Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 1a thema 4 - sportattributen"

Transcriptie

1 Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

2

3 Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

4

5 Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

6

7 Bijlage 1d thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

8

9 Bijlage 1e thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

10

11 Bijlage 1f thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

12

13 Bijlage 1g thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

14

15 Bijlage 1h thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top!

16

17 Bijlage 2a thema 4 - fotofiche Djamila 3e leerjaar Hier zie je mij op de sportbaan op school. Tijdens de gymlessen kan ik veel oefenen. Ook na school ga ik twee keer per week naar de training. Hallo, Ik ben Djamila. Ik ben 7 jaar. Ik woon in het land Zuid-Afrika. Ik kan heel snel lopen. Mijn lievelingssport is daarom ook atletiek. Ik heb een klein zusje, Zafira. Ze is nog maar drie maar kan al rennen als de beste. Vorige week heb ik meegedaan aan een wedstrijd hier op school. Ik ben derde geworden! Daar ben ik nog steeds trots op. Ik hoop dat ik later zo goed ben dat ik ooit aan de Olympische spelen kan meedoen! Dan wil ik graag lopen voor mijn land Zuid-Afrika. Mijn grote broer Thembi kan ook snel lopen. Hij doet wel niet aan atletiek. Hij speelt voetbal en is spits bij de voetbalploeg bij ons in de buurt. Hij zegt altijd dat hij heel wat kilometers moet lopen tijdens een wedstrijd. thema 4 Mijn sport is top!

18

19 Bijlage 2b thema 4 - fotofiche Alexandra 3e leerjaar Hoi! Ik ben Alexandra. Ik ben 11 jaar en ik woon in Rusland. Mijn favoriete sport is turnen. Kijk eens hoe lenig ik ben! Mijn familie woont op het platteland, maar ik zit op internaat in de stad. Soms mis ik mijn dorp en mijn familie wel. Ik ga alleen naar huis tijdens de schoolvakanties. Ik ga naar de sportschool. Ik heb er heel wat vriendinnen. We moeten er elke dag trainen. We doen oefeningen op de balk, de rekstok, de plint en de mat. Mijn school ligt in Sint-Petersburg. Dat is een oude stad vol met grote, mooie gebouwen. Later wil ik graag deel uit maken van het Russische team. Dan kan ik misschien meedoen aan de Olympische spelen. Hopelijk win ik ooit een gouden medaille Je ziet het goed. De balk vind ik het leukst! Ik doe er allerlei kunstjes op: handenstand, salto Het is wel niet zo gemakkelijk. Ik moet nog veel oefenen. thema 4 Mijn sport is top!

20

21 Bijlage 2c thema 4 - Fotofiche edwin 3e leerjaar Thomas De Boever Thomas De Boever Hans van der Linden Ik ben de beste spits van onze voetbalploeg. Ik ben heel snel en meestal glip ik met de bal overal tussendoor. Ik speel in de voetbalploeg van mijn dorp Ichuna. Dit is mijn papa en mijn mama. Ze staan hier voor ons huis. Ik heb ook nog een broer en een zus. Mijn mama vindt dat voetbal niet alleen voor jongens is. Zij heeft heel veel plezier als ze met haar vriendinnen voetbal speelt. Hallo ik ben Edwin. Ik ben 9 jaar. Ik woon in het land Bolivia. Mijn lievelingssport is voetbal. Zag je mijn actie? De trainer vindt dat ik me teveel op de grond laat vallen. Hans van der Linden De kleuren van onze ploeg zijn groen en wit, net zoals de voetbalploeg van Bolivia. Ik ben supporter van ons nationaal team. Later wil ik graag bij Brazilië spelen. Dat vind ik de beste ploeg van de hele wereld. thema 4 Mijn sport is top!

22

23 Bijlage 2d thema 4 - fotofiche juro 3e leerjaar Hallo! Mijn naam is Juro. Ik ben 10 jaar. Mijn favoriete sport is karate! Ik woon in het land Japan. Ik woon er in de stad Kobe. Hier zie je mijn straat. Ik ben heel blij dat ik in Kobe woon. In onze stad, dicht bij mijn huis, ligt een karateclub. Natuurlijk ben ik lid van de club! We trainen twee keer per week. Dat moet wel want karate is geen gemakkelijke sport. Mijn leraar zegt dat ik één van de meest lenige kinderen van de groep ben. Daardoor kan ik met mijn been zo hoog trappen. We hebben een heel goede leraar. We noemen hem meester Li. Hij heeft een zwarte gordel. Dat wil zeggen dat hij heel erg goed karate kan. Ik heb nu nog een witte gordel, maar ooit wil ik zo goed zijn als meester Li! Volgende week doe ik mee aan mijn allereerste wedstrijd! Ik ben toch wel erg zenuwachtig Ken je Bruce Lee? Hij is mijn grote held! Ik vind hem echt super! Hij speelde vroeger mee in verschillende karatefilms. Op mijn kamer heb ik een poster van hem hangen. thema 4 Mijn sport is top!

24

25 Bijlage 2e thema 4 - fotofiche Meena 3e leerjaar Op woensdag, vrijdag en zaterdag heb ik dansles. De andere dagen dans ik thuis met mijn zusje. Mijn droom is om later een heel goede danseres te worden. Hallo, ik ben Meena. Ik ben 9 jaar en woon in het land India. Mijn hobby is dansen. Ik zou elke dag willen dansen. Ook wij hebben een optreden moeten geven. Zie je die mevrouw in het oranje? Dat is mijn moeder. Ze is onze danslerares. Bij haar staan enkele van mijn vriendinnetjes. Binnenkort is het lichtjesfeest. Dat is een heel belangrijk feest in India. De mensen maken zich mooi en dansen in de straten. Ik kijk heel graag naar dansfilms. Sommige films kijk ik wel 20 keer opnieuw. Ik wil later ook wel actrice worden! Zien we er niet prachtig uit? We dragen niet altijd zulke kleren hoor. Dat is speciaal voor het optreden. thema 4 Mijn sport is top!

26

27 Bijlage 2f thema 4 - fotofiche joshua Ik woon in Sydney. Dat is een grote stad in Australië. Op de foto zie je het opera house. Het mooiste gebouw ter wereld! 3e leerjaar Hey! Mijn naam is Joshua. Ik ben 9 jaar en ik woon in het land Australië. Mijn lievelingssport is surfen! Ik ben een echte waterrat. Ik ga elke dag na school met mijn surfplank naar het strand. Ik kan er uren mee bezig zijn in de zee. Ik moet nog veel oefenen, maar ik kan al goed mijn evenwicht houden op de plank. Mijn papa heeft me leren surfen. Hij is een echte kampioen. Een keer per week ga ik naar de surfschool. Dat is heel leuk! Ik zie er veel van mijn vrienden. We leren allerlei leuke kunstjes in het water. Volgende week wordt er bij ons in de buurt een wedstrijd kitesurfen gehouden. Ken je dat? Dat is ook met een surfplank, maar je laat je vooruit trekken door een soort vlieger. Een heel coole sport! Ik hoop dat ik dat binnenkort, als ik goed genoeg ben, ook eens mag proberen. thema 4 Mijn sport is top!

28

29 Bijlage 2g thema 4 - fotofiche michael 3e leerjaar Hello! Mijn naam is Michael. Ik ben 9 jaar. Je ziet het waarschijnlijk al. Mijn favoriete sport is basketbal! Ik woon in de Verenigde Staten. De stad waarin ik woon is Boston. Zie je het huis waar de Amerikaanse vlag ophangt? Dat is ons huis! Dit is mijn school. Het is een heel leuke school. Mijn favoriete vak is de gymles. Over drie jaar ga ik naar de high school. Ik kijk er al naar uit! Vlak bij mijn thuis ligt een sportplein. Daar ga ik elke dag na school met mijn vrienden een spelletje basketball spelen. We oefenen altijd op de jumpshot. Ken je dat? Dat is al springend de bal in het net proberen te krijgen. Ik kan het al heel goed! Mijn broer speelt op school in een basketbalploeg. Als hij een wedstrijd moet spelen, ga ik altijd kijken! Mijn favoriete ploeg is natuurlijk die van Boston. Ze zijn heel erg goed! Tot nu toe heb ik ze alleen op de televisie gezien. Ik hoop dat ik ze binnenkort eens in het echt kan zien! Later wil ik als basketballer in hun ploeg spelen. thema 4 Mijn sport is top!

30

31 Bijlage 2h thema 4 - fotofiche elise 3e leerjaar Hallo, ik ben Elise! Ik ben 11 jaar en ik woon in België. Mijn favoriete sport is tennis! Soms spelen Flore en ik ook een dubbelspel. We spelen dan met ons twee tegen twee andere kinderen. Weet je wat ik het best kan? De opslag! Ik sla altijd heel erg hard tegen de bal. Ik zit in een tennisclub. We spelen één keer per week. Ik vind het heel leuk om er heen te gaan. Ik heb er al veel vrienden en vriendinnen gemaakt. Dit is Pieter. Hij is mijn tennisleraar. Pieter is eigenlijk turnleraar. In zijn vrije tijd geeft hij tennisles. Zijn lessen zijn nooit saai. Hij haalt heel vaak graag grapjes uit. Ik kijk heel graag naar tennis op televisie. Mijn favoriete tornooi is de Australian Open. Alleen de beste doen daar aan mee. Ooit wil ik er eens op vakantie gaan en een wedstrijd meemaken. Ik speel het liefst met mijn vriendin Flore. Ze is heel erg goed. Ik leer heel veel van haar. Maar we maken vooral heel veel plezier als we samen tennissen. thema 4 Mijn sport is top!

32

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Thema 4: Mijn sport is top!

Thema 4: Mijn sport is top! Thema 4: Mijn sport is top! 3 Onze wereld is een wereld van verschil. Geen twee mensen zijn gelijk. Samenleven in diversiteit is de uitdagende maar verrijkende opdracht. Zo groeit, voorbij de kleuren,

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie!

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie! LEOFACTS Even voorstellen... De nieuwe redactie! INHOUD Voorstellen van leden Verslag eerste schooldag Actuele nieuws Verslag games Extra s en strips VOORSTELLEN Hoi, ik ben Marijn Blaeke, Ik ben 11 jaar.

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Groep. 3t/m5. thema: Schriften uitdelen WAT. what do you say? Cómo dices? ZEG JIJ? Que ditesvous? Een toren Fotostrip

Groep. 3t/m5. thema: Schriften uitdelen WAT. what do you say? Cómo dices? ZEG JIJ? Que ditesvous? Een toren Fotostrip Groep 3t/m5 Cómo dices? Que ditesvous? 4 thema: WAT ZEG JIJ? Een toren Fotostrip what do you say?? 2 6 Schriften uitdelen Lees je Bijbel Door Albertina de Jong Een toren Stel je voor dat je met 10 kinderen

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Je kunt bij turnen de kleren aandoen zoals een T shirt met een broekje een turnpakje of een dun T shirtje zonder mauwen met een dunne lange broek.

Je kunt bij turnen de kleren aandoen zoals een T shirt met een broekje een turnpakje of een dun T shirtje zonder mauwen met een dunne lange broek. Ik doe mijn spreekbeurt over turnen. Turnen is voor meisjes en jongens. De meisjes hebben veel verschillende toestellen sprong, brug, balk en vloer zijn voor de wedstrijden van de selectie`s en verder

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Eline Duin

Met vriendelijke groet, Eline Duin Hallo, Mijn naam is Shanushka La Cruz, ik ben 18 jaar en ik loop stage in groep 8a bij Thijs. Ik volg de Pabo, op de Fontys in Den Bosch. Ik geniet er enorm van om voor de klas te staan en om met kinderen

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Schooljaar 2015-2016 nummer 4, april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij de laatste editie van de nieuwsbrief die ik zal maken, want mijn vervanging zit er

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD OPZET EN DOEL VAN DEZE BIJEENKOMST Doel van deze bijeenkomst: Aan de hand van de nieuwste inzichten en succesvolle praktijkvoorbeelden gaan we in

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Werkbladen Groep 5 & 6

Werkbladen Groep 5 & 6 Werkbladen Groep 5 & 6 e-mail? H1: Werkblad Leuk op internet Veel kinderen hebben een favoriete website. De één kletst met vriendinnen op MSN, de andere gaat naar Hyves. Ook spelen veel kinderen spelletjes

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal,

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, Wie nu een kijkje gaat nemen in één van onze lessen, krijgt een heel ander beeld dan tijdens de rest van het jaar. Het is namelijk de laatste week voor onze turnshow.

Nadere informatie

Bijlage 2: 3.2 onderzoek

Bijlage 2: 3.2 onderzoek Bijlage : 3. onderzoek Ik heb een onderzoek gedaan naar de fitheid van de kinderen van groep 7 en 8 van de Sint Lambertus school in Asten. Ik heb eerst een enquête afgenomen, en heb daarna testjes afgenomen

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs.

iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Special Heroes iedereen kan een held zijn! Special Heroes werkt eraan

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

66 GZBwereld. groep 3/4/5 2013/ 2014

66 GZBwereld. groep 3/4/5 2013/ 2014 Û f _ 66 GZBwereld m 7 7 8 SS f groep 3/4/5 2013/ 2014 Wat hoort waarbij? Wereldkids M wordt gemaakt door de GZB. De GZB wil graag dat alle mensen de Heere Jezus leren kennen. Daarom wonen er overal in

Nadere informatie

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 15/10/14 1 Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 1. (komen) Waar.... jij vandaan? 2. Uit welk land.... u? 3. Brenda.... vandaag uit Engeland. 4. Wij.... uit België. 5. Wanneer.... zij thee drinken?

Nadere informatie

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT.

ENQUÊTE Uitslag. Wij zouden het fijn vinden als jullie deze enquête invullen. We doen dit omdat het een opdracht is voor ICT. Naam: Jakob Leeftijd: 16 Klas: 4 Niveau: Havo Jawel. Zaterdag, rond 9 uur, 10 uur. Als je uitgaat (of in de toekomst uitgaat) waar ga je dan het meeste heen? Denk aan disco, café, kroeg, feesten, enz.

Nadere informatie

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!!

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!! Het? boekje Intro Een boekje voor ECHTE karateka s!! Dit boekje is speciaal gemaakt voor onze leden van FKIB. Dus daarom vragen we ook aan onze leden voor wat hulp! Zo als je ziet heeft dit boekje nog

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin.

nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. 106 l linda. nooitopvakantie Een op de negen kinderen gaat nooit op vakantie omdat hun ouders er geen geld voor hebben. Gelukkig woon ik dicht bij een speeltuin. Revino Werners (8) woont met zijn zusjes

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!!

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! Wij zitten in groep 5 B in het schooljaar 2014/2015. Marvin-Kirsten-Adesh-Tim-Ise-Bart-Phéline-Lotte-Oumaima-Vera-Louise-Sanne-Bloem Esra-Madelief-Ilona-Niimo-Yuri-Thomas-Denise-Roos-Thijmen-Remco-Bas-Pepijn

Nadere informatie

Werkbladen Groep 5 & 6

Werkbladen Groep 5 & 6 Werkbladen Groep 5 & 6 e-mail? H1: Werkblad Leuk op internet Veel kinderen hebben een favoriete website. De één kletst met vriendinnen in een chatprogramma, de andere gaat naar Facebook. Ook spelen veel

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het Basketbal Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het mij interessant om te weten hoe dat allemaal in mekaar zit. Bronvermelding 1 / 6 Ik heb de informatie

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16)

Getuigenissen // Connected // Seks en internet. Regina (16) Regina (16) Ik heb mijn vriend leren kennen tijdens een spelletje op internet. Mijn tegenstander stelde voor om op MSN verder te praten. Hij zette zijn webcam op en toen zag ik zijn vriend Lander. Die

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren.

BLOEMEN. zijn mooi want dat maakt. de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. BLOEMEN zijn mooi want dat maakt de heel schoon. Bloemen hebben alle kleuren en hebben verschillende geuren. Bloemen maken me,, want ik pluk ze in de wei. Zoem, zoem, zoem, daar vliegt een, dan komt er

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

LES 3 - Aardrijkskunde

LES 3 - Aardrijkskunde LES 3 - Aardrijkskunde Dit werkblad is van: Groep: OPDRACHT 1 Een stad wil de Olympische Spelen graag organiseren. De inwoners van de stad die uitgekozen wordt om de Spelen te organiseren zijn erg blij

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Het werken aan de 5 B s in de eigen organisatie: concrete ervaringen van kinderen en ouders

Het werken aan de 5 B s in de eigen organisatie: concrete ervaringen van kinderen en ouders Het werken aan de 5 B s in de eigen organisatie: concrete ervaringen van kinderen en ouders Griet Roets en Filip Coussée Onderzoek Vrijetijdsbeleving van kinderen in armoede Studiedag dinsdag 28 juni 2011

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Help, ik heb Type 1 Diabetes!

Help, ik heb Type 1 Diabetes! Help, ik heb Type 1 Diabetes! Handige weetjes en feitjes voor je spreekbeurt over Type 1 Diabetes Een uitgave van: Wat is diabetes? Diabetes is een ziekte. Er is dan een probleem met de insuline in je

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT

INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS Karen Verrydt Sport en bewegen Thomas More Turnhout 2015-2016 1 INDIVIDUEEL SPORTTRAJECT TENNIS INTERESSE Ik heb van kleins af altijd een voorkeur gehad voor balsporten.

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed.

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed. Vocabulaire En Action 5 : Nederlans naar Frans Unité 1 Goedendag! Ik ben Ik, ik ben ja Ben jij? En jij? Jij bent! nee één twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien Unité 2 Gaat het? Het gaat goed.

Nadere informatie

GROETJES LISA. Groep 7 DIT WAS MIJN VERHAAL OVER GROEP

GROETJES LISA. Groep 7 DIT WAS MIJN VERHAAL OVER GROEP Groep 7 Ik ben Lisa Zigterman. Ik zit op obs de opslach. Het is hier heel leuk. We hebben veel humor soms een beetje te veel. Ik heb een hele leuke groep. Er zitten 7 kinderen in 1 jongen en 6 meisjes.

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Jaargang 3, eerste trimester 2002

Jaargang 3, eerste trimester 2002 Jaargang 3, eerste trimester 2002 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette -2- Beste, Mijn naam is Heidi Herremans. Ik ben

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Het verhaal van de Actielessen

Het verhaal van de Actielessen http://www.edusom.nl Het verhaal van de Actielessen In de Actielessen ontmoeten acht mensen elkaar. Ze kennen elkaar van een taalcursus. 1. Overal kun je de taal leren In de eerste Actieles ontmoeten Mounir

Nadere informatie

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie:

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus Sportweek in de laatste

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

KLASSENKRANT GROEP 6B

KLASSENKRANT GROEP 6B KLASSENKRANT GROEP 6B December 2013 Beste ouders/verzorgers, Dit is de eerste digitale klassenkrant van groep 6B. Alle kinderen hebben in tweetallen een tekst geschreven op de computer. Ze hebben die tekst

Nadere informatie

Inleiding. Veel plezier!

Inleiding. Veel plezier! Inleiding In dit boek lees je over Danny. Danny is een jongen van 14 jaar. Er zijn veel dingen die Danny verkeerd doet. Hij rent door de school. Hij scheldt zomaar een klasgenoot uit. Of hij spuugt op

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Villa 7

Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van Villa 7 Workshop Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine Villa 7 - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van Villa 7 Vakantieplannen Beeldverhaal en heel veel foto s! Van de kinderredactie

Nadere informatie

Lou en Lena in Ecuador

Lou en Lena in Ecuador Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena in Ecuador Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, wij zijn Lou en Lena! Kom, we nemen je mee naar

Nadere informatie

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel REALITY REEKS Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP marian hoefnagel Een gekke naam Rudsel?? Jims mond valt open van verbazing. Is dat een naam? Hij kijkt met grote ogen naar de jongen die naast hem zit.

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidsonderzoek

Leerlingtevredenheidsonderzoek Bijlage Leerlingtevredenheidsonderzoek De Schatkaart In opdracht van Contactpersoon Octant de heer R. de Vries Utrecht, maart 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Vincent van Grinsven Chris Roerdink LLM Postbus

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

De Robot van groep 5. Robot van Nine, Alexander. Thoon, Fatiha,

De Robot van groep 5. Robot van Nine, Alexander. Thoon, Fatiha, De Robot van groep 5 De handvaardigheid les hebben de kinderen van waardeloos (waardevol) materiaal hun eigen robot ontworpen. De kinderen waren hier zeer trots op. Aan deze les is gelijk een taalles verbonden,

Nadere informatie

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari

Veerle van den Berg Terre Gijsbers Evi Thiessen Nina Lucassen. Angel Mulders Lisanne Schouten Isa Lucassen Aїsha Bihari Basisschool de Komeet Broeksingel 88 6581 HB Malden Telefoon: 024 357 31 82 E-mail: directie@dekomeetmalden.nl Website: www.dekomeetmalden.nl Kinderboekenweek 2015 Winnaars van de griffels: Veerle van

Nadere informatie

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt)

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Tennis is familie van een heleboel andere sporten: squash, tafeltennis, badminton en nog meer. Al die sporten zijn ontstaan uit het Franse spel "Jeu

Nadere informatie

Project special GELD

Project special GELD Project special GELD Inleiding Dit jaar was geld het projectthema. We hebben het project geopend op de eerste dag van de Week van het geld. Wat leuk dat de wethouder de moeite had genomen om even langs

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij:

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Hoofdcoördinator: Robby Stoffels 0495 24 64 50 Kidstenniscoördinator: Rudy Bruggen 0474 58 21 73 Start 2 Tennis coördinator: Christian Van Garsse 0475

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens.

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens. Talenten op Aruba. Ze zijn overal te vinden. Zij storten zich in het leven, of het nu sport, kunst, uitgaan, lezen, muziek of juist de donkere kant van de samenleving is. Het is aan hen. Voor diegene die

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs.

iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Special Heroes iedereen kan een held zijn! Special Heroes werkt eraan

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Buurtkrant DE. Tijdens de verlengde schooldag (VSD) hebben kinderen van De Polsstok, De Bijlmerhorst en As Soeffah deze buurtkrant gemaakt

Buurtkrant DE. Tijdens de verlengde schooldag (VSD) hebben kinderen van De Polsstok, De Bijlmerhorst en As Soeffah deze buurtkrant gemaakt Eenmalige uitgave Brede School Amsterdam Zuid Oost Cluster DE Buurtkrant DE Tijdens de verlengde schooldag (VSD) hebben kinderen van De Polsstok, De Bijlmerhorst en As Soeffah deze buurtkrant gemaakt Buurtkrant

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo:

Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Op 16 maart 2006 kwam topjudoka Ilse Heylen bij ons op bezoek om ons wat meer te vertellen over zichzelf en haar judo: Hoe is je judocarrière begonnen? Heylen: Ik ben met judo begonnen toen ik 8 jaar was

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie