynenburg aan De Watervogelstraat in Leidschenveen. De Watervogel is als locatie uniek omdat het zelfstandige units zijn waarin mensen leren zo zelfstandig mogelijk (met 24 uur beschikbare/ oproepbare begeleiding) hun leven te leiden met als doel om de stap te maken naar zelfstandig wonen met eventuele maatwerk ondersteuning (MvO). Van de 15 mensen die in 2015 verhuisd zijn van meer beschermde locaties naar De Watervogel zijn inmiddels 5 mensen zo ver dat ze de stap naar zelfstandigheid kunnen maken. Fonteynenburg begeleidt de mensen in hun wooncarrière naar een zo gewoon mogelijk leven.

19 Jan Jan is het voorbeeld van hoe je als cliënt kan participeren in de samenleving. Een eigen woonomgeving als De Watervogel zorgt ervoor dat hij weer zeggenschap krijgt over zijn eigen leven. Familie, vrienden en begeleiding kijken met veel plezier naar de grote stappen die hij maakt. Ook de buurt heeft de bewoners van De Watervogel omarmd. Waar in eerste instantie de komst van Fonteynenburg als een bedreiging werd gezien, hebben de bewoners nu een gezicht gekregen en zijn gewoon de buren geworden.

20 EXPOSITIE In de zomer van 2015 hebben cliënten van Fonteynenburg hun eigen gemaakte schilderijen, foto s en beelden kunnen exposeren in de etalage van een winkelpand in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam.

21 DOORKIJKJE NAAR 2016 De ontwikkelingen binnen Fonteynenburg zetten zich door in 2016, bijvoorbeeld op het gebied van zelfsturing, het neerzetten van ons merk, strategisch vastgoedbeleid, innovatie en participatie. Tegelijk besteden we in 2016 ook aandacht aan borgen: versterken van dat wat goed is en vooral behoud van alles wat de afgelopen jaren is gerealiseerd. Wij zien uit naar weer een mooi jaar!

22 FONTEYNENBURG Papyruspad HG Rijswijk Teksttelefoon De Startbaan: info@fonteynenburg.nl RIBW Fonteynenburg

Straks kan ik weer gewoon mijn eigen leven leiden, een prachtig vooruitzicht

Straks kan ik weer gewoon mijn eigen leven leiden, een prachtig vooruitzicht Straks kan ik weer gewoon mijn eigen leven leiden, een prachtig vooruitzicht Gewoon leven Een gewoon leven leiden. Dat is niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt

Nadere informatie

Fonteynenburg maakt mogelijkheden waar!

Fonteynenburg maakt mogelijkheden waar! Fonteynenburg maakt mogelijkheden waar! een eigen plek Samen kleuren we de wereld mooier. Want wij geloven dat iedereen buitengewoon is. Samen werken we aan een mooiere wereld. Met kleine stapjes maken

Nadere informatie

Jaarverslag buitengewoon energiek vol vertrouwen

Jaarverslag buitengewoon energiek vol vertrouwen Jaarverslag 2016 buitengewoon energiek vol vertrouwen Samen kleuren we de wereld mooier Nyncke Bouma WIJ GELOVEN IN DE KRACHTEN EN TALENTEN VAN MENSEN EN BIEDEN ANTWOORD OP UITDAGINGEN EN VRAAGSTUKKEN

Nadere informatie

Rehabilitatie & herstel in de langdurende zorg

Rehabilitatie & herstel in de langdurende zorg Rehabilitatie & herstel in de langdurende zorg Charlotte de Heer, Hanzehogeschool Groningen Loes Winkel, GGZ Friesland Innovatiewerkplaats Maatschappelijke participatie van mensen met een psychische beperking

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

Rehabilitatie & herstel in de langdurende zorg

Rehabilitatie & herstel in de langdurende zorg Rehabilitatie & herstel in de langdurende zorg Charlotte de Heer, Hanzehogeschool Loes Winkel, GGZ Friesland Innovatiewerkplaats Maatschappelijke participatie van mensen met een psychische beperking Inhoud

Nadere informatie

Buitengewoon, energiek en vol vertrouwen

Buitengewoon, energiek en vol vertrouwen Profiel Directeur-Bestuurder Buitengewoon, energiek en vol vertrouwen 14 april 2017 Opdrachtgever RIBW Fonteynenburg Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088)

Nadere informatie

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Samenvatting van de Regionale koers maatschappelijke opvang en beschermd wonen U16 Tijdelijke woonplek Regionale opvang en beschermd wonen Financiële

Nadere informatie

Strategische koers

Strategische koers Strategische koers 2017-2020 Inhoud 1. ONZE INSPIRATIE: MOGELIJKHEDEN WAARMAKEN... 3 2. ONS DNA IN DE PRAKTIJK: KRACHTBENADERING... 5 3. ONZE OMGEVING... 6 4. ONZE POSITIONERING... 7 5. ONZE STRATEGISCHE

Nadere informatie

ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL SPEERPUNTEN. Voor een leven in balans

ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL SPEERPUNTEN. Voor een leven in balans Jaar verslag 2013 ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL LEVANTO is ontstaan in een turbulente periode van verandering in het maatschappelijk veld. Vanuit de overtuiging dat zelfredzaamheid, herstel, participatie

Nadere informatie

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN De juiste keuze voor u! ONDERSTEUNING & BEGELEIDING WMO INHOUD SOCIAAL EN PERSOONLIJK FUNCTIONEREN Een steuntje in de rug bij het dagelijks leven

Nadere informatie

activiteitenoverzicht Feb 19

activiteitenoverzicht Feb 19 activiteitenoverzicht Cjoe@IJsduikerstraat Feb 19 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Welkom bij CJOE@IJsduikerstraat 3 3. Op de hoogte blijven?! 4 4. Nieuwtjes 5 5. Activiteitenoverzicht 6 Inloop 6 Themabijeenkomsten

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 NA INSPRAAK Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen.

Nadere informatie

Curtisslaan aanmeldformulier

Curtisslaan aanmeldformulier Curtisslaan aanmeldformulier Aanmeldformulier Beschermd Thuis Nieuwe mogelijkheden waarmaken! Het kan echt. Op een nieuwe locatie op weg naar kracht en herstel Ben je nu of binnen 2 jaar toe aan een volgende

Nadere informatie

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Vanuit Taskforce EPA Utrecht: Gerard de Valk, Leidinggevende Altrecht F-ACT Projectleider proeftuinen Taskforce EPA MWU Marga Vink, beleidsmedewerker

Nadere informatie

Inleiding. Programma:

Inleiding. Programma: cjoe@zoetermeer juli augustus september 2019 1 Inleiding Dit is het activiteitenprogramma van Participatie en Educatie Centrum CJOE Zoetermeer, onderdeel van RIBW Fonteynenburg. Het is een kwartaaluitgave

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan 2013-2015 Bruggen bouwen tussen cliënt en maatschappij

Strategisch Beleidsplan 2013-2015 Bruggen bouwen tussen cliënt en maatschappij Strategisch Beleidsplan 2013-2015 Bruggen bouwen tussen cliënt en maatschappij Onze missie RIBW ZWWF ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale kwetsbaarheid om de regie

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

Workshop. Door Empowerment werken aan Herstel

Workshop. Door Empowerment werken aan Herstel Workshop Door Empowerment werken aan Herstel Even voorstellen Thomas Rijke Cliënteninitiatief ondersteuner Voorheen begeleider Joey van Driessen Adviseur medezeggenschap Voorheen begeleidingscoördinator

Nadere informatie

Trends in dagbesteding. Charlotte Hanzon, 9 maart 2017

Trends in dagbesteding. Charlotte Hanzon, 9 maart 2017 Trends in dagbesteding Charlotte Hanzon, 9 maart 2017 Trends in dagbesteding Voorbeeldtekst Voorbeeldtekst Wat is dagbesteding? Definitie dagbesteding wordt breder: Dagbestedingsvormen die door de overheid

Nadere informatie

Iedereen doet mee. Voorjaarsconferentie 2014 Reinier van Arkel groep. Anne-Marie Eeftink

Iedereen doet mee. Voorjaarsconferentie 2014 Reinier van Arkel groep. Anne-Marie Eeftink Iedereen doet mee Voorjaarsconferentie 2014 Reinier van Arkel groep Anne-Marie Eeftink Inhoud Aanleiding Participatie ladder Maatschappelijk Steun Systeem Werkarrangement Filmpje Aanleiding WMO = Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Jaarverslag een jaar van mogelijkheden

Jaarverslag een jaar van mogelijkheden Jaarverslag 2017 een jaar van mogelijkheden Jaarverslag Fonteynenburg 2017 In dit jaarverslag blikken we terug op 2017. Een goed jaar voor Fonteynenburg, waarvan ik de laatste maanden als nieuwe bestuurder

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen. Dit komt

Nadere informatie

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen Gemeente Almelo Gemeente Almelo De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dordrecht. Nr. 34830 3 maart 2017 Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging Het COLLEGE

Nadere informatie

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei ribw arnhem & veluwe vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei 4 Wij waren zó opgelucht toen hij

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker jaarplan ASVZ 2017 eenvoudige versie Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker Jaarplan ASVZ Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2017 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg.

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Ambulante woonbegeleiding

Ambulante woonbegeleiding Ambulante woonbegeleiding Eleos in het kort Eleos is een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Zij biedt behandeling en begeleiding aan mensen met ernstig psychosociale

Nadere informatie

Projectvoorstel Borging Programma Lokale Versterking GGz Project B: Regionale borgingsactiviteiten

Projectvoorstel Borging Programma Lokale Versterking GGz Project B: Regionale borgingsactiviteiten Projectvoorstel Borging Programma Lokale Versterking GGz Project B: Regionale borgingsactiviteiten 20 april 2009 Landelijk Platform GGz Postbus 13223 3507 LE Utrecht 1 Inleiding Op 1 januari 2007 trad

Nadere informatie

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10)

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Basisarrangement 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 10 Dit basisarrangement

Nadere informatie

Wij zijn er. voor mensen die grensoverschrijdend. of strafbaar gedrag vertonen en. daardoor met justitie in aanraking. (dreigen) te komen.

Wij zijn er. voor mensen die grensoverschrijdend. of strafbaar gedrag vertonen en. daardoor met justitie in aanraking. (dreigen) te komen. Forensisch FACT Wij zijn er voor mensen die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag vertonen en daardoor met justitie in aanraking (dreigen) te komen. 2 Forensisch FACT Forensisch FACT (ForFACT) is er

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 24 oktober 2017 Onderwerp Regionale beleidsvisie Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Categorie A Verseonnummer 1967359 / 1987128 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Wegwijzer naar ondersteuning Wmo voor mensen met psychische problemen/aandoeningen

Wegwijzer naar ondersteuning Wmo voor mensen met psychische problemen/aandoeningen Wegwijzer naar ondersteuning Wmo voor mensen met psychische problemen/aandoeningen Studiedag, 15 september 2015 Sophie van der Spek, AEF Chrisje Couwenbergh, Phrenos In deze workshop nemen we jullie mee

Nadere informatie

Refereermiddag bipolaire stoornissen

Refereermiddag bipolaire stoornissen Refereermiddag bipolaire stoornissen 29 maart 2018 Joost Walraven, Manager zorg, klinisch psycholoog Vernieuwing met behoud van het goede Behandelaanpak en resultaten van Dimence Samen werken aan een beter

Nadere informatie

GGZ Friesland in beweging: Implementatie van de IRB

GGZ Friesland in beweging: Implementatie van de IRB GGZ Friesland in beweging: Implementatie van de IRB Charlotte de Heer, c.de.heer@pl.hanze.nl Sanne van der Zee, sanne.van.der.zee@mind-up.nl Hilda van der Eems, hilda.van.der.eems@ggzfriesland.nl Workshop

Nadere informatie

Op weg naar zelfstandigheid Beschermd en begeleid wonen voor jongeren

Op weg naar zelfstandigheid Beschermd en begeleid wonen voor jongeren Op weg naar zelfstandigheid Beschermd en begeleid wonen voor jongeren Brochure voor jongeren ribw arnhem & veluwe vallei 3 Voorwoord Voorwoord Werkwijze Wonen Stap voor stap naar zelfstandigheid Contactgegevens

Nadere informatie

Participatie en Educatie Centra

Participatie en Educatie Centra Activiteitenoverzicht Participatie en Educatie Centra CJOE Zoetermeer Meedoen in de wijk Periode Januari - Maart 2019 1 Inleiding Dit is het activiteitenprogramma van Participatie en Educatie Centrum CJOE

Nadere informatie

Marjoke Verschelling MOVISIE Henk-Willem Klaassen GGZ NHN

Marjoke Verschelling MOVISIE Henk-Willem Klaassen GGZ NHN Marjoke Verschelling MOVISIE Henk-Willem Klaassen GGZ NHN ! MOVISIE kennis en advies sociale vraagstukken! Adviseur team participatie en burgerschap! Auteur Handreiking MSS! Bezig met transities sociale

Nadere informatie

Basisarrangement 9. Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 9 (ZZP VV9)

Basisarrangement 9. Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 9 (ZZP VV9) Basisarrangement 9 Verblijf met herstelgerichte verpleging en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 9 (ZZP VV9) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 9 Dit basisarrangement is bestemd

Nadere informatie

activiteitenoverzicht Mei 19

activiteitenoverzicht Mei 19 activiteitenoverzicht Cjoe@curtisslaan Mei 19 Inhoud 1. Nieuws 3 2. Interview 3 3. Activiteitenoverzicht 4 Groepsbegeleiding 4 Inloop Curtisslaan 4 Inloop Ypendael Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Kerkdienst

Nadere informatie

De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze. laurens De Oudelandse Hof

De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze. laurens De Oudelandse Hof De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze laurens De Oudelandse Hof De Oudelandse Hof Laurens De Oudelandse Hof is een nieuw woonzorgcentrum voor ouderen. De locatie is gelegen in de wijk Meerpolder in

Nadere informatie

Welkom! Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Schiedam, Sittard- Geleen, Tilburg, Venlo, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle

Welkom! Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Schiedam, Sittard- Geleen, Tilburg, Venlo, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle Welkom! Alkmaar, Almelo, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem,Breda, Delft, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerlen, Helmond, Hengelo, 's-hertogenbosch,

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

Welkom. Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden. Papendrecht

Welkom. Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden. Papendrecht Welkom Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden Papendrecht Bevorderen van sociale samenhang, mantelzorg, vrijwilligerswerk en veiligheid en leefbaarheid in de gemeente, alsmede het van voorkomen en bestrijden

Nadere informatie

Van harte welkom WAT MOGEN JULLIE VAN ONS VERWACHTEN

Van harte welkom WAT MOGEN JULLIE VAN ONS VERWACHTEN Van harte welkom Oostende 26/03/2014 WAT MOGEN JULLIE VAN ONS VERWACHTEN 1. Korte inleiding: Wat is herstelondersteunende zorg 2. Situering van herstel in de GGZ 3. Welke instrumenten gebruiken wij hiervoor,

Nadere informatie

ECSD/U201601088 Lbr. 16/067

ECSD/U201601088 Lbr. 16/067 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Ontwikkelingen Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201601088 Lbr. 16/067

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Hoe word ik als cliënt geïnformeerd over de veranderingen? Met een brief van de gemeente Met een persoonlijk gesprek in 2015

Nadere informatie

Strategische uitgangspunten 2014-2018. Moveoo beweegt

Strategische uitgangspunten 2014-2018. Moveoo beweegt Strategische uitgangspunten 2014-2018 Moveoo beweegt Deze strategische notitie beoogt het kader te schetsen waarbinnen Moveoo haar hieronder kort samengevatte werkwijze, visie en doelstellingen in de periode

Nadere informatie

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING GEZINS- BEGELEIDING DAGBESTEDING Rotterdam Rijnmond Zorg voor jongeren en hun gezin Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren Wie zijn wij? Stichting Prokino

Nadere informatie

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei

Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei ribw arnhem & veluwe vallei Brochure voor naastbetrokkenen Welkom bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei 4 Wij waren zó opgelucht toen hij

Nadere informatie

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s!

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! De drie D s Drie transities in het sociale domein:

Nadere informatie

Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Vinden & Binden Zorg en Welzijn B.V. in Rijen op 24 juli Utrecht, november 2017

Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Vinden & Binden Zorg en Welzijn B.V. in Rijen op 24 juli Utrecht, november 2017 Hertoetsrapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Vinden & Binden Zorg en Welzijn B.V. in Rijen op 24 juli 2017 Utrecht, november 2017 1 Inleiding Op 24 juli 2017 heeft de Inspectie Gezondheidszorg

Nadere informatie

De Koriander. & ambulante woonbegeleiding. Beschermd wonen

De Koriander. & ambulante woonbegeleiding. Beschermd wonen De Koriander & ambulante woonbegeleiding Beschermd wonen Beschermd wonen en ambulante woonbegeleiding bij Eleos Beschermd wonen Beschermd wonen houdt in dat u in een woonvorm woont. Als bewoner krijgt

Nadere informatie

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Den Haag. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Den Haag Reactietijden politie Eenheid Den Haag Alphen aan den Rijn Bodegraven-Reeuwijk Delft Gouda Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Krimpenerwaard Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lisse

Nadere informatie

Kinderen 3 20 jaar. Kinderen en jongeren. Tot 16 jaar (esm) Volwassenen. Volwassenen. Volwassenen. Volwassenen vanaf 20 jaar.

Kinderen 3 20 jaar. Kinderen en jongeren. Tot 16 jaar (esm) Volwassenen. Volwassenen. Volwassenen. Volwassenen vanaf 20 jaar. Categorie Kenmerken Doelgroep Leeftijd Organisatie + regio Beschermd Kinderen & Kentalis Regio wonen op grote volwassenen woonvoorziening (2-uurszorg) Voortdurend toezicht; eigen kamers + gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Netwerktafel 2010

Jaarverslag Netwerktafel 2010 Jaarverslag Jaarverslag Netwerktafel 2010 Opgemaakt door Drukkerij De Dijk Bullaan 2 1800AB, Heiloo Jaarverslag Netwerktafel 2010 De netwerktafel in Alkmaar is in het jaar 2010 op allerlei fronten actief

Nadere informatie

Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg

Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg De zelfredzaamheidsmatrix (ZRM) (Bron: GGD Amsterdam) bevat onder andere het domein huisvesting. Het afwegingskader in deze bijlage is afgeleid van deze zelfredzaamheidsmatrix.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Lekstroom. Uitgave nr.

Raadsinformatiebrief Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Lekstroom. Uitgave nr. Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein De raad van gemeente IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015

Nadere informatie

Mobiele Teams Langdurige Zorg

Mobiele Teams Langdurige Zorg Mobiele Teams Langdurige Zorg Netwerk GG Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas 25/01/2019 Dendermonde Wat is een MTLZ? - Een multidisciplinair samengesteld team - dat langdurig begeleiding aan huis biedt (visie:

Nadere informatie

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning;

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning; Oude en nieuwe Wmo De Tweede Kamer is akkoord met het Voorstel van wet Wmo 2015. Na behandeling in de Eerste Kamer zal dit voorstel eind 2014 de huidige Wmo gaan vervangen. Tussen de huidige Wmo en het

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 601 Initiatiefnota van de leden Berckmoes-Duindam en Van der Linde over beschermd wonen Nr. 2 INITIATIEFNOTA 1. Inleiding Veel mensen die zich

Nadere informatie

WZH beleid dialoog met belanghebbenden

WZH beleid dialoog met belanghebbenden WZH beleid dialoog met belanghebbenden Status document Versie 1.0 Ingangsdatum 01 juli 2015 Evaluatiedatum 30 juni 2017 Auteur Verantwoordelijk Bestuurssecretaris Bestuurder Locatie exemplaren Website:

Nadere informatie

Van Probleem naar Perspectief. Onderzoek naar het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening

Van Probleem naar Perspectief. Onderzoek naar het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening Van Probleem naar Perspectief Onderzoek naar het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening Waarom een onderzoek naar herstel? In GGZ Rivierduinen stokte de doorstroom van cliënten van

Nadere informatie

WZH dialoog met belanghebbenden

WZH dialoog met belanghebbenden WZH dialoog met belanghebbenden Status document Versie 2.0 Ingangsdatum 21 maart 2018 Evaluatiedatum 20 maart 2023 Auteur Verantwoordelijk Locatie exemplaren Bestuurssecretaris Bestuur Kennisportaal WZH

Nadere informatie

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

ORO ziet kansen. Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO ziet kansen Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand ORO is er voor alle mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zuidoost

Nadere informatie

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Opzet presentatie Wat zijn de veranderingen t.o.v. van huidige Wmo? Opdracht gemeente Maatwerkvoorzieningen specifiek begeleiding Vervolgstappen tot 1 januari

Nadere informatie

GERIATRISCHE REVALIDATIEZORG

GERIATRISCHE REVALIDATIEZORG GERIATRISCHE REVALIDATIEZORG Werken aan de gevolgen van een beroerte (CVA) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Zelf de trap weer op kunnen, omdat u zo graag in uw eigen bed wilt slapen. Uw privacy terug

Nadere informatie

CCR NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 / JAARGANG 2 - NR. 3 EEN INITIATIEF VAN DE CENTRALE CLIËNTENRAAD VAN LIMOR

CCR NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 / JAARGANG 2 - NR. 3 EEN INITIATIEF VAN DE CENTRALE CLIËNTENRAAD VAN LIMOR EEN INITIATIEF VAN DE CENTRALE CLIËNTENRAAD VAN LIMOR CCR nieuwsbrief oktober 2016 / JAARGANG 2 - NR. 3 Een initiatief van de Centrale Cliëntenraad van LIMOR WEER EEN NIEUW CCR-LID ERBIJ: WELKOM DESIREE

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou?

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? WAT JE IN DEZE BROCHURE LEEST 1 RIBW AVV in het kort 2 Zo gaan we met jou aan de slag 3 Behandeling

Nadere informatie

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis We gaan uit van eigen kracht, eigen keuzes en eigen mogelijkheden. 02 Aveleijn Inhoud Missie

Nadere informatie

ecember 2016 Welkom Werkgroep Begeleidingsarrangementen Over de totstandkoming van het arrangement

ecember 2016 Welkom Werkgroep Begeleidingsarrangementen Over de totstandkoming van het arrangement ecember 2016 Welkom Werkgroep Begeleidingsarrangementen Over de totstandkoming van het arrangement 1 Wie zijn wij en wat gaan wij vertellen? Begeleiden (visie en werkwijze, ook in vergelijking met behandelen)

Nadere informatie

Van Jonge Leu en Oale Groond

Van Jonge Leu en Oale Groond Van Jonge Leu en Oale Groond De toepassing van het Krachtenmodel bij Ouderen Dirk den Hollander Verpleegkundige / Sociaal Pedagoog Hoofdopleider Krachtenmodel en SRH Rinogroep Centrum Opleidingen Langdurige

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Opvang als dat nodig is Hulp bij wonen, werken en vrije tijd Aanpak huiselijk geweld Maatschappelijke Opvang Transitie AWBZ WMO

Opvang als dat nodig is Hulp bij wonen, werken en vrije tijd Aanpak huiselijk geweld Maatschappelijke Opvang Transitie AWBZ WMO Opvang als dat nodig is Hulp bij wonen, werken en vrije tijd Aanpak huiselijk geweld Maatschappelijke Opvang Transitie AWBZ WMO Bijeenkomst Raadscommissie Delft 28 januari 2014 PerspeKtief in 2014; missie,

Nadere informatie

Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort

Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort Zorg Verandert Wie zijn wij? We richten ons op Wat gaan we doen? Informeren over veranderingen voor zover mogelijk Veranderingen wegen Wat doen we niet?

Nadere informatie

Groepsaanbod binnen begeleiding individueel (maatwerk) in de wijk

Groepsaanbod binnen begeleiding individueel (maatwerk) in de wijk Groepsaanbod binnen begeleiding individueel (maatwerk) in de wijk Aanleiding en constatering Overeenkomsten in doelen van clienten binnen maatwerk, individuele begeleiding Verscheidenheid van burgers,

Nadere informatie

ribw arnhem & veluwe vallei

ribw arnhem & veluwe vallei doende Een folder over kracht, ontwikkeling en eigen regie ribw arnhem & veluwe vallei ZO = Zelf + Ontwikkeling ZO is van de cliënten. Dat moet ook wel. Want ZO staat voor jezelf ontwikkelen, voor herstellen

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan.

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan. Besturing Controlling Communicatie Besturing Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Besturing, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

https://insights.abnamro.nl/branche/drie-wetten-verantwoordelijk-voor-fin... Laatste update:: 19 mei 2016

https://insights.abnamro.nl/branche/drie-wetten-verantwoordelijk-voor-fin... Laatste update:: 19 mei 2016 Page 1 of 6 Laatste update:: 19 mei 2016 Page 2 of 6 Langdurige Zorg De langdurige zorg bestaat uit ondersteuning en verzorging van ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en mensen met langdurig psychische

Nadere informatie

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat WMO Rotterdam Van verzorgingstaat naar - stad en - straat Beleidskader Wmo: voor wie? Inwoners van Rotterdam Circa 525.00 zelfredzame burgers Circa 62.000 beperkt zelfredzame burgers Circa 30.000 kwetsbare

Nadere informatie

Wat biedt RIBW ZWWF? Voor wie?

Wat biedt RIBW ZWWF? Voor wie? Stichting RIBW Zaanstreek, Waterland en West-Friesland (RIBW ZWWF) begeleidt en ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale problemen. We begeleiden hen in hun streven op

Nadere informatie

Transitie AWBZ/Wmo Bijeenkomst GOL. 15 oktober 2013

Transitie AWBZ/Wmo Bijeenkomst GOL. 15 oktober 2013 PowerPoint presentatie Lelystad Transitie AWBZ/Wmo Bijeenkomst GOL 15 oktober 2013 Hervorming langdurige zorg Beeldende uitleg: http://www.youtube.com/watch?v=82c3wtrk99k&feature=youtu.be PowerPoint presentatie

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Forensische Herstelsetting

Forensische Herstelsetting Forensische Herstelsetting Wij zijn er voor mensen die door (dreigend) delictgedrag in aanraking zijn of dreigen te komen met politie en justitie. 2 Forensische Herstelsetting De Forensische Herstelsetting

Nadere informatie

Onbekommerd wonen in Breda

Onbekommerd wonen in Breda Onbekommerd wonen in Breda Verslag van de aanpak GWI 1998-2015 Geschikt Wonen voor Iedereen 2 Aanleiding In Nederland is sprake van een dubbele vergrijzing. Het aantal ouderen neemt flink toe en ze worden

Nadere informatie

Naar voren en rap wat

Naar voren en rap wat Naar voren en rap wat Inhoudsopgave Inleiding 5 Missie en Visie 7 Strategische doelen 9 Ambitie 15 Kernwaarden en boodschap 15 3 Inleiding Humanitas Onder Dak heeft zich in de afgelopen beleidsperiode

Nadere informatie

Overbruggingshuis De IJsselhof

Overbruggingshuis De IJsselhof Overbruggingshuis De IJsselhof De RIBW IJssel-Vecht begeleidt mensen met een psychiatrische of psychosociale beperking die om verschillende redenen niet zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Nadere informatie

Ervaringsdeskundigheid, herstel en herstel ondersteuning staan op de agenda s van veel ggz-instellingen Wij willen graag onze ervaringen rond de

Ervaringsdeskundigheid, herstel en herstel ondersteuning staan op de agenda s van veel ggz-instellingen Wij willen graag onze ervaringen rond de Ervaringsdeskundigheid, herstel en herstel ondersteuning staan op de agenda s van veel ggz-instellingen Wij willen graag onze ervaringen rond de uitbouw van ervaringswerk met jullie delen Wie zijn wij?

Nadere informatie

Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV)

Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV) Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV) Programma Kennismaking Presentatie participatieladder Demarrage Samenwerkingspilot met

Nadere informatie

Mijn naam is Annemarie Bakkers en ik ben 1 van de 4 medewerkers van het ontmoetings Centrum aan de Beukenlaan.

Mijn naam is Annemarie Bakkers en ik ben 1 van de 4 medewerkers van het ontmoetings Centrum aan de Beukenlaan. Parkinson Café dinsdag 20 maart 2018 Goedenavond Voorstellen: Mijn naam is Annemarie Bakkers en ik ben 1 van de 4 medewerkers van het ontmoetings Centrum aan de Beukenlaan. We hebben Jopie, Angela en Andrea.

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport. Kwaliteitskader gehandicaptenzorg

Kwaliteitsrapport. Kwaliteitskader gehandicaptenzorg Kwaliteitsrapport 2017 Kwaliteitskader gehandicaptenzorg Inleiding Stichting RIBW Fonteynenburg had in 2017 capaciteit voor 7 cliënten met een Wlz indicatie, in totaal hebben we aan 10 cliënten zorg verleend

Nadere informatie

INWONERS KWETSBARE BURGERS IN EEN GEMEENTE MET...

INWONERS KWETSBARE BURGERS IN EEN GEMEENTE MET... KWETSBARE BURGERS IN EEN GEMEENTE MET... 100.000 INWONERS Dee l2 MEE Zuid-Holland Noord biedt ondersteuning bij leven met een beperking in de gemeenten: Alphen aan den Rijn - Delft - Den Haag ('s-gravenhage)

Nadere informatie