Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf"

Transcriptie

1 Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf

2 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Eindelijk Lente! Alle weer is fotoweer, is een oud gezegde en het is nog waar ook. Maar fotografen zijn ook maar mensen en wie wil er nu op een koude natte lentedag het gure weer trotseren om op fotojacht te gaan? Op dit eigenste ogenblik moet de rally nog plaats hebben en Sabientje heeft goed weer voorspeld, want eerlijk gezegd, een AVF rally verdient wel goed weer. Maar ook in mei en juni gaan we op fototocht. Ons Maria kende de juiste data en die vindt u terug in onze kalender. Gebruikelijk komen we bijeen aan het lokaal en zien daar wel wie bij wie kan instappen om onze portemonnee en het milieu te sparen. Breng je uwe schat mee die geen lid is, geen probleem, de fototochten zijn bedoeld als gezellige uitstappen waar we toch de mogelijkheid hebben om een aantal mooie opnamen vast te leggen, de pagadders zijn ook welkom, meestal zitten we in veilige omgevingen. Soms komt de kennis van een oude rot in t vak van pas, soms dat objectief dat je nu net niet hebt. In september word de fototocht omgezet in de clubreis, samen met de AVF en dit jaar gaan we naar Middelburg. Dan moeten de foto s voor het salon echter al af zijn. Het lijkt inderdaad nogal vroeg om nu al over het salon te praten maar we weten, eens het verlof voorbij staat het salon voor de deur. Op het front van de digitale reeksen makers is het verdacht stil, een beetje meer activiteit is hier wel gewenst. Nu verschillende leden een printertje gekocht hebben dat een beetje groter dan een postzegel kan printen (sommige leden hebben zich een A2 printer aangeschaft) mogen we ook foto s op groter formaat verwachten. Hiervoor kunnen ze terecht in Mont-Martre (de muur in de bar). We hopen natuurlijk dat alle leden met werk naar het salon komen, ook diegene die nu in een dipje zitten en waarvan wij weten dat ze toch heel mooi werk kunnen maken. Een clubsalon is het visitekaartje van een club en als er leden ontbreken is het kaartje niet af. Met de lente voor de deur en dan een mooie zomer (hopelijk) moet iedereen toch voor een mooie oogst nieuw materiaal kunnen zorgen.

3 de oude doos Hoe slaag je een model aan de haak? Ook tijdens een fotosalon zijn onze leden nog steeds met hun hobby bezig, tijdens het salon van 2006 kwam een knappe jonge dame aan onze toog genieten van de enige echte Killepitsch die door hulpvaardige leden speciaal voor ons salon in Düsseldorf gehaald wordt. Onze voorzitter, steeds alert, had deze dame bemerkt en algauw ontstond er een gesprek met de vraag wil je eens komen poseren? Het heeft wel wat geduurd maar een jaar later hing deze jonge dame samen met haar zus op het salon. En blijkbaar vond ook het publiek dat het fotogenieke zusjes waren want zij verkozen hun foto als beste zwart/wit foto van het salon Onze alomtegenwoordige Ketknarf, steeds gewapend met een fototoestel had de onderhandelingen gezien en bij Frank duurt het niet lang of je staat er op. Op de achtergrond zie je dat Hubert in de gaten heeft wat Stijn niet ziet.

4 Nieuwtjes Sigma DP1 Het aantal digitale compactcamera s is niet meer te tellen, het onderscheidt tussen de verschillende toestellen is niet bij te houden. Sommige toestellen zijn zo identiek dat je het verschil werkelijk moet gaan zoeken en dat is dan dikwijls een monitor die een halve duim groter is. Een toestel dat boven de berg toestellen uitsteekt is de Sigma DP1. Deze Sigma heeft een vast ingebouwd 16,6 mm objectief met diafragmaopening f:4. De Foveon sensor heeft echter het formaat van deze ingebouwd in een digitale reflex en is dus 7 tot 12x groter dan de gebruikelijk sensors in een compactcamera. Hierdoor heeft het objectief een brandpuntafstand die gelijkstaat met een 28 mm kleinbeeld objectief. De resolutie bedraagt dan ook niet minder dan 14 megapixel. De slogan van Sigma is dan ook : De Sigma DP1, de compacte digitale camera met de sterkte van een spiegelreflex. Het prijskaartje : 800 Samsung NVHD Tot voor kort vond je weinig compactcamera s met een objectief dat een beetje groothoek had; 35 mm was zowat het uiterste. Enkel sommige Lumix en Leica modellen hadden een zoomobjectief dat begon bij 28 mm. Meerdere merken hebben de vraag van landschap en architectuur fotografen begrepen en brengen nu druppelsgewijs nieuwe modellen die een echt groothoekobjectief aan boord hebben. Zo ook deze Samsung die uitgerust is met een mm objectief van Schneider-Kreuznach. Het toestel heeft ook een aansluiting waarbij je op High DefinitieTV s tenvolle van die kwaliteit kunt genieten. De sensor kan een resolutie van 10 Megapixel aan, wat wel de maximum is voor kleine sensors. Voor ± 400 euro is hij van u.

5 Sony Alpha xxxx - 24,6 Magapixel Na Canon bracht ook Nikon een full frame uit. Andere merken zullen volgen. In januari stelde Sony op de PMA (de Amerikaanse Photokina) een prototype voor van een profi SLR met volformaatsensor. De camara maakt gebruik van een Exmor-CMOS-sensor met een resolutie van 24,6 megapixel. De sensor zou beweeglijk ingebouwd worden zodat alle objectieven automatisch een vibratie-onderdrukking hebben. De pixelgrootte is opgevoerd tot 5,94x9,94 mikrometer wat de ruisonderdrukking nog zou moeten verbeteren. We mogen aannemen dat op de echte Photokina deze nieuwe profi camera zal te bewonderen zijn. Over prijsidee wordt wijselijk gezwegen. Wedstrijden 43 e Benelux Fotosalon Imago Hamme A = 4 monochroom op 30x40 of 40x50 passe-partout B = 4 kleurenfoto s op 30x40 of 40x50 passe-partout C = 4 kleurendia s in raampjes 5x5 D = 4 digitale beelden E = 1 fotoreeks monochroom of kleur 3 of 4 foto s Op de rugzijde van de foto s : Naam, adres, titel van de auteur, volgnr geeft Alain Digitale beelden : 1024 pixels aan langste zijde, 72 dpi mx. 1 Mb Binnen in club : 3 juni 2008 Clubreis op zondag 14 september Zoals we de laatste jaren gewoon zijn pikken we onze clubreisbus aan bij die van de AVF. Dit jaar gaat de reis naar Middelburg in Nederland en bezoeken we ook mini-walcheren. De inkom van dit park is mee in de prijs inbegrepen die op deze manier nog heel schappelijk is. Leden betalen 20 euro, niet leden 25 euro. Inschrijven bij Flor en/of Stijn, maar : boter bij de vis, wij moeten die kaarten ook direct betalen aan de AVF penningmeester. Twee bussen vol = vol. Zorg dus dat je erbij bent!

6 Een vurig temperament. Er was eens zo begint menig sprookje, niet waar, Een spiksplinternieuwe elektrische gitaar. Vaardige vingers, soepel en snel, Speelden de Boléro van Ravel. De klankkast strooide genereus, kwistig en luid, Een palet van betoverende klanken uit. Het begeesterde publiek in de zaal, Genoot met volle teugen, optimaal. Opeens, geen mens wist hoe het kwam, Schoot uit het instrument een vlam, En felle flits vol rood en geel. Ravel zweeg, een krop in de keel. De muzikant, bleek en aangedaan, Is vliegensvlug aan de slag gegaan, Heeft in zeven haasten de draden eraf gegooid En krampachtig, in mineur zijn optreden voltooid. Arnold

7 de eerste bladzijde staat vanachter... D r gaat ne vent biechten bij de pastoor : Meneer pastoor, ik heb mijn vrouw bedrogen, maar ik kan niet zeggen met wie. De pastoor wilt die man helpen en vraagt : Was het met Janssens Lea uit de Dorpsstraat? Nee, zegt de man. Was het dan met Peeters Rita uit de Acacia-laan? Nee, zegt de man ik kan het u echt niet vertellen. Was het misschien met Beckers Greta uit de Vissersstraat? Meneer pastoor, zegt de man ik kan het u ECHT WAAR niet vertellen!!! Weet ge wat?!, roept die pastoor kwaad bolt het dan maar af want zo kan ik u niet helpen. Die gast loopt rap naar buiten en zegt tegen z n maten : Mannen, ik heb weer drie nief adreskes! George komt thuis na een uitputtende dag op het werk, laat zich in de sofa vallen en roept: Vlug Jeanine, breng me rap een biertje voor het begint. Vijftien minuten later: Vlug Jeanine, breng me NOG een biertje voor het begint. Nog tien minuten gaan voorbij. Vlug Jeanine, nog een biertje. Het kan ieder ogenblik beginnen. Jeanine verliest haar geduld en schreeuwt: Wat is dat met jou? Ga je nu de hele avond in de sofa zitten zuipen!? Waarop George zucht: Lap, t is begonnen...! Op een kille dag in het putje van de winter stopt een vrachtwagen aan een rood licht. Achter deze wagen rijdt een dom blondje. Zij stopt op haar beurt, stapt uit, klopt op de deur van de vrachtwagen en roept: Meneer, ik ben Peggy en u verliest uw lading! De vrachtwagenbestuurder wil wel antwoorden, maar net op dat moment wordt het licht groen en rijdt hij door. Aan het volgende licht begint het blondje opnieuw. Maar ook deze keer vertrekt de camionneur. Ook de volgende lichten staan op rood. Het blondje, ondertussen behoorlijk op haar tenen getrapt, stapt voor de derde maal uit, gaat voor de camion staan en roept heel luid: Meneer, ik ben Peggy en u verliest uw lading! Waarop de man geënerveerd zijn raampje opent en tegen het blondje roept: Mevrouw, ik ben Eric en ik strooi zout...

8 programma 29 april Vrije dinsdag 6 mei Definitief binnenbrengen 2e clubwedstrijd Wim Thys van Crea Wommelgem stelt eigen werk voor 13 mei Fototheken Prijs van Vlaanderen e reeks 20 mei Lesavond Digitaal 25 mei Fototocht 3 juni Jurering 3e clubwedstrijd 10 juni Problemen met je PC of Mac, met Photoshop, deze avond worden ze opgelost 17 juni Presentatie van eigen recent werk door alle leden - Ook salonreeksen in wording worden verwacht! 22 juni Fototocht 5 augustus Vacantiebijeenkomst - selectie van AVF-rally opdrachten 26 augustus Start 43e werkingsjaar - voorlopige selectie voor salon 2 september Definitieve selectie voor salon + titels voor catalogus 9 september x - titels definitief binnen 14 september AVF reis naar Middelburg - Vertrek aan het Crest hotel, afspreken voor groepsvertrek aan lokaal Passe-partouts en kaders!! De AVF gaat opnieuw passe-partouts en kaders 40x50 cm bestellen Passe-partout wit of zwart : 1,60 euro stuk Aluminium kader backloader : 9,00 euro stuk Levering : AVF 11 juni Volgende levering : ten vroegste december 2008! Ontroerd zijn is ademhalen met het hart. Bond Zonder Naam verantwoordelijke uitgever : augustijn buelens, hollebeekstraat 31, rumst

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weeral! Inderdaad, het tempo waarmee de werkingsjaren

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Fotosalons Meermaals beweerde ik dat een fotoclub

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Change Dat was het toverwoord dat ontelbare

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Leve de buitenlucht! Alle weer is fotoweer!

Nadere informatie

augustijn buelens, voorzitter

augustijn buelens, voorzitter augustijn buelens, voorzitter foto omslag : Stijn Van Vlasselaer Walter BodyArt 20 } Buelens Augustijn Liliane 27 Jacobs Christine Boulogne sur Mer 32 Van Vlasselaer Walter Uil 47 Decamps Alain Zangeres

Nadere informatie

editoriaal

editoriaal editoriaal augustijn buelens, voorzitter 1966-2006 Iedere reden om te feesten is een goede reden! Dat Rumst het dorpke van plezier is, zoals in het liedje bezongen word weten velen. Als er dan nog vele

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter 43e start Toen we in de zestiger jaren

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weer 40 jaar? Het is zeker niet de bedoeling

Nadere informatie

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2 - oktober 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter We geven ons visitekaartje weer af Het

Nadere informatie

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B.

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B. Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 11 - vakantienummer 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vakantie (gehad?) Het is een jaarlijkse

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Vakantienr 11 - juli-augustus 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1.

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Vakantienr 11 - juli-augustus 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Vakantienr 11 - juli-augustus 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vacantie (gehad?) We

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - mei - juni 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Leve de lente! Na een echte winter hebben we nu toch ook al mooie lentedagen gekend. Dat is

Nadere informatie

1966-2006. editoriaal

1966-2006. editoriaal editoriaal 1966-2006 augustijn buelens, voorzitter Meermaals heeft het bestuur aan de leden suggesties gevraagd betreffende het in de verf zetten van ons veertigjarig bestaan. uiten enkele ludieke, maar

Nadere informatie

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Opnieuw aan de slag Het is alle jaren hetzelfe,

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 8 - april 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Informatie Amper enkele maanden na de oprichting

Nadere informatie

Pixels Het verschil tussen pixels en pixels!

Pixels Het verschil tussen pixels en pixels! Pixels Het verschil tussen pixels en pixels! Er zijn verschillende camera soorten, met verschillende aantal megapixels, maar ook met verschillende verhoudingen van sensor, zoals 3:2 en 4:3. Dit zijn de

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJR Nummer 10 - juni 2007 fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vakantie! e komende maanden zal door

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september-oktober 2018 editoriaal

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer oktober-november 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1.

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer oktober-november 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 2-3 - oktober-november 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter t was weer een goed salon Zoals

Nadere informatie

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 3 - november 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter We hadden een goed salon Eigen

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september/oktober 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weer aan de slag! Het verlof is amper voorbij en we zijn allemaal (?) weeral druk in

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017 editoriaal augustijn

Nadere informatie

Kandidaten gevraagd. e d i t o r i a a l

Kandidaten gevraagd. e d i t o r i a a l e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Kandidaten gevraagd Als je rondkijkt in het verenigingsleven hoor je overal dezelfde klacht : de anciens vinden zeer moeilijk opvolgers voor hun plaats

Nadere informatie

Hoeveel DPI heb je nodig in je foto?

Hoeveel DPI heb je nodig in je foto? Hoeveel DPI heb je nodig in je foto? maandag 17 april 2017, 14:41 door Michelle Peeters Een foto afdrukken. Je zou je bijna afvragen welke fotograaf dat nog doet. We vinden het moeilijk en duur. Toch zouden

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 8 - juli-augustus 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Leve de vacantie! Als jullie dit lezen hebben een aantal leden hun verlof al achter de rug,

Nadere informatie

Digitale fotografie. 7 juni 2010. Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans

Digitale fotografie. 7 juni 2010. Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans Digitale fotografie 7 juni 2010 Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans Zoek het niet te ver! Digitale fotografie Je moet niets noteren (maar je mag het wel). Stuur een mail naar: bosmans.luc@skynet.be en

Nadere informatie

Een foto afdrukken. Je zou je bijna afvragen welke fotograaf dat nog doet. We vinden het moeilijk en duur. Toch zouden we het meer moeten doen.

Een foto afdrukken. Je zou je bijna afvragen welke fotograaf dat nog doet. We vinden het moeilijk en duur. Toch zouden we het meer moeten doen. Hoeveel DPI heb je nodig in je foto? maandag 17 april 2017, 14:41 door Michelle Peeters 8,924x gelezen 48 reacties Een foto afdrukken. Je zou je bijna afvragen welke fotograaf dat nog doet. We vinden het

Nadere informatie

Gebruik hyperfocale afstand

Gebruik hyperfocale afstand Gebruik hyperfocale afstand Hyperfocale afstand wordt veel gebruikt door landschapsfotografen. Het gaat over een scherpstelafstand waarbij een zo groot mogelijke scherptediepte behaald wordt. De scherpstelafstand

Nadere informatie

Veertig jaar. e d i t o r i a a l

Veertig jaar. e d i t o r i a a l e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Veertig jaar Dit moet gevierd worden! Al onze leden zijn daar blijkbaar mee akkoord, maar de wijze waarop laat men graag aan het kleine bestuur over. De

Nadere informatie

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Ket Knarf. Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editor iaal augustijn buelens, voorzitter We vliegen er weer in! t Is weer voorbij

Nadere informatie

Het vuurwerk is voorbij!

Het vuurwerk is voorbij! editoriaal augustijn buelens, voorzitter Het vuurwerk is voorbij! En hier bedoelen we niet het vuurwerk dat het einde van de jaarmarkt uitknalde en de hemelsluizen tegelijkertijd opende waardoor horen

Nadere informatie

Objectieven voor digitaal

Objectieven voor digitaal Inleiding Enige tijd geleden waren de prijzen van de digitale reflexcamera s dusdanig hoog, dat ze alleen door professionals of hobbyisten met een dikke portefeulle aangeschaft konden worden. De (serieuzere)

Nadere informatie

Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens

Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens Fotografie de basiskennis! Waarom? Analoog of digitaal blijft gelijk! Basiskennis is onontbeerlijk! Beter inzicht in wat

Nadere informatie

Digitale camera's. digitale camera's 1

Digitale camera's. digitale camera's 1 Digitale camera's digitale camera's 1 Categorieën (Ultra) compact Spiegelreflex lijkend Spiegelreflex Digitale achterwanden digitale camera's 2 (Ultra) compact Geschikt voor de meeste mensen Overal mee

Nadere informatie

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera.

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Prijs, vorm, kleur en koopmoment. Digitale fotocamera's met verwisselbare lens t.o.v. camera's met vaste lens. Minimum aantal pixels. Lengte breedte

Nadere informatie

Zoom - optisch & digitaal

Zoom - optisch & digitaal Inleiding Nog steeds erg in je nopjes met je vorig jaar aangeschafte digitale camera met een heus 4-voudig zoomobjectief? Of begint het toch te jeuken als je foto s staat te maken, en naast je staat iemand

Nadere informatie

-Woordje voorzitter -Voorbereiden tentoonstelling-permanentie-afspraken ophangen doek-sleutel. -Best of West-top 5-(H)-Eigen werk.

-Woordje voorzitter -Voorbereiden tentoonstelling-permanentie-afspraken ophangen doek-sleutel. -Best of West-top 5-(H)-Eigen werk. Programma mei-juni 2019 Veurne, 62e jg. 2019 Maandag 13 mei -Woordje voorzitter. -Fotokaders: afhandelen fotokaders-huur-verkoop-passe-partouts ea... -Programmaboekje-deelnemers en titels van de vier foto's.

Nadere informatie

nieuwsbulletin ZEVENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - juli / augustus 2014

nieuwsbulletin ZEVENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - juli / augustus 2014 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin ZEVENENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

augustijn buelens, voorzitter n Toffe vakantie

augustijn buelens, voorzitter n Toffe vakantie nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - juli / augustus 2010 augustijn buelens, voorzitter n Toffe vakantie Meestal is de vakantie wel tof, we horen wel verhalen van vliegtuigen die vertraging

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 4 - maart / april 2011 augustijn buelens, voorzitter Een nieuw jaar, een nieuw bestuur Spijtig dat we weer dezelfde plaat moeten opleggen, onze club verschilt niet van

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - maart-april 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Het jaar van de vrouw? Na ons 42e fotosalon hebben we enkele nieuwe gezichten in de club mogen

Nadere informatie

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN?

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? Wat je moet weten om foto s te maken en te bewaren Objectief, vereniging voor vrijetijdsfotografie 5 september 2017, Paul van der Zwan INHOUD Opslag foto s

Nadere informatie

Alles over lenzen voor de beginnende fotograaf

Alles over lenzen voor de beginnende fotograaf Handige gidsjes Deel 1 Als je net begint te fotograferen en je hebt net je eerste digitale spiegel reflex camera gekocht begint er een nieuwe reis voor je. Een reis op een pad dat al veel betreden is en

Nadere informatie

Foto en Specificaties

Foto en Specificaties Foto en Specificaties 5,3 inch TFT IPS with qhd resolution (960 x 540) - Android OS, v4.1 (Jelly Bean) - Intern geheugen: 16GB storage, 1 GB RAM - CPU: Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 Processor - Chipset:

Nadere informatie

Fotosalon en andere...

Fotosalon en andere... n i e u w s b u l l e t i n VIJFENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december 2011 e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Fotosalon en andere... Ons 45e fotosalon is voorbij, we kunnen

Nadere informatie

Digitale camera's. digitale camera's

Digitale camera's. digitale camera's Digitale camera's 1 Categorieën (Ultra) compact Spiegelreflex lijkend Spiegelreflex Digitale achterwanden 2 (Ultra) compact Geschikt voor de meeste mensen Overal mee te nemen Automatisch / Point & shoot

Nadere informatie

Digitale Fotografie. 11 oktober 2005 - Door Jeff Ceuppens

Digitale Fotografie. 11 oktober 2005 - Door Jeff Ceuppens Digitale Fotografie 11 oktober 2005 - Door Jeff Ceuppens Welkom aan alle digitale fotografen Het doel van deze avond: Informatie over digitale fotografie GEEN one man show, maar.. Een dialoog onder geïnteresseerden

Nadere informatie

Verschil analoog vs digitaal

Verschil analoog vs digitaal Verschil analoog vs digitaal Optisch gezien geen verschil: zowel analoog als digitaal hebben een objectief met diafragma en sluiter Verschil = beeldregistratie via een sensor De sensor Sensor registreert

Nadere informatie

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel

In één klap. Auteur: Johanna van Caspel In één klap Auteur: Johanna van Caspel Voorwoord Beste lezer, In deze tijd zijn veel mensen bezig met allerlei dingen die er niet toe doen, we maken ons druk om van alles en nog wat maar zien niet wat

Nadere informatie

Focus Flits 66/2 66/2

Focus Flits 66/2 66/2 66/2 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is een bewerkte foto van Wim Corluy. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com

Nadere informatie

Fotocamera ViaPunt.nl

Fotocamera ViaPunt.nl Fotocamera ViaPunt.nl Prijzen geldend opdonderdag 13 augustus 2015 producten en prijzen worden regelmatig aangepast bezoek de webwinkel voor de actuele prijzen en producten Pagina 2 van 68 IS426 - zwart

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later.

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later. Veurne, 61e jg 2019 Beste clubleden, We starten dit werkjaar met heel wat leuke herinneringen waarop we fier kunnen terugblikken. Niet alleen de goede verstandhouding tussen de clubgenoten wat intussen

Nadere informatie

nieuwsbulletin VIJFENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - juli / augustus 2012 België-Belgique 2840 RUMST BC 30977 P.B.

nieuwsbulletin VIJFENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - juli / augustus 2012 België-Belgique 2840 RUMST BC 30977 P.B. Verschijnt tweemaandelijks fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg.. uelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst VIJFENVEERTIGSTE JRGNG Nummer 6 - juli / augustus 2012 elgië-elgique P.. 2840 RUMST 30977

Nadere informatie

SENSOR op stof en vlekken controleren

SENSOR op stof en vlekken controleren SENSOR op stof en vlekken controleren Camera: Jpeg. Om sneller te kunnen kijken op de computer. ISO op 100. Brandpuntsafstand 50 mm of meer. Scherpinstelling op handmatig (MF). a. Effen wit vel: Scherpstelling

Nadere informatie

Koninklijke fotoclub Westhoek

Koninklijke fotoclub Westhoek Koninklijke fotoclub Westhoek Veurne, 61e jg 2019 Programma maart-april 2019 Maandag 4 maart -Studio-portret shoot. -Er wordt gewerkt in twee studio's waaronder één met zwarte achtergrond. Ditmaal zullen

Nadere informatie

1: Definities en onderwerpen 1 Introductie 2 Definities 2 Onderwerpen 12

1: Definities en onderwerpen 1 Introductie 2 Definities 2 Onderwerpen 12 Inhoud 1: Definities en onderwerpen 1 Introductie 2 Definities 2 Onderwerpen 12 2: Gereedschap 21 Introductie 22 Camera 22 Lenzen 29 Belichting 39 Accessoires 45 Samenvatting 55 3: Instellingen 57 Introductie

Nadere informatie

3: Soorten licht en belichting 45 Natuurlijk licht 46 Flitslicht gebruiken 53 Studiobelichting 57

3: Soorten licht en belichting 45 Natuurlijk licht 46 Flitslicht gebruiken 53 Studiobelichting 57 Inhoud 1: Apparatuur en accessoires 1 Systeemcamera en spiegelreflexcamera 2 Objectieven 7 Flitsers 10 Statieven 11 Filters 12 Overige accessoires 14 2: Camera-instellingen 15 Volautomatische opnamen 16

Nadere informatie

Wat is een digitale foto

Wat is een digitale foto Inleiding: basiskennis We beoefenen allemaal de fotografie in de hobbysfeer. Sommigen al jaren, anderen sinds kort. Maar we weten allemaal wat een camera is, en een computer, en een printer. We weten allemaal

Nadere informatie

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift januari 2019 Nr

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift januari 2019 Nr OVU-Nieuwsbrief 1 Tijdschrift januari 2019 Nr. 1271 www.ovu.be Activiteiten van onze leden Voordelen lidmaatschap OVU is op zoek naar nieuwe bestuursleden Jean-Luc Aerts In dit nummer 2 Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Nikon wint vier TIPA Awards 2017

Nikon wint vier TIPA Awards 2017 Nikon wint vier TIPA Awards 2017 Nikon kondigt met trots aan dat vier van haar producten de prestigieuze TIPA Awards 2017 hebben ontvangen, die worden gesponsord door de TIPA (Technical Image Press Association),

Nadere informatie

t beste voor iedereen in 2006!

t beste voor iedereen in 2006! e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter t beste voor iedereen in 2006! Traditioneel, maar daarom niet minder gemeend, bieden we aan al onze leden en hun familie onze beste wensen aan voor een

Nadere informatie

Digitalisering en imaging

Digitalisering en imaging Digitaal Labo KU Leuven Digitalisering en imaging 1 Digitalisering hoge kwaliteit Opnames met Phase One IQ180 (80 miljoen pixels), Schneider objectief of macro objectief Beeldkwaliteit gevalideerd volgens

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen Fotografie: van opname tot archivering deel 1 Bruno Vandermeulen 6 7 8 9 10 11 12 1 3 Wat is een camera? Zwarte doos: camera obscura Sensor Sluiter Objectief Diafragma Sensor Pixels Grootte 15 16 Camera

Nadere informatie

Gloednieuwe, continu verbonden D5600 voor de creatieve geest

Gloednieuwe, continu verbonden D5600 voor de creatieve geest Gloednieuwe, continu verbonden D5600 voor de creatieve geest Nikon breidt haar assortiment van SnapBridge compatibele camera s uit met de D5600, een inspirerende DX-formaat D-SLR voor mensen die de creatieve

Nadere informatie

Scherp of onscherp? Omgaan met scherptediepte.

Scherp of onscherp? Omgaan met scherptediepte. Scherp of onscherp? Omgaan met scherptediepte. Lezing door Hannes Voor CGC Fotoclub 22 november 2018 Inleiding Iedere fotograaf wordt vroeg of laat geconfronteerd met onscherpte. Onscherpte kan functioneel

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Molenbergstraat 94 - b Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 5 - mei - juni 2019

ver. uitg. A. Buelens, Molenbergstraat 94 - b Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 5 - mei - juni 2019 Verschijnt tweemaandelijks fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg.. Buelens, Molenbergstraat 94 - b 101 2840 Rumst nieuwsbulletin TWEEENVIJFTIGSTE JRGNG Nummer 5 - mei - juni 2019 editoriaal de

Nadere informatie

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 . Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA 38ste jaargang nummer 377 dec 2018 kalender expressie Woensdag 12 december 2018 20u00 de Kerkewegel Projectie najaar uitstap Ieper. Projectie

Nadere informatie

Brandpunten en cropfactor

Brandpunten en cropfactor Inleiding Iedereen die de overstap van kleinbeeldfilm naar digitaal maakt, zal er vroeg of laat eens mee geconfronteerd worden: onze geliefde brandpunten zijn niet meer zoals ze altijd geweest zijn. De

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Veertig jaar! editoriaal

Veertig jaar! editoriaal editoriaal augustijn buelens, voorzitter Veertig jaar! Gisteravond als nieuwbakken AVF voorzitter een vergadering gehad met vrienden van Optika Zwijndrecht. Optika Zwijndrecht, jawel de club waar we vorig

Nadere informatie

Focus Flits 66/4 66/4

Focus Flits 66/4 66/4 66/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Eddy Gebruers. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname in

Nadere informatie

Scherptediepte. Inleiding

Scherptediepte. Inleiding Inleiding In ieder objectief vinden we een diafragma. Het diafragma bestaat uit een aantal lamellen, die tesamen openingen met verschillende diameters kunnen vormen. Doordat het diafragma deze verschillende

Nadere informatie

De tel (bijna) kwijt!

De tel (bijna) kwijt! nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - september/oktober 2010 augustijn buelens, voorzitter De tel (bijna) kwijt! Ook een fotograaf wordt oud, het verlof is weeral voorbij, één of andere late

Nadere informatie

CANON COMPACT CAMERA IXUS 285 BLACK 195,99. Kenmerken. Artikelcode : CNIX285HSBK

CANON COMPACT CAMERA IXUS 285 BLACK 195,99. Kenmerken. Artikelcode : CNIX285HSBK CANON COMPACT CAMERA IXUS 285 BLACK Artikelcode : CNIX285HSBK Canon IXUS 285 HS. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,2 MP, Beeldsensorformaat: 1/2.3", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie:

Nadere informatie

SCHERPTEDIEPTE EN EXPOAPERTURE 2

SCHERPTEDIEPTE EN EXPOAPERTURE 2 SCHERPTEDIEPTE EN EXPOAPERTURE 2 Inleiding Een aantal factoren speelt een rol bij het maken van een goede foto. In de eerste plaats het onderwerp en dan vooral de manier waarop het onderwerp is ingekaderd.

Nadere informatie

SCHERPSTELLEN DIGITALE FOTOGRAFIE VAN OPNAME TOT AFDRUK HOOFDSTUK 3

SCHERPSTELLEN DIGITALE FOTOGRAFIE VAN OPNAME TOT AFDRUK HOOFDSTUK 3 3 SCHERPSTELLEN HOOFDSTUK 3 DIGITALE FOTOGRAFIE VAN OPNAME TOT AFDRUK Dit is hoofdstuk 3 van het boek waarin de volledige workflow voor de digitaal werkende fotograaf wordt behandeld. Wanneer u op de hoogte

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo HET BESTUUR WENST ALLE LEDEN EN HUN FAMILIE EEN GELUKKIG NIEUWJAAR j a n u a r i 2 0 1 7 01 1 Nieuwjaar 2 3 4 5 6 7 8 Statutaire Vergadering + receptie aangeboden door het bestuur. Foto s binnenbrengen

Nadere informatie

Fotokring De Krakeling - Tutorials

Fotokring De Krakeling - Tutorials pagina 1 van 5 BEGRIJPENDE DIGITALE TAAL (deel II) Dpi, ppi, exif & dpi, resolutie, afdrukken, camera s (compact & spiegelreflex) printerresolutie, drukwerk, scannen. In deel I hebben we al kennis gemaakt

Nadere informatie

De ZEISS Loxia 2.4/25. Een nieuw groothoek objectief binnen de professionele Loxia objectieven voor Full-Frame Sony camera s met E vatting.

De ZEISS Loxia 2.4/25. Een nieuw groothoek objectief binnen de professionele Loxia objectieven voor Full-Frame Sony camera s met E vatting. Transcontinenta BV Tarwestraat 29-2153 GE Nieuw-Vennep T +31 (0)252 687 555 Info@transcontinenta.nl www.transcontinenta.nl KvK Haarlem 34082579 BTW NL800886483B01 Rabobank 345824024 De ZEISS Loxia 2.4/25.

Nadere informatie

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com

De schoonheid van eenvoud. www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud www.element4-fires.com De schoonheid van eenvoud U houdt van de warmte, sfeer en de gezelligheid van echt, levend vuur? Maar zonder de rompslomp van breken en bouwen? Dan hebben

Nadere informatie

Ultiem lichtsterk 14-24mm groothoekzoomobjectief met minimale vervorming

Ultiem lichtsterk 14-24mm groothoekzoomobjectief met minimale vervorming Februari, 2018 A Art SIGMA 14-24mm F2.8 DG HSM Ultiem lichtsterk 14-24mm groothoekzoomobjectief met minimale vervorming 1. Onovertroffen optische kwaliteit uit de Art lijn 2. Compatibel met Canon lens

Nadere informatie

Fotografie. Deel 4: Fotografie van 1980-heden Fotografie als reclame/nieuwe media

Fotografie. Deel 4: Fotografie van 1980-heden Fotografie als reclame/nieuwe media Fotografie Deel 4: Fotografie als reclame/ nieuwe media Deel 3: Fotografie als hobby Deel 2: Fotografie als kunst Deel 1: Fotografie als reportage Deel 4: Fotografie van 1980-heden Fotografie als reclame/nieuwe

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

DOE-AVOND FOTOKRING BEELDHOEK ASTEN

DOE-AVOND FOTOKRING BEELDHOEK ASTEN DOE-AVOND FOTOKRING BEELDHOEK ASTEN VAN PIXEL TOT PASSE-PARTOUT DOOR TON VAN BUSSEL 14 maart 2013 1. Opening 2. Pixel, Sensor 3. Keuzes maken inzake presentatie 4. ppi of dpi 5. Passe-partout Programma

Nadere informatie

Definities en onderwerpen

Definities en onderwerpen Definities en onderwerpen Essentiële vaardigheden: Het verschil tussen een macro-opname en een close-up. De betekenis van afbeeldingsmaatstaf. Het verband tussen vergroting en pixeldichtheid. De onderwerpen

Nadere informatie

VNFE Digitale Workshop. Voorjaar 2006

VNFE Digitale Workshop. Voorjaar 2006 VNFE Digitale Workshop Voorjaar 2006 Doel van de Workshop Basisbegrippen digitale fotografie Theorie Camera Verwerking Mix van uitleg discussie uitproberen Poging de nieuwsgierigheid te prikkelen Stel

Nadere informatie

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 2013

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 2013 Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 2013 Na zeer geslaagde knufelvliegdagen in de voorbije jaren, stond bij Pampa Modelfighters ook in 2013 deze fantastische dag weer op het programma. Knuffelvliegen begint

Nadere informatie

Samyang introduceert 2e Autofocus objectief voor Canon Full-Frame, de AF 85mm ƒ/1.4 EF.

Samyang introduceert 2e Autofocus objectief voor Canon Full-Frame, de AF 85mm ƒ/1.4 EF. Samyang introduceert 2e Autofocus objectief voor Canon Full-Frame, de AF 85mm ƒ/1.4 EF. Nieuw-Vennep, 18 juni 2018: Transcontinenta BV, de distributeur voor Samyang in de Benelux, kondigt hierbij met trots

Nadere informatie

Resoluties van camera s

Resoluties van camera s Verschil CIF resolutie tov 1080P resolutie Eén van de voordelen die we hebben met IP- en HD-SDI camera s tov analoge camera s is de beeldresolutie. Met IP- en HD-SDI camera s zijn we namelijk in staat

Nadere informatie

Reader 37. Workshop Fotografie. September 2007 Mediatheek Moller Tilburg

Reader 37. Workshop Fotografie. September 2007 Mediatheek Moller Tilburg Reader 37 Workshop Fotografie September 2007 Mediatheek Moller Tilburg 2 Inhoudsopgave 1 Theorie van fotografie.. 4 1.1 Diafragma en sluitertijd. 4 1.2 Pixels. 8 1.3 Bestandgrootte.. 9 1.4 Scherpte/diepte.

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin EENENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november-december 2017

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin EENENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november-december 2017 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin EENENVIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november-december 2017 editoriaal

Nadere informatie

Prettig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar

Prettig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar n i e u w s b u l l e t i n VIJFENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 3 - Januari/februari 2012 e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Prettig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar Het is weeral zover,

Nadere informatie

Beeldsensoren, wat zijn dat en wat voor objectief heb ik nodig?

Beeldsensoren, wat zijn dat en wat voor objectief heb ik nodig? Beeldenoren, wat zijn dat en wat voor objectief heb ik nodig? De beeldenor in een digitale camera kun je ook wel het hart van een camera noemen. De enor vangt het licht op en zet deze om in een digitaal

Nadere informatie

Basiscursus fotografie

Basiscursus fotografie Basiscursus fotografie Deel 1 Hoofdstuk 1 De geschiedenis van de fotografie Ontstaan van de fotografie Oudst bewaarde foto uit 1926, gemaakt door Joseph Nicéphore Niépce. Een camera obscura (Latijn voor

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie