Referentieonderzoek Oude Noorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Referentieonderzoek Oude Noorden"

Transcriptie

1 Referentieonderzoek Oude Noorden Positie van de wijk. Het Oude Noorden ligt ten noorden van Rotterdam Centraal. Het is ongeveer 15 minuten lopen of je kan de tram pakken die via de druk bereden straat Bergweg door het Oude Noorden gaat. Via het Noorden is de wijk makkelijk te bereiken door afslag 14 Rotterdam of afslag 15 Crooswijk op de A20. Ontsluiting. De ontsluiting van de wijk is goed. De buurt wordt ontsloten door de Noordsingel, de Zaagmolenkade, de Bergweg en een aantal parallel lopende grote wegen horizontaal door de buurt. In deze zogeheete ontsluitingswegen heerst een grote wegcapaciteit. De hoofdwegen zijn - Noordsingel - Zwart Janstraat - Gerard Scholtenstraat - Zaagmolenstraat - Hooglandstraat - Soetendaalseweg De hoofdwegen zijn op de kaart geel gekleurd. Bestemmingen. Natuurpark zwaanshalspark gelegen in het oosten. Massaopbouw. Er is sprake van een massaopbouw, er zijn alleen maar portiekwoningen van ongeveer 4 verdiepingen hoog. Voorzieningen. Er zijn veel voorzieningen in het Oude Noorden. De Zwart Janstraat is op de beganegrond ingedeeld als winkelstraat, het is een drukke straat met vele winkels. (Juweliers, Groenteboeren, Mac Donalds, Meubellzaken, etc) Er zijn ook supermarkten in de wijk: Bas van der Heijden Bergweg en Albert Heijn Benthuizerstraat. Het Oude Noorden bevat een aantal grote pleinen die nuttig zijn ingedeeld (o.a.) Noordplein Op dit plein staan veel bomen die zorgen voor een goede groenvoorziening in dit gedeelte van de wijk. Aan de rand van het plein zitten een aantal kroegen die een aardig aantal mensen trekken, doordat het plein aansluit op de Zaagmolenkade vinden mensen het een belangrijke plek in de wijk. Het is er mooi en rustgevend qua uitzicht, maar ook lopen er een hoop mensen rond.

2 Bleiswijkplein Brancoplein Groenvoorzieningen. Er is weinig groenvoorziening in de wijk. Er staan op de stoep op enkele plaatsen een ingegraven boom en alleen op de pleinen is gebruikgemaakt van een paar lage bosjes als functie voor de groenvoorziening. Ook heeft het Oude Noorden het zwaanshalspark, maar die ligt meer in het noorden aan de rotte dus heeft dit weinig toevoer als je midden in de wijk bent en een wilgenplantsoen. Dit plantsoen ligt midden tussen de woningen en zorgt voor een groen zicht. Het te weinig groenvoorziening leidt tot vol gepoepte straten wat een negatieve uitstraling is van de stad. Parkeervoorzieningen. In de straten zelf word gebruik gemaakt van fileparkeren, waarbij de pleinen juist insteekparkeervakken rondom heeft. Hier kunnen dus meer auto s kwijt dan de straten zelf. In heel de wijk is er betaald parkeren. (afbeelding 3 en 4)

3 Verkeerssoorten. Auto, Fiets, Bus en Tram Woningsoorten/typen. Portiekwoningen van 4 lagen. Aantal woningen per soort. Alleen maar portiekwoningen. Aantal parkeerplaatsen per woning. Er zijn relatief weinig parkeervoorzieningen. De straten hebben door het fileparkeren een laag aantal parkeerplaatsen per woning. Door de winkelcentra in de buurt wordt hier niet alleen geparkeerd door de bewoners. Bij de pleinen in de wijk is het insteekparkeren, hierdoor is er hier sprake van een hoger percentage. Door heel de wijk heen is er ongeveer 1 parkeerplaats per woning. Extra punten. - Wegenstructuur ingewikkeld - Buurt wordt slecht onderhouden - Ruimtes kunnen beter worden ingedeeld. - Alle voorzieningen in de wijk Wegenstructuur ingewikkeld. Zoals je kan zien op de vereenvoudigde plattegrond van het ouden noorden is de wegenstructuur erg ingewikkeld. Ook is het hierdoor een chaos in de wijk in de drukke straten. De hoofdwegen die door de wijk lopen vertakken meerdere malen en zijn soms ook opeens eenrichtingsverkeer. Buurt word slecht onderhouden. Er is veel rommel in de buurt. Het geeft een smerige uitstraling door de hoeveelheid. Ook de hondenpoep op de straten is erg hoog in verhouding met andere wijken, hierdoor is het niet prettig om op de stoep te lopen en moet je voor je blijven kijken. Naast dit is ook het verouderde straatwerk opgevallen. Alleen de hoofdwegen zijn opnieuw gelegd, maar de stoep en de zijwegen lopen erg scheef en vertonen oneffenheden. Ruimtes kunnen beter worden ingedeeld. Er is slecht gebruik gemaakt van de ruimtes, de straten zijn erg saai, waarbij de pleinen enigsinds leven in de wijk brengen.

4 Alle voorzieningen in de wijk. De wijk heeft alles inbegrepen. De wijk bevat: - winkelcentra - Nachtwinkel - Schoolgemeenschap (Basisschool) (afbeelding 1) - Schoolgemeenschap (Middelbare school) - Snackbar - Restaurants / cafés Straatdoorsnede Zwart janstraat (Verwijzing naar bijlage 2)

5 Gedeelte Oude Noorden Doordat de wijk het oude noorden zo groot is en de locatie zelf erg klein heb ik besloten om ook nog eens in te zoomen in de wijk. Hiervoor heb ik het zuidelijke gedeelte genomen. Dat van de Zwartjan straat tot de Noordsingel loopt. Zie hieronder het gebied. Plattegrond 1: Een kale weergave van zuidelijke gedeelte Wanneer je inzoomt en een gedeelte van de wijk pakt zie je al gauw dat de wijk erg dicht bebouwd is. Op het kaartje hieronder is aangegeven: De gebouwen rood De pleinen - Grijs Plattegrond 2 : Een weergave hoe de bebouwing is neergezet

6 De wijk is beter in kaart te brengen zonder de drukke bebouwing. Hieronder is een kaart aangegeven van de structuur van de wijk. De bebouwing is niet aangegeven. Hieronder is het volgende te zien: Hoofdwegen Geel Water Blauw Pleinen Grijs Ontsluitingen - Lichtblauw Plattegrond 3 : Een weergave van de structuur Hier is een totaalbeeld gegeven van dit gedeelte. Je ziet dat het gedeelte hoofdzakelijk bestaat uit bebouwing en er nauwelijks groen is. Het enige groen zijn de bomen die zijn ingegraven in de stoep en in de pleinen Plattegrond 4 : Een totaal beeld van het gedeelte

7 Afbeelding 1. 1 van de 3 basisscholen in de wijk gevestigd aan het Brancoplein waardoor geen schoolplein nodig is. Afbeelding 2. De politie hangt dit bord op omdat het niet zo Goed met de wijk is gesteld. Afbeelding 3. Om de pleinen heen heb je insteek parkeervakken. Dit zorgt voor meer verkeervoorzieningen. (Bleiswijkplein) Afbeelding 4. Bij de wegen is er gebruikgemaakt van file- Parkeervakken. Door heel de wijk is betaald parkeren. (Zwart Janstraat) Afbeelding 5. Door de criminaliteit in de buurt en de chaotische fietsen tegen te gaan zijn dit soort fietsenhokken met sleutels geplaatst Afbeelding 6. Er is een nachtwinkel gevestigd in het ouden Noorden en de tram gaat dwars door de wijk heen.

8 Bijlage 1

9 Bijlage 2

10 Bijlage 3 Willem Nicolaas Rose Willem Nicolaas Rose was de stadsarchitect van de gemeente Rotterdam van 1839 tot De visie van deze stadsarchitect heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van Rotterdam vanaf Van 1855 tot 1877 was hij ingenieur-adviseur van de Gemeente Rotterdam en van 1858 tot 1867 was hij tevens Rijksbouwmeester. In 1878 werd door B&W Rotterdam de Rosestraat naar hem vernoemd. Meer dan eeuw later, in 1996, volgden de Rosebrug, Rosetunnel en Rosepark. Architectuur Er zijn veel bouwstijlen in het Oude Noorden te vinden. De opvallendste stijl is die van rond 1900, wanneer de bouw en woningtoezicht flink matregelen trokken. Er is erg compact gebouwd door middel van portiekwoningen om zoveel mogelijk inwoners per vierkante kilometer te krijgen. Portiekwoningen Portiekwoningen zijn woningen met een gemeenschappelijk open trappen huis aan de straatzijde. Vaak zijn de woningen links en rechts van het trappenhuis gespiegeld. Portiekwoningen werden vroeger gebouwd om zoveel mogelijk mensen op een bepaalde oppervlakte te krijgen. Tegenwoordig worden er haast geen portiekwoningen meer gebouwd, omdat de flats veel populairder zijn geworden d.m.v. de mechanische lift waardoor je hoger kan bouwen. Wel worden er nog portiekwoningen gerenoveerd en dat is vooral in het Oude Noorden van toepassing. Het Oude Noorden van nu. Er wordt tegenwoordig veel gerenoveerd in het Oude Noorden. Hoofdzakelijk zijn dit de portiekwoningen omdat die met grootte getallen zijn neergezet. Er is geen ruimte om te slopen en nieuwbouw neer te zetten, waardoor er gauw aan renovatie word gedacht. Wanneer je door het Oude Noorden rijdt zie je veel renovatie. Ook zie je veel dicht getimmerde woningen. Er heerst nu een hoge criminaliteit vergeleken vroeger dat veel problemen geeft voor de woningbouw. De open trappenhuizen zijn allemaal voorzien van deuren. Toekomst van Oude Noorden. De leefbaarheid van de stad moet omhoog, omdat er criminaliteit heerst en het barst van de werkloze. Volgens veel bewoners zou er meer groen moeten komen in de wijk. De bewoners in de wijk beweren dat hun huizen vaak niet hebben wat ze zoeken. Er moet flink wat gedaan worden om het oude Noorden een goeie opknapbeurt te geven, het oude Noorden moet volgens de wooncorporatie Woonstad Rotterdam aantrekkelijker worden door ruimte te bieden voor theater en muziek. Door de ruimtes tussen de huizen aantrekkelijk te maken voor kinderen. Door huizen te bouwen voor verschillende soorten mensen die graag in het Oude Noorden willen wonen, en daardoor ook in de wijk blijven en door bewoners met elkaar in contact te brengen.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting In dit verslag heb ik het over de ontsluitingsmogelijkheid via een portiek. Hierin zal ik het hebben over wat een portiekontsluiting nou precies

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer Huizen vanhendriks Willem Hubertstraat 28, 5213 SV s-hertogenbosch 2-kamerappartement nabij stadscentrum Vloerverwarming in elke ruimte Heerlijk lichte woonkamer Nette keuken en moderne badkamer Gratis

Nadere informatie

Heilige Geeststraat 1, Roermond

Heilige Geeststraat 1, Roermond Heilige Geeststraat 1, Roermond Algemene informatie Straat: Heilige Geeststraat 1 Postcode: 6041GB Stad: Roermond Perceeloppervlakte: 116 m² Woonoppervlakte: 234 m² Volume: 632 m³ Bouwjaar: 1881 Type:

Nadere informatie

Veldwerk Haarlem Aardrijkskunde. Naam:.

Veldwerk Haarlem Aardrijkskunde. Naam:. Veldwerk Haarlem Aardrijkskunde Naam:. Klas:... De opzet: Op 11 juni gaan wij voor de vakken geschiedenis en aardrijkskunde naar Haarlem. De aardrijkskunde opdracht gaan jullie voor een deel in de klas/thuis

Nadere informatie

Grachtengordel Amsterdam

Grachtengordel Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Door AnnaRosa Klaver, Dorian Rijsdijk, Isaac Blom en Yvonne Dijksterghuis, 2B Klas van mr. Van Montfoort Veel van de Amsterdamse grachtenpanden zijn gebouwd in of na de 17e eeuw,

Nadere informatie

Digipanel Theater aan de Parade

Digipanel Theater aan de Parade Digipanel Theater aan de Parade Oktober 2011 Afdeling O&S Gemeente s-hertogenbosch Inleiding Het Theater aan de Parade is bijna 40 jaar oud. Op veel punten voldoet het niet meer aan de eisen die voorstellingen

Nadere informatie

Koop bedrijfspand op Xenonweg 0 ong te Amersfoort kosten koper

Koop bedrijfspand op Xenonweg 0 ong te Amersfoort kosten koper Koop bedrijfspand op Xenonweg 0 ong te Amersfoort 1175000 kosten koper Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website: http://www.mvgm.nl Omschrijving

Nadere informatie

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Memo datum: 23 juli 2018 aan: Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: betreft: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Vraagstelling De locatie Sint Ermelindishof ligt al jaren verlaten en armoedig

Nadere informatie

Huizen. Nette keuken en ruime badkamer. 3-kamerappartement nabij stadscentrum. Heerlijke lichte woonkamer. Vloerverwarming in elke ruimte

Huizen. Nette keuken en ruime badkamer. 3-kamerappartement nabij stadscentrum. Heerlijke lichte woonkamer. Vloerverwarming in elke ruimte Huizen vanhendriks Willem Hubertstraat 68, 5213 SV s-hertogenbosch 3-kamerappartement nabij stadscentrum Vloerverwarming in elke ruimte Heerlijke lichte woonkamer Nette keuken en ruime badkamer Gratis

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 7: parkeren in Capelle maart 203 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 7 e peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Te Huur: winkelruimte. 1.672 m² (vanaf 250 m²)

Te Huur: winkelruimte. 1.672 m² (vanaf 250 m²) Te Huur: winkelruimte 1.672 m² (vanaf 250 m²) De Stadswachter, gelegen in het hart van Tilburg. TILBURG CENTRUM Winkelen in de zesde grootste stad van Nederland. Het centrum van Tilburg biedt een varierend

Nadere informatie

SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats

SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats SP IJsselstein - Buurtonderzoek Lanceerplaats Buurtonderzoekers: Andrea Poppe, Feiko Noorderhaven, Helga Boterman, Patrick van Etten Schrijver verslag: Patrick van Etten Op 08.02.2014 hebben vier leden

Nadere informatie

Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving

Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving Deze checklist is tot stand gekomen ten behoeve van het onderzoeksproject Wijk en Jeugd, waar gekeken wordt naar de fysieke (in)activiteit van kinderen

Nadere informatie

tussen centrum en groen wonen IN DE BOCHT NIETAP

tussen centrum en groen wonen IN DE BOCHT NIETAP tussen centrum en groen wonen IN DE BOCHT NIETAP Situatie en ligging CENTRUM OP LOOPAFSTAND ROTTINGHUIS AANNEMINGSBEDRIJF BV REALISEERT IN NIETAP ELF EENGEZINSWONINGEN DIE RUIM, LICHT EN OOK DUURZAAM ZIJN.

Nadere informatie

Een licht en compact appartement in hip Oud-West

Een licht en compact appartement in hip Oud-West Een licht en compact appartement in hip Oud-West Jacob van Lennepstraat 27-I-voor in Amsterdam De eerste indruk: Een ontzettend licht en goed onderhouden appartement in de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam.

Nadere informatie

Hart van Haaksbergen. Ter. Wonen in het. stijlvolle appartementenkuile

Hart van Haaksbergen. Ter. Wonen in het. stijlvolle appartementenkuile Wonen in het Hart van Haaksbergen 16 Ter stijlvolle appartementenkuile Genieten van Twente In en rondom Haaksbergen zijn veel bezienswaardigheden waar het hele jaar door toeristen op afkomen. Denk aan

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

Samen Bouwen in. Halsteren De Schans

Samen Bouwen in. Halsteren De Schans Samen Bouwen in Halsteren De Schans Heerlijk wonen in Halsteren Halsteren is een gezellig dorp op de Brabantse Wal met veel natuur en water in de nabije omgeving. In het gezellige dorpscentrum vindt men

Nadere informatie

1 Amsterdam, de opbouw van een stad

1 Amsterdam, de opbouw van een stad 1 Amsterdam, de opbouw van een stad 1 2 a Met de handel in specerijen in Oost-Indië. b Er waren nog geen moderne vervoermiddelen dus moesten de arbeiders naar de fabriek lopen. c Er kwamen regels voor

Nadere informatie

Koop bouwgrond op Xenonweg 0 ong te Amersfoort kosten koper

Koop bouwgrond op Xenonweg 0 ong te Amersfoort kosten koper Koop bouwgrond op Xenonweg 0 ong te Amersfoort 453750 kosten koper Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website: http://www.mvgm.nl Omschrijving

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08 Alle voorzieningen bij de hand! a Marskant 19 Postbus 483 7550 AL Hengelo Architect Van Wylick, Eindhoven Uitvoering Dura Vermeer, Hengelo Constructeur Schreuders, Hengelo Ouverture: 24 ruime eengezins

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Geestenberg. Henri van Abbestichting

Geestenberg. Henri van Abbestichting Henri van Abbestichting 1 Ligging in de stad Geestenberg ligt in het oosten van Eindhoven en vormt samen met Muschberg de wijk Herzenbroeken die deel uitmaakt van het stadsdeel Tongelre. Herzenbroeken

Nadere informatie

TUSSEN DE TORENS VAN DE MIDDELEEUWSE STAD

TUSSEN DE TORENS VAN DE MIDDELEEUWSE STAD Vooraf De ideale stad is veelzijdig en evenwichtig. In de ideale stad is het verkeer geen doel op zich, maar een middel om verschillende doelen te bereiken: de woning, de werkplek, het theater, het terras,

Nadere informatie

Tip: je kunt je antwoorden (liefst met een andere kleur) ook na iedere vraag invoegen en dan het gehele document afdrukken.

Tip: je kunt je antwoorden (liefst met een andere kleur) ook na iedere vraag invoegen en dan het gehele document afdrukken. Wiskunde in Schagen Dit is de beschrijving van de praktische opdracht voor wiskunde. Een deel doe je op school, een ander deel doe je in de stad. Op de grote kaart op de vorige bladzijde staan een aantal

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122375 Van Harderwijk naar Lelystad

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122375 Van Harderwijk naar Lelystad Fietsroute 122375 Van Harderwijk naar Lelystad Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats de poel De Poel Ede Gld Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt de poel De Poel Ede Gld Dichtstbijzijnde

Nadere informatie

Heerlijk genieten IN DE DIJK. Haaksbergen. Uw makelaar! centrum

Heerlijk genieten IN DE DIJK. Haaksbergen. Uw makelaar! centrum Heerlijk genieten In de Dijk IN DE DIJK Haaksbergen Uw makelaar! centrum Welkom in Haaksbergen Welkom in Haaksbergen HAAKSBERGEN, Ster in Twente Haaksbergen is een gemeente in het uiterste zuiden van Twente.

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Burgerpanel Velsen Winkelen

Burgerpanel Velsen Winkelen Gemeente Velsen Burgerpanel meting winkelen Vragenlijst 6 september 2012 Introductie e-mail Geacht panellid, Op 25 en 26 juni heeft een aantal winkeliers, samen met medewerkers van de gemeente en woningcorporaties,

Nadere informatie

Woningtypes Kastanje. Linde. Berk.

Woningtypes Kastanje. Linde. Berk. Energieneutraal wonen Ulft omenbuurt is onderdeel van wijk Vogelbuurt/iezenakker in Ulft. Woningtypes astanje. inde. erk. Wonen op een plek met toekomst! lomps bouwbedrijf gaat in omenbuurt 61 energiezuinige

Nadere informatie

Noordsingel 185 a ,- k.k. (incl. 1P) Noordsingel 185 c ,- k.k. (excl. P) Noordsingel 185 f ,- k.k. (excl. P)

Noordsingel 185 a ,- k.k. (incl. 1P) Noordsingel 185 c ,- k.k. (excl. P) Noordsingel 185 f ,- k.k. (excl. P) Noordsingel 185 a 780.800,- k.k. (incl. 1P) Noordsingel 185 c 639.000,- k.k. (excl. P) 639.000,- k.k. (excl. P) NOORDSINGEL AVENUE 185 Kenmerken Noordsingel 185a Vraagprijs 780.800,- k.k. inclusief 1 parkeerplaats

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

3025SE Rotterdam. 628,78 p/mnd. 51,99 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3025SE Rotterdam. 628,78 p/mnd. 51,99 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Robijn Willem van Zuylenstraat 102 3025SE Rotterdam Netto huur 628,78 p/mnd Servicekosten 51,99 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving Per direct is er een nette 3-kamerwoning met open keuken (elektrisch

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Kies 4 kinderen uit en zing de zeppelin. Rijd als een auto door de klas en geef iedereen een autodropje

Kies 4 kinderen uit en zing de zeppelin. Rijd als een auto door de klas en geef iedereen een autodropje Kies 4 kinderen uit en zing de zeppelin. Rijd als een auto door de klas en geef iedereen een autodropje Rijd als een auto achteruit door de klas en geef iedereen een autodropje Zing het liedje gaan we

Nadere informatie

Muiderpoortgebied, wat kan beter? Vertel!

Muiderpoortgebied, wat kan beter? Vertel! Muiderpoortgebied, wat kan beter? Vertel! Bewoners zijn de dragers van de lokale identiteit en moeten daarom op effectieve wijze worden betrokken bij de planontwikkeling. (uit: Startdocument Gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Inleiding Op 2 juli 2015 heeft de eerste informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed en ontwerper

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

Dorps wonen in de stad

Dorps wonen in de stad Dorps wonen in de stad 16 luxe appartementen Luxe wonen aan het groen In het compleet vernieuwde Boswinkel Oost in Enschede komt een kleinschalig appartementencomplex met 16 luxe appartementen. De appartementen

Nadere informatie

DOCENT. Thema: architectuur WONEN: TERUG IN DE TIJD! groep 5 en 6. Tip. Stadshagen

DOCENT. Thema: architectuur WONEN: TERUG IN DE TIJD! groep 5 en 6. Tip. Stadshagen DOCENT In het thema architectuur gaan op onderzoek uit naar de oude huizen die vroeger in en rondom het gebied stonden dat nu is. Ze vergelijken de bouwstijl van verschillende oude huizen met hun eigen

Nadere informatie

landmanserve Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen

landmanserve Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen landmanserve Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Jouw thuis. Heerlijk zonnige tuinen op het zuidwesten Van starter tot compleet gezin Stijlvol, ruim én

Nadere informatie

Groenstructuurplan. Publieksversie

Groenstructuurplan. Publieksversie Groenstructuurplan Publieksversie Leidschendam-Voorburg moet nóg groener. De gemeente wil een groene woonstad zijn. Vergeleken met gemeentes in de omgeving is er in onze gemeente al veel groen. Het bestaat

Nadere informatie

Renovatie Lanenflat Nieuw Crooswijk, Rotterdam

Renovatie Lanenflat Nieuw Crooswijk, Rotterdam Renovatie Lanenflat Nieuw Crooswijk, Rotterdam Programma Renovatie van de gevel en diverse bouwkunidge aanpassing Opdrachtgever Woonstad Rotterdam, OCNC Locatie Rotterdam, hoek Boezemlaan en Kerkhoflaan

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2013

Meest Gastvrije Stad 2013 Meest Gastvrije Stad 2013 Onderzoeksrapport BEREIKBAARHEID & INFORMATIE Colofon www.meestgastvrijestad.nl Samensteller: Van Spronsen & Partners horeca - advies Herenweg 83 2361 EJ Warmond T: 071-5418867

Nadere informatie

Buiten de binnenstad, binnen de gemeente Rhenen

Buiten de binnenstad, binnen de gemeente Rhenen Resultaten Parkeren Gemeente - Ondernemers Veldwerkperiode 22 februari - 3 maart 2016 Waar woont u? # % In de binnenstad 33 38% Buiten de binnenstad maar 32 37% 21 24% Totaal 86 100% Wat bent u? # % Pandeigenaar

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Tonnaer T.a.v. de heer B. Weekers Vonderweg 14 5616 RM EINDHOVEN Boxmeer, 7 oktober 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage parkeeronderzoek definitief versie D1 14083711 MGW.TON.PAR Geachte heer

Nadere informatie

Operatie Periscoop Frederik Hendrik

Operatie Periscoop Frederik Hendrik Operatie Periscoop Frederik Hendrik Het perspectief van kinderen op de openbare ruimte Nav de herinrichting en het verdwijnen van 350 parkeerplekken. Wat vinden kinderen belangrijk? Hoe ziet de buurt

Nadere informatie

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN Mattijs van t Hoff & Jeroen Laven (STIPO) Momenteel zetten veel steden in op de ontwikkeling van gebieden binnen de stad in plaats van slaperige suburbs erbuiten.

Nadere informatie

De nieuwe generatie stadskinderen. Ruimte maken voor opgroeien.

De nieuwe generatie stadskinderen. Ruimte maken voor opgroeien. Lopen loont, Ruimte voor 8-80, Rotterdam 04 juli 2017 De nieuwe generatie stadskinderen. Ruimte maken voor opgroeien. Sterke krimp (-10% of meer) Krimp (-10% tot -2,5%) Redelijk stabiel (-2,5% tot 2,5%)

Nadere informatie

architocht vmbo ontdek de gebouwen van heerlen centrum

architocht vmbo ontdek de gebouwen van heerlen centrum architocht vmbo ontdek de gebouwen van heerlen centrum 0 Algemene informatie Met deze Architocht ga je de gebouwen en een stuk geschiedenis van Heerlen centrum ontdekken. Vergeet niet een camera of je

Nadere informatie

Slaapkamer en badkamer beneden Centrale ligging, op loopafstand winkels en trein

Slaapkamer en badkamer beneden Centrale ligging, op loopafstand winkels en trein Huizen van Hoekstra & van Eck Geraniumstraat 13, 1338 XG Almere Slaapkamer en badkamer beneden Garage met oprit Naar eigen smaak af te werken Centrale ligging, op loopafstand winkels en trein H19 Kenmerken

Nadere informatie

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Inhoud presentatie 1. Aanleiding: - goede woningen - goede en vitale wijk 2. Programma (wat gaan we doen): Geleidelijke bloksgewijze aanpak - Van de woningen

Nadere informatie

haal alles uit het leven

haal alles uit het leven haal alles uit het leven Tussen Oosterbeek en Arnhem, tussen stad en natuur In Klingelbeek woon je tussen het groen van de Veluwe en de winkels in het centrum. Alles wat je nodig hebt, is in Arnhem-Noord

Nadere informatie

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit?

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? Voetpaden liggen niet altijd vlak en worden niet goed onderhouden. Fietspaden worden met name

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL

VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL Algemeen De gemeente Albrandswaard verkoopt een kavel voor een vrijstaand kantoor met uitstraling, gelegen op een unieke zichtlocatie aan

Nadere informatie

DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN

DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN DORPSVERNIEUWING IN PUTTEN FASE 1 21 HUURAPPARTEMENTEN BRINKSTRAAT De Brinkstraat wonen in het centrum van Putten! Een gezichtsbepalend nieuwbouwproject, dat een prominente plek in het centrum van Putten

Nadere informatie

Verslag startbijeenkomst cocreatie Laurentiushof 2 maart 2015

Verslag startbijeenkomst cocreatie Laurentiushof 2 maart 2015 Verslag startbijeenkomst cocreatie Laurentiushof 2 maart 2015 Aan de avond namen een kleine 50 mensen deel. Het merendeel isuit Weesp afkomstig en voor het grootste deel van een meer seniore leeftijd.

Nadere informatie

Oefening 1: Studio de Stad - Grootstedelijke problemen

Oefening 1: Studio de Stad - Grootstedelijke problemen Oefening 1: Studio de Stad - Grootstedelijke problemen Anke Vagenende 1ste jaar Vastgoed - Landmeten Academiejaar 2015-2016 Stedelijke ontwikkeling en woonbeleid Inhoudsopgave... 1. Inleiding... 2 2. The

Nadere informatie

Locatieanalyse. Burgemeester Drijbersingel 11 & 13. Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard

Locatieanalyse. Burgemeester Drijbersingel 11 & 13. Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard Locatieanalyse Burgemeester Drijbersingel 11 & 13 Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard 05-06-2015 Locatieanalyse Burgermeester Drijbersingel 11-13 te Zwolle Locatie afstudeerproject

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Fietsen, lopen en veiligheid

Fietsen, lopen en veiligheid Uitkomsten stellingendebat Als onderdeel van de Startbijeenkomst Verkeersbeleidsplan Bunnik (datum: 10-10-2013) is een Stellingendebat gehouden. Er waren circa 18 mensen aanwezig die hebben meegedaan met

Nadere informatie

Wonen in Rotterdam Noord. Tak van Poortvlietstraat 17b. Interesse? Ik verkoop het huis zelf! 159.000 149.000 k.k.

Wonen in Rotterdam Noord. Tak van Poortvlietstraat 17b. Interesse? Ik verkoop het huis zelf! 159.000 149.000 k.k. TE KOOP Tak van Poortvlietstraat 17b 159.000 149.000 k.k. Wonen in Rotterdam Noord Licht en ruim appartement van 85m² met 2 slaapkamers en bijkeuken in Rotterdam Noord. Balkon op het zuiden met uitzicht

Nadere informatie

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 Opzet van deze bijeenkomst Opening, Jac Borghouts Heemkundekring, P. Lauwerijssen Riolering, Albert Verkooijen Groen, Gert Kroes Stand van zaken

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

HUIZERMAATWEG HUIZEN

HUIZERMAATWEG HUIZEN HUIZERMAATWEG 560-592 HUIZEN www.huizermaatweg560-592.nl Omschrijving Algemeen: het zeer representatieve kantoorgebouw Huizerpoort met eigen parkeerterrein en groenstrook is gelegen aan de Huizermaatweg,

Nadere informatie

4-kamermaisonnette op de begane grond en eerste verdieping. Huurprijs 950 Per maand. Zeer ruime woning van 155 m²

4-kamermaisonnette op de begane grond en eerste verdieping. Huurprijs 950 Per maand. Zeer ruime woning van 155 m² 4-kamermaisonnette op de begane grond en eerste verdieping Huurprijs 950 Per maand Zeer ruime woning van 155 m² Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Nieuw-West Buurt:

Nadere informatie

VERHUURD. 130 m² - Singel 428 IV, Amsterdam, NoordHolland Nederland

VERHUURD. 130 m² - Singel 428 IV, Amsterdam, NoordHolland Nederland VERHUURD 130 m² - Singel 428 IV, Amsterdam, NoordHolland Nederland Property Description Details woning Woning type: FANTASTISCH LICHT GEMEUBILEERD PENTHOUSE VAN 130 M2 (BVO 143 M2) MET DRIE RUIME SLAAPKAMERS,

Nadere informatie

Thuiskomen in de woonfabriek, 19 woningen in voormalige Breigoedfabriek Henri Verhulst in Erembodegem, België

Thuiskomen in de woonfabriek, 19 woningen in voormalige Breigoedfabriek Henri Verhulst in Erembodegem, België Thuiskomen in de woonfabriek, 19 woningen in voormalige Breigoedfabriek Henri Verhulst in Erembodegem, België WOONFABRIEK HOGEWEG EREMBODEGEM Projectnaam: Woonfabriek Hogeweg Locatie: Erembodegem, België

Nadere informatie

Opdracht van de opdrachtgever

Opdracht van de opdrachtgever Opdracht van de opdrachtgever De opdrachtgeversrol voor de BIMCaseweek 2011 wordt ingevuld door Nico ten Bosch. Nico is manager van de afdeling Vastgoedverbetering van Woningbouwcorporatie Stadgenoot in

Nadere informatie

Uitstekend onderhouden Instapklaar

Uitstekend onderhouden Instapklaar Huizen vanhendriks de Koppele 147, 5632 LH Eindhoven Uitstekend onderhouden Royaal 3-kamer appartement Royaal balkon op het westen Instapklaar Fraai uitzicht H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Per mail gestuurd aan politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag. Onderwerp: Verkiezingstijd:

Nadere informatie

De binnenstad is een woongelegenheid in een stedelijk centrum, omdat daar minder en dure woningen zijn, en veel horeca, winkels en kantoren.

De binnenstad is een woongelegenheid in een stedelijk centrum, omdat daar minder en dure woningen zijn, en veel horeca, winkels en kantoren. Praktische-opdracht door Mere 1507 woorden 11 juni 2015 7 3 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand Stap 2 Een wijk kiezen Wij kozen de Binnenstad! Dit leek ons een interessante wijk om te

Nadere informatie

De Ammerse Veste bestaat uit 22 huur en 22 koopappartementen. Pagina 2

De Ammerse Veste bestaat uit 22 huur en 22 koopappartementen. Pagina 2 AMMERSE VESTE Sociale en veilige woonomgeving In de Ammerse Veste in Groot-Ammers woont u in een sociale en veilige woonomgeving, zonder privacy in te leveren. Uw woning is afgestemd op het gerief dat

Nadere informatie

IN DE TREIN LES 1. Meer of minder

IN DE TREIN LES 1. Meer of minder Stad, dorp en platteland LES 1 IN DE TREIN Hoi! Ik ben Benan. Ik ben bij mijn opa en oma in Den Haag geweest. Nu brengt opa mij met de trein naar Zwolle. Ik woon in een dorp in de buurt van Zwolle. JE

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

Huur winkelruimte op Zwanenveld 9099 a te Nijmegen 200 per vierkante meter per jaar

Huur winkelruimte op Zwanenveld 9099 a te Nijmegen 200 per vierkante meter per jaar Huur winkelruimte op Zwanenveld 9099 a te Nijmegen 200 per vierkante meter per jaar Aanbiedende partij: Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaardij B.V. Email: - Telefoon: 024 3651010 Website: http://www.stmakelaars.nl

Nadere informatie

Nieuwe gymzaal in Kralingen

Nieuwe gymzaal in Kralingen Nieuwe gymzaal in Kralingen Waarom een nieuwe gymzaal in Kralingen? Gemeente Rotterdam stimuleert sporten en bewegen. Via Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente zich, samen met andere partijen, in voor

Nadere informatie

Akropolis op Zeeburgereiland

Akropolis op Zeeburgereiland Akropolis op Zeeburgereiland Het Zeeburgereiland Het Zeeburgereiland is een nieuw stuk stad, tussen het Oostelijk Havengebied en IJburg in. Het hele Zeeburgereiland bestaat uit verschillende buurten. Voor

Nadere informatie

Vrijstaande villa Gunstige ligging

Vrijstaande villa Gunstige ligging Huizen van Hoekstra & van Eck Samuel Esmeijerstraat 21, 1318 CA Almere Vrijstaande villa Verzetswijk Sfeervol Gunstige ligging Unieke wijnkelder H19 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Huurprijs Per maand

Huurprijs Per maand Huurprijs 4.437 Per maand Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Harry Banninkstraat 51 Postcode: 1011 DD Prijs: 4.437,- Prijs type:

Nadere informatie

Jonge Stedenbouwkundigen

Jonge Stedenbouwkundigen herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal VO Museum Het Grachtenhuis Lesmateriaal VO herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal ter voorbereiding of verwerking van een bezoek aan museum Het Grachtenhuis

Nadere informatie

TE KOOP. Breda Heilaarstraat

TE KOOP. Breda Heilaarstraat TE KOOP Breda Heilaarstraat Unieke kans in Princenhage: twee prachtig gelegen bouwkavels met de mogelijkheid om een vrijstaande woning te bouwen met zeer ruime bouw mogelijkheden. De kavels liggen op een

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Oude Dorp Zuid-West

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Oude Dorp Zuid-West Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Oude Dorp Zuid-West Zaterdag 5 maart 2016 1 Verslag dorpsraad komt naar je toe. Algemeen. Op zaterdag 5 maart heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het Oude Dorp

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven. Daarbij geldt: een hoger cijfer (10)

Nadere informatie

Hotel informatie Groningen

Hotel informatie Groningen Hotel informatie Groningen BUD GETT HOSTELS Bud Gett biedt kamers met gratis WiFi en ligt op slechts 500 meter van de Grote Markt in Groningen. De inrichting van dit budgethostel is geïnspireerd op Mondriaan.

Nadere informatie