Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1"

Transcriptie

1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

2 editor iaal augustijn buelens, voorzitter We geven ons visitekaartje weer af Het jaarlijks salon is inderdaad het visitekaartje van een club. Hetgeen primeert is natuurlijk de kwaliteit van het tentoongestelde. En laat ons eerlijk zijn, onze vele leden die tentoonstellen brengen een ruime variatie aan onderwerpen die degelijk afgewerkt zijn. Het begint echter aan de ingang, het onthaal, de catalogus van het salon geven al een eerste indruk aan de bezoeker. En weer moeten we eerlijk zijn, een clubsalon waar je een verzorgde gedrukte catalogus in kleur krijgt vindt je niet meer. Daar moet je al voor op een internationaal salon zijn en dan nog. Onze adverteerders en onze eigen pre-press dienst zorgen ervoor dat onze penningmeester er geen grijs haar van krijgt. De opstelling en verlichting is een andere belangrijke factor; onze panelen doen het echter nog steeds goed, dank zij de verlichting die het gemeentebestuur geplaatst heeft, is ook hier weinig op aan te merken, en we beschikken dan ook nog over onze eigen groendienst om alles een beetje op te smukken. Het oog wil immers ook wat. En, natuurlijk moet een bezoeker wat kunnen nakaarten met collega-fotografen. En, hiervoor hebben we onze bar, waar we gelukkig ook steeds over bekwame cafébazen en bediening beschikken waardoor onze gasten zich thuis voelen. We zijn dit salon opnieuw twee weekends open : dit betekent dus dat we twee weekends over voldoende helpende handen moeten kunnen beschikken. We rekenen dan ook op alle leden om naast het bezoek met de familie ook nog langs te komen om de handen uit de mouwen te steken. Vele handen maken immers licht werk en zorgen ook voor het goede humeur van de andere medewerkers.

3 de oude doos Dat niets te veel is om onze gasten op ons salon te verwennen bewijst die dorstige trio. Naast koffie, thee, een frisse pint of een lekker glas wijn bieden wij onze gasten immers al enkele jaren de onovertroffen Killepitsch aan. En er zijn er die het mogen, sommige kwatongen beweren dat het suikerwater is, maar we weten dat het voor te lachen is. We kunnen dat echter hier nergens vinden en dus moeten enkele brave zielen zich opofferen om de Killepitsch in het stamhuis van Peter Bush te gaan kopen, en dat ligt in Düsseldorf. Na een lange wandeling en het vele gewicht dragen moet er ook wel eens gerust worden en de droge keel gesmeerd. Vermits we altijd onder begeleiding van een goede gids zijn hoeven we nooit lang te zoeken om een fatsoenlijke halte te vinden. Stijn, Felix en Luc verpozen hier in de huisbrouwerij van Frankenheim, nochtans al redelijk ver verwijderd van Peter Bush zijn stamhuis.

4 De AVF-winkel Nee, de Antwerpse Verbroedering van Fotokringen heeft geen winkel, maar ten behoeve van haar clubs verzamelt ze wel bestellingen om door grootaankoop materiaal aan gunstige prijs te kunnen leveren. Sinds een aantal jaren heeft de AVF karton van 300 gram in voorraad, geschikt om foto s voor wedstrijden op te kleven. In het AVF-lokaal ligt enkel wit en zwart karton in de formaten 30x40 en 40x50. Op de maandelijkse vergadering wordt er door de clubafgevaardigden telkens wel een pak versast. 30x40 wit kost 0,40 euro en zwart 0,50 euro 40x50 wit kost 0,60 euro en zwart 0,70 euro Vele fotografen verkiezen voor hun tentoonstelling het echte passe-partout karton. Hier wordt door het AVF bestuur gemiddeld 2x per jaar een bestelling geplaatst in de groothandel zodat het passe-partoutkarton op formaat 40x50 kan aangeboden worden aan 1,60 euro, zowel voor wit als zwart. Het wordt echter niet in voorraad genomen, het moet dus door de clubs besteld worden en kort voor de levering betaald. De eerstvolgende bestelling zal waarschijnlijk november-december geleverd worden. Dezelfde firma biedt ook een lot kaders aan formaat 40x50 cm. Deze zijn van stevig glanzend aluminium uit één stuk zoals de clubkaders met een rug met verende klemmen en een staaldraad voor altijd rechte ophanging. Deze kunnen via de club bij de AVF aangekocht worden aan 9 euro het stuk. Als je weet dat wij de clubkaders indertijd met 100 kochten aan 14,95 euro weet je dat dit een goede prijs is. Er zijn er dan ook al een aantal besteld door andere clubs. Wil je wat meer weten over de AVF of eens een andere club of fotograaf aan het werk zien, kom eens naar de maandelijkse AVF bijeenkomst telkens de tweede woensdag van de maand in Hemiksem. Vergaderingen AVF : Parochiaal Centrum, Saunierlei, Hemiksem

5 34e Interclubwedstrijd Rupel Men kan maar in één discipline deelnemen ofwel kleurendia, ofwel digitaal beeld. In beide disiplines mag men deelnemen met 3 werken. De dia s dienen in Gépéraampjes met glas ingeraamd en voorzien van duimmerk en titel aangebracht met stift (geen plakkertjes) In de discipline digitale beelden mag men meedoen met beelden in de verhouding 4:3 of 3:2. De langste zijde moet altijd 1400 pixels zijn De digitale beelden worden per club op een CD gezet waarbij de bestanden de juiste codering en titel krijgen. Bestanden dus op geheugenstick meebrengen. Het onderwerp is vrij en de dia s of bestanden moeten in de club binnengebracht worden op dinsdag 6 november. De proclamatie zal plaats hebben in de gemeentelijke feestzaal van Willebroek, A. Van Landeghemstraat 99 op zaterdag 19 januari 2008 om 19,30 uur. Per club wordt een rangschikking gemaakt van de 3 best geplaatste deelnemers, de club met het beste resultaat wint de wisselbeker. Salons ICON WILRIJK - De Kern Bist Wilrijk 12, 13 en 14 oktober Postfoto Merksem - OC Em. Lemineurstraat 72/74 Merksem Dok 20,21,27 en 28 oktober Fotoklub 72 - Sted Middenschool 9, Boomsestwg 270, 2020 Antwerpen 2, 3 en 4 november JEP - CC Luchtbal, Coluimbiastraat 110, Ingang Perustraat 2, 3 en 4 november De Vorselaarse Fotovrienden, Den Engel, Kerkstraat 17, Vorselaar 2, 3 en 4 november Meer info op onze website : of bij Stijn Onze website : Vernieuw uw portfolio, stuur uw beelden van Teenentander door!

6 Nieuwigheden Nikon D3 Het wordt moeilijk om nog nieuwigheden aan te kondigen, je hebt nog maar een gerucht opgevangen en de dag nadien kun je het al kopen. Dat betekent dat vele firma s er toch in slagen om nieuwigheden in productie te brengen om ze dan tot verrassing van hun concurrenten ineens op de markt te brengen. Het internet zorgt er ook voor dat we onmiddellijk alle gegevens kunnen opzoeken. En toch kunnen ze ons soms verrassen, dat Nikon ooit wel eens een reflex zou uitbrengen met volformaatsensor stond in de sterren geschreven. Maar dat hij er nu al is heeft toch velen verbaasd. Doordat het verdwijnen van het model van Kodak en Contax had immers enkel Canon 2 van dergelijke toestellen. Nu heeft Nikon zijn D3 en die heeft wat te bieden : 12,1 Mega Pixel 7,62 cm monitor ISO Ultrakorte inschakeltijd (0,12 seconden) en sluitervertraging (0,037 sec.) 2 CF Kaartenslots CMOS Sensor 36 x 24mm, FX-Sensor 3-Zoll-LCD-Monitor met beeldpunten en extrem grote 170 -inkijkhoek ISO bereik (met versterking tot ISO ) Nieuwe Autofokus met 51 Meetvelden en 15 Kruissensoren 9 Bilder/Seconde bij FX formaat, 11 Bilder/Seconde bij DX-formaat Live-View: Kunsthorizon voor waterpasinstelling HDMI Uitgang 40% hogere reserve van de batterij Magnesium-body met afgedichte bedieningselementen Prijs euro voor de body, nazien of de veel betere prijs van Nelissen geen Typefout is (3.999 euro)

7 de eerste bladzijde staat vanachter... De ene blondine zegt tegen de andere : Dit jaar valt kerstmis op een vrijdag Zegt de andere Oh! Hopelijk niet op den 13e!! Gesprek tussen twee blondjes : Ik heb gisteren een zwangerschapstest gedaan. zegt de ene. De andere vraagt verwonderd : En, waren het moeilijke vragen? Een blondje krijgt een tweeling en weent ononderbroken. De verpleegster vraagt : Waarom ween je eigenlijk? Je hebt twee prachtige babys! Ja, maar ik weet niet van wie het tweede is!! Hij : Heb jij met andere mannen geslapen? Zij : Ik heb alleen met jou geslapen schat. Bij de anderen was ik wakker... Vroedvrouw tegen blondje : Had je graag de vader bij de geboorte erbij? Neen!!!! Alsjeblieft niet!! Die heeft ruzie met mijn man!! Vraagt het ene blondje de andere : Wat denk jij is dichter bij, de Maan of Parijs? Zegt de andere De Maan natuurlijk, of kan jij Parijs van hier zien misschien? Twee mannen botsen in de supermarkt tegen elkaar met hun kar. Excuseer zegt de ene man tegen de andere, ik ben wat zenuwachtig want ik ben mijn vrouw aan het zoeken. Ja zegt de andere ik ook, willen we samen zoeken? Ok zegt de eerste man, hoe ziet UW vrouw eruit? Ze is blond, heeft volle rode lippen, blauwe ogen en ze draagt een smalle witte jurk met een diep décolleté en hoe ziet uw vrouw eruit? Laat maar zitten, zegt de andere, we gaan die van u zoeken. Zij: zou ik topless zonnen in de tuin? Hij: ba ja, waarom niet Zij: maar wat gaan de buren denken? Hij: gewoon maar dat ik getrouwd ben voor het geld. 2 cowboy s praten over hun favoriete seksstandje. Ik doe het liefst de rodeo positie zegt de eerste.

8 programma 27 september Opbouwen salon 28 september Proefprojectie 29 september Opening 41e salon 30 september Salon van 10 tot 22 uur 6 oktober Salon van 10 tot 22 uur 7 oktober Salon van 10 tot 18 uur 8 oktober afbreken salon om 9 uur s morgens 9 oktober geen bijeenkomst = rustdag 10 oktober AVF - Fotoclub Christoffel te gast 16 oktober proeven 1e reeks Maurice De Vos 22 oktober Bestuursvergadering 6 november Binnenbrengen Interclubwedstrijd, uw digitale bestanden dienen hernummerd en overgecopieerd + eerste reeks Maurice De Vos 13 november Lesavond digitale fotografie - praktisch kleurbeheer (Alain) 4 december Bespreking van onze eerste clubwedstrijd door de jury Schoonheid is een ziekte, ze geneest met ouder worden. Tim Hendrickx verantwoordelijke uitgever : augustijn buelens, hollebeekstraat 31, rumst

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter We vliegen er weer in! t Is weer voorbij

Nadere informatie

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter We hadden een goed salon Eigen

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vakantie (gehad?) Het is een jaarlijkse

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter 43e start Toen we in de zestiger jaren

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018 editoriaal

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Eindelijk Lente! Alle weer is fotoweer, is

Nadere informatie

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Change Dat was het toverwoord dat ontelbare

Nadere informatie

10de jaargang nr 2 februari 2015

10de jaargang nr 2 februari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 2 februari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Fotosalons Meermaals beweerde ik dat een fotoclub

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Opnieuw aan de slag Het is alle jaren hetzelfe,

Nadere informatie

LACH van de week. De ene blondine zegt tegen de ander: 'Dit jaar valt Kerstmis op een vrijdag'...zegt de ander: 'Oh! hopelijk niet op de 13de!!

LACH van de week. De ene blondine zegt tegen de ander: 'Dit jaar valt Kerstmis op een vrijdag'...zegt de ander: 'Oh! hopelijk niet op de 13de!! NEWSFLASH Belangrijk bericht van het bestuur. Het lidgeld dient vóór 30 september betaald te zijn. Wie dan nog niet betaald heeft, wordt aangenomen dat u het lidmaatschap stopt. Daarbij zal uw profielfoto

Nadere informatie

editoriaal

editoriaal editoriaal augustijn buelens, voorzitter 1966-2006 Iedere reden om te feesten is een goede reden! Dat Rumst het dorpke van plezier is, zoals in het liedje bezongen word weten velen. Als er dan nog vele

Nadere informatie

t beste voor iedereen in 2006!

t beste voor iedereen in 2006! e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter t beste voor iedereen in 2006! Traditioneel, maar daarom niet minder gemeend, bieden we aan al onze leden en hun familie onze beste wensen aan voor een

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

Focus Flits 65/3 65/3

Focus Flits 65/3 65/3 65/3 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Corluy Leo. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname in een

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september/oktober 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weer aan de slag! Het verlof is amper voorbij en we zijn allemaal (?) weeral druk in

Nadere informatie

augustijn buelens, voorzitter

augustijn buelens, voorzitter augustijn buelens, voorzitter foto omslag : Stijn Van Vlasselaer Walter BodyArt 20 } Buelens Augustijn Liliane 27 Jacobs Christine Boulogne sur Mer 32 Van Vlasselaer Walter Uil 47 Decamps Alain Zangeres

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weeral! Inderdaad, het tempo waarmee de werkingsjaren

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 8 - juli-augustus 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Leve de vacantie! Als jullie dit lezen hebben een aantal leden hun verlof al achter de rug,

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later.

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later. Veurne, 61e jg 2019 Beste clubleden, We starten dit werkjaar met heel wat leuke herinneringen waarop we fier kunnen terugblikken. Niet alleen de goede verstandhouding tussen de clubgenoten wat intussen

Nadere informatie

Veertig jaar. e d i t o r i a a l

Veertig jaar. e d i t o r i a a l e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Veertig jaar Dit moet gevierd worden! Al onze leden zijn daar blijkbaar mee akkoord, maar de wijze waarop laat men graag aan het kleine bestuur over. De

Nadere informatie

11e jaargang nr 5 Mei 2016

11e jaargang nr 5 Mei 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 5 Mei 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

-Woordje voorzitter -Voorbereiden tentoonstelling-permanentie-afspraken ophangen doek-sleutel. -Best of West-top 5-(H)-Eigen werk.

-Woordje voorzitter -Voorbereiden tentoonstelling-permanentie-afspraken ophangen doek-sleutel. -Best of West-top 5-(H)-Eigen werk. Programma mei-juni 2019 Veurne, 62e jg. 2019 Maandag 13 mei -Woordje voorzitter. -Fotokaders: afhandelen fotokaders-huur-verkoop-passe-partouts ea... -Programmaboekje-deelnemers en titels van de vier foto's.

Nadere informatie

11e jaargang nr 4 April 2016

11e jaargang nr 4 April 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 4 April 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens

Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens Fotografie de basiskennis! Waarom? Analoog of digitaal blijft gelijk! Basiskennis is onontbeerlijk! Beter inzicht in wat

Nadere informatie

Koninklijke fotoclub Westhoek

Koninklijke fotoclub Westhoek Koninklijke fotoclub Westhoek Veurne, 61e jg 2019 Programma maart-april 2019 Maandag 4 maart -Studio-portret shoot. -Er wordt gewerkt in twee studio's waaronder één met zwarte achtergrond. Ditmaal zullen

Nadere informatie

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B.

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B. Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJR Nummer 10 - juni 2007 fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vakantie! e komende maanden zal door

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2013 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Voor u treft

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer oktober-november 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1.

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer oktober-november 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2-3 - oktober-november 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter t was weer een goed salon Zoals

Nadere informatie

Focus Flits 67/4 67/4. 1 Verantwoordelijke uitgever: Henri Van Beneden Secretaris KFSA

Focus Flits 67/4 67/4. 1 Verantwoordelijke uitgever: Henri Van Beneden Secretaris KFSA 67/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is een flamingo, foto Henri Van Beneden.. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Leve de buitenlucht! Alle weer is fotoweer!

Nadere informatie

10de jaargang nr 6 Juni 2015

10de jaargang nr 6 Juni 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 6 Juni 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

10de jaargang nr 1 januari 2015

10de jaargang nr 1 januari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 1 januari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - november/december 2010

nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - november/december 2010 nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - november/december 2010 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst Jaarmarktsalon

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Prijslijst OneWave Photography

Prijslijst OneWave Photography Prijslijst OneWave Photography Hieronder vind u de prijzen en mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Fotoshoot bij ons in de studio: Ongeveer 1 uur fotografie met 3 foto s van 13x19cm: 75,00 Voor elk extra

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

Lou en Lena in Ecuador

Lou en Lena in Ecuador Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena in Ecuador Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, wij zijn Lou en Lena! Kom, we nemen je mee naar

Nadere informatie

editoriaal augustijn buelens, voorzitter Feest!

editoriaal augustijn buelens, voorzitter Feest! editoriaal Feest! augustijn buelens, voorzitter Verjaardagen worden gevoerd. Jubilea ook! De tijden zijn veranderd, we vieren er meer dan vroeger. Bij onze grootouders werd 25 jaar huwelijk een beetje

Nadere informatie

DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018

DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018 DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018 KORTE TERUGBLIK NIEZO PARADIEZO RABO CLUBKAS ACTIE VIDEO AVOND HIJ KOMT, HIJ KOMT NIEZO PARADIEZO Die zomer die begon zowat in mei. heel

Nadere informatie

De kunst van Verkade

De kunst van Verkade De kunst van Verkade Verkade Traditoneel Kwaliteit Echt Hollands Nostalgische waarde Voor iedereen Eerlijke ingredienten Gezelligheid Familie & vrienden Thee & Koffie De Markt Hoe komt Verkade uit het

Nadere informatie

Ik mis je in alle kleuren

Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman Voor... een lotgenotengroep van de Stichting Jonge Helden Ik schrijf je vandaag

Nadere informatie

naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?

naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen? Verbond van Limburgse Fotokringen vzw 0011 0010 Hoe 1010 de 1101 werken 0001 merken 0100 1011en klaarmaken voor inzenden naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen? 1. Digi: a.

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Informatie Amper enkele maanden na de oprichting

Nadere informatie

RESET JEZELF! Creëer de vrouw die je wil zijn, het leven dat je wil leiden en de wereld die je wil zien werkboek

RESET JEZELF! Creëer de vrouw die je wil zijn, het leven dat je wil leiden en de wereld die je wil zien werkboek Nannet van der Ham RESET JEZELF! Creëer de vrouw die je wil zijn, het leven dat je wil leiden en de wereld die je wil zien werkboek Om een Reset te maken die echt beklijft is het belangrijk dat jij je

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2- november-december 2018

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2- november-december 2018 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2- november-december editoriaal Fotosalon

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept Startweekend 2017 Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september Huis van God en mensen startweekend sept. 2017 1 Op de startzondag zeggen we tegen elkaar: Kijk de kerk met haar eeuwenoude traditie. Haar

Nadere informatie

Oneerbaar voorstel. Vraag je mij een nacht met hem door te brengen om jouw schulden te vereffenen?

Oneerbaar voorstel. Vraag je mij een nacht met hem door te brengen om jouw schulden te vereffenen? Oneerbaar voorstel Vraag je mij een nacht met hem door te brengen om jouw schulden te vereffenen? nee, tien nachten. Het gaat om tien afbetalingen. de schuld is te groot.... dit is iets dat wij moeten

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Focus Flits 66/2 66/2

Focus Flits 66/2 66/2 66/2 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is een bewerkte foto van Wim Corluy. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 Schooljaar

Nieuwsbrief 10 Schooljaar Nieuwsbrief 10 Schooljaar 2017-2018 23 11 2017 23? 24 toch! En daar komt de sidecar uit Spanje weer aan Nee, nee helemaal niet correct. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn soms wel ondeugend en deugnietig

Nadere informatie

Informatieboekje fotoclub Almere

Informatieboekje fotoclub Almere Identiteit van de club: Een Almeerse fotoclub met een gezonde ambitie tot individuele en gezamenlijke verbetering van de fotografie waarin het sociale aspect een grote rol speelt. Clubavonden De clubavonden

Nadere informatie

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet:

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet: SEINTOREN JONGGIDSEN Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel tijd voor een mega-bangelijk tweede deel van dit leuke scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast

Nadere informatie

JUBILEUMTOERNOOI 10 MEI 2018

JUBILEUMTOERNOOI 10 MEI 2018 JUBILEUMTOERNOOI 10 MEI 2018 In dit jubileumjaar heeft onze verenigingen tal van extra activiteiten georganiseerd. Eén van deze activiteiten is een sponsor-boules-toernooi Vandaag was de WensAmbulance

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017 editoriaal augustijn

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Catalogus T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086. Najaar 2012

Catalogus T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086. Najaar 2012 Catalogus I: www.fotovriend.nl A: Lijsterbesstraat 75 M: info@fotovriend.nl P: 7581 XV Losser T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086 Najaar 2012 De mooiste dag van het leven zegt men. Zoiets unieks moet natuurlijk

Nadere informatie

11e jaargang nr 7 September 2016

11e jaargang nr 7 September 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 7 September 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

NIEUW!! DUITSE AVOND Vrijdag 26 PC Holvenia

NIEUW!! DUITSE AVOND Vrijdag 26 PC Holvenia WINTERWANDELING Zaterdag 20 februari 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: Februari 2016 Nummer: 6 P409906 NIEUW!! DUITSE AVOND Vrijdag 26 februari @ PC Holvenia Afzendadres en VU

Nadere informatie

Thema: Algemene kennis

Thema: Algemene kennis OPDRACHTKAART AK-02-02-01 Voorkennis: Papierfabricage Intro: We kennen verschillende papiersoorten. Wc-papier heeft andere eigenschappen dan offsetpapier. Er zijn honderden soorten papier in de handel.

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN GLOW in Eindhoven GLOW is een jaarlijks, terugkerend lichtspektakel in het centrum van Eindhoven. Er zijn inmiddels ruim 10 edities georganiseerd en jaarlijks komen

Nadere informatie

Spelregels zijn als volgt:

Spelregels zijn als volgt: Vormgeving, opmaak (DTP), correcties én drukken voor absolute bodemprijzen! Voor theatermakers, culturele evenementen en kleinschalige projecten maak ik al enkele jaren grafische uitingen zoals posters,

Nadere informatie

agenda voor het nieuwe seizoen

agenda voor het nieuwe seizoen Afdeling Twente Nieuwsbrief september 2014 agenda voor het nieuwe seizoen e foto (uit een serie van 5) van Sylvia Bökkerink, 1 prijs Foto Regionaal 2014 Komende wedstrijden Twente on line De eerstvolgende

Nadere informatie

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 . Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 kalender expressie Woensdag 12 december 2018 20u00 de Kerkewegel Projectie najaar uitstap Ieper. Projectie

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

ook door zijn werk. Hij heeft altijd schattingen moeten maken. Ze houdt angstvallig de tas tegen haar borst geklemd, alsof ze bang is dat hij of

ook door zijn werk. Hij heeft altijd schattingen moeten maken. Ze houdt angstvallig de tas tegen haar borst geklemd, alsof ze bang is dat hij of Intussen Het is koud en het waait flink op het station ergens tussen het westen en het noorden van het land. Het station is leeg, op twee mensen na. De treinen zijn uitgevallen. Bladeren op de rails, die

Nadere informatie

90% ALGEMEEN GASTHEERSCHAP 100% (22/22) WIJZIGINGEN UW GOED GETAPT SCORE. 77/86 points YOUR LOCATIE QUESTION SCORE ANSWER. A1. Bezoekdatum: 2/4/2016

90% ALGEMEEN GASTHEERSCHAP 100% (22/22) WIJZIGINGEN UW GOED GETAPT SCORE. 77/86 points YOUR LOCATIE QUESTION SCORE ANSWER. A1. Bezoekdatum: 2/4/2016 UW GOED GETAPT SCORE 90% Section WIJZIGINGEN This Rapportage Last Rapportage +/- Overall 90% --% --% 77/86 points Contact Maken 100% --% --% Bestellen 67% --% --% 02-04-2016 RAPPORTAGE 244593 ONDERZOEK:

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 3 - januari - februari 2019

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 3 - januari - februari 2019 Verschijnt tweemaandelijks fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg.. uelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JRGNG Nummer 3 - januari - februari 2019 editoriaal augustijn

Nadere informatie

nieuwsbulletin ZEVENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - juli / augustus 2014

nieuwsbulletin ZEVENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - juli / augustus 2014 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin ZEVENENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Fotosalon en andere...

Fotosalon en andere... n i e u w s b u l l e t i n VIJFENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december 2011 e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Fotosalon en andere... Ons 45e fotosalon is voorbij, we kunnen

Nadere informatie

Deze Lijsten bieden u een ultieme presentatie mogelijkheid, waardoor uw product alle opvallendheid krijgt wat het verdient.

Deze Lijsten bieden u een ultieme presentatie mogelijkheid, waardoor uw product alle opvallendheid krijgt wat het verdient. COMBI LED ledframe het gebied van Reklame. Zo ook voor al uw presentatie uitingen, naast een uitgebreid assortiment van diversiteiten op het gebied van naamsbekendheid, bieden wij ook kliklijsten aan,

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

3 6 ste jaargang nummer 355 okt 2016

3 6 ste jaargang nummer 355 okt 2016 Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA Foto: Pieter 3 6 ste jaargang nummer 355 okt 2016 kalender Jaarthema onderweg Woensdag 5 oktober 2016 Bezoek aan de fototentoonstelling in cultuurcentrum

Nadere informatie

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016

Dag Sinterklaas. Severien Algoet. 13 november 2016 Severien Algoet Dag Sinterklaas 13 november 2016 Vandaag is het de grote dag want Sinterklaas komt naar de stad. En zoals elk jaar maakt de stad Sint- Niklaas er een groot feest van. Rosalie kijkt er al

Nadere informatie

Leren omgaan met gedachten, gevoelens, emoties en pijn

Leren omgaan met gedachten, gevoelens, emoties en pijn Leren omgaan met gedachten, gevoelens, emoties en pijn Toespraak van Jiun roshi op de eerste dag van een vijfdaagse zen-retraite, geredigeerd en enigszins ingekort door Myoko Sint Het is vandaag de eerste

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel Melkweg Lezen Alfa A Hier is de bon Naar de winkel Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hier is de bon, 205 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Maandlijst Oktober - November

Maandlijst Oktober - November Maandlijst Oktober - November Algemene informatie Vrijdag 19 Oktober is het Dag van de jeugdbeweging! Toon dat je van KLJ Strijtem bent en trek je pull, T-shirt en sjaaltje van de KLJ aan om naar school

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN Opdracht 1 het diploma de docent het lokaal de kunst Opdracht 11 Inschrijfformulier MBO Graag voor 1 april volledig en duidelijk ingevuld opsturen. Gegevens

Nadere informatie

1966-2006. editoriaal

1966-2006. editoriaal editoriaal 1966-2006 augustijn buelens, voorzitter Meermaals heeft het bestuur aan de leden suggesties gevraagd betreffende het in de verf zetten van ons veertigjarig bestaan. uiten enkele ludieke, maar

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

P. Beugelink 23 jaar, getrouwd met W. van Jeveren, 2 maanden geleden bevallen van haar eerste kind, gestopt met werken na geboorte

P. Beugelink 23 jaar, getrouwd met W. van Jeveren, 2 maanden geleden bevallen van haar eerste kind, gestopt met werken na geboorte Opdracht week 2 Interviews P. Beugelink 23 jaar, getrouwd met W. van Jeveren, 2 maanden geleden bevallen van haar eerste kind, gestopt met werken na geboorte zwanger zijn, in verwachting zijn Emotioneel,

Nadere informatie

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN 1 LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN INHOUD Steaks & Salads (Business Club) 4 Burger vs Lobster (Business Club) 6 De Blauwe Lotus 8 Eetcafé De Verlenging 10 Dineren of lunchen in het Philips

Nadere informatie

Schrijf een spannend verhaal

Schrijf een spannend verhaal HANDLEIDING Schrijf een spannend verhaal Download de bijbehorende les. NB: de les is een pdf. Deze opent niet in de browser, maar wordt opgeslagen op de computer. Je kunt hem bekijken met Acrobat Reader.

Nadere informatie

FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Driehoek 2, 2370 Arendonk www.fotogroepantwerpen.be 4de jaargang nr 9 november 2009 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be Materiaaluitlening:

Nadere informatie

DIGITAAL PRINTEN DIGITAAL PAPIER BARIET PAPIER LAMINEREN **

DIGITAAL PRINTEN DIGITAAL PAPIER BARIET PAPIER LAMINEREN ** formaat (BxL) DIGITAAL PRINTEN Alle afdrukken worden gemaakt met een Grootformaat Inkjet printer van Epson (7900). Deze beschikt over 10 Ultrachrome K3 inkt kleuren en levert prachtige hoogstaande resultaten

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Vakantienr 11 - juli-augustus 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1.

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Vakantienr 11 - juli-augustus 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Vakantienr 11 - juli-augustus 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vacantie (gehad?) We

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin EENENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november-december 2017

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin EENENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november-december 2017 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin EENENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november-december 2017 editoriaal

Nadere informatie