KINDERBOEKENWEEK 2 T/M 13 OKTOBER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KINDERBOEKENWEEK 2 T/M 13 OKTOBER"

Transcriptie

1 KINDERBOEKENWEEK T/M 13 OKTOBER

2 IK MOET OP SPORT Ik moet op sport. Sport is goed, omdat je dan bewegen moet. Wat wil je? vraagt mijn moeder. Iets met gooien of met slaan? Op een veld of op een baan? Met een bal of met een puck? Met veel trainen of geluk? Op een paard of op een mat? In een hal of in een bad? Ik hou niet van bewegen, maar ik moet een keuze maken. Nou goed, zeg ik, doe mij dan maar op schaken. Rian Visser

3 KINDERBOEKENWEEK 2013 Dit jaar wordt van 2 t/m 14 oktober de 59 e Kinderboekenweek gevierd. Het thema is dit jaar: Klaar voor de start! Sport en Spel. Wie kent er geen mooi hoogtepunt tijdens een sportwedstrijd of gymles? Of juist een minder heroïsch optreden? Overwinningen, nederlagen, hoogte en dieptepunten, het zijn steevast spannende maar ook leerzame momenten. Momenten die ons deels gevormd hebben en sterker hebben gemaakt. Deze Kinderboekenweek gaan we op zoek naar die beslissende gebeurtenissen in kinderboeken. In dit boekje vinden jullie informatie over alles wat er tijdens de Kinderboekenweek gebeurt. Nieuws over het kinderboekenweekgeschenk, het prentenboekje, de Gouden en Zilveren griffels en penselen, enz. Wil je nog meer weten, bijvoorbeeld over activiteiten buiten de school, kijk dan op Wij wensen iedereen een hele leuke en creatieve Kinderboekenweek!!!

4 WAT DOEN WE OP SCHOOL TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK? De Kinderboekenweek wordt dit jaar met alle leerlingen geopend op woensdag 2 oktober in de speelzaal! De afsluiting is op vrijdagmorgen 11 oktober, met 2 groepen samen. Wat er verder allemaal gaat gebeuren is nog een verrassing maar het wordt weer héél erg leuk! De groepen 7 en 8 gaan ook dit jaar weer meedoen aan de Voorleeswedstrijd. Wie wordt dit jaar voorleeskampioen? Wil je meedoen met de Kinderjury? Dan mag je kiezen uit de boeken die sinds vorig jaar zijn verschenen, met het logo van de Kinderjury. Er zijn 2 categorieën: van 6-9 jaar en van jaar. Je kunt stemmen van 1 maart 2014 tot half mei Dit kan ook via BOEKENKRAAM Ook dit jaar hebben we weer de boekenkraam. Hierin liggen de nieuwe boeken waar de juf of meneer uit kan voorlezen, en er hangen posters met informatie over de kinderboekenweek. BOEKENMARKT Dit jaar is er weer een tweedehands boekenmarkt tijdens de Kinderboekenweek op 9 oktober! Informatie hierover staat op de posters bij de klassen en op het prikbord in de gang.

5 HET KINDERBOEKENWEEKGESCHENK 2013 Is dit jaar geschreven en geïllustreerd door Harmen van Straaten Je krijgt het gratis bij aankoop van 10, - aan kinderboeken. Harmen van Straaten was voordat hij schrijver werd al jaren illustrator. Hij vertelt: Als kind won ik kleurwedstrijden, maar ik dacht toen dat tekenen stom was. Dat je ook andere dingen moest kunnen. Daarom ging Harmen rechten studeren en werd hij docent aan de HEAO. Maar na een aantal jaren besloot hij te doen wat hij al heel lang wilde: illustrator worden. Later ging hij ook schrijven en maakt altijd nog zelf de tekeningen bij zijn boeken. Hij heeft geschreven voor jongens en meisjes en van peuters tot pubers. Zijn boeken hebben vooral gemeen: humor, fantasie en prachtige tekeningen. Hij is drie keer getipt door de Nederlandse Kinderjury, kreeg een Gouden Appel van Bratislava en werd bekroond met de Gouden Penseel van Japan, de Sankei Grandprix Award. JE BENT SUPER JAN! Jans ouders zijn verdwenen. Zomaar. Hoe dat kon gebeuren? Misschien wel door een mislukte goocheltruc van meneer Stromboli. In elk geval zit Jan nu behoorlijk in de problemen. Het ministerie van Alleenstaande en In de Steek Gelaten Kinderen heeft bepaald dat hij naar een kostschool moet. Uitgerekend naar internaat IJsendoorn, waar iedereen doodsbang rondloopt. Voor de pestkop Sebus Archibald natuurlijk. Voor de vreselijke mevrouw De Beuker. En niet te vergeten voor de geest van IJsendoorn. De situatie lijkt wanhopig. Maar niet voor Super Jan! Hoewel. Is Super Jan er nog wel? Of is er alleen Jan? Heeft hij zijn superkrachten nog wel? Volop ingrediënten waar een auteur als Harmen van Straaten een schitterend fantasievol en grappig verhaal van kan maken.

6 HET KINDERBOEKENWEEKPRENTENBOEKJE is gemaakt door Loes Riphagen. De boeken van Loes Riphagen worden overal enthousiast en lovend ontvangen. Haar debuut, Slaapkamernachtdieren, werd meteen al genomineerd voor de Kinderboekenwinkelprijs. Voor Huisbeestenboel kreeg ze een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Superheldjes kreeg een nominatie voor de prestigieuze European Design Award. Ook haar andere titels kregen veel lof. En zij studeerde in 2007 pas af aan de kunstacademie! De illustraties van Loes Riphagen zijn niet alleen vrolijk, grappig en mooi, maar blinken ook uit in de vele verrassende details. Ze dwingen je om langer te kijken, en dát doe je bij deze tekeningen maar al te graag. ZZZ Meneertje heeft een pechdag. Zijn fiets is gestolen, de soep brandt aan en zijn hamster gaat dood. Als hij met een rotgevoel in slaap valt, droomt hij over achtervolgingen door enge monsters. Maar zodra hij zich heeft losgerukt uit deze nachtmerrie, komt hij in het ene na het andere droomavontuur: hij redt een ontvoerde prinses, scoort in een belangrijke voetbalwedstrijd en kan zelfs vliegen! Als hij de volgende dag wakker wordt heeft hij zoveel mooie dingen meegemaakt, hij de hele wereld aankan! Het Prentenboek van Loes Riphagen is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek voor 5,- te koop in de boekwinkel.

7 IN DE BOEKWINKEL In de boekwinkel kun je tot 30 november een aantal kinderboeken kopen met reductie tegen inlevering van een boekenlegger. Een poster hierover hangt bij een van de kraampjes in de gang. De boekenleggers kun je halen in onze schoolbieb. EDUCATIEVE ACTIE BIJ BRUNA! In de maand oktober krijgt elke klant bij Bruna een gratis boekenlegger waarop een letter staat met een letterwaarde. Knip de letter af en verzamel met je klas alle letters. Maak samen ÉÉN woord met een zo hoog mogelijke woordwaarde (alle letterwaardes optellen), plak ze op het deelnameformulier en lever dat vóór 8 november in bij Bruna. De 8 klassen met de hoogste woordwaarde maken kans op een boekenkoffer t.w.v. 600,--. (groep 1 t/m 8). Het meest originele woord wordt beloond met een optreden van Kinderen voor Kinderen op school. IN DE BIBLIOTHEEK In de bibliotheek krijgen nieuwe en bestaande leden tijdens de Kinderboekenweek het sportboekje Klaar voor de start! Boeken scoren met sporthelden cadeau. Daarin vertellen topsporters over hun favoriete boeken toen ze jong waren maar ook van alles over hun sportbeleving op die leeftijd. Ook worden er tips gegeven hoe kinderen zelf een sport kunnen ontdekken die ze leuk vinden. In het boekje staan bij iedere geïnterviewde sporter allerlei boekentips over de sport die ze beoefenen. Het boek sluit af met een mooi verhaal van Jan Paul Schutten over de Olympische waarden: excelleren, respect en vriendschap.

8 TELEVISIE IN DE KINDERBOEKENWEEK Verschillende kinder TV programma s besteden aandacht aan de Kinderboekenweek. Groep 1 en 2 Koekeloere Woensdag 2 oktober uur Afl. 590: Wij willen winnen Woensdag 9 oktober o9.00 uur Afl. 591: Boeken-mol Uitzenddatum op schooltv.nl. Hoela hoep aflevering 69: Minigolf Groep 3 en 4 Huisje Boompje Beestje Woensdag 2 oktober uur Afl.547: Sportieve dieren! Woensdag 9 oktober uur Afl. 548: Sporten tot de top! Groep 5 en 6 Nieuws uit de Natuur Vrijdag 4 oktober uur Afl. Klaar voor de start Groep 7 en 8 Vrijdag 5 oktober uur Vrijdag 12 oktober uur

9 OLYMPIA Heeft u misschien een vuurtje? Want die vlam moet zo aan! Ik kan niet langer wachten. Maar ik moet nog blijven staan. Eerst komt de ceremonie, en daarna kan ik pas gaan. Een rondje rond de wereld. Hé pas op hier kom ik aan. Olympia, Olympia, daar kom ik net vandaan. Ik ren van de Olympus af, ik kan niet blijven staan. Olympia, Olympia, daar kom ik net vandaan. Ik ben op weg naar Sochi toe, pas op hier kom ik aan. Soms moet ik even reizen met het openbaar vervoer. Want rond de wereld lopen, tja, dat is een hele toer. Dus stap ik regelmatig in een vliegtuig, bus of trein. k moet de vlam wel doven want een brand is niet zo fijn. Olympia, Olympia, daar kom ik net vandaan. Ik ren van de Olympus af, ik kan niet blijven staan. Olympia, Olympia, daar kom ik net vandaan. Ik ben op weg naar Sochi toe, pas op hier kom ik aan. De mensen protesteren, maar daar zit ik echt niet mee. Ik loop langs alle landen, ja echt iedereen doet mee. De landen van de wereld vormen één sportief verbond. En nu maar lekker sporten want beweg- gen is gezond. Olympia, Olympia, daar kom ik net vandaan. Ik ren van de Olympus af, ik kan niet blijven staan. Olympia, Olympia, daar kom ik net vandaan. Ik ben op weg naar Sochi toe, pas op hier kom ik aan.

10 WINNAARS GRIFFELS 2013 Gouden Griffel Spinder Simon van der Geest (Querido) Zilveren Griffels Tot 6 jaar Zondag Kim Fupz Aakeson (Querido) Zoveel als de wereld hou ik van jou Imme Dros (Querido) Vanaf 6 jaar Springdag Anne Provoost (De Eenhoorn) Wie klopt daar? Bart Moeyaert (De Eenhoorn) Vanaf 9 jaar Zwarte Zwaan Gideon Samson (Leopold) Informatief De slipper van Maria Bonita Liesbeth Ruben en Babette van Ogtrop (Kit Publishers)

11 VLAG EN WIMPELS VAN DE GRIFFELJURY 2013 Tot 6 jaar Buurman leest een boek Koen van Biesen (De Eenhoorn) Vanaf 6 jaar Camping Zeevos Hilda VanderMeeren (Davidsfonds) Het hanengevecht Hans Hagen (Querido) Waar was Hans? Ienne Biemans (Gottmer) Vanaf 9 jaar De Sleuteldrager Marco Kunst (Lemniscaat) Ridder zonder hart Cornelia Funke (Querido) Verschoppelingen Suzanne Wouda (Ploegsma) Informatief Dat zou ik nooit doen Bette Westera & Naomi Tieman (De Fontein) Poëzie Aan de kant, ik ben je oma niet! Bette Westera (Gottmer) Als iemand ooit mijn botjes vindt Jaap Robben (De Geus)

12 WINNAARS PENSELEN EN PALETTEN 2013 Gouden penseel Poëzie Aan de kant, ik ben je oma niet! Bette Westera (Gottmer) Zilveren penselen Nederland Charlotte Dematons (Lemniscaat) Zilveren Palet Takkenkind Gerda Dendooven (Clavis) Vlag en Wimpels van de Penseeljury Meneertje Streepjespyjama in New York Michaël Leblond tekst Frédérique Bertrand (Clavis) Buurman leest een boek - Koen van Biesen (De Eenhoorn) Vriendjes - Mies van Hout (Lemniscaat)

13 DE PRIJS VAN DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2013 in de leeftijdsgroep 6 t/m 9 jaar is gewonnen door Fantasia Vll Geronimo Stilton en in de leeftijdsgroep jaar Voor wie doe jij een moord? Door Izzy Love Manon Sikkel

14 KLAAR VOOR DE START REFREIN Ja wij zijn klaar voor de start Gaan los met heel ons hart En delen het met iedereen Ja wij zijn klaar voor de start Al gaan we knetterhard We hebben zo veel gemeen Want we lezen-lopen-rennen-zwemmenspringendansen-gillen-zingen en we chillen met elkaar Ja wij zijn klaar voor de start Gaan los met heel ons hart En delen het met iedereen Klaar voor de start Klaar voor de start Oho ohoooo Klaar voor de start Hey Klaar voor de start Klaar voor de start Oho ohoooo Hey doe je mee? Loop eens weg van die tv Kom uit je stoel, stoel, stoel Want alleen maar blijven zitten Is niet cool, cool, cool Ga je mee met ons op reis? Want samen dingen doen Dat is de allermooiste prijs REFREIN Winnen of verliezen Doe je nooit alleen Samen staan we sterk En samen zijn we 1 Weet je wat we doen We worden samen kampioen Ja wij zijn klaar voor de start Gaan los met heel ons hart En delen het met iedereen Ja wij zijn klaar voor de start Al gaan we knetterhard We hebben zo veel gemeen Want we lezen-lopen-rennen-zwemmenspringendansen-gillen-zingen en we chillen met elkaar Ja wij zijn klaar voor de start Gaan los met heel ons hart En delen het met iedereen Klaar voor de start Gaan los met heel ons hart En delen het met iedereen! Tekst: Paul van Loon, Tjeerd P. Oosterhuis Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Al kun je niet zo hard Toch hoor jij er ook bij Dus doe maar lekker mee Want jij bent net als wij Weet je wat we doen We worden samen kampioen

15 LOOPWEDSTRIJD Maanden trainen Gaan eraan vooraf En dan uiteindelijk Is het echt zover Aan de start Ieder naast elkaar Zichzelf metend met De concurrentie Plots het startschot Iedereen vertrekt Geen tijd verliezen Winnen is het doel En als de eindmeet Bijna is bereikt Nog een extra sprintje Opgelucht ademhalen Gewonnen

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 5

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep?! voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

kikkernieuws kikkernieuws Hoe meer boeken.hoe meer leesplezier!!! Basisschool Remigius Duiven

kikkernieuws kikkernieuws Hoe meer boeken.hoe meer leesplezier!!! Basisschool Remigius Duiven Basisschool Remigius Duiven kikkernieuws kikkernieuws website : www.bsremigiusduiven.nl e-mail : info@bsremigius.nl Redactie : Wilbert Arends en Anita Hendriks Jaargang 25 [nummer 06] ::: 08 oktober 2015

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 L e e s p a a d e Feest! Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Naam: Datum: Noteer je antwoorden op de vragen hieronder. Doe het wel netjes. Gebruik de pijltjestoetsen om naar de volgende regel te gaan.

Naam: Datum: Noteer je antwoorden op de vragen hieronder. Doe het wel netjes. Gebruik de pijltjestoetsen om naar de volgende regel te gaan. Naam: Datum: Noteer je antwoorden op de vragen hieronder. Doe het wel netjes. Gebruik de pijltjestoetsen om naar de volgende regel te gaan. Opdracht 1 Vanaf 1955 heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit

Nadere informatie

Basisschool De Triangel

Basisschool De Triangel Basisschool De Triangel Beste ouders: Breedvennen 3, 5595 DE Leende Tel. 040-2065426 E-mail: infodetriangel@skozok.nl Website: www.triangel-leende.nl Triangel Klanken 23 september 2013 Als u dit leest

Nadere informatie

de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7

de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7?! voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek (indien

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 L e s p a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4?! voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek (indien

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 L e e s p a a d e Feest! Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Charlotte Dematons. Soort van

Charlotte Dematons. Soort van Charlotte Dematons Het gedicht zit vol tegenstellingen. Welke? Welke rijmwoorden zie je in het gedicht? In het gedicht lees je: ik denk nooit aan niets want als ik dat probeer denk ik stiekem toch aan

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 7

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 7 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels (indien mogelijk); Griffel- en Kinderjurywinnaars;

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK 3 T/M 14 OKTOBER DE VERHALENSCHELP

KINDERBOEKENWEEK 3 T/M 14 OKTOBER DE VERHALENSCHELP DE VERHALENSCHELP De verhalenschelp heeft verhalen in duizend vreemde talen. Ieder kind dat de schelp vindt, hoort het ruisen van de wind. Maar dan opeens is er gefluister en hoor je: "Luister, luister,

Nadere informatie

WAT DOEN WE OP SCHOOL TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK? 20%KINDERBOEKENWEEK 2011

WAT DOEN WE OP SCHOOL TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK? 20%KINDERBOEKENWEEK 2011 SUPERHELDEN Refrein: Superhelden, die dapper durven zijn Hebben zelden, plannen in hun brein Voor ze weten, wat er mis kan gaan Hebben ze hun heldendaad, meestal al gedaan Je hoeft geen Mega Mindy of een

Nadere informatie

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin.

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Vaders Voor Lezen Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Daarom lezen vaders dus voor?! Welnee, dat doen ze omdat ze het heel erg leuk vinden!

Nadere informatie

Theresia School Nieuws

Theresia School Nieuws Theresiaschool Braakven 19 5258 AG Berlicum 073-5037117 Theresia School Nieuws 19 e jaargang nummer 3, 02 oktober 2014 * Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) Theresiaschool Beste

Nadere informatie

Kinderboekenweek Groep 8

Kinderboekenweek Groep 8 L e e s p Feest! a a d e Leespromotie Kinderboekenweek Groep 8 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Juryrapport. Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en Wimpels 2013

Juryrapport. Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en Wimpels 2013 Juryrapport Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en Wimpels 2013 Juryrapport Griffeljury 2013 De Griffeljury 2013, bestaande uit: Aad Meinderts (voorzitter), Elly Bart, Menno Daamen, Patricia van Keulen

Nadere informatie

Het Kinderboekenweekgeschenk 2013 werd geschreven door Harmen van Straaten. Je bent super... Jan!

Het Kinderboekenweekgeschenk 2013 werd geschreven door Harmen van Straaten. Je bent super... Jan! Literair thema oktober: Klaar voor de start! In oktober gaan we uiteraard ruim aandacht besteden aan de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Sport en Spel met als motto: Klaar voor de start! Sporten

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK 2016

KINDERBOEKENWEEK 2016 KINDERBOEKENWEEK 2016 Dit jaar wordt van 5 t/m 16 oktober de 62 e Kinderboekenweek gevierd, met als thema: OMA S EN OPA S VOOR ALTIJD JONG! De vaders en moeders op het schoolplein zijn lang niet altijd

Nadere informatie

boek KlasseBoek KlasseBoek Tips voor een (h)echte klas Henk de Visser Boek voor n (h)echte klas Henk de Visser

boek KlasseBoek KlasseBoek Tips voor een (h)echte klas Henk de Visser Boek voor n (h)echte klas Henk de Visser KlasseBoek boek Boek voor n (h)echte klas KlasseBoek Tips voor een (h)echte klas Henk de Visser Henk de Visser Inleiding Dit is bedoeld als een bemoedigend boekje, vol positiviteit over het vak van juf

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Charlotte Dematons *** Soort van

Charlotte Dematons *** Soort van Charlotte Dematons Lees het gedicht op het deurtje van de stoel. Welke tegenstellingen vind je in het gedicht? En welke rijmwoorden hoor je? De dichters hebben voor dit gedicht een nieuw woord verzonnen.

Nadere informatie

Klaar voor de start? Lees!

Klaar voor de start? Lees! Digibordles B.O.J.: Boeken Over Jongens Doelgroep: bovenbouw basisonderwijs Sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2013: sport en spel. Lees het eerste hoofdstuk voor in de klas. Klaar voor de

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 5 Vrijdag 27 september 2013 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD De brandweerwedstrijden. Op zaterdag 14 november hebben Pascalle Beers, Marjet

Nadere informatie

Gedicht van Berdie Bartels Uit: Er zit een feest in mij! Querido s Poëziespektakel 5

Gedicht van Berdie Bartels Uit: Er zit een feest in mij! Querido s Poëziespektakel 5 ik vier vandaag een feestje ik geef mezelf een pluim ik zeg hoera, ik zing hoezee proost olijk met mijn kopje thee geef aan mezelf een schouderklop hang fluitend al mijn slingers op geef mij twee dikke

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 5 12 oktober 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

1. Kinderboekenweek - 3 t/m 13 oktober 2007 - Sub Rosa-boeken vol geheimen

1. Kinderboekenweek - 3 t/m 13 oktober 2007 - Sub Rosa-boeken vol geheimen Inhoud van deze nieuwsbrief 1. Kinderboekenweek 2. Griffels en penselen 2007 3. Thematitels Kinderboekenweek 4. Activiteiten Kinderboekenweek bij Boekhandel Plukker 5. Harry Potter 6. Bestellen via webwinkel

Nadere informatie

Gemene f iguren in kinderboeken

Gemene f iguren in kinderboeken HANDLEIDING Gemene f iguren in kinderboeken Een les vol tips en creatieve lessuggesties over griezelen en monsters. In deze handleiding staan alle werkbladen die je nodig hebt voor de lessen. Je kunt de

Nadere informatie

Koninginfo. Woensdag 30 september leerlingen vrij. Schoolverpleegkundige groep 7 IN DIT NUMMER. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

Koninginfo. Woensdag 30 september leerlingen vrij. Schoolverpleegkundige groep 7 IN DIT NUMMER. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 25 september 2015 Jaargang 22 nr. 4 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

De magie van het lezen. Kris Verbeeck

De magie van het lezen. Kris Verbeeck De magie van het lezen Kris Verbeeck Waarom is lezen belangrijk? Ontwikkeling van literaire competentie: verhaalstructuur, verband met de werkelijkheid, verwijzingen en toespelingen, humor,... Uitbreiding

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Ontmoetingsdag KJV 21 september 13

Ontmoetingsdag KJV 21 september 13 Ontmoetingsdag KJV 21 september 13 Sessie 4: KJV op school: waarom wel, waarom niet, wat kan het betekenen en hoe kan je het aanpakken? 1 Context van de school: - Kleine familiale school - Heel wat verschillende

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2019 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat

Nadere informatie

Lang leve Klein Konijn is een vrolijk prentenboek vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven.

Lang leve Klein Konijn is een vrolijk prentenboek vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven. VOORBEREIDING Deze lesbrief bij Lang leve Klein Konijn is gemaakt door Lida Dijkstra en Natascha Stenvert. OVER HET BOEK Het is nog vroeg, maar Klein Konijn springt juichend uit zijn bed. Lang leve ik!

Nadere informatie

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal Opdracht 1 Nieuwe woorden Lees het woord Bedek het woord Schrijf het woord in de zin Klopt het? de computer Bart speelt vaak spelletjes op de In de leer ik hoe internet en e-mail werken de computerles

Nadere informatie

Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019.

Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Dit reglement is ingesteld door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. I.

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleider: Hoe gebruik je dit leesdagboek? Lees

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f N i e u w s b r i e f Jozefschool voor Katholiek Basisonderwijs, Planciusstraat 34-36, 3151 BT Hoek van Holland Telefoon: 0174-382763 Fax: 0174-310194 Postadres: Postbus 13-3150 AA Hoek van Holland Email:

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan kleuters Thema Sinterklaas www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Paul Biegel / illustraties van Sanne te Loo De kleren van Sinterklaas Lemniscaat (2011)

Nadere informatie

Teken een vriendje. voor Pjotr en maak kans op een rol. Speciaal voor de. kinderboekenweek! (voor groep 4, 5, 6 & 7)

Teken een vriendje. voor Pjotr en maak kans op een rol. Speciaal voor de. kinderboekenweek! (voor groep 4, 5, 6 & 7) Teken een vriendje voor Pjotr en maak kans op een rol in het nieuwe boek. Speciaal voor de kinderboekenweek! (voor groep 4, 5, 6 & 7) Hallo wie ben jij? Ik ben Pjotr op zoek naar nog een vriendje. Ik ben

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Workshops BSO Rakker-pret. 29 febr. t/m 8 juli 2016.

Workshops BSO Rakker-pret. 29 febr. t/m 8 juli 2016. Workshops BSO Rakker-pret 29 febr. t/m 8 juli 2016. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Workshop-programma Mozaïek met tijdschriften Bami koken/eten Paas knutsel Boekenlegger Overzicht workshops

Nadere informatie

Charlotte Dematons. Soort van tovenaars***

Charlotte Dematons. Soort van tovenaars*** Charlotte Dematons Lees het gedicht op de deur van de stoel. Welke tegenstellingen vind je in het gedicht? En welke rijmwoorden hoor je? De dichters hebben voor dit gedicht een nieuw woord verzonnen. Welk?

Nadere informatie

Introductie. Duur van de module

Introductie. Duur van de module Introductie Duur van de module Deze lesmodule is geschreven voor een project van 2 of 3 bijeenkomsten van elk ongeveer 60 minuten. Het aantal, de duur en inhoud van de lessen kan natuurlijk uitgebreid

Nadere informatie

Lesbrief bij: Er zit een gat in De wereld van Spriet 2016 Coen Simon & Linda de Haan

Lesbrief bij: Er zit een gat in De wereld van Spriet 2016 Coen Simon & Linda de Haan Lesbrief bij: Er zit een gat in De wereld van Spriet 2016 Coen Simon & Linda de Haan Een boek voor kinderen die niet bang zijn om te vragen (voor alle kinderen dus) Er zit een gat in de wereld van Spriet

Nadere informatie

Tweede plaats Verhalenwedstrijd Tamarinde oktober Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie

Tweede plaats Verhalenwedstrijd Tamarinde oktober Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie 1 Vampiermissie Het is half zes en het is niet echt lekker weer, het dondert en bliksemt en het regent ook heel hard, dat maakt de straat heel glad. Woes, daar

Nadere informatie

GISTEREN MORGEN VANDAAG

GISTEREN MORGEN VANDAAG GISTEREN MORGEN VANDAAG Gisteren was gisteren vandaag En vandaag was gisteren nog morgen Maar vandaag wordt morgen gisteren En morgen wordt morgen vandaag KINDERBOEKENWEEK 2015 Dit jaar wordt van 7 t/m

Nadere informatie

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schooljaar 2016-2017 5 okt-2016 Dsfjlk;akd Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schoolbrief 4 Vandaag Vitrineroute Om 12.15 u is er weer een Vitrineroute. Dan kunt u, samen met uw kind, de door leerlingen gemaakte

Nadere informatie

Lesbrief. Songtekst: Edward van de Vendel Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis

Lesbrief. Songtekst: Edward van de Vendel Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis Lesbrief Songtekst: Edward van de Vendel Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis INLEIDING Kom erbij! Ook dit jaar maakt Kinderen voor Kinderen in samenwerking

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen 1. Lees de tekst met het stappenplan. In de tekst staan veel verwijswoorden, zoals hij, zij en dat. Markeer de woorden tijdens het lezen. Kom je nog moeilijke woorden

Nadere informatie

Charlotte Dematons. Soort van. Luister naar (of lees) het gedicht op het deurtje van de stoel.

Charlotte Dematons. Soort van. Luister naar (of lees) het gedicht op het deurtje van de stoel. Charlotte Dematons Luister naar (of lees) het gedicht op het deurtje van de stoel. Wat is warm, koud, zoet, zout? Wat is lief, stout, goed, fout? Wat zie je? Wat doe jij als het sneeuwt? Vind je sneeuw

Nadere informatie

De Boekenbergers en hun Sinterklaasboeken

De Boekenbergers en hun Sinterklaasboeken De Boekenbergers en hun Sinterklaasboeken Marianne van Eeuwijk Alleen maar stoute kinderen Auteur: Robert Vuisje Illustrator: Heleen Brulot Uitgeverij: Leopold Prijs: 13,99 Bestemd voor: Sammie en Daantje

Nadere informatie

MAANDBRIEF : OKTOBER 2014

MAANDBRIEF : OKTOBER 2014 MAANDBRIEF : OKTOBER 2014 INLEIDING: Geachte ouders/verzorgers, Vanaf begin oktober wordt in alle groepen veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Het thema voor dit jaar is: Lezen is een feest.

Nadere informatie

dvd 10 x Beter: Onderwijsspecial : dvd 2013 NTR 60 min. onderwijskunde - onderwijsvernieuwingen - onderwijsontwikkelingen

dvd 10 x Beter: Onderwijsspecial : dvd 2013 NTR 60 min. onderwijskunde - onderwijsvernieuwingen - onderwijsontwikkelingen dvd 10 x Beter: Onderwijsspecial : dvd 2013 NTR 60 min. onderwijskunde - onderwijsvernieuwingen - onderwijsontwikkelingen Westera, Bette ; Weve, Sylvia (ills.) Aan de kant, ik ben je oma niet! 2012 Gottmer

Nadere informatie

Basisschool de Triangel. Het houden van een spreekbeurt.

Basisschool de Triangel. Het houden van een spreekbeurt. Basisschool de Triangel Het houden van een spreekbeurt. 1 INHOUDSOPGAVE SPREEKBEURT GROEP 5 1 GROEP 6 5 GROEP 7 EN 8 9 2 HOE BEREID IK MIJN SPREEKBEURT VOOR? SPREEKBEURT IN GROEP 5 Wat is een spreekbeurt?

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week juli Tm 5 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week juli Tm 5 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 31 30 juli Tm 5 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

QUIZ Spelregels Wijs een jurylid aan: die bepaalt wie antwoord mag geven en houdt de stand bij.

QUIZ Spelregels Wijs een jurylid aan: die bepaalt wie antwoord mag geven en houdt de stand bij. Tip! Speel de quiz klassikaal op het digitale schoolbord! QUIZ Spelregels Wijs een jurylid aan: die bepaalt wie antwoord mag geven en houdt de stand bij. Wijs een vragensteller aan: die stelt de vraag

Nadere informatie

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017

De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 De Nederlandse Kinderjury 2017 Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2017 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

Nieuws van de directie. *schoolfonds / schoolreis betaling. *geen inloop in de groepen 4 t/m 8. Nieuws uit groep 1

Nieuws van de directie. *schoolfonds / schoolreis betaling. *geen inloop in de groepen 4 t/m 8. Nieuws uit groep 1 Nieuws van de directie *schoolfonds / schoolreis betaling Het schoolfonds bedraagt dit schooljaar 25 euro per leerling. U kunt dit bedrag overmaken op girorekening NL59 INGB 0003 0478 62 ten name van Consent

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda di 26 sept. Nieuwsbrief nr. 3 wo 27 sept Start verkoop Kinderpostzegels do 28 sept. Teamstudiedag/kinderen zijn vrij vrij 29 sept

Nadere informatie

Op dit moment hebben 4 ouders zich opgegeven namens de groepen 1/2, 3, 4 en 7. Wie meldt zich nog aan vanuit de andere groepen?

Op dit moment hebben 4 ouders zich opgegeven namens de groepen 1/2, 3, 4 en 7. Wie meldt zich nog aan vanuit de andere groepen? Riemslootnieuws 755 29-09-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Panelouders ( laatste oproep) Evenals voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om de vakantie compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt Lieveling Kim van Kooten naar het verhaal van Pauline Barendregt in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst vanaf pagina 94. Dit boek heeft het keurmerk

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - 6 T/M 12 JAAR Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Januari = uitverkoop! Inzamelactie houten speelgoed voor Roemenië

Januari = uitverkoop! Inzamelactie houten speelgoed voor Roemenië In de Wolken - januari 2010 Januari = uitverkoop! Traditiegetrouw houden wij de hele maand januari uitverkoop! De boeken op de uitverkooptafel kosten 5 euro en het speelgoed is -50% afgeprijsd. Inzamelactie

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

Schrijf een feestverhaal!

Schrijf een feestverhaal! Schrijf een feestverhaal. Een workshop voor groep 3 en 4 Rian Visser Kinderboekenschrijver en jurylid Foto: Maarten van de Voort Foto: Marijn Olislagers Erik van Os & Elle van Lieshout Kinderboekenschrijvers

Nadere informatie

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op Monsterfilm Voorpublicatie uit: Joep deel 2 van Isabelle de Ridder en Monique Dozy Clavis Uitgeverij (verschijnt september 2018) Al eerder verschenen: Pleuntje, Joep en Wiebeltand. De illustratie en het

Nadere informatie

Aanbod School en Bibliotheek

Aanbod School en Bibliotheek Aanbod School en Bibliotheek 2016-2017 Aankomend schooljaar biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard je weer een mooi aanbod met producten rondom leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid. Net als vorig

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief Koningsdag 2017

Nieuwsbrief Koningsdag 2017 Nieuwsbrief Koningsdag 2017 De Paasdagen zijn inmiddels geweest. We hopen dat iedereen fijne dagen heeft gehad. Over een week is het alweer Koningsdag. Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2016

Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2016 Kindcentrum Het Accoord Hoenderskade 2 3332 KW Zwijndrecht T 078 820 00 11 E info@accoord-zwijndrecht.nl I www.accoord-zwijndrecht.nl Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2016 En de genomineerden zijn.. Van opvang

Nadere informatie

oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Klaar voor de start 1 Skaten, rennen, rollen, fietsen. Dansen, springen op één been. Zwemmen, roeien, kanovaren.

Nadere informatie

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school Beste leesconsulent, Jan Paul Schutten onze enige echte kinderboekenambassadeur- heeft een geweldige

Nadere informatie

Vrij lezen groep 4. Doelen eind groep 4

Vrij lezen groep 4. Doelen eind groep 4 Vrij lezen groep 4 Doelen eind groep 4 Leerlingen hebben plezier in voorgelezen worden hebben plezier in lezen en voorlezen hebben belangstelling voor verhalende teksten (waaronder poëzie) en informatieve

Nadere informatie

Afsluiting kinderjury 2013

Afsluiting kinderjury 2013 Afsluiting kinderjury 2013 Schrijverbezoek: Gerard van Gemert 1. Kastor en Tim Wanneer bent u begonnen met schrijven? Gerard van Gemert is in 2005 begonnen met schrijven toen hij met zijn dochters een

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

Heel heel heel vies boek

Heel heel heel vies boek Heel heel heel vies boek auteur: Edward van de Vendel illustrator: Floor de Goede uitgeverij: Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij, 2017 isbn: 978 90 451 2100 0 Over het boek Een boek vol ketchup, hondjes

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

Kind op maandag. Ik ben veranderd. Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 12 nr. 07 Agenda

Kind op maandag. Ik ben veranderd. Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 12 nr. 07 Agenda Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen 13-10-2017 jaargang 12 nr. 07 Agenda Dinsdag 17 oktober Groep 1 en 2 Theatervoorstelling ZELLUF Vrijdag 20 oktober Allen Afsluiting KinderBoekenWeek Donderdag 2 november

Nadere informatie

Groep 5. Hier zie je de kinderen aan het werk: het resultaat. Alle kinderen mee hebben geholpen om de kerstboom op te zetten?

Groep 5. Hier zie je de kinderen aan het werk: het resultaat. Alle kinderen mee hebben geholpen om de kerstboom op te zetten? Groep 5 Groep 5 heeft boekenleggers gemaakt met het thema kerst. Eerst maakten ze kerst tekeningen. Die knipten ze dan uit. De figuren kleurden ze dan mooi in en plakten ze dan op paarse, blauw en rode

Nadere informatie