naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?"

Transcriptie

1 Verbond van Limburgse Fotokringen vzw Hoe 1010 de 1101 werken 0001 merken en klaarmaken voor inzenden naar onze wedstrijden? Wanneer onderscheiding en sterren aanvragen?

2 1. Digi: a. bestandsgrootte van digitale werken aanpassen; b. juiste bestandsnaam genereren; c. invullen deelnameformulier Geprojecteerd beeld Digitaal ; d. inleveren van de digitale werken 2. Foto s: a. werken merken en een naam geven; b. de ingevulde deelnameformulieren verwerken. 3. Waar moeten we speciaal op letten. 4. VLF-onderscheiding en sterren.

3 1.a. Digitale werken Bestandsgrootte van digitale werken aanpassen: Opgelet!! Op sommige afbeeldingen staan nog de oude maten 1024 en 768 pixels deze 1920 en 1080 pixels! Daar de afmetingen van het beeld meestal niet voldoen aan de opgelegde normen zullen wij dit moeten aanpassen: 1.Resolutie speelt geen rol; 2.In breedte vullen wij bij een horizontale foto 1920 pixels in of bij een opstaande foto bij hoogte 1080 pixels; 3.Als wij de foto verkleinen duiden wij achter Nieuwe beeldpixels berekenen : Bicubisch scherper aan; 4.Als wij de foto vergroten dan duiden wij achter Nieuwe beeldpixels berekenen : Bicubisch vloeiender aan.

4 1.b juiste bestandsnaam genereren Wij gaan naar onze map waarin we onze beelden bewaren en willen met beeld DSC_0002.JPG meedoen aan de wedstrijd; Dan selecteren wij het bewuste werk. Klikken erop met de rechter muisknop en selecteren in het menu: Naam wijzigen.

5 We wijzigen de naam volgens de gevraagde normen naar: 1238 AU Gebergte jpg VLF Lidnummer Clubletters Titel jpg Tussen elk deel de PUNTJES NIET VERGETEN Nu kan je het werk via kopiëren en plakken op een drager plaatsen om af te geven aan de wedstrijdcommissaris van je kring.

6 1. c invullen deelnameformulier Geprojecteerd beeld Digitaal Formulier Provinciaal Salon digitale beelden Formulieren te downloaden via:

7 Formulier Criterium digitale beelden Formulieren te downloaden via:

8 HOE INVULLEN? ALLEEN DE WITTE VAKKEN KUNNEN GEBRUIKT WORDEN --OFFICIELE Clubnaam invullen: hier vullen we de naam van je kring in; --ZZ: hier vullen we de kringletters in HOOFDLETTERS in; --Verantwoordelijke inzendingen: naam van de wedstrijdcommissaris van de kring; --Volledig adres: adres van deze persoon; adres van de wedstrijdverantwoordelijke of de club. -Na cijfer 1 vullen wij in: (zie ook het voorbeeld in de grijze balk) -1 e vak : NAAM in hoofdletters, Voornaam; -22 e vak: 1238.AU.Gebergte.jpg (lidnummer[punt]clubletters[punt]titel[punt]jpg). Er mogen GEEN lijnen opengelaten of verborgen worden tussen de verschillende auteurs en/of werken, ook elke lijn invullen dwz ook de gegevens van de auteur herhalen. Geen spatie voor de naam van de auteur!

9 1.d inleveren van de digitale werken De wedstrijdcommissaris van je club verzamelt de werken van de deelnemers. Voor het Provinciaal i lsalon en het tcriterium: i Van het ingevulde deelnameformulier stuur je een kopie naar de wedstrijdcommissaris van het VLF. De digitale files (werken) worden samen met het deelnameformulier verzonden via: Mail-adres digitale files:: Wedstrijdcommissaris VLF: vlfvzw@gmail.com andre.cox@telenet.be Let op!! Verzamel de werken NIET in een winzip of winrar file.

10 2.b de ingevulde deelnameformulieren verwerken Formulieren Provinciaal Salon - Kleurfoto - Zwart-wit wit Foto Formulieren te downloaden via:

11 Formulieren Criterium - Kleurfoto - Zwart-wit Foto Formulieren te downloaden via:

12 HOE INVULLEN en AFWERKEN? ALLEEN DE WITTE VAKKEN KUNNEN GEBRUIKT WORDEN! -OFFICIELE Clubnaam invullen: -ZZ: -Verantwoordelijke inzendingen: -Volledig adres: - Na de grijze balk vullen wij in: hier vullen we de naam van je kring in; hier vullen we de kringletters in HOOFDLETTERS in; naam van de wedstrijdcommissaris van de kring; adres van deze persoon; adres van de wedstrijdcommissaris of de club. 1e vak: 1238 = lidnummer van de auteur; 2e vak : NAAM in hoofdletters, Voornaam; 3e vak: Gebergte = titel van het werk. Er mogen GEEN lijnen opengelaten worden tussen de verschillende auteurs en/of werken, ook elke lijn invullen dit wil zeggen ook de gegevens van de auteur herhalen. Geen spatie voor de naam van de auteur! Formulier opslaan onder de naam ZZ Provinciaal salon Foto Kleur, (of Foto Zwartwit)en dit dan via zenden aan de wedstrijdcommissaris: andre.cox@telenet.be Werken worden ook aan de wedstrijdcommissaris van het Verbond afgegeven.

13 Waar moeten we speciaal op letten? Foto s: -Clubletters achteraan op de foto vermelden! -Het correcte lidnummer van de auteur vermelden! -Vignet met gegevens achterkant beneden in het midden! -Gegevens leesbaar op het werk vermelden! -Formaat = buitenmaat passe-partout = 30 x 40 cm -GROTER of KLEINER formaat wordt voortaan geweigerd! g Bij een grote inzending is het wenselijk dat de foto s genummerd worden van 1 tot. dit vergemakkelijkt het werk bij het terugzenden.

14 Waar moeten we speciaal op letten? Digitale inzendingen: -De maximum maten MOETEN gerespecteerd worden: zijnde 1920 px breedte voor een horizontaal beeld 1080 px hoogte voor een opstaand beeld. Dit zijn de maximum maten, kleiner kan en mag altijd, indien groter worden de werken niet gejureerd -In titel van het werk de kenletters club en de DRIE puntjes niet vergeten! Titel van het werk maximum 25 tekens! -Nazien of alle werken die op de lijst staan ook in het beeldenbestand staan!

15 Waar moeten we speciaal op letten? Deelnemerslijsten: -Alleen gegevens invullen in de witte vakken! -Geen kolommen bijvoegen of een andere kleur geven! -Geen lijnen overslaan of verbergen of verwijderen! -Blad volledig laten ; niet afsnijden! -Eerste in te vullen lijn is op rij 10! -Onmiddellijk tegen de rand beginnen = geen spatie voor naam auteur! -Juiste auteurnummer invullen! -Familienaam eerst (in hoofdletters) dan voornaam (kleine letters)! -Werken van één auteur onmiddellijk achter elkaar! -Alle lijnen moeten ingevuld worden! -Clubletters invullen op de juiste plaats (zie ZZ)! -Aantal ingevulde werken moet gelijk zijn aan de afgegeven werken!../

16 -Voor elke sectie een aparte lijst maken! -Handgeschreven lijsten kunnen NIET verwerkt worden! -Lijsten moeten uiterlijk de dag van inleveren via ingezonden zijn! -Alle lijsten (foto kleur, foto zwart wit, dia en digitaal beeld) naar de wedstrijdcommissaris sturen per ! -Lijsten van digitaal beeld moeten ook op de ingeleverde cd staan. -Let er op dat het mailadres juist is! -De uitslagen zullen steeds naar het adres gezonden worden dat ons door de kringen opgegeven werd. adres wedstrijdcommissaris: Nota: Als je het deelnameformulier wil afdrukken en geen papier wil verspillen dan kan je best bij je printopdracht het aantal af te drukken bladzijden invullen. Doe je dit niet dan krijg je meerdere blanco bladzijden (onze formulieren hebben ± 200 invulbare lijnen).

17 Hoeveel werken mag je inzenden? 1. VLF-criterium: totale inzending 4 werken maximum, een mix van foto zwart wit en kleur mag. 2. Provinciaal Salon: totale inzending mag maximum 8 werken zijn. een mix van foto zwart wit en kleur mag.

18 VLF Onderscheiding en Sterren VLF onderscheiding: Het is een kenteken dat bekomen wordt door minimum 20 aanvaardingen te halen. Er wordt één onderscheiding uitgereikt voor geprojecteerd beeld (wit schild) en één voor foto (zwart schild) (M en CP worden samengeteld). VLF sterren: Deze onderscheiding kan alleen op basis van aanvaarde werken behaald worden. Na het behalen van de VLF-onderscheiding, telt men zijn aanvaardingen verder en bekomt men zo (zowel voor foto als digi) i) een: 1e ster (gele label) na het behalen van 50 aanvaardingen. 2e ster (rode label) na het behalen van 80 aanvaardingen. 3e ster (blauwe label) na het behalen van 140 aanvaardingen. 4e ster (zilveren label) na het behalen van 180 aanvaardingen. 5e ster (gouden label) na het behalen van 220 aanvaardingen. VLF-galaxie na het behalen van 320 aanvaardingen.

19 Bijhouden van de stand onderscheiding en sterren: Jaarlijks wordt je door onze wedstrijdcommissaris een dergelijke lijst bezorgd voor foto en voor geprojecteerd beeld. Lijst dient om eventuele fouten te melden, binnen de maand na het ontvangen van de lijst. Geen reactie = lijst werd nagezien en is juist. VLF Onderscheiding + Sterren in nnnnnnnnn XX RvB VLF - Zonhoven ZZ Naam nr Ondersch Σ Totaal Cox André ** 79 7 ** 2 88 Degent André Greven Paul ** Ilsen Aimé *** **** Leplat André Vaesen Jan ** Vandebroeck Jhony = onderscheiding # 180 = 4e ster **** 50 = 1e ster * 220 = 5e ster ***** 80 = 2e ster ** 320 = Galaxie GAL 140 = 3e ster ***

20 Toelichting bij de puntenlijst: Deze lijst kan je gebruiken als een rekenblad waarop je jaarlijks slechts het aantal aanvaardingen moet bij invullen. In de kolom Σ staat het totaal van de aanvaardingen behaald tot eind 2006 In de kolom Ondersch staat het jaar dat de onderscheiding behaald werd en het aantal sterren in bezit van het lid. Onder de tabel staat het aantal punten die moeten behaald worden om een volgende ster te kunnen kij krijgen. Tlk Telkens je een getal tlinvult wordt in de kl kolom Totaal ht het nieuwe tt totaalberekend en komt je lid boven de 50, 80, 140, 180, 220 of 320 punten dan kan je bij de wedstrijdcommissaris de bijhorende ster (of Galaxie) aanvragen, voor de datum jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur.

21 Al deze regeltjes en opmerkingen zouden je kunnen weerhouden om aan onze wedstrijden deel te nemen. Zij moeten je niet afschikken maar dienen om het werk van de mensen die alles moeten klaar maken voor de jurering te verlichten en vergemakkelijken. Een correct ingevulde inzending laat ons toe de werken rechtstreeks op de laptop in te voeren. De wedstrijdcommissarissen zijn je dankbaar voor je medewerking. Voor de Raad van Bestuur Verbond van Limburgse Fotokringen vzw

Faststone enkele tips. Fotoclub Positief 25 augustus 2015

Faststone enkele tips. Fotoclub Positief 25 augustus 2015 Faststone enkele tips Fotoclub Positief 25 augustus 2015 Waarom deze uitleg? omdat we foto s van elkaar willen bespreken omdat we die dan digitaal aangeleverd willen hebben in een bepaald pixelformaat

Nadere informatie

Vlaamse Karate Federatie vzw - unistijl e-mail: vkf@karate.be

Vlaamse Karate Federatie vzw - unistijl e-mail: vkf@karate.be Applicatie: Webapplicatie VKF-Unistijl Module: Raadplegen gegevens Auteur: VKF secretariaat Aangemaakt op: 11/11/2009 Gewijzigd op: 01/04/2010 Laatst afgedrukt: 2/04/2010 Opmerking: Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Excel 2010 NL. Stap voor Stap formulier maken. Een formulier maken in Excel 2010 NL aan stap voor stap beschreven. Blad kopiëren en Afdrukken.

Excel 2010 NL. Stap voor Stap formulier maken. Een formulier maken in Excel 2010 NL aan stap voor stap beschreven. Blad kopiëren en Afdrukken. Excel 2010 NL Stap voor Stap formulier maken Een formulier maken in Excel 2010 NL aan stap voor stap beschreven. Blad kopiëren en Afdrukken. Peter 17-11-2016 Excel 2010 NL: FORMULIER A4 LIGGEND UITLEG

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

DOEL VAN DE TOEPASSING

DOEL VAN DE TOEPASSING OPLADEN VAN DIGITALE BACHELORPROEVEN (studenten) OPLADEN VAN DIGITALE BACHELORPROEVEN (studenten)... 1 Doel van de toepassing... 1 De toepassing opstarten... 1 Metadata... 2 Bestanden... 4 Hoofdtekst...

Nadere informatie

Een grafiek maken in Excel

Een grafiek maken in Excel Een grafiek maken in Excel [Paul De Meyer] 1 Microsoft Excel starten Ga naar start en kies in Alle programma s voor Microsoft Excel of Dubbelklik op het bureaublad het icoontje Microsoft Excel Automatisch

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Euregionale Fotowedstrijd 2015

Euregionale Fotowedstrijd 2015 Euregionale Fotowedstrijd In vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse fotowedstrijd: de Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

Cursus Mobjects freeware LES 3 Een zwaar lesje Photoshop

Cursus Mobjects freeware LES 3 Een zwaar lesje Photoshop Cursus Mobjects freeware LES 3 Een zwaar lesje Photoshop Voordat we verder gaan met onze montage,moeten we een woordje zeggen over de afbeeldingen die we gaan gebruiken. Als we foto s maken met ons fototoestel,gaan

Nadere informatie

PS-Les14-Eenvoudige animatie

PS-Les14-Eenvoudige animatie In deze les gaan we werken naar dit voorbeeld. In deze les gaan we kennis maken met het onderdeel animatie van Photoshop. We gaan een leuk flikkerende neonreclame maken. Het echte resultaat kan je enkel

Nadere informatie

DOEL VAN DE TOEPASSING

DOEL VAN DE TOEPASSING OPLADEN VAN DIGITALE BACHELORPROEVEN: handleiding voor studenten OPLADEN VAN DIGITALE BACHELORPROEVEN: handleiding voor studenten... 1 Doel van de toepassing... 1 De toepassing opstarten... 1 Metadata...

Nadere informatie

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Inleiding 15

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Inleiding 15 INHOUD Ten geleide 13 1 Inleiding 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Webbased 15 1.3 Alle voordelen op een rij 15 1.4 En nu? 16 1.5 Een Google Apps-account aanmaken 16 1.6 Inloggen 19 1.7 Test jezelf 21 2 Chrome-browser

Nadere informatie

DOEL VAN DE TOEPASSING

DOEL VAN DE TOEPASSING OPLADEN VAN DIGITALE BACHELORPROEVEN: handleiding voor studenten OPLADEN VAN DIGITALE BACHELORPROEVEN: handleiding voor studenten... 1 Doel van de toepassing... 1 De toepassing opstarten... 1 Metadata...

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Erkenning salons en beschermheerschap manifestaties CvB + BFF + FIAP

Erkenning salons en beschermheerschap manifestaties CvB + BFF + FIAP Erkenning salons en beschermheerschap manifestaties CvB + BFF + FIAP 1. Algemene bepalingen 1.1 Onder Nationaal salon of Nationale projectie worden de salons verstaan waaraan kan deelgenomen worden door

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2009 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Foto Diaclub Kunst Ligt v.z.w

Foto Diaclub Kunst Ligt v.z.w K foto-diaclub unst igt Lvzw p.a. Dhondt Paul Tel : 09/344.06.78 e - mail : Kunst-ligt@pandora.be Assenedesteenweg 85 GSM : 0488/24.43.99 Bank : Argenta 979/0283272/37 9060 Zelzate http://www.bloggen.be/kunstligt/

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Voornaam: Achternaam:... Straat/huisnummer:... Postcode/Plaats:... Telefoon vast:... Telefoon mobiel:... Email:.Website:...

Voornaam: Achternaam:... Straat/huisnummer:... Postcode/Plaats:... Telefoon vast:... Telefoon mobiel:... Email:.Website:... Voornaam: Achternaam:...... Straat/huisnummer:... Postcode/Plaats:... Telefoon vast:... Telefoon mobiel:... Email:.Website:...... (ex)student van Fotografieopleiding:....... heeft kennis genomen van de

Nadere informatie

5. Werken met afbeeldingen

5. Werken met afbeeldingen 103 5. Werken met afbeeldingen Foto s en tekeningen worden ook wel afbeeldingen genoemd. Afbeeldingen maken een website niet alleen mooier. Ze zijn ook belangrijk om duidelijk te maken wat je precies bedoelt.

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken.

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. POWERPOINT WAT IS POWERPOINT Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. WAAROM POWERPOINT Het wordt gebruikt om mensen te informeren en animeren door middel van

Nadere informatie

Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd

Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd Reglement Fotowedstrijd: BondsFotoWedstrijd 2016 doel Doelgroepen Bondsfotowedstrijd is een clubwedstrijd waarbij ook individuele foto's worden geklasseerd Elke aangesloten club kan deelnemen beperkingen

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Voornaam. Achternaam. adres

Voornaam. Achternaam.  adres Klik op: Voornaam Achternaam Vul de gegevens in en klik op: Email adres Geef een wachtwoord op. Herhaal het wachtwoord (niet knippen en plakken) blz.1 van 10 Hier volgt een aantal voorbeelden van de mogelijkheden

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2005 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015 DIEST De V.V.V.-Diest, stedelijke adviesraad voor toerisme, organiseert een fotowedstrijd over de zomer in Diest. De winnende foto s kunnen gebruikt worden door de Stad Diest voor promotionele toeristische

Nadere informatie

Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit

Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit Instructie leiders & trainers website Stiphout Vooruit De website van Stiphout Vooruit bevat drie functionaliteiten die het communiceren met het team makkelijker maken. In dit document worden deze nader

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig!

Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Gebruiksaanwijzing om de nieuwspagina van uw peuterspeelzaal online aan te kunnen passen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig! Hoe gaat u te werk? 1. Start de website op www.psz- steenwijkerland.nl

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft Excel

Basisvaardigheden Microsoft Excel Basisvaardigheden Microsoft Excel Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om meetresultaten van een practicum te verwerken. Je kunt dan het verband tussen twee

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 11. Les 1 Kennismaking met Picasa 13

Inhoud. Inleiding 11. Les 1 Kennismaking met Picasa 13 Inhoud Inleiding 11 Les 1 Kennismaking met Picasa 13 1 Picasa: een programma van Google 16 2 Picasa downloaden 17 3 Picasa installeren 19 4 Cursusbestanden downloaden 21 5 Picasa zoekt foto s 23 6 De bibliotheek

Nadere informatie

1. Inloggen op www.fedos.be

1. Inloggen op www.fedos.be 1 1. Inloggen op www.fedos.be Om uw eigen clubpagina te beheren dient u zich eerst aan te melden op het beheersysteem van uw clubpagina. Dit beheersysteem is een soort programma die u via het internet

Nadere informatie

Les 6 Kalender maken. Gerkje Gouweouwe

Les 6 Kalender maken. Gerkje Gouweouwe 2014 Les 6 Kalender maken Gerkje Gouweouwe 25-5-2014 LES 6 KALENDER MAKEN IN WORD. Open Word, klik Tabblad Invoegen klik onder Tabel op het Vinkje en kies Tabel invoegen onderstaand scherm verschijnt.

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010 Belangrijk!!! De 2 animaties "Samenvouwen" en "Uittrekken", die nodig zijn om het boek te maken, ontbreken in de versie PP 2010. Daarom is het nodig dat

Nadere informatie

1. Bestand-> open nieuw transparant 500 pixels breed en 700 pixels hoog

1. Bestand-> open nieuw transparant 500 pixels breed en 700 pixels hoog Les 40 Wat hebben we nodig: Plaatjes: vrouw - Alies 659-oriental lady-21102011.pspimage blad - calguisfeuil15128.pspimage boom - KaraT1969.pspimage giraf - lizztish_mother-n-calf.pspimage tijger - tijger.pspimage

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken offfice_libreoffice_tekstdocument_gebruiken/05-03-15/pag 1/6 Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken vooral Als een tekstdocument ook zal worden gebruikt op een computer zonder LibreOffice dan kan dit

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

Stap 2: INLOGGEN Na de registratie kan je inloggen. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en je komt op volgend scherm

Stap 2: INLOGGEN Na de registratie kan je inloggen. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en je komt op volgend scherm HANDLEIDING VOOR HET CORRECT OPLADEN VAN HET GROOTOUDERBERICHT Beste, Graag begeleiden wij jullie stap voor stap bij het ingeven van een grootouderbericht. Opmerkingen: Concentra behoudt zich het recht

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

1 Invullen N.A.W. gegevens 2. 2 Opzoeken vogelsoort dat je gaat inzetten tijdens de O.T.T. 3

1 Invullen N.A.W. gegevens 2. 2 Opzoeken vogelsoort dat je gaat inzetten tijdens de O.T.T. 3 Invullen inschrijfformulier O.T.T. Elsene Legenda Stap Onderwerp Pagina 1 Invullen N.A.W. gegevens 2 2 Opzoeken vogelsoort dat je gaat inzetten tijdens de O.T.T. 3 3 Invullen van het aantal in te zetten

Nadere informatie

Een veld (field) (geel omkaderd) is een vakje en omdat er gewone tekst instaat is dit dus een "tekstveld"

Een veld (field) (geel omkaderd) is een vakje en omdat er gewone tekst instaat is dit dus een tekstveld Database "Adressen" - MS Access 2007-2010 Layout aanpassen Maak eerst een kopie van de originele database voor u veranderingen aanbrengt zodat u steeds kunt terugvallen op het origineel als er iets mocht

Nadere informatie

Uitleg programma Voetbalpool Manager

Uitleg programma Voetbalpool Manager Uitleg programma Voetbalpool Manager Welkom bij deze beknopte uitleg voor het programma Voetbalpool Manager. Op deze volgende pagina's willen we de verschillende onderdelen nader toelichten op het gebruik

Nadere informatie

Geert Kraeye. Pas de grootte van de kolommen aan aan de plaats die men nodig zal hebben voor de vragen, de antwoorden, de evaluatie en de punten.

Geert Kraeye. Pas de grootte van de kolommen aan aan de plaats die men nodig zal hebben voor de vragen, de antwoorden, de evaluatie en de punten. Geert Kraeye 1. Doel van deze methode van werken: Door deze methode van werken kan men zelf werkbladen maken die op interactieve basis samenwerken met de leerling. De leerling krijgt onmiddellijk respons

Nadere informatie

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten.

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten. Beknopte handleiding webkrant gebruik voor het maken van een artikel met afbeeldingen en links. artikelen maken en wijzigen In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de

Nadere informatie

Handleiding meetinstrument vervoerskeuze

Handleiding meetinstrument vervoerskeuze Handleiding meetinstrument vervoerskeuze Inhoud Algemeen: Inleiding... 1 Algemene schoolgegevens invullen... 1 Algemene meetgegevens invullen... 2 Deel 1: Gegevens invullen per klas... 3 Stap 1: Algemene

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

2.6 Spreadsheets met Excel

2.6 Spreadsheets met Excel 2.6 Spreadsheets met Excel LEERDOEL Het beheersen van de basisprincipes van werken met spreadsheets. Werken met spreadsheets leer je alleen maar door daadwerkelijk achter een computer te gaan zitten. Deze

Nadere informatie

http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/shape-cluster-photo-display-with-photoshop-cc/ Foto effect in Photoshop CC Stap 1: Nieuw Document Bestand Nieuw : een vierkant document werkt het best.

Nadere informatie

MacBook Enkele resultaten:

MacBook Enkele resultaten: http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/417/macbook-air.html MacBook Enkele resultaten: MacBook blz 1 Stap1 Nieuw document (Ctrl+N): 1000 x730 px, witte achtergrond, noem de laag MacBook

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/web/photoshop/drawing-techniques/create-an-awesome-musicposter.16299.html

http://www.webdesign.org/web/photoshop/drawing-techniques/create-an-awesome-musicposter.16299.html http://www.webdesign.org/web/photoshop/drawing-techniques/create-an-awesome-musicposter.16299.html Muziek poster maken Stap 1 Nieuw document 600 X 900 px : vul achtergrond met de kleur = # 53157F. Stap

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Workmate 4: Pentomino-Excel

Workmate 4: Pentomino-Excel Workmate 4: Pentomino-Excel OnderwijsAdvies Van Beeckstraat 62 2722 BC ZOETERMEER Tel. (079) 329 5600 E-mail: somplextra@onderwijsadvies.nl www.onderwijsadvies.nl 2006 OnderwijsAdvies Somplextra Workmate

Nadere informatie

Magister 6 Leerlingen.

Magister 6 Leerlingen. Magister 6 Leerlingen. Magister opent standaard het Vandaagscherm. Op dit scherm wordt het rooster van die dag, berichten en de meest recente/relevante informatie voor de gebruiker getoond. Enkele belangrijke

Nadere informatie

3 Afbeeldingsgrootte en uitsnijden

3 Afbeeldingsgrootte en uitsnijden 3 Afbeeldingsgrootte en uitsnijden Het formaat van een afbeelding wordt bepaald door het aantal pixels. Pixels zijn blokjes waaruit een afbeelding is opgebouwd. Wanneer u een origineel verkleint, haalt

Nadere informatie

DE MODULE FOTOGALERIJ

DE MODULE FOTOGALERIJ DE MODULE FOTOGALERIJ Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. INLEIDING... 2 2. PROCEDURE... 3 2.1. De module Fotogalerij openen... 3 2.2. Een galerij creëren.....4 2.2.1 Een galerij openen....4 2.2.2 Een galerij

Nadere informatie

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac

2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac 2.4.4 LibreOffice Werkblad Mac Deze cursus bestaat uit 4 delen. 1. Werkblad gebruiken voor berekeningen 2. Werkblad gebruiken voor het maken van lijsten 3. Werkblad gebruiken voor een (eenvoudige) boekhouding

Nadere informatie

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality

Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Handleiding competitiesoftware verenigingen Visual Reality Via de website http://badmintonnederland.toernooi.nl kunt u de keuze maken voor de competitie. De online competities staan aan de linkerkant van

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2

Studentenhandleiding. Question Bank. Versie 1.2 Studentenhandleiding Question Bank Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1. Inlogprocedure... 2 2. In Question Bank... 5 3. Cursus... 7 Toevoegen van vragen...17 Bekijken van de waardering van uw

Nadere informatie

1. Dia s met tekst en afbeeldingen

1. Dia s met tekst en afbeeldingen 13 1. Dia s met tekst en afbeeldingen Een presentatie in PowerPoint wordt opgebouwd uit verschillende bladzijden die dia s worden genoemd. Om deze dia s er goed uit te laten zien, kunt u in PowerPoint

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Foto s verkleinen met Foto- service

Foto s verkleinen met Foto- service Foto s verkleinen met Foto- service Om het programma te openen, surf naar http://www.foto-service.nl/resize/default.asp In het venster dat nu opent klik op Hier klikken voor aan te passen zie Fig 1 Fig

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC)

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) SOLIDAIR CONCERT Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) 1. Open het sjabloon van de affiche in Word op je pc. Als je een Mac hebt, ga naar pagina 4. 2. Vul bovenaan de naam van de activiteit

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus Inhoudsopgave Inleiding... 1 Veiligstellen leerlingresultaten IJsbreker Plus... 2 Veiligstellen leerlingresultaten Code Plus... 4 Groepen exporteren vanuit IJsbreker Plus... 6 Groepen exporteren vanuit

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-08-01 Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Na het gebruik van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je de afmetingen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN 1. Open het programma Microsoft Office PowerPoint door op start te klikken. Klik op alle programma s, vervolgens klik je op

Nadere informatie

COORDINATIE- EN SELECTIECOMITE DISCIPLINE : FOTO REGLEMENT VOOR DE ORGANISATIE VAN EEN

COORDINATIE- EN SELECTIECOMITE DISCIPLINE : FOTO REGLEMENT VOOR DE ORGANISATIE VAN EEN 1 COORDINATIE- EN SELECTIECOMITE 25.6.2013 DISCIPLINE : FOTO --------------------------- REGLEMENT VOOR DE ORGANISATIE VAN EEN NATIONAAL SPOORFOTOSALON ---------------------------------------- Het nationaal

Nadere informatie

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline

Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline Werken met de website basisonline Ga naar www.basisonline.nl of selecteer in de website van de school- intranet basisonline - login met de verkregen inlognaam en wachtwoord - je inlognaam is jouw emailadres

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

2. Panorama Maker 3. Funhouse 139

2. Panorama Maker 3. Funhouse 139 Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij dit boek... 14 De cd-rom... 14 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15

Nadere informatie

8. Adresetiketten maken

8. Adresetiketten maken 8. Adresetiketten maken In deze module leert u: - Hoe u een adressenbestand kunt maken; - Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan Writer; - Hoe u adresetiketten van dat adressenbestand kunt maken;

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Bonushoofdstukken

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Bonushoofdstukken Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Bonushoofdstukken... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0 Voordat je begint De onderstaande stappen beschrijven het gebruiksklaar maken van een Excel bestand voor gebruik in All Modul Software Labelmaker (AMS Labelmaker). Ons advies is om een basis bestand te

Nadere informatie

Team Manager. 1. Taalinstelling

Team Manager. 1. Taalinstelling Team Manager 1. Taalinstelling Het is belangrijk de taal in te stellen op Vlaams, omdat op de achtergrond daarmee ook bepaalde parameters automatisch worden ingesteld zodat het programma zich gedraagt

Nadere informatie

PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken

PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken 1. Voorbereiding 1.1. Boekenkaft Mooie boekenkaften kan je vinden via Google. Tik maar eens in het zoekkadertje Victorian bookbinding en

Nadere informatie

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares.

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares. HAND- OUT website: inloggen: login name: password: http://www.uwdomein.com https://www.uwdomein.com/qzadmin statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com support http://help.suares.nl/ Kuki+Ko

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

VBBL biljart programma SCOREBORD

VBBL biljart programma SCOREBORD VBBL biljart programma SCOREBORD INSTALLATIE (een nieuwe steeds aanvragen! je moet een erkenning krijgen) (een bestaande installatie kan je zomaar vernieuwen) Op de website van de VBBL onder de rubriek

Nadere informatie

Filmpje van YouTube op uw blog plaatsen

Filmpje van YouTube op uw blog plaatsen Filmpje van YouTube op uw blog plaatsen Surf naar www.youtube.com. Onderstaand venster opent, zie Fig1. Fig 1 U moet nu opzoek naar het filmpje dat je wenst. Wij nemen hier als voorbeeld, gaan op zoek

Nadere informatie

Handleiding voor aanmelden voor het schakelprogramma Mental Health via MyUM

Handleiding voor aanmelden voor het schakelprogramma Mental Health via MyUM Handleiding voor aanmelden voor het schakelprogramma Mental Health via MyUM Studenten die in september 2017willen starten met het schakelprogramma Mental Health dienen vóór 1 april 2017 hun aanmelding

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

Leerling gegevens printen op de antwoordformulieren van de NSCCT

Leerling gegevens printen op de antwoordformulieren van de NSCCT Leerling gegevens printen op de antwoordformulieren van de NSCCT Handleiding voor de groepen 4 t/m 8 Peter Albronda & Theo van Batenburg In deze handleiding wordt beschreven hoe U per klas de leerling

Nadere informatie

Zelf albumbladen maken in Word 2003

Zelf albumbladen maken in Word 2003 Zelf albumbladen maken in Word 2003 Het maken van albumbladen in Word is niet moeilijk, maar laten zien hoe het precies gaat, hangt af van de versie van Word. Hieronder volgt de instructie voor Word 2003.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg Gebruikershandleiding Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg V1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Excel-template voor het uploaden van je

Nadere informatie

1. DOEL 2. VOORBEREIDING. Werkvoorschrift WV01-1/6. Raad van Bestuur Handleiding Debetnota Datum: 15/05/2005

1. DOEL 2. VOORBEREIDING. Werkvoorschrift WV01-1/6. Raad van Bestuur Handleiding Debetnota Datum: 15/05/2005 Werkvoorschrift WV01-1/6 1. DOEL Dit werkvoorschrift beschrijft hoe het basisdocument voor het opmaken van een factuur, hierna genoemd Debetnota moet ingevuld worden. Het document kan van het internet

Nadere informatie