editoriaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "editoriaal"

Transcriptie

1 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Iedere reden om te feesten is een goede reden! Dat Rumst het dorpke van plezier is, zoals in het liedje bezongen word weten velen. Als er dan nog vele verenigingen zijn, dan is het een zeldzaamheid wanneer er een maand op de kalender staat zonder feestgedruis. De Rupelgemeenten hadden een wedstrijd met dat thema uitgeschreven, en de aangenomen werken werden tentoongesteld. De zeldzame burger die daar weet van had kon dan ook gedurende weken in de verschillende rupelgemeenten deze tentoonstelling gaan bezoeken. Spijtig dat de organisatoren niet wisten hoe ze hun mooie affiches moesten verspreiden. Laat ons hopen dat voor ons komend salon men onze affiches wel in het straatbeeld tegenkomt. We blijven het immers onderstrepen, 40 jaar is niet niks, we willen dit dan ook vieren. De laatste maal dat onze leden mekaar ontmoeten vóór het verlof is op zaterdag 24 juni wanneer ze met hun voetjes onder de feeststafel zitten. Dinsdag 27 juni is de vierde dinsdag van de maand en dan zijn we vrij. Alhoewel bepaalde activiteiten van onze club er boven uit steken werken onze leden wel degelijk het hele jaar. Voor het salon wordt natuurlijk een extra inspanning geleverd en sommige leden maken werkelijk prachtig werk. Dit motiveert de andere leden om ook op hun tippen te gaan staan om niet uit de toon te vallen. Op de panelen is het moeilijk te zien wat analoog of digitaal is, dat heeft ook geen belang. Nu we echter gaan projecteren moeten we direct of indirect wel aan digitale bestanden geraken. De leden die de film al vaarwel hebben gezegd, hebben hun bestanden, en moeten ze enkel kunnen groeperen om er een reeks van te maken. Zij die nog analoog werken moeten zien dat ze een collega aan zijn of haar mouw trekken om van hun negatieven of foto s ook digitale bestanden te bekomen. Het salon opent op 23 september wat dus betekent dat we nog vlugger moeten klaar zijn. Speekt maar al in uw pollen!

2 de oude doos Eentje uit de gouden jaren van onze club. Elke lokaalwisseling heeft steeds een ledenverlies veroorzaakt. Toen we van café Sportvriend naar het feestzaaltje Onder den Toren trokken was dat ook het geval. Het duurde echter niet lang of het ledental begon opnieuw te stijgen. Jetteke besloot in die periode haar feestzaal te vergroten en dat kwam maar juist op tijd. Bij collega s van andere clubs werden we een beetje berucht want aan het einde van het eerste deel waren de muren behangen met een monochroom behangpapier waarop mooie meisjes hun weelderige vormen nog maar net verhulden. Dit was ook de periode dat Jetteke steeds de opdracht kreeg om een gedane bestelling dubbel uit te voeren. Ze stond er immers alleen voor en het duurde wel wat eer alle Burtons en andere dranken bij de toendertijd dorstige leden waren. En wat met de fotografie? In die tijd eindigde we tweede in de BFFK wedstrijd Prijs Ponsaerts en dat was toen over heel België!

3 40 e Fotosalon Ons 40e fotosalon komt er sneller aan dan we denken. We moeten dus hoognodig enkele zaken vastleggen. Om te beginnen de projectie. We hebben dus nu wel een beamer aangekocht maar om te kunnen projecteren hebben we dan wel digitale reeksen nodig. We vragen dan ook dat die leden welke een digitale reeks zouden willen projecteren om daar mee voor de pinnen te komen. We gaan ook een digitale Teen en tander maken. Van ieder lid willen we een aantal werken tonen die NIET op het salon hangen. De analoge werkers bezorgen foto s of negatieven aan een digitale werker zodat zij ook op het scherm komen. Maar niet wachten tot september! Voor de tentoonstelling zal alles bij het oude blijven, dit wil zeggen dat de actieve leden minstens een paneel moeten krijgen, de minder actieven een klein. We moeten wel op tijd weten wie wel en wie niet zal tentoonstellen zodat de beschikbare ruimte optimaal kan verdeeld worden. Voor de catalogus voorzien we zeker voor de 40e editie een mooie uitgave. Alle tentoonstellende leden mogen een foto of dia binnenleveren die dus zal gepubliceerd worden. De digitale werkers mogen een bestand via mail, memorystick of CD aan Stijn bezorgen. Wel in goede kwaliteit, resolutie 300 dpi bij een langste zijde van minstens 12 cm. Ook aan de anciens is gedacht : leden die vroeger actief waren en nu nog steeds lid zijn mogen in hun oude doos gaan zoeken. Liefst een werk dat ooit op het salon gehangen heeft. We zullen enkele bladzijden voorzien om deze zogezegde retro-spectieve tentoonstelling te plaatsen. Wacht niet te lang om uw foto of dia bij Stijn te bezorgen. Diegene die het in goede kwaliteit kunnen inscannen mogen dat natuurlijk ook. Oppassen om een foto te reproduceren met een digitaal toestel. Bij vele kleine digitale toestellen heeft het objectief niet de nodige kwaliteit voor reproductie werk, ton- of kussenvormige vertekening komt gemakkelijk voor. We willen nogmaals benadrukken dat het salon dit jaar TWEE weekends zal open zijn! We openen een week voor Rumst jaarmarkt nl. op zaterdag 23 september om 15 uur. Het definitief programma moet nog in elkaar gestoken worden, de enige manier om steeds de juiste info te hebben is te zorgen dat je op de wekelijkse bijeenkomsten bent, tussen het verschijnen van twee maandbladen kan immers veel veranderd of vastgelegd worden.

4 Clubfeest Zaterdag 24 juni is het zover. Cineklub-Rumst bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden. Het feestgedruis in onze club is niet meer wat het ooit geweest is. We zijn wat minder jong, de dansschoenen zijn versleten maar we smullen nog wel graag met een goed wijntje er bij. Onze club heeft restaurant Epicurus afgehuurd en er een lekker menu besteld. Tot 23 mei, ja dit is geen fout, dit is een maand op voorhand, kunnen de geinteresseerden inschrijven bij Flor of Stijn. Dan is het onherroepelijk te laat, we hebben onze afspraken met de chef. Het menu ALL-IN kost voor de leden slechts 30 euro, niet-leden betalen 50 euro, kinderen minder dan 12 betalen 20 euro. Indien meerdere kinderen zouden meedoen zou een speciaal menu kunnen voorzien worden, zelfs voor iets oudere kinderen. Dus : SCHRIJF NU IN of je moet de 24e zelf koken! Clubreis Vorig jaar waren te laat om in te schrijven voor de AVF-reis en hebben we zelf gauw nog een reisje gepland. Dit jaar willen we er op tijd bij zijn. Op 10 mei worden op de AVF vergadering de kaarten verkocht voor de AVFreis op zaterdag 16 september De reis gaat naar Düsseldorf en daar zit Stijn voor niets tussen. Het is immers Jan en Gaby De Gueldre die telkens de reis en de eraan verbonden fotorally voor de vrijwilligers organiseert. Steeds worden twee autobussen ingelegd, die telkens ook vol zijn. Dus, wil je mee, schrijf in bij Stijn. Leden betalen 10 euro, niet leden 12 euro. Dit is een spotprijs voor zo n verplaatsing. Vertrek is waarschijnlijk weer aan het Cresthotel en we weten dat daar s morgens plaats genoeg is op de parking (achter het bouwcentrum). Programma Nu we kort voor het salon staan, we geen ervaring hebben met een beamer projectie, zou het wel eens kunnen dat het programma gewijzigd wordt. Wil u voor geen verrassingen komen te staan, zorg dat je steeds aanwezig bent op de bijeenkomsten zodat je van een eventuele wijziging steeds op de hoogte bent.

5 W e d s t r i j d e n BRABO 2006 Monochroom Buelens Augustijn Maria Aangenomen Yvonne Aangenomen Colorprints Buelens Augustijn Red Doel Aangenomen Stille waters Aangenomen Van der Wildt Eddy Louis Aangenomen Colorslides Buelens Augustijn Zonnebril Aangenomen Van der Wildt Leon Avondstemming Aangenomen 41e Benelux salon Imago Hamme A = 4 MONOCHROME FOTO S, op passe-partout 30x40 of 40x50 cm B = 4 KLEURENFOTO S, op passe-partout 30x40 of 40x50 cm C = 4 KLEURENDIA S in raampjes 5x5 tussen glas D = Digitale beelden op CD-R (srgb 1024 pixels langste zijde 72 dpi) E = Fotoreeksen 3 tot 5 foto s Op de rugzijde van de foto s : naam, adres, titel en volgnr Op de dia s : duimerk, naam, adres, titel en volgnr Binnen in club : 20 juni 2006 Salon : 9 tot 19 september 2006 Fototentoonstelling Frank en Joris Vermost Onze Frank stelt samen met zijn zoon Joris gedurende een maand tentoon in museum Rupelklei, gelegen in de draai van de Klooster- met de Uitbreidingsstraat in Terhagen. De opening is op vrijdag 12 mei om 20 uur. Frank zal zelf wel een aantal uitnodigen, hierbij zijn de clubleden al verwittigd, we verwachten ze dan ook. Frank kennende zal het wel de moeite zijn.

6 de eerste bladzijde staat vanachter... Wordt n man aangehouden bij n alcoholcontrole. Meneer, heeft U gedronken, vraagt de agent. Zegt de man: Ja, ik heb 10 bier op, 8 glazen rode wijn en 6 glazen witte wijn. Zegt de agent: Dan moet U blazen! Zegt de man: Gelooft U me niet!? In mijn geval hebben de artsen totaal geen vertrouwen meer, zegt Jan. Hoezo, vraagt Charel, Ben je dan zo ziek? Neen, maar ik heb hun rekeningen niet betaald. Een echtpaar, dat wanhopig naar kinderen verlangde, ging naar hun priester om te vragen of hij voor hen wilde bidden. Ik ga met verlof naar Rome, antwoordde hij, en ik zal daar een kaars voor jullie aansteken. Toen de priester drie jaar later terugkwam, ging hij naar het huis van het echtpaar, waar de vrouw druk in de weer was met de zorg voor twee tweelingen terwijl ze bovendien zwanger was. Verguld vroeg de priester naar haar echtgenoot om hem te feliciteren. Hij is naar Rome, antwoordde ze gekweld, om die kaars uit te blazen. Voor ik trouwde, heb ik nooit intieme omgang gehad met mijn vrouw. En jij? Geen idee. Hoe heet ze met haar meisjesnaam? Hans komt bij het inlichtingenloket van een groot warenhuis. Kan ik hier een reis boeken? vraagt hij. Natuurlijk, mijnheer. Ons reisbureau is op de vierde verdieping. Wilt U met de lift? Nee, zegt Hans, Met het vliegtuig. Een overgelukkige vader rent het ziekenhuis binnen. Zijn vrouw heeft zojuist een drieling gekregen. Bij de deur van de operatiezaal roept een verpleegster hem toe: Meneer, pas op! U bent niet steriel! Hoeft u mij niet te vertellen!, juicht de nieuwbakken vader. Na een lange nacht vol alcohol rijden twee dronkaards naar huis toe. Op een gegeven moment hakkelt de ene tegen de andere: Volgens mij rijden we nu het centrum binnen. Hoe weet jij dat? We raken meer mensen.

7 programma 2 mei Definitief 3 e klubwedstrijd + Fototheken CvB 7 mei AVF Rally te Willebroek, vertrek afspreken in club, ofwel om 8,30 uur aan het lokaal, ofwel tegen 9 uur aan het Sasplein in Klein-Willebroek 9 mei Bespeking resultaten werkavond 4 april 10 mei AVF Parochiecentrum Hemiksem 16 mei Les M-objects door Paul Dewinter 20 mei Opening Brabosalon in t Waaigat te Burcht om 15 uur 22 mei Bestuursvergadering 23 mei Vrije dinsdag 30 mei Werkavond stilleven met echte bloemen 6 juni Photoshop voor gevorderden door Jan De Gueldre 13 juni Commentaar bij onze 3e klubwedstrijd 20 juni Selectie van werk voor de rally Debatavond 24 juni FEESTMAAL ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan Aanvang 19 uur. Inschrijven bij Flor of Stijn tot 23 mei! Menu van aperitief tot koffie ALL-IN Deelnemingsprijs Leden : 30 euro, niet-leden 50 euro Kinderen tot en met 12 jaar : 20 euro 27 juni Vrijde dinsdag 1 augustus Vakantiebijeenkomst (bestanden inleveren voor projectie?) 29 augustus Start 41e werkingsjaar 16 september Clubreis (via AVF) naar Düsseldorf Er is zelden iets wat ik zeg of denk of het tegenovergestelde gaat ook door mijn gedachten Godfried Bomans

Veertig jaar. e d i t o r i a a l

Veertig jaar. e d i t o r i a a l e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Veertig jaar Dit moet gevierd worden! Al onze leden zijn daar blijkbaar mee akkoord, maar de wijze waarop laat men graag aan het kleine bestuur over. De

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Change Dat was het toverwoord dat ontelbare

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vakantie (gehad?) Het is een jaarlijkse

Nadere informatie

t beste voor iedereen in 2006!

t beste voor iedereen in 2006! e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter t beste voor iedereen in 2006! Traditioneel, maar daarom niet minder gemeend, bieden we aan al onze leden en hun familie onze beste wensen aan voor een

Nadere informatie

1966-2006. editoriaal

1966-2006. editoriaal editoriaal 1966-2006 augustijn buelens, voorzitter Meermaals heeft het bestuur aan de leden suggesties gevraagd betreffende het in de verf zetten van ons veertigjarig bestaan. uiten enkele ludieke, maar

Nadere informatie

editoriaal augustijn buelens, voorzitter Feest!

editoriaal augustijn buelens, voorzitter Feest! editoriaal Feest! augustijn buelens, voorzitter Verjaardagen worden gevoerd. Jubilea ook! De tijden zijn veranderd, we vieren er meer dan vroeger. Bij onze grootouders werd 25 jaar huwelijk een beetje

Nadere informatie

Veertig jaar! editoriaal

Veertig jaar! editoriaal editoriaal augustijn buelens, voorzitter Veertig jaar! Gisteravond als nieuwbakken AVF voorzitter een vergadering gehad met vrienden van Optika Zwijndrecht. Optika Zwijndrecht, jawel de club waar we vorig

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018 editoriaal

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - mei - juni 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Leve de lente! Na een echte winter hebben we nu toch ook al mooie lentedagen gekend. Dat is

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weeral! Inderdaad, het tempo waarmee de werkingsjaren

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Fotosalons Meermaals beweerde ik dat een fotoclub

Nadere informatie

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter We vliegen er weer in! t Is weer voorbij

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Eindelijk Lente! Alle weer is fotoweer, is

Nadere informatie

-Woordje voorzitter -Voorbereiden tentoonstelling-permanentie-afspraken ophangen doek-sleutel. -Best of West-top 5-(H)-Eigen werk.

-Woordje voorzitter -Voorbereiden tentoonstelling-permanentie-afspraken ophangen doek-sleutel. -Best of West-top 5-(H)-Eigen werk. Programma mei-juni 2019 Veurne, 62e jg. 2019 Maandag 13 mei -Woordje voorzitter. -Fotokaders: afhandelen fotokaders-huur-verkoop-passe-partouts ea... -Programmaboekje-deelnemers en titels van de vier foto's.

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weer 40 jaar? Het is zeker niet de bedoeling

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Informatie Amper enkele maanden na de oprichting

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJR Nummer 10 - juni 2007 fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vakantie! e komende maanden zal door

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde Herentals, 5 maart 2013 Mevrouw, Mijnheer, Voor de vijftiende keer reeds organiseert Kiwanis Herentals op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde jumping. Dat

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - maart-april 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Het jaar van de vrouw? Na ons 42e fotosalon hebben we enkele nieuwe gezichten in de club mogen

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter 43e start Toen we in de zestiger jaren

Nadere informatie

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Leve de buitenlucht! Alle weer is fotoweer!

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later.

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later. Veurne, 61e jg 2019 Beste clubleden, We starten dit werkjaar met heel wat leuke herinneringen waarop we fier kunnen terugblikken. Niet alleen de goede verstandhouding tussen de clubgenoten wat intussen

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website.

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website. Taakverdeling 2019 38 e Fotosalon Zie ook onze website www.visueel.be 1 Salondagen 2019 Vrijdag 1 november: open van 10.30 u tot 21 u Projecties reeks A: Projecties reeks B: 11 14 16 18 u 12 15 17 18.45

Nadere informatie

Dossier: rijden onder invloed van alcohol

Dossier: rijden onder invloed van alcohol Dossier: rijden onder invloed van alcohol 1 1. Rijden onder invloed van alcohol bij de jongeren Bij nachtelijke weekendongevallen wordt alcoholgebruik vaak met de vinger gewezen. Er doen heel wat clichés

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Het vuurwerk is voorbij!

Het vuurwerk is voorbij! editoriaal augustijn buelens, voorzitter Het vuurwerk is voorbij! En hier bedoelen we niet het vuurwerk dat het einde van de jaarmarkt uitknalde en de hemelsluizen tegelijkertijd opende waardoor horen

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari 2018 63 ste jaargang - nr.: 2 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Kandidaten gevraagd. e d i t o r i a a l

Kandidaten gevraagd. e d i t o r i a a l e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Kandidaten gevraagd Als je rondkijkt in het verenigingsleven hoor je overal dezelfde klacht : de anciens vinden zeer moeilijk opvolgers voor hun plaats

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

Party time!!! WTC Peutie. Beste fiets-vrienden,

Party time!!! WTC Peutie. Beste fiets-vrienden, Party time!!! Beste fiets-vrienden, Met nog amper 2 zondagritten te gaan, komen we stilaan op het einde van het seizoen 2014. Maar het is nog lang niet gedaan en er staan nog veel aktiviteiten te wachten

Nadere informatie

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B.

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B. Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 . Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 kalender expressie Woensdag 12 december 2018 20u00 de Kerkewegel Projectie najaar uitstap Ieper. Projectie

Nadere informatie

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 3de editie Zondag 10 mei 2009

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 3de editie Zondag 10 mei 2009 Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 3de editie Zondag 10 mei 2009 Op zondag 10 mei organiseerde Pampa Modelfighters na 2 geslaagde edities in 2007 en 2008, voor de 3 de keer hun geprezen Knuffelvliegen.

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. Ze belt naar een kinderdagverblijf. Is er een plaats vrij? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

maar! Een goed geschoten 2 de editie!

maar! Een goed geschoten 2 de editie! Spelen maar! Een goed geschoten 2 de editie! De gevangene van de Weg naar de Klif. Mijn moeder en mijn vader zijn dol op oude filmklassiekers. Ja, ik weet het, er zijn er die er schrik van hebben. Maar

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Opnieuw aan de slag Het is alle jaren hetzelfe,

Nadere informatie

EINDE MAAND TOERNOOI AUGUSTUS Zaterdag 28 augustus Aanvang 13.00u. Zondag 29 augustus - Geen boulen!!! i.v.m. BoeCult

EINDE MAAND TOERNOOI AUGUSTUS Zaterdag 28 augustus Aanvang 13.00u. Zondag 29 augustus - Geen boulen!!! i.v.m. BoeCult Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat 74 5427 AN Boekel 0492 324508 8 e jaargang augustus 2010 nr 23 www.jeudebouckles.nl -------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

10de jaargang nr 2 februari 2015

10de jaargang nr 2 februari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 2 februari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

3 Jij gaat toch volgende week verhuizen? Je mag het... van mijn vriendin wel gebruiken! a bus b busje

3 Jij gaat toch volgende week verhuizen? Je mag het... van mijn vriendin wel gebruiken! a bus b busje 131 131 REGELS 1 Wat hoort bij elkaar? 1 de wijn a het kamertje 2 de winkel b het boodschapje 3 de zus c het winkeltje 4 de boodschap d het wijntje 5 de kamer e het zusje 2 Onderstreep de diminutief in

Nadere informatie

Koninklijke fotoclub Westhoek

Koninklijke fotoclub Westhoek Koninklijke fotoclub Westhoek Veurne, 61e jg 2019 Programma maart-april 2019 Maandag 4 maart -Studio-portret shoot. -Er wordt gewerkt in twee studio's waaronder één met zwarte achtergrond. Ditmaal zullen

Nadere informatie

Datum Verantw OPM. Taak OK November Walter

Datum Verantw OPM. Taak OK November Walter Lange termijn 2019 Datum Verantw OPM. Taak OK November Walter Vastleggen salondata (bij evaluatie voorbije salon) December Zaal + Foyer reserveren Hoogtewerker reserveren Vrijstelling huur zaal aanvragen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 5)

Luisteren: muziek (A2 nr. 5) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Hoe een foto aanleveren voor de website?

Hoe een foto aanleveren voor de website? Hoe een foto aanleveren voor de website? Het is de bedoeling om van de fotopagina's van onze nieuwe website een visitekaartje te maken voor Visueel. Gelieve rekening te houden met een correcte schrijfwijze

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst n i e u w s b u l l e t i n NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG mei / juni 2016 Nummer 5 editoriaal

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo HET BESTUUR WENST ALLE LEDEN EN HUN FAMILIE EEN GELUKKIG NIEUWJAAR j a n u a r i 2 0 1 7 01 1 Nieuwjaar 2 3 4 5 6 7 8 Statutaire Vergadering + receptie aangeboden door het bestuur. Foto s binnenbrengen

Nadere informatie

Januari - februari 2019

Januari - februari 2019 Januari - februari 2019 1 17 Even voorstellen Hoi, ZOEF is een samenwerking tussen Alderande, De Hagewinde, Emiliani en De Sperwer vzw. Vanaf januari 2013 organiseren wij activiteiten. Tijdens de activiteiten

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

Jubileum nummer N I E U W S B R I E F. Zo zijn we begonnen..

Jubileum nummer N I E U W S B R I E F. Zo zijn we begonnen.. N I E U W S B R I E F Jubileum nummer Zo zijn we begonnen.. De Keizerskroon bestaat 10 jaar! Op 1 augustus 2008 gingen wij officieel van start, als nieuwe school voor de wijk Keijzershof. We kregen een

Nadere informatie

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden!

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden! Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2017-2018 17 11 2017 Er bestaan geen ouders die niet heimelijk in hun kinderen iets bijzonders zien. En ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Vrijdag 24 november:

Nadere informatie

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website.

Taakverdeling e Fotosalon. Zie ook onze website. el Taakverdeling 2018 37 e Fotosalon Zie ook onze website www.visueel.be 1 Salondagen 2018 Donderdag 1 november: open van 10.30 u tot 21 u Projecties reeks A: Projecties reeks B: 11 14 16 18 u 12 15 17

Nadere informatie

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift december 2018 Nr

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift december 2018 Nr OVU-Nieuwsbrief 1 Tijdschrift december 2018 Nr. 1270 www.ovu.be Activiteiten van onze leden Voordelen lidmaatschap OVU is op zoek naar nieuwe bestuursleden Maxime Snick In dit nummer 2 Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 12 nieuwtjes uit groep 3/4 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Schoolvoetbal 4. Nieuwtjes in het kort 5. Gebarentaal 6. Onderzoek en uitslag 7. Mooie tekeningen Van groep 3-4 April 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Appwijs - ontdek tientallen onmisbare apps voor je tablet en smartphone Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Maar zo zijn

Nadere informatie

VOORZETSEL. A) Vul in met een voorzetsel aan in met naast onder op uit. B) De klas : vul het juiste voorzetsel in. 1. Het boek ligt de tafel.

VOORZETSEL. A) Vul in met een voorzetsel aan in met naast onder op uit. B) De klas : vul het juiste voorzetsel in. 1. Het boek ligt de tafel. A) Vul in met een voorzetsel aan in met naast onder op uit 1. Het boek ligt de tafel. 2. Het kopje staat de kast. 3. Ik neem mijn schrift mijn boekentas. 4. De studenten hangen hun jas de kapstok. 5. Mijn

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 juli / augustus 2016

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 juli / augustus 2016 Verschijnt tweemaandelijks fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg.. uelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JRGNG Nummer 6 juli / augustus 2016 editoriaal U mag

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 8 - juli-augustus 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Leve de vacantie! Als jullie dit lezen hebben een aantal leden hun verlof al achter de rug,

Nadere informatie

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen 1 Les 1: Hobby Thema 7: Vrije tijd 1 Heeft u een hobby? Ja, ik heb een hobby Welke hobby heeft u? Mijn hobby is kleren naaien Wat doet u graag? Ik kijk graag naar de tv. Waar houdt u van? Ik houd van mooie

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Het gestolen schilderij. door Nellie de Kok

Het gestolen schilderij. door Nellie de Kok Het gestolen schilderij door Nellie de Kok 1 Het gestolen schilderij door Nellie de Kok samenvatting Katrijn zei nog: Je koopt niets aan de deur. Tja, Jan Klaassen kennende, heeft hij niet goed begrepen

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

door Ronny Foto: Marc Van Iseghem Eerste prijs jaarthema 37ste jaargang n u m m er 363 j u n i 2017

door Ronny Foto: Marc Van Iseghem Eerste prijs jaarthema 37ste jaargang n u m m er 363 j u n i 2017 door Ronny Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA Foto: Marc Van Iseghem Eerste prijs jaarthema 37ste jaargang n u m m er 363 j u n i 2017 kalender Woensdag 14 juni 2017 20u00 de

Nadere informatie

Lesbrief bij Biertje Casper van Marleen Schmitz voor groep 8

Lesbrief bij Biertje Casper van Marleen Schmitz voor groep 8 Inhoud van deze lesbrief - Thema s in het boek - Lesopzet - Doel van de les - Uitwerking - Bijlage: opdrachtenblad en feiten over alcohol Lesbrief bij Biertje Casper van Marleen Schmitz voor groep 8 Thema

Nadere informatie

Infokrant..(je) Jeugdploegen, weetjes?...wat cijfers? Hoeveel jeugdploegen heeft je club?

Infokrant..(je) Jeugdploegen, weetjes?...wat cijfers? Hoeveel jeugdploegen heeft je club? Oktober 2015 Voorwoord Beste spelers, ouders en supporters, We zijn ondertussen 2 maanden bezig, de ploegen zijn gevormd, de trainers zijn gekend, de conditie stijgt, de overwinningen stapelen zich op..

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 4 - januari - februari 2017

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 4 - januari - februari 2017 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 4 - januari - februari 2017 editoriaal

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen. Grammaticaoefeningen 2 Gezondheid Verschillende vormen van werkwoorden Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. 1 Begrijp je deze informatie? ja /

Nadere informatie

Opening projectweken kunst voor het Notenschip

Opening projectweken kunst voor het Notenschip Opening projectweken kunst voor het Notenschip 13 mei 2014 No. 280 Vrijdag 23 mei is het zover DE OPENING VAN HET NOTENSCHIP voor de kinderen. De kinderen maken deze week en volgende week heel veel kunst!

Nadere informatie

Fietsen. Van string tot string

Fietsen. Van string tot string E-Vaartje Nr 14 mei 2016 Voor we in zomermodus overschakelen, staan er deze maand nog enkele toffe activiteiten op de agenda. Vanaf 3 mei kan je wekelijks gaan fietsen, we verdiepen ons in de geschiedenis

Nadere informatie

REGELS. Kies het goede woord. 1 Ik vind de fiets niet mooi. Ik koop... niet. a het b hem

REGELS. Kies het goede woord. 1 Ik vind de fiets niet mooi. Ik koop... niet. a het b hem 114 114 REGELS 1 1 Ik vind de fiets niet mooi. Ik koop... niet. a het b hem 2 Deze film is pas nieuw. Bijna niemand heeft... gezien. 3 Deze slagroom moet je niet meer eten.... is te oud. a Het b Hij 2

Nadere informatie

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter We geven ons visitekaartje weer af Het

Nadere informatie

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT Inhoud 1. Algemene principes... 3 2. Wijzigingen aan de voorlopige kalender... 4 Principes... 4 A. Wijzigingen

Nadere informatie

38ste jaargang nummer 369 f eb 2018

38ste jaargang nummer 369 f eb 2018 . Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA 80 jaar Blandia 80 jaar Blandia foto: Rika 38ste jaargang nummer 369 f eb 2018 kalender licht en schaduw Woensdag 14 februari-20u00-de Kerkewegel

Nadere informatie

1. er wordt echt leuke muziek gedraaid. 2. we hebben zes jaar geleden een groot huis gekocht. 3. ik probeer meteen een goedkoop reisje te boeken.

1. er wordt echt leuke muziek gedraaid. 2. we hebben zes jaar geleden een groot huis gekocht. 3. ik probeer meteen een goedkoop reisje te boeken. (Je hoeft niet alle woorden te gebruiken.) zitten, lopen, liggen, staan + luisteren, mensen, lezen, krant, oude mensen, praatje maken, bellen, een vriendin, winkelen, buitenwijk, het is heel slecht. tenzij,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 134 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JANUARI 2002 Blandijnberg 2 9000 Gent VARIA 2 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

nieuwsbulletin ACHTENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 juli / augustus 2015

nieuwsbulletin ACHTENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 juli / augustus 2015 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin ACHTENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Bruidsfotografie 2015

Bruidsfotografie 2015 PrijsBROCHURE Bruidsfotografie 2015 Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away. - Hilary Cooper - Die ademloze momenten, de momenten vol liefde

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT Inhoud 1. Algemene principes... 3 2. Wijzigingen aan de voorlopige kalender... 4 Principes... 4 A. Wijzigingen

Nadere informatie

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging Vrijetijdsbeurs (voor jongeren met een beperking) BuSO Sint-Elisabeth Wijchmaal (Peer) Korte beschrijving van het voorbeeld Voor ouders van jongeren met

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2017

Liedjes eerste communie 2017 Liedjes eerste communie 2017 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

Ledenavond: Reis rond wereld met Jan Vrebos

Ledenavond: Reis rond wereld met Jan Vrebos E-Vaartje Nr 13 april 2016 De lente is in het land en dat brengt mensen op de been. Tuintjes worden onder handen genomen, kasten opgeruimd en gordijntjes gewassen. Alles ziet er weer piekfijn uit zodat

Nadere informatie

KERKMATERIAAL BIJ GEZINSBOEKJE ADVENTURE. Kerkmateriaal bij gezinsboekje Adventure

KERKMATERIAAL BIJ GEZINSBOEKJE ADVENTURE. Kerkmateriaal bij gezinsboekje Adventure KERKMATERIAAL BIJ GEZINSBOEKJE ADVENTURE 1 Dit kerkmateriaal is ontwikkeld door Timotheüs, najaar 2016. Het is het resultaat van een samenwerking met uitgeverij Royal Jongbloed. Het kerkmateriaal sluit

Nadere informatie

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène VERSLAG vergadering eindjury - maandag 6 februari 2012 BELANGRIJK

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène VERSLAG vergadering eindjury - maandag 6 februari 2012 BELANGRIJK Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2011-2012 Gemeentelijke 11-12 JURY en ARSEN verslag vergad VERSLAG vergadering eindjury - maandag 6 februari 2012 BELANGRIJK Vergeet a.u.b. niet het strookje

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september/oktober 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weer aan de slag! Het verlof is amper voorbij en we zijn allemaal (?) weeral druk in

Nadere informatie

nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - november/december 2010

nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - november/december 2010 nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - november/december 2010 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst Jaarmarktsalon

Nadere informatie

11e jaargang nr 5 Mei 2016

11e jaargang nr 5 Mei 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 5 Mei 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Prediking: Irene Klein Haneveld.

Prediking: Irene Klein Haneveld. Prediking: Irene Klein Haneveld. Afgelopen zondag hebben we het thema Koninklijk leven: is leven in afhankelijkheid afgesloten. Zondag maakt Irene een begin met de volgende cyclus: Een Koninklijk leven

Nadere informatie