INFOGIDS BOUWEN, KOPEN OF VERBOUWEN: HOE MAAK IK DE JUISTE KEUZE?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFOGIDS BOUWEN, KOPEN OF VERBOUWEN: HOE MAAK IK DE JUISTE KEUZE?"

Transcriptie

1 1 INFOGIDS BOUWEN, KOPEN OF VERBOUWEN: HOE MAAK IK DE JUISTE KEUZE?

2 2 BOUWEN VERBOUWEN VOORWOORD Een woning kiezen is voor de Belg de 4e belangrijkste beslissing in zijn leven 1, na onder meer trouwen en kinderen krijgen. Normaal dus dat ook jij daar niet licht over gaat. Het begint met de vraag Ga ik bouwen, of koop en renoveer ik een bestaand huis? Het heeft allebei zo zijn voor- en nadelen. Geen evidente keuze dus, maar wel de allereerste knoop die je sowieso moet doorhakken. In deze gids lees je met welke aspecten je rekening moet houden om voor jou en je gezin de juiste beslissing te nemen. WIJ WENSEN JE EEN SUCCESVOLLE ZOEKTOCHT NAAR HET HUIS VAN JE DROMEN! 1 Onderzoek Allianz naar de belangrijkste beslissingsmomenten in een mensenleven.

3 3 1INLEIDING WAT DOET DE BELG? In de eerste 9 maanden van 2015 werden er vergunningen uitgereikt voor een nieuwbouwwoning en voor de renovatie aan een bestaande woning 2. De meeste bouwbedrijven verwachten dat vooral de renovatiemarkt voor woningen zal aangroeien. HOE KIES JE TUSSEN BOUWEN, KOPEN EN RENOVEREN? De legendarische baksteen in de maag doet je misschien dromen van een huis dat je bouwt volgens jouw stijl en smaak. Niets is mooier dan die droom werkelijkheid te zien worden! Maar het vraagt ook volharding: de zoektocht naar een goede locatie is niet makkelijk, want bouwgrond is schaars in Vlaanderen. En je budget zal je vroeg of laat verplichten om water bij de wijn te doen: niet alles waar je van droomde, kan je ook waarmaken. Schrikt de zoektocht naar bouwgrond je af? Geen nood, want aan bestaande woningen is er in Vlaanderen gelukkig geen gebrek. Je vindt ze in alle maten en stijlen, je kan er zo intrekken of het verbouwen. Je krijgt met een bestaande woning vaak meer huis voor je geld en de locatie heb je voor het kiezen. Heb je een boontje voor het unieke Belgische woonerfgoed en draag je graag letterlijk je steentje bij om het in stand te houden? Dan is een renovatie misschien iets voor jou. En wees er maar zeker van: ook van een bestaand huis kan je de thuis maken die bij je past. Bij de keuze tussen een nieuwbouw en een verbouwing laat je in eerste instantie vaak je buikgevoel spreken. En daar is niets mis mee. Maar daarna is het heel belangrijk om ook enkele rationele aspecten af te wegen: welk budget kun je besteden? Hoe erg ben je gesteld op je comfort en wanneer wil je verhuizen? Hoeveel vrijheid wil je om zelf de indeling, stijl en materialen te kiezen? Wil je zelf de handen uit de mouwen steken of volg je de werken liever vanop een afstand? Hoeveel belang hecht je aan energiezuinig wonen? Allemaal vragen die je best op voorhand beantwoordt. Deze gids helpt je om voor- en nadelen af te wegen en de keuze te maken die jou het beste ligt. 2 FOD Economie

4 BUDGET BOUWEN Voor je een huis bouwt of verbouwt, zoek je uiteraard uit hoeveel je kan lenen en welk budget je in totaal kan besteden. Kostprijs bouwgrond Wil je graag in een stad wonen of vlak bij een gezellige dorpskern met alles in de buurt wat je nodig hebt? Dan betaal je allicht meer voor je bouwgrond dan wanneer je wat meer afgelegen gaat wonen. En hoe beter een locatie bereikbaar is via grote invalswegen, hoe duurder de grond er gemiddeld is. De prijzen van bouwgrond verschillen dus naargelang de ligging en de bereikbaarheid. Ook de oriëntatie van de grond die maakt of jij al dan niet heel de dag zon hebt in je tuin beïnvloedt de prijs per vierkante meter (zie Trends). Maak uit wat jij belangrijk vindt als je ergens gaat wonen. Kadastraal inkomen Sta ook even stil bij de belasting die je jaarlijks op je woning zal betalen op basis van je kadastraal inkomen. Bijkomende kosten Als je gaat bouwen en eerst bouwgrond koopt, word je zowel op je huis als op de grond belast via btw (21%) of registratierechten (12,5%). Daarnaast betaal je aktekosten en het ereloon van de notaris. Kosten nieuwbouw Hoeveel je nieuwe huis zal kosten, hangt af van de bewoonbare oppervlakte en van de materialen die je kiest. Een badkamer afgewerkt in marmer heeft een ander prijskaartje dan een zelfbouwpakket. Vergeet ook niet dat je bij de bouwwerken een architect, een EPB-verslaggever en een veiligheidscoördinator moet inschakelen.

5 5 2 BUDGET Voor je een huis bouwt of verbouwt, zoek je uiteraard uit hoeveel je kan lenen en welk budget je in totaal kan besteden. Energie-investeringen De energieprestatieregels voor bouwers (EPB) worden steeds strenger. Dat wil zeggen dat een nieuwbouw goed moet scoren op thermische isolatie (het K-peil), de energieprestaties (het E-peil) en het binnenklimaat of de ventilatie. Doe je een bouwaanvraag in 2017, dan mag het E-peil maximaal E50 bedragen. Tot 2021 wordt het verplichte E-peil stapsgewijs aangescherpt. Zo zal het E-peil in 2020 maximaal E35 mogen bedragen. Dit betekent dat je voor je nieuwe huis ook fors moet investeren in isolatie, ventilatie en energiezuinige installaties. Kies je om gewoon aan de wettelijke verplichtingen te beantwoorden? Of investeer je meer en maak je je huis nog energiezuiniger in de wetenschap dat een laag-energiehuis of passiefwoning je maandelijkse verwarmings- en elektriciteitskosten zal drukken? Wil je weten aan welke energieprestaties je nieuwe huis moet voldoen? Surf dan naar Bescherming Tel de prijs van de bouwgrond, de nieuwbouw en de bijkomende kosten samen en je krijgt over het algemeen een goed zicht op de totaalprijs van je nieuwe huis. Dankzij de bescherming van de wet-breyne kom je bovendien niet voor verrassingen te staan als het om prijs, voorschotten en de betalingsvoorwaarden gaat. Woonkosten Een nieuw huis vraagt een forse investering, maar je krijgt er ook iets moois voor terug. Bovendien heb je in een nieuwbouwwoning de eerste jaren weinig of geen onderhoudskosten. Het is een aspect waar je misschien niet meteen bij stilstaat als je de kostprijs van een nieuwbouw berekent, maar dat nadien wel mooi meegenomen is!

6 BUDGET KOPEN Voor je een huis bouwt of verbouwt, zoek je uiteraard uit hoeveel je kan lenen en welk budget je in totaal kan besteden. Kostprijs woning Bij een bestaande woning bepalen de ligging, de oppervlakte en de staat van het huis mee de kostprijs. Je hebt meer mogelijkheden om je keuze af te stemmen op je wensen en je budget, omdat er nu eenmaal meer woningen dan bouwgronden te koop aangeboden worden. Bijkomende kosten Bij de aankoop van een bestaand huis betaal je registratierechten op de grond en de woning. Houd ook hier rekening met de akte- en notariskosten. Het is altijd raadzaam om een huis meerdere keren te gaan bekijken voor je het koopt. Vraag ook eens advies aan familie of vrienden. Twee paar ogen zien namelijk meer dan één. Toch kun je nooit helemaal uitsluiten dat een gebrek aan je aandacht ontsnapt of gewoon niet zichtbaar is op het moment dat je een huis koopt. Mogelijk moet je dan herstelkosten maken die je niet voorzien had.

7 BUDGET VERBOUWEN Voor je een huis bouwt of verbouwt, zoek je uiteraard uit hoeveel je kan lenen en welk budget je in totaal kan besteden. Kostprijs renovatiewerken Als je een woning renoveert, weet je waar je begint maar niet altijd waar je eindigt. Misschien blijkt een muur niet stevig genoeg of duiken er vochtproblemen op. Hou er dus rekening mee dat je misschien extra kosten moet maken. Een voordeel is dan weer dat je de werken kan spreiden, zodat je wat budgettaire ademruimte hebt. En als je een handige harry bent of behulpzame vrienden hebt, kun je veel zelf klussen en aannemerskosten besparen. Bijkomende kosten Op renovatiekosten betaal je 21% als je huis jonger is dan 10 jaar en 6% als je huis ouder is dan 10 jaar. Premies Voor bepaalde renovatiewerken heb je recht op een premie. Check op op welke premies je recht hebt.

8 8 KEUZEVRIJHEID OF KEUZESTRESS Naargelang je bouwt, koopt of verbouwt, kun je in meer of mindere mate je eigen keuzes maken qua indeling, stijl, materialen en uitvoering van de werken. De een vindt dat belangrijk, de ander krijgt er alleen maar stress van. Wat wil jij? BOUWEN Als je bouwt, kies jij waar je gaat wonen. De keuze van je plekje bepaalt of je huis een open, halfopen of gesloten bebouwing wordt en de architect met wie je in zee gaat, zal in grote mate de stijl van je woning beïnvloeden. Jij bepaalt de indeling en kiest zelf de materialen. Houd wel in het achterhoofd dat elke keuze voor een duurder materiaal een impact heeft op je totaalbudget. Anderzijds, als je nu investeert in materialen die onderhoudsvriendelijk en/of energiezuinig zijn, dan levert je dat later weer voordelen op. Zeker het overwegen waard. 3.2 KOPEN Er worden in Vlaanderen, ondanks het wegvallen van de woonbonus, nog altijd heel wat huizen en appartementen te koop aangeboden. 3.3 VERBOUWEN Als je een huis zoekt om te renoveren, vind je zeker je gading qua stijl en oppervlakte. Bij een renovatie ben je verplicht om oude en nieuwe elementen te combineren en je budget onder controle te houden. Vind je dat een mooie uitdaging, dan is een renovatie misschien iets voor jou. Als je aan het renoveren slaat, is het zeker een optie om je huis ineens ook energiezuiniger te maken. Dat vraagt een financiële inspanning, maar het effect op je woonkost én op je leefcomfort is aanzienlijk.

9 COMFORT BOUWEN Als je een huis bouwt, koopt of verbouwt, is dat best wel spannend. Maar hoe makkelijk of moeilijk maak jij het jezelf? Voor elke job in je nieuwe huis kun je de beste, goedkoopste of snelste stielman selecteren. Keuze te over dus. Al kan het vergelijken, kiezen, plannen en opvolgen van al die aannemers je natuurlijk ook een heel pak stress bezorgen. Misschien heb je het er wel voor over om je vrije tijd op te offeren en zelf aan de slag te gaan op de werf. Je spaart er alleszins een aantal aannemerskosten mee uit, maar het legt ook beslag op je gezinsleven en je vrije tijd. Schakel je een algemeen bouwbedrijf in dat sleutel-op-de-deur woningen bouwt, dan kies je de architectuur van je huis en sommige materialen meestal niet zelf. Maar je kan wel rekenen op een partner die de werken coördineert en opvolgt. 1 aanspreekpunt dat vakmannen selecteert, met hem onderhandelt en afspraken maakt. Dat bespaart je heel wat moeite. Je hebt dus de voordelen van een nieuwbouw, zonder de nadelen. Als je goed plant en eventueel afspraken maakt met de volgende eigenaars, blijf je tijdens het bouwen van je nieuwe woning rustig in je eigen (huur)huis wonen. Zo heb je ook in drukke tijden altijd een plekje waar je de deur achter je dicht kan trekken en even tot rust kan komen. Als alles volgens timing verloopt, verhuis je bovendien pas als je woning zo goed als klaar is. Zekerheid Wie bouwt is beschermd door de wet-breyne. Zo ben je zeker van een evenwichtig contract met duidelijke bepalingen over de totaalprijs, de betalingsmodaliteiten, de uitvoeringstermijn en de vergoedingen bij vertraging. De wet zorgt er ook voor dat de afgesproken uitvoeringstermijn en de prijs gerespecteerd worden en dat je geen te hoog voorschot betaalt. Dat voorschot mag maximaal 5% bedragen van de prijs van je woning. Via een verplichte voorlopige en definitieve oplevering krijg je de kans om kleine gebreken aan je huis in orde te laten brengen voor het definitief jouw thuis wordt.

10 COMFORT KOPEN Als je een huis bouwt, koopt of verbouwt, is dat best wel spannend. Maar hoe makkelijk of moeilijk maak jij het jezelf? Je vindt in het ruime aanbod zeker huizen waar je nagenoeg onmiddellijk in kan trekken of waarin pas op termijn verbouwingen nodig zijn. Een likje verf of een nieuw behang aan de muur en je kan verhuizen zonder veel gedoe. Oudere woningen hebben vaak een grotere tuin: ideaal voor wie groene vingers heeft, maar voor veel mensen wordt het op termijn een sleur. Denk ook daar goed over na. 4.3 VERBOUWEN Een bestaande woning kun je in fasen renoveren. Enerzijds staat je budget daardoor minder onder druk, maar anderzijds logeer je ook langer letterlijk tussen het stof of moet je op zoek naar een andere woonoplossing. Als je bovendien zelf de werken coördineert en/of uitvoert, legt dat beslag op bijna al je vrije tijd en brengt het vaak veel spanningen mee. Voor renovaties kun je ook terecht bij gespecialiseerde aannemers, die de coördinatie en de werken volledig uit handen nemen.

11 DUURTIJD BOUWEN Je hebt je oog laten vallen op een mooi stuk bouwgrond of een huis dat je wil kopen en eventueel renoveren. Na veel wikken en wegen hak je de knoop door. Je moet dan wel nog het een en ander regelen. Hoe lang zal dat duren? Voorbereiding Die bouwgrond is van jou, nu begint het echte werk: lening en schuldsaldoverzekering onderschrijven, de akte verlijden, een architect zoeken, je bouwvergunning aanvragen, materialen kiezen, etc. Ga je met een bouwbedrijf in zee, dan krijg je een projectleider die deze zaken van jou overneemt. Bouw De bouw van een nieuw huis duurt gemiddeld 12 maanden. Je architect of projectleider begeleiden het volledige traject. Werk je met een bouwbedrijf, dan zorgt dit er ook voor dat alle aannemers elkaar mooi opvolgen en dat ze hun werk goed uitvoeren, dat de materialen op tijd ter plaatse zijn en dat jij altijd op de hoogte blijft zonder kopzorgen. 5.2 KOPEN Voorbereiding Ook als je een instapklaar huis koopt, moet je op zo n 6 maanden rekenen vooraleer je erin kan trekken. Je lening moet in orde gebracht worden en de akte moet geregistreerd en verleden worden. Spreek goed af met de vorige eigenaars wanneer zij verhuizen, zodat je op tijd je oude huis te koop zet of je huurwoning opzegt. Eens de vorige bewoners vertrokken zijn, kun je het huis wat opfrissen en verhuizen. 5.3 VERBOUWEN Voorbereiding Als je een huis koopt om te renoveren, doorloop je in ongeveer 6 maanden deze stappen: je gaat een lening aan en passeert langs de notaris, je zoekt eventueel een architect, je checkt wanneer de vorige eigenaars verhuizen en je kiest je materialen. Check zeker ook of je voor de renovatie een vergunning ( nodig hebt. Verbouwing Je kan de renovatie spreiden, of er meteen stevig tegenaan gaan. Een gespecialiseerd bouwbedrijf klaart de klus in 6 à 12 maanden.

12 PROFICIAT MET JE KEUZE! CONCLUSIE De keuze tussen een nieuwbouw en een verbouwing is bepalend in je zoektocht naar een nieuwe woning. Laat je buikgevoel spreken, maar weeg ook de rationele aspecten goed af. Heb je vragen over nieuwbouw of verbouwing, dan kun je daarmee vrijblijvend bij Durabrik terecht. Neem alvast een kijkje op onze websites: voor de nieuwbouwwoning die bij je past voor totaalrenovatie, uitbreidingen en interieurrenovatie voor energiezuinig wonen VEEL SUCCES MET JE KEUZE!

verbouwen Batibouw 2014

verbouwen Batibouw 2014 Belgen WE BRING over eigen ALUMINIUM woning TO LIFE bouwen, kopen & verbouwen Batibouw 2014 Opzet en methode Jaarlijks onderzoek naar evoluties op de bouw- en verbouwmarkt Uitgevoerd door het onafhankelijke

Nadere informatie

WE BRING ALUMINIUM TO LIFE. Resultaten marktbevraging bij bouwers en verbouwers Januari 2016

WE BRING ALUMINIUM TO LIFE. Resultaten marktbevraging bij bouwers en verbouwers Januari 2016 WE BRING ALUMINIUM TO LIFE Resultaten marktbevraging bij bouwers en verbouwers Januari 2016 Opzet en methode Jaarlijks onderzoek naar evoluties op de bouw- en verbouwmarkt Onderzoek in opdracht van Reynaers

Nadere informatie

VERKOOP & BOUWFORMULE

VERKOOP & BOUWFORMULE VERKOOP & BOUWFORMULE BOUWEn MET ZEKERHEID Het leven zit vol dromen en verlangens. De Verkoop & Bouwformule van Hyboma helpt u die waarmaken: een woning op maat, zonder zorgen, om te leven zoals u dat

Nadere informatie

Mijn huis, mijn alles & alles voor mijn huis

Mijn huis, mijn alles & alles voor mijn huis Mijn huis, mijn alles & alles voor mijn huis ILIV, kenniscentrum, voerde een representatief onderzoek naar de impact van financiën op het thuisgeluk bij meer dan 4.000 Belgen. Een huis maakt gelukkig en

Nadere informatie

De Renovatie Coach. Haal kennis in huis

De Renovatie Coach. Haal kennis in huis De Renovatie Coach Haal kennis in huis Zorgeloos renoveren met professionele hulp Regio Zuid-West-Vlaanderen Beslissen om je woning te renoveren doe je niet zomaar. Je hebt er lang over nagedacht en het

Nadere informatie

Trendrapport woningmarkt December 2013

Trendrapport woningmarkt December 2013 Trendrapport woningmarkt December 2013 Agenda voor vandaag Presentatie resultaten woningmarkt trendrapport 2013 Stefan Hallez, Directeur Marketing Woningen Blavier Analyse en toekomstverwachtingen woningmarkt

Nadere informatie

De begroting voor een eigen woning: een kopzorg voor de Belgen!

De begroting voor een eigen woning: een kopzorg voor de Belgen! De begroting voor een eigen woning: een kopzorg voor de Belgen! 13 februari 2014 In aanwezigheid van: 1 Johan Vande Lanotte, vice-eersteminister en minister van Economie en Consumenten 2 Koen Geens, minister

Nadere informatie

houdende de invoering van een afbraak- en herbouwpremie in het Vlaamse Gewest

houdende de invoering van een afbraak- en herbouwpremie in het Vlaamse Gewest stuk ingediend op 2283 (2013-2014) Nr. 1 14 november 2013 (2013-2014) Voorstel van decreet van de heer Felix Strackx houdende de invoering van een afbraak- en herbouwpremie in het Vlaamse Gewest verzendcode:

Nadere informatie

Gevelisolatie in vijf stappen

Gevelisolatie in vijf stappen Gevelisolatie in vijf stappen Gevelisolatie in vijf stappen Het isoleren van de muren of gevel van uw huis is een slimme investering. Gevelisolatie levert u namelijk een energiezuinig én comfortabel huis

Nadere informatie

Renovatiepact werkgroep communicatie 16/03/2015

Renovatiepact werkgroep communicatie 16/03/2015 Renovatiepact werkgroep communicatie 16/03/2015 Bepaling van doelgroepen Doelgroepen klassiek Leeftijdscategorieën Jongeren

Nadere informatie

Kwaliteit & Vertrouwen

Kwaliteit & Vertrouwen Kwaliteit & Vertrouwen www.bouwgarant.nl www.bouwgarant.nl BouwGarant Een bouwproject is een flinke investering. Dan wilt u zeker weten dat het goed komt. Bij een BouwGarant-aannemer kunt u rekenen op

Nadere informatie

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond ZELF BOUWEN Wat kost dat? 1 Bouwgrond De prijzen per gemeente kunnen zeer kunnen variëren! Aankoop bouwgrond: goedkope bouwgrond kost ongeveer 200, p.m2 excl. BTW. Dichter bij steden kost bouwgrond al

Nadere informatie

De Woonwens van de Vlaming anno 2013. Academische zitting & exclusieve enquêteresultaten

De Woonwens van de Vlaming anno 2013. Academische zitting & exclusieve enquêteresultaten De Woonwens van de Vlaming anno 2013 Academische zitting & exclusieve enquêteresultaten De Woonwens van de Vlaming anno 2013 Kwantitatief onderzoek woonconcept Huyzentruyt Hoe woont de Vlaming vandaag?

Nadere informatie

verbouwen Batibouw 2015

verbouwen Batibouw 2015 Belgen WE BRING over eigen ALUMINIUM woning TO LIFE bouwen, kopen & verbouwen Batibouw 2015 Opzet en methode Jaarlijks onderzoek naar evoluties op de bouw- en verbouwmarkt Uitgevoerd door het onafhankelijke

Nadere informatie

SPEECH VCB-CONGRES. Dames en heren

SPEECH VCB-CONGRES. Dames en heren SPEECH VCB-CONGRES Dames en heren Mij is gevraagd om de dag af te sluiten op dit tiende VCB-congres, een jubileumeditie. Ik kan me dus best voorstellen dat u nog een tikkeltje meer dan anders verlangt

Nadere informatie

KEYHOME. Ontdek het hypothecair krediet. 05/2017/nl

KEYHOME. Ontdek het hypothecair krediet. 05/2017/nl KEYHOME Ontdek het hypothecair krediet 05/2017/nl 2 1. Het hypothecair krediet bij Keytrade Bank...3 1.1. Wie mag een hypothecair krediet aangaan?...3 1.2. Voorwerp van het krediet...3 1.3. Hoeveel kunt

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen. Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak!

Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen. Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak! Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak! Vergroot je woning Voor meer informatie kunt u vrijblijvend langskomen bij de Serviceorganisatie op de Apeldoornselaan

Nadere informatie

We zijn een familiebedrijf met een rijk verleden en een ruime blik op de toekomst. Elke dag opnieuw scheppen wij een stukje van die toekomst.

We zijn een familiebedrijf met een rijk verleden en een ruime blik op de toekomst. Elke dag opnieuw scheppen wij een stukje van die toekomst. Een woning koop je voor het leven. Vandaar dat de Marchetta bouwgroep al dertig jaar lang met veel vakmanschap en oog voor detail elk type woning realiseert. We zijn een familiebedrijf met een rijk verleden

Nadere informatie

7,2. Praktische-opdracht door een scholier 2164 woorden 4 februari keer beoordeeld

7,2. Praktische-opdracht door een scholier 2164 woorden 4 februari keer beoordeeld Praktische-opdracht door een scholier 2164 woorden 4 februari 2003 7,2 76 keer beoordeeld Vak M&O Voorbereiding: 1. Probleemorientatie: Welk probleem wil je onderzoeken? Het probleem dat ik wil onderzoeken

Nadere informatie

Wijkavond energie besparen Hilversum Oost 19-5-2015

Wijkavond energie besparen Hilversum Oost 19-5-2015 Wijkavond energie besparen Hilversum Oost 19-5-2015 Wat kunt u verwachten? Ambities gemeente Hilversum Seinkracht Wie is Hoom? Hilversum Oost onder de loep Wijkaanbod: partijen en prijzen Subsidies en

Nadere informatie

LIBERO AANKOOP DE KOOPAKTE KOOPAKTE

LIBERO AANKOOP DE KOOPAKTE KOOPAKTE LIBERO AANKOOP DE KOOPAKTE KOOPAKTE 1 De koopakte Gefeliciteerd, je bent het met de verkopende partij eens geworden over de prijs voor jouw droomwoning. Het komt nu allemaal steeds dichterbij. De verkopende

Nadere informatie

Immotheker, hoe financier ik de aankoop van mijn woning?

Immotheker, hoe financier ik de aankoop van mijn woning? Immotheker, hoe financier ik de aankoop van mijn woning? De beste formule ook voor mijn verzekering Dankzij de Immotheker weet ik precies hoeveel ik kan besteden. Als klant krijg je bij de Immotheker gratis

Nadere informatie

SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN!

SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN! BENOveren: SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN! Wat is BENOveren? BENOveren? Dat is nog beter renoveren. Met oog voor je budget, je wooncomfort en de energieprestaties van je huis. Pak je hele woning aan,

Nadere informatie

Jouw huis verdient een mooie badkamer.

Jouw huis verdient een mooie badkamer. Jouw huis verdient een mooie badkamer. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! De keuze voor een nieuwe woning is ingrijp end en spannend. Ten slot otte te kom t er heel wat kijken bij de in richti

Nadere informatie

2. Een woning ontwerpen

2. Een woning ontwerpen Het ontwerpteam Een woning ontwerpen is geen eenvoudige zaak. Je doet daarvoor best een beroep op vakmensen, in de allereerste plaats op een architect. De bouwheer - dit is een verzamelnaam voor de toekomstige

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw:

Opleiding Duurzaam Gebouw: Opleiding Duurzaam Gebouw: Stimuli en hinderpalen voor doeltreffende renovaties Leefmilieu Brussel GEDETAILLEERD VOORBEELD VAN EEN RENOVATIE Voorbeeldgebouwen [047] Stuckensstraat Madeline DEMOUSTIER Fhw

Nadere informatie

In het huisje gemeentehuis kan informatie vinden die je kunnen helpen bij deze keuze.

In het huisje gemeentehuis kan informatie vinden die je kunnen helpen bij deze keuze. Voor de leerkracht Als wij willen dat generaties na ons nog op dezelfde manier kunnen leven als wij nu, dan moeten we nu actie ondernemen. Grondstoffen en energiebronnen worden steeds schaarser en door

Nadere informatie

Zelf bouwen stappenplan

Zelf bouwen stappenplan Zelf bouwen stappenplan Net als u, koesteren veel mensen de wens om ooit hun eigen droomhuis te bouwen. Komt uw ideale woning niet voor in het bestaande- of het nieuwbouwaanbod? Dan biedt zelf bouwen een

Nadere informatie

DE VRUCHTGEBRUIKCONSTRUCTIE

DE VRUCHTGEBRUIKCONSTRUCTIE DE VRUCHTGEBRUIKCONSTRUCTIE Aan de hand van een voorbeeld wordt de veel gebruikte vruchtgebruikconstructie geïllustreerd. Een vennootschap en haar zaakvoerder besluiten samen een oud herenhuis aan te kopen,

Nadere informatie

Nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoning 22082016 Inhoudsopgave Hypotheek voor een nieuwbouwwoning 3 Een bouwdepot voor uw nieuwbouwwoning 7 Zelfbouw en uw hypotheek 11 2 Hypotheek voor een nieuwbouwwoning Weinig onderhoud, lage energiekosten

Nadere informatie

Dé onmisbare gids voor elke (ver)bouwer

Dé onmisbare gids voor elke (ver)bouwer $ 29 Dé onmisbare gids voor elke (ver)bouwer Limburg 2015 VERSTANDIG BOUWEN 1 Ontwerp en partners Een nieuwe woning begint bij een visie, een idee, het ontwerp. Hoe moet ze eruit zien? Of nog belangrijker:

Nadere informatie

IN DE BRES. betaalbaar wonen in groen Genk! woonproject.

IN DE BRES. betaalbaar wonen in groen Genk! woonproject. betaalbaar wonen in groen Genk! www.in-de-bres.be Betaalbaar wonen via erfpacht In de Bres is een ecologisch van Machiels Building Solutions (MBS) en stad Genk. In 2019 geeft de stad 13 bouwgronden in

Nadere informatie

Waarde appartement - Premium

Waarde appartement - Premium Waarde appartement - Premium Keizervest 88, 9000 Gent Rapport: 1811 Datum van uitvoering: 2012-07-27 Algemeen Straat: Keizervest Nummer: 88 Gemeente: 9000 Gent - België Grondaandeel Bebouwd: Ja Grondprijs:

Nadere informatie

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Inhoud Premies voor energiebesparende investeringen in 2014... Een overzicht van de premies die sinds 1 januari van kracht zijn.... Nieuw in 2014...

Nadere informatie

2. VILLAVENNOOTSCHAP: TEGENVOORBEELD TRENDS

2. VILLAVENNOOTSCHAP: TEGENVOORBEELD TRENDS 2. VILLAVENNOOTSCHAP: TEGENVOORBEELD TRENDS BESCHRIJVING Het is een heel eenvoudig voorbeeld waarbij de aankoop van een huis en een beperkt aantal kosten in verband hiermee worden bekeken. De kostprijs

Nadere informatie

nieuwbouwproject 12 woningen

nieuwbouwproject 12 woningen Nieuwbouwproject 12 woningen - streetview Geraardsbergen nieuwbouwproject 12 woningen 12 woningen nieuwbouwproject tuinen zuidgericht 2 12 woningen - Inplantingsplan Blok 1 Blok 2 Blok 3 3 12 woningen

Nadere informatie

Thuisdossier 50+ Veel geld en aandacht voor de woning

Thuisdossier 50+ Veel geld en aandacht voor de woning EVY RAES. Beeld uit de ILIV- Thuis in beeld -fotoreportage 2013 Thuisdossier 50+ Veel geld en aandacht voor de woning De moderne 50-plusser heeft tijd. Driekwart van hen heeft ook geld. Geld dat ze ook

Nadere informatie

Sanerings- en renovatiecontract

Sanerings- en renovatiecontract Sanerings- en renovatiecontract Wilt u een woning, studio, appartement of studentenkamer renoveren? Of wilt u een handelsruimte verbouwen tot een woning om ze nadien te verhuren? Dan kan de stad Antwerpen

Nadere informatie

MaxHuis. wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS

MaxHuis. wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS MaxHuis wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS Maxhuis biedt hoogwaardige en ruimtelijke woningen

Nadere informatie

Nieuwbouwproject. Wijgmaalsesteenweg 153 3150 Wakkerzeel

Nieuwbouwproject. Wijgmaalsesteenweg 153 3150 Wakkerzeel Nieuwbouwproject Wijgmaalsesteenweg 153 3150 Wakkerzeel Voorstelling Dit project omvat de bouw van 4 eigentijdse, halfopen gezinswoningen gelegen in een rustige deelgemeente van Haacht. De woningen werden

Nadere informatie

Rustig achteringelegen te renoveren woning!

Rustig achteringelegen te renoveren woning! de Huisleverancier b.v.b.a. T el.: +32 489 06 90 00 Mail: welkom@dehuisleverancier.be www.dehuisleverancier.be Woning Kontich (2550) 4 18.900,- Rustig achteringelegen te renoveren woning! 3 1 ja IN OPTIE

Nadere informatie

Ik heb eerst informatie en plaatjes gezocht en toen ben ik begonnen met het typen van het werkstuk.

Ik heb eerst informatie en plaatjes gezocht en toen ben ik begonnen met het typen van het werkstuk. Werkstuk door een scholier 1861 woorden 18 maart 2000 7,1 134 keer beoordeeld Vak Economie Voorwoord: Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik me afvroeg wat er allemaal kwam kijken bij het kopen van een

Nadere informatie

Woonproject Papenhof Fase 2: De Hofkes

Woonproject Papenhof Fase 2: De Hofkes Woonproject Papenhof Fase 2: De Hofkes D E E L 3 S T E D E N B O U W K U N D I G E V O O R S C H R I F T E N Hoofdbestemming: WONEN Twee en drie bouwlagen Vastgelegde tuin/fietsenberging gekoppeld per

Nadere informatie

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be

Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Als het snel moet gaan, is bouwen met houtskelet ideaal. www.sibomat.be Wie zegt baksteen in de maag, denkt aan Luc D. (46). Bouwen zit in zijn bloed. Nadat hij zijn eerste woning had gerenoveerd, wilde

Nadere informatie

Projectfiche RODE ROOS

Projectfiche RODE ROOS Projectfiche RODE ROOS Monnikenheide wil uitmunten in warme én professionele dienstverlening aan personen met een verstandelijke handicap en hun gezin. In de loop van de voorbije 41 jaar groeide Huize

Nadere informatie

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM WOONSTAD ROTTERDAM HEEFT DE WONING DIE JOU PAST! Koophuis? Huurhuis? Jouw huis! Bij Woonstad Rotterdam draait het vooral om jouw huis,

Nadere informatie

1. VILLAVENNOOTSCHAP: CIJFERVOORBEELD SP.A

1. VILLAVENNOOTSCHAP: CIJFERVOORBEELD SP.A 1. VILLAVENNOOTSCHAP: CIJFERVOORBEELD SP.A BESCHRIJVING Het is een heel eenvoudig voorbeeld waarbij de aankoop van een huis en een beperkt aantal kosten in verband hiermee worden bekeken. De kostprijs

Nadere informatie

Waarde huis - Premium

Waarde huis - Premium Waarde huis - Premium Kerkplaats 37, 2160 Wommelgem Rapport: 1763 Datum van uitvoering: 2012-07-25 Algemeen Straat: Kerkplaats Nummer: 37 Gemeente: 2160 Wommelgem - België Bouwgrond Bebouwd: Grondprijs:

Nadere informatie

PLAN VRIJBLIJVEND EEN BEZOEK!

PLAN VRIJBLIJVEND EEN BEZOEK! WOONPROJECT PLAN VRIJBLIJVEND EEN BEZOEK! FLASHOMSCHRIJVING Rustig gelegen en kindvriendelijk woonproject met betaalbare halfopen en gesloten woningen. De woningen zijn praktisch ingedeeld met een hoog

Nadere informatie

De Vlaamse Renovatiedag in een notendop

De Vlaamse Renovatiedag in een notendop Persmoment De Vlaamse Renovatiedag in een notendop Openhuizendag Initiatief van NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren 18 de editie Doelpubliek: toekomstige verbouwers Gratis Uniek. Meer dan een namiddag huisjes

Nadere informatie

Keuze A-B-C of Z. Kies je een Architect, Bouwbedrijf of Cataloguswoning? Of ga je Zelf ontwerpen?

Keuze A-B-C of Z. Kies je een Architect, Bouwbedrijf of Cataloguswoning? Of ga je Zelf ontwerpen? Keuze A-B-C of Z Kies je een Architect, Bouwbedrijf of Cataloguswoning? Of ga je Zelf ontwerpen? Hoe maak jij de keuze? De keuze of je met een architect in zee gaat of direct naar een bouwbedrijf stapt

Nadere informatie

Afwerking: door de privé bewoners, met een sobere afwerking van 400 euro/m² bekomt men een all in bouwprijs van Euro/m²

Afwerking: door de privé bewoners, met een sobere afwerking van 400 euro/m² bekomt men een all in bouwprijs van Euro/m² 1 COHOUSING TE CLABECQ voor 22 gezinnen Hugo Vanderstadt: Architect en stedenbouwkundig ontwerper Wat is cohousing? Zie het e-boek; "Het nieuwe wonen", auteur Hugo Vanderstadt, hier gratis te downloaden

Nadere informatie

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar uw eerste koopwoning een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar 2 uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Thuis; een eigen huis geeft een goed gevoel. Toch is een huis kopen nog een hele

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS SLIM BETALEN

ALLES-IN-HUIS SLIM BETALEN ALLES-IN-HUIS SLIM BETALEN ALLES-IN-HUIS EEN INVESTERING IN DE TOEKOMST De gemiddelde energierekening in een huis met energielabel F is ongeveer 185,- per maand en op de jaarafrekening staat 2.200,-. Over

Nadere informatie

E-book: Het geheim van een succesvolle loopbaan

E-book: Het geheim van een succesvolle loopbaan E-book: Het geheim van een succesvolle loopbaan NextStep, 2018 Het geheim van een succesvolle loopbaan Ingrijpende keuzes, overweldigende kansen en mogelijkheden... ze zijn bijna dagelijkse kost in een

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE

WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE WARM WATER DUURZAME ENERGIE VERWARMING WARMTEPOMPEN. WINST VOOR U, EN VOOR ONZE AARDE ENERGIEBESPARENDE OPLOSSINGEN VOOR BIJ U THUIS STIEBEL ELTRON - SYSTEMEN VOOR EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK In de nabije

Nadere informatie

Financiering woning Februari 2015

Financiering woning Februari 2015 Financiering woning Februari 2015 Profiel van het consumerpanel Bevraging van een consumerpanel van 600 personen via ivox november 2014 Selectie van het panel op basis van: concrete plannen om te (ver)bouwen

Nadere informatie

!" #$ % %& $ ' $ &!( & &!))* $ &!+((* &, & $ $&- $ & & & $

! #$ % %& $ ' $ &!( & &!))* $ &!+((* &, & $ $&- $ & & & $ Immo IQ-Test vraag 9!" #$ % %& $ ' $ &!( & &!))* $ &!+((* &, & $ $&- $ & & & $!.#!))*/!"'. Waarom niet waar? 11/02/2008 - Tip 23: Lenen op 20 of 30 jaar wat is de voordeligste keuze? Vijf jaar geleden

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw:

Opleiding Duurzaam Gebouw: Opleiding Duurzaam Gebouw: Gedeeltelijke en gefaseerde renovatie Leefmilieu Brussel GEDETAILLEERD VOORBEELD VAN EEN RENOVATIE Voorbeeldgebouwen [047] Stuckensstraat Madeline DEMOUSTIER Fhw Architectes

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw:

Opleiding Duurzaam Gebouw: Opleiding Duurzaam Gebouw: Gedeeltelijke en gefaseerde renovatie Leefmilieu Brussel GEDETAILLEERD VOORBEELD VAN EEN RENOVATIE Voorbeeldgebouwen [047] Stuckensstraat Madeline DEMOUSTIER Fhw Architectes

Nadere informatie

GROEP VAN DE KERCKHOVE STADSWONING OOSTENDE TARWESTRAAT 20 PRIJSLIJST

GROEP VAN DE KERCKHOVE STADSWONING OOSTENDE TARWESTRAAT 20 PRIJSLIJST GROEP VAN DE KERCKHOVE STADSWONING OOSTENDE TARWESTRAAT 20 PRIJSLIJST PRIJSLIJST - 01 FEBRUARI 2015 TYPE OPP GROND OPP WONING AANTAL SLK Woning 154 m² 153 m² 3 PRIJS GROND PRIJS CONSTRUCTIE VERKOOPPRIJS

Nadere informatie

Projectfiche Huis aan t laar

Projectfiche Huis aan t laar Projectfiche Huis aan t laar Onderwerp: Projectfiche Huis aan t laar Datum: 1 februari 2011 Van: Kris De Koninck Projectvisie Voor 16 (jong)volwassenen met een verstandelijke handicap wil Huize Monnikenheide

Nadere informatie

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar

* alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen. * gehuwd of samenwonend. * 16-25 jaar. * meer dan 50 jaar. * 26-50 jaar ANDERS-WACHTEBEKE RESULTATEN WONEN-ENQUETE 2008 1) Gezinssituatie * gehuwd of samenwonend 80,51% * alleenstaand 15,25% * alleenstaande moeder of vader+inwonende kinderen 4,24% * alleenstaande moeder of

Nadere informatie

Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ.

Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Lening op afbetaling FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Voor elke behoefte een krediet dat bij u past U plant een belangrijke aankoop of u wordt geconfronteerd met een onverwachte uitgave? En u beschikt

Nadere informatie

Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde. Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis

Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde. Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis Warm water duur zame Ener gie VERWARMING Warmtepompen. Winst voor u, en voor onze aarde Energiebesparende oplossingen voor bij u thuis STIEBEL ELTRON - Systemen voor een laag energieverbruik In de nabije

Nadere informatie

Wat kun je met overwaarde?

Wat kun je met overwaarde? Freek Hypotheek Bodegraven Julianastraat 50, 2411 CV 03 Wat kun je met overwaarde? Freek Hypotheek geeft tips! Koop een woning onder voorbehoud van financiering Dit deed de woningmarkt in 2018 Een verbouwing

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk (21) woonde drie jaar op een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze maakte in haar

Nadere informatie

Van concurrenten naar collega s

Van concurrenten naar collega s Van concurrenten naar collega s INHOUD Historiek CIM-cijfers Resultaten enquête Strategie Opportuniteiten Conclusie 19/06/2014 2 HISTORIEK 1982 Lancering Beter bouwen & verbouwen 2008 Ik ga Bouwen & Renoveren

Nadere informatie

Probleemorientatie: 2. Werkplan maken: 3. Informatie verzamelen: 4. Informatie verwerken:

Probleemorientatie: 2. Werkplan maken: 3. Informatie verzamelen: 4. Informatie verwerken: Praktische-opdracht door een scholier 2229 woorden 23 juni 2008 7.4 7 keer beoordeeld Vak M&O A Voorbereiding: 1. Probleemorientatie: Welk probleem willen we onderzoeken? Het probleem dat we willen onderzoeken

Nadere informatie

Perfect geïsoleerd in alle openheid

Perfect geïsoleerd in alle openheid Editie VOORJAAR 2016 r a m e n & d e u r e n FIRMA VAMA RAMEN EN DEUREN BVBA Reynaers Installer in Lanaken Tom van den Branden & Andy Massot, zaakvoerders: Onze passie voor perfectie vinden we ook terug

Nadere informatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie Groepsaankoop Spouwmuurisolatie IGEAN-regio Sarah Van der Veken & Marleen Van Dam Expert klimaat & energie Inleiding WAAROM een groepsaankoop? 30 gemeenten engageren om 20% CO2 te besparen op hun grondgebied

Nadere informatie

Kluswoning Florent Cootmansplein 19, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING FLORENT COOTMANSPLEIN 19, BERCHEM

Kluswoning Florent Cootmansplein 19, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING FLORENT COOTMANSPLEIN 19, BERCHEM KLUSWONING FLORENT COOTMANSPLEIN 19, BERCHEM 1 ALGEMENE INFORMATIE Adres: Kadastrale ligging: Florent Cootmansplein 19, 2600 Berchem Antwerpen 22 ste afd. (Berchem 2 de afd.) sectie A nr. 169/C/4 Niet

Nadere informatie

Kluswoning Saffierstraat 140, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING SAFFIERSTRAAT 140, BERCHEM

Kluswoning Saffierstraat 140, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING SAFFIERSTRAAT 140, BERCHEM KLUSWONING SAFFIERSTRAAT 140, BERCHEM 1 ALGEMENE INFORMATIE Adres: Kadastrale ligging: Saffierstraat 140, 2600 Berchem Antwerpen 22 ste afd. (Berchem 2 de afd.) sectie A nr. 78/L/5 Niet geïndexeerd KI:

Nadere informatie

Albat en partners Remi Baertlaan 13 tot 17, 8793 Waregem (Sint-Eloois-Vijve)

Albat en partners Remi Baertlaan 13 tot 17, 8793 Waregem (Sint-Eloois-Vijve) Albat en partners Remi Baertlaan 13 tot 17, 8793 Waregem (Sint-Eloois-Vijve) nv Albat en Partners, Geo Verbancklaan 1, 9051 Gent, 09/221 32 56 0475/67 77 64 Projectomschrijving : Bouw van 6 gesloten bebouwingen

Nadere informatie

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!!

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! Werkstuk door een scholier 2095 woorden 18 december 2002 7,3 109 keer beoordeeld Vak Economie HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! 1. Inleiding. Het onderwerp makelaardij

Nadere informatie

GA OOK VOOR EEN TOPSCORE!

GA OOK VOOR EEN TOPSCORE! A + A B C D E F GA OOK VOOR EEN TOPSCORE! HET NIEUWE EPC ZET U OP WEG NAAR EEN LAGERE ENERGIEFACTUUR EN EEN HOGERE WAARDE VAN UW WONING. EPC VLAAMS ENERGIEAGENTSCHAP www.energiesparen.be/epcparticulier

Nadere informatie

voordelig en veilig een woning kopen

voordelig en veilig een woning kopen Informatie over kopen bij Vidomes Wij willen kopen. Is dat haalbaar? INFORMATIE OVER KOOPGARANT: voordelig en veilig een woning kopen De Vidomes Koopgarant-woning; voordelig en veilig een woning kopen

Nadere informatie

Een uniek project! je eigen huis vanaf 97.500 k.k. (!) Bouw van Jou is een uniek koopwoningproject van Woonbedrijf ieder1

Een uniek project! je eigen huis vanaf 97.500 k.k. (!) Bouw van Jou is een uniek koopwoningproject van Woonbedrijf ieder1 Een uniek project! je eigen huis vanaf 97.500 k.k. (!) Bouw van Jou is een uniek koopwoningproject van Woonbedrijf ieder1 Een eigen huis te duur? Welnee. In het Landsherenkwartier in Deventer heb je al

Nadere informatie

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst.

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst. Wat is buitenmuurisolatie? De meeste woningen, gebouwd voor 1960, hebben geen spouwmuren, maar volle muren. In deze gevallen is een spouwmuurisolatie geen optie en moet u kiezen voor de isolatie van buitenmuren

Nadere informatie

Smienthof 51 - Zwolle

Smienthof 51 - Zwolle Smienthof 51 - Zwolle Vraagprijs 255.000,= k.k. Smienthof 51 - Zwolle Perfect afgewerkte en uitgebouwde eengezinswoning Als u de ruimte zoekt en modern wooncomfort, bent u hier aan het juiste adres. Deze

Nadere informatie

INFOFICHE WONEN Sociaal lenen

INFOFICHE WONEN Sociaal lenen Woonwijzer Midden-Brabant 0471 85 03 77 eva.vanhoof@igo.be INFOFICHE WONEN 6 pagina s - deze pagina inbegrepen Update 22/02/2012 Sociale kredietmaatschappijen. Een sociale kredietmaatschappij werd door

Nadere informatie

Brutopia wint THE BLUE HOUSE/prijs voor duurzaam en betaalbaar bouwen!

Brutopia wint THE BLUE HOUSE/prijs voor duurzaam en betaalbaar bouwen! PERSBERICHT20/11/2013 Brutopia wint THEBLUEHOUSE/prijs voor duurzaam enbetaalbaarbouwen! Zopas(20novembernvdr)reiktendeStichtingvoorToekomstigeGeneratiesenhaarpartnersvoor het tweede jaar op een rij THE

Nadere informatie

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar uw eerste koopwoning een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar 2 uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Thuis; een eigen huis geeft een goed gevoel. Toch is een huis kopen nog een hele

Nadere informatie

HOE ENERGIEZUIN IG BEN JIJ?

HOE ENERGIEZUIN IG BEN JIJ? HOE ENERGIEZUIN IG BEN JIJ? Probeer jij energiezuiniger door het te leven te gaan? Top! Maar soms zou het handig zijn om het elektriciteitsverbruik van je gezin te vergelijken met gelijkaardige gezinnen.

Nadere informatie

zittingsjaar 2010-2011 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie

zittingsjaar 2010-2011 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie vergadering C214 WON18 zittingsjaar 2010-2011 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie van 28 april 2011 2 Commissievergadering nr. C214 WON18 (2010-2011)

Nadere informatie

Waarom duurzaam bouwen?

Waarom duurzaam bouwen? Duurzaam bouwen Heb je plannen om een eigen huis te bouwen in Uden? Nieuwbouw is een ideaal startmoment om duurzaamheidsmaatregelen te nemen, waar je al snel veel profijt van hebt. Duurzaam bouwen is lang

Nadere informatie

Libero Aankoop OP ZOEK NAAR DE WONING DIE ÉCHT BIJ JE PAST!

Libero Aankoop OP ZOEK NAAR DE WONING DIE ÉCHT BIJ JE PAST! Libero Aankoop OP ZOEK NAAR DE WONING DIE ÉCHT BIJ JE PAST! Gefeliciteerd! Hét e-werkboek voor woningzoekers Gefeliciteerd! Je hebt hét e-werkboek voor woningzoekers gedownload. Een goede stap als je een

Nadere informatie

Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen.

Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. 1 2 There is no place like home Danilith Home made Homes: Bouwen op ervaring Een woning bouwen, is een van de belangrijkste

Nadere informatie

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant!

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Inleiding Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Na jaren van stijgende prijzen, zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren flink gedaald. Best spannend om nu een woning te

Nadere informatie

NATIONAAL. Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder VLAANDEREN

NATIONAAL. Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder VLAANDEREN Bij plaatsing inbraakwerende beglazing NATIONAAL Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder Ondernemer : Bijkomende aftrek

Nadere informatie

De warmste wijk renoveert

De warmste wijk renoveert De warmste wijk renoveert IOK zal de komende 3 jaar zes wijken in de Kempen begeleiden in een wijkrenovatie. Jouw wijk is één van de gekozen wijken. Wat is een wijkrenovatie? Je hebt renovatieplannen,

Nadere informatie

Lening op afbetaling. kredieten

Lening op afbetaling. kredieten Lening op afbetaling kredieten Een krediet voor uw projecten, voor uw dromen Het kan al vanaf 1.250 EUR BNP Paribas Fortis vindt u altijd een Lening op afbetaling op maat van uw persoonlijke behoeften

Nadere informatie

NESTAS, HET DIGITALE PASPOORT VAN UW WONING OF APPARTEMENT

NESTAS, HET DIGITALE PASPOORT VAN UW WONING OF APPARTEMENT NESTAS, HET DIGITALE PASPOORT VAN UW WONING OF APPARTEMENT Voor velen onder ons is een woning de grootste investering in ons bestaan. Een woning is ons comfort, ons spaargeld en ons legaat. We willen onze

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Startdag vocht en schimmel Workshop wooninfopunt

Startdag vocht en schimmel Workshop wooninfopunt Startdag vocht en schimmel Workshop wooninfopunt Agenda 1. Inleiding 2. Wooninfopunt en vocht 3. Cases 4. Besluit 6/8/2018 2 1. Inleiding Inleiding 3 organisaties, 3workshops, 3 invalshoeken Huurdersbond

Nadere informatie

Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen.

Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. Danilith À la carte, het recept voor traditioneel huisgemaakte kwaliteitswoningen. 1 2 There is no place like home Danilith Home made Homes: Bouwen op ervaring Een woning bouwen, is een van de belangrijkste

Nadere informatie

BEVEREN-LEIE ELFDE JULILAAN

BEVEREN-LEIE ELFDE JULILAAN BEVEREN-LEIE ELFDE JULILAAN koopwoning Beveren-Leie - Elfde Julilaan GENIET VAN JE EIGEN THUIS Maak je droom werkelijkheid. Dit plannenboek vertelt je in detail hoe aangenaam wonen kan zijn. Hoe het hoort

Nadere informatie