ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008"

Transcriptie

1 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 1 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION 2008 MARTIJN VAN DER VOORT (TEAMLEIDER) PATRICK VAN WATTUM (ASS. TEAMLEIDER, NOTULIST) NOUSKA VAN HEESWIJK ALLAN SONNENBERG BAS GOYARTS MARK FEENSTRA

2 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 2 Inhoudsopgave 1. Vooropgestelde verwachtingen Enquêteresultaten Resultaten meerkeuze vragen Opvallende resultaten open vragen Algemene opvallende resultaten en conclusie Enquête Wibaut aan de Amstel Bijlage 1: Meerkeuze vragen 1 tot en met Bijlage 2: Resultaten open vragen...13

3 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 3 1. Vooropgestelde verwachtingen Met de enquête die wij inmiddels hebben uitgevoerd hadden we geen idee wat te verwachten. Wat vinden de mensen leuk die voornamelijk in de Wibautstraat komen? Ze rennen erdoor, ze rijden erdoor, ze fietsen erdoor... Maar letten ze ook op wat er in de Wibautstraat gebeurt? Allemaal vragen die wij onszelf hebben afgevraagd voordat wij de enquête hebben verspreid. De verwachtingen liepen vrij uiteen, de één heeft grote verwachtingen van graffitiliefhebbers, de ander heeft weer grote verwachtingen van andere redenen waarvoor mensen in de Wibautstraat komen, weinig teamleden wijken af van werken en studeren ondanks dat er veel mensen in en rond de Wibautstraat wonen. Is er dan zo weinig te beleven in de Wibautstraat? Tijd voor de enquête. Wat zeggen de mensen?

4 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 4 2. Enquêteresultaten Per vraag zal er een toelichting staan met een aantal grafieken en statistieken. Op die manier wordt er een duidelijk beeld geschept Resultaten meerkeuze vragen Vraag 1: Wat is uw geslacht? Iets wat meer logica is dan een verwachtingspatroon, meer mannen dan vrouwen bevinden zich in de Wibautstraat. 71% gaat door, langs, werkt of studeert in de Wibautstraat. Er zijn 41 ondervraagden wie op alle vragen een antwoord hebben gegeven. 29% van de ondervraagden is van het vrouwelijk geslacht. Vraag 2: Wat is uw leeftijd? Van de ondervaagden is de meerderheid onder de 25 jaar. Tijdens het houden van de enquête blijkt dat veel zakenmensen, welke van een oudere leeftijd zijn, veel de Wibautstraat passeren maar geen tijd hadden om de enquête in te vullen. Van de ondervraagden die de enquête wel hebben ingevuld is maar liefst 88% tussen de 16 en 25 jaar. Vraag 3: Waarom komt u naar de Wibautstraat (meerdere antwoorden mogelijk) Naast dat er veel studenten in de Wibautstraat zijn, blijkt het toch dat er toch een percentage voor boodschappen en uitgaan naar de Wibautstraat afreizen. Opvallend is dat men Uitgaan in heeft gevuld terwijl er nagenoeg geen uitgaansgelegenheden in de Wibautstraat zijn.

5 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 5 Vraag 4: Hoe reist u naar, van of door de Wibautstraat? Geen grote files rondom de Wibautstraat aldus deze onderzoeksgegevens. Alles gaat rustig door. Wel zit het openbaar vervoer bom en bom vol. 76% gaat met het openbaar vervoer naar, van of door de Wibautstraat. Wat een goed teken is voor wat betreft het milieu. Hetzelfde geld voor de fietsers (17%) en de twee personen die lopen (5%). Vraag 5: Heeft u veel contact met mensen om u heen in de Wibautstraat? Een beetje gemiddeld antwoord. Een aantal hebben vaak (17%) contact met andere mensen in de Wibautstraat, 37% soms en 46% nooit. Vraag 6: Waar ergert u zich het meest aan, wanneer u op de Wibautstraat loopt? Ondanks dat veel teamleden met graffiti met graffitivoorbeelden kwamen tijdens het coachinggesprek, vindt toch 5% het een ergernis. Dit valt bijna weg te denken wanneer 34% zich ergert aan de vele werkzaamheden en 21% vuilnis.

6 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 6 Vraag 7: Zijn hier in de buurt voldoende voorzieningen voor kinderen? Het is erg teleurstellend. 76% vindt dat er te weinig voorzieningen zijn voor kinderen. En dat terwijl kinderen juist de toekomst zijn. Vraag 8: Zijn hier voldoende uitgaansgelegenheden in de buurt? Ongeveer ¼ van de ondervraagden is toch van mening dat er voldoende uitgaansgelegenheden in de buurt zijn. Er zijn een aantal restaurants en een paar cafés met beperkte openingstijden in de buurt van de Wibautstraat. Daarom zal 69% dus ook zeggen dat er te weinig uitgaansgelegenheden zijn. Vraag 9: Wat maakt voor u een gebied binnen een stad aantrekkelijk? De meeste van de ondervraagden geeft aan dat een gebied in de stad goede openbare voorzieningen moet hebben, genoeg parken en ook vind men het belangrijkste dat alles schoon is. De Wibautstraat voldoet helaas weinig aan deze eisen van de ondervraagden. JA OF NEE? Vraag 10: Bent u bekend met de toekomstige veranderingen van de Wibautstraat? 70% weet nog niet wat er allemaal gaat gebeuren in en rond de Wibautstraat. Aan de ene kant erg goed, maar aan de andere kant slecht, want waarom zou er geen gebruik kunnen worden gemaakt van de kennis van de mensen die zich in de Wibautstraat bevinden? Vraag 11: Wilt u betrokken zijn bij het project van de veranderingen van de Wibautstraat? Helaas staat 75% niet open voor het feit of ze bij het project betrokken willen raken. 25% zou dit toch wel graag willen, het is tenslotte van een aantal mensen toch hun stadje.

7 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 7 EENS OF ONEENS? Uit deze vragen van vraag 12 tot en met 14 blijkt dat grotendeels van de ondervraagden zich veilig voelt in de Wibautstraat maar toch dat de Wibautstraat erg smerig is. Tevens vindt 55% niet dat er te weinig mogelijkheden zijn om met andere mensen in contact te komen Opvallende resultaten open vragen Vraag 15 tot en met 17 hebben wij als open vragen genoteerd. Op deze manier was de feedback van de ondervraagden iets groter. Een aantal opvallende resultaten bevinden zich hieronder. Vraag 15: Wat zou u willen toevoegen aan de Wibautstraat binnen dit project? 1) Een concertzaal. 2) Zitplaatsen met groene omgeving / Een park. 3) Meer cafés/drinkgelegenheden. Vraag 16: Wat vindt u dat er drastisch veranderd moet worden aan de Wibautstraat? 1) Sfeer. 2) Mooier en schoner. 3) Bestrating. Vraag 17: Wanneer voelt u zich gelukkig in de Wibautstraat? 1) Gezelligheid. 2) Als er rust te vinden is (in vorm van een parkje of water). 3) Wanneer het er modern en schoon uitziet. Alle resultaten bevinden zich als bijlage.

8 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 8 3. Algemene opvallende resultaten en conclusie Het in groten getale smerig vinden van de Wibautstraat viel heel erg op in de Wibautstraat. Ieder teamlid van No Limits had dit deels aan zien komen, maar niet in deze grote hoeveelheid. Daarnaast wordt er heel veel waarde gehecht aan natuur (groen). Ondanks dat er veel kritiek wordt gegeven over de Wibautstraat, willen de meeste mensen niks met het project te maken hebben. Ze kijken als het ware de kat uit de boom. Van de ondervraagden is er bijna geen sprake van onveiligheid. Maar meer van een saaie sfeer wat volgens hen wel veranderd moet worden. En dat is iets wat we alles behalve hadden verwacht. De Wibautstraat wordt dus helemaal niet als een criminele straat bestempeld. Wat dat betreft is dat een positief punt. Met deze resultaten kan er een definitief concept worden neergezet voor deze buurt. Wat vind men wel belangrijk en niet belangrijk is nu bekend. Nu ligt de opdracht bij de creatieve breinen binnen het team.

9 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 9 4. Enquête Wibaut aan de Amstel Middels deze enquête willen wij een goede indruk krijgen over wat u op dit moment van de Wibautstraat vindt. De resultaten van deze enquête zullen gebruikt worden voor een nieuwe opzet van de Wibautstraat. Wij danken u voor uw medewerking Wat is uw geslacht? Man Vrouw Wat is uw leeftijd? < Waarom komt u naar de Wibautstraat? (meerder antwoorden mogelijk) Wonen Werken Studeren Boodschappen Uitgaan Hoe reist u naar, van of door de Wibautstraat? Lopend Fiets Auto Openbaar vervoer Heeft u veel contact met mensen om u heen in de Wibautstraat? Vaak Soms Nooit Waar ergert u zich het meest aan, wanneer u op de Wibautstraat loopt? Graffiti Criminaliteit Vele werkzaamheden Posters Vuilnis Anders namelijk Zijn hier in de buurt voldoende voorzieningen voor kinderen? Ja Nee

10 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 10 Zijn hier voldoende uitgaansgelegenheden in de buurt? Ja Nee Wat maakt voor u een gebied binnen een stad aantrekkelijk? ( geef bij elke optie een cijfer 1 tot en met 4, waarbij 1 heel belangrijk voor u is en 4 totaal niet belangrijk) Goede openbare voorzieningen Gevoel van veiligheid Pleintjes Parken Weinig verkeer Schoon Bereikbaarheid Anders namelijk Bent u bekend met de toekomstige veranderingen van de Wibautstraat? Ja Nee Wilt u betrokken zijn bij het project van de veranderingen van de Wibautstraat? Ja Nee Hieronder volgen enkele stellingen, u kunt daar aangeven of u het er mee helemaal eens, eens, oneens of helemaal oneens mee bent. Ik voel mij veilig in de Wibautstraat helemaal eens eens oneens helemaal oneens Ik vind de Wibautstraat smerig helemaal eens eens oneens helemaal oneens Ik mis de mogelijkheid om met andere mensen in contact te komen binnen de Wibautstraat helemaal eens eens oneens helemaal oneens Hieronder staan enkele open vragen. Wat zou u in de Wibautstraat willen toevoegen binnen dit project? Wat vind u dat er drastisch veranderd moet worden aan de Wibautstraat? Wanneer voelt u zich gelukkig in de Wibautstraat?

11 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 11

12 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS 5. Bijlage 1: Meerkeuze vragen 1 tot en met 14 12

13 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS Bijlage 2: Resultaten open vragen 15. Wat zou u in de Wibautstraat willen toevoegen binnen dit project? 1 Niks 2 Kleur 3 extra coffeeshops 4 Eet gelegenheden en pleintjes waar er gezeten kan worden 5 Maak van de Wibautstraat een typisch Amsterdamse grachtengordel (zonder gracht): nieuwbouw in de stijl van grachtenpanden (niet alleen de huizen, maar maak van de schoolgebouwen ook eens iets moois), eenrichtingswegen met tussen de rijbanen in een smalle strook groen met bankjes en bomen. 6 Geen flauw idee 7 Een mooie concertzaal plx! 8 Speelhal 9 Een paar extra bankjes om op te zitten. 10 Parkje waar je kunt genieten van de zon. of om buiten te kunnen studeren, boek lezen etc.. voor drukte kun je de metro nemen naar het centrum. 11 Meer cafés waar je rustig kunt zitten om te lunchen/borrelen 12 meer interactieviteit in de straat een goede eettent 14 n.v.t Geen idee ik loop het metrostation uit en de school binnen. Ik heb niet zoveel last van de bouwwerkzaamheden, verkeer etc. 17 Natuur 18 Zorgen voor goedkoop en lekker eten. 16. Wat vind u dat er drastisch veranderd moet worden aan de Wibautstraat? 1 Niks 2 Veiligheid, rommel 3 meer coffeeshops 4 De wegen en gebouwen moeten gemoderniseerd worden. 5 De Wibautstraat is nu een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Amsterdam. Wat er verandert moet worden is de verkeersdruk van de Wibaustraat verspreiden over meerdere straten 6 Gebouwen moet af... 7 Moet mooier en schoner! 8 het grijze uiterlijk 9 Smerigheid 10 er zijn geen drastische maatregelen nodig, omdat ik wibautstraat niet anders ken, dan dat het nu is. 11 die autoweg kan van mij part onder de grond en plant er wat bomen boven! Verkeer, geluidsoverlast, sfeer 14 het wegdek 15 de rotzooi Geen idee ik loop het metrostation uit en de school binnen. Ik heb niet zoveel last van de bouwwerkzaamheden, verkeer etc. 18 bestrating, schonere omgeving 19 De uitstraling van de Wibautstraat

14 ONDERZOEKSRAPPORT MAART 2008 CONTENT IN MOTION NO LIMITS De gebouwen 21 Meer goedkoop eten. 22 Bouwputten 17. Wanneer voelt u zich gelukkig in de Wibautstraat? 1 JUP 2 Kleurrijk, gezellig, muziek, vormgeving 3 als er meer coffeeshops zijn 4 Als ik ergens op een terras aan een plein kan zitten eten/drinken 5 Als de Wibautstraat een gezellige straat is; een dorp in het klein. 6 Meer voetbalpleintjes 7 Wanneer ik er weg mag! 8 als ik geld vind 9 Als ik van niemand last heb, of gewoon mijn ding kan doen dan heeft niemand problemen toch? en ik ook niet. Gelukkig maar. 10 Als ik er rust kan ervaren (park, water) en publieke ruimte kan bezoeken om in contact te komen met andere mensen. 11 Als de Albert Heijn niet druk is 12 Als het er gezellig is 13 als de zon schijnt 14 als de zon schijnt 15 als t zonnetje schijnt 16 Geen idee ik loop het metrostation uit en de school binnen. Ik heb niet zoveel last van de bouwwerkzaamheden, verkeer etc. 17 Wanneer het er modern en schoon uit ziet 18 Als het eten goedkoop is. 19 als er een McDonalds/H&M zou zijn

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens Resultaten peiling EnschedePanel Inleiding Voor de verbetering van de leefbaarheid en aanpak van de veiligheid in de wijken is in oktober 2015 een onderzoek verricht. In dezelfde periode is de landelijke

Nadere informatie

Grachtengordel Amsterdam

Grachtengordel Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Door AnnaRosa Klaver, Dorian Rijsdijk, Isaac Blom en Yvonne Dijksterghuis, 2B Klas van mr. Van Montfoort Veel van de Amsterdamse grachtenpanden zijn gebouwd in of na de 17e eeuw,

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk

Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Hoofdstuk 6. Netheid eigen wijk Samenvatting Leidenaren vinden groen in de buurt en een rustige woonomgeving de meest prettige punten aan de inrichting van een wijk. Als grootste bron van irritatie wordt,

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Gewoon in de afvalbak IT S ALL ABOUT CONTENT. Bas Goyarts Allan Sonnenberg Martijn van der Voort Patrick van Wattum

Gewoon in de afvalbak IT S ALL ABOUT CONTENT. Bas Goyarts Allan Sonnenberg Martijn van der Voort Patrick van Wattum Gewoon in de afvalbak IT S ALL ABOUT CONTENT Bas Goyarts Allan Sonnenberg Martijn van der Voort Patrick van Wattum Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Opdrachtomschrijving... 3 1.2. Teamsamenstelling...

Nadere informatie

Kübra Ozisik September

Kübra Ozisik September Kübra Ozisik September 2018 www.ois-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Fietsen in de stad 4 2.3 Bewaakte

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid/veiligheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid/veiligheid in uw buurt Buurtnr: Vragenlijstnr: Enquête leefbaarheid/veiligheid in uw buurt Deze vragenlijst gaat over de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: hoe hoger

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Grafiek 20.1a Belangrijkste aspecten die Leidenaren prettig vinden aan de eigen buurt, * (meer antwoorden mogelijk) 16% 15% 10% 10%

Grafiek 20.1a Belangrijkste aspecten die Leidenaren prettig vinden aan de eigen buurt, * (meer antwoorden mogelijk) 16% 15% 10% 10% 20 ONDERHOUD EN NETHEID EIGEN BUURT In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de prettige en de mindere prettige kanten van de openbare ruimte in de eigen buurt of wijk. Vervolgens wordt gekeken hoe men verschillende

Nadere informatie

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Afdeling Projectontwikkeling 10 januari 2011 Aantal aanwezigen Locatie Ca 17 personen Aula in De Heemlanden

Nadere informatie

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D Stadjers over fietsen in Groningen Een Stadspanelonderzoek Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling voor en uitvoering van beleidsgericht

Nadere informatie

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 2 INLEIDING Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag stemmen op een politieke partij. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen

Nadere informatie

Wijkraadpleging 2006 Utrecht-Noordoost

Wijkraadpleging 2006 Utrecht-Noordoost Wijkraadpleging 2006 Utrecht-Noordoost Rapportage: DIMENSUS beleidsonderzoek Maart 2007 Projectnummer 265 Inhoud 1 Inleiding 2 2 Wat vinden bewoners het belangrijkste in Noordoost 3 3 Wijkspecifieke aspecten

Nadere informatie

Gemeente Breda. Waardering LED-verlichting. SSC Onderzoek en Informatie. Verschuurstraat en Rochussenstraat

Gemeente Breda. Waardering LED-verlichting. SSC Onderzoek en Informatie. Verschuurstraat en Rochussenstraat Gemeente Breda SSC Onderzoek en Informatie Waardering LED-verlichting Verschuurstraat en Rochussenstraat Publicatienummer: 1541 Datum: April 2009 In opdracht van: Gemeente Breda, Directie Buitenruimte

Nadere informatie

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag Bijlage 8 Enquête Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag documenttitel: BIJLAGE 8 ENQUÊTE ANALYSE- EN OPLOSSINGSRICHTINGENFASE MIRT-ONDERZOEK BEREIKBAARHEID

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Onderhoud en netheid van de eigen buurt

Hoofdstuk 15 Onderhoud en netheid van de eigen buurt Hoofdstuk 15 Onderhoud en netheid van de eigen buurt Samenvatting Leidenaren vinden, evenals voorgaande jaren, het groen in de wijk en de inrichting van de wijk de belangrijkste aspecten die een wijk of

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek Houtense kermis. Den Dolder, 01 december 2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Tirza König

Gemeente Houten Onderzoek Houtense kermis. Den Dolder, 01 december 2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Tirza König Gemeente Houten Onderzoek Houtense kermis ADV Market Research B.V. Den Dolder, 01 december 2008 Ir. Martine van Doornmalen Drs.Tirza König Het auteursrecht op dit rapport berust bij ADV Market Research

Nadere informatie

Evaluatie hinder bij wegwerkzaamheden

Evaluatie hinder bij wegwerkzaamheden Evaluatie hinder bij wegwerkzaamheden Projectnummer: 10203 In opdracht van: Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer drs. Merijn Heijnen dr. Willem Bosveld Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL

Nadere informatie

LeidenPanel. Centrummarkt. BELEIDSONDERZOEK I I

LeidenPanel. Centrummarkt. BELEIDSONDERZOEK I I LeidenPanel Centrummarkt BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding De Leidse weekmarkt op woensdag en zaterdag in het centrum van Leiden is van oudsher

Nadere informatie

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet Naam: Groep: LES 1 - WERKBLAD 1 Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet 1. OP STAP Bekijk het clipje: Op stap. Mensen gaan naar hun werk, naar school of op bezoek bij familie. Ze gaan boodschappen doen, naar

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Winkelgebied De Brier (Woonmax)

Winkelgebied De Brier (Woonmax) Winkelgebied De Brier (Woonmax) 9 april 2017 1 De Brier Ongeveer 15 jaar geleden is een start gemaakt met het winkelgebied De Brier (Woonmax) in Venray. 100% 90% 80% 70% 60% 50% 30% 0% 1. Koopt u wel eens

Nadere informatie

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025 Lekker Wonen in Losser Losser op weg naar 2025 Als ik eens te laat ben, stuur ik de buurvrouw een berichtje en neemt zij mijn kinderen mee uit school. Dat is hier heel normaal. Losser: ingetogen dorp in

Nadere informatie

Onderzoek Bereikbaarheid Cronjéstraat

Onderzoek Bereikbaarheid Cronjéstraat Onderzoek Bereikbaarheid Cronjéstraat Gemeente Haarlem (Onderzoek en Statistiek, dr. J.M. Kersloot ) Datum: 11 december 2012 1. Aanleiding Bij de gemeente Haarlem leeft de vraag in welke mate het winkelend

Nadere informatie

Concept Report. Rob Duits. Klas Rood

Concept Report. Rob Duits. Klas Rood Concept Report Rob Duits Klas Rood Kernidee Een touchvriendelijke en interactieve gids van bezienswaardigheden voor op de mobiele smartphone. Functionaliteit Deze touchvriendelijke en interactieve gids

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: xx In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. We vragen u daarover een oordeel te geven door middel van een rapportcijfer op

Nadere informatie

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1

Leefbaarheidsenquête ALGEMENE VRAGEN. Dorpnr.: 1 Dorpnr.: 1 Leefbaarheidsenquête In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. Hier kunt u een oordeel over geven door middel van een cijfer van 1 (zeer negatief) t/m 10

Nadere informatie

Resultaten fietsenquête

Resultaten fietsenquête Resultaten fietsenquête Geslacht 16% meer mannen dan vrouwen hebben deze enquête beantwoord. 1 Leeftijd Minder jonge mensen hebben de enquête ingevuld. Zij zijn dus ondervertegenwoordigd in de resultaten

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Meer Lauwe on Light?

Meer Lauwe on Light? Onderzoeksrapport studenten ; Meer? Rapport gemaakt door : Marvin van Dinteren Erik de Veer Jelle Schenkels Freek Hogenkamp 4 september 2008 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Werkwijze blz. 3 Verwerking blz.

Nadere informatie

Jongerengemeenteraad

Jongerengemeenteraad Verslag Ruimte, Economie en Duurzaamheid Verslag van Jongerengemeenteraad Vergaderdatum 3 juli 2019 Aanwezig Jongerengemeenteraad, ambassadeur raadsleden, ambtelijke ondersteuning Afwezig Verslaglegging

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen 1 en 10, waarbij een hoog cijfer betekent

Nadere informatie

Eindverslag. Ivan de Kok Rianne Jongebloed Bart van den Heiligenweg Stefan van der Voort. Document Eindverslag Versie 1.0

Eindverslag. Ivan de Kok Rianne Jongebloed Bart van den Heiligenweg Stefan van der Voort. Document Eindverslag Versie 1.0 Eindverslag Ivan de Kok Rianne Jongebloed Bart van den Heiligenweg Stefan van der Voort Document Eindverslag Versie 1.0 Inleiding De Wibautstraat bestempeld als lelijkste straat van Amsterdam, maar waarom

Nadere informatie

Schiedam, 5 november Aan: het college en de gemeenteraad van Schiedam. Geachte collega's, geacht college,

Schiedam, 5 november Aan: het college en de gemeenteraad van Schiedam. Geachte collega's, geacht college, GROEN: Schiedam, 5 november 2008 Aan: het college en de gemeenteraad van Schiedam Geachte collega's, geacht college, In het voorjaar 2008 hebben GroenLinks en D66 een passantenonderzoek uitgevoerd in het

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid 1 Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen Voetgangersvoorzieningen Fietsvoorzieningen Bomen Algemeen Opmerkingen Resumé

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

Invloed van koffie op bedrijfsimago

Invloed van koffie op bedrijfsimago Invloed van koffie op bedrijfsimago Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van PouchDirect, een internationale leverancier van hoogwaardige stazakken en koffiezakken. De doelstelling van het onderzoek

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Basisschool

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Basisschool Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 06-09-2017 - Basisschool Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Tijdens de straatinterviews ontbraken de kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar ook

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u graag een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

De binnenstad is een woongelegenheid in een stedelijk centrum, omdat daar minder en dure woningen zijn, en veel horeca, winkels en kantoren.

De binnenstad is een woongelegenheid in een stedelijk centrum, omdat daar minder en dure woningen zijn, en veel horeca, winkels en kantoren. Praktische-opdracht door Mere 1507 woorden 11 juni 2015 7 3 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand Stap 2 Een wijk kiezen Wij kozen de Binnenstad! Dit leek ons een interessante wijk om te

Nadere informatie

België. Jopie Euwe-Beaufort (links)

België. Jopie Euwe-Beaufort (links) België De afgelopen negen jaar mocht ik wonen in de hoofdstad van Europa. Zag ik voorheen Antwerpen als de mooie gezellige stad van België en Brussel als een grauw en grijs bestuursbolwerk, vanaf de eerste

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt steeds: een hoger cijfer

Nadere informatie

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen

Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen Resultaten gebruikersenquête Zwerfkei Licht door de bomen De enquête is opgesteld door: Marijke van Winsum-Westra, Secretaris wijkplatform Hoogenhof Met medewerking van: Tom van Zuijlen, wonend in de Zwerfkei

Nadere informatie

Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam

Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam Bezoekersenquête boerenmarkten in Den Haag, Delft en Schiedam Martijn Epskamp Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) januari 2010 In opdracht van ds+v (gemeente Rotterdam) en provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2016

Fietsen in Groningen 2016 B A S I S V O O R B E L E I D Fietsen in Groningen 2016 Laura de Jong Onderzoek en Statistiek Groningen, april 2016 Fietsen in Groningen 2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Fietsen in Groningen 2016 4 2.1 Respons

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1

Persoonlijke situatie. Buurtnummer 1 Buurtnummer 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. Bij het onderzoeken van de leefbaarheid, is het waardevol om te weten

Nadere informatie

Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS

Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS Conclusie enquête 2015 onder vrijwilligers SWS De meeste vragen in de enquête zijn gesloten vragen. De vrijwilligers konden de stellingen beoordelen m.b.v. een zevenpunts Lickertschaal. In dit document

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

8,7. Praktische-opdracht door een scholier 1654 woorden 1 juli keer beoordeeld. Aardrijkskunde

8,7. Praktische-opdracht door een scholier 1654 woorden 1 juli keer beoordeeld. Aardrijkskunde Praktische-opdracht door een scholier 1654 woorden 1 juli 2004 8,7 9 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Aardrijkskunde PO: Ruimtelijk verschijnsel uit de omgeving Voor deze opdracht ga ik het imago van

Nadere informatie

Huizen. Vier slaapkamers. Groene omgeving. Onderhoudsvriendelijk. Rustige woonwijk. Garage. Thomas a Kempislaan 6, 5643 NT Eindhoven H51

Huizen. Vier slaapkamers. Groene omgeving. Onderhoudsvriendelijk. Rustige woonwijk. Garage. Thomas a Kempislaan 6, 5643 NT Eindhoven H51 Huizen vanhendriks Thomas a Kempislaan 6, 5643 NT Eindhoven Groene omgeving Rustige woonwijk Onderhoudsvriendelijk Vier slaapkamers Garage H51 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Referentieonderzoek Oude Noorden

Referentieonderzoek Oude Noorden Referentieonderzoek Oude Noorden Positie van de wijk. Het Oude Noorden ligt ten noorden van Rotterdam Centraal. Het is ongeveer 15 minuten lopen of je kan de tram pakken die via de druk bereden straat

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Doe mij maar het gras

Doe mij maar het gras BASIS VOOR BELEID Doe mij maar het gras Het Stadspanel over het Noorderplantsoen Doe mij maar het gras Het Stadspanel over het Noorderplantsoen Erik van der Werff Laura de Jong Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij

Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij Resultaten buurtonderzoek Zorg Dichtbij In april 2014 is Zorggroep Ter Weel in Goes en Reimerswaal gestart met het project Zorg Dichtbij. Dit project heeft als doel een structurele samenwerking met andere

Nadere informatie

KWALITEITSMETER VEILIG UITGAAN. Enquête Uitgaansgebied Apeldoorn UITGAANSPUBLIEK

KWALITEITSMETER VEILIG UITGAAN. Enquête Uitgaansgebied Apeldoorn UITGAANSPUBLIEK LOCATIE:. KWALITEITSMETER VEILIG UITGAAN Enquête Uitgaansgebied Apeldoorn UITGAANSPUBLIEK Datum:. Vrijdagavond uur Zaterdagavond uur Eerst een paar algemene vragen over uitgaan: 1. Is dit de eerste keer

Nadere informatie

Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg

Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg Rapportage enquête winkelstraat Raadhuisstraat en Binnenweg 12 maart 2016 Inleiding De winkelstraat Binnenweg Raadhuisstraat is al jarenlang onderwerp van gesprek. Er zijn al diverse onderzoeken geweest,

Nadere informatie

Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014

Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014 Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014 Aanleiding In nuari kreeg de bewonerscommissie van verschillende bewoners vragen over veiligheid. Op dat moment lagen de autobranden rond de arwisseling nog vers in

Nadere informatie

BEELD DOELGROEPEN BIJ AMBITIES EDE 2025

BEELD DOELGROEPEN BIJ AMBITIES EDE 2025 BEELD DOELGROEPEN BIJ AMBITIES EDE 2025 ACHTERGROND EN OPZET VRAAGGESPREKKEN Hoe kijken bewoners tegen de ambities van Ede 2025 aan? Wat zou Ede aantrekkelijk maken om hier als niet-edenaar te komen wonen,

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is.

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is. Enquête Kort Haarlem In totaal hebben 151 mensen de enquête teruggestuurd, dit is een goede respons voor deze steekproef. Deze mensen zijn ingedeeld in vier gebieden binnen de wijk Kort Haarlem: - Witte

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 8 t/m 11. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers.

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 8 t/m 11. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers. Rapport monitor Opvang asielzoekers week 8 t/m 11 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 18 maart 2016 Projectnummer: 20672 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting Resultaten

Nadere informatie

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier KLANT IS KONING Resultaten Om een beter beeld te krijgen over de meningen omtrent de nieuwe invulling van het Beekstraatkwartier in Weert

Nadere informatie

5,5. Werkstuk door een scholier 1890 woorden 25 juni keer beoordeeld. Aardrijkskunde

5,5. Werkstuk door een scholier 1890 woorden 25 juni keer beoordeeld. Aardrijkskunde Werkstuk door een scholier 1890 woorden 25 juni 2008 5,5 10 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde INLEIDING Deze P.O. bestaat uit hoofd- en deelvragen. Ik ga dit onderzoek uitvoeren in mijn eigen omgeving;

Nadere informatie

Operatie Periscoop Frederik Hendrik

Operatie Periscoop Frederik Hendrik Operatie Periscoop Frederik Hendrik Het perspectief van kinderen op de openbare ruimte Nav de herinrichting en het verdwijnen van 350 parkeerplekken. Wat vinden kinderen belangrijk? Hoe ziet de buurt

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander

Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Buurtenquête Walhof, Roessingh, t Sander Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Huurprijs 795 Per maand

Huurprijs 795 Per maand Huurprijs 795 Per maand Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum West Adres: Tussen de Bogen 77 Postcode: 1013 JB Parkeergelegenheid: Parkeren is mogelijk

Nadere informatie

Rapport nieuwe drank- en horecawet

Rapport nieuwe drank- en horecawet Rapport nieuwe drank- en horecawet Inhoud Voorwoord 3 Inleiding 4 Enquête 5 Bevindingen 5 Aanbevelingen 7 Vragenlijst enquête 8 1 Colofon Jongerenraad JONG Roosendaal Bloemenmarkt 12 4701 JB Roosendaal

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Enquête Burgertevredenheidsonderzoek Onderzoek naar de dienstverlening van de gemeente Vlagtwedde

Enquête Burgertevredenheidsonderzoek Onderzoek naar de dienstverlening van de gemeente Vlagtwedde Enquête Burgertevredenheidsonderzoek Onderzoek naar de dienstverlening van de gemeente Vlagtwedde De gemeente Vlagtwedde wil graag uw mening weten over verschillende onderwerpen binnen de gemeente en heeft

Nadere informatie

STEDEN- ONDERZOEK EXPERIENCE VALUE VLAAMSE PROVINCIEHOOFDSTEDEN

STEDEN- ONDERZOEK EXPERIENCE VALUE VLAAMSE PROVINCIEHOOFDSTEDEN STEDEN- ONDERZOEK EXPERIENCE VALUE VLAAMSE PROVINCIEHOOFDSTEDEN OPZET OPZET Brandhome voerde in januari 2018 onderzoek naar de experience value van de Vlaamse provinciehoofdsteden (Brugge, Gent, Antwerpen,

Nadere informatie

Interviews klanten en passanten op donderdag en zaterdag Door professionals 58 interviews totaal 63 mensen totaal (soms in tweetallen geïnterviewd)

Interviews klanten en passanten op donderdag en zaterdag Door professionals 58 interviews totaal 63 mensen totaal (soms in tweetallen geïnterviewd) Interviews klanten en passanten op donderdag en zaterdag Door professionals 58 interviews totaal 63 mensen totaal (soms in tweetallen geïnterviewd) Geslacht Geslacht Man 24 Vrouw 18 Onbekend 16 Leeftijd

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Samenvatting De binnenstad van Leiden krijgt een voldoende (7,1) van de Leidenaren. Wanneer wordt gevraagd naar de ontwikkeling van de afgelopen twee jaar, dan geven meer

Nadere informatie

Resultaten overzicht enquête Stadspolders/Oudelandshoek

Resultaten overzicht enquête Stadspolders/Oudelandshoek Resultaten overzicht enquête Stadspolders/Oudelandshoek Vraag 1: herkomst respondent A Stadspolders 138 B Vissershoek 39 C Oudelandshoek 76 - geen antwoord 0 253 Opmerkingen: geen Pagina 1 van 13 Vraag

Nadere informatie

zeer ontevreden NVT weet niet

zeer ontevreden NVT weet niet Bijlage 1 Tabellen Tabel 1a Tevredenheid over aspecten (Basis = alle respondenten waar betreffende voorziening in de woonomgeving aanwezig is) zeer tevreden tevreden neutraal ontevreden zeer ontevreden

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Zuid Buurt: De Pijp/Rivierenbuurt Adres: Rustenburgerstraat 381-1 Postcode: 1072 GV Bruto Prijs: 1.109,82 Netto Prijs: 1.100,- Servicekosten:

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Fietsgebruik

Hoofdstuk 21. Fietsgebruik Hoofdstuk 21. Fietsgebruik Samenvatting Om meer inzicht te krijgen in het fietsgebruik ten opzichte van andere vervoermiddelen is voor vier bestemmingen binnen Leiden gevraagd welk vervoermiddel inwoners

Nadere informatie

Ziekmakers zie je niet, keukenblunders liggen op de loer! Voedingscentrum

Ziekmakers zie je niet, keukenblunders liggen op de loer! Voedingscentrum Ziekmakers zie je niet, keukenblunders liggen op de loer! Voedingscentrum augustus 2015 Kantoor Groningen: Westerkade 15-5, 9718 AS Groningen, T: 050 3657672 Kantoor Haarlem: Nieuwe gracht 3, 2011 NB Haarlem,

Nadere informatie

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel

Gebruik en waardering van het open water in Leiden. Uitkomsten peiling LeidenPanel Gebruik en waardering van het open water in Leiden Uitkomsten peiling LeidenPanel Colofon Serie Statistiek 2012 / 11 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) Postbus

Nadere informatie

Tabel 1: Stellingen Fysieke voorzieningen en Sociale contacten in woonbuurt (%)

Tabel 1: Stellingen Fysieke voorzieningen en Sociale contacten in woonbuurt (%) Leefbaarheid Tabel 1: Stellingen Fysieke voorzieningen en Sociale contacten in woonbuurt (%) mee eens niet mee eens Geen neutraal Wegen, paden en pleintjes goed onderhouden 51 21 25 3 Perken, plantsoenen

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival

Onderzoek Inwonerspanel: Geinbeat (Cityplaza) Festival 1 (12) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 26 maart kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.155 personen) een e-mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

Straten in Groningen

Straten in Groningen Straten in Groningen Laura de Jong Januari 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl Inhoud Inhoud... 1 Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Verschillende groepen... 4 2.2 Tevredenheid

Nadere informatie

VRAGENLIJST BEZOEKERS

VRAGENLIJST BEZOEKERS VRAGENLIJST BEZOEKERS 1. HOE VAAK BEZOEKT U GEMIDDELD DIT WINKELGEBIED? Ik kom hier voor het eerst Minder dan 1x per maand Één keer per maand Één keer per week Meerdere keren per week Dagelijks 2. OP WELKE

Nadere informatie

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Samenvatting De Westfriese gemeenten hebben in samenwerking met onder meer de politie

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Beoordeling verloedering in eigen wijk

Hoofdstuk 6. Beoordeling verloedering in eigen wijk Hoofdstuk 6. Beoordeling verloedering in eigen wijk Samenvatting Voor het derde achtereenvolgende jaar is middels een open vraag onderzocht aan welke zaken de Leidse burgers zich wel eens ergeren in de

Nadere informatie

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid Resultaten gemeentebeleidsmonitor 217 Veiligheid en leefbaarheid 1. Inleiding Om de twee jaar wordt er een onderzoek, de zogeheten gemeentebeleidsmonitor, uitgevoerd onder de inwoners naar verschillende

Nadere informatie