n i e u w s b u l l e t i n

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "n i e u w s b u l l e t i n"

Transcriptie

1 nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - maart-april 2009

2 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Het jaar van de vrouw? Na ons 42e fotosalon hebben we enkele nieuwe gezichten in de club mogen begroeten. Toeval of niet, de vrouwen zijn in de meerderheid! In onze club hebben we altijd vrouwelijke leden gekend, meestal bij de steunende leden, maar ook bij de actieven. Ons Maria is niet alleen actief als fotografe, ze is al jaren ondervoorzitster van onze club. Ons Rina, ons Nitje, ons Vera waren of zijn nog actief en Rina en Vera klopten ooit de hele mannelijke ploeg door clubkampioene te worden. Bij de laatste wedstrijd fotografie van de gemeente klopte ons nieuw lid Lea droogweg de voorzitter van de club waar ze nu komt bijleren. Met andere woorden, iedereen kan leren fotograferen en iedereen kan leren betere foto s te maken. Leeftijd of sekse hebben daar niets mee te maken. In ieder geval, man of vrouw, allemaal welkom! Ondertussen hebben de leden ervaren dat we ons programma gewijzigd hebben om deze nieuwe leden zo snel mogelijk de eerste photoshop hindernissen te laten nemen.

3 de oude doos De bar is open! Zoals de meeste verenigingen moet ook onze club zorgen dat er zaad in het bakje komt om de clubwerking te kunnen bekostigen. Ons belangrijkste bron is onze bar die we alle jaren met enkele vrijwilligers open houden. Gelukkig hebben we een aantal vaste waarden waar we alle jaren kunnen op rekenen maar er zou wel versterking mogen komen zodat ook die vaste medewerkers een dagje vrij zouden hebben. Op onze foto zien we Flor, Ilse en Luc die het zo te zien best wel amusant vinden achter de toog. Ook hier zal de oude caféwijsheid wel tellen dat de beste moppen aan de toog verteld worden. Kom ons komend salon ook enkele uurtjes in de bar meehelpen en dan kun je er over meepraten!

4 De zang van die vogel Zo gewoon! Een kettingzaag in het bos Zo gewoon? Een neerploffende boom Zo gewoon? Een kale plek in het bos Zo gewoon? Geen vogelgezang meer Zo gewoon? Arnold

5 Salons! Foto s omslag maandblad Door de nieuwe vormgeving van ons maandblad hebben we ieder nr een nieuwe foto nodig voor de kaft. De voorzitter heeft op de wekelijkse bijeenkomst gevraagd om hem een foto te bezorgen ± 13x18 cm, 300 dpi. Tot nu toe heeft enkel Flor foto s bezorgd, moeten we volgende maand een lege kader publiceren? Heb je geen digtaal bestand, een dia of foto mag ook. Misschien eens aan een fotoclub vragen?

6 35e Interclub Ondanks de grootste inzending die onze club ooit inzond was het resultaat het minst goede. Geen enkel lid kwam voor in de prijzentabel en slechts 7 werken werden aanvaard. Vijf leden hadden één of meer werken aanvaard. Doordat de huidige Interclub betwist word door 6 clubs wordt het wel moeilijker om bij de 50 aanvaarde te geraken. Volgende leden lukte er toch in. Buelens Augustijn 3 aanvaardingen (19e - 26e en 32e plaats) Van der Wildt Eddy 1 aanvaarding (20e plaats) Janssen Rina 1 aanvaarding (33e plaats) Somers Willy 1 aanvaarding (34e plaats) Van der Wildt Leon 1 aanvaarding (37e plaats) Volgend jaar beter! Lidgeld 2009 Onze penningmeester Flor heeft reeds heel wat leden de lidkaart onder de neus geduwd. Heb je Flor nog niet tegen het lijf gelopen, schrijf dan 7,00 euro over op de clubrekening en je krijgt je lidkaart thuis. Het rekeningnr van Cineklub-Rumst is Flor zal u dankbaar zijn! Dia s Digitaliseren! Fotografen die grote collecties willen digitaliseren kunnen een diamazijnscanner kopen (of huren) De Reflecta DigitDia ICE kan 100 dia s in een lader bevatten en aan een tempo van 90 seconden per dia scant hij de dia s in met een resolutie van 3600 dpi. Geschikt voor CS, LKM, Universele en Paximat laders. Niet goedkoop, normaal ± euro, tegenwoordig met grote korting te bekomen

7 Dias kopiëren Eens waren ze met velen, de dialiefhebbers, nu zijn ze nog met weinigen maar bij vele fotografen staan nog tientallen gevulde laders met dia s. De ideale manier om dia s te digitaliseren is ze met een filmscanner te scannen. Een goede scanner is echter niet goedkoop en echt snel gaat het niet, al verschilt dat wel van merk tot merk. Sommigen doen het dan met een vlakbedscanner met doorlichtmodule, anderen fotograferen geporjecteerde beelden van het scherm. Er bestaan echter hulpmiddelen die ook snel werken en waarvoor je geen bolleboos oet zijn namelijk het diacopieerapparaat. De firma Soligor heeft dergelijk apparaten en voor een 150 euro kun je aan de slag. Je kunt het apparaat kopen met de juiste adapter waardoor het op iedere reflexcamera past. En dan, duizenden dia s naar het containerpark? Nee, men raadt aan de originelen te bewaren omdat digitale bestanden niet gewaarborgd houdbaar zijn! Voor die leden die uitzonderlijk van enkele kleurendia s een digitaal bestand willen kunnen ze natuurlijk terecht in de club. We hebben enkele leden met een filmscanner en dan kun je reeds bij het inscannen correctie s toepassen. Naargelang de scanner gaat dat redelijk vlug tot zeer langzaam. Met een Nikon scanner doe je het gemakkelijk op 2 minuten. Met een Minolta lite 5400 duurt het gemakkelijk een kwartier voor één dia. Daar scan je dus geen reeksen mee.

8 Meer flitslicht Niet alleen miljoenen gelegenheidsfotografen hebben een klein compact fototoestel, ook de meeste van onze clubleden hebben naast hun reflex- of bridgecamera ook zo n klein toestel dat overal meekan. Dikwijls zijn we verbaasd wat je met die kleine toestelletjes kan verwezenlijken. Eén probleem hebben ze echter allemaal, de ingebouwde flitsers zijn zwak. Een richtgetal van 12 tot 14 (100 ISO) hebben ze bijna allemaal en daar kun je zelfs in je woonkamer niet zo heel veel mee doen. Metz, gekend om zijn professionele flitsapparaten heeft er echter iets op gevonden. Ze bouwen een slaveflitser, de 28 CS- die zoals de naam het zegt gehoorzaamd op het licht van uw ingebouwde flits. Uit de productnaam kun je het richtgetal afleiden 28 bij 100 ISO, dus heel wat meer dan de ingebouwde 12 of 14. Slimme fotografen zullen echter opmerken dat zo n flitser zal afgaan met de voorblitz die vele toestellen uitzenden om het rode ogen effect te verminderen. Niets van, bij Metz zijn ze nog slimmer, de slave flitser gaat pas af bij de tweede en dus echte flits. Met dit bijkomend licht zou je natuurlijk een verkeerd belichte opname kunnen bekomen. Ook geen probleem, met de - of + knop kun je met enkele knopdrukjes de juiste belichting instellen. Je kunt het apparaat gewoon vastschroeven onder je toestel maar je kunt het natuurlijk ook ergens anders opstellen om een andere lichtverdeling te bekomen. Wil je dit practische hulpmiddel moet je er wel iets meer dan 100 euro voor neertellen. Er worden dan ook nog 2 lichtverdeelvoorzetschijfjes bijgeleverd waardoor je de lichtbundel kunt aanpassen ofwel voor 24 mm ofwel voor 85 mm. We vermelden ook nog graag dat Metz nog een tweede slave flitser heeft namelijk de 15 MS-1. Deze flitser is echter een ringflitser. Daar moet je dan wel bijna 300 euro voor neertellen.

9 Kaartlezer Het eerste toebehoren dat een fotograaf nodig heeft is een kaartlezer, een klein apparaat dat via de USB poort aan de computer wordt aangesloten. Bij ieder digitaal toestel wordt een verbindingskabel bijgeleverd waarmee je het fototoestel kunt verbinden met de computer zodat je de beelden kunt overladen. Een kaartlezer werkt echter sneller, je spaart de batterijen van je fototoestel en ook het minuscuul contactje dat in je toestel zit. Het uiteinde is weliswaar een USB aansluiting, er bestaan er ook met Firewireaansluiting, het aansluitingsbusje in je toestel is zo klein dat na een aantal keren de kabel erin pluggen je het gemakkelijk kunt beschadigen. Er bestaan vele merken en modellen kaartlezers. De multi-kaartlezers worden het meest verkocht, je kunt er omzeggens alle bestaande kaarten mee lezen en ook beschrijven. Koop je een kaartlezer die enkel jouw gebruikte kaarten kan lezer (bv CF of SD) en er komt een collega met een ander kaartje kun je niet verder. De prijzen van een kaartlezer schommelen rond de 10 euro, er zijn er ook van 40 à 50 euro, meestal zijn dat die met Firewire-aansluiting. Welk merk kopen? Bijna ieder merk van geheugenkaarten heeft wel meerdere modellen en dan zit je altijd goed. Sandisk, Lexar hebben mooie en snelle lezers in hun gamma. Nevenmerken zoals Hama hebben dan weer heel voordelige lezers. Vader- of moederdag, verjaardag e.d. en men weet niet wat voor jou te kopen? Spring eens binnen bij Foto Nelissen en ze pakken het nog mooi in ook!

10 Programma 3 maart 2e klubwedstrijd - jurering 10 maart Gastfotograaf Dré Van Mensel toont natuuropnamen 17 maart Bespreking resultaten werkavonden Table-Top en portret 23 maart Bestuursvergadering 24 maart Vrije dinsdag 31 maart Jurering voor Argus Boom 7 april Pol Leemans, beroeps- en amateursfotograaf schud profikneepjes uit zijn mouw 14 april 3e klubwedstrijd - proeven - 21 april Ivo De Decker van Focus Ninove leert ons werken met lagen en maskers in Photoshop 27 april Bestuursvergadering 5 mei 3e klubwedstrijd - definitief binnenbrengen + eerste foto forum 8 mei Opening Fototentoonstelling van Augustijn Buelens in Museum Rupelklei (20 uur) 12 mei Werkavond 17 mei AVF Fotorally in Burcht - organisatie Optika Zwijndrecht 19 mei Jurering voor Broechem 28 mei Uitslag + commentaar verzorgen bij Broechem 2 juni 3e klubwedstrijd - jurering Een groot mens is iemand bij wie je je niet klein voelt maar groot voelt. Gilbert Keith Chesterton

11 de eerste bladzijde staat van achter... Drie boeren staan tegen elkaar op te scheppen. De eerste boer zegt: Ik heb koeien, die kunnen zichzelf melken. Als ik me verslaap en ik kom het land op, zijn ze al gemolken en zit de melk in de bussen. De tweede boer zegt: Ik kan het nog sterker vertellen. Ik heb een paard, dat kan zelf ploegen. Als ik te laat het land op kom, is de hele akker al geploegd. Zegt de derde boer: Dat is nog niks. Ik heb thuis een ezel, die doet de hele huishouding. * * * Een man komt in de bar en bestelt drie bier, hij slaat ze in 1 teug achterover - betaald en gaat weer. Volgende dag dito. En dit zo een maand, een jaar nee zelfs drie jaar lang. Toen gebeurde het: Hij kwam binnen, bestelde twee bier, sloeg ze achterover rekende af en wilde meteen weer weggaan. Ho zegt de barkeeper; Even een vraag, jij bestelde altijd drie bier en nu twee wat is er aan de hand? Nou zegt de man; Ik bestelde altijd drie - namelijk 1 voor mijn vrouw, 1 voor mijn zoon en 1 voor mijzelf. En ik ben nu gestopt met drinken! * * * Petrus is in de hemel de tel kwijt geraakt en wil één van de eerste nieuwe klanten de bevolking van de hemel terug laten tellen: De eerste was een postbode die hij dan ook vraagt om tot 10 te tellen: De oneven nummers links, de even rechts. De tweede heeft lang bij Belgacom gewerkt: , telt van boven naar onder volgens de toetsen van de telefoon. De derde, iemand die bijna zijn hele leven op een ministerie gewerkt heeft telt perfekt tot 10. Maar zegt Sint-Pieter, die dacht dat hij eindelijk de juiste persoon gevonden had, we zijn met meer dan 10 hier; wil je eens verder tellen: ook geen probleem : boer, dame, heer, aas. * * * Een vliegtuig stort neer in de jungle. De enige overlevende is John Woodhouse. Samen met zijn accordeon begeeft hij zich op weg naar de bewoonde wereld. Plots komt er een leeuw aanstormen. John Woodhouse begint op zijn accordeon te spelen, en de leeuw doet hem niks. Even later komt een tweede leeuw aanstormen. John Woodhouse begint nog wat harder te spelen, en ook deze leeuw doet hem niks. Dan komt er een derde leeuw aanstormen. John Woodhouse gaat nog harder spelen, maar de leeuw blijft doorlopen en vreet hem helemaal op. Zitten er twee apen in de boom. Zegt de ene tegen die andere: Ik heb het je toch gezegd. Als die dove straks komt: die heeft hem! * * *

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 7 - mei - juni 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Leve de lente! Na een echte winter hebben we nu toch ook al mooie lentedagen gekend. Dat is

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Change Dat was het toverwoord dat ontelbare

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE ONDERDELEN & ACCESSOIRES... 2 ORIENTATIE... 3 OPLADEN... 4 VIDEO OPNEMEN... 5 DOWNLOADEN... 6 SPECIFICATIE... 8 1 ONDERDELEN & ACCESSOIRES Actie camcorder CD Gebruikershandleiding

Nadere informatie

editoriaal

editoriaal editoriaal augustijn buelens, voorzitter 1966-2006 Iedere reden om te feesten is een goede reden! Dat Rumst het dorpke van plezier is, zoals in het liedje bezongen word weten velen. Als er dan nog vele

Nadere informatie

Wat heb je nodig? Korte inhoud

Wat heb je nodig? Korte inhoud De schat Wat heb je nodig? 3 poppen: Jorien, Joris en Boris Schatkaart, schep, bak met zand, steen, schatkist met 5 kaarten (zie bijlage) Plaats twee takken (als een boom) aan de zijkanten van de poppenkast,

Nadere informatie

t beste voor iedereen in 2006!

t beste voor iedereen in 2006! e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter t beste voor iedereen in 2006! Traditioneel, maar daarom niet minder gemeend, bieden we aan al onze leden en hun familie onze beste wensen aan voor een

Nadere informatie

Importeren Je foto s Lightroom binnenkrijgen

Importeren Je foto s Lightroom binnenkrijgen Hoofdstuk 1 Je foto s Lightroom binnenkrijgen Importeren Je foto s Lightroom binnenkrijgen Goed, omdat je deze inleiding leest, neem ik aan dat je mijn korte waarschuwing hiervoor hebt gelezen. Je weet

Nadere informatie

Digitale Fotografie. 11 oktober 2005 - Door Jeff Ceuppens

Digitale Fotografie. 11 oktober 2005 - Door Jeff Ceuppens Digitale Fotografie 11 oktober 2005 - Door Jeff Ceuppens Welkom aan alle digitale fotografen Het doel van deze avond: Informatie over digitale fotografie GEEN one man show, maar.. Een dialoog onder geïnteresseerden

Nadere informatie

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015

nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 november /december 2015 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin NEGENENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

Basisbegrippen in de fotografie

Basisbegrippen in de fotografie Basisbegrippen in de fotografie Met betrekking tot belichting Aanleiding: De aanleiding voor het houden van deze presentatie zijn de verzoeken die gedaan zijn tijdens de introductie op de eerste clubdag

Nadere informatie

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera.

Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Overwegingen bij het kopen van een digitale foto camera. Prijs, vorm, kleur en koopmoment. Digitale fotocamera's met verwisselbare lens t.o.v. camera's met vaste lens. Minimum aantal pixels. Lengte breedte

Nadere informatie

Met deze brochure geven wij U een impressie wat onze club U kan bieden, wat onze club juist doet.

Met deze brochure geven wij U een impressie wat onze club U kan bieden, wat onze club juist doet. INFOMAP 1 VOORWOORD U toont interesse in onze fotoclub. Met deze brochure geven wij U een impressie wat onze club U kan bieden, wat onze club juist doet. -In deze brochure vindt u nuttige informatie over

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 1 - september 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter 43e start Toen we in de zestiger jaren

Nadere informatie

Electronische loep "One"

Electronische loep One Electronische loep "One" Eenvoudige, betaalbare, elektronische loep voor mensen met visuele beperkingen Deze draagbare elektronische loep geeft een scherp beeld en hoog contrast met een vergroting van

Nadere informatie

Welkom op deze Fotocursus

Welkom op deze Fotocursus Welkom op deze Fotocursus 1 DIGITALE FOTOCURSUS Fons Strijbosch www.footoos.nl fons@footoos.nl 0653 847682 2 LESONDERDELEN 3 LESONDERDELEN Camera techniek (instellingen) 3 LESONDERDELEN Camera techniek

Nadere informatie

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B.

België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 2 - november/december RUMST BC P.B. Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst BC 30977 2840 RUMST P.B. België-Belgique nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG

Nadere informatie

WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE

WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE Wil jij ook de mooiste portretfoto s maken? In deze whitepaper over portretfotografie neemt fotograaf, filmmaker en kunstenaar Ahmet Polat je mee achter de schermen. Zo ontdek

Nadere informatie

POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK. Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken

POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK. Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken POWERTOOL 3 HET EMOTIONELE RECYCLAGEPARK Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons eens anders aanpakken 1 Loslaten. Daar heb dat woord weer. Maar hoe dan?! Laat het ons een anders

Nadere informatie

Belichtingsregelingen: Introductie

Belichtingsregelingen: Introductie Belichtingsregelingen: Introductie In een aantal afleveringen worden de meest toegepaste belichtingregelingen bij digitale camera s behandeld. De afleveringen sluiten aan op de presentaties Basiskennis

Nadere informatie

John Geven Studio s. Fotografiecursussen en workshops

John Geven Studio s. Fotografiecursussen en workshops John Geven Studio s Fotografiecursussen en workshops John Geven Studio s geeft in samenwerking met professionele fotografen en beeldbewerkers cursussen, modules en workshops voor beginnende en gevorderde

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Bijlage 2: De terreininventarisatie: handleiding

Bijlage 2: De terreininventarisatie: handleiding Wegwijs in de inventarisatie Wil je gemeente een tragewegenplan opmaken? Dan is het belangrijk om eerst een zicht te hebben om de trage wegen van je gemeente. Dat doe je door je trage wegen te inventariseren,

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Een tool om jongeren en jong volwassen die een strafbaar feit hebben gepleegd te laten nadenken over hun desistance proces.

Een tool om jongeren en jong volwassen die een strafbaar feit hebben gepleegd te laten nadenken over hun desistance proces. Klaar mee?! Een tool om jongeren en jong volwassen die een strafbaar feit hebben gepleegd te laten nadenken over hun desistance proces. Achtergrond van de tool Jongeren die willen stoppen met het plegen

Nadere informatie

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere

Nadere informatie

MR-14EX versus de MT-24EX.

MR-14EX versus de MT-24EX. MR-14EX versus de MT-24EX. Auteur Vertaling : John Kimbler (www.johnkimbler.com) : Tom Smit (www.natuurlijkwild.nl) Een van de redenen waarom ik begonnen ben met het schrijven van deze reeks artikelen

Nadere informatie

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 375 okt Foto Rika

Refleks. maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA. 38ste jaargang nummer 375 okt Foto Rika . Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA Foto Rika 38ste jaargang nummer 375 okt 2018 kalender expressie Zaterdag 6 oktober 2018-14 uur de Kerekwegel Bezoek aan fototentoonstelling

Nadere informatie

Veertig jaar. e d i t o r i a a l

Veertig jaar. e d i t o r i a a l e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Veertig jaar Dit moet gevierd worden! Al onze leden zijn daar blijkbaar mee akkoord, maar de wijze waarop laat men graag aan het kleine bestuur over. De

Nadere informatie

Fuel3D scanner Quickstart Guide

Fuel3D scanner Quickstart Guide Fuel3D scanner Quickstart Guide Inhoud Voor je begint... 2 Inleiding... 2 Opgelet... 2 Hardware aansluiten... 2 Uitpakken en controleren... 2 Reinigen van de lens... 2 Software downloaden en installeren...

Nadere informatie

Digitale workflow. Marcel van Vuren

Digitale workflow. Marcel van Vuren Digitale workflow Marcel van Vuren Werken met digitale foto s Raw vs. JPG Op de computer opslaan bewerken backups en dan.. Wie gebruikt raw en wie JPG? Is dit een bewuste keuze? Wat is RAW Een RAW bestand

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf e d i t o r i a a l augustijn buelens, voorzitter Leve de buitenlucht! Alle weer is fotoweer!

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Focus Flits 66/2 66/2

Focus Flits 66/2 66/2 66/2 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is een bewerkte foto van Wim Corluy. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin DRIEENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 5- januari-februari 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter t Allerbeste voor 2009! De beste wensen voor een goede gezondheid en een gelukkig nieuwjaar

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

FlexSCAN Installatie

FlexSCAN Installatie FlexSCAN Installatie Copyright Copyright 2007 Dicon development center BV. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerde gegevensbestand,

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Script voor poppenkast / toneelstuk over Kerst

Script voor poppenkast / toneelstuk over Kerst Script voor poppenkast / toneelstuk over Kerst Je hebt voor dit verhaal vijf poppen of spelers nodig: - een moederpop - een jongenspop - schaap - twee herders (Moeder gilt) (Moeder komt op) (Kees roept)

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin TWEEENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 9 - mei 2008 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Eindelijk Lente! Alle weer is fotoweer, is

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

met wat Hij zegt", dacht hij. "Ik wil dat jullie zo veel dingen leren", zei Jezus. "Als je echt

met wat Hij zegt, dacht hij. Ik wil dat jullie zo veel dingen leren, zei Jezus. Als je echt Meer geheimen van het Koninkrijk Heb je ooit zo een radicale dienst gehoord dat jij meteen wilde veranderen, maar dat het anderen juist boos maakte? Velen die in het publiek van Jezus zaten, hadden die

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Korte inhoud Fotografie

Korte inhoud Fotografie Korte inhoud Fotografie Cursus Fotografie en fototoestel 1: leer een foto maken... 1 Cursus Basisfotografie en fototoestel 2: beter en bewuster foto maken... 1 Cursus Fotobewerking voor Fotografen...

Nadere informatie

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017

ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017 Verschijnt tweemaandelijks Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 P 802144 ver. uitg. A. Buelens, Hollebeekstraat 31, 2840 Rumst nieuwsbulletin VIJFTIGSTE JAARGANG Nummer 6 - mei - juni 2017 editoriaal augustijn

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Pinniemaat Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland

Pinniemaat Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland Pinniemaat Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland Pinniemaat Gefeliciteerd! Je hebt nu de leukste spaarpot van Nederland: de Pinniemaat. Met jouw Pinniemaat kun je heel handig sparen. Hij telt het

Nadere informatie

3.5'' Digitale Fotolijst

3.5'' Digitale Fotolijst 3.5'' Digitale Fotolijst PL-DPF 351B User Manual Dank u voor het kiezen en kopen van deze digitale fotolijst. Leest u vooral eerst deze ebruikershandleiding zorgvuldig door, zodat mogelijke fouten en storingen

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Pro 3 Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik neemt.

Nadere informatie

8. De waarheid achter de waarheid.

8. De waarheid achter de waarheid. 8. De waarheid achter de waarheid. Ik zou graag de dingen die ik persoonlijk heb mogen meemaken van de daken willen schreeuwen, maar soms heb ik de indruk dat anderen daar nauwelijks geloof (willen) aan

Nadere informatie

s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam

s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam s Werelds nummer 1 in micrografie Postadres Muller Technical Support Karn 81 1141 JT Monnickendam Showroom en Technische dienst Schipholweg 337D 1171 PL Badhoevedorp T: 0299 657 185 F: 0299 657 187 E:

Nadere informatie

Over schulden gesproken

Over schulden gesproken Over schulden gesproken Verhalen uit de praktijk Sandra van der Stege 8 Inleiding In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft moeite om elke maand rond te komen. In de schulden

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens

Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens Fotografie Basiskennis! 13 september 2005 Door Augustijn Buelens & Jeff Ceuppens Fotografie de basiskennis! Waarom? Analoog of digitaal blijft gelijk! Basiskennis is onontbeerlijk! Beter inzicht in wat

Nadere informatie

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje 1 Logeren Het is vrijdagmiddag. Eindelijk gaat de bel. Alle kinderen springen op. Het is weekend! Ik ga zo met mijn opa naar boer Jan, zegt Sam tegen Lieke. Heb je zin om mee te gaan? Lieke schudt haar

Nadere informatie

LOREO MACRO 3D LENS. Tips voor het gebruik

LOREO MACRO 3D LENS. Tips voor het gebruik LOREO MACRO 3D LENS Tips voor het gebruik De Loreo 3D Macro Lens biedt een unieke mogelijkheid voor het maken van macrofoto s in 3D. Net als elke macrolens vergt ook de Loreo een doordachte aanpak voor

Nadere informatie

Scannen op de MultiCopier

Scannen op de MultiCopier Scannen op de MultiCopier Aanmelden bij de MultiCopier Indien nodig, haal de machine uit de slaap-modus. Afhankelijk van het type machine kan dit wat verschillen ofwel drukt u op de ECO-knop op de rechterkant

Nadere informatie

Licht meten en lichtmeters

Licht meten en lichtmeters Licht meten en lichtmeters Je wilt geen overbelichte foto's. En ook geen onderbelichte. Je wilt foto's die belicht zijn zoals jij dat voor ogen hebt. Nu kun je gaan experimenteren. Iedere keer een foto

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE PRESENTATIE BEROEPENSTAGE Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint duurt

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Licht op locatie. Inleiding:

Licht op locatie. Inleiding: Licht op locatie. Inleiding: We bedoelen met licht op locatie in elk geval niet het opheffen van een tekort aan licht, zoals in de meeste gevallen kunstlicht gebruikt wordt. Hieronder vallen alle omstandigheden,

Nadere informatie

Opzetten van een evenement

Opzetten van een evenement Opzetten van een evenement Inhoud Begrippenlijst... 3 Voor het evenement... 4 De wizard doorlopen:... 4 Wizard pagina: Welkom bij event-timing.nl... 4 Wizard pagina: Evenement gegevens... 4 Wizard pagina:

Nadere informatie

Focus Flits 66/4 66/4

Focus Flits 66/4 66/4 66/4 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Eddy Gebruers. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname in

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Digitale camera Voorwoord Ik doe mijn werkstuk over de digitale camera, omdat mij dat wel interessant lijkt. Verder leek het mij een onderwerp wat niemand zou kiezen en waar de meeste kinderen niet veel

Nadere informatie

7 tips voor een prachtig Moederdag portret

7 tips voor een prachtig Moederdag portret 7 tips voor een prachtig Moederdag portret Naar aanleiding van de nieuwe bioscoopfilm De Matchmaker, geeft Nikon 7 tips voor het maken van een prachtig portret van je moeder. Of natuurlijk van iemand anders

Nadere informatie

INHOUD. #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken 29 #4 Bewegen 49 #5 Expressie 61 #6 Voelen 75 #7 Gezond zijn en ziek zijn 95 #8 Voeding 110 #9 Tijd 128

INHOUD. #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken 29 #4 Bewegen 49 #5 Expressie 61 #6 Voelen 75 #7 Gezond zijn en ziek zijn 95 #8 Voeding 110 #9 Tijd 128 INHOUD Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is van: Datum: #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken

Nadere informatie

HUIS VERKOPEN. DOE T LEKKER ZELF! De kick van zelf je huis verkopen

HUIS VERKOPEN. DOE T LEKKER ZELF! De kick van zelf je huis verkopen HUIS VERKOPEN. DOE T LEKKER ZELF! De kick van zelf je huis verkopen John en Linda hebben hun huis verkocht met Nieuwetijdsmakelaar. Alles voor één all-in bedrag Je eigen huis verkopen is normaal gesproken

Nadere informatie

E-book Presenteren met

E-book Presenteren met E-book Presenteren met PowerPoint Inleiding In dit E-Book staan diverse waardevolle tips die heel goed pas kunnen komen tijdens het maken en de uitvoering van een PowerPoint presentatie. Als je deze tips

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Welkom! Wat een rijkdom!! Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Kinderen en leerkrachten van de Elzenhof De-Nu-Je-Onderwegband Organist:

Nadere informatie

10de jaargang nr 2 februari 2015

10de jaargang nr 2 februari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 2 februari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Studentenpas

Veelgestelde vragen. Studentenpas Veelgestelde vragen Studentenpas 1. Hoe kan ik mijn saldo opwaarderen? Het saldo dat gekoppeld is aan je studentenpas kun je opwaarderen via een Pinpoint op een van de locaties van de STC-Group of via

Nadere informatie

ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies

ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies 7 inzichten die je kunnen helpen na een ingrijpend verlies. Karin Verheyen www.senkaflex.be WELKOM Februari 2010: ik moet afscheid nemen

Nadere informatie

Belangrijk dichtwerkboekje van

Belangrijk dichtwerkboekje van Verder dichten Vink af wat je gedaan hebt! Belangrijk dichtwerkboekje van Belangrijk gedicht Heb je nog een ander onderwerp (bij opdracht 2c opgeschreven) dat belangrijk voor je is? Schrijf daar ook een

Nadere informatie

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat?

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 6 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd

Nadere informatie

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING 1. Bedieningsknop 2. Camera 3. Microfoon 4. Reset schakelaar 5. Statusindicator 6. Balpen 7. Wisselen van Foto A naar Video V 8. USB Dit is de eerste balpen voorzien van

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

n i e u w s b u l l e t i n

n i e u w s b u l l e t i n nieuwsbulletin VIERENVEERTIGSTE JAARGANG Nummer 1 - september/oktober 2009 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weer aan de slag! Het verlof is amper voorbij en we zijn allemaal (?) weeral druk in

Nadere informatie

3dodelijke. fouten. als [beginnend] beauty stylist PROLES BEAUTY DOOR: LOES RIKKERS

3dodelijke. fouten. als [beginnend] beauty stylist PROLES BEAUTY DOOR: LOES RIKKERS 3dodelijke fouten als [beginnend] beauty stylist DOOR: LOES RIKKERS Bij veel beauty styliste zie ik in één opslag dat ze nooit succesvol zullen worden Maak jij ÉÉn van deze veel gemaakte fouten? In de

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 10 - juni 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJR Nummer 10 - juni 2007 fgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Prettige vakantie! e komende maanden zal door

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat.

Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is van: Datum: INHOUD #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken

Nadere informatie

Digitale fotografie. 7 juni 2010. Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans

Digitale fotografie. 7 juni 2010. Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans Digitale fotografie 7 juni 2010 Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans Zoek het niet te ver! Digitale fotografie Je moet niets noteren (maar je mag het wel). Stuur een mail naar: bosmans.luc@skynet.be en

Nadere informatie

16 Tips voor betere vakantiefoto's

16 Tips voor betere vakantiefoto's 16 Tips voor betere vakantiefoto's Het lukt je niet om dat ene moment goed vast te leggen, je krijgt de sfeer niet te pakken. De foto's zijn niet scherp of flets, je kind staat steeds met de ogen dicht

Nadere informatie

B IJLAGE F OTO S OVERZETTEN VAN CAMERA NAAR COMPUTER

B IJLAGE F OTO S OVERZETTEN VAN CAMERA NAAR COMPUTER B IJLAGE F OTO S OVERZETTEN VAN CAMERA NAAR COMPUTER Als je foto s wenst te bewerken in Adobe Photoshop Elements moet je deze foto s eerst overzetten van de camera naar de computer Soms wordt er een programma

Nadere informatie

1. Dit kan niet waar zijn

1. Dit kan niet waar zijn 1. Dit kan niet waar zijn Het is woensdagmiddag. Freek en Gerdien fietsen uit school naar huis. Freek, ik ben benieuwd of de twee kalfjes al zijn geboren. Twee kalfjes? Heb ik je dat niet verteld? De roodbonte

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

Importeren vanuit je scanner

Importeren vanuit je scanner Importeren vanuit je scanner Fabrikanten van printers en scanners (vaak gecombineerd) hebben er alles aan gedaan om het moeilijk te maken, maar als je even een (oude) foto wilt scannen en opslaan kan dat

Nadere informatie

Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling

Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling 1 Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling Over de eerste keer dat je jezelf beschadigde 1. ik deed het omdat ik het wilde en van plan was 2. het gebeurde toevallig/per ongeluk 3. leek gewoon te

Nadere informatie

GEZINSDIENST zondag 10 juni 2018, uur WEES EEN ZEGEN

GEZINSDIENST zondag 10 juni 2018, uur WEES EEN ZEGEN GEZINSDIENST zondag 10 juni 2018, 10.00 uur WEES EEN ZEGEN Voorganger : Organist: Lezer: Lezingen : Collecten: Beeldscherm: ds. J.M. Weststrate Joop Bosch Nienke Scheinhardt Jozua 2 (BGT) gemeente + onderhoud

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1. Ket Knarf Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 6 - februari 2007 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Ket Knarf editoriaal augustijn buelens, voorzitter Weer 40 jaar? Het is zeker niet de bedoeling

Nadere informatie

augustijn buelens, voorzitter

augustijn buelens, voorzitter augustijn buelens, voorzitter foto omslag : Stijn Van Vlasselaer Walter BodyArt 20 } Buelens Augustijn Liliane 27 Jacobs Christine Boulogne sur Mer 32 Van Vlasselaer Walter Uil 47 Decamps Alain Zangeres

Nadere informatie

Een voorwerp inscannen

Een voorwerp inscannen Een voorwerp inscannen Geschikte voorwerpen om te scannen Niet alle voorwerpen zijn even geschikt om gescand te worden. Experimenteer op voorhand met verschillende soorten voorwerpen om te ervaren welke

Nadere informatie

Compacte zwart-wit laserprinters

Compacte zwart-wit laserprinters Compacte zwart-wit laserprinters De nieuwe mono laser reeks van Brother is betrouwbaarder, compacter en stiller dan ooit. www.brother.be Snelle, stille en compacte netwerkprinter inclusief inbox toner

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Scannen van foto's met Picasa

Scannen van foto's met Picasa Scannen van foto's met Picasa. Fabrikanten van printers en scanners (vaak gecombineerd) hebben er alles aan gedaan om het moeilijk te maken, maar als je even een (oude) foto wilt scannen en opslaan kan

Nadere informatie

SLOTSCÈNE VAN ISOLA. Hij draait zich om en wil vertrekken. BERNARD Wij doen het niet! Verbruggen draait zich verbaasd om.

SLOTSCÈNE VAN ISOLA. Hij draait zich om en wil vertrekken. BERNARD Wij doen het niet! Verbruggen draait zich verbaasd om. SLOTSCÈNE VAN ISOLA Arnold blijft staan. Achter hem gaat de deur open. Arnold ziet aan de gezichten van Diana en Bernard dat ze iemand achter hem zien. Hij draait zich om en doet geschrokken een stap achteruit.

Nadere informatie

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1

Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 Maandelijks nieuwsbulletin EENENVEERTIGSTE WERKINGSJAAR Nummer 4 - december 2006 Afgiftekantoor : 2840 Rumst 1 editoriaal augustijn buelens, voorzitter Fotosalons Meermaals beweerde ik dat een fotoclub

Nadere informatie

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief Februari. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste,

Fotoclub VPR de Klinker. Nieuwsbrief Februari. Programma: Like ons ook op Facebook. Beste, Fotoclub VPR de Klinker Nieuwsbrief Februari Beste, de selectie van de jaarfoto 2018 was een succes, jammer dat er zo weinig partners van de leden meekomen om deze verkiezing tot een succes te kunnen maken.

Nadere informatie